Възможно ли е да планирате пола на бебето? Няма категоричен отговор на този въпрос. Повечето лекари са сигурни, че е невъзможно да се направи това по естествен път, докато други вярват, че с помощта на някои методи все още е възможно да се зачене дете от желания пол..

И така, нека разберем какво влияе върху пола, реалистично ли е да планираме пола на нероденото дете.

Какво определя пола на детето

Съвременната наука доказа, че само мъжът оказва влияние върху пола на бъдещите деца. Полът на бебето се определя по време на зачеването и зависи от това коя сперма е оплодила яйцеклетката - носител с мъжки (Y) или женски (X) набор от хромозоми. Установено е, че яйцето на жената е носител на двойка Х хромозоми (XX). По този начин, ако е оплодено от сперма, носеща Y хромозомата, ще има момче (XY), ако X е момиче (XX).

В момента има няколко начина, по които можете да опитате да заченете момче или момиче. Помислете за тях.

Преимплантационна генетична диагноза

В днешно време планирането на пола на бъдещите деца е възможно благодарение на метода за предимплантационна генетична диагностика (PGD), провеждан като част от IVF (ин витро оплождане). Методът дава почти 100% гаранция.

Това е генетично изследване на ембрион за наличие на генетични заболявания и пол, проведено преди неговото пренасяне в маточната кухина. Изследването е много скъпо, поради което се извършва само по медицински причини. Например, в случай че бъдещите родители страдат от наследствени заболявания (муковисцидоза). В този случай преимплантационната генетична диагноза ви позволява да предотвратите раждането на дете с генетично заболяване..

Определянето на пола на ембриона чрез това проучване също се използва, ако има много голяма вероятност да се роди бебе с генетично заболяване, свързано със секса. Например болести като хемофилия или мускулна дистрофия на Дюшен се предават само на момчета.

Планиране на пола на бебето чрез овулация

Това е физиологичен процес, който води до освобождаване на зряла яйцеклетка от фоликула на яйчника за оплождане със сперма. Продължителността на живота на едно яйце е 12 часа. Овулацията се появява при жените на всеки 28-35 дни. При редовен менструален цикъл това се случва приблизително 14 дни преди следващата менструация..

Полът на нероденото дете зависи от това кой сперматозоид, носителят на X хромозомата (женска) или Y хромозома (мъжка), ще достигне първи до яйцеклетката и ще я оплоди. Установено е, че сперматозоидите с Y-хромозома са по-активни, но по-малко упорити, за разлика от своя „приятел“ с X-хромозомата. По този начин, ако полов акт се случи в деня на овулацията, тогава вероятността за зачеване на момче е много голяма, тъй като първият, който достигне яйцеклетката и я оплоди, е по-активният сперматозоид, носител на мъжкия (Y) набор от хромозоми. Ако овулацията е настъпила след полов акт няколко дни по-късно, тогава в този случай оплождането на яйцеклетката ще стане с по-упорит сперматозоид, носител на женския (X) набор от хромозоми, когато носителите на мъжкия (Y) набор ще умрат.

По този начин двойка, планираща мъжко дете, трябва да има полов акт в деня на овулацията, а женска двойка - 2-3 дни преди нея..

Да поднови кръвта на родителите

Някои лекари са установили, че обновяването на кръвта се случва при хората на всеки няколко години - при жените на всеки 3 години, при мъжете - на всеки 4 години. И чиято кръв е била „по-млада“ по време на зачеването, този пол ще бъде бебето.

Трябва да се отбележи, че обновяването на кръвта в човешкото тяло може да се случи под въздействието на някои фактори (кръвопреливане, кръводаряване, раждане, аборт, операция). В този случай отброяването започва не от рождения ден на мъж или жена, а от датата на загубата на кръв.

Планиране на пола на бебето с помощта на калкулатор

Планиране на пола според китайския календар

Древната китайска маса, според която китайците уж са планирали пола на нероденото дете, е била открита от учените в гробницата на храма. Нейната възраст беше 700 години. Сега тази находка се съхранява в Пекинския музей..

Според древната китайска таблица, за да се планира пола на дете, е достатъчно да се изчисли лунната възраст на жената към момента (месеца) на бъдещото зачеване.

Прието е китайците да броят възрастта не от деня на раждането, както всички останали, а от момента на зачеването. Оказва се, че 9 месеца вътрематочен живот се добавят към рождения ден на бебето (той се закръглява до 1 година). Изглежда, че нищо сложно... Но ако бъдещата майка е родена през януари и февруари, тогава може да се наложи да добавите към нейната възраст, в допълнение към 9 месеца, още 12. Въпросът е, че по това време китайците имат Нова година.

И така, как да изчислим лунната възраст на бъдеща майка:

 • Ако тя е родена след 23 февруари, тогава 1 година просто се добавя към нейната възраст (т.е. 9 месеца вътрематочен живот).
 • Ако от 1 януари до 21 януари, тогава към възрастта се добавят 2 години.
 • Ако рожденият ден е паднал в периода от 21 януари до 23 февруари, тогава вече е по-трудно да се изчисли. Първо, трябва да разберете кога тази година е Нова година в Китай. Ако датата на раждане е била преди него, тогава се добавя 2, ако след - тогава 1.

