Развиха се определени стереотипи, че ако е момче, то задължително е синьо или зелено, а момичето е розово. И колко е важно при избора на количка?

Разбира се, той трябва да е с високо качество, удобен и красив..

Особено внимание трябва да се обърне на цветовата палитра, тъй като тя влияе по определен начин на развитието на детето, а също така играе роля в защитата на детето от външни фактори.

Но когато избирате цвета на количката, не трябва да разчитате само на пола на бебето, трябва да се вземат предвид и други фактори. Например, известно е, че има пряка връзка между цвета и психиката на детето. Но тук си струва да разгледате само цвета на вътрешната страна на количката - този, който е постоянно видим за бебето. По-добре е да е в пастелни, неутрални цветове.

Ярко оцветените колички, които много майки обичат толкова много, могат да станат прекалено горещи през лятото. Интензивните цветове привличат слънчевите лъчи! Затова е по-добре да отдадете предпочитание на светлите цветове...

Сега те произвеждат бели колички. което мнозина четат непрактично и черно.

Как се отнасяте към количките с определен цвят (бели, черни, ярки, нежни цветове и просто тъмни) ?
Розова бебешка количка - ?
Или цветът не е важен?

Какъв цвят е най-добре да си купите количка за момиче, защо?

За момиче нежният цвят вероятно е по-добър, за да могат хората да разберат, че това е момиче в количка, със сигурност не харесвам розово, но бих взел някакъв вид люляк за момиче, но сега такива цветни колички, и звезди и сърца, имаме син, и преди да купи, съпругът ми каза, че е или синьо, или тъмно сиво, така че всички да знаят, че имам син, въпреки че не искам такива цветове и сестра ми караше човек в червена количка, някой казва, че червеното е момичешки цвят, но за мен така мъжете носят червено и розово, точно това, което им харесва.

Какъв цвят са дъщерите ви в колички?

 • 25 декември 2015 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 9 часа

Автор: Таракашка
Създаден преди 23 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 4 часа

Автор: Малек.
Създаден преди 18 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 6 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 9 часа

Автор: Yaroslavka2015
Създаден преди 23 часа

Автор: all_login_busy
Създаден преди 6 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 5 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 6 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Взема решение за цвета на количката

Количката е важно превозно средство за вашето мъниче. Той ще се превърне в спътник за дълго време, ще ви помогне да опознаете света и ще улесни разходките ви, когато се използва с набор от полезни аксесоари. В него бебето може да подремне, когато е уморено и да закуси добре - докато майка му го води на мястото. В момента на пазара има много цветове и нюанси и по този начин сега не се ограничаваме до избора между розови и сини колички. По този начин имаме много митове за избора на цвета на количката. Какво да предпочитате, какво да търсите при закупуване на количка - в тази статия ще засегнем темата за избор на цвят на количката.

Червена количка

Ако по-рано, по съветско време, нямаше голяма разлика и количката просто помагаше да се избегне ненужния въпрос на другите („Имате ли момче или момиче?!“), Сега дори червеният цвят се подразделя на яркочервен и бледо розов.

Ярко червено се избира както от майки на момичета, така и от момчета. Вярва се и психолозите говорят много за ефекта на цвета върху психиката на детето. Но тук основното е да включите логиката навреме: детето няма да види самата част от количката, но качулката на количката може да я покрие от слънцето, дъжда, вятъра и тогава влиянието на цвета ще бъде забележимо. Тоест, ако предпочитате тъмночервена количка, тогава е малко вероятно да предпазите от прегряване в слънчев ден, но много бързо можете да вземете топлинен удар в нея. Ето защо, когато избирате цвят, решете времето на годината, в което най-често ще ходите на разходка с бебето си..

Избор на аксесоари за столче за кола

В тази статия ще разберете кои аксесоари за столчета за кола да купите, за да увеличите комфорта на бебето си по време на пътуване..

Плюсове на червената количка

 • Ярък;
 • Видимо на обществени места и на детски площадки. Хлапето може лесно да разпознае количката си, за да може самостоятелно да вземе играчки от нея и да седне в нея, за да си почине;
 • Без маркиране. При кишаво време пръски и мръсотия не са толкова забележими на червена количка;
 • Универсален. Количка е подходяща за момиче и за момче.

Минуси

 • Ако изберете тъмен цвят, тогава през лятото ще бъде много горещо на слънце;
 • В психологията се смята за агресивен цвят..

Розова количка

Розов цвят, подходящ за момиче. Сами разбирате, че за едно момче това ще бъде явно излишно. Тази традиция е много силно запечатана в психиката на хората и е оставила своя отпечатък върху производителите на колички. По този начин техните предпочитания при производството на розови колички са строго на страната на момичетата..

професионалисти

 • Подходящ изключително за момичета;
 • Платът не е изложен на силна топлина през лятото.

Минуси

 • Марката е достатъчна, въпреки че розовият нюанс също може да бъде различен. Например, прашното розово е напълно не оцветяващ цвят, за разлика от класическия.

Полезни аксесоари за бебешки колички

В тази статия ще разберете какви аксесоари за бебешки колички са полезни за родителите по време на разходките им и как да изберете полезни продукти..

Сини колички

Ако всичко изглежда ясно с розово, то синьото е предпочитано както от майките на дъщерите, така и от синовете. Ето защо, когато избирате синя количка, препоръчваме да разчитате на практичност..

Сини колички

Деликатният хладен цвят ще помогне на бебето ви да не прегрее през лятото. С него дори бебе в розов гащеризон ще изглежда хармонично и красиво. В края на краищата често виждате майки, които успяват да комбинират несъвместими цветове: количка, дрехи за разходка и шапка - всички в различни крещящи цветове. Няма съмнение, че бебето трябва да бъде заобиколено от цветни неща, но тяхната комбинация и яркост трябва да бъдат естествени и хармонични. В края на краищата започвате да насаждате вкус от раждането си.

професионалисти

 • Не става много горещо през лятото, когато се разхождате на слънце. Детето може да бъде покрито с качулка, но не забравяйте да проверите дали в него има приток на чист въздух;
 • Нежен син цвят подхожда на момче и момиче. Въпреки че по-често се избира само за синове.

Минуси

 • Достатъчно лесно замърсен цвят. Разхождайки се след дъжда, особено когато бебето започне да седи в количката, ще изпита вашето търпение. След такива разходки ще трябва да се измие старателно седалката;
 • Ако изберете количка за момиче от този цвят, непрекъснато ще попадате на недоразумения от по-старото поколение..

Избор на подходящата детска столче за кола

В тази статия ще научите как да направите избора на детска седалка за кола, как седалките за кола 1 категория се различават от 3, защо бебешката кошара е важна за транспортиране на новородени.

