Прочетете в нашата статия на каква възраст можете да давате кнедли на деца и как да готвите здравословно ястие за детето си.

Кнедлите са изпитано време. Много хора все още помнят времената, когато правенето на кнедли е било добра семейна традиция. Цялото семейство се събра в кухнята и ги извая. Беше забавно да наблюдавам как усърдно децата извайват кнедли. Сега тази традиция постепенно се оттегли в миналото, тъй като този полуфабрикат в голям асортимент може да бъде закупен в магазина и никой не иска да губи време за собствената си подготовка..

Разбира се, това се прави напразно. В края на краищата магазинният продукт не може да се сравни с кнедли, направени със собствени ръце, особено когато кнедли ще се предлагат за хранене на малки деца. Грижовна майка няма да отиде в магазина, няма да бъде мързелива и сама ще приготви домашни кнедли за деца.

Понастоящем на многобройни форуми пламват истински дискусии за наличието на кнедли в бебешката храна. Някои опоненти декларират вредата си, като по никакъв начин призовават родителите да бъдат съвестни, други казват, че няма вреда от тях. За съжаление никой от тях не дава точен отговор на въпроса дали децата могат да използват кнедли..

Аргументи срещу кнедли и съвети за родителите

Някои автори смятат, че е по-добре децата изобщо да не дават кнедли. Те подкрепят мнението си със следните аргументи:

• Когато родителите започнат да лекуват децата си с кнедли, те са уверени, че бебето ще получи достатъчно протеини от месо и въглехидрати от тестото. На практика, за съжаление, ситуацията е малко по-различна. Съотношението на протеиновата част в месото на закупените в магазина кнедли не е в полза на животинските протеини. Растителният протеин значително ги изпреварва. Към това трябва да се добави наличието на различни вкусове, които далеч не са полезни за детския организъм..

• Месото от „възрастни“ кнедли по отношение на качествения състав често не отговаря на изискванията за хранене в предучилищна възраст. Месото често се заменя със соя. Въпреки че запазва вкуса на месото, то не може да замени хранителната стойност, която месният продукт може да осигури. Дори пълнежът да съдържа месо, то в каймата той е с ниско качество, с голямо количество мазнини и добавяне на всякакви подправки, което също е нежелателно за детския организъм..

Въпреки тези аргументи, статистиката показва, че 60% от родителите предлагат на децата си кнедли и много деца ги ядат с удоволствие. В тази връзка можете да дадете съвет на родителите:

1. Не трябва да давате на детето си кнедли, когато то е в ранна възраст. Ще бъде много по-добре, ако бебето научи какво са кнедли от пакета, когато вече е достатъчно голямо (поне до 3 години). Това ще бъде отговорът на въпроса на каква възраст децата могат да използват кнедли.

2. Не трябва да превръщате кнедли за детето си в обикновена храна. Те трябва да присъстват в храненето на бебето само когато има реална нужда от него. Например, мама няма абсолютно никакво време да готви нещо друго и да храни бебето..

3. Ако родителите въпреки това решат да хранят детето с кнедли, тогава трябва да се използват само продукти с надпис „за деца“. Това напълно отговаря на въпроса какъв вид кнедли могат да се дават на деца..

Ако мама няма време да направи сама кнедли и тя реши просто да ги купи в магазина, тогава трябва да знаете, че трябва да закупите само кнедли за бебешка храна в съответствие с ГОСТ 32967-2014 Те се приготвят от първокачествено пшенично брашно. За пълнежа се използва говеждо или полумаслено свинско с добавка на лук. За да приготвите тестото, използвайте вода, сметана и готварска сол.

Често можете да намерите цветни кнедли за деца. Но не мислете, че цветни кнедли се получават чрез добавяне на някакви химически оцветители в тестото. Боята, разбира се, присъства, но се използват само естествени багрила. Добавяйки сок от спанак, можете да получите зелени кнедли. Сокът от цвекло ще оцвети продукта в червено.

Как се правят кнедли за деца

Много родители се чудят как да приготвят такова ястие за бебето си. Всеки, който е решил да започне да ги прави, може да получи няколко съвета:

• Всички съставки трябва да бъдат само с високо качество.

• Пълнежът не трябва да съдържа повече от три компонента.

• Същото важи и за соса.

• Преди да приготвите кайма, не забравяйте да накиснете месото.

• Съставът на полуфабрикатите не трябва да съдържа храни с висока алергенна способност.

• Самите кнедли трябва да са с малки размери. Това, между другото, се намира в кухнята за възрастни..

Кнедли за деца от една година: рецепта

Месо за пълнене

Когато го избирате, трябва да се придържате към следните правила:

1. По-добре е да се използва агнешко или телешко месо. Свинското месо не трябва да се използва.

2. Месото се накисва в подсолена вода с експозиция 2-3 часа (чаена лъжичка сол на литър вода).

3. Използването на карантия е изключено.

