Всяка майка се стреми да даде на детето най-доброто, което важи изцяло за памперсите. Но кои са най-добрите памперси? Как да не направя грешен избор? Порталът за майчинство анализира рейтингите на памперсите, съществуващи в Интернет, и споделя резултатите с читателите..

14-то място - Molfix

Средният резултат за трите рейтинга е 3.63

Турските памперси Molfix са доста популярни сред купувачите и бяха оценени високо при тестване от експерти от Roskontrol - 71 точки от 100. В отзивите за памперси Molfix майките се оплакват, че памперсите са смачкани, абсорбират се лошо и не изглеждат естетически, но в същото време моля с ниска цена.

Оценка на Molfix на irecomend - 3.4, на otzovik - 3.8, в Detsky Mir - 3.7.

Цената на една пелена Molfix е 9 рубли.

13-то място - BabyGo

Средният резултат за двете оценки е 3.65

В ревютата на памперсите BabyGo майките отбелязват като предимство ниската им цена, но в същото време се оплакват от множество недостатъци: твърдост, липса на еластичност на гърба, неразтягане на велкро.

Оценка на памперси BabyGo на irecommend - 3.4, на otzovik - 3.9.

Цената на една пелена BabyGo е 7 рубли.

12 място - Манеки

Среден резултат по трите оценки - 3,97

Японски пелени Maneki се харесват на майките заради приятния си дизайн, достатъчна мекота и дишаща структура. В същото време някои майки пишат в рецензии, че Манеки виси на детето, защото предназначен за пълни деца. Някои майки смятат, че тези памперси са твърде твърди, някои бебета са алергични към тях.

Рейтингът на памперсите Maneki на ire preporučujend е 3,5, на Otzovik - 3,7, на уебсайта Detsky Mir - 4,7.

Цената на една пелена Maneki е 16 рубли.

11-то място - Pampers Premium Care и Pampers Active Baby-Dry

Средният резултат за трите рейтинга е съответно 3,97 и 4,45

Памперсите Pampers, които дадоха името на памперсите за еднократна употреба, сега се произвеждат на производствена линия в Русия и са популярни сред (втората най-популярна марка на уебсайта Detsky Mir). Според проучване сред потребителите на майчинство, 61% от майките са оценили Pampers Premium Care положително; отрицателните впечатления останаха с 20%.

Според прегледите много майки, които са използвали Pampers Premium Care, се дразнят от миризмата си; някои хора се оплакват, че пелената залепва кожата на бебето и се чувства мокра. В същото време много хора харесват мекотата на тези памперси и децата не изпитват никакво дразнене на кожата..

Оценка на памперси Pampers Premium Care на ire preporučujend - 3.6, на Yandex.Market - 3.5, в онлайн магазина Detsky Mir - 4.8.

Цената на една пелена Pampers Premium Care е 11 рубли.

Друг продукт от Pampers, Pampers Active Baby-Dry, който също се произвежда в Русия, е забележимо по-висок. Рейтинг на памперсите Pampers Active Baby-Dry по препоръка - 4, в онлайн магазина Detsky Mir - 4,9.

При тестване от Roskontrol, Pampers New Baby-Dry зае второ място от девет проби, отбелязвайки 76 точки от 100. Пелената има добри показатели за пълно абсорбиране на влагата, но абсорбцията не настъпва веднага.

Цената на една пелена Pampers Active Baby-Dry е 14 рубли.

10-то място - Libero Comfort

Средният резултат за трите рейтинга е 4,07

Пелените Libero Comfort от реномиран производител все още намират своите клиенти, въпреки не особено високия рейтинг. В резултат на тестване от Roskontrol, Libero отбеляза 68 точки от 100 и зае шесто място сред девет тествани проби.

В отзивите за Libero Comfort майките посочват липса на мирис, добро усвояване и разпределение на влагата. Недостатъци също са налице - абсорбиращият слой попада в бучки, с висока активност на детето, вътрешният слой може да се разпуши, пелената е слабо вентилирана. Много майки се оплакват от непосилните разходи за категорията комфорт. Смята се, че качеството силно зависи от страната на произход (Полша или Русия).

Оценката на памперсите Libero Comfort на ire preporučujend е 3,7, на Otzovik - 4, на Yandex.Market - 4,5.

Цената на една пелена Libero Comfort е 15 рубли.

9 място - Мепси

Среден резултат по три оценки - 4.2

Руските пелени Mepsi са направени с помощта на най-модерните технологии, оборудвани с пълен индикатор и имат добри отзиви от родителите. Майките отбелязват липсата на мирис и течове, мекота, добро усвояване. Краищата на велкрото обаче са здрави и понякога могат да оставят следи по кожата на бебето.

Рейтингът на Mepsi на уебсайта Yandex.Market е 4,5; по препоръка - 3.8, в онлайн магазин Detsky Mir - 4.3.

Цената на една пелена Mepsi е 7 рубли.

8-мо място - Merries

Средният резултат за трите рейтинга е 4.36

Според потребителите на майчинство, японските памперси Merries, които са били на върха на популярността си в края на 2000-те и началото на 2010-те, имат 70% положителни отзиви и само 8% отрицателни. Авторите на отрицателни отзиви посочват ниска абсорбция; в положителните отзиви майките подчертават изключителната мекота на памперсите. Мненията бяха разделени по отношение на течове: за някои те редовно изтекоха, за други никога..

Според резултатите от тестовете, проведени от Roskontrol, памперсите Merries са вкарали 69 точки и са показали способността бързо да абсорбират влагата. Установени са обаче и значителни недостатъци: непълно водопоглъщане и обратна сорбция (отделяне на абсорбираната влага при натискане), което е 2,5 пъти по-високо от установената норма.

Пелените Merries са най-скъпите от 14-те участници в нашата класация.

Рейтинг на Merries на уебсайта Otzovik 4,5; по препоръка - 4.3, на 7ya - 4.3.

Цената на една пелена Merries е 21 рубли.

7 място - YokoSun

Средният резултат за трите рейтинга е 4,4

Китайските памперси YokoSun са на едно от първите места по популярност сред купувачите. Майките отбелязват липсата на дразнене и надрасквания от ластици върху кожата на детето. След употреба повърхността на пелената остава суха и не отделя влага обратно.

Рейтинг на YokoSun в уебсайта на Otzovik 4.6; на ire препоръчвам - 4.8, на obstetrics.ru - 4.

Цената на една пелена YokoSun е 12 рубли.

6-то място - GOO.N

Средният резултат за трите рейтинга е 4.43

Японските памперси GOO.N и GOO.N Premium могат да се похвалят със 72% положителни отзиви, докато 19% отрицателни на портала за майчинство. Майките отбелязват, че памперсите пасват идеално на пълнички бебета. В същото време някои деца са алергични към тях..

Според резултатите от тестването от Roskontrol, памперсите на GOO.N са вкарали 65 точки. Те са удобни, нетоксични, но лошо вентилирани и абсорбират малко влага.

Рейтинг GOO.N на уебсайта Otzovik 4,5; по препоръка - 4.2, на 7ya - 4.6.

Цена на една пелена GOO.N - 12 рубли.

5 място - Хелън Харпър Плувки и Хелън Харпър Бейби

Средният резултат за трите рейтинга е съответно 4.47 и 4.27

Марката Helen Harper е популярна предимно за удобните Swimmies Helen Harper. Прегледите на мама показват, че памперсът върши отлично работата си, седи добре на бебето, не се надува при къпане, изглежда красиво и може да се използва два пъти.

Що се отнася до бебешките памперси на Хелън Харпър, през майчинството те получиха само 46% от положителните отзиви с 29% от отрицателните. Майките се оплакват, че памперсите не пасват добре на тялото на детето, те падат поради липсата на ластик на гърба. Мненията бяха разделени по отношение на абсорбцията на влага: в някои отзиви майките пишат, че пелената попива перфектно; в други - че е достатъчно само за няколко часа.

