В семейството се появи бебе. И изглежда, че цялото пространство в къщата веднага беше заето от всякакви бутилки, туби, буркани с кремове, масла и прахове, кутии със салфетки и опаковки с памперси. Какво можем да кажем за зърната, дрънкалките, лигавниците, четките за коса и други сладки нужди.

И всичко това някъде трябва да се сгъва и съхранява, дотолкова, че в точното време всичко да е под ръка. Специален органайзер може да се справи с всичко това. Най-често се предлага в комплект със спално бельо и защитни брони за люлката. Но някои майки предпочитат да шият джобовете на креватчето със собствените си ръце..

 1. За какво са джобовете на органайзера?
 2. Видове джобове
 3. Как да шиете със собствените си ръце
 4. Подготвителен етап
 5. Къде е по-добре да се организира
 6. Видео

За какво са джобовете на органайзера?

Органайзер (от английското „organizer“ - „да организирам“) е обект, който помага да се организира нещо.

Джобовете не са просто декоративен елемент или почит към модата. Това е много полезно нещо. Той ще побере удобно всички аксесоари на новородено бебе: тубичка с бебешки крем, гребен, аспиратор, ножици за нокти, резервни чорапи, драскащи ръкавици, любима дрънкалка и няколко памперса. Всички тези предмети винаги ще са ви под ръка и няма да се налага да ги търсите.

Видове джобове

Висящите сашета могат да бъдат класифицирани по няколко начина.

 • фронтален;
 • странично.

Страничните джобове са разположени на дългата страна на креватчето. Поради факта, че страните на люлката са много по-широки от подножието, е възможно да се направят голям брой отделения, което ще има положителен ефект върху капацитета на сашето.

Фронталните организатори обикновено се намират от външната страна на подножието. Това саше изглежда много хубаво, когато горната част следва формата на стъпалото. Въпреки това, той губи значително от своите странични колеги по отношение на размерите.

По вид на прикачен файл:

 • с връзки;
 • с велкро;
 • върху бутони или бутони.

Джобчета с закопчаване с бутон са удобни за лесно сглобяване и разглобяване. Но има един нюанс - ако за вас е лесно, тогава и за дете няма да е трудно..

Приставката за каишка впечатлява с лекотата си на производство. В края на краищата, шиенето на няколко панделки няма да е трудно за нито една майсторка. Освен това тези очарователни лъкове изглеждат толкова трогателни..

Закопчаването с копчета изисква определени умения и сръчност. И не става въпрос толкова за шиене на закопчалките, колкото за шиене на бримки. Но в същото време бутоните също могат да бъдат част от дизайна. Единственото нещо, на което трябва да се обърне специално внимание: бутонът трябва да е много плътно пришит.

Велкрото е истинско благо за майките. Те имат всичко: лекота на производство и безопасност, бързо отстраняване за пране и безпроблемно връщане на първоначалното си място..

По външния вид на клоните:

 • обемни с ластик;
 • обемно отворено;
 • апартамент;
 • смесени (комбинирайте няколко опции наведнъж).

Обемните джобове са просторни, но понякога не увисват много добре под тежестта на нещата.

Органайзерът с различни отделения съчетава всички възможни опции за джобове - от обемни до плоски. Те са добри, защото е удобно всеки артикул да намери своето място.

Плоските джобове изглеждат красиви, провисват по-малко и са най-лесни за шиене. Но те малко отстъпват на обемните си събратя по отношение на простор.

По броя на нивата:

 • едноетажна;
 • многостепенна.

Джобовете с едно ниво, като правило, имат дълбоки отделения, поради което се използват за съхранение на големи предмети.

Триетажните офиси са истински божи дар за мама, защото могат да вложат толкова много в тях.

Как да шиете със собствените си ръце

Ако по някаква причина закупеният продукт не ви устройва, можете да шиете органайзера със собствените си ръце практически без шаблон. По-долу са дадени майсторски класове, които да ви помогнат с това.

Подготвителен етап

Ние решаваме мястото на закрепване на сашето, размерът на бъдещия продукт зависи от него. Ширината на аксесоара не трябва да надвишава размерите на стената на детското креватче, на която ще виси.

Платът за джобовете трябва да е плътен, да поддържа формата си добре, да не избледнява, да не се свива. Цветът зависи от вашите предпочитания. Тя може да бъде както ярка, така и спокойна, пастелна. Ярък печат или обикновено платно - вие решавате.

Нека започнем с най-простото - малки торбички с плоски секции.

 • плат с ярък принт;
 • уплътнител;
 • комплект за шиене.

1. Изрязахме няколко правоъгълника от плат: 2 бр. 60 × 4 см са връзки, 4 бр. 30 × 12 см - джобове, 2 бр. 30 × 40 см - основа (фокусиране върху снимката по-долу).

