Задайте въпрос и получете висококачествена медицинска консултация. За ваше улеснение в мобилното приложение се предлагат и консултации. Не забравяйте да благодарите на лекарите, които са ви помогнали! На портала има акция "Благодаря - лесно е!"

Вие сте лекар и искате да се консултирате на портала? Прочетете инструкциите "Как да станете консултант".

Не се самолекувайте. Само отговорен подход и консултация с медицински специалист ще помогнат да се избегнат негативните последици от самолечението. Цялата информация, публикувана на портала Medihost, е само с информационна цел и не може да замени посещението при лекар. Ако имате някакви симптоми на заболяване или дискомфорт, трябва да се консултирате с лекар в медицинско заведение.

Изборът и предписването на лекарства може да се извършва само от медицински специалист. Показанията за употреба и дозировка на лекарствени вещества трябва да бъдат съгласувани с лекуващия лекар.

Медицинският портал Medihost е информационен ресурс и съдържа само справочна информация. Материали за различни заболявания и методи на лечение не могат да се използват от пациенти за неоторизирани промени в лечебния план и лекарските предписания.

Администрацията на портала не поема отговорност за материални щети, както и за увреждане на здравето, причинено в резултат на използване на информация, публикувана на уебсайта на Medihost.

Може да се наложи временно да спрете приема на Йодомарин. Въпросът за временно спиране на йодния препарат, по-добре се консултирайте с лекаря, който го е предписал. Също така, съветвайте за използването на местни санитарни средства (Panavir inlayt), имунокоректори (Viferon) за повишаване на имунитета, както и нормализиране на вагиналната микрофлора (Vaginorm C, лактагел), но само след консултация с лекуващия лекар.

LiveAcademy

Статии за здравето и методи за лечение на заболявания

Съвместимост с Geksikon и йодомарин по време на бременност

 • 1 Хексикон по време на бременност
 • 2 свещи Hexicon.
 • 3 коментара
 • 4 супозитории Hexicon по време на бременност, могат ли да се използват, инструкции за лекарството
  • 4.1 Съдържание
 • 5 Действие и композиция
 • 6 Отзиви за лекарството
 • 7 Последствия от прилагането
 • 8 Хексикон по време на бременност
 • 9 Възможен ли е Hexicon по време на бременност?
 • 10 Как да заменим Hexicon по време на бременност?
  • 10.1 Популярни статии:

Хексикон по време на бременност

Възможно ли е да се използва лекарството HEXICON по време на бременност (гарднерелез 10 * 7)

Добър ден. Препоръчва се да приемате лекарството ХЕКСИКОН по време на бременност стриктно съгласно лекарското предписание, тъй като не е установено безопасното му използване по време на бременност. По време на кърмене употребата на това лекарство не е противопоказана..

Според анотацията към лекарството HEXICON не се препоръчва приемът му по време на бременност. В този случай възможно ли е това лекарство да бъде заменено с подобно (гестационна възраст 10-12 седмици)?

Здравей Виктория. Мога да ви кажа, че тестовете HEXICON не са провеждани по време на бременност или не са провеждани в достатъчен обем, за да се потвърди пълната му безопасност. Открит е известен положителен ефект от употребата на това лекарство в акушерската практика. ХЕКСИКОН се използва при лечение на инфекции на урогениталния тракт при бременни жени, както и за подготовка на родовия канал за раждане. ХЕКСИКОН по време на бременност може да бъде заменен по лекарско предписание.

Добър ден. След като започнах да използвам лекарството HEXICON под формата на супозитории, забелязах появата на течно, безцветно, обилно отделяне без никаква миризма. Свързано ли е с употребата на ХЕКСИКОН по време на бременност (17-18 седмици) или е последиците от самата бременност?

Здравейте. Говорете с вашия гинеколог, който Ви е предписал това лекарство. Най-вероятно това се дължи на факта, че останките от ХЕКСИКОН.

Здравейте, докторе! Бременна съм от 15-16 седмици. При следващия преглед лекарят взе цитонамазка и предписа HEXICON заедно с Bifidumacterin. Според инструкциите, HEXICON не се препоръчва да се приема едновременно с йодни препарати. Ами ако трябва да приемам една таблетка Йодомарин 200 на ден? Защо лекарят ми предписа тези лекарства и противопоказано ли е по време на бременност?

Здравей Олга. Лекарството HEXICON не е противопоказано по време на бременност. Но междувременно някои лекарства не се препоръчват да се прилагат интравагинално едновременно с HEXICON.

Здравейте, докторе. Изписаха ми 10 супозитории HEXICON по време на бременност. Поставих една свещ през нощта, но се събудих от факта, че течен прозрачен разряд тече от перинеума. Това нормално ли е и дали е изтичането на околоплодната течност?

Трудно е да се каже без проверка, но често това са останките от свещта HEXICON.

Свещи Hexicon.

Коментари

На теория тези свещи не са опасни, просто някои имат или алергия, или просто някакъв вид отхвърляне. опитайте, сложете (само уплътнение) и ако няма нищо смущаващо, значи всичко е наред.

Потърсете сутрин просто изхвърляне и се вслушайте в усещанията - сърби ли или изгаря. ако нищо не ви притеснява, с изключение на периодично разреждане (тези свещи ще изтекат, не се страхувайте) - тогава всичко е наред!))

Благодаря ви) Излезе точно така)))) сякаш беше описано))))) Не zheniya, не сърбеж, там всичко е наред. само сутра, която ужили така. вече ме изкриви, след като се отцеди (но мисля, че това е моето "любимо" черво, може би е легнало и всичко е изчезнало веднага!!

Сега го слагам, назначени са в болницата, защото има много левкоцити. За мен те са толкова безопасни, обикновен хлорхексидин, ако от тях се появи някакво кафеникаво отделяне, не се притеснявайте, те "накиснаха" някои рани.

Сложих ги, след 5-та свещ започна кърваво отделяне, очевидно хлорът разяжда ерозията ми. те бяха отменени за мен

Тези свещи са срещу възпаление и за профилактика на всякакви заболявания, изглежда има йод в състава, така че не можете да приемате витамини с йод или йодомарин, в противен случай може да е твърде много, може би момичето е било по-ниско и е имало проблеми заради йода.