Рейтинг на плувците на Хелън Харпър на ire препоръчвам - 4, на Otzovik - 4,4, на уебсайта на Detsky Mir - 5.

Рейтингът на Хелън Харпър Бейби на ire препоръчва е 3,9, на Otzovik - 4, на 7ya - 4,9.

Цената на един бански Helen Harper Swimmies е 24 рубли; една пелена Helen Harper Baby - 11 рубли.

4-то място - Moony

Среден резултат по четири оценки - 4.48

Японски памперси Moony са се доказали добре на руския пазар. В отзивите майките пишат, че Moony поддържа влагата перфектно през цялата нощ, мека, удобна, не причинява алергии и дразнене. Моделът за новородени има изрез за пъпа, за да не се нарани зарастващата рана.

Според резултатите от тестовете на Roskontrol, памперсите Moony са вкарали 65 точки. Експертите отбелязват, че показателите за абсорбция на влага и обратна сорбция не отговарят на изискванията.

За съжаление има фалшификати на този популярен модел, които са лишени от всички предимства на оригинала..

Рейтинг на Moony на Otzovik - 4.6, на 7ya - 4.3, на obstetrics.ru - 4, на Yandex.Market - 5.

Цената на една пелена Moony е 13 рубли.

3 място - Lovular Hot Winds

Средният резултат за трите рейтинга е 4.63

Ловуларни памперси, произведени във Великобритания, се появиха на нашите плотове не толкова отдавна. В отзивите майките отбелязват тяхната изключителна нежност и мекота, като пух (пелените се обработват с гореща пара по специална технология). Пелените перфектно абсорбират влагата и не оставят следи по кожата; те са оборудвани с индикатор за влага. Има обаче и недостатъци: някои майки се оплакват, че няма достатъчно памперс за цялата нощ. Сред недостатъците е посочен твърде голям размер (очевидно памперсите не са предназначени за слаби деца); някои майки твърдят, че кожата на бебето е мокра под пелената. Високата цена също е един от основните недостатъци.

Ловуларен рейтинг на горещите ветрове при препоръчване - 4,5, при Otzovik - 4,8, при 7ya - 4,6.

Цената на една пелена Lovular е 19 рубли.

2-ро място - NappyClub Premium

Средният резултат за трите рейтинга е 4,67

Пелените NappyClub Premium се появиха на руския пазар през 2016 година. Руският производител се опита да създаде евтини пелени на базата на японски (в пелени NappyClub Premium) и немски (в NappyClub Comfort) абсорбиращи материали. За да намалят себестойността на своите продукти, създателите не използват прекомерна боя върху пелената и върху опаковката, изоставена реклама и фокусирани върху онлайн продажбите. Според производителя това позволява да се правят памперси NappyClub с 30% по-евтини от аналозите.

Сред предимствата на майката са абсолютна белота („по-малко боя - по-малко химия“), широк колан, мекота, липса на чужда миризма. Сред недостатъците - слаба велкро (детето се премахва), някои майки забелязват течове, при някои деца пелените причиняват алергии.

NappyClub Premium рейтинг на уебсайта за препоръчване - 4.6, на Otzovik - 4.4, на Yandex.Market - 5.

Цената на една пелена NappyClub Premium е 17 рубли.

1-во място - Huggies Elite Soft

Средният резултат за трите рейтинга е 4.63

Първото място в нашия рейтинг е заето от памперсите Huggies Elite Soft. Най-популярни са сред купувачите (според онлайн магазина Detsky Mir). Тези памперси също заеха първо място в експертното тестване на Roskontrol (83 точки от 100). Експертите похвалиха продукта за добро абсорбиране на влага за кратко време, но отбелязаха, че обратната сорбция (отделяне на абсорбираната влага при натискане) е 5 (!) Пъти по-висока от нормата.

В същото време майките уверяват, че памперсите абсорбират успешно дори течни изпражнения на новородени, джобът на папата спасява от изтичане. Ако обаче размерът е неправилен (според майките, Huggies Elite Soft е леко маломерна), следи от ластици и зърна гел могат да останат върху кожата.

Рейтинг на Huggies Elite Soft на уебсайта на Otzovik 4.7; по препоръка - 4.5, в онлайн магазин Detsky Mir - 4.7.

В допълнение към високите рейтинги, базирани на отзиви, трябва да се отбележи ниската цена на памперсите Huggies Elite Soft - това е, което им позволи да им дадат първото място в нашия рейтинг..

Цена на една пелена Huggies Elite Soft - 7 рубли.

Сравнение на рейтингите на пелените за еднократна употреба

Таблицата показва рейтингите на памперсите, съставени от различни сайтове въз основа на родителска обратна връзка и тестване. За удобство същите марки и производители са подчертани в общ цвят.

Кои са най-добрите памперси?

В края на рецензията трябва да се отбележи, че всякакви памперси, дори най-популярните и заемащи първите редове в рейтингите, направени по японски технологии, които имат статус „Премиум“ и са много скъпи, може да не отговарят на вашето дете. Тук говорим за индивидуална толерантност, анатомични особености и склонност към алергии към определени материали. Например скъпите японски памперси, които генерират много възторжени отзиви, причиняват алергии и зачервяване при някои деца..

За да не сбъркате в избора си, не купувайте веднага голяма опаковка, въпреки че цената на всяка пелена в голяма опаковка е по-ниска. Опитайте малка опаковка, за да спестите пари, ако не харесвате памперсите.

Друг важен съвет: изберете правилния размер на пелената. Ако на опаковката пише „3 - 6 кг“, не трябва да се купува за бебе, чието тегло вече е надвишило 5 кг, особено ако детето е пълничко. Общо правило: ако памперсите, които преди това са били подходящи за детето, започнат да изтичат, значи е време да преминете към следващия размер.

Пелени за новородени. Какъв вид?? Хъги или Пампърс?

За да не предлагам японски, аз избирам измежду тези две

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

Така че мисля да взема малка опаковка и от двете, а след това какво става, след това да го взема. Току-що чух, че памперсите за бебета се влошиха, отвътре започнаха да правят още един слой, изглеждаше мрежа, но сега не е, имам първите дрехи на най-големия ми син в чанта и само една пелена беше останала чиста, искам да сравня

опитах и ​​двете, памперсите се оказаха много по-добри

само памперси са подходящи за нашите поп лично

Хагитата ми харесаха повече, но след това взеха гащичките и изядоха цялото дупе върху тях, но наистина харесах тези направо.

Между другото, никога не съм харесвал памперси (R)) особено бикини

Дъщеря ми веднага получи алергии към памперси.

Не всички имат еднакви марки

Много добре! Вече купувате всичко)))

И още... Не скъп памперс, колко е на парче?

От раждането използваме първокласни памперси 2-5 кг и обичайните 3-6 кг. След това, когато започне обривът на пелените, те опитаха хагис, мислейки, че са алергични към зелени пелени. haggis (4-8) изтекоха няколко пъти, очевидно не са узрели, но свещеникът не премина. Изплю и купи Merries (4-8). Дупето изглежда е заздравяло - те наистина са по-добри от памперсите и хагитата. Но също така не е панацея. Преди три дни и в тях имаше зачервяване - в момента вече го няма, наистина. Прави Судокрем. Уважаеми сега, той, инфекция, използвайте го като крем за пелена... дъщеря ни избира скъпи неща :-) :-)

Като цяло, опитайте и двете. Мога да опитам със зелени памперси - (остават ни 10 броя - те са пораснали. Достигнали сме 5 кг, а памперсите, въпреки факта, че са до 6 кг, започнаха да натискат) и има премиум проба. Не видях разликата между зелено и премиум, с изключение на индикаторната лента.

Ще останем без веселби, ще се опитам да доставя голяма опаковка хаги, веселията в крайна сметка е скъпа.

Майка на 3 вече деца наскоро ми каза своята оценка - 1. Merries, 2. Pampers, 3. Haggis. А за новородените, определено не Хагис.

