Скоро се очаква попълнение в семейството ви. Вече сте посетили всички детски магазини, със списък с най-важното в ръцете си и всичко, от което се нуждаете за бебето, вече е отбелязано или закупено: добро креватче, удобна количка, козметика и цял гардероб от сладки мънички тоалети.

Първите дрехи, разбира се, бяха избрани най-удобни: просторни, изработени от естествени материи в пастелни цветове, без излишни аксесоари (катарами, презрамки), с външни шевове, за да се избегне нараняване на кожата.

И тогава родителите се изправят пред нов въпрос: как правилно да подготвят нещата на бебето и как да се грижат за тях в бъдеще?

Кожата на новороденото е специална, тя е много нежна и изисква внимателно лечение. И затова правилно подготвените дрехи са не само чист и подреден вид на вашето бебе - това е и гаранция за неговото здраве, тъй като тялото на бебето все още няма достатъчна защитна функция.

Наложително е да се перат дори нови дрехи за новородено. технически и синтетични частици, получени по време на опаковането или транспортирането, могат да останат върху него и това може да се превърне в източник на патогенни бактерии, както и в причината за алергични реакции върху кожата на бебето.

Измиваме детските дрехи по всички правила

1. Всички етикети и етикети трябва да бъдат премахнати от новите дрехи.

2. Бебешките дрехи, които изискват пране, трябва да се перат в рамките на 24 часа, така че мръсотията да не се хапе в плата и да се измива по-лесно.

3. Възможно е да се пере както на ръка, така и в пералня, в специален режим "бебе" (ако е предоставен от производителя).

4. Необходимо е да измиете нещото на бебето напълно, а не отделно само мръсните места.

5. Силно замърсеното облекло трябва да се накисва в бебешки прах или сапунен разтвор за 20-30 минути непосредствено преди измиване..

6. За измиване трябва да използвате специални детски, за предпочитане антиалергенни прахове и бебешки сапуни и, ако желаете, балсами, леки избелващи средства, специално предназначени за бебешки дрехи. Не е необходимо да варите нещата в разтвор на сапун за пране, както някога правеха нашите майки и баби. Праховете без фосфати са идеални за пране на бебешки дрехи..

7. Не смесвайте детски и възрастни дрехи по време на пране..

8. След ръчно пране е необходимо дрехите на новороденото да се изплакнат добре под течаща вода, а за машинно пране изберете режим с допълнително изплакване..

9. Пелените и долните ризи за бебета на възраст до 3 месеца трябва да се перат в машина при температура най-малко 90 ° C, което ще замени кипенето.

10. Бебешките дрехи не трябва да са с нишесте, твърдите тъкани могат да наранят бебешката кожа.

11. Също така си струва да изперете дрехите на майката с детски продукти, тъй като майката е в пряк контакт с новороденото през цялото време. Много майки „прехвърлят“ цялото семейство на бебешка пудра.

Гладене на дрехите на новородено

Много хора вярват, че не е необходимо да гладите дрехите на новородено, тъй като те ги носят само у дома и ги перат много често. Но, противно на това мнение, много педиатри все още съветват гладенето на детски дрехи, защото:

Е допълнителна топлинна обработка, която има вредно въздействие върху различни микроби и бактерии,

- след гладене дрехите стават по-меки и приятни за тялото на бебето.

Когато гладите нещата на бебето, трябва да се придържате към някои правила:

1. Дрехите на новороденото могат да се гладят както с ютия, така и с пара. Ютията ни е по-позната в ежедневието, но съвременните видове параходи, освен за гладене на неща с дезинфекция и премахване на неприятни миризми, могат да се използват в бъдеще и за грижа за меки и текстилни играчки.

2. Непосредствено преди самото гладене е необходимо да сортирате нещата по режими на гладене.

3. Трябва да гладите бебешки дрехи от двете страни (отпред и отзад), докато бебето навърши 3 месеца, или поне докато пъпната рана заздравее..

4. Основната част от детското облекло е памукът; преди гладене трябва да се навлажни с топла вода или да се използва специален режим на желязо.

5. След като изгладите бебешките дрехи - оставете ги да се охладят при стайна температура и след това ги сложете на купчинки.

Съхранявайте дрехите на новороденото правилно

1. Трябва да закупите отделен скрин (гардероб) за детски дрехи или отделни рафтове в гардероб „за възрастни“.

2. Нещата трябва да се сгъват в такъв ред, че най-необходимите да са винаги под ръка, а тези, които се обличат по-рядко, биха лежали по-нататък, а също така да правят разлика между купищата неща (рафтове) по сезони.

3. Горното облекло (облекло за ходене) трябва да се съхранява отделно от бельото.

Новороденото дете винаги е голяма радост в семейството, непознати досега чувства и, разбира се, голяма отговорност. Овладейте всички основни домакински процедури и всеки ден, прекаран с вашето бебе, може да ви бъде в радост!

Искате ли да споделите информация за статии с приятелите си в социалните мрежи? Публикувайте връзката на страницата си с помощта на бутони

Защо не сте първите, които знаят за всичко? Абонирайте се за актуализации в блога още сега!

Известно време след раждането на детето в апартамента се появяват много детски играчки и неща..

Това се случва постепенно, почти неусетно, но идва момент, когато играчките започват да се търкалят из апартамента и нещата не се побират в нито една кутия.

Тогава идва моментът да помислите как правилно да организирате съхранението на играчки и неща при бебето..

Вижте също: Новородено в дома: разпределяне на роли и отговорности

Съхраняване на играчки и неща в детската стая на бебето

Вероятно сте се подготвили предварително за раждането на дете, предвидили сте много, но дали сте се погрижили къде ще съхранявате играчките и нещата на бебето? Ако не, никога не е късно да се поправиш!

Как да организираме съхранение на нещата:

1. Бебешки неща могат да се съхраняват в бебешки шкаф, чекмедже за детско креватче, нощно шкафче, скрин и така нататък. Препоръчително е нещата да не се съхраняват на отворени рафтове и стелажи, така че да събират прах.

2. За удобство бебешките неща трябва да бъдат сортирани: памперси, кърпи, спално бельо, чорапи, шапки, пълнители, бодита, пясъчници. В килера те трябва да бъдат подредени така, че онези неща, които най-често използвате или сезонни, са по-близо, а тези, които рядко се използват, са по-далеч..

3. Не е необходимо да съхранявате и перете детски дрехи заедно с тези на възрастни. Това ще създаде повече ред и повече хигиена. Също така се препоръчва да се перат детски дрехи, като се използват специални детски препарати..

4. За удобство можете да си купите или зашиете специални джобове от плат на креватчето, в които е удобно да поставите малки неща, памперси или пелени.

