С появата на бебето в семейството родителите започват да овладяват нови неща за себе си и процедури, например, те ще се научат как да сменят пелена, какви продукти могат да се използват за нежна кожа и колко често бебето трябва да се преоблича. С появата на еднократни пелени за новородени, работата за младите майки леко намаля, тъй като подобни устройства значително спестяват времето и усилията на възрастните.

Колко често трябва да се сменя памперс?

Няма единен закон за това колко често да се сменя памперс, но има набор от правила, които всяка майка трябва да спазва:

 • памперсът трябва да се сменя след всяко сериозно изхождане, тъй като изпражненията от изпражненията не се абсорбират напълно, което означава, че влиза в контакт с кожата;
 • бикините за еднократна употреба трябва да се сменят преди лягане, както през деня, така и през нощта, защото напълнената пелена ще причини дискомфорт на бебето и най-вероятно ще събуди детето преди време;
 • случва се да се налага да сменяте гащи през нощта, например, ако продуктът се е изместил и изтече;
 • ще ви бъде по-удобно да облечете чиста пелена за новородено преди дълга разходка, посещение на посещение или магазин, пътуване или оставяне на бебето със семейството;
 • дори ако след 4 часа памперсът все още не е много пълен, ще бъде правилно да го замените с нов, за да предотвратите прегряване и изпотяване на кожата;
 • трябва незабавно да смените пелената в случай на увреждане на нейната цялост, например, когато велкрото е откъснато или има дупки и разкъсвания в горния слой на продукта;
 • в началните месеци от живота памперсът трябва да се сменя често, тъй като бебето може да ходи до тоалетната почти след всяко хранене, с течение на времето ще определите колко продукти за еднократна употреба са необходими на ден и постепенно това количество ще намалява.

Всяка майка сама решава колко често да сменя памперса на бебето, тъй като всички деца ходят до тоалетната с различна честота, така че е невъзможно да се каже със сигурност колко артикула за еднократна употреба са необходими на ден. Изобщо не е необходимо да сменяте гащи след всяко уриниране, за новородено е достатъчна нова пелена на всеки 3-4 часа, а през нощта по принцип е достатъчна. Основното нещо е периодично да проверявате сухотата на кожата и пълнотата на продукта, за да го промените своевременно и да предотвратите дискомфорта на трохите.

Процедура за смяна на пелена

В началния етап процесът на обличане на новородено може да отнеме много време, но скоро ще се хванете да правите всички манипулации правилно и ще започнете да се справяте с този процес за броени минути. За да смените пелена, ще ви трябва:

 • чиста пелена;
 • мокри кърпички или черпак с топла вода и бебешки сапун;
 • кърпа за баня;
 • прах или мек крем.

Преди да подготвите бебето за преобличане, подгответе всички горепосочени устройства, тъй като, след като поставите бебето на мястото за смяна, то не може да бъде оставено там само, за да се избегне падане от височина.

Първо, трябва да премахнете използваната пелена и да почистите кожата от влага и секрети. Силното замърсяване първоначално трябва да се отстрани със салфетки и след това да се измие с топла вода и сапун. След измиване кожата трябва да се изсуши и да се остави да изсъхне естествено за кратко. Когато трябва да смените памперса на улицата, ще бъде достатъчно да избършете дъното и краката със салфетки, при приемлива температура ще бъде редно да дадете на тялото възможност да „диша“, оставяйки бебето да лежи гол за няколко минути.

Сухата кожа трябва да се третира с бебешки талк на прах или крем, за да се предпази от дразнене. Ако кожата е суха, струва си да използвате специални гелоподобни суспензии под пелена или обикновени хипоалергенни бебешки кремове. За нормални типове кожа и при прекомерно изпотяване е по-добре да предпочетете стандартна пудра, която ще премахне излишната влага.

Поставяме бебето по гръб и повдигаме краката му, като хващаме и двете с една ръка. По това време втората ръка поставя разгънатата пелена под гърба със страната на велкро. Поставяме трохичката отгоре и изправяме долната страна на бикините за еднократна употреба, изправяйки еластичните ленти и издърпвайки закопчалката. Поставете предната страна на пелената върху корема на бебето и го фиксирайте със закопчалки. Остава само да се коригират зоните между краката, като се завъртят вътрешните еластични ленти, често те се извиват навътре и това може да доведе до изтичане на течност.

