Много майки се питат - възможно ли е да се купуват неща преди раждането на бебето? Болезнените седмици на бременността, особено когато вече сте излезли в отпуск по майчинство и се занимавате основно със собственото си здраве, четете полезни статии в интернет и книги за педиатрията, искам да похарча по-активно и изгодно. Има желание да започнете да придобивате всичко за бъдещото новородено. Мама иска да избере разнообразни продукти за къпане, игри и разходки, дрехи, креватче, когато има време и относителна свобода на движение.

През третия триместър майката обикновено има много свободно време за извършване на необходими и полезни покупки.

Бебето ще се роди и вие просто няма да имате възможност сами да закупите всичко необходимо. Ще бъдете заети с вашето бебе, проблеми с кърменето, оборудване на ново ежедневие и ежедневие, неспокойни нощи. Много хора решават, че могат да започнат да купуват зестра за бебето преди раждането му, въпреки че този въпрос остава спорен. Съществува убеждението, че това не трябва да се прави, в противен случай раждането може да завърши неуспешно. Ще разберем народните признаци, факти и ще се опитаме да отговорим на въпроса дали е възможно предварително да купим неща за новородено?

Откъде идва тази вяра??

Знакът, свързан с предварителната покупка на неща, мебели и аксесоари за бебето, е характерен не само за славянските народи. Съществува и в рационалистична Европа, дори в САЩ. Помислете защо не можете да купите неща, преди бебето да се роди. Защо дори на по-късна дата е невъзможно да се купи зестра за бебе?

Религиозно обяснение

Още от древни времена се е вярвало, че дрехите, разхлабени и просто легнали вкъщи в очакване на раждането на собственика си, са „свободен дом“ за духовете, особено злите. Отвъдните сили могат да се движат там и няма да позволят да се роди нов човек, за да отнеме дрехите, или новородено може да бъде измъчвано от болести, лоши сънища, постоянни страхове.

Преди векове имаше истинско табу за предварително придобиване на зестра за дете. Съвременните езотерици и хора, близки до трансцендентното, не отхвърлят възможността за намеса на злите духове в живота на новородено. Те предпочитат да не правят неща, срещу които вярващите ни предци са били. По-рано дори бебето имаше две имена - едното за хората, другото за Бог и ангела пазител.

Ако семейството спазва обичаите на предците, тогава в този случай е по-добре да се подчинява на инструкциите на възрастните хора.

Рационална гледна точка

От прагматична гледна точка в Древна Русия не е било обичайно селяните, които винаги са били едри, пестеливи и бедни, да придобиват нови неща за бъдещото новородено. Предавани са от приятели, роднини, по-големи деца. Само богати хора и благородници купували нови неща или ги поръчвали от шивачки.

Медицинска гледна точка

Преди беше обичайно мама сама да шие неща за бебето си, а татко да прави люлка. Това допринесе за укрепването на семейните връзки, сближи бъдещите родители и енергично - с бебето..

Всичко е свързано с вашите вярвания

Случва се мама да има ясна убеденост по този въпрос. Или е абсолютно сигурна, че не можете да си купите нищо предварително, или е скептична към това суеверие и спокойно изпълва детската стая преди раждането. Какво да направите, ако нямате собствено мнение по този въпрос?

Бабите, приятелките и роднините, които обикновено живеят далеч от мегаполисите, забраняват да правите „предварителен” поход. Съвременните приятелки, приятелки и колеги от работата се смеят на древни предразсъдъци и ги карат до магазина, докато бебето все още крещи в креватчето. Какво да направя за объркана бъдеща мама?

Приготвянето на „зестра“ за бебе все още е свързано със стрес и умора на майката

Преди всичко се успокойте. Неразумно е да се притеснявате и да се карате за това. Трябва да сте здрави психически и физически, за да може бременността и раждането да завършат безопасно, това е много по-важно за бебето, отколкото местоположението на бъдещите му дрехи и количка. Комфортът и спокойствието на бременната жена трябва да са на първо място, а не въпросът дали да лежите по долни ризи и обувки в гардероба си или на рафт в магазин (препоръчваме да прочетете: как да плетем обувки за новородени: снимки стъпка по стъпка). Намирайки се в утробата, малък образуващ се човек усеща и разбира всичко, за него е много по-важно да чувства, че го очакват с радост и позитив.

Отпуснете психологическия натиск. Пресейте мненията на баби, приятелки и опитни приятели чрез фино сито в главата си. Водени от собствената си интуиция, вие сами трябва да вземете решение. Трябва да се консултирате само с бъдещия баща на детето. Ако и двамата сте обременени от социална програма, която забранява ранните покупки и страх от грешка, не рискувайте и купувайте всичко само след раждането. Ако не ви пука, пазарувайте и бъдете щастливи да изберете както основни стоки, така и докосващи малки неща.!

Плюсове на ранните покупки

Ако сте решени да закупите зестра предварително за новородено, но все още има съмнения, ще подчертаем няколко прагматични предимства:

 • Много по-удобно е да закупите предварително. Тогава зестрата за бебето ще бъде купена изобщо не това, което майката иска и от което бебето наистина се нуждае. Самата майка няма да има нито сили, нито време да пазарува. Понякога нещата се купуват ненужни, неподходящи.
 • Мама губи правото на избор, когато се правят покупки след раждането. По-често бабите и татковците пазаруват, а новоизсечената майка получава това, което не е избрала сама. Липсата на лично участие влошава психологическия фон в семейството, обостря следродилната депресия.
Бъдещата майка наистина иска сама да избере нещата и да оборудва стаята на бебето
 • Бъдещите мама и татко, посещавайки магазините заедно, получават много положителни емоции и се сближават, прехвърлят положителна енергия на бебето.

Плюсове за пазаруване след раждане

В случая, когато сте решили да не играете с отвъдни сили и сте планирали да закупите всичко необходимо за детето за времето след раждането, можем да подчертаем и предимствата:

 • съвместните покупки доближават роднините и привикват таткото към отговорност;
 • можете да използвате зестрата на вашите пораснали племенници, кръщелници и деца на приятели;
 • можете да направите поръчка през интернет, докато в болницата, през 21-ви век тя е съвсем реалистична и надеждна;
 • няма да изпаднете в неудобна ситуация, ако трохите са допуснали грешка на ултразвука с пода на бъдещето;
 • апартаментът ви няма да страда от ранно запушване с количка, люлка, детска кошара.

Какви неща да купите предварително?

Какво трябва да купите преди да отидете в болница:

 • Легло. Това може да бъде класическа дървена кошара за игра или модерно креватче с мобилен телефон и сенник (повече в статията: как да изберете най-доброто креватче за вашето бебе?). Тя се нуждае от матрак, комплект спално бельо и защита, така че бебето да не подскача и да не се забива между пръчките (препоръчваме да прочетете: какъв размер спално бельо да купите в креватче за новородени?). Покупката е голяма, за колко време е по-добре да я направите? След 30-32 седмици от бременността. По-добре е да изберете модел с низходяща страна, за да можете да преместите детето в леглото си и да не ставате до плачещо бебе посред нощ.

