Каква смес е по-добре за бебето да избере за добро хранене - пълната информация за продукта, мненията на лекарите и отзивите на майките във форумите ще ви помогнат да определите.

В допълнение към стандартните формули, детската храна на основата на козе мляко, соя и ферментирало мляко се счита за популярна. Изборът на сместа за пълния растеж на бебето от момента на раждането е строго индивидуален.

Най-добрата адаптация за кърмачета за новородени (възможно най-близо до кърмата)

Стартовите смеси, които се хранят на бебе от първите дни на живота, трябва да отговарят на много критерии..

Основните моменти, на които родителите трябва да обърнат внимание при избора на алтернативна храна, са следните:

 1. Състав.
 2. Вкус.
 3. Наличност.
 4. Цена.

Състав

Като основа на адаптираната (най-близка до майчиното мляко) бебешка храна, повечето производители вземат краве мляко или суроватка, като трансформират химичния си състав чрез съотношението на протеина като основен компонент. Оптималната цифра е 1,2 g протеини на 100 g продукт.

Като се има предвид, че протеинът от краве мляко се усвоява по-малко от бебето от този на майката, много производители определят количеството протеин само до 1,4 и това е признато от педиатрите за най-приемлива цифра..

Казеинът в кърмата е в съотношение 80-60: 20-40. За първите смеси този показател трябва да се поддържа, смеси с най-близкото съотношение на казеин към суроватъчни протеини се наричат ​​суроватка и се класифицират като "силно адаптирани".

Сместа трябва да има оптималното съдържание на таурин, аминокиселина, която позволява на бебето да усвоява добре мазнините. Съдържанието се определя в рамките на 4-5 mg на 100 ml храна.

Мазнините в смеси се препоръчват и одобряват от руски и европейски педиатрични институти. Това се отнася до наличието на палмово (по-рядко рапично) масло в бебешката храна. Изключение прави американската храна за деца - Similak, Nanny. Американските технологии за здравословно хранене елиминират използването на тези мазнини.

Линолова и линоленова киселини трябва да бъдат в съотношение 7: 1. Такъв баланс на тези киселини се счита за оптимален за доброто развитие на всички вътрешни органи на бебето. Арахидоновата и докозогнксаеновата киселини в съотношение 1: 1 или 2: 1 са най-близки до тези на майчиното мляко.

Адаптираните смеси включват всички микроелементи, но те се различават по количественото съотношение в диетата от различни производители. Основните са наличието на всички витамини от група В, витамини А, С и др., Минерали цинк, калий, калций, литий, желязо и др. Педиатърът и самото дете ще помогнат за избора на най-добрата смес, ако внимателно наблюдавате поведението му.

Смесите Bellakt, Friso, Hipp са най-съобразени с майчиното мляко на вкус, но това е мнението на специалистите. Бебетата често предпочитат други смеси, които са подходящи за тях. Превъзходството принадлежи на сместа Bellakt, нейните бебета поемат 85%, въпреки че след хранене детето често изплюва.

Нутрилон

Нутрилон е популярна кърмачка за кърмачета. Коя от разновидностите е по-добра за пълното развитие на вътрешните органи на бебето („Pre“ или „Plus“) трябва да се определя индивидуално.

Разработена от европейски педиатри, Nutrilon 1, формула за хранене на бебета от раждането до 1-годишна възраст, включва оптимално подбрания минерален комплекс Pronutra +.

Витаминният комплекс намалява риска от инфекциозни заболявания. Отговорният производител винаги предупреждава родителите внимателно да наблюдават реакцията на тялото на детето след първото хранене, за да се изключат възможни алергии.

Храната се прави в опаковки от 200 г, което е удобно за родителите по време на избора на подходящата смес. Отзивите са предимно положителни, като алтернатива на скъпия Nutrilon, майките препоръчват сместа Malyutka от същия производител - NUTRICIA.

Сместа Nan има характеристика, свързана с намалено съдържание на протеин, което е най-близо до протеиновия състав на човешкото мляко. Производителят включва допълнителни бифидогенни комплекси в сместа, благодарение на които храната се усвоява по-добре от малък организъм. Всички Nan смеси са класифицирани като хипоалергенни, ферментирали млека.

Продуктовата линия има възрастови ограничения. При избора на адаптирана диета се изискват консултации с педиатър. Според прегледите на майките, сместа се абсорбира бързо, подходяща е като допълваща храна и като основна храна само 80% от бебетата.

Нестоген

Швейцарският производител предлага бебешки храни за деца от раждането до 2 години, които се отличават с липсата на палмова мазнина в състава и са максимално адаптирани за пълноценно хранене на бебето от раждането.

За цялостното формиране на стомашно-чревния тракт на детето, в допълнение към основните елементи, съставът на адаптираното мляко за новородени съдържа: комплекс от пробиотици - Prebio и lactobacillus L. Reuteri, които са най-подходящи за неоформен стомах.

Формулите за хранене на деца след 1 година включват балансиран комплекс от витамини. Отзивите от родителите са положителни, особено меки, редовни изпражнения при новородени и добро храносмилане, без регургитация след хранене.

Експерт Humana

Humana Expert е адаптирана смес, доказала се като основна храна за 80% от бебетата на възраст до 6 месеца и като допълнителна храна. Продуктът съдържа всички витаминни комплекси за оптимално високо развитие на детския мозък. Humana Nutrition поддържа имунитета и повишава устойчивостта на организма към инфекции.

Всяка опаковка от сместа има таблица на храненето на децата по седмици и правила за приготвяне. Немският производител обръща специално внимание на възможността за развитие на кариес при деца след прорезване на зъбите в процеса на чести контакти с въглехидратни смеси..

Най-добрата формула за евтини бебета

Почти всеки производител има линия от храни за кърмачета по възраст.

Има няколко параметъра, които трябва да се вземат предвид при избора:

 1. Смеси като основна храна.
 2. За недоносени бебета с възможни стомашно-чревни проблеми.
 3. Как да се храня.