Сега, знаейки лунната възраст и очаквания месец на зачеването, можете да планирате пола на нероденото дете, като използвате таблицата по-долу. Но, разбира се, не бива да очаквате 100% резултат..

ВъзрастМесец
1234пет678деветдесетединадесет12
осемнадесет
19.
20.
21.
22.
23.
24
25
26
27
28
29
тридесет
31
32
33
34
35

Диета

Някои френски учени са уверени, че храненето на двойка на етапа на планиране на бременността може да повлияе на пола на нероденото бебе. В хода на своите проучвания те установяват, че в 80% от случаите употребата на определени храни може да помогне за зачеването на дете от правилния пол..

Когато планират момиче, бъдещите родители трябва да следват млечна диета в продължение на няколко месеца, тоест да ядат храни с високо съдържание на магнезий и калций. Също така трябва да ядете повече зеленчуци. Позволено е да се пие слабо кафе, чай, какао, минерална вода без газ.

Подробен списък с продукти:

 • млечни продукти: мляко, кисело мляко, кефир, извара, заквасена сметана, несолено сирене, извара от сирене, несолено масло;
 • месни продукти: пилешко, телешко, свинско, говеждо (използвайте само варено с минимум сол);
 • жълтъкът от пилешко, пъдпъдъчи яйца;
 • варена морска и речна риба;
 • морски дарове: раци, скариди;
 • зърнени храни: грис, ориз, пшеница;
 • хлебни изделия: всякакъв вид хляб, бисквити, хлебни изделия без мая, сол;
 • тестени изделия;
 • пресни и консервирани зеленчуци, билки: краставици, зелен грах, патладжани, моркови, боб, чушки, аспержи, репички, маруля, лук, домати;
 • плодове, плодове: круши, ябълки, ягоди, малини, грозде, лимони, грейпфрути, дюля, манго;
 • сушени плодове: стафиди;
 • ядки: орехи, лешници, бадеми, несолени фъстъци;
 • гъби: шампиньони, манатарки;
 • сладкиши: сладко, желе, мед;
 • ароматни билки, подправки, подправки.

Когато планират момче, двойката трябва да яде храни с високо съдържание на натрий и калий в продължение на няколко месеца преди зачеването. Също така трябва да пиете силен чай, кафе, газирана минерална вода, плодов сок.

Диета за зачеване на момче:

 • млечни продукти: осолено сирене, масло, маргарин, извара, сладолед;
 • месни продукти: всяко месо, колбаси, черен дроб, птиче месо, шия, варено свинско месо, желирано месо, карбонат;
 • риба от всякакъв вид;
 • протеин от пиле, пъдпъдъчи яйца;
 • зърнени култури: овесени ядки, елда, ечемик, перлен ечемик;
 • хлебни изделия: хляб, бисквити, бисквити, бисквити;
 • тестени изделия;
 • зеленчуци, билки: картофи, бял фасул, сушен грах, артишок, зеле, цвекло, леща, царевица, магданоз;
 • плодове, плодове: авокадо, портокали, ананас, райска ябълка, банани, праскови, кайсии, фейхоа, диня, цариградско грозде, череши;
 • сушени плодове: сушени кайсии, сини сливи, смокини, фурми;
 • кисели краставички: краставици, домати, тиквички, маслини.

Много лекари не признават френското диетично планиране на пола, като твърдят, че храните нямат ефект върху него. Учените обаче обясняват, че определени микроелементи, съдържащи се в храната, могат да повлияят на биохимичната структура на яйцеклетката, което улеснява навлизането на сперматозоиди с XX или XY хромозоми. Освен това диетата не променя значително хормоналния баланс, който може да повлияе на зародишните клетки..

Според народните знаци

Повечето лекари казват, че планирането на пола на бебето е загуба на време. Методът обаче има право да съществува, както и останалите. Помислете за най-известните:

 • Колкото по-млада е бъдещата майка, толкова по-вероятно ще се роди дъщеря й..
 • За да заченете мъжко дете, трябва да правите секс през нощта, когато на небето има полумесец.
 • За да планира момиче, на небето трябва да има пълнолуние и дъжд.
 • Ако една двойка иска син, тогава под възглавницата трябва да се постави някакъв „мъжки“ предмет, например пишеща машина. Ако дъщерята е кукла.
 • Планирането на женско дете трябва да бъде със затворени прозорци, за да бъде топло и пръскано из стаята. За момче - отворете прозорец и проветрете стаята, така че да стане студено и свежо в нея.

Трябва да се отбележи, че нито един от методите не дава 100% гаранция за раждането на бебе от правилния пол. Следователно бъдещите родители трябва да се подготвят психологически за факта, че в семейството може да се появи „малък принц“ вместо „малка принцеса“ и обратно. Планирането на пола не трябва да бъде болест. Когато семейството вече има деца от един пол, желанието на родителите да имат дете от другия пол е много основателно и разбираемо. Но тези желания по никакъв начин не трябва да засягат живота на бебето, ако то е родено от грешен пол. Разочарованието на родителите може да повлияе негативно на целия му живот. Следователно няма значение кой е роден в семейството - друго момче или момиче - това е вашата кръв, той се нуждае от грижи, топлина, обич и любов.