Какво е желателно да закупите, но можете да изчакате:

 1. Бебешки гардероб. Може да е с малки размери, по-често се избира тесен висок скрин. Ще ви трябва от първите дни, не мислете, че ще е достатъчно, за да освободите място в килера за възрастни.
 2. Бебешка пеленачка. Това нововъведение позволява на майката да сменя удобно пелената на бебето или да го сменя (вижте също: Има ли бикини за памперси за плуване?).
 3. Седалка. Ако семейството ви има кола или често се движите на колела, тогава не можете да направите без специално преносимо място за новородено в колата.
 4. Слинг или кенгуру. Това е модерно устройство, което е обикновен слинг. Произхожда от индийските традиции и позволява на майката и детето да бъдат винаги заедно, докато родителските ръце остават свободни.

Какво да правите, преди да отидете в болница?

Помислете над всички аспекти, преди да отидете да раждате бебе, защото тогава няма да имате време да направите всичко за една вечер. Като „зестра“ ще ви трябва комплект за къпане за новородено. Закупете специална вана с пързалка, билки и калиев перманганат, която да добавите към водата, много мека кърпа, нежен бебешки течен сапун. Ако сте решени да използвате залъгалки, тогава купете няколко комплекта, те са склонни да се изгубят. Помислете как ще стерилизирате съдовете и зърната за бебето.

Ако се случи така, че нямате мляко и детето ще яде адаптирано мляко, трябва да купите адаптирано мляко и бутилки, за тях се продават и стерилизатори. Купете препарат за бебешки дрехи, препарат за миене на съдове, играчки и залъгалки от същата фирма. Като аптечка за първа помощ трябва да имате водороден прекис, брилянтно зелено, сметана и прах за пелена, газова тръба. Няколко дрънкалки и не се колебайте да отидете в болницата!

Кога можете да купите неща за новородено

В живота на вашето семейство се е случило дългоочаквано събитие - вие сте бременна. Веднага след като тестът покаже две ивици, бъдещите майки бързат към детските магазини за неща за бебето. Дрехи, памперси, одеяла, чинии - всичко е пометено от рафтовете безразборно. Особено ако ставате родители за първи път. Но за появата на малко чудо трябва да се подготвите умишлено, за това е препоръчително да направите списък с неща, необходими за новородено. Първата среща на майка и нейното бебе ще се състои в болницата.

Какво да вземете в болницата?

Като правило, когато подготвяте нещата за родилния дом, е по-добре да ги разпуснете на няколко пакета: преди раждането, след раждането и за бебето. Това ще ви помогне да не се объркате и объркате в най-важния момент..

И така, всяка майка трябва да вземе със себе си документи в болницата: граждански паспорт, насочване към болницата, обменна карта от консултация, застрахователна полица (ако има такава). Това са задължителни документи, по-добре е да ги подготвите няколко седмици преди раждането и да уведомите за това близките си, които ще ви помогнат в този ден. Ако искате партньор (съпруг, майка, сестра) да присъства на раждането, подгответе паспортите им и флуорографски преглед. В допълнение към документите ще ви трябва:

- Спално бельо и кърпа;
- Халат и няколко нощници;
- Миещи се гумени чехли;
- 2-3 опаковки големи дамски превръзки;
- Бикини 5-6 бр. По-добре е да закупите еднократна в аптеката;

- Сутиен за кърмене;
- Ястия (чиния, чаша, вилици, лъжици);
- Гребен, четка, паста за зъби, сапун, тоалетна хартия;
- Минерална вода без газ (полезна както за раждане, така и след), бисквитени бисквити;

- Мобилен телефон;
- Ако ще раждате с някой от вашето семейство, подгответе смяна на дрехите и обувките;
- Пари в различни деноминации (ще трябва да платите за някои услуги, да купите нещо или просто като благодарност към лекаря или медицинската сестра);
- Почистете удобни дрехи за освобождаване от отговорност;

Списък на нещата за новородено в болницата

- Пелени. 2-3 топли и леки. Дори да сте против повиването, няма никъде в болницата без тях;
- Долнище. 3 парчета топло и леко;
- Плъзгачи - 5 броя;
- Блузи - 2-3 броя;

- Капачки - 3 броя;
- Пелени - 20 броя (количеството може да варира);
- Мокри кърпички;
- Изпускателен комплект;
- Кърпа за баня.

Основен списък с неща за новородено през първите дни у дома

Раждането свърши и най-накрая си у дома. Необходимите неща трябва да чакат детето:
- Детско креватче;

Спално бельо:
- чаршаф 150 * 90 см - 3 броя.
- завивка 2-3 бр.
- топло вълнено одеяло или синтепон;
- леко одеяло (руно или руно) или одеяло.
- Пелени от калико и фланел 5-10 бр., В зависимост от това дали ще използвате памперси;

Дрехи за бебе (стр. 56):
- плъзгачи 7-10 бр.;
- топли и леки долни ризи, 5-6 бр.;
- капачки 5 бр.;
- блузи 5-6 бр.;
- бодита 5-6 бр.;
- чорапи 5-6 чифта;

Продукти за грижа за новородено

- Пелени. За най-малките има специални пелени с изрез за пъпа. По-добре е да закупите няколко малки опаковки от различни компании, за да изберете този, който ще подхожда на вашето дете и няма да предизвика кожни реакции;
- Бебешки памучни тампони;
- Бебешки крем;
- Мокри хигиенни антиалергични салфетки;
- Гребен;

- Хипоалергенен сапун;
- Термометър за вода;
- Вана;
- Специални ножици със заоблени върхове;
- Памучна вата;
- Комплект за първа помощ (разтвор на невен, пероксид, брилянтно зелено, отдушник, лекарства против колики).

Изисквания за качеството на облеклото на новороденото

Всички детски дрехи трябва да бъдат сертифицирани! Не купувайте на евтина цена на продукта. Не забравяйте, дрехите не трябва да миришат! Миризмата е признак за лошо качество на продукта. Бебешките дрехи трябва да бъдат изработени от естествени меки материи. Например, памучната тъкан позволява на кожата да диша, трикотажът се разтяга добре и запазва формата си. Дрехите за най-малките трябва да бъдат добре и просто разкопчани, за да не създават неудобства на бебетата. Най-подходящи за новородени дрехи със затваряне на раменете и отпред.

Всяко детско облекло трябва да се грижи лесно, надеждно и с високо качество, защото дрехите на бебетата често ще трябва да се перат и гладят. Избягвайте остри части, връзки и панделки за безопасност.

Как да перете дрехите на новороденото?

Детското облекло винаги трябва да остане чисто и свежо. Мръсните детски дрехи се перат отделно от възрастните. Трябва да знаете и да следвате някои правила:
- Преди първата употреба всички бебешки дрехи трябва да се измият и да се изгладят добре от двете страни. Що се отнася до перилния препарат, мненията на майките се различават: някои предпочитат бебешки или сапун за пране, други предпочитат бебешки пудри. Основното е, че продуктът трябва да е хипоалергенен..
- Бебешките дрехи не могат да бъдат избелени.

