Комфортът на детската стая за родители се крие в прости, но функционални детайли. Същите малки неща могат да носят декоративни функции. Един прост органайзер за детско креватче също може да бъде неразделен елемент в детската стая и да помогне на родителите да поддържат нещата на бебето в ред и на техните места..

В класическите комплекти детско бельо, които включват основно спално бельо (чаршаф, завивка, калъфка за възглавница, защитни страни, сенник), често можете да намерите джобове за креватчето. Често те напълно задоволяват нуждите на родителите при съхраняването на малките неща на децата, но за мнозина се оказват напълно безполезни. В последния случай е най-добре да шиете такъв аксесоар сами, като ясно посочвате всички размери и броя на джобовете.

1. Определете вида

Дори елемент като органайзер има няколко вида - отпред и отстрани. Най-често използваната страна, която е прикрепена отстрани отстрани отстрани.

Такъв елемент има ширина около 60 см, докато дължината може да варира в зависимост от производителя или от желанията на родителите, ако е пришит самостоятелно.

Предната е удобна с голям брой джобове и отделения, което е много удобно, ако няма специални детски мебели и място за съхранение.

Обикновено трябва да шиете органайзер за детско креватче със собствените си ръце, така че да отговаря напълно на очакванията, особено ако самото креватче също е направено от вас самите.

Такъв панел е прикрепен към креватче с шнурове (връзки от плат). Може да се отстрани по всяко време и да се измие, ако е необходимо..

Инструкция стъпка по стъпка

Това не е трудно. Препоръките стъпка по стъпка ще ви насочат в правилната посока.

Стъпка 1. Размери

След като сте решили модела, можете да определите размерите на бъдещия панел. Стандартните размери на детско креватче са 120 см х 60 см. Дължината на предния органайзер може да бъде или всички 120 см или по-малко. Страничните обикновено остават 60 cm.

След това определяме височината на елемента. За да се затвори напълно стената на креватчето, се избира височина от 60 см. Ако няма много много малки неща, можете да я направите по-къса - 40 см.

Стъпка 2. Избор на плат

Познавайки размера на органайзера, можете да изберете правилното количество плат. Структурата също е от голямо значение. Оптималното решение би било да се избере естествен плат (памук). Поддържа се лесно, устойчив е на често миене. Цветът съответства на спалното бельо, което вече е в креватчето. Можете също така да изберете контрастен цвят за интериорния дизайн на детската стая. Комплект органайзер и защитни страни, които също могат да бъдат зашити сами, ще изглеждат особено красиви.

Стъпка 3. Пълнител

Вътре в панела трябва да има пълнител, който да поддържа формата на продукта. Когато избирате голям преден органайзер, по-добре е да вземете рамка (пръчка или клонка по цялата ширина на панела отгоре, налична опция е остъкляване на мъниста, които могат да бъдат намерени на всеки пазар).

Като пълнител можете да изберете тънка гума от пяна или синтепон. Той трябва да бъде поставен по целия периметър на панела..

Стъпка 4. Разположение на джобовете

Бебешките дребни неща (резервни залъгалки, ножици, аспиратор, любима дрънкалка или гризалка) трябва да се поставят в най-горния ред. По-големи предмети (особено ако няма маса за преобличане) - салфетки, прахове, крем за пелени, пелени за еднократна употреба и други нужди могат да бъдат поставени в долните джобове.

Джобовете могат да бъдат както отделни, така и отделени от плътни.

Преди да шиете, по-добре е да очертаете всички негови елементи на хартия. За да започнете, трябва да подготвите:

 • плат (за външната и вътрешната стена), по избор - обвиваща лента;
 • пълнител;
 • ножици;
 • щифтове;
 • конци;
 • игла.

Стъпка 5. Ние шием

Етап 1. Създаваме скица на бъдещия организатор, шаблон и друга подготвителна работа. Алгоритъмът за този етап е следният:

 1. Начертайте скица.
 2. Изчислете размера на всеки джоб.
 3. Направете модели:
 • основа - 2 модела (външен и вътрешен);
 • пълнител (по размер на панела);
 • джобове: изберете техния тип - плътни или разделени (по-добре е да използвате двойна материя).

Не забравяйте за надбавките за шевове, когато създавате модели.

Етап 2. Ние обръщаме специално внимание на обработката на ръбовете на всички елементи.

 1. Подрязваме джобовете по периметъра с лента (втората опция е да обработим с оверлок, да огънем ръбовете и подгъва).
 2. Ние шием основата. За да направите това, трябва да свържете две части от плата, да обърнете шевовете навътре, да поставите синтепон или пяна гума между тях.
 3. Подготовка на връзките за креватчето. Можете да ги шиете сами или да използвате памучни шнурове.

Етап 3. Свързване на всички елементи, първо използвайте щифтовете, за да видите цялостната картина на бъдещия продукт.

 1. Прикрепете джобовете към основата, закрепете с щифтове. Регулирайте позицията, ако е необходимо, преди да шиете. След това трябва да го шиете на ръка или на шевна машина.
 2. Начертайте дантели по горната част на дрехата. Шийте.

Когато продуктът е готов, не забравяйте да го гладите с ютия.

Видео уроци за това как да направите организатор сами:

Вдъхновете ни - споделете материала с приятелите си в социалните мрежи:

Джобчета и пана

Избрани продукти 48 от 48

Нови отзиви

Stompers Pocket Nightside Clouds

Наистина ми хареса и джобовете не са малки и не са големи по размер, както би трябвало, лично за мен) и така, това вече зависи от това, което планирате да съхранявате там), например за зърно и шише, кърпичка и няколко дребни неща. много удобно.

Сънлива гном Колекция джобни жирафи

Приятно оцветен джоб с 6 отделения. Много просторен, побира всичко, което трябва да имате под ръка. Пришит спретнато, след измиване не е променил цвета и формата.

Stompers Джобни нощни еднорози

Удобни, големи, красиви, за всякакъв цвят лен, отлична материя, големи и дълбоки джобове, без дефекти в шиенето. изглежда много хубаво. (на снимката в долните джобове: салфетки за 200 броя и размер на пелена 4; в горната част бутилката е едва видима. Bubchen 200 милиона, Bepanten в центъра и изобщо не се вижда - това е, за да представи размера на джобовете)

Не само мебелите могат правилно да организират пространството на детската спалня, но и допълнителни аксесоари, като детски джобове и пана, които могат да бъдат фиксирани както върху таблата, така и на стената. Тези текстилни продукти могат лесно да заменят няколко рафта. Дълбоките джобове предлагат място за памперси и хигиенни продукти, бутилки и залъгалки. Всички неща ще са под ръка. И в бъдеще порасналото дете ще може да използва това устройство за съхранение на играчки, моливи и четки..

