Няколко месеца преди раждането на бебето, когато майката започва да събира чантата за болницата, тя е изправена пред важни въпроси: „Какви памперси да купите? Коя марка? И размер - как да разбера теглото на нероденото дете? " И може би на пръв поглед това не е проблем, но за родителите, които все още не са се сблъскали с избора на памперси, въпросът е доста актуален. Тъй като днес се предлага богат асортимент от различни модели, размери и типове и не е толкова лесно да се намери „вашият“ сред тях.

Видове пелени

Сред цялото разнообразие памперсите могат да бъдат разделени на няколко вида и подвида, като по този начин „разширяват асортимента на рафтовете“..

По вид употреба

Разполагаем.

Пелените за еднократна употреба, или както мнозина ги наричат ​​„памперси“, отдавна заемат водеща позиция в съвременните семейства поради практичността на използването, хигиената, комфорта за бебето и липсата на необходимост от измиването им. Сред памперсите за еднократна употреба също има разделение на видове: бикини и пелени. Разликите са само във факта, че бикините са снабдени с еластична талия, така че памперсите-бикини са здраво закрепени и не падат. Но имайте предвид, че този тип е подходящ за по-големи деца, тъй като ще бъде неудобно да облечете гащи на новородено бебе и няма специална нужда, тъй като бебето все още е малко и не прави много движения с долната част на тялото - следователно, производителите започват да произвеждат серия пелени-гащи за деца с тегло 7-8 кг.

Трябва да се отбележи, че повечето съвременни пелени за еднократна употреба са оборудвани с:

 1. Еластични вложки отстрани;
 2. Ластици на краката, които предотвратяват изтичането;
 3. Многократна удобна велкро;
 4. Интересен и уникален дизайн;
 5. Надписи отпред и отзад, за правилно обличане;
 6. Добра дишане на всички слоеве.

Също така, много производители в подобрени серии ще намерите:

 1. Индикатор за пълнота, обикновено под формата на лента по цялата пелена, чиято промяна на цвета показва нейната пълнота и сигнализира за необходимостта от подмяна;
 2. Маншети около краката;
 3. Ароматизирана, овлажняваща или антисептична импрегнация;
 4. Специална вдлъбнатина в пелената за отстраняване на течни изпражнения от кожата на бебето;
 5. Еластична вложка на гърба;
 6. За новородени (в размери 0,1,2) - специална кройка за пъпа.

Но сред всички тези предимства има и недостатъци, сред които има:

 1. Чести алергии към аромати и импрегнации;
 2. Необходимостта от смяна на памперса (особено за новородени) на всеки 2-3 часа през деня, както и след сън, ходене или изпражнения;
 3. Голяма консумация, тъй като, въпреки че памперсите са по-евтини за бебета, те също трябва да се сменят по-често, така че консумацията на ден е 7-10 парчета, в зависимост от честотата на пикаенето и изпражненията;
 4. Постоянното носене на памперс за еднократна употреба, дори от най-мекия материал, може да причини обрив на пелена и алергии, така че е необходимо да се запасите със специален крем за пелени и също така да организирате въздушни бани няколко пъти на ден. За целта разстелете пелена (можете да я поемете), извадете пелената от бебето и го оставете да лежи 20-30 минути. Ако бебето вече знае как да се преобърне, тогава е по-добре да разстилате няколко пелени, а за по-големите деца е по-добре да имате въздушни бани по време на тихи игри или гледане на анимационни филми.

Многократно.

Много хора свързват памперсите за многократна употреба със сгънатата многослойна марля, увита върху бебето и закрепена с щифт. Но тези дни отдавна са отминали и памперсите за многократна употреба са станали по-практични, внимателни, удобни и често оборудвани с интересни дизайни. По-добре е да закупите пелени за многократна употреба с възможност за регулиране на размера, за това има нитове в няколко реда, с които можете да регулирате височината и ширината. От вътрешната страна на такива модели има джоб, в който е поставена влагопоглъщаща вложка. Самата подложка може да бъде с различна дебелина, в зависимост от броя на предвидените в нея целулозни слоеве..

Предимства на пелените за многократна употреба:

 1. По правило те са направени изцяло или частично (в някои горният слой е от полиестер) от екологичен материал;
 2. Рядко причиняват дразнене и обрив на пелена (с временна подмяна);
 3. Такива памперси не абсорбират веднага влагата, като по този начин връзката на храчките на детето след пикаенето се установява по-рано и по-бързо се формира пълноценно чувство за себе си;
 4. С такива памперси е по-лесно да контролирате броя на пикаещите на ден, което е важно, ако младите родители се притесняват, че бебето не получава достатъчно майчино мляко;
 5. Всъщност памперсите са по-евтини, особено при закупуване на модели с регулируеми размери, купих ги веднъж и ги забравих за една година и дори ги наследих, въпреки че консумацията на средства за пране ще се увеличи леко;
 6. За деца, алергични към памперси за еднократна употреба, това често е единствената възможност..

Но и недостатъците не трябва да се мълчат:

 1. Постоянното пране, сушене и гладене отнема много време на родителите;
 2. Веднага ще трябва да закупите поне 6 памперса и 12-18 вложки за тях и това се базира на 1 ден, ако планирате да перете памперси през ден, ще трябва да се запасите с двойно повече;
 3. Ако сте купили памперси без подложки, тогава новородените ще трябва да ги сменят на всеки 15-20 минути, с подплати - на всеки 20-30 минути.