Предписаха ми съвсем наскоро, истината все още не е отишла за втори анализ, но не чувствам нищо, нищо ефект)) тестовете ще покажат))

Тези свещи също са много течащи, през нощта трябва да ги уплътните., В противен случай съсипете цялото легло.

Супозитории Hexicon по време на бременност, могат ли да се използват, инструкции за лекарството

Активирането на всички процеси в организма по време на бременност е едновременно добро и лошо..

Веднага започват да се проявяват всякакви вируси, бактериални инфекции, хронични заболявания, за наличието на които жената никога дори не е мислила.

Бедните майки страдат от измислени страхове и принуждават лекарите да предписват профилактични лекарства, като Hexicon, за млечница, хламидия и други „наслади“. Но в някои случаи такова лечение може да предотврати прогресирането на болестите..

Съдържание

Действие и композиция

Психоемоционалното състояние на бъдещата майка често много силно влияе върху хода на всички процеси в нейното тяло. Най-малкият стрес може да се прояви под формата на млечница или алергии..

Поради постоянната заетост на областните терапевти и липсата на подходяща медицинска етика в обществените здравни заведения, на бременните жени често се предписват лекарства за предотвратяване на широк спектър от инфекции. Тези лекарства включват Geksikon.

Тези, които са използвали Geksikon по време на бременност, могат да представят различни отзиви - в зависимост от спецификата на организма и предписаното лечение.

Това лекарство има хлорхексидин биглюконат като основна активна съставка.

Спомагателните компоненти са модификации на макрогол (полиетиленоксид 1500, 400), които спомагат за транспортирането на активни вещества в тъканните клетки.

Това се дължи на местния антисептичен ефект на лекарството Geksikon.

Хлоргескидинът отдавна се е утвърдил като относително безопасен широкоспектърен антисептик, използван за обработка на външни и вътрешни тъкани.

Свещите Geksikon (инструкция) по време на бременност се използват най-често. Те обикновено се препоръчват на онези жени, които са правили секс с различни партньори и в случаите, когато жената не е сигурна в здравето на партньора си..

Това лекарство е ефективно при лечение на:

  Вагинит. Трихомониаза. Сифилис. Ендоцервицит. Хламидия. Уреаплазмоза. Кандидоза (като част от комплексната терапия).

Стандартният режим на лечение включва две дози супозитории за седмица или десет дни.

Отзиви за лекарството

Използването на свещи обикновено причинява неудобства на жените, особено на бременните жени, тъй като последните трябва често да посещават различни институции (социални служби, болница).

Първо, супозиториите бързо се разтварят във влагалището, освобождавайки мазна течност навън. Такова отделяне причинява дискомфорт, особено когато се използва лекарството през деня. На второ място, използването на хлорхексидин биглуканат изключва използването на сапун и различни хигиенни препарати по време на пране. На трето място, по време на лечение или профилактика с Geksikon, половият акт е противопоказан..

Интересен факт: свещите Geksikon, инструкциите по време на бременност позволяват да се използва, но няма надеждна информация за безопасността му за плода.

По-точно, изследвания от този вид не са провеждани или резултатите от тях не са официално регистрирани..

По някаква причина много източници мълчат за факта, че Geksikon съдържа йод (макар и в незначителни количества).

Ето защо е забранено приемането на средства с йод едновременно с лечението с това лекарство. По това време те могат да провокират предозиране в организма..

Използвайки свещи Geksikon по време на бременност, трябва да се открият прегледи за ефективността на това лекарство. Много жени го използват преди бременност и са доволни от резултата, тъй като хлорхексидин диглюконатът има способността да облекчава симптомите на дразнене и възпаление буквално в рамките на един час (максимум - 4 часа).

Ефектът му обаче е краткотраен: след шест часа е необходимо да се повтори въвеждането на супозитория във влагалището. Като спешен антисептик с широк спектър на действие, Geksikon се използва успешно при различни женски проблеми..

Последици от прилагането

„Отмяната не може да се използва“ - компетентността за поставяне на запетая се дава предимно на жена. Има случаи, когато на бременна жена е предписван Geksikon повече от веднъж за симптоми, подобни на бактериална инфекция..

Ефективността на такова лечение се оказа почти нулева, тъй като хормоналното разстройство беше причината за дискомфорта. Но за да се идентифицира, беше необходимо да се извърши цялостен дългосрочен преглед, който беше доста обезпокоителен и скъп. В резултат проблемът остава, но биофлората на влагалището е нарушена..

Важно е да се разбере, особено за бъдещите майки, че свещите Geksikon по време на бременност, отзивите, дори ако са положителни, все още са силен антисептик, съдържа хлор.

Употребата на това лекарство редовно и постоянно може да предизвика дисбаланс на микрофлората във влагалището и дори в цервикалния канал.

Това е изпълнено с последствия:

С оглед елиминирането на естествената защита на лигавицата съществува риск от заразяване с резистентни форми на инфекции и гъбични заболявания. Вероятността от алергии се увеличава. Съществува риск от провокиране на персистираща вагинална дисбиоза и в резултат на това хроничен цервицит, вагинит, колпит.

Всяка жена трябва да разбере, че супозиториите Geksikon по време на бременност трябва да се използват само ако има ясна нужда, потвърдена от лабораторни тестове.

И трябва да се използва като част от сложна терапия, поради факта, че може да премахне проблема само на местно ниво и то не за дълго.

Бъдете умни за здравето си!

Хексикон по време на бременност

Защитата от генитални инфекции винаги е важен въпрос за жената. Но през периода на бременността, поради увеличаването на всички рискове (както за майката, така и за плода), това става още по-актуално.

За лечение и профилактика на генитални инфекции по време на бременност, лекарите често предписват Hexicon. Той е активен срещу всички патогени, чувствителни към хлорхексидин биоглюконат. Това вещество действа като антисептик, убива бактериите и дезинфекцира.