2. Сгънете краищата навътре, зашийте задната и предната част на основата, оставете горната част незашита. Полагаме линията възможно най-близо до ръба.

3. Сгънете връзките на две по дължина, изгладете ги. Ние огъваме краищата до средата, изглаждаме го отново, увиваме го така, че ръбовете да са вътре. Ние шием по цялата дължина. Правим джобове, като основата, но полагаме линията по целия периметър.

4. Поставяме струните, сгънати наполовина, в незашитата част на основата, прекарваме.

5. Отстъпвайки на 9-10 см отгоре, зашийте първия джоб. На самото дъно поставяме втория.

6. Точно в центъра отгоре надолу, поставете линия. Така вместо два клона получаваме четири.

Сега можете да закачите сашето на леглото и да го напълните с необходимите малки неща.

Ако сте уверени в своите способности, можете да шиете модел с обемни секции и облицовани с дантелени волани.

Този модел ще изисква следното:

 • плътна тъкан;
 • тънък синтепон;
 • дантела с шиене;
 • коса инкрустация;
 • ножици;
 • аксесоари за шиене.

1. От основната тъкан изрязваме правоъгълник 60 × 60 см. Същото правим и с подложка от полиестер.

2. Джобовете се изрязват с поле на гънки: за долните два правоъгълника 66 × 23 см, за горните - 70 × 22 см.

3. Оформете горния и долния разрез с наклонена инкрустация.

4. Сгъваме лицевата част и печата, маркираме местата, където ще бъдат разположени джобовете. Разстоянието между долния и горния слой е 7 cm.

5. Да отидем до джобовете. Разделяме ивиците на необходимия брой части. Полагаме шев според очертанията. След това зашиваме долните страни, за насипно състояние на правилните места правим гънки.

6. Полагане на дантелената панделка.

7. Оказва се така.

8. Поставете предната част на гърба. Уверяваме се, че дантелата е прибрана навътре. Шийте отстрани и отдолу.

9. Изключете, извършете термична обработка.

10. Правим връзките по същия начин, както в предишния MK.

11. Огънете готовите струни наполовина. Зашийте горната част на сашето, като предварително сте поставили закрепващи части между слоевете.

Закачаме се на креватче и се възхищаваме на добре свършената работа.

Къде е по-добре да се организира

Както бе споменато по-горе, можете да поставите джобовете както отстрани, така и в подножието на креватчето. Те обикновено са разположени от външната страна на люлката. Въпреки това, ако детето е достатъчно малко и не знае как да седне самостоятелно, сашето може да служи като защитна страна. В този случай го закачам вътре в люлката. Но дори когато бебето вече не само седи самостоятелно, но се движи около креватчето, не можете да бързате да надвишавате сашето. Достатъчно е да уредите дрънкалки и любими играчки в джобовете, а след това магическата пръчка на майката се превръща в поле за игра на фиджи.

Видео

Тези видео майсторски класове ще ви покажат как да шиете органайзер за креватче със собствените си ръце.

За удобство на мама: как да шиете джобове на креватче

Бутилка топъл чай, любима дрънкалка, мокри кърпички, уютен комфорт, подвижна пелена. Как да подредим неща, които може да са необходими на бебе, което лежи в креватчето, за да не бърза из цялата детска стая? Разбира се, като сложите всички тези дребни неща в специални джобове на панти!

Можете да си купите такива джобове за детско креватче, или можете да го шиете сами от парчета памук. Как да го направя бързо и лесно? Прочетете и вижте тази статия.

© Instagram @sweet_decor_baby, @spi_moya_radost_spb

Ще имаш нужда:

 • дрехата
 • синтепон
 • панделка (сатен или представител)
 • ножици
 • молив
 • рулетка
 • щифтове
 • нишки, които да съвпадат
 • шевна машина

Как да шиете джобове за бебешка кошара:

 1. Изрежете две части от основата с размери 52x57 см (+ част от същия размер, изработена от подложка от полиестер) и шест части джобове с размери 25x22 см. За вътрешната страна на джоба изрежете две части с размери 71x22 см.
 2. Зашийте три джоба заедно, както е показано във видеото. Изгладете шевовете.
 3. Зашийте всеки ред джобове с детайли за вътрешната страна. Изгладете линиите на сгъване.
 4. Закачете краищата на едно парче от джобовете към страните на основата. Разделете ширината на три равни части и закрепете джобовете по дадените сегменти, така че да са с еднакъв размер. Зашийте джобове, за да ги разделите.
 5. Надупчете долната част на джобовете. Когато поставяте външните щифтове, отстъпете на около 1 см от ръба.
 6. Стъпете на 5 см от горната част на долните джобове и закрепете второто парче от джобовете. Джобове за зашиване за разделяне, не достигайте дъното с около 1 см.
 7. Изрежете лента от 55 х 4 см плат и я сгънете като лента за отклонение. Желязо.
 8. Поставете долната част на горните джобове в лентата за отклонение, фиксирайте с щифтове. Зашийте по горната линия на подвързването.
 9. Закопчайте лентата за вратовръзка в горната част на дрехата, като я сгънете наполовина и отстъпите на около 8 см от всеки край на дрехата.
 10. Прикрепете втората основна част и подплатената полиестерна страна навътре (към джобовете). Чип по краищата. Не забравяйте да оставите дупка отгоре за излизане.
 11. Шийте, отстъпвайки на 8 мм от ръба, отрежете ъглите и се обърнете. Желязо, шийте по ръба и по втората линия на лентата за отклонение. Свършен!

