Ако възникне въпросът за възможна бременност, първото нещо, което всяка жена прави днес, е да отиде в аптеката за тест за бременност..

Тези миниатюрни диагностични системи за домашна употреба са достъпни и удобни и трябва да се използват от всяка сексуално активна жена в детеродна възраст..

Кога да се направи тест за бременност?

Първият въпрос, който възниква, когато подозирате, че е възможно зачеване, е кога трябва да направите тест за бременност, колко време трябва да чакате?

Съвременните тестове за бременност са силно чувствителни и способни да открият бременност възможно най-рано, понякога дори преди закъснението на менструацията.

Но си струва да се помни, че тестовете не са всемогъщи и те няма да покажат бременност още на следващия ден след "опасния" полов акт. Това се дължи на особеностите на процеса на зачеване и механизмите на тестовете..

Как работи тестът

За да разберете колко време е необходимо да се направи тест за бременност, важно е да запомните, че овулацията настъпва приблизително в средата на цикъла и зачеването настъпва в рамките на няколко дни след освобождаването на яйцеклетката.

В същото време след оплождането на яйцеклетката се наблюдава постепенно прогресивно повишаване на кръвното ниво на hCG хормона.

Тъй като концентрацията му се увеличава, по време на имплантирането на оплодено яйце в стената на матката, около 7-10 дни, нивото на hCG в урината също се увеличава. В същото време нивото на hCG се удвоява приблизително всеки ден..

Обикновено се препоръчва да направите тест за бременност в първия ден от пропуснатата Ви менструация. Обикновено бременността в тази ситуация се показва чрез тестове с чувствителност 20-25 mmu / ml (ленти от хартиени ленти).

Съществуват и по-чувствителни тестове, които могат да покажат наличието на бременност няколко дни преди закъснението (обикновено не повече от 2-3 дни), те имат чувствителност 5-10 mmu / ml и обикновено са мастилено-струйни тестове.

Винаги обаче си струва да се помни, че жените с нестабилен цикъл могат да овулират рано или късно и зачеването може да се случи с отклонения от средното. Ето защо е трудно да се отговори точно колко време е необходимо да се направи тест за бременност, изчакайте, докато периодът ви се забави.

Инструкциите често показват, че за изследването си струва да се използва сутрешната порция урина, веднага след събуждане, но защо тестът за бременност трябва да се прави сутрин?

Факт е, че сутрешната урина съдържа в ранните етапи максималното количество хормон на hCG и ще покаже по-точни резултати, отколкото по друго време на деня..

Но ако използвате тест с висока чувствителност, от 5-10 mIU / ml, тогава времето на теста не е важно - при наличие на бременност и забавяне, тестът ще покаже положителен резултат.

Как да оценим резултата?

Ако сте направили тест за бременност, важно е правилно да прецените резултата му, особено ако е ранен период - преди закъснението или първите дни.

Ако тестът покаже две ивици, е много вероятно да сте бременна, ако по време на този менструален цикъл е имало незащитен полов акт.

Но си струва да се помни, че резултатът може да бъде повлиян от хормонални промени, наличието на патологии с освобождаването на хормона на hCG без бременност. И ако тестът се проведе твърде рано, дори и да има бременност, той може да покаже една лента.

И тогава възниква въпросът - колко пъти трябва да направите тест за бременност. Обикновено при положителен тест за бременност е достатъчно едно проучване, следващата стъпка трябва да бъде посещение на лекар и ултразвук.

Ако имате забавяне на менструацията и тестът за бременност е отрицателен, направете го отново след няколко дни, може би чувствителността му не е голяма.

Ако след това тестът не стане положителен, трябва да се консултирате с лекар и да разберете причините за забавянето - тестовете понякога също са грешни.

Кога да се направи тест за бременност за точен резултат?

Съвременните тестове могат да определят бременността възможно най-скоро след „подозрителен“ полов акт. Но това не може да се направи по-рано, отколкото е възможно по принцип. И за да отговорим правилно на поставения въпрос, е необходимо да се справим с процесите, протичащи след срещата на спермата и яйцеклетката..

Как работи тестът за бременност?

И така, знаем, че след оплождането нивото на хормон на hCG започва да се повишава в кръвта на жената, което показва бременност. След като определи това вещество, тестът ни показва положителен резултат - две ленти. Всъщност тестът реагира на присъствието на хормона гонадотропин в урината: когато нивото на hCG се повиши, реагентът се появява на втората тест лента.

HCG в тялото на бременна жена се произвежда веднага след имплантиране на ембриона в стената на матката, първо в кръвта, а малко по-късно в урината на жената и обикновено в урината е в по-ниска концентрация, отколкото в кръвта. Имплантацията от своя страна се случва 7-10 дни след овулацията. Но в същото време трябва да се има предвид, че нивото на хормона расте постепенно, като се увеличава ежедневно, докато достигне определено ниво, което тестът е в състояние да фиксира. Този момент определя времевата рамка. Тоест тестът е в състояние да „открие“ присъствието на хормона гонадотропин в урината на бременна жена не по-рано от 11-15 дни след деня на последната овулация. Колкото по-нисък е прагът на чувствителност на теста, толкова по-рано той ще може да открие бременност и толкова по-скъп е той. Тестовете с чувствителност 10 mIU / ml (като правило, струйните тестове принадлежат към тази категория) са в състояние да определят бременността, настъпила няколко (до пет) дни преди очаквания период. Тестовете с чувствителност 25 mIU / ml (под формата на лентички) определят бременността от първия ден на забавянето. Но това са статистически данни. А има и отделни случаи с ранна или късна имплантация. Следователно, преждевременният тест често може да бъде грешен..

Тест за бременност кога да се прави

Кога да се направи тест за бременност?

Тест за бременност кога да се прави? Изглежда, че тази наука не е твърде трудна - да се използва темата за самодиагностика на интересна ситуация, но понякога момичетата правят досадни грешки при провеждане на тестове, поради което резултатът е неправилен. Нека разгледаме основните правила, които трябва да се спазват при диагностициране на бременността, и основните грешки, които водят до изкривени резултати..

Кога да се направи тест за бременност? Ако говорим за датата, тогава най-добре изчакайте първия ден от пропуснатия период. Тази препоръка се намира на абсолютно всички пакети тестове за бременност. Но много жени не искат да чакат толкова дълго след вероятното зачеване и да започнат да тестват още 10 дни след овулацията, т.е. преди началото на забавянето на менструацията. И съответно повечето от тях получават или неправилни, или съмнителни резултати. Втората ивица, което означава наличие на hCG („хормон на бременността“) в урината на жената, може да не се появи или да изглежда едва забележима, така че да бъде невъзможно да се интерпретира резултатът. Ето защо, съвет към онези жени, които нямат търпението да изчакат подходящото време за диагностика: вземете кръвен тест за hCG. Тук той просто показва надежден резултат в рамките на 10 дни след възможно зачеване. Лекарят едва ли ще ви даде безплатно направление, освен ако не сте регистриран за безплодие, но можете да си направите този тест срещу заплащане. Винаги имайте предвид теста за бременност, когато той показва правилния резултат и не се притеснявайте преди време.

