Въпросът как близнаците се наследяват представлява интерес за много жени. В крайна сметка много момичета искат да родят две деца наведнъж и да забравят завинаги за страданията и мъките, които една жена изпитва по време на раждането. Нека да разгледаме по-отблизо този въпрос и да поговорим за това каква е вероятността да имаме близнаци и дали това е наследено.

Как е възможността за предаване на близнаци?

В момента има няколко теории, които обясняват възможността две бебета да се появят наведнъж в семейство. Най-широко разпространена беше наследствената теория. Така че според нея способността за раждане на 2 деца се предава изключително по женската линия. Това се обяснява с факта, че за зачеването на близнаци е необходимо в тялото на жената да се появи такова явление като хиперовулация. В този случай по време на 1 менструален цикъл в тялото узряват едновременно 2 яйцеклетки, които впоследствие напускат фоликула в коремната кухина и са готови за оплождане на сперматозоиди.

Според тази теория, ако самата бъдеща майка има сестра близнак или брат, тогава вероятността тя да роди 2 бебета наведнъж се увеличава с около 2,5 пъти, в сравнение с други бременни жени. Освен това, ако майката вече има близнаци, тогава вероятността да се родят още две деца в резултат на втората бременност се увеличава 3-4 пъти.

Струва си да се отбележи, че мъжете също могат да бъдат носители на гена за хиперовулация, който той може да предаде на дъщеря си, т.е. ако съпругът е имал близнаци в семейството, тогава има голяма вероятност той да стане дядо на 2 бебета едновременно.

Как се предават близнаци в семейството?

След като разказахме как се предава възможността за раждане на близнаци от родители на деца, нека проследим подобен модел, като използваме примера на 3 поколения близнаци..

Така например, в 1 поколение бабата има ген за хиперовулация и има синове близнаци. Поради факта, че мъжете могат да носят гена за хиперовулация, този процес не се случва в тялото им, така че вероятността да имат близнаци е ниска. Ако обаче имат дъщери, те от своя страна могат да родят близнаци, защото има голяма вероятност генът на хиперовулация да бъде наследен от бащите.

По този начин можем да кажем, че за раждането на 2 бебета наведнъж е необходимо присъствието на близнаци в семейството на жената. Освен това, колкото по-близо е поколението, в което имаше близнаци, толкова по-голяма е вероятността да стане майка на 2 деца..

nakachelyah.ru

Близнаци Близнаци Голямо семейство

 • Как да научим и развием дете
 • Продукти за деца
  • Ясли
  • Столове за хранене
  • Каране на ски
  • miscellanea
 • Близнаци и близнаци
  • Живот с близнаци
  • Близнаци първа година от живота
  • Какво е близнаци
  • Колички за близнаци
  • Двойно колело
  • Шейна за близнаци
  • Плащания и обезщетения
 • Със собствените си ръце
 • Комуникация
 • Карта

Как се наследяват близнаци, по коя линия се предават близнаци или история: близнаци като наследени

Замисляли ли сте се как близнаците се наследяват? НЕ. И по каква линия се предават близнаците? Странно е, защото и ти можеш да го имаш. И тогава, струва ни се, винаги е много интересно да знаете нещо специално за себе си и другите. Близнаци или близнаци и тризнаци, така че те са толкова по-редки в живота ни. Всички те са резултат от многоплодна бременност. И изведнъж разбирате, че някой е имал, имал или ще има близнаци. И още по-добре, ако стане известно, че някои близки роднини са родили близнаци. Тогава как близнаците се наследяват и по коя линия става интересен въпрос. Дори да е било някога. И вие можете да имате това, а вашите внуци? Тук ще ви кажем по прост начин, близнаците се наследяват.

Как се наследяват близнаците - теория

Няма еднозначни теории за това как близнаците се наследяват. Има добре известни физически механизми за това как се правят близнаци и как се правят близнаци. Има много клюки за това как да заченат близнаци. Има съображения относно вероятността за близнаци. Въз основа на всичко, което е, наследствената теория за появата на близнаци изглежда е най-предпочитана. Теорията не е строга. Прилага се обаче за всички видове многоплодна бременност и за всички близнаци в резултат..

Обикновено в такива статии можете да видите куп снимки на близнаци от различни ъгли и от различни страни. Как, гледайки ги, можете да разберете как близнаците се наследяват и по каква линия е напълно неразбираемо. Струва ни се, че би било разумно да се научите поне приблизително да съставяте родословието си и също много приблизително да преценявате шансовете да имате близнаци (близнаци) при един или друг роднина, както и себе си. За да направите това, в тази статия, на фигурите, ще дадем примери за родословие в различни случаи. И ние ще ги обясним в текста..

Между другото, използвайки приетите обозначения, можете да изградите свое собствено родословно дърво. Тя може да ви помогне да разберете своите предразположения и възможни проблеми (болести, външен вид и т.н., всичко може да бъде предадено с помощта на ген). И най-важното е, че ще стане по-ясно на кого от вашите роднини дължите това. Това означава, че близнаците се наследяват - ще кажем от гледна точка на тази теория.

Коя линия се предава близнаци

Според теорията отговорът на въпроса: по коя линия се предават близнаците е очевиден. Нека го дадем веднага - близнаците се наследяват по женската линия. Всъщност това е най-очевидният отговор. Факт е, че раждането на две или повече деца е резултат от многоплодна бременност. Такава бременност е свързана с узряването на две или повече яйцеклетки в тялото на жената. Яйцата са невъзможни в тялото на мъжа.

Съзряването на две или повече яйца едновременно се нарича супер - или хиперовулация. Това означава, че близнаците се наследяват от жени на техните деца, независимо от какъв пол са. На женския пол дължим раждането на близнаци и близнаци.

Близнаци в наследство - възможности

От статията вероятността да имате близнаци или близнаци и кой има шанс да роди близнаци, можете да видите вероятността за близнаци като наследени. Там разгледахме ефектите от възрастта, броя на ражданията, расата и употребата на различни лекарства. И най-важното е, че има вероятност и нейното приблизително изчисление, както и някои статистически данни. Ще ги дадем тук накратко.

Нека направим предположение за това как близнаците се наследяват - ако близнаците са възможни в семейството, то веднага ще се прояви, т.е. ще се родят близнаци. Проявата на близнаци (всяко раждане като цяло) е възможна само при жени. Мъжете не раждат.

Ако семейството на жената вече е имало факти за появата на близнаци, тогава възможността за раждане на близнаци е по-голяма за нея, отколкото за тези жени, които не са имали такива факти в семейството.

Ако жената има братя и сестри, близнаци или близнаци, тогава самата тя има около 2 пъти по-голям шанс да роди близнаци, отколкото други жени, които нямат такава наследственост.

Ако майката на жената има близнак (близнак), тогава как близнаците се наследяват директно и тази жена вече има огромна възможност да роди близнаците си. Нещо повече, тя има тази възможност около 2 пъти по-висока от тази на майка си..

Ако жената има деца на близнаци (близнаци), тогава при следващото раждане възможността за повторение се увеличава 2 пъти

Ако жената има близнаци (близнаци), а самата тя е близнак или близнаци, тогава със следващото раждане възможността за повторение се увеличава с 4 пъти (2x2 = 4).

При близнаците, тъй като се наследява, е необходимо да се разбере, че всяко успешно раждане значително увеличава шанса за близнаци при следваща бременност. Общоприето е, че увеличението настъпва пропорционално на броя на успешните раждания на жена. Това означава, че 2 раждания удвояват шанса да имат близнаци, 3 раждания - 3 пъти, 4 раждания - 4 пъти и т.н..

Дори и при близнаци, тъй като е наследен, човек трябва да помни твърдо, че вероятността за появата на близнаци е само около 1-1,5% от всички раждания. Това означава, че дори при хора с близнаци, със 100% известно родословие, при които близнаците са били предадени и последователно раждани от поколение на поколение, в повечето случаи ще се раждат самотни деца..