Традиционни методи за определяне на пола на детето

Чакате ли някой? Момче или момиче?

Всяка бъдеща майка иска да знае пола на бебето си възможно най-рано. С помощта на медицински методи (ултразвук) това може да стане не по-рано от втория триместър на бременността. И тогава, понякога се случват грешки. Остава само да се разчита на „псевдонаучни“ и народни методи, които сега има много.

Определянето на пола на детето е възможно по следните методи: по датата на зачеването, по обновяването на кръвта на родителите му, по китайския календар, по кръвната група. Нека разгледаме всяка от тези техники малко по-подробно..

Изчисляване на пола на дете въз основа на датата на зачеването

Както знаете, полът на детето се определя по време на зачеването, сливането на спермата и яйцеклетката. Яйцеклетката няма "пол"; сперматозоидите са носители на половия ген. Така че, противно на общоприетото схващане, полът на детето изцяло зависи само от мъжа, по-точно от спермата му.

Ако се е случило оплождане със сперма - носител на Х хромозомата, тогава ще се получи момиче, ако XY - ще се роди момче. Сега за датата на зачеването. Както знаете, зачеването може да се случи само по време на овулация (освобождаване на зряла яйцеклетка от яйчника във фалопиевата тръба). Това се случва около средата на менструалния цикъл. Сперматозоидите, носители на XY хромозомата, са по-бързи от сперматозоидите на X хромозомата, но "живеят" в женския генитален тракт много по-малко. Ето защо, ако искате момче, опитайте се да планирате зачеването точно в деня на овулацията..

Определяме пола на детето, като „обновяваме“ кръвта на родителите

Това е много интересна теория, която съществува и показва доста висока надеждност в продължение на много години. Някои изследователи вярват, че кръвта се обновява при хората на всеки няколко години. Освен това при мъжете този процес се случва веднъж на 4 години, а при жените - веднъж на 3 години. Подновяването на кръвта може да се случи и в други ситуации. Например, когато дарявате кръв за донорски цели, преливане и голяма загуба на кръв, поради предишни операции, раждане и т.н. Не забравяйте да имате предвид тези факти, когато изчислявате.

Нека се опитаме да направим изчисление.

Мъжът е на 35 години. Жена на 26 години.

Разглеждаме остатъка в получените фигури. Бъдещият баща - 6, а бъдещата майка - 5. Изчисленията показват, че ще имат дъщеря.

Също така е възможно да се определи полът на нероденото дете въз основа на кръвната група и Rh фактора на родителите му. Въпреки това, тези методи са много противоречиви и едва ли може да им се вярва. По-долу са и двете техники.

Таблица номер 1 пол на детето по родителска кръвна група:

Кръвна групаТатко
МайкиАзIIIIIIV
АзМомичеМомчеМомичеМомче
IIМомчеМомичеМомчеМомиче
IIIМомичеМомчеМомчеМомче
IVМомчеМомичеМомчеМомче

Таблица №2 пол на детето по Rh фактор на родителите:

Rh факторТатко
Майки+-
-МомичеМомче
+МомчеМомиче

Древна китайска таблица (календар) за изчисляване на пола на детето

Използвайки таблицата по-долу, можете да определите пола на нероденото си дете. Твърди се, че китайският календар е на възраст над 700 години. И оригиналът му се съхранява в Института на науките в Пекин.

За това е необходимо само да се знае точния месец на зачеването на детето (това е основният проблем). Малко жени знаят точния ден на овулацията, особено тези с нередовен менструален цикъл. Изберете възрастта си във вертикалната колона на таблицата и месеца на зачеването в хоризонталния ред. И на тяхното пресичане ще видите очаквания пол на детето.

Възраст
майки
Месеци
АзIIIIIIVVVIViiVIIIIXхXIXII
осемнадесетдМдМММММММММ
19.МдМдМММММдМд
20.дМдММММММдММ
21.Мддддддддддд
22.дММдМддМдддд
23.ММдММдМдМММд
24МдММдММддддд
25дММддМдМММММ
26МдМддМдМдддд
27дМдМддММММдМ
28МдМдддММММдд
29дМддММдддМММ
тридесетМдддддддддММ
31МдМддддддддМ
32МдМддддддддМ
33дМдМдддМдддМ
34ддМдддддддММ
35ММдМдддМддММ
36дММдМдддММММ
37МдММдМдМдМдМ
38дМдММдМдМдМд
39МдМММддМдддд
40дМдМдММдМдМд
41МдМдМдММдМдМ
42дМдМдМдММдМд
43МдМдМдМдММММ
44ММдМММдМдМдд
45дММдддМдМдММ

Народни знаци

В допълнение към всички видове математически методи, има и популярни вярвания. Много от тях вероятно са ви известни..

* Ако бременна жена запази талията си дълго време (ако я погледнете отзад), тогава ще се роди момче.

* Момчетата са склонни да бъдат по-активни, да се движат по-усилено.

* Жените, които очакват раждането на дъщери, по-често имат токсикоза, акне, стрии и др. Казват, че момичетата „взимат красота“ от майките си.