- Не използвайте силно парфюмирани продукти при пране на бебешки дрехи и памперси.
- Детските дрехи не са нишестени, в противен случай нещата стават много твърди и лошо дишащи.

Не забравяйте, че основното нещо не са блестящи бели бебешки дрехи, а здравето на вашето бебе.

- Върнете се към съдържанието на "Акушерство."

Кога да купите неща за новородено

Приятната домакинска работа, свързана с раждането на син или дъщеря, е и закупуването на всичко необходимо. Гардеробът на новороденото е чувствителен въпрос. И не всички майки се доверяват на роднините и съпруга му. Разбира се, подобно пазаруване е удоволствие за бъдещата майка. Това са положителни емоции, понякога просто наслада. Но кога е по-добре да го направя? Какво да се има предвид?

Време за пазаруване

Обикновено, след като са научили за бременността, жените не бързат да купуват бебешки неща. Напротив, те се опитват да не афишират факта на най-интересната ситуация. Никога не се знае какво! Най-често майките се занимават с пазаруване на деца месец-два преди раждането. Други предпочитат да правят това малко по малко, след първите движения и определяне на пола на бъдещото бебе.

И има категория жени, които по старомоден начин вярват, че не си струва да правите това преди раждането, вярвайки, че това е лоша поличба. Е, никой не те принуждава да правиш това. Но не трябва да отлагате закупуването на основни предмети до самото раждане. В крайна сметка, ако започнат, тогава няма да имате време да бягате до аптеката и магазина. Това, което трябва да вземете за бебето в родилния дом, трябва да бъде подготвено предварително. По-добре е, ако след 30 седмици от крайния срок всичко това вече е готово. В същото време можете да пазарувате, за да знаете приблизителните цени, асортимента на стоките. Понякога промоциите в супермаркетите позволяват да купите пелени и други необходими неща за бебета по-евтино.

Някои жени по принцип не се занимават с пазаруване на деца, като го поверяват на своите съпрузи или делегират важен процес на бъдещите баби и дядовци, кумове. И това също е опция. Но в такива случаи си струва да се внимава, че много идентични детски неща не се появяват в къщата. Днес вече не са необходими 30 памперса, защото децата веднага са облечени в пелени и блузи. За да разпределя правилно покупките между любимите хора, бъдещата майка трябва да направи списък с неща, които не биха били финансово обременителни за близките. Тази инструкция за пазаруване трябва да бъде подробна..

Колко дрехи се нуждаят от новородено бебе

В тази статия ще научите:

 • Какви дрехи ще са необходими на бебето в родилния дом
 • Как да облека новородено за изписване
 • От какво се нуждае едно дете за ежедневно носене
 • Как да облечем новородено в зависимост от сезона
 • Как да изберем дрехи за дете
 • Как да се грижим за дрехите на вашето бебе

Раждането на бебе е съвсем нов етап в живота на родителите. Отваря се не само с положителни емоции и приятни домакински задължения, но и с много въпроси, които тревожат майките и татковците. Едно от тях е колко дрехи се нуждаят от новородено. Малките деца растат много бързо, така че трябва да се погрижите да закупите всичко необходимо предварително. В тази статия ще ви разкажем подробно какво трябва да купите за вашето бебе и в какво количество.

Как да облечем бебе в родилен дом

Новороденото ще се нуждае от първите дрехи още в болницата и е по-добре да започне да пазарува след 25-та седмица от бременността. Препоръчително е да опаковате вещите си в чанти, тъй като в повечето родилни болници е забранено да носите пътни чанти със себе си. Подпишете всяка опаковка с ярък маркер, указващ какво и колко има в нея..

Всички пакети трябва да бъдат показани на съпруга или на някой от близки роднини. Кажете им какво точно ще трябва да носите преди и след раждането и какво ще е необходимо за изписване. Развълнувани преди появата на бебе, майките често се стремят да придобият абсолютно всичко, което е предназначено за новородени бебета. Когато планирате колко дрехи се нуждаят от новородено в родилния дом, е достатъчно да включите следните неща в списъка:

 1. Пелени. Ще трябва да занесете една опаковка с най-малките памперси (за бебета до 4 кг) в родилния дом. В случай, че бебето се роди голямо, купете още няколко, но по-големи (до 6 кг). Достатъчно е да вземете само няколко парчета в родилната зала. Останалата част от опаковката се отвежда в отделението, където ще останете до изписването.
 2. Пелерини за мотори и chintz. Дори и да не планирате да повивате бебето си, все пак си струва да носите пелени с вас. Те могат да се използват като спално бельо.
 3. Плъзгачи. В родилната зала ще трябва да вземете два чифта плъзгачи. Вземете още няколко комплекта в отделението. Обикновено майките вземат по 2 чифта за всеки ден. Можете да го купите с широка еластична лента или с катарами на раменете. По-добре е да закупите и двата модела наведнъж, за да можете по-късно да разберете кои дрехи са по-удобни.
 4. Бельото се взема на базата на използване на един на ден. Подгответе една за родилната зала, четири за отделението. Това е минималната сума, а колко парчета ще вземете, зависи от вас.
 5. Блузи с копчета. За родилен дом е достатъчно да вземете три парчета.
 6. "Малки човечета". Тази дреха е много удобна за хладни периоди. За първи път две парчета ще ви бъдат достатъчни. Ако занесете долни ризи и плъзгачи в родилния дом, „човечетата“ няма да ви бъдат полезни.
 7. Чорапи. Новородените все още не са установили терморегулация, така че краката им са студени през цялото време. Наложително е да вземете няколко чифта чорапи в родилния дом: един за родилната зала, още два за отделението.
 8. Шапки. Вземете три парчета в болницата. Един от тях ще дойде по-удобно в родилната зала, двама в отделението.
 9. Одеяло. Обмислете сезона при избора на материал. Одеялото трябва да е достатъчно топло за бебето..
 10. Драскотини. Слагат се на дръжките на новороденото, за да не се нарани случайно..

Какво е необходимо на новороденото за изписване

Когато се чудите колко дрехи се нуждаят от новородено, не забравяйте да включите бебешкия плик. Удобно е да се използва за повиване, когато излизате от болницата. Производителите ни предлагат огромен асортимент от такива одеяла, различни по цвят, материал, метод за повиване. През зимата пликът може да бъде полезен като алтернатива на гащеризоните..

Друго предимство на плика е, че може лесно да се използва като одеяло. Дебелата козина е добра за зимни разходки, тънка - за лятото. В магазините можете да намерите богат избор от плетени, кожени, рунови изделия.

Когато купувате плик за новородено, проверете качеството на представените модели. Те трябва да имат спретнати шевове и минимум крепежни елементи. Изберете нежни, приятни за окото цветове: синьо, розово, пастелно, бяло.

В магазините можете да намерите пликове, където горната част е направена под формата на блуза, а дъното има стандартна форма. Моделът е удобен, защото ръцете на бебето са свободни в него. Отдолу има и достатъчно място за движение на краката.

