В света има много традиционни методи, които помагат да се определи пола на нероденото бебе. Един популярен метод е използването на японския календар, който има своя уникална история..

 1. Историята на японския метод за изчисление
 2. Каква е същността на метода?
 3. Как да определите пола с помощта на японския календар?
 4. Гаранции за точност
 5. Японски и китайски метод: разликата
 6. Отзиви

Историята на японския метод на изчисление

Японският календар за определяне на пола на нероденото дете се появява в древни времена. Сред културните особености може да се открои вярата в тайната на произхода на човешкия живот. Те придават особено значение на датата на раждане. Нумерологията беше призната сред точните науки. Основната цел на мъжа в семейството е възпроизвеждането на бъдещ наследник, който ще продължи състезанието, така че въпросът за изчисляване на пола на бебето подтикна японците да създадат специална процедура за изчисляване, която ще помогне да се разбере предварително кой ще се появи в семейния договор..

Каква е същността на метода?

Концепцията за идентифициране на пола се основава на предположението, че отметката за пол произхожда от образувания набор от хромозоми в резултат на оплождането.

Женското тяло е способно да произвежда само хромозоми според женската черта - X, а мъжът произвежда и двата вида, мъжки и женски - X, Y. Ако по време на оплождането на яйцеклетката женските хромозоми преобладават, тогава ще се роди момиче. Момчето трябва да се очаква, ако наборът от хромозоми се формира под формата на X и Y.

Как да определите пола с помощта на японския календар?

За да бъде удобно да се използва календарът, експертите разделиха цялата информация на няколко графични таблици. Това помага да се избегнат грешни изчисления. Първият е предназначен да изясни кодовата комбинация, а вторият е месецът, в който е заченат плода.

Работата с първата таблица включва изчисляване на специален код, който се състои от рождени дни, бъдещи родители (мъж и жена). Първият показател е раждането на баща. Изчертаваме права линия по вертикалата и хоризонтална линия ще премине от втория индикатор на майката. На кръстовището ще има кодов номер.

За да използвате втората таблица, трябва да знаете точния месец, когато е настъпило зачеването. Стойността на кода се намира в горната част на таблицата. Начертайте вертикална линия от изчислената стойност. Точността на резултата се определя от поставените кръстове.

Гаранции за точност

Японският метод за планиране на пола на бебето не е 100% точен. Средната стойност е 80%. Привържениците на японската версия на смятането го използват за планиране на бременност и зачеване на дете от определен пол..
Експертите продължават да обсъждат използването на този метод, тъй като не всички получени данни могат да се нарекат точни. Генетиците твърдят, че датата на раждане няма нищо общо с формирането на пола.

Как да заченете момче на 100 процента чрез овулация, ден, час и в каква позиция, прочетете тук.

Как да забременея с момиче според календара, овулацията, молитвите и непременно 100%: https://hochu-detey.ru/conception/main/kak-zachat-devochku.html

Японски и китайски метод: разликата

Има алтернативна опция за изчисляване на пола на бъдещото бебе според традиционната китайска система. Разликата е, че графиката вляво гласи:

 • Възраст на бъдещата родилка
 • В горната част на месеца, през който е настъпило зачеването.

Извличаме линии от всяка стойност и при тяхното пресичане ще се разкрие резултатът: момче или момиче. За постигане на най-точни резултати се препоръчва едновременното използване на два метода.

Отзиви

Прочетох за японския календар за зачеване, реших да подходя отговорно към въпроса, за да не правя грешки. Имам две деца и при всяка бременност със съпруга ми използвах японски таблици за определяне на пола на детето. Не мога да кажа колко съвпадение е това, но резултатите бяха последователни след две употреби. Първо изчислих времето на овулация онлайн и след това погледнах таблицата от получената стойност.

