Сайтът предоставя справочна информация само за информационни цели. Диагностиката и лечението на заболявания трябва да се извършват под наблюдението на специалист. Всички лекарства имат противопоказания. Необходима е консултация със специалист!

Флуомизин се използва за лечение на вагинални инфекции и дисбиоза, което е следствие от продължителна медикаментозна терапия и може да се използва от бременни жени за саниране на родовия канал.

Фармакодинамика

Активното вещество, което е част от препарата Fluomisin, е деквалиниум хлорид, който има широко антимикробно действие. Деквалиниум хлоридът е активен срещу повечето грам-отрицателни, грам-положителни бактерии и протозои.

Фармакокинетика

Определено количество деквалиниев хлорид при интравагинално приложение се абсорбира през лигавицата във влагалището; след това преминава в кръвния поток, след това преминава през метаболитен процес и се екскретира през чревната система.

Показания

 • Бактериална вагиноза.
 • Трихомонаден вагинит.
 • Кандидозен вагинит.
 • Саниране на влагалището преди различни гинекологични операции или раждане.

Бактериална вагиноза

Бактериалната вагиноза (наричана още гарднерелоза) е инфекция в резултат на вагинална дисбиоза. Lactobacillus flora обикновено присъства във влагалището. Ако съотношението между полезните и вредните бактерии се наруши, анаеробните и аеробните бактерии постепенно изместват лактобацилите и възниква заболяване.

Гарднерелозата се предава от полови партньори един на друг. Болестта е силно заразна (т.е. заразна).

Историята на термина на това заболяване в медицината е както следва. Преди това лекарят диагностицира „неспецифичен вагинит“, ако такива заболявания като гноен цервицит, кандидоза и трихомониаза са били изключени чрез лабораторни методи. По-късно, когато огромното влияние на анаеробните микроорганизми върху хода на заболяването все още не е доказано, е взета предвид само бактерията Gardnerella vaginalis. Следователно заболяването се нарича гарднерелоза. Днес терминът "бактериална вагиноза" се използва активно в медицината..

Причини за вагиноза

Основната причина за появата на заболяването е нарушение на микробиоценозата във влагалището. При такова нарушение здравата флора се потиска от патогенната флора, която започва да расте и да се размножава..

Допълнителни фактори, допринасящи за появата на вагиноза, могат да бъдат разгледани: намален имунитет; хормонален дисбаланс; дълъг прием на антибиотици, имуносупресори, хормонални агенти; урогенитални инфекции.

Непряка причина за заболяването може да бъде носенето на синтетично бельо; чести вагинални душове; приемане на цитостатици, които потискат раковите клетки.

Как да поддържаме нормална вагинална биоценоза?

Ключови елементи на балансирана екосистема: вагинална флора и вагинален епител. Те са естествената защита на влагалището срещу патогени..

Епителът трябва да е непокътнат, да съдържа достатъчно количество гликоген, което ще създаде добри условия за растежа на млечнокисели бактерии. Ако броят на тези бактерии съставлява 98% от общата микрофлора, тогава рН ще се поддържа на желаното ниво - 4,0 - 4,3.

Симптоми:

 • Вагинално течение, което поради разграждането на амини, произведени от анаеробни бактерии, мирише на гнила риба. Те са в изобилие, бели или сиви..
 • Сърбеж и дискомфорт във влагалищната област, евентуално болка по време на полов акт.
 • Възпаление на вагиналната лигавица.

Диагностиката на гарднерелозата се извършва с помощта на лабораторни методи (микроскопско изследване на цитонамазка от влагалището, изследване на нивото на рН на вагиналното течение).

Последиците от заболяването, ако не се лекуват: дискомфорт, постоянен сърбеж, силно отделяне; появата на ендометрит (след цезарово сечение, след аборт, след раждане); риск от преждевременно раждане или късен спонтанен аборт.

Бактериален вагинит

Възпалителен процес, който се разпространява през вагиналната лигавица, се нарича бактериален вагинит (или колпит). Болестта възниква в резултат на необичаен растеж на един или повече видове микроорганизми, съдържащи се във влагалището. Повечето жени, които ходят на гинеколог с различни оплаквания, страдат от това заболяване. Вагинитът се различава от вагинозата по това, че във втория случай няма развитие на възпаление.

