Със сигурност почти всяка бременна жена би искала да знае предварително кой ще й се роди: момче или момиче? Всяка бъдеща майка задава този въпрос, дори ако твърдо е решила да не прибягва до никакви методи за определяне на пола на детето..

 1. Как да определим пола на нероденото дете?
 2. Как да определим пола на нероденото дете до датата на овулация
 3. Как да определим пола на нероденото дете по кръвната група на майката и бащата
 4. Нов кръвен метод
 5. Определяне на пола на детето от бащата
 6. Благосъстояние и външен вид на бременна жена
 7. Как да определим пола на нероденото дете според народните признаци
 8. Как да разберете пола на дете, използвайки различни гадания
 9. Определяне на пола на детето по сърдечна честота
 10. Специални тестове за определяне на пола на детето

Ако решите да разберете пола на бъдещото си бебе, можете да използвате един от методите, описани в тази статия. Дори да имате много кратък период на бременност, възможно е да определите пола на нероденото дете! Основното нещо е да изберете правилния начин!

Как да определим пола на нероденото дете?

Първо, разбира се, това са научно обосновани методи. Има два от тях:

 • Хорионна биопсия. Използвайки тази процедура, можете да определите пола на нероденото дете със сто процента вероятност. Извършва се за период от 6-10 седмици само по медицински причини, тъй като тази процедура може да застраши раждането на дете. С помощта на специална игла няколко клетки от бъдещата плацента се отстраняват от матката. Само за да се установи пола на детето, не се препоръчва биопсия.
 • Ултразвук. Това е най-често срещаният и добре познат научен метод. Но, за съжаление, не винаги е надежден. Най-точен резултат може да се получи след 23 седмици. И само понякога е възможно да се определи полът на нероденото дете на 15-16 седмица от бременността.

В допълнение към научните методи има много методи Как да определите пола на детето. В края на краищата ултразвуковата диагностика се появи съвсем наскоро и жените винаги са искали да знаят кой ще се родиш, следователно в продължение на много хилядолетия различни методи за определяне на пола на детето се предават от поколение на поколение. Ето само няколко от тях:

Как да определим пола на нероденото дете до датата на овулация

Определянето на пола на дете до датата на овулация се основава на разликата в сперматозоидите. Както знаете, носителите на сперматозоиди на Y хромозомата са по-подвижни и по-пъргави. По време на оплождането те първи достигат до яйцеклетката и следователно полът на нероденото дете е мъжки. Но ако в момента на близост овулацията все още не е настъпила, тогава носителите на сперматозоиди на Y хромозомата скоро ще умрат. За разлика от тях, сперматозоидите от тях, носители на Х хромозомата, могат да изчакат 2-3 дни за точния момент. В този случай трябва да изчакаме раждането на момиченце.

Как да определим пола на нероденото дете по кръвната група на майката и бащата

Таблица за определяне на пола на нероденото дете по кръвната група на родителите

Определяне на пола на детето по кръвната група на родителите: мит или реалност?

Чакането на дете е вълнуващ период. Подготвяйки се за появата на бебе, бъдещите майки и бащи се чудят кой ще им се роди - син или дъщеря. За да разберат, мнозина прибягват до помощта на различни методи, един от които е определянето на пола на детето от кръвната група на родителите..

Какво определя кръвната група

Тъй като детето получава наследствена информация както от майка, така и от татко, мнозина вярват, че кръвната група може да повлияе на пола на нероденото бебе..

Кръвта съдържа различни клетки, включително еритроцити. Наличието или отсъствието на определени съединения в тяхната мембрана (или обвивка) е фактор, който определя кръвната група.

Общо се разграничават 4 кръвни групи:

 • I (или 0) - в мембраната на червените кръвни клетки няма специални протеини;
 • II (или А) - в мембраната на червените кръвни клетки присъства специален протеин А;
 • III (или В) - в мембраната на червените кръвни клетки има специален протеин В;
 • IV (или AB) - специални протеини A и B се намират в мембраната на червените кръвни клетки.

В Русия е приета цифрова класификация на кръвната група, в САЩ за това се използват буквени обозначения: A, B, AB и 0.

Как да разберете пола на нероденото дете

Можете да изчислите най-вероятния пол на бъдещото бебе по кръвната група и Rh фактора на родителите..

Определяне по кръвна група на родителите

Разработена е специална таблица за определяне на пола на бъдещото бебе по кръвната група на родителите. За да го използвате, трябва:

 1. Намерете линията, която характеризира кръвта на майката.
 2. Намерете колоната, която характеризира кръвта на бащата.
 3. Намерете клетка в пресечната точка на ред и колона. Той ще посочи кого да очаквате - син или дъщеря.

Таблица: изчисляване на пола на детето по кръвната група на родителите

Кръвна групаТатко
АзIIIIIIV
МайкоАздМдМ
IIМдМд
IIIдМММ
IVМдММ

Забележка: D - момиче, M - момче.

По този начин може да се отбележи, че партньорите с III и IV кръвни групи най-вероятно ще имат син. А мъжете и жените с I и II кръвни групи имат еднакви шансове да имат и момче, и момиче.

Видео: как да разберете пола на детето по кръвната група на майка и татко

Определяне по Rh фактор на родителите

За характеризиране на кръвта се използва и такова понятие като Rh фактор. Той, подобно на кръвна група, се определя от наличието или отсъствието на протеини в мембраната на червените кръвни клетки. Rh фактор може да бъде:

 • положителен (Rh +);
 • отрицателен (Rh-).

Трябва да използвате таблицата за изчисления по същия начин като предишната.