За плуване.

Този тип пелена от самото име говори за нейното предназначение. Такива модели седят плътно, не се подуват във водата, но в същото време, докато тренирате в басейна, памперсът няма да позволи на съдържанието да излезе във водата, като по този начин предпазва всички от „сладки изненади“. Пелените за плуване се предлагат в таблица с размери както за бебета, така и за по-големи бебета.

По размерна мрежа.

В зависимост от производителя, размерът на решетката може да се различава, но най-важните параметри за избора на памперси за дете са неговото тегло и възраст..

 1. Размер "0" - често се предлага в линията за недоносени бебета с тегло до два килограма;
 2. Размер "1" - предназначен за новородени със средно тегло и бебета до 5 кг, до 6-месечна възраст;
 3. Размер "2" - предназначен за деца с тегло от 3 до 6 кг, за малки деца може да се използва до 8-месечна възраст;
 4. Размер "3" - тегло 4-9 кг, възраст - 5-10 месеца;
 5. Размер "4" - тегло 7-18 кг, възраст - 8-18 месеца;
 6. Размер "5" - тегло 11-25 кг, възраст от 10 месеца;
 7. Размер "6" - тегло 13-20 кг, възраст от 15 месеца;
 8. Размер "7" не се среща при всеки производител и не във всички серии, тъй като е предназначен за деца от две години с тегло над 20 кг.

Когато избирате размер, първо трябва да прочетете отзивите на родителите и да разберете дали пелените, които сте избрали, не са малки, като в този случай ще трябва да купите по-голям размер, за да не създавате дискомфорт на бебето.

По пол.

 1. Универсален - унисекс дизайн, физиологичните особености са взети под внимание и за двата пола;
 2. За момчетата памперсите имат не само по-свободно прилепване отпред, за да осигурят правилното кръвообращение на пениса, но и абсорбиращ слой отпред. Също така си струва да се отбележи, че велкро лентите при пелените за момчета са малко по-високи, отколкото при моделите за момичета; по отношение на дизайна, цветовата схема се основава на зелени и сини тонове с изображение на автомобили, роботи и др.;
 3. При момичетата абсорбиращият слой е разположен в центъра и отзад; дизайнът е направен с образа на принцеси, пеперуди, анимационни герои и преобладават розови тонове.

Три "НЕ" за дясната пелена

НЕ причинява обриви и обриви от пелени. Ако на дъното на бебето се появи обрив, струва си да смените марката на памперсите. Ако промяната не помогне, опитайте временно да преминете към модели за многократна употреба на памук.

НЕ изтича. Ако по дрехите на бебето се появят мокри петна, докато памперсът не е препълнен и се носи правилно, опитайте да промените размера веднага, може би не е избран правилно. Ако проблемът с течовете остане, тествайте с друга марка.

Не търка. С правилния размер не трябва да има червени следи от ластиците върху деликатното тяло на бебето, веднага проверете дали поставяте пелената правилно - дали ластиците и маншетите не са увити и ако това не е проблемът, тествайте други серии или марки.

Премиум и икономична класа - струва ли си да плащате повече

Един ден за новородено изисква 7-10 броя памперси за еднократна употреба, за деца от една година и по-големи 4-6 парчета, което е доста осезаемо за семейния бюджет, така че много родители се опитват да напуснат премиум класа през нощта, когато се изисква надеждна защита за 10-12 часове, а през деня използвайте или бюджетни модели, или пелени за многократна употреба. Тази опция не е лоша алтернатива, основното е, че всички комбинации от вариации отговарят на гореспоменатите правила "ТРИ НЕ".

Но си струва да разберете кои са основните разлики между първокласните и бюджетните памперси за еднократна употреба и струва ли си да платите повече? Често (особено за различни серии от един и същ производител) бюджетните серии използват същите висококачествени материали като премиум, но:

 1. Без ароматна, овлажняваща или антисептична импрегнация;
 2. Без изрез на пъпа за новородени;
 3. Няма индикатор за пълнене;
 4. Може би няма да има допълнителен абсорбиращ влага слой, който осигурява сухота за дълго време;
 5. Лошото велкро е проектирано за 1 път.

Популярни марки пелени

Весела

към магазина Merries памперси, представени от японската корпорация Kao Corporation, имат лоялен кръг от фенове, благодарение на техния естествен памучен състав и отлична абсорбция. Размерната решетка се различава от обичайната: NB - до 5 kg, S - 4-8 kg, M - 6-11 kg, L - 9-14 kg, XL - 12-22 kg, XXL - 15-28 kg. Предлага два вида: бикини и памперси.

Поглезете

до магазин Pampers - първата и добре позната марка в постсъветското пространство, от която всички започнаха да наричат ​​памперсите „памперси“. Марката е представена от корпорацията Procter & Gamble и заслужено заема водеща позиция в целия свят. Продуктите са представени в два вида, серия памперси: Premium Care, New Baby Dry или Active Baby Dry, Sleep and Play и гащи: серия Premium Care и Pampers Pants.

Хъги

до магазина Американски памперси Huggies от компанията Kimberly-Clark радват всички родители и бебета с отлично качество и достъпни цени, както и богат асортимент. Дори икономичните серии имат многократни крепежни елементи, добър абсорбиращ слой и покритие, което не причинява обрив на пелена. Сред серията пелени се предлагат: Elite Soft, Ultra Comfort, както за момчета, така и за момичета, Classic. Има две линии за памперси-гащи: DryNites за момчета и момичета над 3 години и Huggies Pants за бебета.