Лен, от опит, моля, кажи ми как да позная размера? Искам да си купя демисезонен гащеризон в DM, за да мога да ходя през есента и през пролетта. Добре ли е? В момента сме на 62. Някои модели са твърде малки, някои са твърде големи :-) 11 ноември ще бъде шест месеца, 11 май - година.

Най-добрите бебешки пелени според Roskachestvo

Добра новина за майките, които се грижат за безопасността и качеството на бебешките продукти. През юни 2019 г. експертите на Roskachestvo изследваха 29 марки памперси (365 дни, Bella, Genki, Goo.n, Helen harper, Honey kid, Huggies, Insinse, Libero, Lovular, Maneki, Manuoki, Mepsi, Merries, Molfix, Momi, Moony, Pampers, YokoSun, Auchan, Bebilon, Casper, Korablik, Целогодишно, Слънце и Луна, Уша бавачка, Palmbaby). Пелените бяха тествани според 49 показателя за качество и безопасност, въз основа на резултатите от проучването беше представен рейтинг на марки пелени.

Кои пелени за бебета е по-добре да изберете

Отначало при избора на памперси е достатъчно да се съсредоточите върху възрастта на бебето, доверявайки се на производителите.

За новородени бебета пелените се правят от най-деликатните материали, оставяйки малък разрез за пъпната рана.

За деца от месец и повече, размерът на пелените е посочен в килограми от теглото на детето. И тук вече няма съгласие между производителите.

Таблиците с размери на марките могат да се различават значително една от друга, така че самите родители трябва да направят корекции за характеристиките на детето си..

Например за кратко, добре подхранено дупе с наедряло дупе е по-добре да изберете размер на пелената от следващата тегловна категория. При слабите бебета подобни проблеми не възникват..

Следните се използват като пълнители за памперси:

 • хипоалергичен памук;
 • меки целулозни влакна;
 • хидрогел - супер абсорбиращ синтетичен полимер.

Всички тези материали са безопасни и не вредят на здравето на бебето. Също така, някои производители импрегнират вътрешния слой на памперсите с естествени масла и растителни екстракти, които се грижат за чувствителната кожа на бебето или просто маскират миризми..

Размерът

Абсорбция

Пълнота

Материал

обратно

Бебешки пелени, коя компания е по-добре да изберете

Класацията предоставя списък с най-добрите бебешки пелени за бебета от първия рожден ден до 2-годишна възраст. Те отговарят на всички изисквания, с високо качество и практичност. Всяка компания е на пазара за детски стоки повече от една година, така че няма нужда да се съмнявате. Списък на проверените марки:

 • Поглезете. Компанията е най-популярната на пазара на детски стоки. Тя произвежда качествен продукт за деца от 1 година. Всеки тип пелена се избира в зависимост от теглото на детето.
 • Слънце и Луна. Марката прави най-добрите продукти за грижа за бебето. Всички те се отличават с безопасност и практичност, не причиняват алергии.
 • Хъги. Марката съществува от 1978 г. Първата популярност се наблюдава само в САЩ, а сега марката е известна на всички. Продуктите въздействат нежно на деликатното тяло на бебето, не причиняват обрив на пелена.
 • Бела Бейби Честито. Полската марка произвежда памперси за бебета с тегло 5-9 кг. Всички ортопедични характеристики на продуктите са в съответствие със стандарта. Осигурява цялостна грижа за бебешката кожа.
 • Скипи. Пелени са предназначени за бебета до 18 кг. Продуктът е надежден, практичен и удобен. Компактната опаковка съдържа 75 бр.
 • Либеро. Компанията произвежда сертифицирани продукти за грижа за бебето. Изработена от екологично чисти материали, не причинява дразнене и алергии.
 • Джоуни. Марката пуска продукт, като отчита всички желания и изисквания на родителите. С тези бикини бебето ще се чувства комфортно във всяка ситуация. Производството използва екологични материали.
 • Moony. Компанията произвежда качествен продукт за бебета до 8 кг. Той е устойчив на влага и не причинява алергии, обриви или дразнене. Съответства на необходимото качество.
 • Продължи. Марката произвежда памперси за бебета до 11 кг. Материалът е импрегниран със специално съединение, което не предизвиква дразнене. Продуктът е подходящ за бебета с чувствителна кожа.
 • Весела. Компанията произвежда памперси за момчета и момичета 9-14 кг. Те перфектно абсорбират влагата, не изсушават кожата, не улавят въздуха вътре.
 • Дървени въглища. Марката произвежда пелени за многократна употреба. Подходящи са за деца с тегло 4-17 кг. Вътрешният слой на продукта е направен от неалергенни бамбукови въглеродни влакна.
 • Слава Да. Компанията произвежда памперси за нощен сън, които абсорбират големи количества влага. Когато набъбнат, те не създават дискомфорт, направени са от качествени материали.
 • Хелън Харпър. Марката произвежда бикини за плуване или нощен сън. Различава се от другите модели в ярки цветове и без промени в размера.
обратно към съдържанието ↑

Рейтинг на бебешки пелени

При съставянето на рейтинга на най-добрите бебешки памперси бяха взети предвид мнението на педиатрите, отзивите на потребителите, както и показатели за сравнителни тестове. Всички те показаха почти еднакви резултати, поради което не беше трудно да се направи правилното заключение. В допълнение към тези показатели бяха взети предвид следните характеристики:

 • Мекота;
 • Хипоалергичен;
 • Ниво на комфорт;
 • Абсорбируемост;
 • Цена;
 • Възрастови ограничения.

Събирайки всички получени резултати, беше направено заключение кои модели заслужават да бъдат считани за най-добрите. В класацията са представени само висококачествени памперси с добра абсорбираща способност. Те не причиняват зачервяване, алергии и не провокират обрив на пелена.

Експертите стигнаха до заключението, че всички памперси са напълно безопасни, независимо от цената или страната на произход. Те са нетоксични, не съдържат тежки метали и канцерогени, не предизвикват дразнене и алергии.

Петте водещи класации

1-во място: Бела Хепи

2-ро място: Pampers Premium Care

3 място: Goo.N

4-то място: Мепси

5 място: YokoSun


Според резултатите от лабораторни тестове, този продукт е признат за висококачествен, памперсите са безопасни. Те не дразнят кожата и лигавиците и не предизвикват алергии. Продуктът има добри влагозадържащи свойства, но не абсорбира влагата достатъчно ефективно.

Най-безопасните пелени

Според резултатите от изследването всички памперси:

 • не отделят никакви вредни вещества като: формалдехид, ацетон, метилов алкохол и др..
 • не причиняват алергии и раздразнения на кожата или лигавиците на бебето
 • не отделят опасни елементи като цинк, хром, арсен и олово.

Освен това, средата на тестваните пелени беше оптимална по отношение на киселинността..

Само 5 марки памперси обаче отговарят на повишените изисквания на стандарта Роскачество:

 • ПРОДЪЛЖИ
 • Либеро
 • Мепси
 • Весела
 • Pampers premium грижа.

Най-абсорбиращи пелени

Според резултатите от изследването, представители на следните марки абсорбират най-много течности:

 • Бела
 • Molfix
 • YokoSun.

Пелени от следните марки абсорбират влагата най-бързо:

 • "Каспър"
 • Генки.

Най-подходящи за сън:

 • "365 дни"
 • "Ушна бавачка"
 • Moony.

Най-сухите пелени

Пелените на следните марки се справиха с този тест:

 • "Бебилон"
 • "Кораб"
 • "Ушна бавачка"
 • Бела
 • Molfix.

Представители на 13 марки задържат влагата най-зле от всички, включително: Maneki, Manuoki, Insinse, Sun and Moon, Рalmbaby, MOMI, YokoSun и др..

Най-дишащите пелени

Според експерти от Роскачество, няма памперси, които да позволяват на въздуха да премине през тях, в противен случай те не биха могли да задържат влагата..