Сега знаете как да смените пелена. След като облечете чисто устройство за еднократна употреба, можете да облечете бебето си с жилетка или костюм, като се стараете да не разкопчавате велкрото. Между другото, по-добре е да изберете модели с многократни крепежни елементи, такива устройства могат да се отварят и затварят обратно без затруднения.

След процеса на смяна на дрехите, не забравяйте да измиете ръцете си със сапун и вода. Или поне ги третирайте с мокри кърпички, за да премахнете микробите и лошата миризма..

Няма единна дефиниция колко памперси за еднократна употреба са необходими на ден, но те трябва да се сменят често - на всеки 3-4 часа, а при силно пълнене или обилно изхождане още по-често, по желание на детето.

Продукти за грижа за кожата за новородени бебета

За да се предотврати „парниковият ефект“ и дразненето от честото използване на памперси, с тях трябва да се използват протектори за кожата. Основните са:

 • бебешката пудра е изборът за потна кожа, често се среща талк с естествени аромати. Ако бебето е алергично, по-добре не експериментирайте с такива продукти, тъй като те могат да предизвикат дразнене. Най-добрият вариант би бил обичайният креда на прах;
 • стандартният бебешки крем е универсално устройство, тъй като е подходящ за лечение на цялото тяло: кремът може да се прилага върху дъното, краката, ръцете; често бебешкият крем се използва и за третиране на лицето срещу напукване. Избирайки правилния продукт, който не предизвиква дразнене, можете да го използвате за различни цели;
 • специален крем за пелени - водещи производители на продукти за новородени предлагат много опции за конкретни продукти, специално за смазване на дупето. Такива лекарства могат да се използват и като обикновен омекотяващ крем, добре е да мажете раздразнената кожа с тях преди лягане, така че през нощта бебето няма да бъде обезпокоявано от пилинг и изгаряне;
 • бебешки сапун - не съдържа аромати и химически активни компоненти, обикновено няма изразена миризма, но прекрасно убива микробите и вирусната инфекция.

Ако след използване на защитен продукт забележите леко зачервяване или разпръскване на малки акне по кожата, трябва да смените лекарството: може би някой компонент на продукта е алерген за чувствителното тяло на бебето.

Как да сменя пелената правилно? ТОП съвети на мама

Как да смените пелената правилно - без значение какви пелени използвате, винаги трябва да сменяте мръсните пелени на чисти. Няма един правилен начин за смяна на памперси при новородено бебе..

Конкретен набор от стъпки е предложен по-долу, което е един от възможните алгоритми за смяна на пелена..

Започнете с този метод и след това можете да изработите свой предпочитан метод за смяна на памперс, който можете да приложите дори в полумрак и полусън.

Как правилно да смените пелена за новородено ТОП съвети.

Как да смените пелената правилно - без значение какви пелени използвате, винаги ще трябва да сменяте мръсните пелени на чисти.

Няма един правилен начин за смяна на памперси при новородено бебе..

 1. Как да смените пелената правилно
 2. Обучение
 3. Смяна на памперса
 4. Как да смените пелената правилно - допълнителни съвети

Как да смените пелената правилно

По-долу е предложен специфичен набор от стъпки, който е един от възможните алгоритми за смяна на пелена. Започнете с този метод и след това можете да изработите свой предпочитан метод, който

Можете да реализирате дори в полумрак и полусън.

Назована е правилната техника за смяна на пелена за бебета

Всеки ден милиони родители сменят пелените на децата си от 5 до 10 пъти на ден, докато изобщо не мислят дали го правят правилно.

Движещият терапевт Артем Ранюшкин, авторът на собствената си техника за корекция на детските крака, премахване на валгус, варус и изправяне на гърба, основателят на Школата на детското тяло обяснява, че в никакъв случай не трябва да хващате бебето за краката и да ги повдигате.

Такъв откат провокира появата на тон в гърба: дори ако се опитаме да го направим плавно, амплитудата е твърде голяма за такъв мъничък организъм.

„Работя с деца повече от 8 години, в моята практика има повече от 10 000 деца. Тонусът на мускулите на гърба, извиването, седенето в поза на жаба и изкривяването на краката винаги са били някои от популярните проблеми. Родителите, без да подозират за това, провокират появата им чрез наглед безобидно действие - смяна на памперс ”, казва Ранюшкин за движенията, които родителите правят при смяна на памперс, които са вредни за здравето на децата.