Според прегледите на родителите се формира рейтинг на производители, като се вземат предвид цените и качеството на произведената храна.

Най-популярните и висококачествени смеси се считат за такива производители:

 • Фризо.
 • Скъпа.
 • Bellakt.
 • Агуша.
Евтина кърмачка за новородени - което е по-добре, прегледите на лекарите и родителите ще ви помогнат да решите

Цената за опаковка или буркан от сместа е от 200 рубли. (400 g).

Сред по-скъпите производители са:

 • Хумана;
 • Нутрилон;
 • HiPP;
 • Бавачка;
 • Similac;
 • Milupa;
 • Беби;
 • Хайнц.

Цената варира от 400 рубли. за стандартен буркан.

Хранене за новородени - което е по-добре според родителите: сред сухи - Nutrilon (Nutricia), сред течни - NAN (Netsle), сред - NAN, Nutrilon, Semper.

Скъпа

Ако имате нужда от бюджетен избор на висококачествена смес, холандската компания Nutricia предлага адаптирана формула Malyutka.

Основен показател за качество:

 • 90% от бебетата охотно приемат адаптирано мляко.
 • Храненето носи стабилно наддаване на тегло.
 • Диатеза, метеоризъм, колики не се наблюдават.
 • Храната съдържа обезмаслено краве мляко, деминерализирана суроватка, растителни масла, рибено масло, лактоза, всички необходими микроелементи, киселини и витамини.
 • Съдържанието на аминокиселини триптофан и таурин във формулата за бебета осигурява пълното развитие на мозъка на бебето.
 • Линията съдържа смеси за бебета до 6 месеца, до една година, до една година и половина.

Споровете за опасностите от палмова мазнина за тялото на детето, която е включена в Бебето, продължават, въпреки че хранителните институции на Руската федерация и Европа позволяват използването на този продукт. Освен това има експертни мнения за ползите от наситените мазнини за организма..

Агуша

Отзивите за тази смес са около 50% положителни. Родителите отбелязват негативни аспекти на храненето и асимилацията. Има случаи на диатеза, колики, слабо наддаване на тегло.

Тези родители, чиито бебета харесват Агуша, отбелязват стабилното наддаване на тегло на детето, добра смилаемост и липсата на негативни прояви. По-специално се отбелязва, че когато детето има склонност към алергии към такива смеси като Nitrozhen, Nan и Similak, след преминаване към Agusha, всички кожни обриви бързо изчезват.

Сместа е богата на бифидобактерии, те поддържат чревната микрофлора на детето на високо ниво. Балансът на витамини и микроелементи има положителен ефект върху развитието на вътрешните системи на бебето.

Най-добрият микс от козе мляко

Храните за кърмачета на основата на козе мляко са представени в малък асортимент и се препоръчват за деца, склонни към алергии към краве мляко. Протеинът от козе мляко е по-лесно смилаем в храносмилателния тракт на бебето, като по структура той е най-подобен на протеина от майчиното мляко.

В смесите количеството микроелементи и витамини е адаптирано за хранене на деца от раждането до 6 месеца и една година. Цената на формула от козе мляко обикновено е по-висока от тази, базирана на кравето мляко. Асортиментът е представен от марките: Kozochka, Mamako, Cabrita и Nanny.

Бавачка

Новозеландският производител прави смес за пълноценно хранене и допълнително хранене за деца от раждането до една година или повече. Сместа не причинява диатеза и е подходяща за бебета с ниско тегло, с непоносимост към протеини от краве мляко, с дисбиоза.

Продуктът не съдържа суроватка, принадлежи към групата на казеина. В зависимост от храненето има смеси с пребиотици, които се препоръчват за недоносени и слаби деца..

Противопоказанията са типични за Nenny. Ако бебето има чести запеци, непоносимост към мляко, педиатрите не препоръчват да се използва. Цените в аптеките са около 1100 рубли.

Мамако

За предотвратяване на анемия (дефицит на желязо), йоден дефицит и развитие на рахит се препоръчва да се използват смеси от козе мляко на Мамако. Според родителите сместа е идеална за тези бебета, които са алергични към млечния протеин на кравите..

Съставът на храната има баланс 1: 1 на казеин и суроватка, което е нестандартно за сухите смеси и отсъствието на пребиотици. Високото съдържание на нуклеотиди допринася за бързото развитие на имунитета на бебето.

Кабрита

Адаптираната формула се препоръчва за бебета от раждането до 6 месеца. Производителят е включил в състава комплекс от масла, които допринасят за бързото усвояване на продукта и не причиняват алергии.

Според отзивите на майките, сместа е оптимална в групата цена-качество, отрицателните отзиви са под 8%. Пред- и пробиотичният комплекс насърчава доброто храносмилане, бебетата имат стабилни изпражнения, добро наддаване на тегло.

MDmil SP Коза

Швейцарската формула за кърмачета се предлага в три разновидности, от раждането до една и половина до две години. Принадлежи към категорията на суроватката, балансът на протеините е близък до структурата на протеините в кърмата.

По отношение на съотношението протеин и сол (осмоларност), това е единствената смес, която има препоръчителната стойност, останалата част от бебешката храна има гранично високи стойности на осмоларност.

Най-добрата формула за кърмачета за недоносени бебета

При хранене на недоносени бебета, основният критерий е постоянно високото наддаване на тегло. Храните за кърмачета за недоносени бебета имат обогатен енергиен състав от 80 kcal на 100 ml продукт, повишено количество протеини, мазнини и оптимално количество киселини за бързото развитие на вътрешните органи.

Най-доброто хранене за "бързи" деца включват: Nutrilon Pre, Friso Pre, Similak Neoshur, Bellakt, Humana 0.

Важно е да запомните, че преминаването на дете към стандартна смес е възможно само след наддаване на тегло до 3 кг.

NUTRILON PRE

Хранене за новородени, чието тегло при раждане е повече от 1800 грама. Съотношението на всички необходими компоненти осигурява най-доброто и пълноценно развитие и растеж на малък организъм. Линията съдържа смеси от Pre 0 и Pre 1, след натрупване на тегло до 2 кг. Можете да превключите към сместа Pre 1.