По кое време на деня е по-добре да направите теста? Препоръчва се сутрин, след събуждане, за да бъде концентрацията на човешки хорион гонадотропин максимална, достатъчна за появата на втората лента в случай на положителен резултат. Тук става въпрос за ранните дати. И през втората половина на първия триместър и по-късно, тест за бременност, когато е по-добре да го направите: сутрин, следобед или вечер, няма значение. Попитайте: защо да правите тест за толкова дълго време, когато лекарят, по време на гинекологичен преглед, ще може да постави правилната диагноза и плодът вече се вижда на ултразвука? И факт е, че по толкова прост начин жените се опитват да идентифицират възможна заплаха от спонтанен аборт или замразена бременност, което е коренно погрешно. Ако по време на дълъг период на бременност тестът внезапно е станал отрицателен, това означава само, че не е с високо качество.

Колко дни след закъснението тестът ще покаже бременност (видео):

В заключение изброяваме причините, поради които тестовете показват неправилни резултати..

1. Твърде ранна диагностика (преди началото на пропуснатите менструации).

2. Извършване на теста извън сутрешните часове, както се препоръчва.

3. Тестова лента с лошо качество (може би е била съхранявана в случай на температурни нарушения или е изтекла).

4. Оценка на резултата по-рано или по-късно от времето, посочено в инструкциите.

5. Жената има заболяване, водещо до повишаване нивото на hCG.

Това се случва например при някои видове рак.

Приблизителен алгоритъм от действия за тези, които се съмняват в резултата.

1. Купете и направете няколко теста с по-висока чувствителност от други производители.

2. Измерете базалната температура сутрин, без да ставате от изпотяване. Ако е над 37 градуса, най-вероятно има бременност.

3. Вземете кръвен тест за hCG. В този случай надеждността на резултата дори не се обсъжда..

4. Отидете на среща с гинеколог. Лекарят ще може да определи гестационната възраст (ако има такава), ако забавянето продължи повече от 2-3 седмици.

5. Направете ултразвук. По този начин можете доста точно да диагностицирате присъствието на яйцеклетката, но и да разберете местоположението му. Ако всички признаци на интересна позиция са налице и ултразвукът не показва ембриона в матката, въпреки всичко това, забавянето вече е започнало, тогава има голяма вероятност ембрионът да започне да се развива извън матката и това е много опасно.

Тестовете за бременност със сигурност са удобни и достъпни. Всяка жена, която е сексуално активна, трябва да се научи как да ги използва и да знае особеностите на диагностицирането на бременността.

Как и кога е по-добре да се направи тест за бременност

Преди изобретяването на тестове за бременност човечеството прибягва до различни методи за отгатване началото на гестационния период. Извършени са своеобразни тестове за бременност чрез намокряне на зърно с женска урина, смесване на урина с вино, промяна на характеристиките на биологичната течност под въздействието на различни добавки и инжектиране в определен вид жаби. Така че се смяташе, че в началото на бременността зърната от пшеница или ечемик, напоени с урина, покълват по-бързо, което помага не само да се диагностицира успешно зачеване, но и да се предскаже пола на детето. Повторение на такъв тест през 70-те години на 20-ти век показа 70% ефективност на метода за определяне на бременността.

Съвременният тест за бременност дава възможност с голяма вероятност да се определи началото на появата на нов живот без продължителни експерименти с различни състави и зърнени култури. Разнообразието от тестове за бърза диагностика обаче предполага необходимостта да се знае кога да се прави тест за бременност, как да се тълкува резултатът и кои тестове е най-добре да се използват..

Как работят бързите тестове за домашно ползване

Въпреки модернизацията на диагностичните методи, материалът за тестване остава същият като през Средновековието. Урината съдържа човешки хорион гонадотропин, същия хормон, който се оценява чрез кръвни тестове за диагностициране на бременност.

Във венозната кръв хормонът на hCG започва да се определя 2-3 дни след началото на въвеждането на хорионни ворсинки по стените на матката. Хорион гонадотропин достига концентрация, достатъчна за повечето тестове в отделената урина, около седмица след началото на процеса на неговото производство в организма.

Ако в урината има достатъчно концентрация на hCG за нивото на чувствителност на теста, възниква реакция на химичен препарат на повърхността на теста и хормон. При липса на хормона или неговата недостатъчна концентрация реакцията не настъпва и резултатът е отрицателен.

Средната чувствителност на предлаганите на пазара тестове е 25 mUI, този показател за hCG обикновено достига две седмици след оплождането. Съществуващите тестове с по-висока чувствителност, отговарящи на по-малко количество хормон, диагностицират появата му 3-4 дни по-рано.

Кога да използвате теста на редовен цикъл?

Ако менструалният цикъл е редовен и постоянен брой дни между началото на кървенето, не е трудно да се изчисли периодът на овулация. В средата на цикъла (със стандартен менструален цикъл от 28 дни - на 14 ден), яйцеклетката се освобождава.
Оплождането на яйце е възможно в рамките на три дни от жизнения му цикъл. След процеса на сливане на яйцеклетката и сперматозоидите в продължение на 4-5 дни, зародишните клетки мигрират през матката до мястото на плацентацията, след което започва производството на hCG. Ако приемем оплождането в рамките на 2 дни, 4 дни от миграцията и времето, необходимо за постигане на желаното ниво на концентрация в урината на хормона, високочувствителните тестове могат да покажат началото на бременността 10 дни след овулацията, тоест със среден цикъл от 28 дни - на 24 ден от цикъла... За по-голяма увереност експертите препоръчват използването на силно чувствителен тест 12 дни след освобождаването на яйцеклетката от яйчника, нормални тестове за чувствителност - 15-16 дни.

Диагностика на бременност с нередовен цикъл

Ако менструалният цикъл е нередовен, продължителността на периодите между менструациите варира, тогава времето на използване на теста зависи от датата на овулация.
Овулацията може да се определи чрез субективни усещания (някои жени усещат характерни изтръпвания в областта на един от яйчниците, чувство за пълнота, подуване, чувствителност, промени в настроението), както и чрез измерване на ректалната температура и използване на тест за овулация. При определяне на настъпването на овулация и възможно оплождане се използва тест за бременност 15 дни след датата на падежа.

Сутринът е по-мъдър от вечерта: кога е най-доброто време да направите теста

Повечето съвременни тест ленти не ограничават диагностичния период по всяко време на деня: те могат да се използват сутрин, следобед, вечер. Експертите обаче, предвид възможността за естествено намаляване на концентрацията на hCG след пиене на голямо количество течност, препоръчват да се прибегне до диагноза сутрин, като се използва първата порция урина след нощен сън, особено с малък вероятен период на бременност.