Резултатите от теста показаха, че всички тествани проби имат нулев индекс на въздушна пропускливост. Вместо въздушна пропускливост, експертите изследваха паропропускливостта, тази цифра трябва да бъде висока при пелените. Стандартът Roskachestvo установи изискванията за индекса на пропускливост, на него отговаряха пелени от 22 марки. Сред които:

 • Кораб
 • Скъпа хлапе
 • Поглезете
 • Либеро
 • Moony
 • През цялата година
 • Бела Хепи и др.

Останалите имат по-малко паропропусклив слой, това са търговски марки: Huggies Classic, 365 дни, Casper, Helen Harper, Bebilon и др..

Кои бебешки памперси е по-добре да купите

Когато избирате бебешки памперси, трябва да обърнете внимание на много критерии: тегло на бебето, предназначение, цена, анатомична форма и други. Всеки тип модел е проектиран за различна цел. Един продукт е идеален за дълга разходка, друг ще бъде подходящ за домашна употреба, а третият ще се превърне в незаменим инструмент за плуване в басейна. Списък на най-добрите пелени според целта на употреба:

 • Pampers Premium Care 2 (4-8 кг) - подходящ за новородени от първите дни от живота;
 • Optima NEW (3-18 кг) - гащи за многократна употреба за няколко приложения;
 • Хелън Харпър Swimmies X-Small - модел басейн;
 • Libero Up & Go 6 (13-20 кг) - удобни памперси за гащи;
 • Goo.N M (6-11 кг) - най-добрите японски бикини под 1 година.

След като прегледате всеки модел пелена, можете да заключите коя опция ще бъде по-подходяща и практична в дадена ситуация. Моделите от горния списък се характеризират с високо качество, екологичност и безопасност..

Какво да търсите при избора на памперси

Искате ли да изберете най-добрите памперси за новородени? Това е трудно, защото асортиментът е голям и трябва да се фокусирате върху нуждите на детето. Не вие, но бебето избира най-приемливия вариант.

На какво друго трябва да обърнете внимание?

 1. Теглото. Той е този, който определя размера. Колкото повече тежи бебето, толкова по-добра трябва да бъде попиваемостта на повърхността..
 2. Възраст. Новородените трохи изискват специално внимание към себе си - памперсите трябва да бъдат снабдени със защитен отвор или специална подложка за пъпа, за да не повредят раната. По-големите деца се чувстват чудесно в количка или креватче с традиционни велкро пелени. А за мобилни и активни бебета трябва да си купите бикини с ластик.
 3. Етаж. Ако това е важно за вас, тогава можете да си купите специални продукти за момичета, където по-дебелият слой е отдолу и отзад, или за момчета, когато плътността е концентрирана отпред. Най-разпространените унисекс модели на пазара са подходящи за бебета от двата пола, защото абсорбиращата подложка е равномерно разпределена по цялата повърхност.
обратно към съдържанието ↑

Полезни съвети

Пелените са продукти за лична хигиена, така че не бива да пестите от качеството на продукта. И за правилното използване следвайте няколко съвета.

 1. Съхранявайте памперсите на сухо място, високата влажност може само да навреди. Обърнете внимание на срока на годност, размера на опаковката и целостта.
 2. Когато избирате нов производител, първо закупете няколко пелени за тестване и едва след положителен резултат можете да закупите голяма опаковка.
 3. Продуктите за еднократна употреба трябва да се изхвърлят незабавно. Те не могат да бъдат измити или изсушени. При изсушаване адсорбенти, които вече са абсорбирали урината, стават твърди и чупливи, те не са предназначени за повторна употреба.
 4. Периодично проверявайте „ситуацията“ под пелената - разкопчайте, докоснете, помиришете - най-важното е да не пропуснете „инцидента“, който може да доведе до дразнене на кожата или по-сериозен проблем.
 5. След „голяма нужда“ памперсът трябва да се смени незабавно. Детето трябва да се измие, избърше и да му се даде възможност да остане на чист въздух в продължение на десет минути - въздушните бани ще имат само полза.
 6. Когато сменяте памперси, не забравяйте за хигиената - сушете мокро и хидратирайте сухо. Ако в областта на гънките има обрив от пелена или мокри зони, тогава те трябва да бъдат измити, изсушени добре и напудрени с бебешка пудра. Люспестата или суха кожа, напротив, трябва да се смазва с мазен бебешки крем.

Заключение

Вашата цел е да изберете типа памперси, които работят най-добре за вашето бебе. На първо място, той трябва да е удобен и удобен. Не бива да се пести от качество за сметка на здравето - изберете най-доброто.

Pampers Нови бебешки сухи пелени - преглед

Какви памперси да вземете за новородено? Кои пелени са най-добри? Как Pampers се различават от Haggis и Libero

С първото дете по някакъв начин дори не се съмнявах - веднага реших, че ще заведа Pampers New Baby в родилния дом или по един прост начин „една пелена“. Тъй като съм напълно неопитен, не видях разликата между популярните компании за пелени. Pampers, Haggis, Libero - каква е разликата? Просто моите познати говориха най-добре за Pampers New Baby и за памперсите в зелена опаковка като цяло. Да, и самата компания някак винаги се чува.

Спомням си, че в LCD, по време на подготовката на бременните жени за предстоящия забавен живот, ни раздадоха като рекламна мини-опаковка Haggis, 3 бр. Ами памперсът е като памперс. За неопитните ми очи всички бяха на едно и също лице..

В болницата все пак купих пакет Pampers New Baby. От самото начало те започнаха да ги използват. В родилната зала акушерката каза, че сме дали добра пелена, най-удобната. Тогава не обърнах внимание. И когато на следващия ден отново получихме няколко Хаги и Либерос като някаква промоция, накрая навлязох в разликата. Сравнявайки Памперс, Хагис и Либеро и разглеждайки новороденото ми дете (което, между другото, се роди със средно тегло 3300), бях шокиран и изобщо не разбрах как е възможно изобщо да дърпам Либеро на такова бебе, но за хагите веднага разбрах, че това ще бъде резерв за най-екстремния случай.

Pampers New Baby е толкова мек, тънък, удобен, че е просто удоволствие да ги използвам. На гърба има ластик, велкро също се разтяга. Това е много важно за слабите новородени..

Libero е дебел и твърд ужас, сякаш твърд памук е пъхан в пелена.

Хагис - също мазнина за новородено, ще се побере само когато няма друга възможност.

Гледайки напред, ще кажа, че всичко това се отнася конкретно до размера "1", защото след една година карахме в Хагис и не се възмутихме))

За да бъда честен, трябва да кажа, че всичко това датира отпреди четири години. Сега има много достоен заместител на Pampers - това е Haggis Ultra Comfort. Но по това време нямаше алтернатива за мен.

С второто дете, отивайки в болница, дори в мислите ми не беше да изневеря на любимия ми Памперс. Вярно е, че цените за тях, разбира се, скочиха рязко, както за всички други памперси, уви.

Ако с първата не се занимавах наистина с цените на памперсите, тъй като бяха доста достъпни, то с втората мисля да спестя. Например:

Преди 4 години купих пакет Pampers New Baby за 50 гривна.

Сега цената на пакет Pampers New Baby е около 110-120 гривна. Имахме късмета да се включим в акцията в ATB и купихме 2 пакета наведнъж с мега отстъпка от 102 UAH))

Опаковката съдържа 27 броя. Тоест цената за една пелена е малко по-малка от 4 UAH..

Числото "1" на опаковката означава, че това е първият брой памперси, тогава трябва да се съсредоточите върху приблизителното тегло на детето, което е написано точно там. В този случай това е 2-5 кг. И тъй като децата се раждат главно и средно с тегло около 3,5 кг, то е „онова“, от което се нуждаят през първите дни и седмици от живота.

И в болницата, и у дома отново същото - много е удобно да се използват тънки и гъвкави пелени и като цяло е неудобно за други компании.