Как близнаците са наследствени опции по женската линия

За да дадем представа за това как близнаците се наследяват по женската линия, ще опишем само два възможни варианта. Първо, от жена жена с голяма възможност за близнаци до нейното женско дете. Второ, от жена жена с голям шанс за близнаци до нейното мъжко дете.

Можете да изчислите приблизително себе си въз основа на горните правила. Снимките показват резултата за някои изчисления. Обозначения на фигурите. PAN (TW M раждания) - вероятността за раждане при M-то раждане на близнаци (TW) при N-тия представител на семейство А. Фактът за появата на близнаци увеличава вероятността за последващото й раждане в семейството с 2 пъти.

Близнаци, наследени от жена на жена

Ако жена близнак има момиченце. Дори едно, а не близнак, детето все още наследява близнаци в първото поколение. Вече това момиче, когато тя самата започне да ражда, ще има големи шансове да се сдобие с близнаци..

Оказва се, че близнаците се наследяват от жена на жена - директно и веднага в това поколение.

Близнаци, наследени от жена на мъж

Ако жена близнак има момченце. Дори едно, а не близнак, детето все още наследява близнаци в първото поколение. Мъжете обаче не могат да раждат сами. Следователно близнаците не могат да бъдат от тях, тъй като мъжете не забременяват и не раждат яйца..

Въпреки това, мъжете могат да носят ген, който насърчава хиперовулацията при техните деца, внучки и т.н., жени. В крайна сметка всеки мъж, от гледна точка на наследствената теория, има същите гени като всяка жена. Разликата е, че те самите не могат да раждат. И те много могат да наследят гена си.

Оказва се, че близнаците се наследяват от жена на мъж - директно и непосредствено в това поколение, но това се отнася за представители на жени, които ще бъдат потомци на този мъж.

Как близнаците се наследяват по мъжката линия

При жените стана ясно, но как се наслеждат близнаците по мъжката линия? За да се даде представа за това, също трябва да се имат предвид два варианта. Първо, от мъж-баща с висок шанс за близнаци до неговото женско дете. Второ, от мъж с голяма възможност за близнаци до неговото мъжко дете.

Има следните първоначални съображения. Ако един мъж е имал близнаци в семейството или самият той е брат близнаци, тогава той може да е носител на гена за супер - или хиперовулация. Имената на гена могат да бъдат различни, значението е едно и също. Този ген е отговорен за узряването на две или повече яйцеклетки в тялото на жената..

Близнаци, наследени от мъж на жена

Ако мъжът близнак има едно дете - момиче (бъдеща жена), тогава той ще може да предаде на нея точно този ген на хиперовулация. Това означава, че момичето вече има голям шанс да роди близнаци. Именно от този факт идва твърдението: как се наследява раждането на близнаци - това се наследява чрез поколението. Но, както виждаме, това е вярно само отчасти и само в случай на предаване по мъжката линия.

Оказва се, че близнаците се наследяват от мъж на жена - точно в нейното поколение, а източникът е неговата майка. Тогава, ако броим от източника, предаването ще бъде чрез поколение от източника.

Близнаци, наследени от човек на човек

И ако момче (бъдещ мъж) се роди в мъж с гена за хиперовулация, тогава детето също може да получи този ген. Той не може сам да роди близнаци, точно като баща си. За да направи това, той трябва да има дъщеря по-късно..

Оказва се, че близнаците се наследяват от човек на човек? - веднага към неговото поколение, но в неговото поколение то няма да се прояви по никакъв начин. Тогава, ако броим от източника (майката на бащата на детето-момче), тогава предаването ще бъде две поколения от източника. Освен това, ако детето на това момче няма момиче, което след това ще има близнаци (разбрахте ли нещо?), Тогава ще бъде напълно неразбираемо дали генът е наследен или не. Колко прецакан!

Как близнаците се наследяват по мъжка линия като цяло

Сега нека разберем как близнаците се наследяват по мъжка линия като цяло. Представете си, че дядо ви има семейство, т.е. предците му имали близнаци. Изведнъж самият той има близнаци. Значи той е „виновен“? Дали гените му „Играха“? НЕ. Мъжете не раждат, две яйцеклетки са възможни само при жените. Дядото няма нищо общо с това. Погледнете към роднините на бабата. Но дядото може да предаде гените си на своите деца и внуци и те също ще получат гени от баба си като добавка. Тогава шансът да предадат близнаци по наследство ще бъде дори по-висок от този на техните предци..

Как се наследява раждането на близнаци

Сега нека направим едно важно отклонение. Нека разгледаме същите въпроси, но с близнаците. За целта нека припомним, че в медицината на близнаците - не, има близнаци. Следователно близнаците и близнаците са едно и също.

Изглежда съвсем очевидно как раждането на близнаци се наследява - точно както близнаците, от жените и се проявява само при жените. Проявява се под формата на раждане на близнаци или близнаци. ХАХАХА! Е).

При близнаци (абсолютно сходни деца, родени в една и съща бременност), основното е да се разбере, че генът за суперовулация не влияе на външния им вид. Тези. генът за суперовулация няма нищо общо.

Следователно, ако говорим за близнаци от ежедневна гледна точка, тогава как се получават и още повече как близнаците се наследяват - никой всъщност не знае. Известни са само факторите, от които може да зависи външният им вид. Докато раждането на близнаци се наследява, никой не знае със сигурност и най-вероятно то не се предава по никакъв начин. Това не е супервулация. Има нещо нередно с женските яйца..

Близнаците се наследяват - важни бележки и примери

Събрахме всички гореизброени варианти на близнаци, наследени под формата на конкретни ежедневни примери в отделна статия: след колко поколения се раждат близнаци и кой може да има близнаци. Искахме да ги напишем тук, но статията вече беше голяма, но щеше да стане още по-голяма. Това означава, че ще има значителна възможност да се объркате, следователно - примерите са отделно.

За пореден път ще повторим: когато разгледахме по-горе през коя линия се предават близнаци, описахме идеалния вариант. Под идеала имаме предвид, че ако в рода има близнаци, то той веднага ще се прояви, т.е. ще се родят близнаци. В действителност близнаци или близнаци може да не се родят..

Дори и във вашия случай, как се наследяват близнаците е 100% известно и вероятността му е МНОГО висока. Все още е ДВОЙНО - въпрос на шанс. Появата му може да се предскаже, но е невъзможно да се каже със сигурност.

Може да се каже само с известна степен на сигурност, по чия линия се предават близнаци - по линия на роднини, които са имали близнаци или близнаци в семейството си.

Тогава близнаците се наследяват не идеално? Колкото по-далеч от факта на появата на близнаци в семейството, толкова по-малко вероятно е да имате близнаци. Самата вероятност може да бъде оценена само с думи - повече / по-малко и рядко с конкретни числа. Причината е проста - има малко надеждни статистически данни за причините за появата на близнаци..

Единственото изключение е появата на близнаци в резултат на IVF. Но близнаците поради IVF не се наследяват, тъй като самото IVF е изкуствена процедура.

Коментари

Как се наследяват близнаци, чрез коя линия се предават близнаци или история: близнаци като наследени - 2 коментара

Това превод от китайски ли е? На всяка стъпка и, най-важното, неподходящо се повтаря „как се наследяват близнаците“! Сам чел ли си това? И декларираната тема не е разкрита. По принцип „Ако не можете да пишете - не пишете“.

Четохме и писахме. Ако искате да "разкриете темата" - пишете в коментарите. Ще видим.

В какво поколение са родени близнаци или близнаци??

Много родители мечтаят да имат близнаци. В крайна сметка по този начин можете да решите проблема с размножаването буквално с едно движение. Но, за съжаление, не е толкова лесно да се предскаже такъв резултат или първоначално да забременеете с близнаци. Природата има свои собствени закони, които се подчиняват на ясни правила за наследствеността и на няколко други важни фактора..

