Аптечният тест за бременност е прост, достъпен и ефективен начин за ранно откриване на бременност. Някой го купува с надежда, някой със страх, но и двамата разчитат на надеждността на резултата.

Междувременно точността на експресния тест зависи от това как се спазват инструкциите за неговото използване. Как да използвам правилно теста? От коя страна да го потопите в урината и колко да запазите? Каква урина е най-добре да се използва?

Принципът на аптечните тестове за бременност

Всички аптечни бързи тестове, предназначени да определят бременността, действат по същия начин. Независимо от вида и цената им, всеки от тях реагира на хормона на бременността - човешки хорион гонадотропин или hCG (HCG). Evitest не прави изключение.

В случай на оплождане на яйцеклетката тя се придвижва от маточната тръба в маточната кухина за няколко дни, за да проникне там в ендометриума. Това се случва на 5-6-ия ден. Ако имплантирането е било успешно и ембрионът е успял да се прикрепи към стената на матката, той започва да произвежда hCG и всеки ден броят му нараства експоненциално.

Благодарение на hCG, жълтото тяло, образувано на мястото на фоликула, освободил яйцеклетката, не регресира, както се случва при липса на зачеване, а активно произвежда естроген и прогестерон до 10-12 седмици, докато плацентата поеме тази функция. Приблизително по това време растежът на hCG се забавя, но не спира.

Правила за използване на Evitest и други тестове

По време на производството върху чувствителната част на теста се прилага реагент, комбиниран с багрило. Лентата Evitest е разделена на цветна част, обикновено синя или синьо-зелена с буквите HCG, и бяла с маркировка и надпис „MAX“ (максимум) - това е частта, която трябва да се постави в контейнера за урина до маркировката. Допълнителни действия:

Струва си да се знае, че нивото на hCG може да се увеличи, ако жената има туморни образувания. Освен това, началото на бременността може да бъде извънматочна. След като сте получили положителен резултат от теста, задължително трябва да се свържете с вашия гинеколог.

Каква урина е най-добре да вземете за домашна диагностика?

Можете да направите домашен тест с всякаква урина, но най-добре е да вземете първата порция сутрин. Сутрин тя е по-концентрирана, тъй като малко хора стават през нощта, за да пият или ядат (въпреки че това се случва при бременни жени дори в ранните етапи!). В тази връзка съдържанието на hCG в урината също се увеличава, а заедно с това и шансът да се определи с помощта на аптечен тест.

От коя страна да потопите теста за бременност в урината, как да използвате evitest и други?

Аптеките Живика предлагат голям избор от експресни тестове за бременност от различни видове и добре познати марки, на различни цени и с различна точност при диагностициране на бременността: Frautest, Evitest, Clearblue, Mon-Amy.

Тестовете за измама се произвеждат в Германия от Human Gesellschaft. Почти всички разновидности и поколения тестове за бременност присъстват в линията на тези тестове, от обикновени ленти до ултрамодерни мастилено-струйни тестове. Немско качество в съчетание с достъпна цена.

Тестовете Evitest също се произвеждат в Германия от HELM Pharmaceuticals Gmbh. Един от най-популярните тестове за бременност сред съвременните жени. Има три вида тестове на Evitest: конвенционални ленти, плочи и мастилено-струйни системи.

Тестовете ClearBlue се произвеждат във Великобритания от SPD Swiss Precision Diagnostics GmBH. Според някои доклади тези тестове са най-чувствителни и дават най-надеждни резултати. Само цената им е доста висока. Именно този производител произвежда най-новите електронни тестове за бременност..

Има четири вида тестове за бременност за домашна употреба:

1. Тест с лента или тест лента. Frautest, Evitest №1, Evitest №2, Mon-Ami. Това е най-"древният" и най-прост тип тестове. Тест лентите могат да определят бременността от първия ден на забавянето на менструацията. Освен това се отличава със своята простота и достъпност. За времето, посочено в инструкциите, лентата се инжектира в урината. Това обикновено отнема 3-5 минути. Резултатът може да показва появата на ивици, където две категорично говорят за наличието на бременност, едната - за нейната липса. Но точността на такова устройство оставя много да се желае. На първо място, трябва ясно да проследите времето, в което лентата е потопена в урината, тъй като точността на резултата зависи от това. На второ място, важно е да не навлизате твърде дълбоко или обратно. Днес тези тестове се използват все по-рядко в чужбина, но все още са доста популярни тук. Такива тестове се извършват главно сутрин, тъй като ниската чувствителност на реагента не позволява откриването на hCG в урината по друго време на деня. Често такива тестове "изтезават" потребители с неразбираеми резултати, бледи ивици.

2. Тестове за таблети. Evitest Proof. Това са тестове от второ поколение. Принципът на действие е същият като при обикновена тест лента. Този тип тест обаче е малко по-надежден от тест лентата. Урината навлиза в абсорбиращата повърхност, „попада” в реагента и след това, в зависимост от наличието на hCG в него. Резултатът се показва в друга дупка. Такива тестове са доста удобни и много по-надеждни. Тяхната цена е по-висока от предишните. 3. Мастилено-струйни тестове. Evitest Perfect, Evitest Suprim, Cliablu plus, Cliablu compact. Тестът за мастиленоструйни принтери навлиза в третото поколение. Получаващият край на теста просто трябва да бъде поставен под струята урина за пет секунди и след няколко минути ще видите резултата. Такъв тест може да се използва навсякъде и поради високата си чувствителност - по всяко време на деня. Устройството на такива тестове практически изключва ненадеждни резултати. Повторните тестове също могат да бъдат пропуснати, тъй като точността на мастиленоструйните принтери е около 99,8%.

4. Цифрови тестове. Това е последната дума в бранша. Clearblue, един от лидерите на пазара в сегмента на тестовете за бременност, пуска революционен цифров тест за бременност.

Удобно е, че резултатът е веднага разбираем и не е нужно да надничате колко ивици са се получили, вместо тях на LCD екрана на цифровия тест се появяват очевидни символи „плюс“ или „минус“.

Което не оставя съмнение относно коректността на резултата.

За разлика от традиционните тестове, при които резултатът се съхранява само за няколко минути, цифровият дисплей го показва в продължение на 24 часа.

Цифровият тест за бременност Clearblue предлага двойно потвърждение. Сензорният му екран не само ви казва дали сте бременна или не, но също така ви показва кога сте бременна.

Този тест ви позволява да получите най-точния резултат в ранните етапи на бременността..

Крайният резултат не може да се счита за резултат от нито един от тези тестове. Най-надеждният отговор на въпроса за наличието или отсъствието на бременност може да бъде само преглед от гинеколог и резултатите от ултразвук.

