Записът е публикуван от katemay 23 ноември 2012 г.

2 067 гледания

съвет е много необходим. сядаме с мъжа ми и избираме количка (виж 2 в 1). и това е въпросът с какво се сблъскахме. нашето дете трябва да се роди в средата на декември някъде) изборът ни падна на количка с размерите на люлка (известна още като детско столче за кола) 75 дължина х ширина на леглото 33 х дълбочина 22 см. Производителят пише, че от около до 6 месеца, след това преминаването към ходене блок.

не малко? Ще се побере ли там в гащеризон и плик с кожа? или с намеса?

разгледах други опции: има люлки 82x39x29. (други фирми) върху какъв размер да се съсредоточи?

Как да изберем количка за люлка за дете?

Количка е един от най-важните елементи за новите родители. От самото раждане бебето се нуждае от ежедневни разходки на чист въздух, така че количката се използва много дълго време. Количката трябва да бъде възможно най-удобна за детето и удобна за майката, тъй като тя е тази, която най-често се движи с бебето. Не е толкова лесно да изберете правилния модел, защото пазарът буквално е залят от продукти с различни характеристики и характеристики. Как да не се изгубите сред разнообразието и да изберете това, от което се нуждаете?

Необходимият дизайн на количката се определя от възрастта на бебето. Новородено бебе на възраст под шест до осем месеца се нуждае от детска количка, а по-голямо бебе до три до четири години се нуждае от възможност за ходене. Възрастовата граница е приблизителна, тъй като всичко зависи от това кога детето започва да седи. В детска количка дете лежи и почти винаги спи, а количката е предназначена за малко дете, което вече знае как да седи.

На първо място, количката трябва да е идеална за детето, да е в безопасност, да осигурява защита от неблагоприятни атмосферни условия и да е удобна за майката. При избора се вземат предвид голям брой условия.

Сезон

Всеки сезон се характеризира със свои метеорологични условия, поради което количките, които се използват през зимата или лятото, имат свои собствени характеристики..

Детските колички, проектирани за зимния период, са изолирани, те са снабдени с допълнителни аксесоари, за да предпазят детето от вятър, дъжд и сняг. Тази цел се обслужва от специална материя с водоотблъскващ ефект и ветроустойчива импрегнация (използва се за декорация), високи страни на люлката и топла пелерина за краката.

В „летни“ колички, приятна прохлада осигурява системата за циркулация на въздуха вътре в люлката, детето е защитено от пряка слънчева светлина и досадни насекоми с наметка на крачета, снабдена с мрежа против комари.

За да разберете за какъв сезон е предназначена количката, трябва да обърнете внимание на маркировката. Повечето производители предлагат всесезонни продукти, които са оборудвани с комбинация от летни и зимни компоненти.

Размери

Преди да пазарувате, направете необходимите измервания: измерете разстоянието между отворените врати на асансьора и ширината на вратата, а също така оценете наличието на свободно пространство в коридора или в друга стая, където ще съхранявате количката. Няма да е излишно да измерите цялата кабина на асансьора, тъй като вътре трябва да се побере не само количката, но и двамата родители. Средното разстояние между отворените врати на асансьора е 55 сантиметра, а средната ширина на люлката варира от 37 до 40 сантиметра. Общата ширина на количката се определя от колелата, а междуосието е малко по-широко от количката.

Обърнете внимание на размера на люлката: тя трябва да е просторна, за да може бебето, увито през зимата, лесно да се побере в нея. Невъзможно е количката за колички да се сгъне компактно. Единствената възможност е да разкачите колелата, но това е обезпокоително, така че родителите се опитват да не прибягват до тази опция..

Теглото на количката е от голямо значение, защото родителите, а най-често - крехката майка, често ще трябва да я вдигат. Теглото също е важно, ако мама трябва да излезе на разходка извън пътя и да положи много усилия, за да носи бебешкото превозно средство. Теглото на бебето и неговите дрехи ще се добавят към теглото на количката, следователно в крайна сметка може да се получи впечатляваща фигура..

Теглото на количката трябва да е оптимално, да не е твърде тежко, но не и твърде малко. Много тежка количка е трудна за повдигане, а много лека количка е опасна, защото е нестабилна и може да се преобърне или да се преобърне. Средното тегло на люлката е шест килограма, към тази цифра е необходимо да се добави теглото на колелата, бебето, дрехите и аксесоарите. Общото тегло на количката не трябва да бъде по-малко от осем килограма, в противен случай съществува риск от преобръщане.