Детските джобове и пана се различават по брой отделения и местоположението им, както и по дизайн. Има опции, които приличат повече на чанти, други приличат на триизмерни картини с няколко отделения за съхранение на аксесоари. Оригинални чанти за креватчета са направени от Roman Baby, а моделни играчки със забавни животински лица предлага руската марка Myakishi.

Бебешко детско креватче

Продуктите се различават и по цвят. Има универсални опции в пастелни цветове, има розово - само за момичета и синьо - за момчета. Трябва да изберете правилния модел в съответствие с цвета на спалното бельо и интериорния дизайн на стаята. Елементите трябва да са в хармония един с друг. Вариантите с апликации и триизмерни шарки изглеждат много добре. Видовете закрепване са различни: от връзки и велкро до копчета и куки.

STIKKAT Джоб за легло, розов, 39х30см

Практично решение за съхранение, което може да бъде окачено на бебешкото легло.

Три различни по размер джоба осигуряват удобно съхранение на големи и малки предмети.

Леката мръсотия може лесно да се отстрани чрез избърсване на джоба на леглото с влажна кърпа или ръчно измиване в топла вода (40 ° C).

Не се мотае на креватчето.

Дизайнер

Ръчно пране, макс. 40 ° С.

Не сушете в сушилня.

Без химическо чистене.

Заобикаляща среда

От 1996 г. в производството на IKEA текстил и кожени изделия не се използват вредни багрила като азо багрила.

Този продукт се боядисва с помощта на специална технология от синтетични влакна, която намалява консумацията на вода и багрила, като същевременно получава по-траен цвят от традиционните методи за боядисване..

Не се използват перфлуорирани химикали (напр. PFOS, PFOA, PFOSA), за да направят този продукт водоотблъскващ. Тъй като перфлуорираните химикали не се разграждат, използването им е най-добре да се избягва.

IKEA спря да използва избелващи препарати на основата на хлор в производството на текстил и хартия, които имат отрицателно въздействие върху околната среда.

IKEA спазва строги изисквания по отношение на употребата на фталати в продуктите. Фталатите са напълно премахнати в продуктите за контакт с бебета и храни.

Материали

100% полиестер (минимум 90% рециклиран)

За удобство на мама: как да шиете джобове на креватче

Бутилка топъл чай, любима дрънкалка, мокри кърпички, уютен комфорт, подвижна пелена. Как да подредим неща, които може да са необходими на бебе, което лежи в креватчето, за да не бърза из цялата детска стая? Разбира се, като сложите всички тези дребни неща в специални джобове на панти!

Можете да си купите такива джобове за детско креватче, или можете да го шиете сами от парчета памук. Как да го направя бързо и лесно? Прочетете и вижте тази статия.

© Instagram @sweet_decor_baby, @spi_moya_radost_spb

Ще имаш нужда:

 • дрехата
 • синтепон
 • панделка (сатен или представител)
 • ножици
 • молив
 • рулетка
 • щифтове
 • нишки, които да съвпадат
 • шевна машина

Как да шиете джобове за бебешка кошара:

 1. Изрежете две части от основата с размери 52x57 см (+ част от същия размер, изработена от подложка от полиестер) и шест части джобове с размери 25x22 см. За вътрешната страна на джоба изрежете две части с размери 71x22 см.
 2. Зашийте три джоба заедно, както е показано във видеото. Изгладете шевовете.
 3. Зашийте всеки ред джобове с детайли за вътрешната страна. Изгладете линиите на сгъване.
 4. Закачете краищата на едно парче от джобовете към страните на основата. Разделете ширината на три равни части и закрепете джобовете по дадените сегменти, така че да са с еднакъв размер. Зашийте джобове, за да ги разделите.
 5. Надупчете долната част на джобовете. Когато поставяте външните щифтове, отстъпете на около 1 см от ръба.
 6. Стъпете на 5 см от горната част на долните джобове и закрепете второто парче от джобовете. Джобове за зашиване за разделяне, не достигайте дъното с около 1 см.
 7. Изрежете лента от 55 х 4 см плат и я сгънете като лента за отклонение. Желязо.
 8. Поставете долната част на горните джобове в лентата за отклонение, фиксирайте с щифтове. Зашийте по горната линия на подвързването.
 9. Закопчайте лентата за вратовръзка в горната част на дрехата, като я сгънете наполовина и отстъпите на около 8 см от всеки край на дрехата.
 10. Прикрепете втората основна част и подплатената полиестерна страна навътре (към джобовете). Чип по краищата. Не забравяйте да оставите дупка отгоре за излизане.
 11. Шийте, отстъпвайки на 8 мм от ръба, отрежете ъглите и се обърнете. Желязо, шийте по ръба и по втората линия на лентата за отклонение. Свършен!

Гледайте видеото и шийте собствените си джобове:

И какви други удобни органайзери има в детската стая на вашето бебе?

Джобове за детско креватче

Джоб за леглото Фея "На поляната"

За компанията

 • За нас
 • Нашите предимства
 • Контакти и работно време
 • Договор за публична оферта
 • Регистрация
 • Карантинни предложения
 • карта на сайта

Обслужване

 • Как да направите поръчка
 • Гаранция и връщане
 • Доставка на стоки
 • Обслужване
 • начини за плащане
 • политика за поверителност
 • Покупка на кредит
 • Статии
 • Сглобяване на мебели

Продукти

 • Детски мебели
 • Детски стаи
 • Текстил и облекло
 • Хигиена и грижа
 • Хранене
 • Разходки и пътувания
 • Развитие и отдих
 • Развлечения и играчки

Абонирайте се за нашите новини и специални оферти

ние сме в социалните мрежи

 • Във връзка с
 • Facebook
 • Съученици
 • Instagram

Можете да закупите този продукт на кредит, като попълните онлайн услугата HappyLend (за поръчки над 2000 рубли), онлайн услугата Kviku (сума за покупка над 3000 рубли) или въпросника на Alfa Bank. (сума за покупка от 5000 рубли)