Вижте още: Оригинален интериор на детската стая (СНИМКИ)

Как да съхранявате играчки?

За да подредите нещата в детските играчки, трябва да ги сортирате по размер. Важно е да запомните, че играчките за бебета трябва да бъдат безопасни. Нежелателно е да купувате меки играчки за малко дете, тъй като те натрупват прах и освен това не могат да се вземат в устата и точно това иска да направи вашето бебе.

Олга Третякова, педиатър, д.м.н., професор: „Има много възможности за съхранение на детски играчки: кутии, сандъци, стелажи, специални стелажи, контейнери, кутии, мрежи, чанти и др., Които могат да бъдат създадени от различни материали (плат, дърво, пластмаса, гума). Много е важно да закрепите сигурно рафтовете за играчки, за да избегнете детски наранявания. ".

Предлагаме ви няколко интересни идеи за съхранение на детски играчки..

1. Легло с кутии - в такива кутии е удобно да съхранявате не само детски дрехи, но и играчки.

2. Сложно легло е легло, което съчетава легло, гардероб и рафтове, които могат да се използват за съхранение на играчки.

3. Ракла или кутии - те също могат да се използват успешно за играчки. Сандъци или кутии могат да се поставят под леглото или отгоре на килера, ако е къс. Желателно е кутиите да имат капаци, така играчките да не събират прах.

Мама, член на форума, Лидия, сподели своята история: „Винаги сме имали проблем вкъщи, за да сгънем по някакъв начин спретнато детските играчки, те винаги са били разпръснати из апартамента. Точно така пишеше за нас: където и да седнете - в свещеника има куб. Писна ми от това, реших да систематизирам всичко. Взех две големи кутии, които се съхраняваха на балкона, залепих ги с цветно самозалепващо се и започнах да слагам играчки там. Ще сложа тези кутии под леглото на бебето. Сега сме в ред ".

Вижте също: Страшни играчки: където дебне опасността?

4. Османци с накланящи се седалки - в няколко от тези тахти има достатъчно място за съхранение на основните дрънкалки и играчки там.

5. Плъзгащ се гардероб или обикновен гардероб също може да бъде прекрасно място за съхранение на играчки, ако в него отделите специално място за това.

Олга Третякова, педиатър, доктор на медицинските науки, професор: „Колкото по-младо е детето, толкова по-често трябва да се почистват играчките му. Не забравяйте да почиствате новите играчки с дезинфектант. Играчките, които децата слагат в устата си, трябва да се почистват преди употреба и след даването им на други деца. Не забравяйте да измиете играчките си веднага след ходене и посещение на клиниката. ".

6. Отворени стелажи - Много родители смятат, че стелажите не са най-доброто обзавеждане за съхранение на детски играчки. Това не е напълно вярно! Всичко зависи от това как ги използвате. Разбира се, ако просто поставите играчки на рафтовете, ще бъде неудобно, играчките ще събират прах. Но ако поставите играчки в кутии или кошници с фантастични цветове и поставите тези кутии и кошници на стелажите, ще се получи много удобно и оригинално.

7. Джобове от плат - те могат да бъдат прикрепени към стените или леглото на бебето. Те са много удобни за съхранение на плоски и малки играчки. Предимството на такива джобове е, че можете да ги шиете сами, като правите различни размери на клетките..

Разбира се, въображението е безгранично, така че ако искате, можете да измислите още много начини за удобно съхранение на детски играчки..

Играйте за здраве!

Прочетете също: Необичаен интериор на детски болници (СНИМКИ)

Грижата за детските неща има свои собствени характеристики. Не само кокетният външен вид, но и комфортът и здравето на вашето бебе зависят от това колко правилно майката пере, обгазва и суши дрехите на бебето си..

Измиване

Когато бебето току-що се роди, то е податливо на много заболявания. Кожата му е много нежна и чувствителна, така че бебето трябва да е облечено в комбинезони и блуза, изработена само от естествени материали, за да не се поти, да не замръзва и да не търка нищо и да е в размер. За бебе от първия месец от живота плъзгачите, блузите и други неща трябва да се перат при температура от 90 градуса. Преди това майките дори вариха памперсите на новороденото и не само тях, но и цялото бельо, за да не останат микроби и белина във водата..

Бельото за бебета на възраст под шест месеца се препоръчва да се пере на ръка с бебешки сапун и да се изплаква много добре под вода. Поколението на нашите майки и баби не знаеха какво е пералня, въпреки това ни отгледаха здрави и здрави. Не бъдете мързеливи да миете ръцете си през първия месец. Измийте при нужда. Никога не се знае колко ще е необходимо на бебето за един ден плъзгачи.

Младите майки трябва да знаят, че бебешките памперси, долни ризи, плъзгачи първо трябва да се перат само със сапун за пране и да се гладят от двете страни. По-късно можете да правите с едно поглаждане (първия месец от живота - от двете страни, по-късно - с едно)

Също така четем: как и как да перете дрехи за новородено бебе

След шест месеца можете да опитате пране на прах. Трябва да започнете с детско, хипоалергенно, без мирис и да наблюдавате бебето, за да не развие обрив или дразнене по тялото. Детските пудри се различават коренно от праховете за възрастни по своя състав. Основният компонент на бебешката пудра трябва да бъде сапун. Детският препарат за пране не трябва да съдържа сода и химически избелители. Прахът трябва да съдържа не повече от 30% фосфати. И в идеалния случай, разбира се, ако е без фосфати. Задължително липсата на аромати. Желателно е прахът да няма изразени миризми и е по-добре той да е без мирис.

Когато купувате прах, вижте етикета на опаковката „Подходящ за чувствителна бебешка кожа“, „Издържан дерматологичен и клиничен контрол“, „Не съдържа синтетични добавки и оцветители“ и др..

Ако майката открие алергична реакция върху тялото на бебето, тогава прахът трябва да бъде заменен. Ако няма проблеми, можете спокойно да измиете нещата в машината. Разбира се, без да се отклонявате от общите правила за измиване. Бялото трябва да се мие с бяло, а цветните предмети с цветни. Задължително е да перете детските дрехи отделно от възрастните.

Изплакнете дрехите си отговорно, тъй като колкото по-старателно изплаквате дрехите си, толкова по-малка е вероятността от негативни последици. Много модерни перални машини са оборудвани със специален режим за пране на дрехи за бебета с удължен интервал на изплакване. Ако вашата пералня няма такъв режим, достатъчно е да включите допълнителен режим на изплакване след измиване. Когато изплаквате на ръка, трябва да смените водата няколко пъти, докато тя стане напълно бистра. След измиване не трябва да има миризма на прах.