През деня, когато течността попадне в тялото, концентрацията на хормона намалява. За периоди повече от 18 дни след овулацията този фактор не е определящ, но времето за овулация също не винаги съвпада с очакваното. За точни показатели е по-добре да се следват препоръките на специалистите и в ситуация, при която тестът трябва да се извърши следобед или вечер, тогава диагнозата ще бъде оптимална след четири часа въздържане от ходене до тоалетна и ограничаване на използването на течни продукти за поддържане на нивото на концентрацията на hCG.

Правила за използване на експресни тестове

 • Необходимо е да се спазват правилата за съхранение на тестовете, предоставени от производителя.
 • Използването на теста в повредена опаковка може да изкриви резултатите от диагностиката.
 • Пакетът се отваря непосредствено преди диагностика..
 • Използването на изтекъл тест води до неправилни резултати.
 • Оптималното време за тест е сутрин, веднага след нощен сън.
 • Ако тестът не е реактивен тест, събирането на урина изисква използването на чист съд.
 • Препоръчва се извършването на хигиенни процедури с измиване на външните полови органи преди тестване.
 • Спазвайте стриктно указанията на инструкциите за употреба.

Тест за бременност: инструкции за употреба

Има различни видове бързи тестове. Инструкции за всеки тип са приложени към теста, нарушаването на правилата за употреба най-често води до появата на неправилни индикатори.

Когато се диагностицира бременност, тестът се използва по време, посочено от производителя. Ако се препоръчва тестване от първите дни на закъснението, тогава има вероятност чувствителността на реагента или индивидуалните характеристики, времето на зачеване да разкрият бременност по-рано от определения период, но най-често точен резултат е възможен само в посочените дни от цикъла.

Цената на теста най-често пряко корелира с неговата надеждност: колкото по-ниска е цената, толкова по-ниска е производствената цена и съответно по-евтин е химическият реагент, толкова по-голям е броят на неверните резултати. На пазара днес най-честите тестове на четири модификации, всеки сорт има свои собствени характеристики и инструкции за употреба. Някои производители произвеждат различни видове тестове под една марка (Evitest или Evitest, Frautest и др.), Когато купувате, трябва да обърнете внимание на сорта.

Тест лента или тест лента

Тест с ленти (тест с ленти, тест с ленти) - един от първите варианти за диагностициране на бременност, тест за независимо използване и бърза интерпретация на резултатите. Най-често срещаният и най-евтиният вариант (например, Itest Plus се предлага на цена от 20 рубли.).
Лента от хартия и пластмаса с допълнителен вътрешен слой, импрегниран с реагенти, при контакт с урина, петна на едно или две места. Една лента потвърждава ефективността на теста, две показват наличието на достатъчна концентрация на хормона човешки хорион гонадотропин за потвърждаване на бременността.

Правила за употреба: съберете първата сутрешна урина в чист съд, спуснете теста до границата, посочена на лентата, задръжте го в течността за необходимото време (най-често 20-30 секунди), извадете го и го поставете на суха хоризонтална повърхност.

Диагностичните резултати се появяват в рамките на период от 1 до 10 минути, в зависимост от концентрацията на хормона. Някои тестове също могат да променят цвета на контролната лента - колкото по-блед е цветът, толкова по-кратка е бременността.

Тестове за тип таблетки

Тестовете на таблетки се основават на същия принцип на действие като тестовете с ленти: при контакт с урина на определена част от повърхността се получава химична реакция на реагента и хормона hCG. За да се намали вероятността от грешка, обемът на течността се дозира и точката на контакт е ограничена от специален прозорец.
Съгласно инструкциите, урината трябва да се събере в прикрепения чист контейнер, след което с помощта на пипетата от комплекта се разпределят 4 капки в малкия прозорец на тестовата таблетка. Резултатите се оценяват в следния прозорец: в зависимост от сорта се появяват една или две ивици или минус и плюс.

Мастилено-струйни тестове

Този сорт се счита за един от най-точните и чувствителни, а също така не изисква допълнителни устройства и манипулации. Тест лентата се поставя под струята урина за 10 секунди (ако е необходимо, можете да използвате контейнер и да потопите теста в урината).
Резултатите трябва да се оценяват на интервали от 1 до 10 минути, в зависимост от концентрацията на хормона. За разлика от горните опции, мастилено-струйните тестове могат да се прилагат до 5 дни преди очакваната дата на вашия период.

Дигитален тест за бременност

Електронна модификация на конвенционалните варианти. Тестът оценява концентрацията на hCG хормон и изисква потапяне в урината, но резултатът (в зависимост от вида на теста) се показва или на електронно мини табло, или се появява на екрана на компютъра, към който тестът е свързан чрез USB порт.
Тази опция се счита за най-оптимална поради невъзможността за изкривяване на интерпретацията на резултатите. Чувствителността на цифровите тестове обаче е същата като тази на мастиленоструйните тестове: те могат да се използват 3-4 дни преди очакваната дата на менструацията. Когато се тества 2 дни преди началото на менструацията, се гарантира точност от 99%.

Отрицателен резултат от теста при развитие на бременност

В повечето случаи тестовете показват отрицателен резултат при бременни жени, ако тестовете се използват твърде рано с ниска чувствителност, ако не се спазват инструкциите за употреба или съхранение. Отрицателен резултат е възможен и поради късна овулация и късно зачеване - в такива случаи хормоналният фон се променя по-бавно от очакваното в съответствие с менструалния цикъл.

Болестите на ендокринната система, хормоналните дисбаланси също водят до отрицателни резултати при диагностиката на теста. За заплахата от спонтанен аборт за гестационната възраст е характерно неподходящо повишаване на нивото на хормона на hCG, което съответно води до една лента на теста в момент, когато концентрацията на hCG трябва да е достатъчна за двама.

Струва си да се знае, че по време на бременността тестовете могат да се използват само през първия триместър. Концентрацията на hCG не се запазва по време на периода на изчакване на детето, което води до инциденти: ако тестовете се провеждат за период от повече от 2-3 месеца, резултатът ще бъде отрицателен.

Фалшиво положителни резултати

Положителните резултати от теста при небременни жени са много по-рядко срещани от обратната ситуация и в повечето случаи показват наличие на заболявания (дисфункция на яйчниците, образуване на туморна формация в репродуктивните органи, която произвежда хормони и др.). Фалшиво положителни резултати от диагностиката се отбелязват и през първите два месеца от следродилния период и при използване на изтекъл тест.

Тестване по време на менструация

При някои жени бременността е придружена от менструално отделяне, подобно по изобилие, време и прояви на нормалната менструация. Като правило освобождаването от отговорност приключва през първия триместър, но случаите на техните прояви са известни през целия гестационен период. В такива ситуации се препоръчва да се прибегне до кръвен тест, но е възможно и използването на тестове..
Всеки тест се основава на оценка на концентрацията на хормона в урината и навлизането на менструален поток в него не влияе върху ефективността на тестовете.