Използвах две таблици наведнъж: японска и китайска, но тук резултатите се разминаха. В резултат на това стойностите, получени по японски метод, се оказаха надеждни. Основното нещо е да разберете точните данни. Имам проблеми с преброяването на овулацията и не вярвам на онлайн услугите. След като посети нейния гинеколог, тя ми помогна да направя точно изчисление. Сравнявайки и двата варианта за броене, мога да кажа с точност, че японският календар за бременност е правилен. Проверено на личен опит.

Получих грешен резултат. Очакваше се момче и в крайна сметка се роди красиво момиче. Но едва след раждането на третото ми дете разбрах, че аз самият съм го използвал неправилно. Като стойност взех датата, когато научих за бременността. Скъпи жени, не повтаряйте грешките ми. Взема се предвид само моментът на овулация. Това се отразява сериозно на резултата, така че ако няма начин да откриете някои данни, по-добре е да използвате таблици като цяло.

Лично на мен не ми помогна нито една маса. Според резултатите от моите изчисления, според китайската и японската таблици трябваше да се роди момиченце. В резултат на това се роди любим син. Проверих резултатите няколко пъти, но не можах да намеря грешката. Най-вероятно бях един от хората, които имаха някаква грешка. Като цяло искам да отбележа, че самият принцип е много интересен и не бих имал нищо против да го използвам отново, за да се уверя, че наистина не работи..

Научете за надеждността на календарите за зачеване от видеото:

Японски календар за определяне на пола на детето отзиви

Не подхождах на пода според никакви таблици! Всички тестове / таблици обещаха дъщеря, но се роди син =)

какво казаха на ултразвука?

на момичето също беше обещано?

чрез ултразвук момче, но сестра ми не видя момчето в 3d =)

подготвя се за момичето и когато момчето се роди и каза, сестрата дори попита отново =)

всички маси трябваше да са момичета, ултразвукът показа момче. Ще видим кой ще се роди.

и какво на ултразвук може да сбърка лекар?

честно казано, имате повече доверие на лекар, отколкото на маси :))))

Имам дъщеря, според таблицата, син и син, дъщеря. :-) макар че третият съвпадна, според други признаци също беше глупост.

Не съвпаднах

за всички таблици, тестове трябваше да има дъщеря, те не поискаха ултразвук, искаха изненада, но се забъркаха в таблици. Но веднага щом забременях, веднага усетих, че ще има момче. Интуицията не разочарова. И масите са глупости, създадени за забавление на бременни жени).

Японски метод: Онлайн калкулатор

Как да използвам онлайн калкулатор

 1. Въведете всички първоначални данни: месец на раждане на баща, месец на раждане на майка, месец на зачеване.
  Ако искате да проверите калкулатора за вече родено дете, поставете отметка в квадратчето до „Искам да проверя метода по датата на раждане на детето“ и въведете неговата дата на раждане в полето по-долу.
 2. Щракнете върху Изчисли пол. Резултатът ще покаже „съотношението на двойките“ и кой е по-вероятно да бъде заченат от вас през посочения месец.

Можете да направите това изчисление сами, то изобщо не е сложно. Данните трябва да се разглеждат само в две таблици. Методът е описан по-долу..

Относно японския метод за планиране на пола на детето

Японският метод не можеше да не се появи. Наистина в тази страна и до днес има неписано правило: семейната двойка със сигурност трябва да роди и отгледа момче - „наследник“. Традицията се връща към древните императори (в края на краищата те трябва да продължат династията). Тогава раждането на момче се превърна в „цел“ не само за владетелите и аристократите, но и за обикновените фермери.

Японският метод не е научен, той се прилага въз основа на обобщаването на наблюденията.

Таблици за изчисляване на пода по японски метод

По-долу има 2 таблици, използвани за разработване на калкулатора.

Изчислението се извършва на 2 етапа.

1. Според таблица 1 можете да разберете коефициента на двойката. По-горе изберете колоната с месеца на раждане на бащата, отстрани - с месеца на раждане на майката. Погледнете номера в клетката на кръстовището и не забравяйте, че ще работи с втората таблица.