Факт е, че мускулите реагират на всяко разтягане чрез компресия. Вдигайки краката си, ние силно разтягаме мускулите на гърба, в резултат на което със сигурност ще получим компресия - тоест тонус по гърба. Той от своя страна води до редица други проблеми: извиване, седене в положение на жаба, проблеми с краката, кръста, таза и опашната кост също страдат.

Ако детето вече има вроден тон, тогава с всяко подобно движение го влошаваме и провокираме ускореното развитие на всички горепосочени проблеми. С напредване на възрастта подобни изкривявания не изчезват, повечето майки, обърнали се към Ранюшкин с проблеми с краката или гърба, потвърждават, че са сменили пелените неправилно.

Правилна техника:

„Първо леко обръщаме бебето върху цевта, поставяме памперс под дупето, след това внимателно го спускаме, обръщаме го на другата страна, за да разгънем пелената и издърпваме втория закопчалка, връщаме го в първоначалното му положение и го закрепваме!“ - казва Артем Ранюшкин.

Както се оказа, техниката е проста, най-важното е да я запомните и да се обучите да сменяте пелената правилно!

Как да смените пелената за новородено правилно: инструкции със снимка

Знанието за това колко често трябва да се сменя памперсът на новороденото и как да се разбере, че времето за промяна вече е дошло, определено ще бъде полезно не само за майките, но и за неопитни татковци, баби и детегледачки. От това ще зависи здравето на кожата на бебето, неговото здраве и настроение..

Смяната на памперса твърде често, например на всеки час или два, е икономически неизгодна и обезпокоителна. А закъснението при смяна на дрехите в чисто бельо води до обрив на пелени и дразнене на кожата, капризи и истерики на бебето. Нека да намерим компромис заедно.

От тази статия ще научите

Колко често трябва да сменяте памперса

Здравите, добре изядени бебета пикаят много и се качат до 3-4 месеца след всяко хранене. Колко често се сменя памперсът на новороденото зависи от тези показатели. В идеалния случай това трябва да се направи след 2-3 писания и всяко какане. Ако актът на дефекация не е труден за проверка, тогава уринирането често остава незабелязано, така че се ръководете от следните усреднени правила за честотата на смяна на пелените:

 1. За новородени под една година сменяйте водоустойчиви подложки за еднократна употреба на всеки 3-4 часа през деня, веднъж през нощта, ако е необходимо.
 2. Веднага след какането.
 3. Сменете марлята и подложките за многократна употреба, ако се намокрят или на интервали от 1-2 часа.
 4. До шест месеца памперсите могат да се сменят по-рядко, на всеки 4-5 часа. През нощта бебето спи в една двойка за еднократна употреба, без да се преоблича.
 5. Ако кожата е склонна към пеленен обрив, алергични прояви, носете чисто бельо след 1-2 часа в ранна детска възраст, след 6 месеца - на всеки 3-4 часа.

Внимателни майки забележете! През първите месеци от живота на малкия човек ежедневната консумация на памперси за еднократна употреба е доста висока: поне 10-12 броя.

С напредването на възрастта броят им намалява до 5-8 чифта на ден, до годината 2-3 е достатъчно за дневни разходки и 1 за нощен сън.

Ето какво казва д-р Комаровски за това:

Кога да се сменя: преди или след хранене

Мненията на лекарите, производителите на пелени и родителите за това кога е най-добре да смените памперса: преди или след хранене са разделени. Разгледайте причините за една от опциите и вземете собствено решение.

Мнението на лекарите

Първите памперси на мама се слагат на новородени в родилния дом под строгото наблюдение на педиатрите. Лекарите настоятелно препоръчват да се сменят детските бикини на чисти преди хранене, като обясняват необходимостта от процедурата със следните аргументи:

 1. Мръсната пелена може да създаде неприятности при хранене. По време на хранене бебето трябва да е изключително удобно.
 2. Храненето е релаксиращо и много бебета заспиват, докато сучат. Ако пелената е чиста, тогава няма проблем. Ако е мръсно, бебето ще трябва да бъде събудено и променено, по-добре е да направите това преди хранене..
 3. Педиатрите препоръчват да се държат бебета в колона за 10-15 минути след смучене на шише или гърда, за да се избегне регургитация и колики. За да смените памперса, ще трябва да заемете хоризонтално положение, а това е нежелателно веднага след хранене. Затова майките трябва предварително да облекат чисто бельо..