Също така четем: как правилно да перете детски трикотаж

Открито облекло. Как да се грижим за нея?

 • Гащеризони. Уличните дрехи често са трудни за пране. Основната причина е, че тя може просто да не изсъхне до следващата разходка. И не е нужно да го миете толкова често. Ако по гащеризона има замърсявания, можете да изчакате, докато изсъхне, и да го премахнете с гъба.
 • Най-мръсните места обикновено са ръкавите и краката. Те могат да се измият и изсушат със сешоар. Но има моменти, когато децата ни се размазват, така че никаква гъба няма да помогне. Изходът е само един - измиването.
 • Ръкавици или ръкавици без ръкавици. За да предотвратите свиването на детските ръкавици, е по-добре да ги измиете в топла вода. В никакъв случай не трябва да се мие в гореща вода.
 • Детското облекло може да бъде направено от различни материали - съответно нещата ще изискват различни грижи. Добре е, ако мама разбира от материали и знае от какви грижи се нуждаят. Ако не, тогава има етикети за неща, които ще помогнат на новите майки да се справят. Затова не бързайте да ги режете. И ако причиняват дискомфорт на вашето бебе, отрежете ги. Но не забравяйте, или по-добре, запишете състава на тъканта, режима и температурата на пране и гладене.
 • Новите бебешки дрехи трябва да се измият преди да се облекат. В крайна сметка не се знае къде е била преди и кой друг я е пробвал. Може да съдържа микроби и прах, всякакви вещества, останали след шиене на дрехи. Трябва да го перете отделно от други неща, защото може да се боядисва и да се боядисват всички останали неща на бебето.
 • След измиване се препоръчва изплакване на вълнени предмети в студена вода, така че дрехите да не загубят предишната си форма..

Как да премахнете петно?

След като детето премине към храна за възрастни, петна по дрехите са нормални. Преди да нахраните бебето си, по-добре поставете лигавник, за да не цапате дрехите си. Ако не беше възможно да се избегнат петна, тогава е най-добре да го премахнете със сапун за пране (за най-добър ефект изчакайте, докато петното се намокри и разнесе, след което смело поставяйте нещата в машината). Когато детето е по-голямо, можете да използвате средство за премахване на петна. Спрей за премахване на петна е идеален за петна. Достатъчно е да третирате петното и да изперете дрехите.

Има някои петна, които се отстраняват много трудно, а някои са просто невъзможни. Например сок от ябълки и моркови. Ако сте изцапали любимия си костюм, тогава помислете как можете да скриете петното. Можете да шиете на копче или да излезете с друга опция, например да шиете на кръпка. По-добре е да не давате детски неща на химическо чистене - попадането на химикали върху тялото на малък човек може да предизвика алергична реакция. А екологичните чистачки са много скъпи..

Ако има много петна, понякога е по-лесно да се сбогувате с любимите си плъзгачи или да ги оставите, но ги носете само когато ядете..

Олга разказва 2 начина за премахване на петна от детските дрехи:

Сушене

Преди това педиатрите препоръчваха сушене на дрехи на балкон или улица, но тази опция за сушене е подходяща само за жители на екологично чисти райони: в село или в селска къща, далеч от фабрики и магистрали, замърсяване и вредни вещества, от които незабавно се утаяват върху сушене на неща, но не и като не големи индустриални градове. В този случай трябва да изсушите дрехите си в апартамент на специална сушилня, далеч от прах и мръсотия, в противен случай всичко отново ще се утаи върху мокри дрехи. Ако сушите нещата на балкона, то само на остъклените.

Много хора сушат дрехите си в банята. Това е допустимо, но трябва да се уверите, че мухълът не се образува по стените, тъй като може да изостри различни заболявания при кърмачетата..

През зимата бебешките неща могат да се сушат на батерия, първо, те изсъхват по-бързо, и второ, ако въздухът в апартамента е сух, влагата, изпаряваща се от мокри дрехи, ще помогне да се овлажни. Батерията трябва да е чиста и да не е ръждясала.

Най-основното правило за поддържане на оригиналната форма на облеклото е да не стискате много, в противен случай рискувате да опънете плата. Освен това не закачайте мокри дрехи на въже, за да изсъхнат, особено вълнени и трикотажни. Ако перете на ръка, тогава нещата първо трябва да се изсушат (например, първо се разстилат върху хавлиена кърпа, кърпата ще абсорбира излишната вода като гъба) и след това се поставя на суха равна повърхност (на маса). Това ще изсуши дрехите, без да променя предишната им форма. Ако перете в пералня, въртенето трябва да е нежно. За да се предотврати деформацията на вещта, на въже или сушилня могат да се окачват само полусухи дрехи..

Гладене

Гладенето е особено важно хигиенно изискване за детското облекло. За целите на допълнителна дезинфекция нещата на детето трябва да бъдат изгладени старателно и в идеалния случай да бъдат изпарени с ютия. През първия месец след раждането, когато пъпната рана все още не е заздравяла, е необходимо да се изгладят нещата от двете страни. Това ще предпази детето ви от инфекция. Благодарение на гладенето, шевовете на дрехите стават по-меки, което е много по-удобно за деликатната бебешка кожа.

 • Вълнените и плетени предмети изобщо не трябва да се гладят. Достатъчно е да ги изсушите правилно. Ако въпреки това нещата останат набръчкани, тогава трябва да гладите в специален режим за вълна при минимална температура;
 • Препоръчително е да гладите нещата от естествен памук леко влажни;
 • Велурът се препоръчва да се глади на тегло с пара. След гладене нещата се оставят да изсъхнат напълно;
 • Ажурът трябва да се глади отвътре навън чрез марля;
 • Вискозата трябва да се глади без пръскане и при температура от 110 градуса;
 • Най-добре е да гладите синтепона с леко загрята ютия..

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Колко време отнема гладенето на бельото (пелена) за новородено? И трябва ли да ги гладя? - Съхранение Със сигурност някои от вас са попадали на ситуация, при която детските неща, които и без това са малки, трябва да се раздават на приятели поради липсата на място за съхранение, въпреки че дълбоко в себе си е жалко да се разделите с тях. Може би планирате да попълните семейството си в близко бъдеще, или най-близкият ви роднина планира да роди бебе след няколко години.