Таблица: изчисляване на пола на детето според Rh фактора на родителите

Rh факторТатко
+-
Майко+дМ
-Мд

Забележка: D - момиче, M - момче.

Предимството на описаните методи за определяне на пола на детето е тяхната простота. Необходими са само таблици с данни, върху които се изчислява резултатът. В същото време, без да се знаят характеристиките на кръвта на бащата и майката на бъдещото бебе, тези таблици не могат да се използват. И ако от бременна жена се изисква да премине тестове, включително за определяне на кръвната група, тогава мъжът може да не я познава, което прави приложението на метода невъзможно.

От научна гледна точка определянето на пола на детето от кръвната група и Rh фактора на родителите не е оправдано. Този метод предполага, че определени двойки могат да имат само синове или само дъщери. Но това не е вярно.

Отзиви

Повечето отзиви за определяне на пола на дете по кръвна група в Интернет опровергават достоверността на този метод. Моят опит е същият. Със съпруга ми имаме кръвна група II, която според таблицата определя най-голямата вероятност да имаме момиче. Ние обаче сме щастливи родители на две момчета.

Според кръвната група на моята и на съпруга ми изчислиха момиче, а аз очаквах момиче и бях сигурен, че ще има дъщеря. Роди се момче))) И според всички таблици и в интернет имах момиче.

Екатерина

https://www.babyblog.ru/community/post/obraz_live/1761637/3#comm_start

Нито едно от тези изчисления не е погрешно, имам две дъщери, втората е преброена в центъра за планиране, използвайки всички таблици: както по кръв, така и по някакъв начин (не помня), трябваше да има момче, а резултатът беше момиче.

пеперуда

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/beremennost/kak_opredelit_pol_budushhego_rebenka/?page=2

Случайно, и 2 пъти, 2 момичета, момчето не ни е дадено или какво? Мама 1+, татко 3+.

Кузана

https://www.nn.ru/community/my_baby/my_baby/?do=read&thread=1820241&topic_id=38678096

Групата съвпадна. Със съпруга ми имаме и група 2. Но моят Rh е положителен, а неговият отрицателен. Между другото, дъщеря ми има кръвта ми - 2-ра +.

Ирина24

https://www.nn.ru/community/my_baby/my_baby/?do=read&thread=1820241&topic_id=38678096

Два пъти не съвпадат нито в Rh, нито в групата. Като цяло глупости, честно казано :)

NNaya

https://www.nn.ru/community/my_baby/my_baby/?do=read&thread=1820241&topic_id=38678096

Не съвпадат. И според кръвната група и резуса, синът ни трябваше да е момиче.

dar3365

https://www.nn.ru/community/my_baby/my_baby/?do=read&thread=1820241&topic_id=38678096

И двата пъти пропускам. Съпруг 1, имам 4, едното момиче е почти на 3 години, второто е на 26 седмици)

SoLnCa

https://www.nn.ru/community/my_baby/my_baby/?do=read&thread=1820241&topic_id=38678096

Всички родители искат да знаят пола на нероденото дете. И както знаете, търсенето създава предлагане. Поради това са измислени много методи за определяне на пола на бебето. Методът за изчисляване по кръвна група е прост и напълно безвреден, но няма причина да се надяваме на точността на резултата. И дори да имате момче, а кръвната група трябваше да е момиче, това не е причина да се разстройвате. Основното е, че и мама, и бебе са здрави..

Традиционни методи за определяне на пола на детето

Чакате ли някой? Момче или момиче?

Всяка бъдеща майка иска да знае пола на бебето си възможно най-рано. С помощта на медицински методи (ултразвук) това може да стане не по-рано от втория триместър на бременността. И тогава, понякога се случват грешки. Остава само да се разчита на „псевдонаучни“ и народни методи, които сега има много.

Определянето на пола на детето е възможно по следните методи: по датата на зачеването, по обновяването на кръвта на родителите му, по китайския календар, по кръвната група. Нека разгледаме всяка от тези техники малко по-подробно..

Изчисляване на пола на дете въз основа на датата на зачеването

Както знаете, полът на детето се определя по време на зачеването, сливането на спермата и яйцеклетката. Яйцеклетката няма "пол"; сперматозоидите са носители на половия ген. Така че, противно на общоприетото схващане, полът на детето изцяло зависи само от мъжа, по-точно от спермата му.

Ако се е случило оплождане със сперма - носител на Х хромозомата, тогава ще се получи момиче, ако XY - ще се роди момче. Сега за датата на зачеването. Както знаете, зачеването може да се случи само по време на овулация (освобождаване на зряла яйцеклетка от яйчника във фалопиевата тръба). Това се случва около средата на менструалния цикъл. Сперматозоидите, носители на XY хромозомата, са по-бързи от сперматозоидите на X хромозомата, но "живеят" в женския генитален тракт много по-малко. Ето защо, ако искате момче, опитайте се да планирате зачеването точно в деня на овулацията..

Определяме пола на детето, като „обновяваме“ кръвта на родителите

Това е много интересна теория, която съществува и показва доста висока надеждност в продължение на много години. Някои изследователи вярват, че кръвта се обновява при хората на всеки няколко години. Освен това при мъжете този процес се случва веднъж на 4 години, а при жените - веднъж на 3 години. Подновяването на кръвта може да се случи и в други ситуации. Например, когато дарявате кръв за донорски цели, преливане и голяма загуба на кръв, поради предишни операции, раждане и т.н. Не забравяйте да имате предвид тези факти, когато изчислявате.

Нека се опитаме да направим изчисление.

Мъжът е на 35 години. Жена на 26 години.

Разглеждаме остатъка в получените фигури. Бъдещият баща - 6, а бъдещата майка - 5. Изчисленията показват, че ще имат дъщеря.