* Ако бременна жена непрекъснато е привлечена да яде нещо сладко (особено ако такъв глад не е бил наблюдаван преди бременността), ще се роди дъщеря. Ако сте привлечени от месни продукти, ще се роди син.

* Колкото по-млада е жената, толкова по-вероятно е синът й да бъде първороден.

* Колкото по-кратък е периодът между ражданията на една жена, толкова по-вероятно е второто й дете да бъде от противоположния пол.

* Родителите над 30 години са по-склонни да имат дъщери.

В заключение бих искал да кажа, че е възможно да се определи пола на дете със 100% точност само чрез някои медицински методи, но няма смисъл да се извършват такива анализи. Прекалено скъпо е, а някъде дори не е безопасно за плода. По-добре да изчакате тихо бебето да се роди. И няма значение какъв пол ще бъде, основното е, че е здравословно! Е, по време на бременност можете да опитате техниките, описани в тази статия. Кои от тях работят и кои не, ще стане ясно след раждането..

Таблица за зачеване на пола на детето според възрастта на майката, бащата, кръвната група, според Уанг, китайски, японски календар. Как се планира и изчислява

Таблица за зачеване от гадателката Ванга за установяване на пола на наследника или таблици с прогнози от китайски лечители могат да помогнат при определянето на пола на нероденото дете.

Как се формира дете от определен пол

Бебето е в утробата за около 42 седмици, преминавайки през етапите от ембрион до ембрион. Този период е разделен на 3 периода от 3 месеца (тримесечия). Във връзка с приетите стандарти в развитието на плода, във всеки триместър настъпват вътрематочни промени, които дават възможност да се определи времето и развитието на детето..

Целият гестационен период е разделен на ембрионален стадий (ембрионален) и фетален стадий (фетален).

Зависимостта от раждането на синовете или дъщерите на жената е право пропорционална на хромозомния набор, съдържащ се в родителските яйца. Броят на X и Y хромозомите в мъжките яйцеклетки (сперматозоиди) е приблизително равен и само женските яйцеклетки съдържат X хромозоми.

Информацията за пола на нероденото бебе веднага съдържа бластоциста (яйцеклетка, която вече е оплодена).

При диагностициране на ултразвук до края на 13-та гестационна седмица се определя пола на ембриона:

 • От 5-та седмица започват да се формират вътрешните и половите органи на детето.
 • На 6 седмици гениталиите стават по-дефинирани. Но ултразвукът все още не е възможен.
 • За 7-та седмица е характерно развитието на репродуктивните органи: тестисите или яйчниците.
 • В края на 8-та седмица започва производството на тестостеронов хормон, който е отговорен за мъжките полови характеристики..
 • Формирането на външни сексуални характеристики се случва в началото на 10-та седмица.
 • За да определите пола на детето, можете да се подложите на ултразвуков преглед още на 13-та седмица от бременността, като предварително сте уговорили среща.

Какво влияе върху пола на бебето

Именно сперматозоидите на бащата оказват голямо влияние върху пола на детето. Мъжките яйца (сперматозоиди) носят както X, така и Y хромозомите. До 5 седмици ембрионът остава бисексуален с признаци от двата пола.

Сперматозоидните хромозоми, съдържащи Y (бъдещи момчета), често умират от влиянието на отрицателни фактори:

 • липса на секс при мъжете,
 • злоупотребата с алкохол,
 • пушене,
 • прекомерна мания за мазни и пържени храни,
 • висока телесна температура.

Сперматозоидните хромозоми, съдържащи X (бъдещи момичета) са по-издръжливи. Те не се страхуват от рядък секс или пушене от някой от родителите.

До 4-та седмица от бременността ембрионът може да „избира“ дали да се роди момче или момиче, ако се чувства повлиян от силните чувства на майката, физическото натоварване или заболяване.

Методи за определяне на пола на бебето

В съвременните реалности има 2 практически гарантирани начина за разпознаване на пола на дете. Ултразвукът на плода е метод, който е по-близо до реалните резултати. Опитен специалист с вероятност до 95% ще може да установи пола на нероденото дете.

Хорионната биопсия е друг безопасен метод. За разлика от ултразвука, биопсията се предписва само когато съществува риск от наследствени заболявания и генетични аномалии. Препоръчва се това проучване да се проведе на 7-та седмица от бременността..

Амниотичната течност се събира с тънка игла и когато се изследва, се разкрива наличието или отсъствието на хромозомни аномалии. Методът дава 100% резултат при диагностицирането на пола на детето. Но трябва да се има предвид, че тази процедура може да причини физическа вреда на здравето на майката и детето..

Изчисляване на пола по родителска кръвна група

Таблицата на концепцията за пола на детето чрез комбинацията от родителски кръвни групи е популярна сред 75% от двойките. Според кръвната група родителите могат да изчислят шанса за зачеване на момче или момиче на етапа на планиране на бременността..

Всеки човек има своя собствена кръвна група от раждането си. Има 4 такива групи. Комбинирането на определени кръвни групи увеличава възможността да имате момче или момиче.