Либеро

Магазинът Libero също се погрижи за актуализирането на техните серии и предлага достоен заместител на японски памперси на разумна цена в серията Libero Touch, а серията е представена не само от памперси, но и от гащи Libero Touch Pants - макар че започва едва от 4-ти размер. Заслужава да се отбележи, че гащичките TM Libero са малко маломерни - което не може да се каже за памперси, така че при избора си струва да се обмисли това. В допълнение към първокласната серия Libero Touch, асортиментът включва следните линии на памперси: гащи NewBorn, Comfort и UP&GO.

Практически съвети за избор на памперси

 1. За да изчислите приблизителното телесно тегло на новородено за закупуване на памперси в болницата, добавете 100-150 g към теглото на плода чрез ултразвук на 33–34 седмици всяка седмица преди раждането. Например на 33-та седмица телесното тегло е 2200 g, което означава, че до 40-та седмица бебето ще тежи около 3000 g и е необходимо да закупите памперси с размер 1.
 2. За постепенно приспособяване на детето към гърнето, има в продажба специални пелени-бикини. Вътрешният им слой остава мокър известно време, след като бебето се напика и това го подтиква да отиде на гърнето.
 3. Всички пелени са по-регулируеми по ширина, ако в лентата има еластични разширяващи се вложки. Това е важно, тъй като след хранене коремът на бебето расте. Не по-малко значение се придава на плътността на прилепването на вложките с еластични ленти към бедрата на бебето, в противен случай памперсите могат да изтекат.
 4. За по-ниски финансови разходи се препоръчва първо да купувате памперси в малки опаковки от 10-15 бр. И вече когато има яснота с размера и модела, струва си да закупите големи опаковки, но не твърде много, тъй като през първите месеци детето расте много бързо. Диапазонът на размерите ще се променя по-бавно след 6 месеца от раждането на бебето.

Спокоен сън на бебето, сухо дъно, липса на зачервяване, обрив на пелена, дерматит и обрив показва, че пелената е избрана правилно.

Как да изберем памперси за новородени - ревюта със снимки

Пелените за новородени са придобили популярност сред родителите отдавна, въпреки че преди няколко години не беше лесно да се намери този вид стоки за бебета в супермаркета. Днес много големи марки произвеждат подобни линии и в аптеките и супермаркетите можете да намерите памперси за новородени. Как да изберем памперси за новородени и какви характеристики на тези артикули за грижа за миниатюрни бебета са описани по-долу.

 1. Пелени за новородени от водещи марки
 2. Защо новородените се нуждаят от специални пелени?
 3. Как да изберем първите си памперси
 4. Прегледи на памперси за новородени

Много производители имат специални линии памперси за новородени: от най-известните на пазара Pampers, Huggies, Libero до „японски“ - като Moony, Merries и Goon.

Ето още няколко марки, които произвеждат памперси за новородени бебета: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, "Sun and Moon", Milly Tilly. Невъзможно е да се изброят всички марки - има много от тях и новите се появяват редовно, но ще разгледаме „чиповете“ на няколко от най-често срещаните..

Пелени за новородени от водещи марки

Почти всяка компания за пелени има отделни продукти за най-малките потребители. Много организации си сътрудничат с родилните болници и някои от изброените продукти могат да бъдат изпробвани вече там..

 • Памперси Pampers: Този производител има две линии, Pampers New Baby-Dry и Pampers Premium Care. И двете линии за новородени се предлагат в два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Разликата между продуктите не е само в цената. Premium Care оправдава високите разходи с допълнителни опции - те са по-меки, практически без мирис, а вътре в тези памперси има специална мрежа, която абсорбира не само урината, но и по-голямата част от изпражненията на бебето.
 • Пелени Huggies: Елитна мека линия пелени за новородени. Два размера - 2-5 кг и 3-6 кг. Тези памперси също могат да абсорбират разхлабени изпражнения, използвайки специални възглавници вътре - Хъги дори патентова технология, разработена от специалистите на компанията..
 • Пелени Libero: Линия за новородено. За разлика от предишните два производителя, има три опции за размер: до 2,5 кг, 2-5 кг и 3-6 кг. В пелената има специални канали за абсорбиране и като цяло Libero се гордее с факта, че в памперсите им няма нищо излишно за малките - няма лосиони или импрегнации.
 • Бебешки памперси на Хелън Харпър: линия New Born. Тази марка белгийски памперси е по-малко известна, но привлича много родители поради своята стойност за парите. За новородени Хелън Харпър има размер 2-5 кг, налични са и 3-6 кг, но вече принадлежи към следващата категория.
 • Goon памперси: Линия за новородено. Любими от мнозина "японци" предлагат новородени с размер до 5 кг, а като конкурентно предимство наричат ​​дезодориращия ефект на памперсите и импрегнирането им с витамин Е.
 • Пелени Merries: Линия за новородено. Размер - до 5 кг. Производителите обещават, че памперсът ще може да абсорбира много течност - 200-300 пъти повече, отколкото тежи..
 • Moony памперси: Линия за новородено. Подобно на останалите "японци", бебетата с тегло до 5 кг се считат за новородени. Moony е една от най-меките пелени.

Защо новородените се нуждаят от специални пелени?