4. Ако за пълнежа се използват домашни птици, тогава кожата се отстранява от него.

Тесто за кнедли

Изготвя се с помощта на следния алгоритъм на действие:

• Вземете вода в обем от една чаша, към която се добавят сол и брашно. Трябва да се добавя към вода при постоянно разбъркване..

• Добавянето се извършва, докато еластичната маса престане да лепне по ръцете.

• Тестото се навива на кок и се покрива с влажна кърпа за един час.

Има един трик. Газираната вода има по-добър вкус.

След това тестото се разточва и се нарязва на отделни парчета. Ако възнамерявате да правите кръгли пелмени, тогава можете да използвате чаша. Но можете да дадете кнедли и всяка друга геометрична форма. Те могат да бъдат квадратни, с триъгълна форма. Можете да поставите пълнежа в парче тесто и да навиете плик.

Кнедлите трябва да се варят в подсолена вода за четвърт час. На децата не трябва да се дават горещи кнедли. Те трябва да са със стайна температура. В тази форма те се усвояват по-добре. Кнедли за деца на 2 години се приготвят по същия начин..

На каква възраст може да се дава на дете кнедли в магазина?

Понякога просто няма начин да сготвите нещо. Като алтернатива, кнедли от магазина. Децата обикновено искат да опитат същите неща като възрастните. Кнедлите не са изключение.

Автор на публикацията

Постижение, получено на 30.07.2019

Подобен:

 1. На каква възраст детето може да има кнедли с извара?
 2. На каква възраст може да се дава дете на камбала?
 3. На каква възраст може да се дава на дете варена наденица?
 4. На каква възраст детето може да кара виенско колело?

Всеки родител сам решава този въпрос. В моята среда има родители, които са много горди, че детето им, като възрастен, яде точно закупени в магазина кнедли на тригодишна възраст. И те нямат проблеми да го хранят, мама по-скоро би говорила допълнително час по телефона, отколкото сама да усуква каймата (5-10 минути с кухненски робот, електрически месомелачки и мелнички, достъпни за много домакини), 30 минути за приготвяне на тесто (защото че все още трябва да престои) и 20 минути за разточване на тестото, изрязване на кръгове, щипка на кнедли. За един час можете да приготвите нормални кнедли за дете и да не се притеснявате за възрастта, на която да давате (за предпочитане след две години, това е моето мнение). Купените в магазина кнедли могат да се дават на същата възраст като домашните кнедли. Въпросът е, струва ли си да не обичаме детето си толкова много, за да храним не домашна храна, а полуфабрикати, а не от собствено производство.

Можете да започнете да храните детето си с закупени в магазина кнедли, когато детето порасне до твърда храна. Разбира се, можете да си купите полуфабрикати в магазина, но бъдете внимателни. Повечето от това, което се продава в магазините, може да се нарече непонятно вещество с неизвестно съдържание, подобно на кнедли, котлети, зелеви кифли (подчертайте необходимото). Що се отнася до мен, слава Богу, аз мога да готвя вкусна и нездравословна храна и не мога да се потя на това, което обикновено се продава в магазините замразено. Разбирам, че нашето време е възрастта на скоростта и хората често наистина нямат време за домакинство. Но можете да отделите половин ден, за да се подготвите за следващата седмица. Между другото! Ако ангажирате децата в този бизнес по най-добрия начин, тогава процесът на възлагане може да се превърне във вълнуваща игра, целяща обединяване на семейството. Така че, ако погледнете баналния процес на готвене от другата страна, можете да намерите интересни, скрити на пръв поглед страни и страни.

Кнедли, кнедли и кнедли: нови ястия за бебето

В много семейства кнедли, кнедли и кнедли са много популярни. Но възможно ли е да ги дадете на бебето?

На децата могат да се дават кнедли, кнедли и кнедли, но домашни, направени от грижовни майчини ръце и само от определена възраст, са по-добри.

През последните десетилетия кнедли и кнедли загубиха статута си на специално ястие и бързо се приближават до категорията „бързо хранене“. И всичко това поради факта, че сега в магазините има изобилие от такива замразени полуфабрикати. Не е тайна, че много домакини държат пакет с кнедли във фризера „за всеки случай“: те обикновено се използват, когато няма време за приготвяне на храна.

Трябва обаче да се има предвид, че кнедли, кнедли и кнедли никога не са били основната детска храна. Те са достатъчно „тежки“, за да може дори възрастен да ги усвои. И така, какво трябва да прави майката на бебето? Изцяло премахнете този тип ястия от диетата му, или все пак можете да ги включите в менюто на малкото дете?

Кнедли и кнедли: полза или вреда?

Ако искате да имате готова вечеря или обяд в хладилника, то нека бъде полуфабрикат, предназначен специално за деца (на опаковката на такива продукти има специална маркировка). Още по-добре направете домашни кнедли или кнедли.