Също така е възможно да се определи полът на нероденото дете въз основа на кръвната група и Rh фактора на родителите му. Въпреки това, тези методи са много противоречиви и едва ли може да им се вярва. По-долу са и двете техники.

Таблица номер 1 пол на детето по родителска кръвна група:

Кръвна групаТатко
МайкиАзIIIIIIV
АзМомичеМомчеМомичеМомче
IIМомчеМомичеМомчеМомиче
IIIМомичеМомчеМомчеМомче
IVМомчеМомичеМомчеМомче

Таблица №2 пол на детето по Rh фактор на родителите:

Rh факторТатко
Майки+-
-МомичеМомче
+МомчеМомиче

Древна китайска таблица (календар) за изчисляване на пола на детето

Използвайки таблицата по-долу, можете да определите пола на нероденото си дете. Твърди се, че китайският календар е на възраст над 700 години. И оригиналът му се съхранява в Института на науките в Пекин.

За това е необходимо само да се знае точния месец на зачеването на детето (това е основният проблем). Малко жени знаят точния ден на овулацията, особено тези с нередовен менструален цикъл. Изберете възрастта си във вертикалната колона на таблицата и месеца на зачеването в хоризонталния ред. И на тяхното пресичане ще видите очаквания пол на детето.

Възраст
майки
Месеци
АзIIIIIIVVVIViiVIIIIXхXIXII
осемнадесетдМдМММММММММ
19.МдМдМММММдМд
20.дМдММММММдММ
21.Мддддддддддд
22.дММдМддМдддд
23.ММдММдМдМММд
24МдММдММддддд
25дММддМдМММММ
26МдМддМдМдддд
27дМдМддММММдМ
28МдМдддММММдд
29дМддММдддМММ
тридесетМдддддддддММ
31МдМддддддддМ
32МдМддддддддМ
33дМдМдддМдддМ
34ддМдддддддММ
35ММдМдддМддММ
36дММдМдддММММ
37МдММдМдМдМдМ
38дМдММдМдМдМд
39МдМММддМдддд
40дМдМдММдМдМд
41МдМдМдММдМдМ
42дМдМдМдММдМд
43МдМдМдМдММММ
44ММдМММдМдМдд
45дММдддМдМдММ

Народни знаци

В допълнение към всички видове математически методи, има и популярни вярвания. Много от тях вероятно са ви известни..

* Ако бременна жена запази талията си дълго време (ако я погледнете отзад), тогава ще се роди момче.

* Момчетата са склонни да бъдат по-активни, да се движат по-усилено.

* Жените, които очакват раждането на дъщери, по-често имат токсикоза, акне, стрии и др. Казват, че момичетата „взимат красота“ от майките си.

* Ако бременна жена непрекъснато е привлечена да яде нещо сладко (особено ако такъв глад не е бил наблюдаван преди бременността), ще се роди дъщеря. Ако сте привлечени от месни продукти, ще се роди син.

* Колкото по-млада е жената, толкова по-вероятно е синът й да бъде първороден.

* Колкото по-кратък е периодът между ражданията на една жена, толкова по-вероятно е второто й дете да бъде от противоположния пол.

* Родителите над 30 години са по-склонни да имат дъщери.

В заключение бих искал да кажа, че е възможно да се определи пола на дете със 100% точност само чрез някои медицински методи, но няма смисъл да се извършват такива анализи. Прекалено скъпо е, а някъде дори не е безопасно за плода. По-добре да изчакате тихо бебето да се роди. И няма значение какъв пол ще бъде, основното е, че е здравословно! Е, по време на бременност можете да опитате техниките, описани в тази статия. Кои от тях работят и кои не, ще стане ясно след раждането..

Как да разберете пола на детето по кръвната група на родителите

В интернет можете да намерите десетки различни методи, чрез които можете да разберете какъв пол се очаква бебето в семейството, много преди ултразвука. Днес ще ви разкажем как сами да разберете пола на детето. Подробности - в статията.

Внимание! Материалът е само с информационна цел. Не трябва да прибягвате до лечението, описано в него, без предварително да се консултирате с Вашия лекар.

Как да определим пола на детето по кръвната група на бащата и майката

Разработчиците на такъв необичаен метод не излагат неясни теории, а правят конкретни таблици, така че определянето на пола на детето става достъпно за всички. Повече подробности за всеки метод:

 • По кръвна група.

Всички бъдещи родители трябва да направят, е да комбинират своите показатели. Изглежда, че всичко е ясно и просто. Но дали резултатите са верни?

Например момиче с първата група и момче с четвъртата на теория трябва да имат син. Но ако и двамата родители са представители на първата група, тогава те трябва да изчакат момичето.

 • Резус.

Rh факторът ще бъде не по-малко важен в проучването. Тук всичко е още по-просто: когато Rh на двойката е еднакъв, тогава във всеки случай ще се роди син.

 • Чрез цикъл на актуализация.

Тук друга интересна таблица за определяне на пола на детето става достъпна за родителите..

Тя се основава на мнението, че цикълът на обновяване на мъжката кръв завършва на всеки четири години, а на женската - на всеки три. Съответно, по време на зачеването плодът повтаря пола на този на родителите, чиято кръв е имала време да се обнови по-рано..

Въпреки че тази теория не е научно потвърдена по никакъв начин, показателите в таблицата са статистически доста точни. На пресечната точка на пълната възраст на мама (вертикална) и татко (хоризонтална) ще видите пола на детето.