Нюанси

Миризма. Тук също е доста специфично. Той никога не ме притесняваше. Колко Pampers от всякакъв размер имахме с по-голямото дете, сега с по-малкото - не разбирам страданието на хората от миризмата, всичко ме устройва. Но трябва да ви предупредя. И ако никога не сте виждали нито един Pampers на живо, тогава купете един малък пакет за начало, за да опитате.

По отношение на историите на ужасите, които могат да се видят в интернет (памперсите се търкат, попиват лошо и моят "любимец", корона - свещеник се преструва))). Горе-долу.

Всякакви памперси могат да се търкат и има два варианта - или сте ги закопчали неправилно, или детето ви просто не пасва на конкретна компания във формата си, защото всеки е различен, някой има по-голямо дупе, някой има по-малко и т.н. В края на краищата, ако дънките не ви паснаха по размер, карате ли качеството им? Но има отрицателна обратна връзка. И това дори е добре, защото няма идеални продукти и всеки бъдещ родител трябва да бъде психически подготвен за факта, че независимо от качеството на памперсите, винаги съществува риск те да не отговарят точно на вашето дете..

За "лошо усвояване" не мога да кажа нищо. Имахме Pampers New Baby и други размери зелени Pampers, погълнати най-добре. Според този показател Pampers нямат равни за мен. Дали новият елитен Хагис може да се състезава.

Що се отнася до "свещеникът preet" - той трябва да бъде променен навреме. Тогава няма да има за какво да се оплаквате и то също ще тече.

Пелената трябва да се сменя на всеки 3 часа! И ако бебето се качи, тогава веднага, дори ако е било облечено преди 5 минути! Тогава няма да има оплаквания относно усвояването и други проблеми. Между смяната на пелената трябва да оставите детето за 10-15 минути, за да се проветри. Естествено, всичко е в рамките на разумното - ако смените памперс в болницата, веднага ще трябва да облечете нова.

Може би си мислите, че съм скучна надутост, но мнозина, оказва се, не спазват основните правила. Спомням си как преди раждането на първата свекърва ми каза: „Без памперси, само марля, защото приятели на някаква седма вода върху желе, бебето имаше силен обрив от пелена“. Е, и рефренът по темата „Ето, че сме навреме.“ Трябваше веднага да обясня, че правилното използване на пелена и задържането на дете в нея с дни са съвсем различни неща. И ако си припомним „вашето време“, защо тогава сега използвате пералня, ютия с пара, хладилник без замръзване и други предимства на цивилизацията и в същото време отказвате пелени??

Най-големият ми син се роди в края на септември и до лятото през цялото време беше с памперси, с прекъсвания между смените от 10-30 минути. Всичко беше страхотно! Не се случиха никакви ужаси, нищо не се „стопи“ (brr, дори подла дума), не се изчерви, не се обели и не се задави.

С по-младия се опитваме леко да намалим консумацията на памперси, но не се получава много добре, защото бебето е много студено, студено му е дори в велосипедни дрехи в топъл апартамент със стайна температура от +25. Следователно да останеш дълго време без пелена не е особено успешно. И отново почти винаги сме в тях и Pampers Newbaby. Няма проблеми. Просто използваме крем и прах за памперси и го сменяме навреме. Защо да измъчвате себе си и детето, когато има такава полза от цивилизацията като памперси))

Плюсове на Pampers New Baby за мен:

 • тънък;
 • мек;
 • надеждна велкро;
 • универсална форма на пелена;
 • абсорбиращият слой е надежден, влагата е добре разпределена вътре;
 • ластиците отстрани не позволяват изтичане, но не притискат;
 • съотношение цена-качество.

Препоръчвам Pampers New Baby като най-добрите пелени за новородени. Но във всеки случай не препоръчвам да купувате огромен пакет наведнъж, по-добре е да купите малък. Нещо повече, сега в много супермаркети в раздела за пелени има проби от всеки тип и можете да разглеждате и обръщате памперси в ръцете си. И винаги трябва да сте подготвени за факта, че памперсът може да не се побере.

Haggis срещу Pampers: как се различават памперсите и какво е по-добре да изберете?

Изборът на памперси за деца е много голям. Има серии за новородени, бебета и по-големи деца. В аптеките и магазините се продават памперси от различни компании.

Най-популярни са Huggies и Pampers. Продуктите на тези марки имат общи и отличителни черти. Много родители не могат да решат кой производител да изберат..

За да разберете кое е по-добро - Haggis или Pampers, трябва да вземете предвид характеристиките на тези две марки, да извършите сравнителен анализ.

Предимства и недостатъци на Хъги

Пелените Huggies се произвеждат от известната американска корпорация Kimberly-Clark. За първи път памперси от тази марка са пуснати в продажба през 1978г. Клиентите веднага оцениха високото качество на продукта. Бебешките хигиенни продукти Haggis бързо набраха популярност. Продуктът се търси днес.

Ползите от Huggies включват:

 • хипоалергичен. При производството на памперси, които могат да причинят обриви, сърбеж и зачервяване на кожата на бебето, не се използват лосиони, кремове, аромати, масла или други добавки. Huggies са подходящи за новородени и кърмачета, които са склонни към алергии;
 • голямо разнообразие от. Компанията произвежда памперси за момчета и момичета от различни възрасти. За бебета Kimberly-Clark предлага Huggies Elite Soft 1 и 2, Classic 2. Първият вариант е предназначен за бебета с тегло до 5 кг. Последните две разновидности са подходящи за деца 3-6 кг;
 • добра мярка. Пелената има триъгълна форма. Благодарение на това той седи по-добре и е по-удобен за бебето. Велкро и еластични ленти около отворите за краката осигуряват надеждна фиксация на продукта върху тялото на детето;
 • удобни крепежни елементи. Смяната на пелената на Haggis е бърза и лесна.

Има ли продукти и недостатъци на Huggies, за които родителите трябва да са наясно:

 • миризма. Тъй като памперсите се състоят само от естествени съставки и не съдържат аромати, те имат по-изразена неприятна миризма, когато са замърсени, отколкото ароматните памперси;
 • наличието на проблеми с грешен размер. Ако елементът е твърде голям, той ще изтече. Неприятен инцидент може да се случи и при ненавременна смяна на памперса;
 • стегнати крепежни елементи. За пълни бебета ластиците на такива памперси могат да стискат, да търкат краката им.

Плюсове и минуси на Pampers

Pampers е търговска марка на известната американска компания Procter & Gamble. Пелените на тази фирма са изработени от естествени материали. Но те съдържат парфюм и гел. Използваните вещества се тестват в лаборатории и се считат за безопасни за бебета. Високото качество на памперсите се потвърждава от сертификати и тестове.

Предимствата на памперсите с марка Pampers включват:

 • наличието на многостепенен слой. Това предотвратява изтичането на продукта. Най-горният слой съдържа мек лосион, който предпазва от влага. Под него има мека полиестерна материя, която абсорбира движенията на червата и урината на бебето. Има и разпределителен слой, абсорбираща сърцевина. Външната част на продукта е направена от материал, който предотвратява изтичането на течност върху дрехите, леглото;
 • наличие на широка гама. Производителят предлага различни серии в зависимост от възрастта и теглото на бебето: Pampers Sleep and Play, Premium Care (0, 1, 2), New Baby Dry, Панталони;
 • има добра абсорбция. Следователно вероятността от дразнене и обрив на пелена е ниска;
 • наличието на рисунки. Те са направени от безопасни суровини;
 • липсата на изразена неприятна миризма в замърсения продукт. Постигнато благодарение на присъствието на аромати в състава;
 • добра фиксация;
 • лекота на обличане и сваляне на продукта.

Diaper Pampers Premium Care

Недостатъците на пелените с марка Pampers включват:

 • Велкрото е сурово, така че може да остави следи по тялото на детето;
 • аромати и гел могат да провокират дразнене и алергии при чувствително бебе;
 • вътрешният слой е достатъчно влажен. Поради тази причина памперсите се сменят често..