Симптоми:

 • Дискомфорт във влагалището.
 • Болка в долната част на корема с болен и придърпващ характер.
 • Обилно вагинално течение с неприятна миризма.

Всички тези симптоми могат да бъдат много изразени или леки, това зависи от степента на разпространение на възпалението. При тежки случаи температурата се повишава, гениталиите се подуват, болката и усещането за парене се усилват. Най-постоянният и дълготраен симптом е сърбежът, който се влошава при ходене; след коитус; по време на менструация.

Видове вагинит:

 • Трихомонада.
 • Аеробни.
 • Алергични.
 • Кандидозен.

Трихомонадният вагинит е често срещана форма на заболяването.
Симптоми: изтичане от влагалището на течно гнойно-пенливо отделяне, понякога с кръвни ивици. Ходът на заболяването може да се влоши или отшуми без видима причина.

Причината за аеробния вагинит е проникването на аеробна микрофлора върху лигавицата, с паралелно намаляване на броя на лактобацилите. Ходът на заболяването е неравномерен, понякога симптомите изчезват, понякога се влошава (особено след менструация).

Развитието на алергичен вагинит провокира използването на орални контрацептиви или лекарства за лечение на полово предавани болести.

Кандидозният вагинит възниква поради патологично размножаване и разпространение на гъбички от рода Candida.

За диагностициране на вагинит се изискват такива лабораторни методи за изследване като: PCR диагностика за откриване на урогенитални инфекции; намазка върху флората, която се взема от уретрата и от влагалището; бактериална култура за определяне на чувствителността на микроорганизмите към антибиотици.

Последиците от болестта, ако не се лекува навреме: широкото разпространение на микроорганизми в горните части на пикочно-половата система, което води до усложнения и вторична инфекция; лошо кръвоснабдяване на влагалището; образуването на ерозия на шийката на матката; възпаление на вътрешните слоеве на матката.

Саниране (прочистване) на родовия канал

Санитария е необходима, за да се предпази детето по време на преминаването на родовия канал от попадане на инфекция в очите, устата, носа; в противен случай ще настъпи инфекция. Освен това санирането намалява риска от получаване на възходяща инфекция, ако жената се подлага на чести вагинални прегледи (например преди гинекологични операции).

Противопоказания

 • Прекомерна чувствителност към веществата, съставляващи лекарството.
 • Разязвяване на епителния слой на шийката на матката и влагалището.

Нежелателно е употребата на лекарството преди началото на сексуалната активност.

Приложение по време на бременност

Лекарството е разрешено да се използва на всички етапи на бременността и по време на кърмене..

Начин на приложение

Препоръчителна дневна доза - 1 таблетка.

Таблетката се използва интравагинално, т.е. той се вкарва във влагалището. Хапчето трябва да се инжектира дълбоко, докато лежите по гръб, разтворете краката си и ги огънете в коленете. С настъпването на менструацията приемът на хапчета спира до края на цикъла.

Курсът на терапия е предназначен за шест дни. Нежелателно е да се прекъсва без основателна причина, защото е възможен рецидив на заболяването.

Лекарствени взаимодействия

Използването на Fluomisin не може да се комбинира с използването на сапун, душ гел и други анионни повърхностноактивни вещества.

Странични ефекти

Понякога могат да се появят ерозия, реакции на локално дразнене, парене, сърбеж или хиперемия на лигавицата във влагалището. Тези симптоми обаче могат да бъдат и признаци на самата вагинална инфекция, така че е много трудно да ги разграничите един от друг..

Алергичните реакции или повишената температура могат да се появят като нежелани ефекти.

Предозиране

При интравагиналния метод на приложение феноменът на предозиране е малко вероятен.

специални инструкции

Лекарството в състава му има помощни вещества. Тези компоненти може да не се разтварят напълно във влагалището и да изтичат от него, образувайки следи по бельото. Но този факт не влияе върху ефективността на лекарството..