За да попълните заявлението, трябва да поставите продукта „В кошницата“, изберете - „Плащане на кредит със 7Seconds“ или „Плащане на кредит с Алфа-Банк“ или „Плащане на кредит с Kviku“

След потвърждаване на поръчката ще бъдете подканени да отидете на уебсайта на услугата и да кандидатствате за заем. Моля, прочетете внимателно условията по заема. Повече информация

Висящи джобове за креватче "Мечка", цвят: кремав

Щракнете два пъти, за да увеличите

Превъртете, за да видите още

За продукта

Подробна информация:

Висящите джобове осигуряват удобно място за съхранение на памперси, памперси или резервни залъгалки за бебето. Джобовете са прикрепени от двете страни на креватчето със специални връзки. Апликацията от мечка и красивата бродерия ще добавят очарователно докосване до детската стая. Висящите джобове са част от колекцията спално бельо Bear Cub.

 • Удобно място за съхранение на бебешки пелени, пелени или резервни залъгалки
 • Красива апликация "Плюшено мече"
 • Той е част от колекцията легла за мече
 • Размер: В36 х Ш60 см
 • Крем
 • Машинно пране при 40˚C
 • 100% памук
 • 0,2 кг

Подробности

 • Марка: Mothercare
 • Тип на продукта: Продукти за детска стая
 • Колекция: Плюшено мече

Доставка

Доставка до дома

Време за доставка на поръчката:
Москва (вътре в MKAD) - 1-2 дни
Москва (извън Московския околовръстен път) - 2-3 дни
Московска област - 3-5 дни
Санкт Петербург - 2-3 дни
Други региони - 2-9 дни

Разходи за доставка:
Москва, Московска област, Санкт Петербург:
При поръчка от 2500 рубли. - Доставката е безплатна
При поръчка до 2500 рубли. цена на доставката:
Москва - 250 рубли.
Московска област - 250 рубли.
Санкт Петербург - 250 рубли.

Други региони:
При поръчка от 2500 рубли. - Доставката е безплатна
При поръчка до 2500 рубли. цена на доставка от 250 рубли. Прочетете повече в раздела Информация за доставка

Вземане в магазина (градове, където Mothercare присъства)

Условия за готовност за получаване:
"Резервация на магазин"(В зависимост от наличността в избрания магазин): 2 часа
"Доставка до магазина"(В случай на доставка от склада до избрания магазин):
- Москва: 1-4 работа. дни
- Санкт Петербург: 2-9 дни
- Други региони: 2-15 дни.

Внимание! Регистрацията на поръчки с „Вземане в магазина“ се извършва само чрез предплащане с кредитна карта. Разходи за доставка: БЕЗПЛАТНО

Доставка до точката на издаване (град на присъствие на точките на издаване)

Време за доставка на поръчката:
Москва (вътре в MKAD) - 1-3 дни
Москва (извън Московския околовръстен път) - 2-3 дни
Московска област - 2-4 дни
Санкт Петербург - 2-5 дни
Други региони - 2-10 дни

Разходи за доставка:
Москва, Московска област, Санкт Петербург:
При поръчка от 2500 рубли. - Доставката е безплатна
При поръчка до 2500 рубли. цена на доставката:
Москва - 190 рубли.
Московска област - 190 рубли.
Санкт Петербург - 190 рубли. Други региони - 190 рубли.

Внимание! Изчакайте получаването на имейл / SMS съобщение, потвърждаващо готовността на поръчката да бъде получена.

Внимание! Цените, показани в онлайн магазина и магазините на дребно, могат да варират. Показаната цена в онлайн магазина е гарантирана само при поръчка в уебсайта.

Поръчка за плащане:

Доставка до дома:
- пари в брой, предплащане с кредитна карта на уебсайта (Visa, MasterCard)
Получаване на поръчка в избран магазин:
- ако стоките са налични - плащане с кредитна карта на уебсайта. (Visa, MasterCard)
- в случай на доставка от склад до магазин - плащане с кредитна карта на уебсайта (Visa, MasterCard)

Получаване на поръчката в момента на издаване:
- пари в брой, предплащане с кредитна карта на уебсайта (Visa, MasterCard)

Спасител: как да шиете джобове на легло със собствените си ръце

В семейството се появи бебе. И изглежда, че цялото пространство в къщата веднага беше заето от всякакви бутилки, туби, буркани с кремове, масла и прахове, кутии със салфетки и опаковки с памперси. Какво можем да кажем за зърната, дрънкалките, лигавниците, четките за коса и други сладки нужди.

И всичко това някъде трябва да се сгъва и съхранява, дотолкова, че в точното време всичко да е под ръка. Специален органайзер може да се справи с всичко това. Най-често се предлага в комплект със спално бельо и защитни брони за люлката. Но някои майки предпочитат да шият джобовете на креватчето със собствените си ръце..

 1. За какво са джобовете на органайзера?
 2. Видове джобове
 3. Как да шиете със собствените си ръце
 4. Подготвителен етап
 5. Къде е по-добре да се организира
 6. Видео

За какво са джобовете на органайзера?

Органайзер (от английското „organizer“ - „да организирам“) е обект, който помага да се организира нещо.

Джобовете не са просто декоративен елемент или почит към модата. Това е много полезно нещо. Той ще побере удобно всички аксесоари на новородено бебе: тубичка с бебешки крем, гребен, аспиратор, ножици за нокти, резервни чорапи, драскащи ръкавици, любима дрънкалка и няколко памперса. Всички тези предмети винаги ще са ви под ръка и няма да се налага да ги търсите.

Видове джобове

Висящите сашета могат да бъдат класифицирани по няколко начина.

 • фронтален;
 • странично.

Страничните джобове са разположени на дългата страна на креватчето. Поради факта, че страните на люлката са много по-широки от подножието, е възможно да се направят голям брой отделения, което ще има положителен ефект върху капацитета на сашето.

Фронталните организатори обикновено се намират от външната страна на подножието. Това саше изглежда много хубаво, когато горната част следва формата на стъпалото. Въпреки това, той губи значително от своите странични колеги по отношение на размерите.

По вид на прикачен файл:

 • с връзки;
 • с велкро;
 • върху бутони или бутони.