2. Според таблица номер 2 вижте вероятността да се родите в определен месец от зачеването. В горния ред потърсете коефициента на двойката и след това работете само с данните от тази колона. Намерете месеца на зачеването в колоната и след това мислено начертайте линията до пресечната точка с колоните „момче“ и „момиче“.

Ако има повече кръстове в колоната "момче" за месеца на зачеването, отколкото в колоната "момиче", тогава е по-вероятно да се роди син. Ако напротив, тогава дъщерята.

Ако в колоните няма "превес" в посока към определен пол, тогава и синът, и дъщерята могат да се родят с еднаква вероятност.

Пример за планиране на пола на бъдещо бебе

Например, жена е родена през юни, а мъж през април. Коефициент на двойка съгласно таблица No 1 - 10.

Ако една двойка планира да зачене през април, тогава вероятността да има син и дъщеря е еднаква. През следващия месец - май - по-вероятно е момче (5 към 1), по японски метод; а през юни - момиче с вероятност от 10 до 1.

Японска таблица за определяне на пола на детето

Всеки добре осъзнава трите основни житейски цели на всеки човек: за да не е безсмислен животът му, той трябва да построи къща, да засади дърво и да отгледа син. Що се отнася до японците, за тях въпросът за раждането на син винаги е бил смятан за принцип - това определяше статута на мъж в обществото..

Ето защо абсолютно всички бяха озадачени от въпроса за раждането на наследник - от знатни лица до обикновени земеделци. Що се отнася до императорите, за тях раждането на син означава продължаване на династията, така че те се тревожат по този въпрос повече от други..

Желанието да се роди и отгледа син непременно е оцеляло в Япония и до днес. Ако семейната двойка не може да има деца, тогава те се считат за нещастни, а ако родителите им имат само дъщери, тогава те се наричат ​​нещастни. Също така разберете истината за кафявото отделяне след овулация и отрицателен тест за 1 ден.

Случвало се е двойките, които не са могли да заченат момче сами, дори да осиновяват деца, а мъжете да правят прелюбодейство с надеждата, че нов спътник ще му даде син.

Откъде дойде идеята?

Скоро японците започнаха да се чудят как могат да „разкажат“ на природата за желанията си да имат син / дъщеря. И скоро беше намерено решение: те разработиха японски календар за определяне на пола на детето, който се основава на сравняване на месеците на раждане на съпрузите с месеца на зачеването на бъдещото бебе.

Популярността на този метод се дължи на неговата простота и липсата на сложни изчисления. Този метод е универсален и с това, че може да се използва не само за да се разбере кой ще се роди, но и в случаите, когато жената е вече на кратък етап от бременността, но безумно иска да знае кой се е установил под сърцето й - син или дъщеря.

Трябва да намерим общия брой

Веднага отбелязваме: този метод се нарича приложен. Не е научно доказано и следователно не можете да му се доверите на 100%.

Ако вече очаквате бебето си, използвайте японския календар за разкриване на пола, но се отнасяйте с него като с предсказание. Не търсете сини или розови дрехи само защото японските мъдреци направиха предположение под формата на маса. Ако възнамерявате да планирате пола на нероденото бебе, използвайте други методи за изчисление..

Момче или момиче

Какво представлява такава техника

По-долу има две таблици. С първата можете да определите общия брой за вашата двойка. За да направите това, трябва да намерите хоризонтално и вертикално месеците на вашето раждане, не забравяйте фигурата, получена в тяхното пресичане.

Месец на раждане на женатаМесец на мъжкото раждане
янfeмаanМожеюниюлиаветоДобреноде
ян1петдевет1петдевет1петдевет1петдевет
feдесет26десет26десет26десет26
ма7единадесет37единадесет37единадесет37единадесет3
an4812481248124812
Може1петдевет1петдевет1петдевет1петдевет
юнидесет26десет26десет26десет26
юли7единадесет37единадесет37единадесет37единадесет3
ав4812481248124812
ето1петдевет1петдевет1петдевет1петдевет
Добредесет26десет26десет26десет26
но7единадесет37единадесет37единадесет37единадесет3
де4812481248124812

След това използвайте втората таблица, която представя графика с крива.