Разбиране на понятията

Процесът на зачеване на деца е известен на всички. Сперматозоидната клетка се среща с яйцеклетката, опложда я, образувайки зиготна клетка, от която след това ембрионът се развива през следващите 9 месеца. Откъде идва второто дете, ако първоначално природата ражда само едно? Аномалия или естествен процес?

Науката конвенционално разделя многоплодната бременност на два вида:

 • монозиготни, завършващи с раждането на еднояйчни близнаци (монохориални моноамниотични или монохориални биамниотични близнаци);
 • дизиготични, изразяващи се в раждането на близнаци (дихорионни диамниотични близнаци).

Близнаците се раждат много по-рядко от близнаците - около една двойка на 100 близнаци поради факта, че процесът на тяхното развитие е доста сложен.

Първоначално се опложда само една яйцеклетка, която в началния етап от 5-ия до 13-ия ден се разделя на два независими зародиша. Всяко бебе е свързано с майката с отделна пъпна връв, но те имат една околоплодна течност за двама.

В този случай близнаците са еднакви копия един на друг, тъй като идват от една и съща клетка с определен набор от хромозоми. Те обаче все още имат различия..

И така, трохите ще имат различни пръстови отпечатъци и ретини и евентуално кръвна група. Но те винаги ще имат един и същи пол, близнаците могат да раждат само момчета или момичета..

Близнаците се раждат много по-често - около 8% от общия брой новородени.

Но процесът на тяхното зачеване и развитие е коренно различен от близнаците. Двойка ембриони могат да се образуват, ако яйчниците на жената съдържат две яйцеклетки в процеса на зачеването, които съответно се оплождат от армия от хиляди сперматозоиди.

Като се има предвид, че близнаците първоначално идват от различни клетки, тяхното външно сходство ще бъде относително: не повече от другите роднини и всеки от тях, в процеса на израстване в корема на майката, ще има свое собствено детско място.

В повечето случаи близнаците ще имат един и същи пол, в редки случаи родителите ще могат да се радват на деца с различен пол, така наречените "кралски близнаци".

Каква е вероятността за наследяване

Генетиката е доста сложен и интересен механизъм. Човек може да носи болести, хормони, предразположения на предците от много поколения и от двете страни. Бременността също е част от физиологията и генетиката играе важна роля в този процес. Вече е доказано, че вероятността от раждане на близнаци се предава по наследство.

По женска линия

Развитието на многоплодна бременност се предшества от образуването на няколко яйцеклетки едновременно, поради хиперовулация.

По очевидни причини мъжете не могат да участват в този процес, поради което в повечето случаи нежният пол е отговорен за гена на многоплодната бременност. Така че, ако някога баба е родила две прекрасни деца, вероятността да има близнаци във внучка или правнучка се увеличава поради същото предаване на механизма на засилена работа на яйчниците.

Но жената няма да може да предаде гена близнак - науката все още не е определила кои фактори влияят върху внезапното разделяне на яйцеклетката на два ембриона. Условно раждането на двойка еднакви бебета може да се нарече аномалия, която е възможна само при обстоятелства, които все още не са напълно проучени и нямат нищо общо с наследствеността..

По мъжка линия

Мъжете имат само косвено отношение към овулацията, което се изразява в способността на жената да забременее с активното участие на партньор през този период.

И въпреки това мъжете могат да бъдат отговорни за раждането на наследствени близнаци. Това се дължи на способността им да бъдат пасивни носители на гена за хиперовулация, който може да бъде предаден на дъщерите им. Като се има предвид обаче, че генът все още е женски, мъжът не винаги може да бъде негов носител, което предопределя по-нисък процент на предаване на генома на близнаци през мъжката линия.

В същото време учените все още излагат няколко версии, които увеличават вероятността да имат близнаци именно поради характеристиките на мъжкото тяло:

 • Човек може да има достатъчно подвижни сперматозоиди, един вид аналог на хиперовулацията, който провокира разделянето му на два независими ембриона.
 • Спермата може да съдържа редица ензимни вещества, които провокират разделянето на яйцеклетката. Под тяхно влияние яйцето може да образува не само два ембриона, но и повече.

Намаляване на ембриони - какво е това и в какви случаи се прави? Разберете тук.

В какво поколение са родени близнаци или близнаци??

Съществува мнение, че вероятността от раждане на близнаци се наследява чрез поколение, независимо от пола на носителя на гена на многоплодната бременност. Този показател се потвърждава и от статистиката. Наблюдението на предците обаче значително отстъпва на науката, която разглежда механизма на развитие на многоплодна бременност, като отчита всички фактори от генетиката до пола на родителите на близнаци..

Чрез един или не?

Ако носителят на гена е жена и тази характеристика е характерна за нейните предшественици именно по женската линия, вероятността да имат близнаци е възможна при всяка майка..

Въпреки това, процентът на развитие на многоплодна бременност, дори за носители на гена, е само 10 единици - когато детето е заченато, други фактори също влияят върху физиологията на жената, от възрастта и националността, до храненето и сезона..

Засяга вероятността от развитие на многоплодна бременност и общото състояние на организма, както и неговата готовност да носи плод.

Първоначално женската репродуктивна система е проектирана да роди 9-10 деца, в действителност в много семейства има не повече от 2-3 деца. Това се дължи на така наречените спонтанни спонтанни аборти, които може да има няколко през живота на жената, ако представителките на нежния пол не са готови за това.

Два или повече ембриони първоначално поемат повишено натоварване, ако жената не е физиологично готова за такъв процес, тя може да не знае за загубата на две бебета едновременно или едно, като се има предвид, че един от плодовете може да замръзне буквално през третата седмица от развитието, а вторият е безопасно роден жив.

Колко пъти?

Развитието на многоплодна бременност предполага наличието на твърде много фактори, вероятността от съвпадение при всяка жена по една и съща родова линия е изключително малка, поради което близнаците се раждат най-често точно след поколение или дори след две.

Мъжете, които могат да предадат гена за хиперовулация само на дъщерите си, имат ефект върху този показател..

Така най-често близнаците се раждат точно след поколение..

Може ли да има във всеки?

Близнаци и близнаци, според учените, могат да се появят във всяко поколение, но само ако, както се казва, "всички звезди са се събрали", тоест:

 • ако генът се предава по женската линия;
 • ако мъж е и негов носител;
 • ако формите на бъдещата майка са разкошни;
 • животът на мама се измерва без притеснения, физиологичното състояние е идеално, лекарства, които подобряват овулацията, се пият и в навечерието на зрялата възраст - от 35 години.

Допълнителни фактори за развитието на многоплодна бременност

Вероятността да има близнаци в семейство, освен генетично предразположение, има и други научни основания, които се подкрепят не само от дългосрочни изследвания, но и от наблюдения.

Формирането на многоплодна бременност може да бъде повлияно от:

 • Възраст до 40 години. През този период тялото на жената е в състояние да работи в засилен режим в навечерието на менопаузата.
 • Националност. Близнаците се раждат при чернокожите жени 25 пъти по-често, отколкото при светлокожите или азиатските жени.
 • Хранене. Вероятността да имат близнаци при жени със закръглени форми е по-висока, вероятно това се дължи на повишеното ниво на женски хормони в тялото.
 • Хормонална терапия. В края на репродуктивното лечение тялото може да произведе няколко яйца едновременно..
 • Време на зачеването. Най-благоприятното време е пролетта и лятото, през които светлинните часове продължават по-дълго, което провокира повишено производство на хормона гонадотропин и активиране на яйчниците.
 • Генетика. Раждането на близнаци в предишни поколения, както по мъжка, така и по женска линия.

Разбира се, близнаци също се раждат в резултат на близначна бременност след ин витро, но този метод може да се нарече условен, тъй като първоначално лекарите имплантират няколко ембриони, за да дадат възможност за развитието на поне един.

Близнаци и близнаци - каква е разликата? Прочетете тук.