Ако резултатите от теста се съмняват

Понякога не е лесно да се интерпретират резултатите от експресната диагностика: втората индикаторна лента е леко очертана, прозира от вътрешната страна на теста. Понякога това се случва поради некачествено производство на евтини хартиени тест ленти: когато е мокър, реагентът става малко по-забележим, отколкото в суха форма.
Видима, но слаба втора лента най-често показва ниско ниво на hCG, недостатъчно за чувствителността на теста. В този случай е по-добре да отложите проверката за 1-2 дни или да използвате по-силно чувствителна опция..

Лента с недостатъчна степен на оцветяване може да се появи и в резултат на неправилно съхранение на теста, нарушение на инструкциите. Във всеки случай се препоръчва повторно тестване и / или кръвен тест за hCG.

Извънматочна или неразвиваща се бременност

Резултатите от теста за извънматочна и / или неразвиваща се бременност също са положителни: в дните на очакваната менструация най-често се отбелязва наличието на втора лента на теста. Но повишаване на нивото на хормона при такива условия не настъпва; при многократно тестване индикаторът за бременност може да избледнее или да не се появи, което изисква незабавна медицинска помощ.

Кога да се направи тест за бременност и как най-добре?

Ако цикълът е редовен, няма смисъл да правите теста преди да започне закъснението. Надеждността на резултатите ще се увеличава с всеки изминал ден. По-добре е обаче да не чакате седмици или дори месеци. През първите седмици на бременността за лекаря ще бъде по-лесно да помогне на майката и нейното неродено дете да избегнат опасностите..

Ако вашите менструални периоди са нестабилни, ще трябва да изчакате период от време, равен на най-дългия цикъл през годината. Например, ако е продължило 34 дни, тогава е по-добре да преброите същия брой дни от началото на последната менструация и след това просто да купите теста. Ден на овулация известен? 2 седмици след него вече можете да разберете за вашата ситуация.

Ситуацията до голяма степен зависи от вида на теста. Например струя с марка 10 mIU / ml е в състояние да определи успешно зачеване дори 3 дни преди очакваната менструация. А продукти, съдържащи надпис от 25 mIU / ml, ще бъдат безполезни, докато започне забавянето.

Кога е най-доброто време да се направи тест за бременност (hCG)?

HCG е хормон, който показва бременност. Той става забележим в кръвта по-бързо и по-добре, отколкото в урината. Следователно лабораторният тест показва резултата по-рано от повечето аптеки..

Известен ли е прогнозният ден на зачеването? Можете да дарите кръв за анализ седмица след тази дата. Ако не, тогава първият ден на забавянето ще бъде най-добрата причина да се свържете с антенатална клиника.

Ако резултатите от теста са несигурни, гинекологът ще препоръча да дарите кръв отново след няколко дни. Искате ли да знаете отговора със сигурност и за първи път? Тогава е препоръчително да дарите кръв за hCG около 3 дни закъснение. По това време концентрацията му ще стане ясно видима..

Сутрешната урина се счита за оптимална за доставка - тя е най-концентрирана. Затова е по-добре да правите тестове веднага след събуждане или поне преди ядене или пиене на каквито и да било напитки, включително обикновена вода. Въпреки това, мастилено-струйните тестове са силно чувствителни към hCG, така че те могат да го разпознаят дори в дневна или вечерна урина..

В отделни случаи можете да вземете анализа, независимо от времето на деня. Той е по-вероятно да покаже истината, ако жената в този момент се чувства:

 • болка в гърдите и / или зърната;
 • спазми и / или дърпащи болки в долната част на корема;
 • гадене, слабост, замаяност;
 • внезапно силно желание да ядете нещо специфично.

Тези симптоми показват активна промяна в хормоналните нива. Тестът, който „хвана“ такъв момент, със сигурност ще покаже истината.

Как да направите правилно тест за бременност?

Общи правила

 • Уверете се, че ръцете ви са чисти и сухи преди процедурата.
 • Проверете срока на годност на теста.
 • Купувайте продукти само в аптеките.
 • Придържайте се към правилата за съхранение и употреба, описани в инструкциите за закупения продукт.
 • Поддържайте чистотата на мястото, където ще лежи тестът, през периода на проявяване на резултатите.

Ивици

Те са най-евтините и лесни за използване. Като начало сутрешната урина се събира в сух, чист съд. Желателно е тя да е малка, но с високи стени. Лентата се потапя в течността до посочената маркировка за 20 секунди. След това е по-добре да поставите теста на равна хоризонтална равнина и да изчакате няколко минути.

Резултати:

 • една лента - не е бременна;
 • две ивици - бременна.

Таблетка

Подобно на предишния изглед. Разликата е, че към продукта е прикрепена пипета, а индикаторната линия е разположена в самото тяло.

С пипета се изтегля малко количество урина. По-добре е да го вземете отново от контейнера. След това няколко капки от пипетата остават върху индикатора, разположен в малка дупка на тялото. Остава само да се изчака.

Резултати:

 • една лента - не е бременна;
 • две ивици - бременна.

Електронна

Основното му предимство е, че може да покаже приблизителното време на зачеване. Начин на действие:

 1. свалете капачката от тестото. Веднага преминете към втората стъпка;
 2. поставете предмет под струята урина за 5 секунди или спуснете върха му в съд с урина за 20 секунди;
 3. затворете капачката и поставете продукта на хоризонтална повърхност. Можете също да го държите в ръцете си, но се уверете, че върхът е насочен надолу, а не нагоре;
 4. изчакайте, докато крайното изображение се появи на екрана.

Резултати:

 • „Не сте бременна“, „не“ или „-“ - няма бременност;
 • „Бременна“, „да“ или „+“ и цифри - бременност и приблизителният период от имплантирането на ембриона.

Jet

Оценява се за неговата точност, добра реакция на hCG и лекота на използване. След отстраняване на капачката върхът се поставя под струя урина. Препоръчително е тя да бъде наклонена надолу. Често резултатът се появява точно пред очите ни след половин минута. За пълна увереност обаче е по-добре да отложите теста за 3-10 минути..

Резултати:

 • една лента - не е бременна;
 • две ивици - бременна.

Колко време отнема да се направи тест за бременност след секс?

Оплождането на яйцето настъпва в рамките на 12 часа след успешен полов акт. Невъзможно е обаче да се определи този момент с помощта на тестове. Освен това ще отнеме седмица или повече, докато ембрионът се премести в матката и имплантира в нейната стена. Веднага щом това се случи, започва производството на хормона гонадотропин. Той е този, който помага да се определи бременността..

Така че, hCG се появява в организма средно 7-10 дни след зачеването. След това количеството му се удвоява на всеки 2-3 дни. През втория или третия месец от бременността концентрацията му достига максимум.

Съответно тестът се прави не по-рано от седмица след секс..

Кой ден е закъснението за извършване на теста?

Ако цикълът е редовен, тогава можете да си купите тестове още 1-3 дни закъснение. Ако не, по-добре е да изчакате поне още 2-3 дни или да направите теста няколко пъти с интервал от три дни.