Количка тъмно синя

Всеки тъмен цвят на количката се счита за практичен от гледна точка на замърсяването, но по отношение на разходката през лятото, такава количка ще стане много гореща. Използването на качулката и покриването на бебето с нея ще бъде до известна степен дори опасно, но за есенно-пролетни разходки този цвят, напротив, ще помогне за допълнително привличане на топлина.

професионалисти

 • Немаркиране;
 • Подходящ за момчета и момичета;
 • В студа ще помогне да се стопли на слънце.

Минуси

 • Може да причини топлинен удар през горещите летни месеци.

Леки колички

Количките със светъл цвят подсъзнателно се считат за чисти, цветовете са спокойни и необезпокоявани. Те включват бели и бежови колички..

Бяла количка

Ако вземате количка за релакс в горещите страни, това е най-добрият ви избор. Ако за разходки у нас, тогава разгледайте пешеходните зони на двора си и помислете дали можете да поддържате количката чиста, така че външният й вид винаги да остане безупречен и да не се вбесите от нейното замърсяване.

Най-добрата книга за количка. Топ 5 на най-популярните модели

В тази статия ще разберете коя книга за колички ще бъде с най-добро качество. Съставихме списък, в който ще намерите най-добрите модели на пазара за детски стоки, включително Inglesina Espresso, Portofino, Verdi Fox Baby, Jogger City.

професионалисти

 • През лятото помага да се избегне прегряване, не по-лошо от панамската шапка;
 • Изглежда страхотно в чист вид;
 • Подходящ за деца от всякакъв пол.

Минуси

 • Маркая;
 • През зимата няма да се стопляте на слънце.

Количка бежово

За онези родители, които искат да изберат нещо леко, но по-малко замърсено, продавачите обикновено препоръчват да се обърне внимание на бежовите нюанси. Ако говорим за комбинацията от дрехите на пътника и цвета на самата количка, тогава тя отговаря на максималния брой нюанси. Ако от гледна точка на летните разходки по пясъчни площадки, тогава всичко също ще изглежда страхотно и е важно да изберете материала на количката, който може лесно да се пере, за да го приведе в правилна форма за кратко време.

професионалисти

 • За разлика от бялото, не толкова лесно се замърсява;
 • Подходящ за деца от всякакъв пол;
 • Не е много горещо през лятото.

Минуси

 • Ако вземете грешен плат, ще отнеме много време, за да приведете количката в чист вид..

Колички с топъл цвят

Не е тайна, че всички цветове са разделени на кръгъл сектор. Прието е да се прави разлика между топло и студено. Можете да ги комбинирате помежду си, най-важното е да изберете правилните нюанси. Топлите цветове включват: оранжево, жълто, светло зелено, зелено, кафяво.

Най-популярните евтини колички

В тази статия ще разберете кои евтини колички се предлагат в асортимента на детските магазини и как да изберете бюджетни колички на ниски цени..

Количка оранжев цвят

Ярка, весела разходка ще се получи, когато бебето започне да се вози в количка от този цвят. Може да се види отдалеч, докато цветът позволява да не е мръсен. Особено когато детето започва да се качва самостоятелно в количката, докато ходи. По това време той може да опре ръцете и краката си върху нея. В същото време не оставяйте мръсни следи, въпреки че ако бебето намери локва, тогава цветът на количката вече няма значение.

Жълта количка

Слънчевият цвят на количката ще добави топлина във връзката ви с вашето бебе. Този цвят ще изглежда добре в комбинации от почти всяко облекло. Но има мнение, че твърде ярко жълтото действа по-потискащо върху психиката на детето, отколкото благоприятно. Въпреки че цветът е подходящ за момчета и момичета, изберете колички със сладки бебешки рисунки в този случай, за да намалите степента на жълто.

Светло зелена количка

Не искате другите да знаят точно пола на детето въз основа на избора на цвета на количката - в този случай светлозеленият цвят ще бъде вашият верен помощник. В допълнение, такава сладка сянка няма да нагрее много на слънце през лятото и да замръзне през зимата. Сянката на светло зелено се препоръчва от психолози, тя, подобно на зелената количка, е красиво съчетана с тоалетите на бебето, тя е практична количка по време на разходки.

Различни колички за близнаци: модели и техните възможности

Изборът на количка за близнаци: размери, шаси, размери, ширина на междуосието, броня, за тесен асансьор, с клавишна дръжка, разглобяем, за тесен асансьор, с влак или до него, удобен и универсален.

Зелена количка

От гледна точка на психологията, подобно на светло зелено, зеленото има добър ефект върху психиката. Особено уморен от безкрайните грижи на майка ми. Ето защо, от гледна точка на таткото, е по-добре да настоявате за закупуване на зелена количка. Ще подхожда както на момче, така и на момиче. И ако семейството ви има предвид повече деца, тогава можете да оставите разходката за тях..

Кафява количка

Практичен цвят. Единственият момент, тъмните цветове не се препоръчват за деца, за да не ги потискат психологически. Но кафявото може да бъде и различно, а цветята на количка или други рисунки не са изключение. Ето защо, когато избирате кафяв цвят, помислете за сезона, материята и лекотата на измиване или избиване на пясък от седалката (през лятото ще ходите поне 2 пъти на ден).

Колички в практични цветове

Всъщност, както и да звучи, но често майките избират колички в черно, сиво. Разбира се, лилавото и люлякът също се считат за практични, но черното и сивото, и особено комбинацията от тези цветове, се превърнаха в тенденция в даден момент..

Колички за новородени близнаци: люлки, колички

Колички за близнаци: снимки, характеристики, фирми, видове, рецензии. Количка за близнаци и времето, каква е разликата.

Количка люляк или лилаво

Люлякът е приятен храст със страхотна миризма. Сянката може да бъде светла или тъмна. Във всеки случай, всяка негова сянка се счита за докосване на креативност, носталгия и, колкото и да е странно, болест. Ако цветът прилича повече на лилаво, тогава се смята, че той говори за болест. И психиката на човека, който избира, казва на човека, че се е разболял точно в този момент. Елементарно - главата му може просто да жужи. Ето защо, когато избирате лилава количка, имайте предвид, че освен креативност, може да имате и нотка на негативизъм. От друга страна, цветът е люляк. Нежен, красив нюанс на количка или вложки в основния й цвят хармонично ще допълни самия модел. Във всеки случай и двата нюанса са по-подходящи за момичета, отколкото за момчета. Те са избрани за студени климатични зони с чести дъждове - в крайна сметка практичността на количката в този случай ще бъде очевидна.

Сива количка

Най-практичният от всички възможни цветове. Освен това изобщо не определя пола на детето. Сивият цвят на количката е най-оцветяващият и лесен за почистване - дори обикновено отърсване ще ви помогне бързо да върнете количката в норма. Често се избира от майки, които не са готови да отделят много време за привеждане на превозното средство в смилаемо състояние..

