Най-добрият микс
Най-добрата храна за новородено бебе е кърмата. Все още нито една изкуствена формула не е по-добра от кърмата. Но майките, които не могат да кърмят, се измъчват от въпроса: коя адаптирано мляко за кърмачета е най-доброто днес. В тази статия ще разгледаме стандартни предястия, предназначени за хранене на здраво бебе от 0 до 6 месеца. Разбира се, за всяко дете и родители най-добрата ще бъде тяхната собствена смес, в зависимост от това по какви критерии да я изберете.

Трябва да има много храни за кърмачета, които сте избрали в магазините, трябва да можете да ги купувате по всяко време във всяко количество. От тази гледна точка най-надеждни са домашните смеси: Нутрилак, Агуша, Малютка. Периодично посещавам магазини и се интересувам от адаптирано мляко за бебета, винаги добре представено: Nan, Nestogen, Nutrilon. И например, Semper, Humana или Semilak все още трябва да се търсят. Днес онлайн магазин може да ви помогне, но все пак, когато избирате смес, помислете къде ще я купите.

Колкото по-евтина е сместа, толкова по-добре за родителите. Евтините включват смеси с цена под 250 рубли за опаковка (300-400g). За тази цена можете да намерите смес: Nutrilak, Nestogen, Babushkino кошница, Similak, Semper, Malyutka.

Най-добър в композицията.
Нито една от смесите не е естествен продукт. Изходният материал за повечето формули е краве мляко или суроватка на прах. Които, използвайки сложни химични процеси, се адаптират (доближават по състав) към човешкото мляко.

Сравнение на най-популярните храни за кърмачета помежду си и с кърмата.

Сравнение на известни храни за кърмачета (за себе си)

Сравнение на известни храни за кърмачета (за себе си)

Най-добър в протеинов състав.

Съдържанието на протеин е важно в адаптираното мляко за кърмачета. Човешкото мляко съдържа 0,8 - 1,2 g протеин на 100 g мляко. Кое съдържание на протеин за адаптираните храни за бебета е по-добро от 1,2 или 1,4 е спорен въпрос. Някои производители смятат, че протеинът в сместа трябва да бъде малко по-висок, отколкото в човешкото мляко, тъй като протеинът в кравето мляко е по-малко смилаем от протеина в човешкото мляко. Други се опитват да приближат количеството протеин във формулата възможно най-близо до количеството в кърмата. Повечето смеси съдържат около 1,4 g протеин, което е добър брой. От разглежданите смеси всички с изключение на Semper Baby отговарят на това изискване, но за тези, които желаят, марката Semper има смеси с по-ниско съдържание на протеин - 1,3 g (Semper Bifidus).

Аминокиселината таурин, необходима за бебета, се добавя към всички смеси. Необходим е за развитието на нервната система, очите и за по-добро усвояване и усвояване на мазнините. Съдържанието му в сместа трябва да бъде 4-5 mg на 100 ml. Сместа Frisolac има по-високо съдържание на таурин..

Най-добра комбинация за мазнини.

Сега сред родителите е много важно дали палмовото масло се съдържа в сместа или не. Производителят Similak активно насърчава вредността на палмовото масло за дете. Според неговите изследвания палмовото масло влияе върху минерализацията на костите. Същият производител счита рапичното масло за вредно. Съдържанието на палмово и рапично масло в адаптираното мляко обаче е официално одобрено от всички хранителни институции. Маслото от палма и рапица, като източник на полиненаситени мастни киселини, се съдържа във всички смеси на руския пазар, с изключение на Similak и Nanny. Симилак съдържа слънчогледово, кокосово и соево масло. Прочетете повече за палмовото масло тук: www.baby.ru/blogs/post/228679412-145814127/

Полиненаситени мастни киселини.

Но други производители на формули, като MD Mil, изследват ефектите на омега 3 и омега 6 полиненаситени мастни киселини върху растежа и развитието на детето. Изследователите стигнаха до заключението, че съотношението на линолова киселина към линоленова киселина в адаптираното мляко за кърмачета трябва да бъде не повече от 7: 1, преминаването към линолова киселина е неблагоприятно за сърдечно-съдовата, имунната и нервната система. Според този показател Симилак и Нутрилак изглеждат най-зле от всички, следвани от Хип, Нан и Семпер. Нутрилон, Малютка, Агуша и Хумана изглеждат по-добре от другите по този показател..

За развитието на нервната система и ретината от голямо значение е наличието на арахидонова и докозахексаенова мастни киселини в съотношение 1/1 - 2/1. По този показател нашите смеси изостават: Агуша, Нутрилак, Малютка; Nestogen и Hipp също не ги съдържат, а сместа Similac се откроява с необичайно съотношение на тези киселини.

Най-добрият във въглехидратния състав.
Основният въглехидрат във всички смеси, лактозата, се добавя изкуствено, тъй като в кравето мляко има много по-малко лактоза, отколкото в женското мляко. По отношение на въглехидратния състав всички смеси се различават по наличието или отсъствието на нишесте и продукта от непълното му разграждане - малтодестрин. Не всички родители искат да виждат тези съставки в смеси. Тези вещества правят сместа по-вискозна, забавят скоростта на нейното преминаване през стомашно-чревния тракт, спомагат за увеличаване на интервалите между храненията и осигуряват усещане за ситост. Нишестето се намира в смеси Semper, а малтодестринът се съдържа в Agusha, Nutrilak, Nestozhen, Human и Frisolak.

Пребиотици (олигозахариди, лактулоза, инулин, диетични фибри) могат да се съдържат в сместа (те правят изпражненията по-меки и предотвратяват запек). Почти всички производители имат смеси с пребиотици, ако желаете, можете да намерите смес с пребиотици от всяка марка.

Най-добрият в минерален състав.

За едно дете съотношението на калций и фосфор в сместа е много важно. Оптималното съотношение е 2: 1 (именно в това съотношение калцият се усвоява по-добре). Най-близко до тази цифра е съотношението на калций към фосфор в сместа Similak, последвано от смесите Nutrilak и Humana с Hipp..

Желаното съотношение на калий към натрий е 3: 1. Най-близки до идеала по този показател са Симилак и Хумана.

Желаното съотношение желязо към цинк е 2/1, желязото към медта е 20/1. На тези изисквания отговаря най-добре сместа от Nestogen, Similak, Hipp.

Но високото съдържание на манган в сместа не е добре дошло, бебетата не са в състояние да премахнат излишъка му от тялото, в бъдеще това може да доведе до разстройство на хиперактивността и дефицит на вниманието. Човешкото мляко съдържа само 0,7 mcg манган. Най-малко от този елемент в смесите от Nestogen, Nutrilak, Semper и най-вече манганът съдържа Nan, Frisolak, Similak.