Джобчета с закопчаване с бутон са удобни за лесно сглобяване и разглобяване. Но има един нюанс - ако за вас е лесно, тогава и за дете няма да е трудно..

Приставката за каишка впечатлява с лекотата си на производство. В края на краищата, шиенето на няколко панделки няма да е трудно за нито една майсторка. Освен това тези очарователни лъкове изглеждат толкова трогателни..

Закопчаването с копчета изисква определени умения и сръчност. И не става въпрос толкова за шиене на закопчалките, колкото за шиене на бримки. Но в същото време бутоните също могат да бъдат част от дизайна. Единственото нещо, на което трябва да се обърне специално внимание: бутонът трябва да е много плътно пришит.

Велкрото е истинско благо за майките. Те имат всичко: лекота на производство и безопасност, бързо отстраняване за пране и безпроблемно връщане на първоначалното си място..

По външния вид на клоните:

 • обемни с ластик;
 • обемно отворено;
 • апартамент;
 • смесени (комбинирайте няколко опции наведнъж).

Обемните джобове са просторни, но понякога не увисват много добре под тежестта на нещата.

Органайзерът с различни отделения съчетава всички възможни опции за джобове - от обемни до плоски. Те са добри, защото е удобно всеки артикул да намери своето място.

Плоските джобове изглеждат красиви, провисват по-малко и са най-лесни за шиене. Но те малко отстъпват на обемните си събратя по отношение на простор.

По броя на нивата:

 • едноетажна;
 • многостепенна.

Джобовете с едно ниво, като правило, имат дълбоки отделения, поради което се използват за съхранение на големи предмети.

Триетажните офиси са истински божи дар за мама, защото могат да вложат толкова много в тях.

Как да шиете със собствените си ръце

Ако по някаква причина закупеният продукт не ви устройва, можете да шиете органайзера със собствените си ръце практически без шаблон. По-долу са дадени майсторски класове, които да ви помогнат с това.

Подготвителен етап

Ние решаваме мястото на закрепване на сашето, размерът на бъдещия продукт зависи от него. Ширината на аксесоара не трябва да надвишава размерите на стената на детското креватче, на която ще виси.

Платът за джобовете трябва да е плътен, да поддържа формата си добре, да не избледнява, да не се свива. Цветът зависи от вашите предпочитания. Тя може да бъде както ярка, така и спокойна, пастелна. Ярък печат или обикновено платно - вие решавате.

Нека започнем с най-простото - малки торбички с плоски секции.

 • плат с ярък принт;
 • уплътнител;
 • комплект за шиене.

1. Изрязахме няколко правоъгълника от плат: 2 бр. 60 × 4 см са връзки, 4 бр. 30 × 12 см - джобове, 2 бр. 30 × 40 см - основа (фокусиране върху снимката по-долу).

2. Сгънете краищата навътре, зашийте задната и предната част на основата, оставете горната част незашита. Полагаме линията възможно най-близо до ръба.

3. Сгънете връзките на две по дължина, изгладете ги. Ние огъваме краищата до средата, изглаждаме го отново, увиваме го така, че ръбовете да са вътре. Ние шием по цялата дължина. Правим джобове, като основата, но полагаме линията по целия периметър.

4. Поставяме струните, сгънати наполовина, в незашитата част на основата, прекарваме.

5. Отстъпвайки на 9-10 см отгоре, зашийте първия джоб. На самото дъно поставяме втория.

6. Точно в центъра отгоре надолу, поставете линия. Така вместо два клона получаваме четири.

Сега можете да закачите сашето на леглото и да го напълните с необходимите малки неща.

Ако сте уверени в своите способности, можете да шиете модел с обемни секции и облицовани с дантелени волани.

Този модел ще изисква следното:

 • плътна тъкан;
 • тънък синтепон;
 • дантела с шиене;
 • коса инкрустация;
 • ножици;
 • аксесоари за шиене.

1. От основната тъкан изрязваме правоъгълник 60 × 60 см. Същото правим и с подложка от полиестер.

2. Джобовете се изрязват с поле на гънки: за долните два правоъгълника 66 × 23 см, за горните - 70 × 22 см.

3. Оформете горния и долния разрез с наклонена инкрустация.

4. Сгъваме лицевата част и печата, маркираме местата, където ще бъдат разположени джобовете. Разстоянието между долния и горния слой е 7 cm.

5. Да отидем до джобовете. Разделяме ивиците на необходимия брой части. Полагаме шев според очертанията. След това зашиваме долните страни, за насипно състояние на правилните места правим гънки.

6. Полагане на дантелената панделка.

7. Оказва се така.

8. Поставете предната част на гърба. Уверяваме се, че дантелата е прибрана навътре. Шийте отстрани и отдолу.

9. Изключете, извършете термична обработка.

10. Правим връзките по същия начин, както в предишния MK.

11. Огънете готовите струни наполовина. Зашийте горната част на сашето, като предварително сте поставили закрепващи части между слоевете.

Закачаме се на креватче и се възхищаваме на добре свършената работа.

Къде е по-добре да се организира

Както бе споменато по-горе, можете да поставите джобовете както отстрани, така и в подножието на креватчето. Те обикновено са разположени от външната страна на люлката. Въпреки това, ако детето е достатъчно малко и не знае как да седне самостоятелно, сашето може да служи като защитна страна. В този случай го закачам вътре в люлката. Но дори когато бебето вече не само седи самостоятелно, но се движи около креватчето, не можете да бързате да надвишавате сашето. Достатъчно е да уредите дрънкалки и любими играчки в джобовете, а след това магическата пръчка на майката се превръща в поле за игра на фиджи.

Видео

Тези видео майсторски класове ще ви покажат как да шиете органайзер за креватче със собствените си ръце.

Джобчета за креватче за новородени в Москва

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

„Онлайн консултант“ е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Безплатен номер 8-800 е достъпен на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Поръчка с едно кликване е достъпна на уебсайта на продавача.
За да отидете на сайта, щракнете върху „В магазина“

Джобове за ясли за новородени: органайзер с джобове

Оригинални идеи

Има много оригинални опции, освен това можете да свържете собственото си въображение.

Вариант "Хиляда джобове". За създаване е подходяща тъкан, която е приятна за тялото: мека, гладка, с весел, ярък модел.