Препоръки на производителя

Гледните точки на педиатрите са идентични, но съветът за смяна на памперса преди хранене се дължи на други причини. За производителите на памперси е от полза, че бикините се сменят по-често. Увеличаването на родителските разходи за памперси прави бизнеса на марката по-печеливш.

Маркетинговият трик е следният:

 1. По време на хранене, новородените често ходят в тоалетната по голям начин.
 2. Майките ще сменят гащичките си преди ядене и след това ще свалят друга пелена след какане.
 3. Така за 1 час вместо една ще се използват две пелени..

На бележка! Аритметиката е проста: колкото по-често се сменя памперс, толкова по-често се купуват. Но не всяко семейство с няколко деца може да си позволи този лукс..

Популярно решение за родителство

Повечето майки не се вслушват в мнението на педиатрите, съветите от рекламните брошури от производителите на памперси и действат според ситуацията. Ако памперсът е чист преди хранене, поставен е сравнително наскоро, не е бил напълнен с урина, тогава децата се хранят, без да се сменят първо. Ако детето редовно кака, когато смуче шише, гърда и веднага след хранене, то също предпочита да сменя бикините за еднократна употреба след хранене.

От финансова гледна точка смяната на водоустойчиви подложки след хранене също е от полза за семейния бюджет. И можете да държите детето в колона за 15 минути в мръсни бикини, а след това да измиете бебето и да го сложите в леглото. Ако новородено постоянно заспива по време на хранене, сменете по-внимателно водоустойчивите подложки, като внимавате да не нарушите съня му.

По този начин не може да има нито едно правилно решение. Майките трябва да действат според ситуацията, да се съсредоточат върху поведението на детето по време на хранене, редовността на червата на бебето.

На бележка! Ако новороденото бебе заспи по време на всяко хранене, но се качи с памперси преди това, използвайте следния трик.

Не слагайте памперс на бебето, когато прилагате към гърдата, а първо увийте бебето с пелена. Отстранете внимателно замърсеното бельо от сънливото дете, избършете дъното с влажна кърпа. Покрийте бебето с одеяло и оставете да спи. По този начин няма да събудите бебето си и да предпазите кожата си от дразнене.

Как да разберете кога да се промените

Повечето производители на памперси за новородени твърдят, че бикините могат да абсорбират течност и да не се сменят с чисти до 8-12 часа. Това обещание не може да се нарече еднозначно вярно. Да, памперсите наистина са способни да поемат 300-400 милилитра урина и 50-100 грама течни изпражнения. Но колко време ще отнеме на детето да произведе това количество изпражнения е неизвестно..

Не разчитайте на техническите характеристики на водоустойчивите подложки и оценявайте адекватно ситуацията. За да разберете, че е време да смените памперса, почувствайте кожата на бебето под бикините, огледайте външния вид на пелената. Ако забележите следните признаци на пълнота на водоустойчивостта, сменете ги на сухи:

 • Абсорбиращият слой между краката на бебето значително се е увеличил.
 • Индикаторът за пълнота е променил цвета си, сигнализира за необходимостта от промяна.
 • Кожата на дъното е мокра.
 • Бебе кака.

Това са признаци на извънредна ситуация, но носенето на чисти памперси, дори вместо бикини, които не са напълно напълнени, е необходимо и в други случаи:

 • Преди дълга разходка, пътуване до клиниката.
 • Преди нощен и дневен сън.
 • След баня.
 • Ако кожата на дъното е гореща, детето се притеснява.
 • Веднага след сън.

Изключение правят само нощните пелени. Изберете най-добрата абсорбираща версия на водоустойчиви подложки, не ги сваляйте, докато не се събудите сутрин, ако бебето спи добре и не се качи през нощта.

На бележка! Актът на дефекация при кърмачета не винаги е придружен от силни звуци или неприятна миризма. Ако изпражненията не дразнят детето, тогава той мълчаливо продължава да играе, да ходи и кожата по това време активно контактува с агресивната среда на изпражненията. За да избегнете обрив на пелена и дерматит, погледнете вътре в памперса след хранене, по-често при разходки през лятото.

Как да премахнете бикините за памперси

Пелени без велкро и закопчалки се наричат ​​водоустойчиви бикини и се използват като нормално бельо. Удобната еластична лента ви позволява лесно да дърпате продукти върху пъргави бебета, които могат да пълзят и да ходят.