Най-доброто във витамините.
Тъй като витамините от сместа се усвояват по-зле, те трябва да са с 15-20% повече, отколкото в кърмата.

Ел карнитинът се нарича още витамин за растеж. Деца със забавяне във височината и теглото се предписват като лекарство. Но той е отговорен не само за цялостния растеж, но и за развитието на нервната система и имунитета, за синтеза на мастни киселини в тялото на детето. В сместа тя трябва да се съдържа в количество от 1-1,5 mg на 100 ml. Смесите от Hipp, Humana и Friso се отличават с по-високо съдържание на карнитин, поради което са по-подходящи за хранене на деца с ниско тегло..

За добра абсорбция на желязо, сместа трябва да съдържа 5-10 mg аскорбинова киселина на 100 ml.

Сместа трябва да съдържа инозитол - стабилизатор на клетъчните мембрани, холин - необходим за развитието на нервната система.

Напоследък има изследвания, че бебетата се нуждаят от лутеин за правилно развитие на зрението. Докато той е само част от Симилак.

Осмоларност.
Осмоларността на адаптираното мляко за кърмачета не трябва да бъде по-висока от 290-320 mOsm / l (Таблицата показва стойностите в mOsm / kg, това винаги е по-високо, отколкото в mOsm / l). Високата осмоларност създава повишено натоварване на лигавицата на стомашно-чревния тракт и бъбреците. За този показател всички смеси отговарят на изискванията.

Най-добре на вкус.

Friso и Hipp се считат за най-близки на вкус до майчиното мляко. Но всяко дете като възрастен има свой вкус..

Нуклеотиди.
В днешно време е много важно да се добавят нуклеотиди към сместа. Това е необходимо за правилното развитие на стомашно-чревната лигавица на детето и формирането на имунната система. Понастоящем всички производители предлагат смес с нуклеотиди.

Забележка: Моля, обърнете внимание, че таблицата съдържа приблизителни цифри. В адаптираното мляко за кърмачета всичко непрекъснато се променя: състав, цена и дори страната на произход.

Всички производители непрекъснато работят върху състава на смесите. Повечето имат по-прости и по-евтини опции, които отговарят на всички най-нови изисквания, но са по-скъпи. Nestlé произвежда Nestogen и Nan, Nutricia - Baby и Nutrilon, Agusha също пусна силно адаптирана смес от Agusha Gold, с ниско съдържание на протеини, добро съотношение на протеини и казеин, съдържаща арахидонова и докозахексаенова киселина, нуклеотиди и пребиотици, т.е. лишени от всички недостатъци на обикновената Agusha, но съответно тази смес е по-скъпа.

Заключения:
Всяка адаптирана адаптация за кърмачета не може да бъде по-добра от кърмата. Дори най-висококачествените смеси на признати производители остават просто сложен органично-химичен продукт.

Най-важното е сместа да е подходяща за детето. За да може детето да го изяде с желание, да не се повръща, да не страда от чревни колики, така че да има редовни жълти кашави изпражнения и да няма кожни обриви. За да може детето с тази смес да наддава добре. Млечната формула се избира индивидуално за всяко дете.

Рейтинг на адаптирано мляко

 • 1 Нутрилон
 • 2 Нан
 • 3 Неподписан
 • 4 Нутрилак
 • 5 Хумана
 • 6 хип
 • 7 Агуша
 • 8 Семилак
 • 9 Бебе
 • 10 Фризо

След раждането бебето се нуждае от майчиното мляко. Съставът му е идеален за новородено и включва витамини, минерали и хранителни вещества, от които се нуждае малкият човек. Той ще бъде напълно наситен с тази храна в продължение на шест месеца и едва след това ще изисква въвеждането на разнообразие в диетата си..

Но, за съжаление, много майки нямат възможност да хранят бебето си с кърма през всичките 6 месеца. Причините могат да бъдат различни: липса на мляко, сериозно заболяване или отиване на майката на работа. В такива случаи родителите са принудени да прибягват до използване на млечни формули. Разбира се, те не са в състояние да заменят майчиното мляко, но производителите се опитват да приведат състава възможно най-близо до майчиното мляко.

Любящите родители искат само най-доброто за своето бебе, следователно бебешката храна също се опитва да намери безопасна и висококачествена храна. Според експерти е съставен рейтинг на адаптирано мляко за кърмачета. Може би той ще помогне на родителите да направят правилния избор..

Нутрилон

Сред млечните смеси водещата позиция в класацията заема Nutrilon. Произвежда се от холандската компания Nutricia и разполага с голям асортимент за здрави деца и деца с различни увреждания. Съставът на всяка серия е различен, подбира се специално за новороденото, като се отчита неговата възраст и съществуващи нарушения в организма.

Всички видове Нутрилон са насочени към укрепване на имунната система, като имат благоприятен ефект върху чревната микрофлора, предотвратяване появата на колики и образуване на газове и правилното развитие и растеж на новороденото. Цената за една консерва е доста висока и варира от 270 до 850 рубли, в зависимост от вида на избраната смес и формата на нейното освобождаване.

Следващото място в класацията е заета от бебешка храна Nan, която се произвежда от Швейцария. Произвежда се за здрави деца от различни възрасти. Предлагат се и безлактозни и хипоалергенни формули за деца, склонни към хранителни алергии..

Можете да използвате Nan както като допълващи храни, така и като пълноценно хранене. Комплексът от витамини, включени в сместа, повишава имунитета на детето. Протеиновите компоненти позволяват на новороденото да се развива и расте нормално. Хранителните вещества имат благоприятен ефект върху храносмилателната система на бебето, като елиминират появата на храносмилателни проблеми. Цените за кутия смес се различават в зависимост от избрания тип и са 340 - 650 рубли.

Неоправдано

Почетното 3-то място в класацията заема бебешката храна Nestogen. Швейцария също е производител на тази смес. Предназначен е за деца от раждането без здравословни проблеми. Предлага се в 5 вида, всеки от тях е предназначен за определена възраст на новороденото.

Unestogen е хранителна формула, която съдържа пребиотици, основни витамини и минерали за растежа и развитието на новородените. Производителите гарантират на новороденото удобно храносмилане, когато яде бебешка храна. Средната цена на Nestozhen, чието тегло е 700 грама, е в рамките на 250 рубли.

Нутрилак

Следващото място се заема от местния производител - Nutritek. Храненето с мляко Nutrilak се произвежда за новородени на различна възраст. Основните съставки в състава са краве мляко, растителни масла, млечна деменрализирана суроватка. Сместа включва още 30 витамина и 20 микроелемента, необходими за пълноценното развитие на бебето..

