Ако сте изправени пред труден избор и искате да разберете кой е бащата на нероденото ви дете, интерактивният Promptor ще ви помогне да разберете.

Ако имате кратък срок, за да стесните максимално кръга на предполагаемото бащинство, ще трябва да запомните няколко цифри. Първо, трябва да запомните кога е започнала последната ви менструация. И второ, какъв е средният ви цикъл (периодът между началото на предпоследния и началото на последната менструация). Попълнете формуляра и щракнете върху „Напред“.

Малко теория за по-добро разбиране на логиката на интерактивния ред.

Най-благоприятният ден за зачеване е денят на овулацията. На този ден се освобождава яйце. И ако в деня на овулацията се случи незащитен полов акт, сперматозоидите, пълни със сила, се втурват да се срещнат с „прясното“ яйце.

Жизненият път на неоплоденото яйце завършва след няколко дни. Следователно сексът два дни след овулацията рядко води до бременност. При сперматозоидите силата също не е неограничена, те могат да „чакат“ яйцеклетка пет дни, не повече. Поради тази причина незащитеният контакт повече от пет дни преди овулацията също се счита за относително „безопасен“. Календарният метод на контрацепция се основава на това (не много надеждно).

Кога настъпва овулацията??

Средната жена започва менструацията си две седмици след овулацията. С други думи, овулацията настъпва 14 дни преди очаквания период..

Все още имате въпроси? Попитайте ги при нашите специалисти.

Кой е бащата на детето?

Абсолютно възможно е да се установи дали мъжът е баща на дете с помощта на ДНК тест. Но това може да се направи само когато детето се роди..

Как да разбера кой е баща на дете без ДНК тест и дори по време на бременност? Можете да попитате лекаря след следващия преглед или ултразвук.

Ако си спомняте деня на началото на последния период и средната продължителност на цикъла, можете сами да се опитате да определите от кого е бебето. Този метод не дава абсолютна гаранция, но често помага да се разбере произхода на бременността..

Изчислете датата на падежа по менструация (калкулатор)

Забавена менструация - тестът е отрицателен

Дюфастон и менструация

Калкулатор на датата на раждане по дата на зачеването

Изчислете бременността си

Овулация - онлайн калкулатор

под заглавието "Калкулатори за бременност":

02.29 първия ден от последната менструация. 06.07.09 март беше PAP с нейния любовник, а на 12-ти незащитеният PAP беше със съпруга си. На 30 март тестът показа 2 ленти. Сега живея от три месеца, мислейки кой е бащата.

Здравейте, моля, кажете ми кога зачеването е било най-вероятно на 20-27.02.2020 или 5-12.03.2020, март или февруари като цяло, на 13.05.2020 ултразвукът показва точно 10 седмици на плода, последната менструация е била на 08.03.2020

Здравейте. 21.02.2020 беше PPA с любовник, от 27.02.2020 имаше менструация. от 03.09.2020 г. до 15.03.2020 г. има няколко незащитени полов акт със съпруга си. 30.03.2020 hCG - 450, 01.04. HCG -883, 04.04 hCG - 3187 04/10/2020 ултразвук показа SVD от 13,4 mm, ембрионът не се визуализира. 25.05.2020 г. направи първия скрининг, специалистът по ултразвук определи период от 12 седмици и 1 ден, т.е. датата на зачеването е 1 март, не съвпада с никого, имаше и менструация

Менструацията започна на 6 април. Имам 3 дни продължителност на менструацията. Имах първия си полов акт на 17 април. А вторият беше с друг човек на 21 април. Моля, кажете ми кой е бащата на детето. Първият ? Второ?

Здравейте!
Беше защитена PA с любовник 30.09.2019.
След това започна менструация, от 13.10. 2019 до 18.10.2019
Със съпруга си ПА с еякулация беше 26.10.2019.
На 9 ноември тествах положително. 10 ноември ултразвукът не показва бременност.
1 декември CTE 9 мм.
В коя от двете PA зачеването е настъпило най-вероятно?

Как да разбера с кого съм бременна?

Понякога има ситуации, когато бременните жени не могат да определят от кои мъже са заченати бъдещите им деца. Как да разбера с кого съм бременна? Този въпрос често се задава на женските форуми. В отговор жените с подобен проблем получават много съвети за определяне на бащинството. Обединихме най-популярните методи и сега ще ви разкажем за тях..

Как да разберете от кого е бременна една жена: начини

 1. Най-точният, но скъп метод е, разбира се, ДНК тест за бащинство. Точността е 99,9% (0,1% остава за допустима грешка). За определяне на бащинството ще са необходими биоматериали на детето и потенциалния баща. Те се сравняват и ако са сходни, бащинството се потвърждава. Ако сте на възраст под 16 години, това изследване изисква съгласието на онези, които отговарят за вас (родители или настойници).
 2. Вторият метод е неточен и по-малко надежден, но ви позволява да разберете кой е бащата, дори преди да се роди детето. Това е акушерски метод, при който има много точки за разглеждане. Разберете кога жената е овулирала. За целта запомнете датата на първия ден от последната си менструация и пребройте от нея преди 14 дни. Датата, изчислена по този начин, плюс-минус 1-2 дни, е най-благоприятният период за зачеване, когато бихте могли да забременеете. Също така не забравяйте, че някои сперматозоиди са в състояние да поддържат жизнената активност в тялото на жената до 7 дни. Оказва се, че сте забременяли през седмицата преди овулацията - овулация. Този, с когото сте правили секс по това време, вероятно е бащата на вашето неродено дете. Но този метод, както казахме по-рано, е много ненадежден. Менструалният цикъл е много индивидуален, може да има смущения и закъснения. Овулацията може да се е случила малко по-рано или малко по-късно от обикновено и не можете да знаете със сигурност, следователно съществува голям риск от неправилно изчисляване на благоприятния период за зачеване.
 3. Друг метод, чрез който можете да разберете от кого е бременна жената, е да проведете изследвания на очакваната дата на зачеването и очакваната дата на раждане. Датата на зачеването се установява чрез ултразвук за период от 10-14 седмици. Знаейки тази дата, можете да познаете кой е бащата на детето. Също така, изследването на очакваната дата на раждане ще помогне да се определи бащата. Когато датата на падежа е известна, трябва да броите от нея преди 38 седмици. Така ще получите датата на зачеването и ще можете да разберете кой е възможният баща на бебето..
 4. Те също се опитват да определят бащата по кръвна група. Така че, ако кръвните групи на предполагаемите бащи са различни, тогава детето може да наследи една от тях. Не бива обаче да разчитате тежко и на този метод: кръвта на майката също влияе върху кръвната група на детето. Има и случаи, когато бащата, майката и детето имат напълно различни кръвни групи, това също се случва.
 5. Когато се роди дете, родителите и роднините се опитват по най-добрия начин да открият външни прилики с бащата и майката в него, поради което мнозина обмислят и този начин за определяне на бащинството. Разбира се, подобни наблюдения и търсения на прилики във външния вид са много субективни, така че на този метод не може да се вярва..
 6. Можете също така да определите бащата по наличието на генетични заболявания в детето, които бащата може да му предаде. Ако в семейството на майката не се наблюдават такива заболявания и детето внезапно ги има, тогава най-вероятно те се предават по бащина линия.