 • Специални торбички за прахосмукачки и прахосмукачка. Тези чанти спестяват много място, няколко големи кутии с дрехи могат да се превърнат в две спретнати „палачинки“ и могат безопасно да се съхраняват на далечния рафт, без да безпокоят никого. Принципът е прост: нещата се прибират в торби, от които въздухът се изпомпва напълно от прахосмукачка. За тези цели могат да се използват и обикновени плътни торбички, но въпреки това въздухът ще изтече в тях и те постепенно ще се увеличават в обем;
 • Преди да изпратите дрехите за съхранение, първо трябва да се измият, изсушат, изгладят (в противен случай рискувате да получите място за размножаване на микроби, молци и други проблеми). Не забравяйте да инспектирате нещата, преди да ги изпратите за съхранение, защото повечето детски неща в края на сезона може да се наложи да бъдат изпратени не в килера, а в кошчето за боклук;
 • Не закачайте кожени изделия до деликатни предмети. Идеалният вариант за съхранение на всякакви дрехи е калъф;
 • Ако едно дете трябва да се появи на утрото в красив и ненабръчкан костюм, то чантата за дрехи е идеална за такъв повод. В него дрехите могат да бъдат сгънати наполовина за лесно транспортиране. В такъв случай дрехите перфектно запазват формата си.

Организация и съхранение на детски неща

Скоро се очаква попълнение в семейството ви. Вече сте посетили всички детски магазини, със списък с най-важното в ръцете си и всичко, от което се нуждаете за бебето, вече е отбелязано или закупено: добро креватче, удобна количка, козметика и цял гардероб от сладки мънички тоалети.

Първите дрехи, разбира се, бяха избрани най-удобни: просторни, изработени от естествени материи в пастелни цветове, без излишни аксесоари (катарами, презрамки), с външни шевове, за да се избегне нараняване на кожата.

И тогава родителите се изправят пред нов въпрос: как правилно да подготвят нещата на бебето и как да се грижат за тях в бъдеще?

Кожата на новороденото е специална, тя е много нежна и изисква внимателно лечение. И затова правилно подготвените дрехи са не само чист и подреден вид на вашето бебе - това е и гаранция за неговото здраве, тъй като тялото на бебето все още няма достатъчна защитна функция.

Наложително е да се перат дори нови дрехи за новородено. технически и синтетични частици, получени по време на опаковането или транспортирането, могат да останат върху него и това може да се превърне в източник на патогенни бактерии, както и в причината за алергични реакции върху кожата на бебето.

Измиваме детските дрехи по всички правила

1. Всички етикети и етикети трябва да бъдат премахнати от новите дрехи.

2. Бебешките дрехи, които изискват пране, трябва да се перат в рамките на 24 часа, така че мръсотията да не се хапе в плата и да се измива по-лесно.

3. Възможно е да се пере както на ръка, така и в пералня, в специален режим "бебе" (ако е предоставен от производителя).

4. Необходимо е да измиете нещото на бебето напълно, а не отделно само мръсните места.

5. Силно замърсеното облекло трябва да се накисва в бебешки прах или сапунен разтвор за 20-30 минути непосредствено преди измиване..

6. За измиване трябва да използвате специални детски, за предпочитане антиалергенни прахове и бебешки сапуни и, ако желаете, балсами, леки избелващи средства, специално предназначени за бебешки дрехи. Не е необходимо да варите нещата в разтвор на сапун за пране, както някога правеха нашите майки и баби. Праховете без фосфати са идеални за пране на бебешки дрехи..

7. Не смесвайте детски и възрастни дрехи по време на пране..

8. След ръчно пране е необходимо дрехите на новороденото да се изплакнат добре под течаща вода, а за машинно пране изберете режим с допълнително изплакване..

9. Пелените и долните ризи за бебета на възраст до 3 месеца трябва да се перат в машина при температура най-малко 90 ° C, което ще замени кипенето.

10. Бебешките дрехи не трябва да са с нишесте, твърдите тъкани могат да наранят бебешката кожа.

11. Също така си струва да изперете дрехите на майката с детски продукти, тъй като майката е в пряк контакт с новороденото през цялото време. Много майки „прехвърлят“ цялото семейство на бебешка пудра.

Гладене на дрехите на новородено

Много хора вярват, че не е необходимо да гладите дрехите на новородено, тъй като те ги носят само у дома и ги перат много често. Но, противно на това мнение, много педиатри все още съветват гладенето на детски дрехи, защото:

Е допълнителна топлинна обработка, която има вредно въздействие върху различни микроби и бактерии,

- след гладене дрехите стават по-меки и приятни за тялото на бебето.

Когато гладите нещата на бебето, трябва да се придържате към някои правила:

1. Дрехите на новороденото могат да се гладят както с ютия, така и с пара. Ютията ни е по-позната в ежедневието, но съвременните видове параходи, освен за гладене на неща с дезинфекция и премахване на неприятни миризми, могат да се използват в бъдеще и за грижа за меки и текстилни играчки.

2. Непосредствено преди самото гладене е необходимо да сортирате нещата по режими на гладене.

3. Трябва да гладите бебешки дрехи от двете страни (отпред и отзад), докато бебето навърши 3 месеца, или поне докато пъпната рана заздравее..

4. Основната част от детското облекло е памукът; преди гладене трябва да се навлажни с топла вода или да се използва специален режим на желязо.

5. След като изгладите бебешките дрехи - оставете ги да се охладят при стайна температура и след това ги сложете на купчинки.

Съхранявайте дрехите на новороденото правилно

1. Трябва да закупите отделен скрин (гардероб) за детски дрехи или отделни рафтове в гардероб „за възрастни“.

2. Нещата трябва да се сгъват в такъв ред, че най-необходимите да са винаги под ръка, а тези, които се обличат по-рядко, биха лежали по-нататък, а също така да правят разлика между купищата неща (рафтове) по сезони.

3. Горното облекло (облекло за ходене) трябва да се съхранява отделно от бельото.

Новороденото дете винаги е голяма радост в семейството, непознати досега чувства и, разбира се, голяма отговорност. Овладейте всички основни домакински процедури и всеки ден, прекаран с вашето бебе, може да ви бъде в радост!

Искате ли да споделите информация за статии с приятелите си в социалните мрежи? Публикувайте връзката на страницата си с помощта на бутони

Защо не сте първите, които знаят за всичко? Абонирайте се за актуализации в блога още сега!

Известно време след раждането на детето в апартамента се появяват много детски играчки и неща..

Това се случва постепенно, почти неусетно, но идва момент, когато играчките започват да се търкалят из апартамента и нещата не се побират в нито една кутия.

Тогава идва моментът да помислите как правилно да организирате съхранението на играчки и неща при бебето..

Вижте също: Новородено в дома: разпределяне на роли и отговорности

Съхраняване на играчки и неща в детската стая на бебето

Вероятно сте се подготвили предварително за раждането на дете, предвидили сте много, но дали сте се погрижили къде ще съхранявате играчките и нещата на бебето? Ако не, никога не е късно да се поправиш!