Всички серии Nutrilak са предимно без захароза. Производителите също произвеждат хипоалергенна бебешка храна за лечение и профилактика на леки хранителни алергии при новородени. Средната цена за 350 грама смес е 165 рубли.

Хумана

5-то място в класацията може да бъде дадено на сместа Humana. Производителят му е Германия. Целият асортимент се състои от пет серии за бебета на различна възраст. Също така производителите произвеждат бебешка храна за недоносени бебета и деца, склонни към алергии..

Humana се произвежда от прясно обезмаслено краве мляко без ГМО, овкусители и консерванти. Сместа е обогатена с витамини и пребиотици за защита на имунната система на детето. Може да се използва от деца с непоносимост към фруктоза, глутен и захароза. Детската храна на Humana не съдържа нуклеотиди. Средна цена за 500 гр. смес е 400 рубли.

Следва сместа Hipp, произведена от Германия. Подходящ е за бебета от 2 седмици до шест месеца. Има и серии за деца над 6 и 10 месеца.

Съставът на Hippa включва обезмаслено краве мляко на прах, растителни масла, пребиотици, пробиотици и нуклеотиди. Тази формула за кърмачета защитава храносмилателните органи на новороденото, насърчава развитието на имунната система и предотвратява алергии. Цена за 350 гр. Хип средно 350 рубли.

Агуша

Седмото място в рейтинга се заема от Агуша, а Русия е негов производител. Компанията произвежда суха формула за бебета от 6 месеца и течност за бебета от раждането. Всички бебешки храни Agusha са разделени на два вида: ферментирало мляко и прясно. По-добре е да започнете да храните новородено със свежи смеси и след това постепенно да преминете към ферментирало мляко.

Течните млечни формули се предлагат в 200 ml единици и са много удобни за употреба: те просто трябва да се нагреят преди употреба. Съставът включва лактоза, пълномаслено мляко, растителни мазнини, витамини, нуклеотиди, минерали. А сухите смеси включват обезмаслено мляко, растителни масла, лактоза, пребиотици, минерали, витамини, пробиотици, нуклеотиди. Но има и специални серии Agushi без нуклеотиди, пребиотици и пробиотици, омега-3 киселини и йод. Ценови диапазон за 400 гр. тази детска храна варира от 280 до 420 рубли.

Семилак

Следващата в класацията е испанската смес Semilak. Съдържа нуклеоиди и пребиотици, които подобряват имунитета на новороденото и предотвратяват колики и подуване на корема..

Мастните омега-3 и 6 киселини допринасят за развитието на мозъчните клетки на бебето и ретината му. Semilak не съдържа палмово масло, което по най-добрия начин влияе върху храносмилането и усвояването на калция от тялото на бебето. Разход за 400 гр. тази смес е средно 350 рубли.

Скъпа

Бебето заема достойно 9-то място в класацията. Производителят му е Русия. Тази бебешка храна е популярна сред майките поради високото си качество и доста достъпна цена..

Съставът варира в зависимост от серията. Основните вещества са витамини, минерали, желязо, пребиотици, нуклеотиди. Сместа Malyutka не съдържа захар, консерванти, багрила, ГМО. Цената му е 350 гр. е около 250 рубли.

Фризо

И 10-то място в класацията се заема от производители от Холандия със смес Friso. Тази бебешка храна е специално създадена за недоносени бебета и бебета с ниско тегло при раждане. Производителите са осигурили всичко за съзряването на червата, развитието на нервната система, укрепване на имунитета и микрофлората на новороденото. Идеален и за хранене със сонда. Съдържа аминокиселини, пребиотици, нуклеотиди, балансирани мазнини. За 400 гр. Friso смес цената е 400 рубли.

МястоПроизводителСтранаЦена, търкайтеСпециални смеси
1НутрилонХоландия270-850Отделни храни за различни заболявания, укрепва имунната система
2NASШвейцария340-650Безлактозни и хипоалергенни смеси, повишен имунитет
3НеоправданоШвейцария250Подходящ от раждането, за деца без аномалии в здравето
4НутрилакРусия165Въз основа на краве мляко, с витамини, хипоалергенни серии
петХуманаГермания400За недоносени бебета и склонни към алергии, от краве мляко, с витамини и пребиотици
6ХипГермания350За бебета от 2 седмици, на основата на краве мляко, съдържа пребиотици, укрепва имунната система
7АгушаРусия280-420Ферментирали и безквасни смеси на основата на краве мляко, специални серии
8СемилакИспания350Съдържа нуклеиди и пребиотици, без палмово масло
деветСкъпаРусия250Съдържа нуклеиди и пребиотици, без захар
десетФризоХоландия400За недоносени бебета и бебета с ниско тегло, подходящи за хранене в сонда

Този рейтинг на адаптирано мляко за новородени по някакъв начин ще помогне на родителите да се ориентират в магазините сред голям асортимент от стоки. Не е нужно да избирате само най-скъпите и известни марки производители, които са на първите места в рейтинга.

Също така трябва да слушате бебето си. В крайна сметка всяко дете е индивидуално, едното е идеално пригодено за сместа Malyutka, а другото яде добре Semilak. Необходимо е внимателно да се проучи съставът на сместа, особено за родители на деца с тенденция към алергии. Също така се препоръчва да обсъдите избора си на бебешка храна или нейната промяна с педиатър, заедно с него трябва да вземете предвид всички характеристики на детето: тегло, здраве, настроение и едва тогава ще бъде направен правилният избор на млечна формула.

Рейтинг на най-добрите формули за новородено

През първите седмици след раждането на бебето е важно да изберете висококачествена смес с богат състав. Основното е, че продуктът е подходящ за новороденото. Когато избирате, трябва да се доверите на добре известни доказани марки. Оценките за бебешка храна са винаги на разположение. А майките, които са преминали през изкуствено хранене, помагат за съставянето им, заедно с педиатри, които знаят точно от какво се нуждае бебето.

Коя е най-добрата смес за новородено

Изборът на първото хранене зависи от много фактори. Храната се разделя според различни критерии. Педиатрите препоръчват да не вземате решение сами, а да се консултирате със специалист. Той ще вземе предвид характеристиките на тялото на бебето, ако има такива. Той ще ви разкаже подробно как да проследите реакцията към храната. Ако майката реши да реши проблема сама, трябва да разберете как се класифицира храната и да се обърнете към рейтингите на доказани и доказани продукти.

