За да определят възможна бременност, жените използват специални тестове, които ви позволяват да получите бърз резултат у дома. Въпреки че производителите гарантират почти сто процента точност, мнозина се съмняват в това. След това ще разберем дали тестът за бременност от аптека може да е грешен.

Трябва да се помни, че всички тестове за бременност работят на подобен принцип - те анализират концентрацията на хормона hCG (човешки хорион гонадотропин) в урината. Веднага след зачеването в тялото на жената започват хормонални промени, през които след известно време плацентата започва активно да произвежда голямо количество hCG и хормонът се екскретира през бъбреците и пикочно-половата система.

Реагентът, нанесен върху тест лентата, реагира на повишената концентрация на "хормона на бременността"; ако тестът е положителен, тестът променя цвета си. Ако hCG е нормално, лентата ще остане неоцветена.

Ако се спазват инструкциите, вероятността за грешка в тестовете за бременност е 5%, в случай на нарушение на правилата - 25%. Следователно за анализа е важно точно да се следват всички стъпки, описани в инструкциите. Най-подходяща за изследване е урината, събрана сутрин след сън..

Причини за грешки в теста за бременност

За съжаление, пълното спазване на инструкциите не е гаранция за сто процентов резултат, тестовете за бременност може да са грешни в следните случаи:

 • хормонален дисбаланс в организма;
 • прием на лекарства, съдържащи hCG;
 • кратък период след прекъсване на бременността (аборт).

В такива ситуации можете да получите фалшиво положителен резултат - зачеването не е настъпило, но тестът показва обратното. Има и фалшиво отрицателен резултат от теста - бременността е дошла, но тестът не го вижда. Възможни причини:

тестването е извършено твърде рано - в първите дни след зачеването в организма се произвежда недостатъчно количество hCG за анализ, поради което в ранните етапи на бременността ефективността на тестовете е много ниска, лекарите препоръчват проверка след първото забавяне на менструацията;

Видове тестове за бременност

 • лентите са най-често срещаният метод за тестване; за анализ хартиена лента се потапя в контейнер с урина за 5 минути, тълкуването на резултатите може да се види в инструкциите;
 • тест на плоча - представлява пластмасов контейнер с два отвора, в който трябва да нанесете урина с пипета (обикновено е включена пипета), урината се събира предварително в сух чист съд;
 • струя - за да се получи резултат, тестът просто се поставя под струята урина, след минута системата ще даде резултата.

Мастилено-струйните тестове за бременност се считат за най-чувствителни, но могат да бъдат и грешни. За да се подобри ефективността на анализа, лекарите препоръчват да се използват няколко вида тестове наведнъж. Също така не забравяйте, че на първия ден след зачеването никоя система няма да открие бременност, трябва да изчакате поне една седмица след полов акт.

Ако резултатите от теста са положителни (когато системата е определила успешно зачеване), трябва да се свържете с гинеколога, само лекарят след ултразвука може да потвърди или отрече бременността.

С най-добри пожелания, Елена Минакова - практикуващ акушер-гинеколог.

Надеждност на тестовете за бременност

Няколко дни закъснение на менструацията - и в главата на жената възниква въпросът за бременността. Къде да отида с него? За преглед при гинеколог или все още се доверявате на домашен тест за бременност? Разбира се, по-удобно и по-бързо е да тичате до аптеката или да изпратите любимия си там. Но дали винаги две ивици ще ви дадат надежден отговор? Или все още могат да заблудят?

Искате да се доверите на тестовете за бременност и да успеете, докато един ден не ви отведат по грешен път. Разберете, че все още сте бременна, когато съмненията са напълно разсеяни чрез тестване или, напротив, за да бъдете разочаровани от настъпването на предстояща менструация, трябва да се съгласите, изненадата не е приятна.

Защо някои тестове дават точен резултат в ранните дни на бременността, докато други не дават резултат? Причините могат да бъдат различни. Например, тестът се извършва неправилно или твърде рано, влоши се поради срока на годност или неправилно съхранение.

Тест за бременност няма да бъде открит, ако жената приема диуретици, има бъбречно или сърдечно-съдово заболяване, което засяга секрецията на хормона в урината. Няма да открие тестване и извънматочна бременност. Ето защо, ако имате предчувствие за предстоящо майчинство, консултирайте се с Вашия лекар за по-сериозен преглед. Не чакайте менструацията си, направете изследвания на кръв или урина. Те са по-надеждни и могат да открият бременност една седмица след оплождането..

Не забравяйте, че хормоналните промени в тялото се проявяват едва две седмици след зачеването. А ефектът от домашните тестове за бременност се основава именно на определянето на хормона хорион гонадотропин. Започва да се произвежда в женското тяло след оплождането. Понякога, но това е изключително рядко, хорион гонадотропин се произвежда от тумора. Тогава жената също ще получи положителен резултат от теста. Приемът на хормонални лекарства, съдържащи hCG, също може да помрачи ситуацията. Но други лекарства не нарушават резултатите. Наличието на алкохол или наркотици в организма също влияе върху точността.

Днес, при масово производство на тестове за бременност, някои от тях може да са с лошо качество. Доскоро лекарите уверено препоръчваха подобно изследване. Но сега те предпочитат медицински преглед на жени, използващи ултразвук.

Как и кога да се направи тест за бременност, за да се получи точен резултат

Дори и перфектен тест ще бъде лъжа, ако нарушите прости правила.

Днес можете да закупите експресни тестове за бременност във всяка аптека и дори на касата на супермаркета. Те са лесни за използване и надеждни: лекарите оценяват точността им на 99% тестове за бременност. Но често такива тестове лъжат..

Как работят тестовете за бременност

Абсолютно всички тестове за бременност проверяват дали в урината или кръвта има специален хормон за тестове за бременност (ако говорим за лабораторен тест) - човешки хорион гонадотропин или накратко hCG. Започва да се произвежда веднага щом оплодената яйцеклетка се прикрепи към стената на матката..

Ако няма бременност, hCG няма откъде да дойде. Ако е така, ще се изисква hCG.

Обикновено яйцеклетката е прикрепена към матката шест дни след оплождането. Безсмислено е да правите теста през този период: той няма да покаже нищо. Но след това нивото на hCG се увеличава бързо, като се удвоява на всеки 2-3 дни.

Кога да се направи тест за бременност

Вече 8 дни след овулацията, през която яйцеклетката е постигнала сперматозоидите, нивото на hCG става достатъчно, за да може да се регистрира бременност с помощта на лабораторен кръвен тест.