В изключителни случаи, когато има прекомерна сухота на влагалището, таблетката може да остане неразтворена. За да избегнете това, можете да навлажнете таблетката с вода, но това трябва да се направи внимателно, в противен случай силно напоената таблетка може напълно да се разпадне в ръцете ви и няма да е възможно да я използвате според указанията.

По време на лечението с Fluomisin се препоръчва да сменяте по-често бельото и халатите си. Ако проявите на инфекция продължават дори след завършване на терапията, тогава трябва да се повтори микробиологично изследване, за да се провери правилността на диагнозата..

По време на терапията е показано въздържание от полов акт. За да се предотврати повторно разпространение на инфекцията, и двамата партньори трябва да бъдат лекувани едновременно. Други лечения са предписани за мъже.

Флуомизин не влияе върху скоростта на реакциите и концентрацията на вниманието, поради което няма ограничения за управление на превозни средства или извършване на опасни и трудни дейности.

Формуляр за освобождаване

Лекарството се предлага под формата на вагинални таблетки 10 mg, 6 броя в една опаковка, предназначени за курс на лечение.

Срокът на годност от датата на производство е три години. Температурата на съхранение на флуомизин не е по-висока от 25 градуса. Лекарството се предлага в аптеките по лекарско предписание.

Предимства на Fluomisin в сравнение с лекарства от други групи

Хлорхексидин биглюконатФлуомизин
Приложение: профилактика на полово предавани болести, лечение на цервицит и вагинит. Супозиторията е течаща, в резултат на което бельото е много мръсно. Трябва да се използва 2 пъти на ден, което не е много удобно. Поради неудобството пациентите могат да нарушат предписания режим на употреба, което води до влошаване на терапевтичния ефект. Една опаковка от лекарството не е достатъчна за целия курс на лечениеПриложение: лечение на вагинит, вагиноза, вагинална санитария. Той е ефективен антисептик с широк спектър на действие. Таблетките се разтварят перфектно във влагалището и практически не изтичат навън. Пациентите понасят лекарството добре. Приложение: веднъж на ден, през нощта, което е много удобно. Пакетът е достатъчен за целия курс на лечение.
Преднизолонови лекарстваФлуомизин
Активното вещество на лекарствата от тази група е хормонът кортикостероид. Фармакокинетиката на преднизон-съдържащите лекарства не е проучена. Съдържащият се в препаратите нистатин е практически неефективен срещу гъбички Candida, тъй като гъбите са развили устойчивост към него.
Фармакокинетиката на флуомизин е проучена. Той не потиска размножаването на полезните лактобацили, поради което се използва при лечение на дисбактериоза. Лекарството се използва повече от двадесет години и устойчивостта на патогените към него не е разработена. По отношение на гъбите лекарството е силно активно.
КлиндамицинФлуомизин
Приложение - само при лечение на бактериална вагиноза, т.е. тесен спектър на дейност. След лечение, поради получената дисбиоза, се появява млечница. Има системен ефект, честотата на нежеланите реакции е до 10%.Млечница след лечение на вагиноза не се появява, тъй като лекарството активно инхибира растежа и развитието на гъбички. В допълнение, лекарството не се абсорбира в общия кръвен поток, няма системен ефект. Средната честота на нежеланите реакции е по-малка от 1%.
Повидон йодФлуомизин
Препаратите, съдържащи йод, имат много противопоказания. По-специално, те са забранени за употреба от хора, страдащи от заболявания на щитовидната жлеза, както и бременни жени. Често причиняват алергични реакции. Силно оцветяване на прането на пациента.Лекарството е одобрено за употреба по време на бременност.
Миконазол и МетронидазолФлуомизин
Лекарствата имат системен ефект, са честа причина за нарушения на храносмилателната система. Нежелана реакция е дразнене на вагиналната лигавица. По време на употребата на наркотици употребата на алкохолни напитки е забранена. Лекарствата имат много противопоказания, които включват и бременност.Няма ограничения за консумацията на алкохол по време на лечението.