Как се разделя храненето за новородени:

 1. Течен и сух. Няма конкретни препоръки за подбор, но сухите храни издържат по-дълго и са по-лесно достъпни на пазара.
 2. По отношение на състава храната се разделя на адаптирана, по-слабо адаптирана, частично адаптирана. Зависи от наличието на казеин, млечна суроватка в продукта.
 3. Значителна възрастова разлика в миксовете. Невъзможно е да се дават смеси за новородено бебе, показани за деца над една година. Те имат твърде много неадаптиран протеин.
 4. По дизайн продуктите са разделени на ферментирало мляко, хипоалергенни, без лактоза. Изборът зависи от характеристиките на тялото на бебето. Следователно трябва да се консултирате с лекар, преди да вземете храна без лактоза или хипоалергенна храна. Показани са опции за ферментирало мляко при регургитация, колики, дисбиоза. Хипоалергенната добавка ще помогне на бебето в случай на тежка алергична реакция. Продуктът без лактоза е показан при непоносимост към краве мляко.

Клиниката на Института по хранене на Руската академия на медицинските науки представи рейтинг на наличните местни производители, сред които можете да изберете храна по състав, предназначение:

 1. "Malyutka" заема водещи позиции в рейтингите в продължение на много години. Решаващият фактор за майките е комбинацията от цена и спазване на всички стандарти. Списъкът на съставките включва таурин, йод, омега 3, 6 киселини и суроватка. Компонентите правят сместа възможно най-близка до майчиното мляко по състав и вкус. Когато купувате, трябва да вземете предвид, че сред съставките има палмово масло и соев лецитин.
 2. "Nutrilon" отслабва позицията само поради относително високата цена в сравнение с други опции. Съставът на Nutrilon е уникален. Продуктът се предписва на бебета с проблеми с храносмилателния тракт. Както и в предишната версия, палмовото масло е недостатък..
 3. Нан остава на върха в класацията поради способността си да избира специализирана добавка за бебета с алергии или непоносимост към краве мляко. Цената на продукта е висока. Но отзивите на педиатрите са само положителни, въпреки палмовото масло.
 4. "Nestogen" се произвежда и в Швейцария. Цената е по-достъпна. Тази храна е за здрави бебета от различни възрастови групи. Съставът е по-беден на йод. Наличието на соев лецитин в него е недостатък.

Важно! Трябва да се съсредоточите не върху рейтинга на производителя, а върху присъствието в продуктовата линия на подходяща мелница за стръв.

Как да разбера дали сместа е правилна

Дори най-популярната, скъпа и препоръчителна смес води до нарушения в бебето, неподходящи за тялото. Навременните предприети мерки ще помогнат да се избегнат здравословни проблеми. Настъпват промени в поведението и състоянието на бебето. Има единични признаци на негативна реакция на организма или цял комплекс.

Възможни прояви, показващи, че избраният продукт може да не е подходящ:

 • кожни реакции;
 • разстройство на храносмилателния тракт;
 • телесно тегло, неподходящо за възрастта;
 • променено поведение.

За да проследите промените, трябва постепенно да въвеждате нов продукт в диетата. Това се отнася за случаите, когато първите дни на хранене са били естествени. Обемът трябва да се увеличава бавно през седмицата. Някои от изброените признаци показват рязко въвеждане на хранене и неподготвеността на организма за нов продукт..

Тялото сигнализира за неподходящо хранене по много начини. Най-често се проявява върху кожата. Външните промени се забелязват по-лесно. Честа проява на неуспешен избор на продукти е диатезата или зачервяването на бузите. Обривът може да се разпространи по цялото тяло или да бъде на едно място.

Той се допълва от сърбеж, лющене и язва. Ако една майка комбинира кърменето и изкуственото хранене, трябва да проверите диетата, преди да грешите относно храненето на новороденото.

Коликите, регургитацията и запекът са признаци на други проблеми освен неподходящата смес. Първо, трябва да изключите грешната техника на хранене. Запекът или разхлабените изпражнения в повечето случаи изчезват сами по себе си, което е признак на зависимост. Честата регургитация е предупредителен знак за сериозни нарушения. Ако това е смес, популярно решение е да промените консистенцията.

Наднорменото тегло рядко причинява безпокойство. При изкуствено хранене това е естествено, тъй като бебето не полага усилия да си набавя храна, а изкуственият продукт винаги е в необходимата доза.

Но липсата на маса показва, че тялото не усвоява продукта. Това често е липса на ензими. В този случай педиатърът или диетологът предписва лекарствена добавка.

Бебето може да „разкаже“ за неподходящо хранене по поведение. Това е сълзливост, отказ от хранене, летаргия, изплюване на храна. Вариантите от различни производители се различават по вкус. Ако бебето не харесва избора, трябва да обърнете внимание на други опции, на които то ще реагира добре..

Рейтинг на най-евтините смеси

Не всички родители са си предоставили възможността да преминат към скъпи швейцарски производители. Вътрешният производител предлага на майките качествени продукти, които отговарят на всички необходими стандарти. Следователно ниската цена не е признак за лош продукт..

В повечето случаи скъпите опции се различават по цена само защото производителят се рекламира или храната е лекарствена. Ако бебето не показва никакви отклонения и тялото изисква прост продукт, предназначен за всички, можете да обърнете внимание на наличните опции.

Важно! Тялото на новороденото реагира негативно на преходите от една диета към друга. Следователно изборът трябва да се направи, като се вземат предвид много фактори, за да не се нарани детето..

Продуктът се счита за евтин, ако цената му не надвишава 300 рубли за 1 опаковка (средно 400 g). От кои производители да изберат формула за новородени, която е по-добра за цената:

 1. "Nutrilak" - опаковка с тегло 350 g, средна цена от 167 рубли.
 2. "Бебе" за новородени струва 220 рубли с тегло 350 g.
 3. За "Bellakt" ще трябва да платите 220 рубли, тегло 400 g;
 4. "Semper Baby" струва 240 рубли, тегло - 325 g;
 5. Цената на "Similak" варира около 250 рубли, тегло - 350 g.
 6. 400 g "Frisolak" струва 250 рубли.
 7. Опаковката "Nestogen" в 350 g струва 264 рубли.

Рейтинг на адаптираното мляко по състав

Първото нещо, върху което се фокусират педиатрите, е съставът на формулата за новородени. Взема се предвид съотношението на протеиновите компоненти, въглехидратите, наличието на витамини и вредни компоненти.