Само ДНК тест ще помогне да се установи точно с кого е бременна жената. Затова за ваше собствено успокоение е по-добре да харчите пари и да правите качествени изследвания..

Как да разберете кой е бащата на дете по време на бременност

Въпросите за биологичните взаимоотношения са актуални по всяко време и най-често е необходимо точно да се установи бащата на детето. Съвременните технологии позволяват да се установи кой е бащата на детето по време на бременност чрез провеждане на ДНК изследвания.

Този метод е единственият, който ви позволява да определите бащинството още преди раждането на бебето. В същото време неговата точност и надеждност не пораждат никакви съмнения и се потвърждават от успешната световна практика..

Как да разберете кой е бащата по време на бременност

Възможно е да се извърши генетичен преглед след раждането на дете, за да се установи връзка чрез ДНК тестване в специализирана лаборатория. За целта се вземат проби от устния епител от вътрешната повърхност на бузата от бебето и предполагаемия баща. Тази процедура е проста, безболезнена и не представлява никаква опасност. След съвпадение на ДНК секциите, експертът прави заключение за степента на взаимовръзка, резултатът от такъв тест е точен и надежден.

Възможно ли е да се разпознае бащата по време на бременност и как се вземат проби от биоматериал, ако детето е в утробата? Съвременните технологии правят възможно установяването на бащинство дори преди да се роди дете. Днес за тази цел се използват два метода:

Инвазивен - включва намеса в маточната кухина за вземане на проби от биоматериал, следователно крие определени рискове за плода и майката. Тези методи включват:

 • Анализ на хорионни вилуси. За установяване на родство и идентифициране на генетични заболявания се изследват частиците от мембраната, заобикаляща плода, който има генетична идентичност с плода. Пробата се взема чрез пункция през периода от 9 до 12 седмици от бременността.
 • Изследване на околоплодната течност - околоплодната течност. С помощта на дълга игла се пробива коремната стена и се изтегля необходимото количество течност. Прекарайте от 14 до 20 седмици от бременността.
 • Кордоцентеза - анализ на кръв от пъпна връв. С помощта на игла се събират 1-5 ml кръв. Периодът е от 18 до 24 седмици. Най-подходящото време е от 21 седмици.

Неинвазивен - извършва се на основата на венозната кръв на бременна жена. С този метод не се извършва биопсия, поради което е абсолютно безопасно за майката и детето, няма риск от прекъсване на бременността и усложнения.

ДНК тест за установяване на бащата на детето по време на бременност

По този начин чрез тестване на ДНК с помощта на венозната кръв на жената е възможно да се установи кой е бащата на детето по време на бременност, без да се излагат на риск майката и плода. Високата точност и безопасност са основните предимства на подобни изследвания..

Тестването се извършва, както следва:

 • вземат се проби от биоматериал;
 • части от фетална ДНК се изолират от материала на майката;
 • в лабораторни условия алелите се сравняват в локусите на плода и мъжа;
 • съставя се експертно заключение.

Тестването се извършва от седмата седмица на бременността. През този период от него може да се изолира ДНК на детето. Анализът ще изисква 20,0 ml женска кръв. Проби от устния епител или друг биологичен материал се вземат от предполагаемия баща - кожни частици, коса, нокти, четка за зъби, ушна кал, битка и др..

Лабораторията провежда изследвания на SNP маркери. Ако плодът е мъжки, тогава се анализира Y хромозомата, която се предава на детето от бащата. Ако плодът е женски, тогава и двете хромозоми се анализират, за да се идентифицира идентичността с маркерите на бащата.

Резултатите от теста се въвеждат в специален формуляр, с дата, подпис на ръководителя на лабораторията и печати. Проучването дава възможност да се установи фактът на биологична връзка с вероятност 99,999%. В случай на отрицателен резултат, вероятността е 100,0%.

Неинвазивен тест не се използва, ако жена или мъж са получили кръвопреливане или са имали трансплантация на костен мозък шест месеца преди теста.

Как да разберете кой е бащата на дете по време на бременност в лабораторията DTL

ДНК тестването е възможно само в сертифицирана лаборатория, с опитни специалисти, високотехнологично оборудване и реактиви. DTL молекулярно генетичният център разполага с всички необходими ресурси и предлага да бъде тестван с помощта на усъвършенствани, високо прецизни техники. Ние гарантираме на всеки клиент абсолютна точност на резултата, поверителност и достъпно ниво на цените за нашите услуги.

Можете да дарите проби от биоматериал в нашия център в Санкт Петербург в удобно за вас време. Жителите на други градове са поканени да посетят официалните представителства на нашия център. Тъй като работим с всеки клиент поотделно, можете да изясните подробностите и да получите безплатна консултация по телефона.

Как да разберете чие дете е по време на бременност или е възможно да се определи бащинството на бременно бебе, какви са методите и тестовете

Ако сте изправени пред труден избор и искате да разберете кой е бащата на нероденото ви дете, интерактивният Promptor ще ви помогне да разберете.

Ако имате кратък срок, за да стесните максимално кръга на предполагаемото бащинство, ще трябва да запомните няколко цифри. Първо, трябва да запомните кога е започнала последната ви менструация. И второ, какъв е средният ви цикъл (периодът между началото на предпоследния и началото на последната менструация). Попълнете формуляра и щракнете върху „Напред“.

