Форма на издаване: Таблетки

Оценява Кристина (гост), добавена дата: 25.08.2017

Резултат: положителна обратна връзка

Помага за справяне с дефицита на витамини и подобряване на външния вид

Ползи: Ползи за здравето и красотата, продавани на гише, добра доза

Недостатъци: Скъп, намалява ефективността на оралните контрацептиви

Лекарството е фолиева киселина, допълнена с магнезий, т.е. по същество същите витамини от група В, по-точно В9. Производител Хърватия. Това струва с порядък повече от вътрешния си колега. Реших да го взема, когато в края на зимата разбрах, че косата и ноктите ми стават скучни, чупливи и се нуждаят от допълнително хранене, тоест като общоукрепващо средство. Никой не ми го предписваше, съветваха ме в аптеката. Взе го в комбинация с B12. Опаковката съдържа 30 жълти таблетки, достатъчни за един месец. Всяка съдържа 5 mg от активното вещество, докато в обикновените мултивитамини, ако е, тогава с порядък по-малко. В резултат на лечението ноктите стават по-здрави, акнето намалява и косата спира да пада. Лекарството се справи със задачата си, но следващия път, когато ще купя вътрешен аналог, не виждам причина да плащам прекомерно.

Прегледано от Oksana (гост), добавена дата: 25.08.2017

Резултат: отрицателна обратна връзка

Надплащане на средства

Предимства: Не е намерен

Недостатъци: Огромна доза, помощни вещества, цена

Купих фолацин в аптеката, когато дойдох за фолиева киселина. Фармацевтът ме посъветва да си купя тези прекрасни вносни хапчета, накратко бях воден и купен. Вкъщи тогава тя се запита защо? Не знам, но по това време го купих, вероятно бременна лудост. Разликата с фолиевата киселина е огромна, в състава бяха натъпкани много ненужни неща за бременна жена, второ, огромна доза - вместо 1 mg, колкото 5. Трето, цената, но ние искаме всичко най-добро за нашите деца, затова купуваме скъпи вносни лекарства в замяна подобни на руските и които са няколко пъти по-евтини. От моя собствен опит мога да кажа, че го купих - че изхвърлих парите.

Прегледано от Inessa (гост), добавена дата: 26.08.2017

Резултат: положителна обратна връзка

Нищо по-добро от обикновената фолиева киселина

Ползи: Ефективен, без странични ефекти

Недостатъци: Скъпо, неудобно за разделяне на хапчето, горчив вкус

През първата бременност пих обикновена фолиева киселина, през втората - Фолацин. Няма разлика в ефекта, и двете бебета са родени здрави и анемията и в двата случая е много слаба. Но Folacin е чужд, така че струва с 2,5 повече от руския си колега. Също така беше неудобно да се пие, беше необходимо да се раздели хапчето наполовина, което беше трудно. Плюс таблетките фолацин са много горчиви, така че е по-добре да приемате обикновена фолиева киселина - както по-приятна, така и по-евтина, но ефектът е същият.

Прегледано от Виктория (гост), добавена дата: 26.08.2017

Резултат: положителна обратна връзка

Спасен от анемия, но не веднага

Предимства: Върна тестовете в норма, изобщо не навреди, благоприятна цена, трябва да пиете веднъж на ден

Недостатъци: Не дава бързи резултати

Фолацинът ми помогна като цяло, тъй като в крайна сметка серумното желязо се нормализира, въпреки че в началото беше само 7,1 μmol (докато нормата беше 8,9 μmol). Вярно е, че този резултат не се появи веднага, трябваше да седя на лекарството за около два месеца. Но това не ми навреди, тъй като нямаше странични ефекти и на цената Фолацин е повече от изгоден (похарчих само 310 рубли през това време) и е удобно да го пия - поглъщах хапче веднъж на ден и това е всичко. Сега от 3 месеца пия поддържаща доза, 2,5 mg, за да няма рецидив, засега тестовете са перфектни, слабостта изчезна, чувствам се добре. Само не забравяйте, че преди да приемете Фолацин, е задължително да преминете анализ за чувствителност към фолиева киселина, за да знаете със сигурност, че анемията се причинява именно от нейния дефицит, или дори да харчите напразно и няма да има подобрение.

Прегледано от Ирина (гост), добавено на 26.08.2017

Резултат: положителна обратна връзка

Ползи: ефективно, малко странични ефекти

Недостатъци: не е намерен

Често си боядисвам косата, така че винаги трябва да се грижа за здравето им и да компенсирам щетите. Витамините с фолацин са чудесна помощ по този въпрос. От няколко месеца пия по едно хапче на ден. Всъщност Фолацинът е същата фолиева киселина, но тук концентрацията на киселина е по-висока. Не се плашете само от думата киселина - това все още са витамини, в повечето случаи няма странични ефекти от тях. Благодарение на Folacin, боядисаната ми коса изглежда здрава и здрава и вече не излиза на бучки, когато се къпя. Мисля, че с кратки почивки витамините могат да се пият поне през цялата година.

Прегледано от Марина (гост), добавена дата: 26.08.2017

Резултат: положителна обратна връзка

Попълва липсата на витамин В,

Предимства: Евтино и ефективно

Недостатъци: Те не съществуват!

Преди няколко години започнах да имам проблеми с ноктите, косата и повреда. След прегледа лекарят посъветва да пие фолацин. Оказа се, че имам липса на витамини от група В в тялото си и точно това е периодът, в който планирам да стана майка. По мнение на лекаря, срещата беше просто задължителна за мен. Фолацинът е от съществено значение за здравословното развитие на бебето. Взех го от момента на прегледа до 14 седмици, по 1 таблетка веднъж дневно. Бременността премина с гръм и трясък, няма дефекти при детето. След раждането периодично приемам фолацин в продължение на 15 дни, не правя специални тестове, но мога да кажа, че след курса здравето ми се подобрява.

Фолацин при планиране на бременност

Често, когато жената информира своя лекар за твърдото си решение да стане майка, той от своя страна предписва редица витамини. Едно от водещите места сред тях е фолиевата киселина, известна още като витамин В9. Приемът му е много важен както на етапа на планиране, така и по време на бременност (особено в ранните етапи).

Фолиевата киселина е необходима на човек за нормално кръвообразуване, клетъчно делене, усвояване на захар и аминокиселини, образуване на нуклеинови киселини (РНК и ДНК), които участват в предаването на наследствени признаци и т.н..

За да получите този витамин от природата, трябва да ядете зеленчуци и зеленчуци с тъмнозелени върхове. Но е много важно да ги ядете сурови, тъй като 90% от витамина се унищожава по време на термичната обработка. Освен това храни като мая, черен дроб, яйчен жълтък, сирене, пъпеш, кайсии, тиква, авокадо, боб, пълнозърнесто и тъмно ръжено брашно също са богати на фолиева киселина. Човек се нуждае от 400 микрограма "народни" на ден, а по време на бременност тази нужда се удвоява. Приемайки препарати с фолиева киселина, когато планирате бременност, трябва стриктно да следвате препоръките на лекаря или да следвате инструкциите.

На фармацевтичния пазар има редица препарати с фолиева киселина, за един от които ще говорим.

Една таблетка фолацин съдържа 5 mg (5000 mcg) фолиева киселина. Такава доза от лекарството многократно надвишава нуждите на организма (400 μg) (при условие, че тялото няма недостиг на този витамин). Тъй като това лекарство съдържа не профилактична, а терапевтична доза фолиева киселина, назначаването му трябва да се основава на подчертан дефицит на витамин В9. По време на планирането на бременността, когато е необходимо да се попълнят витамините и да се подготви здравословна "почва" за развитието на нов живот, на жената се предписва 1 таблетка на ден. Това е доста удобно, тъй като по-малък брой дози (не 3-4, както обикновено се предписва при използване на лекарства с по-ниско съдържание на фолиева киселина) елиминира вероятността жената да забрави за следващата доза.

Защо е важно да приемате Фолацин по време на фазата на планиране? Тъй като в случай на бременност липсата на фолиева киселина може да повлияе на образуването на нервната тръба в ембриона и да причини дефектите му. Това се случва на шестнадесетия до двадесет и осмия ден след зачеването. Това няма да се случи, ако преди бременността жената се е погрижила за попълване на запасите от фолиева киселина. Освен това, ако жената е приемала орални контрацептиви, лекарят ще предпише и употребата на Фолацин или неговите аналози..

Има ли странични ефекти от лекарството? Инструкциите казват, че са възможни алергични реакции (кожни обриви, сърбеж, еритем, бронхоспазъм), възможни са и реакции от страна на стомашно-чревния тракт под формата на анорексия, гадене, подуване на корема, горчивина в устата.

Максималната концентрация на лекарството в кръвта се наблюдава 30-60 минути след поглъщане. В случай на предозиране излишъкът от веществото се отделя от организма. Но това не означава, че можете да пиете тонове от него, защото няма смисъл от това.