Какви витамини да пиете по време на бременност с близнаци? Разберете тук.

Интересни факти

Предвид сложния механизъм на образуване на многоплодна бременност, учените са записали няколко необичайни факта:

 • Ако в яйчниците на жената се образуват две яйцеклетки, те не могат да се оплождат едновременно, но от своя страна дори след 5-7 дни.
 • С двама партньори една жена може да забременее и от двамата. Записан е случай, когато са родени две бебета от различни раси, черно-бели от различни бащи.
 • Генът за хиперовулация може значително да повлияе на плодовитостта на децата и в едно и също семейство. И така, в Канада една жена роди 7 двойки близнаци.
 • В света има специални места „близнаци“. Например 70 двойки близнаци живеят в малкото село Кандалур в Индия, има „Село на близнаците“ в Русия, в района на Ростов, а 131 двойки близнаци живеят в малкото американско градче Езеро Елсинор. Досега учените не могат да намерят обективните причини за това явление. Но в Япония или Гърция раждането на близнаци е рядко..
 • Жената с еднояйчни близнаци има 6% по-голяма вероятност да има близнаци от останалите.
 • Ако сестри от еднояйчни близнаци се женят за еднояйчни братя близнаци и тези свързани двойки имат деца, тогава тези бебета (братовчеди) ще си приличат приблизително като братя и сестри. Това се дължи на идентичността на набора от гени при две двойки родители.

Близнаците и близнаците са наистина уникален феномен. И ако имате достатъчно късмет да станете родители на две или три прекрасни бебета, тогава вие сте късметлиите.!

Коя линия близнаци се наследява??

Здравейте скъпи читатели! Имам много въпроси в главата си за близнаци. А ти? Например, по каква линия се унаследява вероятността да имате близнаци? Какви други условия ще добавят към шансовете за „двойна“ бременност? Какво трябва да се направи, за да се родят близнаци? Ако се интересувате от мистериите на природата, по-скоро отворете статията.

Раждането на близнаци по всяко време предизвиква двусмислено отношение сред различните народи. Инките, например, се покланяха на жени, които са родили близнаци, считайки последните за синове на Светкавицата. В Южна Америка раждането на едни и същи деца се счита за признак на женска изневяра или връзката й със злите духове..

В северната част на континента индианците се отнасяли с близнаци много нежно и уважително, като ги смятали за дар от боговете. Те се справиха доста „готино“ с майките на близнаци в Япония: бяха изгонени от племето, страхувайки се, че ще се заразят с разпространението.

"Вирус" на многоплодна бременност

Разбира се, днес изглежда нелепо. Съвременната наука добре е проучила механизмите на раждането на близнаци. Те са прости и се вписват в последователна научна теория:

 1. Основният фактор е географията. Африка се счита за родно място на близнаци;
 2. Възраст - пикът на многоплодната бременност е 35;
 3. Броят на ражданията - вероятността за раждане на близнаци се увеличава с всяка нова бременност;
 4. Националност. Африканските жени са начело - жени с черен цвят на кожата. Те са последвани от европейци. С други думи, 35-годишна многородна майка от Етиопия има 10 пъти по-голяма вероятност да забременее с близнаци, отколкото китайка;
 5. Диета. Например в Нигерия, която е лидер в многоплодната бременност, се консумира ямс. Това е зеленчук, който съдържа естроген, женски полови хормон, който контролира бременността;
 6. Времето на зачеването е приоритет за лятото и пролетта. Продължителността на светлинните часове на ден стимулира производството на гонадотропен хормон. И той активира яйчниците;
 7. Отказът от хормонални контрацептиви създава условия за множественост;
 8. ЕКО.

Интересното е, че всичко това е вярно само за раждането на братски близнаци. Идентични не се подчиняват на никакви закони. Честотата на раждането им е постоянна: 3 случая на всеки 1000 бременни жени.

Кои близнаци не се наследяват

Многоплодната бременност е различна. Има две възможности: единични или братски близнаци. Монозиготна се появява, когато нормална, оплодена с единична сперма яйцеклетка внезапно се раздели наполовина. Какво кара ооцита да прави това, не е ясно. Чрез коя линия се предава монозиготната двойка? Отговорът е прост. Раждането на еднояйчни близнаци не се наследява.

По всяка вероятност това все още е някаква сложна мутация на оплодена яйцеклетка, чийто спусък е вирус или друг провокиращ патогенен фактор.

Процесът е подобен на клонирането. Идентичните са напълно еднакви във всички отношения. И само те имат право да бъдат наричани истински близнаци..

Близнаците се наследяват, ако...

Полизиготните близнаци се получават чрез оплождане на два различни ооцита с две различни сперматозоиди. Освен това може да има повече сперма, най-важното е, че с една овулация узряват няколко яйцеклетки. Тогава получавате не близнаци, а тризнаци, четворки и така нататък..

Братските близнаци са просто братя или сестри, родени по едно и също време. Обикновено жените с гена за хиперовулация са способни на такава бременност и раждане.

Тази способност, или по-точно този ген е наследен. Капацитетът на многоплодна бременност не изчезва от бременност до бременност.

Ако една жена вече е родила близнаци, шансовете й да има две бебета наведнъж при следващата бременност са 4 пъти по-големи. Например, Мадалена Гранат от Италия е имала тризнаци 15 пъти.

Дизиготичната бременност позволява различно бащинство. Невероятно, но е факт! Оплождането просто се случва в различни дни. Така съпругът и любовникът едновременно стават щастливи родители. Има много примери. Безусловно доказателство за тази възможност е едновременното раждане на деца с различни цветове на кожата. Има само едно условие. По време - една концепция от друга не трябва да изостава повече от седмица.

Защо това е възможно? Възможно ли е яйчниците да функционират на свой ред? Разбира се, че не, те работят на цикли. Но овулационните цикли могат да бъдат няколко подред с разлика от седмица.

100% шанс да имате близнаци

Каква е всъщност вероятността да имате близнаци при момичета близнаци? Няма съмнение, че генетично те са тези, които получават гена за разпространение от майка си. Това се дължи на процеса на овулация. Момчетата не участват в него. Ако обаче самото момче е едно от близнаците, тогава дъщеря му в бъдеще има шанс да роди близнаци. Ура! Аз съм бъдещата баба на внуци близнаци.

И все пак не е факт, че самите дъщери близнаци ще раждат близнаци. Най-вероятно те ще бъдат "транзит" за наследяване на мултипликационния ген. Тоест, внучката на баба, която веднъж е родила близнаци, е по-вероятно да има близнаци. Да имаш близнаци поколение по-късно е почти доказан модел.

В това отношение има три хипотези:

 1. Съдържанието на специални вещества в спермата - ензими, които могат да разделят ооцита на няколко фрагмента. Това донякъде противоречи на теорията за женското наследство, но само частично. Спомнете си, че момчетата близнаци предават възможността за многоплодна плодовитост на дъщерите си..
 2. Мутации в клетките на мама поради аномалии в РНК.
 3. По време на образуването на генен набор от зигота се отблъскват някои идентични гени, което принуждава клетките да образуват втори индивид. В резултат се раждат близнаци.

Това е! Имате ли близнаци в семейството си? Пишете, очакваме с нетърпение коментари.

По чиято линия се предават близнаци. След колко поколения се раждат близнаци и кой може да роди близнаци. Как е възможността за предаване на близнаци

В този случай може да ви притеснява въпросът: след колко поколения се раждат близнаци и кой може да роди близнаци или близнаци? Да приемем, че имате близнаци. От къде? В крайна сметка никой не си спомня случаите с близнаци в роднините ви. Тогава въпросът кой може да има близнаци ще стане актуален за вас. А за вашите деца въпросът ще бъде интересен: колко поколения са родени близнаци, т.е. те имат нещо като - може би, или не могат да имат две бебета наведнъж. А какво ще кажете за вашите внуци, деца на вашите деца? Тук ще ви кажем кой може да роди близнаци на конкретни примери и ще покажем след колко поколения се раждат близнаци..