Количка за близнаци: трансформаторна или модулна

Ние решаваме количка за близнаци 2 в 1 и трансформатор за колички за близнаци. Различия, описания, рецензии.

Черна количка

Екстравагантен цвят за отчаяни майки. Въпреки че, ако имате ярки елементи, абстрактни рисунки или животни на фона на черна количка, тогава тази опция ще изглежда доста изгодна сред другите колички на детската площадка. От гледна точка на практичността е трудно да се каже, по-скоро да. Въпреки че върху сивото мръсотията е по-малко видима, за разлика от черната тъкан. От гледна точка на психологията - черният цвят потиска нежната психика на бебето и дори майката няма да стои настрана. Ето защо, когато избирате количка - вижте точно колко от този черен цвят имате върху нея и колко имате нужда от такъв тъмен нюанс.

Резултат

Когато избирате количка за разходка с дете или деца (в случай, че имате една и съща възраст или близнаци, тризнаци), дайте своя избор преди всичко на удобството за използване. Изберете въз основа на времето от годината, през което планирате да пътувате възможно най-често. И също така помислете за вашия вкус. Трябва да харесате количката, защото вие!

Снимка и видео: безплатни интернет източници

Цветовете на количките и дизайните на количките са важни компоненти

Има ли значение цветът на количката? Днес гамата произведени колички е огромна, както никога досега. И наистина има от какво да избирате. Просто трябва да решите вашите вкусови предпочитания. И тук, както се доказва от експертни изследвания, цветът на количката играе важна роля. В допълнение към естетическата привлекателност, този фактор може пряко да повлияе на бъдещото развитие на вашето бебе. Определени цветове колички могат да предпазят детето ви от различни негативни външни фактори. Днес ще ви разкажем как да изберете правилния цвят за тапицерията на детско превозно средство.

Какъв цвят на количката да изберете?

В предишните години нямаше такова разнообразие от цветове и опции. И младите родители нямаха друг избор, освен да избират цвета на тапицерията според принципа на пола: за момичета те купуваха розови бебешки колички, а за момчета беше предназначена синя карета. Днешните родители имат по-широк избор. И заедно с това, модата за цвета на количката се промени. За момчето купуват превозни средства в тъмни нюанси (тъмно зелено, тъмно сиво, кафяво), за момичета - светли и ярки цветове (оранжево, зелено, червено).

Цветът на количката и дизайнът са важни компоненти, благодарение на които се формира цялостната картина на цялото превозно средство на детето. И тук става въпрос не само за факта, че цветът на количката на вашето дете може да каже много за чувството за вкус и стил на родителите на бебето, но и за практическото значение.

Не само полът на бебето трябва да определя вашия избор. Има още няколко важни фактора. Какъв цвят количка да избера? Както са установили експертите, оцветяването на детските превозни средства може да окаже пряко влияние върху психологическото състояние на вашето бебе. Разбира се, това се отнася преди всичко за онази част от количката, която детето вижда най-често. Обикновено това е интериорна подплата. Какъв цвят на количката трябва да изберете в този случай? Преди да закупите, не забравяйте да обърнете внимание на факта, че цветовете на вътрешната тапицерия са неутрални, без ярки петна и елементи. Още по-добре е цветът на количката да е пастелен..

Позволено е да има приятен модел, който ще се хареса на детето. Така че бебето може да прекара вълнуващо, докато се вози в транспорт. Цветът на картината не трябва да е прекалено светъл, но и да не е тъмен. Светлите нюанси отразяват светлината и могат да имат отрицателен ефект върху очите на детето.

Както са установили учените, децата под три месеца са в състояние да различават само зеления и жълтия цвят. Именно тези тонове имат благоприятен ефект върху току-що формиращата се психика на детето. Все още се чудите кой цвят количка да изберете?

Изборът и покупката на детско превозно средство трябва да се подхождат много отговорно и внимателно. Не разчитайте на случайността и не правете спонтанни покупки. Какъв цвят на количката наистина има значение. Отделете време, за да разгледате асортимента на няколко магазина. Обикаляйте търговски центрове, изучавайте предложенията на онлайн магазините. Разбира се, по-добре е да разберете предварително и да решите кой цвят на количката да изберете. Затова си струва да закупите детски транспорт дори преди раждането на вашето бебе. В този момент ще имате време да вземете информирано решение..

Цвят на количката: предимства и недостатъци

Дизайнът и цветът на количката често се различават в зависимост от конструктивните характеристики на превозното средство на детето. Например, високотехнологичният детски транспорт има стеснено предно междуосие, като колички за пазаруване в търговски центрове и големи супермаркети. Цветът на количката за такива модели е едноцветен, по-често със светъл нюанс. Детският транспорт в ретро стил е украсен с изящни елементи на романтизма: сложни шарки, волани и завеси. Кафявите колички имат гъвкавостта на трансформаторите и ще изглеждат органично във всяка среда. Детският транспорт в спортен стил има ярък, бърз цвят, подчертаващ вкусовите предпочитания на родителите. Днес този тип превозно средство за деца е много популярно..

Колички с ярки цветове не са много удобни за използване. През лятото бебето ще се чувства горещо и неудобно в тях. Ярките и наситени цветове привличат топлината на слънчевите лъчи. Те избледняват по-бързо и губят първоначалния си нюанс. Какъв цвят количка да избера? За летния сезон светлите цветове ще бъдат успешни..

Често младите майки избират цвета на количката, за да съответстват на цвета на дрехите им. Това създава цялостно възприятие за детския транспорт, като продължение на цялостния единен стил. Затова често можете да намерите червени колички или розови колички на улицата. Разбира се, такъв избор не е съвсем практичен. Това не може да се каже, например, за майки, в чиито ръце сива количка или зелена количка.

Но все пак не трябва да обръщате голямо внимание на факта, че сянката на детския транспорт съвпада с цветовете на елементите на вашия гардероб. Този метод може да доведе ситуацията до пълен абсурд. Така че, черна количка определено ще бъде лош вариант за вашето бебе. Въпреки преобладаващия в нашето общество стереотип, че този цвят е универсален, модерен и свидетелства за факта, че е предпочитан от съвременните хора, които следят отблизо модните тенденции. Този цвят на количката ще съсипе всички ваши разходки на чист въздух през лятото. В края на краищата повърхността на тапицерията ще бъде много гореща. Въпреки това, както и ярки нюанси, както вече споменахме по-горе.

Цвят на количката: функции за почистване

Не забравяйте за практичността. Вашето решение за това кой цвят на количката да изберете ще зависи до голяма степен от това колко често трябва да я почиствате. Светлите детски превозни средства са особено лесно замърсени. Ако въпреки това бялата количка ви е харесала, уверете се, че всички елементи на тапицерията са подвижни и платът, от който са направени качулката и капаците, има прахо- и водоотблъскваща основа..