Фолацин при планиране на бременност - описание, приложение, рецензии

Прочетете също:

Ovarium compositum - схема на лечение за зачеване

Сутрин при планиране на бременност - кога да приемате

Добър ден, скъпи читатели на нашия блог! Както знаем, по време и по време на планирането на бременността е много важно да укрепите тялото и да приемате витамини. Фолиевата киселина се счита за основен витамин за бременни жени. Днес ще разгледаме ползите от лекарството фолацин при планиране на бременност, отзиви за него и препоръки за прием.

1. Планиране на бременност

Още преди зачеването, в идеалния случай, трябва да се подготвите за бременност, да повишите имунитета. През всичките 9 месеца на бременността женското тяло се изчерпва, като непрекъснато снабдява плода с всички необходими вещества. Недостигът на определен витамин или микроелемент влияе значително върху целия процес като цяло, може да има проблем с носенето или да се развие патология.

Ето защо, скъпи майки, трябва редовно да посещавате своя гинеколог преди и след бременността. Прегледите и необходимите анализи ще коригират плана за употребата на необходимите витамини.

Етапът на планиране на бременността е много важен, защото можете да се отървете от някои проблеми, да се излекувате преди зачеването, защото след настъпването на бременността лечението ще бъде проблематично. Също така трябва да изпиете курс на витамини, за да изключите анемията по време на бременност..

Много често жената научава за бременността спонтанно и преди това може спокойно да пие лекарства (болкоуспокояващи или антибиотици), алкохол и да има нелекувани женски заболявания. Междувременно тя вече не можеше да прави всичко това, тъй като последиците за плода биха били необратими. Планирането ще премахне такива грешки:

2. Фолиева киселина и нейните ползи

Фолиевата киселина (витамин В9) е много важен витамин за бременна жена и през първия триместър. По това време се полагат най-важните органи и системи на детето. За да разберете защо бременните жени пият фолиева киселина, трябва да разберете ползите от нея.

Витамин В9 участва в:

  1. Хематопоеза;
  2. Синтез на незаменими аминокиселини;
  3. Развитие на плацентата;
  4. Образуване на неврална тръба на плода.

За да се изключи анемия с недостиг на фолиева киселина, фолиевата киселина се предписва дори преди бременност. След като сте преминали кръвен тест дори преди планираната бременност, можете да установите дали има недостиг на този елемент в организма и дали си струва да се предпише употребата му.

Дефицитът на фолиева киселина идва от:

  • Неправилна диета;
  • Малко количество в диетата на храни, съдържащи витамин В9;
  • Болест на червата и свързана с това анемия.

Фолацинът е по-висока концентрация на фолиева киселина.

3. Как да използвате фолацин

Как да приемате фолацин преди и по време на бременност? Гинекологът ще ви каже най-точната информация след тестовете. Случва се в организма да има достатъчно фолиева киселина или може сериозно да липсва. Все още трябва да го приемате, само в различни дози..

Инструкциите за употреба на фолацин, като обикновената фолиева киселина, също включват противопоказания, а именно:

  • Злокачествени тумори;
  • Пернициозна анемия (липса на витамин В12);
  • Свръхчувствителност към лекарството.

Как правилно да се пие фолиева киселина, за да има ефект? Основното тук е дозировката. Таблетките с фолиева киселина съдържат 1 μg от веществото в 1 парче, докато в таблетка с фолацин - 5 μg, т.е. 5 пъти повече. Следователно трябва да изчислите дозата си. Ако са ви предписали половин таблетка фолацин на ден, тогава можете да пиете обикновена фолиева киселина - 2,5-3 таблетки на ден.

Как да пия фолацин преди бременност? Курсът на лекарството трябва да бъде завършен преди зачеването, за 1-3 месеца. Продължете да пиете до третия месец. Дозировката обикновено е една и съща - 0,5-1 таблетки фолацин на ден. Можете да пиете 0,5 таблетки преди и 1 по време на бременност:

При планирането на бременността също е важно мъжете да пият курс на фолиева киселина преди зачеването, най-малко 2,5 mcg на ден..

4. Отзиви за фолацин

Ето няколко отзива за лекарството:

Юлия:

Взех фолиева киселина в обичайните 3 раздела. ден на месец преди зачеването и дори преди 3 месеца от бременността. Тогава разбрах, че има фолацин и той може да се пие само веднъж на ден. По-удобно е.

Александра:

Имах гадене от фолацин, гинекологът изписа фолио, реакцията към него е нормална.

Щастлив:

Със съпруга ми пием фолацин 0,5 таб. на ден, планираме бебе. Свързах го и така, че ефектът да е по-голям, защото този витамин е толкова важен за нероденото дете.

Фолацин има редица странични ефекти, така че трябва да наблюдавате реакцията към него и да се консултирате с Вашия лекар. Като цяло отзивите за фолиевата киселина и фолацина са добри, тъй като предозирането на този витамин е невъзможно и ползите от него са значителни. Цената на фолацин е около 100-150 рубли. за 30 таблетки.

Подробно видео за използването на фолацин при планиране на бременност:

Скъпи бъдещи родители, грижете се за здравето си, планирайте бременност, тогава децата ви ще се родят здрави. Ще се видим скоро в нашия блог!

Фолацин при планиране на бременност

Статията е трудна, но всеки трябва да я прочете. (Не изглеждайте бременна)

Ужасно. Това е цял свят, скрит от нас зад стените на болницата. Толкова е страшно - веднъж мимоходом да заведете дете за общ кръвен тест, след това ВНЕЗАДНО да получите лоши резултати... Това е началната точка, от която започва болезнена, изтощителна борба. Всички са изложени на риск. Нито възрастта, нито полът, нито наследствеността имат значение. Това е като генератор на случайни числа.

Като груб, зъл и циничен човек видях зад тези редове не само страданието на болни деца и техните страдащи майки. Нашата държава не се нуждае от такива деца, не иска да ги лекува. И преди беше така. Така е и сега. Така ще бъде... Няма лекарства... няма гореща вода в чешмата... няма кръв... няма донори... няма желание да се развалят статистическите данни за смъртността в интензивно лечение... няма нормални легла... не... не... не.

И това е в нашата огромна, богата държава! Където губернатори, чиновници и дори представители на президента се забавляват да ловуват с хеликоптер в резервата.

С учудване разбрах, че всички детски левкемии могат да бъдат излекувани за сметка на бюджета (т.е. за сметка на данъкоплатците) и без осезаемо изчерпване на бюджетния „портфейл“! Необходимо е само едно - добрата воля на управляващите. Но тя я няма. И това не е случайно. ПРЕМАХА ни държавата. (((((((

И още... "Леля Надя, Леля Света, Леля Наташа"... Майки, майки, майки... А къде са ТАТЧЕТА? Печелете пари за лекарства за деца? Да, ъъъъъъъъъъъъъ. Смея се горчиво три пъти (((((. Баща е първият, който обръща гръб на неизлечимо болно дете. Това също е, сигурен съм, чисто руска черта. Оттук и заключението, че системата за отглеждане на момчета е напълно изкривена в страната. И това също не притеснява нашите управляващи. задачата е един прост зъбен зъб да бъде здрав и образован само достатъчно, за да обслужва интересите на „върха" и да може да постави „отметка" в избирателната бюлетина. Децата с рак на кръвта не са златни нито за едното, нито за другото. Това е причината, поради която няма което означава за държавата да се грижи за тях.

Нисък поклон и най-добри пожелания на Чулпан Хаматова и Дина Корзун.

Те са единствената надежда за нашите деца. В крайна сметка всяко дете, което е било абсолютно здраво вчера, може да бъде атакувано във всяка секунда..