Ако избирате между два модела, разликата в теглото при които е един килограм, не се фокусирайте върху този параметър, тъй като той няма да бъде забележим. Теглото има значение, когато избирате между дванадесет и двадесет килограмови колички.

Височина

Височината и разстоянието от люлката до земята са много важни параметри. Тъй като разстоянието обикновено не може да се регулира, струва си да се обърне внимание при покупката. На високите майки им е неудобно да се навеждат на ниска количка, а на малките родители е трудно да сложат бебето си в количка, която е твърде висока.

Безопасност

На първо място, количката трябва да е стабилна, за да не може детето да я обърне или преобърне. Поради тази причина е по-добре да изберете модели с четири колела. Модерните модерни триколесни колички са по-малко стабилни: те се плъзгат настрани, когато се опитват да се изкачат на бордюр, трудно е да ги карате по рампи.

Количките са оборудвани със спирачки. Има летящи спирачки, когато всички колела спират при натискане на един педал и на всяко колело има инсталирани отделни. При някои модели спирачките са разположени на дръжката. Когато купувате, внимателно проверете работата на спирачките: те трябва да са гладки и да не са разхлабени. Обърнете внимание колко лесно е да стигнете до тях.

Бронята, която предпазва детето от падане, е основно оборудвана с колички, но те се случват и на люлки, изпълняващи ролята на дръжка за носене.

Материали

Тапицерията на количката трябва да бъде направена от плътен, ветроустойчив материал, който лесно може да се почисти с влажна гъба. В този случай материалът трябва да "диша". Повечето производители правят тапицерия с мръсотия и водоотблъскващи тъкани. Облегалката в люлката трябва да е твърда, равна и равномерна, това е важно за здравето на гръбначния стълб на бебето. Обикновено е направен от твърд материал и покрит с дунапренен матрак. Всички вътрешни материали трябва да са естествени и хипоалергенни, тъй като бебето е в пряк контакт с тях (памукът е идеален).

Колела

Детските колички за новородени са оборудвани с шаси с четири колела, а триколесните модели набират популярност. Колелата са големи, често на диск, те могат да бъдат направени от различни материали, всяко от които има свои собствени характеристики. Гумените колела трябва да се надуват, те могат да бъдат пробити, но те правят количката по-маневрена, отколкото с колела от пластмаса. Не толкова отдавна производителите излязоха със „златна среда“ и започнаха да правят колела от ново поколение материал - пяна гума. С такива колела количката има отлична маневреност и поглъщане на удари, докато рискът от пробиване на колелото е много по-малък. Големите колела изглеждат добре и могат да се използват за лесно навигиране по лоши пътища.

Амортизация

Амортизацията е от голямо значение, тъй като от нея зависи комфортният сън на бебето. Детето не трябва да усеща върху себе си всички „наслади“ от движението по лоши и неравни пътища. Производителите на качествени продукти обръщат повишено внимание на амортизацията. Той се осигурява от два механизма: колан или пружина. В първия случай люлката е свързана с конструкцията на колелото с помощта на специални колани, а във втория количката е оборудвана със специални пружини, които поемат "удара" върху себе си. Не може да се каже кой механизъм е по-добър: всичко зависи от качеството на неговото производство. За да проверите поглъщането на удара при покупка, разклатете количката, натиснете я надолу, като се уверите, че количката се движи плавно.

Химикалка

В повечето случаи количката има една дълга хоризонтална дръжка, която може да се регулира по височина или да се накланя. Първият тип се нарича "телескопичен", а вторият се нарича счупен. Регулирането на височината е особено полезно, ако родителите имат голяма разлика във височината. Когато избирате количка, регулирайте дръжката според височината си, проверете дали приляга удобно на ръката ви и завъртете количката, за да сте сигурни, че краката ви не докосват колелата.

Оборудване

Когато купувате, обърнете внимание на пакетната опаковка. Колкото по-дълго планирате да използвате количката, толкова по-внимателни трябва да бъдете по този въпрос..