Когато избирате цвета на количката, обърнете внимание на факта, че всички компоненти на тапицерията могат да се перат в автоматична машина. В противен случай ще трябва сериозно да си счупите главата, както и да опитате куп домашни методи и технологии за почистване на всички петна. За да се спасите от тази перспектива, изберете по-практични тонове..

Но не забравяйте, че цветът на количката бързо ще загуби своята наситеност и оригинални нюанси от честото миене и сушене под въздействието на слънчевата светлина. Ето защо, когато избирате метод за почистване, е по-добре да се съсредоточите върху химическото чистене. Вие не само надеждно ще предпазите бебето си от микроби и патогенни бактерии, ще се отървете от мръсотия и упорити петна, но ще можете напълно да запазите цвета на количката.

Разбира се, избраният тон трябва да се хареса и на майката на бебето. В края на краищата тя трябва да прекарва много време в ежедневни разходки. А цветът на количката не трябва да я дразни или да я изнервя. Всичко това може да се предаде на детето. И тогава съвместните разходки могат да се превърнат в истински мъки..

Ето защо, най-важното е, че вие ​​и вашето бебе харесвате цвета на количката.!

Как да изберем количка за лятото

Лятна количка ще бъде незаменима за ежедневни разходки с бебето, пътувания, пътувания до клиниката, пътувания до страната и за посещение.

Марина Столярова учител, експерт по детски стоки

Лятна количка е отлична алтернатива на конвенционалното детско превозно средство, което е маневрено, леко и лесно за управление. Такова устройство се използва за ежедневни разходки с бебето, пътувания, пътувания до клиниката, пътувания до страната и на посещение. Съвременните производители на стоки за деца представят широка гама летни колички в различни цветове, конфигурации, ценови диапазони.

Какво трябва да бъде лятна количка

На рафтовете на съвременните детски магазини има огромно разнообразие от бебешки колички, така че изборът на добро устройство за разходка с бебето може да бъде предизвикателство за някои родители. Към летните колички се налагат следните изисквания:

 • лекота;
 • устойчивост;
 • безопасност;
 • лекота на управление;
 • надежден механизъм за сгъване;
 • маневреност;
 • комфорт за бебето;
 • привлекателен външен вид.

Някои от тези изисквания се изключват взаимно, така че всеки родител ще трябва да определи критериите за избор на лятна количка за разходки, които са най-важни за тях и детето им, като предпочита най-добрия, най-удобния и красив модел..

Кога да сложите дете в количка

Повечето производители на летни колички препоръчват използването на устройството не по-рано от шестмесечна възраст. Всъщност не всичко е толкова просто. За да не навреди на физическото развитие на бебето, струва си да изберете количка, когато детето се научи да седи уверено без подкрепа, което може да се случи както на 4, така и на 9 месеца.

Също така е важно да се вземе предвид любопитството на малкото дете. Ако по време на разходка бебето най-често спи, въпреки факта, че вече знае как да седи, не можете да бързате да си купите количка. Ако детето се интересува активно от заобикалящия го свят и дори се опитва да излезе от люлката, време е да смените автомобила.

Летни колички за деца: купувайте и не грешете

Има два вида летни колички за деца:

 1. Бастун за количка.
 2. Количка за книги.

И двете устройства са леки, компактни и удобни и разликата между тях е, че бастунът не е предназначен за дълги разходки поради липсата на пълноценно място за спане, докато книга е много подходяща за това..

Визуално, тръстиковата количка може да бъде разпозната по двете си дръжки. Конструктивно продуктът представлява метална рамка, върху която е опъната тъкан, която оформя седалка и сенник. Един прост сгъваем механизъм за трансформация улеснява трансформирането на автомобила във вид палка, която може да се носи на ръка или да се търкаля по асфалта. Такъв летен транспорт е подходящ за едногодишни деца, които вече са се научили да ходят, но се уморяват по време на ходене. Той е незаменим, когато пътувате извън града, пътувате и пазарувате. Теглото на бастуна, като правило, не надвишава 6 кг.

Предимства на количката с бастун:

 • леко тегло;
 • възможността за сгъване с едно щракване на бутон;
 • компактност.

Недостатъците на лятната бастун включват липсата на легнало положение и амортисьори.

Количката за книги се сгъва наполовина, така че облегалката да лежи върху седалката. Въпреки факта, че подобна "разходка" е по-тромава - средното й тегло варира между 9-12 кг, това е добър вариант за малки деца поради удобно място за спане и дълбока качулка с прозорец за гледане. Това превозно средство за отдих е много по-евтино от традиционния трансформатор, заема малко място в сгънато състояние и е леко поради липсата на люлка и малки колела..

Как да изберем количка за разходка с дете за лятото

Когато избирате бебешка количка за лятото, важно е да вземете предвид района на пребиваване. За ходене по асфалтови пътеки е по-добре да изберете маневрени модели с малки колела; за да се движите по неравен пясъчен терен и горски пътеки, не можете да правите без големи гумени колела.

Жителите на частни къщи, където няма нужда да преодоляват стъпалата и да преместват тежестите нагоре, могат да жертват компактността и лекотата на бебешката количка, като отдават предпочитание на "книга". Жителите на високи сгради, особено при липса на асансьор, е по-добре да избират модели на тръстика. Тежките устройства в този случай могат да превърнат ходенето с дете в мъчение..

Каквато и да е количката, дизайнът трябва да включва:

 • броня, която действа като издръжка на дете;
 • предпазни колани, които здраво държат бебето в количката;
 • регулируема поставка за крачета за удобство на мъника;
 • ръчна или крачна спирачка;
 • подвижни части от плат, които се разкопчават и измиват;
 • лек дъждобран;
 • мрежа против комари за защита срещу досадни насекоми.

Лятна количка: рейтинг на популярни модели

 1. Бебешката количка Capella S-901 е снабдена с надежден механизъм за сгъване, твърд гръб, широко легло, голяма качулка и трайни надуваеми колела. Разнообразието от цветове за момичета и момчета ще улесни избора на устройството. Популярен вариант както за градски, така и за селски райони.
 2. Inglesina Espresso е ергономична, маневрена и лесна за използване количка за книги, която е едновременно практична и достъпна. Превозното средство на детето е оборудвано с надеждни предпазни колани, капак за крачета.
 3. Компактната количка за тръстика Inglesina Trip се отличава с добре обмислена опция, обемна качулка с прозорец за гледане, големи колела и прост механизъм за сгъване.
 4. Geoby D208DR-F - количка за бастун е подходяща за тези, които искат да спестят пари, но в същото време да получат висококачествен транспорт за бебето.
 5. Лятната количка за книги Peg-Perego Aria е практичен, лек и удобен вариант на атрактивна цена, оборудван с маса, трайни предпазни колани и широка седалка.