Колко дрехи са необходими на новороденото за първи път

Колко и какви дрехи трябва да купува новородено през лятото? Ето пълен списък на нещата, които да носите ежедневно. Трябва обаче да се има предвид, че през студения период (зимата, есента) бебето ще се нуждае от по-топли дрехи:

 • Бебешки бодита. Това е много удобен вид дрехи за бебета, които са спечелили голяма популярност сред майките. Бодитата не тормозят, позволяват на детето свободно да движи ръцете и краката и значително опростява полагането на бебето. За летния период можете да си купите тениски, тениски или дълги ръкави. Вземете 2-3 парчета от всеки тип. Бодитата, които имат закопчалки в центъра или в областта на раменете, се считат за по-удобни..
 • Долнище. Тези дрехи за бебета са по-познати и повечето родители го предпочитат. Памучните модели абсорбират добре влагата, не дразнят кожата на бебето. Уверете се, че такива ризи нямат никакви допълнителни елементи: връзки, копчета, копчета, тъй като всички те могат да търкат нежната кожа на бебето. Колко жилетки да купите за новородено за лятото - решете сами. Обикновено са достатъчни две или три парчета..
 • Плъзгачи. По-удобни са шортите с презрамки. От колко такива дрехи се нуждае новородено бебе, решете сами. Обикновено купувайте поне четири модела фин плат и четири дебели.
 • Гащеризони (фишове). Достатъчно е да закупите три леки модела и два топли гащеризона.
 • Въпреки че времето обикновено е доста горещо през лятото, новороденото се нуждае от тънки памучни чорапи. Достатъчно е да закупите два или три чифта.
 • Шапка с козирка. През лятото е необходимо да предпазите главата на бебето от вятъра и слънчевата светлина. Обикновено купувайте два или три модела лек плат.

Този комплект ще бъде напълно достатъчен, за да може бебето да се чувства комфортно в горещия летен период. Когато избирате колко и какви дрехи да купите за новородено, вземете предвид удобството на всеки продукт. Купувайте модели, изработени от качествени материали като памук и трикотаж. Допустимо е да се избират дрехи от смес от естествена коприна и вълна. По-добре да не купувате от синтетика. Избягвайте също синтетичен декор, извънгабаритни щампи и джобове. Всички тези елементи правят дрехите многопластови и на бебето ще му е горещо..

Предлагат се специални костюми за разходки на открито. Когато ги избирате, вземете предвид температурата извън прозореца и усещанията на вашето бебе. За топло време (от +20 ° C), можете да облечете детето в дрехи от тънък плат, за по-студено време, по-топли комплекти.

През есента дрехите за малки деца трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид предстоящото студено време. Постепенно можете да търсите по-топли комплекти за къщата и улицата. Към основния набор от неща, които ще трябва да закупите:

 • Топъл гащеризон. Това е топъл костюм, който може да бъде закупен за новородено в началото на есента, когато навън все още е топло времето. Под такъв гащеризон е удобно да носите жилетка или боди от лек плат.
 • Тънко одеяло. Когато мислите за това колко дрехи трябва да купи новородено през есента, не забравяйте за такова стандартно нещо като одеяло. Те могат да покрият детето, докато се разхожда и у дома. Един прост продукт може да замени трансформиращ плик или топъл костюм. Обикновено одеялото е направено от подплатен полиестер с хавлиена подплата. Тези материали не са много топли, така че са идеални за първата половина на есента..
 • Плетена шапка с конци ще бъде незаменима за есенните разходки.

Ако детето ви е родено през есента, тогава гащеризонът трябва да бъде закупен от размер 62. Ако искате бебето ви да го доведе до края на есента, не се колебайте да вземете гащеризон с размер 68. За блузи и плъзгачи е подходящ минималният размер (до 56-та).

През зимата един комплект дрехи вече не е достатъчен. Ще ви трябват както изолирани костюми за студената улица, така и леки, тънки неща за комфортен престой у дома. По принцип гардеробът на бебе, родено през зимата, трябва да е по-голям от този на „летни“ бебета.

Колко и какви дрехи са ви необходими за новородено през зимата:

 • Чехлите са много популярен вид детско облекло за студения зимен период. Удобно е да ги носите както под изолирани улични дрехи, така и у дома. Те са особено полезни за хладни помещения. Няма как да сбъркате, ако закупите наведнъж 6-7 комплекта за новородено. Три от тях трябва да са изработени от тънък плат, останалите да са топли, фланелени.
 • Бебешките бодита са специално облекло за бебета. Продуктът напълно покрива тялото на бебето, закопчава се отдолу. В магазините можете да намерите ризи за тяло, тениски за тяло, както и модели с дълъг ръкав. През зимата бодито е удобно да се носи под фиш или гащеризон. За новородено бебе ще са достатъчни 2-3 парчета с ръкави с различна дължина.
 • Комбинезон с блузи може да служи като отличен заместител на фишовете. Пуловерите с нитове в центъра или с обвивка отстрани се считат за по-удобни. Колко комплекта такива дрехи се нуждаят от новородено, решете въз основа на вашето удобство. Например можете да закупите 3-4 парчета плъзгачи (материали - долен конец и трикотаж) и 2-3 блузи.
 • Необходима е капачка както за улицата, така и за къщата (след плуване). Капачките с връзки се считат за по-удобни, тъй като те не се плъзгат и не пречат на бебето. Една плетена шапка ще бъде достатъчна.
 • Топли чорапи от вълна или руно. Те обикновено се носят върху фишове. По този начин краката на бебето винаги остават топли. Два чифта от тези чорапи са достатъчни..
 • Пелени. През зимата са необходими памперси през целия ден и през нощта. Но за да избегнете появата на обрив на пелена по кожата на дете, трябва да ги премахнете за известно време. Можете също така да използвате различни бебешки кремове и прахове от обриви от пелени. За да не се объркате с избора на памперси, първо си купете новородено едно по едно от няколко производители. Така че можете емпирично да определите кой вариант е по-добър..

Когато бебето е у дома, следете температурата в стаята. Твърде високото може дори да навреди на здравето на детето. Най-добрият вариант е +22 ° С. Комплектът дрехи, описан по-горе, е създаден специално за такива условия..

Освен това не забравяйте за чистия въздух. Дори през зимата трябва да направите поне едно проветряване в стаята. Ако използвате нагреватели, трябва да се погрижите за достатъчно овлажняване на въздуха. За да направите това, можете да закупите овлажнител или да използвате импровизирани средства: поставете съд с вода или покрийте батерията с влажна кърпа.

Колко и какви дрехи са необходими на новороденото за зимни разходки:

 • Ходещ гащеризон от руно, който се слага на фиш. Върху него се носи затоплен зимен гащеризон или плик. Един такъв гащеризон ще бъде достатъчен.
 • Топъл зимен гащеризон. Това нещо трябва да е в гардероба на всяко дете. Изберете дебелината на костюма индивидуално, в зависимост от това колко градуса извън прозореца. Така например, за по-топли географски ширини, количеството изолация в него трябва да бъде около 180-200 g / m 2. За студените зими са подходящи нагреватели от около 300 g / m2. Също така за зимата можете да закупите гащеризон трансформатор.
 • Зимна шапка. Трябва да е топло и меко. Препоръчително е да изберете продукт, направен от естествен материал. Ако използвате вълнени модели, носете плетена шапка надолу.
 • Одеяло или каре. Независимо от това колко дрехи са носени, в мразовити условия, новороденото трябва да бъде допълнително изолирано с дебело одеяло или одеяло. Трябва да следите колко градуса е навън. Одеялото ще е необходимо при -20... -25 ° С, както и при силен и поривист вятър.