ФОЛАЦИН: рецензии

Отзивите за фолиева киселина заляха интернет. Не съм изключение, честно казано, вярвах и се запалих! Всъщност е изключително трудно да не искаш да пиеш фолиева киселина, защото тя обещава не само: да намали загубата на коса, да ускори растежа на косата, да повлияе на ноктите, но и да установи женския цикъл, както и да помогне при планирането на бременността.
В аптеката нямаше фолиева киселина, затова ми посъветваха фолацин - всъщност това е същата фолиева киселина, но в b
По-стара концентрация.
Разликата в цената: фолиевата киселина струва от 40 рубли / 50 раздела; фолацин таблетки 117 рубли / 30 таб. Накратко, каква е разликата между фолациновите таблетки и фолиевата киселина: На първо място, разликата се крие в състава. Ако обикновената фолиева киселина съдържа само В9 и глюкоза, тогава в Folacin списъкът на помощните вещества е достатъчен. четете все още страхотно.
Дозировката на фолиева киселина е повече, колкото и да е странно, във Фолацин. Ако дозировката на обикновена фолиева киселина на ден е около три таблетки, тогава Folacin се предписва само наполовина.
Производителите твърдят, че внимателно подбраните помощни вещества правят Folacin по-лесно усвоим компонент за тялото..
Разликата се крие в производителя. Ако фолиевата киселина се произвежда от местна компания, тогава Folacin се произвежда в чужбина..
Таблетката фолацин е много по-голяма от фолиевата киселина. Препаратите се различават по вкус и текстура. Ако домашното лекарство е сладко и лесно се абсорбира, тогава Flacin има по-малко приятен вкус и се разпада на частици. В таблетки с фолиева киселина дозировката е 1 mg, в Folacin - 5 mg. Тъй като приемах Фолацин, за да предотвратя недостиг на витамини, разделих всяка таблетка на 2 части - общо 1 опаковка ще продължи 60 дни (току-що дадох половината от опаковката на майка ми).
ФОЛАЦИНОВИ ТАБЛЕТКИ: показания за употреба: - лечение и профилактика на дефицит на фолиева киселина на фона на небалансирано или недохранване; пост-резекционна анемия, сидеробластична анемия при пациенти в напреднала възраст, анемия, свързана със заболявания на тънките черва, синдром на спру и малабсорбция); - лечение и профилактика на анемия по време на бременност и кърмене (кърмене); плод; - продължително лечение с антагонисти на фолиевата киселина (метотрексат, комбинация от сулфаметаксазол / триметоприм), антиконвулсанти (фенитоин, примидон, фенобарбитал). ФОЛАЦИНОВИ ТАБЛЕТКИ: противопоказания: - пернициозна анемия; - злокачествени новообразувания; - дефицит на кобаламин; - свръхчувствителност към лекарствени компоненти. Също така, фолацин (или фолиева киселина) трябва да се приема с повишено внимание от момичета над 35 години (ако не планират бременност), тъй като фолиевата киселина може да причини женски заболявания. По-долу ще дам всички инструкции: Фолацин таблетки инструкции Фолацин таблетки инструкции Фолацин таблетки са средни, жълти, лесни за рязане с нож, могат леко да се ронят.
Вкусът им е обикновен, като лекарство. Преглъщайте лесно, не се забивайте в гърлото.
По-добре е да се приема след хранене в определено време. Пих сутрин, след закуска, измит с чаша вода.
ЗА КАКВА ЦЕЛ ПРИЕМЕ ФОЛАЦИН?
Някъде в средата на есента косата ми започна да пада - косата ми се изкачи невероятно. Смених шампоаните и направих маски с горчица и тестиси - да, те растат (!), Но те също се ронят. Като цяло нищо не ми помогна (нямаше стрес, благодарение на Фенибут).
Вторият проблем беше добавен към първия проблем - ноктите ми започнаха да се чупят, отрязах ги до нула, но те все пак се ексфолират, много меки, капризни.
Е, третата цел е да се установи цикъл. По-рано пих Diana 35 за тази цел, за съжаление страничните ефекти се оказаха по-силни от желанието ми да установя цикъл, затова реших да опитам с фолиева киселина.
Засега не планираме да започнем дете с таблетки Folacin преглед на ефективността на FOLACIN: За моя голяма изненада - фолиевата киселина действа! Дори един удивителен знак не е достатъчен, трябва да е така. " Взех фолиева киселина в продължение на 1 месец, всяка сутрин, след закуска. Първото нещо, което забелязах (не само аз, но и майка ми) беше косата! Почти спряха да падат! - магия, и нищо повече. В процеса на измиване започнаха да падат 3-5 косъма и толкова. Направо усетих колко здраво се държат за луковиците.Ефектът на фолиевата киселина върху растежа на косата е труден за оценка - майка ми казва, че е започнала да расте по-бързо. Също така се забърквам с горчични маски + понякога мазни маски за през нощта - така че не мога да кажа, че "да, прецака се". Но пухчето на ръба на челото наистина се появи - не знам чия заслуга беше.
Сега косата ми изглежда така, между другото, за блестяща дължина ви съветвам да опитате Shining. Фолацин таблетки, ефект
Някъде през втората седмица забелязах, че невенчетата започнаха да растат. Най-накрая успях да отгледам нещо.
С такава дължина и дори малко повече ходех повече от месец и след това отново го намалих до нула, защото стана ужасно неудобно да работя и да върша домакински задължения. Фолацин таблетки, ефект
Фолацинът също има положителен ефект върху цикъла. Менструацията ми дойде малко по-рано (обичайният ми цикъл е 35-40 дни), след края на приема за втори път цикълът от 30 дни - за мен това е добър резултат. Стомахът боли както обикновено, фолиевата киселина не е оказала ефект върху това. Без странични ефекти - холециститът не се влошава, акнето не се изкачва, стомахът не боли, не се разболява - всичко беше ок. ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Бях доволен. Всичко, което исках - получих.
Косопадът е намалял, ноктите започнаха да растат по-бързо и, разбира се, ефектът върху цикъла.
Определено ще повторя приема на таблетки Фолацин (около 4 месеца по-късно).
Препоръчвам! Лекарства за здравето на жените: 4 * Тинидазол - Акри - антимикробно средство1 * Супозитории Йодоксид - за бактериална вагиноза4 * Вагинални таблетки за стесняване на влагалището - Тайландски боклук> _

Отзивите за фолиева киселина заляха интернет. Не съм изключение, честно казано, вярвах и се запалих! Всъщност е изключително трудно да не искаш да пиеш фолиева киселина, защото тя обещава не само: да намали загубата на коса, да ускори растежа на косата, да повлияе на ноктите, но и да установи женския цикъл, както и да помогне при планирането на бременността.
В аптеката нямаше фолиева киселина, затова ми посъветваха фолацин - всъщност това е същата фолиева киселина, но в b
По-стара концентрация.
Разликата в цената: фолиевата киселина струва от 40 рубли / 50 раздела; фолацин таблетки 117 рубли / 30 таб. Накратко, каква е разликата между фолациновите таблетки и фолиевата киселина: На първо място, разликата се крие в състава. Ако обикновената фолиева киселина съдържа само В9 и глюкоза, тогава при Фолацин списъкът на помощните вещества е доста голям.
Дозировката на фолиева киселина е повече, колкото и да е странно, във Фолацин. Ако дозировката на обикновена фолиева киселина на ден е около три таблетки, тогава Folacin се предписва само наполовина.
Производителите твърдят, че внимателно подбраните помощни вещества правят Folacin по-лесно усвоим компонент за тялото..
Разликата се крие в производителя. Ако фолиевата киселина се произвежда от местна компания, тогава Folacin се произвежда в чужбина..
Таблетката фолацин е много по-голяма от фолиевата киселина. Препаратите се различават по вкус и текстура. Ако домашното лекарство е сладко и лесно се абсорбира, тогава Flacin има по-малко приятен вкус и се разпада на частици. В таблетки с фолиева киселина дозировката е 1 mg, в Folacin - 5 mg. Тъй като приемах Фолацин, за да предотвратя недостиг на витамини, разделих всяка таблетка на 2 части - общо 1 опаковка ще продължи 60 дни (току-що дадох половината от опаковката на майка ми).
ФОЛАЦИНОВИ ТАБЛЕТКИ: показания за употреба: - лечение и профилактика на дефицит на фолиева киселина на фона на небалансирано или недохранване; пост-резекционна анемия, сидеробластична анемия при пациенти в напреднала възраст, анемия, свързана със заболявания на тънките черва, синдром на спру и малабсорбция); - лечение и профилактика на анемия по време на бременност и кърмене (кърмене); плод; - продължително лечение с антагонисти на фолиевата киселина (метотрексат, комбинация от сулфаметаксазол / триметоприм), антиконвулсанти (фенитоин, примидон, фенобарбитал). ФОЛАЦИНОВИ ТАБЛЕТКИ: противопоказания: - пернициозна анемия; - злокачествени новообразувания; - дефицит на кобаламин; - свръхчувствителност към лекарствени компоненти. Също така, фолацин (или фолиева киселина) трябва да се приема с повишено внимание от момичета над 35 години (ако не планират бременност), тъй като фолиевата киселина може да причини женски заболявания. По-долу ще дам всички инструкции: Фолацин таблетки инструкции Фолацин таблетки инструкции Фолацин таблетки са средни, жълти, лесни за рязане с нож, могат леко да се ронят.
Вкусът им е обикновен, като лекарство. Преглъщайте лесно, не се забивайте в гърлото.
По-добре е да се приема след хранене в определено време. Пих сутрин, след закуска, измит с чаша вода.
ЗА КАКВА ЦЕЛ ПРИЕМЕ ФОЛАЦИН?
Някъде в средата на есента косата ми започна да пада - косата ми се изкачи невероятно. Смених шампоаните и направих маски с горчица и тестиси - да, те растат (!), Но те също се ронят. Като цяло нищо не ми помогна (нямаше стрес, благодарение на Фенибут).
Вторият проблем беше добавен към първия проблем - ноктите ми започнаха да се чупят, отрязах ги до нула, но те все пак се ексфолират, много меки, капризни.
Е, третата цел е да се установи цикъл. По-рано пих Diana 35 за тази цел, за съжаление страничните ефекти се оказаха по-силни от желанието ми да установя цикъл, затова реших да опитам с фолиева киселина.
Засега не планираме да започнем дете с таблетки Folacin преглед на ефективността на FOLACIN: За моя голяма изненада - фолиевата киселина действа! Дори един удивителен знак не е достатъчен, трябва да е така. " Взех фолиева киселина в продължение на 1 месец, всяка сутрин, след закуска. Първото нещо, което забелязах (не само аз, но и майка ми) беше косата! Почти спряха да падат! - магия, и нищо повече. В процеса на измиване започнаха да падат 3-5 косъма и толкова. Направо усетих колко здраво се държат за луковиците.Ефектът на фолиевата киселина върху растежа на косата е труден за оценка - майка ми казва, че е започнала да расте по-бързо. Също така се забърквам с горчични маски + понякога мазни маски за през нощта - така че не мога да кажа, че "да, прецака се". Но пухчето на ръба на челото наистина се появи - не знам чия заслуга беше.
Сега косата ми изглежда така, между другото, за блестяща дължина ви съветвам да опитате Shining. Фолацин таблетки, ефект
Някъде през втората седмица забелязах, че невенчетата започнаха да растат. Най-накрая успях да отгледам нещо.
С тази дължина и дори малко повече ходех повече от месец и след това отново го намалих до нула, защото стана ужасно неудобно да работя и да върша домакински задължения. Фолацин таблетки, ефект
Фолацинът също има положителен ефект върху цикъла. Менструацията ми дойде малко по-рано (обичайният ми цикъл е 35-40 дни), след края на приема за втори път цикълът от 30 дни - за мен това е добър резултат. Стомахът боли както обикновено, фолиевата киселина не е оказала ефект върху това. Без странични ефекти - холециститът не се влошава, акнето не се изкачва, стомахът не боли, не се разболява - всичко беше ок. ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Бях доволен. Всичко, което исках - получих.
Косопадът е намалял, ноктите започнаха да растат по-бързо и, разбира се, ефектът върху цикъла.
Определено ще повторя приема на таблетки Фолацин (около 4 месеца по-късно).
Препоръчвам! Лекарства за здравето на жените: 4 * Тинидазол - Акри - антимикробно средство1 * Супозитории Йодоксид - за бактериална вагиноза4 * Вагинални таблетки за стесняване на влагалището - Тайландски боклук> _ Рейтинг: 5 5

