Получих настинка на устната си (не съм сигурен дали е херпес, защото носех това на устните си за последно преди около 5 години)... и така гинекологът ми предписа свещи

Потребителски коментари

Изобщо не бих го сложил. Там, първо, дозата интерферон не е толкова голяма, че да ви направи някакво време. На второ място, съставът е много двусмислен - има и анестезин, той също е бензокаин - много алергенен компонент, имаме силна алергия към него - както за мен, така и за детето, плюс таурин, който не се препоръчва за деца и бременни жени

а хорионът до колко седмици. Мислех, че от 12 седмици се образува плацентата

Вмъквам генферон от 1-ви триместър, за повишаване на имунитета, няма такова нещо, имах и мазилка, но не от него със сигурност.

в първия вмъкнах генферон лайт за новородени, отново попитах лекарката, тя каза, че е добре, между другото, всичко е наред с бебето, моят лекар няма да посъветва лошо.

Genferon по време на бременност

Всички жени се страхуват от лечение по време на раждането, но в много случаи може да се избегне, ако на етапа на планиране на бременността се подложи на пълен преглед и се отърве от всички заболявания и заболявания. Това важи особено за инфекции на урогениталния тракт - те са много опасни за плода. Доста голям процент спонтанни аборти през първия триместър се дължи именно на тази причина. И дори по време на раждането, все още има висок риск от инфекция на бебето, така че ако не сте били излекувани преди бременността, ще трябва да го направите сега. Например с помощта на Genferon.

Genferon е супозитория за лечение на инфекциозни и възпалителни урогенитални заболявания, като:

 • генитален херпес (генитален херпес вирусна инфекция, херпес симплекс);
 • хламидия (хламидиални болести, предавани по полов път);
 • уреаплазмоза;
 • микоплазмоза (инфекция, причинена от микоплазма);
 • повтаряща се вагинална кандидоза (вулварна и вагинална кандидоза);
 • гарднерелоза;
 • трихомониаза;
 • човешки папиломавирусни инфекции;
 • бактериална вагиноза;
 • ерозия и ектропион на шийката на матката;
 • цервицит (възпалителни заболявания на шийката на матката);
 • вулвовагинит;
 • бартолинит (възпалителни заболявания на бартолиновата жлеза);
 • аднексит (салпингит и оофорит);
 • уретрит;
 • простатит (възпалителни заболявания на простатната жлеза);
 • баланит;
 • баланопостит.

Genferon се предписва в комбинация с други терапевтични средства и мерки, включително антибиотици и други антибактериални лекарства - в този случай неговата ефективност се увеличава. Също така, едновременно с това на жената се предписват витамини Е и С - те засилват ефекта на интерферона, който е част от тези супозитории.

Свойствата на лекарството се дължат на съставките му - активни съставки:

  интерферон алфа-2 - има антивирусни, антимикробни, имуномодулиращи свойства;

По отношение на лечението с Genferon по време на раждането на дете, то не може да бъде изразено еднозначно. Инструкцията предупреждава, че това е възможно само през втората половина на бременността (някои анотации показват 2-ри и 3-ти триместър). И дори тогава с предупреждение: трябва да се прецени ползата за майката и рискът за плода. Лекарите обясняват такова предупреждение, както обикновено, с факта, че само лекар може и трябва да предпише Genferon.

Е, дори и да не разбирате нищо в медицината, след логично размишление можете да направите някои изводи: Genferon е имуномодулиращо лекарство. През първия триместър на бременността имунитетът на жената намалява по естествен начин - това е необходимо за поддържане на бременността. Следователно такова нашествие може да бъде опасно за неговото удължаване. В допълнение, Genferon се предписва заедно с други антивирусни и антибактериални лекарства, а през първия триместър всяко лечение е изключително опасно за плода (всички негови органи и системи са заложени) и следователно изобщо е забранено.

Когато стане възможно да се лекува бъдещата майка (и това е необходимо) - само лекарят избира необходимото лекарство и предписва приемлива доза. Трябва да се каже, че някои гинеколози считат за препоръчително да предписват Genferon на техните отделения като имуномодулатор, за да се предотврати развитието на урогенитални инфекции в края на бременността - в този случай обаче супозиториите се прилагат ректално. А други лекари обикновено смятат това лекарство за неподходящо, тъй като не лекува нищо, а само повишава местния системен имунитет и няма доказана ефективност.

Като цяло можем само да кажем със сигурност, че не можете сами да прибегнете до това. Но ако имате инфекциозно заболяване, тогава все пак трябва да го излекувате, така че ако не сте лекар, вероятно трябва да слушате вашия гинеколог.

Просто вземете под внимание, че супозиториите Genferon могат да причинят алергични реакции и в това отношение могат да се появят странични ефекти: обрив, сърбеж, зачервяване. Интерферон алфа-2 може да причини мускули и главоболие, загуба на апетит, студени тръпки, треска, слабост, изпотяване, левко- и тромбоцитопения. Ако забележите някакви симптоми при себе си - информирайте Вашия лекар за това.

Свещи Biocad Genferon - преглед

Genferon по време на бременност. Приложение и инструкция. Ефект и странични ефекти.

Добър ден на всички!

Свещите Genferon от Biocad са ми познати от много години. За първи път се подложих на лечение по време на първата бременност. За втори път претърпях курс на лечение по време на втората си бременност. Искам да ви разкажа всичко, за което научих по време на лечението.

Като начало, обща информация за тях:

Свещите са опаковани в бяла кутия с кратка информация за тях. На повърхността на опаковката можете да намерите информация за името, броя на свещите, дозата, състава, производителя и методите на приложение.

Супозиториите Genferon могат да се използват по два начина: ректално и вагинално. Също така свещите могат да се използват за лечение на женски и мъжки пол.

Една кутия съдържа 10 свещи, което е достатъчно за един курс на лечение.

Производител: "BIOCAD" Русия.

Форма за издаване: Свещи

Цена: 500-600 рубли.

Малки свещи като всички стандартни свещи, покрити с алуминиево фолио.