В случаите, когато една жена прави всичко, за да забременее, тя може да се опита да открие резултата дори няколко дни преди очакваната менструация. За да направи това, тя ще се нуждае от реактивен или електронен тест, тъй като другите опции не са достатъчно чувствителни за толкова кратък период..

На 7-ия ден на забавяне, при липса на специфични заболявания и правилна употреба, всички тестове надеждно ще покажат дали жената е бременна или не.

Когато тестът показва бременност?

Отговорът на този въпрос е в инструкциите, тъй като всеки продукт е индивидуален. Като правило времето за изчакване не надвишава 20 минути. Лентите отнемат повече време, докато мастиленоструйните, електронните стикове и таблетните пръчки се справят по-бързо.

Друг критерий е гестационната възраст. Колкото по-малък е, толкова по-дълго се появява резултатът. При тест с ниска чувствителност дневната и вечерната урина обикновено могат да дадат фалшиво отрицателен отговор..

Има отделна категория случаи, свързани с тестове на ленти, които са подвеждащи. Продуктът може да не открие бременност след определен период от време. След час или дори ден по-късно върху него ще се появи втора лента. Това не означава непременно успешно зачеване. По-добре е да играете безопасно и да преминете отново процедурата или да се свържете с гинеколог.

Тестът показа слаба втора лента - защо?

Най-вероятно - ниско ниво на hCG. Изход: изчакайте 3 дни и повторете процедурата. Количеството на хормона ще се увеличи значително и лентата ще стане по-ярка..

Ако в същото време тестът има слаба чувствителност, по-добре е да си купите друг с марка 10 mIU / ml. Покупката на няколко продукта от различни марки и партиди или вземането на тестове в предродилна клиника също ще помогне за изясняване на ситуацията.

Кога да се направи тест за бременност?

Тестът за бременност е първият метод, към който всяка жена се обръща, за да установи възможна бременност. Специалните тестове ви помагат бързо да разберете дали сте в интересна позиция. Възниква напълно естествен въпрос - кога да се направи тест за бременност? Нека да разберем.

Тест за бременност: за какво е

Разбира се, бих искал да разбера възможно най-скоро дали са бременни или не. Можете обаче да определите позицията само в рамките на определен период от време..

Менструацията обикновено спира с настъпването на бременността. Забавянето понякога не означава, че очаквате бебе: има много причини, несвързани с бременността, поради които менструацията идва по-късно от обикновено.

Как да определите, че сте в позиция? Дарете кръв или урина за ниво на човешки хорионгонадотропин (hCG). Този анализ се извършва в лаборатория. Тези тестове за бременност се считат за най-точните..

Ако не искате да отидете никъде, специален тест ще ви помогне да определите бременността си. Вземете го от аптечния павилион и го направете у дома.

Тестовете за бременност помагат да се разбере дали хормонът на hCG е в урината. Това вещество се среща при жените след фиксирането на плода в матката..

Кога да се направи тест за бременност - сутрин или вечер

Много хора знаят, че анализ за определяне на бременността се прави сутрин. Те правят това, защото след нощта нивото на гонадотропин в урината е по-високо - получавате 95% точен резултат. Ако обаче правите тест за бременност със силна чувствителност, можете да го направите, когато пожелаете, дори да използвате тест за бременност преди забавяне.

Има четири вида тестове за бременност:

Един от най-популярните видове. Използвайте го така: потопете го в буркан с прясно събрана урина, задръжте 5-10 секунди и оценете резултата след 3 минути.

 • Тест за бременност на таблетки.

Всъщност това е същата тест лента, само специален буркан за събиране на урина се продава с нея..

Това е по-удобен вариант за тест за бременност, защото не е необходимо да събирате урина, за да го използвате. Как да го направя е ясно от името.

Ефектът от такъв тест практически не се различава от този на мастилено-струен тест. Вярно е, че вместо две ивици или знак „+“, устройството показва надпис „бременна“ или „не бременна“.

Тест за бременност: когато показва резултата

Как да разберете дали сте бременна? Използвайте тестове за бременност. Между тях има разлика - и това е чувствителността. Съвременните аптечни детерминанти за бременност имат нива от 10 до 30 mIU / ml. Колкото по-ниска е цифрата, толкова по-голяма е чувствителността. Според авторитетния медицински портал WebMD, преди тестването е необходимо да се провери дали чувствителността му е поне 20 mIU / ml. По-големият показател може да даде отрицателен резултат в ранните етапи..

Чувствителността ви помага да определите, че очаквате бебе, дори преди да приключи вашият менструален цикъл. Ето защо, ако искате бързо да разберете, че сте бременна, изберете тестове с цифра 10 mIU / ml.

Чудите се кой ден да си направите тест за бременност? Обикновено най-верният отговор се получава на 4-7-ия ден от закъснението при редовно кървене..

Анализът с помощта на високочувствителни тестове за бременност се извършва преди спиране на редовното кървене, но трябва да бъде 10-12 дни след очаквания ден на зачеването.

Кога да направите тест за бременност, ако цикълът ви е нередовен

Известно е, че първият симптом на бременността е забавяне на менструацията. Следователно за жените с редовен цикъл е по-лесно да се ориентират..

Но как да бъдем за тези, за които забавянията са често срещани поради менструални нарушения?

Ако цикълът не е редовен, е трудно да се определи датата на теста. Затова се ориентирайте така:

 • Направете тест за бременност няколко седмици след очакваното зачеване.
 • Ако сте имали няколко полови акта за един месец, когато не сте използвали контрацепция, проверете за бременност след две седмици след среща с редовност от 4-7 дни.
 • Тествайте дали забелязвате признаци на бременност: подуване на гърдите, сутрешно гадене, сънливост и раздразнителност.

Не забравяйте обаче, че ако срокът е кратък, тестът може да не открие бременност. Ето защо е по-добре да повторите анализа след известно време..

Тест за бременност: може ли да е погрешно?

Много хора се чудят дали тестовете за бременност дават грешен резултат. Да, възможно е.

Нека ви кажем кога положителен тест за бременност може да бъде ненадежден:

 • ако тестът е изтекъл;
 • при използване на прясно събрана урина;
 • ако анализът не е направен съгласно инструкциите;
 • след спонтанен аборт;
 • при наличие на определени заболявания.

Според портала WebMD може да се получи фалшиво положителен резултат, ако в урината има протеин или кръв. Също така, употребата на транквиланти, антиконвулсанти или хипнотици влияе върху теста и неговия резултат..

Във всички горепосочени случаи има възможност за неправилен отрицателен резултат от бременността. Също така, отрицателен отговор се случва при извънматочна бременност или твърде малко време.

Положителен тест за бременност със слаба ивица

Понякога на теста се появява много бледа втора лента (особено по отношение на ивици), която едва се вижда. Какво означава?