Кръвна групаТатко
МайкоАзIIIIIIV
АзМомичеМомчеМомичеМомче
IIМомчеМомичеМомчеМомиче
IIIМомичеМомчеМомчеМомче
IVМомчеМомичеМомчеМомче

Изчисляване на пола според Rh фактора на родителите

Според кръвната таблица на Rh фактор някои родители планират пола на нероденото си дете. В 65 процента от случаите методът дава положителни резултати..

Rh фактор на кръвта

Женски пол+--+Човече-+-+ДетеМомчеМомчеМомичеМомиче

Изчисляване на етаж по метода на Будянски

Концепцията на метода се основава на менструалния цикъл на жената и датата, когато майка й е забременяла. Ако жената е физически здрава, тогава нейните менструални цикли се планират да продължат 28 - 30 дни. Жената може да зачене момче в един менструален цикъл, а през следващия може да забременее с момиче.

Всички жени имат своя собствена система за регулиране на пола на детето. Наследява се от бъдещата майка за цял живот от своите предци по майчина линия..

Жената може да забременее само с момичета в четен или нечетен менструален цикъл, а също така се случва с концепцията за момчета.

Менструалният месец, когато самата жена е зачената, за следващите бременности на тази жена е женски. Предстоящият месец на зачеването е за момчета, той е мъж.

Месеците на календарната година се различават по броя на дните нагоре от месеците в менструалния цикъл. В календарния цикъл на годината винаги има 12 месеца, а декември е четен месец. В месечния цикъл на годината има 13 месеца, така че декември ще бъде странен месец. Тъй като четните и нечетните месеци трябва да се заменят един с друг, такъв календар трябва да бъде двугодишен.

Този календар, състоящ се от 2 години, също е разделен на четна и нечетна година. Датата на раждане, месецът на зачеването и менструалната година според общия брой трябва да посочват женския календар.

Изчисляване на пола според китайския календар

В продължение на хиляди години Китай използва собствена система за изчисляване на пола на децата. Както преди зачеването, така и след него, с помощта на таблица е лесно да се изчисли какъв пол е бебето на бъдещата майка. Методът се основава на изчисляване на месеца на зачеването и възрастта на майката на етапа на зачеването. Според този календар вероятността да се появи момче или момиче зависи само от жената..

Хоризонталният ред на таблицата съдържа цифри от 18 до 45 - това е възрастта на майката по време на зачеването на плода. Вертикалната линия на таблицата съдържа числа от 1-ви до 12-ти - това са месеците на китайската лунна година. Полът на бебето може да се види в пресечната точка на квадратите на вертикалните и хоризонталните редове (M, D).

Трябва да се има предвид, че китайците изчисляват възрастта от момента на зачеването, а не от момента на раждането, а матрицата за определяне на пола на бебето с подкрепата на китайския календар не винаги дава правилния резултат, ако тази характеристика не се вземе предвид.

Отброяването на възрастта по време на раждането на бебе е вече 9 месеца, а на 1-ва Нова година бебе, родено през изминалата година, навършва 2 години.

Таблица за определяне на пола на детето по възраст на майката:

Изчисляване на пода според японската таблица

Жителите на Япония са разработили универсален метод за изчисляване на пола на бебето. Те сравняват месеца на раждане на родителите с месеца на зачеването и предсказват пола на бебето. Японският календар се състои от 2 таблици. В таблица 1 двойката посочва датите на своето раждане в хоризонтални и вертикални линии и разглежда броя на пресечната точка.

Японска таблица на концепцията за пола на детето

Втората таблица показва дешифрирането.

Изчисляване на пола по дата на зачеването (овулация)

В процеса на разкъсване на фоликула освободеното яйце се премества във фалопиевите тръби. Това действие трае приблизително 4 часа..

Периодът на енергичност на яйцето е един ден, максимум два дни и само през този период от време може да настъпи бременност. "Мъжките" и "женските" яйца имат различни свойства. Мъжките зародишни клетки, носещи Х хромозомата, имат жизнен цикъл не повече от 3 - 4 дни, движат се с ниска скорост и са по-големи по обем от собствените си "братя" с мъжки произход.

Сперматозоидите с Y-хромозома са по-малко от "сестри", продължителността на живота им е не повече от 2 дни. Но от друга страна, тяхното превъзходство се крие в скоростта, тъй като половите клетки с Х хромозомата са най-малко подвижни.

Овулацията се случва, когато зряла яйцеклетка от фоликула се изпраща във фалопиевите тръби за оплождане на спермата. Само през периода на живот на зряла женска репродуктивна клетка може да възникне нов живот.

Жените имат собствен менструален цикъл, който продължава средно 28 дни. За да забременеете с момиче, полов акт се извършва 3-4 дни преди овулацията. По това време всички Y хромозоми са изчезнали. Ако се планира раждането на момче, половият акт трябва да се случи в деня или в деня на овулацията. Нормата на сперматозоидите при „момчетата“ помага да се достигне първо до яйцеклетката.

Метод за определяне на пола на детето Фрейман-Добротин

Таблицата на концепцията за пола на бебето по метода на Фрейман-Добротин е доста сложна на пръв поглед (следователно си струва да държите калкулатор под ръка), но се смята за една от най-ясните. Буквата "О" в таблиците означава бащата, буквата "М" в таблиците означава майката.