В горната част има малък изрез за лесно отстраняване на свещта. Бели свещи.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ГЕНФЕРОН ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА:

По време на бременност могат да се появят различни заболявания. В моя случай това бяха инфекции и вируси, които пречат на нормалния ход на бременността..

Още с първата бременност се сблъсках с тежка настинка, след която развих олигохидрамнион. Причината за появата беше, че се захванах със самолечение по време на настинка, нещо, което не съветвам никого! След като се възстанових, ако мога така да кажа, при ултразвук беше открито ниско количество вода и лекарят предписа антибиотици паралелно със свещички Genferon. Курсът на лечение със свещи продължи 10 дни. След известно време, при следващото посещение на ултразвука, всичко си дойде на мястото, количеството на околоплодните води беше нормално.

На втората бременност тя отново се разболя. Само този път с ларингит и през първия триместър! Беше УЖАСНО мъчително. Не можете да приемате антибиотици или антихистамини. Възстанових се по някакъв начин с помощта на пулверизатор и взех тази хранителна добавка.

След известно време, при рутинен преглед, ултразвуково сканиране диагностицира околоплодната течност със суспензия. Лекарят изпрати за изследвания за TORCH инфекция.

В резултат на това цитомегаловирусът беше сред положителните. Оказа се, че тази инфекция се предава не само по полов път.

Както настинката, така и инфекцията изиграха роля за това, че имах суспензия в околоплодната течност.

Лекарите отново предписаха супозитории Genferon заедно с антибиотици Doramycin. Отново курсът на лечение продължи 10 дни и месец по-късно, при планирания ултразвуков преглед, всичко си дойде на мястото.

Супозиториите се прилагат ректално през нощта преди лягане. Не се усещаше дискомфорт. Не усетих никакви странични ефекти върху себе си.

Бих искал също да отбележа, че по време на лечението съпругът ми се разболя и това може да повлияе на здравето ми. Благодарение на тези свещи, никакви вируси не бяха страшни за мен!

Инструкциите съдържат и подробно описание на употребата по време на бременност..

✔Използването по време на бременност имаше положителен ефект върху състоянието ми.

✔ Няма странични ефекти.

Мога спокойно да препоръчам тези свещи на тези, които са били предписани от лекар както по време на бременност, така и извън нея. Лично аз върху себе си не усетих никакви странични ефекти, така че не мога да кажа нищо за това. Тъй като тялото на всеки е индивидуално.

Благодаря на всички за вниманието! Желая ви здраве и силно.

Свещи генферон или виферон по време на бременност..

 • 2 август 2017
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 20 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Василиса Микулишна
Създаден преди 21 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 16 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 18 часа

Автор: AnechkaZH
Създаден преди 17 часа

Автор: Мама О
Създаден преди 21 часа

Автор: Puzyuha
Създаден преди 7 часа

Автор: all_login_busy
Създаден преди 18 часа

Автор: abyrvalg
Създаден преди 18 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 17 часа

Автор: Julsyk
Създаден преди 9 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Genferon по време на бременност

Цялото съдържание на iLive се преглежда от медицински експерти, за да се гарантира, че е възможно най-точно и фактическо.

Имаме стриктни насоки за подбор на източници на информация и свързваме само с уважавани уебсайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, доказани медицински изследвания. Моля, обърнете внимание, че числата в скоби ([1], [2] и др.) Са интерактивни връзки към такива изследвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или съмнително по друг начин, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Повечето млади майки се замислят какво могат да използват по време на бременност. И така, едно от най-често срещаните лекарства е генферон. Какво може да се каже за него и как той влияе на тялото на жената?

Това лекарство се използва за възпалителни процеси, които протичат в организма. Може да се използва от почти всички, дори бременни момичета, но само от 13 седмици. В крайна сметка в противен случай той е в състояние да навреди на тялото на майката..

Възможен ли е генферон по време на бременност?

Много млади майки се интересуват дали генферон може да се приема по време на бременност? Необходимо е да се разбере, че всяко лекарство е вредно за женското тяло по време на бременност. Освен това, нероденото дете страда..

Следователно, генферон не е изключение. Но все пак е позволено да го приемате в определени дози. Можете да научите за това само от Вашия лекар. Забранено е да приемате лекарството самостоятелно, особено когато става въпрос за първия триместър. Но също така не е препоръчително херпесният вирус да се оставя в тялото. Ето защо си струва да се консултирате за лечението и да разберете дали е възможно да се използва генферон по време на бременност.

Genferon при планиране на бременност

Може ли лекарството Genferon да се използва при планиране на бременност? На първо място, трябва да се отбележи, че това лекарство се използва за унищожаване на херпесния вирус. Ето защо, когато планирате бременност, препоръчително е да подредите собственото си тяло. Въз основа на това е разрешено приемането на лекарството. Всъщност по време на бременност ще бъде трудно да се борим с херпес, особено през първите месеци. Но въпреки това все пак си струва да се консултирате с лекар, за да няма странични ефекти. По принцип генферонът по време на бременност е разрешен, но само в някои случаи. Забранено е да го пиете сами!

Genferon в началото на бременността

Заплашва ли генферонът плода в ранните етапи на бременността? Трябва да се разбере, че през първите седмици и месеци трябва да се изоставят много лекарства. Всъщност на този етап тялото на жената е доста слабо и плодът едва започва да се формира. Следователно, всички видове неблагоприятни фактори могат да причинят не само патологии, но и значително да навредят на бебето. Така че е по-добре да не приемате генферон по време на бременност, особено в ранните етапи. През този период рискът от спонтанен аборт се увеличава, така че нищо не може да се консумира. Всичко се прави само под строгото ръководство на лекуващия лекар.