Но във всеки случай имайте предвид, че кнедли, дори приготвени със собствените си ръце, не са подходящи за много малки деца, тъй като те не могат да бъдат наречени диетична храна. Комбинацията от тесто с пълнеж е трудно смилаема, а месото в кнедлите се оказва „концентрирано“, тъй като всички отделени от него екстрактивни вещества не влизат в бульона, а се съхраняват вътре.

Поради тази причина не се препоръчва да давате класически кнедли и кнедли на деца под две години и след тази възраст първо предлагайте само домашен продукт..

Що се отнася до кнедлите, те са с високо съдържание на въглехидрати и са включени в първия курс за „ситост“. Това означава, че децата с наднормено тегло са противопоказани..

Фабрично произведените кнедли и кнедли съдържат много растителни мазнини, подобрители на вкуса и консерванти, а соята често замества месото. Затова потърсете вариант, достоен за деца - без много маркировки Е, произведени от компании, които се позиционират като продавачи на селскостопански продукти. Такива кнедли и кнедли имат вкус на домашно приготвени и съставът им няма да повдига въпроси. Вярно е, че цената на такъв полуфабрикат ще бъде на високо ниво..

Как да готвя бебешки кнедли и кнедли?

За детски кнедли трябва да използвате диетично месо - пуешко или постно телешко. Можете също да смесите говеждо месо с пилешки гърди. Ситно нарязан лук и сол се добавят към пулпата, нарязана с месомелачка.

Тестото за детски кнедли изисква най-простото, на вода. За да го приготвите, изсипете чаша вода в голяма купа, добавете сол и изсипете пресятото брашно - както казват домакините, „колко течност ще отнеме“, тоест тестото трябва да е еластично. След това направете кок и го сложете под влажна кърпа за половин час. След това разточете тънък лист тесто и направете всяко кнедле на ръка или с помощта на специален инструмент.

Е, най-добре е да готвите кнедли в двоен котел - ароматни и здравословни!

За кнедли най-лесният и полезен вариант за децата са мързеливите кнедли. Те включват извара, яйце (или само жълтъка), брашно, сол и захар. Омесете тестото от съставките, разточете колбаса, нарежете на парчета и варете в подсолена вода за не повече от 5 минути.

Мързеливи кнедли могат да се дават на деца след една година.

По-сложен вариант са кнедли с пълнеж, които могат да бъдат всякакви. Някой обича сладки кнедли с череши или малини, някой - с картофи и пържен лук или с извара.

За да приготвите тестото, трябва да вземете брашно, яйце и кефир и да смесите всичко. Оформените кнедли се варят в подсолена вода за няколко минути.

Кнедли: обилно допълнение

Кнедли могат да се добавят към всеки бульон. За да ги приготвите, трябва да комбинирате грис, брашно, яйце и мляко и да замесите тестото с консистенцията на заквасена сметана без бучки. След като супата е почти готова, лъжица тесто във врящия бульон с чаена лъжичка. Когато кнедлите изплуват, супата може да се сервира..

По този начин можете да увеличите хранителната стойност на леките зеленчукови супи, ако педиатърът препоръча засилено хранене на бебето. Можете също така просто да добавите кнедли към "празния" бульон.

За да приготвите картофени кнедли като гарнитура, сварете картофите, смилайте ги в блендер, добавете извара (не е необходимо, но кнедлите ще имат по-нежен вкус), яйце, ситно нарязани зеленчуци, брашно и сол и омесете тестото. Оформете наденица, нарязана на парчета, от която да направите топчета. Можете да сварите кнедлите на пара или да ги сварите във вода.

Експертно мнение

Вера Старикова, педиатър, алерголог-имунолог

Както кнедли, така и кнедли, независимо от пълнежа и мястото на тяхното производство, не трябва да бъдат ежедневно хранене за дете, а по-скоро празнично хранене. В крайна сметка вареното тесто, което преобладава в проценти в това ястие, е доста трудно за детското тяло за смилане..

В допълнение, кнедли, особено фабрично произведени кнедли, съдържат много подправки, а понякога и мононатриев глутамат (това вещество засяга вкусовите пъпки на езика, което кара да искате да ядете продукта отново и в големи количества).

Закупените готови кнедли и кнедли трябва да бъдат само с най-високо качество и за предпочитане с надпис "за деца". Те могат да се дават на деца след четиригодишна възраст на всеки няколко месеца, за предпочитане не през нощта и само в варено (не пържено!).

Ако една майка иска да храни малко дете с този вид храна, тогава е по-добре, ако прави домашни кнедли или кнедли. В този случай като пълнеж за кнедли трябва да използвате такива здравословни продукти като плодове и извара, а за кнедли - различни видове постно месо с ограничени или никакви подправки..

Цялото семейство

Наличието на всякакви полуфабрикати обезсърчава домакините да правят домашни кнедли. И какво, ако превърнете тази дейност в добра семейна традиция и на всеки няколко месеца всички се събират заедно, за да направят много кнедли и кнедли за бъдеща употреба с разнообразни пълнежи?