  Пазарска кошница. Сега почти всички колички за новородени са оборудвани с кошница за пазаруване, тъй като за млада майка това е практически жизненоважно нещо. Когато и двете ръце са заети от количката, просто е невъзможно да се носят пакети. Тогава на помощ идва кошницата за пазаруване. Той се предлага във всякакви форми и размери. Уверете се, че е просторен и високо от земята (за да не се замърси). Чанта за майка. Голямата чанта се прикрепя към дръжката и замества обичайното дамско портмоне за мама. Там се поставят лични предмети, памперси, салфетки, бутилки, играчки и други важни неща, които могат да бъдат спешно необходими на бебето. Чантата е полезно и необходимо нещо. Куплиране. Муфтата перфектно затопля ръцете през студения сезон. Прикрепя се към дръжката. Поставка за чаша. Поставката за чаша е незаменима, ако родителят иска да пие кафе по време на разходка. Помпа. Ако количката има надуваеми колела, проверете дали има включена помпа. Капаци на колелата. Ако съхранявате количката не в количката, а в апартамента: в коридора или още повече в стаята, капаците на колелата ще бъдат много полезни. Благодарение на тях подът ще остане сух и чист. Калъфите се поставят лесно и се перат лесно.

Разнообразни колички

Има три вида колички за новородени: класическа количка, модулна и конвертируема количка.

Люлка

Много експерти смятат, че класическата люлка е най-добрият вариант, тъй като тя е направена, като се вземат предвид всички нужди на новородено бебе. Количката е комбинация от голям кошар и кръстосано междуосие. Люлката има много предимства:

  мястото за спане е голямо и широко; твърдо дъно на люлката, което е необходимо за слаб детски гръбнак; оптималната височина, удобна както за майката, така и за бебето, което ще я види; високо ниво на способност и амортизация на различни държави; наличието на кошници за покупки и чанти за съхранение на вещи; възможността да използвате люлката като легло.

Недостатъците включват обемни размери и голямо тегло..

Трансформатор

Кабрио количките набират популярност, тъй като могат да се използват от раждането до тригодишна възраст. Спалният блок може да бъде фиксиран както в легнало, така и в седнало положение. Така, докато детето се научи да седи, то ще лежи в хоризонтално положение, както в класическа люлка, а след това събитие, легналата люлка се трансформира в седяща люлка и количката ще започне да действа като люлка за ходене..

  спестявания, защото вече има люлка и ходещ блок; няколко места за сядане; възможността за сгъване и спестяване на място по време на съхранение; възможността за олекотяване на количката чрез премахване на някои елементи.

Този тип количка също има значителни недостатъци:

  малкият размер на пешеходния блок, което може да го направи неудобно за дете, облечено в зимен костюм; голямо тегло; не много равна повърхност на люлката (и ние помним, че гръбначният стълб на бебето се нуждае от равна и твърда повърхност); ниски страни и нисък ръст; не твърде добра абсорбция на удари.

Модулна количка

Много майки бъркат трансформатори и модулни колички. Основната разлика е, че трансформаторите променят своята функционалност чрез сгъване, а модулните - чрез инсталиране на различни модули на шасито. Комплектите 2 в 1 се състоят от количка и седалка, докато комплектите 3 в 1 добавят столче за кола.

Предимства на модулна количка:

  спестявания, тъй като отделно бебешко креватче и количка са по-скъпи; оптимално тегло; голям, дълбок кей с необходимото твърдо дъно; способността да носите детето в люлка или столче за кола.
  висока цена; се нуждае от много място за съхранение на модули.

Колички за близнаци

Ако се родят близнаци, изборът на количка става по-труден. Има три опции за колички, предназначени за две бебета наведнъж. Първият вариант - люлките са разположени една след друга, поради което количката става по-дълга (ширината не се променя). Децата могат да седят лице в лице, гръб до гръб или само едно зад друго. По-удобно е да носите такава количка през вратите, но има много недостатъци. Детето, разположено отзад, не вижда нищо, така че порасналите деца ще спорят за мястото. Конструкцията изглежда обемиста и трудна за повдигане на тротоара.

Втората версия на колички за близнаци или близнаци е „рамо до рамо“. Количката става два пъти по-широка, но децата са рамо до рамо в една и съща позиция и родителите могат да контролират и двете. Такава обемиста конструкция няма да влезе през вратата на асансьора. Третият вариант е трансформираща се количка. Включва препроектиране, за да отговори на нуждите на децата и родителите. Модулите могат да бъдат подредени един до друг или един след друг.

Изборът на количка не е лесна задача, трябва да подходите с цялата отговорност, така че дългите разходки на чист въздух да са възможно най-удобни.