Определяне на пола на детето по кръвната група на родителите: възможно ли е или не

Разработчиците на метода се оказаха прави в много отношения, като съставиха таблици с ясни резултати. Фактът обаче остава факт: методът не се подкрепя от науката..

Когато се извършва оплождането на яйцеклетката, полът на нероденото бебе изцяло зависи от връзката на хромозомите. Женската X хромозома, сдвоена с подобна мъжка хромозома, ще даде на семейството дъщеря, докато женската клетка, заедно с мъжката Y хромозома, осигурява раждането на син.

Ако обърнете внимание на факта, че има много двойки, които имат бебета от различен пол, техниката веднага губи всякакъв смисъл. Това още веднъж доказва, че все още не е намерен точният начин да се определи предварително у дома дали се очаква момче или момиче в семейството..

Кръвта обаче наистина може да даде отговор на желания въпрос. ДНК анализът, извършен в лаборатория, може да посочи пола на плода с максимална точност. Единственият недостатък на това определение е, че по време на бременност с повече от един плод, уловените Y хромозоми няма да ви позволят да разберете какъв е полът на второто дете..

Колкото и да искат бъдещите родители да разберат как да определят пола на детето у дома, това, за съжаление, е невъзможно. Няма нужда да гадаете, използвайте доказани научни методи.

Автор: кандидат на медицинските науки Анна Ивановна Тихомирова

Рецензент: кандидат на медицинските науки, професор Иван Георгиевич Максаков

Изчисляване на пола на дете по кръвната група на родителите - научен метод или „познаване“?

Кой се развива в утробата на бъдещата майка, момче или момиче, е една от основните интриги в началото на бременността. Не всяка двойка има търпението да изчака ултразвуково сканиране, което ще даде отговор; и сега родителите седнат за изчисленията, тъй като в Интернет има много начини за определяне на пола на нероденото дете. Един от тях обещава да реши проблема, като използва кръвни групи или Rh фактор от майка и татко като входни данни. Нека го сложим на рафтовете и да оценим методологията.

Каква е същността на метода

Нероденото бебе получава еднакво от всеки родител определен набор от наследствена информация; редица експерти са установили модели на влияние на кръвната картина на майката и бащата върху феталния секс. Тоест, комбинация от различни кръвни групи води до раждането на момче или момиче.

Класификация на кръвта по групи

Част от червените кръвни клетки - еритроцитите - съдържа определени вещества в мембраната; други еритроцити нямат такива вещества. Този фактор лежи в основата на разделянето на кръвта на 4 групи:

 1. I (или 0 според класификацията, приета в САЩ) - в мембраната на еритроцитите няма специални съединения.
 2. II (или А) - протеин А се намира на повърхността на червените кръвни клетки.
 3. III (или В) - протеинът В е в мембраната на еритроцитите.
 4. IV (или AB) - протеините А и В са прикрепени към еритроцитите.

Кръвната група се определя от химичния състав на мембраната на червените кръвни клетки - еритроцитите

По време на живота кръвната група на човек не се променя; той е заложен на генетично ниво.

Как се изчислява пола на детето

Прието е да се вземат показателите на майчината кръв като основа за изчисленията и към тях се добавят бащините данни (въпреки че нищо няма да се промени от обратния ред). Разработена е таблица, чрез която е лесно да се определи пола на нероденото дете. За това:

 1. В първата колона намерете колоната с вашата кръвна група.
 2. На първия ред намерете кръвната група на бъдещия татко.
 3. На пресечната точка на колона и ред - клетка, указваща пола на бъдещото бебе.

Таблица: пол на детето по кръвна група на майка и баща

Кръвна групаТатко
АзIIIIIIV
МайкоАзмомичемомчемомичемомче
IIмомчемомичемомчемомиче
IIIмомичемомчемомчемомче
IVмомчемомичемомчемомче
 • за майка от група I - означава, че момиче ще се роди от мъж от група I или III, в други случаи - момче;
 • жената има II група - тогава момиче се очаква от партньор с II или IV група, момче - от татко с I или III група;
 • майчината кръв от III група ще доведе до раждането на момиченце, когато бащата има група I, и до появата на момче с други възможности;
 • мама има IV група - тогава дъщерята ще се окаже от партньора с II група и синът - в други случаи.

Относно калкулаторите

В интернет ще намерите много сайтове, предлагащи онлайн калкулатори: въведете няколко параметъра и отговорът за пола на детето е готов. Всъщност това е същата таблица, дадена по-горе, само че в различна версия..

В такива калкулатори често се срещат грешки: например, с въвеждането на III кръвна група при майката и бащата, много калкулатори издават „момиче“, въпреки че таблицата ясно показва, че се очаква момче.

Някои от методите предлагат въвеждане на допълнителни данни за търсене на отговор - месецът на зачеването, датата на раждане на родителите; в такива калкулатори, според съставителите, са концентрирани няколко технологии за определяне на пола на детето наведнъж, което прави резултата по-точен (един пример е уебсайт с калкулатор на https://polrebenca.ru/onlayn-kalkulyator).

Как да разберем пола на детето по Rh фактор

Съществува и мнение, че изчислението само по кръвната група не може да даде 100% верен отговор, тъй като има такава важна неотчетена кръвна характеристика като Rh фактор. Това е името на друг протеин, прикрепен към повърхността на червените кръвни клетки; има протеин - кръв с положителен резус, няма протеин - кръвта е отрицателна.

Принципът, по който се определя пола на бебето: родителите с един и същ Rh фактор очакват дъщеря, с различни - син.

Таблица: пол на детето по Rh фактор

Rh факторТатко
положителенотрицателен
Майкоположителенмомичемомче
отрицателенмомчемомиче

За да се получи по-точен резултат, някои съставят сложни таблици, където се въвеждат както кръвни групи, така и Rh фактори на родителите; учените обаче смятат този метод за преброяване за неразумен и не съветват да се разчита на него.