Гледайте видеото и шийте собствените си джобове:

И какви други удобни органайзери има в детската стая на вашето бебе?

Майсторски клас за това как да шиете органайзер за креватче

Комфортът на детската стая за родители се крие в прости, но функционални детайли. Същите малки неща могат да носят декоративни функции. Един прост органайзер за детско креватче също може да бъде неразделен елемент в детската стая и да помогне на родителите да поддържат нещата на бебето в ред и на техните места..

В класическите комплекти детско бельо, които включват основно спално бельо (чаршаф, завивка, калъфка за възглавница, защитни страни, сенник), често можете да намерите джобове за креватчето. Често те напълно задоволяват нуждите на родителите при съхраняването на малките неща на децата, но за мнозина се оказват напълно безполезни. В последния случай е най-добре да шиете такъв аксесоар сами, като ясно посочвате всички размери и броя на джобовете.

1. Определете вида

Дори елемент като органайзер има няколко вида - отпред и отстрани. Най-често използваната страна, която е прикрепена отстрани отстрани отстрани.

Такъв елемент има ширина около 60 см, докато дължината може да варира в зависимост от производителя или от желанията на родителите, ако е пришит самостоятелно.

Предната е удобна с голям брой джобове и отделения, което е много удобно, ако няма специални детски мебели и място за съхранение.

Обикновено трябва да шиете органайзер за детско креватче със собствените си ръце, така че да отговаря напълно на очакванията, особено ако самото креватче също е направено от вас самите.

Такъв панел е прикрепен към креватче с шнурове (връзки от плат). Може да се отстрани по всяко време и да се измие, ако е необходимо..

Инструкция стъпка по стъпка

Това не е трудно. Препоръките стъпка по стъпка ще ви насочат в правилната посока.

Стъпка 1. Размери

След като сте решили модела, можете да определите размерите на бъдещия панел. Стандартните размери на детско креватче са 120 см х 60 см. Дължината на предния органайзер може да бъде или всички 120 см или по-малко. Страничните обикновено остават 60 cm.

След това определяме височината на елемента. За да се затвори напълно стената на креватчето, се избира височина от 60 см. Ако няма много много малки неща, можете да я направите по-къса - 40 см.

Стъпка 2. Избор на плат

Познавайки размера на органайзера, можете да изберете правилното количество плат. Структурата също е от голямо значение. Оптималното решение би било да се избере естествен плат (памук). Поддържа се лесно, устойчив е на често миене. Цветът съответства на спалното бельо, което вече е в креватчето. Можете също така да изберете контрастен цвят за интериорния дизайн на детската стая. Комплект органайзер и защитни страни, които също могат да бъдат зашити сами, ще изглеждат особено красиви.

Стъпка 3. Пълнител

Вътре в панела трябва да има пълнител, който да поддържа формата на продукта. Когато избирате голям преден органайзер, по-добре е да вземете рамка (пръчка или клонка по цялата ширина на панела отгоре, налична опция е остъкляване на мъниста, които могат да бъдат намерени на всеки пазар).

Като пълнител можете да изберете тънка гума от пяна или синтепон. Той трябва да бъде поставен по целия периметър на панела..

Стъпка 4. Разположение на джобовете

Бебешките дребни неща (резервни залъгалки, ножици, аспиратор, любима дрънкалка или гризалка) трябва да се поставят в най-горния ред. По-големи предмети (особено ако няма маса за преобличане) - салфетки, прахове, крем за пелени, пелени за еднократна употреба и други нужди могат да бъдат поставени в долните джобове.

Джобовете могат да бъдат както отделни, така и отделени от плътни.

Преди да шиете, по-добре е да очертаете всички негови елементи на хартия. За да започнете, трябва да подготвите:

 • плат (за външната и вътрешната стена), по избор - обвиваща лента;
 • пълнител;
 • ножици;
 • щифтове;
 • конци;
 • игла.

Стъпка 5. Ние шием

Етап 1. Създаваме скица на бъдещия организатор, шаблон и друга подготвителна работа. Алгоритъмът за този етап е следният:

 1. Начертайте скица.
 2. Изчислете размера на всеки джоб.
 3. Направете модели:
 • основа - 2 модела (външен и вътрешен);
 • пълнител (по размер на панела);
 • джобове: изберете техния тип - плътни или разделени (по-добре е да използвате двойна материя).