 • Можете да правите кнедли и кнедли според традицията: разточете тестото, направете кръгли питки с правилна форма с обърната чаша, поставете пълнежа вътре, сгънете тестото наполовина и щипете, както е обичайно във вашето семейство.
 • Удобно е да се използват съвременни импровизирани средства - кнедли. В този случай разточете тестото и го сложете върху специална форма „пчелна пита“, след това поставете пълнежа във всяка клетка, покрийте със същия лист тесто и навийте с точилка. С такъв "помощник" нещата ще вървят по-бързо, но кнедлите ще се окажат същите, както при селекцията.

За някои това е очевидно предимство. И някой ще иска да приеме помощ от други членове на семейството и да получи разпръснати различни и оригинални кнедли.

Кога можете да давате на детето си кнедли - магазинни или домашни

Пелмени е вкусно, обилно, традиционно ястие от руската кухня, обичано от мнозина. Когато въвеждат храни за възрастни в диетата на бебето, много майки се чудят дали е възможно децата да дават кнедли и на каква възраст може да се прави.

Ползите и вредите от кнедли

Кнедли и кнедли са доста "тежка" храна, която предизвиква безпокойство за много родители. Правилно приготвените домашни кнедли могат да бъдат полезни за организма:

 1. Вареното тесто съдържа голямо количество въглехидрати, които запълват липсата на енергия в организма, повишават активността и ефективността.
 2. Месото съдържа протеини и аминокиселини, които стимулират процеса на клетъчно обновяване и регенерация, които играят ролята на „строителен материал“ за костите и мускулните тъкани.
 3. Ястието може да се даде на бебето за попълване на дефицита на минерали - съдържа магнезий, желязо, фосфор, мед, селен, цинк.

Благодарение на естествения състав, домашните кнедли за деца поддържат високо ниво на имунитет, предпазвайки от вируси и инфекции, нормализирайки кръвното налягане и метаболизма, подобрявайки процеса на хематопоезата и предотвратявайки развитието на анемия.

Предпазни мерки за въвеждане на равиоли в бебешката храна

Бебешката храна може да съдържа само домашно полуфабрикати, произведени от висококачествени, естествени продукти. Строго е забранено да се храни бебето с индустриални кнедли..

Когато е възможно да започнете да давате закупени в магазина кнедли на дете - педиатрите съветват бебето да се „запознае“ с такова ястие само след 4-5 години. Супермаркетите предлагат голям избор от такива полуфабрикати. Най-добрият вариант би бил да закупите продукт с надпис „За деца“ или „За деца“. Те преминават най-строгия качествен контрол и са одобрени за използване в бебешки храни от определена възраст, която е посочена на опаковката..

Домашни кнедли за дете - на каква възраст можете да дадете

Възможно ли е да дадете на детето кнедли, в какъв обем и от колко години - този въпрос интересува много родители.

Могат ли децата да ядат кнедли - основни препоръки:

 • педиатрите препоръчват да давате на бебето това ястие за първи път едва след като навърши 2-3 години;
 • твърде ранното въвеждане на ястие в детската диета може да причини храносмилателни разстройства, тъй като храносмилателната система все още не е в състояние да го смила;
 • за първото хранене на детето се дават не повече от 1-2 кнедли, след което внимателно наблюдават реакцията му;
 • Можете да почерпите бебето си с кнедли през първата половина на деня, тъй като яденето на „тежко“ ястие вечер може да причини нарушения на съня;
 • в случай на гадене, разстройство на изпражненията и други негативни реакции, ястието трябва да бъде изключено от менюто на децата.

Основни правила за готвене

Най-добре е да приготвяте бебешки кнедли сами, като избирате изключително пресни и висококачествени съставки..

 1. За приготвянето на кайма трябва да се използват само диетични меса и птици - пиле, пуйка, заешко месо, говеждо месо.
 2. Ако бебето е алергично към пилешки яйца, те трябва да бъдат заменени с пъдпъдъци или малко количество настърган кашкавал.
 3. Месото се накисва поне 2 часа преди готвене.
 4. За малки деца каймата се прави само от един вид месо, за по-големите деца можете да комбинирате няколко сорта, да добавите зеленчуци, домати и други зеленчуци.
 5. За детски кнедли не се използват черен смлян пипер и други подправки, с изключение на щипка сол.
 6. Кнедлите не трябва да са влажни - трябва да се кипнат, след това да се варят 12-15 минути.

Приготвяне на домашни кнедли

За да приготвите детски кнедли, ще ви трябват висококачествени, пресни продукти и минимум време.

Кнедли за деца

Пелмени е вкусно и засищащо ястие, което е популярно не само сред славяните. Той присъства под една или друга форма в други кухни на народите по света. Децата харесват кнедли и обикновено искат повече. Какви са ползите и вредите и как да приготвим кнедли за малки гастрономи, ще обсъдим по-нататък.