Какво казва науката

Простотата на методите за изчисляване на пола на бъдещото бебе е завладяваща: не е необходимо висше образование, за да се разбере кой ще попълни семейството; някои от родителите разглеждат таблиците, когато планират да забременеят - оказва се, че вече е предварително определено кой ще се роди, момче или момиче.

Но проблемът е в надеждността на информацията..

Науката все още не е намерила потвърждение на теорията за определяне на пола на плода по кръвни групи и Rh фактор на майка и татко. Нека просто включим логиката: от таблиците се оказва, че една и съща двойка трябва да има само момчета или само момичета. Но всъщност и двамата се раждат; има и хетеросексуални близнаци.

Братя и сестри близнаци - живо опровержение на метода за изчисляване на пола на потомството според характеристиките на кръвта на родителите

Уви, генетиката не се вписва в прости таблици.

Но голямото търсене създава предлагане, макар и базирано на ненаучни методи. Желаещите да използват изчисленията на предприемчиви съставители на калкулатори са стотинка дузина; след това обаче се кълнат по форумите, че прогнозата не се е сбъднала.

Понякога интересът към пола на плода не е празен: важно е родителите да разберат възможно най-рано, за да преценят заплахата от генетични аномалии. Така че при майки с наследствен ген на хемофилия момчето е по-вероятно да получи тежка патология. Но обръщането към таблици в търсене на точен отговор е необмислена стъпка..

Най-надеждният начин за определяне на пола на потомството е ултразвукът; някои бъдещи майки задоволяват интереса още в края на 1-ви триместър, други трябва да изчакат до 20-та седмица. На по-ранна дата в ембриона няма външни признаци на секс и ултразвукът не е информативен.

Ултразвукът е научен метод за определяне на пола на дете; опитен лекар ще разпознае кого очаква бъдещата майка още на 13-14 седмица - ако плодът е разположен добре

Теория за обновяване на кръвта

В продължение на десетилетия човешкото тяло изпомпва тонове кръв; течната тъкан периодично се обновява, както е предвидено от природата. Учените са изчислили, че при жените пълното обновяване на кръвта се случва на всеки три години, при мъжете - на всеки четири години..

Неспокойните привърженици на неконвенционалните методи са насочили теорията за обновяването на кръвта към признаване на пола на нероденото дете; те вярват, че по време на зачеването доминиращата роля при формирането на пола принадлежи на по-младата кръв.

В допълнение към възрастта, голямата загуба на кръв засяга обновяването на кръвта, например по време на операция

Когато кръвта на мъжа се обновява по-късно от кръвта на жената, всички предимства са от страната на сперматозоидите с мъжката Y-хромозома - тя е най-бърза, по-бърза от останалите, достига до яйцеклетката и прониква в нея. Но ако кръвта на жената се окаже по-млада, ще бъде по-лесно да се проправи път за сперматозоиди с Х хромозома (женски).

Как да изчислим пола на вашето бебе

Аритметиката тук ще бъде по-трудна; за първоначалните данни, например, нека вземем възрастта на бащата - 29 години, възрастта на майката - 23. Ние разглеждаме:

 1. Разделяме 29 на 4 и 23 на 3 (4 и 3 години са периодите на обновяване на кръвта); получаваме 7.26 в първия случай, 7.66 във втория.
 2. Сравняваме резултатите: 7.26 е по-малко от 7.66 - което означава, че кръвта на мъжа е по-млада и детето вероятно е мъжко.

Според редица „експерти“ обаче резултатите трябва да се оценяват по различен начин - въз основа на размера на остатъка: 0,66 е повече от 0,26, което означава, че ще се роди момиченце. Това са противоречията - със същите първоначални данни!

Когато кръвта не се подновява по график

Естественото обновяване може да бъде повлияно от външни фактори, които провокират големи кръвозагуби. Сред такива фактори:

 • раждане - както естествено, така и чрез цезарово сечение;
 • аборт;
 • хирургични операции;
 • даряване на кръв;
 • кръвопреливане.

Преливането на кръв или донорството като донор нарушава естествения ритъм на обновяване на течната тъкан

В такива ситуации е проблематично да се изчислят периодите на обновяване на кръвта; възстановяването на изгубените запаси е непланирано. Освен това, промените в състава на течната тъкан започват дори с незначителна загуба на кръв. Поради това е трудно да се изчисли точната възраст на кръвта, като се използват съвременни научни методи, камо ли псевдонаучни.

И дори повече от противоречиво е твърдението, че възрастта на кръвта влияе върху скоростта на напредване на мъжките зародишни клетки; няма генетични изследвания, които да потвърдят тази теория. Но тъй като има само две възможности за отговор (момче-момиче), процентът на съвпадения е висок, което означава, че има достатъчно родители, които благочестиво вярват в такива методи. Всъщност те са игра, наречена „отгатване“.

Отзиви

За кръвта е глупост, според таблицата трябваше да имаме момче, но в крайна сметка момиче. Нямам конкретни предпочитания към пола..

Катерина

https://www.babyblog.ru/community/post/Boltalka-hochyshek/3285493

Нищо не разбрах. Съпругът ми има 1+, аз имам 2+. По-голямо момиче, сега също чакаме момиче. Глупости, оказва се, че докато кръвната група на хората не се промени или те не сменят партньора си, тогава ще раждат само момчета или само момичета, така че може би?