Какво е включено в храненето за бебета:

 1. Протеин. Храната, възможно най-близка до майчиното мляко, съдържа 1,2 g протеин. Има производители, които увеличават количеството до 1,4 g.
 2. Съотношението на суроватъчните протеини към казеина. Това показва адаптивност на мощността. За да изберете добавка, която ще бъде подобна по качество на естествената храна, трябва да потърсите индикатори 80: 20-60: 40.
 3. Туаринът е отговорен за развитието на зрението, централната и периферната НС, помага за усвояването на мазнините.
 4. Съставът изисква растителни масла. Изборът на производители пада върху продукти от палма, рапица, соя, слънчоглед, кокос. Всички те са разрешени в диетата на бебето. Въпреки това, палмовите и рапичните масла често се считат за вредни..
 5. Мастните киселини са отговорни за развитието на мозъка, от съществено значение за нормалната функционалност на клетките.
 6. Лактозата помага при храносмилането на всички компоненти, усвояването на веществата.
 7. Пребиотиците увеличават броя на микроорганизмите, необходими за червата.
 8. Пробиотиците са полезни за защитните сили, храносмилането.
 9. Нуклеотидите, витамините и холинът са необходими за централната нервна система, защитната система, общото развитие.

Коя смес без палмово масло е най-подходяща за новородено:

 1. Симилак, Няня;
 2. Nestogen, Mamex, NAS;
 3. Ферментирал нутрилон, ферментирал нутрилак.

Най-добрият заместител на кърмата, съдържащ Омега 3, Омега 6:

 1. Нутрилон;
 2. Бебе
 3. Неподписан;
 4. Хумана;
 5. Агуша.

Необходимото съотношение не присъства в продуктите Similak, Nutrilak, Hipp, NAS, Semper.

Количеството въглехидрати в храната влияе върху чувството за ситост, периода между храненията на бебето. Тази роля се играе от лактоза и нишесте.

Най-добра формула за новородени с въглехидрати:

 1. "Semper".
 2. "Агуша".
 3. „Неподписано“.
 4. "Нутрилак".
 5. "Хумана".
 6. "Фризолак".

Опцията за пребиотик е полезна при запек при новородени. От кои производители да изберете:

 1. Няня с пребиотици.
 2. "Хумана" с пребиотици.
 3. "Similak premium".
 4. „Неподписано пребио“.
 5. "Нутрилак премиум".
 6. "Агуша злато".
 7. "Хипп комбиотик".
 8. "Бабината кошница".
 9. "Злато Frisolac".
 10. Симилак ".

Каква витаминна смес да изберем за новородено:

 1. "Агуша КМ".
 2. "Хумана".
 3. "Фризо".
 4. "Хип".

Нуклеотидите помагат за образуването на лигавицата на храносмилателния тракт, защитната система на организма. Има много от тях в състава на "Нутрилон" и "Фрисолак", "Нестоген", "Нутрилак" и "Семпер".

Най-добра протеинова смес

Протеините са строителен материал за всички органи на бебето. Производителите на храни поддържат съотношението си в продукта близо до това на майчиното мляко. Или да увеличите стойността, тъй като протеинът от кравешки продукт е по-труден за възприемане от организма.

Приблизителни млечни формули за бебета от раждането:

 1. "Semper".
 2. "NAS".
 3. "Нутрилак".

Най-добре адаптираната адаптация за кърмачета

Адаптираните продукти са предназначени за хранене от раждането. По състав те най-много приличат на кърмата. Колкото по-висока е възрастовата категория, толкова по-малко е адаптиран продуктът. В добавки, които се въвеждат в диетата на новородените, богат витаминен състав, оптималното съотношение на всички компоненти. През първите няколко месеца от живота това е единствената храна за бебето, то трябва да получава всичко необходимо от тях..

Силно адаптирани формули са предназначени за бебета от 0 месеца до 4 месеца след раждането. Те показват максимално сходство с кърмата. Проектиран за здрави, недоносени, крехки бебета. Ако обаче сте алергични към лактоза, трябва да изберете друг вид храна..

Коя адаптирана смес да изберете:

 1. "NAS 1".
 2. "Нутрилон 1".
 3. „Неподписано 1“.
 4. "Бебе 1".

На възраст от 5 до 6 месеца те се хранят с по-малко адаптирана диета. Характеризира се с липсата на суроватъчен протеин. Вместо това съдържа казеин.

Най-добрата формула за новородени на възраст 5-6 месеца:

 1. "NAS 2".
 2. „Неподписано 2“.
 3. "Нутрилон 2".
 4. "Бебе 2".
 5. "Фрисолак 2".

Частично адаптирани продукти се закупуват след 12 месеца. По-вероятно е да открият палмово масло. Тези опции помагат да се справите със стомашно-чревни проблеми, регургитация.

Педиатрите отговарят на въпроса коя смес е по-добре да се храни днес новородено с проблемен стомашно-чревен тракт без колебание. Адаптираните ферментирали млечни продукти помагат на новородените да се справят с лошото храносмилане, метаболизма.

В основата е подсирен протеин. Показания за хранене: алергични реакции, дисбиоза, рахит, стомашно-чревни разстройства, недоносеност и др..

Коя формула е най-подходяща за новородено:

 1. "NAN 1 ферментирало мляко".
 2. "Нутрилак ферментирало мляко".
 3. "Нутрилон ферментирало мляко".
 4. "Агуша 1, 2".
 5. "Biolact адаптиран".

Най-вкусната формула за кърмачета

Невъзможно е да се каже точно коя адаптирано мляко е най-вкусно. Предпочитанията на бебетата са различни, както и на възрастните. Много майки се опитват да изберат добавка, която има по-вкус на майчиното мляко. Но това не означава, че бебето ще й даде предпочитание. За да разберете дали харесвате храната, трябва да наблюдавате реакцията на детето..

Най-малко вкусни са специализираните добавки, преназначени за страдащи от алергии, деца със запек, колики, ниско тегло.

Ако не е възможно да се консултирате с лекар, трябва да обърнете внимание на рейтинга на смесите. Важно е да се вземат предвид характеристиките на тялото на бебето и да се избере продукт за качество и цена, за състав.

Преди да закупите храна, трябва да се информирате за класификацията и да решите от какво трябва да се състои. Когато се позовавате на рейтинги, трябва да вземете предвид създателя. Важно е да се вземе предвид мнението на експертите.

Коя смес е по-добра от Frisolak или Malyutka?

 • 9 февруари 2016 г.
 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Препоръчва се

Wobenzym увеличава вероятността от зачеване

Препоръчва се

Гинекологичен масаж - ефектът е фантастичен?

Ирина Широкова публикува статия в Гинекологията, 19 септември 2019 г.