Отначало в таблица O1 те разглеждат къде се пресичат линиите с датата на бащата и годината на зачеването на бебето и си спомнят. Всичко това се повтаря във всичките 5 таблици. Всички показатели от таблиците се добавят. В 6-та таблица те разглеждат крайния коефициент под сумата. Освен това в таблици М2 те също така си спомнят броя на пресечната точка на рождените линии на майката и годината на зачеването на детето.

Всички действия се повтарят в родителските таблици и в последната таблица те разглеждат крайния коефициент. Кой от двойката има по-висок коефициент, този пол ще бъде детето. Момичето трябва да се очаква, дори ако родителските шансове са равни на числото "0".

Определяне на пола на детето според възрастта на родителите, датата на раждане на майката и бащата

Таблицата за зачеване на пола на детето въз основа на датата на раждане на бащата и майката се основава на метода на системно актуализиране на кръвта по дата на раждане. Смята се, че мъжката кръв подлежи на обновяване на всеки 4 години. При жените обновяването на кръвта се случва на всеки 3 години. Полът на детето ще съответства на партньора, чието обновяване на кръвта е последното.

За да се изчисли, е необходимо възрастта на жената да се раздели на 3, а възрастта на мъжа на 4. Общият брой на един от родителите излезе цял, което означава, че кръвта му е актуализирана по-късно от тази на партньора, можете да разчитате на дете от същия пол.

Крайният номер излезе с остатък - родителят, чийто остатък е по-малък от разделението, печели. Окончателните числа след разделянето са еднакви и за двамата партньори, което означава, че в семейството най-вероятно се очакват близнаци..

Маса за баща

Таблицата за зачеване на пола на детето, разработена от медицински учени, за да се определи пола на наследника по възрастта на бащата, ще помогне да се справи с проблема за предразположението да се роди в света в семейство само на момичета или само на момчета.

За да използвате схемата, можете да се обърнете към инструкциите:

 1. Избрана е възрастта на бащата (вертикална).
 2. Месецът на зачеването е разположен (хоризонтално).
 3. Родителите трябва да очакват раждането на момче, ако в клетката има месец, но ако в клетката няма месец, струва си да се подготвите за раждането на момиче.

Определяне на пола на детето според Ванга

Пример за това как да използваме подобна схема за определяне на пола вече е разгледан по-горе. Достатъчно е да разберете възрастта на майката и датата на самото зачеване (по-точно месеца). И на пресечната точка на параметрите намерете "M" или "D".

Оптималната възраст за раждане на дете, според Ванга, се счита между 19 и 35 години. Ако майката например е на 28 години и зачеването е настъпило през юни, тогава на кръстовището на клетките можете да видите предполагаемото раждане на момиче.

Възможно ли е да се предскаже пола на дете със 100% вероятност

За съжаление в момента няма 100% гаранция да кажете на бъдещите родители кого могат да вземат след раждането: момче или момиче. Дори висококвалифицирани специалисти по ултразвук няма да могат точно да определят пола на нероденото бебе..

По редица необясними причини, намирайки се в утробата, детето може да „не показва“ пола си. И когато се изследват с апарата до 18-та седмица, гениталиите на момчетата и момичетата имат подобна структура.

Правила за планиране на бременността, които ще увеличат вероятността да имате момче, момиче

Ако един родител се нуждае само от син или само от дъщеря, можете също да опитате съветите по-долу..

За раждането на момче:

 • правите по-често секс: „момчетата със сперма“ са по-активни, но живеят по-кратко;
 • не се стресирайте, пийте успокояващи билки;
 • намаляване на физическата активност;
 • е в хладна стая.

За раждането на момиченце:

 • имат по-малко секс: „момичешки сперматозоиди“ са по-малко активни, но живеят по-дълго;
 • увеличаване на физическата активност;
 • придържайте се към диета: риба, извара, плодове, мед;
 • използвайте спринцовка със сода преди полов акт.

Таблиците за помощ и общите препоръки могат да увеличат вероятността за зачеване на дете от един или друг пол.

Дизайн на статията: Светлана Овсяникова

Видео по темата: таблица за зачеване на пола на детето

Таблица за определяне на пола на нероденото дете:

При зачеването на дете възможно ли е да се програмира неговият пол:

Как да заченете момче или момиче

Как да заченем момче или момиче е въпрос, който тревожи много родители. Всяка двойка, мечтаеща за размножаване, обикновено представлява дете от определен пол и със специфичен характер, външен вид, умения и таланти. Ако изпълнението на последните задачи зависи от много фактори и не винаги се превръща в желания резултат, тогава зачеването на син или дъщеря е осъществимо в повечето случаи. Как да планираме пола на нероденото дете, за да отговорим на надеждите за бъдещето? Прочетете статията и изберете календар за зачеване.

Внимание! Материалът е само с информационна цел. Не трябва да прибягвате до лечението, описано в него, без предварително да се консултирате с Вашия лекар.