Здравейте! Още от детството започнах да имам проблеми с косата си - цепене, падане, чупене.
Те бяха в толкова ужасно състояние до 25-26 години..
Не знаех какво да правя с тях, как да се отнасям с тях.
Лекарите не съветват нищо разумно, витамините за коса не дават никакъв ефект. Тогава проблемите започнаха с ноктите..
Дори не можех да мечтая за дълги нокти, тъй като изобщо не растяха, защото се ексфолираха.
Трябваше да подстрижа ноктите си късо, дори такива къси ексфолирани до средата на нокътната плочка, сякаш гъбичките са яли.
Правих различни бани, маски, витамини и калций, нямаше ефект, а ако имаше, то и краткосрочен.
Главата също често боли, не е ясно поради какво - мигрена от неясна аура. На 25-26-годишна възраст тя започва да приема фолиева киселина, както е планирала. прочети повече колан.
Приема се 2-3 месеца по 1 mg х 2 пъти на ден.
През този период качеството на косата се подобри значително, те се изгладиха, спряха да падат, да се чупят и цепят..
Не забелязах някакъв особен резултат върху ноктите. Миналата година преминах скъпи тестове за мутация на фолатен цикъл, коагулационна мутация и хомоцистеин. Според резултатите от анализа се оказа, че на генетично ниво тялото ми абсорбира лошо фолиева киселина, поради това имам повишен хомоцистеин, а поради последния и дебела кръв. През всичките тези години тялото ми страдаше от липса на фолиева киселина, откъдето идват проблемите с ноктите и косата..
Също така съм изложен на риск от инфаркт, инсулт и тромбоза. Преди това взех Angiovit, за който вече написах рецензия.
Съдържа големи дози витамини В9, В12 и В9.
Фолиевата киселина се усвоява по-добре с тях.
Високите дози В12 са опасни и могат да доведат до повишено съсирване на кръвта.
В тази връзка приемам Angiovit само на курсове. Приемам Фолацин постоянно, като правя кратки почивки.
Фолацинът е същото като фолиевата киселина.
Единствената разлика е високата доза фолиева киселина.
Поради мутация имам нужда от висока доза фолк.
Това са 5 таблетки фолиева киселина или 1 таблетка (5 mg) фолацин.
Разбира се, предпочитам да взема 1 таблетка Фолацин и да забравя за това до следващия ден..
Нуждаете се от голяма доза фолацин - 5 mg, тъй като витамин В9 се абсорбира слабо без витамин В12 и В6.
Мнозина не знаят, че имат мутация в цикъла на фолиева киселина и приемат 1 mg на ден.
От този mg ще се абсорбира само оскъдната доза, тялото ще продължи да страда от липса на витамин В9.
Една таблетка фолацин - тялото се нуждае от дневна доза фолиева киселина.
Определено няма да има предозиране, излишъкът се отделя от тялото чрез бъбреците. Промени в тялото ми поради приема на Фолацин.
Нивото на хомоцистеин спадна до нормалното.
Здрави и здрави нокти.
Косата е гладка и здрава.
Вените на краката спряха да болят.
Главоболието спря.
Достатъчна доза фолиева киселина е необходима на бременните жени през първия триместър. Липсата на този витамин може да доведе до малформации на плода, избледняване, спонтанен аборт, плацентарна недостатъчност и други проблеми. Фолацинът не е скъп, последният път дадох 107,10 рубли за 30 таблетки.
Опаковката ще продължи един месец. Препоръчвам Folacin на всички, особено на тези, които пушат, пият противозачатъчни хапчета, пият много силен чай, кафе и алкохолни напитки, хора със стомашно-чревни заболявания. Всичко това намалява усвояването на фолиевата киселина и, вероятно, тялото страда от липсата на такава..
Прочетете още ревюта за продукти, които влияят на здравето на ноктите и косата: 1 таблетка на ден за здрава коса и нокти
Как да спрем косопада Шампоан за втвърдяване на зъбите и костите Шампоан без парабени без балсам

Здравейте! Още от детството започнах да имам проблеми с косата си - цепене, падане, чупене.
Те бяха в толкова ужасно състояние до 25-26 години..
Не знаех какво да правя с тях, как да се отнасям с тях.
Лекарите не съветват нищо разумно, витамините за коса не дават никакъв ефект. Тогава проблемите започнаха с ноктите..
Дори не можех да мечтая за дълги нокти, тъй като изобщо не растяха, защото се ексфолираха.
Трябваше да подстрижа ноктите си късо, дори такива къси ексфолирани до средата на нокътната плочка, сякаш гъбичките са яли.
Правих различни бани, маски, витамини и калций, нямаше ефект, а ако имаше, то и краткосрочен.
Главата също често боли, не е ясно поради какво - мигрена от неясна аура. На 25-26 години тя започва да приема фолиева киселина, тъй като планира бременност.
Приема се 2-3 месеца по 1 mg х 2 пъти на ден.
През този период качеството на косата се подобри значително, те се изгладиха, спряха да падат, да се чупят и цепят..
Не забелязах някакъв особен резултат върху ноктите. Миналата година преминах скъпи тестове за мутация на фолатен цикъл, коагулационна мутация и хомоцистеин. Според резултатите от анализа се оказа, че на генетично ниво тялото ми абсорбира лошо фолиева киселина, поради това имам повишен хомоцистеин, а поради последния и дебела кръв. През всичките тези години тялото ми страдаше от липса на фолиева киселина, откъдето идват проблемите с ноктите и косата..
Също така съм изложен на риск от инфаркт, инсулт и тромбоза. Преди това взех Angiovit, за който вече написах рецензия.
Съдържа големи дози витамини В9, В12 и В9.
Фолиевата киселина се усвоява по-добре с тях.
Високите дози В12 са опасни и могат да доведат до повишено съсирване на кръвта.
В тази връзка приемам Angiovit само на курсове. Приемам Фолацин постоянно, като правя кратки почивки.
Фолацинът е същото като фолиевата киселина.
Единствената разлика е високата доза фолиева киселина.
Поради мутация имам нужда от висока доза фолк.
Това са 5 таблетки фолиева киселина или 1 таблетка (5 mg) фолацин.
Разбира се, предпочитам да взема 1 таблетка Фолацин и да забравя за това до следващия ден..
Нуждаете се от голяма доза фолацин - 5 mg, тъй като витамин В9 се абсорбира слабо без витамин В12 и В6.
Мнозина не знаят, че имат мутация в цикъла на фолиева киселина и приемат 1 mg на ден.
От този mg ще се абсорбира само оскъдната доза, тялото ще продължи да страда от липса на витамин В9.
Една таблетка фолацин - тялото се нуждае от дневна доза фолиева киселина.
Определено няма да има предозиране, излишъкът се отделя от тялото чрез бъбреците. Промени в тялото ми поради приема на Фолацин.
Нивото на хомоцистеин спадна до нормалното.
Здрави и здрави нокти.
Косата е гладка и здрава.
Вените на краката спряха да болят.
Главоболието спря.
Достатъчна доза фолиева киселина е необходима на бременните жени през първия триместър. Липсата на този витамин може да доведе до малформации на плода, избледняване, спонтанен аборт, плацентарна недостатъчност и други проблеми. Фолацинът не е скъп, последният път дадох 107,10 рубли за 30 таблетки.
Опаковката ще продължи един месец. Препоръчвам Folacin на всички, особено на тези, които пушат, пият противозачатъчни хапчета, пият много силен чай, кафе и алкохолни напитки, хора със стомашно-чревни заболявания. Всичко това намалява усвояването на фолиевата киселина и, вероятно, тялото страда от липсата на такава..
Прочетете още ревюта за продукти, които влияят на здравето на ноктите и косата: 1 таблетка на ден за здрава коса и нокти
Как да спрем шампоана за коса без укрепване на костите и грижа за балсам без парабени