Препоръчва се

AMG - анти-Мюлеров хормон

София Соколова публикува статия в „Анализи и изследвания“, 22 септември 2019 г.

Препоръчва се

Популярни теми

Автор: Kuzya2020
Създаден преди 22 часа

Автор: Таракашка
Създаден преди 15 часа

Автор: Василиса Микулишна
Създадено преди 1 час

Автор: Олга Вареневна
Създаден преди 20 часа

Автор: Лесундра
Създаден преди 20 часа

Автор: Ульона
Създаден преди 20 часа

Автор: Yaroslavka2015
Създаден преди 15 часа

Автор: Евгешка
Създаден преди 17 часа

Автор: Veronika1201
Създаден преди 18 часа

Автор: Озадачен
Създаден преди 22 часа

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Фризо за кърмачета Frisolak GA - преглед

★ Все още не сте опитвали това. ★

Всъщност заглавието за Бебе е твърде индивидуално, защото някой яде Бебе и то се чувства добре, но ние имахме кошмар.. Но преминахме към Фрисо от НАН. Винаги сме имали червени бузи, прави кори, предположих, че тази ситуация се дължи на алергии и реших да сменя сместа на хипоалергенна. Бих могъл да премина към NAN хипоалергичен, но доверието не беше вдъхновено и те казват, че тези смеси са горчиви и не вкусни, а от вкусните, най-вече само Friso. Затова решихме да го вземем.

Сега за плюсовете и минусите наведнъж:

 1. Сместа не е евтина, но здравето е по-важно и дори по-скъпо за козата. Да, и вече сме големи, все още ядем сместа през нощта и нищо повече;
 2. Сместа беше по наш вкус, няма онази гадна горчивина, веднага започнахме да я ядем и не усетихме промяната, макар че вече бяхме на година и 5;
 3. Сместа се смесва добре (има с какво да се сравни. Опитахме и Baby, и NAS, и Nutrilak, и Hipp (също g / a), и Similak. Когато тъкмо взимахме сместа, много бяха тествани)
 4. Сместа не мирише на отвратителна риба;
 5. Удобен буркан, лъжица. Всичко е гражданско));
 6. Не навсякъде можете да намерите, но можете да намерите).

Сместа е бяла, ронлива. Показвам как изглежда:

И е много удобно, че има място за лъжица, тя няма да лежи в сместа и има специално нещо, което да "изхвърли" допълнителна купчина смес от лъжицата))

Показвам композицията:

И накрая искам да кажа, че миксът за нас:

 • Поставете стол! Имахме ужасен запек и в началото нямах представа каква може да е сместа, защото не ядем много от нея, но Националната академия на науките се оказа много силна за нас. Закрепи го така, че гънката ни близо до сфинктера да се възпали, помислихме си, че хемороиди.
 • Корите от бузите изчезнаха, но не веднага. Това беше разбираемо, защото тези корички останаха много дълго по бузите, изчезнаха за около месец и половина..

Каква е разликата... популярни въпроси относно марките за кърмачета за кърмачета

Продължение на нашата колекция от въпроси относно бебешката храна. Тук изброяваме и отговаряме на въпроси за производителите на бебешки храни, от които мумиите се интересуват най-много..

Каква е разликата между сместа "Friso" и "Frisolac"? Frisolac от Friso Gold? "Frisovom" от "Frisopep"?

Всички те са бебешка храна от един производител - компанията Friso. Те се отличават специално с имена, за да може всяка майка да намери това, от което се нуждае бебето. Така:

Frisolac. Основата е краве мляко, съдържа витамини и минерали. Смесите са разделени на категории в зависимост от възрастта на детето..

Friso Gold. Това е първокласна комбинация от компанията Friso. Той има подобрена структура в сравнение със стандартния Frisolac например. По този начин Friso Gold съдържа пребиотици под формата на галактоолигозахариди и омега киселини (докозахексаенова и арахидонова).

Фрисов. Това е по-адаптирана формула, съдържа пребиотици и е специално създадена за бебета с храносмилателни проблеми..

Фризопеп. Съставът съдържа хидролизиран протеин, тоест млечен протеин, който е изкуствено разделен на ензими. Този протеин е по-лесен за усвояване от бебетата на коремчетата. Храната е предназначена за деца, склонни към хранителни алергии.

Frisosoy. Смес на основата на соя. Вместо мляко и млечен протеин, той съдържа растителен протеин - соев протеин. Предназначен за хранене на бебета с алергия към протеини от краве мляко или дефицит на лактаза. Прочетете повече за соевите смеси в нашата статия..

Каква е разликата между "Friso" и "Frisolac"?

Марката Friso произвежда линия смеси със сходни имена, но различни по предназначение:

"Frisolak" - основна смес (суха).

"Frisolak GA" - хипоалергичен вариант.

"Frisogold" - Премиум микс.

Friso Junior - млечна напитка.

"Frisovom" - срещу колики и регургитация.

"Frisolac Gold Pep" - срещу алергия към кравешки протеини.

Каква е разликата между "Frisolak" и "Frisogold"?

"Frisolac" - смес за хранене на деца, които не са склонни към храносмилателни разстройства и алергии.

"Frisogold" - храна от същата марка, е представител на класа Premium, съдържа по-богат състав.

Каква е разликата между "Frisovom" и "Frisogold"?

Това е храна от един производител, но с различни "целеви групи".

"Frisogold" - първокласна формула за хранене на деца без никакви отклонения в храненето.

"Frisovom" - специализирано хранене, чиято цел е да намали броя и честотата на регургитация и колики при бебе. Прочетете - защо бебето повръща мляко?

Каква е разликата между "Frisolak" в консервна кутия и в картонена опаковка?

Съставът на сместа "Frisolac" тук и там е еднакъв, с изключение на един компонент.

Сместа, която се произвежда в консервна кутия, съдържа необходимите за бебето PUFA на Омега-3 и Омега-6; те не са включени в сместа „Friso“ в „картона“.

Каква е разликата между сместа "Nan" и "Nan Optipro"?

По отношение на състава тези два продукта от един и същ производител се различават само по един - процентът на някои компоненти..

Основната разлика между Nan и Nan Optipro е съдържанието на масло. Nan съдържа палмово масло, или по-точно неговия компонент - палмов олеин. Поради спада на популярността на продуктите с палмово масло, производителят отказа да го включи в новите си продукти..

Затова Nan Optipro съдържа масла - слънчогледово, кокосово, рапично, но не и палмово.

Също така в "Nan Optipro" съдържа повече витамини А и Е, фосфор и калций.

Напротив, желязото е станало по-малко.

Производителят също така добави Омега-3 и Омега-6 киселини - докозахексаенова и арахидонова.