Как да изберем количка 3 в 1

Универсален транспорт за дете от раждането до 3-годишна възраст е количка 3 в 1. Включва люлка, модул за ходене и преносима седалка за кола (или просто носене). Всеки от блоковете се отстранява от шасито и се заменя с друг. Количките 3 в 1 тежат по-малко от броя на други конвертируеми колички. Освен това те са по-маневрени и просторни. За да могат инвестираните средства да отговорят на очакванията на родителите и бебето да се чувства комфортно, трябва да се вземат предвид няколко фактора и да се проучат дизайнерските характеристики на атрибута на детето.

Плюсове и минуси на колички 3 в 1

Когато купуват количка, родителите внимателно претеглят всички плюсове и минуси. Нека да разгледаме всички предимства и недостатъци на количка 3 в 1.

Професионалисти:

 1. многофункционалност. Това е може би основният коз. Количката може да се използва от раждането до 3-4 годишна възраст. И съчетава удобно бебешко креватче, столче за кола и количка;
 2. цена. Ако сте сигурни, че ще използвате всички модули, особено за столче за кола, тогава закупуването на такава количка ще бъде в пъти по-изгодно от закупуването на няколко колички и карета поотделно;
 3. технологичност. Дизайнът на такива колички е обмислен до най-малкия детайл, тъй като блоковете непрекъснато се подменят. За да направите смяната на модулите и сгъването на шасито възможно най-удобно, всички процеси са оптимизирани максимално, а бутоните, резетата и сглобките са надеждни и добре обмислени;
 4. добро оборудване. Когато купувате, внимателно обмислете комплекта аксесоари. Като правило има дъждобрани, комарници, специални чанти за колички. А моделите 3-в-1 могат да бъдат допълнително оборудвани с ръчни ръкави, държачи за чаши, матраци, стойки за люлки и др..

Минуси:

 1. твърда амортизация. Моделите, които имат L-образно шаси с пружини, са по-малко отзивчиви от класическите рамки на дупки и други пътни проблеми. Ако сте изправени пред такъв проблем, имайте предвид, че голям брой модели имат регулируема амортизация. Чрез затягане на пружините можете да направите окачването по-твърдо или по-меко;
 2. столчетата за кола в такива колички често тежат до 13 кг. И в евтини модели от неизвестни производители, люлките може да нямат сертификати за безопасност. Комплектът трябва да включва специална вложка в люлката за новородено, ако не, покупка;
 3. се нуждаят от много място за съхранение. Всеки отделен модул трябва да се съхранява някъде. Затова изчислете предварително възможностите си и помислете къде ще поставите блоковете.

Блок изисквания

На люлката се налагат следните изисквания:

 1. трябва да е водоустойчив;
 2. има равномерна и твърда основа;
 3. защита от вятър, особено през зимата;
 4. достатъчен размер по ширина и височина, за да е удобно както за майката, така и за детето, особено през зимата, когато бебето е увито в топъл гащеризон или плик;
 5. матракът трябва да бъде премахнат, така че да е лесно да се грижите за него;
 6. проверете дали вътрешната част на кошарата е от естествен материал.

Има редица изисквания за пешеходния блок:

 1. проверете крепежните елементи, те трябва да са еднакви навсякъде. Трябва да имате ключ за тези закопчалки или да се доставите с количката;
 2. потърсете модел с широка козирка, която предпазва бебето от слънчевите лъчи;
 3. облегалката трябва да се регулира според степента на наклон;
 4. плътна седалка, за да не му е студено през зимата;
 5. всички тапицерии трябва лесно да се свалят за лесна поддръжка;
 6. погледнете анатомичните характеристики, бебето трябва да е удобно да седи, докато ходи.

Популярни марки колички 3 в 1

Верди

до магазина Това е добре позната полска марка, която представлява първокласни видове колички на европейския и руския пазар. Продуктите са сертифицирани в съответствие с европейските стандарти за качество и предлагат на своите собственици ново ниво на комфорт.

до магазина Полският производител, който също представлява марката Rico Basic, произвежда голям брой колички от различни серии и съответно в различни ценови категории. Количките Riko изглеждат с много високо състояние и имат отлична ергономия.

към магазина полска марка бебешки колички, която произвежда своите продукти от екологично чисти материали и в съответствие със стандартите за безопасност. Производителят взема предвид последните модни тенденции, така че съвременните родители определено ще намерят количка по свой вкус..