1234пет6момчемомиче78деветдесетединадесет12
янхх
янfeххххххх
янfeмаххх
янfeмаanхх
янfeмаanМожеххх
янfeмаanМожеюнихх
feмаanМожеюниюлиххх
маanМожеюниюлиавххххян
anМожеюниюлиаветохххянfe
МожеюниюлиаветоДобреххххххххххххянfeма
юниюлиаветоДобреноххянfeмаan
юлиаветоДобренодеххянfeмаanМоже
аветоДобренодеххянfeмаanМожеюни
етоДобренодеххххххfeмаanМожеюниюли
ДобренодеххххххххххххмаanМожеюниюлиав
нодеххххanМожеюниюлиавето
деххххМожеюниюлиаветоДобре
ххюниюлиаветоДобрено
ххюлиаветоДобреноде
хххаветоДобреноде
ххетоДобреноде
ххххххххххДобреноде
ххххххноде
хххде

Тук трябва да намерите числото от първата таблица в горния ред на втората и да начертаете линия до месеца на зачеването. Ако графиката на кривата в пресечната точка на тези точки е значително отклонена в "мъжката" или "женската" страна, тогава трябва да очаквате дете от този пол.

Нека разгледаме един пример по-ясно. Да приемем, че бъдещата майка е родена през март, таткото е родено през април, а бебето е заченато през януари. Според японския календар за определяне на пола на детето според възрастта на майката, общият брой на двойката ще бъде седем. Сега търсим тази цифра във втората таблица и забелязваме, че в пресечната точка с първия месец на годината графиката забележимо се отклонява нагоре - в „момчешка“ посока. По този начин е вероятно родителите да имат син. И буквално след няколко месеца такава двойка ще има благоприятен период за зачеване на дъщеря.

Определяне на пола по кръвна група

Японският календар за определяне на пола на нероденото дете чрез кръв е отхвърлен от мнозина поради неговата абсурдност. Такава таблица за определяне на пола на детето съдържа всички възможни кръвни групи на родителите и на тяхното пресичане е посочено дали ще се роди момче или момиче. Но има много случаи на раждане на деца от различен пол. Как тогава можете да се доверите на японския календар, за да разберете пола на нероденото дете по кръв?

Каква е вашата група

Но ако все пак искате да използвате японската таблица за определяне на пола на детето, имайте предвид някои функции:

 • за да определите точно кой ще ви се роди, трябва да вземете предвид и Rh фактора на родителите;
 • ако майката има Rh „положителен“, а бащата „положителен“, или и двамата родители имат „отрицателен“ - ще има момиче;
 • ако родителите са "razorizusny" - трябва да изчакате момчето.

Тези твърдения обаче могат да бъдат аргументирани, тъй като нямат научна основа..

Разлики между китайски и японски методи

Японският и китайският календар за идентифициране на пола на детето отдавна са обичани от много родители, които са нетърпеливи да разберат кого скоро ще имат. Въпреки това, външно подобни, тези методи имат някои разлики:

 • японският календар, освен възрастта на бъдещата майка, взема предвид и възрастта на бъдещия баща;
 • такъв календар няма точно да определи кой ще ви се роди, а ще разказва само за определена вероятност за раждане на син или дъщеря;
 • японската таблица също помага за планиране на пола на нероденото бебе. За целта те търсят месец в него, който се характеризира с голяма вероятност за появата на момче / момиче, а след това те се броят от него преди девет месеца.
Потребителски отзиви

Въпреки много противоречия, несъответствия и нюанси, японският календар за определяне на пола на детето по години е много популярен сред хората. Може би това се дължи на човешкото любопитство или невероятно желание да се повярва на таблицата, ако тя показва "желания" резултат.