Гексикон по време на бременност: инструкции Гексикон се използва за лечение и профилактика на хламидии, уреаплазмоза, сифилис, гонорея, трихомониаза, гарднерелоза, ендоцервицит, вагинит и други инфекции на урогениталния тракт и възпалителни заболявания на влагалището. По време на бременност лекарството също се предписва за възстановяване на микрофлората на влагалището и подготовка на родовия канал преди раждането. Също така, след раждането, може да се предпише Geksikon, за да се предотврати развитието на инфекциозни и възпалителни процеси..

Въвеждането на супозитории Geksikon на бременни жени с терапевтични цели (и за профилактика в следродилния период) обикновено се предписва два пъти дневно - сутрин и вечер - в продължение на 7-10 дни. Най-добре е да поставите свещта (достатъчно дълбока), докато лежите по гръб и след това не ставайте в продължение на един час. Бъдете внимателни, когато приемате йодни добавки едновременно с употребата на Hexicon - консултирайте се с Вашия лекар за това. Също така не можете да въвеждате други свещи във влагалището заедно с тях. За периода на курса трябва да се въздържате от душ гелове и продукти за интимна хигиена, съдържащи сапун. Във всеки случай, когато държите тоалетната, не е нужно да докосвате вътрешните полови органи..

Възможно ли е да се използва Hexicon по време на бременност?

Geksikon се счита за безопасно лекарство, което показва известна ефективност в акушерската практика. Освен това не нарушава микрофлората на влагалището, а напротив, възстановява я. Следователно, безопасно се предписва на бременни жени и кърмачки. Супозиториите действат само локално, практически без да попадат в кръвта.

Инструкциите за лекарството казват, че лечението с Geksikon по време на бременност е възможно по всяко време. Въпреки това, безопасността на Geksikon за развиващ се плод не е напълно доказана, така че лекарството може да се използва изключително според показанията и според указанията на лекар..

Както във всеки друг случай, не е изключена алергична реакция под формата на сърбеж, обрив или дразнене на влагалището. Ако виждате това в себе си - спрете въвеждането на Hexicon.

Как да заменим Hexicon по време на бременност?

В случай на проява на признаци на непоносимост към Geksikon по време на бременност, жената ще трябва да замени това лекарство с алтернатива. Само лекарят, който е предписал тези супозитории, може да направи пълноценна безопасна подмяна. Работата е там, че, първо, е необходимо да се знае за лечението на коя конкретна болест са им предписани и, второ, почти всички алтернативни лекарства са забранени за употреба по време на раждането на дете, тъй като тяхното вредно въздействие върху плода е клинично потвърдено. Има моменти, когато Geksikon по време на бременност може да бъде заменен с Miramistin, Nystatin, Pimafucin, Terzhinan или Epigen спрей, но това трябва да се реши само от специалист! Лекарите твърдят, че няма алтернатива на Hexicon, особено в ранните етапи.

Ако се притеснявате за недоказаната безопасност на Geksikon и подобни лекарства по време на бременност, тогава просто трябва да изчакате раждането и да започнете да лекувате основното заболяване след раждането на бебето. Но в същото време рисковете от инфекция на бебето по време на преминаването през родовия канал ще се увеличат непропорционално.

Така наречените народни средства за лечение на колпит, вагинит и други урогенитални инфекции са неефективни, казват лекарите. Все пак можете да опитате да разрешите проблема си с опитен хомеопат или натуропат..

Хексикон и Йодомарин

Здравейте! От 12 седмици на бременността използвах и двете лекарства в продължение на 13 дни, оказа се, че е невъзможно (лекарят не предупреди и не го видя сама). Какви последици? Какво ще се случи с плодовете? Благодаря предварително.

Възраст: 33

В услугата AskDoctor е достъпна онлайн консултация на гинеколог за всеки проблем, който ви засяга. Медицински експерти предоставят консултации денонощно и безплатно. Задайте въпроса си и веднага получете отговор!

Ако имате подобен или подобен въпрос, но не сте намерили отговора на него, вземете вашата онлайн консултация 03 от лекар експерт.

Ако искате да получите по-подробна медицинска консултация и да разрешите проблема бързо и индивидуално - задайте платен въпрос в лично лично съобщение. бъдете здрави!

Антисептично средство Nizpharm Geksikon вагинални супозитории - преглед

Ще псувам и ще плача и пак ще се кълна. Диво изгаряне и всичко това по време на бременност. Добро лекарство, безопасно.

Здравейте!

В болницата цитонамазката показа повишени левкоцити. Това напрегна лекаря и тя ми препоръча да започна да използвам свещи Hexicon два пъти на ден - сутрин и вечер. Имаме лекарства в болницата, затова отидох в аптеката за свещи..

Цената за опаковане на хексикон е 300 рубли за 10 бр. В други отзиви четох, че лекарството е евтино, но предполагам, че съм мошеник и 300 рубли изобщо не са евтини. Освен това имах нужда от две опаковки на курс. Добре, че не купих веднага втория.

Прочетох инструкциите. Не открих нищо престъпно. Бременните жени могат да го използват, затова започнах да го използвам без никакъв страх.

Лекарството е предназначено както за профилактика на ППИ след незащитен полов акт, така и за лечение на много заболявания.

Прилагайте го преди операция и други процедури.

Също така мислех, че лекарството е просто универсално и определено трябва да бъде в аптечката..

Единственото, което ме притесни, беше, че не трябва да го приемам с йод, но заради щитовидната си жлеза просто го приемам. Но лекарят ме успокои. Подобно, не можете да го използвате с йодни свещи, но можете да го използвате с хапчета. Да, и пия йод сутрин след хранене. И вмъквам свещ през нощта или рано сутринта. Като, няма да има никакви взаимодействия. Тъй като хексиконът не се абсорбира в кръвта. Думите на лекаря са закон. А също и началникът на гинекологичното отделение.

Самите свещи са със стандартен размер. Не ми харесваше да ги използвам. Това изобщо не е цивилизовано, нещо, което да се вмъкне някъде)). Но какво да правите, трябва да се лекувате.