Камарело

до магазина колички 3 в 1 от полската компания Camarelo се отличават с най-пълната и широка гама оборудване, което отговаря на нуждите на съвременните родители. Продуктите са безопасни, удобни за употреба и отговарят на европейските стандарти.

Adamex

до магазина Европейската компания Adamex е добре известен производител на бебешки столчета за кола, колички и аксесоари. Тя е редовен участник в различни изложби на стоки за деца. Удобните и атрактивни колички 3 в 1 отдавна са спечелили любовта на много родители.

до магазина полска компания, която произвежда колички в различни категории - от „икономика“ до „премиум“. Всяка година Алис разработва и пуска нови и модерни модели, които ви позволяват спокойно да прекарате периода на майчинството.

Полезни съвети при избора на количка 3 в 1

Когато решават да закупят определен модел, родителите ще се нуждаят от следните съвети:

 1. Погледнете колелата. Надуваемите колела са различни - с висок гумен профил и с нисък, със или без протектор. Най-популярният тип, използван в количките 3 в 1, е нископрофилна гладка надуваема гума. Надуваемите колела осигуряват добро поглъщане на удари и изглаждат всякакви дупки. Протекторна гума за увеличена флотация в кал и сняг.
 2. Повечето колички 3 в 1 имат предни колела, които могат да се въртят и да се заключват. Такъв транспорт е по-лесен за маневриране, той е удобен при използване в града..
 3. Първо, трябва да измерите ширината на вратите, асансьорите, входните врати към стълбището, за да знаете максималния размер на ширината на количката.
 4. Ако често се налага да вдигате количката на висок под, пренаредете блоковете, тогава теглото на целия транспортен възел и теглото на столчето за кола са важни.
 5. Изключително желателно е приставните модули да се инсталират лесно на шасито и да бъдат сменяеми. В противен случай ще отнеме много време..
 6. При смяна на уреда транспортът за деца не трябва да губи стабилност.
 7. Предоставя се гаранция за качествена количка, освен това можете да поискате да покажете сертификат за качество.
 8. Количката трябва да е ергономична, тоест удобна за бебето и майката, а също така да взема предвид анатомичните особености на детето.
 9. При някои модели е възможно да се регулира амортизацията чрез завъртане на пружините.
 10. Допълнителен плюс ще бъде възможността за носене на дръжката напред-назад, както и поставяне на чанта върху количката.
 11. Обърнете внимание на спирачките. Те трябва да са здрави и удобни, лесни за фиксиране и също толкова лесни за отделяне..
 12. Столчетата за колички 3 в 1, като правило, са предназначени за тегло на бебето само до 10-13 кг. Следователно в бъдеще трябва да вземете предвид паричните разходи за закупуване на ново столче за кола..
 13. Добре е, ако към количката са включени и аксесоари: дъждобран, калъфи, мрежа против комари, чанта, държачи за чаши, матрак. Също така, не всички колички имат в комплекта капак за краката за количката. Ако не е на разположение, ще трябва да го купите сами за зимни разходки.
 14. Прочетете отзивите онлайн, за да вземете предвид всички плюсове и минуси.

Правилният избор на многофункционална количка 3 в 1, като се вземат предвид всички характеристики, ще бъде икономически изгоден за родителите, тъй като тази покупка е за дълго време.

Как да изберем количка за новородено

Изчакването за раждането на дете е придружено от приятни домакински задължения: купуване на необходимите неща за бебето, декориране на детската стая. В процеса на подготовка за появата на бебе, един от първите възникващи въпроси е как да изберем количка за новородено. Превозното средство е необходима покупка. За да направите разходките на чист въздух не само полезни, но и удобни, трябва да вземете предвид надеждността на количката и нейните технически характеристики. В тази статия ще намерите препоръки как да намерите подходящ първи вариант за транспорт..

Видове колички за новородени

За да улеснят навигацията на бъдещите майки, количките са условно разделени на 3 основни типа: люлка, трансформатор и модулна количка (2в1 или 3в1). В таблицата можете да видите основните характеристики на всеки тип.

ТрансформаторМодулниЛюлкаРазходка
Възраст на дететодо 3 годинидо 3 годинидо 6 месецадо 3 години
Тегло на количка12-20 кг12-18 кг12-15 кг6,6 - 12 кг

Нека разгледаме по-отблизо всеки вариант..

Класическата версия на количка за новородено.