Според прегледите на родителите, Nutrilon се приема добре от кърмачета без дефицит на лактаза, не причинява алергии и се абсорбира добре. Детето трябва да се храни според индивидуално съставената от педиатъра схема..

SIMILAC (ABBOTT) NEOSHUR

Формулата не съдържа палмово масло; при хранене на недоносени бебета има 50% намаление на колики и запек в сравнение с подобна диета. Препоръчва се за хранене на бебета с тегло над 1800 g.

Съставът включва пребиотици за добро развитие на микрофлората, увеличаване на количеството протеини, микроелементи и витамин за добър растеж. Балансирано съотношение на казеин и суроватка, киселини и нуклеотиди.

Предварително NAN

Специална формула за хранене на недоносени бебета има енергиен състав от 501 kcal на 100 g. Осигурява малко тяло с всички елементи за добро наддаване на тегло и пълно развитие.

Произведено от краве мляко, има всички необходими киселини и добра осмоларност. Противопоказания за употреба: ако бебето има непоносимост към кравешки протеин, непоносимост към глюкоза-галактоза, галактоземия.

Отворена консерва се съхранява при стайна температура до 21 дни. Тази смес има най-дълъг срок на годност от всички бебешки храни.

Най-добрите ферментирали млечни смеси

Ферментирали млечни смеси се препоръчват за деца с храносмилателни проблеми: чести запек, колики. Ако детето е приемало антибиотици, за възстановяване на функцията на червата в случай на дисбиоза. Ферментиралите млечни смеси са медицински, а най-добрите са: Nan, Nutrilon ферментирало мляко, те могат да се приемат по препоръка на педиатър.

Но трябва да се помни, че те не са подходящи за продължително и ежедневно хранене. Ферментиралата млечна смес се въвежда в диетата на бебето едновременно с основното хранене, редувайки се. Смесите са проектирани в съответствие с възрастта на детето: до 6 месеца и до една година.

Ферментирало мляко с нутрилон

Формулиран за кърмачета от раждането до 6 месеца, склонни към чревни разстройства.

Той е най-адаптиран към кърмата, тъй като съдържа дълговерижни полиненаситени мастни киселини и естествено ниво на Ph. Сместа е обогатена с витамини и минерали за цялостното формиране на здравословна микрофлора.

Ферментирало мляко Nutrilak Premium

При систематичен запек и колики Nutrilak Premium се използва за хранене на 80% от бебетата, които не приемат друга храна. Сместа съдържа всички компоненти, необходими за пълноценното развитие на детето. Допълнителни елементи: използва се пробиотичен комплекс, мазен състав без палмово и рапично масло, използва се натурална млечна мазнина.

Сместа работи добре при смесено хранене. Родителите трябва да редуват ферментиралата млечна смес с обичайната. Цената на продукта е с порядък по-ниска от тази на алтернативните ферментирали млечни смеси.

NAN Ферментирало мляко

Продуктът е разработен за хранене на недоносени бебета и с ниско наддаване на тегло. Съставът включва високо съдържание на лесно смилаеми протеини, мазнини и микроелементи. Сместа има висока енергийна стойност.

Сместа съдържа високо съдържание на фосфор и калций за развитието на костите. Има противопоказания: непоносимост към лактоза, галактоземия, алергия към млечен кравешки протеин.

Най-добрите хипоалергенни смеси

Диатезата е знак, че детето не толерира нито един компонент в диетата си. В 90% от случаите става дума за алергия към млечен протеин, по-рядко към микроелементи и витамини. При изкуствено хранене трябва да избирате смеси, съдържащи хидролизиран (разделен) протеин. Най-добрите хипоалергенни смеси включват: Humana GA, Nutrilon хипоалергенни, Bellakt.

Нутрилон пептична алергия

Продуктът е разработен като антиалергична смес за пълноценно хранене на деца от раждането до 6 месеца.

Благодарение на уникалния си комплекс, балансът на мазнини, протеини и витамини, Nutrilon Pepti бързо облекчава детето от диатеза, нормализира изпражненията и укрепва имунната система. Патентованите пробиотици могат бързо да нормализират микрофлората на червата на бебето и да повишат устойчивостта на организма към инфекции.

NAN Хипоалергичен Optipro

Сухата смес се използва като основно хранене и за допълнително хранене на бебето, разработена е като профилактично средство срещу алергии при недоносени бебета.

Балансираният състав осигурява на организма всички вещества за пълноценно развитие. Комплексът OPTIPRO включва "живи" бактерии, получени в резултат на специална технология, които възстановяват и поддържат чревната микрофлора на високо ниво.

Препоръки на педиатър

Препоръките на лекарите се свеждат до избора на смес:

 • Според възрастта.
 • За общото здравословно състояние на детето.

Когато избирате храна за недоносени и склонни към алергии бебета, трябва внимателно да наблюдавате реакцията на тялото му. Не се приема нито един педиатър, който да посочи конкретна марка и производител. При избора на майсторска формула за здрави деца препоръките са същите..

Лекарите обръщат внимание, че смесената храна (гърди и адаптирано мляко) е много по-предпочитана от изкуствената.

Общи препоръки при избора на смес:

 • Стандартните смеси са подходящи за бебета, които нямат проблеми с храносмилателния тракт. Препоръчва се за употреба след една година.
 • Адаптирани. За здрави бебета от раждането до една година, с добро тегло и стабилна функция на храносмилателния тракт.
 • Без лактоза. Формули за деца, склонни и страдащи от непоносимост към млечни протеини.
 • Ферментирало мляко. Смесите се препоръчват за деца със стомашно-чревни разстройства.
 • Антирефлукс. Разнообразна формула за деца, които повръщат обилно след хранене.
 • За недоносени бебета. Специална продуктова линия с повишена концентрация на основни компоненти.