Най-често дори слаба лента сигнализира, че очаквате бебе. И тя е бледа, защото периодът все още е малък и нивото на хормон на hCG е ниско. Тествайте след 3-4 дни - лентата най-вероятно ще бъде по-ярка.

За съжаление е невъзможно да се определи точната продължителност на бременността с помощта на тест. За да разберете броя на акушерските седмици, дарете кръв за hCG или се запишете за ултразвуково сканиране. Имайте предвид, че ултразвуковото изследване на яйцеклетката се определя не по-рано от 4-5 седмици след зачеването.

Научихте за тестовете за бременност и кога да направите процедурата. Следвайте точно инструкциите и ако имате съмнения, повторете анализа след няколко дни. Посещението при гинеколог също няма да е излишно..

Статията е само с информационна цел. Не се самолекувайте. Това може да навреди на вашето здраве. Потърсете Вашия лекар за професионална помощ.

Как и кога да се направи тест за бременност, за да се получи точен резултат

Дори и перфектен тест ще бъде лъжа, ако нарушите прости правила.

Днес можете да закупите експресни тестове за бременност във всяка аптека и дори на касата на супермаркета. Те са лесни за използване и надеждни: лекарите оценяват точността им на 99% тестове за бременност. Но често такива тестове лъжат..

Как работят тестовете за бременност

Абсолютно всички тестове за бременност проверяват дали в урината или кръвта има специален хормон за тестове за бременност (ако говорим за лабораторен тест) - човешки хорион гонадотропин или накратко hCG. Започва да се произвежда веднага щом оплодената яйцеклетка се прикрепи към стената на матката..

Ако няма бременност, hCG няма откъде да дойде. Ако е така, ще се изисква hCG.

Обикновено яйцеклетката е прикрепена към матката шест дни след оплождането. Безсмислено е да правите теста през този период: той няма да покаже нищо. Но след това нивото на hCG се увеличава бързо, като се удвоява на всеки 2-3 дни.

Кога да се направи тест за бременност

Вече 8 дни след овулацията, през която яйцеклетката е постигнала сперматозоидите, нивото на hCG става достатъчно, за да може да се регистрира бременност с помощта на лабораторен кръвен тест.

Няколко дни по-късно - тоест на 10-12-ия ден след оплождането - ще се види бременност и редовни аптечни тестове.

Въпреки че инструкциите за много от тях обещават точен резултат още в първия ден на забавянето, лекарите съветват да не бързате с домашните тестове за бременност: Можете ли да се доверите на резултатите?... Причината е проста.

Ако овулирате на 10-14-ия ден от цикъла, тогава до началото на следващия цикъл ще минат поне 13 дни от момента на оплождането. Това означава, че тестът ще ви излъчи с две ивици..

Овулацията обаче може да се измести. Ако освобождаването на яйцеклетката е станало на 22-ия ден от цикъла, тогава до началото на закъснението действителната гестационна възраст може да бъде по-малка от 7 дни. Това означава, че дори перфектните тестове най-вероятно няма да поправят нищо..

Ако вашият цикъл е по-дълъг или по-малък от 28 дни, това все още е по-объркващо..

Следователно, за да получите най-точния резултат, трябва да изчакате 5-7 дни от началото на забавянето.

Ако сте бременна, нивото на hCG по това време при всички случаи ще бъде такова, че дори и най-евтините тестове с ниска чувствителност недвусмислено ще го разпознаят.

Но дори и да спазите всички срокове, тестът пак може да ви подведе. Например, той няма да види високо ниво на hCG и ще покаже отрицателен резултат при съществуваща бременност или, напротив, ще издаде две ленти, въпреки че не мирише на бременност. За да бъдем честни, нека кажем, че не толкова тестът е виновен, колкото вие. Пет причини за фалшиво положителни тестове за бременност.

Защо лъжат бързите тестове за бременност

1. Използвахте изтекъл или счупен тест

Бързите тестове съдържат специални високочувствителни вещества, които реагират на нивото на hCG. Именно те при контакт с урината на бременна жена са боядисани в ярка втора лента или знак плюс.

Ако обаче тестът изтече или се съхранява неправилно, чувствителността на тези вещества може да намалее. В резултат те ще дадат отрицателен резултат, който може да се окаже невярен..

Какво да правя

Купувайте тестове само в аптеките, където за разлика от супермаркетите се опитват да осигурят правилните условия за съхранение. Когато купувате, не забравяйте да проверите срока на годност.

2. Купихте тест с ниска чувствителност

Чувствителността на бързите тестове е посочена с цифри - 10, 20, 25, 30. Тези цифри показват концентрацията на hCG в урината (в mIU / ml), която те са в състояние да уловят. Колкото по-голям е броят, толкова по-малко точен е тестът. Най-скъпите и точни опции имат чувствителност 10. Но евтините може да не хванат hCG и да ви заблудят, като покажат отрицателен резултат.

Какво да правя

Когато купувате тест, не забравяйте да се консултирате с фармацевта колко чувствителен е той. Също така тази информация често може да бъде намерена на опаковката и винаги в инструкциите..

3. Направихте теста днес следобед

Не напразно в инструкциите за абсолютното мнозинство от тестовете производителят казва за сутрешната урина. Той е по-концентриран, в него има повече хорион гонадотропин, което означава, че тестът ще бъде по-надежден.

Следобед съдържанието на hCG в урината е по-ниско.

Какво да правя

Използвайте теста изключително сутрин, както е указано от производителя.

4. Пили сте много вода, преди да вземете теста.

Водата разрежда урината, което понижава нивата на hCG. Бързият тест може да не усети хормона и да даде фалшиво отрицателен резултат.

Какво да правя

Опитайте се да не ядете и не пиете нищо преди теста.

5. Пропуснали сте резултатите

Инструкциите за всеки тест определят правилата за неговото използване. Например по следния начин: „Резултатът може да бъде оценен за 4-5 минути след теста, но не по-късно от 15 минути.“ Тези минути не са взети от тавана.

Долната граница обозначава времето, необходимо на изпитването за чувствителните вещества, съдържащи се в него, да реагират на нивото на hCG. Ако погледнете теста преди уговореното време, втората лента (или знакът плюс в съответния прозорец) може още да не се появи и ще видите фалшиво отрицателен резултат.

Ако погледнете лентата след времето, посочено като горна граница, рискувате да получите фалшиво положителен резултат. Изпарената урина може да остави линия, която лесно може да бъде объркана с втора лента.

Какво да правя

Преди да използвате теста, прочетете инструкциите и стриктно ги следвайте.

6. Пиете определени лекарства

Някои диуретици и антихистамини влияят върху състава на урината, като я разреждат. Това понижава нивата на hCG, което означава, че съществува риск от получаване на фалшиво отрицателен резултат..

Други лекарства, от друга страна, могат да ви дадат две ленти, въпреки че всъщност не. Тези лекарства включват:

 • някои транквиланти и хапчета за сън;
 • антиконвулсанти;
 • лекарства за плодовитост.