Аска

https://www.nn.ru/community/my_baby/my_baby/?do=read&thread=1820241&topic_id=38678096

Случайно и 2 пъти по 2 момичета, момчето не ни е дадено, или какво? Мама 1+, татко 3+.

Кузана

https://www.nn.ru/community/my_baby/my_baby/?do=read&thread=1820241&topic_id=38678096

Нашият съсед е донор - какво казват, заслужено? При даряване на кръв за повече от 10 години. Той има две дъщери; така че не вярвам в обновяването на кръвта.

Лиза

https://www.babyblog.ru/community/post/Boltalka-hochyshek/3285493

Методът за определяне на пола на нероденото дете за обновяване на кръвта попадна в Интернет... Според тази програма мъжете се обновяват на всеки 4 години, а жените - на всеки 3 години. Знам, че е необходимо да се вземат предвид не само интервалите на обновяване на кръвта, но и операции, кръвопреливане, аборти. Нямах нищо подобно, но годината на обновяване на кръвта на съпруга ми съвпадна с годината, в която беше извършена операцията. Проверих данните за най-големия син - той съвпадна, после за най-малкия - също съвпадна и след това, с вяра в мечта, влязох в 2014 - като година на зачеването на нероденото дете. Резултатът беше даден - момиче. Тези, които мечтаят, ще ме разберат, защото в душата ми има надежда... Роди се нашата дългоочаквана дъщеря и аз започнах да имам положително отношение към тази техника.

nino4ka79

https://otzovik.com/review_4023619.html

Да вярваш или да не вярваш в методите за изчисляване на пола на бъдещото бебе е работа на всеки, но част от здравословния скептицизъм няма да навреди; след това избягвайте разочарованието, ако в крайна сметка надеждите ви не се оправдаят. Приемайте определянето на пола на плода чрез кръв като забавление, когато дойде време за контролен ултразвук, проверете резултатите. Но сериозно, добре, те искаха момиче, но се роди момче - така че наистина няма да го обичате по-малко?

Надеждно ли е да се определи пола на нероденото дете по кръвната група на родителите, майката и бащата и как да се направи според таблицата?

Желанието да се знае пола на бебето преди раждането е разбираемо за всеки човек, който се готви да стане родител. Но, за съжаление, не всички хора разбират генетичните принципи, които определят пола при зачеването, и понякога безразсъдно се доверяват на различни псевдонаучни, по кръвна група, методи за изчисляване - хороскопи, таблици, гадаене. Например в мрежата е широко разпространено мнението, че можете да разберете пола на детето по кръвната група на родителите: таблица, сравняваща групите на двамата родители според системата AB0, е широко разпространена на сайтове, посветени на бременността и раждането..

Как да разберем пола на детето по кръвната група и Rh фактора на родителите?

Наистина ли е възможно да се открие пола на детето по кръвната група на родителите? Всеки, който е посещавал часове по биология в училище, може да отговори на въпроса. Първо трябва да запомните каква е групата и Rh фактора. Също така не би навредило да се освежат знанията за X и Y хромозомите, отговорни за пола на човек..

Какво е кръвна група и Rh фактор?

Човешката кръв е основният биологичен материал, който се изучава за определяне на различни състояния на тялото. Използва се за научаване на болести и функционирането на различни органи и системи. От него можете да изолирате генетичния код и точно да идентифицирате човек чрез ДНК. Определянето на пола на детето от кръвта на майката вече също е възможно: с него може да се установи пола на бъдещото бебе с висока точност. Но ние не говорим за група, а за фрагменти от фетална ДНК, съдържащи се в тялото на бременна жена..

Група е генетично обусловен показател, който показва вида на антигените, съдържащи се на повърхността на червените кръвни клетки. В момента най-широко разпространените системи в света са AB0 и Rh. В първия случай говорим за четири групи, които описват няколко вида антигени.

Според системата AB0 има четири групи кръвни клетки:

 • 0 (I) - в структурата на еритроцитите няма антигени;
 • A (II) - само антиген от тип А се намира в червените кръвни клетки;
 • В (III) - еритроцитите съдържат само тип В антиген;
 • AB (IV) - червените кръвни клетки съдържат и двата вида антигени - A и B.

Какво представляват антигените? Това са протеинови структури, които определят биологичната съвместимост. Например, ако пациентът има първата (0) група, тогава, когато втората (A) или третата (B) група се прелее, тялото ще го възприеме като чуждо и ще настъпи реакцията на аглутинация (залепване) на еритроцитите. Това е опасна реакция, която може да бъде фатална. Следователно, човешката кръв се изследва внимателно за групата AB0 за донори и реципиенти..

Rh фактор (Rh) е индикатор за наличието на антиген от тип D. в еритроцитите. Ако е налице, Rh факторът ще бъде положителен (Rh +), а ако отсъства, ще бъде отрицателен (Rh-). Този антиген е важен и в клиничната практика: само Rh-положителни кръвни клетки могат да се вливат в Rh-положителни реципиенти и обратно. Във феталната медицина съществува концепцията за Rh-конфликт, когато майката и плодът имат различни Rh, което води до сериозни проблеми, до спонтанен аборт.

Теоретично обосноваване на метода

Кръвна група се образува, когато се комбинират бащината и майчината ДНК и се образува ембрион. Но възможно ли е да се определи пола на детето по кръвната група на родителите? Според разработчиците на този метод, който се използва широко в Интернет, това може да се направи. Има дори таблица, която сравнява данните и на двамата партньори..

Понякога родителите са нетърпеливи да разберат кой ще им се роди.

Таблица

Според създателите на този метод можете лесно да разберете пола на детето чрез кръв, като сравните родителските групи в следващата таблица..

Таблица за определяне на пола на детето по кръвна група

Как се изчислява?