Е, за да привлече вниманието на потребителите, при нов продукт („Nan Optipro“) думата „optipro“ е поставена в заглавието и е изписана с едър шрифт в центъра на банката.

Каква е разликата между сместа "Nan" и "Nestogen"?

Смесите "Nan" и "Nestogen" се произвеждат от един производител - Nestlé. Тези два продукта обаче имат значителни разлики..

Първо, Nan е силно адаптивна смес. Това означава, че той съдържа хидролизиран протеин, който е претърпял специална обработка. "Непротеглена" е частично адаптивна смес и нейният протеин е по-труден за смилане от малък организъм, отнема повече време.

На второ място, храните се различават по отношение на протеините. Nan има повече суроватъчен протеин, а Nestogen е казеинова смес с повече казеин.

На трето място, несъмненото предимство на двете смеси е наличието на пребиотици в тях. Те обаче се различават по компоненти. "Nan" съдържа лакто- и бифидобактерии, и "Nestogen" галактоолигозахариди.

Това е всичко за състава.

"Nan" и "Nestogen" също се различават по опаковката. Nan се продава в кутии, а Nestogen се продава в картонени кутии.

Това отчасти се дължи на друга разлика - в цената. Сместа в кутии е около един и половина пъти по-скъпа.

Консистенцията на сместа "Nan" не е толкова гъста, колкото "Nestogen" и няма толкова сладък вкус.

И накрая, последното. Линията смеси Nan има повече имена от съперника си.

Каква е разликата между сместа "Similak" и "Similak premium"?

Подобно на повечето производители, под думата "Premium" компанията "Similak" означава, че съставът на нейния продукт съдържа специални вещества и елементи.

Премиумът "Similak" има обогатена структура - съдържа пребиотици и киселини от класа Омега-3 и Омега-6.

Каква е разликата между смесите на Нутрилон?

Линията формула Nutrilon включва продукти, предназначени за деца от различни възрасти, както и специални адаптирани храни за кърмачета.

По възраст, както обикновено, сместа Nutrilon се произвежда в 4 варианта:

 • Нутрилон 1 - от раждането до шест месеца;
 • Нутрилон 2 - от шест месеца до една година;
 • Нутрилон 3 - от една до година и половина;
 • Нутрилон 4 - от една и половина до три години.

Също така, компанията Nutrilon произвежда следните продукти:

 • Nutrilon Comfort. Съдържа всички необходими вещества и компоненти и е подходящ за бебета без никакви патологии и алергични реакции.
 • Нутрилон Ферментирало мляко. Съдържа специални бактерии, които нормализират чревната микрофлора на бебето и го облекчават от диария или запек. Тази смес не се препоръчва за продължителна употреба; тя може да се храни на бебето само до отстраняване на болезнените симптоми..
 • Nutrilon без лактоза. За деца с лактозна алергия или лактозен дефицит.
 • Нутрилон Хипоалергичен. Предназначен за бебета, склонни към хранителни алергии. Основата на храненето е хидролизираният протеин.
 • Нутрилон соя. Въз основа на соя и соев протеин. Формула, подходяща за деца, алергични към кравешки протеин или лактоза.
 • Нутрилон Пепти Гастро. За деца, които страдат от нарушения на чревната абсорбция на ензими и вещества. Одобрен от раждането.
 • Нутрилон пептична алергия. Хипоалергенна смес и хибрид Pepti Gastro. Формула за деца с протеинови алергии и нарушения на чревната абсорбция.
 • Nutrilon Antireflux. Съставът е насочен към намаляване на регургитацията и повръщането при бебето.
 • Нутрилон Малабсорбция. Както подсказва името, този продукт е специално създаден за деца със синдром на малабсорбция.
 • Нутрилон Амино. Формула на аминокиселина за тежко алергични бебета от кравешки протеин.
 • Nutrilon PRE. За недоносени или недоносени бебета.

Каква е разликата между смесите "Nan"?

Линията от смеси "Nan" от производителя "Nestlé" е представена от 4 вида, разделени на възрастта на бебетата. Тук всичко е традиционно:

 • От раждането до шест месеца;
 • От шест месеца до една година;
 • От една до година и половина;
 • За деца над една година и половина.

Също така, смесите се различават по състав, те са предназначени за хранене на деца с различни стомашно-чревни заболявания, както и алергични реакции:

Nan е хипоалергичен. За деца с лека алергия към храна и кравешки протеини. Специално формулираният протеин намалява риска от влошаване на алергии и запек или диария.

Ферментирало мляко нан. Тази смес съдържа полезни бифидобактерии. Не е предназначен за постоянно хранене на детето, а само за премахване на симптомите на стомашно-чревни смущения (запек и диария). Продуктът се предписва и на деца, които са „хванали” чревна инфекция..

Nan не съдържа лактоза. За деца с алергия към лактоза. Като източник на въглехидрати, малтодекстринът присъства в състава, поради което има ниска осмоларност.

Nan Pre. За недоносени или недоносени бебета. Такива бебета имат дори по-неразвита храносмилателна система, отколкото бебета, родени на термина, и поради това се нуждаят от специално хранене. Структурата на сместа е уникална - специални мастни киселини и лесно смилаем суроватъчен протеин допринасят за лесното храносмилане на бебето. Благодарение на тях тялото на недоносеното бебе бързо „наваксва” връстниците си както във физическо, така и в интелектуално развитие.

Нан Алфаре (ALFARE). Сместа се предписва на деца с остри форми на стомашно-чревни разстройства. По правило педиатрите го предписват на бебета с хронична диария. Съставът съдържа липиди и витамини, които допринасят за бързото елиминиране на инфекцията в червата на детето и възстановяването на работата му.

Nan Antireflux. Формулите на Antireflux са предназначени за хранене на деца, които имат склонност към регургитация и дори повръщане след хранене. Може да се дава на дете само след задължителна консултация с педиатър..

Каква е разликата между "Нестабилна 1" и "Нестабилна 2"?

Сместа "Nestogen 2" е предназначена за по-големи деца, поради което е по-богата на състав..

Всъщност, освен всичко, което е в „Нестоген 1“ (лактоза, протеини, мазнини, пребиотици), той съдържа и въглехидрати. Съдържанието на други компоненти също се увеличава.

Смес "Nestogen 2" е по-удовлетворяваща.

Каква е разликата между "Nan 1" и "Nan 2"?

Подобно на други храни за кърмачета, те се различават по състав. Съставът на сместа „Nan 2“ е по-богат на витамини и минерали, защото е предназначен за деца на възраст над Nan 1.

Nan 1 - за бебета от раждането до 6 месеца.