Малко теория за по-добро разбиране на логиката на интерактивния ред.

Най-благоприятният ден за зачеване е денят на овулацията. На този ден се освобождава яйце. И ако в деня на овулацията се случи незащитен полов акт, сперматозоидите, пълни със сила, се втурват да се срещнат с „прясното“ яйце.

Жизненият път на неоплоденото яйце завършва след няколко дни. Следователно сексът два дни след овулацията рядко води до бременност. При сперматозоидите силата също не е неограничена, те могат да „чакат“ яйцеклетка пет дни, не повече. Поради тази причина незащитеният контакт повече от пет дни преди овулацията също се счита за относително „безопасен“. Календарният метод на контрацепция се основава на това (не много надеждно).

Кога настъпва овулацията??

Средната жена започва менструацията си две седмици след овулацията. С други думи, овулацията настъпва 14 дни преди очаквания период..

Кой е бащата на детето?

Абсолютно възможно е да се установи дали мъжът е баща на дете с помощта на ДНК тест. Но това може да се направи само когато детето се роди..

Как да разбера кой е баща на дете без ДНК тест и дори по време на бременност? Можете да попитате лекаря след следващия преглед или ултразвук.

Ако си спомняте деня на началото на последния период и средната продължителност на цикъла, можете сами да се опитате да определите от кого е бебето. Този метод не дава абсолютна гаранция, но често помага да се разбере произхода на бременността..

Възможно ли е да се установи бащинство по време на бременност

ДНК (дезоксирибонуклеинова киселина) е молекула в ядрото на клетката и хранилище на генетични данни на всяко живо същество, в което са записани всички характеристики на организма. Човек също има ДНК и по правило получава 50% от нея от биологичната си майка, а останалите 50% от биологичния си баща. Тест за бащинство сравнява части от ДНК на дете и потенциален баща.

За теста е необходимо да се изследва биологичният материал на детето, собствената му майка и предполагаемия баща. Подобни изследвания се провеждат в лабораториите на специализирани клиники, където те определят процента на съвпадение на последователни ДНК комбинации на предполагаеми роднини.

Съвпадението във всички фрагменти на ДНК на дете и мъж означава, че мъжът с вероятност от 99% е бащата на това бебе. В случай на две или повече несъответствия, бащинството се счита за непотвърдено и мъжът е изключен от кандидатите.

Такъв тест може да се извърши дори на етапа на бременността, когато детето е все още в утробата (или сурогатна майка). Разбира се, по-добре е да се проведе такъв тест след раждането на бебето, като се избягва подобна намеса, тъй като то носи сериозна заплаха от инфекция на околоплодния мехур или на самия плод и освен това може да провокира спонтанен аборт или преждевременно раждане. Въпреки това, в някои спешни случаи (когато например жена се съмнява от кого е заченато детето или предполагаемият баща вярва, че не е участвал в неговата поява), бащинството се установява непременно. Ако мъжът настоява за прегледа, а не жена, тогава тестът може да се извърши, но само в съда.

Днес само ДНК тестът е научно обоснован и доказуем метод за установяване на взаимоотношения. За съжаление, резултатите от други методи и тестове по време на бременност все още са несъвършени или не гарантират тяхната точност. Така например, ако една жена след последната менструация е имала няколко незащитени секса с различни мъже, тогава очакваното бащинство може да бъде установено чрез метода на преброяване, т.е. най-вероятният период на зачеване е периодът на овулация (средата на цикъла) - приблизително 14-15 дни след менструацията. В този случай най-вероятно бащата на детето ще бъде мъжът, с когото е имало полов акт през този период от време. Този метод обаче не може да бъде надежден, ако:

 • жената не е наблюдавала менструалния си цикъл през последните шест месеца, отбелязвайки деня на овулацията;
 • ако в средата на овулация (+/- 2 дни) все още е имало повече от 1 сексуален партньор, тъй като във влажната алкална среда на матката и фалопиевите тръби сперматозоидите са в състояние да поддържат оплождащата си способност 2-3 дни или дори по-дълго.

ДНК тестове за установяване на бащинство по време на бременност

Съвременната медицина има два метода за провеждане на ДНК тест по време на бременност - неинвазивен и инвазивен, които се различават по това, че първият се провежда без намеса в маточната кухина на бременна жена, а вторият се извършва с помощта на специално оборудване с проникване в матката.

Как се извършва ДНК тест за бащинство с помощта на неинвазивен метод??

За по-точни резултати от този метод на тестване той се използва на 10-16 седмица от бременността и е най-безопасен за бъдещата майка и нейното бебе..

Специализираните клиники или лаборатории, ангажирани с ДНК тестове, разполагат с високо прецизно оборудване и реагенти, които позволяват да се определи бащинството с висока точност (до 99,9%) дори по време на бременност и за това е достатъчно да се анализира венозната кръв на предполагаемия баща на детето (10 ml) и майка (20 ml). Вземането на кръвни проби може да се извърши във всяко медицинско заведение, както за редовен кръвен тест, и след това да се изпрати в специализирана лаборатория. Повече кръв се взима от майката, тъй като от нея се изолира фетална ДНК под формата на фрагменти.

Високият процент на вероятност от тест в неговото заключение означава, че предполагаемият баща и дете сред няколко хиляди случайни индивида имат еднакви генетични маркери..

Неинвазивен метод за изследване обаче ще бъде ненадежден, ако на един от родителите е направена трансплантация на костен мозък или кръвопреливане по-малко от шест месеца преди тестването..

Как се прави инвазивният тест за бащинство по време на бременност??

Инвазивното тестване на ДНК включва отстраняване на тъканни проби, биологични течности и кръв чрез проникване в естествените външни бариери на майката и плода. Процедурата се извършва само в специализирано медицинско заведение.

Зачатие на дете: кой е бащата?

Според изследователите над 30% от бащите отглеждат деца, които не са свои. Някои от тях обаче дори не знаят за това. Има много начини, пряко или косвено, да помогнете да разберете кой е истинският баща на дете..

Текст: Олга П. 7 февруари 2014 г.

Съдържанието на статията:

Точни методи за определяне на естествения баща на детето

Най-точният метод за установяване дали мъжът наистина е баща на дете е провеждането на ДНК изследване. За диагностика е необходим биологичен материал на бебето и бъдещия татко.