Приложение

Ето защо по някаква причина те не пишат в инструкциите, че свещите моментално се топят и изтичат. Сложих свещта през нощта, докато излязох от болничната тоалетна, докато си легнах - свещта вече ме беше оставила.

На втория ден бях по-умен. Вмъкнах го и хукнах в леглото и краката нагоре. Изглежда, че не изтече веднага, но се въртях и в резултат на това мокро бельо. Само ежедневието няма да спаси - мокро бельо. Необходими са сериозни уплътнения.

Страничен ефект

В процеса на нанасяне забелязах, че след свещта изпитвам някакъв дискомфорт. Имам усещане за изтръпване и парене, но не много силно. А аз съм бременна, никога не се знае какво.

Тя каза на лекаря, каза, че това не може да бъде с лекарството. Вижда се, че имам хипертоничност и се влече във влагалището. Както трябва да пиете магнезий.

На следващия ден просто изгоря адски след поставянето на свещта. Бях готов да се изкача по стените. Тя откачи, отиде до душа. Измих всичко възможно най-много със сапун. Изчаках остатъка от свещта да изтече. И след половин час всичко беше тихо. Няма усещане за парене, няма дискомфорт. Друг лекар беше дежурен. Казах му проблема си, той ме прегледа. Не открих хипертоничност. Казах на hexicon да не използва повече, а сутрин да информира Вашия лекар.

И след това ми предписаха нистатин. За щастие станахме приятели с нистатин.

Аз не съм лекар и затова не мога да препоръчам Hexicon вместо вас. Но ако сте назначени да го прилагате като курс като мен. Не бързайте да купувате две опаковки наведнъж. изчакайте.

Витамини Akvion "Synergin" за тези, които планират бременност

Бъди здрава и щастлива.

Свещи Geksikon - инструкции за употреба, рецензии и цена

Geksikon е една от вагиналните супозитории, използвани в гинекологията. Почти всяка жена е чувала името на такова лекарство. Напълно възможно е мнозина да са виждали реклами на телевизионни свещи или да са чували за свещички от приятели.

В момента Hexicon е популярно лекарство, търсено сред жените. Това лекарство се използва за превантивни цели, както и за лечение на различни видове заболявания, свързани с най-важните гениталии при жените.

Супозиториите Geksikon се показаха изключително от добрата страна и се характеризират като едно от най-безопасните лекарства както за бъдещите майки, така и за бременното бебе. Това се дължи главно на факта, че това лекарство действа локално.

Бих искал да отбележа, че лекарството е одобрено за употреба през периода на бременността. Супозиториите са концентрирани в средата на влагалището и не се абсорбират в кръвта. В съответствие с това е ясно, че лекарството няма ефект върху плода и не може да причини вреда..

Също така, важен факт е, че е необходимо да се спазват правилата за използване на супозитория. Винаги е необходимо да се спазват нормите и инструкциите, предлагани към опаковката на лекарството..

 1. Съставът и външният вид на свещите
 2. Показания за употреба
 3. Противопоказания
 4. Възможни нежелани реакции
 5. Начин на употреба
 6. Дозировка
 7. Схема на лечение
 8. Взаимодействие с други лекарства
 9. Супозитории Geksikon по време на бременност
 10. Използване от детството
 11. Хексикон по време на менструация
 12. Използване на супозитории Geksigon в гинекологията
 13. Аналози на свещи Geksikon
 14. Отзиви
 15. специални инструкции
 16. Цена
 17. Условия за отпускане от аптеките
 18. Условия за съхранение

Състав и външен вид на свещи

Основата на състава на свещите Geksikon е вещество като хлорхексидин биглюконат.

Това лекарство се произвежда на антисептична основа, чиято способност е да се бори активно с бактерии от такъв сорт като грам-отрицателен тип и грам-положителен тип..

Това лекарство също е подходящо за защита срещу полово предавани инфекции..

Основната характеристика на тези супозитории е, че те нямат отрицателен ефект върху нормалната микрофлора на влагалището, а именно върху лактобацилите.

Също така си струва да се отбележи, че бактериите са устойчиви на киселини. Такова лекарство не е приложимо, ако изхвърлянето е придружено от кръв или гной. На първо място, защото супозиториите Geksikon нямат същата ефективност, присъща на лекарството.

Външният вид на свещите Hexicon наподобява торпедо. Цветът на свещите е жълтеникав, понякога бял. Опаковката съдържа 10 броя супозитории. В някои точки на продажба е възможно да закупите такова лекарство в размер на една свещ. Освен това в кутията можете да видите специални върхове на пръстите, предназначени за еднократна употреба..

Показания за употреба

Hexigon е показан за употреба в случаи като:

 • в случай на необходимост от превантивна поддръжка срещу полово предавани патогени. Патогените включват: сифилис, хламидия, гонорея, уреаплазма и други заболявания.
 • Също така, това лекарство има показания за употреба за превантивна работа по отношение на процеси от инфекциозен и възпалителен тип. Като правило се среща в акушерската и гинекологичната практика.
 • обикновено супозитории като Hexigon се предписват на жени непосредствено преди процеса на раждане, преди различни хирургични процедури и преди аборт.
 • в случая, когато жената избере метод за защита, създаването на вътрематочно устройство. Geksikon се предписва и от лекарите за профилактика.
 • след отстраняване на вътрематочното устройство, Hexigon е показан за употреба.

Това лекарство се търси за терапия:

 • вагинална дисбиоза;
 • с различни вагинити, също има благоприятен ефект.

Противопоказания

Разбира се, както всяко друго лекарство, Geksikon има редица противопоказания, които трябва да се спазват. Всички противопоказания са представени в инструкциите, придружаващи лекарството в опаковката..

Лекарството Geksikon може да причини:

 • сърбеж;
 • зачервяване;
 • алергична реакция към лекарството.

След завършване на приема на лекарството всички реакции незабавно спират. Както показва практиката, няма други негативни въздействия като такива. В случаи на предозиране приемът на лекарството също не се отбелязва и не се установява.

По правило свещите Hexigon се понасят лесно за тялото на жената и се постига положителен резултат възможно най-скоро..