За да определите пола на детето си по кръвната група на родителите, трябва да разберете показателите на родителите и да ги намерите в таблицата. Полът на плода е в пресечната точка на редовете и колоните на таблицата. Например, ако съпругата има третата (B), а съпругът има първата (0) група, тогава двойката ще има дъщеря. И ако и двамата имат третата група (B), тогава можете да очаквате мъжко дете. Може да изглежда, че това е доста прост начин за определяне на пола на нероденото дете по кръвната група на родителите, но колко надежден е той? Прочетете.

Rh фактор

Според този метод Rh засяга и основните сексуални характеристики, което също е посочено в таблицата за определяне на пола на раждащото дете по кръвна група..

Таблица за определяне на пола на детето по Rh фактор на кръвта

Според тази таблица също е лесно да се установи полът на детето по кръвна група чрез сравняване на показателите на партньорите. Например, ако двама родители имат един и същ резус, тогава те ще имат само дъщери.

В допълнение към Резус и системата AB0 има и друг доста любопитен метод за определяне на пола на детето по кръвта на родителите. Според него кръвта на хората се обновява циклично: при мъжете - на всеки 4 години, при жените - на всеки 3 години. А полът на съпруга, „подновен“ по-рано, се предава на бебето. Например, ако тя беше „подновена“ от баща си тази година, а майка й - преди три години, тогава плодът ще има мъжки полови органи.

Но има сериозен недостатък в теста за пола на бебето за подновяване на кръвта: как да разберете кога е последният? На теория времето за актуализация може да се изчисли по датата на раждане. Например, на 21-ва година от живота, жената трябва да има 7-ма актуализация, а мъжът на 32-ра година от живота трябва да има 8-ма актуализация. Но това не означава, че процесът трябва да започне точно на рождения ден. Въпреки че този метод за актуализиране на кръвта на родителите за изчисляване на пола на нероденото дете също взема предвид кръвопреливането и загубата на кръв, няма научна основа за такъв метод..

Може ли кръвта на баща и майка да определи пола на бъдещото бебе?

И така, как да определим пола на детето по кръвта на родителите и възможно ли е да се направи това изобщо? Ако говорим за биологичния материал на майката, тогава основните полови характеристики на плода могат да бъдат открити, но не с помощта на някакви таблици или онлайн калкулатори. И групата на мъжа по никакъв начин не влияе върху формирането на гениталиите в ембриона, поради което всякакви съвети и препоръки за това как да се определи пола на детето от кръвта на родителите нямат основание. Защо?

Нека си припомним от какво зависят основните сексуални характеристики на човек. Полагат се по време на сливането на яйцеклетката и спермата по време на оплождането. Яйцето има само Х хромозомата, която определя женския пол. Бащината зародишна клетка може да носи както женска, така и мъжка хромозома. Ако по време на оплождането половите клетки на родителите са свързани с X хромозомата и с Y хромозомата, тогава ще има момче. В противен случай ще има дъщеря.

Как антигенните характеристики на кръвните клетки влияят на този процес? Очевидно няма. Според антигенните групи на бащата и майката е възможно да се определи само подобен показател при бебе и то със статистическа вероятност 25, 50 и 100% според обобщената таблица.

Следвайки логиката на този тест, всички семейни двойки трябва да имат синове или дъщери. Тогава защо се раждат деца от различен пол в семейства, включително близнаци? Това е риторичен въпрос, който съдържа отговора на това как да определим пола на нероденото дете по кръвна група. В официалната генетика няма данни антигените на кръвните клетки да влияят по някакъв начин на ембриона.

Определяне чрез майчина кръв (ДНК анализ)

И така, какъв е научният отговор, как да се определи пола на нероденото дете чрез кръв? Разберете, че сексуалните характеристики на плода са реални и медицината потвърждава това. Има кръвен тест за пола на детето - ДНК анализ. С него можете да разберете кой ще се роди след девет месеца, 99-100%.

Същността на генетичния метод за изследване

Възможно е да се определи полът на детето по кръвта на майката вече от 5-7 седмици след планираното зачеване. Лабораторията използва високо чувствителни аналитични методи за идентифициране на фетални клетки на плода, които се намират в тялото на майката в много малки количества..

Този начин за определяне на пола на бременно дете чрез анализ на кръвта на майката е да се търси Y хромозомата в генетичния материал на плода. Ако бъде открита, тя ще посочва мъжките сексуални характеристики с точност 99-100%. Липсата на Y хромозома показва, че ще има момиче.

Първоначално този метод за установяване на пола на детето чрез анализ на кръвта на майката се използва за идентифициране на генетични маркери, които причиняват предаването на наследствени патологии. Днес всеки, дори и при липса на доказателства, може да направи този тест..

Надежден ли е резултатът?

Определянето на пола на нероденото дете чрез анализ на кръвта на майката с помощта на ДНК тест е най-надеждният начин за установяване на пола на плода преди раждането. Той е дори по-информативен от ултразвука.

Но тук има и нюанси. Например при многоплодна бременност този тест може да покаже, че родителите ще имат момче. Но за да се знае със сигурност дали са близнаци или близнаци, ДНК тест вече няма да позволи.

Полезно видео

Определянето на пола на бебето по кръвната група на родителите е един от най-популярните начини да разберете кой плик да купите за дете - син или розов. За да направите това, просто трябва да сравните кръвните групи. Повече за това във видеото:

Как правилно да определите пола на детето по кръвната група на родителите

За да определите пола на детето по кръвната група на родителите, не е необходимо да извършвате специални действия и каквито и да било изчисления. Достатъчно е да знаете каква кръвна група има всеки родител. В зависимост от комбинацията и според специално разработена таблица можете предварително да определите пола на бъдещото бебе, което е толкова интересно за всички бъдещи млади родители. Как да го направя и колко точна е процедурата?