Отзиви

Анджелина, на 42 години.
Никога не знаех, че имам вагиноза, вярвах, че това е такава физиология, че изпитвам болка по време на вагинален секс. Нямаше други симптоми, така че не мислех, че това заболяване е. И тогава тя случайно се оплака на познат лекар, посъветва ме да отида на гинеколог за преглед. След като ми беше поставена диагноза вагиноза, започнах да се лекувам. Гинекологът ми написа рецепта за Флуомизин. Помогна на третия или четвъртия ден. И болезнеността изчезна, толкова се радвам от това.

Иванка, на 33 години.
Бях лекуван от лекар за вагинална дисбиоза, Флуомизин ми помогна много. И преди това тя страдаше повече от една година, колко пъти е била лекувана, симптомите изчезват за кратко и след това се връщат отново.

Ана, на 29 години.
Когато лекувах възпаление на влагалището, лекарят ми написа рецепта за Флуомизин. Когато седмица по-късно дойдох при него на преглед, ултразвукът показа забележимо намаляване на възпалението. Препоръчвам на всички! И това възпаление е лесно да се получи, но е трудно да се излекува...

Лиза, на 30 години.
Поради продължителната употреба на антибиотици се разви дисбиоза. Всеки, който се е сблъсквал с тази рана, знае колко е трудно да я излекувате и да възстановите нормалната флора. Изписаха ми Fluomizin, а след това Simbiter беше предписан за поддържане на флората. Наистина помогна !! Съветвам всички жени с подобни проблеми.

Флуомизин ® (Fluomizin ®)

Активно вещество:

Съдържание

 • 3D изображения
 • Състав
 • фармакологичен ефект
 • Фармакодинамика
 • Фармакокинетика
 • Показания за лекарството Fluomizin
 • Противопоказания
 • Приложение по време на бременност и кърмене
 • Странични ефекти
 • Взаимодействие
 • Начин на приложение и дозировка
 • Предозиране
 • специални инструкции
 • Формуляр за освобождаване
 • Производител
 • Условия за отпускане от аптеките
 • Условия за съхранение на лекарството Fluomizin
 • Срок на годност на лекарството Fluomizin
 • Цени в аптеките
 • Отзиви

Фармакологична група

 • Антисептик [Антисептици и дезинфектанти]

Нозологична класификация (ICD-10)

 • A59.0 Урогенитална трихомониаза
 • B37.3 Кандидоза на вулвата и влагалището (N77.1 *)
 • N76 Други възпалителни заболявания на влагалището и вулвата
 • Z100 * КЛАС XXII Хирургическа практика

3D изображения

Състав

Вагинални хапчета1 раздел.
активно вещество:
деквалиниев хлорид10 mg
помощни вещества: лактоза монохидрат; MCC; магнезиев стеарат

Описание на лекарствената форма

Таблетки бели, овални, двойноизпъкнали.

фармакологичен ефект

Фармакодинамика

Fluomisin ® съдържа активното вещество деквалиниум хлорид, което е кватернерно амониево съединение с широк спектър на антимикробно действие. Деквалиниум хлоридът е активен срещу повечето грам-положителни бактерии Streptococcus spp., Включително β-хемолитични стрептококи от групи А и В, Staphylococcus aureus, Listeria spp., Peptostreptococcus anaerobes (група D), гъбички от рода Candida (Candida tropicalis, Candida albicans, Candida albicans, Candida albicans, Candida albicans, Candida albicans, Candida albicans, Candida albicans, Candida albicans грам-отрицателни бактерии Gardnerella vaginalis, Escherichia coli, Serratia spp., Klebsiella spp., Pseudomonas spp., Proteus spp. и протозои (Trichomonas vaginalis).

Фармакокинетика

При интравагинално приложение изключително малко количество деквалиниев хлорид се абсорбира през вагиналната лигавица в системната циркулация, метаболизира се до производно на 2,2-дикарбоксилна киселина и се екскретира в неконюгирана форма през червата.

Показания за Fluomizin ®

саниране на влагалището преди гинекологични операции и раждане.

Противопоказания

свръхчувствителност към лекарствените компоненти;

язвени лезии на епитела на влагалището и шийката на матката.

Не се препоръчва да се използва деквалиниев хлорид преди началото на сексуалната активност.

Приложение по време на бременност и кърмене

Лекарството е одобрено за употреба през целия период на бременност и кърмене..