Говорихме доста за вероятността да имаме близнаци, как се оказва и какво трябва да се направи, за да се роди. Дори написахме отделна статия за това как се наследяват близнаците, по която линия се предават близнаци или история: близнаците се наследяват. В него подробно описахме кой може да роди близнаци. Обещахме и да дадем конкретни примери в него. Време е да го направя.

Ние тук по подразбиране вярваме, че способността за раждане на близнаци се проявява незабавно. Тогава кой може да има близнаци? Тези, които го имаха в семейството. Тоест, ако появата на близнаци е възможна, тогава тя ще бъде. Но това е идеално. Той не е в живота. В повечето специфични случаи дори тези, които са имали много роднини с многоплодна бременност в семейството си, са по-малко склонни да имат близнаци, отколкото да имат по едно дете наведнъж..

Трябва да се разбере, че близнаците се раждат само при около 1% от всички раждания. Следователно, който може да има близнаци, има голям късмет. Максималният процент на планетата Земя е 10% и дори тогава в „столицата близнаци“ на Кандидо Годой, Бразилия.

Кой може да има близнаци

Близнаците могат да бъдат в тези, които са имали близнаци или близнаци в семейството. За природата това е основно едно и също нещо. В едно поколение може да се предаде само супер- или хиперовулационният ген, който е отговорен за узряването на два или повече ооцита. Генът се проявява под формата на раждане на близнаци или близнаци.

След колко поколения се раждат близнаци, когато се предават от жена на жена

Предаването на ген от жена на жена се случва незабавно и с голяма вероятност за проявата му, т.е. близнаци.

Кой има близнаци и близнаци, когато се предава от жена на мъж

Генът на мъжа не влияе върху способността на друга жена да ражда близнаци. А самият мъж не ражда, така че проявата на неговия ген е възможна само ако има момиче. Тук тя може да роди близнаци, но с по-малка възможност от баба си - майката на баща си.

Както бе споменато по-горе, мъжкият ген не помага на други жени да раждат близнаци от тях. Генът ще се прояви само ако жената го притежава. Означава да разберете,
след какво поколение са близнаците, родени по време на предаване от човек на човек, е необходимо да се преброи броят на поколенията от последните близнаци в семейството, до първото момиче от бащина страна.

Кой може да има близнаци, когато се предава от мъж на жена

Всъщност на тази жена могат да се родят близнаци. В крайна сметка именно в нейното тяло генът може по принцип да се прояви. В този случай след колко поколения се раждат близнаци - след едно поколение, от първите близнаци по бащина линия. Всъщност аналог на случая на предаване жена-мъж-жена в последователността.

Колко поколения са родените близнаци

Изглежда, че от формална гледна точка човек трябва да разсъждава по следния начин: близнаците са приблизително равни на близнаци, след това след колко поколения се раждат близнаци:

 • или веднага след едно поколение, ако прехвърлянето е било на момиче
 • или след поколение, ако се предава чрез момче и това има момиче
 • или след две или повече поколения, когато се предава чрез момче-момче

Тогава кой може да има близнаци? Тези, които са имали или тях, или близнаци. Като цяло всичко е същото като при близнаците..

Има обаче един нюанс, който е много важен за близнаците и близнаците..

Близнаци, те също са дизиготни братски близнаци, наистина се наследяват чрез трансфера на суперовулационния ген. За да се появят, ви трябват ДВЕ отделни яйцеклетки, готови за оплождане. И близнаци, те са близнаци в ежедневния смисъл, те са еднояйчни еднояйчни близнаци - не зависят от този ген. Това е така, защото в този случай ЕДНА яйцеклетка след оплождането на етапа на ранното делене се разделя на ДВЕ различни части, два бъдещи организма.

Тогава кой може да има близнаци? - всяка жена няма нищо общо с гена за суперовулация. Имайте предвид, че механизмът за образуване на еднояйчни еднояйчни близнаци е известен и причините не са напълно изяснени..

Оказва се, че след колко поколения се раждат близнаци е неизвестно, тъй като монозиготните близнаци не могат да бъдат наследени по никакъв начин. Появата им остава случайно явление..

След колко поколения се раждат близнаци - примери

За да разберем още по-добре колко поколения се раждат близнаци и кой може да има близнаци, ето няколко примера..

След какво поколение се раждат близнаци, ако сте жена, а имаше баба с близнаци

Така че въпросът е кой може да има близнаци, ако сте жена. Имате баба, която някога е имала близнаци в семейството си, но никой не помни нищо със сигурност. Със сигурност се знае, че баба ви е имала близнаци (може би дори близнаци) - момчета. Общо баба ми имаше три деца, третото беше момиче.

Ако сте потомък на близнаци, тогава възможността за раждане на близнаци е голяма. Татко може да ви даде гена си за суперовулация от майка си, тя е вашата баба. Освен това самият папа никога не е имал и няма да има близнаци. Тогава кой може да има близнаци или близнаци, отговорът е прост - имате.

Ако сте потомък на трето дете - момиче, тогава ще има още две възможности за вас..

Кой може да има близнаци, ако майка ти не е имала такъв?.

Все още можеш да имаш близнаци, т.к. има наследственост. Възможността за раждане на близнаци обаче е малка..

Кой може да има близнаци, ако майка ти я е имала

Тук все още е по-лесно, можете да имате близнаци с голяма вероятност. И не е нужно да сте сестра близначка. Тоест, вие можете да сте самотно дете и освен това имате братя близнаци или сестри. И ако вие самите сте близнаци, тогава възможността за раждане на близнаци вече е много голяма. Той е най-големият в сравнение с други случаи в този пример..

След какво поколение се раждат близнаци, ако сте жена и е имало дядо с близнаци

И отново поставяме въпроса,
които могат да имат близнаци, ако сте жена. Този път имате дядо, който някога е имал близнаци в семейството си, и отново, сякаш никой нищо не помни. Със сигурност се знае, че дядо ми е имал близнаци. Общо дядо ви имаше три деца. Третият не е близнак. Полът на третото дете не е особено важен за този пример..

 • Ако майка ви е близначка, вие имате най-големи шансове..
 • Да предположим, че майка ви все още не е близначка, тогава възможността да имате близнаци е приблизително 2 пъти по-малка. Във всеки случай, кой може да има близнаци - вие, само с различна степен на възможност.
 • Освен ако баща ти не е близнак. Тогава той би могъл да прехвърли гена на вас и вероятността за раждане вече с вас също е голяма.
 • И ако баща ви е бил близнак, то вие самите имате още по-голям шанс да имате близнаци и е сравним със случая, когато майка ви е близнак.

След колко поколения се раждат близнаци - ВНИМАНИЕ

За да разберем най-накрая
след колко поколения се раждат близнаци в този пример, трябва да обърнете внимание на следните думи. В този пример, ВЪВ ВСЯКАКЪВ случай, вашият дядо с близнаци не може да повлияе на раждането на своите близнаци. И тъй като имаше близнаци, тогава трябва да погледнем от страната на съпругата му - вашата баба. След това се връщаме към първия пример, всичко е там по аналогия.

Кой може да има близнаци или близнаци, ако сте мъж

Тук всичко е просто, близнаци или близнаци могат да се родят чрез вашата генетична предавателна линия само във вашето женско потомство. И тогава колкото по-далеч в поколенията те са от факта на раждането на близнаци или близнаци, толкова по-малко самите те имат възможност да раждат близнаци..

Оказва се, че гарантирано нямате близнаци, дори родителите ви да са имали и вие сте близнаци, трябва да сте момче по пол. И по-добре да имате деца на момчета. Ако има момичета, вижте примерите по-горе.