След като влезе вътре, Hexicon започва да се топи и да се смесва с кръвта. Съответно, лекарството излиза с кръв. Можете да разберете, че няма да можете да видите никаква полза и ефект. Това се обяснява с факта, че свещите започват своето действие..

Преди да започнете лечение със супозитории като Hexicon, трябва да спазвате менструалния календар. Ако не спазвате и не поддържате календар, резултатът от лечението ще бъде нулев..

Ако критичните дни са изчезнали по време на лекарствената терапия, тогава си струва да посетите лекар за консултация. Възможно е да се наложи да спрете лечението с такова лекарство..

След възстановяване, курсът на терапията, ако желаете, може да бъде възстановен и продължен. Възможно е лекарят да избере друго лекарство, което може да помогне за излекуване без прекъсване и да види резултата от лечението..

Възможни нежелани реакции

Както всяко друго лекарство, Geksikon има редица странични ефекти, които могат да се появят по време на терапията..

Когато се лекува с такова лекарство, появата на:

 • повишена суха кожа;
 • лигавици;
 • в бъдеще сухата кожа може да се развие в процес на дразнене и контактен дерматит.
 • също така е възможно да се появи алергия, придружена от парене и сърбеж.

Начин на употреба

Възможно е много хора да знаят, че терапията със свещи в момента е един от най-популярните видове лечение. Като такива не се изискват изисквания и специална подготовка за приемане на лекарството под формата на свещичка.

Достатъчни са само няколко безплатни минути, както и възможността да заемете хоризонтално положение. В действителност, за въвеждането на супозитория е необходимо да се осигури мир, за да може лекарството да започне да действа.

Условия за ползване:

 1. Според инструкциите използването на такива свещи се препоръчва вечер, преди лягане. Това трябва да се направи, когато супозиториите се предписват за терапия веднъж дневно..
 2. Когато супозиториите се предписват два пъти на ден, е необходимо да се лежи в хоризонтално състояние в покой след приемането им. Препоръчително е да лежите половин час.
 3. Необходимо е да се осигури дълбокото въвеждане на супозитории във влагалището. Именно там, под въздействието на температурни условия, свещите започват да се топят и разпространяват, което означава, че лекарството започва своя ефект върху непосредствения фокус на възпалението.

Дозировка

Спазването на дозата е изключително важен момент в лечението. Обикновено лекарите предписват индивидуално дозата за лечение.

При жените дозировката може да се различава, но това не се случва всеки път:

 1. Първо, дозата се определя от инструкциите, приложени към опаковката на самото лекарство..
 2. На второ място, лекарят може самостоятелно да променя дозата, необходима за спазване, за да постигне най-добрия резултат от лечението..

Дозировката на това лекарство се прилага интравагинално. За лечение, като правило, лекарите предписват една супозитория два пъти на ден..

Въвеждането на супозитория се препоръчва да се извърши в рамките на първите два часа след полов акт, без защита.

Схема на лечение

Както знаете, всеки лекар избира режим на лечение с всяко лекарство. Освен това трябва да се отбележи, че схемата на лечение е различна за всички пациенти и се различава.

Първо, всяка жена е индивидуална. На второ място, здравословното състояние и пренебрегването на инфекциозно заболяване също са различни..

Следователно, лекарят самостоятелно избира режима за лечение и взаимодействие с други лекарства, ако е необходимо..

Всъщност инструкциите, приложени към лекарството, съдържат ясни изисквания, които трябва да се спазват..

При лечение със супозитории Geksikon се изисква да се инжектира супозитория интравагинално възможно най-дълбоко два пъти на ден. Това трябва да се прави както сутрин, така и вечер. Най-подходящият курс на терапия е седем до десет дни.

Максималната продължителност на курса на терапия с Hexicon продължава двадесет дни. Точно същата техника се използва през периода на раждането на дете..

Превантивните мерки за заболявания, придружени от полово предавани инфекции, се извършват, както следва:

 • В рамките на два часа след завършване на незащитения полов акт е необходимо да поставите една свещ възможно най-дълбоко във влагалището.
 • В никакъв случай не трябва да чакате време, в противен случай ефективността на лекарството няма да бъде.
 • Препоръчва се такива супозитории да се използват след всеки път, когато е имало незащитен контакт с партньор, който не си вдъхва доверие. По време на бременност такова лекарство ще бъде добър избор и отлично решение поради обстоятелствата, че Geksigon е доста леко лекарство, което рядко причинява странични реакции и явления.

Като правило, страничните ефекти могат да напомнят за себе си и в малка степен. От противопоказанията, като непоносимост към някои компоненти, които съставляват това лекарство, се отбелязва.

Hexicon е доста добро лекарство, което може да излекува не само млечница, но и венерически заболявания..

Взаимодействие с други лекарства

Както знаете, всички лекарства, чието действие е насочено към лечение и премахване на гинекологични проблеми, имат активен компонент в състава си.

Тези активни съставки не винаги позволяват на други лекарства да започнат своето действие и ефект. Ето защо трябва да знаете кои лекарства са съвместими и дали комбинацията от лекарства ще навреди на процеса на лечение..

Освен това, преди да започнете лечението, трябва да знаете за съвместимостта на това лекарство с други лекарства. Това се дължи главно на факта, че други лекарства, използвани преди началото на терапията, могат да изместят активното вещество хексикон и да намалят неговата ефективност..

Трябва да се отбележи, че това лекарство не е съвместимо:

 • С натриев лаурил сулфат;
 • С натриева карбоксиметил целулоза;
 • Сапонините също принадлежат към групи вещества, с които Geksikon не е съвместим. Не се препоръчва лечението да се извършва паралелно с препарати, съдържащи йод в състава им.

В същото време е разрешено да се използват такива лекарства, които са част от катионната група. Това са препарати, съдържащи бензалкониев хлорид и цетримониев бромид. Етанолът има способността да увеличава ефективността на разтвора.

Супозитории Geksikon по време на бременност

Бременността е много важен период в живота на всяка жена. Както знаете, през този период има много противопоказания за женското тяло, включително използването на определени лекарства.