Не забравяйте за надбавките за шевове, когато създавате модели.

Етап 2. Ние обръщаме специално внимание на обработката на ръбовете на всички елементи.

 1. Подрязваме джобовете по периметъра с лента (втората опция е да обработим с оверлок, да огънем ръбовете и подгъва).
 2. Ние шием основата. За да направите това, трябва да свържете две части от плата, да обърнете шевовете навътре, да поставите синтепон или пяна гума между тях.
 3. Подготовка на връзките за креватчето. Можете да ги шиете сами или да използвате памучни шнурове.

Етап 3. Свързване на всички елементи, първо използвайте щифтовете, за да видите цялостната картина на бъдещия продукт.

 1. Прикрепете джобовете към основата, закрепете с щифтове. Регулирайте позицията, ако е необходимо, преди да шиете. След това трябва да го шиете на ръка или на шевна машина.
 2. Начертайте дантели по горната част на дрехата. Шийте.

Когато продуктът е готов, не забравяйте да го гладите с ютия.

Видео уроци за това как да направите организатор сами:

Вдъхновете ни - споделете материала с приятелите си в социалните мрежи:

18 идеи за организатор на детски креватчета „направи си сам“

Функционален органайзер за креватче можете да направите сами, декориран по ваш собствен начин. Изискват се само основни умения за шиене или плетене.

Страничните джобове са популярни и удобни. Необходимо е да се шият до размера на страната на леглото, около 50-60 см. За производството се използва памучен плат. Удобно е да поставите пелени, салфетки, зърна и други дребни неща вътре. По-добре е да използвате пяна като пълнител. Материалът поддържа формата си и не се влошава от измиването.

Фронталните организатори шият цялата дължина на креватчето, около 120 см. Удобно е да съхранявате играчки вътре, но нещата, които не трябва да се дават на децата, трябва да бъдат премахнати. С това поставяне бебето лесно може да достигне съдържанието с дръжката. В някои случаи продуктът се използва повече за забавление на детето, отколкото за съхранение на вещи. Цветните картинки привличат вниманието, а в джобовете могат да се пришият шумолещи елементи. За звуков ефект е практично да използвате парчета ръкав за печене.

Умението за плетене ще ви позволи да съживите интересни идеи. Лесно е да направите няколко отделни джоба и да се поберат около джантата. В сложните органайзери детайлите се плетат отделно и след това се зашиват с конец с подходящ нюанс.

Обикновено майките окачват продукт с много джобове, но понякога са достатъчни само едно или две отделения. Има много варианти за дизайн, а струните или бримките са подходящи за закрепване. Вътре е удобно да сгъвате памперси и бебешки дрехи за бърза смяна.

Организаторите на креватчета съчетават практични и декоративни свойства. Всяко бижу ще свърши работа, можете дори да шиете малка мека играчка или да използвате плат с ярък модел.

Направи си сам джоб за креватче

С появата на бебето родителите добавят нови и понякога непредвидени притеснения. Ето защо е толкова важно всичко в детската стая да бъде обмислено до най-малкия детайл. Всяко момиче, което си е поставило за цел, може да шие такъв функционален и в същото време красив аксесоар със собствените си ръце. Трябва само да имате умения за боравене с аксесоари за шиене и малко въображение.

Функции на организатора на детско креватче

Окачените обемни джобове от плат за креватче или количка са не само ефектен елемент на декорация или почит към модата. От практическа гледна точка това нещо е просто необходимо. Може да се използва за поставяне на пудри, зърна, крем, гребен и много други. Всички често използвани предмети ще бъдат винаги под ръка по този начин и няма да се налага да ги търсите дълго време, ако е необходимо..

Организаторът е незаменим, когато майка трябва да напусне, а съпругът или някой от роднините остава да се грижи за детето. В този случай не е нужно дълго време да обяснявате къде да намерите това или онова нещо. Когато бебето порасне, то ще може самостоятелно да извади нещата от органайзера и да ги върне обратно. За него това може да бъде забавна и образователна игра. Освен това той развива уменията за организиране на реда на собствена територия..

ВНИМАНИЕ! Когато сами шиете джоб, можете да вземете предвид всички нюанси, да изберете размера и броя на джобовете по свое усмотрение.

Материали, които ще са необходими за работа

Към избора на материал трябва да се подходи сериозно, тъй като продуктът трябва да е безопасен и да не предизвиква алергични реакции у детето. Платът за шиене трябва да е плътен, да поддържа формата си добре и да не се свива след измиване и термична обработка. Най-добрият вариант са естествените памучни тъкани, с които е лесно да се работи. Цветовата схема е избрана, като се вземат предвид личните предпочитания и интериора на стаята. За момичета често се използват розово, жълто, а за момчета - синьо, лилаво. Също така за производството ще ви трябват:

 • синтепон или друг плътен плат като уплътнение;
 • дантела (3 м.);
 • рулетка;
 • парче сапун или пастел;
 • ножици,
 • игли и щифтове;
 • конци с подходящи нюанси;
 • декоративни елементи.