Общи и отличителни черти

Пелените Pampers и Haggis са създадени по подобна технология. Те съдържат горни, абсорбиращи, разпръскващи, защитни и вътрешни слоеве. Продуктите са изработени от естествени висококачествени материали, които отговарят на GOST. Pampers и Haggis имат икономични и премиум серии. Тези марки са лесни за поставяне и сваляне. Те са на достъпна цена.

Пелени Huggies и Pampers се различават по следните параметри:

 • наличието на аромати. Haggis ги няма, което прави продуктите по-безопасни за чувствителна кожа. Продуктите на Pampers съдържат аромати, поради което нямат подчертана миризма при замърсяване;
 • цена. Цената на продуктите на Haggis е малко по-ниска от Pampers;
 • кацане. Пелените Haggis имат еластична лента, която осигурява по-плътно прилепване към тялото. Детски хигиенни продукти Pampers се фиксират с велкро. Имат изрез за пъпа;
 • дизайн. Хигиенни продукти Pampers са украсени с шарка;
 • честота на подмяна. Вътрешният слой на продуктите на Haggis е сух, докато Pampers са по-влажни. Следователно памперсите на Pampers трябва да се сменят по-често..

Кои пелени са най-добри?

Трудно е да се каже еднозначно кое е по-добре, Хагис или Памперс. Пелените на тези марки се справят добре с основната си задача - абсорбирането на влага. Изборът трябва да се направи, като се вземат предвид особеностите на кожата, склонността към алергии, възрастта и теглото на бебето, финансовото състояние на семейството.

За деца с чувствителна кожа е по-добре да изберете продуктите на Haggis. Не съдържа аромати и следователно не причинява алергии. Също така, тази марка трябва да се предпочита, ако детето страда от обрив на пелена, дразнене на кожата.

По-добре е децата с наднормено тегло да купуват продукти на Pampers. Тези памперси не стискат краката. Ако детето не е предразположено към алергии, кожни проблеми, тогава можете спокойно да си купите хигиенни продукти Pampers.

Ако родителите реагират остро на неприятни миризми, тогава тази марка също трябва да бъде предпочитана. Тъй като памперсите на Pampers са парфюмирани, смяната им ще бъде по-лесна. За недоносени бебета изберете продукти на Pampers..

Тази марка предлага памперси специално за новородени с ниско тегло. Ако основният критерий за закупуване на хигиенни продукти е ниската цена, тогава трябва да се предпочете Haggis. Такива памперси са по-евтини и издържат дълго време..

Обратна връзка от родителите

Повечето родители купуват памперси Haggis. Майките отбелязват, че продуктите от тази марка лесно се слагат и свалят. Също така предимствата включват добра абсорбция, мекота.

Huggies Elite Soft

Някои родители се оплакват от лошото фиксиране на продукта: децата лесно отварят пелената, което води до теч. Според майките, памперсите Classic се чувстват като хартия и се пълнят бързо. Поради това те често купуват Haggis Elite Soft.

Има много оплаквания относно продуктите на Pampers от икономична класа. Родителите отбелязват, че такива хигиенни продукти провокират появата на обрив на пелена, дразнене при постоянна употреба.

Отзивите на майките относно използването на памперси на въпросните марки са дадени по-долу:

 • Марина. Хагис е купен за дъщеря ми от раждането. Тогава решихме да преминем към Pampers. Няма оплаквания за нито една марка. И двете пелени попиват добре и не дразнят;
 • Виктория. Пелените Pampers не пасваха на дъщеря ми: те причиняваха обрив и сърбеж. Купувам й Хагис. За моя син, напротив, взимам продукти на Pampers: той е голям и пелените от тази марка му подхождат повече;
 • Татяна. Купувам само Pampers за дъщеря си. Те са с шарки, миришат добре и тънки. През цялото време на употреба бебето не е имало обрив от пелени, дразнене или алергии;
 • Анастасия. Купих продукти на Haggis и Pampers за децата си. Предпочитам първата марка заради нейната естественост и липса на аромати. Аз имам две деца. Haggis е по-евтин и трябва да се сменя по-рядко от Pampers. Това спестява много пари;
 • Альона. Купувам Хагис за сина си. Той е алергичен към продуктите на Pampers: появява се обрив, зачервяване на кожата. Мисля, че това се дължи на наличието на аромати в състава. Haggis е една от малкото марки, които могат да се похвалят с липса на аромати в своите продукти. Освен това цената му е по-ниска.

Не трябва да вземате решение коя марка памперси да изберете само въз основа на обратна връзка. Трябва да се помни, че всяко дете е различно: за някои продуктите на Huggies са по-подходящи, а за други - Pampers..

Подобни видеа

Кое е по-добро - Haggis или Pampers? Сравнение на памперсите във видеото:

По този начин Хагис и Памперс имат своите плюсове и минуси. Те са направени по същата технология, предпазват добре от течове. Отговарят на стандартите за качество, изискванията за безопасност.

Изборът на марка трябва да се направи, като се вземат предвид особеностите на кожата, възрастта на детето. Каква марка да купите зависи от родителите. Можете да закупите продукти от две марки за тестване. Това ще ви помогне да определите производителя и серията..

Какво е най-доброто за новородени Haggis или Pampers?

За младата майка е трудно да направи избор в разнообразието от памперси. Богат асортимент едновременно радва и плаши. Дори една марка е представена от линия от няколко подвида. Цената на памперсите ви кара да се чудите. Ако евтиното означава по-лошо? Как да не се объркате в избора и да се спрете на желания вариант?

Един от добре познатите и икономични варианти са памперсите от Haggis и Pampers..

Пелени Хъгис

За бебета тази компания препоръчва памперси Haggis Elite Soft 1 (до 5 кг), Haggis Elite Soft 2 (3-6 кг) и Haggis Classic 2 (3-6 кг).

 • Haggis Classic е подходящ за тези, които нямат специални изисквания за качество. Външно и на допир те приличат на хартия. Бързо се пълнят. Плюсовете включват ниска цена, ярък дизайн, еластични бариери и опънат колан.
 • Haggis Elite Soft са коренно различни от своите събратя. Мека и приятна от всички страни. Перфектно прилепване: не натискайте корема и не се плъзгайте. Отзад има еластична талия и джоб, който предпазва от изтичане на свободни табуретки. Разтягане на бариери между краката. Отпред има надпис „коремче“, новите родители няма да сбъркат. Добра абсорбция, издържат на нощен сън. Вътре меките пъпчиви подложки позволяват да се отдели натрупаната течност от дъното на бебето, която ще остане суха. Има индикатор за влага, с който неопитните родители разбират за пълненето. Недостатъкът на този модел е високата цена..

Памперси памперси

За новородени тази компания предлага серията Pampers Sleep and Play (3-6 кг), Pampers New Baby Dry 1 (2-5 кг) и 2 (4-8 кг), Pampers Premium Care 0 (

Кои са най-добрите памперси за новородено, които да носят в болницата? Памперс или Хагис?

Настроики:

1-ki и 2-ki са по-добри от пелената Premium. Те са по-меки.
Но първо купете опаковка и я помиришете (преди те бяха без мирис, после със страшна миризма, може би сега те отново са нормални).
От 3 използвахме Haggis Ultracomfort (те са без мирис, пасват добре).

Haggis Elite soft през 2013 г. бяха сурови по краищата, така че аз, макар и фен на Haggis, не ги купих. Може би сега са се променили.

Как да изберем най-добрите памперси за вашето бебе?

Вероятно нито една съвременна майка, която се грижи за бебе, не може без пелени. Вече в родилния дом трябва да вземете първите памперси със себе си. Ето защо, дори по време на бременност, всяка майка има въпрос: Как да изберем най-добрите памперси за бебе?

На пазара има много различни марки памперси, отзивите за които често са противоречиви. Разбира се, с течение на времето, използвайки различни марки и видове памперси, вие лично ще намерите най-добрите пелени за вашето бебе. Но все пак искам да опиша моя опит с избора на памперси и някои факти, на които трябва да се обърне внимание на всички майки.

Първо, нека разгледаме какво представляват памперсите..