Как да изберем формула за вашето бебе

Когато родителите са решили кои категории смеси са подходящи за бебето, тялото на детето ще избере конкретен производител. Наблюденията могат да помогнат да се определи доколко подходящ е даден продукт..

Сместа е подходяща, ако:

 1. Вашето бебе има редовни меки изпражнения.
 2. Стабилно наддаване на тегло.
 3. Коликите отсъстват. След хранене бебето не плаче, не е неспокойно.
 4. Минимална регургитация.
 5. Липса на диатеза.
 6. Хлапето яде.

Как да разбера дали сместа не е подходяща

Ако след хранене бебето е неспокойно, зачервяване на бузите, чести запек, бебето плаче, това са първите признаци, че формулата за хранене не е подходяща.

Важно е родителите да помнят, че сместа трябва да се въвежда в диетата постепенно. Не е необичайно детето да яде много нова формула при преминаване към нова диета и усвояването му е лошо..

Обратна връзка от родители във форуми

На многобройни форуми родителите описват конкретни случаи, като изчисляват процента на популярност на марките адаптирано мляко за кърмачета.

Най-популярните адаптирани смеси се считат за марки:

 • Нутрилон.
 • Нан.
 • Скъпа.
 • Неоправдано.
 • Similac.
 • Хумана.
 • Фризо.
 • Агуша.
 • Бавачка.
 • Bellakt.

Майчиното мляко е най-добрата храна за бебето, тъй като е структуриран, дефиниран от природата хранителен режим. Когато се използва адаптирано мляко за новородени, продуктът се разрежда с вода, в зависимост от структурата на водата се определя и изкуствеността на продукта.

Но с правилния избор на подходящо хранене е възможно да се минимизират негативните прояви на изкуствените смеси и да се увеличи тяхната производителност десетократно, като основа за развитието на детето през първите месеци от живота..

Видео за адаптираното мляко и правилата за техния избор

Видео за адаптирано мляко за новородени - кое е по-добро + оценка на адаптирано мляко:

Видео за правилата за избор на адаптирано мляко за кърмачета:

Рейтинг на най-добрите формули за новородено

През първите седмици след раждането на бебето е важно да изберете висококачествена смес с богат състав. Основното е, че продуктът е подходящ за новороденото. Когато избирате, трябва да се доверите на добре известни доказани марки. Оценките за бебешка храна са винаги на разположение. А майките, които са преминали през изкуствено хранене, помагат за съставянето им, заедно с педиатри, които знаят точно от какво се нуждае бебето.

Коя е най-добрата смес за новородено

Изборът на първото хранене зависи от много фактори. Храната се разделя според различни критерии. Педиатрите препоръчват да не вземате решение сами, а да се консултирате със специалист. Той ще вземе предвид характеристиките на тялото на бебето, ако има такива. Той ще ви разкаже подробно как да проследите реакцията към храната. Ако майката реши да реши проблема сама, трябва да разберете как се класифицира храната и да се обърнете към рейтингите на доказани и доказани продукти.

Как се разделя храненето за новородени:

 1. Течен и сух. Няма конкретни препоръки за подбор, но сухите храни издържат по-дълго и са по-лесно достъпни на пазара.
 2. По отношение на състава храната се разделя на адаптирана, по-слабо адаптирана, частично адаптирана. Зависи от наличието на казеин, млечна суроватка в продукта.
 3. Значителна възрастова разлика в миксовете. Невъзможно е да се дават смеси за новородено бебе, показани за деца над една година. Те имат твърде много неадаптиран протеин.
 4. По дизайн продуктите са разделени на ферментирало мляко, хипоалергенни, без лактоза. Изборът зависи от характеристиките на тялото на бебето. Следователно трябва да се консултирате с лекар, преди да вземете храна без лактоза или хипоалергенна храна. Показани са опции за ферментирало мляко при регургитация, колики, дисбиоза. Хипоалергенната добавка ще помогне на бебето в случай на тежка алергична реакция. Продуктът без лактоза е показан при непоносимост към краве мляко.

Клиниката на Института по хранене на Руската академия на медицинските науки представи рейтинг на наличните местни производители, сред които можете да изберете храна по състав, предназначение:

 1. "Malyutka" заема водещи позиции в рейтингите в продължение на много години. Решаващият фактор за майките е комбинацията от цена и спазване на всички стандарти. Списъкът на съставките включва таурин, йод, омега 3, 6 киселини и суроватка. Компонентите правят сместа възможно най-близка до майчиното мляко по състав и вкус. Когато купувате, трябва да вземете предвид, че сред съставките има палмово масло и соев лецитин.
 2. "Nutrilon" отслабва позицията само поради относително високата цена в сравнение с други опции. Съставът на Nutrilon е уникален. Продуктът се предписва на бебета с проблеми с храносмилателния тракт. Както и в предишната версия, палмовото масло е недостатък..
 3. Нан остава на върха в класацията поради способността си да избира специализирана добавка за бебета с алергии или непоносимост към краве мляко. Цената на продукта е висока. Но отзивите на педиатрите са само положителни, въпреки палмовото масло.
 4. "Nestogen" се произвежда и в Швейцария. Цената е по-достъпна. Тази храна е за здрави бебета от различни възрастови групи. Съставът е по-беден на йод. Наличието на соев лецитин в него е недостатък.

Важно! Трябва да се съсредоточите не върху рейтинга на производителя, а върху присъствието в продуктовата линия на подходяща мелница за стръв.

Как да разбера дали сместа е правилна

Дори най-популярната, скъпа и препоръчителна смес води до нарушения в бебето, неподходящи за тялото. Навременните предприети мерки ще помогнат да се избегнат здравословни проблеми. Настъпват промени в поведението и състоянието на бебето. Има единични признаци на негативна реакция на организма или цял комплекс.

Възможни прояви, показващи, че избраният продукт може да не е подходящ:

 • кожни реакции;
 • разстройство на храносмилателния тракт;
 • телесно тегло, неподходящо за възрастта;
 • променено поведение.