Как да организираме съхранение на нещата:

1. Бебешки неща могат да се съхраняват в бебешки шкаф, чекмедже за детско креватче, нощно шкафче, скрин и така нататък. Препоръчително е нещата да не се съхраняват на отворени рафтове и стелажи, така че да събират прах.

2. За удобство бебешките неща трябва да бъдат сортирани: памперси, кърпи, спално бельо, чорапи, шапки, пълнители, бодита, пясъчници. В килера те трябва да бъдат подредени така, че онези неща, които най-често използвате или сезонни, са по-близо, а тези, които рядко се използват, са по-далеч..

3. Не е необходимо да съхранявате и перете детски дрехи заедно с тези на възрастни. Това ще създаде повече ред и повече хигиена. Също така се препоръчва да се перат детски дрехи, като се използват специални детски препарати..

4. За удобство можете да си купите или зашиете специални джобове от плат на креватчето, в които е удобно да поставите малки неща, памперси или пелени.

Вижте още: Оригинален интериор на детската стая (СНИМКИ)

Как да съхранявате играчки?

За да подредите нещата в детските играчки, трябва да ги сортирате по размер. Важно е да запомните, че играчките за бебета трябва да бъдат безопасни. Нежелателно е да купувате меки играчки за малко дете, тъй като те натрупват прах и освен това не могат да се вземат в устата и точно това иска да направи вашето бебе.

Олга Третякова, педиатър, д.м.н., професор: Има много опции за съхранение на детски играчки: кутии, сандъци, стелажи, специални стелажи, контейнери, кутии, мрежи, чанти и др., Които могат да бъдат създадени от различни материали ( плат, дърво, пластмаса, каучук). Много е важно да закрепите сигурно рафтовете за играчки, за да избегнете детски наранявания. ".

Предлагаме ви няколко интересни идеи за съхранение на детски играчки..

1. Детско креватче с кутии в такива кутии е удобно да се съхраняват не само детски дрехи, но и играчки.

2. Сложно легло е легло, което съчетава легло, гардероб и рафтове, които могат да се използват за съхранение на играчки.

3. Ракла или кутии - те също могат да се използват успешно за играчки. Сандъци или кутии могат да се поставят под леглото или отгоре на килера, ако е къс. Желателно е кутиите да имат капаци, така играчките да не събират прах.

Мама, член на форума, Лидия, сподели своята история: „Винаги сме имали проблем вкъщи, за да сгънем по някакъв начин спретнато детските играчки, те винаги са били разпръснати из апартамента. Точно така пишеше за нас: където и да седнете - в свещеника има куб. Писна ми от това, реших да систематизирам всичко. Взех две големи кутии, които се съхраняваха на балкона, залепих ги с цветно самозалепващо се и започнах да слагам играчки там. Ще сложа тези кутии под леглото на бебето. Сега сме в ред ".

Вижте също: Страшни играчки: където дебне опасността?

4. Османци с накланящи се седалки - в няколко от тези тахти има достатъчно място за съхранение на основните дрънкалки и играчки там.

5. Плъзгащ се гардероб или обикновен гардероб също може да бъде прекрасно място за съхранение на играчки, ако в него отделите специално място за това.

Олга Третякова, педиатър, д-р, професор: Колкото по-младо е детето, толкова по-често трябва да се почистват играчките му. Не забравяйте да почиствате новите играчки с дезинфектант. Играчките, които децата слагат в устата си, трябва да се почистват преди употреба и след даването им на други деца. Не забравяйте да измиете играчките си веднага след ходене и посещение на клиниката. ".

6. Отворени стелажи - Много родители смятат, че стелажите не са най-доброто обзавеждане за съхранение на детски играчки. Това не е напълно вярно! Всичко зависи от това как ги използвате. Разбира се, ако просто поставите играчки на рафтовете, ще бъде неудобно, играчките ще събират прах. Но ако поставите играчки в кутии или кошници с фантастични цветове и поставите тези кутии и кошници на стелажите, ще се получи много удобно и оригинално.

7. Джобове от плат - те могат да бъдат прикрепени към стените или леглото на бебето. Те са много удобни за съхранение на плоски и малки играчки. Предимството на такива джобове е, че можете да ги шиете сами, като правите различни размери на клетките..

Разбира се, въображението е безгранично, така че ако искате, можете да измислите още много начини за удобно съхранение на детски играчки..

Играйте за здраве!

Прочетете също: Необичаен интериор на детски болници (СНИМКИ)

1. Големи покупки за дома

Вкъщи всеки има свое място за спане. Бебето определено ще се нуждае от него. За първи път можете да си купите люлка за новородено, но детето ще порасне от нея много бързо, така че закупуването на детско креватче ще бъде най-доброто решение за повечето двойки. Най-често срещаното креватче без махала и други люлеещи се устройства е най-подходящо за бебето (освен ако, разбира се, не искате да отучите детето от нощни люлки по-късно).

Препоръчително е да закупите брони в леглото, така че новороденото да не може да удари стените. Сенникът може да бъде незаменим през лятото, когато бебето трябва да бъде защитено от досадни насекоми, в други периоди от годината то бързо ще изпълнява декоративна функция и ще събира излишния прах.

За да спи бебето ще трябва да си купи твърд матрак, два комплекта спално бельо, тънки и топли одеяла, мушама с ластик. Детето не се нуждае от възглавница през първата година от живота си, ролята му може да бъде изпълнена успешно чрез сгъната в няколко слоя пелена.

Месец или два след раждането, бебето ще започне активно да изследва света около себе си, така че в детското креватче може да се инсталира музикален мобилен телефон. Той ще може да плени новороденото за известно време или дори да помогне на майка си да го полага за през нощта..

Препоръчително е да съхранявате нещата на новороденото отделно от дрехите на възрастни членове на семейството, така че би било полезно да имате скрин в стаята. Той може да има дъска за смяна, така че ще бъде удобно за бъдещата майка да преоблече бебето и да извърши хигиенни процедури.

Добра покупка през първия месец от живота ще бъде шезлонг или люлка за дете. Тези устройства могат да се носят из къщата, което ще позволи на майката да прави бизнес, без да се отделя от бебето. Основното е, че тези неща имат хоризонтално положение..

В бъдеще килим за развитие с играчки може да бъде полезен за детето. По време на периоди на будност повечето деца ще се радват да прекарват времето си в него..

Как да подготвим нещата за новородено?

Момичета, но кой подготви или планира да подготви нещата за новородени бебета? Не е достатъчно да купите, все пак трябва да ги подредите правилно. Какви прахове използвате? Миете ли в пералнята (за мен ръчното пране е табу). Как се справяте с играчки, нови мебели, количка и т.н..?