Как да определите размера на бебешките пелени?

Първо, памперсите се предлагат в различни размери (в зависимост от теглото):

 • Новородено (2-5 кг)
 • S (4-8 кг)
 • М (6-11 кг)
 • L (9-14 kg)
 • XL (12-20)

Въпреки факта, че размерът на различните марки памперси е сходен, те все пак могат да се различават по размер поради тяхната кройка. И всяко бебе има свои собствени характеристики: височина, обем на корема и ханша.

ВАЖНО!
Когато избирате памперс, не е необходимо да вземате размер с марж, пелената трябва да приляга плътно на стомаха и краката на бебето (но не и да притискате!), В противен случай ще изтече.

Какви памперси да изберем за новородено?

Когато избирате първите памперси в родилния дом, можете да се съсредоточите върху очакваното тегло на детето или да вземете няколко памперса с различни размери поотделно, а за много малки бебета можете да търсите памперси с тегло до 2 кг.

За първите пелени на бебето е най-подходящ като мек на допир, без мирис и всякаква импрегнация, за да се избегне дразнене. Всички японски пелени (Goon, Moony, Merries), Huggies elite soft или Pampers premium care отговарят на тези изисквания. Пелените от всички тези марки са с най-високо качество и са в приблизително същия ценови диапазон.

Като цяло, първоначално, поне до 6 месеца, е по-добре да не експериментирате с памперси и да не пестите пари, за да не провокирате алергии, т.к. това може да доведе до неудобство на бебето при всякакви пелени, така че е по-добре да предотвратите алергиите към памперси навреме. Отново според педиатрите няма оплаквания от алергии само към японски пелени. Но ако бебето ви все още има дразнене на интимни места, прочетете какво да правите в следващата бележка.

Кои марки памперси са най-добри?

След 6 месеца, ако желаете, можете да опитате да потърсите по-бюджетни пелени, подходящи за вашето бебе..

Току-що си зададох този въпрос и реших да сравня и класирам различни марки памперси на цената на една пелена (размер М 6-11 кг, въз основа на най-ниските цени, намерени в магазините и онлайн магазините) и според рейтинга на рецензиите на популярни ресурси (otzovik и препоръка).

Сравнение на памперси за цената на 1 брой.

Марка на пелениЦена за 1 пелена, търкайте. (Септември 2016 г.)
Pampers premium care (Полша)29.8
Merries (Япония)20.7
Huggies elite soft (Русия)19.6
Moony (Япония)19.4
Goon (Япония)19.3
Libero Comfort (Швеция)18.3
Greenty (Китай)18.8
Insoftb (Китай)17.8
Мепси (Русия)17.4
Мили Тили (Китай)17.3
Pampers active baby dry (Полша)16.7
Рокля Winsun (Китай, Русия)15.6
Huggies ultra comfort (Русия)14.2
Molfix (Турция)11.5
Бела щастлива (Полша)11.5

Сравнение на памперсите по отзиви

Марка на пелениОценено от 5 (въз основа на отзиви)
Moony (Япония)4,7 (130)
Insoftb (Китай)4.6 (15)
Huggies elite soft (Русия)4,52 (290)
Merries (Япония)4,48 (810)
Goon (Япония)4,45 (320)
Pampers active baby dry (Полша)4,2 (855)
Huggies ultra comfort (Русия)4,15 (280)
Мепси (Русия)4,1 (130)
Рокля Winsun (Китай)4.1 (10)
Greenty (Китай)4,09 (50)
Бела щастлива (Полша)4 (110)
Мили Тили (Китай, Русия)4 (35)
Pampers premium care (Полша)3,96 (730)
Libero Comfort (Швеция)3,77 (150)
Molfix (Турция)3,7 (150)

Така, според резултатите от сравнението, добрите памперси по отношение на съотношението цена-качество могат да се нарекат марки: Bella happy (Полша), Huggies ultra comfort (Русия), Insoftb (Китай), Pampers active baby dry (Полша).

Основните предимства и недостатъци на различните марки памперси

Помислете какви са плюсовете и минусите, отбелязани в ревютата за всяка от марките памперси.

Марка на пеленипрофесионалистиМинуси
Moony (Япония)тънък;
без миризма;
добра велкро;
мек;
попиват много;
индикатор за пълнене;
ластик на гърба;
без аромати и импрегнации.
малък;
мокро отвън.
Insoftb (Китай)мек;
добра абсорбция;
индикатор за пълнене;
релефна повърхност;
ластик на гърба;
добра велкро;
без мирис, без импрегниране.
трудно се намират в продажба.
Huggies elite soft (Русия)мек;
релефна повърхност;
ластик на гърба;
попиват много;
удобна велкро;
пълен индикатор.
има лека миризма;
груб ластик между краката.
Merries (Япония)мек;
клетъчна повърхност;
индикатор за пълнене;
без миризма;
без аромати и импрегнации.
влажно отвън;
без ластик на гърба;
нееластична велкро.
Goon (Япония)мек;
тънък;
клетъчна повърхност;
индикатор за пълнене;
без миризма;
ластик на гърба;
без аромати и импрегнации.
влажно отвън;
не попиват достатъчно добре.
Pampers active baby dry (Полша)абсорбира добре;
тънък;
еластична велкро;
мека.
няма ластик на гърба;
има миризма;
няма индикатор за пълнене;
увисване.
Huggies ultra comfort (Русия)дизайн;
тънък;
ластик на гърба;
абсорбира добре;
мек;
стречинг колан и велкро;
има специални за момчета.
няма индикатор за пълнене;
малък;
слаба миризма.
Мепси (Русия)абсорбира добре;
индикатор за пълнене;
мек;
тънък;
ластик на гърба.
абсорбират малко;
подуване;
слаба миризма;
мокро отвътре;
трудно се намират в продажба;
Отлепва велкро;
неанатомична форма.
Рокля Winsun (Китай)клетъчна повърхност;
индикатор за пълнене;
без миризма;
мек;
ластик на гърба;
плътен външен материал;
усвояват добре.
трудно се намират в продажба;
нееластична велкро.
Greenty (Китай)тънък;
ластик на гърба;
абсорбира добре;
не се подуват;
вътре в слой зелен чай.
мирише на зелен чай;
трудно се намират в продажба;
нееластична велкро;
малки ластици на краката;
няма индикатор за пълнене.
Бела щастлива (Полша)ластик на гърба;
мек;
усвояват добре.
мирише на зелен чай;
Велкро не се държи добре;
увисване;
възможно дразнене;
нееластична велкро;
мокро отвътре;
дебел.
Мили Тили (Китай, Русия)ластиците отпред и отзад са меки, еластични;
клетъчна повърхност;
мек;
тънък;
без миризма;
усвояват добре.
няма индикатор за пълнене;
плъзнете надолу;
трудно се намират в продажба;
нееластична велкро.
Pampers premium care (Полша)тънък;
удобна велкро;
мрежа за усвояване;
пълен индикатор.
силна миризма;
смачкване на ластици;
мрежата се придържа към дупето;
евентуално дразнене.
Libero Comfort (Швеция)ластик на гърба;
трайна велкро;
без аромати и импрегнации;
усвояват добре.
груб хартиен материал;
няма индикатор за пълнене;
мокро отвътре;
смачкване на ластици;
има миризма;
евентуално дразнене.
Molfix (Турция)еластична велкро;
мек;
бързо абсорбира.
слаба миризма.
няма индикатор за пълнене;
без ластик на гърба;
разтривайте краката им;
мокро отвътре;
малък;
възможно дразнене;
суров навън.

Като взех предвид недостатъците, разкрити при по-внимателно разглеждане, стигнах до извода, че е възможно да се разграничат такива марки памперси като: рокля Winsun (Китай), Huggies ultra comfort (Русия), Insoftb (Китай), Moony (Япония), Milly Tilly (Китай), Русия).