За да проследите промените, трябва постепенно да въвеждате нов продукт в диетата. Това се отнася за случаите, когато първите дни на хранене са били естествени. Обемът трябва да се увеличава бавно през седмицата. Някои от изброените признаци показват рязко въвеждане на хранене и неподготвеността на организма за нов продукт..

Тялото сигнализира за неподходящо хранене по много начини. Най-често се проявява върху кожата. Външните промени се забелязват по-лесно. Честа проява на неуспешен избор на продукти е диатезата или зачервяването на бузите. Обривът може да се разпространи по цялото тяло или да бъде на едно място.

Той се допълва от сърбеж, лющене и язва. Ако една майка комбинира кърменето и изкуственото хранене, трябва да проверите диетата, преди да грешите относно храненето на новороденото.

Коликите, регургитацията и запекът са признаци на други проблеми освен неподходящата смес. Първо, трябва да изключите грешната техника на хранене. Запекът или разхлабените изпражнения в повечето случаи изчезват сами по себе си, което е признак на зависимост. Честата регургитация е предупредителен знак за сериозни нарушения. Ако това е смес, популярно решение е да промените консистенцията.

Наднорменото тегло рядко причинява безпокойство. При изкуствено хранене това е естествено, тъй като бебето не полага усилия да си набавя храна, а изкуственият продукт винаги е в необходимата доза.

Но липсата на маса показва, че тялото не усвоява продукта. Това често е липса на ензими. В този случай педиатърът или диетологът предписва лекарствена добавка.

Бебето може да „разкаже“ за неподходящо хранене по поведение. Това е сълзливост, отказ от хранене, летаргия, изплюване на храна. Вариантите от различни производители се различават по вкус. Ако бебето не харесва избора, трябва да обърнете внимание на други опции, на които то ще реагира добре..

Рейтинг на най-евтините смеси

Не всички родители са си предоставили възможността да преминат към скъпи швейцарски производители. Вътрешният производител предлага на майките качествени продукти, които отговарят на всички необходими стандарти. Следователно ниската цена не е признак за лош продукт..

В повечето случаи скъпите опции се различават по цена само защото производителят се рекламира или храната е лекарствена. Ако бебето не показва никакви отклонения и тялото изисква прост продукт, предназначен за всички, можете да обърнете внимание на наличните опции.

Важно! Тялото на новороденото реагира негативно на преходите от една диета към друга. Следователно изборът трябва да се направи, като се вземат предвид много фактори, за да не се нарани детето..

Продуктът се счита за евтин, ако цената му не надвишава 300 рубли за 1 опаковка (средно 400 g). От кои производители да изберат формула за новородени, която е по-добра за цената:

 1. "Nutrilak" - опаковка с тегло 350 g, средна цена от 167 рубли.
 2. "Бебе" за новородени струва 220 рубли с тегло 350 g.
 3. За "Bellakt" ще трябва да платите 220 рубли, тегло 400 g;
 4. "Semper Baby" струва 240 рубли, тегло - 325 g;
 5. Цената на "Similak" варира около 250 рубли, тегло - 350 g.
 6. 400 g "Frisolak" струва 250 рубли.
 7. Опаковката "Nestogen" в 350 g струва 264 рубли.

Рейтинг на адаптираното мляко по състав

Първото нещо, върху което се фокусират педиатрите, е съставът на формулата за новородени. Взема се предвид съотношението на протеиновите компоненти, въглехидратите, наличието на витамини и вредни компоненти.

Какво е включено в храненето за бебета:

 1. Протеин. Храната, възможно най-близка до майчиното мляко, съдържа 1,2 g протеин. Има производители, които увеличават количеството до 1,4 g.
 2. Съотношението на суроватъчните протеини към казеина. Това показва адаптивност на мощността. За да изберете добавка, която ще бъде подобна по качество на естествената храна, трябва да потърсите индикатори 80: 20-60: 40.
 3. Туаринът е отговорен за развитието на зрението, централната и периферната НС, помага за усвояването на мазнините.
 4. Съставът изисква растителни масла. Изборът на производители пада върху продукти от палма, рапица, соя, слънчоглед, кокос. Всички те са разрешени в диетата на бебето. Въпреки това, палмовите и рапичните масла често се считат за вредни..
 5. Мастните киселини са отговорни за развитието на мозъка, от съществено значение за нормалната функционалност на клетките.
 6. Лактозата помага при храносмилането на всички компоненти, усвояването на веществата.
 7. Пребиотиците увеличават броя на микроорганизмите, необходими за червата.
 8. Пробиотиците са полезни за защитните сили, храносмилането.
 9. Нуклеотидите, витамините и холинът са необходими за централната нервна система, защитната система, общото развитие.

Коя смес без палмово масло е най-подходяща за новородено:

 1. Симилак, Няня;
 2. Nestogen, Mamex, NAS;
 3. Ферментирал нутрилон, ферментирал нутрилак.

Най-добрият заместител на кърмата, съдържащ Омега 3, Омега 6:

 1. Нутрилон;
 2. Бебе
 3. Неподписан;
 4. Хумана;
 5. Агуша.

Необходимото съотношение не присъства в продуктите Similak, Nutrilak, Hipp, NAS, Semper.

Количеството въглехидрати в храната влияе върху чувството за ситост, периода между храненията на бебето. Тази роля се играе от лактоза и нишесте.

Най-добра формула за новородени с въглехидрати:

 1. "Semper".
 2. "Агуша".
 3. „Неподписано“.
 4. "Нутрилак".
 5. "Хумана".
 6. "Фризолак".

Опцията за пребиотик е полезна при запек при новородени. От кои производители да изберете:

 1. Няня с пребиотици.
 2. "Хумана" с пребиотици.
 3. "Similak premium".
 4. „Неподписано пребио“.
 5. "Нутрилак премиум".
 6. "Агуша злато".
 7. "Хипп комбиотик".
 8. "Бабината кошница".
 9. "Злато Frisolac".
 10. Симилак ".