Колкото повече джобове, толкова по-добре

Направете много джобове от една и съща тъкан, с различни размери (това е предпоставка), шийте заедно с конци.

Друга възможност за органайзер за новородено е плетене на една кука или плетене. Те са практични и едновременно декоративни..

Плетен органайзер може да бъде украсен с лепенки или апликация

Тук също е важно да се изчислят размерите и да се изготви диаграма, като се вземе решение за модела. Предпочитание трябва да се дава на плътен материал

Продуктът е пришит по същия начин, както от плат, ръбовете са плетени на една кука. Това прави продукта жив, декоративен..

Организаторите на ясли са чудесен помощник за родителите. Когато в къщата се появи бебе, те просто са незаменими. Няма нужда да губите време в търсене на малките неща, от които се нуждаете. Сега всичко необходимо е под ръка и всичко наоколо е чисто и подредено..

Видове джобове

Висящите сашета могат да бъдат класифицирани по няколко начина.

 • фронтален;
 • странично.

Страничните джобове са разположени на дългата страна на креватчето. Поради факта, че страните на люлката са много по-широки от подножието, е възможно да се направят голям брой отделения, което ще има положителен ефект върху капацитета на сашето.

Фронталните организатори обикновено се намират от външната страна на подножието. Това саше изглежда много хубаво, когато горната част следва формата на стъпалото. Въпреки това, той губи значително от своите странични колеги по отношение на размерите.

По вид на прикачен файл:

 • с връзки;
 • с велкро;
 • върху бутони или бутони.

Джобчета с закопчаване с бутон са удобни за лесно сглобяване и разглобяване. Но има един нюанс - ако за вас е лесно, тогава и за дете няма да е трудно..

Приставката за каишка впечатлява с лекотата си на производство. В края на краищата, шиенето на няколко панделки няма да е трудно за нито една майсторка. Освен това тези очарователни лъкове изглеждат толкова трогателни..

Закопчаването с копчета изисква определени умения и сръчност. И не става въпрос толкова за шиене на закопчалките, колкото за шиене на бримки. Но в същото време бутоните също могат да бъдат част от дизайна.

Единственото нещо, на което трябва да се обърне специално внимание: бутонът трябва да е много плътно пришит

Велкрото е истинско благо за майките. Те имат всичко: лекота на производство и безопасност, бързо отстраняване за пране и безпроблемно връщане на първоначалното си място..

По външния вид на клоните:

 • обемни с ластик;
 • обемно отворено;
 • апартамент;
 • смесени (комбинирайте няколко опции наведнъж).

Обемните джобове са просторни, но понякога не увисват много добре под тежестта на нещата.

Органайзерът с различни отделения съчетава всички възможни опции за джобове - от обемни до плоски. Те са добри, защото е удобно всеки артикул да намери своето място.

Плоските джобове изглеждат красиви, провисват по-малко и са най-лесни за шиене. Но те малко отстъпват на обемните си събратя по отношение на простор.

По броя на нивата:

 • едноетажна;
 • многостепенна.

Джобовете с едно ниво, като правило, имат дълбоки отделения, поради което се използват за съхранение на големи предмети.

Триетажните офиси са истински божи дар за мама, защото могат да вложат толкова много в тях.

Как да шиете със собствените си ръце

Ако по някаква причина закупеният продукт не ви устройва, можете да шиете органайзера със собствените си ръце практически без шаблон. По-долу са дадени майсторски класове, които да ви помогнат с това.

Подготвителен етап

Ние решаваме мястото на закрепване на сашето, размерът на бъдещия продукт зависи от него. Ширината на аксесоара не трябва да надвишава размерите на стената на детското креватче, на която ще виси.

Платът за джобовете трябва да е плътен, да поддържа формата си добре, да не избледнява, да не се свива. Цветът зависи от вашите предпочитания. Тя може да бъде както ярка, така и спокойна, пастелна. Ярък печат или обикновено платно - вие решавате.

Нека започнем с най-простото - малки торбички с плоски секции.

 • плат с ярък принт;
 • уплътнител;
 • комплект за шиене.

1. Изрязахме няколко правоъгълника от плат: 2 бр. 60 × 4 см са връзки, 4 бр. 30 × 12 см - джобове, 2 бр. 30 × 40 см - основа (фокусиране върху снимката по-долу).

2. Сгънете краищата навътре, зашийте задната и предната част на основата, оставете горната част незашита. Полагаме линията възможно най-близо до ръба.

3. Сгънете връзките на две по дължина, изгладете ги. Ние огъваме краищата до средата, изглаждаме го отново, увиваме го така, че ръбовете да са вътре. Ние шием по цялата дължина. Правим джобове, като основата, но полагаме линията по целия периметър.

4. Поставяме струните, сгънати наполовина, в незашитата част на основата, прекарваме.

5. Отстъпвайки на 9-10 см отгоре, зашийте първия джоб. На самото дъно поставяме втория.

6. Точно в центъра отгоре надолу, поставете линия. Така вместо два клона получаваме четири.

Сега можете да закачите сашето на леглото и да го напълните с необходимите малки неща.

Ако сте уверени в своите способности, можете да шиете модел с обемни секции и облицовани с дантелени волани.

Този модел ще изисква следното:

 • плътна тъкан;
 • тънък синтепон;
 • дантела с шиене;
 • коса инкрустация;
 • ножици;
 • аксесоари за шиене.

1. От основната тъкан изрязваме правоъгълник 60 × 60 см. Същото правим и с подложка от полиестер.

2. Джобовете се изрязват с поле на гънки: за долните два правоъгълника 66 × 23 см, за горните - 70 × 22 см.

3. Оформете горния и долния разрез с наклонена инкрустация.

4. Сгъваме лицевата част и печата, маркираме местата, където ще бъдат разположени джобовете. Разстоянието между долния и горния слой е 7 cm.

5. Да отидем до джобовете. Разделяме ивиците на необходимия брой части. Полагаме шев според очертанията. След това зашиваме долните страни, за насипно състояние на правилните места правим гънки.

6. Полагане на дантелената панделка.

7. Оказва се така.

8. Поставете предната част на гърба. Уверяваме се, че дантелата е прибрана навътре. Шийте отстрани и отдолу.

9. Изключете, извършете термична обработка.

10. Правим връзките по същия начин, както в предишния MK.