Какво да правя

Ако приемате някое от лекарствата в този списък, не трябва да разчитате на хартия за бърз тест. Направете си лабораторен кръвен тест, за да определите дали сте бременна или не..

7. Болни сте

Ако урината ви има високи нива на кръв или протеин, това също може да повлияе на резултатите от бързия тест. Но тук е важно да се отбележи, че подобна ситуация сама по себе си е изключително нездравословна. Кръвта в урината показва аномалии във функционирането на пикочния мехур или бъбреците, повишените протеини показват вътрешно възпаление.

Следователно е вероятно треска и / или дискомфорт в областта на гениталиите и бъбреците да бъдат прикрепени към грешните две ивици на теста..

Какво да правя

Не разчитайте на бърз тест, ако имате температура и болки в кръста и долната част на корема. При такива заболявания трябва да се консултирате с терапевт, гинеколог или уролог възможно най-скоро, за да не пропуснете сериозно заболяване.

8. Развивате тумор на яйчниците

Някои видове тумори могат да подмамят теста да покаже две ивици..

Какво да правя

След като получите положителен резултат, не отлагайте посещението при гинеколог. Лекарят ще проведе изследване, по време на което ще установи реалната гестационна възраст (ако има такава) или ще ви изпрати за допълнителни изследвания и при специализирани специалисти.

Как да направите правилно тест за бременност

 1. Прочети инструкциите. И го следвайте разбира се!
 2. Запомнете правилото: ако сте здрави и тестът е положителен, шансът за бременност е 99%. Отрицателният резултат може да бъде фалшив до една седмица след закъснението.
 3. Изберете тестове с високо ниво на чувствителност. 10 е идеално.
 4. Правете теста сутрин, а не следобед и още по-малко вечер.
 5. Опитайте се да не пиете поне час преди теста..
 6. Не разчитайте на теста, ако приемате изброените по-горе лекарства или ако сте загрижени за треска и болки в долната част на корема.
 7. Купете два теста наведнъж, за да можете да проверите отново резултата.
 8. Ако бързите тестове си противоречат, не бива да се чудите какъв е проблемът. Направете лабораторен кръвен тест, за да получите надежден резултат.

Важно! Положителният тест, дори и да сте го чакали, уви, не е причина да се радвате. Може да се регистрира повишено ниво на hCG в урината, включително при извънматочна или замразена бременност. Ето защо, след като сте получили две ленти, отидете при гинеколога възможно най-скоро.

Кога можете да направите тест за бременност, инструкции, оценка на резултата

С изобретяването на тестове за ранно и най-важното, просто определение за бременност, жените могат да станат щастливи преди предписаните 6-8 седмици на интересна позиция, когато гинекологът потвърждава факта на развитието на нов живот.

Две заветни ивици носят много радостни емоции на бъдещите родители. В тази статия ще говорим за всички тънкости на домашната експресна диагностика на бременността, ще ви научим как правилно да направите теста и да разберете резултата..

Как работи тестът?

Всички тестове се основават на един-единствен механизъм - определянето на хормона хорион гонадотропин или hCG в урината, производството на който започва от момента, в който вилите на растящата плацента навлязат в матката, т.е. закрепване на ембриона. Количеството му расте всеки ден, но в самото начало растежът на този хормон може да се определи само чрез специално изследване на венозна кръв (резултатът ще бъде положителен 5 дни по-рано, отколкото най-чувствителните тестове започват да се събличат).

Повечето бързи тестове започват от 25 mUI hCG. Някои производители пишат на опаковките, че тестът е чувствителен при 10 mUI hCG, но е трудно да се докаже това. Както казват фармацевтите, това е по-скоро рекламен трик, отколкото истината. Друг труден рекламен ход са надписите, че тестът има най-голяма вероятност за откриване на бременност преди закъснението, точност от 99,5-99% и т.н..

Ако имате редовен менструален цикъл

Освобождаването на зряла яйцеклетка, готова за оплождане, се случва в средата на цикъла. При 30-дневен цикъл това е 15-ия ден, при 28-ия - 14-ия ден. Оплождането може да настъпи в рамките на следващите два дни. След сливането на яйцето със сперматозоидите, то „плува“ за още 4-5 дни до мястото на плацентацията в матката. Тези. Около 22-ия ден от цикъла вече можете да видите нарастващия hCG на кръвния тест. Най-чувствителните и висококачествени тестове могат да покажат 2 ленти дори 4 дни преди очакваната менструация, когато нивото на hCG в урината стане повече от 25 mUI.

По този начин, силно чувствителен тест може да се направи на 26-ия ден от цикъла с 30-дневен цикъл и на 24-ия ден с 28-дневен цикъл.!

Ако имате нередовен менструален цикъл

Можете да определите кога е настъпила овулацията, като използвате:

 • тест за овулация;
 • повишена базална температура;
 • поява на симптоми на ПМС.

След като сте определили за себе си датата на приблизителната овулация, към този брой се добавят 12 дни - вече е възможно да се установи увеличение на hCG в кръвта (вижте нормата на hCG по време на бременност по седмици). 15 дни след приблизителната овулация можете да направите теста с висока чувствителност.

По кое време на деня трябва да се направи тест за бременност??

Обикновено инструкциите за тест лентите не препоръчват по кое време на деня да се тестват. Това означава, че по време на бременност тестът ще покаже 2 ленти по всяко време..

Гинеколозите съветват да се направи тест сутрин с помощта на нощна урина. В този случай резултатът ще бъде надежден, особено в ранните етапи на бременността. Ако правите тест през деня, има вероятност за грешка, тъй като урината не е толкова концентрирана поради консумираната през деня течност. Същото е възможно, ако тестът се прави вечер - съдържанието на hCG в урината ще бъде по-ниско. Ако има нужда от изследване през деня, тогава е по-добре да направите това след четири часа въздържание от уриниране, като същевременно ограничите употребата на течности, за да получите по-концентрирана урина.

Общи правила за правилното използване на тестовете за бременност

 • Тестът за бременност трябва да се съхранява при условията, посочени от производителя на опаковката;
 • Опаковката на тестото не трябва да се поврежда;
 • Изтекли тестове не могат да се използват;
 • Не можете да използвате същия тест 2 пъти;
 • Най-добре е да направите нощно изследване на урината;
 • Опаковката с тесто се отваря непосредствено преди употреба;
 • Преди уриниране се измийте и подсушете с кърпа;
 • Уринирането трябва да се извършва в чист съд;
 • Много е важно стриктно да следвате инструкциите: намалете теста в урината точно до посоченото ниво, накиснете в урината не по-малко и не повече от препоръчаното време, оценете резултата само в посочения час.

Тест за бременност - инструкции за употреба

В аптеките има много опции за тестване. Всички те имат различна цена, но еднакво обещават точен резултат. Нека да разберем как да ги използваме правилно и кои ще останат най-надеждни.