Впрочем кой е като гладенето на нещата. Тъй като знам, че гладенето „в нощното шкафче“ е безсмислено, гладенето, за да се отървете от микробите, е достатъчно за максимум половин час. Това от естетическия интеграл ли е. Но винаги се опитвам да закачам нещата, така че да изсъхнат спретнато. И ще гладя само на онези места, където пъпа, та дори и тогава, докато не заздравее. Между другото, също чух, че гладените неща абсорбират влагата по-зле и пропускат въздуха по-малко, тъй като влакната се слепват.

Наистина се нуждаем от различни рецензии и мнения, за предпочитане с аргументи.

8 лайфхака за грижа за нещата за новородено

Ако наскоро сте се изписали от болницата, цялото ви семейство ще се забавлява много! За щастие повечето апартаменти вече имат пералня. Сега можете да го тествате за сила.

Снимка Източник: Shutterstock

Случва се любимото от детето плюшено мече вече да е станало много мръсно, но малкият упорито не иска да се откаже от мекия "другар". Ако меката играчка е зацапана, е време да я почистите. Как да го направя правилно? Какво.

Колко време и усилия понякога са необходими за грижа за дрехите! Но има малки трикове, които могат да го направят много по-лесно..

Някои майки не знаят, че им е писнало да се борят с микроби. Бебето вече е на годинка и те, както през първите месеци от живота му, постоянно дезинфекцират нещо, варят и гладят нещо от двете страни. И те дори не подозират, че не защитават кр.

Коментари

Твоят коментар:

Състезания

Четене сега

Интересно в нета

Най - известен

Партньори

© Официален сайт на списание "Мама и бебе"

Всички материали, публикувани на сайта, са собственост на издателя. Повторното отпечатване, частичното или пълното използване на статии в отворени източници е забранено без разрешението на издателя. Редакционното мнение може да се различава от това на авторите. Редакторите не носят отговорност за съдържанието на материали, публикувани като реклама.

Организирайте скрин с неща за новородено.

 • 22 юли 2016 г.

Момичета, помогнете ми да разбера как е по-удобно да сложите всичко в скрин.
Разполагаме със скрин с 4 еднакви шкафчета и сгъваема дъска.
Ако отворите дъската за смяна от скрина, тогава става трудно да влезете в горния шкаф..
Дрехите се приготвят от 0 до 9 месеца, включително са закупени зимен костюм и други топли неща, пелени, играчки, памперси и всякакви продукти за грижа за бебето. Дадоха много, че трябваше да растем и да растем преди това. Лялка ще се роди през август-септември.
Вече 2 пъти премести всичко в кутиите, но все още изглежда неудобно.

Как беше организирано всичко при вас? Какво шкафче беше пазено?
Когато децата израснаха от някои неща, премахнахте ли ги и ги заведете в нова епоха? или всичко винаги е лежало заедно?
И така разбрах над скрина е по-добре да направите нещо като рафт, така че да има неща, които използвате постоянно (масла, кремове, салфетки, няколко пелени и т.н.)?


Когато децата израснаха от някои неща, отнехте ли ги и ги отведете в нова епоха? или всичко винаги е лежало заедно?

 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Подготвяме бебешки дрехи за раждането на бебето: пране, гладене, съхранение

Скоро се очаква попълнение в семейството ви. Вече сте посетили всички детски магазини, със списък с най-важното в ръцете си и всичко, от което се нуждаете за бебето, вече е отбелязано или закупено: добро креватче, удобна количка, козметика и цял гардероб от сладки мънички тоалети.

Първите дрехи, разбира се, бяха избрани най-удобни: просторни, изработени от естествени материи в пастелни цветове, без излишни аксесоари (катарами, презрамки), с външни шевове, за да се избегне нараняване на кожата.

И тогава родителите се изправят пред нов въпрос: как правилно да подготвят нещата на бебето и как да се грижат за тях в бъдеще?

Кожата на новороденото е специална, тя е много нежна и изисква внимателно лечение. И затова правилно подготвените дрехи са не само чист и подреден вид за вашето бебе - това е и гаранция за неговото здраве, тъй като тялото на бебето все още няма достатъчна защитна функция.

Наложително е да се перат дори нови дрехи за новородено. технически и синтетични частици, получени по време на опаковането или транспортирането, могат да останат върху него и това може да се превърне в източник на патогенни бактерии, както и в причината за алергични реакции върху кожата на бебето.

Измиваме детските дрехи по всички правила

1. Всички етикети и етикети трябва да бъдат премахнати от новите дрехи.

2. Бебешките дрехи, които изискват пране, трябва да се перат в рамките на 24 часа, така че мръсотията да не се хапе в плата и да се измива по-лесно.

3. Възможно е да се пере както на ръка, така и в пералня, в специален режим "бебе" (ако е предоставен от производителя).

4. Необходимо е да измиете нещото на бебето напълно, а не отделно само мръсните места.

5. Силно замърсеното облекло трябва да се накисва в бебешки прах или сапунен разтвор за 20-30 минути непосредствено преди измиване..

6. За измиване трябва да използвате специални детски, за предпочитане антиалергенни прахове и бебешки сапуни и, ако желаете, балсами, леки избелващи средства, специално предназначени за бебешки дрехи. Не е необходимо да варите нещата в разтвор на сапун за пране, както някога правеха нашите майки и баби. Праховете без фосфати са идеални за пране на бебешки дрехи..

7. Не смесвайте детски и възрастни дрехи по време на пране..

8. След ръчно пране е необходимо дрехите на новороденото да се изплакнат добре под течаща вода, а за машинно пране изберете режим с допълнително изплакване..

9. Пелените и долните ризи за бебета на възраст до 3 месеца трябва да се перат в машина при температура най-малко 90 ° C, което ще замени кипенето.

10. Бебешките дрехи не трябва да са с нишесте, твърдите тъкани могат да наранят бебешката кожа.

11. Също така си струва да изперете дрехите на майката с детски продукти, тъй като майката е в пряк контакт с новороденото през цялото време. Много майки „прехвърлят“ цялото семейство на бебешка пудра.

Гладене на дрехите на новородено

Много хора вярват, че не е необходимо да гладите дрехите на новородено, тъй като те ги носят само у дома и ги перат много често. Но, противно на това мнение, много педиатри все още съветват гладенето на детски дрехи, защото:

Е допълнителна топлинна обработка, която има вредно въздействие върху различни микроби и бактерии,

- след гладене дрехите стават по-меки и приятни за тялото на бебето.

Когато гладите нещата на бебето, трябва да се придържате към някои правила:

1. Дрехите на новороденото могат да се гладят както с ютия, така и с пара. Ютията ни е по-позната в ежедневието, но съвременните видове параходи, освен за гладене на неща с дезинфекция и премахване на неприятни миризми, могат да се използват в бъдеще и за грижа за меки и текстилни играчки.