Обикновено човешката слюнка се използва за анализ на ДНК. Можете да вземете анализа в специализирани диагностични центрове или като се обадите на лекар у дома

В повечето случаи диагностиката се извършва след раждане с дете, но е възможно да се определи бащинството в ранните етапи на бременността. В такива случаи за събиране на биологичния материал на плода се прави пункция в корема на бременната жена. Този метод може да бъде опасен за нероденото бебе поради възможността от спонтанни аборти и преждевременно раждане, така че трябва да се избягва..

Точността на ДНК теста за определяне на бащинството е около 99,9%, нивото на грешка е доста малко. Объркване може да възникне, ако предполагаемият баща на дете е кръвен роднина на жена или истински баща.

Как можете да разберете вероятния баща на дете

Съществуват и редица косвени признаци, по които можете да разберете от кого е заченато бебето..

Можем да приемем бащинство по кръвната група на бебето, мама и татко. За да направите това, можете да използвате специална таблица. Този метод обаче трудно може да се счита за надежден, особено ако кръвните групи на родителите и детето са доста чести..

С проявата на генетични заболявания, те могат да бъдат използвани за изчисляване кой е истинският баща на бебето, ако няма такива в семейството на майката.

Често в ранните етапи след раждането децата са много сходни с бащите си. Този метод за установяване на бащинство обаче има много недостатъци. И така, хората са склонни да приписват на бебето приликата с таткото, където не е, и детето може да е по-скоро като майка си при раждането..

Можете да изчислите вероятността за бащинство по датата на оплождането. За да направите това, трябва да изчислите деня на овулацията и да оцените възможността за зачеване, като го сравните с датата на незащитен полов акт. По правило яйцеклетката е готова за оплождане не повече от 48 часа в един менструален цикъл и се освобождава 14 дни преди следващата менструация..

Този метод, който помага да се идентифицира бащата, също е трудно да се нарече надежден, тъй като в момента жената може да има няколко сексуални контакта. Ако случаят е такъв, най-вероятно бащата на момчето ще бъде мъжът, с когото е правил секс в деня на овулацията, а бащата на момичето - известно време преди нейното начало..

Как да разберем кой е бащата на дете: 4 начина за определяне на бащинството без ДНК

Установяването на бащинство се състои от редица методи, които изясняват връзката между детето и родителя.

Най-точният вариант е ДНК тест.

Не винаги обаче е възможно да се вземат биологични проби..

Следователно методите за определяне на бащинството без тестване на ДНК са актуални и днес..

Методи за усъвършенстване

Въпросът за установяване на бащинство е от значение както за хармоничните семейни отношения, така и за съдебните производства..

Има редица често срещани методи за проверка на кръвните връзки:

 • по външни признаци;
 • кръвна група и Rh фактор;
 • дата на зачеване;
 • генетични заболявания.

Външни знаци

Този метод за потвърждаване или опровержение на бащинството не е точен или надежден. Можете косвено да докажете връзката чрез черти на лицето, цвят на очите, коса, тон на кожата.

Генетичните външни черти варират. И няма сто процента шанс бебето да има същото като родителите.

Децата могат да наследят черти от баба и дядо или други близки членове на семейството. Ето защо си струва да сравните детето и снимките на потенциален биологичен баща и неговите роднини..

По света има и много хора, които приличат на двойници. В същото време проверката потвърждава, че нямат семейни връзки, дори далечни..

Кръвна група и Rh фактор

Отличен метод за премахване на възможността за бащинство. В доказателство грешката е голяма.

Можете да използвате този метод само след раждането на бебето. Този метод използва таблици, които посочват кръвните групи на двамата родители по колони и редове..

На тяхното пресичане получаваме вариантите на кръвната група, които детето ще има. Обикновено за класификация се използват четири кръвни групи. Например, ако родителите имат първото, тогава децата ще имат същото.

Но когато мама има трета, а татко има втора, дете може да се роди с всяка група - от първата до четвъртата.

В системата резус има две групи:

 • Rh отрицателен (Rh-);
 • Rh положителен (Rh +).

Определянето на присъствието / отсъствието на антигени на повърхността на червените кръвни клетки показва разликата между групите. Повече от 80% от хората са носители на положителен резус фактор. Останалите са Rh отрицателни.

Майка и баща с положителен резус фактор могат да имат бебе както с положителен, така и с отрицателен параметър. А родителите с отрицателен резус фактор винаги ще имат деца с резус отрицателен фактор..

Дата на зачеване

Когато една жена е имала няколко партньора по време на един менструален период, струва си да се опитате да разберете вероятната дата на зачеването.

Въпреки това сперматозоидите могат да живеят във влагалището на жената до 5 дни. Следователно, началото на бременността може да настъпи след определен брой дни..

Тогава бащата на бъдещото новородено ще бъде мъж, който е бил няколко дни преди планираното зачеване. Датата на оплождането не може да бъде определена със сигурност. Дори ако жената има редовни менструации.

В тази ситуация съвременните ултразвукови машини няма да помогнат. Те няма да посочат безпогрешно потвърждение на деня на зачеването.

Генетични заболявания

Генетично родителите предават на бебето не само външните си признаци и характер, но и редица генетични заболявания.

Те са причинени от мутации в ген. Ако в семейството на майката заболяването, проявено при бебето, не е наблюдавано, докато потенциалният баща или най-близките му кръвни роднини имат това заболяване, то този факт е косвено потвърждение за бащинството.

Как в края на краищата използването на ДНК за определяне на бащинството вижте следното видео:

Как да разберете кой е бащата на дете по време на бременност

Въпросите за биологичните взаимоотношения са актуални по всяко време и най-често е необходимо точно да се установи бащата на детето. Съвременните технологии позволяват да се установи кой е бащата на детето по време на бременност чрез провеждане на ДНК изследвания.

Този метод е единственият, който ви позволява да определите бащинството още преди раждането на бебето. В същото време неговата точност и надеждност не пораждат никакви съмнения и се потвърждават от успешната световна практика..