В сравнение с малко по-големите деца, новородените са напълно безпомощни. Те не могат да държат главите си, пъпът им още не е заздравял, кожата им е много нежна (два пъти по-тънка от тази на възрастен!). Родителите на бебето все още не знаят на какво ще реагира, което може да предизвика алергии и като цяло дори опитни майки и бащи, които имат „зад гърба си“ опита да отглеждат повече от едно бебе, в интервала между децата, успяват да забравят колко мънички и нов човек се ражда беззащитен.

Средното тегло на новородено бебе е от 2,5 до 4,5 кг. Пелените за тях се нуждаят от много малки, но в същото време добре абсорбиращи.

Родителите трябва да сменят дрехите на детето 7-8 пъти на ден, а между тези периоди кожата на бебето трябва да е суха - в противен случай може да започне дразнене. По-големите деца могат да сигнализират за неудобството си или просто да не го забелязват, но за новородените е по-трудно. Освен всичко друго, първите памперси трябва да бъдат възможно най-хипоалергенни, за да не добавят стрес към тялото на бебето, което за първи път се сблъска с външния свят и допълнителни дразнители..

Друга малка, но много важна подробност е, че повечето пелени за новородени имат изрез за незараснал пъп. Той ще прекара поне първите няколко дни след раждането с щипка за щипка върху остатъка от пъпната връв и след това пъпът ще заздравее известно време. По-добре е, ако по това време памперсният материал не се търка върху него и много производители са предвидили това..

През първите седмици бебето просто се адаптира към света. Стомахът му е много мъничък и той преработва храната бързо, за да освободи място за следващата порция - и в процеса на тази обработка, разбира се, се губят памперси и то в огромни количества. Съответно, колкото по-лесно ще бъде родителите да сменят памперса, толкова по-удобно ще бъде за новороденото, защото толкова повече време татко и мама ще прекарват не в борба с неудобствата, а в свикване с новия статус. Прости и удобни велкро ленти, еластични ленти на краката, така че памперсът да не изтече и не е нужно да притеснявате бебето със смяна на дрехи, разтягане на страни, които не се изплъзват, дори когато детето размахва крака - всичко това е много важно.

Как да изберем първите си памперси

Най-важното правило е да не купувате голям пакет памперси наведнъж. Всички деца са различни и има голям шанс дадена марка да не е подходяща за конкретно дете, дори ако тези пелени са най-меките в света, а производителят твърди, че в състава им няма абсолютно нищо, което да причини алергии..

Най-добре е да опитате няколко различни марки и да изберете една, която е подходяща във всички отношения..

Какво да търсите при избора на памперси за новородени:

 • Наличието на изрез за пъпната рана
 • Скоростта и качеството на усвояване - кожата на бебето под пелената не трябва да е мокра
 • Пелената трябва да приляга плътно към гърба, корема и краката на бебето, но не и да ги стяга прекалено. Твърде разхлабената пелена може да изтече; твърде стегнатата ще причини дискомфорт на бебето.
 • Мирис - пелените със силен мирис най-вероятно са наситени с нещо и не е факт, че това ще бъде полезно за бебето.
 • Пълният индикатор е просто удобен, особено когато детето спи половин час и не искате да го събуждате, за да проверите пелената.
 • Размерът. При граничен размер (например дете с тегло 3,2 кг може да носи размери 2-5 кг и 3-6 кг), трябва да се съсредоточите върху самото дете. Ако височината му е над средната и съответно той не е много дебел, по-добре е да вземете по-малки памперси, а за наедряло бебе - повече.

Прегледи на памперси за новородени

Предоставяме няколко отзива на реални родители, които говориха за предимствата или недостатъците на различните марки на нашия сайт (правописът и пунктуацията на авторите са запазени). Например потребителският бутон е избрал Merries за детето си: „Те не търкаха нищо под пелената, няма дразнене и дъното е сухо.“.

Ксения от Балашиха също предпочете тази марка:

„Merris са по-удобни за закрепване - по-добре е да дръпнете велкрото, а повърхността на велкро е по-лепкава и задната страна е такава, че е възможно да се припокриват без проблеми (синът ми не е пуф). в родилния дом ни дадоха и проби от превъзходна пелена с кеа, така че те миришеха на ужасна химия на километър. от плюсовете - те имат ластици, но като цяло са по-бедни от японците (дадохме и сонди на Merris) ".

Потребител Нина сподели:

„Всичко е индивидуално, трябва да опитате. Но първокласните памперси, хаги и японците например са начело. Но докато не опитате бебето си, няма да разберете ".

Потребителят Людмила предпочиташе Pampers:

„За нас са подходящи само памперси, колкото и да са опитвали, те се търкат, текат, след това дразнят... и дори не са използвали пудра или кремове. Но всичко това е много индивидуално! Само чрез проби и грешки! ".

Потребителят Олга Лунина написа:

„Муни (японски). Харесва ми, че имат изрез под пъпа, не е нужно да го огъвате сами. И ги взеха със старейшината ".

Потребителят Алена избра Huggies:

„Съпругът ми донесе Haggis Elite Soft 1 много, без мирис и с индикатор, пари до 5 кг. също са добри, но не харесвам следните размери ".

Много майки и татковци пишат, че индивидуалният подход е важен при избора на памперси и ние ще се съгласим с тях. Едното бебе може да е алергично към Moony, другото може да има непоносимост към Huggies, една майка може да мисли, че Pampers мирише твърде много, другата може да мисли, че Libero е суров.

Всеки сам решава как да избере памперси за новородени, какво ще бъде удобно за това конкретно дете и тези родители, а най-важното е удобството на бебето, а не какво лого ще бъде нарисувано на опаковката.