Въпросът как близнаците се наследяват представлява интерес за много жени. В крайна сметка много момичета искат да родят две деца наведнъж и завинаги забравят за страданията и мъките, които жената изпитва по време. Нека да разгледаме по-отблизо този въпрос и да поговорим за това каква е вероятността да имаме близнаци и дали това е наследено.

Как е възможността за предаване на близнаци?

В момента има няколко теории, които обясняват възможността две бебета да се появят наведнъж в семейство. Най-широко разпространена беше наследствената теория. Така че според нея способността за раждане на 2 деца се предава изключително по женската линия. Това се обяснява с факта, че за зачеването на близнаци е необходимо в тялото на жената да се появи такова явление като хиперовулация. В този случай по време на 1 менструален цикъл в тялото узряват едновременно 2 яйцеклетки, които впоследствие напускат фоликула в коремната кухина и са готови за сперматозоиди.

Според тази теория, ако самата бъдеща майка има сестра близнак или брат, тогава вероятността тя да роди 2 бебета наведнъж се увеличава с около 2,5 пъти, в сравнение с други бременни жени. Освен това, ако майката вече има близнаци, тогава вероятността да се родят още две деца в резултат на втората бременност се увеличава 3-4 пъти.

Струва си да се отбележи, че мъжете също могат да бъдат носители на гена за хиперовулация, който той може да предаде на дъщеря си, т.е. ако съпругът е имал близнаци в семейството, тогава има голяма вероятност той да стане дядо на 2 бебета едновременно.

Как се предават близнаци в семейството?

След като разказахме как се предава възможността за раждане на близнаци от родители на деца, нека проследим подобен модел, като използваме примера на 3 поколения близнаци..

Така например, в 1 поколение бабата има ген за хиперовулация и има синове близнаци. Поради факта, че мъжете могат да носят гена за хиперовулация, този процес не се случва в тялото им, така че вероятността да имат близнаци е ниска. Ако обаче имат дъщери, те от своя страна могат да родят близнаци, защото има голяма вероятност генът на хиперовулация да бъде наследен от бащите.

По този начин можем да кажем, че за раждането на 2 бебета наведнъж е необходимо присъствието на близнаци в семейството на жената. Освен това, колкото по-близо е поколението, в което имаше близнаци, толкова по-голяма е вероятността да стане майка на 2 деца..

Замисляли ли сте се как близнаците се наследяват? НЕ. И по каква линия се предават близнаците? Странно е, защото и ти можеш да го имаш. И тогава, струва ни се, винаги е много интересно да знаете нещо специално за себе си и другите. Близнаци или близнаци и тризнаци, така че те са толкова по-редки в живота ни. Всички те са резултат от многоплодна бременност. И изведнъж разбирате, че някой е имал, имал или ще има близнаци. И още по-добре, ако стане известно, че някои близки роднини са родили близнаци. Тогава как близнаците се наследяват и по коя линия става интересен въпрос. Дори да е било някога. И вие можете да имате това, а вашите внуци? Тук ще ви кажем по прост начин, близнаците се наследяват.

Как се наследяват близнаците - теория

Няма еднозначни теории за това как близнаците се наследяват. Има добре известни физически механизми за това как се правят близнаци и как се правят близнаци. Има много клюки за това как да заченат близнаци. Има съображения относно вероятността за близнаци. Въз основа на всичко, което е, наследствената теория за появата на близнаци изглежда е най-предпочитана. Теорията не е строга. Прилага се обаче за всички видове многоплодна бременност и за всички близнаци в резултат..

Обикновено в такива статии можете да видите куп снимки на близнаци от различни ъгли и от различни страни. Как, гледайки ги, можете да разберете,
как близнаците се наследяват и по каква линия е напълно неразбираемо. Струва ни се, че би било разумно да се научите поне приблизително да съставяте родословието си и също много приблизително да преценявате шансовете да имате близнаци (близнаци) при един или друг роднина, както и себе си. За да направите това, в тази статия, на фигурите, ще дадем примери за родословие в различни случаи. И ние ще ги обясним в текста..

Между другото, използвайки приетите обозначения, можете да изградите свое собствено родословно дърво. Тя може да ви помогне да разберете своите предразположения и възможни проблеми (болести, външен вид и т.н., всичко може да бъде предадено с помощта на ген). И най-важното е, че ще стане по-ясно на кого от вашите роднини дължите това. Това означава, че близнаците се наследяват - ще кажем от гледна точка на тази теория.

Коя линия се предава близнаци

Според теорията отговорът на въпроса: по коя линия се предават близнаците е очевиден. Нека го дадем веднага - близнаците се наследяват по женската линия. Всъщност това е най-очевидният отговор. Факт е, че раждането на две или повече деца е резултат от многоплодна бременност. Такава бременност е свързана с узряването на две или повече яйцеклетки в тялото на жената. Яйцата са невъзможни в тялото на мъжа.

Съзряването на две или повече яйца едновременно се нарича супер - или хиперовулация. Това означава, че близнаците се наследяват от жени на техните деца, независимо от какъв пол са. На женския пол дължим раждането на близнаци и близнаци.

Близнаци в наследство - възможности

От статията вероятността да имате близнаци или близнаци и кой има шанс да роди близнаци, можете да видите вероятността за близнаци като наследени. Там разгледахме ефектите от възрастта, броя на ражданията, расата и употребата на различни лекарства. И най-важното е, че има вероятност и нейното приблизително изчисление, както и някои статистически данни. Ще ги дадем тук накратко.

Нека направим предположение за това как близнаците се наследяват - ако близнаците са възможни в семейството, то веднага ще се прояви, т.е. ще се родят близнаци. Проявата на близнаци (всяко раждане като цяло) е възможна само при жени. Мъжете не раждат.

Ако семейството на жената вече е имало факти за появата на близнаци, тогава възможността за раждане на близнаци е по-голяма за нея, отколкото за тези жени, които не са имали такива факти в семейството.

Ако жената има братя и сестри, близнаци или близнаци, тогава самата тя има около 2 пъти по-голям шанс да роди близнаци, отколкото други жени, които нямат такава наследственост.

Ако майката на жената има близнак (близнак), тогава как близнаците се наследяват директно и тази жена вече има огромна възможност да роди близнаците си. Нещо повече, тя има тази възможност около 2 пъти по-висока от тази на майка си..

Ако жената има деца на близнаци (близнаци), тогава при следващото раждане възможността за повторение се увеличава 2 пъти

Ако жената има близнаци (близнаци), а самата тя е близнак или близнаци, тогава със следващото раждане възможността за повторение се увеличава с 4 пъти (2x2 = 4).

При близнаците, тъй като се наследява, е необходимо да се разбере, че всяко успешно раждане значително увеличава шанса за близнаци при следваща бременност. Общоприето е, че увеличението настъпва пропорционално на броя на успешните раждания на жена. Това означава, че 2 раждания удвояват шанса да имат близнаци, 3 раждания - 3 пъти, 4 раждания - 4 пъти и т.н..

Дори и при близнаци, тъй като е наследен, човек трябва да помни твърдо, че вероятността за появата на близнаци е само около 1-1,5% от всички раждания. Това означава, че дори при хора с близнаци, със 100% известно родословие, при които близнаците са били предадени и последователно раждани от поколение на поколение, в повечето случаи ще се раждат самотни деца..

Как близнаците са наследствени опции по женската линия

Да дадеш идея,
как близнаците се наследяват по женската линия, ще опишем само два възможни варианта. Първо, от жена жена с голяма възможност за близнаци до нейното женско дете. Второ, от жена жена с голям шанс за близнаци до нейното мъжко дете.

Можете да изчислите приблизително себе си въз основа на горните правила. Снимките показват резултата за някои изчисления. Обозначения на фигурите. PAN (TW M раждания) - вероятността за раждане при M-то раждане на близнаци (TW) при N-тия представител на семейство А. Фактът за появата на близнаци увеличава вероятността за последващото й раждане в семейството с 2 пъти.