Много е неудобно да обличате бебето си с пуловери и незакопчани блузи. По-добре е да изберете неща със закопчалки, които могат да се носят, без да пречат много на мъника. Плетените предмети трябва да са фино плетени, така че пръстите ви да не се заплитат. Избягвайте дрехите с много панделки, вратовръзки и други декорации, тъй като те могат да попаднат в устата на детето.

Нека да преминем към въпроса колко дрехи се нуждае новороденото за първи път през пролетта. За това време на годината не е нужно да купувате много комплекти топли връхни дрехи, тъй като до следващия студен сезон (до есента) бебето вече ще порасне.

Ако бебето се е родило през пролетта, тогава трябва да купите не само неща за пролетния сезон, но и да започнете да планирате колко дрехи ще са необходими на новороденото през лятото. За бебета, родени в началото на пролетта, ще ви трябват и топли дрехи за разходка. Също така трябва да се има предвид, че в апартаментите отоплението се изключва доста рано и може да е хладно в къщата за известно време. За този случай си струва да закупите няколко комплекта домашни топли дрехи.

Съвети за избор на дрехи за новородено

Новородените бебета имат много нежна и чувствителна кожа. Ето защо, за да избегнете дразнене на кожата, използвайте само дрехи от естествени материи. Например, фланелен, махрен, памучен, сатенен шев и блокировка. Опитайте се да изберете просторни модели, които няма да прилягат плътно към тялото..

Дрехите, които влизат в контакт с кожата, не трябва да имат вътрешни шевове, за да се избегне дразнене или протриване. Останалите предмети, носени отгоре, могат да бъдат ушити по обичайния начин. По-добре е всички конци да са от естествен памук.

Когато определяте колко и от какъв вид дрехи се нуждае вашето новородено, вземете предвид комфорта на бебето. Например, панталоните с плътна еластична лента трябва ясно да бъдат изключени. Моделите с широка, разхлабена еластична лента са най-удобни.

Необходимо е да купувате бебешки дрехи само от доверени продавачи, чиито продукти са с добро качество. Ако купувате неща, произведени в Китай, уверете се, че те нямат неприятна химическа миризма. Често производителите на евтини дрехи не спазват важните стандарти за безопасност. Затова подхождайте към въпроса за избора на продукти с максимална отговорност..

Първите дрехи не трябва да са много ярки, контрастни. Такива неща влияят негативно на психиката на бебето, състоянието на кожата и здравето му. Съчетайте комплекти за новородени в меки, пастелни цветове.

Ако не се страхувате от ярко оцветени неща, наблюдавайте качеството на избрания от вас плат. Когато използвате нискокачествена боя в производството, облеклото може да навреди на здравето на детето. В допълнение, лошата боя ще се измие почти веднага и продуктът ще избледнее..

Как да се грижим за дрехите на новороденото

Независимо колко дрехи купувате за новородено до една година, то трябва да се пере колкото е възможно по-често. За целта използвайте специални бебешки продукти (сапун или прахове). Измийте нещата само в гореща вода (приблизителна температура +90 ° С).

Можете да добавите омекотител за пране. Уверете се обаче, че е предназначен специално за детски дрехи. Такива продукти имат безопасен химичен състав..

Измитите неща трябва да се изгладят. Излагането на високи температури убива бактериите, останали в дрехите.

Преди да поставите нещата върху бебето си, отрежете всички етикети и хартиени етикети. Те могат да дразнят и разтриват кожата на бебето.

Къде да купя дрехи за новородено на едро и дребно

Добре дошли в Happywear! Happywear е най-добрата комбинация от цена, дизайн и качество! Ярко, стилно, модерно и евтино облекло за всеки!

Средната и дребната търговия на едро е нашата специализация от над 10 години. Работим директно с производители, заобикаляйки посредниците, което ни позволява да определяме изгодни цени. От наша страна вие получавате надежден партньор за вашия бизнес. Асортиментът се актуализира всеки сезон, постоянно се появяват нови модели. Ние ви предлагаме продукти, произведени от фабрики в Русия, Узбекистан, Беларус, Турция и Китай.

На нашия сайт ще намерите качествени ризи в различни модели, размери и цветове. Ние можем да ви предоставим не само прекрасни продукти на ниска цена, но и добри условия, постоянен склад на продукти, позитивно отношение на нашия персонал, работа без прекъсвания и сертификати за качество.

Всяко нещо на нашия сайт е безценната работа на огромен брой хора. Надяваме се, че отличното качество, благоприятните условия и изгодните цени ще послужат като начало за нашето дългосрочно сътрудничество..

Кога да започнете да купувате неща за вашето новородено.

Кога започна? И какво е купено първо, и какво последно преди раждането през последния месец?

И въпросът е за дрехите. Какво да взема и колко. Колко памперси, гащеризони, долни ризи, шапки, бонета, бодита? Аз съм нещо напълно в прострация. Роднини дадоха почти всичко на сина ми и не помня какво си купихме сами.

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

В първото Б, почти преди раждането. Второ от 20 седмици

Започнах от 25 седмици, купих нещо за всяка заплата, отделих 2 хиляди за себе си (знам себе си, ако не го огранича, ще го купя с години предварително) и тихо купих всичко, от което се нуждаех (купих количка и креватче на 35)

от 25 седмици започнах да купувам всичко, до 33 седмици всичко беше готово.

А, имах много памперси, сложих ги на леглото и на завивките, но 5 + 5 мисля, че е достатъчно. Вземете долните си ризи, ако планирате само да ги повивате, тогава има повече памперси, ще има три капачки (аз носех моята само след къпане, но вероятно ще носите и шапка за разходка) 56 размер не е достатъчен, само за екстракт и няколко бодита. По примера на първите деца, по-добре е да се повива една седмица, а след това веднага на 62. Ако през зимата вземете по-отворени бодита в къщата, можете да вземете няколко фиша за разходка.

След това някой изложи списъците, казват, три тела, 3 шапки... боклук) вземете малко от всичко)

А дрехите от муселин са много добри

Тъй като разбрах секса на 19 седмици, започнах да купувам всичко :)) първо детско креватче, след това купих всичко за креватчето, броните, мобилния телефон, сенника. След това започнах да купувам неща. в хода на долните ризи, които заедно с драскотини и панталони. Пашкули за памперси, в които не сме влизали, четири парчета лежат наоколо. Сестра ми даде много неща, аз ще продължа да купувам в хода на пиесата. Последният плик беше одеяло за освобождаване, шапка, лък.