Пелени от различни марки: как да познаете размера

Съвременната жена не може да си представи, че се грижи за малко дете без памперси за еднократна употреба. Един от най-важните нюанси при използването им е правилният размер, който се определя въз основа на теглото на трохите в килограми. Ако памперсът е малък или твърде голям, бебето ще изпита дискомфорт, дразнене и зачервяване на кожата са възможни. Как да не се объркате в предлаганото разнообразие от продукти на известни производители?

На какво се основават диапазоните на размерите на памперсите на различните марки?

Днес в магазините можете да намерите огромен брой памперси за еднократна употреба от различни марки. Те се различават не само в страната на производство, но и по качество, материали и, разбира се, цена. Още преди бебето да се роди, бъдещите родители разглеждат разнообразието от ярки пакети с усмихнати трохи. И тук възниква основният въпрос: как да изберем правилния размер? Отговорът е съвсем прост и ясен: всички фирми се ръководят от теглото на детето, а не от неговата възраст. Всяка опаковка има тегловна категория: някои компании носят памперси от 0 до 7, други използват обозначения с букви (S, M, L и др.)

Четири е най-често срещаният размер (брой) бебешки памперси за еднократна употреба.

Магазините разполагат с огромен избор от пелени за еднократна употреба за деца от различни производители.

Трябва също да се отбележи, че размерите сякаш се припокриват. Например, ако двете са предназначени за 3–6 кг, тогава трите не започват със седем, а са обозначени с 5–9 кг. Това е така, защото бебетата със същото тегло могат да се различават по конституцията си. Някои бебета са слаби, докато други са по-пълни. И ако в първата версия малко дете с тегло 6 кг все още е подходящо за втория размер, то във втория случай родителите трябва да си купят по-големи пелени, тъй като малка пелена може да търка кожата и да създава неудобства на детето.

Днес най-популярните марки пелени:

 • достъпни Libero и Bella Happy;
 • по-скъпи и, според многобройни тестове и родителски прегледи, висококачествени Huggies Elite Soft и Pampers Premium Care;
 • най-скъпите и най-качествени марки (според многобройни рецензии), представени в Русия - Merries и Goo.n.

Когато решават на коя марка да дадат предпочитание, родителите се ръководят от много критерии, по-специално от реакцията на кожата на бебето си. Ако детето се чувства удобно и няма алергия, тогава изборът е направен правилно.

Как да изберем памперси за новородени

Първият размер на пелената за новородени бебета е еднакъв за всички марки: те са предназначени за тегло до пет килограма.

Опитът показва, че не си струва да купувате много от най-малките пелени. Новородените бебета растат много бързо и след 1-2 седмици ще се нуждаят от по-големи пелени.

Японски и европейски памперси за новородени - фото галерия

Преглед на памперси за новородени - видео

Коя пелена е подходяща за недоносени бебета

В някои ситуации първият размер може да бъде голям за детето. Това се случва, когато бебето се роди преждевременно. Ето защо Libero, Pampers Premium Care и Goo.n произвеждат памперси с маркировка „0“, специално проектирани за тези бебета..

Малки памперси за недоносени бебета - фото галерия

Колко различни са размерите на бебешки пелени от различни марки?

Въпреки че размерите на всички марки памперси за еднократна употреба са приблизително една и съща категория тегло, има малки разлики. Поради това продуктите от една компания за хигиенни продукти могат да бъдат само за вашето бебе, докато друга марка ще бъде малка или голяма. Ето защо трябва внимателно да разгледате за колко килограма са предназначени памперсите, които сте закупили..

Разлики в размерите на най-популярните пелени - таблица

Марка на пелениРазмер в кг
012344+пет67
Pampers premium грижа0-2,52-53-65-98-14-11-25--
Pampers Premium Care Pants---6-119-14-12-18--
Pampers New / Active Baby-Dry-2-53-64-97-149-1611-18повече от 15-
Pampers Панталони---6-119-14-12-18повече от 16-
Pampers Sleep & Play--3-64-97-14-11-18--
Класически Хъги--3-64-97-16-11-25--
Huggies Ultra Comfort---5-98-1410-1612-22--
Huggies Elite Soft-до 54-75-98-14-12-22--
Гащички Хъги---7-119-14-13-1716-22-
Libero Новородено / Комфорт0-2,52-53-64-97-14-10-1612-2215-30
Libero Up & Go----7-11-10-1413–2016-26
Бела щастлива-2-53-65-98-18-9–2012-25от 16
нNBСМL-XLXXL-
Продължи1,8-3до 54-86-119-14-12–2015–35-
Весела-до 54-86-119-14-12-2215-28-

Еднократни пелени от различни марки - фото галерия

Как да изберем правилния размер пелени за еднократна употреба в зависимост от теглото в килограми и възрастта на детето

Комфортът на бебето зависи от това колко правилно родителите избират памперси. Има няколко правила, които да ви помогнат да определите размера.

 1. Фокусирайте се върху теглото на детето, посочено на опаковката.
 2. Ако теглото на бебето е по-близо до горната граница, посочена на опаковката на памперса, по-добре е да вземете по-голям размер, особено за момчета, така че да се чувстват комфортно.
 3. След като сте сложили пелената на бебето и сте изправили всички ластици, обърнете внимание колко добре седи. Ако тоалетният артикул не прилепва плътно към кожата на едно или повече места, това означава, че сте избрали грешен размер и той ще изтече.
 4. Ако в килограми размерът на пелената съвпада с теглото на детето и когато се опитвате да го облечете, страните не се сближават или се закрепват трудно, тогава тя вече е малка. Препоръчително е да го замените с по-голям..