11. Огънете готовите струни наполовина. Зашийте горната част на сашето, като предварително сте поставили закрепващи части между слоевете.

Закачаме се на креватче и се възхищаваме на добре свършената работа.

Какви са организаторите за бебешко легло

Има няколко вида органайзери за дете: отстрани и отпред. Страничните джобове могат да имат един джоб или няколко:

Най-популярният организатор за новородени е страничният органайзер. Смята се, че е по-практичен и по-удобен за използване от предния. Преди да шием органайзера, нека решим размера му. Размерът зависи от размера на джобовете, средната дължина и височина на основата е 50-60 см.

Какво обикновено се слага в джоба на такъв органайзер: памперси, салфетки, играчки, зърна и т.н. Джобовете могат да бъдат направени плоски, или големи и обемни. Малките джобове са неудобни.

Предните джобове също са удобни за използване, те обикновено са направени за цялата дължина на леглото, до 120 см. Размерът на стандартното легло за новородено е 60/120 см.

Можете да украсите джоба с апликация, стикер, панделка, плитка, дантела. Органайзерът на леглото се закопчава с копчета, или се връзва с панделка. Продуктите за съхранение спомагат за поддържането на бебешките неща в ред и спестяват времето на родителите.

Определяне на типа

Дори елемент като органайзер има няколко вида - отпред и отстрани. Най-често използваната страна, която е прикрепена отстрани отстрани отстрани.

Такъв елемент има ширина около 60 см, докато дължината може да варира в зависимост от производителя или от желанията на родителите, ако е пришит самостоятелно.

Предната е удобна с голям брой джобове и отделения, което е много удобно, ако няма специални детски мебели и място за съхранение.

Обикновено трябва да шиете органайзер за детско креватче със собствените си ръце, така че да отговаря напълно на очакванията, особено ако самото креватче също е направено от вас самите.

Такъв панел е прикрепен към креватче с шнурове (връзки от плат). Може да се отстрани по всяко време и да се измие, ако е необходимо..

Какво представлява организаторът на детско креватче за новородени

Органайзер за новородени с джобове е едно от съществените неща в къщата

Този артикул трябва да има джобове, където са сгънати всички неща, необходими за бебето и майката: памперси, пудра, дрънкалки, зърна и др..

Незаменимо нещо, особено в моменти, когато мама трябва да замине за бизнес, а татко, друг роднина или приятел остава с детето. Тази на пръв поглед незначителна подробност значително опростява живота на тези, които са с детето по време на отсъствието на майката. Освен това с напредването на възрастта бебето ви ще може да вади и прибира нещата в органайзер или джобове самостоятелно. Може да е игра за него. Бебето ще има умения да подрежда нещата.

Органайзерът може да има различен брой джобове, различни размери, цветове

Как да направите джобове за неща със собствените си ръце?

Направата на органайзер със собствените си ръце не е трудна. Инструкциите стъпка по стъпка ще ви насочат в правилната посока.

Складова наличност

Преди да започнете работа, трябва да подготвите:

 • тъканта се глади, ако желаете, можете да заплетете лента или пристрастна лента за обшивка;
 • пълнител;
 • ножици;
 • щифтове;
 • конци;
 • игла;
 • креда, изчезващ маркер или молив;
 • стари тапети или вестници.

Материали

След като сте избрали необходимия модел, можете да изчислите размерите на бъдещия панел. Стандартният размер на бебешко легло е 120 см х 60 см. Ако решите да шиете преден органайзер, тогава дължината ще бъде 120 см, но може да бъде и по-малка. Ако странично, тогава обикновено оставете 60 cm.

След това трябва да вземете решение за височината на продукта.

За да се затвори напълно страничната част на креватчето, е необходима височина от 60 см. Но ако не са планирани много малки неща, тогава може да се направи 40 см.

Структурата на тъканите е много важна. Най-добрият вариант е да се спрете на естествена материя, например памук. Такъв материал е лесен за поддръжка и устойчив на постоянно измиване. Често цветът на органайзера е съобразен с постелките в креватчето. Или можете да изберете обратното, контрастен цвят, който отговаря на дизайна на детската стая.

Също така, вътре в панела трябва да се постави пълнител, който няма да позволи на продукта да се деформира. Ако шиете голям преден органайзер, по-добре е да използвате рамка. Тоест вземете пръчка или клонка и я поставете в панелите отгоре по цялата ширина. Можете също да използвате налична опция - закупете стъклопакет, който се продава във всеки железарски магазин.

Като пълнител за органайзера можете да използвате тънка пяна от каучук, синтепон, който трябва да бъде поставен по целия периметър на продукта.

Изработване на шаблон

Преди да шиете, важно е схематично да очертаете всички компоненти на органайзера на хартия, тоест да създадете скица на бъдещия панел, шаблон и да извършите друга подготвителна работа. Последователността за създаване на шаблон е както следва:

Последователността за създаване на шаблон е както следва:

 1. Начертайте скица.
 2. Изчисляваме размера на всеки джоб.
 3. Ние правим модели:
  • Основа - 2 бр. отвън и отзад.
  • Нарязваме пълнителя до размера на продукта.
  • Джобчета: първо трябва да вземете решение за техния тип, тоест те ще бъдат плътни или разделени. За джобовете е по-добре да вземете двойна тъкан.

Формула за изчисляване на необходимото количество плат за един ред джобове:

 • Ширина = основна ширина + 4 пъти дълбочина x на брой джобове.
 • Височина = 2 височини на готовите джобове + 2 см за надбавка.

Не забравяйте да добавите надбавка за шев, когато правите модели на шиене..

Инструкция стъпка по стъпка

Ще обърнем специално внимание на обработката на ръбовете на всички елементи:

 1. Джобовете по периметъра трябва да бъдат изрязани с лента или лента с отклонение. Може също да бъде облачно, сгънато и подгънато.
 2. Сега шием основата. Свързваме две части от плата, обръщаме шевовете навътре и поставяме синтепон или пяна гума между тях.
 3. Правим връзки за бебешкото легло. Можете да ги шиете сами или да използвате специални памучни шнурове..

Свързвайки всички елементи, първо използваме щифтове, които ще помогнат да се види бъдещият продукт:

  Закрепваме джобовете към основата и ги фиксираме с щифтове.