Genferon през първия триместър на бременността

Как genferon влияе върху тялото на майката и детето през първия триместър на бременността? Въпросът е повдигнат неведнъж дали е възможно да се приемат определени лекарства в ранните етапи. Необходимо е да се помни веднъж завинаги, че това е забранено. Но отново всичко зависи от самото лекарство и неговата цел. Така че, по-добре е да отложите генферон по време на бременност в далечния ъгъл. Особено когато става въпрос за първия триместър, в този случай използването му е неподходящо. Можете лесно да навредите на бебето си и да предизвикате различни проблеми. Но ако има специална нужда да приемате това лекарство, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Genferon по време на бременност с настинка

Как действа генферон по време на бременност при настинка върху тялото на майката и бебето? Необходимо е да се разбере, че това лекарство се предписва само в случаите, когато е необходимо да се борим срещу възпалителните процеси в организма. Но може ли да се използва по време на бременност? Факт е, че нищо не може да се каже със сигурност. В крайна сметка много зависи от тримесечието и благосъстоянието на самата майка и бебе. Genferon не е антибиотик, което му дава известно предимство. Но в този случай има много нюанси. Препоръчително е да започнете лечение с народни средства за лечение на настинка или с обичайните процедури, без лекарства. Ако това няма положителен ефект, тогава се предписва генферон. Само лекуващият лекар трябва да каже дозата, нищо не може да се направи самостоятелно. Genferon е разрешен по време на бременност, но не във всички случаи.

Genferon в носа по време на бременност

Може ли генферон да се използва в носа по време на бременност? По принцип това лекарство не е класифицирано като забранено, но въпреки това не винаги е възможно да се използва. Особено за момичета в интересна позиция. Факт е, че през първия триместър употребата на лекарството трябва да бъде ограничена. Всичко това се прави само под наблюдението на лекуващия лекар. Но ако говорим за мехлем, тогава в този случай няма специални ограничения. Напълно възможно е да използвате лекарството, но само след консултация с лекар. Мехлемът в неговия състав е най-безопасен, следователно, за да облекчите възпалението в носа, можете да го използвате. По принцип генферон по време на бременност се приема само след одобрението на лекаря.

Инструкции за Genferon по време на бременност

Какво казва инструкцията на genferon по време на бременност и какви инструкции има за ефекта върху тялото на жена и дете? Можете да вземете лекарството само от втората половина на бременността. Самата инструкция казва за това, но дали е така? Въпросът е, че не много лекари са съгласни с това. Тъй като е необходимо да изберете дозата на лекарството изключително при всеки пациент. Всичко се прави на чисто индивидуална основа. И трябва да претеглите плюсовете и минусите, тъй като това ще се отрази на майката и детето. Ако говорим за първия триместър, тогава употребата на лекарството е невъзможна. Ефектът от лекарството е вреден и може да намали имунитета на бъдещата майка. В този случай тя няма да може да роди детето или да го роди по естествен път. Поради това не се препоръчва прием на генферон по време на бременност..

Genferon супозитории по време на бременност

Можете ли да използвате генферон супозитории по време на бременност? Това е може би едно от малкото лекарства, които могат да се използват, особено в тази форма. Но изключението е първият триместър на бременността. Факт е, че тялото на майката може да не се справи с натоварването, което лекарството има върху нея. Всъщност, въпреки факта, че не е антибиотик, все още има странични ефекти. Нещо повече, той е в състояние да повлияе негативно на все още необразувания организъм на бебето. Що се отнася до свещите, те имат по-нежен ефект. Но въпреки това е по-добре да се ограничи използването им. Важно е да се консултирате с Вашия лекар, преди да ги използвате. Всъщност генферон се използва по време на бременност, но в специални дози.

Genferon светлина по време на бременност

Какво може да се каже за генферон светлина по време на бременност и какъв е ефектът му? Естествено, той, както и другите му „аналози“, се използва за борба с всяка инфекция. В този случай имаме предвид възпалителни процеси. Той ефективно се бори с това и то за доста кратко време. Но бременните момичета могат да го приемат само от 13-та седмица. В други случаи може да навреди на бебето и тялото на майката. Факт е, че всеки възпалителен процес има пагубен ефект върху детето. Следователно за борба с възпалителния процес се предписва всеки друг аналог или се използват други методи. Така че, генферон по време на бременност не може да се пие без одобрение от лекар.

Спрей Genferon по време на бременност

Защо генферон спрей е опасен по време на бременност и може ли изобщо да се използва? Със сигурност е възможно да използвате лекарството, но започвайки от 13-та седмица. Не си струва да правите това по-рано, защото има голям риск да навредите на детето и да отслабите имунитета на майката. Започвайки от 28 седмици, употребата на лекарството е разрешена, но курсът на лечение не трябва да надвишава 5 дни. И ако говорим за свещи, тогава е по-добре да ги използваме за един ден. Що се отнася до спрея, тук също всичко е странно. Можете да го използвате свободно от 35 седмици. Но това се прави само под наблюдението на лекуващия лекар. За всяка жена се избира нейната индивидуална доза от лекарството. Така че, генферон по време на бременност може да се използва под всякаква форма.

Genferon капки по време на бременност

Какво добро може да се каже за капки генферон по време на бременност? В този случай страничните ефекти не са толкова изразени. Човекът не се чувства слаб, не се уморява бързо и е мобилен както преди. Но трябва да приемате лекарството само под наблюдението на лекуващия лекар. В крайна сметка тялото на всеки е индивидуално и е малко трудно да се каже еднозначно нещо. По принцип капки генферон се използват по време на бременност. Но, както вече беше казано много пъти, само от 13-та седмица и то не във всички случаи. Не можете да използвате лекарството сами, тъй като ефектът му върху тялото, както върху майката, така и върху бебето, е доста вреден.

Genferon 500 по време на бременност

Има ли странични ефекти на Genferon 500 по време на бременност? Разбира се, всяко лекарство има своите отрицателни ефекти върху човешкото тяло. Така че, генферон може да причини умора, слабост и повишено изпотяване. Но когато става въпрос за бременно момиче, страничните ефекти са невероятни. Така че, приемането на лекарството не се препоръчва по-рано от 13 седмици. В края на краищата това влияе негативно на тялото на майката и имунитетът страда много от това. Често едно напълно здраво момиче не може да роди дете или да го роди по естествен път. Следователно лекарството може да се приема само под наблюдението на лекар и в съответствие с неговите препоръки. В крайна сметка, генферонът по време на бременност има доста вредно въздействие върху тялото.