Голямото предимство на това лекарство е, че употребата му през който и да е триместър няма да има отрицателен ефект директно върху плода. Това е така, защото безопасно и нежно произвежда лечебния си ефект..

Също така е малко вероятно да се появят нежелани реакции. И като правило те се проявяват под формата на алергични реакции, които изчезват в близко бъдеще. Единственото противопоказание е индивидуалната непоносимост към съставните части на лекарството, които съставляват.

Следователно за бременни жени такова лекарство е одобрено от лекарите като превантивна мярка и като терапия. Можете да го използвате и по време на кърмене..

Използване от детството

В детска възраст се препоръчва употребата на лекарството Geksikon D.

Хексикон по време на менструация

Често лекарите препоръчват започване на лечение със супозитории в първия ден на менструацията. Лекарите обясняват това с факта, че резултатът от лечението ще бъде постижим при всякакви обстоятелства и ефектът ще бъде забележим..

Както беше отбелязано по-рано, менструацията е периодът, в който функционалният слой на ендометриозата се отхвърля. Този процес може да възникне при кървене..

Използването на свещи Geksikon през този период няма да даде видим ефект и резултат. Попадайки във влагалището, лекарството започва незабавно да се топи и да прониква в стените на лигавицата.

Поради факта, че кървенето не спира, супозиториите започват да се смесват с кръвта и след това излизат заедно..

Използване на супозитории Geksigon в гинекологията

В гинекологията Geksikon се използва за лечение на патологии като:

 • Geksikon се използва широко в гинекологията за лечение на млечница, както и генитални инфекции. Както беше отбелязано по-рано, лекарството не е противопоказано за употреба от бременни жени, което несъмнено е голямо предимство. Трябва да се отбележи, че лекарството е одобрено за употреба не само като профилактика и борба с млечница, но и след незащитен полов акт. Такова лекарство започва своя ефект поради факта, че съдържа активни вещества. В гинекологията това лекарство често се използва за извличане на проблеми. И също така, лекарството Geksikon няма да доведе до отрицателни ефекти върху тялото на жената и това е важен факт..
 • Ерозията на шийката на матката е дефект, изразен като нарушение на целостта на тъканната обвивка. В този случай се появява презентация под формата на малка язва на лигавицата, разположена на шийката на матката. Никой няма да може сам да види и идентифицира дефекта. Доста голям брой жени страдат от това заболяване. Не всеки е в състояние да усети някакви признаци и симптоми. Възможно е да разберете за заболяването само по време на прегледа от гинеколог. В живота ерозията изглежда като малка язва. По време на периода на растеж и постигане на малка ерозия, първоначално е разрешено да се използват вагинални супозитории като лечение. Hexicon ще бъде отлично решение в тази ситуация. Това лекарство започва активно да се бори с това заболяване и предизвиква много положителни отзиви от пациентите. Супозиториите са доста меки и благодарение на това те не нараняват лигавицата и започват активно да влияят на лактобацилите. Причините за заболяването са различни, а именно:
  • херпес симплекс вирус;
  • хламидия;
  • дисбиоза на влагалището;
  • използването на химикали;
  • наранявания, които се развиват в ерозия;
  • други причини.

Аналози на свещи Geksikon

Както всяко друго лекарство, лекарството Hexicon има аналози, които ви позволяват да замените самото лекарство. Аналози са тези препарати, които съдържат активен компонент под формата на хлорхексидин биглюконат. Или такива вещества, които са сходни по принцип на действие.

Трябва също така да се отбележи, че лекарствата под формата на супозитории с такъв състав като хлорхексидин не са толкова много в наши дни. Има аналози под формата на решение.

Сред известните лекарства можете да използвате:

 • Клейорон;
 • Катеджел;
 • Депантол.

Отзиви

Отзиви за лекарството Geksikon:

специални инструкции

Трябва да се отбележи, че лекарството Geksikon е много ефективно за профилактика на полово предавани инфекции. В никакъв случай ефективността на лекарството ще се прояви, ако се използва при лечение два часа след незащитен полов акт..

Не позволявайте на това лекарство да влиза в контакт със слуховия нерв и менингите. Ако лекарството попадне върху лигавицата на окото, изплакнете добре окото с течаща вода. Употребата на лекарството по време на кърмене и бременност е разрешена, но е необходима консултация с лекар.

Най-важното е да не се самолекувате и да не експериментирате самостоятелно с лекарства, които съдържат доста силни и активни вещества..

Geksikon се произвежда в количество от 1 брой. и 10 бр. Лекарството е доста евтино на руския пазар.

Цената на свещите Geksikon в Русия 16 mg 1 бр. - от 58 рубли. Geksikon, вагинални супозитории 16 mg 10 бр. - от 258 рубли.

Условия за отпускане от аптеките

Лекарството е одобрено за употреба като лекарство без рецепта в аптека.

Условия за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява на недостъпно за деца място, защитено от светлина при температура не по-висока от 25 ° C. Срок на годност - 2 години.

Geksikon d и Yodomarin 200

Проверка на съвместимостта на лекарствата Geksikon D и Yodomarin 200. Възможно ли е да се пият тези лекарства заедно и да се комбинират.

Не е открито взаимодействие.

Не е открито взаимодействие.

Проверката е извършена въз основа на справочници за лекарства: Vidal, Radar, Drugs.com, "Лекарства. Наръчник за лекари в 2 части", изд. Машковски М.Д. Идеята, групирането и селективният ръчен анализ на резултатите са извършени от кандидата на медицинските науки, терапевта Шкутко Павел Михайлович.

 • Хексикон d-хлорхексидин
 • Йодомарин 200-Акузид
 • Йодомарин 200-Акрипамид
 • Йодомарин 200-Акрипамид ретард
 • Йодомарин 200-Актиферин
 • Йодомарин 200-Актиферин композитум
 • Йодомарин 200-Акутер-сановел
 • Йодомарин 200-Амприлан nd
 • Йодомарин 200-Апо-триазид
 • Йодомарин 200-Аргефер
 • Йодомарин 200-Арител плюс
 • Йодомарин 200-Арифон ретард

2018-2020 Combomed.ru (Kombomed)

Всички комбинации, сравнения и друга информация, представена на сайта, са справочна информация, генерирана в автоматичен режим и не може да служи като достатъчна основа за вземане на решение относно тактиката на лечение и профилактика на заболявания, както и безопасността при използване на лекарствени комбинации. Необходима е консултация с лекар.