Ориентировъчна таблица на съотношението тегло, ръст и възраст на дете

Има моменти, когато памперси от една и съща марка и размер, но различни видове (например обикновени и под формата на бикини) седят върху детето по различни начини. На първо място, това зависи от дизайна и модела на тоалетния артикул, така че когато купувате, вземете предвид следното:

 • бикините са предназначени за определено тегло на бебето;
 • памперси с опънати страни могат да се регулират, пелената може да се затегне по-плътно или по-свободно;
 • някои памперси нямат еластични страни или еластик отзад, така че са малко по-широки в кръста и не са толкова плътно прилепнали към кожата.

Трябва ли да използвам памперси с размер по-голям от необходимия?

Някои родители, за да спестят пари, за да не сменят памперсите по-дълго, им купуват един размер по-голям от нуждите на бебето. Те наивно вярват, че в този случай памперсът ще абсорбира повече течност и времето за използването му може да се увеличи с няколко часа. Експертите не препоръчват това:

 • на първо място, детето ще се чувства неудобно, защото трудно може да събере краката си, а допълнителният материал лесно ще разтрие нежната кожа;
 • колкото и добра да е попиваемостта на тоалетния артикул, ако ластиците не прилепват плътно към тялото на детето, течността просто няма време да попадне върху материала, но ще изтече навън.

Ето защо лекарите и производителите на памперси съветват да купувате хигиенни продукти за бебета с точно големи размери..

Изборът на подходящ размер за памперси за еднократна употреба не е труден. За да направите това, трябва да знаете точното тегло на детето си и да се съсредоточите върху поведението и настроението на бебето, докато използвате този хигиенен продукт. Ако пелената е избрана правилно, тя се състои от висококачествени материали, тогава бебето ще се чувства удобно в нея. Основното нещо е да следите промените в телесното тегло, за да коригирате броя на закупените памперси навреме.

Pampers за възрастни: размери, абсорбция и други характеристики

Проблеми, обхванати в материала:

 • Кога се изискват памперси за възрастни??
 • Какви са размерите на памперсите за възрастни?
 • Как да изберем памперс за възрастни по размер и да не се заблуждаваме?
 • Как правилно да смените памперс за лежащо болен?

В живота понякога обстоятелствата се развиват по такъв начин, че възрастните се нуждаят от памперси поради болест или нараняване. Те не само играят ролята на хигиенни продукти за еднократна употреба, но също така оказват безценна помощ на болногледача. Как да изберем правилните памперси за възрастни, размера и материала на тези продукти? Ще говорим за това в нашата статия..

Най-добри цени за услуги за грижа за възрастни хора в Москва и региона!

10 дни безплатно!

Дом за стари хора в микрорайон Левобережни

10 дни безплатно!

Дом за стари хора в кв. Терехово

10 дни безплатно!

Дом за стари хора в Левобережни

10 дни безплатно!

Дом за стари хора в Химки

Кога се изискват памперси за възрастни?

Пелените са бельо за еднократна употреба, което има допълнителен слой за абсорбиране на урина и други секрети. Те се използват за първи път в края на миналия век при лечението и рехабилитацията на възрастни пациенти и много скоро пелените започват да се търсят много в Америка и Европа..

Веднага трябва да се отбележи, че „Pampers“ е добре позната търговска марка със световно име, която е сред първите, които произвеждат продукти за грижа за бебето, включително памперси. Продуктите на компанията са станали толкова известни и търсени, че постепенно името „памперси“ се е превърнало в домакинско име..

Когато човек поеме отговорността да се грижи за пациент и стане негов настойник, лекуващият лекар трябва да се консултира с него, преди да закупи помощни медицински средства, оборудване или специално бельо. Само специалист може да даде препоръки за закупуване на такива стоки, като вземе предвид оценката на състоянието на болен човек, риска от възможни усложнения и изготви списък с продукти за грижа, необходими за първи път. Препоръчително е да използвате памперси в следните случаи:

Най-добри цени за услуги за грижа за възрастни хора в Москва и региона!

Дом за стари хора в микрорайон Левобережни

Дом за стари хора в кв. Терехово

Дом за стари хора в Химки

 • когато пациентът страда от енуреза (уринарна инконтиненция);
 • когато пациентът е в постоянно или временно обездвижено състояние и трябва да се грижите за неговата хигиена;
 • с превантивна цел - за да не се образуват рани от залежаване;
 • по време на периода на възстановяване след операция, когато човек не е в състояние самостоятелно да ходи до тоалетната или да използва "патица" (медицински съд);
 • ако пациентът не е в състояние да поддържа естествени физиологични функции поради свързани с възрастта промени или здравословни проблеми;
 • когато професионалната дейност на човек е свързана с ограничаване на възможностите за използване на тоалетната.
Препоръчва се

Видове и размери памперси за възрастни

Преди да купите памперси, трябва да разберете какви видове тези хигиенни предмети съществуват:

 • Продуктът е отворен, без страни и велкро. Това е шорта с дишаща текстура, която следва формата на тялото.
 • Моделът е полуотворен, няма страни, но е осигурен здрав еластичен колан. Тук предимството е, че кожата на бедрата на пациента е отворена, не влиза в контакт с тъканта, така че може да "диша".
 • Класическа пелена за еднократна употреба - напълно затворена, с добра абсорбция, има и двете страни и велкро закопчалки.
 • Гащета, предназначени за възрастни пациенти, които изпитват проблеми, дължащи се на нощно напикаване, но се опитват да поддържат активен начин на живот. Този модел не се различава от обикновеното бельо..