Как да разберете кой е бащата по време на бременност

Възможно е да се извърши генетичен преглед след раждането на дете, за да се установи връзка чрез ДНК тестване в специализирана лаборатория. За целта се вземат проби от устния епител от вътрешната повърхност на бузата от бебето и предполагаемия баща. Тази процедура е проста, безболезнена и не представлява никаква опасност. След съвпадение на ДНК секциите, експертът прави заключение за степента на взаимовръзка, резултатът от такъв тест е точен и надежден.

Възможно ли е да се разпознае бащата по време на бременност и как се вземат проби от биоматериал, ако детето е в утробата? Съвременните технологии правят възможно установяването на бащинство дори преди да се роди дете. Днес за тази цел се използват два метода:

Инвазивен - включва намеса в маточната кухина за вземане на проби от биоматериал, следователно крие определени рискове за плода и майката. Тези методи включват:

 • Анализ на хорионни вилуси. За установяване на родство и идентифициране на генетични заболявания се изследват частиците от мембраната, заобикаляща плода, който има генетична идентичност с плода. Пробата се взема чрез пункция през периода от 9 до 12 седмици от бременността.
 • Изследване на околоплодната течност - околоплодната течност. С помощта на дълга игла се пробива коремната стена и се изтегля необходимото количество течност. Прекарайте от 14 до 20 седмици от бременността.
 • Кордоцентеза - анализ на кръв от пъпна връв. С помощта на игла се събират 1-5 ml кръв. Периодът е от 18 до 24 седмици. Най-подходящото време е от 21 седмици.

Неинвазивен - извършва се на основата на венозната кръв на бременна жена. С този метод не се извършва биопсия, поради което е абсолютно безопасно за майката и детето, няма риск от прекъсване на бременността и усложнения.

ДНК тест за установяване на бащата на детето по време на бременност

По този начин чрез тестване на ДНК с помощта на венозната кръв на жената е възможно да се установи кой е бащата на детето по време на бременност, без да се излагат на риск майката и плода. Високата точност и безопасност са основните предимства на подобни изследвания..

Тестването се извършва, както следва:

 • вземат се проби от биоматериал;
 • части от фетална ДНК се изолират от материала на майката;
 • в лабораторни условия алелите се сравняват в локусите на плода и мъжа;
 • съставя се експертно заключение.

Тестването се извършва от седмата седмица на бременността. През този период от него може да се изолира ДНК на детето. Анализът ще изисква 20,0 ml женска кръв. Проби от устния епител или друг биологичен материал се вземат от предполагаемия баща - кожни частици, коса, нокти, четка за зъби, ушна кал, битка и др..

Лабораторията провежда изследвания на SNP маркери. Ако плодът е мъжки, тогава се анализира Y хромозомата, която се предава на детето от бащата. Ако плодът е женски, тогава и двете хромозоми се анализират, за да се идентифицира идентичността с маркерите на бащата.

Резултатите от теста се въвеждат в специален формуляр, с дата, подпис на ръководителя на лабораторията и печати. Проучването дава възможност да се установи фактът на биологична връзка с вероятност 99,999%. В случай на отрицателен резултат, вероятността е 100,0%.

Неинвазивен тест не се използва, ако жена или мъж са получили кръвопреливане или са имали трансплантация на костен мозък шест месеца преди теста.

Как да разберете кой е бащата на дете по време на бременност в лабораторията DTL

ДНК тестването е възможно само в сертифицирана лаборатория, с опитни специалисти, високотехнологично оборудване и реактиви. DTL молекулярно генетичният център разполага с всички необходими ресурси и предлага да бъде тестван с помощта на усъвършенствани, високо прецизни техники. Ние гарантираме на всеки клиент абсолютна точност на резултата, поверителност и достъпно ниво на цените за нашите услуги.

Можете да дарите проби от биоматериал в нашия център в Санкт Петербург в удобно за вас време. Жителите на други градове са поканени да посетят официалните представителства на нашия център. Тъй като работим с всеки клиент поотделно, можете да изясните подробностите и да получите безплатна консултация по телефона.

Как да разбера дали това наистина е неговото дете

Опитният ни екип от редактори и изследователи допринесе за тази статия и я прегледа за точност и пълнота..

Броят на източниците, използвани в тази статия: 7. Ще намерите списък с тях в долната част на страницата.

Екипът за управление на съдържанието wikiHow следи отблизо работата на редакторите, за да гарантира, че всяка статия отговаря на нашите високи стандарти за качество.

Искате ли да знаете дали той наистина е бащата на детето ви? Съмненията относно бащинството могат да поглъщат и заразят ценното време, което прекарвате с детето си. Днес има много възможности за определяне на бащинството на дете. По-долу са дадени няколко съвета, които да ви преведат през този труден процес..

Научете за неинвазивните предродилни опции за тестване на бащинство. Ако сте бременна и не сте сигурни кой е бащата на детето, можете да определите бащинството още преди детето да се роди. При някои тестове е възможно да се вземе проба от ДНК на бебето дори докато е в утробата. Трябва обаче да се отбележи, че тези методи изискват от бащата да предостави проба от неговата ДНК (обикновено смазка за бузи или кръвна проба). От всички опции за пренатално бащинство, неинвазивното пренатално бащинство (NPP) е най-малко стресиращото за детето. Този тест не включва вземане на ДНК проба директно от неродено дете. Най-вероятно ще ви трябва проба от кръвта на майката. Намерената в кръвта на майката ДНК на бебето се анализира и сравнява с тази на потенциалния баща.

Как да разберете от кого сте забременяли.

Момичета, маратонка отстрани. 8 март последна менструация. Незащитен секс, но беше 15 март сутринта. И сексът на 19 март беше незащитен и мъжът завърши вътре в мен. Циклирайте приблизително 30-31 дни.

Експерти на Woman.ru

Получете експертно мнение по вашата тема

Светлана Казакова

Психолог. Специалист от сайта b17.ru

Кузмин Иван Иванович

Психотерапевт, супервизор. Специалист от сайта b17.ru

Антакова Любов Николаевна

Психолог, консултант. Специалист от сайта b17.ru

Олга Матвиенко

Психолог, арт терапевт. Специалист от сайта b17.ru

Баранова Юлия Германовна

Психолог, консултант. Специалист от сайта b17.ru

Тропина Наталия Владимировна

Психотерапевт. Специалист от сайта b17.ru

Виктория Киселева

Психолог, гещалт терапевт. Специалист от сайта b17.ru

Сокуренко Анна

Психолог, консултант. Специалист от сайта b17.ru

Спиридонова Надежда Викторовна

Психолог. Специалист от сайта b17.ru

Зубкова Анна Андреевна

Психолог, гещалт терапевт. Специалист от сайта b17.ru

Последният е татко

Е, ти и шаболда. Кой е последният и татко.