Genferon 250 по време на бременност

Не е ли опасно употребата на Genferon 250 по време на бременност? Всяко младо момиче в позиция мисли за това какви лекарства може да използва. И така, genferon, какво можете да кажете за него и не е ли опасно да го използвате? Той не носи никакво негативно влияние, когато става въпрос за втория триместър на бременността. Изследвано е как генеферон влияе върху организма през този период. Важно е да изберете нейната индивидуална доза за всеки пациент. Ето защо, преди да вземете лекарството, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Така че генферонът по време на бременност е опасен само през първия триместър и след това, тъй като неговият ефект върху тялото не е напълно проучен.

Дозировка на генферон по време на бременност

Каква е дозировката на генферон по време на бременност и има ли специфични особености при приема на това лекарство? Това лекарство се използва в една супозитория, веднъж дневно или два пъти. Трудно е да се каже еднозначно в този случай, тъй като дозата се определя на всеки пациент поотделно. В този случай всичко зависи от продължителността на бременността, от състоянието на майката и детето, както и от поносимостта на лекарствените компоненти. Невъзможно е да се предпише доза точно така "на око", така че лесно можете да навредите както на майката, така и на детето. Ето защо, преди да вземете лекарството, трябва да се консултирате с лекар. В края на краищата има доста разновидности на медицината. Това са мехлеми, спрейове и таблетки с различен "ефект", така че Genferon по време на бременност трябва да се използва само под най-строг контрол.

Цена на Genferon по време на бременност

Каква е цената на генферон по време на бременност и влияе ли нещо върху него? Така че е трудно да се каже определена цифра. Всъщност в този случай много зависи от формата на лекарството. И така, това са спрейове, мехлеми, таблетки и супозитории. Естествено, ценовата категория ще варира в зависимост от формата на лекарството. Отново регионът, конкретната аптека и т.н. оказват голямо влияние. Но като цяло ценовият диапазон е приемлив. Това лекарство не е скъпо. Истината в този случай се влияе и от формата, под която се продава лекарството. По принцип можете да се запознаете с цените във всяка онлайн аптека или като отидете сами в това лечебно заведение. Така че, генферон по време на бременност се използва само в специални случаи..

Отзиви за генферон по време на бременност

Струва ли си да четете отзиви за генферон по време на бременност и да им вярвате? Трябва да се разбере, че в този случай много зависи от естеството на самите прегледи. В края на краищата те могат свободно да бъдат разделени на няколко вида. Тези, които са от реална полза, и тези, които са предназначени за реклама или контрареклама на лекарството. Ето защо все пак трябва да прочетете отзивите на форумите, където реални хора обсъждат употребата на това лекарство. Като цяло, както отбелязват повечето бъдещи майки, има усещане за това лекарство. Но някои забелязват, че се чувстват слаби и се влошават. Това предполага, че лекарството е взето независимо, в дозата, посочена в инструкциите. Трябва да се разбере, че генферон по време на бременност се използва само в индивидуална доза. Онези жени, които са го приемали по съвет на лекар, не са забелязали никакви странични ефекти. Следователно можете да приемате генферон по време на бременност, но само според индивидуалните препоръки..

Genferon

Състав

1 свещ (свещичка) съдържа: рекомбинантен човешки интерферон алфа-2b - 500 000 IU или 1 000 000 IU (в зависимост от дозировката), таурин - 10,0 mg, бензокаин - 55,0 mg.

Помощни вещества: макрогол 1500, декстран 60000, полисорбат 80, лимонена киселина, емулгатор Т2, натриев хидроцитрат, твърда мазнина, пречистена вода.

Формуляр за освобождаване

Свещите са бели или светложълти. Те имат цилиндрична форма, заострен край, хомогенни по надлъжен разрез, но се допуска наличието на въздушни включвания.

Произвежда се в картонени опаковки, в една такава опаковка 1 или 2 контурни опаковки, съдържащи 5 супозитории.

фармакологичен ефект

Genferon има имуномодулиращи, антипролиферативни, антибактериални, антивирусни, локални анестетици, регенеративни ефекти.

Фармакодинамика и фармакокинетика

Комбинираният ефект на Genferon се дължи на компонентите в състава му, които имат локален и системен ефект.

Genferon съдържа човешки рекомбинантен интерферон алфа-2b. Синтезира се от генетично модифициран щам на микроорганизма Escherichia coli.

Интерферон алфа-2b е имуномодулатор и има също антипролиферативни, антивирусни и антибактериални ефекти. Тези ефекти се причиняват от стимулиращия ефект на лекарството върху вътреклетъчните ензими, които инхибират размножаването на вируса. Интерферонът засилва клетъчния имунитет, като активира редица маркери на клетки-убийци, ускорява разделянето на В-лимфоцитите и синтеза им на антитела, увеличава активността на системата моноцити-макрофаги и увеличава разпознаването на заразени и туморни клетки. В резултат на това се повишава ефективността на борбата на организма с вируси, бактерии, паразити и ракови клетки. Също така под въздействието на интерферон се активират левкоцитите на лигавицата, които участват в потискането на патологичните огнища.

Тауринът нормализира метаболитните процеси в тъканите, насърчава тяхната регенерация, взаимодейства със свободните кислородни радикали, като ги неутрализира и предпазва тъканите от увреждане. Интерферонът е по-малко податлив на разграждане и запазва ефекта си по-дълго поради наличието на таурин.

Бензокаинът (анестезин) е местна упойка. Той променя пропускливостта на цитоплазмата на невроните за натриеви и калциеви йони, в резултат на което не само провеждането на нервните импулси по аксоните се блокира, но и самият процес на поява на нервни импулси се инхибира. Бензокаинът има само локален ефект и не се абсорбира в системната циркулация.