Evitest тестове за бременност - преглед

Предната страна на опаковката.

Бърз тест за бременност Evitest - 1 тест.

Не използвам често тестове: купих го за последен и първи път, когато бях бременна с първото си дете. Второто не закъсня. При първите признаци на бременност веднага изтичах в аптеката за още една покупка. Фармацевтът даде Evitest. По-късно научих от съпруга си, че това е най-често срещаният тест, който може да се купи във всеки супермаркет..

Доста голям пакет за такава лента съдържаше огромна инструкция за употреба, от която абсолютно не разбрах нищо, и чанта с тест лента.

Чанта и тест лента.

Смешно е да си спомням, но обърках този тест, но той все пак даде правилния резултат. След като прочетох инструкциите на гърба, си помислих: „Нищо сложно“, но се оказа, че за мозъка ми тази задача е непоносима:

Обратната страна на опаковката.

 1. Не разбрах веднага от коя страна да се потопя.
 2. Отлепих бяло-сините стикери. Не едновременно, разбира се.

Първо го натопих с бялата страна, изчаках с мъжа ми 5 минути и нищо. Вторият път го натопиха със син край и тестът веднага показа две червени ивици пред очите ни. После изчезнаха.

В сравнение с първия ми тест, тест лентата е истинско понижаване. На първия просто трябваше да уринирате и той веднага даде резултата. И дизайнът му беше по-усъвършенстван: изглежда като термометър с капачка.

P.S. Намерих видео, показващо как да използвам този тест. Първият път го направих правилно. Дънк с бялата страна до нивото. Очевидно тестът се оказа дефектен. Но бременността не го отменя)

Отзиви за продукти, свързани с бременност и раждане:

ORTO Дамски чорапи с ажурен връх, плътен, I клас на компресия (18-22 mm Hg)

 • Абсорбиращи подложки Peligrin за следродилния период P4
 • Абсорбиращи подложки Peligrin за следродилния период P5
 • Чорапогащник за бременни Relaxsan прозрачен MATERNITY 140 K1
 • FEST Безшевен сутиен след раждане, линия "Comfort" (за кърмачки), модел B-230
 • Крем против стрии SANOSAN мама по време на бременност
 • Пренатална превръзка Trives T-1118
 • Помпа за гърди MEDELA Mini Electric

Тестове за бременност. Как да направя правилно анализа. Колко време да съхранявате урината. Какви грешки да се избягват

Все още не знаете, че очаквате бебе, дори не мислите за това и тялото ви вече е започнало да произвежда хорион гонадотропин (hCG, hCG), хормон, секретиран по време на бременност. Започва да се произвежда не само през първите дни - в първите часове на бременността количеството му се удвоява ежедневно, като се увеличава няколко хиляди пъти за 7-11 седмици, след това постепенно намалява до деня на раждането. Именно на определянето на hCG в урината се основават всички тестове за бременност у дома..

Определянето на hCG в урината е по-малко чувствително, особено при извънматочна бременност. В този случай тестът може да стане положителен малко по-късно..

Ако определянето на бременност на много ранен етап е много важно за вас, тогава трябва да се свържете с медицинско заведение, където те ще направят по-чувствителен и точен тест, като анализират съдържанието на hCG в кръвта.

За домашна употреба са напълно подходящи тест ленти или тестови касети, които определят съдържанието на хормона в урината. Във всеки случай те могат да дадат съвсем категоричен отговор на основния въпрос: да или не?

Домашни тестове за бременност се предлагат от много компании; по време на публикацията най-скъпият тест, който може да се намери в аптеката, беше предложен от германската компания "Reckitt Benckiser Healthcare" - за реактивен тест (не е необходимо да го спускате в контейнер за събиране на урина, просто го навлажнете) Evitest Supreme ще трябва да плати 310 рубли. 40 копейки. В другия край на скалата е тестовата касета Know now optima от канадската компания Salyuta - добрите новини ще ви струват само 30 рубли. 50 копейки.

В аптеките можете да намерите два вида тестове: струйни тестове (както подсказва името, те могат просто да бъдат поставени под потока урина) и тест ленти, които трябва да се поставят в контейнер с урина. Правилата за използване и време за разработка са различни за всеки тест, така че внимателно следвайте инструкциите на опаковката.

”Обърнете внимание, че средните тестове (за използване в поток от урина) могат да се използват и като нормален тест (т.е. потопени в контейнер с урина). Но тест лентите не могат да се използват в поток от урина.!

Урината трябва да се събира в чист стъклен, пластмасов или восъчен съд; не трябва да се добавят консерванти. Ако тестът или урината са били съхранявани в хладилника, трябва да се остави да се затопли до стайна температура преди анализ, а замразените проби трябва да се размразят напълно, да се смесят добре и да се затоплят до стайна температура (не използвайте печка или микровълнова печка за това!)

Концентрацията на CG в урината варира през деня, в зависимост от това колко често уринирате и колко течност пиете. Най-концентрираната урина е първата сутрешна урина и се използва най-добре. Но по принцип, дори ако тествате рано, достатъчно е да не уринирате 4 часа преди теста..

Колкото по-високо е нивото на hCG в организма, толкова по-кратко е това време. Ако по някаква причина тестът не може да се извърши веднага след събирането на урина, урината трябва да се съхранява в хладилника (не повече от 48 часа) или във фризера (не повече от 2 седмици) преди теста..

Когато провеждате тест за много кратко време, е важно да вземете предвид обема вода, изпит предния ден..

„Да предположим, че вече са необходими 10-15 mME / ml за определяне в урината, когато тестът ще покаже поне слаба, но втора ивица. Но ако изпиете половин литър вода сутрин, тогава CG в урината просто ще се "загуби": концентрацията му вече е 5 mME / ml и, естествено, тестът "не вижда".

И въпреки че на някои тестове те пишат, че можете да ги правите по всяко време на деня, по-добре е да го правите сутрин и да не пиете много течност едновременно.

 • Не докосвайте реакционната зона на тестото с ръце.
 • Тестът трябва да е без влага или мръсотия преди анализа.
 • Тестът не може да се използва след изтичане срока на годност.
 • Разбира се, не трябва да се допуска попадане на чужди вещества в пробата от урината.!
 • Спазвайте стриктно инструкциите, приложени към теста.

На тест лентите с най-прост дизайн горната лента е контролната, а наличието на hCG се показва от долната. Има тестове, при които контролната лента образува знак минус "-", а вторият, в присъствието на hCG, образува знак плюс "+" с него. При по-сложни тестови проекти всяка лента има свой прозорец и е невъзможно да се сгреши.

”Яркостта на втората лента няма значение, фактът на нейното присъствие е важен.