За да разберете мнението на хората, помислете за отзивите на тези, които вече са успели да използват японската таблица за идентифициране на пола на детето:

Чух много за китайската маса, която ви позволява бързо да разберете кой ще се роди, но за японската научих съвсем случайно. Реших да видя как работи и бях приятно изненадан! Имам три деца и за всяко резултатът беше точен. Но в китайския метод веднъж имаше грешка. Следователно на този метод може да се има доверие.

Наистина искам дъщеря! Луд! Всички уши на съпруга й бръмчаха, всички методи бяха преразгледани. Разгледах и японската маса. Всичко, което може да се направи, остава да се изчака резултатът. Определено ще пиша по-късно.

Със съпругата ми наистина искахме да знаем кой ще се роди. Тъй като срокът беше кратък, ултразвукът не показа нищо. Погледнахме японската маса, погледнахме - тя показа момче. Бяхме много щастливи. Представете си разочарованието, когато се роди дъщерята. Сега това, разбира се, вече не е важно, но по това време беше много важно. Така че всичко е глупост, не вярвайте на тези календари.

Също така вярвам, че тези таблици нямат никакво значение. Погледнах два пъти и двете бяха пропуснати. Не мисля, че тези методи са създадени въз основа на някакви статистически данни. По-скоро просто „пръст към небето“. Някой се сближава, някой не.

Толкова се радвам - дъщеря ми се роди! Разбрах, че е в корема ми преди много месеци, благодарение на японската маса. По някаква причина веднага повярвах на резултата, сякаш инстинкт на майка. И не ме подведе. Ако наистина искате, тогава всички начини ще се покажат правилно!

За автора: Боровикова Олга

Японски календар за определяне на пола на детето отзиви

Запознат съм с друга системна система. Преди да използваме, проверихме себе си и повечето си приятели и роднини - нито една грешка.
Имам пола на детето, както и самата бременност, бяха планирани по тази система. Няколко мои приятели се възползваха от това, също се получи - те вече растат деца от различен пол. При проверка на една жена (на работа) - се оказа, че веднага щом полът на детето й трябваше да е женски, тя имаше спонтанни аборти.
Можете да повярвате, не можете да повярвате, повечето от моите приятели също знаят за тази система и аз много помолих всички да информират, ако възникне грешка, докато никой не докладва, а детето ми вече е на 10 години.

Обикновено в процедурата за отгатване на пола на детето се включват всички роднини и съседи. Ще ви предложа за следващото „отгатване“ на японския метод, полът на детето в който се определя с помощта на таблица и графика. В японската таблица за определяне на пола на детето трябва да намерите числото, което е в пресечната точка на колоната и реда.

Сега се нуждаем от японски календар, за да определим пола на детето. Фигурата, получена с помощта на таблицата, ще се използва в японския календар, полът на детето е колоната в средата (най-доброто време на зачеване). Намерете числото в горната хоризонтална линия и следвайте промените в скалата по вертикалната ос, съответстваща на това число. Изберете най-добрия месец за зачеване на дете от желания пол.

Катюшкина медицинска сестра

Най-точната читалня за определяне на пола на дете! Проверено!

Този пост беше публикуван от медицинската сестра на Катюшкина на 9 юни 2009 г.

228 338 гледания

Затова реших да споделя с всички отдавна известна рима за броене. Разказаха ми го майка ми и нейната баба. Всеки, който знае точно датата на зачеването, определя 100%! Аз, като много скептичен човек, сам проверих всичките си познати - РАБОТИ! И така, формулата е: възраст на пълната майка + година на зачеване + месец на зачеване + 9 месеца = четен брой (момиче) или нечетен (момче). пример: 25 + 2009 + 5 + 9 = 2048 - момиче.

Ще се радвам, ако тази информация е полезна за някого! Успех на всички.

ВЯРВАШ ЛИ В КИТАЙСКИЯ КАЛЕНДАР ЗА ПЛАНИРАНЕ НА ПОЛОВЕ ЗА ДЕТЕ?