При ректално приложение на Genferon бионаличността достига повече от 80%. Това ви позволява да постигнете както локални, така и изразени имуномодулиращи ефекти в цялото тяло. При вагинална употреба, поради високата концентрация на лекарството във фокуса на инфекцията и прикрепването му към клетките на лигавиците, се постига забележим локален антивирусен, антибактериален и антипролиферативен ефект, но в този случай системният ефект (поради ниския адсорбционен капацитет на лигавиците на вътрешните генитални органи) е незначителен. Максималната концентрация на интерферон в кръвта се открива 4-6 часа след приложението на лекарството. Екскретира се предимно чрез бъбреците. Полуживотът е 12 часа, което налага използването на лекарството 2 пъти на ден.

Показания за употреба

Показания за употреба на Genferon супозитории предполага ректално или вагинално (в дози 500 000 IU или 1 милион IU) тяхното използване, от което при лечението на съответните неусложнени заболявания при деца се използват едноименни свещи за деца (Genferon Light), както и техните аналози в различни форми. (като мехлем, сироп или таблетки).

В други случаи Genferon се използва в комплексно лечение на заболявания на пикочно-половата система с инфекциозен и възпалителен характер при възрастни:

 • хламидия;
 • генитален херпес;
 • микоплазмоза;
 • уреаплазмоза;
 • гарднерелоза;
 • папиломавирусна инфекция;
 • трихомониаза;
 • ерозия на шийката на матката;
 • бактериална вагиноза;
 • вулвовагинит;
 • цервицит;
 • аднексит;
 • уретрит;
 • бартолинит;
 • баланит;
 • простатит;
 • баланопостит.

Употребата на лекарството при млечница (вагинална кандидоза) също е оправдана..

Противопоказания

Свръхчувствителността към интерферон или други вещества, съдържащи се в лекарството, е противопоказание за употребата му. Медикаментозното лечение е неприемливо през първите 12 седмици от бременността. Също така Genferon трябва да се използва с повишено внимание при пациенти с обостряне на заболявания на имунната система..

Странични ефекти

При лечение с лекарството в доза 10 000 000 IU на ден или повече, се увеличава възможността за развитие на следните нежелани реакции:

 • главоболие - от централната нервна система;
 • левкопения, тромбоцитопения - от хемопоетичната система;
 • системни реакции (хипертермия, повишено изпотяване, повишена умора, болка в мускулите и ставите, загуба на апетит).

Могат да се появят алергични реакции: кожен обрив, сърбеж. Тези симптоми са обратими и изчезват в рамките на 72 часа след спиране на лекарството.

Инструкции за свещи Genferon

Инструкциите за употреба на Genferon обясняват, че продължителността на курса на лечение, дозировката и начинът на приложение се определят от лекуващия лекар и зависят от конкретното заболяване. Инструкциите за употреба на супозитории Genferon и инструкциите за детски Genferon са почти идентични с предложените схеми за използване на лекарството. Ректалният или вагинален начин на приложение на лекарството не винаги е подходящ за деца, поради което в някои случаи си струва да се помисли за преминаване към аналози на Genferon с други начини на приложение (таблетки, мехлем, сироп).

Лекарството се прилага вагинално или ректално.

При лечението на заболявания на пикочно-половата система с инфекциозен и възпалителен характер при жените се препоръчва да се инжектира 1 супозитория (500 000 IU или 1 000 000 IU, в зависимост от формата на заболяването) вагинално или ректално (в зависимост от формата на заболяването) 2 дни на ден в продължение на 10 дни. При дългосрочни и хронични форми е възможно да се въведе 1 супозитория през ден. В този случай курсът на лечение ще бъде от 1 до 3 месеца..

Употребата на 1 супозитория (500 000 IU) интравагинално сутрин и 1 супозитория (1 000 000 IU) ректално вечер едновременно с интравагиналната употреба на антибактериални супозитории е оправдана в случай на сериозен инфекциозен и възпалителен процес във вътрешните полови органи.

Лечението на заболявания на урогениталния тракт с инфекциозен и възпалителен характер при мъжете се свежда до следния режим на лечение: 1 супозитория се използва ректално (дозировката зависи от формата на заболяването) 2 пъти дневно в продължение на 10 дни.

Предозиране

Към днешна дата няма данни за случаи на предозиране с Genferon. Ако голям брой супозитории са случайно инжектирани едновременно, е необходимо да спрете употребата на лекарството за един ден. След изтичане на определеното време можете да започнете да използвате Genferon отново съгласно предписаната схема.

Взаимодействие

Витамините С и Е засилват ефекта на компонентите на Genferon. Бензокаинът намалява бактерицидната и бактериостатичната активност на сулфонамидите. Ненаркотичните аналгетици често усилват ефектите на бензокаин.

Условия за продажба

В Русия и Украйна Genferon може да се закупи в аптека изключително с рецепта..

Условия за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца, на тъмно място в температурен диапазон от 2-8 ° C.

Срок на годност

Срокът на годност е 24 месеца. Не се препоръчва употребата на лекарството след срока на годност (посочен на опаковката).

специални инструкции

Genferon е най-ефективен, когато се използва едновременно с антимикробни лекарства.

Няма надеждни данни за безопасността на употребата на лекарството по време на менструация. Поради това лекарството трябва да се използва с повишено внимание по време на менструация..

Genferon по време на бременност: характеристики на употреба

Голям брой различни бактерии и вируси постоянно атакуват тялото ни. За щастие природата се е уверила, че повечето от тези микроорганизми не могат да навредят на здравето ни. Но е невъзможно напълно да се изключи възможността за инфекция. Това е особено опасно по време на бременност, тъй като инфекцията може да навреди на бебето и много лекарства са противопоказани през този период. Съвременната медицина ни предлага средство, което може да се бори с различни инфекции и вируси - Genferon. Основното е, че може да се използва по време на бременност..

Какво представлява Genferon

Genferon е лекарство с антивирусни и имуномодулиращи ефекти. Обхватът на приложение на агента е доста широк, тъй като активните вещества, включени в неговия състав в комплекса, имат благоприятен ефект върху имунната система. Лекарството има минимум противопоказания и е одобрено за употреба по време на бременност.