РЕФЕРЕНЦИЯ! Органайзерът отвътре със слой от тънък подплатен полиестер запазва формата на крайния продукт много по-добре и е по-траен.

Как да шиете със собствените си ръце

Изработването на джобове няма да създаде особени затруднения дори за начинаещите майсторки. Помислете за процеса на шиенето им на етапи:

 1. Първо трябва да изрежете 3 квадрата за основата. Размерите им зависят от големината на самото легло и предпочитанията на тези, които ще го използват. В този пример 60X60 cm.
 2. За горните джобове изрязваме два правоъгълника по-дълги от долния заготовка с 10 см, а за долните - с 6 см.
 3. След това правим краищата. Можете да изрежете ленти с ширина 4 см и да направите кант от тях, като огънете краищата навътре от двете страни. В допълнение, дизайнът на кант може да се направи с помощта на специална лента - коса инкрустация.
 4. Вземаме квадратче плат за външната страна и за печата, за да очертаем местата за отделите.
 5. Закрепваме лентите към квадрата, оставяйки малко разстояние отгоре, например 7 cm.
 6. След това лентите трябва да бъдат разделени на необходимия брой отдели и зашити.
 7. Поставяме последния квадрат от плата отгоре с предните страни една към друга и зашиваме по страните и отдолу.Облетете получения продукт върху лицето и го изгладете внимателно.
 8. Връзките могат да бъдат направени от три парчета плат или дантела. Тяхната ширина обикновено е 5-10 см, а дължината варира от 70 до 80 см. Като връзки са подходящи и обикновени памучни връзки..
 9. Сгънете връзките наполовина, изгладете и шийте, огъвайки свободните ръбове навътре.
 10. Сгънатите наполовина връзки трябва да бъдат пришити към горната част на готовия продукт. Органайзерът за манежа или люлката е готов.

Друг вариант на органайзера е плетене на една кука или плетене. Той е особено практичен и декоративен. Тук е важно да изчислите размерите и да съставите диаграма и модел. Предпочитат се дебели конци. Продуктът е зашит по същия начин, както от плата, и плетен на една кука по ръба..

Как да украсяваме и допълваме

Декорацията на продукта зависи само от уменията и предпочитанията на капитана. Дантелата често се използва като декорация. За тях е лесно да направят ефективно събиране около ръба на джоба. Можете също така да шиете бродерия или апликация върху всеки джоб. За тези цели често се използват приказни герои и анимационни герои. Комбинацията от различни тъкани и джобни размери изглежда красиво. Остава само да закачите джоба на леглото и да го напълните с необходимите неща. Ако е необходимо, органайзерът може да бъде изваден за измиване.

ВАЖНО! За по-голяма просторност и обем можете да направите събиране на плат от долната страна на джобовете.

Бебетата на бебешкото креватче помагат на родителите в тяхното трудно и обезпокоително ежедневие. Благодарение на такъв продукт е много по-лесно да се поддържа ред и чистота в къщата. Използвайки препоръките и съветите, предложени в статията, можете да направите удобно устройство със собствените си ръце.

Как да шиете джоб на креватче

Не успях в пълноценен майсторски клас поради липсата на свободно време, но успях да заснема някои етапи от работата, които искам да споделя. Може би някой ще дойде по-удобно.

Размери на готовия органайзер: 40 см (ширина) x 55 см (височина).

И така, ние се нуждаем от:

- грахов плат (лен) - 58см
- бежов плат (памук) - 33см
- нетъкан или дублерин - колкото по-плътен, толкова по-добре
- дантела, реплика панделка - по 60 см
- бутони 2 бр., контактна лента (велкро)

От основната тъкан (грах):
- лицева част 43х58 см - 1 бр. (лепило с нетъкан текстил);
- задни части 43х36 см - 2 бр. (от тях се формира клапан като калъфка за възглавница, картонът се вкарва в органайзера, за да придаде твърда форма);
- от останките - апликации "сърца" - 2 бр. (лепило с нетъкан текстил).

Бежов плат:
- джобове 60х33 см - 2 броя.

Имах и завеси за пердета, които съответстваха на цвета и материята, използвах ги като закопчалки.

Сгънете детайлите на джобовете по дължина наполовина. Те са двойни, общата височина е 15 см. Ние пришиваме декоративни детайли към джобовете. Използвайки гънки на лък, ние оформяме джобове, шием към основната част.