Всички бременни жени, както и тези, които са в етап на планиране на бременността, лекарите предписват прием на фолиева киселина. Това е много важно за здравето на нероденото дете..
Когато планирах бременност, започнах да приемам лекарството Фолацин. Всеки ден по време на закуска приемах по 1 таблетка от това лекарство.
5 дни след началото на приема на фолацин, пъпки се появиха по лицето, шията, гърдите ми, имаше много от тях и те боляха По някаква причина веднага си помислих, че това е страничен ефект на Фолацин и реших, че няма да пия цяло хапче, но точно това четвърта част.
Това се оказва 1250 mcg, което все още е излишък от дневната нужда от фолиева киселина. В крайна сметка възрастен се нуждае от около 400 mcg на ден, а бременните жени се нуждаят от около 800 mcg фолиева киселина.
Но не и 5. прочетете още 000 mcg! Не знам дали това е страничен ефект от приема на това лекарство, или тялото ми просто е реагирало на "конската" доза фолиева киселина под формата на възпалени обриви.
Но вече няма да посмея да изпия цяла таблетка от това лекарство !! Въпреки че се смята, че предозирането с фолиева киселина е невъзможно, аз намирам за глупаво и несигурно да приемам цялото хапче фолацин. Цената на лекарството през 2015 г. в Харков беше около 60 гривна на опаковка.

Всички бременни жени, както и тези, които са в етап на планиране на бременността, лекарите предписват прием на фолиева киселина. Това е много важно за здравето на нероденото дете..
Когато планирах бременност, започнах да приемам лекарството Фолацин. Всеки ден по време на закуска приемах по 1 таблетка от това лекарство.
5 дни след началото на приема на фолацин, пъпки се появиха по лицето, шията, гърдите ми, имаше ги много и бяха възпалени. По някаква причина веднага си помислих, че това е страничен ефект на Фолацин и реших, че няма да пия цяло хапче, но точно това четвърта част.
Това се оказва 1250 mcg, което все още е излишък от дневната нужда от фолиева киселина. В крайна сметка възрастен се нуждае от около 400 mcg на ден, а бременните жени се нуждаят от около 800 mcg фолиева киселина.
Но не 5000 mcg! Не знам дали това е страничен ефект от приема на това лекарство, или тялото ми просто е реагирало на "конската" доза фолиева киселина под формата на болезнени обриви.
Но вече няма да посмея да изпия цяла таблетка от това лекарство !! Въпреки че се смята, че предозирането с фолиева киселина е невъзможно, аз намирам за глупаво и несигурно да приемам цялото хапче фолацин. Цената на лекарството през 2015 г. в Харков беше около 60 гривна за опаковка.

Фолацин или фолиева киселина, започнах да го приемам просто така, за здраве, без съвет от лекари. Знам, че това са много полезни витамини от група В, които действат добре на косата (от което имам нужда). След удължаване на косата (между другото, има ревю за него ТУК), исках все пак да се опитам да отгледам свои собствени роднини)) Понякога косата се изкачва в ступор и Фолацин спасява ситуацията, намалявайки загубите) също ги сравнете с нещо друго. Ще намерите това в други рецензии. Защо да се повтаря.
Пия по 1 таблетка на ден в продължение на 1 месец. В същото време използвам пробиотика под формата на фермента Evitalia, т.е. след подновената чревна микрофлора за по-добра смилаемост. И само така. В противен случай няма и не виждам причина за себе си.
. прочетете повече Сега за косата: Откакто се помня, никога не съм успявал да нарасна страничния си бретон до дължината на цялата си коса. Винаги е висяла като „отрязано“ изтънено в края. И ето, колко изненадан бях, когато разбрах, че тя (бретон) най-накрая е достигнала цялата дължина. За 4 месеца тя е пораснала и не мога да й се наситя. А самата коса някак започна да изглежда по-добре, преди да са били ужасно изтънени в краищата. Като цяло ще се опитам да покажа на снимката: Коса, която винаги съм имала. беше ужас.
Коса, която винаги съм имала: Коса, която винаги съм имала: Най-долу, за мен това са идеалните витамини в борбата за красота на косата.
Какво им се случи за половин година
Какво им се случи за половин година
Няма да лежа твърде много, но за профилактика ще го приемам веднъж на 6-10 месеца като навик. Благодаря на всички)

Фолацин или фолиева киселина, започнах да го приемам просто така, за здраве, без съвет от лекари. Знам, че това са много полезни витамини от група В, които действат добре на косата (от което имам нужда). След удължаване на косата (между другото, има ревю за него ТУК), исках все пак да се опитам да отгледам роднините си)) Понякога косата се изкачва в ступор и Фолацин спасява ситуацията, намалявайки загубите) също ги сравнете с нещо друго. Ще намерите това в други рецензии. Защо да се повтаря.
Пия по 1 таблетка на ден в продължение на 1 месец. В същото време използвам пробиотика под формата на закваска Evitalia, т.е. след подновената чревна микрофлора за по-добра смилаемост. И само така. В противен случай няма и не виждам причина за себе си.
Сега за косата: Откакто се помня, никога не съм успявал да нарасна страничните си бретон до дължината на цялата си коса. Винаги е висяла като „отрязано“ изтънено в края. И ето, колко изненадан бях, когато разбрах, че тя (бретон) най-накрая е достигнала цялата дължина. За 4 месеца тя е пораснала и не мога да й се наситя. Да, и самата коса някак започна да изглежда по-добре, преди да са били ужасно изтънени в краищата. Като цяло ще се опитам да покажа на снимката: Коса, която винаги съм имала. беше ужас.
Коса, която винаги съм имала: Коса, която винаги съм имала: Най-долу, за мен това са идеалните витамини в борбата за красота на косата.
Какво им се случи за половин година
Какво им се случи за половин година
Няма да лежа много, но за профилактика ще го приемам веднъж на 6-10 месеца като навик. Благодаря на всички)

Фолиевата киселина е много важна за жените, особено тези, които планират бременност, и още по-важна - ако сте приемали противозачатъчни хапчета от дълго време преди това. "Смъртоносна" доза фолиева киселина помага да се подготви тялото за бременност много по-бързо. Но това количество е важно само ако сте пили таблетки, в други случаи е достатъчно обичайното количество. Една таблетка фолацин съдържа пет пъти повече фолиева киселина. Следователно фолацин трябва да се пие само след консултация с лекар. Пия фолацин, защото имам ограничен срок между отмяната на Janine и бременността. Поради грешка на лекаря по време на операцията имам ендометриоза (нещо ужасно), така че имам шанс да забременея само от втория до четвъртия месец след отмяна на хапчетата. Фолацинът в този случай значително намалява вероятността от спонтанен аборт. четете все още дишащ.

Фолиевата киселина е много важна за жените, особено тези, които планират бременност, и още по-важна - ако сте приемали противозачатъчни хапчета от дълго време преди това. "Смъртоносна" доза фолиева киселина помага да се подготви тялото за бременност много по-бързо. Но това количество е важно само ако сте пили таблетки, в други случаи е достатъчно обичайното количество. Една таблетка фолацин съдържа пет пъти повече фолиева киселина. Следователно фолацин трябва да се пие само след консултация с лекар. Пия фолацин, защото имам ограничен срок между отмяната на Janine и бременността. Поради грешка на лекаря по време на операцията имам ендометриоза (нещо ужасно), така че имам шанс да забременея само от втория до четвъртия месец след отмяна на хапчетата. Фолацинът в този случай значително намалява вероятността от спонтанен аборт..