Nan 2 - от шест месеца до една година.

Друга разлика, произтичаща от предишната: „Nan 1“ за най-малките може да действа като единствен източник на хранене. "Nan 2" се препоръчва като един от елементите на диетата на бебето, но не и като основен. На 6-месечна възраст вече се въвеждат допълнителни храни, така че бебето започва да получава полезни вещества от източници, различни от сместа.

Каква е разликата между "Nestogen 1" и "Similac 1"?

И двете формули са предназначени за хранене на бебета от раждането до шест месеца.

Има разлики в състава на "Nestogen" и "Similak". Нека ги изброим:

Пребиотиците в Similak са представени само от галактоолигозахариди, без фруктоолигозахариди. В "Nestogen" има както GOS, така и FOS.

В "Nestogen" има пробиотици, бактерии L. reuteri.

Осмоларност "Unstogen 1" 264 mOsm. Осмоларност "Similac 1" 315 mOsm.

Има лутеин в "Similac".

В "Nestogen" има фолиева киселина.

Каква е разликата между смес "Бебе 1" от "Бебе 2"?

Тъй като тези два различни продукта са предназначени за различна възраст (от раждането до шест месеца и от шест месеца до една година), те се различават по състав. Основната разлика е, че "Малютка 2" има различно съотношение на протеини и казеин.

Каква е разликата между смесите "Бебе" и "Нутрилон"?

Това са два различни производителя и те се различават по много начини..

Първо, "Нутрилон" има по-широк и по-дълбок асортимент, има по-специализирани и медицински смеси.

"Malyutka" има много по-тесен асортимент.

Съставът на "Нутрилон" е по-близо до майчиното мляко повече от "Бебе" във всеки случай.

Цената на Nutrilon е много по-висока от тази на неговия конкурент. Защо? "Nutrilon" е чуждестранна компания, храните се произвеждат в Германия и Холандия. Митническите такси и различни логистични разходи се добавят към цената на бебешката храна на тази марка.

"Бебе" се предлага само в картонени кутии. "Нутрилон" - както в кутии, така и в кутии.

Според отзивите на родителите, руската смес "Malyutka" има по-сладък вкус.

Каква е разликата между "Nutrilon" и "Frisolac"?

"Frisolak" е по-плътен по консистенция на крайния продукт, както и по-сладък.

"Nutrilon" има по-широк асортимент, например има "Nutrilon Sour Milk". Frisolak няма някои артикули в продуктовата си линия.

Холандският продукт от Nutricia е по-скъп.

Каква е разликата между "Nutrilon" и "Nutrilon Comfort"?

Е, втората смес е специализирана и следователно има малко по-различен състав..

Така че, съставът "Nutrilon Comfort" съдържа по-малко глюкоза и хидролизиран протеин.

Вкусът му е по-горчив и поради това не всички деца се съгласяват да ядат тази храна..

Също така има по-плътна консистенция, което има положителен ефект върху процеса на хранене на деца със синдром на регургитация - гъстата смес ретургира по-малко. Прочетете нататък - Антирефлуксни смеси: сравнение на важни показатели.

"Nutrilon Comfort" като специална храна е разработен за деца под една година.

Прост "Нутрилон" за деца под три години.

Каква е разликата между "Нутрилон 1" и "Нутрилон 2"?

Както всяка друга храна с цифрите "1" и "2", тези две храни се различават по възрастта на бебетата, за които са предназначени. Първата - от раждането до шест месеца, а втората смес "последваща" - за трохи по-стари от шест месеца, но по-млади от една година.

Тъй като "Нутрилон 2" е предназначен да подготви тялото на детето за възприемане на допълващи храни, той има малко по-различен състав.

Съставът на "Нутрилон 2" се различава от "Нутрилон 1" по това, че съдържа по-малко мазнини, повече въглехидрати, желязо, калций, цинк и по-висока обща хранителна стойност на продукта.

Каква е разликата между "Nan" и "Nutrilon"?

Те имат малка разлика в състава. И така, в "Nan" има нуклеотиди.

Повече за състава на тези смеси:

Млечен протеин (g / 100ml). „Нан“ - 1,24, „Нутрилон“ - 1,3.

Протеин / казеин. "Nan" - 70/30, "Nutrilon" - 60/40.

Останалата част от състава на "Nan" и "Nutrilon" е почти еднакъв.

Каква е разликата между "Nan" и "Nan Optipro"?

Nan Optipro има повече калций и фосфор, както и витамини А и Е. И по-малко желязо.

Съставът на сместа "Nan Optipro" не включва палмово масло и неговите производни, вместо това има комплекс от други масла: високоолеинов слънчоглед, кокос, рапица.

Каква е разликата между "Nutrilak" и "Nutrilak Premium"?

От името на храната става ясно, че „Premium“ - храната е по-скъпа и обогатена с всичко, от което бебето има нужда.

Nutrilak Premium не съдържа палмово масло. Но има рибено и млечно масло, нуклеотиди, пребиотици, PUFA и лутеин..

Премиум смес има по-висока цена и се предлага в запечатана опаковка.

Каква е разликата между смесите "Baby" и "Nestogen"?

И двете смеси са много сходни по състав и хранителна стойност, разделени са еднакво според възрастта и се произвеждат в картонени опаковки..

Все пак има няколко разлики между "Nestogen" и "Baby":

Първата версия се произвежда в Швейцария, втората в Русия.

"Бебе" има малко повече калории 70 kcal срещу 68 kcal за "Nestozhen".

Швейцарецът има хипоалергенна формула за кърмачета в своята линия.

Каква е разликата между "Similak" и "Similak Premium"?

Съставът на "Similak Premium" е по-богат на някои компоненти. Например има пребиотици, лутеин и бета-каротин..

Тази храна също има по-нисък индекс на осмолалитет от класическата версия на храната. Осмолалитет "Similak Premium" 267 mOsm. Осмолалност "Similac Classic" - 315 mOsm.

Е, първокласната храна, както винаги, се произвежда в консервна кутия, а не в кутия и освен това е по-скъпа..

Каква е разликата между смесите "Nan хипоалергенни" и "Nan ферментирало мляко"?

Съставът "Nan хипоалергичен" съдържа частично хидролизирани протеини, които помагат в профилактиката на различни видове алергии. Тук степента на разграждане на млечния протеин е много по-висока, отколкото при други смеси от този производител..

Съставът на "Nan Fermented Milk" включва специално добавени бактерии, които ферментират млечния компонент и причиняват частично разграждане на протеина. Основната функция на тази храна е да помогне на храносмилателния тракт на малкия човек..