8 март - началото на менструацията?

8 март - началото на менструацията?

19 март. Има лаборатории, които правят анализ за hCG ежеседмично, взех го вчера, резултатът е същият.

19 март. Има лаборатории, които правят анализ за hCG ежеседмично, взех го вчера, резултатът е същият.

Който е по-богат, е татко, надявам се мъжете да си приличат, иначе кафяви очи *** ще имат бебе със сини очи или обратно.

спешно се ожени за някого! той ще бъде татко

спешно се ожени за някого! той ще бъде татко

8 март - началото на менструацията?

Не. Е, мисля, че беше там. Нищо не можеше да стигне там

спал с двама?
втората, която духна, разбира се

PPA не е защита. Според статистиката всеки четвърти лети от ПП

с цикъл от 28-30 дни, овулацията настъпва на 10-12 дни от цикъла. 8 март + 10 дни = 18 март. На пресните яйца и пристигна на 19 март. По-голяма вероятност.
Съществува и шанс за забременяване на 15 март, но много нисък. От 15 до 18 март само 3 дни и сперматозоидите в маточната кухина не умират веднага, според статистиката те могат да живеят средно 2-3 дни. И има редки мъже с висока плодовитост, техните сперматозоиди могат да изчакат овулацията до 10 дни! Така че, ако приемем, че първият човек е средният, тогава бащата е вторият, от 19 март.

И ако едно момиче е спало на 10 май от един и на 22 май с друг и на нейно място. Менструацията беше от 26 до 30 май, как тя може да разбере кой е бащата на детето й, на 18 години

Оплакване

Модератор, обръщам внимание на факта, че текстът съдържа:

Жалбата е изпратена до модератора

Страницата ще се затвори автоматично
след 5 секунди

Форум: здраве

Ново за днес

Популярни днес

Потребителят на сайта Woman.ru разбира и приема, че носи пълна отговорност за всички материали, частично или изцяло публикувани от него с помощта на услугата Woman.ru.
Потребителят на уебсайта Woman.ru гарантира, че публикуването на подадените от него материали не нарушава правата на трети страни (включително, но не само авторски права), не накърнява тяхната чест и достойнство.
Потребител на сайта Woman.ru, като изпраща материали, по този начин се интересува от публикуването им на сайта и се съгласява за по-нататъшното им използване от редакцията на сайта Woman.ru.

Използването и повторното отпечатване на печатни материали от уебсайта woman.ru е възможно само при активна връзка към ресурса.
Използването на фотографски материали е разрешено само с писменото съгласие на администрацията на сайта.

Поставяне на обекти на интелектуална собственост (снимки, видеоклипове, литературни произведения, търговски марки и др.)
на уебсайта woman.ru е разрешено само на лица, които имат всички необходими права за такова настаняване.

Авторско право (c) 2016-2019 Hirst Shkulev Publishing LLC

Мрежова публикация "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Сертификат за регистрация на медии EL No.FS77-65950, издаден от Федералната служба за надзор на комуникациите,
информационни технологии и масови комуникации (Роскомнадзор) 10 юни 2016 г. шестнадесет+

Основател: Дружество с ограничена отговорност "Издателство Хърст Шкулев"

Как да разберете кой е бащата на детето?

Други Бременност и раждане

Искрено съм изумен, кълна се. НЕ знаете как можем да знаем? Задавате толкова глупави въпроси, на които НИКОЙ не може да отговори по този начин. Теоретично можете да изчислите по календара на овулацията, но не сте посочили цикъла си. И как да броим?

За ваше удобство разчитайте на календара за овулация, но съм сигурен, че е напълно ненадежден! Най-добрият начин е да се направи ДНК тест, не е толкова скъп..

Малко съм объркан с кого и кога сте се променили. Късно е да се досетите, възпитайте детето. И на ваше място щях да напусна момчето, ако се съмнявах, че детето е негово. Как ще гледаш през целия му живот в очите му??

и по-нататък също.

Предлагам да се върнете към първия,

но не, тогава живейте сами

Който иска, ще дойде сам

да стане баща,

и забравете какво се е случило.

ние не сме ясновидци, как да познаем от кого е детето?

ако лекарите казват, че зачеването е било на 27 ноември, а вие сте спали с бившия си на 8 декември, значи детето е от гаджето ви

добри момчета имате, простете изневяра, щастливо дете.

Склонен съм и към този, който беше преди декември. не знам защо.

* ((Олга)) *, те не се видяха през уикенда)) така писа авторът

* ((Олга)) *, тогава те са уикенд за почивка от всичко.

Гост, така че никой не се засмя, откъде го взе? НИКОЙ не може да каже със сигурност, дори и ултразвук. И още повече. Само преглед. И тогава, какъв е минималният процент, който оставят да се съмняват.

Радете и отидете в програмата на Малахов, той ще уреди всичко, защо! =) Той вече е експерт по подобни теми. Той помогна на половината държава да разбере къде са чиито деца. =)

Като цяло въпросът ви е доста странен. Не знаете, но тук трябва да знаете. Е, добре, сайтът пълзи с ясновидци.

Като цяло, когато чета такива теми, в главата ми се пуска песен ”Докато не се срещнем отново, безопасен секс. "- защото трябва да се предпазите.

Ултразвукът не може да покаже точната дата на зачеването, но ми се струва, че вече сте били бременна през декември. Тук, разбира се, един изход е да се сгъне и да се направи ДНК. )

и винаги си спомням съседка, която каза: „Ако раждам в началото на месеца, това означава от Вася, ако в края - от Петя“ (вече писах за нея)

Основното нещо е да не си спомните случайно третия. Това ще бъде ребус!

Гост, понякога се задават странни въпроси. Сякаш щяха да напишат още един въпрос, изядох нещо, което не помня, не ми казвайте.

Например, винаги съм знаела точно от кого съм забременяла и родила. Как можеш да знаеш за другите?

по дяволите, държахме свещ. кошмарен трол.