Не е открито взаимодействие - това означава, че лекарствата могат да се приемат заедно, или в момента ефектите от съвместната употреба на лекарства не са достатъчно проучени и се изисква време и натрупана статистика, за да се определи тяхното взаимодействие. Необходима е консултация със специалист, за да се реши проблемът със съвместния прием на наркотици.

Взаимодейства с лекарството: *** - означава, че в базата данни на официалните справочници, използвани за създаване на услугата, е намерено взаимодействие, статистически записано от резултатите от изследванията и употребата, което може или да доведе до негативни последици за здравето на пациента, или да засили взаимен положителен ефект, което също изисква съвет от специалист за определяне на тактиката на по-нататъшното лечение.

ДОСТАВЯ ХЕКСИКОН ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА

СЪЗДАЙТЕ НОВО СЪОБЩЕНИЕ.

Но вие сте неоторизиран потребител.

Ако сте се регистрирали по-рано, тогава „влезте“ (формуляр за вход в горната дясна част на сайта). Ако сте тук за първи път, регистрирайте се.

Ако се регистрирате, ще можете да следите отговорите на вашите съобщения в бъдеще, да продължите диалога в интересни теми с други потребители и консултанти. Освен това регистрацията ще ви позволи да водите лична кореспонденция с консултанти и други потребители на сайта..

Хексикон по време на бременност

Възможно ли е да се използва лекарството HEXICON по време на бременност (гарднерелез 10 * 7)

Добър ден. Препоръчва се да приемате лекарството ХЕКСИКОН по време на бременност стриктно съгласно лекарското предписание, тъй като не е установено безопасното му използване по време на бременност. По време на кърмене употребата на това лекарство не е противопоказана..

Според анотацията към лекарството HEXICON не се препоръчва приемът му по време на бременност. В този случай възможно ли е това лекарство да бъде заменено с подобно (гестационна възраст 10-12 седмици)?

Здравей Виктория. Мога да ви кажа, че тестовете HEXICON не са провеждани по време на бременност или не са провеждани в достатъчен обем, за да се потвърди пълната му безопасност. Открит е известен положителен ефект от употребата на това лекарство в акушерската практика. ХЕКСИКОН се използва при лечение на инфекции на урогениталния тракт при бременни жени, както и за подготовка на родовия канал за раждане. ХЕКСИКОН по време на бременност може да бъде заменен по лекарско предписание.

Добър ден. След като започнах да използвам лекарството HEXICON под формата на супозитории, забелязах появата на течно, безцветно, обилно отделяне без никаква миризма. Свързано ли е с употребата на ХЕКСИКОН по време на бременност (17-18 седмици) или е последиците от самата бременност?

Здравейте. Говорете с вашия гинеколог, който Ви е предписал това лекарство. Най-вероятно това се дължи на факта, че останките от ХЕКСИКОН.

Здравейте, докторе! Бременна съм от 15-16 седмици. При следващия преглед лекарят взе цитонамазка и предписа HEXICON заедно с Bifidumacterin. Според инструкциите, HEXICON не се препоръчва да се приема едновременно с йодни препарати. Ами ако трябва да приемам една таблетка Йодомарин 200 на ден? Защо лекарят ми предписа тези лекарства и противопоказано ли е по време на бременност?

Здравей Олга. Лекарството HEXICON не е противопоказано по време на бременност. Но междувременно някои лекарства не се препоръчват да се прилагат интравагинално едновременно с HEXICON.

Здравейте, докторе. Изписаха ми 10 супозитории HEXICON по време на бременност. Поставих една свещ през нощта, но се събудих от факта, че течен прозрачен разряд тече от перинеума. Това нормално ли е и дали е изтичането на околоплодната течност?

Трудно е да се каже без проверка, но често това са останките от свещта HEXICON.

Geksikon по време на бременност: 4 случая на среща

Когато носи бебе, тялото на жената претърпява множество промени. Освен това имунната система отслабва. Гексикон по време на бременност се препоръчва за лечение и профилактика на инфекции на гениталните пътища. Лекарството не влияе върху развитието на детето, като в същото време ефективно неутрализира патогенната флора на репродуктивната система.

 1. Лекарство Geksikon: аналози на лекарството по време на бременност
 2. Супозитории Geksikon по време на ранна бременност
 3. Прегледи на жени: Geksikon по време на бременност през 1-ви триместър
 4. Безопасни свещи Geksikon по време на бременност: инструкции за употреба
 5. Как и за какво да използвам Hexicon преди раждането
 6. Как да използвате Hexicon по време на бременност (видео)

Лекарство Geksikon: аналози на лекарството по време на бременност

По време на бременност лекарствата трябва да се подбират особено внимателно. Значителна част може да повлияе отрицателно на развитието на плода. Hexicon е лицензиран аналог в борбата срещу патогенната микрофлора във влагалището.

Лекарството е антисептик и се произвежда от производителя под формата на разтвор и вагинални супозитории. Съставът съдържа активното вещество хлорхексидин.

Хексикон е активен при следните заболявания:

 • Бактериална вагиноза;
 • Колпит;
 • Профилактика на половите заболявания: сифилис, хламидия, гонорея, херпес;
 • Пренатална профилактика на инфекциозно влагалищно възпаление.

Супозиториите са лесни за използване и удобни за бременни жени. Лекарството не е противопоказано за употреба в ранните етапи. Той е в състояние да възстанови естествената микрофлора на влагалището, не се абсорбира в кръвта, следователно е безопасен за плода. В следродилния период се използва за предотвратяване на гнойно възпаление на шевовете и разкъсванията. Противопоказания: индивидуална непоносимост. В този случай специалистите могат да предписват аналог на лекарството..