Лентата, независимо от интензивността на цвета, трябва да се намира на известно разстояние от абсорбиращата подложка (или ръба на прозореца) и да има ясни ръбове. Ако вместо ясна линия видите розово петно, тестът е невалиден и е по-добре да го повторите след няколко дни.

Положителният резултат няма да се промени: и двете ивици бяха оцветени и ще останат. Отрицателният резултат след 10 минути или повече може да покаже слаба втора ивица в резултат на изпаряване на водата и отделяне на багрилото (така наречената линия за изпаряване). Това, разбира се, не означава, че hCG внезапно се е появил отнякъде..

Следователно резултатите, получени по-късно от 5-7 минути по-късно, са невалидни. Отрицателният резултат няма да стане положителен нито след 10 минути, нито след час, втората лента трябва да се появи в рамките на времето, посочено на тестовата опаковка (обикновено 3-5 минути). Ако обаче се съмнявате, най-добре е да повторите теста след няколко дни..

Алкохолът, наркотиците, лактацията, менопаузата не оказват влияние върху резултатите от теста. Единственото изключение са лекарства, съдържащи hCG. След последната доза такива лекарства трябва да изчакате 10-14 дни, в противен случай резултатът от теста ще бъде фалшиво положителен.

Възможно е да се направят две количествени определяния на hCG в лабораторията с интервал от 2-3 дни: забележимо повишаване на нивото на hCG във втория анализ в сравнение с първия показва бременност, докато намаляването на нивото показва, че hCG, прилаган с лекарството, се екскретира от тялото.

Редица заболявания също причиняват повишаване на нивото на хорион гонадотропин:

 • хорион карцином, рецидив на хорионкарцином;
 • кистозен дрейф, рецидив на кистозен дрейф;
 • семинома;
 • тератома на тестисите;
 • новообразувания на стомашно-чревния тракт (включително колоректален рак);
 • новообразувания на белите дробове, бъбреците, матката и др..

Както бе споменато по-горе, приемът на лекарства, съдържащи hCG, също влияе върху резултата от теста. Резултатът от изследването, проведено в рамките на 4-5 дни след аборта, също ще бъде неточен..

Намалени нива на hCG при бременни жени

Бременната жена може да има ниско ниво на хорион гонадотропин, ако има проблеми с бременността. Разбира се, това не може да се определи количествено с домашни тестове, но лабораторният анализ може да покаже тревожни промени в нивото на hCG:

 • несъответствие с гестационната възраст,
 • изключително бавно увеличаване или никакво увеличаване на концентрацията,
 • прогресивно намаляване на нивото, повече от 50% от нормата.

Това може да се дължи на следните причини:

 • извънматочна бременност;
 • неразвита бременност;
 • заплахата от прекъсване (нивото на хормона намалява прогресивно, с повече от 50% от нормата);
 • хронична плацентарна недостатъчност;
 • истинска продължителна бременност;
 • антенатална фетална смърт (през II-III триместър).

Извънматочна бременност

„Внимание! Тестът за бременност не прави разлика между нормална и необичайна бременност (напр. Извънматочна)!

Ако жената има чести възпалителни процеси в областта на придатъците (тръби и яйчници), е възможно частично запушване на тръбите. В този случай напредващото оплодено яйце може да се имплантира в тръбата, което води до развитие на извънматочна (тръбна) бременност..

Като се има предвид, че изследването на hCG в кръвта може да се извърши в рамките на няколко часа, възможно е да се определи наличието на бременност на възможно най-ранна дата (преди това няма къде да се отиде!).

Понякога дори е възможно да се спаси фалопиевата тръба.

Всеки организъм е различен. Зачеването не винаги се случва по време на полов акт - това зависи от времето на овулация, продължителността на живота на яйцеклетката и активността на сперматозоидите. Тестът не винаги открива бременност, дори ако го използвате по препоръчания от производителя начин. Ако имате някакви съмнения, не забравяйте да се свържете с вашия гинеколог!

Статията е актуализирана и допълнена на 19.01.2015

Селекцията е направена от Bunny, Sofia, Levka и julia727

Преглед на 10-те най-добри теста за бременност: ленти, таблет, мастилено-струен, електронен - ​​Топ 2019-2018 според потребителските отзиви

Съвременните тестове за бременност са спестили много пари и морал за милиони жени. Те правят възможно, без да се ходи в лаборатория и в най-кратки срокове да се разбере дали е настъпила бременност или не..

Принципът на действие е прост - тъканната лента е импрегнирана с реагент, който, когато е напоен с урина, реагира с хормона на hCG. Ако възникне реакция (съдържанието на хормони е достатъчно високо), се появяват две ивици. Ако жената не е бременна, ще има една лента. Всички други стойности: изобщо няма ивици, цялата повърхност е оцветена, показва, че тестът е извършен неправилно или е повреден.

Използването на тестове е възможно в първия ден от забавянето или дори преди него. Точността на резултатите нараства всеки ден, така че ако имате някакви съмнения, тестът трябва да се повтори след два до три дни.

Съставихме списък с най-добрите тестове за бременност въз основа на експертни мнения и отзиви от реални купувачи. Нашите препоръки ще ви помогнат да направите най-добрия избор според вашите изисквания и желания. Има много конкуренти в индустрията за красота и здраве, но ние избрахме най-добрите производители и препоръчваме да им обърнете специално внимание:

 1. Най-измамник
 2. Evitest
 3. Clearblue
 4. Най-феминистката

Електронни мастиленоструйни тест ленти Ранно откриване на бременност * Цените са валидни към момента на публикуване и подлежат на промяна без предизвестие. * Цените са валидни към момента на публикуване и подлежат на промяна без предизвестие. Стрип тестове / Ранно откриване на бременност

Добър - не непременно скъп: Frautest Express потвърждава изцяло тази теза. Една от най-ефективните тест ленти може да се използва 2 дни преди или след очаквания пропуснат период. Декларираната точност е 99%.

Полученият резултат се счита за надежден в рамките на 3-5 минути (строго не повече от 10!) След като тестото се потопи в съд с урина. Дори най-слабата втора ивица ще говори за предполагаемата бременност..

 • Ниска цена
 • Висока точност
 • Лесно използване
 • Широка наличност
 • Необходимостта от създаване на условия за живот на теста

Тест ленти / Ранно откриване на бременност

Добър, надежден тест с малко по-ограничена производителност от лидера в тази категория. ONE дава най-добър резултат, когато се използва от първия ден на забавянето на цикъла (въпреки че някои дами се опитват за 1-2 дни и също постигат резултати). Гарантирана 98% точност.

Процедурата за изпитване е същата като за всякакви ленти. Не забравяйте, че резултатът е надежден само през първите 10 минути.