Състав и предимства

При приготвянето на домашни кнедли се използват висококачествени натурални продукти: яйца, вода, брашно, сол и, разбира се, кайма. Съдържанието на калории и точното съотношение на протеини, мазнини и въглехидрати директно зависят от рецептата. Средно 170 kcal на 100 g, с преобладаване на въглехидратите.

Общоприето е, че кнедлите са доста тежка храна. Има ли ползи от тях? Разбира се, тъй като те:

Осигуряват висока производителност, защото те дават голям заряд на енергия.

Поради наличието на протеин, те осигуряват на тялото необходимите аминокиселини, благодарение на които протича процесът на изграждане и обновяване на клетките.

 • цинк - премахва ненужните вещества от тялото, поддържа имунитета, силен антиоксидант;
 • селен - намалява риска от рак, осигурява защита срещу вируси;
 • магнезий - понижава кръвното налягане, необходим е за метаболизма на фосфора;
 • мед - участва в процеса на хемопоеза, предотвратява ставни заболявания;
 • фосфор - от съществено значение за костите и нормалния енергиен метаболизъм;
 • желязо - спомага за поддържането на правилното ниво на хемоглобин в кръвта и в същото време защитните сили на тялото, паметта, работоспособността.
 • PP - благодарение на него протеините се усвояват по-добре, метаболизмът на въглехидратите и стомашната секреция се нормализират;
 • група Б - участват в производството на протеини и метаболизма на въглехидратите, хематопоезата;
 • витамин Е - антиоксидант, има положителен ефект върху мускулната функция, предпазва еритроцитите от преждевременно разрушаване.

Тук ще изясним, че говорим изключително за домашни кнедли, приготвени от пресни и висококачествени продукти..

Предпазни мерки

1. Първото и основно правило - не давайте на детето си полуфабрикати! Те са опасни поради:

 • високо съдържание на сол (което допринася за задържане на течности в организма и в резултат на това ненужен стрес върху сърцето и бъбреците);
 • наличието на консерванти и други вредни съставки.

Важно! Ако все пак давате фабрично произведени кнедли, погрижете се за максималната безопасност на този избор: опитайте се да закупите продукти с надпис „за деца“ или „за деца“. Такъв продукт отговаря най-вече на изискванията за качество и преминава строг контрол на всички етапи на производство. И все пак, не забравяйте, че често е невъзможно да храните детето с полуфабрикати, закупени в магазина..

2. Ако детето тепърва започва да се запознава с ястието, винаги внимателно следете състоянието му. Ако имате нарушения на изпражненията, болки в корема и други негативни реакции, изключете кнедлите от диетата и се консултирайте с лекар. Същото трябва да се направи, ако се открият симптоми на алергия..

3. Обърнете внимание, че най-доброто време за кнедли е сутрин и следобед. По-добре е да не ги давате следобед, тъй като тази храна все още е трудно смилаема. Този подход ще помогне да се избегнат проблеми със заспиването: храната вече ще има време за смилане и детето вече ще изразходва получената енергия..

4. Ако със сигурност знаете, че трохите са алергични към пилешки яйца, използвайте пъдпъдъци. Ако тази опция по някаква причина също не е подходяща, за да придадете вискозитет, можете да сложите твърдо сирене в каймата.

Как и кога да се въведе в диетата

Много родители се чудят на каква възраст кнедли могат да се дават на деца. Експертите препоръчват това да се прави не по-рано, докато детето достигне възраст от 2-3 години. В по-нежна възраст стомашно-чревният тракт на децата може да не се справи, което е изпълнено с храносмилателни проблеми и влошаване на благосъстоянието. Що се отнася до по-малките деца, по-добре е да им давате кюфтета, но не и месо заедно с тестото.

За първи път дайте на трохите 1-2 малки кнедли и наблюдавайте реакцията. Ако всичко е наред, следващия път можете да удвоите сумата..

Не подправяйте бебешки кнедли с кетчуп, майонеза или други подобни сосове. По-добре да вземете нискомаслена заквасена сметана или масло.

Принципи на готвене

1. Избирайте съставките внимателно и отговорно. Всички продукти трябва да са пресни.

2. Препоръчително е сами да приготвяте кайма вкъщи. То трябва да е с ниско съдържание на мазнини, подходящо за детско меню:

 • заек;
 • телешко или телешко;
 • пуйка;
 • кокошка.

За по-големи деца може да се използва постно свинско и нискомаслено агнешко месо..

3. Месото трябва да се измие старателно и да се накисне за 2-3 часа..

4. Първо изберете 1 вид месо и направете плънката от него. По-късно ще бъде възможно да се смесват различни видове, но не повече от три наведнъж. Това ще оживи менюто, ще добави разнообразие. Също така, ако желаете, можете да добавите зеленчуци, зеленчуци към каймата.

5. От подправките е необходима само сол, останалото все още е безполезно за детето.