Лекарства със сходни ефекти:

 • Мирамистин, форма на освобождаване - разтвор, който е изключително неудобен за използване у дома;
 • Супозитории Terzhinan, противопоказания за първия триместър на бременността;
 • Спрей Epigen, добър заместител, може да се използва на всеки етап от бременността;
 • Genferon супозитории, предписани, ако планираната полза за майката е по-висока от риска за плода, се предписват от 2-ри триместър.
 • Таблетките Unidox solutab, ефективни срещу различни бактерии, вируси и гнойно възпаление, са противопоказани при бременност и кърмене.

Изборът на лекарството трябва да се извършва само от лекуващия лекар въз основа на проведените тестове. В някои случаи е по-добре да използвате лекарство, съдържащо антибиотик или противогъбично средство.

Супозитории Geksikon по време на ранна бременност

Предимството на лекарството е използването му в началото на бременността. През първите 12 седмици се полагат жизненоважните органи на бебето. Всяко неконтролирано използване на лекарства може да провокира патология, да забави развитието или да допринесе за спонтанен аборт.

За разлика от много лекарства, Geksikon действа локално, не прониква в кръвта и не влияе неблагоприятно върху тялото на ембриона. Лекарството запазва естествената микрофлора на влагалището, което допринася за бързо възстановяване. Лекарството се предписва на всички етапи на бременността, както и по време на кърмене.

Бъдещите майки трябва да знаят, че лекарството може да причини нежелани реакции:

 • Изгаряне;
 • Сърбеж;
 • Алергични обриви;
 • Вагинална сухота.

Ако се появи дискомфорт, трябва да уведомите Вашия лекар за реакциите. За да намалите вероятността от нежелани прояви, трябва да се придържате към някои правила. По време на периода на лечение е необходимо да се въздържате от сексуална активност..

Не можете да комбинирате Geksikon с други вагинални супозитории. Не приемайте едновременно лекарства, съдържащи йод, като Йодомарин.

Необходимо е да се изоставят хигиенните продукти, съдържащи анионна група. Няма съвместимост на лекарството с натриев лаурил сулфат. Експертите казват, че Geksikon е единственото лекарство, което може безопасно да се използва в началото на бременността..

Прегледи на жени: Geksikon по време на бременност през 1-ви триместър

Отзивите за жени в ранна бременност са положителни. Някои представители на нежния пол отбелязват удобната форма на освобождаване и ефективността на лекарството. В допълнение, използването му през 1-ви триместър и лактацията се превръща в голям плюс, без увреждане на тялото на майката и детето..

Някои жени отбелязват страничните ефекти на лекарството:

 • Изгаряне;
 • Сърбеж;
 • Зачервяване на срамните устни;
 • Кървави проблеми;
 • Подсирени съсиреци от влагалището.

Кръвта в началото на бременността плаши бъдещите майки. Въпреки това, поради увеличения брой левкоцити, розовото отделяне при прием на Hexicon се счита за норма. Кървенето може също да показва отлепване на плацентата или заплаха от спонтанен аборт. За някой от симптомите трябва да се консултирате с гинеколог.

Geksikon в някои случаи провокира млечница, когато приема лекарството по време на гъбични заболявания. В тази ситуация трябва да спрете приема на лекарството и да преминете тестове за патогенни микроорганизми. Geksikon помага в борбата срещу инфекции с уреаплазма, която причинява възпаление на матката и влагалището. Ако не се лекува, инфекцията може да се предаде на плода вътреутробно.

Безопасни свещи Geksikon по време на бременност: инструкции за употреба

Производителят произвежда свещи Geksikon и Geksikon D. Разликата между лекарствата в дозата на хлорхексидин. Половината дозировка се съдържа в Hexicon D, който се предписва на бременни жени в 1-ви триместър с неизразени форми на вагиноза, както и за профилактика преди раждането и по време на планирането на бременността. Свещите са с форма на торпедо, бледожълт цвят. Преди употреба е необходимо да освободите супозитория от опаковката.

Инструкции за употреба:

 1. За лечение на вагинит във влагалището се поставят супозитории. Необходимо е лекарството да се поставя два пъти дневно в продължение на една седмица.
 2. След въвеждането трябва да вземете хоризонтално положение за половин час. Както е предписано от лекар, курсът на лечение се увеличава до 18 дни.
 3. За да предотвратите генитални инфекции, поставете 1 супозитория във влагалището не по-късно от 2 часа от момента на полов акт.
 4. Разтворът се инжектира във влагалището с помощта на специална дюза от 5-10 ml. Лекувайте срамните устни, пубиса и вътрешната част на бедрата.

При стоматит изплаквайте с течен хексикон за 2-3 минути, няколко пъти на ден.

Как и за какво да използвам Hexicon преди раждането

В последните етапи на бременността Geksikon се използва за предотвратяване на инфекциозни заболявания преди раждането. Когато дете премине през родовия канал, има голяма вероятност от инфекция с различни бактерии и вируси, което ще има изключително неблагоприятен ефект върху крехкото тяло.

Санирането се извършва преди лягане. Супозиториите се вкарват във влагалището, 1 супозитория за 5 дни.

При леки възпаления лекарството се използва два пъти дневно в продължение на една седмица. В някои родилни болници санирането се извършва непосредствено преди раждането, чрез третиране на гениталиите с разтвор Hexicon. Според инструкциите лекарството може да се използва на всеки етап от бременността, което е очевидно предимство в сравнение с аналозите.

Трябва да се обърне специално внимание през първите 12 седмици. В случай на непоносимост, Geksikon може да бъде заменен с друго лекарство, но само през 2-ри и 3-ти триместър. Съхранявайте лекарството на сухо и хладно място. Температурният режим не трябва да надвишава 20 o C. Ако се съхранява неправилно, лекарството частично губи своите лечебни свойства. Лекарственият продукт трябва да се използва в рамките на 3 години от датата на производство. Свещите с изтекъл срок на годност не се препоръчват.

Как да използвате Hexicon по време на бременност (видео)

Geksikon е доказал своята ефективност и безопасност на практика, поради което се използва активно в гинекологията. Самолечението по време на бременност не е допустимо. Лекарството се приема само според указанията на лекаря и предписания курс.