 • Кръстовидната рамка успешно държи върху себе си обемна люлка с хоризонтално, твърдо дъно, което допринася за правилното развитие на гръбначния стълб на бебето.
 • Големите страни предпазват от елементите и създават уютно усещане.
 • Високото положение на люлката позволява на майката винаги да вижда бебето, лесно да изправя дрехите или да дава залъгалка.
 • Една от основните характеристики на люлката са големите радиусни колела. С тази количка можете да ходите не само по равен асфалт, без да се притеснявате за стабилността на конструкцията. Отличното поглъщане на удара ще задържи бебето ви сънливо при ходене.

Въпреки изобилието от предимства, това превозно средство има своите недостатъци:

 • Впечатляващи размери.
 • Кратък срок на употреба. Количката е подходяща за новородени от 0 до 6 месеца. Когато бебето се научи да седи, ще стане безинтересно да бъде в легнало положение през цялата разходка и ще има нужда да закупи друга количка.

Тази опция е най-популярната и универсална. Той съчетава богата функционалност и много предимства:

 • Обратима дръжка, която ви позволява да промените позицията на детето: обърната към мама, обърната в посока на движение.
 • Твърдото и плоско дъно на кутията, същото като това на детската количка, няма да навреди на гръбначния стълб на бебето.
 • Когато детето се научи да седи, тогава ще бъдете доволни от възможността да промените позицията на гърба.
 • Трансформаторът няма плътна рамка и позицията на блока може да се променя.
 • Можете компактно да сгънете количката, за да я съхранявате у дома или да пътувате с бебето си.

Важно е да се разбере, че с такава гъвкавост количките имат някои недостатъци:

 • Трансформаторът е много тежък, което леко ще усложни процеса на изкачване на стълби и пътуване с асансьор.
 • Седалката не е достатъчно голяма, така че през зимата детето може да е тясно.

Как да изберем правилната конвертируема количка? Ако всички характеристики са равни, тогава е по-добре да се даде предпочитание на доказан производител, който вече се е утвърдил на пазара..

Този тип превозни средства набира популярност. Основните предимства включват:

 • Възможността за инсталиране на няколко модула на едно шаси. Опцията "2 в 1" приема възможността за смяна на люлката и ходовия блок при необходимост. Моделите "3 в 1" ви позволяват да инсталирате столче за кола върху шасито, което е необходимо на бебетата от раждането до една година.
 • Можете да се движите и да носите кошара или столче за кола, дори ако бебето спи.
 • Модулната количка е сравнително лека в сравнение с конкурентите си.

Но, за съжаление, има и недостатъци:

 • цената на модулна количка надвишава цената на други колички за новородени;
 • модулите са достатъчно големи и е необходимо предварително да се намери място за съхранение на подвижни блокове.

Общи препоръки

Как да изберем правилната бебешка количка и да не сгрешим? За да направите това, вземете под внимание различните параметри.

Обърнете внимание на теглото и размера. Трябва да се разбере, че компактността не е отличителна черта на бебешките колички. Дължината на спалния блок обикновено е 75 - 80 см, а ширината е 40 см. Средното тегло на количката е 6 кг, с изключение на шасито с колела и теглото на самото дете. Ако мама ще се разхожда сама, тогава трябва да помислите за закупуване на по-лек коктейл. Също така си струва да се измерват предварително вратите на входа и асансьора, за да се определят размерите на превозното средство..

Най-често дизайнът на количка за бебета предвижда здрава рамка, на която са разположени 4 колела от по 25 сантиметра. Съществуват и нови варианти с триколесно шаси, където първото колело може да се завърти във всяка посока. Няма голяма разлика между тези модели, изборът е ваш. Опитайте се да карате количката из магазина, решете коя опция ви харесва повече. Гумите се различават по материал на производство: пластмаса, гума. Големите гумени колела са пълни с въздух за флотация и по-добро поглъщане на ударите. Устойчиви на пробиване пластмасови колела.

Амортизация.

Родителите трябва да се погрижат за комфортно пътуване на бебето, така че ударите и ударите да не пречат на чувствителния му сън. За това е отговорно нивото на амортизация. Има два основни механизма: пружина и колан. В първия случай имаме работа с пружини, които изглаждат разтърсващия ефект при движение по нередности. Във втория случай люлката ще бъде свързана с междуосието със специални колани. Можете да проверите изработката, като разклатите леко количката. Ако люлката се движи плавно, амортизацията е добра..