Как да заченем момче: маса

Зачеването е сложен биологичен процес, по време на който половите клетки се сливат и се ражда нов живот. Яйцеклетката на жената има постоянен набор от хромозоми - XX, докато спермата на мъжа е различна. Сперматозоидите с XX набор се наричат ​​женски, с XY - мъжки. Зависи коя от хромозомните комбинации ще се свърже с яйцето и от това дали ще се роди син или дъщеря.

Как да родим момче и да угодим на себе си или на съпруга си, следните методи ще помогнат:

 • календар за зачеване;
 • японска таблица за зачеване.

Те използват принципно различен подход. Резултатът обаче винаги е един и същ - концепцията за момче е 100%. Нека разгледаме и двата метода:

 • Календар за зачеване на момчетата.

Календарът за зачеване на момчето отразява дългосрочните наблюдения върху работата на женската репродуктивна система и помага да се установи в кои дни от месеца - преди, след или по време на менструация - вероятността за забременяване е най-вероятна. Можете да се възползвате от него, така че да е момче, използвайки метода Shettles.

За да използвате този метод на практика, ще ви трябва:

 • да знаете деня на овулацията, когато яйцеклетката е готова за оплождане;
 • се придържат към препоръките, формирани въз основа на научните изследвания на Shettles.

Според метода от 8 до 19 дни от цикъла жените имат фертилен период, когато вероятността за бременност достига своите максимални стойности. Започвайки от 20 до 32 дни от цикъла, шансовете за зачеване намаляват няколко пъти.

Повечето жени знаят, че бременността настъпва само в определени дни от цикъла. Но въпросът кои се превръща в проблем. Решава се чрез изчисляване на овулацията. Разберете как да го направите:

 • маркирайте датите в календара, на които е паднал първият ден от вашия период, и изчислете средата на цикъла. Смята се, че тогава яйцеклетката напуска яйчника;
 • измерване на ректалната температура;
 • следете състоянието на тялото.

Надеждни резултати обаче се дават само от качествен тест за овулация и ултразвук.

Според Shettles, за да заченете мъжко дете, помнете следните правила:

 1. Правете любов не по-рано от 12 часа преди овулацията. И още по-добре - в същия ден. Ако това се пренебрегне, сперматозоидите, носещи Y хромозомата, може да не доживеят, за да видят яйцеклетката.
 2. Избягвайте секс за няколко дни преди зачеването. Това ще увеличи броя на мъжките сперматозоиди и ще ги направи по-мобилни..
 3. Стремете се към полов акт, за да доставите удоволствие не само на мъжа. Женският оргазъм е един от факторите, които увеличават шансовете да забременеете като момче.
 • Японска таблица за зачеване.

Японският календар не е свързан с тънкостите на мъжката и женската физиология. Той ефективно се справя със задачата как да изчисли пола на детето до датата на раждане на родителите.

Трябва да използвате тази таблица по следния начин:

 1. В първата таблица на пресечната точка на месеците на раждане на майката и бащата на бъдещото бебе намерете числото от 1 до 12.
 2. Заменете желаното число във втората таблица.

Японският метод няма да даде точен отговор на кой ден да зачене момче. Той ще посочи само месеца, когато това е най-вероятно да се случи. Ето няколко възможни комбинации:

 • Двойките, които имат номер 1 в първата таблица, ще могат да заченат наследник през май, ноември, декември и септември.
 • Притежателите на номер 2 могат спокойно да изберат мъжко име за дете, ако бременността настъпи през първите 2 месеца на зимата, през юни или октомври;
 • 3 - юли, ноември, февруари;
 • 6 - октомври, февруари, май;
 • 12 - март, юли, септември, октомври.

Планирането на пола на бебето е отговорен бизнес. Следователно само няколко начина ще донесат най-добри резултати..

Как да заченете момиче: китайски календар

Китайският календар за зачеване е най-популярният начин за планиране на раждането на малка принцеса. Появява се преди повече от 20 века и се основава на дългосрочни наблюдения на мъдреците от Древен Китай..

Китайският календар на пола е проста таблица. В най-горната си линия, хоризонтално, възрастта на жената е от 18 до 45 години, в които се очаква да настъпи бременност. Клетките от първата колона съдържат имената на всички 12 месеца, в един от които се планира зачеване.

За да разберете през кой месец има повече шансове да забременеете с момиче, са ви необходими следните данни:

 1. Пълната възраст на бъдещата майка, към която са добавени 9 месеца. Факт е, че древните китайци са броили годините на човек от момента на зачеването му от родителите му. Въпреки факта, че това беше малко забравено, таблицата съдържа точно тези стойности.
 2. Месецът, в който имаше желание да забременее.

Например, ако сте на 27 години и 8 месеца (като се вземат предвид 9 месеца от живота на плода), вероятността да забременеете е само през юни, януари, ноември, март или май. Останалата част от годината е благоприятна само за зачеване на момчета..

Въз основа на китайския календар за зачеване на момиче могат да бъдат проследени няколко важни модела:

 • Момичетата на 18–20 години най-често стават майки за момчета. Избягвайте ранната бременност, ако искате да играете с кукли, а не с коли.
 • От 21 до 35 години има период, през който жените раждат повече момичета.
 • От 35-годишна възраст шансовете да имате момче и момиче постепенно стават балансирани. Затова опитайте да сбъднете мечтите си няколко години по-рано или разберете точно в кои месеци 37-годишните също могат да го направят.