Често настойниците задават въпроса какъв размер и форма на пелена за възрастни да изберат? Сред популярните производители на памперси за еднократна и многократна употреба и други продукти за грижа за възрастни болни хора са Seni, Hartmann Molicare, Tena. Продуктите на Hartmann Molicare имат два размера - M (90–120 cm) и L (120–150 cm). Размерите на памперсите за възрастни в таблицата по-долу се отнасят за продуктите на Seni и Tena, те са еднакви както за жените, така и за мъжете:

Обиколка на талията или ханша, см

Extrasmall - Пелена за възрастни XS размер (най-малката)

Малка пелена за възрастни S (малка)

Среден - пелена за възрастни, размер M (среден)

Голяма - пелена за възрастни, размер L (голяма)

Изключително голяма - най-голямата пелена за възрастни XL

Препоръчва се

Как да изберем памперси за възрастен по размер и да не се заблуждаваме

Всеки производител предлага своя собствена таблица с размери. Как да определите размера на памперсите за възрастни? Взема се измервателна лента, с помощта на която бедрата и кръста се прихващат в различни позиции на тялото (легнало, изправено, седнало), като от получените измервания се избира най-голямата. Този индикатор определя коя пелена трябва да се купи за възрастен - голяма или по-малка..

Неправилно определен размер ще доведе до факта, че пациентът постоянно ще изпитва неудобства: течността ще изтече от прекалено голяма пелена и ако продуктът не е достатъчен, ще започне да търка кожата и да изстисква областта на слабините.

Традиционно за определяне на размера се използва следната схема:

Обиколка на талията, см

Pampers за възрастни размер 0 - най-малкият

Памперси за възрастни размер 1 - малки

Pampers за възрастен размер 2 - среден

Пелена за възрастни размер 3 - голяма

Пелена за възрастни размер 4 - изключително голяма

В допълнение към обиколката на бедрата и талията, както и теглото на пациента, трябва да знаете необходимото ниво на абсорбция. Този показател се определя от обема на отделената течност за определен период от време. Например, гащите за еднократна употреба се сменят след всяко изпразване на пикочния мехур, няма нужда да се натрупват течности, така че може да се закупи модел със стандартно ниво на абсорбция. Ако пациентът не е в състояние да контролира пикочния процес и болногледачът не може да бъде постоянно наоколо, трябва да закупите най-големите памперси за възрастни с много бързо усвояване, предназначени за голям обем течност.

Препоръчва се

Фиксация, материал за пелени и вложки

Пелените обикновено са фиксирани с велкро. Такъв крепеж е класифициран като най-надежден, с негова помощ можете лесно и бързо да смените бельото. В случай, че продуктът се използва повече от веднъж, закопчалката може да издържи няколко цикъла на разкопчаване и закрепване. За мобилните болни хора е по-добре не само да изберете правилния размер на памперсите за възрастни, но и да вземете предвид, че най-добрият модел за тази категория пациенти е с ластик. Благодарение на нея бикините няма да се подхлъзнат и преобърнат по време на движение. Такава пелена има още едно предимство: дори прикован на легло възрастен пациент, който не е загубил способността си да се движи, може да я смени сам.

Когато избирате памперс, трябва да обърнете внимание на материала, от който е направен. Абсорбиращата сърцевина е еднаква за почти всички продукти. Но горната част може да бъде „дишаща“ или „недишаща“. Първият вариант предполага, че слоят има способността да пропуска въздух. При моделите от втория тип вътре има тънък слой мушама, който не позволява на течността да премине, но в същото време въздухът също не преминава през него. Именно този материал прави шумолене, когато пациентът се движи..

Кой от двата вида памперси да изберете? За пациенти с чувствителна кожа, както и за тези, които въпреки заболяването се стремят да водят активен начин на живот, е по-добре да си купят „дишащи“ памперси. Тези модели ще създадат най-добрите условия за кожата и ще осигурят максимален комфорт през деня при движение. В други случаи е по-добре да закупите памперси с клейов слой, които освен това са много по-евтини..

Как да разберем, че памперсът не е подходящ за пациент по отношение на тегло, размер или други параметри? Ако продуктът започне да тече, трябва да го замените с по-голям модел. Но не забравяйте, че дори най-голямата пелена трябва да прилепва плътно около тялото на човека, който я използва, в противен случай може да изтече влага..

Невъзможно е да се пренебрегне фактът, че върху кожата на пациента се появяват следи от венци, дразнене, обрив от пелена и др. В този случай трябва да замените памперса с по-голям. Също така трябва да направите това, ако велкрото може да бъде фиксирано само в най-крайното положение..

Производителят предлага допълнителни вложки за някои модели. В определени случаи се препоръчва на заседнали хора с увреждания или активни пациенти с проблеми с уринарната инконтиненция да носят памперси едновременно със специални подплати. В този случай използването им е по-икономично..

За пациенти от мъжки и женски пол се предлагат различни форми на вложки. Мъжкият модел е джоб, който се прикрепя към бельо или пелени. По краищата на продукта има специален защитен слой, който предотвратява изтичането. Използването на такива вложки позволява да се носят и най-тънките пелени. Вложките са невидими под дрехите, осигуряват дълготрайна и надеждна защита.