Да, за първи път срещам такива момчета, които приемат измамата и бременността благосклонно, не е ясно от кого. По принцип теоретично се счита, че да кажем, че имате 28-дневен цикъл, което означава, че овулацията настъпва някъде в средата на този цикъл, тоест можете да забременеете в средата на цикъла. Но отново, ако да речем, че сте паднали например на първи декември, оплождането може да настъпи в този ден или може би не. Спермата може да живее до четири дни. Така че оплождането може да се случи на петия ден. Тогава оплождането още не е бременност, бременността настъпва в момента, в който яйцеклетката навлезе в матката. Докато яйцеклетката, грубо казано, стигне до матката, все още има няколко дни.

Използвайки метода на календара, е малко вероятно да изчислите нещо. Тук най-вероятно трябва да раждате и да направите ДНК тест. Единствения начин. По принцип моят приятел забременя на третия ден след менструацията, как може да бъде това? Но се оказва, че може би всичко е индивидуално за всеки човек.

Как жената определя от кого е бременна, ако има повече от 1 партньори?

Как Често (в „роднината“) чувам „детето не е от теб“ добре, как може тя толкова точно да определи дали например има и съпруг, и любовник, и друг съсед?.

Да кажем, че съм онази жена „от рода“. Имам съпруг, не се защитавам с него. Но едва ли имам достатъчно глупост, за да не се предпазя с любовник. Следователно, ако забременея, тогава от съпруга ми.

Може би един от партньорите не може да има деца, като в този случай също е ясно от кого е детето..

Често жените водят календар, по който можете приблизително да определите дните, благоприятни за зачеване, и дните, в които зачеването е много малко вероятно. Начин да не кажа, че е надежден, но се използва.

Ултразвуковото изследване ви позволява доста точно да определите срока на плода, следователно може да се предположи за деня на зачеването.

И ако водите размирен сексуален живот, не се предпазвате, сменяте често партньори, тогава една жена няма да може да определи от кого е детето. Това е само „в киното“ и е възможно.

По времето на зачеването. Може би по това време е имало „скъсване“ с други партньори.

По националност. Е, ако един от партньорите е афроамериканец например и детето се роди тъмно.

По кръвна група (ако тя познава кръвните групи на партньори). Може би тя има двама партньори - с отрицателен резус фактор, един партньор - с положителен. От болницата казаха, че детето е Rh-положително - така е намерен татко!

ДНК тест, но много скъп.

В живота това се случва по-често - по преценка на жената.

Един мой познат наскоро подаде молба за развод. Жената, казва тя, постоянно ходи - не издържа. Те имат три деца - на 12 години, на 4 години и на 2 години. Той помоли жена си да остави всички при него, защото тя винаги е била по-запалена по романите си и всъщност той винаги се е грижил за децата (сам е готвил и дори си е купувал дрехи).

И така, оказа се, че той не е биологичен баща на нито едно дете..

Тема: как да изчислим кой е бащата на дете на ранна дата

Надявам се някой да приеме моята "брилянтна фраза", описана в предишния пост:

„Объркващи дупки и мъже, жените често се оказват в състояние на постоянно объркване, което те самите по-късно обвиняват в кокетството и собствената си лековерност“.

. и направете заключения, преди да имате възможност да го изпробвате върху себе си.

Помогнете да определите кой е бащата на нероденото дете! Здравейте. Моля, помогнете ми да разбера кой е бащата на детето. Като начало, за последен път нормалната менструация беше около 26-28 февруари, през март месеците ми не дойдоха, на 23 април имаше връзка с млад мъж, той ме довърши. На 24 април имаше зацапващи изхвърляния за 2-3 дни. Преди и след това имаше секс само със съпруга си. Цикълът е около 30-32 дни. На 30 май ултразвуковото сканиране беше настроено за 5-6 седмици. Кажи ми кой е бащата на детето??

МЪЖ НА КУРСА! И НАЙ-ВАЖНОТО, ЧЕ ЗНАЕШ ТОЧНО, ЧЕ СИ СЕГА МАЙКОТО ДЕТЕ, И ГО ОБИЧАЙ, ОБИЧАЙ, ЧЕ ВСИЧКО ВСИЧКО !

.
Генетични изследвания на венозна кръв за определяне на бащинство, вероятно не по-рано от 14 седмици от бременността, за това се нуждаете от вашата кръв и кръвта на предполагаемите бащи. или. като се има предвид, че вашият случай не предполага уведомяване на партньори, че не е единственият. възможно е да се взема не кръв, а. остъргване от бузата (което също не е за вас) или, което е по-подходящо за вас - нестандартни проби (сперма, косми с луковици, суха кръв, цигари, нокти, дъвка, четка за зъби, ушна кал и други. И трябва да внимавате.
Същият преглед може да се направи от 9-та седмица, но само по инвазивен метод, като се вземат хорионни ворсинки, материал от предполагаемите бащи, същите.

здравей, бих искал да попитам, имах контакт с друг човек на 24.08.14 г. (не е защитен, твърди, че не е косил, на 28.08.14 г. е бил с моя младеж, с когото не е работило 4 години (не е защитен и всичко в мен) е направил теста 05.09.14 беше отрицателен, 27.09.14 показа положителен, отиде на ултразвук, определи период от 6 седмици, гинекологът назначи 5-6 седмици, според моите изчисления минаха 4,5 седмици, как може да е? Възможно ли е да съм забременяла от гаджето си?

Като се има предвид, че нямаше 4 години. малко вероятно, но не и невъзможно.
Но по-скоро бременност от друг партньор.

момичета и жени, или може би не си струва да се дава на никого. тогава ще разберете чието дете. мислите, че момчетата ще живеят с клошар, съмнявам се, през нощта и това е всичко. Няма повече хоби. Затова мислете с главата на МАЙКА!

не бъди проститутки! не за тази майка се грижеше за теб!

,Кажете ми, последната менструация беше от около 27 до 31 октомври, от 10 до 21 спах с първия мъж, той завърши в мен 4 пъти през тези две седмици, след това дойде някакъв странен месечен за 2 дни. и седмица по-късно на 29 октомври имаше случайна връзка с друг мъж, той не свърши вътре в мен. На 26 декември отидох на лекар, прогнозният период на бременност се определя 3-4 седмици чрез ултразвук. как да идентифицирам бащата на дете?