7. За удобство на бебето е препоръчително да се извайват малки кнедли. Ако бебето все още не дъвче добре, нарежете всяко кнедли на парчета преди хранене..

8. Внимавайте за степента на готовност: не забравяйте да сготвите кнедлите до края.

9. Кнедлите се варят в подсолена вряща вода (около 40 парчета на 1 литър, ако са малки). След като заври, гответе около 10-15 минути.

10. Не забравяйте да ги охладите до нормална температура, така че трохите да не изгорят. Не давайте топла храна на бебета!

Рецепта за домашни кнедли за деца

 • 1 яйце;
 • брашно - 400 г;
 • вода със стайна температура - 200 ml;
 • пилешко филе - 400 г (получават се около 70 малки кнедли);
 • растително масло - 1 супена лъжица. л.;
 • 1 малка глава лук;
 • сол на вкус.

За да зарадвате детето и да внесете малко забавление в обичайната кухня, можете да направите цветни кнедли. За жълто добавете моркови към тестото, за розово (или бордо, в зависимост от наситеността) - цвекло, за зелено - спанак.

Картофеното пюре се прави от спанак, сокът се изцежда, а останалата маса се добавя към тестото. Направете същото с предварително задушени моркови. За розов (или бургундски) цвят обелете, нарежете и сварете цвекло в тенджера за около 15 минути, като добавите малко оцет или лимонов сок. И след това полученият бульон се добавя към водата, където ще се готвят кнедли.

Кнедли и кнедли за бебе на 1 и 3 месеца.

HTML код:
BB код за форуми:

Как ще изглежда?

Мамо, кажи ми, възможно ли е да нахраним дете с тези домашни продукти? Дъщеря ми не яде добре извара, затова искам да се опитам да й дам кнедли с извара и възможно ли е да има кнедли? Кой даде отговора? Искам да разнообразя диетата на дъщеря си с нови ястия, защото зеленчуци, зърнени храни и т.н., отколкото я хранех до една година, тя спря да яде. Изисква какво ядем! може би е време да се хранят от общата маса? Прочетете напълно
+15 Регистрирайте се и получете възможност да оценявате материали, да общувате в коментари и много други! ') "> Регистрирайте се и получавайте възможност да оценявате материали, общувайте в коментари и много други!')"> Катерина Бр09.05.2014г282195 коментара
Всички рецепти
Рецепти от Povarenok.ruВсички рецепти
Торта Наполеон "
11 страници, дадени ми от сайта за заявката „торта.
Повече информация "
Пастет "Нежност"
Пастетът е наистина нежен, ароматен,
Повече информация "
Постни котлети
Сега е Великият пост и се покланям на хората, които.
Повече информация "
Крем за микровълнова фурна.
И отново съм с рецептата за микровълновата. Този път.
Повече информация "

Коментари

докато ядох отделно, го приготвих само за нея, но вече половин месец не ям нищо от менюто на децата си! затова започнах да мисля

След една година започнах да давам кнедли: те са във вода, котлет от кайма - защо не?

варено месо, усукани, леки супи, борщики без бульон, всичко! Пюре, каша, мариновани краставици, смучат малко опашка от херинга

смучете малко опашка от херинга

тесто с месо не е най-добрият вариант за най-малките! и не е напълно ясно, т.е. ако не ядете кнедли, значи не на общата маса? Например аз самият не ям кнедли..

тесто с месо не е най-добрият вариант за малявки

Моята яде кнедли, само бране на месо от тесто.

А синът ми на 7 години отказа каша и свекърва му даде борш. Момичета като той ядеше. Оттогава започнах да храня супата с леки кюфтета. Ушната или рибената супа обикновено ни беше любима.

На каква възраст може да се дават домашно приготвени ВАРЕНИКИ и КНИГКИ и да се съхраняват?


Екатерина

Възможно ли е да давате кнедли, кнедли, манти на дете на 1 година и 3 месеца? Кой даде, моля, кажете ми!

ИРА

Ако едно дете дъвче храна на парчета, мама я е приготвила сама, тогава защо не. Моите ядоха, погълнаха с родителите си за компанията с удоволствие.

Екатерина

Не, ядем телешко! Просто се чудя какво ще кажете за тест? Не е тежък за вентрикула?

Ирина

кнедли могат да бъдат с картофи или плодове.. Мисля, че след 1,6 години е напълно възможно да се попълни диетата на бебето с това вкусно ястие.

Наталия

преместена от повтаряща се тема Елена Кашликова пита: Според вас възможно ли е да се лекува 1,5-годишно дете с домашни кнедли и като цяло какви продукти не трябва да се предлагат на възраст под 3 години

Наталия

Олеся Коновалова: Можете, разбира се, ако правите кайма от месото, което бебето ви яде (говеждо или телешко, заешко или пилешко), и няма да слагате подправки, като цяло гответе според всички правила на детската кухня. И го оставете да го яде за здраве.