Идеалният вариант е да имате две летни колички: лека бастун за пътуване и удобна книга за всеки ден. Преди да направите покупка на най-добрата лятна количка, струва си да гледате видеоклипове и снимки на предпочитаните опции в тематични интернет ресурси..

Какъв цвят количка да изберете за момиче

взеха го специално за лятото, покритието на краката е черно с раиран ревер, не виждам нищо ужасно през черно лято.


за какво си се грижил? така че комбинацията е трудно да си представите, бихте окачили снимката - би било по-ясно

Определено не бих взел тъмна количка за лятото, защото тъмните цветове се нагряват повече на слънце (синът ми имаше тъмносиня люлка)

поради тази причина - черната опция веднага изчезва
кафяво - трябва да погледнете колко тъмно е и в комбинация с това, което изглежда по-добре

като цяло не обичам розово, но харесвам комбинацията от сиво с розово (дъщеря ми има точно такава количка)

Не страдам от предразсъдъци, синът ми имаше сиво-червена разходка

Какъв цвят количка да изберете за момиче

искахме ярко
в резултат се оказа, че червеният ми хареса и момчето го купи

- отвън. попитайте - имате момиче
- няма момче
- е, имате червена количка.
- и какво от това. имате момиче в синьо и нищо.

въпреки че питат и без количка))

така че сега, който ви харесва

червена количка, сив гащеризон
о, какво момче отначало беше смокиня, но вече на две години, вбесява.
с втория ще купя всичко розово или изцяло синьо, за да се отзад

PySy имам момиче))))))

И нашата люлка беше в маргаритки и на улицата всички питаха „Имаш момиче“
Купихме количка за SON, за коя бронирана машина или парапланер

сега те не питат пола на детето

Имах момче, люлката беше - тъмно сиво-стомана с алено (сив основен цвят). Но не бих си купил розово момче.
Не мием често черна разходка със светло зелено (черно основно) - това е удобно. Щях да си купя червен, при това изцяло, но нямаше такива.
Тази, която ви хареса в много приятен цвят, определено унисекс! Отново, не е лесно да се замърси, което не е маловажно.

Между другото, никога не ме питаха на улицата кой е момиче или момче в количката..

първата количка беше оранжева, втората синя с тъмно сиво, а сега е яркочервена
Не харесвам тези * секс * цветове и най-вече мразя розовото

ние се наричаме момчета изключително без шапка, когато дъщеря, когато шапката е определена като нещо, въпреки че тя е бяла без волани и други неща, и момчето пита как се казвате, отговарям на Оля
и дъщерите купуват сини дрехи, но момиче, добре, ето, идва много синьо за очите й, е, сега какво)))

Дъщерята имаше първата количка в цветната класическа клетка, втората - каки - всички си мислеха, че момчето (бастунът беше настроен - унисекс цвят бежово - наистина не беше объркан - детето беше видяно)

Синът се вози в кафяво-оранжево (а има и повече кафяво, макар че оранжевото е ярко). Всички казват, че е момиче. нашите мигли са дълги и плътни, може би затова са объркани. и въобще, ако само ми хареса

И изобщо не ми харесва, когато едно момиче е винаги в розово, а момче в синьо. това е въпрос на вкус, разбира се, признавам го, но не ми харесва.
Най-малкият (синът) има неща с различни цветове, основният цвят на гардероба е зелен, червен.
Люлката беше зелена (болен съм от този цвят), разходката вече е сиво-оранжева.

Между другото, прочетох, че разделението на цветове розово момиче, синьо момче се случи едва в началото на 20 век. Преди това синьото се смяташе за момичешки цвят. по-нежен и "слаб". Но розовото и червеното имат по-силна енергия и следователно бяха мъжки цвят. Защо съзнанието на хората, обърнати с главата надолу, е неизвестно.

Вече имаме три колички, купихме първата оранжева, зелена за зимата, сега разходката е яркочервена! Ако по време на една от покупките ми харесах синьо или синьо, не се двоумя нито минута, щях да купя
Що се отнася до нещата, има момчета и синьо и синьо, когато беше на 2-3 месеца, имаше нежно дълбок гащеризон, всички тогава ентусиазирано заявиха какво очарователно момче аз никога не знам за цветовете, всичко това вече е старо

Какъв цвят да изберете количка

За успешна покупка на бебешка количка е важно да се вземат предвид редица съвети и препоръки относно почти всички нейни структурни елементи и функции, пише http://avtokrisla.com/. В допълнение към качеството, безопасността и осигурения комфорт, практичността, функционалността и естетиката на детския транспорт са важни критерии. Един от параметрите, които ги осигуряват, е правилно избраната цветова схема. На пръв поглед може да изглежда, че цветният критерий е не само второстепенен, но като цяло не трябва да влияе особено върху избора на бебешка количка, но това далеч не е така. Той до голяма степен определя не само естетическия тип детски транспорт, но и практичността на използването и грижата за него за в бъдеще. За да изберете най-добрия вариант, трябва да помислите за няколко съвета и трикове..

Първият критерий за избор на цвят за количка е, разбира се, полът на детето. Колкото и да обичате розовото, ако имате син, няма да му купите розова количка. Същото важи и за синьото за момичета. Но, в допълнение към тези два цвята, напоследък много популярни са универсалните цветове, подходящи за бебета от двата пола (зелено, лилаво, бежово, бяло). Това е много практичен и оправдан избор:

• първо: позволява ви да изберете количка дори преди бебето да се роди (особено ако полът му не е известен) и да не се заблуждавате;
• второ: дава възможност да се използва при раждането на второ дете, дори ако то е от различен пол;
• трето: има само два класически цвята (син и розов), но има много универсални опции (унисекс), което значително разширява избора.

Вторият важен критерий за избор на цвят за бебешка количка е практичността. За здравето и естетическия вид на детето това нещо трябва да се поддържа чисто, което означава, че често се измива и почиства. Така че процесът на грижа за количка да не се превърне в ежедневно наказание, по-добре е да изоставите красивите, но непрактични бели колички, както и други обикновени светли цветове, тъй като най-малкото петънце веднага ще се види върху тях и ще развали цялата картина.

Когато купувате люлка, не забравяйте за особеностите на сезона и изберете по-практични тъмни цветове за пролетна киша и есенна кал. Много удобен и рационален вариант са двуцветните модели, долната част на които е изрязана в тъмна цветова схема, а горната в по-светъл и весел цвят..