Досега съм поръчал одеяло-плик за освобождаване от отговорност и гнездо, добре, и един костюм (много ми хареса)
Малките неща бавно печелят... е, точно сега ще си купя разходка, може би, макар че ще дойде по-удобно едва до края на лятото (продава се с добра отстъпка, не бих искал да пропусна тази възможност)
Е, останалото просто беше погледнато: колички, люлки и т.н., ще купуваме по-близо до раждането))

Е, аз го взех за тези съображения, така че ако отидете на гости, детето ще има къде да спи.
Но мнозина хвалят, че поради страните детето се чувства защитено и спи по-добре..

Когато разпознах пола, започнах да купувам. Изобщо не взех почти нищо за дъщеря си, за изхода няколко розови костюма. А за къщата останаха куп сини неща от братята

От началото на 20 седмици ще видя какво харесвам и приемам. Кошара и количка до 30 седмици, наскоро събрах чанти за родилния дом. Надявам се на никой, съпругът ми по-скоро ще отлепи с мен, отколкото след това да купи нещо нередно.

От самото начало купих малко) Купих големи неща след 25 седмици) до 32 всичко беше купено, изгладено и подредено)

Започвам с комплект за освобождаване от отговорност ?

Излязох в отпуск по майчинство и започнах бавно. Това е само половината от покупките

Купих и уших всичко, което ме привлече :) Сама си направих памперси. Имаше 10 бели дроба, 10 топли.
Много ми харесаха бодитата :) бяха за различни възрасти. Но най-важното отначало имаше плъзгачи, чорапи, кости. Взеха размери за новородени и малко прекалено големи за първи път. И след това по пътя си поръчах.

Кога е крайният ви срок?

Точно както имахме :)
Pdr 13.02.17, доставка 17.02.17.
Моята приятелка ми даде неща за първи път. Не купих нищо, само комплект за извлечението и един сладък фиш)
От опит мога да кажа следното:
Фишове xb 5 броя;
Тяло xb 5 броя;
Плъзгачи xb 5 броя;
Потници, които можете да вземете 3 броя;
Руно фиш 1;
Сдвоете 4 чорапа (губя всички чорапи))));
Капачки 3 броя;
Топла шапка;
Топъл плик-гащеризон;
Пелени 10 парчета памук и 5 руно (използвах го за различни цели);
Имахме и пясъчници, много ги харесвам) и тяло в къс ръкав)
Взех размер 56 и след това купих всичко останало)

За размер 56 това е много, целият ми скрин беше изпълнен с него, но ние се родихме 55 см + на месец в спешна помощ, прибрахме се, извадих всичко от скрина и сложих 62.

Родени сме на 54, бяхме на 56 беше добре. И дрехите бързо се изцапаха, когато изплюят. Всяка майка знае най-добре себе си)

Тимоха също се роди на 56 см, така че много неща бързо станаха малки. Така че като цяло, след месец беше безполезно да се пелени памперси, веднага да извади ръцете и краката си. И свекървата също шиеше плъзгачи от марля, така че след първото измиване те седнаха и само половин поп. След това ги използвахме като шалове. И тя се опита, шиеше два месеца, вероятно.

Коя седмица Б започнахте да купувате неща за бебето?

 • 2 март 2014 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 23 часа

Автор: Puzyuha
Създаден преди 13 часа

Автор: Tweek
Създадено преди 1 час

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 23 часа

Автор: _Clever_
Създаден преди 2 часа

Автор: Летисия
Създаден преди 11 часа

Автор: Julsyk
Създаден преди 15 часа

Автор: Enma13Ai
Създаден преди 21 часа

Автор: АрияЯ
Създаден преди 34 минути

Автор: Шоколадова фея
Създаден преди 11 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Кога да купите неща за новородено бебе?

Със сигурност всяка бременна жена е чувала от роднини или приятели, че е забранено да купува бебешки неща преди раждането. Какво се крие зад това мнение и трябва ли да го изслушате? Кога да купите неща за новородено?

Бременността и раждането през цялото време са били заобиколени от суеверия, поличби и ритуали. Именно те породиха такова широко разпространено мнение за недопустимостта на подготовката за появата на бебе. Съществуват обаче съвременни, рационални аргументи за и против закупуването на нещата предварително и си струва да ги обмислите, преди да вземете решение..

Преди или след раждането?

Докато чакат бебето, жените стават сантиментални. Те са склонни да бъдат докосвани от малки детски неща и, разбира се, е много трудно да се въздържате от пазаруване..

Отдавайки почит на суеверията, бъдещите майки са принудени да се откажат от радостите от пазаруването, което със сигурност ще повлияе на настроението и то не по най-добрия начин. Това има ли смисъл? Помислете за аргументите за и против пазаруването.

Аргументи за закупуване на вещи предварително

Има много предимства при закупуването на неща предварително:

 1. С независимия избор на детски дрехи, мебели и други необходими аксесоари, настроението на бременната се повишава, вътрешната й връзка с детето се засилва, майчинският инстинкт се пробужда.
 2. Дрехите ще отговарят на вкусовете и предпочитанията на бременната жена. Това е особено важно, когато става въпрос за колички и детски легла. Много е вероятно тя да трябва да се справя с тях по-често от останалите членове на семейството, което означава, че мнението на бъдещата майка е на първо място тук..
 3. Млад баща и други роднини не трябва да избират набързо всичко необходимо, за да успеят да се върнат майката с бебето от болницата. В такава ситуация е трудно да се избегнат грешки, а конфликтите поради придобиване на неподходящи неща са много вероятни. Съгласете се, това е напълно безполезно в такъв радостен период..
 4. Бременната жена ще има възможност да изпере, изглади и сгъне първите неща на бебето, така че да е удобно да ги използва.

Аргументи срещу

Но има и аргументи срещу закупуването предварително. Ето някои от тях:

 1. При избора на дрехи има голям риск да сгрешите с размера. Понякога бебето се ражда много по-голямо или, обратно, по-малко от очакваното. Предварителното определяне на теглото на плода чрез ултразвук дава много груба информация. Следователно не е необходимо да купувате много неща с еднакъв размер, по-добре е да ги оставите да бъдат по-малки, но за различно тегло и височина.
 2. Има шанс бебето да е от различен пол. Всички неинвазивни диагностични методи понякога се провалят. Това може да бъде неудобно, ако планирате да закупите много сини или розови неща, които подчертават пола на бебето..
 3. Големите покупки (количка, креватче, маса за повиване и т.н.) ще заемат много свободно място. Разбира се, това не е проблем, ако детската стая вече е готова, но когато в нея просто трябва да се извърши ремонт, не бива да бързате с подобни придобивания.

Освен това роднини и приятели вероятно ще искат да ви дадат подаръци за раждането на вашето бебе. След като сте закупили всичко предварително, има риск да завършите с няколко детски легла и колички. За да не харчите прекалено много, трябва да обсъдите плановете си с близки преди пазаруване..

Какви неща трябва да бъдат закупени предварително?