Ако жена близнак има момиченце. Дори едно, а не близнак, детето все още наследява близнаци в първото поколение. Вече това момиче, когато тя самата започне да ражда, ще има големи шансове да се сдобие с близнаци..

Оказва се, че близнаците се наследяват от жена на жена - директно и веднага в това поколение.

Ако жена близнак има момченце. Дори и един, а не близнак, тогава детето не се интересува
близнаците се наследяват в първото поколение. Мъжете обаче не могат да раждат сами. Следователно близнаците не могат да бъдат от тях, тъй като мъжете не забременяват и не раждат яйца..

Въпреки това, мъжете могат да носят ген, който насърчава хиперовулацията при техните деца, внучки и т.н., жени. В крайна сметка всеки мъж, от гледна точка на наследствената теория, има същите гени като всяка жена. Разликата е, че те самите не могат да раждат. И те много могат да наследят гена си.

Оказва се, че близнаците се наследяват от жена на мъж - директно и непосредствено в това поколение, но това се отнася за представители на жени, които ще бъдат потомци на този мъж.

При жените стана ясно, но
как се наследяват близнаците по мъжката линия? За да се даде представа за това, също трябва да се имат предвид два варианта. Първо, от мъж-баща с висок шанс за близнаци до неговото женско дете. Второ, от мъж с голяма възможност за близнаци до неговото мъжко дете.

Има следните първоначални съображения. Ако един мъж е имал близнаци в семейството или самият той е брат близнаци, тогава той може да е носител на гена за супер - или хиперовулация. Имената на гена могат да бъдат различни, значението е едно и също. Този ген е отговорен за узряването на две или повече яйцеклетки в тялото на жената..

Ако мъжът близнак има едно дете - момиче (бъдеща жена), тогава той ще може да предаде на нея точно този ген на хиперовулация. Това означава, че момичето вече има голям шанс да роди близнаци. Именно от този факт идва твърдението:
как се наследява раждането на близнаци - то се наследява чрез поколението. Но, както виждаме, това е вярно само отчасти и само в случай на предаване по мъжката линия.

Оказва се, че близнаците се наследяват от мъж на жена - точно в нейното поколение, а източникът е неговата майка. Тогава, ако броим от източника, предаването ще бъде чрез поколение от източника.

И ако момче (бъдещ мъж) се роди в мъж с гена за хиперовулация, тогава детето също може да получи този ген. Той не може сам да роди близнаци, точно като баща си. За да направи това, той трябва да има дъщеря по-късно..

Оказва се близнаци, как се наследява от човек на човек? - веднага към неговото поколение, но в неговото поколение то няма да се прояви по никакъв начин. Тогава, ако броим от източника (майката на бащата на детето-момче), тогава предаването ще бъде две поколения от източника. Освен това, ако детето на това момче няма момиче, което след това ще има близнаци (разбрахте ли нещо?), Тогава ще бъде напълно неразбираемо дали генът е наследен или не. Колко прецакан!

Как близнаците се наследяват по мъжка линия като цяло

Сега нека разберем как близнаците се наследяват по мъжка линия като цяло. Представете си, че дядо ви има семейство, т.е. предците му имали близнаци. Изведнъж самият той има близнаци. Значи той е „виновен“? Дали гените му „Играха“? НЕ. Мъжете не раждат, две яйцеклетки са възможни само при жените. Дядото няма нищо общо с това. Погледнете към роднините на бабата. Но дядото може да предаде гените си на своите деца и внуци и те също ще получат гени от баба си като добавка. Тогава шансът да предадат близнаци по наследство ще бъде дори по-висок от този на техните предци..

Сега нека направим едно важно отклонение. Нека разгледаме същите въпроси, но с близнаците. За целта нека припомним, че в медицината на близнаците - не, има близнаци. Следователно близнаците и близнаците са едно и също.

Изглежда съвсем очевидно как се наследява раждането на близнаци.
- както и близнаци, от жени, и се проявява само при жени. Проявява се под формата на раждане на близнаци или близнаци. ХАХАХА! Е).

При близнаци (абсолютно сходни деца, родени в една и съща бременност), основното е да се разбере, че генът за суперовулация не влияе на външния им вид. Тези. генът за суперовулация няма нищо общо.

Следователно, ако говорим за близнаци от ежедневна гледна точка, тогава как се получават и още повече как близнаците се наследяват - никой всъщност не знае. Известни са само факторите, от които може да зависи външният им вид. Докато раждането на близнаци се наследява, никой не знае със сигурност и най-вероятно то не се предава по никакъв начин. Това не е супервулация. Има нещо нередно с женските яйца..

Близнаците се наследяват - важни бележки и примери

Събрахме всички гореизброени варианти на близнаци, наследени под формата на конкретни ежедневни примери в отделна статия: след колко поколения се раждат близнаци и кой може да има близнаци. Искахме да ги напишем тук, но статията вече беше голяма, но щеше да стане още по-голяма. Това означава, че ще има значителна възможност да се объркате, следователно - примерите са отделно.

За пореден път ще повторим: когато разгледахме по-горе през коя линия се предават близнаци, описахме идеалния вариант. Под идеала имаме предвид, че ако в рода има близнаци, то той веднага ще се прояви, т.е. ще се родят близнаци. В действителност близнаци или близнаци може да не се родят..

Дори и във вашия случай, как се наследяват близнаците е 100% известно и вероятността му е МНОГО висока. Все още е ДВОЙНО - въпрос на шанс. Появата му може да се предскаже, но е невъзможно да се каже със сигурност.

Може да се каже само с известна степен на сигурност, по чия линия се предават близнаци - по линия на роднини, които са имали близнаци или близнаци в семейството си.

Тогава близнаците се наследяват не идеално? Колкото по-далеч от факта на появата на близнаци в семейството, толкова по-малко вероятно е да имате близнаци. Самата вероятност може да бъде оценена само с думи - повече / по-малко и рядко с конкретни числа. Причината е проста - има малко надеждни статистически данни за причините за появата на близнаци..

Единственото изключение е появата на близнаци в резултат на IVF. Но близнаците поради IVF не се наследяват, тъй като самото IVF е изкуствена процедура.

Щом едно младо момиче мисли за деца, то веднага вижда идеалната картина на „стандартен комплект“: две деца и винаги момче и момиче. Аз също мечтаех. Мислех, че децата задължително трябва да са от различен пол и че би било абсолютно идеално: раждане на близнаци или близнаци.

Но се оказва, че не всички родители успяват да родят близнаци или близнаци. Факт е, че ако има някои методи за зачеване на дете от определен пол, тогава е почти невъзможно да се планира раждането на близнаци или близнаци по естествен начин..

Например, за да получите близнаци (близнаци), трябва едновременно да узреят и да оплодят две яйца. В природата това се случва изключително рядко. Единственото изключение е вторият вариант, когато едно яйце е оплодено от две сперматозоиди (това е както по време на президентските избори - най-често печели само един кандидат).

И за да се родят еднояйчни близнаци (бебета, подобни една на друга), е необходимо оплоденото яйце в най-ранния етап на разцепването му да бъде разделено на два отделни организма с абсолютно идентичен генетичен материал.

Причините за развитието на този процес от науката все още не са точно установени поради сложността на биохимичните механизми, които регулират клетъчното делене..

Гените решават всичко - вероятността да има близнаци или близнаци!

Но се оказва, че вероятността (но не и пълна гаранция), естествената концепция за близнаци или близнаци имат семейства, в които това предразположение може да бъде проследено, главно по женската линия.

И тази информация ми даде голяма надежда. Факт е, че още преди раждането ми майка ми е била бременна с близнаци, но за съжаление не е запазила бременността. И така, може би щях да съм двама! И също така баща ми е един от близнаците: той и чичо ми „седяха“ в един корем и се родиха в един и същи ден, само че изглеждат напълно различни един от друг. И така, предвид предразположението на майка ми и баба ми към раждането на близнаци и близнаци, шансовете ми да имам такъв "комплект" се увеличават..