Помогнете, моля, наистина трябва да съм сигурен кога забременях, за да разбера кой е бащата на детето. Началото на последната менструация на 13 юли 2014г. Числа 16,17,18 бяха незащитени PA, след това на 21 юли (и в продължение на 3 месеца) имаше незащитени PA само с друг MCH, номер 23 тестът за бременност показа 1 лента, седмица по-късно показа 2 ярки ивици. Цикълът за мен е 28 дни. Когато изчислявах гестационната възраст, те ми писаха, че зачеването се е случило приблизително на 27 юли, но се съмнявам, защото никога не съм забременявала от този човек. Можете ли да разберете кой е бащата в крайна сметка, благодаря предварително.

Няма нужда да гадаете, трябва да мислите Казанова.
Генетични изследвания на венозна кръв за определяне на бащинство, вероятно не по-рано от 14 седмици от бременността, за това се нуждаете от вашата кръв и кръвта на предполагаемите бащи. или. като се има предвид, че вашият случай не предполага уведомяване на партньори, че не е единственият. възможно е да се взема не кръв, а. изстъргване от бузата (което също не е за вас) или, което е по-подходящо за вас - нестандартни проби (сперма, косми с луковици, суха кръв, цигари, нокти, дъвка, четка за зъби, ушна кал и други. И трябва да внимавате.
Същото може да се направи, започвайки от 9-та седмица, но само инвазивно, чрез събиране на хорионни вили, материали от предполагаемите бащи, същите.

Лична история: как не знаех с кого съм бременна

Нашата героиня се казва Яна (всъщност не, но правото на личен живот и псевдоними не е отменено). За първи път тя стана майка на 17-годишна възраст. И това беше много трудна история! Тя реши да го сподели с PEOPLETALK.

Как започна всичко

До 13-годишна възраст живеех с майка си в едностаен апартамент в центъра на Москва (баща ми напусна отдавна, майка ми не запази снимка и, честно казано, дори не мога да си спомня как изглежда). И когато бях на 13, майка ми срещна Саша и след няколко месеца научих, че скоро ще стана по-голяма сестра. И всичко това в едностаен апартамент. В резултат на семейния съвет беше решено да отида да уча (и да живея) в кадетския пансион за момичета. Между другото там ми хареса, прекарах почти три години в училище. И след това се прибрах у дома (току-що разбрах, че това съвсем не е това, което искам в бъдеще). Тогава бях на 16.

Трудно е да се обясни колко готино беше да си свободен (с цялото ми уважение към Кадетския корпус) - никакъв режим, много приятели, „цивилни“ дрехи, мисля, че бях с кожена мини пола точно до дупките. И в един от списъците срещнах Стас (той беше на 17, влезе в инженерен колеж). За да бъда честен, имахме секс два дни след срещата (както казах, харесах свободата след интернат за момичета). Но тогава той реши да не ми се обажда и за отмъщение се съгласих да се срещна с Миша (18-годишен, студент в първа година в Московския държавен университет), който вече ми пишеше във ВКонтакте от няколко месеца. Срещахме се няколко пъти, но аз бях ужасно отегчен от него. И така в края на седмицата преминах към Саша, с когото случайно ме запозна приятел - 19-годишен, татуист.

Тестът показа две ивици. Никога не съм изпитвал такъв ужас. Можех само да мисля какво ще каже майка ми. И най-важното - какво ще кажа, защото... нямах представа кой е бащата. От шок просто не казах нищо на никого и се опитах да не мисля за това. Все още не знам как майка ми забеляза едва през четвъртия месец. Не съм виждал нито едно от момчетата през цялото това време - просто ги игнорирах. Но майка ми и вторият ми баща, разбира се, попитаха кой. Трябваше да кажа на майка си всичко за моите дати, но тя реагира изненадващо спокойно (очаквах само тайфун!). И в крайна сметка... по някаква причина казах, че „съгрешавам“ срещу Миша (макар че все още не знам защо - сигурно си мислех, че ще има по-малко проблеми с него). И тогава започна трудното нещо - дори не искам да си спомням призива към него и родителите му. В резултат на това, въпреки възмущението на баба му, се преместих при тях (Миша живееше с родителите си и баба си в четиристаен апартамент в района на Арбат). Всичко някак започна да се оправя (макар че останах напълно без приятели - не исках да ме мушкат и шепнат в корема)... И след това приключи един ден - родих дъщеря си Аня, брюнетка с кафяви очи (здравей, татуистка Саша!). Дори ДНК тест не би могъл да бъде направен (но бабата на Миша настояваше, че той има хартия, че той няма нищо общо с мен). Преместих се в едностаен апартамент с майка ми, втори баща и по-малката полусестра. Саша така и не се свърза, въпреки че чрез общи познати знам, че е бил наясно със ситуацията.

Родих Аня на 17 години. Сега съм на 26, работя в салон за красота (тръгнах по стъпките на майка си и станах колорист) и наемам апартамент със съпруга си. Ани има по-малък брат Дима, той е на две. Ожених се на 23 за - и това е най-голямата изненада в живота ми - точно този Стас (случайно се пресичахме на рождения ден на общ приятел и се нанесохме почти веднага). Не знам как се случи, но ние просто не помним нищо, някакво мълчаливо споразумение. Аня го нарича татко.

Нашата героиня има трудна история. В резултат на семейни събития по-голямото момиче започва да се чувства излишно. Според статистиката такива момичета често започват да заменят нуждата от майчино внимание и любов, чувството за значимост с връзки с противоположния пол и често сексуални връзки. Те могат да правят секс рано, за да се разделят с родителите си и да се чувстват възрастни. Тя нямаше опит да контролира действията си. Какво е лошо и кое добро също не беше ясно веднага. Нашата героиня не търсеше секс като такъв, тя търсеше любов, която често й липсваше у дома. Тези тийнейджъри се опитват да се чувстват необходими чрез своето сексуално влечение. Всъщност вътре в тях живее крехка и чувствителна част, която най-много се страхува да не бъде отхвърлена. Единственият съвет в тази ситуация е да запомните и разберете, че можете да имате много сексуални отношения без задължение, но това няма да доведе до чувство за близост. Връзка на доверие, чувство на емоционална топлина между хората е сериозна работа.