Здравейте на всички любители на витамините, както и на бъдещите родители!
Когато сватбената суматоха беше изоставена, дойде дългоочакваният период на подготовка за бременност. Със съпруга ми като отговорни хора подходихме с най-голяма сериозност към този процес - лекари, изследвания, прегледи и т.н..
И най-важното нещо, което се препоръчва на всички потенциални родители, е приемането на витамини и на първо място фолиева киселина.
Не, както обикновено, подредих какви лекарства са, прочетох за качеството, ефективността и цената, а просто отидох в аптеката и попитах фолиева киселина, на която фармацевтът ми даде Фолацин без сянка на съмнение, като посочих, че това е същото (разбира се, без да посочвам разликата в цената - цената на лекарството е 120 рубли, което е по-високо от цената на обикновената фолиева киселина).
Повярвах й на думата, купи го. прочети повече la и започна да изучава инструкциите. Там беше посочено, че за предотвратяване на дефицит на фолиева киселина е необходимо да се консумират 2,5 mg от лекарството на ден. А таблетките се предлагат в дозировка от 5 mg
Съпругът ми и аз (приемът също е полезен за него и се препоръчва като бъдещ татко) започнахме да приемаме, честно разделяйки хапчето наполовина.
Прочетох много за дозировката на FA (фолиева киселина) за бременни жени и открих много противоречива информация, показателите варират от 400 μg до 5-6 mg. Дори лекарите не са съгласни колко FC трябва да се използва, без да се навреди на здравето..
Най-важното, което съм изтърпял за себе си, е безвредността на приема. Тези. както на различни сайтове, така и според информация от производителя, не може да има предозиране и излишъкът просто се отделя с урината.
И също така, както знаете, повечето хора получават по-малко FC, т.к. не се среща във всички храни и в ниски концентрации.
Следователно приемът е полезен за всички нас, а бъдещите родители са абсолютно необходими.
Но е по-добре да не рискувате и да разберете, че Folacin е по-насочен към лечение на различни заболявания, свързани с дефицит на FA, и поради това се произвежда в толкова голяма доза. Това се прави за лекота на използване - за да не се изпиват 6-8 таблетки обикновена фолиева киселина, но струва една, но с добра концентрация.
Ето защо за профилактика все още препоръчвам да използвате обикновена киселина в нормална дозировка или да използвате това лекарство, но правилно, не повече от половин таблетка (2,5 mg) на ден!
Вероятно най-важното тук ще бъде определено кое е по-изгодно и по-удобно за вас.
Сега да поговорим за ефекта.
Съпругът ми и аз забелязахме ефекта в рамките на една седмица, след началото на приема.
Първото нещо, което забелязах, беше прилив на енергия. Сутрин ставах по-лесно, по-малко се уморявам на работа и се чувствам по-весел. Съпругът ми каза, че е започнал да спи по-трудно и по-спокойно, забелязах и че спрях да се събуждам през нощта, въпреки че това се случваше няколко пъти вечер.
Всички тези заслуги приписвам на Фолацин, т.к. помага за премахване на синдрома на хроничната умора и укрепва тялото. От всичко казано мога да направя следния извод: Лекарството е добро, справя се със своята функция, дозировката и формата на освобождаване ми подхождат по принцип, макар че ако имах избор, щях да взема обикновена фолиева киселина.
Така че от вас зависи да кандидатствате или не, аз просто изразих мнението си, благодаря ви за вниманието към прегледа и бъдете здрави!

Здравейте на всички любители на витамините, както и на бъдещите родители!
Когато сватбената суматоха беше изоставена, дойде дългоочакваният период на подготовка за бременност. Със съпруга ми като отговорни хора подходихме с най-голяма сериозност към този процес - лекари, изследвания, прегледи и т.н..
И най-важното нещо, което се препоръчва на всички потенциални родители, е приемането на витамини и на първо място фолиева киселина.
Не, както обикновено, подредих какви лекарства са, прочетох за качеството, ефективността и цената, а просто отидох в аптеката и попитах фолиева киселина, на която фармацевтът ми даде Фолацин без сянка на съмнение, като посочих, че това е същото (разбира се, без да посочвам разликата в цената - цената на лекарството е 120 рубли, което е по-високо от цената на обикновената фолиева киселина).
Повярвах й на думата, купих го и започнах да изучавам инструкциите. Там беше посочено, че за предотвратяване на дефицит на фолиева киселина е необходимо да се консумират 2,5 mg от лекарството на ден. А таблетките се предлагат в доза от 5 mg
Съпругът ми и аз (приемът също е полезен за него и се препоръчва като бъдещ татко) започнахме да приемаме, честно разделяйки хапчето наполовина.
Прочетох много за дозировката на FA (фолиева киселина) за бременни жени и открих много противоречива информация, показателите варират от 400 μg до 5-6 mg. Дори лекарите не са съгласни колко FC трябва да се използва, без да се навреди на здравето..
Най-важното, което съм изтърпял за себе си, е безвредността на приема. Тези. както на различни сайтове, така и според информация от производителя, не може да има предозиране и излишъкът просто се отделя с урината.
И също така, както знаете, повечето хора получават по-малко FC, защото не се среща във всички храни и в ниски концентрации.
Следователно приемът е полезен за всички нас, а бъдещите родители са абсолютно необходими.
Но е по-добре да не рискувате и да разберете, че Folacin е по-насочен към лечение на различни заболявания, свързани с дефицит на FA, и следователно се произвежда в толкова голяма доза. Това се прави за лекота на използване - за да не се изпият 6-8 таблетки обикновена фолиева киселина, но струва една, но с добра концентрация.
Ето защо за профилактика все още препоръчвам да използвате обикновена киселина в нормална доза или да използвате това лекарство, но правилно, не повече от половин таблетка (2,5 mg) на ден!
Вероятно най-важното тук ще бъде определено кое е по-изгодно и по-удобно за вас.
Сега да поговорим за ефекта.
Съпругът ми и аз забелязахме ефекта в рамките на една седмица, след началото на приема.
Първото нещо, което забелязах, беше прилив на енергия. Сутрин ставах по-лесно, по-малко се уморявам на работа и се чувствам по-весел. Съпругът ми каза, че е започнал да спи по-трудно и по-спокойно, забелязах също, че спрях да се събуждам през нощта, въпреки че това се беше случвало няколко пъти вечер.
Всички тези заслуги приписвам на Фолацин, т.к. помага за премахване на синдрома на хроничната умора и укрепва тялото. От всичко казано мога да направя следния извод: Лекарството е добро, справя се със своята функция, дозировката и формата на освобождаване ми подхождат по принцип, макар че ако имаше избор, бих взел обикновена фолиева киселина.
Така че от вас зависи да кандидатствате или не, аз просто изразих мнението си, благодаря ви за вниманието към прегледа и бъдете здрави!

Всяка бъдеща майка иска детето й да се роди силно и здраво, така че всички негови органи да се формират правилно, да няма патологии в развитието, така че то да е красиво и умно. Всеки, който планира бременност или вече очаква бебе, знае, че трябва да приемате фолиева киселина за пълния растеж и развитие на плода. Фолиевата киселина е от съществено значение за създаването и поддържането на нови клетки в здраво състояние, поради което нейното присъствие е особено важно по време на периоди на бързо развитие на организма - на етапа на ранното вътрематочно развитие и в ранна детска възраст. Процесът на репликация на ДНК изисква участието на фолиева киселина и нарушаването на този процес увеличава риска от развитие на ракови тумори. На първо място, костният мозък, в който се появяват акти, страда от липса на фолиева киселина. прочетете още ясно клетъчно делене. Предшествениците на червените кръвни клетки (еритроцити), образувани в костния мозък, с дефицит на фолиева киселина, се увеличават по размер, образувайки така наречените мегалобласти (виж макроцитоза) и водят до мегалобластна анемия. От съществено значение за бременни жени, особено в ранна бременност. От съществено значение за мъжете за нормално производство на сперма.
Животните и хората получават фолиева киселина с храна или чрез синтеза на чревна микрофлора. Фолиевата киселина се намира в значителни количества в зелените зеленчуци с листа, в някои цитрусови плодове, в бобовите растения, в пълнозърнестия хляб, маята, черния дроб и в меда. В много страни законодателството задължава производителите на продукти от брашно да подсилят зърната с фолиева киселина. Някои фолати се унищожават по време на готвене.
Фолацин, инструкция.
При планирането на първата си бременност започнах да приемам фолиева киселина още няколко месеца, след това купих най-простата и евтина руско производство. Взех ги както трябва по схемата, през целия първи триместър, докато не купих скъпи, но много качествени витамини „Elevit“, които по-късно бяха заменени с витамини „Vitrum Prenatal Forte“, издадени след консултация.
Втората бременност дойде малко по-рано от планираното, така че нямах време да се запася с филцова киселина, а треперещият съпруг сам отиде в аптеката веднага след като разбра, че ще стане баща за втори път.
Естествено той се опитва да купи най-доброто за децата си, затова вместо обичайната фолиева киселина ми донесе таблетки Фолацин. От аптеката му казаха, че е същото, само че е по-удобно да се вземе и качеството е по-добро. Той вярваше.
Фолацин. "Фолацин" по същество е същата фолиева киселина, но произвеждана в чужбина и в малко по-различна доза, и следователно се продава на цена, много по-висока от нашата руска фолиева киселина. Опаковката съдържа само 30 таблетки.
Фолацин. СЪСТАВ: 1 таблетка фолиева киселина 5 mg
Помощни вещества: лактоза монохидрат, повидон, кросповидон, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.
Фолацин, състав. Защо всички тези вещества в състава на хапчето за мен остава загадка. Те не носят никаква полза, по принцип можете напълно да се справите без тях, тъй като руските таблетки с фолиева киселина не съдържат нищо подобно, съставът им е изключително прост.
Фолацин и фолиева киселина, сравнение. ПОКАЗАНИЯ: - лечение и профилактика на недостиг на фолиева киселина при наличие на небалансирано или неадекватно хранене; при пациенти в напреднала възраст, анемия, свързана със заболявания на тънките черва, синдром на спру и малабсорбция); - лечение и профилактика на анемия по време на бременност и кърмене (кърмене); антагонисти на фолиевата киселина (метотрексат, комбинация сулфаметоксазол / триметоприм), антиконвулсанти (фенитоин, примидон, фенобарбитал).
Фолацин, инструкция. Както при всеки друг витаминен препарат, обхватът на показанията е много широк; в списъка с показания употребата по време на бременност далеч не е на първо място. Приемът на фолиева киселина по време на бременност е необходим не само за нормалното развитие на плода, но и за предотвратяване развитието на анемия при майката, тъй като само при пълно снабдяване с кислород във всички органи и тъкани на нероденото бебе е възможно тяхното формиране. Това също е важен момент. ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: - пернициозна анемия; - злокачествени новообразувания; - дефицит на кобаламин; - свръхчувствителност към лекарствените компоненти.
Фолацин, инструкция.
Когато планирате бременност, препаратите с фолиева киселина обикновено се предписват поне няколко месеца предварително. Обикновено дозата фолиева киселина, препоръчвана за бременни жени, е 0,4-0,8 mg. Стандартна таблетка с фолиева киселина съдържа 1 mg от веществото, докато във "Folacin" тя съдържа 5 mg, тоест няколко пъти повече, отколкото е необходимо. Тъй като този витамин е водоразтворим, не трябва да се страхувате от предозиране, това е малко вероятно. За да се предотврати развитието на дефекти на нервната тръба при плода - 2,5 mg / ден в продължение на 4 седмици преди планираната бременност. Приемът продължава през първия триместър на бременността. Следователно, таблетката "Фолацин" ще трябва да бъде разделена наполовина, което не е много добре, тъй като няма гаранция, че точно 2,5 mg от активното вещество ще попадне във всяка половина, може да се окаже малко повече или малко по-малко. По-конкретно за това лекарство тази ситуация не носи нищо престъпно, но ако е по-сериозно лекарство, тогава няма нищо добро в това, по-добре е да не разделяте никакви хапчета, а веднага да придобиете необходимата доза.
Фолацин и фолиева киселина, сравнение. Защо е необходимо да се създаде таблетка с толкова голяма доза, за да може след това да бъде разделена, не е напълно ясно, както не е ясен и съставът на "Фолацин". Също така препоръките на производителя ми се струват странни, къде са такива норми?
Фолацин и фолиева киселина, сравнение.
Външно таблетките, разбира се, си приличат, но размерът на таблетките Фолацин е няколко пъти по-голям от този на обикновената фолиева киселина.
Фолацин и фолиева киселина, сравнение. Тези таблетки се различават и по вкус. Ако обикновените таблетки с фолиева киселина имат приятен сладникав вкус (поради наличието на захароза в състава), бързо се разтварят в устата, тогава таблетките Фолацин нямат вкус, разпадат се на зърна и като цяло изглежда, че са по-лесни за пиене с вода и разтваряне. Приемайте редовни таблетки по-приятно.
Бях мързелив да споделя хапче, не пих фолиева киселина предварително, затова реших да пия едно хапче от 5 mg наведнъж. Приемах витамин Е едновременно с първата бременност. След като опаковката приключи, отново купих най-простата фолиева киселина.
За щастие нямам начин да сравня какво би се случило, ако не бях приемал "Фолацин". Мога само да кажа, че с бебето всичко е наред, раждането беше лесно, анемията беше разбира се, но не изразена. Мисля, че няма особена заслуга на "Фолацин" в сравнение с по-евтините му аналози, изключително трудно е да се докаже ефективността на такива лекарства. Ами поне лекарството не причинява никакви странични ефекти и негативни реакции, въпреки подозрителния му състав. И благодаря за това.
Фолацин. Като цяло отново съм убеден, че по-скъпото не означава по-добро. Ако наистина искате да вземете 5 mg фолиева киселина, тогава можете просто да изядете 5 таблетки едновременно от обикновена опаковка, но струва ли си? За какво? Ако препоръчителните дози са много по-ниски.
По принцип "Фолацин", разбира се, препоръчвам, но според мен има по-добри, по-прости и по-евтини лекарства. ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО ЗА ДРУГИ ЛЕКАРСТВА, ПОЛЗВАНИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ: FITOMUCIL - билков препарат за нормализиране на функцията на червата
DUFALAC - слабително средство, което не отговаря на очакванията
ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ELEVITVITAMINS ЗА БРЕМЕННИ И КРЕЧЕЩИ ЖЕНИ Multi-tabs
ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ Vitrum Prenatal forte VITAMIN E капсули - използвани при планиране на бременност и ранна бременност
ФОЛИЧНА КИСЕЛИНА - използва се при планиране на бременност и в ранните етапи
СЪДЪРЖАЩИ КАПИ "МАЛТОФЕР" - за лечение на анемия
ВИТАМИНИ АСКОРУТИН - съдържа аскорбинова киселина и рутин, има много индикации "МАГНЕРОТ" - магнезиев препарат за премахване на крампи в мускулите на прасеца
ДЮФАСТОН - хормонален препарат за поддържане на бременност
UTROZHESTAN е хормонален препарат за поддържане на бременност
КУРАНТИЛ - лекарство за подобряване на маточно-плацентарния кръвен поток, но никак не безопасно
HEXICONE - вагинални антисептични супозитории
ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ "ТЕРЖИНАН" - при инфекциозни и възпалителни заболявания на женската генитална област
NO-SHPA е опасен спазмолитик
ТОБЛЕТКИ ХОФИТОЛ - холеретично билково лекарство
ХОФИТОЛ РЕШЕНИЕ - холеретично билково лекарство
КАПКИ "КАНЕФРОН" - билков лек за отоци и инфекциозни заболявания на пикочните пътища
ВЕНОТОНИЗАЦИОННО ЛЕКАРСТВО ФЛЕБОДИЯ ЛЕКАРСТВО ЗА СЪРЦЕ RENNISUSPENSION GEVISON - за киселини, като спешна помощ
СВЕЩИ ЗА ХЕМОРОЗЕН РЕЛИФ РАЗШИРЕНИ СВЕЩИ ЗА ХЕМОРОЗЕН РЕЛИФ УЛТРА РЕЛАКСИРАЩИ СВЕЩИ С ГЛИЦЕРИН - лоша помощ
Слабително средство МИКРОЛАКСОВА СВЕЩ С МОРСКО ОБЛЕКЛОВО МАСЛО - за лечение на хемороиди и анална фисура
АНТИВИРАЛЕН ОКСОЛИН МЕХЛЕМ - напълно безполезен и гаден
ЛИСТОВИ НОЖИ от оток
КОЛЕКЦИЯ НА БРУСНИВЕР от оток.

Всяка бъдеща майка иска детето й да се роди силно и здраво, така че всички негови органи да се формират правилно, да няма патологии в развитието, така че то да е красиво и умно. Всеки, който планира бременност или вече очаква бебе, знае, че трябва да приемате фолиева киселина за пълния растеж и развитие на плода. Фолиевата киселина е от съществено значение за създаването и поддържането на нови клетки в здраво състояние, поради което нейното присъствие е особено важно по време на периоди на бързо развитие на организма - на етапа на ранното вътрематочно развитие и в ранна детска възраст. Процесът на репликация на ДНК изисква участието на фолиева киселина и нарушаването на този процес увеличава риска от развитие на ракови тумори. На първо място, костният мозък страда от липса на фолиева киселина, при която се случва активно клетъчно делене. Предшествениците на червените кръвни клетки (еритроцити), образувани в костния мозък, с дефицит на фолиева киселина, се увеличават по размер, образувайки така наречените мегалобласти (виж макроцитоза) и водят до мегалобластна анемия. От съществено значение за бременни жени, особено в ранна бременност. От съществено значение за мъжете за нормално производство на сперма.
Животните и хората получават фолиева киселина с храна или чрез синтеза на чревна микрофлора. Фолиевата киселина се намира в значителни количества в зелените зеленчуци с листа, в някои цитрусови плодове, в бобовите растения, в пълнозърнестия хляб, маята, черния дроб и в меда. В много страни законодателството задължава производителите на продукти от брашно да подсилят зърната с фолиева киселина. Някои фолати се унищожават по време на готвене.
Фолацин, инструкция.
При планирането на първата си бременност започнах да приемам фолиева киселина още няколко месеца, след това купих най-простата и евтина руско производство. Взех ги както трябва по схемата, през целия първи триместър, докато не купих скъпи, но много качествени витамини „Elevit“, които по-късно бяха заменени с витамини „Vitrum Prenatal Forte“, издадени след консултация.
Втората бременност дойде малко по-рано от планираното, така че нямах време да се запася с филцова киселина, а треперещият съпруг сам отиде в аптеката веднага след като разбра, че ще стане баща за втори път.
Естествено той се опитва да купи най-доброто за децата си, затова вместо обичайната фолиева киселина ми донесе таблетки Фолацин. От аптеката му казаха, че е същото, само че е по-удобно да се вземе и качеството е по-добро. Той вярваше.
Фолацин. "Фолацин" по същество е същата фолиева киселина, но произвеждана в чужбина и в малко по-различна доза, и следователно се продава на цена, много по-висока от нашата руска фолиева киселина. Опаковката съдържа само 30 таблетки.
Фолацин. СЪСТАВ: 1 таблетка фолиева киселина 5 mg
Помощни вещества: лактоза монохидрат, повидон, кросповидон, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.
Фолацин, състав. Защо всички тези вещества в състава на хапчето за мен остава загадка. Те не носят никаква полза, по принцип можете напълно да се справите без тях, тъй като руските таблетки с фолиева киселина не съдържат нищо подобно, съставът им е изключително прост.
Фолацин и фолиева киселина, сравнение. ПОКАЗАНИЯ: - лечение и профилактика на недостиг на фолиева киселина при наличие на небалансирано или неадекватно хранене; при пациенти в напреднала възраст, анемия, свързана със заболявания на тънките черва, синдром на спру и малабсорбция); - лечение и профилактика на анемия по време на бременност и кърмене (кърмене); - по време на бременност, за да се предотврати развитието на дефекти на нервната тръба при плода; - дългосрочно лечение антагонисти на фолиевата киселина (метотрексат, комбинация сулфаметоксазол / триметоприм), антиконвулсанти (фенитоин, примидон, фенобарбитал).
Фолацин, инструкция. Както при всеки друг витаминен препарат, обхватът на показанията е много широк; в списъка с показания употребата по време на бременност далеч не е на първо място. Приемът на фолиева киселина по време на бременност е необходим не само за нормалното развитие на плода, но и за предотвратяване развитието на анемия при майката, тъй като само при пълно снабдяване с кислород във всички органи и тъкани на нероденото бебе е възможно тяхното формиране. Това също е важен момент. ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: - пернициозна анемия; - злокачествени новообразувания; - дефицит на кобаламин; - свръхчувствителност към лекарствените компоненти.
Фолацин, инструкция.
Когато планирате бременност, препаратите с фолиева киселина обикновено се предписват поне няколко месеца предварително. Обикновено дозата фолиева киселина, препоръчвана за бременни жени, е 0,4-0,8 mg. Стандартна таблетка с фолиева киселина съдържа 1 mg от веществото, докато във "Folacin" тя съдържа 5 mg, тоест няколко пъти повече, отколкото е необходимо. Тъй като този витамин е водоразтворим, не трябва да се страхувате от предозиране, това е малко вероятно. За да се предотврати развитието на дефекти на нервната тръба при плода - 2,5 mg / ден в продължение на 4 седмици преди планираната бременност. Приемът продължава през първия триместър на бременността. Следователно, таблетката "Фолацин" ще трябва да бъде разделена наполовина, което не е много добре, тъй като няма гаранция, че точно 2,5 mg от активното вещество ще попадне във всяка половина, може да се окаже малко повече или малко по-малко. По-конкретно за това лекарство тази ситуация не носи нищо престъпно, но ако е по-сериозно лекарство, тогава няма нищо добро в това, по-добре е да не разделяте никакви хапчета, а веднага да придобиете необходимата доза.
Фолацин и фолиева киселина, сравнение. Защо е необходимо да се създаде таблетка с толкова голяма доза, за да може след това да бъде разделена, не е напълно ясно, както не е ясен и съставът на "Фолацин". Също така препоръките на производителя ми се струват странни, къде са такива норми?
Фолацин и фолиева киселина, сравнение.
Външно таблетките, разбира се, си приличат, но размерът на таблетките Фолацин е няколко пъти по-голям от този на обикновената фолиева киселина.
Фолацин и фолиева киселина, сравнение. Тези таблетки се различават и по вкус. Ако обикновените таблетки с фолиева киселина имат приятен сладникав вкус (поради наличието на захароза в състава), бързо се разтварят в устата, тогава таблетките Фолацин нямат вкус, разпадат се на зърна и като цяло изглежда, че са по-лесни за пиене с вода и разтваряне. Приемайте редовни таблетки по-приятно.
Бях мързелив да споделя хапче, не пих фолиева киселина предварително, затова реших да пия едно хапче от 5 mg наведнъж. Приемах витамин Е едновременно с първата бременност. След като опаковката приключи, отново купих най-простата фолиева киселина.
За щастие нямам начин да сравня какво би се случило, ако не бях приемал "Фолацин". Мога само да кажа, че с бебето всичко е наред, раждането беше лесно, анемията беше разбира се, но не изразена. Мисля, че няма особена заслуга на "Фолацин" в сравнение с по-евтините му аналози, изключително трудно е да се докаже ефективността на такива лекарства. Ами поне лекарството не причинява никакви странични ефекти и негативни реакции, въпреки подозрителния му състав. И благодаря за това.
Фолацин. Като цяло отново съм убеден, че по-скъпото не означава по-добро. Ако наистина искате да вземете 5 mg фолиева киселина, тогава можете просто да изядете 5 таблетки едновременно от обикновена опаковка, но струва ли си? За какво? Ако препоръчителните дози са много по-ниски.
По принцип "Фолацин", разбира се, препоръчвам, но според мен има по-добри, по-прости и по-евтини лекарства. ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО ЗА ДРУГИ ЛЕКАРСТВА, ПОЛЗВАНИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ: FITOMUCIL - билков препарат за нормализиране на функцията на червата
DUFALAC - слабително средство, което не отговаря на очакванията
ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ELEVITVITAMINS ЗА БРЕМЕННИ И КРЕЧЕЩИ ЖЕНИ Multi-tabs
ВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ Vitrum Prenatal forte VITAMIN E капсули - използвани при планиране на бременност и ранна бременност
ФОЛИЧНА КИСЕЛИНА - използва се при планиране на бременност и в ранните етапи
СЪДЪРЖАЩИ КАПИ "МАЛТОФЕР" - за лечение на анемия
ВИТАМИНИ АСКОРУТИН - съдържа аскорбинова киселина и рутин, има много индикации "МАГНЕРОТ" - магнезиев препарат за премахване на крампи в мускулите на прасеца
ДЮФАСТОН - хормонален препарат за поддържане на бременност
UTROZHESTAN е хормонален препарат за поддържане на бременност
КУРАНТИЛ - лекарство за подобряване на маточно-плацентарния кръвен поток, но никак не безопасно
HEXICONE - вагинални антисептични супозитории
ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ "ТЕРЖИНАН" - при инфекциозни и възпалителни заболявания на женската генитална област
NO-SHPA е опасен спазмолитик
ТОБЛЕТКИ ХОФИТОЛ - холеретично билково лекарство
ХОФИТОЛ РЕШЕНИЕ - холеретично билково лекарство
КАПКИ "КАНЕФРОН" - билков лек за отоци и инфекциозни заболявания на пикочните пътища
ВЕНОТОНИЗАЦИОННО ЛЕКАРСТВО ФЛЕБОДИЯ ЛЕКАРСТВО ЗА СЪРЦЕ RENNISUSPENSION GEVISON - за киселини, като спешна помощ
СВЕЩИ ЗА ХЕМОРОЗЕН РЕЛИФ РАЗШИРЕНИ СВЕЩИ ЗА ХЕМОРОЗЕН РЕЛИФ УЛТРА РЕЛАКСИРАЩИ СВЕЩИ С ГЛИЦЕРИН - лоша помощ
Слабително средство МИКРОЛАКСОВА СВЕЩ С МОРСКО ОБЛЕКЛОВО МАСЛО - за лечение на хемороиди и анална фисура
АНТИВИРАЛЕН ОКСОЛИН МЕХЛЕМ - напълно безполезен и гаден
ЛИСТОВИ НОЖИ от оток
КОЛЕКЦИЯ НА БРУСНИВЕР от оток.