Когато предната част е напълно готова, поставете задните части върху нея лице в лице, зашийте по периметъра, обърнете я като калъфка за възглавници, вкарайте картон вътре.

Зашийте закопчалки: отгоре - копчета, отдолу - велкро.

Закачаме го на креватчето, пълним го с необходимите неща и с радост го използваме. Ако е необходимо, органайзерът може да бъде отстранен, изваден картон и измит.

Как да шиете джобове за бебешка кошара

В тази работилница ще ви покажа как да шиете джобове за детско креватче. Тези джобове са много лесни за използване. В тях можете да поставите детски аксесоари: бебешки крем, гребен, дрънкалка и така нататък и всичко е винаги под ръка :)

Уших основа за джобове 50 * 40 см, но според този майсторски клас можете да шиете основа и по-голяма. Основното нещо е да разберете принципа.

За да шиете джобовете на креватчето, ще ви трябва:

- 2 разфасовки памук с размери 52 * 42 см;

- 2 разфасовки памук с размери 28 * 52 см или един разрез 52 * 54 см;

- широки реплики или сатенени панделки за вратовръзки (аз уших памучни връзки);

- дантела (по избор);

- синтепон (имам алполукс);

- изчезващ маркер или креда, молив;

- пръчка или молив за евързия.

1) Изрежете 2 парчета памук 52 * 42 см и две парчета памук 28 * 52 см.

Реших да направя джобовете двустранни, затова изрязах два разфасовки за джобовете. Ако правите джобове от една и съща тъкан, тогава за джобовете ще ви трябва едно парче 54 * 52 см.

2) Зашийте 2 части за джобовете и изгладете шева. Отрежете дантела с дължина 52 см и шийте по горния ръб на бъдещите джобове. Измерваме размера на джобовете с изчезващ маркер или тебешир. Имам 2 странични джоба 17 см, централен 18 см.

3) Изрежете шест памучни ленти с размери 45 * 6 см за връзките. Можете да вземете реплики или сатенени панделки, но реших да шия памучни връзки, тъй като те са по-надеждни, издръжливи от панделките и изглеждат по-естетически.

Сгънете лентите наполовина, зашийте от двете страни, оставяйки място за обръщане.

Отрежете ъглите, обърнете и изгладете.

4) Закрепваме към плата с щифтове 52 * 42 см в долната част на основата за джобовете и в горната част на вратовръзката. Закрепваме връзките на три места, по 2 броя. Имам разстояние между струните от 20 см. Отстрани отстъпът е 2 см.

5) След това поставете второто парче памук 52 * 42 см с предната страна към предната страна и синтепон върху него. Разделяме се по периметъра с щифтове и се обръщаме към памучната страна.

6) Зашийте по периметъра, оставяйки малък отвор (около 10 см) за завъртане.

Отрежете ъглите, обърнете и изгладете.

8) Зашийте мястото за излизане със сляп шев и зашийте джобовете по линиите.

Органайзер за бебешка кошара MK

След като наскоро ушихте поръчков комплект спално бельо за бебешка кошара - поради местоположението на картината, остана доста голямо парче бял калико с интересни плюшени мечета)

 • Споделя това

Реших да се опитам да шия органайзер за креватче - вид джобове за малки неща. Първо, така че останалата част от тъканта да не лъже, и второ, с цел обучение преди шиене на зестра за нашето бебе (ние чакаме син, следователно розовите тонове не са от значение за нас - въпреки че с удоволствие бих запазил този за себе си)

Като начало изрязах възможни еднакви правоъгълници - според картинката (за да паднат мечките в центъра) Оказаха се три правоъгълника с различна височина и еднаква дължина - те ще бъдат предната страна на джобовете в бъдеще.

 • Споделя това

Размерите излязоха отгоре 23,5 * 15,5 см, отдолу 23,5 * 18,5 см.
Приблизителният размер на готовия продукт според разположението на джобовете се приемаше за 80 * 50 cm

Въз основа на това придобих допълнителни материали:

- Материалът за фона, грешната страна и примката на колана - трябва да са плътни, за да придадат определена форма на продукта (при мек материал джобовете ще провиснат силно, което ще се отрази негативно на външния вид)
Взех розов перо от тик, с ширина 0,8 м - отне 1,5 ходови метра (70r * 1,5 m = 105r) # малко недостатъчно за вътрешната страна на бримките на колана, защото първоначално не знаех как и какво ще направя. заменени груби бяло, тъй като те все още не се виждат. но ако е направен от същия материал, ще ви трябва още + 0,1 метра тик

- Сатен за подвързване на пристрастия за обработка на джобове Имах бяло, защото нямаше по-подходящ тон. за да разбера необходимото количество, сгънах дължината на страните, които ще зашия, в 6 джоба + малък марж - взех 5м (3р * 5м = 15р) # остана малко парче.