Каква витаминна смес да изберем за новородено:

 1. "Агуша КМ".
 2. "Хумана".
 3. "Фризо".
 4. "Хип".

Нуклеотидите помагат за образуването на лигавицата на храносмилателния тракт, защитната система на организма. Има много от тях в състава на "Нутрилон" и "Фрисолак", "Нестоген", "Нутрилак" и "Семпер".

Най-добра протеинова смес

Протеините са строителен материал за всички органи на бебето. Производителите на храни поддържат съотношението си в продукта близо до това на майчиното мляко. Или да увеличите стойността, тъй като протеинът от кравешки продукт е по-труден за възприемане от организма.

Приблизителни млечни формули за бебета от раждането:

 1. "Semper".
 2. "NAS".
 3. "Нутрилак".

Най-добре адаптираната адаптация за кърмачета

Адаптираните продукти са предназначени за хранене от раждането. По състав те най-много приличат на кърмата. Колкото по-висока е възрастовата категория, толкова по-малко е адаптиран продуктът. В добавки, които се въвеждат в диетата на новородените, богат витаминен състав, оптималното съотношение на всички компоненти. През първите няколко месеца от живота това е единствената храна за бебето, то трябва да получава всичко необходимо от тях..

Силно адаптирани формули са предназначени за бебета от 0 месеца до 4 месеца след раждането. Те показват максимално сходство с кърмата. Проектиран за здрави, недоносени, крехки бебета. Ако обаче сте алергични към лактоза, трябва да изберете друг вид храна..

Коя адаптирана смес да изберете:

 1. "NAS 1".
 2. "Нутрилон 1".
 3. „Неподписано 1“.
 4. "Бебе 1".

На възраст от 5 до 6 месеца те се хранят с по-малко адаптирана диета. Характеризира се с липсата на суроватъчен протеин. Вместо това съдържа казеин.

Най-добрата формула за новородени на възраст 5-6 месеца:

 1. "NAS 2".
 2. „Неподписано 2“.
 3. "Нутрилон 2".
 4. "Бебе 2".
 5. "Фрисолак 2".

Частично адаптирани продукти се закупуват след 12 месеца. По-вероятно е да открият палмово масло. Тези опции помагат да се справите със стомашно-чревни проблеми, регургитация.

Педиатрите отговарят на въпроса коя смес е по-добре да се храни днес новородено с проблемен стомашно-чревен тракт без колебание. Адаптираните ферментирали млечни продукти помагат на новородените да се справят с лошото храносмилане, метаболизма.

В основата е подсирен протеин. Показания за хранене: алергични реакции, дисбиоза, рахит, стомашно-чревни разстройства, недоносеност и др..

Коя формула е най-подходяща за новородено:

 1. "NAN 1 ферментирало мляко".
 2. "Нутрилак ферментирало мляко".
 3. "Нутрилон ферментирало мляко".
 4. "Агуша 1, 2".
 5. "Biolact адаптиран".

Най-вкусната формула за кърмачета

Невъзможно е да се каже точно коя адаптирано мляко е най-вкусно. Предпочитанията на бебетата са различни, както и на възрастните. Много майки се опитват да изберат добавка, която има по-вкус на майчиното мляко. Но това не означава, че бебето ще й даде предпочитание. За да разберете дали харесвате храната, трябва да наблюдавате реакцията на детето..

Най-малко вкусни са специализираните добавки, преназначени за страдащи от алергии, деца със запек, колики, ниско тегло.

Ако не е възможно да се консултирате с лекар, трябва да обърнете внимание на рейтинга на смесите. Важно е да се вземат предвид характеристиките на тялото на бебето и да се избере продукт за качество и цена, за състав.

Преди да закупите храна, трябва да се информирате за класификацията и да решите от какво трябва да се състои. Когато се позовавате на рейтинги, трябва да вземете предвид създателя. Важно е да се вземе предвид мнението на експертите.

ТОП 10 най-добри храни за новородени: коя да купите, плюсове и минуси, рецензии

Кърмата несъмнено е най-доброто, което жената може да даде на новороденото си бебе. Има обаче ситуации, при които кърменето не е възможно. Тогава млечната формула идва на помощ на родителите. Той е разработен като изкуствено хранене на бебе и като допълнително хранене заедно с кърмата. Храненето на кърмачета се състои от естествени съставки - суроватка, мляко на прах, протеинов хидролизат, витаминен и минерален комплекс. Поради естествеността на сместа те се абсорбират перфектно от тялото на бебето и не му навредят. Благодарение на сместа той получава и всички необходими микроелементи и витамини, които допринасят за правилното развитие на детето..

Но гамата от смеси непрекъснато се разширява и изборът става по-труден. Затова решихме да помогнем на младите родители и съставихме рейтинг на най-добрата кърма за кърмачета, която отговаря на всички хранителни изисквания и изисквания за безопасност..

ТОП 10 най-добри детски храни за новородени

Оценката на най-добрите смеси включва следните марки и продукти:

 • Кабрита 1 злато;
 • NAN (Nestle) 1 OptiPro;
 • NUTRILON (Nutricia) 1 Премиум;
 • NAN (Nestle) OptiPro 1 Хипоалергичен;
 • Нутрилон пептична алергия;
 • FRISO FRISOPEP AS;
 • NAN Nestle Pre;
 • Similac (ABBOTT) Neoschur;
 • НУТРИЛОН (NUTRICIA) 1 КИСЛО МЛЯКО;
 • НУТРИЛАК ПРЕМИУМ КИСЛО МЛЯКО.

След това нека разгледаме по-отблизо анализа на всеки от представените продукти. Ще изброим техните характеристики, предимства и недостатъци, характерни черти. Надяваме се статията да ви помогне да разберете по-добре смесите и да изберете най-безопасния и висококачествен продукт за вашето бебе. Желаем ви приятно четене!

Кабрита 1 злато

Адаптирана формула за бебета от раждането до 6 месеца. Съставът не съдържа краве мляко, заменя се с козе мляко. Отличава се с най-добра смилаемост, бебето няма да изпитва дискомфорт след употреба. Също така сред съставките са мастните киселини, които са важни за развитието на мозъка и зрението и формирането на силна костна система при дете..