Активни вещества, включени в състава:

 1. Интерферон алфа-2b. Това е имуностимулант. Това вещество кара имунната система да се активира в борбата срещу вирусите, попаднали в тялото. Реакцията на имунната система, причинена от това лекарство, е насочена към унищожаване на вируси и заразени от него клетки..
 2. Таурин. Биологично активно вещество, което участва в много жизненоважни процеси в организма. Той неутрализира възпалението, увеличава регенеративния капацитет на клетките. Действа като антиоксидант. Има противовъзпалителен ефект, повишава устойчивостта и жизнеността на клетките.
 3. Анестезин. Действието му в този състав е насочено към облекчаване на болката и дискомфорта. Този ефект се постига чрез блокиране на провеждането на болковите импулси по нервните влакна и възприемането им от процесите на нервните клетки.

Формуляр за освобождаване

Свещи

Супозиториите Genferon се използват за борба с урогениталните заболявания

Genferon под формата на супозитории се предписва при възпалителни и инфекциозни заболявания в урогениталния тракт. Свещите се предлагат в три вида. Те се различават в дозировката на активното вещество: Genferon 250, Genferon 500, Genferon 1000. Лекарството може да се предписва при заболявания като:

 • микоплазмоза;
 • гарднерелоза;
 • ерозия на шийката на матката;
 • генитален херпес;
 • уреаплазмоза;
 • възпаление на влагалището;
 • възпаление на яйчниците;
 • възпаление на уретрата;
 • трихомониаза.

В зависимост от съществуващото заболяване, супозиториите могат да се предписват както ректално, така и вагинално. Когато се прилагат ректално, активните вещества навлизат в кръвния поток през лигавицата. При този метод на приложение около 80% от инжектираното лекарство се абсорбира в кръвта. Вагиналният път на приложение се използва за локално действие на мястото на инфекцията.

Спрей

Спрей Genferon Light

Genferon Light назален спрей по време на бременност се използва за лечение на настинки, грип, бронхит, ARVI и други инфекциозни заболявания. При този метод на приложение на лекарството абсорбцията в кръвта е минимална, но достига непосредствен патологичен фокус и има антивирусен и имуномодулиращ ефект. Това се постига благодарение на високата концентрация на активното вещество - интерферон.

Спреят е прост и лесен за използване. Инструкции за употреба: необходимо е да се свали защитната капачка и при вертикално положение на бутилката да се инжектира съдържанието в носния проход. Една бутилка трябва да се използва от един човек, за да се избегне замърсяване.

Дозировката и продължителността на лечението трябва да бъдат предписани от лекуващия лекар.

Показания за употреба на продукта

По време на бременността всички сили на тялото са насочени към осигуряване на трохите с всички вещества и микроелементи, необходими за развитието, както и да ги предпазват. Отслабеният имунитет и повишеното натоварване на всички системи на тялото на бременната жена правят тялото на жената по-уязвимо към вируси и инфекции. Ако се открие заболяване, лекуващият лекар може да предпише лекарства за подобряване на състоянието. Струва си да се помни, че само лекар е в състояние да оцени възможните рискове за детето и майката, когато предписва Genferon за лечение на различни заболявания.

Простуда, ARVI

Повечето лекарства са забранени по време на бременност. Въпреки това, през студения сезон е трудно да се предпазите от потенциални носители на инфекция. Нелечението на болестта изобщо е също недопустимо, тъй като това може да доведе до сериозни усложнения. Лекарството Genferon е в състояние да облекчи бременна жена от заболяване, без да навреди на бебето.

Използването на спрея е възможно през цялата бременност. Това лекарство показва висока ефективност в ранните стадии на заболяването. Попадайки върху носната лигавица, той достига до дихателните пътища, където фокусът на възпалението често е локализиран. Използва се и за профилактика. Това става необходимо, ако бременна жена е в контакт с пациент и по време на епидемия.

Супозиториите могат да се използват от 13-та седмица на бременността. Те се предписват главно при наличие на възпалителни процеси в тялото на бременна жена. Такива явления често придружават остри респираторни заболявания..

Намален имунитет

Благодарение на своя имуномодулиращ ефект, Genferon активира естествения имунитет. Това спомага за възстановяване на защитните сили на организма и осигурява защита срещу вируси и инфекции.

Гинекологични заболявания

Особено опасни са заболявания на урогениталния тракт по време на бременност. Те могат сериозно да навредят на бебето, да причинят вродени патологии и фетални аномалии. Освен това според статистиката те могат да причинят преждевременно прекъсване на бременността..

Ако се открият такива заболявания като вагинален херпес или уреоплазмоза, лекуващият лекар може да предпише комплексна терапия, която ще включва Genferon.

Особености на приема на Genferon по време на бременност

През първия триместър на бременността се полагат всички основни системи и органи на бебето. Всяко лекарство може да има неблагоприятен ефект върху нормалния ход на тези процеси. Този период е изпълнен с множество потенциални рискове за плода..

Вероятността от спонтанен аборт през първия триместър на бременността е най-висока. За да предотвратите негативни ефекти, трябва да се откажете от употребата на Genferon под формата на супозитории през този период. Спрей за нос може да бъде предписан от Вашия лекар, тъй като той не се абсорбира в кръвта, но има локален ефект.

Започвайки от втория триместър на бременността, употребата на Genferon (както под формата на супозитории, така и като спрей) не е свързана с риска от усложнения.

Употребата на Genferon е възможна на по-късна дата. През този период той е напълно безопасен и не вреди на бебето и майката, но е в състояние значително да облекчи състоянието и да облекчи бременната жена от съществуващи заболявания.

Въпреки факта, че Genferon не е противопоказан по време на бременност, не трябва да се самолекувате и да решавате употребата на това лекарство, без да се консултирате със специалист.

Противопоказания и странични ефекти

Лекарството има минимален брой противопоказания. Те включват:

 • обостряне на автоимунни заболявания;
 • непоносимост към един от компонентите на лекарството;
 • обостряне на алергични заболявания.

Не всяко лекарство може да се похвали с толкова кратък списък от противопоказания. За бъдещите майки това е от особено значение, тъй като е много трудно да се избере лекарство с висока ефективност, което не е противопоказано по време на бременност и има минимален набор от противопоказания.