 • Ниска цена
 • Широка наличност
 • Достойна надеждност
 • Лесно използване
 • Необходимостта от създаване на условия за живот на теста
 • За валиден тест е подходяща само сутрешната урина.

Ранно откриване на бременност / тест ленти

 • Свръхчувствителният тест показва дали е настъпила бременност или не дори преди закъснението на менструацията (отговор можете да получите още 8-9 дни след зачеването)
 • Комплектът включва две ленти, ако след първия резултат има съмнения, тестът може да се повтори, без да се купува нов
 • Тестът дава възможност да се получи отговор за 3-5 минути: има ли бременност или не. Точност 97%
 • Много лесен за използване. Опаковката със самите ленти е малка, лесно се побира в малка чанта или дори джоб. Препоръчително е да извършите теста сутрин, но ако са изминали повече от 2 седмици от зачеването, тогава е възможно по всяко време на деня, това няма да повлияе на точността
 • Лентите имат маркировки, за да улеснят използването на тестото

Ранно откриване на бременност / Тест ленти

 • Тестът за бременност ви позволява бързо да разберете дали зачеването е настъпило или не. Произведено в Германия, прецизността и качеството отговарят на най-строгите стандарти
 • Продуктът ще покаже бременност, ако съдържанието на хорион гонадотропин надвишава 20 MIU / ml, като правило това се случва 6-9 дни след оплождането.
 • Ако резултатът от теста се съмнява, той може да се повтори. За целта във всяка опаковка има две тест ленти.
 • Отговорът може да бъде получен в рамките на 3 минути след теста. Това е най-бързият и удобен начин за установяване на ранна бременност.
 • Той е лесен за използване, достъпните инструкции и маркировките на самите ленти ще ви помогнат бързо да го разберете, дори и за тези, които правят такъв тест за първи път

Ранно откриване на бременност / тест ленти

 • За да направят процеса на планиране на детето възможно най-правилен и ефективен, специалистите на марката са разработили удобен диагностичен комплект. Сега всичко, от което се нуждае бъдещата майка, ще бъде под ръка
 • Комплектът включва 5 тест ленти за определяне на овулацията, които ще помогнат за точното изчисляване на най-добрия период за зачеване
 • Можете да потвърдите резултата след няколко дни, като използвате ленти за тест за бременност от същия комплект
 • Хигиената на процедурата се осигурява от специални пластмасови съдове за събиране на урина. Те ви позволяват да тествате навсякъде
 • Осъзнавайки колко важни са резултатите от такива тестове за всяка жена, производителите са попълнили всеки пакет с подробни инструкции за процедурата.

Покажете всички продукти в категорията "Тест ленти" Ранно откриване на бременност / Мастилено-струйни

 • Удобният и хигиенен тест ви позволява да установите дали има бременност или не на най-малките етапи (до 1 месец)
 • Не е необходимо да събирате урина в контейнер или друг отделен контейнер, за да извършите теста. Достатъчно е да задържите теста за няколко секунди под струя урина и да получите отговор за 2-5 минути. Бързо, удобно, хигиенично
 • Тестът е много по-чувствителен от повечето аналози. Той ще покаже бременност вече 1-1,5 седмици след зачеването, когато нивото на hCG в кръвта се повиши над 20 MU / ml.
 • Благодарение на ергономично оформената пластмасова кутия, тестът е удобен за държане в ръката. Резултатът се вижда през прозрачен прозорец
 • Основното предимство е немското качество. Тестът отговаря на всички изисквания и санитарни стандарти, има висока точност на резултатите (97%)

Ранно откриване на бременност / Inkjet

 • Един от най-простите и точни тестове за бременност. Гарантиран верен отговор в 99% от случаите (при спазване на инструкциите)
 • Производителят е предоставил всички подробности, за да е удобно да използвате теста. Не е необходимо да се събира урина в отделен контейнер и последователността от действия се показва в контролния прозорец
 • Цветният връх показва, че пробата е взета правилно, в количеството, необходимо за точен отговор
 • Пластмасовото тяло и капачката на наконечника осигуряват максимална хигиена по време на процедурата
 • Чувствителността на теста ви позволява да получите точен отговор на 1-2 дни закъснение, което е важно за правилното изчисляване на календара на бременността

Ранно откриване на бременност / Inkjet

 • Висококачествен тест, произведен от Германия, ви позволява бързо да определите бременността с точност от над 99%
 • Поради високата чувствителност на реагентите, диагностиката може да се извърши 2 дни преди началото на очакваната менструация
 • Добре обмисленият дизайн осигурява удобството за провеждане на процедурата навсякъде, без използването на буркани, контейнери и друго оборудване
 • За да направи теста възможно най-точен, производителят му предостави запечатана капачка. Той предпазва реагента от външни фактори, които могат да повлияят на коректността на изследването.
 • Препоръките за теста се отпечатват директно върху опаковката. Всичко е изрисувано с такива детайли, че всяка жена може да се справи с теста за първи път

Ранно откриване на бременност / Inkjet

 • Иновативен бърз тест ви позволява да определите бременността само за минута, което е в пъти по-бързо от всяко подобно изследване
 • Продуктът е предназначен за ранна диагностика. Чувствителните реактиви ще показват промени в нивата на hCG 5 дни преди началото на пропуснат период
 • Уникален дизайн с удължена извита дръжка гарантира хигиенно лечение. За ефективност разработката беше отличена с наградата Red Dot Design 2012
 • Промяната в цвета на върха показва коректността на изследването. Ако порозовее, всичко е направено както трябва
 • Фактът, че бременността е настъпила, ще бъде сигнализиран от знака "+" на експресната дъска за тест. Това е най-простият и ясен начин да прочетете резултата, дори и за тези, които никога не са попадали на подобни продукти.

Покажете всички продукти в категорията "Мастилено-струйни" Електронно / Ранно откриване на бременност

Този тест не само ще ви каже дали сте бременна, но и доста точно ще определи продължителността на бременността ви в седмици от момента на зачеването. Clearblue Digital осигурява надеждни резултати вече 5 дни преди очакваното забавяне на цикъла.

Има две възможности за избор на тестване: можете да поставите върха под струята урина или да потопите теста вертикално в контейнер с тази течност. След 3 минути на екрана първо се появява индикация за бременност или отсъствието й (над 99% точност), а след това - броят на седмиците на бременността (до 92% точност).

Максималният период, показан от теста, е 5 акушерски седмици (икона 3+). Цената на Clearblue Digital е висока, но си заслужава.

 • Висока точност
 • Висока чувствителност
 • Определяне на продължителността на бременността
 • Може да се използва много преди забавяне на цикъла
 • Необходимо е стриктно да се спазват правилата на теста

Покажи всички продукти в категорията "Електронни"

Как работи?