Няколко дни по-късно - тоест на 10-12-ия ден след оплождането - ще се види бременност и редовни аптечни тестове.

Въпреки че инструкциите за много от тях обещават точен резултат още в първия ден на забавянето, лекарите съветват да не бързате с домашните тестове за бременност: Можете ли да се доверите на резултатите?... Причината е проста.

Ако овулирате на 10-14-ия ден от цикъла, тогава до началото на следващия цикъл ще минат поне 13 дни от момента на оплождането. Това означава, че тестът ще ви излъчи с две ивици..

Овулацията обаче може да се измести. Ако освобождаването на яйцеклетката е станало на 22-ия ден от цикъла, тогава до началото на закъснението действителната гестационна възраст може да бъде по-малка от 7 дни. Това означава, че дори перфектните тестове най-вероятно няма да поправят нищо..

Ако вашият цикъл е по-дълъг или по-малък от 28 дни, това все още е по-объркващо..

Следователно, за да получите най-точния резултат, трябва да изчакате 5-7 дни от началото на забавянето.

Ако сте бременна, нивото на hCG по това време при всички случаи ще бъде такова, че дори и най-евтините тестове с ниска чувствителност недвусмислено ще го разпознаят.

Но дори и да спазите всички срокове, тестът пак може да ви подведе. Например, той няма да види високо ниво на hCG и ще покаже отрицателен резултат при съществуваща бременност или, напротив, ще издаде две ленти, въпреки че не мирише на бременност. За да бъдем честни, нека кажем, че не толкова тестът е виновен, колкото вие. Пет причини за фалшиво положителни тестове за бременност.

Защо лъжат бързите тестове за бременност

1. Използвахте изтекъл или счупен тест

Бързите тестове съдържат специални високочувствителни вещества, които реагират на нивото на hCG. Именно те при контакт с урината на бременна жена са боядисани в ярка втора лента или знак плюс.

Ако обаче тестът изтече или се съхранява неправилно, чувствителността на тези вещества може да намалее. В резултат те ще дадат отрицателен резултат, който може да се окаже невярен..

Какво да правя

Купувайте тестове само в аптеките, където за разлика от супермаркетите се опитват да осигурят правилните условия за съхранение. Когато купувате, не забравяйте да проверите срока на годност.

2. Купихте тест с ниска чувствителност

Чувствителността на бързите тестове е посочена с цифри - 10, 20, 25, 30. Тези цифри показват концентрацията на hCG в урината (в mIU / ml), която те са в състояние да уловят. Колкото по-голям е броят, толкова по-малко точен е тестът. Най-скъпите и точни опции имат чувствителност 10. Но евтините може да не хванат hCG и да ви заблудят, като покажат отрицателен резултат.

Какво да правя

Когато купувате тест, не забравяйте да се консултирате с фармацевта колко чувствителен е той. Също така тази информация често може да бъде намерена на опаковката и винаги в инструкциите..

3. Направихте теста днес следобед

Не напразно в инструкциите за абсолютното мнозинство от тестовете производителят казва за сутрешната урина. Той е по-концентриран, в него има повече хорион гонадотропин, което означава, че тестът ще бъде по-надежден.

Следобед съдържанието на hCG в урината е по-ниско.

Какво да правя

Използвайте теста изключително сутрин, както е указано от производителя.

4. Пили сте много вода, преди да вземете теста.

Водата разрежда урината, което понижава нивата на hCG. Бързият тест може да не усети хормона и да даде фалшиво отрицателен резултат.

Какво да правя

Опитайте се да не ядете и не пиете нищо преди теста.

5. Пропуснали сте резултатите

Инструкциите за всеки тест определят правилата за неговото използване. Например по следния начин: „Резултатът може да бъде оценен за 4-5 минути след теста, но не по-късно от 15 минути.“ Тези минути не са взети от тавана.

Долната граница обозначава времето, необходимо на изпитването за чувствителните вещества, съдържащи се в него, да реагират на нивото на hCG. Ако погледнете теста преди уговореното време, втората лента (или знакът плюс в съответния прозорец) може още да не се появи и ще видите фалшиво отрицателен резултат.

Ако погледнете лентата след времето, посочено като горна граница, рискувате да получите фалшиво положителен резултат. Изпарената урина може да остави линия, която лесно може да бъде объркана с втора лента.

Какво да правя

Преди да използвате теста, прочетете инструкциите и стриктно ги следвайте.

6. Пиете определени лекарства

Някои диуретици и антихистамини влияят върху състава на урината, като я разреждат. Това понижава нивата на hCG, което означава, че съществува риск от получаване на фалшиво отрицателен резултат..

Други лекарства, от друга страна, могат да ви дадат две ленти, въпреки че всъщност не. Тези лекарства включват:

 • някои транквиланти и хапчета за сън;
 • антиконвулсанти;
 • лекарства за плодовитост.

Какво да правя

Ако приемате някое от лекарствата в този списък, не трябва да разчитате на хартия за бърз тест. Направете си лабораторен кръвен тест, за да определите дали сте бременна или не..

7. Болни сте

Ако урината ви има високи нива на кръв или протеин, това също може да повлияе на резултатите от бързия тест. Но тук е важно да се отбележи, че подобна ситуация сама по себе си е изключително нездравословна. Кръвта в урината показва аномалии във функционирането на пикочния мехур или бъбреците, повишените протеини показват вътрешно възпаление.

Следователно е вероятно треска и / или дискомфорт в областта на гениталиите и бъбреците да бъдат прикрепени към грешните две ивици на теста..

Какво да правя

Не разчитайте на бърз тест, ако имате температура и болки в кръста и долната част на корема. При такива заболявания трябва да се консултирате с терапевт, гинеколог или уролог възможно най-скоро, за да не пропуснете сериозно заболяване.

8. Развивате тумор на яйчниците

Някои видове тумори могат да подмамят теста да покаже две ивици..

Какво да правя

След като получите положителен резултат, не отлагайте посещението при гинеколог. Лекарят ще проведе изследване, по време на което ще установи реалната гестационна възраст (ако има такава) или ще ви изпрати за допълнителни изследвания и при специализирани специалисти.

Как да направите правилно тест за бременност

 1. Прочети инструкциите. И го следвайте разбира се!
 2. Запомнете правилото: ако сте здрави и тестът е положителен, шансът за бременност е 99%. Отрицателният резултат може да бъде фалшив до една седмица след закъснението.
 3. Изберете тестове с високо ниво на чувствителност. 10 е идеално.
 4. Правете теста сутрин, а не следобед и още по-малко вечер.
 5. Опитайте се да не пиете поне час преди теста..
 6. Не разчитайте на теста, ако приемате изброените по-горе лекарства или ако сте загрижени за треска и болки в долната част на корема.
 7. Купете два теста наведнъж, за да можете да проверите отново резултата.
 8. Ако бързите тестове си противоречат, не бива да се чудите какъв е проблемът. Направете лабораторен кръвен тест, за да получите надежден резултат.

Важно! Положителният тест, дори и да сте го чакали, уви, не е причина да се радвате. Може да се регистрира повишено ниво на hCG в урината, включително при извънматочна или замразена бременност. Ето защо, след като сте получили две ленти, отидете при гинеколога възможно най-скоро.

100% тест за бременност: следвайте съветите!

Решихте ли вече, че е време да имате бебе и очаквате с нетърпение две заветни ленти? Как да идентифицирам интересна позиция? Кога си струва да направите тест за бременност, как да го направите правилно? Да се ​​научим да правим домашен тест за бременност...

Днес домашните тестове за бременност се използват активно от момичета и жени по целия свят. Правилно проведеният тест за бременност ще ви помогне да определите наличието или отсъствието на бременност без излишни усилия и разходи..

Какво представлява домашният тест за бременност и как работи?

Тестът за бременност е проста и лесна за използване биохимична система, предназначена за ранно откриване на бременност чрез определяне на човешки хорион гонадотропин (hCG тест). HCG се появява в кръвта и урината на жената само след оплождането и началото на бременността. Ако концентрацията на hCG в урината на жената надвиши определена критична стойност, тестът за бременност ще покаже "положителен резултат".

Съвременните домашни тестове помагат да се определи началото на бременността с точност 98% (при условие, че го провеждате правилно). Домашните тестове за бременност могат да бъдат закупени във всяка аптека без лекарско предписание..

Кога да се направи тест за бременност?

Разбираме, че толкова бързо искате да видите 2 ивици и да зарадвате бъдещия си татко. Но няма смисъл да правите тест за бременност преди първия ден от забавянето. В идеалния случай тест за бременност може да се направи с увереност една седмица след първия ден от пропуснатата Ви менструация. За най-голяма увереност можете да направите няколко теста за бременност от различни производители. За да се потвърди надеждността на резултата, се препоръчва тестът да се повтори отново, около седмица след първия опит, независимо от резултатите от него. Като контролна проверка трябва да служи кръвен тест за hCG в лаборатория или клиника.

Всеки тест за бременност съдържа специален индикатор, който определя индикатора hCG и променя цвета му, ако концентрацията на hCG надвишава определена критична стойност - самите две ленти.

Какво представляват тестовете за бременност??

Днес можете да изберете за себе си два основни типа тестове за бременност:

 • Тестовете за бременност тип 1 определят концентрацията на hCG в кръвта. Такива тестове се предлагат само в специални клиники, поради което, за да ги извършите, трябва да се консултирате с лекар или лаборатория..
 • Тестовете за бременност тип 2 определят концентрацията на hCG в урината. Този тест за бременност се нарича още домашен тест за бременност. Тези тестове за бременност се продават в аптеките без лекарско предписание..

Можете да намерите много разновидности на домашните тестове за бременност в съвременните аптеки. Цената на домашен тест също е различна (от 40 рубли), зависи от компанията, формата на приложение (джет тест, пипета или тест, който изисква събиране на урина).

Преди да направите тест за бременност, не забравяйте да определите неговия тип и внимателно прочетете инструкциите.

Много домашни тестове работят по същия начин. Някои от тях включват събиране на урина в контейнер и въвеждане на теста в урината до определено ниво (ленти). Други изискват изследване на потока урина. Времето, след което ще бъде определен резултатът варира от 30 секунди до 10 минути. След контакта на домашния тест за бременност с урина и изтичането на необходимото време съгласно инструкциите, можете да определите резултата.

При различни тестове резултатите могат да се показват и по различни начини, по-често това са ленти - индикатори, има и специални икони - на електронни тестове.

 • Първият ред (контролен индикатор) казва, че тестът работи и е подходящ за употреба.
 • Втората лента (индикатор за бременност), тя показва присъствието (появата на лентата) или отсъствието на бременност (отсъствие на втората лента).

Интензивността на цвета на индикатора за бременност (втора лента) е без значение при тестовете за бременност, за разлика от тестовете за овулация. Дори ако сте видели бледорозова лента - това е доказателство за бременност.

Колко точен е резултатът от домашния тест за бременност??

Както показва практиката, домашните тестове за бременност показват много точен резултат (до 98-99%). Надеждността на резултата ще зависи от следните фактори:

 • Срок на годност на теста за бременност - уверете се, че тестът е валиден.
 • Точно спазване на инструкциите за изпитване.
 • Не бързайте да различавате резултата - най-оптималното време за определяне е 10 минути.

Трябва да се има предвид, че концентрацията на хормон на hCG се увеличава с развитието на бременността. Следователно вашият тест ще даде по-точен резултат, колкото по-късно го стартирате и обратно.!

Какво да направите по-нататък, ако тестът за бременност е положителен?

Ако домашният тест за бременност е показал положителен резултат, задължително посетете гинеколог, направете ултразвуково сканиране, за да потвърдите на 100% резултата и изключете заболявания, включително извънматочна бременност.

Също така, лекарят ще посъветва основните стъпки за поддържане на бременността, витамини и необходими лекарства (например прием на фолиева киселина, ако не сте започнали да я пиете преди да планирате бременност). Ранната регистрация в гинекологията ще ви помогне лесно да прехвърлите интересното си положение, да носите здраво бебе и да запазите собственото си здраве и красота.

Има надежда! Няколко НО... или тестът може да бъде отрицателен НО сте бременна?

 • Тестът може да даде фалшив резултат дори седмица след закъснението. Ако подозренията ви за бременност останат, задължително посетете гинеколог.
 • Ако приемате определени лекарства, съдържащи хормон на hCG, те също могат да повлияят на точността на резултата..
 • И, разбира се, не трябва да пушите, да пиете или да приемате наркотици. Те ще повлияят не само на резултатите от теста за бременност, но и върху вашето здраве и здравето на вашето неродено бебе..

И накрая Mikrusha ви предлага най-популярните тестове за бременност:

FRAUTEST тестове за бременност: експресни, двойноконтролни, експертни, frautestcomfort, изключителни.

CLEARBLUE Тест за бременност: Clearblue лакмус тест и Clearblue дигитален тест.

EVITEST тест за бременност: EVITEST One (тест за бременност), EVITEST Plus (2 тест ленти), EVITEST Proof (плосък тест - касета с пипета), EVITEST Perfect (джет тест касета с държач и капачка).

Има и тестове за бременност BABYCHECK, LADY TEST, MON AMI, LADY CONTROL, Бъдете сигурни и други.

Гаранция за тест за бременност

момичета ми кажете каква е разликата в панорамата на теста (според рецензии чета, че резултатите също изпращат например риск от 1: 250 от обикновена кръв в платен център, където също казват същия резултат?) По време на първата бременност направих скрининг в обикновена клиника там, просто ми казаха, че рискът е нисък, Отидох в генетичния център за каширка, направих ултразвуково сканиране и дадох кръв след 10 дни, казаха резултата с риск от 1: 2000. Мислех, че този тест директно дава 99% гаранция, че детето е здраво, но се оказва, че не? Или. Продължете да четете →

Направих амниоцентеза + рибен тест срещу заплащане в TsPSiR. Резултатът от теста за риба беше готов на следващия ден, за съжаление ДМ беше потвърден, но те казаха, че е по-добре да се изчака пълният анализ на амниоцентезата. Решихме, че така или иначе няма да прекъснем бременността. Вече мислено се примирих, че ще имаме специално слънчево дете. Но съмненията се прокраднаха и изведнъж анализите на рибните тестове са грешни. Или може би някой е смятал, че амниоцентезата е грешна? Разбирам. че те дават 99,6% гаранция. Но остават само 0,04%. Продължете да четете →

Четох в интернет, че често тестовете за овулация са положителни по време на бременност. И как беше при вас, ако някой експериментира? Чудя се защо и те се събличат, защото реагират на друг хормон, който трябва да е нисък. Просто имам 1 dz, ако броите от овулация - 14 dpo, bt запазва 36,9. Вчера направих тест за бременност - отрицателен. Останал у дома за ток на овулация. Днес си направих тест за овулация, също отрицателен. Така че аз седя и си мисля, ако това изключва бременността) Добавям, това открих в. Продължете да четете →

Момичета, през цялото хубаво време на деня. Реших да се присъединя към вас, защото заедно е по-забавно и по-лесно, има някой, с когото да споделите своя опит, можете да споделите знания по въпроса за планирането и бременността. И така, първата ми бременност дойде, когато. Продължете да четете →

Днес следобед подредих вестниците, хвърлих ненужните в кофата. Вечерта миксерът се повреди, което е в гаранция, не намерих документите за него, мислех, че съм го изхвърлил. Сега бръкнах в кофата и видях тест за бременност с 2 ленти. Усещане, сякаш ме е изляла вряла вода от главата до петите. Имам дъщеря на 18 и доведена дъщеря на 19. Кое е? Момичетата със сестрата на бившия ми съпруг и нейното семейство заминаха преди 8-и до лагера, исках да се обадя още сега, но се събрах. Чакам утрото. Продължете да четете →

Момичета от Алмати! Продавам нов тест (тест за предсказване на пола на IntelliGender) за определяне на пола от 10-та седмица на бременността. Този тест за урино се използва у дома и резултатът е готов за броени минути. Зелена урина - имате момче, оранжево - момиче!)))) Разбира се, няма 100% гаранция (и къде е), че той ще ви даде 100% резултат. Но моите приятели в Америка го използват и неведнъж не ги е разочаровал. Все още не ми се е налагало да го използвам върху себе си. На този сайт можете да намерите информация за теста. Продължете да четете →

И така, накрая, на 31 март, последното хапче Vizanne от тримесечен курс беше пиян. И напред към нов етап на планиране. Здравейте отново, моят "любим" термометър в 6 сутринта, тестове за О, графика на BT и очакването на тест с ивици в края на цикъла (който между другото така и не успях да видя). Но чувството на радост беше краткотрайно. Само 2 дни. До днес около 10 ч. Сутринта не ми беше предложено да отида да работя в друга организация с повишение и мааааааа малко резервация: „Вие сте на поне една година. Прочетете повече →

Темата вече е бита, но искам само да спекулирам) Ще кажа веднага, основното е, че бебето е здраво и всичко, което ще бъде наше))) Единствената теория, която ми се струва правдоподобна, е теорията, че момичешките (X) сперматозоиди Прочетете повече →

Благодаря ви много Devuli на всички, които се отзоваха и дадоха съвет. Докторът се обади и каза, че имаме 4 отлични ученици и 1 изоставащи. Решихме да не се отказваме от новия трансфер. Така че утре в 12.30 трохите ми ще ми бъдат прехвърлени. По-нататък под котката всички мои подготовки за трансфера Прочетете повече →

Момичета, добър ден! На загуба съм. Нуждаем се от колективен ум. Под разреза има много букви. Историята е такава, планираме от около 4 години. Изведнъж, в началото на 2016 г., те откриха сериозни проблеми с щитовидната жлеза. Въз основа на личните ми наблюдения, поради това овулацията е била така през всичките тези години. Овулиран, предимно левия яйчник, и там, според резултатите от лапароскопията, тръбата беше непроходима.Между другото тръбата беше „ремонтирана“. Дори забременях с нея. Но или стресът е допринесъл за проблемите с щитовидната жлеза (ендокринологът просто каза какво друго. Прочетете повече →

Момичета, здравей на всички! Някак неочаквано ще бъда майка на третото бебе! ако някой ми каза преди около 5 години, че ще бъде така, щях да се изсмея в лицето) Първият шок от // премина и сега наистина, наистина моля всичко да е наред! Не планирахме, защитихме се, но явно със съпруга ми нито хапчета, нито презервативи дават гаранция. Последната менструация беше вече на 20 януари, чаках на 20 февруари, но няма такива, въпреки че ме боли корема и всички симптоми бяха такива. Продължете да четете →

Момичета, здравей на всички! Някак неочаквано ще бъда майка на третото бебе! ако някой ми беше казал преди около 5 години, че ще бъде така, щях да се изсмея в лицето си) Първият шок от // премина и сега наистина, наистина моля всичко да е наред! Не планирахме, защитихме се, но явно със съпруга ми нито хапчета, нито презервативи дават гаранция. Последната менструация беше вече на 20 януари, чаках на 20 февруари, но няма такива, въпреки че ме боля корем и всички симптоми бяха такива. Продължете да четете →

Момичета, здравей на всички! Някак неочаквано ще бъда майка на третото бебе! ако някой ми каза преди около 5 години, че ще бъде така, щях да се изсмея в лицето) Първият шок от // премина и сега наистина, наистина моля всичко да е наред! Не планирахме, защитихме се, но явно със съпруга ми нито хапчета, нито презервативи дават гаранция. Последната менструация беше вече на 20 януари, чаках на 20 февруари, но няма такива, въпреки че ме боли корема и всички симптоми бяха такива. Продължете да четете →

Момичета, момичета, жени, поздравявам ви! Искам да споделя моята история и да чуя вашите коментари) казвам се Кристина, на 27 години съм и в продължение на 3 години съм диагностициран с вторично безплодие, като през септември 2016 г. ендометриоидната киста на язвата беше премахната. Продължете да четете →

Моят гинеколог никога не е поръчвал прост тест за прогестерон, той казва, че не е необходимо. За нея е показателен 17 на прогестерон, предписва го както в началото на цикъла, така и при 22 dc. Защо не е необходим редовен прогестерон? Според ултразвука има доминиращ фоликул на 10 dts - 16,2 mm. Ендометриум 11мм. Тя казва, че овулацията трябва да дойде, никога не е правила фоликометрия. Между другото, през ноември, при предишното ултразвуково сканиране за същите 10 dc, доминиращият фоликул беше 14 mm, а ендометриумът също беше 11 mm, но. Продължете да четете →

Добър ден момичета! Време е да се присъединя към тази общност. Със съпруга ми ще навършим 32 г. през ноември. Никога не съм имала бременност, тъй като не съм имала активен сексуален живот, преди да се срещна със съпруга си, а когато го правех, винаги се защитавах успешно. През януари 2015 г. осъзнахме, че искаме и сме готови да станем родители. През февруари започнахме приятен процес)))) Издържах тестовете. Не е намерено нищо, което да предотврати бременността в движение. Мина половин година, бременността не настъпи и започнах да се притеснявам. Съпруг. Продължете да четете →

Момичета, какво се прави това. Четох в интернет, че по време на бременност в някои случаи отива М. И че жените научават за тяхното положение понякога на 3-4 месеца. Как може да бъде това? През цялото време какво да правите тестове и да дарявате кръв за hCG? А М изобщо не е гаранция, че няма бременност? Продължете да четете →

В края на втория и началото на третия триместър, когато коремът нараства все повече и повече и майката все повече мисли какво да вземе със себе си в болницата, бъдещата майка може да се сблъска със ситуация като спонтанно намокряне на бельото си, по-специално бикините. Разбира се, с актуалното информационно съдържание бременната жена започва да се притеснява, изтичането на околоплодната течност причинява ли тази ситуация? Как да разпознаем изтичането на околоплодна течност, без да посетим лекар? Има начин да се установи този факт, за това трябва да закупите специален тест в аптеката и да го проведете. Продължете да четете →

Здравейте, регистрирах се в сайта едва днес, въпреки че когато планирах, бях чест гост тук. Извинявам се предварително, ако съм написал в грешния раздел. Искам да споделя моите истории, за да насърча онези, които са мислили като мен, че ще забременеят от първия цикъл, но това не се е случило и с появата на менструация започнаха разочарования. Започнахме да опитваме през декември 2015 г., през април 2016 г. за пръв път видях неясна втора ивица, от която бях много щастлив, но се страхувах да не го „дразня“ и се опитах да не мисля за това, докато резултатът не беше постигнат. Продължете да четете →

Метод 1: трябва да легнете по гръб на равна повърхност, да се отпуснете и, като поставите пръста си към пъпа (а според някои източници - 7-8 сантиметра под нивото му), да усетите дали има пулс. Ако има пулсация в пъпа, значи сте бременна и съответно, ако нищо не се усеща, тогава не. Метод 2: съберете урината според всички правила в чист съд и внимателно капнете йод върху повърхността му. Ако капката се задържи известно време, тогава тестът трябва да се приеме като положителен, а при липса на бременност йод. Продължете да четете →

Да, тестът показа, че в корема ми все още има бебе, но за мен това не е аргумент. Макар и може би аргумент, но и причина да продължим да събираме доказателства. Затова се натъкнах на съпруга си с молби да организирам добър лекар. Продължете да четете →

Добър ден, прекрасни членове на този прекрасен форум! Ние сме семейство за планиране, 4 години брак и едва последната година започнахме да се подлагаме на съвместен преглед за възможността за бременност. Продължете да четете →

Здравейте! Синът ми е на 5,5 месеца.. е роден с помощта на KS. имаше подуване и т.н. сега забавянето и не изпускам мисълта за бременност.. въпреки че тестовете са 3 броя отрицателни.. много притеснен. всички говорят рано.. само след 3 години. (((((Не мога да направя аборт. Много е трудно. Имах два спонтанни аборта преди сина си. Така че знам какво означава да загубиш бебе. Какво да правя ?? какви гаранции да оставиш дете. Благодаря Прочетете повече →

След последната работна седмица и началото на нова, постът ми узря. Дори 2 публикации (а може и повече). Посвещавам първата публикация на тях, така обичана във всяка общност за планиране - тестове за овулация. За да бъда честен, говоренето за тях вече кара окото ми да потрепва, а скоро и други части на тялото ми ще започнат да трептят. "Все още ли не ги използвате? Тогава ние идваме при вас!" Това не е реклама за прилив, става въпрос за тези нещастни тестове. Те са във всяка домашна аптечка. Продължете да четете →

След последната работна седмица и началото на нова, постът ми узря. Дори 2 публикации (а може и повече). Посвещавам първата публикация на тях, така обичана във всяка общност за планиране - тестове за овулация. За да бъда честен, говоренето за тях вече кара окото ми да потрепва, а скоро и други части на тялото ми ще започнат да трептят. "Все още ли не ги използвате? Тогава ние идваме при вас!" Това не е реклама за прилив, става въпрос за тези злополучни тестове. Те са във всяка домашна аптечка. Продължете да четете →

Вчера бях в LCD. Моят лекар е просто същество. Казах й, че имам сополи, че сега има кашлица и явно заради това стомахът ми започна малко да се камъни. Затова тя веднага ми казва, приберете се и се обадете на линейка. В болницата ще направят ултразвуково сканиране, ще направят тестове, в нашата клиника ултразвуковото сканиране може да се прави само по график, не мога да дам направление за непланирано ултразвуково сканиране. Между другото, тази лекарка не ми е предписала повече от един витамин, дори не е казала и дума за фолиевата киселина. От. Продължете да четете →

Момичета, от понеделник съм в нервно състояние. Тя роди в началото на март, първият месец беше много труден. мастит... операции. GW беше спрян. На 23-24 април имаше мазане, на 25 април започна менструация. толкова изобилен. до 1 май. Със съпруга ми не бяхме защитени, винаги PPA. Така беше и преди бременността. Знам, че това не е гаранция, но никога за 4 години нито една пропуск. В понеделник бях на гинеколог, направиха ехография. Казаха, че тялото работи в пълен обем и е имало овулация.. последната ПА е била 20-21. Продължете да четете →

Искам да разкажа на момичетата много лоша история за това как е направен ултразвук в платена клиника и с ехографска грешка двугодишният ми син почти е останал сирак. Факт е, че миналата есен имаше ектопия от лявата страна, тръбата беше отстранена съответно. според тестовете разбрах, че съм бременна. В деня преди ултразвука имах капка алена кръв. Отидох да направя ехография в добра платена клиника, където предупредих узиста за извънматочна, капка кръв, т.е. даде ясно да се разбере какво би направило добър ултразвук. Продължете да четете →

Здравейте! Искам да споделя и изслушам мнението на общността: 34 години, редовен цикъл от 24 дни (установен за последната половина на годината). Преди това също беше редовно, 28 дни (от 14 години). Днес, ако разчитате на 24-дневен цикъл, закъснението е 13 дни (37 дни от цикъла). Тестовете за бременност са отрицателни. Общото здравословно състояние е задоволително, леко замайване, понякога "дърпа" долната част на гърба (по-близо до сакрума). Преди нямаше грешки в цикъла. Всички закъснения се случиха "по работа", т.е. по-късно беше потвърдена бременността. Не съм регистриран при ендокринолог. На 34. Продължете да четете →

Искам да разкажа историята си, може би това ще помогне и успокои някого. Тя беше бременна с 2-ро дете, с 1-во нямаше проблеми с одиране, така че отидох на скрининг с 2-ро дете без много паника и нерви, беше просто вълнуващо да се срещна с бебето (Coy) нищо повече. Според ултразвуковото сканиране лекарят каза, че всичко е наред и в нормални граници, на следващия ден дадох кръв, а при следващото посещение при гинеколога те обявяват присъдата ми: имате висок риск и получавате направление за генетика. Продължете да четете →

Здравейте! Аз съм на 26, със съпруга ми 5 години брак, заедно 7 години. Решихме дете. Решихме да планираме, първо да проведем преглед и ако има нещо, да получим медицинско лечение. Беше в края на 2016г. Съпругът ми е добре. Аз също, мс - като часовник. Според тестовете всичко беше наред, но дарих пролактин на не особено добро място, обикновена болница, където резултатите бяха разтрити с писалка. Те написаха цифра, но не посочиха единиците. Пролактинът се измерва на две различни скали. Резултатът ми беше в една скала. Продължете да четете →

В главата ми има много мисли и радост и страх. Толкова чаках това, помолих се, попитах всички светци за бебето, заспах през нощта само с тези мисли.И днес са 12 дни, направих 3 различни теста и всички положителни, Господи... какво щастие е да си майка двойно Симптомите са странни, от Отвърнах храната изцяло, след като О веднага гърдите ми се изляха, станаха с половин размер по-големи, днес имам разстроен стомах, имах изтръпване в матката в продължение на 5-6 дни и вчера дадох много силен убождане на крака си. Зърната не са чувствителни, това е всичко. Продължете да четете →

Намерих статия в интернет за тестовете за бременност у дома! И реших да проверя себе си =) Използвах втория и третия метод (тъй като останалите ми се сториха малко странни =)) Вторият метод: след като пусна йод в контейнера, той докосна дъното и изплува нагоре (вероятно беше необходимо да се капе по-близо) Третият метод: Йодът стана люляк. Тези два теста показаха наличието на бременност, ако е, то максимум 4 дни! следователно не мога да кажа, че тестовете са верни =)) Разкажете историята си =) Може би някой друг знае някои методи =) Метод 1: трябва да легнете. Продължете да четете →

Тук хората са разделени на 2 лагера: единият не вижда нищо лошо в каквото и да е количество алкохол, и още повече в малко количество, другият е категорично против. Първите твърдят, че алкохолиците имат деца на куп и всички са нормални. И дори водещите здравословни начини на живот имат ST и безплодие. Така че никой не е имунизиран, което означава, че алкохолът няма ефект и можете да се отпуснете. Продължете да четете →

Приема Klostilbegit 50 mg на 1 t. от 5 до 9 DC. Ултразвук на 9 DC: в LN DF 12 mm, в LN всички малки, m-ехо 6 mm. Прогинов е добавен от 9 DC. Ултразвук при 12 DC: в LA DF 21 mm, m-ехо 9 mm. На този ден Pregnil се инжектира с 5000 единици. Днешното ултразвуково сканиране при 14 DC: овулацията вече е настъпила! В Лос Анджелис жълтото тяло е 17 mm, m-ехото е 9 mm (казва, че е тънко, но не е критично), в задното пространство има течност. Днес се оказва. Продължете да четете →

Историята ще се окаже дълга, но наистина се надявам, че ще помогне на момичета, които са се сблъсквали с тези диагнози по време на бременност. Тъй като по това време аз самият търсех информация за това дълго и много и такива истории много ми помогнаха в крайна сметка да не куцам. Още тогава си обещах, че определено ще пиша за това. Но най-малката ми вече е на годинка и все още ходя... Като начало, по време на първата си бременност дори не се замислих какво са скрининг и коагулограма. Аз просто. Продължете да четете →

Момичета, лека вечер (сутрин, следобед, вечер, в зависимост от това къде се намирате;))! В началото на бременността си тя си обеща редовно да води дневник тук, но поради възникналите обстоятелства желанието рязко спадна. Но имаше нерви и много сълзи. По-нататък под кат. (много букви) З.Ы. към модератори: nifiga не се отстранява от телефона под среза :( Продължете да четете →

Момичета, добър вечер! Имам два въпроса за овулацията: какво мислите, ако всеки месец редовно, на около 12-13 дни от цикъла, един яйчник боли СИЛНО (добре, някъде в тази област), няколко дни преди това, изтичането на язва започва, общото съдържание на влага във влагалището се повишава, добре всички знаци са по-къси. Тестовете за О. също го потвърждават след един ден., Но истината е, че от време на време се отдавам на тестове, така че не мога да дам гаранция за всеки месец. Когато отида на ултразвук, те потвърждават наличието на VT (ако фаза 2) или къща. фоликул (ако. Продължете да четете →

Приема Klostilbegit 50 mg на 1 t. от 5 до 9 DC. Ултразвук на 9 DC: в LN DF 12 mm, в LN всички малки, m-ехо 6 mm. Прогинов е добавен от 9 DC. Ултразвук при 12 DC: в LA DF 21 mm, m-ехо 9 mm. На този ден Pregnil се инжектира с 5000 единици. Днешното ултразвуково сканиране при 14 DC: овулацията вече е настъпила! В Лос Анджелис жълтото тяло е 17 mm, m-ехото е 9 mm (той казва, че е тънък, но не е критичен), в задното пространство има течност. Днес се оказва. Продължете да четете →

Научих за моето положение на 5-та седмица. Чисто интуитивен. Просто усетих, че това беше. Забавянето все още беше буквално 1 ден, но аз отидох на теста, дори не се съмнявах в резултата. Купих най-простия, той ясно показваше 2 ивици. И на следващия ден тя го повтори, за да бъде убедителна. Такова необичайно усещане, когато все още не разбираш какво е да си бременна). Ден по-късно отидох на ултразвуково сканиране, за да се уверя, че има някой вътре в мен и всичко е наред с него. Лекар. Продължете да четете →

Овулацията е период от менструалния цикъл, когато яйцеклетка, която е способна да се оплоди, се освобождава в коремната кухина от яйчниците на жената. Честотата на овулация настъпва, в зависимост от продължителността на цикъла, приблизително на всеки 21-35 дни. Тази честота се регулира от специални неврохуморални механизми, например фоликуларен хормон на яйчниците и гонадотропни хормони на предната хипофизна жлеза. Известно натрупване на фоликуларна течност и относително изтъняване на яйчниковата тъкан, която се намира над изпъкналия полюс на фоликула, допринасят за овулацията. За всяка жена постоянният ритъм на овулация може да претърпи някои промени: след аборт - за около. Продължете да четете →

. Не знам как, но вече се чувствам за бременността от 12 май. Според графика BT беше IZ, плюс някои косвени знаци, плюс някои знаци отгоре. след като сгънах сложен пъзел, вече знаех за всичко преди първия си тест, който вече показа две ивици при 10 DPO. Втората беше слаба, но тя беше моя! Моите признаци са най-ранните: 1. Ужасно сънлив. Спах като кон, дори докато стоя. Това беше първата камбана. Жълто отделяне, придружено от сърбеж, не силно. Продължете да четете →

Здравейте! Аз съм на 26, със съпруга ми 5 години брак, заедно 7 години. Решихме дете. Решихме да планираме, първо да проведем преглед и ако има нещо, да получим медицинско лечение. Беше в края на 2016г. Съпругът ми е добре. Аз също, мс - като часовник. Според анализите всичко беше наред. Продължете да четете →

Скъпи момичета, ооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо -едден, пиша най-вече аз чета и няма какво специално да пиша, но тук е болезнено :) Аз съм на 31 години и непрекъснато чувам, че костта е широка, хормони, след раждането никога няма да си същата, а след второ, и дори след 30, и дори без пари и лични диетолози или генетици и т.н. Продължете да четете →

Тестове за бременност

Как работят бързите тестове

Правенето на домашен тест за бременност включва реагиране на урина, съдържаща специфичен хормон, наречен човешки хорион гонадотропин (hCG). Същото вещество се открива при диагностициране на кръв от вена. Когато яйцеклетката е оплодена, hCG се повишава в кръвта, достатъчно за извършване на ефективен анализ, след 48 часа. В урината количеството вещество, необходимо за тест за бременност, се достига приблизително седем дни след очакваната дата на зачеване.

Бърз тест за бременност, който съдържа химикал, реагира с гонадотропин при определено количество хормон в урината. В зависимост от характеристиките на теста и количеството на hCG, произведено от организма, химическият реагент взаимодейства с хормона, който пада върху повърхността на лентата. Ако hCG отсъства или има минимално съдържание по време на теста, реакцията няма да се случи и тестът ще покаже отрицателен отговор като един ред.

Чувствителността на стандартния тест за откриване на ранна бременност е в рамките на 25 mUI. Това ви позволява да разберете отговора приблизително 10-14 дни след зачеването. Някои тестове на Frautest са по-чувствителни, така че те могат да бъдат сигурни за бременност 2-3 дни преди приблизителното време на началото на нов период.

Кога да се направи бърз тест за бременност

Струва си да изберете подходяща дата за теста, така че да даде истински резултат. При стандартен менструален период от 28 дни, овулацията започва на 14 ден. От деня на овулацията яйцеклетката може да бъде оплодена в продължение на три дни. След обединението на сперматозоидите с яйцеклетката са необходими 4-5 дни, докато ембрионът се прикрепи към мястото на плацентацията в матката. След това, hCG започва да се възпроизвежда, чието присъствие в урината може да се види след няколко дни. Можем да кажем, че високочувствителният тест определя състоянието на бременността 10 дни след овулацията или приблизително 24 дни от периода.

Ако продължителността на менструалния цикъл е нарушена, датата на възможната диагноза зависи от времето на овулация. Жената може да определи овулацията по собствени чувства или с помощта на специален тест. Тест за бременност се извършва 15 дни след очакваната дата на овулация.

Домашният тест Frautest не зависи от времето на деня. Но експертите препоръчват извършването на експресна диагностика рано сутринта. Необходимостта от сутрешна диагностика се дължи на факта, че сутрин има повишено ниво на hCG в урината. През деня това ниво може да спадне с големи количества течност. Ако очакваната гестационна възраст е повече от 18 дни, времето на деня, в което може да се направи тестът, няма значение, тъй като нивото на hCG в урината става стабилно. Но в ранните дни на бременността е най-добре да правите тест сутрин. Ако не е възможно да се постави диагноза в началото на деня, тогава тестът се провежда след няколко часа въздържане от пиене на течности.

Правила за бърз тест

За да може тестът за бременност да покаже неизкривен резултат, трябва да следвате някои от препоръките на експертите:

 • Тестовите показания в повредени опаковки или с изтекъл срок на съхранение може да са неправилни, така че не трябва да им вярвате.
 • Отговорът, получен от тестването, е валиден за 10 минути. Всички промени, които настъпват след това, не се считат за валидни.
 • Не използвайте диуретици и не пийте твърде много течности 2-3 часа преди тестването.
 • При кратка бременност оптималното време за изследване е сутрин, след сън.
 • Не отваряйте пакета предварително.
 • За препарати под формата на лента урината се взима в специално приготвен чист съд.
 • Препоръчително е да се извършат стандартни хигиенни процедури преди теста..
 • Ако отговорът е положителен, трябва да се свържете с лекаря за доставката на регистрацията.
 • Ако в резултат на втория тест е получен отрицателен отговор и менструацията продължава да се забавя, е необходимо да посетите лекар, за да установите причината за забавянето..

Видове тестове за бременност: инструкции за употреба

Асортиментът на Frautest включва различни видове експресни тестове, вариращи от най-простите до най-чувствителните. Подробни инструкции са приложени към всеки тест, след който ще бъде лесно да се извърши правилно процедурата и да се получи отговор, който съответства на реалността.

Тестването се извършва в рамките на препоръчаната от производителя времева рамка. Ако производителят предупреди, че резултатът е достъпен от първите дни на забавянето, отговорът, получен през този период, ще бъде абсолютно надежден, но е възможно да се разкрие фактът на бременност преди посочения период.

Тестова лента Frautest Express

Един от най-евтините и достъпни начини за диагностика на бременност. Изработена под формата на специална тънка хартиена лента с пластмасова основа, материалът вътре в който е импрегниран с химически реагент. При контакт с урина лентата става червена под формата на една или две линии, което показва отрицателен отговор или положителен резултат, съответно.

Домашното тестване е лесно. Достатъчно е да съберете урината в чист съд, потопете лентата за 20-30 секунди до маркираната граница, извадете я и я оставете за известно време на суха хоризонтална повърхност. Резултатите с най-голям резултат се оценяват след 1-10 минути. В зависимост от нивото на hCG хормон в кръвта, лентата може да има бледо оцветяване, което показва ранна бременност.

Тестове за тип таблет Frautest Exper

Тестовете с плочи имат същия механизъм на действие като лентите. Основната разлика се крие във високата лабораторна точност, която се постига чрез дозиране на течност със специална пипета. Мястото на контакт на урината с реагента е ограничено от малък вътрешен прозорец.

Урината се събира в чист контейнер, който е включен в комплекта. С помощта на специална пипета върху прозореца на таблетката се капват 4 капки течност. Резултатът се показва в следващия прозорец.

Най-измамни тестове за комфорт

Мастилено-струйният тест за бременност Frautest е един от най-точните и чувствителни тестове за осигуряване на максимален комфорт и хигиена. Лентата се поставя под струя урина за 10 секунди и резултатът се оценява след 1-10 минути. Манипулацията може да се извършва навсякъде в удобно време, без да е необходимо да се събира урина. Поради повишената чувствителност, мастилено-струйните тестове могат да се извършват до 5 дни преди очакваната дата на закъснение.

Оценка на резултатите от теста

Когато се диагностицира, понякога може да се получи фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат.

Фалшиво положителен резултат при липса на бременност може да бъде получен в няколко случая:

 • Диагнозата е поставена по време или непосредствено след края на курса на прием на лекарства за плодовитост, които съдържат hCG.
 • Наскоро направи аборт, по време на който ембрионалната тъкан не беше напълно отстранена от матката.
 • Наличието в тялото на опасни тумори (кистозен дрейф или хорионепителиом на матката), които изискват незабавно лечение.
 • Използван тест с изтекла валидност.

В някои ситуации, при наличие на бременност, тестът е фалшиво отрицателен:

 • Диагностика на много ранен етап, особено в случай на неуспехи в менструалния цикъл с помощта на слабо чувствителни тестове.
 • Късна овулация с късно зачеване, в резултат на което промяната в хормоналните нива се забавя, така че бременността не може да бъде определена с ранни тестове.
 • Развитието на патологии на сърдечно-съдовата, ендокринната или отделителната системи, които пречат на нормалното производство на hCG. В такива случаи има нарушение на хормоналния фон, което може да провокира спонтанен аборт, така че трябва да се консултирате с лекар възможно най-скоро.
 • Пиене на големи количества течности или диуретици непосредствено преди тестването.
 • Високата концентрация на hCG в урината се запазва само през първите месеци на бременността, следователно, когато се тества на по-късна дата, резултатът ще бъде отрицателен.

Бременността при някои жени е свързана с отделяне, което прилича на менструация. Преди началото на втория триместър изписването спира, но има случаи, когато подобни прояви продължават през целия период на бременността. В такива ситуации се прави кръвен тест за точна диагноза, но е възможно и използването на бързи тестове. Техниката включва идентифициране на нивото на hCG в урината, чието наличие на петна не влияе, без да се намалява ефективността на тестването.

Има ситуации, в които е трудно да се интерпретират резултатите от теста. Понякога втората индикаторна лента е очертана само леко, прозирайки отвътре. Наличието на видима, но много слаба втора ивица често показва ниски нива на hCG. Също така, недостатъчно оцветената лента може да означава нарушение на правилата за съхранение на лекарството, повреда на опаковката. В този случай диагнозата трябва да се повтори след 1-2 дни, да се използва по-силно чувствителна опция или да се направи кръвен тест.

При замразена бременност или развитие на плода извън маточната кухина, резултатите от диагностиката в дните, когато е трябвало да започне забавянето, също са положителни. Но с такива нарушения нивото на hCG в тялото не се увеличава, поради което при многократна диагностика индикаторната лента ще стане много бледа или няма да се появи изобщо. В този случай трябва да отидете на прием при лекаря възможно най-скоро..

Купуването на тест за бременност е първата стъпка, когато се появят определени симптоми. Дори ако тестът е отрицателен, но менструацията не се появи или се чувствате зле в продължение на няколко дни, трябва да посетите лекар. Лекарят ще предпише тестове и ще предложи лечение, ако е необходимо.