Не разгледах възможността за изтичане и нивото на цените сред минусите, тъй като сравнението на цените е дадено по-горе и всяка пелена има вероятност от изтичане, тъй като причината може да е в неправилен размер, свободна / неравномерно облечена пелена или твърде дълго детето е в нея.

По този начин може да се заключи, че добрите памперси не са непременно най-скъпите. В сравнение с японските памперси, китайските марки, които са по-евтини, се представиха много добре. Сред другите марки има и добри бюджетни опции, но тук трябва да се примирите с някои недостатъци..

Кои марки памперси - гащи са по-добри?

Когато детето стане много активно, най-добре е да преминете към пелени с гащи, тъй като те са по-бързи и по-удобни за обличане (като обикновените гащи). Гащичките се отличават от обикновените памперси чрез мека еластична лента, разположена изцяло около корема, която трябва да се скъса, когато се отстрани отстрани, също и на гърба на пелената (където се изписва обратно), обикновено има самозалепваща лента за фиксиране на мръсната пелена в навита форма.

Подобно сравнение беше направено за памперси-гащи с размер M 6-11 кг, въз основа на най-ниските цени, намерени в магазините и онлайн магазините) и според рейтинга на рецензиите на популярни ресурси (otzovik и ireccomend).

Сравнение на памперси-гащи на цена от 1 брой.

Марка на пелениЦена за 1 гащи, търкайте. (Септември 2016 г.)
Pampers premium care (Полша)30.4
Greenty (Нова Зеландия)24.6
Merries (Япония)21.9
Goon (Япония)21.3
Moony (Япония)21.2
Хъги (Русия)20.1
Libero Up & Go (Швеция)19.8
Мили Тили (Русия)19.8
Йокосун (Китай)19.3
Панталони Pampers (Полша)18.2
Insoftb (Китай)17.8
365 дни (Германия)14.5

Сравнение на пелени с гащи според прегледите

Марка на пелениОценено от 5 (въз основа на отзиви)
Insoftb (Китай)4.8 (13)
Moony (Япония)4,65 (45)
Йокосун (Китай)4,62 (65)
Merries (Япония)4,53 (300)
Greenty (Нова Зеландия)4,5 (22)
Goon (Япония)4,4 (90)
365 дни (Германия)4,4 (125)
Pampers premium care (Полша)4,3 (151)
Панталони Pampers (Полша)4,26 (221)
Мили Тили (Русия)4.2 (34)
Libero Up & Go (Швеция)4 (596)
Хъги (Русия)4 (200)

Основните предимства и недостатъци на различните марки памперси за гащи По този начин, въз основа на сравнението, добрите памперси за гащи по отношение на съотношението цена-качество могат да бъдат наречени марки: Insoftb (Китай), Yokosun (Китай) и 365 дни (Германия).

Помислете какви са плюсовете и минусите, отбелязани в рецензиите за всяка от марките гащички.

Марка на пеленипрофесионалистиМинуси
Insoftb (Китай)мек;
добра абсорбция;
индикатор за пълнене;
мека еластична лента;
без мирис.
трудно се намират в продажба.
Moony (Япония)Велкро за изхвърляне;
мек;
тънък;
не увисва;
абсорбира добре;
не търкайте;
без миризма;
индикатор за пълнене;
не се подуват.
малък.
Йокосун (Китай)Велкро за изхвърляне;
мек;
индикатор за пълнене;
тънък;
без мирис.
трудно се намират в продажба;
мокро отвътре;
усвояват малко.
Merries (Япония)Велкро за изхвърляне;
мек;
индикатор за пълнене;
мека еластична лента;
Попивам добре;
не увисва;
без мирис.
стегната еластична лента;
абсорбират малко;
малък размер;
крепък;
влажно отвън;
не е достатъчно за през нощта.
Greenty (Нова Зеландия)Велкро за изхвърляне;
мек;
индикатор за пълнене;
седнете добре;
абсорбира добре;
без мирис, без импрегниране;
мека еластична лента;
не увисвайте.
няма велкро за изхвърляне;
трудно се намират в продажба;
сурова външна страна.
Goon (Япония)Велкро за изхвърляне;
мек;
тънък;
не увисва;
без миризма;
индикатор за пълнене;
абсорбира добре;
не увисвайте.
стегната еластична лента на стомаха;
абсорбират малко;
малък;
мокро отвън.
Pampers premium care (Полша)удобна мека еластична лента;
мек;
индикатор за пълнене;
усвояват добре.
слаба миризма;
няма велкро за изхвърляне;
бързо пълнене;
увисване.
Панталони Pampers (Полша)мек;
мека еластична лента;
тънък;
усвояват добре.
миризма;
импрегнирани;
подуване;
увисване;
няма индикатор за пълнене;
евентуално дразнене.
Мили Тили (Русия)мек;
широка еластична лента;
абсорбира добре;
седнете добре;
попиват бързо;
без мирис.
трудно се намират в продажба;
няма велкро за изхвърляне;
усвояват малко.
Libero Up & Go (Швеция)дизайн;
удобна еластична лента;
Велкро за изхвърляне;
не увисва;
без мирис.
твърд материал;
няма показател за пълнота;
малък;
мокро отвътре;
не попивайте веднага;
усвояват малко.
365 дни (Германия)удобна еластична лента;
Велкро за изхвърляне;
не увисвайте;
без миризма;
мек;
достатъчно тънък;
седни добре.
няма показател за пълнота;
малък;
не попиват достатъчно добре;
мокро отвътре;
продава се само във веригата магазини Lenta.
Хъги (Русия)абсорбира добре;
тънък;
дизайн;
седнете добре;
пълен индикатор.
малък;
неудобно велкро отстрани;
подуване;
суров навън;
абсорбират малко;
свободно прилепване;
миризма;
странични закопчалки;
мокро отвътре.

Що се отнася до пелените-гащи, тук конкуренцията с популярните японски марки също се прави от китайските гащи, с добро качество, но в същото време и по-евтина., Insoftb (Китай), Moony (Япония).

Колко памперси трябва да смените на ден?

Всяка майка се чуди колко често бебето трябва да сменя памперс. Можете да намерите такава информация, че трябва да сменяте 10-20 памперса на ден, т.е. почти на всеки 1-2 часа. Разбира се, ако бебето е тръгнало „по голям начин“, тогава трябва незабавно да смените памперса, това не може да става и дума. Но нека обърнем внимание на факта, че качествените памперси си заслужават парите с причина. Те са направени по съвременни технологии, способни са да абсорбират и задържат достатъчно количество влага, като същевременно остават сухи и без да причиняват дискомфорт на бебето. Добрата пелена е в състояние да задържи влагата до 10 часа, например, по време на целия нощен сън на бебето, което му позволява да спи спокойно и не е нужно да се притеснявате за смяната на пелената. Така през деня можете да смените 1-2, максимум 3 пелени. Оттук следва логичен отговор на въпроса.

Трябва ли да сменям памперса през нощта?

Ако бебето не се качи, никъде нищо не е изтекло и той спи спокойно, без дискомфорт, тогава не можете да смените памперса до сутринта.

Къде да купя памперси?

Най-изгодно е да купувате памперси в онлайн магазини, където обикновено не само цените са по-ниски, но и удобна доставка. Поръчката ви ще бъде доставена директно до дома ви за ниска такса или дори напълно безплатно. Можете също така изгодно да купите памперси за промоции в големи вериги от детски магазини, например: детски свят, дъщери-синове и т.н..

Моят опит

За съжаление бебето ни е склонно към алергии, така че почти година използвахме само японски памперси (Goon, Moony, Merries), тъй като само те не бяха дразнещи. На марките Libero, Molfix, Pampers детето се раздразни. По-късно въпреки това намерихме подходящи памперси във всички отношения - това са Huggies ultra comfort за момчета. Те перфектно попиват, издържат цяла нощ и в същото време остават сухи отвътре и отвън, без мирис, върху тях няма дразнене. Може би те не са толкова меки като японските памперси, но това вече не е толкова важно за нас и най-важното е, че цената им е по-хуманна.