Китайският календар за зачеване и планиране на пола на детето е 90% надежден. Но дори това не е достатъчно, за да сме сигурни в раждането на момиченце..

Липсващите 10% могат да бъдат компенсирани чрез метода на Шетълс, който също така предложи редица съвети относно зачеването на момичета:

 1. Планирайте да забременеете няколко дни преди овулацията. Сперматозоидите с женска хромозома са по-бавни от мъжките сперматозоиди, но живеят много по-дълго. За 3-4 дни чакане на зряла женска репродуктивна клетка нищо няма да им се случи, а основните им конкуренти - XY-сперматозоидите - ще имат време да умрат.
 2. Прекарвайте повече време със секс. В идеалния случай го правете всеки ден след края на менструацията, като пропускате деня на овулацията и два дни преди и след това..
 3. Сперматозоидите с Х хромозомата живеят по-дълго в киселинно увреждане. За да се предотврати алкалното рН на женските секрети, представителките на нежния пол трябва за известно време да се откажат от получаването на удоволствие..

Как да се роди момче или момиче е важно за много семейни двойки. Но още по-важно е детето да се роди здраво и силно. Ето защо, когато планирате бременност, откажете се от лошите навици и се подложете на цялостен медицински преглед..

Автор: кандидат на медицинските науки Анна Ивановна Тихомирова

Рецензент: кандидат на медицинските науки, професор Иван Георгиевич Максаков

Кой ще се роди: момче или момиче

Как да разберете кой ще бъде: момче или момиче - можете точно да определите пола на ултразвуково сканиране след 20 седмици от бременността. Но има методи и различни таблици, чрез които можете да се опитате да разберете пола на бебето преди това време и дори с доста голяма степен на вероятност.

Таблица за определяне на пола по възраст на кръвта

Предполага се, че кръвта както на жените, така и на мъжете непрекъснато се обновява. Кръвта на жената се обновява на всеки четири години, а на мъжа - на всеки три години. Непланирани актуализации в резултат на голяма загуба на кръв по време на донорство, наранявания, преливане, операции също се вземат под внимание. Ако кръвта на майката се подновява през периода по-близо до зачеването, тогава полът на нероденото дете е най-вероятно женски и обратно.

За да изчислим дали ще се роди момче или момиче, имаме нужда от 2 числа за баща и 2 числа за майка. Намираме ги в плоча 1 и плоча 2.

В таблицата по-долу намираме коефициента на обновяване на кръвта на бащата и майката (те са в пресечната точка с колоната "възраст").

маса 1

Скорост на обновяване на кръвта на майкатаСтепен на обновяване на кръвта на бащата

За да разберете кой ще се роди, таблица 1 е допълнена с данни от таблица 2, тя е дадена по-долу. В таблица 2 те разглеждат фигурата на пресечната точка на месеца на раждане на майката и месеца на зачеването на бебето - това е вторият компонент на изчислението за майката. И според същата таблица те разглеждат фигурата на пресечната точка на месеца на раждане на бащата и месеца на зачеването на бебето.

Таблица на пола на детето по месец на зачеването (таблица 2)

010203040506070809десетединадесет12Януари01234пет678деветдесетединадесетФевруариединадесет01234пет678деветдесетМарт12единадесет01234пет678деветаприлдеветдесетединадесет01234пет678Може8деветдесетединадесет01234пет67юни78деветдесетединадесет01234пет6Юли678деветдесетединадесет01234петАвгустпет678деветдесетединадесет01234Септември4пет678деветдесетединадесет0123Октомври34пет678деветдесетединадесет012Ноември234пет678деветдесетединадесет01Декември1234пет678деветдесетединадесет0

Как изчисляваме: от таблица 1 вземаме цифрата за мама. Таблица 2 - вземаме и цифра за мама. Сега добавяме фигурата, получена от първата таблица, и цифрата, получена от втората таблица. Записваме полученото число. Сега правим същото и за татко. Записваме полученото число. Сравняваме числата на мама и татко. Броят на родителите е по-малък, кръвта е "по-млада". Така че, с висока степен на вероятност, детето ще наследи пола на този родител..

Пример: Мама е на 26, татко е на 25. Мама е родена през септември, татко през май. Месецът на зачеването е септември. Според резултатите от първата таблица, мама = 2, татко = 1. Според резултатите от втората таблица, мама = 0, татко = 4. Добавете и двете числа за родителите: мама (2 + 0 = 2), татко (1 + 4 = 5). Кръвта на мама е по-млада, вероятно ще се роди момиченце.

Таблица по възраст на майката на детето

Има интересна таблица, в която се вземат предвид месецът на зачеването и възрастта на майката по време на зачеването. Тази диаграма на бременността показва пола, който бебето вероятно има, когато възрастта на майката съвпада с определен месец на зачеването. Обозначения в таблицата: D - момиче, M - момче. Нарича се още китайски. В оригинала месецът се брои от китайската нова година, а не от европейската. Ето таблица, адаптирана за 2020 г. - за месеците, с които сме свикнали.