Тук в Индия е строго забранено от закона да се разказва полът на детето чрез ултразвук. Има причини за това, но повече за това по-късно. ограниченията върху раждаемостта на не повече от две деца постепенно се превръщат в норма дори в Индия, поради което родителите толкова много искат да имат деца от двата пола. Първият все още е добре, но с втория те са готови на много, за да разберат възможно най-рано кой ще бъде. И ако е възможно план.

Те също се обръщат към лекарите (неуспешно и към гадателите, което също има малък ефект.)

Чувах за този календар дълго време от моите пациенти, но винаги с голяма доза скептицизъм..

В края на краищата има повече или по-малко научни методи за планиране на пола на бебето. И много евтини, ако изобщо не са безплатни. Но те изискват педантичност и търпение, от което индийските дами изпитват дефицит...
Е, наскоро, под натиска на моето мързеливо "стадо", разгледах този календар, погледнах го, сравних го, ясно е, че нищо не е ясно

Японски календар за определяне на пола на детето. Какви са отзивите? Сбъднали ли сте се?

Синът ми се сбъдна.

Не знам дали е съвпадение, или точно работи.

Мисля, че всъщност има смисъл. От моя собствен опит, сравнявайки моите приятели, майки, баби, познати, имаше само съвпадения. Но има много несъответствия. Може би това зависи от факта, че не изчисляваме правилно. Яйцеклетката започва да покълва от първия ден на менструацията, след което при овулация получава шанс за оплождане. Може би трябва да наблюдавате не месеца на оплождането, а месеца на неговото начало, тогава той ще съвпадне

Японска таблица (календар) за определяне на пола на детето

Анкета на потребители на форума Kolyuchka

Коментари за новини

 • Отговор

Японска таблица (календар) за определяне на пола на детето (Прочетено 2803 пъти)

0 члена и 1 гост разглеждат тази тема.

 • Отговор
 • Dom 2 серия новини и слухове онлайн
 • Нашият личен свят
 • Разговори за всичко. Връзки, живот.
 • Японска таблица (календар) за определяне на пола на детето

Бърз отговор

Предупреждение: в тази тема няма публикации повече от 120 дни.
Ако не сте сигурни какво искате да отговорите, по-добре е да създадете нова тема.

Моля, обърнете внимание: това съобщение няма да се показва, докато модераторът не го одобри.

Японски метод за планиране на пола на детето

Японците винаги са се славили със своята мъдрост и находчивост. От древни времена до днес тази нация е на почит в целия свят, преди всичко заради високата си интелигентност. Японците се справят добре в медицината, технологиите, културата. Японски кръстословици, лекарства, автомобили, театър и кино са много популярни в различни страни. И дори полът на детето, много майки и бащи по света се опитват да определят или планират с помощта на японския метод..

Плюсове и минуси на японския метод

Японският метод за определяне на пола на дете е много популярен, тъй като има много предимства:

 • много лесен и лесен за използване;
 • помага за определяне на пола на детето;
 • дава възможност да се планира пола на детето до датата на зачеването;
 • достатъчно точни според отзивите на родителите.

Но все пак този не може да даде сто процента гаранция, както всеки друг популярен метод за определяне на дете. Затова не бива да му вярвате безусловно. Лично за мен този метод не работи..

Как да определим пола на дете, използвайки японския метод?

Японците предлагат да се използват две прости таблици. Първо, трябва да изчислите "тайния" номер, който ще зависи от месеците на раждане на бъдещите родители. Този номер е в пресечната точка на съответната колона и ред.

Сега намерете полученото число в следващата таблица и погледнете месеца на зачеването или планирания пол на детето.

Броят на звездите показва вероятността. Например, ако мама е родена през януари, а татко - през юли, тогава има голяма вероятност да зачене момче през май и момиче през октомври..

Все пак отбелязваме още веднъж, че японският метод за планиране на пола на дете не винаги работи. Грешките са възможни и често срещани. Но все пак е толкова интересно да проверите неговата ефективност по време на бременност! Но не трябва да разчитате на това, когато планирате..