Нежеланите реакции се появяват само ако пациентът има непоносимост към един от компонентите на лекарството. В този случай можете да наблюдавате:

 • повишена телесна температура;
 • алергия под формата на сърбеж и парене;
 • умора;
 • главоболие;
 • болки в ставите и мускулите;
 • повишено изпотяване;
 • втрисане.

Също така, страничните ефекти могат да бъдат причинени от неправилна дозировка на лекарството..

Аналози на средства, разрешени по време на бременност

Виферон

През цялата бременност.

Вирусни лезии на кожата и лигавиците с различна локализация.

Индивидуална непоносимост към един от компонентите на лекарството.

От 14-та седмица на бременността.

Кипферон

Супозитории за ректално или вагинално приложение

От 14-та седмица на бременността.

Индивидуална непоносимост към един или повече от компонентите, съставляващи лекарството.

Аналогови лекарства на снимката

Прегледи за използването на средства по време на бременност

Докато сте в позиция, употребата на каквито и да е лекарства трябва да бъде съгласувана с лекаря. По време на бременност, лекарят ми препоръча Genferon. Тя започна да взема под негов надзор. Според мен това е най-правилното лекарство. Той е ефективен и добър.

Вика

http://beremennost-po-nedelyam.com/genferon-pri-beremennosti/

Използвах супозитории вагинално. След 6 дни употреба започна сърбеж, парене и леко подуване. След прекратяване на лечението всичко изчезна само след една седмица. След такъв негативен опит тя продължи лечението с Индинол. Той помогна и нямаше странични ефекти. След курса на лечение бях тестван два пъти - всичко е чисто.

Валя

http://beremennost-po-nedelyam.com/genferon-pri-beremennosti/

Поставяйки се в положение, стана необходимо да се предпазят себе си и детето от епидемия от вирусна инфекция. По това време в детските градини имаше карантина. Почти всички мои роднини и приятели бяха болни. След консултация с моя гинеколог започнах да използвам Genferon (спрей), който тя ми предписа. Лекарството помогна и не се заразих. Беше много удобно за използване, само 2 пъти на ден.

Маринааа

http://ireкоменnd.ru/content/ot-grippa-i-orvi-vo-vremya-beremennosti

Инструкции за употреба на лекарството - видео

Имайки в състава си едни и същи активни съставки, различни форми на Genferon се използват за лечение на различни заболявания. В зависимост от стадия на заболяването и индивидуалните показания, специалист може да предпише Genferon в различни дози. Забранено е да приемате това лекарство самостоятелно по време на бременност. Не забравяйте, че само лекар може надеждно да диагностицира заболяване и да предпише оптимално лечение, което ще бъде безопасно за здравето както на майката, така и на бебето..

Genferon по време на бременност

Каква жена обича да предписва лекарства, когато носи дете? Нито един! Фактът, че лекарствата са вредни по време на бременност, отдавна е нещо обичайно. Всички знаят за това, но понякога просто няма друг изход. Но какво да направите, ако не сте преминали задълбочен преглед преди бременността и след това сте били диагностицирани с херпесния вирус?

За плода е много опасно - от това, че може да доведе до спонтанен аборт, до това, че детето е изложено на риск да се зарази по време на раждането. Следователно е необходимо да се лекувате. И е много вероятно Genferon да Ви бъде предписан. Какво можем да кажем за употребата на Genferon по време на бременност?

Genferon е супозитория, която се предписва за лечение на редица урогенитални възпалителни заболявания. Това е генитален херпес (генитален херпес вирусна инфекция, херпес симплекс); хламидия (хламидиални болести, предавани по полов път); уреаплазмоза; микоплазмоза (инфекция, причинена от микоплазма); повтаряща се вагинална кандидоза; гарднерелоза; трихомониаза; човешки папиломавирусни инфекции; бактериална вагиноза; ерозия и ектропион на шийката на матката; цервицит (възпалителни заболявания на шийката на матката); вулвовагинит; бартолинит (възпалителни заболявания на бартолиновата жлеза); аднексит (салпингит и оофорит) и така нататък. Ето впечатляващ списък. Дори е странно как едно лекарство може да излекува толкова много неща. И факт е, че Genferon е преди всичко имуномодулатор. От една страна, веднага усещате облекчение - ъ-ъ, не антибиотик, не е нужно да се притеснявате за детето. От друга страна, той има свои собствени нюанси..

Обикновено Genferon, който включва интерферон2, таурин и анестезин, се предписва в комбинация с други терапевтични мерки, които включват прием на витамин Е. Витамин Е е предназначен да засили ефекта на лекарството. Интерферонът едновременно работи като имуномодулатор и като антивирусно и антимикробно средство и именно неговото действие определя основния ефект на Genferon. Тауринът действа като антиоксидант, хепатопротектор, а също така подобрява регенерацията и облекчава възпалението. Анестетикът е необходим, за да се намали дискомфортът, свързан с повечето инфекциозни заболявания на гениталните органи. Не страдайте, докато се лекувате!

Genferon се предписва от втората половина на бременността, но не всички лекари са съгласни, че изобщо трябва да се използва за бременни жени и има причини за тази неяснота. За всяка бременна жена Genferon се избира от лекар, като се вземат предвид рисковете и ползите за плода и майката, поради което всеки случай трябва да се оценява индивидуално.

През първия триместър лечението е невъзможно, тъй като имунитетът на бременната жена намалява естествено за нормалното носене на плода и е невъзможно да се повиши изкуствено, това заплашва бременността. Така че имуномодулаторите са забранени.

Можете да започнете лечение след приключване на първия триместър, но най-важното е, че само лекуващият лекар на определена бременна жена избира дозировката. Мненията на лекарите могат да се различават. Някои самите гинеколози дори предписват Genferon като профилактично средство в края на бременността, за да се предпазят от появата на урогенитални инфекции. Те просто препоръчват да се инжектира ректално, а не във влагалището, както при лечението. Други смятат, че като цяло е неподходящо - защо лекарство, което само повишава местния имунитет, когато наистина е необходимо да се лекува или да се остави на мира и да се грижи за детето?