Всички тестове за бременност се основават на отговора им на човешкия хорион гонадотропин (hCG), хормон, произведен в жената, след като яйцеклетката е прикрепена към стената на матката. Привързването обикновено се случва 6-8 дни след зачеването. Възможно е да се установи наличието на „хормона на бременността“ в кръвта или урината.

Вторият метод е много по-приемлив в ежедневието, тъй като не изисква специално оборудване и стерилност. Въз основа на това, цялата индустрия за тестове за бременност е фокусирана именно върху откриването на hCG в урината, където той влиза 10-11 дни след успешното оплождане на яйцеклетката.

Още няколко дни производителите запазват за всякакви индивидуални характеристики на тялото на жените, след което вече е възможно да се използват тестове с голяма надеждност. Минималният период на проверка на бременността с помощта на най-готините тестове е 5 дни преди очакваното забавяне на следващата менструация.

Най-често се препоръчва да направите теста не по-рано от 1-2 дни преди забавянето на цикъла. Най-надеждните резултати започват със закъснение 2-4 дни.

Внимание! Има противопоказания, изисква се съвет от специалист

Как да използвате Evitest и други тестове за бременност, от коя страна да ги потопите в урината?

Аптечният тест за бременност е прост, достъпен и ефективен начин за ранно откриване на бременност. Някой го купува с надежда, някой със страх, но и двамата разчитат на надеждността на резултата.

Междувременно точността на експресния тест зависи от това как се спазват инструкциите за неговото използване. Как да използвам правилно теста? От коя страна да го потопите в урината и колко да запазите? Каква урина е най-добре да се използва?

Принципът на аптечните тестове за бременност

Всички аптечни бързи тестове, предназначени да определят бременността, действат по същия начин. Независимо от вида и цената им, всеки от тях реагира на хормона на бременността - човешки хорион гонадотропин или hCG (HCG). Evitest не прави изключение.

В случай на оплождане на яйцеклетката тя се придвижва от маточната тръба в маточната кухина за няколко дни, за да проникне там в ендометриума. Това се случва на 5-6-ия ден. Ако имплантирането е било успешно и ембрионът е успял да се прикрепи към стената на матката, той започва да произвежда hCG и всеки ден броят му нараства експоненциално.

Благодарение на hCG, жълтото тяло, образувано на мястото на фоликула, освободил яйцеклетката, не регресира, както се случва при липса на зачеване, а активно произвежда естроген и прогестерон до 10-12 седмици, докато плацентата поеме тази функция. Приблизително по това време растежът на hCG се забавя, но не спира.

Увеличаването на съдържанието на hCG хормон в урината на жената до 20 mIU / ml се случва приблизително 12-14 дни след успешно оплождане. Тестът за бременност реагира на това количество хормон.

Правила за използване на Evitest и други тестове

По време на производството върху чувствителната част на теста се прилага реагент, комбиниран с багрило. Лентата Evitest е разделена на цветна част, обикновено синя или синьо-зелена с буквите HCG, и бяла с маркировка и надпис „MAX“ (максимум) - това е частта, която трябва да се постави в контейнера за урина до маркировката. Допълнителни действия:

 1. Трябва да задържите само няколко секунди. Evitest се задържа за 5 секунди, можете просто да спуснете лентата, да преброите до пет и да я премахнете.
 2. Поставете теста върху равна хоризонтална повърхност, така че урината да се разпредели равномерно върху реактивната част. Буквално веднага след изваждането на тестото от съда с урина можете да видите как то се накисва и контролната тъмночервена лента започва да цапа. Един ред трябва да се появи задължително, ако го няма - тестът е развален.
 3. Ако в рамките на 3-5 минути се появи втора лента, дори слаба, това показва началото на бременността. Не трябва да чакате повече от 10 минути - резултатът няма да се промени. Липсата на втората ивица говори, че няма бременност.

Струва си да се знае, че нивото на hCG може да се увеличи, ако жената има туморни образувания. Освен това, началото на бременността може да бъде извънматочна. След като сте получили положителен резултат от теста, задължително трябва да се свържете с вашия гинеколог.

Каква урина е най-добре да вземете за домашна диагностика?

Можете да направите домашен тест с всякаква урина, но най-добре е да вземете първата порция сутрин. Сутрин тя е по-концентрирана, тъй като малко хора стават през нощта, за да пият или ядат (въпреки че това се случва при бременни жени дори в ранните етапи!). В тази връзка съдържанието на hCG в урината също се увеличава, а заедно с това и шансът да се определи с помощта на аптечен тест.

Споделете с приятелите си!

Начало »Списък на болестите» Календар на бременността »Тест за бременност

Разнообразието от видове и модификации на тестовете за бременност, предлагани от съвременната фармацевтична индустрия, могат да задоволят всяко потребителско търсене. Правилата за използване на различни тестове обаче са почти идентични. За да използвате правилно теста, трябва внимателно да прочетете инструкциите и да следвате точно указанията му. Това ще избегне неправилната употреба, ще сведе до минимум вероятността от грешка..

Има общи правила за използване на тестове, които са общи за всички видове и модификации на тези продукти..

Как да тествате себе си за бременност:

Трябва да се използва висококачествен тест от реномирана фармацевтична компания. Препоръчани марки: Eva, Bee-Sure-S, ClearBlue, Frautest, BB-test, Ulta, Duet, Evitest.

Тестът се съхранява на тъмно при стайна температура, докато се използва. Забранено е да се съхранява в хладилник, в противен случай системата, която е загубила свойствата си поради ниска температура, ще покаже неправилен резултат от изследването..

Опаковката се отваря преди да използвате тестото, не е необходимо да правите това предварително.

Тестът използва урина, събрана веднага след нощен сън. За да получите коректни резултати при използване на дневна урина, трябва да се въздържате от уриниране поне 3 часа.

За изследване с теста можете да използвате сутрешната урина малко по-късно, ако тя се съхранява в продължение на няколко часа в хладилника..

Преди тестване трябва да съберете сутрешната урина в буркан, да я разбъркате. Следните стъпки зависят от вида на използваната система: капнете 4 капки урина в прозореца на таблетката, специално проектирана за тази цел, поставете теста под струята урина (когато използвате джет тест), потопете тест лентата в урината за 10 секунди.