Мненията в списъка с нещата, от които се нуждаете в първите дни, може да се различават, но все пак в този списък има неоспорими моменти. Повече за нещата, от които детето се нуждае за първи път →

Веднага след завръщането от болницата ще ви трябва:

 1. Легло. По-добре е да го закупите предварително, за да имате време да съберете и приготвите всичко необходимо, без да бързате (бебешко спално бельо, балдахин, мобилни и други аксесоари, ако желаете).
 2. Дрехи за бебето за първи път, включително за изписване от болницата. Със сигурност много неща ще бъдат представени на близките, но все пак трябва да имате няколко практични, предварително измити и изгладени дрехи. Същото важи и за памперсите, ако искате да ги използвате..
 3. Скрин за бебешки неща.Този артикул е много важен за удобството на майката. В крайна сметка нещата на децата трябва да се съхраняват някъде и то така, че да са винаги под ръка..
 4. Детско столче за кола. Необходимо е за всяко семейство с кола и подготовка за раждането на дете. Някои родители вярват, че бебето може да се носи на ръце, но в този случай рискът от нараняване при инцидент се увеличава. Освен това транспортирането на дете в автомобил без столче за кола е незаконно и се наказва с глоба..

Добре е, ако количка е закупена или поне предварително избрана. Препоръчително е да го пуснете в магазина, уверете се, че е лесен за работа и не е твърде тежък. Ако по някаква причина не искате да купите количка преди раждането на бебето, много продавачи се срещат с купувачите наполовина, като резервират покупки при извършване на предплащане.

Някои бъдещи майки предпочитат да купуват други предмети за новороденото предварително, например продукти за грижа за бебешка кожа, памперси, вана и т. Н. Това има смисъл, ако жената има определени предпочитания по отношение на тези предмети и не е лесно да намери това, от което се нуждае в близките магазини. Прочетете повече за грижата за новородено през първите дни от живота →

Общи суеверия

Суеверия по отношение на придобиването на зестра за новородено възникнали в момент, когато нямало квалифицирана медицинска помощ и резултатът от раждането бил непредсказуем. За съжаление детската и майчината смъртност беше много висока, така че беше неразумно да се подготвят нещата предварително. Смяташе се също, че това ще бъде лош знак..

Нашите предци са вярвали, че ако нещата на децата са подготвени, но все още не се използват, злите духове могат да навлязат в тях, което ще попречи на детето да се роди безопасно или ще повлияе на здравето и съдбата му в бъдеще..

Съществува и по-рационално обяснение защо предварителната подготовка на бебешките неща се смята за лоша поличба, усложняваща хода на бременността. Тъй като бъдещата майка най-често сама шиеше дрехите на бебето, тя трябваше да седи дълго време в неудобно положение. В същото време кръвообращението на тазовите органи е нарушено, което може да доведе до спонтанен аборт и преждевременно раждане..

Освен това семействата обикновено имали много деца. Беше загуба на всички да купуват или шият нови дрехи. Нещата просто се отдадоха от по-възрастните братя и сестри на по-младите.

Вярвате ли?

Така че възможно ли е да купите неща за новородено предварително или е по-добре да се ръководите от опита на предците? По този въпрос мнението на бъдещата майка трябва да бъде решаващо. С други думи, трябва да слушате себе си и да правите така, както ви казва интуицията.

В съвременната реалност няма убедителен аргумент в полза на отказа за предварително закупуване на детски неща. Това са просто суеверия. Ако искате сами да пазарувате за бебето си, не се лишавайте от удоволствие..

Разбира се, по-добре е да отложите пазаруването поне до средата на срока. През първия триместър на бременността жената е противопоказана при повишена физическа активност и прекомерното усърдие в пазаруването може да повлияе негативно на здравето.

За тези, които са склонни да се доверяват на поличби, има начин да се предпазят от лошите поличби. За да не стоят креватчето и количката празни, сложете в тях кукли или меки играчки. Те ще "пазят" място за своя малък господар или любовница.

Ако все още сте преодолени от безпокойство, доверете се на мнението на роднини, като им дадете възможност да закупят това, от което имате нужда след раждането на трохите. В крайна сметка цветът на плъзгачите и други дребни неща не са толкова важни, колкото спокойствието на бременната жена..

Някои хора все още отдават почит на традициите и слушат суеверия, надявайки се по този начин да осигурят на детето лесно раждане, щастлива съдба и добро здраве. Дали да продължат да вярват на знаците или да се подготвят за появата на бебето предварително е работа на бъдещите родители. Всяко решение, при което бременната жена може да се чувства спокойна и уверена, ще бъде правилно..

Автор: Яна Семич,
специално за Mama66.ru

Блог на магазин за детски дрехи "До 3 години"

Детско облекло от 0 до 3 години, евтини, висококачествени бебешки неща

Кога да купите неща за новородено преди доставка

Нещата за новородено предварително

Съвременният подход към родителството е до голяма степен лишен от предразсъдъци: сега е възможно и е необходимо да се купуват неща за новородени предварително, макар и само от съображения за удобство и практичност. Въпреки това, навремето придобиването на неща предварително се е смятало за лоша поличба - и все още има много хора, които, воля-неволя, вярват в това. Причината за появата на тази дългогодишна поличба е ужасната или липсваща медицинска подкрепа на раждането, която провокира проблеми. Така че се смяташе, че придобиването на нещо предварително е непрактично. Но времената се промениха.

Предварителното закупуване на неща за новородено е възможност да се настроите на радостното очакване на бебето, бавно избирайте, обмислете всички предложения. Такова пазаруване значително ще озарява периода на бременност. Остава само да се определи в кой месец бременните жени могат да започнат да придобиват неща за бъдещи новородени, така че да е удобно, да не е трудно и да не е опасно. Е, не трябва да забравяме за практическата страна на въпроса..

Неща, които новородените могат да си купят предварително

По всяко време преди раждането можете да отидете в магазина за „най-важното“. Точно такъв е случаят, когато е по-добре да изберете всичко за новороденото предварително, за да избегнете сериозни разходи и нервни избори на по-късна дата или след раждането. Какви са тези неща:

 1. Детска количка. Трудно е да го изберете, защото трябва да вземете предвид много нюанси, да намерите наистина висококачествен, красив, удобен, лек, надежден модел сред хилядите предложения на съвременните магазини. Освен това можете бавно да решите желаната функционалност - например наличието на подвижна люлка, която се превръща в столче за кола.
 2. Легло. Това е задължителен артикул за новородено предварително. Нероденото дете трябва да има идеално подготвено място за спане. Когато купувате легло по време на бременност, можете бавно да изберете модел и да определите идеалното място за него в детската стая или стаята на родителите.
 3. Спално бельо. Говорим за такива неща като ортопедичен матрак според размера на леглото на креватчето, както и чифт спални комплекти (чаршаф + завивка). Към тези неща можете да добавите одеяла за различни температурни условия (по-тънки, по-плътни, по-топли).
 4. Мебели (предимно - скрин, шкафове). Бъдещото новородено трябва да има отделни мебели за съхранение на нещата. Покупката на такъв артикул е не само избор, но и изчакване за доставка, монтаж, монтаж. Едва ли ще имате време за всички тези процеси след раждането на дете. Наличието на мебели ще ви позволи да разпределите първите неща предварително и да определите удобното им местоположение.
 5. Лекарства, хигиенни продукти. Можете предварително да се запасите със средства за лечение на пъпа, термометър за новородено, лекарство за подуване на корема, прах, кърпи и други неща

Защо можете и трябва да купувате тези неща предварително, през всеки месец от бременността? Причините са много, но основната е именно практичният подход към раждането на новородено. Когато донесете бебето от болницата, ще трябва да го настаните някъде, да осигурите грижи, да скриете дрехите му. Само си представете, ако всичко това не се случи. Можете, разбира се, да инструктирате закупуването на всички роднини по време на престоя си в болницата, но къде е гаранцията, че ще изберат подходящи мебели, количка и детско креватче?