Като цяло, ако имате доверие на Вашия лекар, доверете му се и тук, но определено не можете да се лекувате по този начин: има твърде много фактори, които да вземете предвид, когато става въпрос за бременност.

Трябва да се вземат предвид и възможните нежелани реакции. В някои случаи Genferon може да причини алергии, включително сърбеж и кожен обрив, главоболие, гадене, мускулни болки, изпотяване и слабост. Това не се случва за всички, така че не се тревожете веднага, ако Genferon е назначен при вас, но трябва да имате предвид тази възможност.

Във всеки случай терапията за инфекциозно заболяване ще бъде избрана за вас и единственото, което е необходимо, е да слушате внимателно реакцията си. Ако сте бременна, изобщо няма да можете да се справите без лечение на херпес. За всички предупредителни симптоми, не забравяйте незабавно да посетите лекар..

Автор на публикацията: Святослав Ситников

Коментари (16):

здравейте момичета не ми казвайте къде да го сложа в червата или влагалището

Момичета Имам генетичен херпес от три години, така че използвам генферон само от първия ден на бременността, за да не заразя бебето, така че не се притеснявайте, ако ви е предписан генферон.

Анастасия, 2015-06-19 04:50:09:

Валя, 30.03.2015 00:40:24: Вмъкнах супозитории на генферон за 6 дни, след това започна сърбеж, дразнене и леко подуване. След отмяната подобни усещания присъстваха още седмица, ужас. След това трябваше да се лекувам с Indinol, въпреки че той помага без странични ефекти. Направих два контролни теста, всичко е чисто. Имах няколко случая на комплексно лечение с генферон и нямаше усещане за сърбеж или парене на фона на това лечение. Може би имате индивидуална непоносимост?

Марина Викторовна, 2015-05-07 17:05:38:

И те откриха HPV в мен (((лекувах се след раждане, когато вече не кърмех. Пих цял курс Indinol. Лекарят каза, че ако спазвам всички инструкции, вирусът ще отстъпи. И наистина, след целия курс, когато преработих тестовете, те вече бяха добри)

Претърпях лечение с генферон два пъти, изпомпвайки пари, честно. След него тестовете бяха толкова лоши, колкото и те. Видях Indinol, завърших курса през зимата. Сега всичко е наред, тестовете са нормални. По-добре би било да ми го възложат веднага, нямаше да губя пари и време.

Ксюша Николаевна, 2015-05-04 00:12:39:

Аз съм на 38. HPV беше открит наскоро, брадавиците по срамните устни след излизането на грипа. Изпратеният за изследвания гинеколог и тестовете показаха всичко. Отървах се от брадавици с лазер. Пия и Индинол. Лекарят каза, че помага на много.

Вмъкнах свещички genferon за 6 дни, след това започна сърбеж, дразнене и леко подуване. След отмяната подобни усещания присъстваха още седмица, ужас. След това трябваше да се лекувам с Индинол, той дори помага без странични ефекти. Направих два контролни теста, всичко е чисто.

И след пътуване на юг, вирусът се прояви със страшна сила. Папиломите са пълзели отвсякъде. Лекарят каза, че генферон няма да може да се справи с него, тя също посъветва Индинол. След това лечение всичко наистина се нормализира, вирусът не притеснява сега

Екатерина, 2014-12-03 11:30:52:

Планираната бременност също не застрахова от проблеми (както се оказа) преди бременността съм преминал всички тестове за инфекции, 2 пъти, проверил съм всички хормони. И по време на бременност откриха хламидия. Секс със съпруга си по време на бременност. Не сме живели живот и като цяло му вярвам. Това е въпросът. От къде.

Струва ми се, че в дадена ситуация по някаква причина е необходимо да обсъдим всичко с лекар. Използвах генферон по време на бременност, но лекарят ми препоръча това, всичко беше под негова отговорност и под негов надзор. Струва ми се, че това е най-правилният вариант. И така лекарството е добро, ефективно. И тук също е необходимо да изясните какво лекувате, има свещи, има спрей, има свещи за лечение на инфекция в женската част. Така че чрез лекаря.

Изписаха ми някаква плазма и в същото време казаха, че няма да излекува. И не знам дали си заслужава?

Наталия, 2014-04-02 19:11:39:

За съжаление бременността ми е супер планирана. Но не съм избегнал рецидив на генитален херпес през тези 20 седмици, докато го нося. а херпесът ми е от първи тип. разбира се не мога без Genferon и Panavir.. Притеснявам се, но съм сигурен, че бебето е по-добре с лечението.

и се доверявам на моя лекар, третата ми бременност протича добре

Татяна, 21.08.2013 16:14:58:

Чета отзиви и се хващам за главата. Genferon е доста безопасен, предписва се от 12-та седмица.

Лекарят ми предписа супозитории за профилактика, но нищо не ми пречеше. Аз съм носител на HSV, тоест херпес в неактивна форма. Не съм ги купувал, особено хормони, и като цяло нека ги слагам за профилактика. Така че. И аз също чета отзиви, от тях дори повече проблеми, отколкото без него. Но ще се повторя с херпес ПРЕДИ бременност... И НЕ ПО ВРЕМЕ..

Но за да избегнете подобни трудности, винаги трябва да планирате бременност. За съжаление нашите момичета често имат всичко непланирано :( Първата ми бременност не беше планирана, о, и бях изморена с лечение. Но втората бременност вече е планирана и го понасям много по-лесно, по-малко нерви!

ИмеФормуляр за освобождаванеАктивно веществоПриложение по време на бременностПоказания за употребаПротивопоказания
 • ARI, грип, ARVI;
 • хроничен вирусен хепатит С, В, D;
 • урогенитални инфекции.
 • ARI;
 • вирусни заболявания на орофаринкса;
 • остри вирусни чревни инфекции;
 • урогенитален хламидия;
 • ерозия на шийката на матката;
 • вулвовагинит.