За да получите резултата, дръжте тест лентата в хоризонтално положение за 3-5 минути. Две ивици, дори една от тях да е тънка и едва различима, е положителен резултат, тоест жената е бременна. Една лента - без бременност. Нито една лента - Тестването ще трябва да се повтори поради невалиден тест. След 5 минути няма да е възможно да се оцени резултатът със сигурност, тъй като той ще бъде неправилен. Ако се използва цифров тест за бременност, той е свързан към компютъра. След кратък период от време резултатът от теста ще се появи на екрана на таблета под формата на думите „бременна“, „не бременна“ (буквално „бременна“, „не бременна“) или знаци „+“ и „-“. Предимствата на цифровия тест са, че когато се използва, няма съмнение относно интерпретацията на резултата с неявно изразена втора лента. Резултатът му се записва на екрана и се съхранява толкова дълго, колкото е необходимо на жената.

Тези правила са еднакво валидни, когато се използват системи с каквато и да е модификация. Различните тестове за бременност обаче имат свои собствени характеристики, както е отразено в инструкциите. Прочетете го внимателно и следвайте инструкциите точно по всички точки..

Как и каква урина трябва да се вземе за тест за бременност?

За тестване трябва да вземете урина, получена сутрин, веднага след като жената се събуди. Урината се събира в чист съд, смесва се. Не се изисква внимателно спазване на интимната хигиена преди уриниране, въпреки че не е забранено. За всеки тип тест за бременност сутрешната проба урина ще осигури най-точното отчитане. Ако не е възможно веднага да се използва урина, тя може да се съхранява в хладилник и едва след това да се използва за тестване.

Ако е необходимо спешно изследване, използвайте урина, събрана по всяко време на деня. За да се получи правилният резултат в този случай, се използва урината, събрана след три часа въздържание от уриниране. Препоръчително е да не пиете никаква течност през този период. Правилата за използване на урина са едни и същи - събирайте урина в контейнер, разбърквайте, тествайте. И тук не се изисква интимна хигиена..

Възможно ли е да се направи тест за бременност веднага след полов акт?

Не, тази тактика на тестване за бременност непосредствено след незащитен контакт няма смисъл. Резултатът, получен в резултат на такова проучване, ще бъде неправилен..

Процедурата за тестване се основава на определяне на съдържанието на hCG (човешки хорион гонадотропин) в урината. Този хормон започва да се произвежда, след като яйцеклетката се фиксира в ендометриума на матката. За да настъпи зачеването, са необходими поне 2-3 дни от датата на полов акт. Това е колко време отнема на яйцеклетката да се премести от фалопиевата тръба в маточната кухина. Най-чувствителният тест за бременност не може да го открие по-рано от началото на втората седмица от гестационния период и ще се получи достатъчно hCG. Ето защо използването на тест ленти за определяне на бременност веднага след сексуален контакт няма смисъл..

Възможно ли е да се направи тест за бременност през деня?

Да, теоретично това е възможно, въпреки че в този случай няма да е възможно да се гарантира за точността на резултата - вероятността за получаване на фалшиво отрицателни показатели е твърде висока. Най-точният и информативен в края на краищата е тест, използващ сутрешна урина, тъй като именно той съдържа максималния hCG.

Ежедневната порция урина е по-малко концентрирана по отношение на съдържанието на хорион гонадотропин, тъй като тя се разрежда от течността и храната, приета от жената. Процесът на тестване се основава на определянето на hCG в урината, което е много по-ниско в дневната порция урина. Това обстоятелство води до голяма вероятност за получаване на фалшиво отрицателни резултати. За да увеличите концентрацията на хормона на бременността, трябва да се въздържате от уриниране.

Възможно ли е да се направи тест за бременност вечер?

Да, тестването може да се направи следобед или дори вечер, въпреки че сутрешната урина е най-подходяща. Тестването, направено вечер, може да даде фалшиво отрицателен резултат, въпреки че бременността все още е налице. Това се дължи на намалената концентрация на човешки хорион гонадотропин във всяка урина, с изключение на тази, получена веднага след една нощ на въздържане от уриниране. Течността, пияна през деня, разрежда урината, намалявайки концентрацията на hCG в нея, което води до грешен резултат.

Ако ситуацията изисква спешен тест и не може да бъде пренасрочен за сутринта, трябва да се въздържате от уриниране за поне 3 часа. Това ще увеличи концентрацията на урина и може да се очаква точен резултат..

9 най-добри храни преди лягане

22 причини да обичате бананите Какво се случва, ако ги ядете всеки ден?

„Задайте въпроса си

Видове тестове

Бързи тестове за бременност

Мастилено-струен тест за бременност

Електронен тест за бременност

Дигитален тест за бременност

Тест за бременност Clearblue

Най-измамник за бременност

Evitest тест за бременност

BB тест за бременност

Трябва да знам

Колко дни тестът ще покаже бременност?

Резултати от теста за бременност - положителни и отрицателни

Може ли тестът за бременност да е грешен?

Слаба втора лента на тест за бременност - какво означава това?

Какво може да повлияе на резултата от теста за бременност?

Изчислете гестационната възраст Изчислете по седмица Изчислете падежа Изчислете овулацията Зареждане...

Уговорете среща с лекар! Най-добрите лекари, специални офертиРегистрирай се

Таблици за изчисления за мъже, жени и деца, всички възрасти!

Разберете причините за отклоненията!

Декодиране на всички видове анализи!

Не знаете болестта си? Намерете го по симптоми!

Научете за възможни заболявания;

Проверете Express Express вестник отговори на належащи, неудобни и неочаквани въпроси. Днес гинеколог ще ви каже в кои случаи експресните тестове за бременност дават грешни резултати и как да проверите със сигурност дали сте бременна или не..

Какво представляват тестовете за бременност??

Тестовете за бременност са разделени на два вида: някои определят нивото на hCG - човешки хорион гонадотропин, който се увеличава по време на бременност - в кръвта, други в урината. Тестът, който определя нивото на хормона в кръвта, може да се извърши само в лаборатория, поради което най-често жените прибягват до втория - експресен тест, който се продава във всяка аптека:

 • Тестова лента. Най-простият и евтин от всички е тестът с ленти. Трябва да се спусне в съд със сутрешна урина и да се изчака 10 секунди. Основното нещо е да провеждате теста строго сутрин и да не преекспонирате. Цена: 50-100 рубли.
 • Тест за таблет. Тестът с таблет има същия принцип на действие и чувствителност като теста с ленти, но е по-удобен. Трябва да капете урина в едно отделение, във второто резултат ще се появи след няколко минути. Цена: 200-300 r.
 • Мастилено-струен тест. Мастилено-струйният тест трябва да се постави под потока урина по всяко време на деня и след няколко минути той ще покаже резултата. Той се различава от тест лентата и таблета по висока чувствителност. Цена: 200-300 r.
 • Електронен тест. Най-напредналите тестове са ултрачувствителни електронни тестове за бременност. Те могат да бъдат потопени в контейнер с урина или да се държат под потока. Те се различават от всички останали по висока чувствителност. Цена: от 500 r.