Странични ефекти

Много рядко могат да се наблюдават реакции на локално дразнене (ерозия), сърбеж, парене или зачервяване на вагиналната лигавица. Тези нежелани реакции обаче могат да бъдат свързани и със симптоми на вагинална инфекция..

Изключително рядко - треска, алергични реакции.

Взаимодействие

Fluomisin ® е несъвместим със сапун и други анионни повърхностноактивни вещества.

Начин на приложение и дозировка

Интравагинално.

Препоръчителният режим на дозиране е 1 вагинална таблетка / ден. Вагинална таблетка се вкарва дълбоко във влагалището вечер преди лягане, легнала по гръб с леко свити крака.

По време на менструацията лечението трябва да се прекрати и предишният курс да продължи, след като приключи.

Необходим е пълен курс на лечение (6 дни), за да се избегне рецидив.

Предозиране

Няма данни за предозиране. При интравагинално приложение предозирането е малко вероятно.

специални инструкции

Fluomisin ® съдържа помощни вещества, които понякога не се разтварят напълно във влагалището. Следователно остатъците от вагиналната таблетка могат да бъдат намерени върху бельото. Това не влияе върху ефективността на Fluomizin®.

В редки случаи, ако вагината е прекалено суха, има вероятност таблетката да остане неразтворена. За да предотвратите това, преди да поставите вагинална таблетка, тя трябва да се навлажни с вода (в рамките на 1 s под течаща вода).

По време на периода на лечение се препоръчва по-често да сменяте подложките и бельото. Ако клиничните признаци на инфекция продължават след завършване на лечението, трябва да се извърши второ микробиологично проучване за идентифициране на патогена и потвърждаване на диагнозата..

По време на периода на медикаментозно лечение се препоръчва да се въздържате от полов акт. За да се предотврати урогениталната реинфекция, е необходимо едновременно лечение на сексуални партньори.

Въздействие върху способността за шофиране на кола или извършване на работа, която изисква повишена скорост на физически и психически реакции. Лекарството не влияе върху извършването на потенциално опасни дейности, които изискват специално внимание и скорост на психомоторни реакции (шофиране и др.).

Формуляр за освобождаване

Вагинални таблетки, 10 mg. 6 раздел. в блистерна лента от алуминий и PVC фолио.

1 блистерна опаковка се поставя в картонена кутия.

Производител

Мединова ООД, Швейцария. Eggbuchlstrasse 14, CH-8052, Цюрих, Швейцария.

За LLC Invar, Русия.

Организация, приемаща искове от потребители: LLC Invar: 410056, Саратов, ул. Рахова, 61/71.

Тел: (8452) 52-12-72, 52-13-08.

Представителство в Москва: 115054, Москва, ул. Дубининская, 57, сграда 1.

Тел.: (495) 544-51-54; 964-15-75.

Условия за отпускане от аптеките

Условия за съхранение на лекарството Fluomizin ®

Да се ​​пази далеч от деца.

Срок на годност на Fluomizin ®

Не използвайте след срока на годност, отпечатан на опаковката.

Свещи "Fluomizin": инструкции за употреба, показания, състав, аналози, рецензии

Супозиториите "Fluomizin" са средство, с което жените трябва да се справят все по-често, тъй като инфекциите в гинекологията са особено изразени. Появата на патогенна флора се причинява от различни причини. На фона на намален имунитет в интимната сфера се появяват дълбоки и чести стресове, инфекции и гъбички.

Състав на свещи "Флуомизин", форма на освобождаване, опаковка

Лекарството се произвежда под формата на бели вагинални таблетки, двойно изпъкнали и овални. Активната съставка в едно парче е 10 милиграма деквалиниев хлорид.

Спомагателни компоненти: лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза. В блистерни опаковки от шест супозитории.

Защо се предписват свещи "Fluomizin"??

Показания

Вагиналните таблетки се предписват за:

 • вагинална санитария преди раждане и гинекологични операции;
 • трихомонаден вагинит;
 • кандидозен вагинит;
 • бактериална вагиноза.

Лекарството трябва да бъде предписано от лекар.