Ако е необходимо, коригирайте позицията преди шиене. След това го шием ръчно, но можете да използвате и шевна машина.

 • Ние очертаваме къде ще бъдат разположени връзките на продукта. Прилагаме и шием.
 • Когато органайзерът е готов, не забравяйте да го гладите с ютия.

  Предлагаме ви да гледате видеоклип за това как да направите органайзер за бебешко креватче със собствените си ръце:

  Органайзер с джобове за бебешко легло - майсторски клас

  Ако не сте начинаещи в шиенето, важно е да изберете правилния конец и игла за вашата шевна машина. Ако изберете грешен плат, конец и игла, няма да получите добър шев, материалът ще се набръчка и са възможни пропуснати шевове

  Когато шиете дебел материал на машина, изберете съответно по-дебела игла и нишките трябва да са дебели и обратно.

  Този майсторски клас включва шиене на памучен плат и подложка от полиестер. Вместо синтепон, можете да вземете друг пълнител (холофан, холофайбър). Можете да си купите синтепон или да вземете парчета от стари якета), докато шиете синтепон, се препоръчва да не поставяте единия ръб на другия, а да сгънете фугата към фугата и да я зашиете на зигзагообразен шев.

  За работа ще ви трябва:

  1. Памучен плат за основи - ширина 107 см, дължина 60 см (включително надбавки за шевове).
  2. Джобен плат - 75/44 см.
  3. Подплата за вътрешната страна на джобовете - 71/44 см.
  4. Синтепон, или друг пълнител - 55/60 см, плътност 100 или 200 гр.
  5. Лента плат 55/4 см.
  6. 2 връзки от плат 60/6 см.
  7. Ножици, шивашки щифтове.
  8. Шевна машина.
  9. Линийка, молив, конец.

  Трябва да извадим:

  1. 2 основни парчета 55/60 см.
  2. 1 брой подложка от полиестер 55/60 см.
  3. Вътрешен джоб - 2 броя 71/22 см.
  4. Джобчета: 6 броя - 25/22 см.
  5. Повторна панделка или парчета плат за връзки (2 връзки плат 60/6 см.)
  6. Лента от плат за джобно дъно 55/4 см.

  В началото трябва да изрежем 2 основни части 52/57 см. + 3 см. За надбавка (1,5 и 1,5 см) = 55/60 см. И 6 джоба 25/22 см.

  Разполагаме детайлите на джобовете в ред от 3 парчета с грешната страна нагоре. Зашиваме ги с шев с ширина 1 см. Изгладете шевовете. След това поставяме 2 парчета (всеки от 3 джоба) върху тъканта за подплата и изрязваме 2 парчета подплата. Зашиваме едно голямо парче джобове с подплата, сгъваме плата отпред напред и чипове с щифтове (както е на снимката).

  Оказаха джобовете от предната страна и ги гладеха. След това ще пришием джобовете към основата. Преценяваме джобовете, отстъпвайки от горния разрез на основата 8 см. Разделете ширината на основата по линийката и маркирайте по цялата дължина на зоната за шиене от 3 джоба. Тоест получавате 55-3 = 52 и 52: 3 = 17,3 см. И така, схемата е следната: 1,5 см за надбавка - 17,3 - 17,3 - 17,3 - 1,5 см. за надбавка.

  Закрепваме вертикалните линии на шиене върху джобовете и шием. Зашийте горните джобове, като не достигате до долната с 1 см. Долна - до самия разрез на основата. След това с щифтове правим набивките на излишната тъкан (джобовете трябва да са обемни).

  Когато вмъкваме последната пинта, ние се оттегляме от ръба на 1,5 см. След това трябва да обработим дъното на горните джобове. За да направите това, ние изрязваме лента от 55/4 см, лентата може да бъде заменена с плитка или лента за повторение. Сгънете лентата няколко пъти като лента. Изглаждаме го. Вземете инкрустацията и поставете основата на джобовете в нея, фиксирайте я с щифтове. Шиене по горната линия на инкрустацията.

  Изрязахме 2 връзки от плат 60/6 см. Сгънете частите наполовина. Шевна страна отгоре. Ние шием на пишеща машина, като в края скосяваме ъглите на 45 *, оставяйки в средата място за излизане. Изключете го там. Изглаждам. Зашийте мястото за излизане.

  Сгънете връзките наполовина, закрепете с щифтове, както е показано на снимката. Няма нужда да шиете.

  След това вземаме втората част на основата и я поставяме върху завършената ни първа част с джобове. Лицата навътре. Разделете с щифтове в ъглите и в средата. Отгоре поставяме синтепон, също го отрязваме на няколко места. Ние шием на пишеща машина, така че синтепонът да е отгоре, оставяйки място за излизане. Зашито и обърнато на лицето. Остава само да се изглади и зашие дупката.

  На видеото - как да шиете органайзер за креватче със собствените си ръце:

  Как да шиете джобове

  Гледайте това видео в YouTube

  Органайзер-чанта Калинка с шарка

  Този органайзер под формата на пчела или калинка може да бъде окачен на стената или на креватче. В „пакета“ на такъв органайзер можете да държите памперси, салфетки или пелени за бебето. Шаблонът е приложен. Когато режете, имайте предвид, че всички нулеви стойности са премахнати, тоест 0,28 = 28 см и т.н..

  Защо се нуждаете от джобове на леглото на детето?

  Как правилно да организираме пространството в детската стая, така че всички необходими неща за грижа за новородено да са под ръка?

  Тук на помощ идва полезен органайзер за текстил, който включва много джобове. Той се прикрепя директно към креватчето или към масата за преобличане на бебето.

  Организаторът може да се използва за всичко, например да се постави в него:

  • резервна залъгалка;
  • капки от колики в стомаха или мокри кърпички;
  • шише със смес или вода, за да не го търсите посред нощ, когато бебето иска да пие.

  Необходимите неща трябва да са на видно място и до тях може да се стигне от мястото, където бебето е през по-голямата част от времето, тоест креватчето или пеленачката.

  И ако си представите, че мама трябва да тръгне по работа, а баща или баба ще останат с новороденото, което не знае къде мама държи памперси, салфетки, пудри, кремове или дрънкалки. В този случай полезността на организатора е неоспорима.!

  Когато бебето порасне, то самостоятелно ще може да извади играчките от джобовете на организатора и да ги върне обратно. Тази игра ще се хареса на детето и ще му помогне да развие първото умение за почистване.