Препоръчва се

Каква марка памперси е по-добре да купите

Днес в продажба можете да намерите памперси на такива популярни производители като:

1. Seni (Полша).

Такива продукти са най-евтиният вариант. Човек, получил увреждане, му се дава по програма за рехабилитация, за която лекуващият лекар просто трябва да отбележи в документа, че пациентът се нуждае от памперси. Нормата предвижда получаването на тези продукти в размер на три парчета на ден, но при определени показания се допуска увеличение до пет единици. Моделите са фиксирани с велкро ленти за еднократна употреба; те не могат да бъдат фиксирани отново. Лошата новина е, че материалът на горния слой на пелената затруднява циркулацията на въздуха - това води до проблеми с кожата на пациентите..

В продуктовата линия на компанията има и други продукти (нощни дрехи Super Seni Air и Super Seni AirPlus) - висококачествени памперси, произведени в опаковки от 30 броя. Те имат хигроскопичен външен слой, който помага да се избегнат кожни проблеми при правилна грижа..

2. Molicare (Германия).

Цената на такива памперси е по-висока от тази на предишните. Дизайнът на модела включва многократно самозалепващи се крепежни елементи, индикатор за насищане на влагата и възглавница за абсорбиране на течности, която неутрализира миризмите. Страничните стени са направени от "дишащ" материал, в който въздухът може да циркулира свободно, това избягва появата на обрив на пелена или ги минимизира.

3. Abri-Form (Дания).

От всички памперси за възрастни тези продукти осигуряват най-добрата защита. Анатомичната форма и еластичните ръбове правят тези пелени напълно запечатани. Моделът има допълнителен абсорбиращ слой, а защитата е подсилена от вътрешни вложки по цялата дължина на облицовката. Пелените на тази марка са оборудвани със скоби за многократна употреба, индикатор за влага и хигроскопичен горен слой. Продуктовата линия е представена от традиционни пелени, анатомични облицовки, абсорбиращи слипове и слипове, които значително повишават степента на защита при мъжете.

Средната цена за пакет памперси е 400–1500 рубли. Цената зависи от популярността на производителя, формата на продукта и неговите характеристики. Като цяло памперсите струват около 2-4 хиляди рубли на месец..

Препоръчва се

Правила за смяна на памперси

За да облечете такова бельо на легло пациент, трябва:

 • Обърнете пациента настрани.
 • Внимателно отстранете използвания продукт, избършете и овлажнете долната част на корема, слабините, бедрото и кръста с крема.
 • Поставете чиста пелена.
 • В случай, че е необходимо да смените бельото на легло пациент, който не може да се движи, е необходимо да направите това, като завъртите пациента от легнало положение настрани, докато пелената е напълно облечена.
 • Продуктът е фиксиран с велкро закопчалки. Необходимо е да се гарантира, че краката и корема не са силно притиснати, в противен случай кръвообращението ще бъде нарушено, което е изпълнено със сериозни усложнения.
 • В заключение защитните страни (маншетите) на продукта се изправят.

При премахване на използвана пелена действията се извършват в обратен ред:

 • Фиксаторите се освобождават.
 • Развийте предната част на продукта.
 • Пациентът е обърнат настрани.
 • Памперс се изважда изпод пациента.
 • Кожата на перинеума и седалището се почиства от секрети.
 • Почистената кожа е покрита с хидратиращо козметично средство.
 • Праховете се използват за лечение на обрив или дразнене на пелени..
 • В случай на язви под налягане, повърхността на раната се третира с антисептик и се налага превръзка.

Забележка! Дори скъпите големи памперси за възрастни трябва да се сменят поне 4 пъти на ден, в противен случай пациентът ще изпитва дискомфорт от неудобно положение и влага. Пълната пелена се увеличава няколко пъти по размер и между краката на пациента се образува постоянно изтичаща бучка. Необходимо е да смените спалното бельо възможно най-бързо и ефективно.

Домове за възрастни хора в Московска област

Мрежата от домове за стари хора предлага домове за възрастни хора, които са сред най-добрите по отношение на комфорт, уют и се намират на най-красивите места в Московска област.

Ние сме готови да предложим:

 • Комфортни домове за възрастни хора в Москва и Московска област. Ние ще предложим всички възможни варианти за настаняване на любим човек.
 • Голяма база от квалифициран персонал за грижа за възрастни хора.
 • 24-часова грижа за възрастни хора от професионални медицински сестри (целият персонал е гражданин на Руската федерация).
 • Ако търсите работа, ние предлагаме свободни работни места за медицински сестри.
 • Настаняване с 1-2-3 легла в пансиони за възрастни хора (специализирани удобни легла за легло).
 • 5 хранения на ден пълноценна и диетична храна.
 • Ежедневно отдих: игри, книги, гледане на филми, разходки на чист въздух.
 • Индивидуална работа на психолози: арт терапия, уроци по музика, моделиране.
 • Седмичен преглед от специализирани лекари.
 • Комфортни и безопасни условия: удобни селски къщи, красива природа, чист въздух.

По всяко време на денонощието възрастните хора винаги ще се притекат на помощ, без значение какъв проблем ги тревожи. Всички роднини и приятели са в тази къща. Тук цари атмосфера на любов и приятелство.

Можете да получите съвет за прием в пансиона по телефона: