Изборът на правилния сред огромния брой храни за кърмачета? Погледнете по-отблизо продуктите на компанията Friesland Foods. В тази статия ще обсъдим гамата, състава и рецензиите на храната на Friso.

Гама от храни Friso

Гамата от смеси Friso е доста широка:

Friso Gold 1 (от раждането до 6 месеца)

Първоначално адаптирана млечна формула за здрави новородени бебета. Подобна смес може да се храни на бебета, както на изкуствено, така и на смесено хранене. Този продукт е обогатен с мастни киселини, пребиотици и други хранителни вещества, необходими за пълното развитие на първата година от живота на бебето..

Friso Gold 2 (6 до 12 месеца)

Проследяваща формула, която е подходяща за бебета без специални хранителни проблеми. Подобна смес може да се използва за отглеждане на различни допълващи храни. Разработчиците твърдят, че протеините в диетата имат по-лесно ниво на усвояване и храносмилане. При приготвянето на този вид храна млякото се обработва по специална щадяща технология.

Friso Gold 3 (от 12 месеца)

Мляко на прах напитка с мастни киселини и пребиотик. Разработен, като се вземат предвид нуждите на децата след една година, той съдържа всички важни вещества, от които се нуждае бебе на тази възраст.

Frisolac 1 (0 до 6 месеца)

Смесете в картонена кутия. Съдържа обезмаслено мляко и деминерализирана суроватка. Храната има по-опростен състав от смесите, маркирани със злато.

Frisolac 2 (6 до 12 месеца)

Създаден за деца, които нямат патологии и е обогатен със суроватъчни протеини. Витаминният комплекс решава проблема със състоянието на дефицит при бебе.

Friso 3 Junior

Бебешко мляко (на възраст над 12 месеца). Въз основа на пълномаслено мляко, което осигурява на бебето достатъчно количество калций и протеини. Има приятен вкус, който е максимално близък до вкуса на майчиното мляко.

Frisov с пребиотик 1 (0-6 месеца)

При незначителни смущения в работата на червата ще ви помогне хранене, наречено Friso VOM. Специално адаптиран състав помага да се установи храносмилането и изпразването на бебето. Благодарение на пребиотиците изпражненията на детето се нормализират и производството на газове се намалява.

Friso VOM 2 с пребиотик (6-12 месеца)

Формулата за деца под една година има положителен ефект върху процеса на храносмилане, има антирефлуксни свойства благодарение на рожковия глутен. Пребиотиците помагат за облекчаване на запек и колики.

Frisolac 1 HA (от раждането до шест месеца)

Ако детето е алергично към кравешки протеин, става необходимо да закупите специална хипоалергенна смес Frisolac с маркировка HA. Създаден е на основата на частично хидролизиран протеин. Производителите твърдят, че поради разграждането на протеините от краве мляко рискът от алергии е намален хиляда пъти..

Friso HA 2 (6 месеца до една година)

Добър вариант за формули за дългосрочно хранене. Продуктът съдържа всички необходими вещества, за да може бебето да расте здраво и силно. Нуклеотидите, включени в състава, имат благоприятен ефект върху имунитета и намаляват риска от алергични реакции.

Frisolak Gold Pep (от раждането до една година).

В този продукт млечният протеин е напълно хидролизиран, което помага за решаването на проблема с леки, умерени и умерени алергии към млечни и соеви протеини. Безмлечната храна може да се използва дълго време, тя осигурява пълното развитие на бебето. Има приятен вкус с лек послевкус на горчивина поради пълна хидролиза. Въвеждайте в диетата само според указанията на педиатъра.

Frisolac Gold Pep AC (0 до 12 месеца)

Препоръчва се за деца с тежки алергични реакции към кравешки протеин. Отнася се за диетична храна без лактоза. Има горчив вкус, може да се предписва само от лекар за не повече от шест месеца. Съдържа всички незаменими аминокиселини, витамини, минерали.

На официалния уебсайт на Friso Ukraine можете да намерите малко по-различни видове смеси, отколкото на руската. В допълнение, украинската линия включва смес за недоносени бебета, наречена Frisolac Premature.

Съставът на смесите Friso

Лекарите вярват, че съставът на Friso е напълно балансиран, въпреки че има някои съмнителни съставки. Тази информация може да бъде намерена в таблицата на опаковката на продукта..

 • Обезмаслено мляко (не се предлага в хипоалергенни, Frisolak Gold Pep, Gold Pep AS);
 • Суроватъчен протеин хидролизат (само в хипоалергенен, Frisolac Gold Pep);
 • Дълбок хидролизат на казеин (само в Gold Pep AS);
 • Деминерализирана суроватка (не се предлага във Friso Gold 3, Gold Pep, Gold Pep AS);
 • Твърд глюкозен сироп (само в Friso Gold 3, Frisolak GA, Frisolak Gold Pep, Gold Pep AS);
 • Растителни масла (палмови ядки, слънчоглед, палма, рапица);
 • Лактоза, захароза (във Friso Gold, Frisolak, Frisov);
 • Клутен от рожков (само във Frisovy 1.2);
 • Галактоолигозахариди (не се предлага в Friso Gold Pep AS);
 • Малтодекстрин (само в Friso Gold 1.2 и Frisolac);
 • Концентрат на суроватъчен протеин (само в Friso Gold, Frisov);
 • Рибена мазнина;
 • Холин;
 • Едноклетъчно масло;
 • Таурин;
 • Минерали;
 • Витамини;
 • Нуклеотиди (не в Junior 3).

Как да давате смеси от Friso?

Ако има нужда да се въведе храна от тази марка в диетата на бебето, тогава трябва да използвате препоръките за разреждане на сухата смес, които можете да намерите на опаковката на продукта и на официалния уебсайт на компанията..

 1. Необходима и важна предпазна мярка при приготвянето на адаптирано мляко е дезинфекция на ръцете и съдовете, в които ще се разрежда сухият прах.
 2. Сварете специална бебешка вода и охладете до 39˚.
 3. Препоръчителното количество вода и сух прах се поставят в бутилката, в зависимост от възрастта на детето.
 4. Затворете бутилката плътно и разклатете енергично. Постигнете пълно разтваряне на сместа в топла вода.
 5. Оптималната температура за хранене на бебе е 37˚.

Къде да купя Friso mix? Цена

Можете да закупите храната на Friso в магазини, аптеки в града и в интернет магазините Korablik, Daughters-Son, Detsky Mir на цена от 250 до 1400 рубли за опаковка от 400 грама. Чрез онлайн продажба можете да закупите този продукт за промоция.

Friso или Nan: което е по-добре?

И двете смеси съдържат палмово масло, рапично масло и малтодекстрин. Nan 1 и 2 не съдържат пребиотици, за разлика от Friso Gold. В асортимента на Friso няма ферментирало мляко, но в NAS няма. Наборът от витамини и минерали е подобен.

Friso или Nutrilon: което е по-добре?

Nutrilon Premium и Friso Gold са формулирани на базата на деминерализирана млечна суроватка. Nutrilon има по-широк асортимент от продукти, има специална серия за деца, родени преждевременно. И двата вида храни съдържат палмово масло, малтодекстрин и пребиотици. Цената на Nutrilon обаче е по-висока от тази на Friso.

Отзиви за храна Friso

В прегледите на смесите от Friso има както положителни, така и отрицателни аспекти:

 • Много лекари препоръчват смеси Friso за тези деца, които просто показват симптоми на алергия. Най-често подобни последици могат да бъдат спрени от правилното меню, тъй като повечето прояви на алергични реакции са свързани не толкова с индивидуалната непоносимост към протеините на кравето мляко, колкото със съотношението на компонентите на сместа и методите за тяхната обработка.
 • Педиатрите наричат ​​присъствието на палмово масло отрицателна точка на хранене. В допълнение, захарозата може да се намери в линията детски продукти след една година..
 • Пребиотиците са представени само от един вид.
 • Производителите се опитват да поддържат адаптираното мляко близо до кърмата.
 • От цялото разнообразие от смеси можете лесно да изберете точно вида, който подхожда на вашето дете..
 • Храненето намалява алергичните реакции и подобрява функцията на червата.
 • Родителите отбелязват, че за съжаление в цялата продуктова гама няма ферментирали млечни видове смеси..

Friso е добър вариант за хранене на бебе, но родителите могат лесно да изберат по-евтини аналози с подобен състав.

Пълно име: Савчук Лариса Василиевна. Учител в началното училище. Висше образование. Институт по икономика и хуманитарни науки Макеевка (Макеевка, Донецка област).

Списък на Friso vom

Прахообразна балансирана формула за последващо мляко за деца с регургитация, колики и запек

 • Специална балансирана последваща млечна формула за бебета с регургитация, колики и запек, от 6 до 12 месеца
 • Образуване на полезна чревна микрофлора
 • Омекотяване на изпражненията и стимулиране на перисталтиката
 • Намаляване на честотата и обема на регургитация след първото приложение с правилния обем
 • Ефективен при частично въвеждане в диетата: с всякаква формула за здрави деца, с кърма.
 • Натурална дъвка от рожков без термична обработка. Естествен сгъстител, получен от рожкови.
 • нуклеотиди, които подпомагат развитието на имунната система;
 • специални мастни киселини (DHA / ARA) за развитието на мозъка и зрението при децата;
 • пребиотици (галактоолигозахариди) за формиране на здрава чревна микрофлора;
 • витаминно-минерален комплекс, който отговаря на нарастващите нужди на дете над 6 месеца.

Препоръчва се да се съхранява неотворена кутия при температури от 0 до +25 градуса по Целзий и относителна влажност не повече от 75%. Избягвайте пряка слънчева светлина върху буркана. Съхранявайте буркана на сухо и хладно място (не в хладилник). Използвайте съдържанието на отворена кутия в рамките на 4 седмици след отваряне. Използвайте сместа в рамките на 1 час от приготвянето.

Friso VOM 2 (Frisovom 2) се произвежда в кутии 400g., 800g.

ВАЖНО: Най-добрата храна за вашето бебе е кърмата! Преди да използвате бебешка храна, трябва да се консултирате с педиатър.

Ако имате някакви въпроси относно продуктите на Friso, ще се радваме да се обадите на нашата гореща линия 8-800-333-25-08 (безплатна в Русия). От понеделник до петък 10.00 - 17.00 часа московско време, с изключение на почивните и празничните дни.

Използвайте съдържанието на отворена кутия в рамките на 4 седмици след отваряне.

Обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, малтодекстрин, растителни масла (палмово, рапично, слънчогледово), лактоза, рожков глутен, галактоолигозахариди, калиев фосфат, калиев цитрат, калциев карбонат, натриев аскорбат, магнезиев хлорид, холин битартрат, рибено масло, цитрат, магнезиев фосфат, натриев хлорид, калиев хлорид, таурин, железен сулфат, калиев хидроксид, цинков сулфат, цитидин-5-монофосфорна киселина, DL-a-токоферол ацетат, L-аскорбил палмитат, динатриев уридин-5-монофосфат, никотинамид, хидроксид калий, аденозин-5-монофосфорна киселина, динатриев гуанозин-5-монофосфат, калциев D-пантотенат, динатриев инозин-5-монофосфат, меден сулфат, лимонена киселина, ретинол ацетат, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, манганов сулфат, риолат, калиев йодид, фитоменадион, натриев селенит, D-биотин, холекалциферол, цианокобаламин.

Хранителната стойностЕдинициНа 100 г прахНа 100 ml готова смес% *
Енергийна стойностккал46069
-kj1930 г.290
Протеинr11.81.8
Мазниниr19.2.9
Линолова киселинаmg2660400
а-линоленова киселинаmg33550
Докозахексаенова киселинаmg21.3.2
Въглехидратиr59.58.9
Лактозаr38.85.8
Малтодекстринr20.73.1
Хранителни влакнаr3.90,59
Галактоолигозахаридиr1.10,17
Влага-≤3-
Минерали (пепел)r2.80,42
Калцийmg48072
Фосфорmg35553
Желязоmg7.31.1
Медmcg40060
Натрийmg17026
Калийmg55583
Хлоридmg32549
Магнезийmg558.3
Цинкmg4.70,71
Йодmcg67десет
Манганmcg240тридесет
Селенmcgединадесет1.7
Витамини---
Витамин Аμg-екв47571
Витамин D3mcg8.61.3
Витамин Еmg α-TE5.40,81
Витамин К1mcg355.3
Витамин В1mcg47071
Витамин В2mcg900135
Ниацинmcg5800870
Витамин В6mcg29044
Фолиева киселинаmcg73единадесет
Пантотенова киселинаmcg2800420
Витамин В12mcg1.50,23
Биотинmcgпетнадесет2.3
Витамин Цmg88тринадесет
Нуклеотидиmg22.63.4
AMFmg3.40,51
CMFmgединадесет1.7
GMFmg20,3
МВФmg1.50,23
UMFmg4.70,71
Холинmg100петнадесет
Тауринmg406
L-карнитинmgдесет1.5
Инозитолmg253.8
ОсмолалностmOsm / kg310-

* Процент от средно препоръчителния дневен прием на витамини и минерали за деца от 1 до 3 години в 100 мл готова формула.

Не, Frisovom 2 е специална смес, съдържаща дъвка. Млечната основа Frisovom 2 е Friso Gold 2, поради което сместа може да се използва толкова дълго и в такъв обем, който да подхожда на бебето (детето се чувства комфортно, няма храносмилателни смущения или те са минимални). Продължителността на употреба се определя от лекуващия лекар въз основа на състоянието на бебето.

Сместа се разрежда в 75 градуса вода. Най-точният метод за определяне на температурата на водата е използването на термометър. Ако наблизо няма термометър, можете да направите следното: кипнете вода, след което я оставете в отворен съд при стайна температура за 5 минути. През това време водата ще достигне необходимата температура за разреждане на сместа. След разтваряне на сместа е необходимо да изчакате 5-10 минути, за да набъбнат диетичните фибри и да станат бионалични. След това охлаждаме сместа до температурата на хранене по всеки удобен начин и предлагаме храна на бебето.

Съставът на сместа Friso VOM 2 (Frisovoy 2) остава непроменен

Списък на Friso vom

Формула на прах на мляко за деца с регургитация, запек и колики.

 • Пълна специална формула за бебета с регургитация, колики и запек, от раждането до 6 месеца.
 • Образуване на полезна чревна микрофлора
 • Омекотяване на изпражненията и стимулиране на перисталтиката
 • Намаляване на честотата и обема на регургитация след първото приложение с правилния обем.
 • Ефективен при частично въвеждане в диетата: с всякаква формула за здрави деца, с кърма.

Friso VOM 1 съдържа:

 • Натурална дъвка от рожков без термична обработка. Естествен сгъстител, получен от рожкови.
 • нуклеотиди, които подпомагат развитието на имунната система;
 • специални мастни киселини (DHA / ARA) за развитието на мозъка и зрението при децата;
 • пребиотици (галактоолигозахариди) за формиране на здрава чревна микрофлора;
 • всички съставки за хармоничния растеж и развитие на бебето от раждането до 6 месеца.

Препоръчва се да се съхранява неотворена кутия при температури от 0 до +25 градуса по Целзий и относителна влажност
не повече от 75%. Избягвайте пряка слънчева светлина върху буркана. Съхранявайте буркана на сухо и хладно място (не в хладилник). Използвайте съдържанието на отворена кутия в рамките на 4 седмици след отваряне. Използвайте сместа в рамките на 1 час от приготвянето.

Friso VOM 1 се произвежда в кутии от 400g, 800g

ВАЖНО: Най-добрата храна за вашето бебе е кърмата! Преди да използвате бебешка храна, трябва да се консултирате с педиатър.

Ако имате някакви въпроси относно продуктите на Friso, ще се радваме да се обадите на нашата гореща линия 8-800-333-25-08 (безплатна в Русия). От понеделник до петък 10.00 - 17.00 часа московско време, с изключение на почивните и празничните дни.

Използвайте съдържанието на отворена кутия в рамките на 4 седмици след отваряне.

Обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, растителни масла (палмово, рапично, слънчогледово), лактоза, рожков глутен, галактоолигозахариди, малтодекстрин, калиев цитрат, калциев карбонат, рибено масло, магнезиев хлорид, натриев цитрат, натриев аскорбат, калциев фосфат, холин битартрат, натриев хлорид, калиев хлорид, таурин, железен сулфат, калциев хидроксид, цинков сулфат, цитидин-5-монофосфорна киселина, DL-a-токоферол ацетат, L-аскорбил палмитат, динатриев уридин-5-монофосфат, никотинамид, калиев хидроксид, аденозин -5-монофосфорна киселина, динатриев гуанозин-5-монофосфат, калциев D-пантотенат, динатриев инозин-5-монофосфат, меден сулфат, лимонена киселина, ретинол ацетат, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, манганов сулфат, фолиева киселина, калиев йодид, натриев селенит, D-биотин, холекалциферол.

Хранителната стойностЕдинициНа 100 г прахНа 100 ml готова смес% *
Енергийна стойностккал50065
-kj2085271
Протеинr10.91.4
Мазниниr273.5
Линолова киселинаmg3590467
а-линоленова киселинаmg48062
Докозахексаенова киселинаmg536.9
Арахидонова киселинаmg536.9
Въглехидратиr526.8
Лактозаr506.5
Малтодекстринr20,26
Хранителни влакнаr4.80,63
Полизахаридиr3.50,46
Галактоолигозахаридиr1.30,17
Влага-≤ 3-
Минерали (пепел)r2.40,31
Калцийmg38550
Фосфорmg230тридесет
Желязоmg60,78
Медmcg38550
Натрийmg15520.
Калийmg50065
Хлоридmg32042
Магнезийmg466
Цинкmg4.60.6
Йодmcg77десет
Манганmcg13017
Селенmcg121.6
Витамини---
Витамин Аμg-екв54070
Витамин D3mcg9.31,2
Витамин Еmg α-TE6,70,87
Витамин К1mcg395.1
Витамин В1mcg45059
Витамин В2mcg70091
Ниацинμg-NE5900767
Витамин В6mcg30039
Фолиева киселинаmcg80десет
Пантотенова киселинаmcg2500325
Витамин В12mcg1,20,16
Биотинmcgединадесет1.4
Витамин Цmg709.1
Нуклеотидиmg24.73.3
AMFmg3.70,48
CMFmg121.6
GMFmg2,30,3
МВФmg1.60,21
UMFmg5.10,66
Холинmg105четиринадесет
Тауринmg466
L-карнитинmgпетнадесет2
Инозитолmgтридесет3.9
ОсмолалностmOsm / kg310-

* Процент от средно препоръчителния дневен прием на витамини и минерали за деца от 1 до 3 години в 100 мл готова формула.

Frisov антирефлуксна смес: описание, състав

Антирефлуксната формула за бебета е специализирана храна, предназначена да намали неприятните ефекти от храненето - регургитация и колики.

Как работи сместа против рефлукс?

В състава му задължително има специален сгъстител, който, попадайки в стомаха на бебето, не позволява на сместа да "избяга" обратно през носа и устата, както често се случва при регургитация.

Frisovom антирефлуксна смес - една от многото на пазара на специализирана бебешка храна.

Какво е особеното в него и по какво се различава от конкурентите?

Frisovom Antireflux смес съдържа смола от рожкови, благодарение на този конкретен компонент се постига антирефлукс ефект.

В допълнение, смолата от рожкови има благоприятен ефект върху функционирането на червата на бебето и предотвратява запек..

Frisovom Antireflux също съдържа:

 • Обезмаслено мляко на прах и също под формата на суроватка.
 • Лактозата като източник на въглехидрати.
 • Пребиотиците под формата на галактоолигозахариди, те стимулират растежа на полезните бактерии в червата и по този начин му помагат да работи правилно.
 • Омега-3 и Омега-6 PUFA са полезни за развитието на зрението на бебето.
 • Група полезни нуклеотиди, необходими за развитието на мозъка, както и храносмилателния тракт на малък човек.
 • Малтодекстрин за допълнително удебеляване, в червата се разгражда до глюкоза.
 • Комплекс от растителни масла (палмово, рапично с ниско съдържание на ерукова киселина, слънчогледово и едноклетъчно масло).
 • Витамини и минерали в достатъчно количество и пропорции, както и рибено масло, лимонена киселина, холин, таурин.

Характеристики на антирефлуксната смес от Frisov

Съотношение на суроватка към казеин - 60/40.

Консистенцията на тази храна е много плътна, което е добре - в крайна сметка именно в задържането на изядената смес се крие целта на нейното използване..

От друга страна, тя е толкова дебела, че някои майки са принудени да използват зърно за шишета с по-широк отвор от обикновено. Това обаче не е такъв проблем..

Сместа Frisovy Antireflu k може да се смесва с Frisolak Gold - друг продукт на същия производител. Защо да смесвате адаптирано мляко? За постигане на необходимата плътност на готовата храна.

Тази храна не е лечебна и компанията Friso декларира, че можете да храните тази смес толкова дълго, колкото е удобно за мама..

Отзивите за сместа Frisovy Antireflux се съгласяват, че децата наддават добре на тази диета.

Как да приготвим антирефлуксна смес

Производителят силно препоръчва да се приготви Frisovom Antireflux, като се спазват стриктно инструкциите.

Така че, водата за разреждане на сместа трябва да бъде 75-80C, това е важно, тъй като при тази температура основният компонент започва да работи - дъвка от рожков.

След като сместа се разреди във вода, трябва да изчакате няколко минути, така че същата дъвка да има време да набъбне и да направи храната по-плътна.

Не се препоръчва да съхранявате готова храна и трябва да приготвите сместа непосредствено преди хранене.

Повече за антирефлуксните смеси в нашия раздел - Antireflux смеси.

Friso Frisovom формула за кърмачета 1 - преглед

►Friso VOM◄ Тази смес вероятно е измислена специално, за да затрудни живота на родителите на новородени бебета☺.

►Добър ден, родители на новородени деца! ◄

Обратно в болницата дъщеря ми беше хранена с Frisolac. Затова беше решено, в случай на недостиг на кърма, да се добави с Frisolac. Но след като започна да го използва, започна регургитация, понякога много силна (можете да прочетете повече за тази смес тук).

При следващото нахлуване в света на децата реших да купя специална смес за регургитация от същото семейство FRISO.

Това е FRISO VOM. Мога. Цената е нехуманна (700 рубли), в този ден имаше дял, покупката ми струва 559 рубли.

Производител: FrieslandCampina Холандия.

Смесите на Antireflux се считат за лечебни. Можете да хранете Frisovom толкова, колкото е необходимо, за да се постигне нормализиране на стомашно-чревния тракт на детето.

Лекарствените смеси, адресирани до бебета, за които този проблем е станал твърде сериозен, се отличават със специален вискозитет поради въвеждането на специализирани сгъстители в техния състав..

Като такива сгъстители се използват два вида сложни въглехидрати: глутен от рожкови (смола) или нишесте. Тези естествени вещества правят храната по-плътна и ще бъде по-трудно да я „изпратите“ обратно в стомаха. Смесите, съдържащи дъвка, също отслабват, помагайки да се отървете от запек, тъй като той има свойството да прави хранителните бучки големи по размер, разхлабени и укрепва червата.

Състав:

Както можете да видите, съставът не е много различен от Frisolak. Съставът съдържа само рожков глутен, рибено масло и галактоолигозахариди.

Именно рожков глутен помага за нормализиране на стомашно-чревния тракт, помага за борба с регургитация и запек. Доколкото разбирам, глутенът от рожков е уникален продукт, тъй като е абсолютно безвреден и все още не са открити противопоказания за употребата му. Както се казва, той е полезен за деца, възрастни, възрастни хора, здрави хора, болни хора, слаби хора, дебели хора и т.н. и т.н..

Frisovom - смес с пребиотици за удобно храносмилане. За какво са пребиотиците:

Пребиотици. Името говори само за себе си - „помага да се живее“. Съответно, основната цел на пребиотиците е да подпомогнат растежа на полезните бактерии в червата на бебето. С това свойство са свързани и други, като способността на пребиотиците да подобряват честотата и консистенцията на изпражненията, като по този начин помагат при запек..

Тайнствени галактоолигозахариди - какво е това?

Добавянето на пребиотици към храните за кърмачета също се основава на факта, че кърмата съдържа голямо количество такива вещества, наречени олигозахариди. Олигозахаридите в кърмата са третата по големина фракция и все още не знаем точното им количество, нито всички функции, които олигозахаридите в кърмата изпълняват.

Оказва се, че олигозахаридите заемат почетно трето място в кърмата, а галактоолигозахаридите не са нищо повече от техния изкуствен заместител, използван в смеси.

GOS (галактоолигозахариди, в повечето случаи синтезирани изкуствено) и FOS (фруктоолигозахариди, най-често получени от растения). Фактът, че майчиното мляко не съдържа и никога не съдържа FOS, не пречи на отделните производители да твърдят, че тяхната формула съдържа „олигозахариди като в майчиното мляко“. Да, и GOS, във формата, в която те присъстват в повечето смеси, имат много малко общо с олигозахаридите в кърмата.

Ето такава информация, GOS изглежда е пребиотик, но съставът му е много слабо близък до майчиното мляко.

Е, разбира се, съставът съдържа масло от палма и рапица (говорих за тях подробно в моя преглед на сместа Frisolac).

Опаковка: тенекия (вероятно цената й в цената на продукта не заема последното място), но е много удобно да се събира сместа от нея и да се съхранява. И в бъдеще може да се използва.

Банката съдържа цялата необходима и важна информация

Нето тегло: 400 g.

Бяла смес, включена мерителна лъжица.

Вкусът е неподсладен, приятен.

Цялата караница се крие в приготвянето на сместа.

Трябва да се разтвори при 75 градуса. Разтваря се много зле, почти винаги остават бучки.

Пригодих се да готвя предварително, увийте го в одеяло, така че да се охлади бавно до предписаните 40 градуса, след това да се разтвори по-добре. Това се дължи на наличието на рожков глутен в състава, който се разтваря в гореща вода.

Тук прочетох, че за определяне на температурата се използва термометър за храна, аз го нямам, нямах го и в най-близкия магазин, така че определих чрез докосване.

Консистенция: тежка сметана. Тук отново проблемът. За новородени се предлагат бутилки със зърно с бавен поток. За тази смес веднага трябва да си купите зърно със „среден поток“, защото в противен случай бебето просто няма да извади дебелата маса от шишето.

Видях и препоръки за смесване на две смеси помежду си (Frisovom + Frisolak), за да се намери правилната консистенция точно за вашето бебе.

Но дори не искам да си представям, че трябва да кипнете водата, да я охладите до 75 грама, да я напълните с Frisov, да я охладите до 40 грама, да добавите Frisolac, да я разтворите. И само след всички тези манипулации, които ще отнемат поне 15 минути, можете да предложите на крещящото си дете храна. Сигурно бих имал нервен тик. И нека съседите да не се отпускат, и не забравяйте, че зад стената живее мъжко червено човече, което трябва да яде осем пъти на ден.

Открих по този начин: разредих по-малко количество от сместа. За 90 мл са необходими 3 мерителни лъжици, взех 2 с хълм. Оказа се тънко мляко. На ситост достатъчно часове за 2.5. Подхождаше на мен и дъщеря ми.

Регургитацията на практика спря, но не помогна от запек.

Дъщеря ми е на смесено хранене (опитвам се с всички сили да увелича количеството кърма по различни начини, с чайове и смеси, така че да сведе до минимум зависимостта от адаптираното мляко), затова настройвам собственото си хранене и чревните проблеми бавно, но все пак отстъпват.

Също така е много важно, когато ядете Frisovom, да давате на бебето вода възможно най-често..

Повече няма да купувам тази смес, има твърде много бюрокрация с нея. Но не мога да кажа, че е лошо, тъй като не ми хареса самата смес, а процесът на нейното приготвяне. Лично ние, както разбрах по-късно, не бяхме толкова необходими и необходими.

Препоръчвам само на тези деца, които имат сериозни проблеми със стомашно-чревния тракт и е по-добре със съгласието на лекаря, може би ще ви бъде предложено нещо по-приемливо и подходящо. Като цяло, разглеждайки форумите, няма толкова много спорове и противоположни мнения за някаква смес. Някои казват, че могат да ядат колкото искат, други - да се хранят само когато е необходимо, за много кратко време, защото ако червата се „помагат“ през цялото време, тогава чревната подвижност никога няма да се „научи“ да работи добре.

Благодаря на всички, които се отбиха. Здраве и усмивки през следващата година за вас и вашите деца.

Friso Frisovom 1 млечна смес с пребиотик 400g от 0 месеца

Всички продукти на марката Friso

За продукта

Сместа Frisovom 1 е специално разработена за деца, страдащи от обичайна регургитация, запек и придружаващи чревни колики. Антирефлуксният ефект на сместа се постига чрез естествени диетични фибри, които уплътняват сместа. Наличието на пребиотици (галактоолигозахариди) във формулата допринася за формирането на здрава чревна микрофлора.

 • Пълна специална формула за бебета с регургитация, колики и запек, от раждането до 6 месеца
 • Образуване на полезна чревна микрофлора
 • Омекотяване на изпражненията и стимулиране на перисталтиката
 • Намаляване на честотата и обема на регургитация след първото приложение с правилния обем
 • Ефективен при частично въвеждане в диетата: с всякаква формула за здрави деца, с кърма

Friso VOM 1 съдържа

 • естествена дъвка от рожков без термична обработка. Естествен сгъстител, получен от рожкови
 • нуклеотиди, подпомагащи развитието на имунната система
 • специални мастни киселини (DHA / ARA) за развитието на мозъка и зрението при децата
 • пребиотици (галактоолигозахариди) за формиране на здрава чревна микрофлора
 • всички съставки за хармоничния растеж и развитие на бебето от раждането до 6 месеца

Състав на продукта: Обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, растителни масла (палмово, рапично, слънчогледово), лактоза, рожков глутен, галактоолигозахариди, малтодекстрин, калиев цитрат, калциев карбонат, рибено масло, магнезиев хлорид, натриев цитрат, натриев аскорбат, калциев фосфат, холин битартрат, натриев хлорид, калиев хлорид, таурин, железен сулфат, калциев хидроксид, цинков сулфат, цитидин-5-монофосфорна киселина, DL-a-токоферол ацетат, L-аскорбил палмитат, динатриев уридин-5-монофосфат, никотинамид, хидроксид калий, аденозин-5-монофосфорна киселина, динатриев гуанозин-5-монофосфат, калциев D-пантотенат, динатриев инозин-5-монофосфат, меден сулфат, лимонена киселина, ретинол ацетат, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, манганов сулфат, фололид калий, фитоменадион, натриев селенит, D-биотин, холекалциферол.

Условия за съхранение

 • Препоръчва се да се съхранява неотворена кутия при температури от 0 до +25 градуса по Целзий и относителна влажност на въздуха не повече от 75%.
 • Избягвайте пряка слънчева светлина върху буркана.
 • Съхранявайте буркана на сухо и хладно място (не в хладилника).
 • Използвайте съдържанието на отворена кутия в рамките на 4 седмици след отваряне.
 • Използвайте сместа в рамките на 1 час от приготвянето.

ВАЖНО: Най-добрата храна за вашето бебе е кърмата! Преди да използвате бебешка храна, трябва да се консултирате с педиатър.

Инструкции за FRISO Смес FRISOV 1 с пребиотици 400гр

Условия за почивкаНад гишето
ПроизводителFRIZELANDCAMPINA
Формуляр за освобождаванеопаковка

Формула за бебешко мляко Frisovom 1 (Frisovom) е специално създадена за деца, които се притесняват от регургитация, запек и други храносмилателни разстройства.

Сместа може да се предлага от първите дни от живота на детето, но тъй като това е продукт на специална диетична храна, наложително е да се консултирате с педиатър, преди да го използвате. Благодарение на естествената дъвка от рожкови, млечната формула Frisovom е по-плътна и по-хомогенна, по-лесна за смилане на бебето и намалява риска от хранителни разстройства. Може да се комбинира с обичайната за бебето смес Frisolac Gold 1 (Frisolac Gold) във всякакво съотношение, или ако коликите, регургитацията и запекът много притесняват бебето, давайте само по време на всяко хранене. Съставът на сместа е максимално близък до естественото кърма и съдържа следните полезни компоненти:

 • нуклеотиди - за правилното развитие на мозъка и формирането на силна имунна система;
 • пребиотиците - галактоолигозахариди (GOS) - допринасят за правилното храносмилане, а също така образуват полезна чревна флора;
 • незаменими мастни киселини (линолова и алфа-линоленова) - участват в правилното формиране и развитие на мозъка на бебето;
 • комплекс от витамини и минерали за здравето на бебето (витамини А, В, С, Е, както и селен, таурин, холин и желязо) - осигурява защита срещу свободните радикали, отговаря за развитието на мисленето, зрението, паметта и други важни механизми.
Хранителна стойност:
 • протеини - 1,8 g на 100 ml от готовата смес;
 • въглехидрати - 8,9 g на 100 ml от готовата смес;
 • мазнини - 2,9 g на 100 ml готова смес.
Състав: Обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, растителни масла (палмово, рапично, слънчогледово масло), лактоза, рожков глутен, галактоолигозахариди, малтодекстрин, калиев цитрат, калциев карбонат, рибено масло, магнезиев хлорид, натриев цитрат, натриев аскорбат, калциев фосфат, холин битартрат, натриев хлорид, калиев хлорид, таурин, железен сулфат, калциев хидроксид, цинков сулфат, цитидин-5-монофосфатна киселина, DL-алфа-ацетат, L-аскорбил палмитат, динатриев уридин-5-монофосфат, никотинамид, калиев хидроксид, аденозин-5 монофосфорна киселина, динатриев гуанозин-5-монофосфат, калциев D-пантотенат, динатриев инозин-5-монофосфат, меден сулфат, лимонена киселина, ретинол ацетат, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, манганов сулфат и фолиева киселина фитоменадион, натриев селенит, D-биотин, холекалциферол. Моля, обърнете внимание, че млечната смес Frisovom трябва да се излее с гореща вода (около 75 градуса), в съотношение 3 лъжички на 90 ml вода, след което оставете да се запари малко; и едва след като сместа естествено се охлади до телесна температура (около 36-37 градуса) - предлагайте я на бебето. Съхранявайте затворената опаковка на сухо място, защитено от слънцето, при температура не по-висока от 25 градуса и ако вече е отворена, опитайте да използвате опаковката в рамките на 3 седмици. Опаковка: консервна кутия, 400 г. Производител: Friesland Campina, Холандия. Съвет:
 • Моля, имайте предвид, че за тази смес трябва да се избере биберон с голям отвор, тъй като след като естествените влакна на дъвката на рожкови набъбнат, може да му е трудно да се храни чрез нормален биберон.
 • Не използвайте обикновена преварена вода за приготвяне на млечна формула, както и вода от чешмата, добре, добре и други източници - това може да бъде опасно за здравето на детето. Използвайте само специална бебешка вода или в краен случай обикновена бутилирана питейна вода.
 • Преди да използвате някаква формула, моля, консултирайте се с вашия педиатър. Това ще ви помогне да изберете оптималната формула за вашето бебе, както и да определите честотата на хранене и необходимото количество адаптирано мляко за всяко хранене..

Как да изберем допълващи храни за вашето бебе, като избираме от широка гама продукти под марката Friso

Сухата смес, давана в болницата, не е най-доброто решение за бебе с изкуствено хранене. Състрадателните родители са принудени да избират най-добрия вариант за дълго време, прибягвайки до помощта на специалисти. Много потребители, след дълго хвърляне и търсене на правилния състав, предпочитат сместа Friso. Продуктите на марката заемат значително място на вътрешния и световния пазар за суха бебешка храна.

Формулата за кърмачета Friso се абсорбира идеално от тялото на новороденото, практически не провокира алергични реакции, лесно ще попълни хранителната диета на всяко малко дете без затруднения. Продуктовата линия е представена от широка гама продукти, сред които има класически версии, хипоалергенни, терапевтични и профилактични, за недоносени бебета или в случай на недостатъчно наддаване на тегло.

Продуцент Friso

Смесите от фризо се произвеждат от холандския млечен концерн FrieslandCampina, чиято история датира от края на 19 век (1871 г.), след което фермерите се обединяват, за да работят заедно.

Продуктовата гама на концерна включва линията формули за сухо мляко Friso. Тези хранителни продукти за деца заемат една от водещите позиции на вътрешния пазар от четвърт век. Изключителният дистрибутор на храни под марката Friso на територията на Руската федерация е едноименната компания. Което ви позволява да внасяте от Холандия висококачествена бебешка млечна храна, фокусирана върху бебета от раждането до тригодишна възраст.

Концернът FrieslandCampina произвежда хранителни продукти, използвайки изключително естествени суровини от частни ферми, използвайки уникална технология в производството. Качеството на произвеждания продукт е специален показател, производителят го поставя сред приоритетните въпроси. Специалистите на концерна внимателно следят цялата производствена верига, те контролират всеки етап - от фуражите, които кравите ядат, до крайния продукт.

По време на производството на продукти се използва деликатна температурна обработка на протеини, което опростява възприемането му от развиващото се детско тяло, намалява вероятността от алергична реакция към храната и появата на патологии на храносмилателната система (нарушаване на честотата и фракционния състав на изпражненията, колики). Този подход към производството съпътства най-доброто възприемане на бебешката храна, опростява въвеждането им в хранителната диета на малкото дете.

Всички продукти с марка съдържат пълен набор от жизненоважни хранителни вещества, те участват в образуването и развитието на мозъка, защитни функции на тялото на бебето:

 • пребиотици под формата на галактоолигозахариди;
 • нуклеотиди - 5 жизненоважни елемента;
 • DHA / ARA.

Предимства и недостатъци

Положителни страни:

 • производителят успя да създаде висококачествена естествена бебешка храна, направена с най-новото оборудване и най-новите технологии;
 • удобна опаковка;
 • използва се за смесено хранене, за приготвяне на допълващи храни;
 • за отглеждане на храна е необходима само четиридесет градусова температура;
 • вкусът на разредената смес е близък до майчиното мляко, това обяснява приемането на хранене от бебето;
 • продуктът е произведен съгласно международните стандарти за качество;
 • местните потребители говорят положително за допълващите храни, педиатрите го препоръчват за употреба;
 • разредените допълващи храни не съдържат генетично модифицирани организми;
 • Ефективна услуга за поддръжка работи денонощно, готова да съдейства за разрешаване на всякакви проблеми.

Отрицателни страни:

 • липсва жизненоважната аминокиселина триптофан, кравето мляко го съдържа в малки количества;
 • наличието на палмово масло;
 • съдържа пребиотици - галактоолигозахариди;
 • има повишена осмолалност;
 • храната, насочена към бебета до шест месеца, не съдържа ейкозапентаенова киселина, за деца след една година тя включва захароза;
 • цената (приблизително 440 рубли за контейнер с тегло 400 грама) е по-висока в сравнение с подобни продукти с по-малко недостатъци.

Концернът произвежда линия за хранене за новородени от раждането до тригодишна възраст, както и за деца с патологии (отхвърляне на един или друг компонент, податливост към алергии).

Нека анализираме допълващи храни по групи:

 1. Frisolak Gold 1; "Frisolak 1, 2"; "Friso Gold 2, 3 Junior" - тази група допълнителни храни е фокусирана върху храненето на бебета без патологии.
 2. Frisovom 1, 2 с пребиотици е допълваща храна, предназначена за бебета с проблем с прекомерната регургитация. Продуктът има вискозна консистенция, която предотвратява случайна регургитация на храната.
 3. "Frisolac Gold PEP" - за деца с отказ от изключително кравешки протеин, тази диетична храна се предписва изключително от специалист.
 4. "Frisolac Gold PEP AS" - допълнителни храни се дават на бебета с алергична реакция към кравешки протеин и соя. Тази диетична храна се предписва изключително от педиатър..
 5. "Frisolak хипоалергичен 1, 2" - допълващите храни са обогатени с уникални съставки, които предотвратяват и неутрализират алергиите.

Когато избирате един или друг вид продукт, е задължително да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на конкретно малко дете.

Компоненти на заместители

Линията детска храна Friso включва добри съставки, те са балансирани според най-новите изисквания за композиция. Храненето се основава на използването на компоненти от кравето мляко - деминерализирана суроватка, мляко на прах, концентриран суроватъчен протеин.

Протеинов компонент

Формулите за новородени (Frisolac Gold 1, Frisolac 1) имат оптимално съотношение на суроватъчните протеини към казеина (60/40). Следващите сухи храни имат съотношение 50/50 на суроватъчните протеини към казеина. Допълнителните храни за зрели бебета са млечното хранене, което не е заместител на майчиното мляко. Съответно, задачата е да се запази пропорцията, няма суроватъчни протеини към казеин. Той е идентичен с обикновеното мляко - 20/80, а във Friso Gold пропорцията изобщо не е посочена.

Протеиновият компонент включва таурин, жизненоважна аминокиселина. Някои бебета не приемат добре кравешки протеин, тъй като значително се различава от протеиновия компонент на майчиното мляко. Специално за тези бебета са разработени специални сухи заместители, включително частично или напълно хидролизиран протеин или протеин от соев произход.

Въглехидратен компонент

Храната, която се дава на бебета на възраст до 12 месеца, включва лактоза (млечна захар), малтодекстрин и олигозахариди. Задачата на лактозата и малтодекстрин е да достави на растящото тяло на малкото дете достатъчно количество енергия, а пребиотиците под формата на олигозахариди стимулират нормалния растеж и активират полезните лакто- и бифидобактерии на лигавиците на храносмилателната система.

Само един от компонентите не е съставна част на естественото кърма, говорим за малтодекстрин. Образува се чрез хидролиза на нишесте и е безвреден въглехидрат, често използван в бебешката храна, така че допълващите храни стават много по-дебели и по-удовлетворяващи..

С тенденция на новороденото към прекомерна регургитация се използва специална диета за предотвратяване на патология. Допълнителната храна за бебета след 12 месеца съдържа лактоза, глюкоза, захароза като въглехидратни компоненти. Последният компонент често увеличава хранителните алергени, помислете за това, когато купувате допълнителни храни за деца, склонни към хранителни алергични реакции.

Само продукти с етикет "Злато" имат пребиотици.

Мастни компоненти

Мазнините от краве мляко имат различен състав от майчиното мляко, поради което много производители го изключват от допълнителните храни. Компонентът се заменя с мазнини и масло, които съдържат необходимите мастни вещества. Но има допълваща храна, в която компонентите на млечната мазнина присъстват, в малки количества - някои видове "Nutrilak".

Мастният компонент на всички видове от тази марка включва растителни масла, малко количество млечни мазнини. Рибените масла са важен компонент на допълващите храни; те съдържат много полиненаситени мастни киселини. Друга полезна съставка е гъбеният концентрат, богат е на арахидонова киселина, но този компонент се съдържа само в допълващи храни, обозначени със злато.

Цялата линия продукти с надпис "Злато" съдържа рибено масло, гъбено масло.

Растителните масла присъстват в допълващите храни под прикритието на палма, ниско ерудирана рапица, слънчогледови масла и сухи смеси със златна маркировка допълнително включват масло от палмови ядки. Всички продукти на Friso включват палмово масло, компонентът намалява способността да абсорбира калций, провокира нарушение на честотата и фракционния състав на изпражненията.

Палмовото масло съдържа голямо количество лауринова киселина, кокосовото масло също е богато на вещества, производителят може да избере всеки от изброените компоненти по свое усмотрение. Често неопитните родители са предпазливи към продукти, съдържащи рапично масло, по-специално - ерукова киселина (установено е, че компонентът е токсичен за сърдечния мускул). Допълнителната храна съдържа известна част от маслото от рапично масло с ниско съдържание на ерук, но общото съдържание на ерукова киселина е незначително, то не е в състояние да има отрицателен ефект върху малкото дете.

Други вещества

Линията суха бебешка храна на Friso съдържа комплекс от най-важните витамини, минерали и хранителни вещества в количество, което отговаря на нуждите на определена възрастова група деца. Независимо дали сте избрали заместители със златен етикет или без, знайте, че новороденото ще бъде снабдено с всички жизненоважни компоненти..

Всички формули на мляко на прах от Friso (с изключение на Junior 3) включват пет жизненоважни нуклеотидни добавки от естествено кърма. В началния етап от живота необходимостта от нуклеотиди е особено важна, тъй като все още не е формиран организъм на малко дете не може да произвежда достатъчно количество такива вещества сам. Тези вещества могат да идват само от външния свят. Нуклеотидите участват в различни биохимични процеси, имат положителен ефект върху защитната система, образуват полезна микрофлора на лигавиците на храносмилателната система.

От цялата линия бебешки храни, само допълващи храни, насочени към бебета след 12 месеца, включват ароматни вещества, които са идентични с естествените съставки - ванилин, соев лецитин. Това означава, че нито първоначалните, нито следващите опции включват ароматизанти, хранителни добавки. Лимонената киселина е включена в допълващите храни, маркирани със злато. Допълнителните храни Friso Gold 3, 4 са обогатени с пробиотици - полезни лакто- и бифидобактерии. Първоначалните и следващите заместители имат повишена осмолалност, а във Friso Gold 4 тази цифра е още по-висока.

За справка: осмоларността е общото количество разтворими вещества, те директно регулират налягането. Повишената осмоларност причинява натрупване на натрий в резултат на неправилно функциониране на бъбреците на децата и нарушени транспортни функции през първите 12 месеца от живота.

За здрави деца

Въз основа на хранителния статус, тези заместители на кърмата са предназначени за бебета от раждането до тригодишна възраст. Задачата на класическите видове допълващи храни е да насърчат пълния растеж, навременното развитие на бебето.

За всяка възраст, дори при липса на здравословни проблеми, са характерни определени нужди от полезни компоненти и енергия, съответно хранителният продукт трябва да бъде балансиран по състав:

 • от раждането до 6 месеца - 1;
 • от 6-месечна възраст - 2;
 • от 12 месеца - 3;
 • от тригодишна възраст - 4.

Тази група включва суроватъчни протеини, обезмаслено мляко, минерали, необходими за развиващото се детско тяло. Производителят щедро обогати всички видове продукти със значителен комплекс от витамини.

Най-популярните видове от тази група:

 • Frisolak Gold 1 (400 грама от 485 рубли);
 • "Friso Gold 2, 3" (по 400 грама - съответно от 495 и 530 рубли);
 • "Frisolak 1, 2" (по 400 грама - съответно от 340 и 310 рубли);
 • "Friso 3 Junior" (за 400 грама - от 300 рубли).

Смес Frisolak от 0 до 6 месеца, отбелязана със Gold, Friso Gold 2, 3 млечна смес се произвежда в метални съдове с тегло 400 или 800 грама. Frisolac смес за новородени (1) и следващи (2), както и бебешко мляко Junior 3 - се произвеждат в картонени опаковки с тегло 400 грама.

Дизайнът на контейнери за сухи смеси на млечна основа Frisolak, Friso със златна маркировка се е променил значително от 2016 г. насам. В допълнение към подобрената форма на контейнера, върху кутията се появи шарнирен капак с надеждна ключалка. Във вътрешната част се появи удобно ниво от пластмаса, което ви позволява лесно да премахнете излишъка от лъжица. Веднага след като мерителната лъжица не е необходима, тя се поставя върху специален държач във вътрешната част на контейнера, който позволява, ако е необходимо, да се извади от там без особени затруднения. В същото време сместа не влиза в пряк контакт с ръцете, което е положително - това ви позволява да спазвате изцяло правилата за приготвяне на сместа по отношение на хигиенните изисквания.

Освен това всеки вид по възрастова група вече може да се различава по цвят:

 • син - съответства на маркировка 1;
 • зелено - възрастова група номер 2;
 • оранжево - корелира с числото 3;
 • лилаво - храна с етикет 4.

За деца в риск от алергии

Днес различни алергични реакции стават все по-чести, както при зрели хора, така и при бебета. Млечните заместители на кърмата могат да провокират алергична реакция.

Фокусирайки се специално върху тази категория деца, Friso произвежда специални видове смеси - хипоалергенни млечни заместители на кърмата:

 • бебешка суха смес Frisolak 1, 2 хипоалергенна;
 • млечна смес Frisolak Gold PEP и PEP AS.

Нека разгледаме по-отблизо всеки от типовете.

Friso HA 1, 2 (Frisolak 1, 2 HA)

Алергичната реакция към кравешки протеин е най-честата патология при бебетата през първите 12 месеца от живота. В допълнение, педиатрите различават специална категория от общата маса - бебетата са най-податливи на алергии (вероятността от тяхната патология е много по-висока).

Тази категория включва бебета, чиито родители или членове на семейството са страдали от храна или други алергични реакции. За тях педиатрите препоръчват при липса или недостатъчно количество кърма изкуствено хранене с помощта на специални хипоалергенни смеси. За тях производителят произвежда хипоалергенни продукти с превантивен ефект..

Специфичността на този вид е частична протеинова хидролиза, това включва Frisolac 1, 2 HA.

Поради частично разцепения кравешки протеин, вероятността от алергии от Frisolac 1, 2 е 1000 пъти по-ниска от тази на класическите видове. По време на употребата на Frisolac 1, 2 HA организмът на малкото дете е "присаден", след което можете да дадете класическата форма на хранене.

Експертите препоръчват да се използват превантивни хипоалергенни опции за бебета с голяма вероятност от развитие на хранителна алергична реакция през първите месеци от живота на малкото дете.

От 0 до 6 месеца - Frisolac 1 е хипоалергенен, след 6 месеца до една година - Frisolac 2 е хипоалергенен.

Когато по някаква причина не е било възможно да се използва хипоалергенна форма през първите 12 месеца, трябва да се положат всички усилия да се нахрани бебето с този вид поне първите 6 месеца от живота - този период се характеризира с висока податливост към хранителни алергични реакции, поради незряла храносмилателна система тялото на малкото дете.

Frisolac 1, 2 са хипоалергенни - пълноценни смеси за продължителна употреба, допълващите храни съдържат най-важните компоненти, необходими за нормалния растеж и развитие на бебето. Frisolac 1, 2 са хипоалергенни и имат приятни вкусови характеристики - подобни смеси имат осезаем вкус на горчивина.

Полезни компоненти:

 • осигурява се превантивно действие поради частична хидролиза на суроватъчен протеин;
 • нуклеотидите допринасят за укрепването на защитните механизми;
 • пребиотиците допринасят за подобряване на микрофлората на лигавицата на храносмилателната система, улеснявайки храносмилането;
 • специалните мастни киселини са отговорни за активиране на функциите на мозъка и зрението;
 • съдържа хармоничен комплекс от витамини и минерали, съответстващи на определена възрастова група.
 1. Възрастова категория: Frisolak 1 - от 0 до 6 месеца; Frisolac 2 - от 6 до 12 месеца.
 2. Контейнер - метална кутия.
 3. Вид храна - терапевтична и профилактична.
 4. Тегло - 400 грама всяка.
 5. Цена - 845 рубли.

Frisolac Gold Pep

Frisolac Gold PEP е мляко на прах на основата на напълно хидролизиран суроватъчен протеин. Насочена е към бебета с алергична реакция към протеини от краве мляко, соя. Прилагано от раждането, с алергична реакция към обикновена храна за дълго време, това осигурява нормалното развитие на бебето.

Поради малкото количество свободна аминокиселина и много ди- и трипептиди, продуктът има отлични вкусови характеристики, поради което бебетата са предразположени към него. Frisolac Gold PEP съдържа жизненоважни хранителни вещества, това е пълноценно хранене за трохи с алергична реакция към храна. Храната се използва при алергични реакции към краве и соев протеин, както и при патологии на храносмилателната система.

Насочена е към бебета с леки, умерени, умерени симптоми на алергична реакция при пълно или частично отсъствие на кърма..

Характеристика - дълбока хидролиза на суроватъчен протеин. Frisolac Gold PEP е цялостен продукт за дългосрочна употреба, има всички жизненоважни компоненти, отговорни за нормалния растеж и развитие на бебето. Важен нюанс - всички видове продукти, базирани на частична или пълна хидролиза, имат лош вкус и горчив вкус. Frisolac Gold PEP има отличен вкус в сравнение с аналозите, но все още има лека горчивина.

Най-важният момент е правилното използване на тази бебешка храна. Непосредствено преди да въведете допълващи храни, трябва да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на определено малко дете. Можете също да използвате горещата линия на компанията. Само ако се спазват всички правила за приемане на Frisolac Gold PEP, той показва лечебни свойства.

Има характеристики, които трябва да се спазват:

 • необходимо е да се въвеждат допълнителни храни на етапи;
 • видимият ефект се забелязва в рамките на един месец, след окончателното въвеждане на Frisolac Gold PEP в хранителната диета на трохите;
 • общият период на лечение е шест месеца;
 • всяка друга храна, съдържаща млечен протеин, е напълно изключена от хранителната диета на бебето;
 • по време на курса на лечение е вероятна промяна в изпражненията (фракционен състав, цвят, мирис, честота), тези симптоми не са опасни, не е необходимо да спрете употребата на лекарството.

Полезни компоненти:

 • хидролизиран суроватъчен млечен протеин;
 • растителни масла;
 • глюкозен сироп;
 • комплекс от витамини;
 • минерални соли, микроелементи;
 • съединения на карнитин, холин, лактоза, таурин.
 1. Възрастова категория: 0 до 12 месеца.
 2. Контейнер - метална кутия.
 3. Вид храна - лечебна смес.
 4. Тегло - 400 грама всяка.
 5. Цена - от 1110 рубли.

Frisolac Gold Pep AC

Frisolac Gold PEP AS е медицински заместител за бебета, склонни към алергични реакции към среден и тежък протеин от краве мляко, с липса или пълно отсъствие на кърма. Почти пълната хидролиза на млечния протеин елиминира почти всяка детерминанта на протеина на кравето мляко. Този заместител е в основата на диета без мляко, с принудителен преход към хипоалергенна форма.

Frisolac Gold PEP AS, подобно на много други заместители, базирани на пълна хидролиза на суроватъчен протеин, има подчертан горчив вкус.

Най-важният момент е правилното използване на тази бебешка храна. Непосредствено преди да влезете, е необходимо да се консултирате с педиатър, който знае характеристиките на определено прохождащо дете. Можете също да използвате горещата линия на компанията. Само ако се спазват всички правила за прием на Frisolac Gold PEP AS, той показва лечебни свойства.

Има характеристики, които трябва да се спазват:

 • необходимо е да се въвеждат допълнителни храни на етапи;
 • видимият ефект се забелязва в рамките на един месец, след окончателното въвеждане на Frisolac Gold PEP AS в хранителната диета на бебето;
 • общият период на лечение е шест месеца;
 • всяка друга храна, съдържаща млечен протеин, е напълно изключена от хранителната диета на бебето;
 • по време на курса на лечение е вероятна промяна в изпражненията (фракционен състав, цвят, мирис, честота), тези симптоми не са опасни, не е необходимо да спрете употребата на лекарството.

Полезни компоненти:

 • протеин от краве мляко, заменен с дълбок казеинов хидролизат;
 • укрепването на имунната система се насърчава от нуклеотидите;
 • нормалното функциониране на мозъка и зрението е възможно поради набор от мастни киселини, таурин;
 • удобно храносмилане с предразположение към хранителни алергични реакции е възможно поради липсата на лактоза;
 • най-добре разпределените пептиди допринасят за елиминирането на възможната антигенност;
 • ниското количество свободна аминокиселина допринася за поддържането на нормална чревна абсорбция;
 • включва желязо, балансирано по отношение на витамин С / желязо;
 • наличието на калций, фосфор, витамин D допринася за нормалното развитие на зъбите, костната тъкан;
 • включва всички възможни антиоксиданти.
 1. Възрастова категория: от раждането.
 2. Контейнер - метална кутия.
 3. Вид храна - лечебна смес.
 4. Тегло - 400 грама всяка.
 5. Цена - от 1250 рубли.

За деца с храносмилателен дискомфорт

Частично или пълно изкуствено хранене понякога води до появата на патологии във функционирането на храносмилателната система. Изразява се в следните симптоми - колики, запек или диария, чести рефлекси. Специално за тези случаи са разработени терапевтични и профилактични и терапевтични сухи заместители, които се използват за определено време, само след консултация със специалист. Основната задача е превантивна или лечебна диета. Тези заместители на кърмата имат същия компонентен състав като класическите видове, но има специални компоненти, които осигуряват лечебни свойства.

Friso VOM 1, 2 (Frisovom 1, 2) с пребиотици

Тези заместители са насочени към бебета, страдащи от аномалии в честотата и дробния състав на изпражненията, с проблема с прекомерен рефлекс.

Храненето Frisov 1 се използва от раждането до шестмесечна възраст, Frisov 2 - от 6 месеца до една година.

Допълнителната храна се основава на съставния състав на Frisolak 1, 2. Продуктът обаче е допълнително обогатен с пребиотици от естествен произход, те имат положителен ефект върху тялото на трохите, неутрализират негативните симптоми.

Храната може да се консумира толкова, колкото е необходимо, за да се премахнат негативните симптоми. Според потребителските отзиви децата бързо преминават алергична реакция, връщат се към нормалната честота, фракционен състав на изпражненията.

Положителни страни:

 • има пребиотици;
 • имат мастни киселини;
 • има всички жизненоважни нуклеотиди;
 • концентрат от рожков ефективно предотвратява прекомерен рефлекс;
 • нормализира честотата на изпражненията и фракционния състав.

Отрицателни страни:

 • висока температура на готвене;
 • дълго време за охлаждане.
 1. Контейнер - метална кутия.
 2. Вид храна - лечебна смес.
 3. Тегло - 400 грама всяка.
 4. Разходи - съответно от 800 и 830 рубли.

Как правилно да се разрежда адаптираното мляко за кърмачета

За да улесни използването на смеси от сухо мляко Friso на практика, производителят е създал всички необходими условия. Всяка опаковка е снабдена с подробни инструкции за приготвяне на заместителя, която съдържа и нормите за съотношението на вода и смес за различните възрасти. Комплектът с продукта включва специална мерителна лъжичка за събиране на необходимото количество суха смес.

Трябва стриктно да спазвате правилата и съветите относно таблицата-инструкции от производителя. Младите майки трябва да вземат предвид факта, че консистенцията на готовата храна се различава в зависимост от съставните компоненти, целта. Средното време, необходимо за приготвяне на ястия, е три минути.

Нека анализираме правилната последователност от действия:

 1. Най-важният нюанс в готвенето са правилата за лична хигиена. Ръцете трябва да се измият старателно с топла вода и сапун. Напенете дланите си, почистете пространството под ноктите - там се натрупват мръсотия, патогенни микроорганизми.
 2. Дезинфекцирайте добре бебешката бутилка с биберони. Препоръчително е да направите това, като използвате специално стерилизиращо устройство..
 3. Сварете количеството вода, необходимо за заместителя на кърмата, съгласно таблицата. Специализираните търговски обекти продават широка гама от специална бебешка вода.
 4. Охладете вряща вода до 40 градуса, за тези цели не можете да използвате студена вода.
 5. Налейте охладена вода в шише за бебешка храна. Следете внимателно дозировката.
 6. Експертите препоръчват да се налива строго подходящо количество сух прах в бутилка с охладена вода. Нормата е дадена в таблицата-инструкции от производителя. Дозировката се изчислява според възрастовата група и теглото на новороденото.
 7. Затворете бутилката за бебешка храна. Разклатете бутилката с цялото съдържание, докато сухият продукт се смеси напълно с водата. Не се притеснявайте, ако разтворът се разпенва едновременно, това е нормално и не представлява заплаха за бебето.
 8. Необходимо е да започнете да храните детето, когато храната има температура на човешкото тяло 37 градуса. Обърнете специално внимание на контрола на температурата на готовата храна, не позволявайте тя да се повиши.

По време на развъждането на заместител на мляко на прах, има нюанси, с които младите родители и детегледачки трябва да бъдат запознати:

 • не използвайте сурова чешмяна вода за разреждане, не смесвайте преварена вода със сурова вода;
 • приготвянето на прахообразен заместител на кърмата трябва да се извърши преди директното му използване;
 • не можете да запазите приготвените допълнителни храни, останали след пълното новородено - остатъците трябва да се излеят;
 • веднага след края на употребата е необходимо да държите бебето изправено, това ви позволява да се отървете от въздуха, попаднал в храносмилателните органи с храна;
 • не нарушавайте дозировката на вода и сух продукт според таблицата на производителя;
 • за отглеждане на допълващи храни, експертите категорично не препоръчват използването на микровълнова фурна, тъй като готовата храна се оказва на бучки, потенциално опасна за бебето;
 • стриктно спазвайте условията за съхранение на разопакованите контейнери със сух заместител на млякото на майчиното мляко;
 • при хранене на бебе е важно да се поддържа визуален, физически контакт с бебето;
 • преди въвеждането се консултирайте с педиатър, който знае характеристиките на конкретно бебе;
 • купувайте стоки в специализирани търговски обекти;
 • обърнете специално внимание на целостта на контейнера, препоръчителния срок на годност;
 • в края на храненето е необходимо внимателно да се проследи реакцията на тялото на мъника.

Спазването на правилата, изложени по-горе, ви позволява да предотвратите хранително отравяне, алергични реакции при бебето.

Педиатрите съветват да се използва специална вода за бебета за приготвяне на заместител на кърмата, ориентирана специално за тези цели. Водата за деца се продава в почти всички специализирани магазини и аптеки. Обикновената вода, дори след кипене, има много отрицателни компоненти, които представляват опасност за развиващото се детско тяло.

Използването на специална вода за отглеждане на бебешка храна има значителни предимства:

 • производителят контролира изцяло всеки технологичен етап, отговаря за качеството на продуктите;
 • водата се пречиства от вредни компоненти на различни етапи;
 • по този начин те запазват полезни компоненти, важни за развиващия се организъм на бебето.

ЧЗВ

Неопитността на някои млади родители често води до често срещани грешки. Нека анализираме популярни въпроси, свързани със заместителите на Friso.

Каква е разликата между сместа Frisolac и Frisolac Gold?

Нека видим какви са разликите между смесите Frisolac и Frisolac Gold:

 1. Frisolak 1 - адаптирано мляко за бебета е предназначено за хранене на бебета от 0 до 6 месеца. Тази допълнителна храна е отлична за смесено или напълно изкуствено хранене. Заместителят съдържа нуклеотиди - пет жизненоважни компонента. Допълнителните храни са насочени към бебета, които не се нуждаят от допълнителни специални компоненти. Контейнерът за сухата смес е картонена опаковка.
 2. Сухата млечна смес Frisolac Gold 1, базирана на обратната връзка с потребителите, има по-пълен компонентен състав:
 • пребиотици;
 • мастни киселини;
 • гъбен концентрат масло;
 • пробиотици;
 • концентрат от палмови ядки.

Важно е да се разбере, че тези компоненти са особено важни за бебета на възраст под 12 месеца. Те формират по-силна имунна система на тялото на бебето, влияят на нормалното функциониране на мозъка, което допринася за пълното развитие на детето. Тази група заместители е най-близка по съставни компоненти до кърмата, което оправдава високата им цена. Сместа от мляко на прах се произвежда в метална кутия. Експертите казват, че допълващите храни Frisolac Gold 1 са приоритетна опция в сравнение с аналозите.

Когато избирате заместител на майчиното мляко за новородено, е необходимо да се съсредоточите предимно върху приемането на тази или онази допълващи храни. Всички продукти под марката Friso са произведени от висококачествено, екологично чисто, прясно, натурално мляко. Производителят контролира внимателно качеството, безвредността на сместа на всеки етап от производството.