Само природата не е толкова проста. Той също има свои собствени нюанси. От голямо значение за раждането на близнаци или близнаци е комбинацията от гените на двамата партньори (хомогенността на техния състав) и моделите на наследяване, които се наблюдават след поколение или две и най-често в страничните клонове на рода (наследяване от братовчеди и сестри). При най-благоприятната комбинация от тези фактори шансът за раждане на близнаци е само 50%. Ако има по-малко хормони или по-слаба наследственост, вероятността да имате близнаци се намалява до 10-5%. Абсолютно невъзможно е да се повлияе психологически на този процес..

Да направим сами близнаците?

Ако има голямо желание, тогава можете изкуствено да планирате раждането на близнаци. Има една такава възможност, когато вероятността за настъпление е по-голяма. Това е възможно по време на стимулиране на овулацията при лечение на безплодие при жените, когато на жената се предписват специални лекарства, които стимулират растежа на яйцеклетка, разкъсване на фоликула и т.н..

В такава ситуация тялото се събужда и може да „произведе“ няколко яйца наведнъж. Разбира се, всичко зависи от единичната доза на лекарството. Но е изключително опасно да стимулирате този процес от себе си..

Първо, при предозиране (хиперстимулация) много често се появяват кисти на яйчниците и кървене. Само специалист трябва да избере лекарство, да предпише доза и да контролира процеса на лечение.

На второ място, ако жената все още не знае за бременността и реши да приема тези лекарства сама, без да се консултира с лекар, тя излага вече заченатото дете на голям риск, тъй като в този случай действието на такива лекарства може допълнително да повлияе на сексуалното му развитие. А също и при абсолютно здрава жена, тези лекарства най-често могат да причинят рязко увеличаване на яйчниците, тяхната болезненост, треска, развитие и разкъсване на киста.

Когато вероятността за зачеване и раждане на близнаци стане още по-голяма. Всъщност, освен че предписва стимулиращи лекарства, лекарят специално се опитва да отглежда колкото се може повече яйца, за да ги има „в резерв“. Причините за това успокоение са много: не всяко яйце може да бъде уловено навреме, не всяко от тях ще оцелее в епруветка, оплождането може да не настъпи изобщо, ембрионът не винаги се вкоренява. Следователно няколко оплодени яйцеклетки се инжектират в матката. По молба на жената се оставя един ембрион за нея или за всички.

Ако просто се чудите какви са шансовете ви да имате близнаци, само генетикът може да ви помогне да предскажете раждането им. Трябва само да съставите родословие от поне четвърто поколение по права линия и линия на братовчеди, а също така да се подложите на подходящ преглед. Е, ще се надявам, че моите гени и природа ще ми помогнат в желанието ми да родя близнаци или близнаци. Въпреки това, каква е разликата: колко деца ще има, ще се родят ли веднага или поотделно и какъв пол ще бъдат? Все пак децата са нашето щастие!

Младите жени с близнаци в семейството им се страхуват и в същото време очакват с нетърпение първото си раждане. Смята се, че раждането на две деца веднага се наследява. Междувременно лекарите често го отхвърлят. Според тях в нормална ситуация в семейство, в което е настъпила многоплодна бременност, вероятността за раждане на близнаци е само 5-10%. Изкуствено, създавайки специални условия, той може да бъде увеличен до 50%. Как Прочетете в днешната статия!

Идентични, братски - тези понятия са тясно свързани с раждането на близнаци и то с основателна причина. От училищния курс по биология всеки от нас научи, че раждането на дете се предшества от зачеване, когато яйцеклетката е оплодена от сперма. В случай на едноплодна бременност не възникват въпроси, докато многоплодната бременност представлява голям интерес.

Оказва се, че в случай на появата му участват или две сперматозоидни клетки, или две яйцеклетки. При еднояйчни близнаци или еднояйчни близнаци една женска клетка се опложда от една или две мъжки клетки. Последното е изключително рядко явление, но е възможно. В резултат на това тя започва да се разделя на части, като дава шанс да роди две, а понякога и три или четири деца наведнъж..

Еднояйчните близнаци са много лесни за разграничаване. В резултат на зачеването от един ооцит те имат един и същ набор от гени, но какво има - дори имат една и съща енцефалограма (графично изображение на мозъка)! Но пръстовите отпечатъци и шарката на ретината са различни! Освен това такива деца винаги се раждат от един и същи пол..

Науката познава и понятието огледални близнаци. Това е, когато единият е левичар, а другият е десняк. И единият има коса, въртящ се по посока на часовниковата стрелка, а другият - обратно. Учените все още не могат да кажат със сигурност дали огледалното отразяване се унаследява, те просто забелязват, че то се проявява във всеки 4 случая на раждането на две трохи. И най-вероятно поради късното отделяне на плодовете в утробата.

При братски или дизиготни близнаци две яйца и две сперматозоиди участват наведнъж в процеса на оплождане. Интересно е, че те не могат да оплодят веднага, но с почивка от 3 - 4 дни. Какво излиза от това? Типични близнаци. Деца от същия или различен пол с различни генотипове. Интересното е, че раждането на близнаци или близнаци може да се извърши дори от различни бащи и дори с различни цветове на кожата, ако те са имали различна националност.

Има и идентични полярни близнаци или полуидентични. Защо полу? Защото техните генотипове са наполовина сходни. Процесът на раждане на такива бебета е много сложен, тъй като е свързан с образуването на полярно тяло, което е в състояние да се държи като второ яйце. Резултатът от такова зачеване са едни и същи гени, наследени от майката и различни гени от бащата. Полу-еднояйчните близнаци са от един или друг пол.

Когато има шанс да имате близнаци

Популярно е мнението, че близнаците се раждат в поколение. Освен това тази наследственост се предава главно по женската линия (включително от бащата на дъщерята). Вярно е, че там не всичко е толкова просто. От голямо значение е специалната комбинация от партньорски гени или, по-точно, хомогенността на техния състав и модела на наследяване..

Последното обикновено се проявява по-често след две поколения или дори в странични клонове (братовчеди, братя). С други думи, присъствието на близнаци в семейството не е гаранция за появата им в двойката. Шансовете са само 5-10%. Каква е вероятността предвид комбинацията от гени и модела на наследяване? Само 50%.

Почти е невъзможно да се въздейства върху природата. Ако след това все пак искате да раждате две деца наведнъж, раждайте близнаци, братски близнаци - там възможността за тяхното раждане е 3 пъти по-голяма.

Лекарите казват, че в други ситуации е невъзможно да се родят близнаци, ако в семейството няма близнаци. Не бързайте обаче да се отчайвате. Може би просто не сте знаели за тях.

Концепцията Изчезващи близнаци

С появата на ултразвук лекарите забелязват удивителен факт, който веднага дават името - „синдром на изчезнали близнаци“. Той се проявява, когато първите ултразвукови изследвания показват наличие на два ембриона, а следващите - само един. Това е възможно само през първия триместър на бременността. Не е лесно да се установи къде точно отива вторият ембрион. В някои случаи се абсорбира в тялото на майката, в други се случва спонтанен аборт..

Самата жена не забелязва тези промени. В тази връзка сега тя винаги е предупредена, че рискът от загуба на един ембрион остава до края на първия триместър. А сега си представете как е изглеждала ситуацията преди ултразвука. Може би е имало близнаци или близнаци, дори във вашето семейство, вие просто не сте знаели за тях.

Как да увеличим вероятността

Има няколко начина, по които можете да увеличите шансовете си за многоплодна бременност. То:

Интересното е, че демографите твърдят, че скокове в раждането на близнаци се наблюдават по време на трудности и нещастия, когато има много смъртни случаи..

Близнаците докосват и омагьосват, но отнема много време и усилия. Ако сте готови да им ги дадете, продължете! Казват, че ако вярвате силно, всичко ще се получи!