- Шиене с логото на Bebi за украса на горната част на джобовете. Също така сгънах дължината на всички джобове, взех 1,5 м (15p) # 10-15 см не беше достатъчно, защото сгъвах краищата, замених го с кърпа.

- Синтетичен зимник за шев, опитах 300g / m, имам нужда от парче с размер, 80 * 50, така че взех 0,5m (90r * 0,5m = 45r) # парче 70 * 50 остава очевидно не се търси.

- Конци и велкро, които имах вкъщи, ако и те също трябва да бъдат закупени, тогава 1 намотка е достатъчна за тона на тъканта и велкро 0,6 м (на цената на 10r конец и не помня цената на велкро, ще вземем около 10r)

Получих допълнителни разходи за 200 рубли

Е, сега за самия процес на шиене

, за удобство ще ги опиша точка по точка:

1. За да направят джобовете по-плътни, те трябва да бъдат дублирани с основния плат. За да направите това, прикрепете правоъгълниците с мечки към тиковото дърво с щифтове и изрежете по ръба

 • Споделя това

2. Обработваме грозни ръбове отстрани и отдолу с отклоняваща лента # следващия път ще използвам различен шев за тази цел.

 • Споделя това

3. Шевният ръб изглежда така

Джоб за детско креватче

Ако имате бебе в дома си, нашият прост майсторски клас определено ще отговаря на вашия вкус. В този урок ще научите как да шиете джобовете за креватче със собствените си ръце. На ваше разположение ще се появи незаменимо нещо - малък функционален органайзер, който ще съхранява всичко необходимо. Прикрепете го към креватчето и няма да искате да се откажете от него.

Джобовете на детското креватче ви позволяват да поддържате близо до това, което бебето ви трябва да спи. Освен това можете да поставите любимата играчка на вашето бебе в органайзера, така че вашият верен приятел да е винаги до него и да го радва с присъствието си..

Шиенето на джоб със собствените си ръце не е трудно - дори начинаещ майстор може да се справи. Предлагаме ви инструкции стъпка по стъпка, които ще ви помогнат да разберете тънкостите на процеса.

Какво ни трябва?

 • лента с ширина 2-3 см - 40 см
 • плат за външна декорация
 • подплата плат
 • вата
 • копчета и нитове

И тъканите, и ватирането трябва да са с еднакъв размер. Стандартният джоб не трябва да е голям: платна с размери 30 × 60 см са достатъчни.

Как да шият?

Сгънете плата и вата заедно и зашийте наоколо. След това сгънете плата, така че 8 сантиметра да останат отгоре. Погледнете снимката, за да не се объркате. След това зашийте ръбовете на бъдещия джоб.

Сега огънете ъглите. Отстъпете на 8 сантиметра отгоре и зашийте, отрежете излишното.

Повторете същата процедура за тъканта за подплата: първо сгънете с „плик“, оставяйки 8 сантиметра отгоре, след това зашийте краищата и след това се отървете от ъглите. След това вмъкнете получената част в тази, която направихме първо..

Зашийте частите заедно по ръба (оставете малка дупка, за да обърнете плавателния съд навън). Нашият джоб за детско креватче е почти готов. Остава само да го обърнем и да пришием панделките, на които ще закачим органайзера.

Разрежете 40 см лента наполовина и я пришийте към капака. Не забравяйте да поставите бутоните, така че джобът да може лесно да бъде изваден и окачен обратно при нужда.

Домашният джоб е удобен с това, че може да се постави както от вътрешната, така и от външната страна на креватчето. Ако шиете органайзер за себе си (например да държите бутилка и залъгалки под ръка, например), оставете я навън. Ако джобът е изключително за детето, закачете го вътре и сложете там любимото му животно..

Как да шиете джобове на креватче със собствените си ръце: модели на шарнирен органайзер

Джобовете за бебешки кошари са в голямо търсене и популярност. Много жени ги намират за безполезни..

Но те са лесни за използване. Вътре в джоба можете да поставите различни бебешки аксесоари, които винаги трябва да са ви под ръка. Това е крем, гребен, дрънкалка.

Модели на джобове за креватче: как да шиете със собствените си ръце

Има няколко интересни модела, които ще ви помогнат да шиете полезно нещо със собствените си ръце..

Всички те са подобни един на друг, различават се по местоположението на джобовете, формата на детайла. Първо трябва да направите основа, най-добрият вариант е 50x40 cm.

Размерите трябва да се избират в зависимост от височината на креватчето и страничната дъска.

За да шиете джобовете, трябва да подготвите следните материали и инструменти:

 • Две парчета памучен плат (53x43 см).
 • Две парчета памучен плат 30 * 54 см.
 • Сатенени панделки за оформяне на връзки (можете да използвате памук или друг плат).
 • Дантела за декорация.
 • Синтепон или алполукс, хипоалергичен холофайбър.
 • Щифтове.
 • Конци.
 • Игла.
 • Маркерът, който изчезва.
 • Ножици и молив.