На пазара има много тестове за бременност в различни ценови категории и ефективност. Но могат ли да грешат? Попитайте експерт.

Точността на експресните тестове е 91-95%

Въпрос за ценителите: Тестът за бременност трябва да бъде потопен правилно в урината с бялата страна до линията max или другата страна синьо.

С най-добри пожелания, Татяна Иванченко

Най-добри отговори

дама х:

Анна Малцева: Светик:

Да, дори само да я заведете там, поне да я изпишкате

Джаба Хътянина:

Мариска:

Това е хит =))))))))))))) Под таблицата)))))))))))))))))))))))) И защо имате нужда от инструкции?

Аз съм:

стрелките tama показват: надолу, в урината

Цвете:

да хвърли всички определено ще помогне))))

Натали:

Между другото, аз също правя тест за секунда, мисля))))))))) и след това наваксвам, точно сега и не си спомням, беше отдавна

Лена:

стрелки надолу, въпреки че там е написано всичко)))

Анири:

Предлагам да се загрее напълно, така или иначе, дясната страна ще се намокри.

Маша Равдо:

))))))))))) винаги помнете... дръжте боядисаната страна с ръка (синя, зелена и т.н.)

Не ангел:

Бог…. какво става по света....

Comelchonok:

Задържаме за синята страна, спускаме бялата

стар карамел:

и поглеждате гърба на опаковката....

Галка Галкина:

Изсипете урина директно в торбата.

Излъжи ме:

Ние държим за синия, спускаме бялата страна, добре, ако не го получите, помолете някой за помощ

sapfo:

Наталия Романова:

ladava safono:

Хора, днес и аз се заблудих, не написаха в инструкциите от коя страна

Видео отговор

Това видео ще ви помогне да разберете

Отговори от експерти

Fleur_de_fee:

и всичко все още е описано в инструкциите

Скорпушка.:

между другото, трябва да се потопи в урина точно до лентата с надпис max

Мишка Norushka:

Теотиуакан Анунак:

Дилара:

показват същите стрелки

пчела:

НАТАЛИ МУРГА:

накиснете го всичко - той също иска да плува

EVA:

там стрелките показват

Евгения Виноградова:

Стрелките на теста показват коя страна да се спусне и до кое ниво.

Нина Жен., На 20 години. Украйна Мариупол Регистриран потребител 20.08.2009 00:03 Здравейте. Имам закъснение от 6 дни, обикновено цикълът е стабилен-28. Купих си EVITEST ONE тест за бременност в аптеката (време в живота си). сутринта направих всичко както е написано. Резултатът е нищо, т.е. нито една лента, гледам, пляскам с очи. Може би съм разбрал нещо погрешно и съм го пуснал от грешната страна? - Обръщам го. Резултатът е същият. Побърках се и хвърлих този тест в буркан с урина напълно, резултатът е леко розово размазване на ВСЯКИ ленти (заключих, че тестът е неизползваем, ще си купя друг). Тръгнах за работа, когато се върнах, видях, че наистина се появиха две лилави ивици (.). Отидох в аптеката, а изборът ни не е голям, само тестът - EVITEST ONE, няма други. Купих го. Може би въпросът ми ще изглежда глупав, но след случилото се сутринта съм на загуба. КАКВА СТРАНА да сваля теста... посочената оценка (към която) със сигурност виждам, но от коя страна към тази оценка - съмнявам се. Кажи ми. Тестовата лента изглежда по следния начин: от едната страна е залепен син филм с буквите HCG (3 см), след това 1,5 см е мястото, където трябва да се появят ивиците, след това върху него е залепен някакъв изпъкнал стикер с максимум, след което 1,3 см е същото стикери, но по-малко изпъкнали. Кой ръб да спуснете?

Долгополова Надежда Николаевна Акушер - гинеколог Начин на приложение. Извадете торбата от кутията Отворете торбата (знак за откъсване в долния десен ъгъл) и извадете тест лентата. Избягвайте попадане на влага върху тест лентата. Потопете тест лентата в контейнера с урина, като тампонът с индикатора е надолу до посоченото ниво (знак MAX) за 5 секунди. Извадете лентата и изчакайте 3-5 минути (при стайна температура), след което можете да оцените резултата 1 червена лента, която се появява - тестът е отрицателен (няма бременност), 2 червени ивици, които се появяват - тестът е положителен (вие сте бременна). Надежда Николаевна Време на създаване: 20 август 2009 02:04Smyslova Elena ViktorovnaАвтор на сайта "WebGynecologist" Спуснете не от синия край, а оттам, където MAX, точно до тази маркировка, бавно отброява до 5, след което изважда и поставя на суха повърхност при стайна температура. 03:07

Мнение на публиката, форум (24)Свързани въпроси, теми (10)

Naffnyafka | (Москва) | 18.01.2010 16:19

Елена Викторовна, благодаря за обяснението. Попаднах в същата ситуация - изпуснах го от грешната страна. оказа се "розово размазване" благодаря отново за отговора.

В В В Румисска | (Жена, 31 години, далеч, далеч….) | 11.02.2010 19:35

Хубава вечер! Купувам за третия тест...... и трите показаха отрицателен резултат... но имах седмично закъснение...... Изглежда, че бихте помислили за забавяне...... но не, точно същото с цикъла, всичко винаги беше нормално..... ВИНАГИ ИДВАТ ден след ден, дори строго по часовник...... Вече бях бременна и за първи път тестът също показа отрицателен резултат, но след това се оказа, че съм „в интересна позиция“... Сега детето е на 3,5 години, а второто е някак твърде рано за раждане...... така че се притеснявам...... макар да ми се струва, че съм в позиция... Но по принцип е минало много малко време от зачеването... (10 дни) възможно ли е такава рана терминът, който мога да почувствам „НЕЩО“?.Помогнете, моля, отговорете, може би това е просто някакъв вид хормонално нарушение.

V V V Таня | (Жена, 27 години, Енгелс, Русия) | 12.05.2010 18:19

Здравейте, бих искал да знам, дали свекърът за бременност, втората лента е много бледа, но виждате ли какво означава? Направих втората лента още по-бледа вечер

В. В. Долгополова Надежда Николаевна 14.05.2010 16:54

Вземете кръвен тест за hCG

V V V V V V (Гост) Олга 21.07.2010 17:35

Здравейте. Моля, кажете ми, пих противозачатъчните хапчета Regividon... изписване...... те продължават вече 4 дни.може ли да забременея в този момент?