Не е трудно да облечете правилно бикините за памперси, но изглежда много трудно за начинаещи да премахнат водоустойчиви чаши, зацапани с изпражнения. Всъщност производителите на такива памперси обмислят всичко до най-малкия детайл, поставят инструкции за използване на бикините върху опаковката и описват алгоритъма на действията стъпка по стъпка:

 1. Ако бебето пикае или просто сте решили да облечете чисто бельо, извадете бикините от памперса през краката.
 2. Ако бебето се качи, разкъсайте памперса отстрани без усилие, има специален прорез и го отстранете като стандартна пелена с велкро.
 3. Мръсните и мокри бикини трябва да бъдат сгънати наполовина, преди да бъдат изпратени до кофата, залепени по специални ленти отпред и отзад.

Важно! Няма нужда да режете гащи с пелени с ножици, потърсете обществена тоалетна, която да премахнете над мивката. Според етикета бикините лесно се разкъсват, няма да цапате краката, ръцете си.

Алгоритъм за промяна на памперса

Най-лесният начин е да смените памперси за месечно бебе. Новородените бебета не се въртят, не бързат из стаята като на годинка. Но родителите трябва да се подготвят за процедурата предварително, за да избегнат падания и други неприятности. Ще имаш нужда:

 • Маса, легло, ако не планирате да сменяте трохите на пода или в количка.
 • Клеенка. Поставете я на масата за повиване, леглото.
 • Пелена или голямо парче чист плат. Покрийте мушамата с кърпа.
 • Крем, пудра, лосион за кожа.
 • Мокри кърпички и кърпа за баня, за да измиете и подсушите вашето мъниче.

След като подготвите всичко необходимо, следвайте инструкциите:

 1. Поставете бебето обратно на подготвената повърхност.
 2. Свалете гащичките си, завъртете чайника си.
 3. Разкопчайте пелената.
 4. Стреляйте веднага, ако бебето се изпикае.
 5. Ако в памперса има изпражнения, не бързайте да сваляте памперса. Първо отстранете предната част от тялото и избършете дъното със салфетка. Внимателно издърпайте остатъците от пелената изпод бебето, повдигайки бебето за глезените и незабавно избършете гърба.
 6. Измийте бебето под течаща вода след какане или го избършете със салфетка след писане.
 7. Изсушете кожата си с кърпа след измиване.
 8. Върнете трохичката на масата за преобличане и въздушната баня за петнадесет минути.

Вашето малко дете вече е готово да играе у дома, да спи, да се храни или да се разхожда. Ако бебето започне да плаче, да крещи, да дърпа краката си, изразявайки ясно недоволство или дискомфорт, проверете изправянето на колана, ластиците и плътността на водоустойчивите закопчалки на стомаха.

На бележка! За бебета купете боди с копче или друго закопчалка между крачолите. Не е необходимо да сваляте такива дрехи изцяло при смяна на памперси. Това спестява време и усилия при преобличане..

Характеристики на заместването на момичета

Няма разлика между смяната на пелена за деца от различен пол. Последователността на действията ще бъде различна само при измиване на детето. Педиатрите и гинеколозите съветват момичетата да се мият, както следва:

 • Насочете потока вода на дъното отпред към гърба, за да предотвратите навлизането на изпражненията във влагалището.
 • Направете без сапун (твърд, течен, специален бебешки, всякакъв), когато миете свещениците на момичета до 3-4 месеца. Алкалната среда влияе агресивно върху гениталната лигавица.
 • За хигиена на момичетата не използвайте памучни тампони за почистване на срамните устни.

Избършете остатъците от изпражнения в перинеума със салфетки или дискове, напоени с вода.

 • Нанасяйте овлажнител само от външната страна на гениталиите.
 • Ако забележите симптоми на възпаление на свещеника и срамните устни при бебе, спешно се консултирайте с лекар.
 • На бележка! На 2-7-ия ден след раждането момичетата могат да имат кафява, кървава, бежова левкорея от гениталния тракт. Нормално е, ако по кожата няма признаци на възпаление, подуване на срамните устни. Така излизат резултатите от работата на хормоните на мама или оригиналната смазка. Ако тайната изчезне след 2-3 дни, няма причина за безпокойство.