Наталия

NaTasha ***: На 1,5 години - това според мен вече не е въпрос. много от годината се хранят със закупени кнедли и нищо. И вие ще дадете своя собствена изработка - разбира се ДА,

Наталия

Алена Друзина: Разбира се, че можеш. Дори необходимо! Много е добре бебето да опита нова храна - трябва да присъства разнообразие, защото това вече не е бебе. Не на последно място, детето трябва да се срещне с шоколад. За предпочитане след три години. До този момент черният дроб не е готов. Въпреки че познавам много лекари, които дават на децата си шокиращ бонбон, на който да пируват. Но аз самият не давам на дъщеря си нищо сладко (тя е на 1,2). Здравословни лакомства за деца - самостоятелно приготвено желе. Те са много полезни за ставите. Следват мармалад и блат. Хранете бебето си на здраве. Между другото, разтопен сладолед също е възможен, но само ако в наше време го намерите без изкуствени добавки, оцветители, консерванти и всякакви емулгатори и Е.

Олег

Вреден. Оригинал. Виктория, Ако беше вредно, едва ли щеше да им бъде позволено да бъдат приложени. В края на краищата зад всяко "Е" има някакъв продукт или компонент (например емулсия от свинска кожа и т.н.) И по принцип е грехота да се клевети у дома, защото ТИ самият виждаш от какво го правиш. Хранете поне една година, каймата мелете само 2 пъти през месомелачка.

Надежда

Храним нашите с нашите телешки кнедли от година. Тя вече скача, ако кажете, че кнедли. Само в началото превъртах сварени кнедли през блендер, а от 1,5-годишна нарязах ситно.

Карина

Честно казано, отдавна не съм си представял как можете да си купите кнедли в магазина. Както всички удобни магазини обаче. И ги дайте на дете?

С Home е по-лесно разбира се. И защо са по-тежки от тестените изделия с котлет например?

Най-малкият е на 2 години. докато се яде такава храна. Но по-големият обича много. inokda Добавям още зеленчуци към пълнежа за здравословност.

Карина

Олег, грижи се за бебето от магазина. и дори съмнителни лекарства осъзнават, а не само кнедли. Не знаехте ли?

Надежда

Имам много добра книга за деца. храна, пише, че можете да давате кнедли на деца от 1,5 години само по естествен начин у дома. препарати, приготвени от нискомаслено говеждо месо (месо от младо теле или по-скоро), но не може да се говори за закупени в магазина, вижте сами, но определено няма да ги дам на бебето си, не ги ям сам, страхувам се и още повече няма дами, боже, те не разбират от какво са направени, особено в наше време!

Елвира

Дъщерите вече са на 1 година 5 месеца, тя обича домашни кнедли и ги яде с удоволствие. Прекарвам сварените кнедли през блендер и добавям малко бульон. Те започнаха да дават още една година не беше!

Екатерина

Изобщо не го давам на деца и остарявам, доколкото е възможно, за да не се опитват. както вече споменахме, много тежка храна, дори домашна. и като цяло тестото и месото не са съвместими продукти, както и тестените изделия с котлет.

Защо толкова рано да започнете да съсипвате стомаха на дете?

Възможно ли е да се дават кнедли на деца?

Възможно ли е да се нахрани едногодишно дете с кнедли?
Ако е възможно, тогава със или без хляб?

Кнедлите винаги са били много популярен хранителен продукт не само сред учениците и необвързаните. Много често домакините варят кнедли, когато нямат време да приготвят пълен обяд или вечеря. В същото време мнозина ги дават дори на малки деца, напълно без да се замислят за последствията..

Изглежда, че какво може да бъде лошо, ако детето яде месо в тесто и тялото му получава животински протеини и въглехидрати, но някои жени все още се чудят дали е възможно да се дават кнедли на малки деца. Повечето лекари му отговарят отрицателно, защото най-често говорим за обикновени магазинни замразени кнедли..

Кнедли като детска храна

Ако внимателно проучите списъка на съставките, които съставляват средните кнедли, които се продават в магазина, можете да отговорите, че такива продукти не трябва да се дават на деца в ранна възраст и колкото по-късно те се запознаят с този продукт, толкова по-добре.

Факт е, че производителите на кнедли, освен месо, добавят и много мазнина, свинска мас, черен пипер и сол към каймата. В някои кнедли такива компоненти заемат повече място от самото месо, освен това много производители използват соеви продукти вместо месо, като не винаги рекламират този факт върху опаковката. Ето защо се оказва, че след като изяде кнедли, вместо декларираното месо, детето получава нещо от растителен произход, овкусено с подправки и сол.

Можете също така да откриете, че продуктът съдържа различни добавки, наричани буквата "E". Разбира се, не всички Е са вредни, но някои от тях не трябва да присъстват в диетата на малко дете. Въз основа на това лекарите не препоръчват да се дават обикновени магазинни кнедли на деца под 3-годишна възраст..