  Трябва да изберете правилния органайзер, който трябва да е от естествени материали и висококачествен памук. Желателно е основата на органайзера да бъде капитонирана с подплатен полиестер, но е възможно и с друг печат. Това ще му позволи да не се деформира и провисне..

  Закопчалките трябва да бъдат зашити отгоре и отдолу. Те ще фиксират сигурно продукта върху креватчето. Размери, брой джобове могат да бъдат избрани по желание. И е по-добре джобовете да са с различни размери - малки и плитки, обемни и широки.

  Също така, организаторът трябва хармонично да се впише в стил, цвят в интериора на детската стая, така че нещото не само да продължи дълго, но и просто да радва окото.

  Инструкции стъпка по стъпка как да шиете удобен органайзер за креватче за новородени

  В статията ще говоря за органайзера за креватчето за новородени: какво представлява и за какво е предназначен, както и техните видове. Ще дам инструкции как да шиете сами и ще ви кажа от какви материали може да се направи това.

  1. Какво представлява организаторът на детско креватче за новородени
  2. Предни и странични разновидности
  3. Видове декорация
  4. Производствени материали
  5. Как да шиете органайзер със собствените си ръце
  6. Оригинални идеи

  Какво представлява организаторът на детско креватче за новородени

  Този артикул трябва да има джобове, където са сгънати всички неща, необходими за бебето и майката: памперси, пудра, дрънкалки, зърна и др..

  Незаменимо нещо, особено в моменти, когато мама трябва да замине за бизнес, а татко, друг роднина или приятел остава с детето. Тази на пръв поглед незначителна подробност значително опростява живота на тези, които са с детето по време на отсъствието на майката. Освен това с напредването на възрастта бебето ви ще може да вади и прибира нещата в органайзер или джобове самостоятелно. Може да е игра за него. Бебето ще има умения да подрежда нещата.

  Органайзерът може да има различен брой джобове, различни размери, цветове

  Предни и странични разновидности

  Органайзерът е прост артикул, но се предлага в два вкуса: отпред и отстрани.

  Най-популярен е страничният: лесен за използване. Фиксиран отстрани, отвън. Ширината, като правило, е не повече от 60 см. Дължината варира и зависи от желанията на родителите или производителя (ако е закупена опцията).

  Предната също е лесна за използване. Има много джобове, отдели. Той е пълен заместител на детските мебели. Лесно се отстранява и измива, ако е необходимо.

  Предните и страничните опции се различават само по дължина и разположение

  Видове декорация

  На външен вид джобовете са разделени на следните видове:

  • апартамент;
  • твърдо;
  • отделно;
  • обемна;
  • със снимки;
  • с апликации от карикатури;
  • с ръчно изработена бродерия.

  Производствени материали

  Трябва да вземете сериозно избора на материал, от който планирате да направите организатора.

  Най-добрият вариант са естествените материи, като памук. Това е естествен материал, лесно се работи с него, перфектно се пере и е достатъчно устойчив на външни влияния.

  Как да шиете органайзер със собствените си ръце

  Създаването на джобове за ясли е лесно. Важно е да следвате стъпките на инструкцията.

  Всяка жена може да създаде органайзер със собствените си ръце

  За да работите, ще ви е необходим следният инвентар:

  • изгладена тъкан;
  • пълнител;
  • ножици, щифтове;
  • игли с конец;
  • за шарки: тебешир, маркер или молив и хартия (можете да използвате вестници);
  • по желание - плитка.

  След като бъде избран моделът, се определят размерите на панела.

  При избора на преден органайзер дължината е 120 см, а със страничен органайзер - 60 см.

  Органайзерът може да бъде направен както за цялата дължина на креватчето, така и за част от него

  Следващата стъпка е изграждането на модел. От това зависи коректността на крайния продукт. Първо, трябва да попълните скица, като изчислите размерите на бъдещия продукт. Отвън и отзад ще се изисква.

  Нарежете пълнителя според размера на продукта.

  След това трябва да решите типа джобове. Предпочита се дебел, двуслоен плат..

  За да не изчислите неправилно количеството тъкан, трябва да изчислите височината и ширината на джобовете:

  • Ширината включва сумата от основната ширина и 4 пъти дълбочина, умножена по броя на джобовете.
  • Височината се състои от височината на два готови джоба и допълнителни няколко сантиметра за надбавки, включително шевове.

  Вътре в панела е необходим пълнител, който ще запази формата на органайзера. Когато се гледа отпред, рамката ще свърши работа. Като рамка може да се използва пръчка или клонка. Мънистата за остъкляване също са добър вариант. Най-добрият пълнител за продукта е пяната гума.

  Отделно трябва да се каже за това как правилно да се обработят ръбовете на продуктовите елементи. Overlock overlock е идеален. Трябва да направите подгъв, подгъв.

  За да направите основата на продукта, трябва да свържете двете части, след това да завъртите шевовете вътре и да поставите пълнителя.

  Можете сами да шиете връзките или да използвате памучни връзки. Преди да направите последни щрихи, трябва да фиксирате продукта и да видите какво се случва. Ако всичко ви устройва, можете да шиете. Организатор готов.

  Оригинални идеи

  Има много оригинални опции, освен това можете да свържете собственото си въображение.

  Вариант "Хиляда джобове". За създаване е подходяща тъкан, която е приятна за тялото: мека, гладка, с весел, ярък модел.

  Колкото повече джобове, толкова по-добре

  Направете много джобове от една и съща тъкан, с различни размери (това е предпоставка), шийте заедно с конци.

  Друга възможност за органайзер за новородено е плетене на една кука или плетене. Те са практични и едновременно декоративни..

  Плетен органайзер може да бъде украсен с лепенки или апликация

  Тук също е важно да се изчислят размерите и да се изготви диаграма, като се вземе решение за модела. Предпочитание трябва да се дава на плътен материал. Продуктът е пришит по същия начин, както от плат, ръбовете са плетени на една кука. Това прави продукта жив, декоративен..

  Организаторите на ясли са чудесен помощник за родителите. Когато в къщата се появи бебе, те просто са незаменими. Няма нужда да губите време в търсене на малките неща, от които се нуждаете. Сега всичко необходимо е под ръка и всичко наоколо е чисто и подредено..