ТОП 18 най-добри колички за новородени

Магазините предлагат широка гама колички. За да не сгрешите с покупката, ви съветваме да вземете предвид редица критерии. Първо, разпределете средствата, които сте готови да дадете за покупката. За родените през зимата те купуват изолирани модели с просторно легло и дървено дъно. За пролетта и лятото е подходяща вентилирана люлка с пластмасова основа. За живеещите извън града е важна способността да транспортират количка в кола. Има люлки, предназначени само за новородени, както и трансформатори за бебета от раждането до 3-годишна възраст. Изборът зависи и от условията на работа. Можете да изберете количка за каране по пясъчни пътеки, горски пътеки, паркове, градски тротоари. За жителите на високи сгради е важно да се изберат правилните размери, така че превозното средство да се побере в отворите на асансьора и вратите. Ако асансьорът се изключва често, той ще трябва да бъде повдигнат, затова препоръчваме да разгледате по-отблизо леките опции. И накрая, вземете решение за място за съхранение.

 1. Как да изберем количка за новородено
 2. Най-добрите класически люспи
 3. Inglesina Sofia (шаси за велосипеди Ergo)
 4. Navington Caravel 14 ″
 5. Esspero Magic
 6. Най-добрите трансформатори за новородени
 7. Индиго максимо
 8. Алис Амелия
 9. Smile Line ALF I
 10. Най-добрите универсални колички 3 в 1
 11. Adamex monte карбон
 12. Рико Брано Екко
 13. Noordi Polaris на спортно шаси
 14. Най-добрите модели колички за близнаци
 15. Бебеактивни близнаци
 16. Бебето 42
 17. Теди феникс дует
 18. Най-добрите колички за тръстика за новородени
 19. Inglesina цип система
 20. CAM Elegant Family (3 в 1)
 21. Liko Baby BT-1218B
 22. Най-добрите колички с една ръка
 23. Викалекс Борбона
 24. RANT Flex
 25. Йоя плюс

Как да изберем количка за новородено

Колички за новородени се различават по дизайнерските характеристики и наличието на определени опции. За всеки родител безопасността и комфортът на детето са важни. Съветваме ви да закупите люлка с голямо и изолирано легло, която е подсилена с твърди страни и има естествена вентилация. Дълбоката качулка и защита от вятър със сгънат език са допълнителни предимства. Освен това транспортът трябва да има меко поглъщане на удари, да бъде маневрено и удобно за транспортиране. Много майки обичат да имат кошница и прозорец, за да могат да се грижат за бебето си. Превозните средства са универсални, трансформатори и люлки. Последните са подходящи за бебета, имат твърдо дъно, високи страни и плавно возене. Недостатъците на люлките са тяхната тежест, лоша маневреност и кратък експлоатационен живот. След шест месеца експлоатация е необходим по-гъвкав и маневрен транспорт, включително пешеходен блок. Трансформаторите не се препоръчват за бебета.

Най-добрите класически люспи

Inglesina Sofia (шаси за велосипеди Ergo)

Тази просторна количка, оборудвана с шаси ERGO BIKE с големи надуваеми колела и протектори, се използва за шофиране на територии с различни пейзажи. Максималният комфорт на бебето се осигурява от ортопедичен матрак и практична опора STANDUP, която може да се използва като креватче или за фиксиране на столче за кола. Детската количка и седалката за количка за деца на възраст 7-36 месеца са фиксирани към шасито с помощта на механизма EASY CLIP. Гърбът на седалката може да се накланя в 4 позиции, включително за удобен сън. Просторната люлка ви позволява свободно да поставите бебето, увито в обемния зимен плик.

Предимства на детския транспорт:

 • Ергономична дръжка за лесен транспорт;
 • Качулка със сенник и дишаща мрежа;
 • Вятрозащитна порта;
 • Странични джобове за съхранение на ремъци;
 • Матрак за минимизиране на риска от платицефалия.

От минусите отбелязваме скърцането, което понякога се получава, което лесно се елиминира чрез смазване на частите..

Navington Caravel 14 ″


Класическата количка с въртящи се колела се отличава с меко поглъщане на удари. Изработен в ретро стил с модерен дизайн. Предлага се с калъф за носене, който може да се използва от раждането. Шасито е с оптимална ширина. Транспортът отива до всеки асансьор. Регулируемата вентилация насърчава циркулацията на въздуха, независимо от метеорологичните условия. Дъното е снабдено с рокерски плъзгачи, отделни от шасито. При наличие на облегалка за глава, пелерина с двойно покритие, чанта за малки покупки. През лятото можете да използвате зашитата мрежа против комари. Регулируемата дръжка е изработена от еко кожа. Има спирачен механизъм, фиксиращ рамката след сгъване и система за безопасен монтаж на модули - люлка, седалка за количка и носене.

Превозното средство има следните предимства:

 • Мека памучна тапицерия;
 • Удобен матрак;
 • Подвижни капаци за пране.

Този скъп транспорт изисква широка рампа и много място у дома, на входа, асансьор, което е неговият недостатък.

Esspero Magic

Количката е изработена от високоякостна алуминиева сплав, подходяща за придвижване по пясъчен бряг, горска пътека, асфалтов път. Гладкото движение се осигурява от надуваеми гумени колела, стабилизаторна система, висококачествено пружинно амортизиране. Кошът с цип позволява транспорт в магазините. Блокът за ходене е регулируем в няколко позиции, фиксиран в посока на движение или в обратна посока. Качулката предпазва детето от негативни природни явления и любопитни очи. Предпазните колани с подложки на раменете предпазват бебето от падане. Презрамката и бронята са подвижни.

Този модел има няколко предимства:

 • Заключване на предните колела;
 • Поставка за крака с регулируема височина;
 • Подвижни елементи от плат.

Има и недостатъци:

 • Малка кошница;
 • Без комарник и дъждобран;
 • Слаба крачна спирачка.

Най-добрите трансформатори за новородени

Индиго максимо

Елитен трансформатор от полска компания е универсален и функционален транспорт за дете от 0 до 3 години. Моделът е допълнен с плик за носене за удобен бебешки сън и безгрижно движение. Модулът е проектиран, като се вземат предвид физиологичните характеристики на новороденото. Поставени в кошница или използвани като люлка. Пешеходната част е подходяща за по-големи деца. Удобната седалка ви позволява да опознаете света около вас. Дръжката на кобилицата е фиксирана в 2 позиции, така че седалката може да бъде фиксирана във всяка посока спрямо движението.

 • 4 позиции на облегалката;
 • Купол от лошо време, вятър и слънце;
 • Петточкови предпазни колани с текстилни подплънки;
 • Висока проходимост;
 • Независими спирачки.

Недостатъци на Indigo Maximo:

 • Малка мрежа против комари;
 • Тежко тегло.

Алис Амелия

Бюджетният трансформатор предлага най-доброто съотношение цена-качество. Използва се за неприбързано движение във въздуха или като опция за изход към селската къща, където люлката се превръща в удобно място за спане. Без люлка трансформаторът се превръща в обикновена количка. Седалката може да се монтира в 3 позиции: легнало, полуседнало, седнало. Трансформаторът има сгъваема поставка за крака, реверсивна дръжка, качулка със зашит джоб, странични мрежи за бутилки. Моделът се отличава с големи пластмасови колела и пружинираща възглавница за преодоляване на неравни пътища. Здравата и лека рамка се сгъва в книга. Тапицерията е изработена от водоотблъскващ материал. Под седалката има кошница. Транспортът, допълнен с чанта за мама, е евтин.