Възрастот 0 до половин година
Тегло, в g400
Съставкозе мляко, линолова и линоленова киселини

Цена: от 857 до 949 рубли.

професионалисти

 • не съдържа багрила или консерванти;
 • няма захар и краве мляко;
 • насърчава бързото усвояване и нормализиране на храносмилането;
 • съдържа пребиотици, пробиотици и бифидобактерии;
 • укрепва имунитета на бебето.

Минуси

 • има фалшификати;
 • трудно се намира в магазина.

Много добра смес, допълващи храни започна от втората седмица, защото изпитвах трудности с млякото и имаше много стрес, от време на време те изчезваха. Хлапето не изпитва колики, сместа се храни с удоволствие. Забелязахме подобрение в общото състояние, особено в студени и нестабилни периоди, рискът от заболявания намаля. Препоръчва се за млади родители.

NAN (Nestle) 1 OptiPro

Опаковка, в g400, 800
Бебешка възрастот раждането
Съставмастни киселини DHA и ARA, бифидобактерии BL

Цена: от 326 до 399 рубли.

професионалисти

 • не съдържа палмово масло, захар и нишесте;
 • укрепеният комплекс насърчава растежа и развитието на детето;
 • голям обем (има опаковки от 400 и 800 g);
 • киселинно съдържание - пантотенова и фолиева.

Минуси

Страхотен микс на разумна цена. Купуваме голяма опаковка, тя трае дълго време. Хлапето започна да плюе по-рядко, спи съвсем спокойно, спокойно. Ние сами изчисляваме техниките, но инструкциите съдържат препоръки.

NUTRILON (Nutricia) 1 Премиум

Сместа има уникален състав и комплекс. Съдържа редица пребиотици, които допринасят за формирането на здрава чревна микрофлора и намаляват риска от заболявания при детето. Мастните киселини подобряват и ускоряват развитието на мозъка и зрението. Витамините и минералите дават на бебето правилния растеж. Подходящ за бебе от първия ден след раждането.

Компонентипребиотици, минерали и витамини, мастни киселини
Възрастот ден 1
Тегло, в g350, 400, 800

Цена: от 375 до 401 рубли.

професионалисти

 • съдържа полезни компоненти и пребиотици;
 • не съдържа нишесте и захар;
 • лесно се разрежда във вода с подходяща температура;
 • не създава проблеми с храносмилателния тракт;
 • лесно да се намери в продажба.

Минуси

 • има специфична миризма.

Сместа е купена за детето от първия рожден ден и е хранена периодично. Хареса ми лекотата на разреждане и отсъствието на негативни реакции от организма - алергични реакции. Хлапето не е стресирано, чувства се чудесно и сме спокойни за него.

NAN (Nestle) OptiPro 1 Хипоалергичен

Хипоалергенната формула е подходяща за бебе от първите дни след раждането. Съставът е максимално близък до кърмата, балансиран, осигурява правилното и хармонично психическо и физическо развитие на бебето. Продуктът подобрява имунитета и намалява риска от развитие на инфекциозни заболявания. Прави се смес от висококачествени и безопасни суровини.

Тегло в g400
Компонентиживи бифидобактерии, витамини
Възрастот раждането

Цена: от 616 до 700 рубли.

професионалисти

 • хипоалергичен;
 • лесна смилаемост на състава;
 • витаминно-минерален комплекс;
 • без млечен протеин, захар и нишесте.

Минуси

 • затруднено размножаване в топла вода.

Банката е сравнително скъпа, преди това беше придобит различен състав, но тя свърши в магазините, а по-късно беше премахната от продажба. Решихме да не се отказваме от допълващи храни, те взеха NAS Optipro от Nestlé. Бях доволен от хипоалергенния и ефективен състав, сместа се съхранява дълго време, а опаковката трае дълго време. По отношение на съотношението цена-качество, той е един от най-добрите, препоръчвам.

Нутрилон пептична алергия

Сухият адаптиран продукт се сервира на деца от първите дни на живота. Има хипоалергичен състав и намалява дискомфорта на деца, страдащи от хранителни алергии. Произведено на основата на хидролизирани суроватъчни протеини. Съдържа пребиотици. Идеален за хранене на бебета с храносмилателни проблеми. Помага при атопичен дерматит, намалява обрива и дразненето.

Възраст на дететоот 0 до 6 месеца
Тегло в g400
Съставкомплекс от мастни киселини ARA и DHA

Цена: от 870 до 910 рубли.

професионалисти

 • разтваря се добре във вода при различни температури;
 • приятен на вкус;
 • съдържа комплекс от витамини и минерали;
 • хипоалергичен продукт, доказан от експерти.

Минуси

Сместа е достатъчно добра. Въпреки впечатляващата цена, смятам, че сместа е една от най-добрите сред съвременните продукти. Разтваря се във вода, лесна за готвене. Приятният вкус не плаши бебето и храненето е много по-бързо. Като цяло, без оплаквания, сместа заслужава моите положителни коментари.

FRISO FRISOPEP AS

Формулата е разработена по специална формула. Подходящ като хранителна храна и допълваща храна за бебета с признаци на хранителни алергии. Продуктът съдържа казеинов хидролизат, който бързо облекчава симптомите на остри алергични реакции. Препоръчително е да се консултирате със специалист, преди да закупите и използвате. Има горчив вкус, но тази характеристика е типична и характерна за смеси от този тип.

Съставкинуклеотиди, линолова и линоленова киселини
Тегло на опаковката, g400
Възрастот 0 до 12 месеца

Цена: от 999 до 1060 рубли.

професионалисти

 • висока ефективност и безопасност на компонентите;
 • липса на консерванти и оцветители, изкуствени добавки;
 • не причинява проблеми с храносмилането и регургитацията;
 • лесно се разрежда в топла вода.