2. Непосредствено преди самото гладене е необходимо да сортирате нещата по режими на гладене.

3. Трябва да гладите бебешки дрехи от двете страни (отпред и отзад), докато бебето навърши 3 месеца, или поне докато пъпната рана заздравее..

4. Основната част от детското облекло е памукът; преди гладене трябва да се навлажни с топла вода или да се използва специален режим на желязо.

5. След като изгладите бебешките дрехи - оставете ги да се охладят при стайна температура и след това ги сложете на купчинки.

Съхранявайте дрехите на новороденото правилно

1. Трябва да закупите отделен скрин (гардероб) за детски дрехи или отделни рафтове в гардероб „за възрастни“.

2. Нещата трябва да се сгъват в такъв ред, че най-необходимите да са винаги под ръка, а тези, които се обличат по-рядко, биха лежали по-нататък, а също така да правят разлика между купищата неща (рафтове) по сезони.

3. Горното облекло (облекло за ходене) трябва да се съхранява отделно от бельото.

Новороденото дете винаги е голяма радост в семейството, непознати досега чувства и, разбира се, голяма отговорност. Овладейте всички основни домакински процедури и всеки ден, прекаран с вашето бебе, може да ви бъде в радост!

Как да сложите бебешки дрехи в скрин за смяна?

Видове скринове за смяна на бебета

На първо място, трябва да помислите какви параметри трябва да има скринът, от който се нуждаете.
Бебешкият скрин с ширина 80 см има повече място за съхранение, както и просторна зона за преобличане. За малка стая можете да си купите по-малък скрин за смяна, широк 60 см.
Обикновено сменящите се скринове имат 4 еднакви чекмеджета, а понякога най-горният е разделен на две малки. Тази статия предоставя подробни инструкции за сглобяване на сменящ се скрин..

Какво да съхранявате в детски скрин

За съхранение в променящ се скрин, струва си да закупите няколко елемента дрехи за новородени с най-малки размери и повече дрехи за растеж, тъй като през първите месеци от живота детето расте бързо. Новороденото ще се нуждае от риза с плъзгачи или гащеризон за освобождаване от отговорност, както и няколко блузи и панталони за къщата. За ниски температури в къщата трябва да имате топли костюми, шапки, шапки и обувки. В допълнение към дрехите, в скрина трябва да се съхраняват памперси, пелени, кърпи, както и всички продукти за хигиена и грижа за кожата на бебето..

Как да подредим бебешки дрехи в променящ се скрин

По-добре е да разпределяте нещата в кутии: колкото по-често ги използвате, толкова по-близо ги поставяте. Поради тази причина в най-горното чекмедже трябва да се поставят пелени, пелени, мокри кърпички и хигиенни продукти за бърз достъп. Всички продукти за грижа за бебето (салфетки, памучни тампони и тампони, ножици и др.) Трябва да се съхраняват на едно място, като се поставят в малка кутия или в контейнер, отделен от дрехите в голяма кутия..
В следващото поле трябва да поставите най-използваните в момента дрехи, като ги разпределите по елементи (долни ризи, плъзгачи, бодита) и предназначение (за дома, за сън, за разходка).
Закупените или домашно направени дистрибутори, разделяйки го на няколко секции с прегради, ще бъдат много полезни за организиране на пространството в кутиите..
Дрехите, от които детето вече е пораснало или към които все още не е израснало, трябва да бъдат извадени в долните чекмеджета на съблекалнята, сортирани по размер. Това ще позволи на родителите да разберат, когато бебето расте, кои дрехи с необходимия размер вече имат и кои трябва да купят..

Надяваме се тази статия да се окаже полезна и да ви е помогнала при разпределението на нещата за вашето бебе, а можете да си купите скрин с пеленачка, дрехи за новородени и много други стоки за деца в нашия онлайн магазин "Островче от детството".

Списък на първите неща за новородено

1. Големи покупки за дома

Вкъщи всеки има свое място за спане. Бебето определено ще се нуждае от него. За първи път можете да си купите люлка за новородено, но детето ще порасне от нея много бързо, така че закупуването на детско креватче ще бъде най-доброто решение за повечето двойки. Най-често срещаното креватче без махала и други люлеещи се устройства е най-подходящо за бебето (освен ако, разбира се, не искате да отучите детето от нощни люлки по-късно).

Препоръчително е да закупите брони в леглото, така че новороденото да не може да удари стените. Сенникът може да бъде незаменим през лятото, когато бебето трябва да бъде защитено от досадни насекоми, в други периоди от годината то бързо ще изпълнява декоративна функция и ще събира излишния прах.

За да спи бебето ще трябва да си купи твърд матрак, два комплекта спално бельо, тънки и топли одеяла, мушама с ластик. Детето не се нуждае от възглавница през първата година от живота си, ролята му може да бъде изпълнена успешно чрез сгъната в няколко слоя пелена.

Месец или два след раждането, бебето ще започне активно да изследва света около себе си, така че в детското креватче може да се инсталира музикален мобилен телефон. Той ще може да плени новороденото за известно време или дори да помогне на майка си да го полага за през нощта..

Препоръчително е да съхранявате нещата на новороденото отделно от дрехите на възрастни членове на семейството, така че би било полезно да имате скрин в стаята. Той може да има дъска за смяна, така че ще бъде удобно за бъдещата майка да преоблече бебето и да извърши хигиенни процедури.

Добра покупка през първия месец от живота ще бъде шезлонг или люлка за дете. Тези устройства могат да се носят из къщата, което ще позволи на майката да прави бизнес, без да се отделя от бебето. Основното е, че тези неща имат хоризонтално положение..

В бъдеще килим за развитие с играчки може да бъде полезен за детето. По време на периоди на будност повечето деца ще се радват да прекарват времето си в него..

Съвети за пране на дрехите на новороденото бебе

Съвети за пране на дрехите на новороденото бебе

Всеки знае, че редовното измиване на нещата е от съществено значение за здравето. Това е особено важно, ако в къщата има дете. Трябва внимателно да се гледа, защото бебетата имат деликатна кожа и слаб имунитет. Трябва да започнете с убиване на вредни микроорганизми. Разбира се, днес е много по-лесно да се измие благодарение на появата на модерни технологии, но все пак трябва да вземете предвид няколко функции..