Допълнителна функционалност.

Ако сте изправени пред въпроса коя количка е подходяща за зимата, пролетта, есента или лятото, тогава трябва да изясните подробностите при покупката. Например, има ли защита от атмосферни условия и природни условия. Това може да бъде и топла пелерина на краката, и водоотблъскваща тъкан, и мрежа против комари.

Колички за близнаци

Ако младите родители очакват близнаци, тогава изборът на количка може да стане малко по-сложен. За да изберете правилния транспорт за близнаци, трябва да обърнете внимание на различни начини за поставяне на блокове. Нека разграничим 3 вида:

 • "Малкият влак". В този случай модулите са разположени един след друг. Ширината на количката е стандартна, но дължината е много по-голяма от тази на единичните колички. Понякога височината на блоковете се променя: една люлка може да се монтира малко над другата.
 • "Един до друг". В този случай близнаците са разположени един до друг. Можете да виждате децата и да имате пълен контрол над ситуацията, но поради голямата ширина ще бъде трудно да управлявате такава структура..
 • Трансформатор. Такива модели се различават по това, че на едно и също шаси могат да се комбинират различни позиции на блоковете. Бъдещите родители могат сами да изберат дизайна и да го персонализират в зависимост от ситуацията. Цената на такава количка надвишава цената на по-малко функционалните превозни средства.

Рейтинг на количка

В тази статия сме съставили рейтинг на колички за новородени въз основа на потребителски рецензии и популярността на бебешкия транспорт сред родителите..

BabyZen YOYO. Количката от Франция "2 в 1" се отличава не само със своята компактност, но и с приятен дизайн. Теглото е доста леко - 6 килограма. Облегалката може да се регулира под ъгъл от 150 градуса, което е удобно за дълги разходки. Качулката и 5-точков колан ще предпазят детето от възможни неудобни ситуации по време на ходене.

Stokke Trailz. Това е удобна количка за всички терени, която съчетава скандинавски стил с широка функционалност. Ако ви се налага да карате много по тротоари, да преодолявате високи бордюри, киша и снежни преспи, тогава големите надуваеми колела и здравото шаси ще ви помогнат с това..

Пътуване на майката. Тази количка е идеална за пътуване. Малък, преносим и стилен. В комплекта ще получите много полезни неща: дъждобран, пелерина, помпа за изпомпване на колела и броня за ходене. Страхотен избор за мобилни родители.

Maclaren Techno XT. Дизайн, лекота на използване, качество - всичко е на най-високо ниво. Много майки отбелязват неговата безшумност и маневреност, което ви позволява да ходите дори със спящо бебе.

Stokke Xplory. Познат ни скандинавски производител представи модел за ходене. Доста широк блок е разположен на тясна рамка и има функция за регулиране на облегалката. Това означава, че на детето ще му е удобно да си почине и да остане будно..

Инглесина София. Този производител се различава по това, че е чувствителен към детайлите и се грижи за външния вид на детско превозно средство. Люлката има вентилационна система. По всяко време можете да премахнете вътрешната тапицерия и да я почистите в пералнята. Много удобно бебешко креватче за ходене през първите месеци от живота на детето.

Cybex Priam. Доста популярен модел сред младите родители. Тази количка е за тези, които ценят уникалност, качество на изработката и пъргавина, докато карат. Моделът разполага с голямо място за спане на новородено, което е удобно за растящо бебе. Също така, ще бъдете доволни от удобната дръжка от еко кожа.

Valco Baby Snap 4 Trend. Актуализираният Valco Baby Snap 4 по поръчка. Лека, удобна количка с широко легло, тихи колела и голяма долна кошница.

Дуна. Трансформатор, който ще ви изненада. Тежи само 8 килограма, като същевременно замества както люлката, така и столчето за кола. Тази опция е идеална за пътуване и пазаруване. Аксесоари: капаци, мрежи и козирки, инсталирани за няколко секунди.

Разходката по улицата е гаранция за здравето и развитието на вашето бебе в бъдеще. Качеството на превозното средство, което купувате, е от голямо значение. Има много опции и изборът ви ще зависи от различни фактори..

Онлайн магазинът Mothercare с удоволствие ще ви предостави възможност за покупка. Не забравяйте, че ще шофирате количката и трябва да изберете превозно средство, като вземете предвид всички ваши нужди.