  Характеристики на заместването на момчетата

  Хигиената при момчетата при смяна на памперси е по-малко проблематична:

  • След какане изплакнете дупето, пениса и тестисите си с течаща вода във всяка посока, но е по-добре да избършете мократа кожа с кърпа отпред назад.
  • Момче може да се измие със сапун от втората или третата седмица след раждането.
  • Невъзможно е да се отдръпне кожата на главата на пениса, има риск от инфекция.
  • Когато слагате чиста пелена, не е необходимо да поставяте пениса на детето строго нагоре или надолу. Самият орган по-късно ще бъде разположен, тъй като е удобен за него..

  Важно! Анатомичните характеристики на момчетата и момичетата подтикнаха производителите на пелени да разработят линии от водоустойчиви подложки въз основа на пола на бебетата. Пелените за момчета са подсилени с абсорбиращ слой отпред, момичетата в средата и гърба. Разработката изглежда малко нещо, но е много удобно.

  Полезни съвети

  Ще дадем още няколко полезни съвета за това как правилно да смените памперса за новородени, как да определите пълнотата му и да защитите кожата на бебето от обрив на пелена:

   За грижа за бебешката кожа купувайте само специални кърпички без алкохол.

  През първите месеци от живота на малкото дете трябва да има много от тях..

 • Нанасяйте крем, лосиони само върху суха кожа, перинеум.
 • Преди да смените памперса, направете въздушна баня за дъното на бебето.
 • За деца с разхлабена пъпна връв или щипка, направете разрези на пелените в корема, закопчайте закопчалките свободно.
 • Поставете удобни инструменти за смяна на памперси близо до масата за преобличане, за да не се налага да се отдалечавате от бебето си. Особено, ако малкото дете знае как да се преобърне по гръб и страни.
 • 3-4 дни преди пътуването с влака, в колата на дълги разстояния, запишете колко памперси на ден използва детето, за да не го сбъркате с доставката за пътуването.
 • За по-често изтичане на памперс, червени ивици по бедрата и корема след отстраняването му, обърнете внимание на размера на пелените. Вероятно е време да го смените с по-голям. Използвайте същия съвет, ако велкрото започне да се отлепва веднага след поставянето му..
 • Ако бебето е на 1,5-2 години, скоро ще отиде на детска градина, започнете постепенно отбиване от пелената. Крайният срок за използване на водоустойчиви подложки през нощта е 3 години, през деня бебето трябва да отиде на гърнето.
 • Има мнение! За да се грижат за плячката под пелена, производителите предлагат много различни продукти: кремове, лосиони, мехлеми, масла. Те осигуряват нормална хидратация на дермата, но не са подходящи за всички новородени. Ако зачервяването на дъното под пелената има плачещ вид, увеличава се дори при внимателна грижа, спрете да използвате кремове, откажете се от памперсите за известно време и се консултирайте с лекар.

  Такава кожа не се нуждае от влага, а от лечение с терапевтични мехлеми..

  Как се подменя на самолет

  Смяната на памперс по време на полет е ужасяваща за неопитни родители, всъщност в това няма нищо сложно. Основното нещо е да не се изнервяте и да се подготвите за евентуален инцидент предварително. Ако бебето не получи глупости на пътя, по-добре е да изчакате самолета да кацне и да смените водоустойчивите подложки в по-удобни условия. Ако бебето не можа да устои и отиде до тоалетната по време на полета, действайте по следния начин:

  1. Решете къде ще извършвате хигиенната процедура: в тоалетната, на съседния стол, ако е свободен. Най-удобно е да смените захвърленото бельо за чисто в тоалетната. Има специална сгъваема маса, вода и кошче за боклук.
  2. Съблечете бебето си колкото е възможно повече в салона, ако отидете до тоалетната за измиване.
  3. Отидете в санитарната стая, сгънете масата, покрийте я с кърпа, пелена за еднократна употреба. Поставете бебето си върху него. Ако няма маса, поставете памперс върху капака на тоалетната.
  4. Избършете изпражненията с кърпичка, изплакнете дупето с чиста вода.
  5. Облечете чисто бельо и увийте мръсната пелена в торба и я хвърлете в кофа.

  На бележка! По-добре е да смените памперса в тоалетната заедно, за да се застраховате срещу падане на трохи от импровизирана маса.

  Обличането на смачкано бебе в салона не е най-доброто решение, особено за съседите на семейство с дете. Но ако мама лети с няколко бебета сама, тогава няма изход.

  Поставете трохата на седалката, покривайки стола с пелена. Бързо отстранете водоустойчивите подложки, избършете дъното си и увийте трохите в чисти пелени. Опаковайте мръсни бикини в чанта и ги изхвърлете. Ако наблизо няма свободни места, помолете стюардесата или съседите да се грижат за другите деца и отидете с бебето до тоалетната.