Сред предимствата са:

 • Компактност;
 • Проходимост извън пътя и сняг.
 • Тежко тегло;
 • Ненадеждни колани;
 • Неудобно носене.

Smile Line ALF I

Стабилен трансформатор в сиво-розов цвят е идеален за новородено момиче. Дизайнът има метална сгъваема рамка и пластмасови колела, които не се пробиват или изпускат. Транспортът може да се използва по всяко време на годината при всяко време. Непромокаемата външна тапицерия предпазва от валежи, която може да бъде допълнена с прозрачна пелерина. Качулката и пелерината на краката са защитени от вятъра. През лятото можете да използвате слънчева сянка. Вентилационният прозорец е предназначен за спасяване от прегряване и ухапвания от насекоми. Спецификациите са показани в таблицата по-долу:

МеханизъмКнига
ВъзрастОт 0
Блок за ходенеОтсъстващ
Подвижни / въртящи се колелаОтсъстващ
Флип дръжкаПредлага се, без регулиране на височината
Регулиране на облегалкатаВъзможен
Пазарска кошницаИма
Допълнителни опцииПокривало за крака, чанта

Предимства на Smile Line ALF I:

 • Безшумен и маневрен;
 • Леко тегло;
 • Удобна седалка.

Малък недостатък е липсата на ръчен съединител.

Най-добрите универсални колички 3 в 1

Adamex monte карбон

Универсалният модел е адаптиран за бебета от 0 до 36 месеца. Рамката, изработена от алуминий, улеснява носенето на количката. Транспортът се сгъва в книга и се поставя в багажника на колата. Предните колела са въртящи се, задните са с по-голям диаметър за удобно шофиране извън пътя. На задния мост има спирачка, която надеждно задържа автомобила дори на наклонени повърхности. Пролетните амортисьори помагат на родителите да люлеят бебето си. Просторна люлка със защита от вятър може да се използва до шест месеца. Модулът за ходене е снабден със сгъваем гръб. Комплектът е допълнен от здрава седалка за кола, която при желание може да се монтира на шасито. Adamex Monte Carbon има висок рейтинг.

Родителите са щастливи да споделят списъка си с професионалисти, като отбелязват:

 • Качество на изпълнение;
 • Лесно управление;
 • Функционалност;
 • Добро оборудване.

От недостатъците те подчертават:

 • Тежко тегло;
 • Висока цена.

Рико Брано Екко

Моделът 3-в-1 разполага с големи гумени колела за добро плаване и плавно возене в труден терен. Изработен от дишащ кожен заместител за лесна поддръжка. Производителят предпазливо добави чанта за мама, кошница за вещи, мрежа против комари, дъждобран, матрак от клейон за смяна. Подвижните модули са прикрепени във всяка посока. Ако е необходимо, количката може да се използва като столче за кола. Има пластмасова рамка, регулируема табла, ортопедично памучно дъно. Многопозиционният купол има вентилационен прозорец. Краката на бебето са покрити с изолиран капак. Бронята на комбито се сваля.

Предимствата на Rico са:

 • Водоотблъскваща тапицерия;
 • Изолирани страни.

От недостатъците подчертаваме:

 • Тежест;
 • Неудобен ревер за вятър;
 • Тесни копчета на качулката;
 • Ненадеждна дръжка за носене.

Не оставяйте бебето си без надзор, дори и да спи!

Noordi Polaris на спортно шаси

Универсалният бебешки транспорт има топла люлка за бебето и широк модул за ходене. Качулката е допълнена от сенник за слънце, вятър или дъжд. Спортният кошар е изработен от кокосови влакна. Оригиналната характеристика на марката е бродерията под формата на звездички. В джоба има зашита мрежа против комари. Блокът за ходене е изолиран с пелерина на краката. Гърбът лежи надолу в хоризонтално положение. Столчето за кола се използва от раждането. Снабден е с подплатен матрак, каишки с пет точки, качулка и адаптери. Спортната рамка е по-пъргава и по-твърда от класическата рамка. Крачната спирачка е проектирана като педал. Предните колела са оборудвани с ключалки на колелата. Можете да прикрепите държач за чаша към дръжката. Предлага се голяма сменяема кошница с твърдо дъно.

 • Ярък външен вид;
 • Многофункционалност;
 • Бързо сгъване.

Топ моделът няма специални дефекти.

Най-добрите модели колички за близнаци

Бебеактивни близнаци

Пълният модел с две единични легла е ценен за плавното му возене, чието качество се осигурява от мощни пружини. Не създава звуци от странични стимули. Преодолява всякакви препятствия по пътя. Удобните люлки са просторни за деца в обемни връхни дрехи, оборудвани с подглавници и се използват до 6-месечна възраст. Блокът за ходене е със стилен дизайн. Регулируемите облегалки са фиксирани в хоризонтално положение. Възможно е да трансформирате транспорта в количка за едно бебе. Широчината от 64 см ви позволява лесно да влезете във врата или в асансьор. Има просторна кошница за багаж. Големият диаметър на колелото допринася за подобрена флотация. Пълният комплект включва бебешки кошари, разходни модули, покривала за крака и дъждобрани Продуктът има високи оценки.

Предимствата са:

 • Оптимален размер и дизайн;
 • Маневреност.

Не всеки харесва включената чанта за раница.

Бебето 42

Подвижната двойна количка е удобна, издръжлива и има отлично поглъщане на удари. Седалките са разположени от локомотив, така че лесно можете да карате на рампа, да влезете в асансьор или врата. Дизайнът предвижда монтиране на люлки, седалки на пешеходния блок или столчета за кола. Модулите са обратими. Опцията за спане е подходяща за бебета на възраст 0-7 месеца, след което инсталират едно ходещо, което се използва до 3 години. Механизмът на шасито се сгъва като книга. Дръжката е изработена от еко кожа. По време на разгъването механизмът се заключва автоматично. Предните колела са оборудвани със системи за абсорбиране на вибрации и памет за посока. Задните имат амортисьорни пружини и са блокирани от една централна спирачка. При желание кошницата за багаж може да бъде свалена.

Bebetto 42 има следните предимства:

 • Тесно шаси;
 • Просторен;
 • Всички терени превозно средство.

Родителите на близнаци посочват следните недостатъци:

 • Тежко тегло;
 • Слаба спирачка.