Минуси

Добрата хипоалергенна смес облекчава негативните симптоми и помага на бебето да расте и да се развива хармонично. Вкусът е горчив, но по принцип детето не реагира по някакъв начин негативно, не го изплюва и не действа по време на хранене. Определено препоръчвам!

NAN Nestle Pre

Храната е предназначена за недоносени бебета, тъй като те се нуждаят от специални грижи и хранене. Притежава балансиран комплекс от безопасни и хипоалергенни компоненти. Специалисти са работили върху разработването на сместа, като са взели предвид нуждите на деца с тежко поднормено тегло. Не е подходящ за бебета, които са алергични към протеини от краве мляко, препоръчително е да се консултирате с педиатър и имунолог преди кърмене. Като част от омега-3 и омега-6 - елементи, които укрепват имунитета на бебетата.

Възраст на дететоот 0 месеца
Тегло в g400
Съставомега 3 и омега 6

Цена: от 649 до 799 рубли.

професионалисти

 • сместа се усвоява лесно и бързо усвоява;
 • оптимално съотношение на калций и фосфор;
 • не съдържа ароматизанти, оцветители, нишесте или захар;
 • хипоалергичен и безопасен витаминен комплекс.

Минуси

 • има индивидуална непоносимост и противопоказания.

Отначало бебето се нуждаеше от специално хранене, за да натрупа по-бързо липсващото тегло. Избрахме смес с лекаря, наистина е удобно да се разрежда и да се храни. Детето започна бързо да се възстановява, не се разболя и имунитетът му беше силен. Специални благодарности на разработчиците и лекаря за полезното назначение.

Similac (ABBOTT) Neoschour

Хранителният състав ускорява растежа и развитието на детето. Липсата на тегло бързо се компенсира от нуклеотидите и растителните мазнини. Имунитетът се повишава, намаляват се рисковете от развитие на опасни инфекциозни заболявания при бебетата. Количеството лактоза в продукта е намалено, поради което рискът от образуване на газове е намален. Бебето няма да изпитва дискомфорт и колики.

Съставкиувеличени количества протеини и калории, витамини и минерали
Възрастот 0 до 12 месеца
Тегло, в g370

Цена: около 630 рубли.

професионалисти

 • увеличено количество протеин, високо съдържание на калории;
 • липса на палмово масло и разрушителни компоненти, нишесте и захар;
 • съдържа само витамини и минерали, нуклеотиди.

Минуси

Отличен продукт, подходящ за малки деца. Многократно предписваше сместа на пациентите и също я занасяше на собственото си бебе. Препоръчвам като лекар и като майка. Но първо се консултирайте със специалисти, тъй като има противопоказания, особено индивидуална непоносимост към някои компоненти.

НУТРИЛОН (NUTRICIA) 1 КИСЛО МЛЯКО

Адаптираната смес има благоприятен ефект върху храносмилателната система на детето. Продуктът се получава чрез дълбока ферментация и добавяне на необходимите бактерии. Храносмилателната система на детето може лесно да се справи с усвояването на хранителни вещества, естествените ензими подобряват храносмилането, усвояването на лактозата и облекчават детето от дискомфорт и дискомфорт в корема. Съставът е максимално близък до майчиното мляко, особено поради нивото на киселинност.

Тегло на опаковката, g400
Съставбактериален щам
Възрастот 0 до 18 месеца

Цена: от 550 до 585 рубли.

професионалисти

 • ефективността на сместа, доказана клинично и чрез изследвания;
 • липса на захар, оцветители и ГМО;
 • бифидобактериите подобряват храносмилането и допринасят за нормалното развитие на храносмилателната система на детето;
 • лесно се намира в магазините.

Минуси

Сместа определено заслужава внимание. Продава се в почти всички магазини, аптеки и супермаркети. Съставът е безопасен, в повечето случаи сместа е универсална, дори ако детето има индивидуална непоносимост към определени продукти и алергии към определени компоненти. Препоръчвам го, защото го използвам за втора година в храненето.

НУТРИЛАК ПРЕМИУМ КИСЛО МЛЯКО

Сместа има отличен мастен състав, не съдържа оцветители и вредни масла (например палма и рапица). Осигурява адекватно хранене и развитие на дете, особено такова със слаба храносмилателна система. Подобрява издръжливостта и имунитета.

Възрастот 0 месеца
Тегло, в g400
Смесете съставомега-3, омега-6, бифидобактерии

Цена: от 320 до 350 рубли.

професионалисти

 • съставът подобрява храносмилането и общото състояние на бебето;
 • не предизвиква алергична реакция;
 • сместа се разработва от специалисти, като се вземат предвид нуждите на детския организъм.

Минуси

Сместа е добра, захранвам я с второто дете, нямаше отклонения или алергии. Продава се почти навсякъде, лесно се развежда във вода при комфортна температура. Децата са щастливи и здрави, а ние сме спокойни за тях.

Съвети за избор

Когато избирате формула за новородено, обърнете внимание на няколко основни аспекта:

 • Съставът на сместа. Не трябва да съдържа захар и нишесте, консерванти и оцветители, ароматизанти. Смесите се основават на нуклеотиди и пребиотици, тъй като допринасят за развитието на детето, неговия мозък и зрение, а също така имат положителен ефект върху храносмилателните процеси.
 • Подходящо за възрастта малко дете. Номерата са посочени на опаковката, моля, прочетете я преди покупка. Съсредоточете се върху фразите "удовлетворяващо", "комфорт".
 • Наличност на продукта. Страхотни миксове не се продават навсякъде. Затова използвайте продукт, който не изчезва рязко от рафтовете, защото преквалификацията на дете от една смес в друга не е лесна..
 • Реакция на бебето. Когато започвате да се храните, наблюдавайте бебето, състоянието му, изпражненията. Не забравяйте да контролирате алергичните реакции, ако се появят, ви съветваме да смените сместа.
 • Консултирайте се със специалисти и педиатри преди започване на допълващи храни. След събиране на анализите специалистът ще получи пълна картина и ще даде конкретни препоръки относно смесите и техния състав.