Характеристики на изчисляване на пола на детето

Представеният метод, подобно на определянето на пола на дете, е сравнително нов и донякъде неоправдан. Така че, повечето от прегледите на младите родители показват ненадеждността на описания метод. Някой твърди напълно противоположна версия. Има милиони случаи, когато показателите съвпадат с таблицата.

Методът обаче съществува само на теория, следователно не бива да разчитате напълно на него. Всъщност в повечето семейства се раждат деца от различен пол с едни и същи родители. Невъзможно е да се твърди за предателството на жената. Това е забавно. Така че методът трябва да бъде по-шегуван. И да разберете пола на нероденото дете само с помощта на ултразвуково изследване.

Същността на метода за определяне на пола на детето

Методът е разработен от учени, които са направили известна закономерност между кръвните групи на мъжете и жените. Именно те чрез връзката влияят върху пола на нероденото бебе. Тук се отбелязва влиянието и на двете, но за да се представи цялата същност, трябва да се вземе за основа кръвната група на майката.

И така, долният ред е:

 1. Ако бъдещата майка има първата кръвна група, а предполагаемият баща има първата или третата, двойката ще има момиче. В противен случай изчакайте момчето.
 2. Ако бъдещата майка има втора кръвна група, а предполагаемият баща има първа или трета, тогава двойката ще има момче. Това се потвърждава от много лекари специалисти, които също извършват своеобразна проверка въз основа на своята практика. Ако мъжът има втора или четвърта кръвна група, тогава тези родители ще имат момиче.
 3. Ако бъдещата майка има трета кръвна група, а предполагаемият баща има първата, очаквайте момиче. Тази връзка на кръвните групи на родителите е тествана в повечето случаи, така че можете да тествате теорията върху себе си с почти 100% точност. Във всички други варианти родителите вероятно ще имат момче.
 4. Ако бъдещата майка има четвърта кръвна група, а предполагаемият баща има втора, двойката ще има момиче. В други случаи ще се роди момче.

Невъзможно е точно да се определи пола на бебето, използвайки представения модел. Тук трябва да вземете предвид някои други предпоставки и характеристики на организма..

Определяне на пола на детето по кръвна група: характеристики на резус фактора

От научна гледна точка представеният метод е малко неточен. Тук има разяснения и за да определите напълно пола на нероденото си дете по кръвна група, те трябва да бъдат взети предвид. Важен фактор във въпроса е резус фактор. И така, заедно с метода, описан по-горе, можете да намерите нова закономерност, чиято същност е следната:

 1. Същият Rh фактор на родителите води до раждането на момиченце.
 2. Неравният Rh фактор на родителите води до раждането на момче.

Съгласно принципа на пълна комбинация, тук трябва да присъства леко модифицирана таблица, като се вземе предвид резус фактора и метода, описан по-горе. Но е по-трудно да се състави и учените не са участвали в подобно проучване, вярвайки, че методът е неправдоподобен и не може да се вземе като основа за определяне на пола на нероденото дете от кръвната група на младите родители.

Определяне на пола на детето, като се вземе предвид обновяването на кръвта от родителите

Има много интересна теория, която ви позволява да определите пола на бебето, като вземете предвид обновяването на кръвта на родителите. Някои учени вярват, че човешката кръв има свойства да се обновява и този процес пряко влияе върху формирането на пола по време на зачеването на бебето. Тук също има твърдение, че при мъжете кръвта се обновява на всеки 4 години, докато при жените - на всеки 3 години. Разбира се, подновяването може да се случи и по-рано, ако са преминали процесите на даряване на кръв, е имало сериозен инцидент, в резултат на който дарена кръв е била излята в човек. Всички тези фактори трябва да бъдат взети предвид при по-нататъшни изчисления..

Като пример могат да бъдат посочени следните родители: жена - 25, мъж - 29. След това направете изчисленията:

Жена - 25/3 = 8.3

Мъж - 29/4 = 7.2

Погледнете отблизо вашите резултати. За по-нататъшно изчисление се използва само остатъкът. Същността на теорията се крие в твърдението: чийто остатък е по-малък на брой, детето ще се роди от този пол. В конкретния приведен пример се оказва, че ще се роди момче.

Разбира се, тази техника не трябва да се взема предвид сериозно, тъй като вече беше споменато по-горе за факторите, влияещи върху обновяването на кръвта при родителите. Те трябва да бъдат взети под внимание, но това е доста трудно да се направи и просто е невъзможно сами..

Знаци и суеверия

Допреди няколко десетилетия полът на детето се определяше от прости и общи суеверия. Ето някои от най-интересните:

 1. Когато се роди момче, бъдещата майка поддържа талия по време на бременност. Когато едно момиче е бременна, "талията се носи".
 2. Погледнете отблизо поведението на бебето в утробата. Момчетата са активни, момичетата са по-спокойни.
 3. Момичетата „отнемат“ красотата на майка й, така че една жена по време на бременност може да страда от акне по лицето. Това не се случва на момчетата..
 4. Ако жената ражда деца с малък интервал, тогава най-вероятно първо ще роди дете от противоположния пол.
 5. Когато една жена е привлечена от сладки по време на бременност, тя има момиче, а когато за месни продукти - момче.

Разбира се, подобни признаци, суеверия и методи не могат да повлияят на пола на нероденото дете, така че не трябва да ги приемате като сериозни начини за определяне. След раждането обаче е интересно да се проверят резултатите..