Теди феникс дует

Модулен транспорт, адаптиран към руския климат. Люлките имат подвижни топли страни, които заедно с водоустойчиви качулки и капаци за крака предотвратяват проникването на вятър и студ. Местата за разходка са определени в различни ъгли, което позволява на близнаците да се разхождат с пълен комфорт. Модулите са изолирани един от друг и имат индивидуални настройки. Ако едно от бебетата спи, седалката може да бъде спусната в хоризонтално положение. Друго малко дете може да кара в седнало положение. Превозното средство има камерни колела, предните колела се въртят на 360 градуса. Това решение осигурява добра маневреност. Устройството разполага с две дълбоки кошници и големи чанти, които се закачват на дръжката.

Плюсове на трансформатор за близнаци:

 • Стилен външен вид;
 • Леко тегло;
 • Мобилност.

Минусите са:

 • Без разделител за крака;
 • Твърди пластмасови облегалки.

Най-добрите колички за тръстика за новородени

Inglesina цип система

Тримодулният транспорт е предназначен за удобно движение с дете, включва люлка, ходещ блок, столче за кола с високо ниво на безопасност, предпазва главата отстрани. Вентилационната система осигурява чист въздух. Облегалката за глава се повдига чрез завъртане на лоста. Практичното шаси е направено според патентованата система за сгъване. Въртящият се механизъм на колелата допринася за удобното управление. Шасито е широко само 50 см за достъп в тесни пространства. Обратимите модули се поставят с лице към родителите или далеч от тях. Сгъваемата броня улеснява влизането. Структурата е сгъната и инсталирана за вертикално съхранение. Този модел има смесени отзиви. Преглед може да бъде намерен на уебсайта. Родителите се съветват да си купят бебешка количка през зимата. Едногодишно бебе, облечено в топъл гащеризон, ще бъде тясно, а новороденото ще бъде настанено удобно.

Сред предимствата са:

 • Разумен дизайн;
 • Леко тегло.

CAM Elegant Family (3 в 1)

Декориран с необичайни кристали, моделът е предназначен за бебета от 0 до 3 години, използва се целогодишно, направен е като „бастун“. В комплект с столче за кола, люлка, модул за ходене. Количката е с пластмасови колела, въртящите се предни колела са оборудвани с ключалки. Столчето за кола е снабдено със сгъваема пластмасова дръжка, сенник, анатомична подплата за глава, предпазни колани. Люлката е просторна кутия с тапицерия от естествен материал. Дъното на таблата е регулируемо. Качулката и външните капаци са изработени от водоустойчива материя. Блокът за ходене, монтиран на 2 позиции, има собствена система за безопасност, представена от петточкови предпазни колани и подвижна защитна броня. Качулката се разкопчава. Превозното средство е допълнено от стилна чанта майка и кошница за хранителни стоки от плат.

Нека отбележим предимствата на CAM Elegant Family:

 • Немаркираща се тапицерия;
 • Добър механизъм за сгъване / разгъване.

Недостатъкът е слабата амортизация.

Забранено е окачването на тежки торбички на дръжката, за да се избегне преобръщане!

Liko Baby BT-1218B

Това превозно средство с висока проходимост се представя еднакво добре на криволичещи градски улици, тесни пътеки и в търговски център. Двойните предни колела и извънгабаритните задни колела гарантират отлична мобилност и стабилност. Амортисьорната система се справя с грапавостта на пътната настилка. Седалката се адаптира към нуждите на бебето. Облегалката може да бъде фиксирана под различни ъгли, включително 90 °. Качулката покрива от лошо време, вятър, UV лъчение. Количката се сглобява в бастун чрез натискане на страничните бутони. Може да стои изправен без опора, лесно се побира в багажника на автомобил. Liko Baby е допълнен с допълнителни аксесоари: затоплен капак за крака и подвижен матрак.

Предимствата са:

 • Интуитивно сглобяване;
 • Наличие на кошници и джобове за дребни предмети.

Недостатъкът е липсата на регулиране на дръжката за високи хора.

Най-добрите колички с една ръка

Викалекс Борбона

Количката от италианската марка е сглобена в Полша с помощта на немски компоненти. Кормилните предни колела осигуряват пъргавина, проходимост над бордюри, върху сняг, пясък, трева. Структурните пружини осигуряват плавно движение. При необходимост камерите се изпомпват със стандартна помпа. Ширината на модела е предназначена за тесни отвори. Крачната спирачка спира транспорта по склонове, блокира по склонове. Материалите на тялото и вътрешната тапицерия от влагопоглъщаща тъкан са хипоалергенни и екологични за бебето. Външно компактният кошар е просторен. Може да служи като люлка. Качулката с козирка осигурява надеждна защита от вятър и ултравиолетово лъчение. Има ортопедичен матрак от кокосови орехи. Столчето за кола следва анатомията на гръбначния стълб на детето. Модулът за ходене се използва от първите дни на живота до 3 години.

Плюсове на Vikalex Borbona:

 • Кошът за багаж има сгъваем цип;
 • Ергономична седалка.

Няма минуси на количката.

RANT Flex

Новата 2019 година се предлага с кошара за легло, модул за ходене, два капака за крака, подвижна кошница и раница за мама. Модулите са разположени върху компактно алуминиево шаси. Моделът се отличава с гумирани колела с лагери и тапицерия в деним. Люлката за най-малките има твърдо дъно, регулируема в три позиции облегалка за глава, матрак, подвижни изолирани страни и сенник. Пешеходната част е инсталирана в 2 версии. Облегалката се сгъва в хоризонтално положение. Задната стена на изолираната качулка може да се вентилира. За детето има пелерина на краката, пластмасова поставка за крака и подвижна броня. Столчето за кола отговаря на европейските стандарти за безопасност. Фиксиран към шасито с адаптер.

Сред предимствата са:

 • Текстурирана тъкан;
 • Маневреност;
 • Лекота на работа;
 • Компактно сгъване;
 • Леко тегло.

Йоя плюс

Моделът от китайския производител ще се хареса на родителите, които обичат да пътуват с дете от 6 месеца до 3 години. На борда на самолета е разрешена лека и компактна количка. Подсилената рамка позволява натоварване на автомобила до 25 кг. Колелата със същия размер имат независимо окачване. Задната спирачка блокира движението, предотвратявайки търкаляне. Коланчетата се регулират според височината на детето. Бронята се отваря отстрани. Превозното средство е оборудвано със защитна мрежа срещу подхлъзване при преодоляване на бордюра. Качулката има прозорец за гледане. Зад гърба има джоб с цип. Кошът позволява натоварване до 5 кг. Подвижният текстил може да се пере на деликатен цикъл. Включва каишка за носене, мрежа против комари, държач за чаши, летен бамбуков матрак, дъждобран.

Потребителите споделят следните предимства:

 • Заема малко място;
 • Богато оборудване;
 • Разнообразие от нюанси за момчета и момичета.

Ниската способност за бягане е недостатък. Подходящ за пролет, лято, есен.