  Когато се подготвяте за полета, наложително е да изчислите необходимия брой памперси и да направите списък с малките неща, които са ви необходими за хигиена в самолета. Поставете следния набор от предмети за вашето новородено в раницата си:

  • Пелени. 2-3 пъти стандартното количество. Много майки забелязват, че децата се качат и пикаят по-често в самолета, отколкото у дома. 5-6 парчета трябва да са достатъчни за осемчасов полет с бебе под 6 месеца.
  • Салфетки. Мокра, суха в малка опаковка.
  • 2-3 пелени за еднократна употреба. Това може да бъде постелка от плат или специална гумирана постелка за смяна на памперси..
  • Кърпа за ръце и свещеници.
  • Бутилка вода за измиване на ръцете и чатала на бебето.
  • 3-5 торбички за опаковане на мръсни салфетки, памперси. Можете да вземете със себе си тиксо, за да увиете чантата, ако планирате да изхвърлите мръсни памперси след кацане и да приберете боклука си в чантата си.

  Лайф хак от опитни майки! Вземете резервна тениска за мама и татко със себе си в полета. Ако бебето плюе или ви описва по време на смяната на водоустойчивия, допълнителен гардероб ще спаси ситуацията..

  Какво да правите, ако бебето плаче при смяна на пелена

  Кърмачетата реват при смяна на памперси по различни причини:

  • Не обичам да се обличам и събличам.
  • Уморени от дрехи, повиващи се, искат да бъдат голи.
  • Подложката под гърба е неудобна: твърда, студена, мокра.
  • Дразни мократа кожа след измиване.
  • Обривът от пелена боли при нанасяне на крем.
  • Реагирайте на поведението на фокусирана или ядосана майка, т.е.копирайте нейното емоционално състояние.
  • Движенията на мама, резки издигания и преврат причиняват дискомфорт поради грубост.

  Ако бебетата плачат, докато сменят памперсите, се противопоставят на смяната на дрехите, всички горепосочени причини трябва да бъдат изключени. Направете процедурата възможно най-приятна: пейте, говорете с бебето, увийте го в кърпа след баня. Свръхчувствителните, прекалено емоционални деца отнемат много време, за да свикнат с хигиената, така че майките ще трябва да издържат.

  Мнението на Комаровски! Според теледоктора здравите деца могат да плачат само по важни причини: глад, студ, болка, самота, дискомфорт. Майките трябва да се научат да разбират бебетата от първите дни на раждането и да не отговарят на ултиматумите на "хитри" бебета, които плачат без причина, за да привлекат вниманието на възрастните.

  Защо има лепяща лента на гърба на памперсите

  Производителите на памперси за еднократна употреба се погрижиха не само за здравето на бебешките свещеници, докато използваха водоустойчиви подложки, но и за удобството на родителите при изхвърляне на бикини. Неудобно е да поставяте мръсно бельо в разширена форма в чанта, неща в кофа, поради което марковите бикини са снабдени със специална самозалепваща лента от задната страна. Прилича на син, светло син, оранжев стикер.

  С помощта на лепкав слой лента, сгънатата наполовина пелена лесно се фиксира в тръбата. В тази форма памперсът се побира удобно в кофа, в чанта, неприятна миризма ще остане дълго време в бикините.

  На бележка! След закупуване на опаковани памперси, внимателно прочетете инструкциите за употреба. Алгоритъмът на действия е описан стъпка по стъпка на снимките на контейнера. Инструкциите ясно посочват защо на гърба на пелените-гащи има лепяща лента, как да залепите ръбовете един към друг.

  Видео как татко сменя пелена на бебето

  Внимателно да разберем как да сменим пелена на детето трябва не само майки, но и бащи. Но такава елементарна ежедневна процедура причинява много трудности и въпроси на бащите. Грижовните им татковци решават понякога по много оригинален и забавен начин. Видео за това как баща сменя памперса на бебето ще ви развесели.

  ВАЖНО! * при копиране на материали на статии, не забравяйте да посочите активна връзка към оригиналния източник: https://razvitie-vospitanie.ru/uhod/kak_chasto_menyat_podguznik_novorozhdennomu.html

  Ако статията ви е харесала - харесайте я и оставете коментара си по-долу. Вашето мнение е важно за нас!