Що се отнася до домашните кнедли, които домакините приготвят сами, тогава тази опция е най-приемлива, ако все пак майката иска да даде на детето си такава храна. В същото време каймата в кнедли трябва да е от вашата собствена подготовка, без добавяне на подправки и с малко количество сол в нея..

Понастоящем много фирми се фокусират върху производството на продукти без добавки, предназначени за здравословна диета и деца. В асортимента на техните продукти можете да намерите и кнедли, приготвени по специална технология - особено за деца. Ако се доверите на такъв производител и съставът на продуктите ви подхожда напълно, тогава можете да опитате да дадете такива кнедли на детето си. Можете да давате всякакви кнедли само на онези деца, които вече ядат и дъвчат добре храната си..

Друг недостатък на кнедлите обаче е високото съдържание на брашно, поради което такива продукти са и висококалорични ястия и прекомерната им консумация може да доведе до наднормено тегло и затлъстяване. Ето защо дори домашните кнедли трябва да се дават на деца с голямо внимание, тоест това трябва да се прави само в изключителни случаи, когато просто няма време за приготвяне на друга храна. Що се отнася до хляба, кнедлите се консумират най-добре без него. Много често обаче е невъзможно да се замени месото и хляба с кнедли, тъй като за кнедли се използва специално тесто и то не съдържа онези полезни вещества, които присъстват в хляба..

Дали да се дават на детето кнедли 1.3

 • 18 януари 2018 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 20 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 19 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 14 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 15 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 14 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 18 часа

Автор: all_login_busy
Създаден преди 15 часа

Автор: Puzyuha
Създаден преди 5 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 15 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 15 часа

Автор: Enma13Ai
Създаден преди 12 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

На колко години могат да бъдат кнедли??

и аз имам такъв въпрос
Извинявам се на автора, ако не в темата
и на каква възраст могат да се дават супи от консерва на дете?
Имам предвид яхния и рибни консерви - saury и т.н..
понякога има нужда от бързо приготвяне на супа, но можете - не давайте такова дете - не знам

но за кнедли - давам свои и закупени - не, без значение какъв състав, една смокини от тоалетна хартия ще се натъпкат в кнедли

Не знам как можеш. но не бих дал преди 3 години. и като цяло по-късното. още по-добре. В яхнията не се знае какъв вид месо, а напоследък не съм виждал добра риба, много вода. и рибата е малка и малка (купих saury в масло)

[Съобщението е променено от потребителя 02.02.2010 22:41]

да.. ние също, целият клас се влачим в пицарията.. така че 13-годишните момичета ще ядат чипс кола по-здравословно от мен..


Вероятно не бих бързал с кнедли на толкова малка възраст... ясно е, че бързо, особено ако е закупен..

В класа на най-голямата дъщеря няма нито едно, дори плътно дете, камо ли пълноценно. Но много хора имат проблеми с храносмилателния тракт, беше казано на родителската среща. И всичко това поради лошо хранене от детството.

Правим кнедли от месо и зеленчуци. И ние ядем))

по същия начин.
Нашата Лада също обича бекон! Украинските корени на дядо се чувстват.
Ясно е, че сме ограничени до едно или две кнедли и едно малко парче бекон. Всичко не по-лошо от пастет от консерва.

Свинската мас е незаменим източник на микроелементи като селен.
http://www.bav.su/bio_mik_se.php
http://www.medlinks.ru/article.php?sid=23152
Същото количество селен се съдържа и в чесъна. Но ще ядете ли много чесън и ще даде ли някой на бебето чесън??
Само шам фъстък и кокос съдържат повече селен. Но ние не обичаме ядките.
Прием на селен: Деца от 1 до 6 години - 20 мкг / ден - това е около 5-10 г свинска мас на ден.

тук трябва да обвинявате кола и бърза храна, а не кнедли)))
Храним дъщеря си с кнедли от 2,5 години

Да се ​​върнем от небето на земята. Авторът на темата има дете на 2,5 години, нашето все още е на 1 година 4 месеца. Предайте лигавника, моля. Благодаря ви най-смирено!

Съгласен съм. Въпреки че тук не бих предписал категорично супа + секунда и кафе с какао. Има националности, които изобщо не ядат супи и нищо. Има епоха (като нашата), когато е твърде рано скрупульозно да нарушавате менюто за ястия. Всичко си има време. Все още имаме на дневен ред културата на смучене на синигери.

Тъй като все още не са установени противопоказания за ядене на кнедли в ранна детска възраст, ние вярваме, че темата за малките деца.

Децата бързо се адаптират към промените в околната среда, интересуват се от всичко и не разбират интелигентните алгоритми за възрастни. Според мен задачата на родителите на този етап е не толкова да "ваксинират", колкото да се наблюдават постоянно и да "се грижат". Възможно е да се внуши нещо на учениците. Можете да се научите да използвате нож и да държите вилица в двете си ръце дори като тийнейджър. Дотогава можете да сервирате на детето вече нарязано месо..