VV V (Гост) Саша 09.09.2010 20:39

Изработено от Evitest. Веднага в средата на теста се появи ярка лента (на мястото, на което след това се залепва лист хартия), а по-късно и втората. И тогава тази, която в средата на 6 минути започна да избледнява и изчезна напълно след 30 минути. бременна съм?

VV V (гост) TATIANA 06/07/2011 14:22

ЗДРАВЕЙТЕ! МОЛЯ, НАСЪРЧАЙТЕ, НЯМАМ РЕДОВЕН ЦИКЪЛ. НА КАКЪВ ТЕСТ ТРЯБВА ДА ДОВЕРЯ?

В В В (Гост) Света 07/10/2011 22:06

Благодаря ви много, че обяснихте от коя страна да пропуснете теста. Вече купих четири броя от различни компании и никъде не е посочено точно.

VV V (Гост) Оксана 11.07.2011 05:44

Здравейте! забавяне 11 дни. Цикълът не е редовен, купих 6 теста, 4 от тях от вашата компания. Всички имат 2 ивици, но 2 ивици са по-бледи. Това може да означава бременност?

В В В В Анна | (Жена, 31 години, Среднеуралск, Русия) | 06.09.2011 06:48

те винаги са бледи и това е положителен резултат

VVV (Гост) Санита 22.08.2011 19:01

Здравейте! Имам забавяне на менструацията за повече от 25 дни, аз съм девсвеница, има бели отделяния и болки в долната част на корема... кажете ми какво да направя... благодаря предварително ГОЛЯМ!

В. В. Долгополова Надежда Николаевна 23.08.2011 14:20

Здравейте. Вземете ултразвук на тазовите органи.

V V V V V V (Гост) Елмира 28.10.2011 19:26

здравей, менструацията ми закъснява с 5 дни, тестът за бременност показва отказ. не много отдавна родих бебе на 4 месеца.Месеците започнаха, когато детето беше на 2 месеца, започнах да правя секс през август и след това 1-2 пъти месечно, през септември имаше менструация, кажете ми защо закъснението. може биос отказ. в същото време, долната част на гърба дърпа, винаги съм се доверявал на теста Evi -2 деца вече) благодаря

VVV (Гост) olya 13.12.2011 13:00

Здравейте! забавянето е вече 12 дни, преди това менструалният цикъл за последните шест месеца е вървял редовно, не е бил защитен с нищо, направил е теста 2 пъти отрицателен. Какво означава?

В В В (Гост) Анна 23.03.2012 04:51

Ура! Благодаря ви най-накрая, разбрах от коя страна трябва да се свали! Вече не знаех какво да правя... 1 лента, вече имах време да се разстроя

V V V (Гост) Карина Игоревна 27.07.2012 14:26

Здравейте! Помогнете ми моля. Купих две EVITEST ONE, първата не я спуснах правилно до синия край, но не спуснах този връх в урината, показа отрицателен резултат, но веднага след това направих втория тест според правилата до максимум и се появи лента на мястото, където пише ТЕСТ НЕ Е ВАЛИДЕН... Как е това разбираш ли ?? Кажи ми моля те.

IN IN IN DARYA | (Жена, 31 години, CHEGDOMYN) | 25.09.2012 06:48

ДОБЪР ДЕН. НАПРАВИХ ИЗПИТВАНИЯ И НА ВСИЧКИ ЧЕТИРИ ИЗПИТВАНИЯ ЕДНА ЯРКА ЛЕНТА И ВТОРАТА СЕ ПОЯВЯВА СЛЕД ТРИ МИНУТИ И ПО-ЛЕКА НА ТОН ИЛИ ДВЕ... КАКВИ МОЖЕ ДА БЪДАТ РЕЗУЛТАТИТЕ

IN IN IN DARYA | (Жена, 31 години, CHEGDOMYN) | 25.09.2012 07:16

V. V. V. M. Tanyusha | (Жена, 33 години, Алексеевка, Русия) | 14.11.2012 19:53

Със закъснение от 4 дни. Преди това правех тестове през цялата седмица, показаха 2 ленти.Първоначално втората лента беше лека, а след това стана по-ярка и по-ярка. През цялото време дърпа в долната част на корема вдясно. Тези болки много ме плашат, страхувам се от извънматочната. Преди шест месеца бях замръзнал, почистиха го 3 пъти, матката с огъване не можа да го почисти, бях толкова притеснена, че не исках да живея... И сега тези болки. Отидох на лекар, на ултразвук, той не показва нищо, вероятно времето е малко. От момента на зачеването, приблизително 2,5 седмици. Интересното е, че лекарят каза да дойде на ултразвуково сканиране в петък (беше в понеделник) - ще покаже ли нещо? Толкова се страхувам, че отново нещо ще се обърка. Толкова много искаме бебето. Кой е имал подобна ситуация, пишете ми за каква болка става въпрос.

В В В (Гост) роза 03.03.2013 18:53

Здравейте! Аз съм девствена, приемах новинет и на следващия ден, след като приключих приема на ПА с презерватив, добре, не до края. Сутринта започнах менструацията. Много ме е страх, защото не знам дали от факта, че съм хвърлил хапчетата, стомахът ми се е подул и ме боли долната част на корема и ми се струва, че ми се гади. минаха повече от 2 седмици от Па. Моля, кажете ми дали съществува риск от забременяване?

VV V (Гост) Екатерина 06/04/2013 19:17

Здравейте! Моля, кажете ми какво да правя. Никога не съм имал проблеми с цикъла, М винаги е идвал 3-4 дни по-рано, в предишния месец, сега е изминал точно месец и всички са изчезнали. Купих evitest, резултатът е отрицателен и ПА със съпруга ми, в който можех да забременея, беше преди седмица. Долната част на корема боли, искам да спя и гърдите започнаха да ме болят. Какво да правя? Повярвайте на теста?

В В В janeka | (Жена, 26 години, Актобе, Казахстан) | 12.01.2014 20:05

Втората ивица е бледа, как да се разбере? Със закъснение от 5 дни

V V V (гост) Диана 28.02.2016 16:26 V V V (гост) Яна 10.11.2016 20:33

Добър вечер, купих го. Evitest, отворен и вече има синя ивица приложен тестът се появи червена ивица, какво означава, че съм бременна или не.

B B B СЪЗДАЙТЕ НОВО СЪОБЩЕНИЕ. Но вие сте неоторизиран потребител. Ако сте се регистрирали по-рано, тогава „влезте“ (формуляр за вход в горната дясна част на сайта). Ако сте тук за първи път, регистрирайте се. Ако се регистрирате, ще можете да следите отговорите на вашите съобщения в бъдеще, да продължите диалога в интересни теми с други потребители и консултанти. Освен това регистрацията ще ви позволи да водите лична кореспонденция с консултанти и други потребители на сайта