 • Най-популярни и надеждни са тестовете за бременност Frautest и Evitest. Тестовете на тези немски производители заемат средна ценова ниша (100-140 рубли), но не грешат с фалшиви резултати.
 • Всички други тестове могат да се считат за еднакво надеждни, ако се използват правилно, особено когато става въпрос за забавяне. Най-надеждният резултат може да бъде получен чрез тестване през първите 1-3 дни на пропуснати периоди..
 • Колкото по-евтин е тестът, толкова по-евтин е използваният реагент в него.

Тест с ленти

Популярни и евтини тестове под формата на хартиена лента, покрита със слой от антитела в hCG. Съдържащият се в урината хормон реагира с импрегнирането на лентата и на теста се появява втора лента.
Инструкции за използване на теста. За тестване ще ви е необходим чист съд, който събира няколко милилитра урина. Тестът се потапя във върха на урината до посочената отметка и се държи 10 секунди. Резултатът се оценява в рамките на 1-10 минути (колкото по-малко е hCG в урината, толкова по-късно ще се появят 2 ленти).
Надеждност - от първия ден на забавяне.
Плюс: евтино.
Минуси: не е удобен за използване, не показва резултата преди закъснението, може да е грешен.

 • FRAUTEST Express
 • Evitest # 1
 • Тайна
 • Femitest Практика
 • BBtest (140 рубли)
 • Femitest Practic Ultra
 • Ева
 • Itest Plus

Тест за таблет

Произведено в специална кутия с два прозореца. Принципът на действие е същият като при тест с лента. Включени са чаша и пипета за събиране на урина.
Инструкция. Трябва да капнете 4 капки урина в един прозорец. Резултатът се оценява във втория прозорец след 1-10 минути (1 или 2 ленти).
Надеждност - от първия ден на забавянето. Докато забавянето не показва бременност.
Плюсове: Евтини, лесни за четене резултати.
Минуси: изисква много действия.

 • Експерт по измама
 • Evitest Proof
 • Сезам
 • KnowNow optima
 • LadyTest-C
 • Femitest удобен
 • Clearblue

Мастилено-струен тест

Самото име предполага, че може да се постави под струя урина..
Инструкция. Тестът се поставя под струя урина или в съд с урина с връх на филтъра за 10 секунди. Резултатът се оценява след 1-10 минути в специален прозорец (1 или 2 ленти).
Надеждност - определя hCG 5 дни преди закъснението. Един от най-добрите тестове.
Плюсове: точни, най-удобни за използване.
Минус: скъпо.

 • Femitest jet ultra
 • Clearblue
 • Ясен изглед
 • НАЙ-ПЪТЕН КОМФОРТ
 • Evitest перфектен
 • ФРАУТЕСТ ЕКСКЛУЗИВ
 • Дует

Електронен тест за бременност

Друго име е цифрово. Най-модерният бърз тест.
Инструкция. Тестът се потапя в урината с върха на филтъра преди накисване. Резултатът се оценява след 3 минути: в случай на бременност в прозореца се появява знак „+” или „бременност”.
Достоверност. Може да покаже бременност до 4 дни преди закъснението. Счита се за 99% точна, когато се тества 2 дни преди очаквания период.
Плюсове: Резултатът не може да бъде оценен неправилно, най-чувствителен.
Минуси: резултатът е видим само за около ден, след това надписът изчезва, оставяйки доказателството за бременност като спомен няма да работи. Най-скъпият.

 • Clearblue
 • Pteq
  Тест с USB конектор Pteq е последната дума в цифровата експресна диагностика, резултатът от теста може да се види чрез свързване на устройството към компютър (цена

18 cu).

 • ClearBlue digital е лидер както по надеждност, така и по цена, която е около 700 рубли.
 • Може ли резултатът от теста да бъде отрицателен по време на бременност??

  Нивата на HCG се повишават по различен начин за всеки. Тестът все още може да бъде отрицателен в рамките на 2 седмици след закъснението, ако жената има ендокринна дисфункция или има риск от спонтанен аборт. Фалшиво отрицателен тест също ще бъде, ако се използва твърде рано, някои жени започват да правят тестове още от деня на възможно зачеване. Е, в това няма нищо вредно, но струва ли си да се измъчвате, очаквайки чудо?

  Друга причина е неспазването на правилата за използване на теста..

  Фалшиво положителен резултат от теста

  Това се случва в следните случаи:

  • през първите 2 месеца след раждането;
  • дисфункция на яйчниците;
  • развитието на хормон-произвеждащ тумор (хорион карцином, кистозен дрейф);
  • при използване на изтекъл тест.

  Правилен ли е резултатът от тест, направен по време на менструалния цикъл??

  При някои жени менструацията може да продължи по време на бременност. Въпреки това, менструалната кръв по никакъв начин не влияе на чувствителността на теста, така че резултатът ще бъде надежден. Дори ако една жена е направила тест в урината, оцветен с кървави отделяния, ако в нея има подходящо ниво на hCG, тестът ще покаже 2 ярки ивици.

  Резултати от теста за извънматочна бременност

  При извънматочна бременност, както знаете, прикрепването на яйцеклетката се случва извън матката, по-често във фалопиевата тръба. Но hCG започва да се произвежда и в този случай. Характерна особеност е липсата на растеж на hCG или неговият малък растеж.

  Така че нормалният тест за бременност ще покаже същите 2 ленти. Вероятно втората лента ще бъде едва видима или по-замъглена, отколкото при нормална бременност, а тестът ще стане положителен едва след настъпването на забавяне на менструацията..

  Специалният тест INEXSCREEN ви позволява да подозирате извънматочна бременност няколко седмици след закъснението. Диагнозата се основава на идентифицирането на нивото на модифицираната изоформа в състава на hCG, което в случай на извънматочна бременност е значително по-ниско от предписаните 10%, характерни за нормална бременност.

  Резултати от теста за замразена бременност

  Ако ясен, няколко пъти положителен резултат, получен в рамките на една седмица, стане съмнителен и тогава тестът изобщо покаже само една лента, има голяма вероятност бременността да е замразена. Спешна нужда от посещение на лекар.

  Как да дешифрирам съмнителен резултат?

  Съмнителен резултат възниква, когато има съмнение дали има втора серия. Тя може да бъде слабо видима, замъглена или леко полупрозрачна, сякаш е отвътре. Причини:

  • ниско ниво на hCG, гранично с минималното, при което тестът става чувствителен;
  • неизползваем тест, неспазване на правилата за тестване;
  • голямо желание на жената да види 2 ленти. Много често ние желаем да мислим.

  Какво да направя, ако тестът покаже съмнителен резултат? Повторете го след няколко дни или по-добре - след 1-2 дни след закъснението.

  Анти-рейтинг на тестове за бременност

  За съжаление също така се случва, че при стриктно спазване на правилата за провеждане на експресна диагностика, тестът за бременност показва резултат, който не отговаря на реалността. Тестовете грешат с фалшиво положителни и отрицателни резултати: