Фризо за кърмачета (Friso) е храна за новородени, произведена както със стандартен състав на краве мляко, така и лечебна. Смесите съдържат пребиотици и всички основни витамини и минерали. Предимства на бебешката храна Frisolak:

 • Frisolac (Frisolak) - пълноценна бебешка храна на основата на суроватка и обезмаслено мляко. Типове 1, 2 и 3 са предназначени за различни възрасти: от 0 до 6, от 6 и от 12 месеца;
 • Friso VOM (Frisovom) - суха смес за бебета с храносмилателни разстройства. Съставът включва дъвка, която предотвратява регургитация, колики и запек и осигурява комфорт на бебето;
 • Friso PEP (Frisopep) - хипоалергенна суха смес, не предизвиква алергични реакции и осигурява нормално храносмилане;
 • Frisosoy на основата на соев протеин. Предназначен за деца, които не могат да абсорбират протеини от краве мляко или имат непоносимост към лактоза (без лактоза).

В онлайн магазина можете да закупите адаптирано мляко за кърмачета Friso, включително ферментирало мляко, на изгодна цена с доставка в Москва и други градове на Русия.

"Frisolak 1": състав, видове, инструкции за употреба, рецензии

Формулата Frisolac за изкуствено хранене на бебета се предлага в различни асортиментни линии. Всички смеси от серията са създадени, като се вземат предвид нуждите на растящия и развиващ се организъм на бебетата. Има прахове за хранене на здрави деца, а производителят предлага и своите продукти за деца с всякакви телесни характеристики. Смес "Frisolak 1" е отличен изход за тези деца, които все още не са навършили шест месеца.

Относно загрижеността

Няколко думи за производствената компания, която се грижи за нашите деца. Днес Freezeland Foods е една от водещите корпорации в производството на храни за кърмачета. Компанията започва своето пътуване в края на 19 век. Отначало това бяха млечни ферми и производство на сухо и кондензирано мляко. Едва в средата на миналия век специалистите започват да произвеждат бебешка храна. Така в къщите, в които се появиха новородени бебета, започнаха да се появяват млечни смеси "Frisolak 1".

Първокласна безопасност

Днес корпорацията не променя собствените си правила и традиции. Сухата бебешка храна преминава от трева към стъкло - това е приблизителният превод на мотото на марката. Компанията гарантира, че млечните компоненти са преди всичко безопасни за бебета. Формулата за кърмачета Frisolac 1 доказва своята безопасност чрез наличието на подходящи сертификати.

Всички продукти за приготвяне на бебешка храна се предлагат в доста широка гама. Всеки сорт целенасочено решава проблемите с попълването на необходимите микроелементи на конкретно дете. Нека обърнем специално внимание на сместа "Frisolak 1". Нека разгледаме по-отблизо отличителните аспекти на състава на храненето с мляко. Това предлага производителят за новородени бебета.

Каква е разликата?

 • Формулата за кърмачета Frisolak 1 е предназначена за хранене на бебета от раждането до шест месеца. Храната е подходяща за изкуствено хранене или смесено хранене. Сместа съдържа пет нуклеотида. Предназначен за деца, които нямат специални нужди за допълнителен прием на обогатени храни. Картонени опаковки.
 • "Frisolac Gold 1", според щастливите родители, има по-богат състав. Тази формула за кърмачета съдържа пребиотици и е обогатена с мастни киселини. Те са толкова необходими през първата година от живота на детето. Тези елементи допринасят за формирането на по-силен имунитет при децата, а също така осигуряват необходимото хранене на мозъка, в резултат на което развитието му настъпва по-бързо. Посочената продуктова категория е максимално подобна по своя състав на майчиното мляко, откъдето произтича и повишената цена на сместа. Опаковка - може. Педиатрите са склонни да вярват, че храненето с Frisolac Gold 1 е по-предпочитано за новородени, отколкото друга формула на мляко на прах.

В други моменти майката трябва да реши на коя диета да даде дланта, като разчита само на индивидуалните предпочитания на бебето. Както споменахме по-рано, всички формули са направени от прясно краве мляко. Те са многократно тествани на всеки етап от производството, така че бебешката храна отговаря на всички нива на безопасност и качество на бебешките храни.

В отзивите много родители казват, че сместа "Frisolac Gold 1" е подходяща за бебета, без да причинява нежелани реакции. Подходящ е както за изкуствено, така и за смесено хранене. Децата го ядат с апетит и остават сити дълго време..

Що се отнася до сместа "Frisolak 1" (в картонена кутия), отзивите за нея са по-противоречиви. Някой беше напълно доволен от това, но имаше и оплаквания, че тя не е сита. Някои бебета, които го използваха, страдаха от болки в корема и много повръщаха. Освен това сместа в консервна кутия е много по-удобна за използване и съхранение, отколкото в картонена кутия..

Продуктова линия

Производствената компания радва малките си потребители с още няколко вида бебешка храна. Тези сухи млечни формули са предназначени за деца от различни възрастови категории, както и бебета с проблеми (непоносимост към определено вещество, алергични реакции на организма):

 • "Frisolak 1", "Frisolak Gold 1", "Junior" - тази категория е напълно разработена за хранене на здрави деца. В зависимост от вида на храната тези смеси се дават на деца от раждането до тригодишна възраст. Всеки период на растеж има свое собствено хранене. От раждането - храна с номер 1, от шестмесечна възраст - 2, от една година - 3 и от три години - 4. Всички продукти от тази категория се състоят от суроватъчни протеини, обезмаслено мляко и минерали, необходими за растящия организъм. Производителят не е забравил за витамините.
 • "Frisovom" - смес за приготвяне на храна за деца, склонни към чести регургитация. Храната има по-вискозна консистенция и поради това не е толкова лесно за едно дете случайно да възвърне храната..
 • "Frisopre" - за бебета с поднормено тегло от раждането. Храненето е висококалорично и лесно смилаемо.
 • "Frisopep" - е необходимо за деца, които имат непоносимост към краве протеин.
 • "Frisolac хипоалергичен" - има уникален състав, във връзка с който помага на детското тяло да се справи с различни алергични реакции.

Преди да се спрете на избора на една или друга бебешка храна, не забравяйте да се консултирате с вашия педиатър!

Подготовка на формулата за хранене

Всъщност няма нищо трудно при приготвянето на адаптираното мляко за кърмачета Friso. Човек трябва само да спазва определена последователност и да не забравя за правилата за саниране. Средно всички действия, свързани с приготвянето на разредена формула за хранене на дете, отнемат не повече от три минути:

 1. Задължителна процедура преди всяко приготвяне на сместа е измиването на ръцете. Правим това с топла вода и сапун. Ние старателно сапунисваме дланите си и не забравяме за мястото под ноктите.
 2. Шишето на бебето, както и залъгалката, трябва да се дезинфекцират. По-добре е да направите това със специален стерилизатор..
 3. Кипнете вода, предназначена за бебешка храна. Сега търговските мрежи предлагат добър избор на такава специална вода..
 4. Охладете го до 38-40 градуса.
 5. Налейте вода в бебешко шише. Следете отблизо нейното ниво.
 6. Изсипете препоръчителното количество прах в бутилка вода. Пропорциите са посочени на опаковката на продукта. Те се изчисляват въз основа на възрастта и теглото на бебето..
 7. Затворете шишето за хранене. Разклатете сместа, докато целият прах се разтвори в топла вода. Често майките се притесняват от образуването на пяна на този етап. Но няма нищо лошо в пяната.
 8. Препоръчително е бебето да се храни със смес, достигнала температура от 37 градуса. Не забравяйте да проверите храната, за да не стане твърде гореща.

Фризо за кърмачета

Храните за кърмачета често не успяват да вземат първия път: бебетата отказват бутилката, някои имат алергична реакция, запек, обилна регургитация. Тази реакция на тялото на детето на изкуствено хранене принуждава родителите да избират други варианти, като вземат предвид възможна алергична реакция и проблеми с храносмилането. Мнозина препоръчват да изберат смес Frisolac, която според производителите се различава от аналозите с добра толерантност..

Относно производителя

Смесовете Friso се произвеждат от холандската корпорация FrieslandCampina. По едно време тя погълна редица компании със собствени производствени мощности в Полша, Германия и Белгия, а в Русия компанията придоби завод за производство на кисело мляко в Ступино. Бебешката храна на марката обаче не се произвежда в Русия - тя се внася от Холандия..

Компанията разчита на използването на екологично чисти компоненти като цяло и по-специално на максималното запазване на естествените свойства на протеина. Линията FrieslandCampina обаче включва и храна за малки деца с непоносимост към лактоза, както и за страдащи от алергии и деца с проблеми с храносмилането и усвояването..

FrieslandCampina обръща специално внимание на технологичната верига за преработка на краве мляко: здравето на животните се следи внимателно, те живеят изключително във фермите на компанията, а получените суровини са подложени на нежна температурна обработка. По този начин млечният компонент задържа микроелементите, необходими за развитието на детето..

Качество на протеини в Friso mix

Компанията подчертава, че по време на производството на храни се обръща специално внимание на качеството на протеините. Това е необходимо за нормалното развитие на организма като цяло и правилното функциониране на почти всички органи..

Именно поради протеините в адаптираното мляко много родители трудно намират подходящия производител. Според педиатрите неправилното боравене или дозирането на този компонент може да доведе до много различни проблеми: от запек и регургитация до сериозни смущения в храносмилането, които пречат на червата да усвоят необходимите за растежа микроелементи..

Междувременно излишъкът от протеини е не по-малко вреден от липсата му. Това се дължи на разделянето на бебешката храна в категории за различни възрастови групи: според FrieslandCampina, компанията стриктно се придържа към научно доказани протеинови стандарти в продуктите. В същото време технологията за обработка на суровините гарантира полезността на протеина, тоест съдържанието на аминокиселини в него в количеството и пропорциите, необходими за всяка възрастова група, както и правилното съотношение на протеиновите фракции (суроватка и казеин). Според производителя, благодарение на това, смесите са максимално близки по състав до майчиното мляко, което по принцип никога не причинява проблеми с храносмилането или алергична реакция..

Състав на фризолак

Всички формули за кърмачета Friso съдържат комплекс от витамини, минерали и нуклеотиди. Витамините (групи A, B, C, D, E) са необходими за развитието и функционирането на различни органи, укрепване на костите и зъбите, имунитета, зрението и много други. Минералите (калий, калций, магнезий, натрий, желязо, цинк, мед и други) служат на същата цел. Нуклеотидите от своя страна са ключов източник на енергия, а също така стимулират синтеза на протеини, участват в метаболизма на въглехидратите и служат като основа за образуването на ДНК и РНК.

Сред нуклеотидите, включени в смесите на Friso, са Цитидин-5-монофосфорна киселина, Аденозин-5-монофосфорна киселина, Динатриев гуанозин-5-монофосфат, Динатриев инозин-5-монофосфат, Динатриев уридин 5-монофосфат.

Фризо смеси за новородени

Най-широкият избор от храна Frisolac се прави за бебета от 0 до 6 месеца. Стандартната опция е млечната формула Frisolac 1, която съдържа обезмаслено мляко и деминерализирана суроватка. Като първокласна опция, компанията предлага смес от Frisolac Gold 1, която е малко по-различна по състав.

За разлика от обичайната формула, формулата за кърмачета Frisolac Gold 1 съдържа масла от рапица и палмови ядки, галактоолигозахариди, концентрат от суроватъчен протеин, рибено масло, холин битартат, едноклетъчно масло и таурин. Комплексът от пребиотици помага за решаването на храносмилателни проблеми, компанията уверява, че тази диета се усвоява по-добре от аналозите.

В случай че не е било възможно да се решат проблеми с храносмилането поради пребиотици, на родителите се предлага смес от Friso VOM 1 - тя съдържа дъвка от рожкови, т.е. хранителна добавка E410, която действа като сгъстител и опростява процеса на усвояване на храненето от тялото на детето.

Сместа Frisolac 1 HA (HA) е подходяща за онези бебета, които са алергични към протеини от краве мляко. Като част от хипоалергенната смес на Friso, тя е заменена със суроватъчен протеин хидролизат, който по-лесно се усвоява от организма и не причинява хранителни алергии. Храненето въз основа на този компонент принадлежи към категорията на терапевтичните и профилактичните, например се предписва за непоносимост към глутен.

Специална категория храна - формула за новородени и до 12 месеца - включва формула

 • Frisosoy,
 • Frisolac Gold Pep,
 • Frisolac Gold Pep AS.

Frisosoy е специално разработен за бебета с дефицит на лактаза, соевият протеин е включен в състава, за да го попълни. И двата варианта за храна Friso Gold Pep е формула без лактоза, предназначена за деца с алергии към протеини от краве мляко. В стандартната версия той се заменя с хидролизат на суроватъчен протеин, а в сместа Frisolac Gold Pep AC - дълбок казеинов хидролизат.

Хранене от 6 месеца

За деца над шест месеца компанията предлага четири вида храни. Сместа Frisolak 2 се различава от първия етап само с по-високо съдържание на калории и различно съотношение на компонентите. Friso Gold Mix 2 съдържа същия пребиотичен комплекс като предишната стъпка.

Frisovom 2 (Friso Vom) се отличава със съдържанието на дъвка от рожкови. Поради това тази смес от Friso се счита за антирефлукс и стимулира чревната перисталтика, което облекчава бебето от болезнени колики. Смес от Frisolac 2 HA (Friso HA 2) съдържа частично разцепен протеин, който според специалистите не само намалява риска от алергии, но и насърчава пристрастяването към протеините от краве мляко. В същото време производителят подчертава, че тази версия на бебешката храна съдържа докозахексаенова (DHA) и арахидонова (ARA) мастни киселини, чиято цел е да развие когнитивните и психомоторните функции на тялото, а също така има имуномодулиращ ефект..

За деца от една година

За деца над една година компанията предлага две възможности за млечни напитки.

 • Миксът Friso Gold 3 съдържа не само комплекс от витамини, минерали и нуклеотиди, но и пробиотици - лактобацили и бифидобактерии. Като цяло основната разлика от предишния етап е високото съдържание на калории и различното съдържание на протеини. Продуктът се основава на обезмаслено мляко.
 • На свой ред млякото Friso 3 Junior съдържа каротеноиди, тоест естествени антиоксиданти, които предпазват клетките от свободните радикали. Също така се прави на базата на обезмаслено мляко.

В състава на компанията няма хипоалергенна или безлактозна храна за тази възрастова група.

Мляко за бебета от 3 годишна възраст

Friso Gold 4 е най-новият продукт на компанията и е подходящ за бебета над три години. През този период тялото на детето продължава активно да се развива, включително формирането на психични процеси. Съставът на сместа се формира по такъв начин, че бебето да получава пълна гама от хранителни вещества и да не изпитва дефицит в енергията, необходима за опознаване на света около него. Такава храна съдържа комплекс от пребиотици и пробиотици, витамини и минерали, както и полиненаситени мастни киселини. Включено е и обезмаслено мляко.

Начин на приготвяне и срок на годност

FrieslandCampina насочва вниманието на родителите към правилната процедура за приготвяне на бебешка храна, от която зависят полезните свойства на съдържащия се в нея протеин. В по-голямата част от случаите добавете прах към водата, като я охладите до температура от 37-40 градуса. Това се дължи на факта, че по-горещата вода променя структурата на протеините и ги лишава от редица полезни свойства, от които бебето се нуждае.

Правилата за приготвяне на някои от смесите на компанията обаче се различават. Така например, Frisov трябва да се разреди във вода с температура около 70 градуса и след това да изчака, докато набъбне. Всяка опаковка бебешка храна съдържа подробни правила за приготвяне на един или друг вид. Най-общо процедурата за готвене е следната:

 • Преди да започнете да приготвяте храна, трябва добре да измиете ръцете си, като използвате антибактериални, но хипоалергенни средства;
 • Трябва да дезинфекцирате бутилката, зърното и капачката;
 • Кипнете вода, изсипете необходимото количество в бутилка и охладете по всеки удобен начин. Не можете да използвате преварена вода;
 • Добавете необходимото количество прах към охладената вода с помощта на мерителната лъжица, която е включена в опаковката на бебешката храна;
 • Разбъркайте добре сместа, за да не останат бучки в нея. Ако е необходимо, можете да използвате лъжица, но преди това тя също трябва да бъде дезинфекцирана;
 • Охладете сместа до стайна температура. Можете да дадете бутилка на дете само след като се уверите, че храната не е гореща.

На опаковките с бебешка храна, както и на официалния уебсайт на компанията, има таблици, които могат да се използват като ориентир при изчисляване на броя на мерителните лъжици прах за деца от различни възрасти. Тези данни обаче са само общоприети препоръки, точното количество смес за всяко дете се определя индивидуално от педиатъра..

Срокът на годност на смесите в неотворена опаковка е 24 месеца, но след отваряне трябва да се използва в рамките на 4 седмици. Съхранявайте го на хладно и сухо място, но не и в хладилника..

Отзиви за сместа Friso

Педиатрите често препоръчват да се опита Frisolac за родители на бебета, които показват първите признаци на хранителни алергии. В някои случаи алергичните реакции може да не са свързани с протеина като такъв, а с начина, по който той се обработва и съотношението на компонентите в определена смес..

Според прегледите на родителите, Frisolac, особено Frisolac Gold Pep, наистина намалява симптомите на алергия. В допълнение, Friso Blend помага за облекчаване на запек и колики в много случаи. Отзивите за сместа Friso Junior 3 показват добро насищане на активни деца.

Предимствата включват и ниската цена и наличност във вериги магазини - партньори на FrieslandCampina са магазини като Detsky Mir, Korablik и Dochki-Sinochki.

Родителите, които се стремят да хранят детето със смеси от един производител, наричат ​​липсата на ферментирали млечни продукти в линията Friso като недостатък.

Фризо за кърмачета за новородени: отзиви, състав, цена, диапазон (злато 1, 2, 3, Frisopep, хипоалергично, Frisolac, без лактоза)

Изборът на правилния сред огромния брой храни за кърмачета? Погледнете по-отблизо продуктите на компанията Friesland Foods. В тази статия ще обсъдим гамата, състава и рецензиите на храната на Friso.

Гама от храни Friso

Гамата от смеси Friso е доста широка:

Friso Gold 1 (от раждането до 6 месеца)

Първоначално адаптирана млечна формула за здрави новородени бебета. Подобна смес може да се храни на бебета, както на изкуствено, така и на смесено хранене. Този продукт е обогатен с мастни киселини, пребиотици и други хранителни вещества, необходими за пълното развитие на първата година от живота на бебето..

Friso Gold 2 (6 до 12 месеца)

Проследяваща формула, която е подходяща за бебета без специални хранителни проблеми. Подобна смес може да се използва за отглеждане на различни допълващи храни. Разработчиците твърдят, че протеините в диетата имат по-лесно ниво на усвояване и храносмилане. При приготвянето на този вид храна млякото се обработва по специална щадяща технология.

Friso Gold 3 (от 12 месеца)

Мляко на прах напитка с мастни киселини и пребиотик. Разработен, като се вземат предвид нуждите на децата след една година, той съдържа всички важни вещества, от които се нуждае бебе на тази възраст.

Frisolac 1 (0 до 6 месеца)

Смесете в картонена кутия. Съдържа обезмаслено мляко и деминерализирана суроватка. Храната има по-опростен състав от смесите, маркирани със злато.

Frisolac 2 (6 до 12 месеца)

Създаден за деца, които нямат патологии и е обогатен със суроватъчни протеини. Витаминният комплекс решава проблема със състоянието на дефицит при бебе.

Friso 3 Junior

Бебешко мляко (на възраст над 12 месеца). Въз основа на пълномаслено мляко, което осигурява на бебето достатъчно количество калций и протеини. Има приятен вкус, който е максимално близък до вкуса на майчиното мляко.

Frisov с пребиотик 1 (0-6 месеца)

При незначителни смущения в работата на червата ще ви помогне хранене, наречено Friso VOM. Специално адаптиран състав помага да се установи храносмилането и изпразването на бебето. Благодарение на пребиотиците изпражненията на детето се нормализират и производството на газове се намалява.

Friso VOM 2 с пребиотик (6-12 месеца)

Формулата за деца под една година има положителен ефект върху процеса на храносмилане, има антирефлуксни свойства благодарение на рожковия глутен. Пребиотиците помагат за облекчаване на запек и колики.

Frisolac 1 HA (от раждането до шест месеца)

Ако детето е алергично към кравешки протеин, става необходимо да закупите специална хипоалергенна смес Frisolac с маркировка HA. Създаден е на основата на частично хидролизиран протеин. Производителите твърдят, че поради разграждането на протеините от краве мляко рискът от алергии е намален хиляда пъти..

Friso HA 2 (6 месеца до една година)

Добър вариант за формули за дългосрочно хранене. Продуктът съдържа всички необходими вещества, за да може бебето да расте здраво и силно. Нуклеотидите, включени в състава, имат благоприятен ефект върху имунитета и намаляват риска от алергични реакции.

Frisolak Gold Pep (от раждането до една година).

В този продукт млечният протеин е напълно хидролизиран, което помага за решаването на проблема с леки, умерени и умерени алергии към млечни и соеви протеини. Безмлечната храна може да се използва дълго време, тя осигурява пълното развитие на бебето. Има приятен вкус с лек послевкус на горчивина поради пълна хидролиза. Въвеждайте в диетата само според указанията на педиатъра.

Frisolac Gold Pep AC (0 до 12 месеца)

Препоръчва се за деца с тежки алергични реакции към кравешки протеин. Отнася се за диетична храна без лактоза. Има горчив вкус, може да се предписва само от лекар за не повече от шест месеца. Съдържа всички незаменими аминокиселини, витамини, минерали.

На официалния уебсайт на Friso Ukraine можете да намерите малко по-различни видове смеси, отколкото на руската. В допълнение, украинската линия включва смес за недоносени бебета, наречена Frisolac Premature.

Съставът на смесите Friso

Лекарите вярват, че съставът на Friso е напълно балансиран, въпреки че има някои съмнителни съставки. Тази информация може да бъде намерена в таблицата на опаковката на продукта..

 • Обезмаслено мляко (не се предлага в хипоалергенни, Frisolak Gold Pep, Gold Pep AS);
 • Суроватъчен протеин хидролизат (само в хипоалергенен, Frisolac Gold Pep);
 • Дълбок хидролизат на казеин (само в Gold Pep AS);
 • Деминерализирана суроватка (не се предлага във Friso Gold 3, Gold Pep, Gold Pep AS);
 • Твърд глюкозен сироп (само в Friso Gold 3, Frisolak GA, Frisolak Gold Pep, Gold Pep AS);
 • Растителни масла (палмови ядки, слънчоглед, палма, рапица);
 • Лактоза, захароза (във Friso Gold, Frisolak, Frisov);
 • Клутен от рожков (само във Frisovy 1.2);
 • Галактоолигозахариди (не се предлага в Friso Gold Pep AS);
 • Малтодекстрин (само в Friso Gold 1.2 и Frisolac);
 • Концентрат на суроватъчен протеин (само в Friso Gold, Frisov);
 • Рибена мазнина;
 • Холин;
 • Едноклетъчно масло;
 • Таурин;
 • Минерали;
 • Витамини;
 • Нуклеотиди (не в Junior 3).

Как да давате смеси от Friso?

Ако има нужда да се въведе храна от тази марка в диетата на бебето, тогава трябва да използвате препоръките за разреждане на сухата смес, които можете да намерите на опаковката на продукта и на официалния уебсайт на компанията..

 1. Необходима и важна предпазна мярка при приготвянето на адаптирано мляко е дезинфекция на ръцете и съдовете, в които ще се разрежда сухият прах.
 2. Сварете специална бебешка вода и охладете до 39˚.
 3. Препоръчителното количество вода и сух прах се поставят в бутилката, в зависимост от възрастта на детето.
 4. Затворете бутилката плътно и разклатете енергично. Постигнете пълно разтваряне на сместа в топла вода.
 5. Оптималната температура за хранене на бебе е 37˚.

Къде да купя Friso mix? Цена

Можете да закупите храната на Friso в магазини, аптеки в града и в интернет магазините Korablik, Daughters-Son, Detsky Mir на цена от 250 до 1400 рубли за опаковка от 400 грама. Чрез онлайн продажба можете да закупите този продукт за промоция.

Friso или Nan: което е по-добре?

И двете смеси съдържат палмово масло, рапично масло и малтодекстрин. Nan 1 и 2 не съдържат пребиотици, за разлика от Friso Gold. В асортимента на Friso няма ферментирало мляко, но в NAS няма. Наборът от витамини и минерали е подобен.

Friso или Nutrilon: което е по-добре?

Nutrilon Premium и Friso Gold са формулирани на базата на деминерализирана млечна суроватка. Nutrilon има по-широк асортимент от продукти, има специална серия за деца, родени преждевременно. И двата вида храни съдържат палмово масло, малтодекстрин и пребиотици. Цената на Nutrilon обаче е по-висока от тази на Friso.

Отзиви за храна Friso

В прегледите на смесите от Friso има както положителни, така и отрицателни аспекти:

 • Много лекари препоръчват смеси Friso за тези деца, които просто показват симптоми на алергия. Най-често подобни последици могат да бъдат спрени от правилното меню, тъй като повечето прояви на алергични реакции са свързани не толкова с индивидуалната непоносимост към протеините на кравето мляко, колкото със съотношението на компонентите на сместа и методите за тяхната обработка.
 • Педиатрите наричат ​​присъствието на палмово масло отрицателна точка на хранене. В допълнение, захарозата може да се намери в линията детски продукти след една година..
 • Пребиотиците са представени само от един вид.
 • Производителите се опитват да поддържат адаптираното мляко близо до кърмата.
 • От цялото разнообразие от смеси можете лесно да изберете точно вида, който подхожда на вашето дете..
 • Храненето намалява алергичните реакции и подобрява функцията на червата.
 • Родителите отбелязват, че за съжаление в цялата продуктова гама няма ферментирали млечни видове смеси..

Friso е добър вариант за хранене на бебе, но родителите могат лесно да изберат по-евтини аналози с подобен състав.

Пълно име: Савчук Лариса Василиевна. Учител в началното училище. Висше образование. Институт по икономика и хуманитарни науки Макеевка (Макеевка, Донецка област).

Млечна формула Friso

Friso - ние се грижим за вашето бебе!

Смесовете Friso са естествена и здравословна бебешка храна, произведена от голямата и добре позната холандска компания Friesland. Много факти говорят за високото качество на тези продукти. Първо, корпорацията Friseland Campina има богат опит в производството на бебешки храни. В продължение на много години произвежда натурални формули, съдържащи всичко, от което се нуждаят бебетата от раждането и по-големите деца. Второ, високият статус на марката Friso потвърждава, че фактът, че всички продукти се произвеждат само във фабрика в Холандия, където всички етапи на производство и опаковане на продукти се наблюдават много внимателно.

Богат асортимент от смеси Friso

В продуктовата линия на Friso ще намерите формула за бебета от всички възрасти:

 • за новородени (от 0 месеца);
 • пораснали бебета (от 6 месеца);
 • за деца от една до три години.

Грижейки се за правилната бебешка храна, Friesland произвежда:

 • смеси за здрави бебета;
 • специални лекарствени смеси;
 • млечна каша;
 • каша без млечни продукти.

Уникалният микс от продукти на Friesland

Формулата за кърмачета Friso има уникален състав. То е максимално близко до майчиното мляко и има същите полезни свойства. Благодарение на иновативните технологии служителите на Фрисландия са разработили рядка комбинация от олигозахариди-пребиотици и нуклеотиди, които укрепват имунната система, предпазват детското тяло от неблагоприятната среда и допринасят за правилното и хармонично развитие на детето.

Оптималното съотношение на съставките, техните лесно смилаеми форми помагат на коремната дейност на бебето, което е важно през първите месеци от живота на бебето. Бебето се чувства комфортно, което означава, че и мама е спокойна.

Можете да закупите формула за бебешко мляко Friso (Friso) в нашия онлайн магазин на най-добрата цена. Безплатна доставка в Москва и Московска област за поръчки от само 2000 рубли. Направете поръчката си преди 12:00 и ние ще я доставим същия ден. Вие сами избирате удобен интервал от време за доставка.

Отстъпки и промоции всеки ден! Повече от 15 000 артикула в собствения склад на онлайн магазина Infant.ru! Станете наш „любим клиент“ и всички продукти за вас ще станат още по-евтини!

Млечна формула Friso

Избрани продукти 26 от 255

Нови отзиви

Бибикол Nenny Classic Milk формула на основата на козе мляко от раждането 800 g

Добра реклама за тази смес! Загуба на пари! Не препоръчвам, преди да купите тази смес, помислете 100 пъти, защото след тази смес детето не иска да премине към други, а ползите от тази смес са 0.

Nutrilon Antireflux суха смес от раждането 400 g

Необичайно гъста смес, бебето яде по-дълго от обикновено. Но тя се справи със задачата - елиминира обилната регургитация незабавно, веднага след първата доза! Освен това коликите изчезнаха в допълнение!

Kabrita Млечна формула за удобно храносмилане Kabrita 1 Gold 800 g

Сега ще ви кажа защо все същата Кабрита? Първо, то се основава на козе мляко, всички знаем от детството, че е по-здравословно и по-лесно смилаемо за разлика от кравето мляко. На второ място, съставът на тази смес е за похвала. В тази смес НЯМА палмово и рапично масло, което означава, че няма да има проблеми с изпражненията, което всъщност е важно за нас)) Развежда се бързо и лесно, без образуване на бучки и пяна. Хлапето го прие добре, изяде го с удоволствие, не създаде проблеми с корема, дори подобри състоянието си. Коликите вече не ни притесняват, като цяло се появиха във всички отношения.

Kabrita Milk формула за удобно храносмилане Kabrita 2 Gold 800 g

Сместа много ми хареса. но трябва да се има предвид, че сместа трябва да се въвежда постепенно.. разредена една лъжица. и се увеличава всеки ден. детето има други смеси от хумана, нан и още няколко германски местни жители, всички те предизвикаха запек.. този е добре. Вкусен като сладолед, отличен състав.

Kabrita 1 GOLD Смес от козе мляко 0-6 месеца 800 гр

От 2 седмици започнах да давам тази смес, няма проблеми с изпражненията, тя е вкусна, идеална, бих казал, но след месец ни поръсиха, педиатърката каза на сместа, сега се измъчваме в търсене на нова, не сме намерили ((((

Friso е търговска марка на холандската компания FrieslandCampina. FrieslandCampina произвежда всички млечни продукти от мляко, произхождащо от 19 000 млечни ферми в Западна Европа. Първият заместител на мляко Frisolac е създаден през 1955 г., а до 1991 г. сместа Friso се появява в Русия. В този раздел на онлайн магазина Akusherstvo.ru асортиментът на марката е представен от класически и специализирани сухи смеси.

Разработени са първостепенни смеси за новородени. Това са продукти, чийто състав е специално подбран за бебета през първите месеци от живота. Здрави деца, без проблеми с наддаване на тегло и стомашно-чревен тракт, могат да си купят всякакви подходящи за възрастта комбинации от серията Gold. Бебетата със запек, обилна регургитация и алергии трябва да избират от каталога на специализирани хипоалергенни продукти на Friso:

 • Frisopep с непоносимост към протеини от краве мляко;
 • Хипоалергичен фризолак със склонност към хранителни алергии;
 • Frisov за профилактика на честата регургитация и запек;
 • Frisopre за недоносени и бебета с ниско тегло при раждане.

От половин година можете да започнете прехода към заместители за втория етап, а от 1 година - третия. За деца на възраст над 1,5 години е създадена формула за допълнително хранене Friso с 4 етапа. И това, трябва да кажа, е изключителен случай - 60% от производителите в разработването на заместители на мляко се ограничават до 2-3 етапа.

Според ценовата категория продуктите на марката принадлежат към премиум сегмента. Вярно е, не само по отношение на цената, но и по отношение на качеството. Съдейки по отзивите на много родители, бебетата с чувствителен стомашно-чревен тракт и хранителни алергии често са подходящи само за специализираната формула Friso. Приятно пазаруване и здраве за най-малките!

Как да изберем допълващи храни за вашето бебе, като избираме от широка гама продукти под марката Friso

Сухата смес, давана в болницата, не е най-доброто решение за бебе с изкуствено хранене. Състрадателните родители са принудени да избират най-добрия вариант за дълго време, прибягвайки до помощта на специалисти. Много потребители, след дълго хвърляне и търсене на правилния състав, предпочитат сместа Friso. Продуктите на марката заемат значително място на вътрешния и световния пазар за суха бебешка храна.

Формулата за кърмачета Friso се абсорбира идеално от тялото на новороденото, практически не провокира алергични реакции, лесно ще попълни хранителната диета на всяко малко дете без затруднения. Продуктовата линия е представена от широка гама продукти, сред които има класически версии, хипоалергенни, терапевтични и профилактични, за недоносени бебета или в случай на недостатъчно наддаване на тегло.

Продуцент Friso

Смесите от фризо се произвеждат от холандския млечен концерн FrieslandCampina, чиято история датира от края на 19 век (1871 г.), след което фермерите се обединяват, за да работят заедно.

Продуктовата гама на концерна включва линията формули за сухо мляко Friso. Тези хранителни продукти за деца заемат една от водещите позиции на вътрешния пазар от четвърт век. Изключителният дистрибутор на храни под марката Friso на територията на Руската федерация е едноименната компания. Което ви позволява да внасяте от Холандия висококачествена бебешка млечна храна, фокусирана върху бебета от раждането до тригодишна възраст.

Концернът FrieslandCampina произвежда хранителни продукти, използвайки изключително естествени суровини от частни ферми, използвайки уникална технология в производството. Качеството на произвеждания продукт е специален показател, производителят го поставя сред приоритетните въпроси. Специалистите на концерна внимателно следят цялата производствена верига, те контролират всеки етап - от фуражите, които кравите ядат, до крайния продукт.

По време на производството на продукти се използва деликатна температурна обработка на протеини, което опростява възприемането му от развиващото се детско тяло, намалява вероятността от алергична реакция към храната и появата на патологии на храносмилателната система (нарушаване на честотата и фракционния състав на изпражненията, колики). Този подход към производството съпътства най-доброто възприемане на бебешката храна, опростява въвеждането им в хранителната диета на малкото дете.

Всички продукти с марка съдържат пълен набор от жизненоважни хранителни вещества, те участват в образуването и развитието на мозъка, защитни функции на тялото на бебето:

 • пребиотици под формата на галактоолигозахариди;
 • нуклеотиди - 5 жизненоважни елемента;
 • DHA / ARA.

Предимства и недостатъци

Положителни страни:

 • производителят успя да създаде висококачествена естествена бебешка храна, направена с най-новото оборудване и най-новите технологии;
 • удобна опаковка;
 • използва се за смесено хранене, за приготвяне на допълващи храни;
 • за отглеждане на храна е необходима само четиридесет градусова температура;
 • вкусът на разредената смес е близък до майчиното мляко, това обяснява приемането на хранене от бебето;
 • продуктът е произведен съгласно международните стандарти за качество;
 • местните потребители говорят положително за допълващите храни, педиатрите го препоръчват за употреба;
 • разредените допълващи храни не съдържат генетично модифицирани организми;
 • Ефективна услуга за поддръжка работи денонощно, готова да съдейства за разрешаване на всякакви проблеми.

Отрицателни страни:

 • липсва жизненоважната аминокиселина триптофан, кравето мляко го съдържа в малки количества;
 • наличието на палмово масло;
 • съдържа пребиотици - галактоолигозахариди;
 • има повишена осмолалност;
 • храната, насочена към бебета до шест месеца, не съдържа ейкозапентаенова киселина, за деца след една година тя включва захароза;
 • цената (приблизително 440 рубли за контейнер с тегло 400 грама) е по-висока в сравнение с подобни продукти с по-малко недостатъци.

Концернът произвежда линия за хранене за новородени от раждането до тригодишна възраст, както и за деца с патологии (отхвърляне на един или друг компонент, податливост към алергии).

Нека анализираме допълващи храни по групи:

 1. Frisolak Gold 1; "Frisolak 1, 2"; "Friso Gold 2, 3 Junior" - тази група допълнителни храни е фокусирана върху храненето на бебета без патологии.
 2. Frisovom 1, 2 с пребиотици е допълваща храна, предназначена за бебета с проблем с прекомерната регургитация. Продуктът има вискозна консистенция, която предотвратява случайна регургитация на храната.
 3. "Frisolac Gold PEP" - за деца с отказ от изключително кравешки протеин, тази диетична храна се предписва изключително от специалист.
 4. "Frisolac Gold PEP AS" - допълнителни храни се дават на бебета с алергична реакция към кравешки протеин и соя. Тази диетична храна се предписва изключително от педиатър..
 5. "Frisolak хипоалергичен 1, 2" - допълващите храни са обогатени с уникални съставки, които предотвратяват и неутрализират алергиите.

Когато избирате един или друг вид продукт, е задължително да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на конкретно малко дете.

Компоненти на заместители

Линията детска храна Friso включва добри съставки, те са балансирани според най-новите изисквания за композиция. Храненето се основава на използването на компоненти от кравето мляко - деминерализирана суроватка, мляко на прах, концентриран суроватъчен протеин.

Протеинов компонент

Формулите за новородени (Frisolac Gold 1, Frisolac 1) имат оптимално съотношение на суроватъчните протеини към казеина (60/40). Следващите сухи храни имат съотношение 50/50 на суроватъчните протеини към казеина. Допълнителните храни за зрели бебета са млечното хранене, което не е заместител на майчиното мляко. Съответно, задачата е да се запази пропорцията, няма суроватъчни протеини към казеин. Той е идентичен с обикновеното мляко - 20/80, а във Friso Gold пропорцията изобщо не е посочена.

Протеиновият компонент включва таурин, жизненоважна аминокиселина. Някои бебета не приемат добре кравешки протеин, тъй като значително се различава от протеиновия компонент на майчиното мляко. Специално за тези бебета са разработени специални сухи заместители, включително частично или напълно хидролизиран протеин или протеин от соев произход.

Въглехидратен компонент

Храната, която се дава на бебета на възраст до 12 месеца, включва лактоза (млечна захар), малтодекстрин и олигозахариди. Задачата на лактозата и малтодекстрин е да достави на растящото тяло на малкото дете достатъчно количество енергия, а пребиотиците под формата на олигозахариди стимулират нормалния растеж и активират полезните лакто- и бифидобактерии на лигавиците на храносмилателната система.

Само един от компонентите не е съставна част на естественото кърма, говорим за малтодекстрин. Образува се чрез хидролиза на нишесте и е безвреден въглехидрат, често използван в бебешката храна, така че допълващите храни стават много по-дебели и по-удовлетворяващи..

С тенденция на новороденото към прекомерна регургитация се използва специална диета за предотвратяване на патология. Допълнителната храна за бебета след 12 месеца съдържа лактоза, глюкоза, захароза като въглехидратни компоненти. Последният компонент често увеличава хранителните алергени, помислете за това, когато купувате допълнителни храни за деца, склонни към хранителни алергични реакции.

Само продукти с етикет "Злато" имат пребиотици.

Мастни компоненти

Мазнините от краве мляко имат различен състав от майчиното мляко, поради което много производители го изключват от допълнителните храни. Компонентът се заменя с мазнини и масло, които съдържат необходимите мастни вещества. Но има допълваща храна, в която компонентите на млечната мазнина присъстват, в малки количества - някои видове "Nutrilak".

Мастният компонент на всички видове от тази марка включва растителни масла, малко количество млечни мазнини. Рибените масла са важен компонент на допълващите храни; те съдържат много полиненаситени мастни киселини. Друга полезна съставка е гъбеният концентрат, богат е на арахидонова киселина, но този компонент се съдържа само в допълващи храни, обозначени със злато.

Цялата линия продукти с надпис "Злато" съдържа рибено масло, гъбено масло.

Растителните масла присъстват в допълващите храни под прикритието на палма, ниско ерудирана рапица, слънчогледови масла и сухи смеси със златна маркировка допълнително включват масло от палмови ядки. Всички продукти на Friso включват палмово масло, компонентът намалява способността да абсорбира калций, провокира нарушение на честотата и фракционния състав на изпражненията.

Палмовото масло съдържа голямо количество лауринова киселина, кокосовото масло също е богато на вещества, производителят може да избере всеки от изброените компоненти по свое усмотрение. Често неопитните родители са предпазливи към продукти, съдържащи рапично масло, по-специално - ерукова киселина (установено е, че компонентът е токсичен за сърдечния мускул). Допълнителната храна съдържа известна част от маслото от рапично масло с ниско съдържание на ерук, но общото съдържание на ерукова киселина е незначително, то не е в състояние да има отрицателен ефект върху малкото дете.

Други вещества

Линията суха бебешка храна на Friso съдържа комплекс от най-важните витамини, минерали и хранителни вещества в количество, което отговаря на нуждите на определена възрастова група деца. Независимо дали сте избрали заместители със златен етикет или без, знайте, че новороденото ще бъде снабдено с всички жизненоважни компоненти..

Всички формули на мляко на прах от Friso (с изключение на Junior 3) включват пет жизненоважни нуклеотидни добавки от естествено кърма. В началния етап от живота необходимостта от нуклеотиди е особено важна, тъй като все още не е формиран организъм на малко дете не може да произвежда достатъчно количество такива вещества сам. Тези вещества могат да идват само от външния свят. Нуклеотидите участват в различни биохимични процеси, имат положителен ефект върху защитната система, образуват полезна микрофлора на лигавиците на храносмилателната система.

От цялата линия бебешки храни, само допълващи храни, насочени към бебета след 12 месеца, включват ароматни вещества, които са идентични с естествените съставки - ванилин, соев лецитин. Това означава, че нито първоначалните, нито следващите опции включват ароматизанти, хранителни добавки. Лимонената киселина е включена в допълващите храни, маркирани със злато. Допълнителните храни Friso Gold 3, 4 са обогатени с пробиотици - полезни лакто- и бифидобактерии. Първоначалните и следващите заместители имат повишена осмолалност, а във Friso Gold 4 тази цифра е още по-висока.

За справка: осмоларността е общото количество разтворими вещества, те директно регулират налягането. Повишената осмоларност причинява натрупване на натрий в резултат на неправилно функциониране на бъбреците на децата и нарушени транспортни функции през първите 12 месеца от живота.

За здрави деца

Въз основа на хранителния статус, тези заместители на кърмата са предназначени за бебета от раждането до тригодишна възраст. Задачата на класическите видове допълващи храни е да насърчат пълния растеж, навременното развитие на бебето.

За всяка възраст, дори при липса на здравословни проблеми, са характерни определени нужди от полезни компоненти и енергия, съответно хранителният продукт трябва да бъде балансиран по състав:

 • от раждането до 6 месеца - 1;
 • от 6-месечна възраст - 2;
 • от 12 месеца - 3;
 • от тригодишна възраст - 4.

Тази група включва суроватъчни протеини, обезмаслено мляко, минерали, необходими за развиващото се детско тяло. Производителят щедро обогати всички видове продукти със значителен комплекс от витамини.

Най-популярните видове от тази група:

 • Frisolak Gold 1 (400 грама от 485 рубли);
 • "Friso Gold 2, 3" (по 400 грама - съответно от 495 и 530 рубли);
 • "Frisolak 1, 2" (по 400 грама - съответно от 340 и 310 рубли);
 • "Friso 3 Junior" (за 400 грама - от 300 рубли).

Смес Frisolak от 0 до 6 месеца, отбелязана със Gold, Friso Gold 2, 3 млечна смес се произвежда в метални съдове с тегло 400 или 800 грама. Frisolac смес за новородени (1) и следващи (2), както и бебешко мляко Junior 3 - се произвеждат в картонени опаковки с тегло 400 грама.

Дизайнът на контейнери за сухи смеси на млечна основа Frisolak, Friso със златна маркировка се е променил значително от 2016 г. насам. В допълнение към подобрената форма на контейнера, върху кутията се появи шарнирен капак с надеждна ключалка. Във вътрешната част се появи удобно ниво от пластмаса, което ви позволява лесно да премахнете излишъка от лъжица. Веднага след като мерителната лъжица не е необходима, тя се поставя върху специален държач във вътрешната част на контейнера, който позволява, ако е необходимо, да се извади от там без особени затруднения. В същото време сместа не влиза в пряк контакт с ръцете, което е положително - това ви позволява да спазвате изцяло правилата за приготвяне на сместа по отношение на хигиенните изисквания.

Освен това всеки вид по възрастова група вече може да се различава по цвят:

 • син - съответства на маркировка 1;
 • зелено - възрастова група номер 2;
 • оранжево - корелира с числото 3;
 • лилаво - храна с етикет 4.

За деца в риск от алергии

Днес различни алергични реакции стават все по-чести, както при зрели хора, така и при бебета. Млечните заместители на кърмата могат да провокират алергична реакция.

Фокусирайки се специално върху тази категория деца, Friso произвежда специални видове смеси - хипоалергенни млечни заместители на кърмата:

 • бебешка суха смес Frisolak 1, 2 хипоалергенна;
 • млечна смес Frisolak Gold PEP и PEP AS.

Нека разгледаме по-отблизо всеки от типовете.

Friso HA 1, 2 (Frisolak 1, 2 HA)

Алергичната реакция към кравешки протеин е най-честата патология при бебетата през първите 12 месеца от живота. В допълнение, педиатрите различават специална категория от общата маса - бебетата са най-податливи на алергии (вероятността от тяхната патология е много по-висока).

Тази категория включва бебета, чиито родители или членове на семейството са страдали от храна или други алергични реакции. За тях педиатрите препоръчват при липса или недостатъчно количество кърма изкуствено хранене с помощта на специални хипоалергенни смеси. За тях производителят произвежда хипоалергенни продукти с превантивен ефект..

Специфичността на този вид е частична протеинова хидролиза, това включва Frisolac 1, 2 HA.

Поради частично разцепения кравешки протеин, вероятността от алергии от Frisolac 1, 2 е 1000 пъти по-ниска от тази на класическите видове. По време на употребата на Frisolac 1, 2 HA организмът на малкото дете е "присаден", след което можете да дадете класическата форма на хранене.

Експертите препоръчват да се използват превантивни хипоалергенни опции за бебета с голяма вероятност от развитие на хранителна алергична реакция през първите месеци от живота на малкото дете.

От 0 до 6 месеца - Frisolac 1 е хипоалергенен, след 6 месеца до една година - Frisolac 2 е хипоалергенен.

Когато по някаква причина не е било възможно да се използва хипоалергенна форма през първите 12 месеца, трябва да се положат всички усилия да се нахрани бебето с този вид поне първите 6 месеца от живота - този период се характеризира с висока податливост към хранителни алергични реакции, поради незряла храносмилателна система тялото на малкото дете.

Frisolac 1, 2 са хипоалергенни - пълноценни смеси за продължителна употреба, допълващите храни съдържат най-важните компоненти, необходими за нормалния растеж и развитие на бебето. Frisolac 1, 2 са хипоалергенни и имат приятни вкусови характеристики - подобни смеси имат осезаем вкус на горчивина.

Полезни компоненти:

 • осигурява се превантивно действие поради частична хидролиза на суроватъчен протеин;
 • нуклеотидите допринасят за укрепването на защитните механизми;
 • пребиотиците допринасят за подобряване на микрофлората на лигавицата на храносмилателната система, улеснявайки храносмилането;
 • специалните мастни киселини са отговорни за активиране на функциите на мозъка и зрението;
 • съдържа хармоничен комплекс от витамини и минерали, съответстващи на определена възрастова група.
 1. Възрастова категория: Frisolak 1 - от 0 до 6 месеца; Frisolac 2 - от 6 до 12 месеца.
 2. Контейнер - метална кутия.
 3. Вид храна - терапевтична и профилактична.
 4. Тегло - 400 грама всяка.
 5. Цена - 845 рубли.

Frisolac Gold Pep

Frisolac Gold PEP е мляко на прах на основата на напълно хидролизиран суроватъчен протеин. Насочена е към бебета с алергична реакция към протеини от краве мляко, соя. Прилагано от раждането, с алергична реакция към обикновена храна за дълго време, това осигурява нормалното развитие на бебето.

Поради малкото количество свободна аминокиселина и много ди- и трипептиди, продуктът има отлични вкусови характеристики, поради което бебетата са предразположени към него. Frisolac Gold PEP съдържа жизненоважни хранителни вещества, това е пълноценно хранене за трохи с алергична реакция към храна. Храната се използва при алергични реакции към краве и соев протеин, както и при патологии на храносмилателната система.

Насочена е към бебета с леки, умерени, умерени симптоми на алергична реакция при пълно или частично отсъствие на кърма..

Характеристика - дълбока хидролиза на суроватъчен протеин. Frisolac Gold PEP е цялостен продукт за дългосрочна употреба, има всички жизненоважни компоненти, отговорни за нормалния растеж и развитие на бебето. Важен нюанс - всички видове продукти, базирани на частична или пълна хидролиза, имат лош вкус и горчив вкус. Frisolac Gold PEP има отличен вкус в сравнение с аналозите, но все още има лека горчивина.

Най-важният момент е правилното използване на тази бебешка храна. Непосредствено преди да въведете допълващи храни, трябва да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на определено малко дете. Можете също да използвате горещата линия на компанията. Само ако се спазват всички правила за приемане на Frisolac Gold PEP, той показва лечебни свойства.

Има характеристики, които трябва да се спазват:

 • необходимо е да се въвеждат допълнителни храни на етапи;
 • видимият ефект се забелязва в рамките на един месец, след окончателното въвеждане на Frisolac Gold PEP в хранителната диета на трохите;
 • общият период на лечение е шест месеца;
 • всяка друга храна, съдържаща млечен протеин, е напълно изключена от хранителната диета на бебето;
 • по време на курса на лечение е вероятна промяна в изпражненията (фракционен състав, цвят, мирис, честота), тези симптоми не са опасни, не е необходимо да спрете употребата на лекарството.

Полезни компоненти:

 • хидролизиран суроватъчен млечен протеин;
 • растителни масла;
 • глюкозен сироп;
 • комплекс от витамини;
 • минерални соли, микроелементи;
 • съединения на карнитин, холин, лактоза, таурин.
 1. Възрастова категория: 0 до 12 месеца.
 2. Контейнер - метална кутия.
 3. Вид храна - лечебна смес.
 4. Тегло - 400 грама всяка.
 5. Цена - от 1110 рубли.

Frisolac Gold Pep AC

Frisolac Gold PEP AS е медицински заместител за бебета, склонни към алергични реакции към среден и тежък протеин от краве мляко, с липса или пълно отсъствие на кърма. Почти пълната хидролиза на млечния протеин елиминира почти всяка детерминанта на протеина на кравето мляко. Този заместител е в основата на диета без мляко, с принудителен преход към хипоалергенна форма.

Frisolac Gold PEP AS, подобно на много други заместители, базирани на пълна хидролиза на суроватъчен протеин, има подчертан горчив вкус.

Най-важният момент е правилното използване на тази бебешка храна. Непосредствено преди да влезете, е необходимо да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на определено прохождащо дете. Можете също да използвате горещата линия на компанията. Само ако се спазват всички правила за прием на Frisolac Gold PEP AS, той показва лечебни свойства.

Има характеристики, които трябва да се спазват:

 • необходимо е да се въвеждат допълнителни храни на етапи;
 • видимият ефект се забелязва в рамките на един месец, след окончателното въвеждане на Frisolac Gold PEP AS в хранителната диета на бебето;
 • общият период на лечение е шест месеца;
 • всяка друга храна, съдържаща млечен протеин, е напълно изключена от хранителната диета на бебето;
 • по време на курса на лечение е вероятна промяна в изпражненията (фракционен състав, цвят, мирис, честота), тези симптоми не са опасни, не е необходимо да спрете употребата на лекарството.

Полезни компоненти:

 • протеин от краве мляко, заменен с дълбок казеинов хидролизат;
 • укрепването на имунната система се насърчава от нуклеотидите;
 • нормалното функциониране на мозъка и зрението е възможно поради набор от мастни киселини, таурин;
 • удобно храносмилане с предразположение към хранителни алергични реакции е възможно поради липсата на лактоза;
 • най-добре разпределените пептиди допринасят за елиминирането на възможната антигенност;
 • ниското количество свободна аминокиселина допринася за поддържането на нормална чревна абсорбция;
 • включва желязо, балансирано по отношение на витамин С / желязо;
 • наличието на калций, фосфор, витамин D допринася за нормалното развитие на зъбите, костната тъкан;
 • включва всички възможни антиоксиданти.
 1. Възрастова категория: от раждането.
 2. Контейнер - метална кутия.
 3. Вид храна - лечебна смес.
 4. Тегло - 400 грама всяка.
 5. Цена - от 1250 рубли.

За деца с храносмилателен дискомфорт

Частично или пълно изкуствено хранене понякога води до появата на патологии във функционирането на храносмилателната система. Изразява се в следните симптоми - колики, запек или диария, чести рефлекси. Специално за тези случаи са разработени терапевтични и профилактични и терапевтични сухи заместители, които се използват за определено време, само след консултация със специалист. Основната задача е превантивна или лечебна диета. Тези заместители на кърмата имат същия компонентен състав като класическите видове, но има специални компоненти, които осигуряват лечебни свойства.

Friso VOM 1, 2 (Frisovom 1, 2) с пребиотици

Тези заместители са насочени към бебета, страдащи от аномалии в честотата и дробния състав на изпражненията, с проблема с прекомерен рефлекс.

Храненето Frisov 1 се използва от раждането до шестмесечна възраст, Frisov 2 - от 6 месеца до една година.

Допълнителната храна се основава на съставния състав на Frisolak 1, 2. Продуктът обаче е допълнително обогатен с пребиотици от естествен произход, те имат положителен ефект върху тялото на трохите, неутрализират негативните симптоми.

Храната може да се консумира толкова, колкото е необходимо, за да се премахнат негативните симптоми. Според потребителските отзиви децата бързо преминават алергична реакция, връщат се към нормалната честота, фракционен състав на изпражненията.

Положителни страни:

 • има пребиотици;
 • имат мастни киселини;
 • има всички жизненоважни нуклеотиди;
 • концентрат от рожков ефективно предотвратява прекомерен рефлекс;
 • нормализира честотата на изпражненията и фракционния състав.

Отрицателни страни:

 • висока температура на готвене;
 • дълго време за охлаждане.
 1. Контейнер - метална кутия.
 2. Вид храна - лечебна смес.
 3. Тегло - 400 грама всяка.
 4. Разходи - съответно от 800 и 830 рубли.

Как правилно да се разрежда адаптираното мляко за кърмачета

За да улесни използването на смеси от сухо мляко Friso на практика, производителят е създал всички необходими условия. Всяка опаковка е снабдена с подробни инструкции за приготвяне на заместителя, която съдържа и нормите за съотношението на вода и смес за различните възрасти. Комплектът с продукта включва специална мерителна лъжичка за събиране на необходимото количество суха смес.

Трябва стриктно да спазвате правилата и съветите относно таблицата-инструкции от производителя. Младите майки трябва да вземат предвид факта, че консистенцията на готовата храна се различава в зависимост от съставните компоненти, целта. Средното време, необходимо за приготвяне на ястия, е три минути.

Нека анализираме правилната последователност от действия:

 1. Най-важният нюанс в готвенето са правилата за лична хигиена. Ръцете трябва да се измият старателно с топла вода и сапун. Напенете дланите си, почистете пространството под ноктите - там се натрупват мръсотия, патогенни микроорганизми.
 2. Дезинфекцирайте добре бебешката бутилка с биберони. Препоръчително е да направите това, като използвате специално стерилизиращо устройство..
 3. Сварете количеството вода, необходимо за заместителя на кърмата, съгласно таблицата. Специализираните търговски обекти продават широка гама от специална бебешка вода.
 4. Охладете вряща вода до 40 градуса, за тези цели не можете да използвате студена вода.
 5. Налейте охладена вода в шише за бебешка храна. Следете внимателно дозировката.
 6. Експертите препоръчват да се налива строго подходящо количество сух прах в бутилка с охладена вода. Нормата е дадена в таблицата-инструкции от производителя. Дозировката се изчислява според възрастовата група и теглото на новороденото.
 7. Затворете бутилката за бебешка храна. Разклатете бутилката с цялото съдържание, докато сухият продукт се смеси напълно с водата. Не се притеснявайте, ако разтворът се разпенва едновременно, това е нормално и не представлява заплаха за бебето.
 8. Необходимо е да започнете да храните детето, когато храната има температура на човешкото тяло 37 градуса. Обърнете специално внимание на контрола на температурата на готовата храна, не позволявайте тя да се повиши.

По време на развъждането на заместител на мляко на прах, има нюанси, с които младите родители и детегледачки трябва да бъдат запознати:

 • не използвайте сурова чешмяна вода за разреждане, не смесвайте преварена вода със сурова вода;
 • приготвянето на прахообразен заместител на кърмата трябва да се извърши преди директното му използване;
 • не можете да запазите приготвените допълнителни храни, останали след пълното новородено - остатъците трябва да се излеят;
 • веднага след края на употребата е необходимо да държите бебето изправено, това ви позволява да се отървете от въздуха, попаднал в храносмилателните органи с храна;
 • не нарушавайте дозировката на вода и сух продукт според таблицата на производителя;
 • за отглеждане на допълващи храни, експертите категорично не препоръчват използването на микровълнова фурна, тъй като готовата храна се оказва на бучки, потенциално опасна за бебето;
 • стриктно спазвайте условията за съхранение на разопакованите контейнери със сух заместител на млякото на майчиното мляко;
 • при хранене на бебе е важно да се поддържа визуален, физически контакт с бебето;
 • преди въвеждането се консултирайте с педиатър, който знае характеристиките на конкретно бебе;
 • купувайте стоки в специализирани търговски обекти;
 • обърнете специално внимание на целостта на контейнера, препоръчителния срок на годност;
 • в края на храненето е необходимо внимателно да се проследи реакцията на тялото на мъника.

Спазването на правилата, изложени по-горе, ви позволява да предотвратите хранително отравяне, алергични реакции при бебето.

Педиатрите съветват да се използва специална вода за бебета за приготвяне на заместител на кърмата, ориентирана специално за тези цели. Водата за деца се продава в почти всички специализирани магазини и аптеки. Обикновената вода, дори след кипене, има много отрицателни компоненти, които представляват опасност за развиващото се детско тяло.

Използването на специална вода за отглеждане на бебешка храна има значителни предимства:

 • производителят контролира изцяло всеки технологичен етап, отговаря за качеството на продуктите;
 • водата се пречиства от вредни компоненти на различни етапи;
 • по този начин те запазват полезни компоненти, важни за развиващия се организъм на бебето.

ЧЗВ

Неопитността на някои млади родители често води до често срещани грешки. Нека анализираме популярни въпроси, свързани със заместителите на Friso.

Каква е разликата между сместа Frisolac и Frisolac Gold?

Нека видим какви са разликите между смесите Frisolac и Frisolac Gold:

 1. Frisolak 1 - адаптирано мляко за бебета е предназначено за хранене на бебета от 0 до 6 месеца. Тази допълнителна храна е отлична за смесено или напълно изкуствено хранене. Заместителят съдържа нуклеотиди - пет жизненоважни компонента. Допълнителните храни са насочени към бебета, които не се нуждаят от допълнителни специални компоненти. Контейнерът за сухата смес е картонена опаковка.
 2. Сухата млечна смес Frisolac Gold 1, базирана на обратната връзка с потребителите, има по-пълен компонентен състав:
 • пребиотици;
 • мастни киселини;
 • гъбен концентрат масло;
 • пробиотици;
 • концентрат от палмови ядки.

Важно е да се разбере, че тези компоненти са особено важни за бебета на възраст под 12 месеца. Те формират по-силна имунна система на тялото на бебето, влияят на нормалното функциониране на мозъка, което допринася за пълното развитие на детето. Тази група заместители е най-близка по съставни компоненти до кърмата, което оправдава високата им цена. Сместа от мляко на прах се произвежда в метална кутия. Експертите казват, че допълващите храни Frisolac Gold 1 са приоритетна опция в сравнение с аналозите.

Когато избирате заместител на майчиното мляко за новородено, е необходимо да се съсредоточите предимно върху приемането на тази или онази допълващи храни. Всички продукти под марката Friso са произведени от висококачествено, екологично чисто, прясно, натурално мляко. Производителят контролира внимателно качеството, безвредността на сместа на всеки етап от производството.