Колко дълго може новородено да купува такива неща? Ако ги изберете в онлайн магазините, няма ограничения. Предпочитате ли класическо пазаруване? Тогава е по-добре да направите това след първия триместър на бременността, когато допълнителните натоварвания няма да бъдат толкова опасни. Практичните бъдещи майки обвързват големи покупки на неща, за да отидат в отпуск по майчинство и да получат свързани средства.

Предварително закупуване на дрехи за новородено: кога и какво да складирате?

Кога си струва да се грижите за първите предмети от гардероба на бъдещото новородено? Отговорът е логичен: нещата се придобиват, когато се разбере полът на детето - тоест след ултразвуково сканиране на 20-22 седмици. Още по-добре е да купувате неща, когато са известни приблизителните параметри на бебето - тоест след последния ултразвук. Но в този случай има проблем - бъдещата майка вече не е в състояние да издържи на много часове пазаруване. Единственият изход ще бъде закупуването на дрехи с аксесоари в онлайн магазина.

Ако не вярвате в поличби, запасете предварително няколко комплекта неща, изработени от естествени тъкани с външни шевове, подготвени за пране, варене, гладене. Не можете да купувате неща, които се носят над главата. Ако вземете дрехите си предварително (до последния ултразвук), отдайте предпочитание на стандартния размер 56. Предпочитайте обикновените дрехи - ярките многоцветни все още ще избледняват от честото миене. Нека не е по-добре декор и руши - такива неща са по-лесни за гладене. Така че, предварително, новородено трябва да закупи:

 • "Церемониален" комплект дрехи за изписване от болницата;
 • плик за същото дело;
 • долнище или стилизирани за тях памучни „ризи“ - 10 бр.;
 • плъзгачи с жартиери или закопчалки - 5-10 бр.;
 • Фишове с предни закопчалки - 10 бр.;
 • топли пуловери - 2 бр.;
 • спални чували - 2 бр.;
 • тънки чорапи - 3 чифта;
 • топли чорапи - 2 чифта;
 • тънки шапки - 3 бр.;
 • топла шапка - 1-2 бр.;
 • драскотини, обувки - до 5 чифта.

Покупката на такива неща предварително е възможност да направите лежерен избор, защото модерната гама дрехи за новородено е възхитителна. В същото време можете внимателно да изберете висококачествени модели и да не бързате в бързане всичко повече или по-малко подходящо.

Какви други неща трябва да бъдат избрани предварително?

За да може бъдещото дете да бъде снабдено с наистина всичко необходимо от първите дни на живота, можете благоразумно да изберете не само основни нужди и дрехи. На всеки етап от бременността можете да намерите време за закупуване на тези артикули от списъка:

 1. Помпа за кърма - за майки, решили да кърмят. Често аксесоарът е необходим дори в болницата или в първите дни след него, така че няма смисъл да отлагате избора за по-късно. Но има шанс изобщо да не е полезно. Затова отидете на евтин модел. Докато чакате бебето, можете просто да изследвате бавно видовете, най-добрите модели, цени.
 2. Баня. Той не се отнася за основни неща (определено може да бъде закупен след раждане), но предварително можете да намерите най-добрия вариант по отношение на цената и свойствата (например с анатомично предоставен слайд).
 3. Пелени. Дори и да нямате да се повивате, купете тези неща за новороденото си като постелка на леглото (при хранене) или на масата за повиване. Леките пелени обикновено се използват като летни одеяла..
 4. Стол за кола, носач, прашка. Също така е по-добре да изберете тези неща за удобно транспортиране на новородени предварително, за да не губите време в избора след раждането на бебето..

Защо трябва да купите неща за новородено предварително?

Има много причини да се откажат от старомодните предразсъдъци. Например, независим, не бързащ избор на неща за бъдещото новородено повишава настроението на бременната жена, укрепва връзката й с детето и помага за активиране на майчиния инстинкт. Вторият аргумент е не по-малко важен: можете да изберете предварително неща, които напълно да отговарят на предпочитанията на майката. Това се отнася за дизайна и практичността, защото майката е тази, която най-често трябва да борави с количката, мебелите, дрехите и други неща..

Купуването на неща по време на бременност е най-добрият начин да предпазите съпруга и роднините си от бързане да се подготвите за изписването на майката от болницата. Бързането винаги е грешки, конфликти, стрес. Само че това не беше достатъчно в такъв решаващ период. Бъдещата майка може да развъжда предварително приготвените неща за новороденото, както е удобно - да дойде от болницата за всичко готово.

Честно казано, струва си да се аргументират срещу закупуването на неща за новородено по време на бременност:

 • рискът от грешно изчисляване на размера, тъй като новороденото може да е по-малко или по-голямо. Дори определянето на параметрите чрез ултразвук е доста приблизителен процес.Изходът е да купувате неща след появата на новородено чрез онлайн магазин с доставка: можете да изберете всичко, от което се нуждаете, дори докато сте в болничното отделение;
 • детето може да има различен пол. Това е рядко, но се случва: специалистите по ултразвукова диагностика грешат. Изход: да се отпуснете и да облечете бебето в закупеното - добре, след 3 седмици тези неща ще станат малки;
 • ще трябва да поставите няколко големи покупки (креватче, скрин и др.) за периода на ремонта в детската стая. В крайна сметка ремонтите най-често се извършват вече през последния триместър на бременността. Решението е елементарно: първо се погрижете за ремонта на детската стая и вече за тази ситуация закупете интериорни предмети.

Какво да правим, ако вярата в знаците е силна?

Психолозите съветват в такива случаи да не се избират нещата за новороденото предварително. Дори да купите всичко под натиска на съпруга или роднините си, ще се „навиете“, страхувайки се от отрицателен изход. Това е изпълнено със стрес и нервност, които детето веднага ще усети. По-добре не довеждайте себе си и него до такова състояние. Единственото нещо, което си струва да направите, е да направите подробен списък на нещата, от които новороденото се нуждае: това ще помогне на роднините да направят правилните покупки по време на престоя ви в болницата.

Ние предлагаме още едно решение - модерно и оптимално. Можете да изберете нещата, от които новороденото се нуждае в онлайн магазина, да поставите всичко, което ви харесва, в отметките - и след раждането на бебето, вие или съпругът ви просто ще трябва да сложите нещата в кошницата, да направите поръчка и да получите колета. По този начин ще бъде постигнат баланс между практичност и спазване на правилата..