Всички тези материали трябва да бъдат подготвени предварително, за да не се разсейват по време на работата..

По-долу е даден подробен майсторски клас, благодарение на който дори начинаеща майсторка на шевици може да се справи с шиенето:

 1. Разфасовките се приготвят от памук. Ако джобовете са двустранни, трябва да направите две парчета.
 2. Зашийте две части за бъдещи джобове и изгладете шевовете.
 3. Отрежете дантелата. За модел с тези размери вземете 53-54 см. Дантелата е пришита добре по горния ръб на джобовете.

Маркировките се правят с тебешир или маркер, който изчезва, за да посочи размера. За такъв модел са подходящи 2 странични джоба от 18 см, както и централен от 19 см. Сега започват да режат шест ленти от памучен плат. Оптималният размер е 46 * 7 см. Те могат да се използват за струни..

Панделките от сатен или реп са подходящи за шиене. Памукът е по-надежден, траен и издръжлив материал.

 • Лентите трябва да бъдат сгънати наполовина, зашити от всяка страна. Оставете място за завиване.
 • Ъглите трябва да бъдат изрязани, обърнати и изгладени с ютия.
 • Всички заготовки трябва да бъдат прикрепени към основата с щифтове. В горната част трябва да фиксирате връзките.

  В горната част за детайл от този размер се препоръчва да се направят три връзки, разстоянието между които е 20-22 см. От двете страни на всяка страна се прави отстъп от 3 см.

 • След това нанесете втората част на памучния разрез с предната страна. Отгоре се поставя синтепон. Трябва да закачите щифтове по целия периметър, обърнете към памучната страна.
 • Оставете малка дупка от всяка страна за завъртане.
 • Ъглите се изрязват, обръщат се навътре и се изглаждат.
 • Мястото за излизане е зашито със сляп шев.
 • Джобовете на панти за креватче за новородени са готови и ръкоделиците могат да започнат да използват. Жените на иглата не трябва да ограничават собственото си въображение.

  Майстор-клас за окачване на плетене на една кука за новородени

  Това е практичен и удобен аксесоар, подходящ за бебешка кошара. Това е функционален елемент и допълнителна декорация.

  Има няколко опции за джобове за плетене на една кука:

  Опция за джобовеМатериали и описание
  МногоцветниЗа работа се нуждаете от прежда от различни нюанси, плътността на конеца е 450 метра на 100 грама.

  Освен това вземете големи бутони за закрепване, кука номер 2. За работа използвайте техника за плетене на шах или филе.

  Плетене на една кука 210 въздушни бримки с бял конец, плета 80 реда в шах.

  На завършената основа се плетат джобове с необходимия размер с плетене на филе или шахматна дъска. Допълнително пришийте копчетаМрежова мрежаЗа работа те вземат тънка полусинтетична прежда от различни нюанси, кука номер 5, цветни декоративни копчета, мъниста за декорация.

  Съберете верига от 14 въздушни бримки, плетете тъканта. За плетене се използват различни ажурни модели..

  Крайният резултат трябва да бъде базова мрежа с желаната височина и ширина..

  На върха на детайла трябва да завържете 5 крепежни елементи с единични колони за плетене на една кука. Квадратни заготовки от ажурен модел са пришити към основатаДжоб "Мечка"Детайлите са плетени според схемата. Общо се изискват 2 заготовки - нос и муцуна. Фонът и кантовете са плетени с конци от различен цвят.

  За работа се нуждаете от кука номер 2. Детайлите са плетени по схемата с двойно плетене на една кука и единично плетене на една кука. Можете да плетете 4-5 парчета. Те са пришити върху основата

  Брони с джобове и други идеи от IKEA

  В магазин "IKEA" можете да закупите различни страни с джобове и органайзери за бебешка кошара.

  Най-популярният модел е STIKKAT. Това е удобно и практично решение за детска стая. Те могат да бъдат окачени на креватче.

  Те са големи и просторни. Леката мръсотия може лесно да се отстрани с влажна кърпа.

  Изработени са от полиестер, който е екологичен и безопасен материал..

  Магазинът предлага опции за окачване, джобове за голямо и малко легло.

  Друг популярен модел окачени джобове "NANIG". Те помагат на младите майки винаги да имат под ръка необходимите аксесоари, да поддържат къщата или апартамента си чисти..

  В магазина можете да си купите джобове в светло зелено, бледо розово, светло синьо. Размери 50x70 см. Общо 9 джоба: 5 от тях са големи, а 4 са малки.

  Висящите джобове са изработени от полиестер, не са добавени синтетични влакна. Материалът е плътен и с високо качество на допир. Шевовете са внимателно и спретнато зашити.

  Допълнителна украса е кръпка с форма на мечка. Продуктът е окачен на креватче, над масата за повиване.