Основните правила за измиване

 • Детските дрехи трябва да се перат отделно от възрастните. Ако по тях има изпражнения, първо трябва да ги изплакнете с вода и ако е необходимо да ги разтриете с четка..
 • По-добре е да измиете нещата веднага, тъй като е по-лесно да ги подредите, докато мръсотията е свежа.
 • Ако дрехите са много мръсни, тогава е по-добре първоначално да ги изплакнете с вода и да ги оставите в сапунена вода поне за час.
 • Не забравяйте да изплакнете детските дрехи с високо качество, в противен случай остатъците от прах могат да причинят сърбеж.
 • Също така е по-добре да сушите детските дрехи отделно от възрастните, опитайте се да ги окачите, така че да не получават прах от улицата.
 • Гладенето на неща с ютия от двете страни е много подходящо за дезинфекция. Гладенето е задължително.
 • По-добре е да перете дрехите на майка си със специални продукти, особено за кърмещи жени.
 • Интересното е, че бабите вярвали, че през първия месец от живота на детето урината му е чиста, така че е достатъчно да се изсушат памперсите, а не да се измият. По-добре е обаче да не слушате подобни съвети, но също така не забравяйте, че няма нищо лошо в дрехите, които са прани в неподходящо време..

Избор на препарат

Магазините предлагат богата гама от различни препарати за пране на детски дрехи. Не забравяйте да проучите състава им, дори ако са маркирани с 0+. До три месеца трябва да използвате само обикновен бебешки сапун, тъй като той не причинява дразнене. Но праховете на негова основа не са подходящи поради съдържанието на агресивни фосфати в тях..

През четвъртия месец от живота можете да използвате други препарати за пране. Но дори и тогава не купувайте прахове с хлор, фосфати и повърхностноактивни вещества. Геловете за пране без аромати също са добри. Те са добри в отстраняването на примесите и не дразнят децата.

Сапун за пране: подходящ ли е?

В днешно време малко майки избират сапун за пране, тъй като е трудно да се измие мръсотията и има неприятна миризма. Той обаче има важен плюс, а именно естествеността. Освен това омекотява добре материята и не променя структурата на материала. Ето защо си струва да си купите сапун за пране за бебешки дрехи..

Пране в пишеща машина

Разбира се, много е удобно да използвате автоматична машина, трябва да изберете висока температура, тогава ще бъде възможно да се отървете от бактериите без затруднения. Въпреки това, предвид факта, че нещата за възрастни се перат в една и съща машина, това не е най-добрият вариант. Ако се изперете там (и най-вероятно се случва), дайте предпочитание на режима за бебешки дрехи или деликатен.

До навършване на една година е по-добре изобщо да не перете в същата машина като детски дрехи, обувки за възрастни и връхни дрехи. И е по-добре да откажете напълно от балсами, както и избелващи средства..

В края на цикъла на пране задайте допълнително изплакване, така че всички химически компоненти да бъдат напълно отстранени от дрехите. Понякога майките търкат бебешкия сапун върху ренде и го слагат в отделението за прах, това е най-естественият вариант..

Ръчно пране

Не всички родители имат време за това, но има смисъл да измиете малко мръсотия по този начин. Не забравяйте за следните правила в този случай.

Струва си да сортирате дрехите по цвят и степен на замърсяване.

Важно е да накисвате нещата в сапунена вода за период от половин час, за мръсни дрехи до два часа.

Най-мръсните места трябва да се търкат, някои дори два пъти.

Изплакнете веднъж в гореща вода и след това още два пъти в топла и веднъж в хладна. В резултат на това водата трябва да остане без сапунена пяна..

Идеалното решение би било комбинирането на ръчно и машинно пране. Неща като плъзгачи, долни ризи и капачки трябва да се перат на ръка, докато пелените, одеялата и спалното бельо са по-добри на пишеща машина.

Пране на нови дрехи

Не всеки знае, че дори абсолютно нови бебешки дрехи трябва да се перат. Благодарение на това е възможно да се отървете от остатъците от боя и възможните бактерии, останали по дрехите. Също така, детските дрехи често се обработват с нишесте, за да им се представи, те също трябва да бъдат измити от нови елементи от гардероба на бебетата. Същото важи и за памперсите. Навременното измиване е гаранция за здравето на бебетата.

Предмети като кожени пликове и други топли дрехи са особено трудни за дезинфекция. В този случай трябва да използвате парогенератор или дори обикновена ютия в режим на пара, вместо да миете. Третирането с пара трябва да се извършва както вътре, така и извън него.

При каква температура да се измие?

Измиването на ръце в гореща вода, разбира се, е проблематично. Ще трябва да се запасите с памучни ръкавици, отгоре на които трябва да сложите гумени. Това ще ви спести ръцете. Много по-лесно е машинното пране, достатъчно е да зададете 90 градуса за памук. При тази температура те перат долни ризи, плъзгачи, чорапи, шапки, пелени и спално бельо. Обърнете внимание на информацията на етикета, обикновено има предпочитаната температура на пране.

Цветните предмети, както и плетените, се перат при 40 градуса, ако зададете температурата по-висока, тогава те могат да загубят своето представяне. Вълнени и други топли предмети се перат само на 30 градуса. Това важи за костюми, пуловери и гащеризони. Но силната мръсотия може да бъде отстранена само при 90 градуса..

Много майки се замислят дали е възможно да се варят бебешки дрехи. Този метод ви позволява да дезинфекцирате дрехи и спално бельо, което е особено важно след заболяване на детето. Пералните машини имат температура от 95 градуса, този режим може да се превърне в алтернатива на кипенето. Но памперсите изобщо не трябва да се варят, за тях е достатъчна температура от 40 до 60 градуса. Струва си само да кипнете неща, които са загубили своята белота.

Как да съхранявате бебешки дрехи?

Значителна роля играе не само прането и гладенето на детски дрехи, но и компетентното му съхранение. В действителност има вредни бактерии и микроорганизми върху мебелите и битовите предмети. Ето защо, за съхранение, струва си да подчертаете отделен шкаф или скрин, който трябва да се измива от време на време..

Съхранението на детски дрехи обикновено не трае дълго, защото нещата в гардероба на бебетата често се използват и те бързо израстват от тях. Ето защо си струва да ги поставите по начин, който е лесен за достигане. Поставете най-близките до вас елементи, които най-често трябва да извлечете, и след това тези, които трябва да използвате по-рядко. Съхранявайте горно облекло отделно от други предмети..

Вместо заключения

През първата година от живота на бебето е изключително важно да се поддържа чисто и подредено. Причината е, че бебетата имат нестабилен имунитет, който не е в състояние да се справи с атаките от външната среда. Този проблем може да бъде решен чрез използване на съвременни домакински уреди и висококачествени препарати. Днес прането на дрехи не е толкова обременяващо, както преди. Родителите имат допълнително време, което да отделят за комуникация с бебето и грижи за него.