Инструкции за употреба на супозитории

Инструкциите за употреба на свещи "Fluomizin" са много прости. Една таблетка се прилага веднъж дневно. Трябва да се вкара във вагиналната кухина възможно най-дълбоко, за предпочитане вечер, непосредствено преди лягане, докато огъвате краката си и лежите по гръб.

Свещи "Флуомизин" по време на менструация не се препоръчва да се поставят, след края на курса на лечение се възобновява.

Трябва да се отбележи, че като цяло са достатъчни съответно шест дни и шест таблетки. Такъв период на лечение ви позволява напълно да премахнете нарушенията в тялото. Само приемането на лекарството правилно не е достатъчно, трябва да обърнете внимание и на страничните ефекти.

Странични ефекти

Какво друго ни казва инструкцията за употреба за свещи "Fluomizin"??

Лекарството има странични ефекти, трябва внимателно да прочетете инструкциите, преди да го използвате.

Те включват следните симптоми:

 • сърбеж;
 • изгаряне;
 • треска;
 • зачервяване на лигавицата.

Противопоказания

Флуомизин вагинални таблетки също имат редица противопоказания, които включват:

 • прекомерна чувствителност;
 • възпаление в кухината на маточната шийка;
 • язвени лезии на кухината на вагиналния епител.

Нежелателно е да се използва деквалиниев хлорид преди началото на интимния живот. Но е строго забранено употребата на лекарството, дори при тежка млечница, при следните категории пациенти:

 • жени, които не са сексуално активни;
 • деца;
 • пациенти, страдащи от тежка алергична реакция към лекарството;
 • пациенти с язви на вагиналната лигавица.

Лекарството има прост механизъм на действие, тъй като неговите компоненти засягат патогенните бактерии, като ги убиват и по този начин нормализират дейността на репродуктивната система. Вече беше казано, че не се препоръчва използването на лекарството по време на менструация, тъй като кръвните секрети ще премахнат лекарството веднага след приложението, то се разтваря с висока скорост. Лекарството се използва по време на кърмене и бременност само ако има сериозни индикации и само след преминаване на всички тестове, които позволяват да се установи възможно най-точно заболяването и неговата тежест.

Продължаваме да разглеждаме инструкциите за употреба в гинекологията на супозитории "Fluomizin".

Прием на хапчета по време на бременност

Лекарите смятат, че е най-добре да избягвате лекарства като алкохол, антибиотици, храни, които могат да навредят на здравето, евтини витамини по време на бременност.

По време на бременността женското тяло не само е отслабено, но също така се нуждае само от полезни вещества, които подобряват функционирането на всички негови системи, не засягат детето. На фона на хормонални промени, настъпващи в тялото, флората на репродуктивната система се променя, което е причината за образуването на полова инфекция, особено ако жената има няколко интимни партньора едновременно.

Независимо от тримесечието, бременните жени имат право да използват супозиториите Fluomizin само след консултация с гинеколог. Трябва да се помни, че това е едно от тези лекарства, които са разрешени при носене на бебе, дори когато се лекуват следните нарушения в организма: вагинит, хламидия, млечница.

По време на бременност се използват само вагинални таблетки. Една свещ съдържа 10 милиграма такова важно вещество като деквалиниум хлорид.

В съответствие с инструкциите за употреба, Fluomisin свещите се използват за:

 • цистит;
 • колпит;
 • подготовка за интервенции в репродуктивната система;
 • рехабилитация на родовия канал;
 • трихомониаза;
 • кандидоза.

Лекарството започва да действа веднага след въвеждането във вагиналната кухина, абсорбцията на лигавицата се извършва в минимален обем, което изключва навлизането на веществото в кръвта и плода.

специални инструкции

Трябва да се отбележи, че има специални инструкции относно употребата на вагинални таблетки "Флуомизин".

Малкият разряд не трябва да се плаши, тъй като лекарството съдържа няколко спомагателни компонента, които не могат да се разтворят във вагиналната кухина. Това обстоятелство не намалява ефективността на лекарството.

При това състояние при жена, като вагинална сухота, се препоръчва таблетките да се навлажняват с вода преди употреба..

По време на целия курс на лечение трябва да използвате специални хигиенни подложки, те трябва да се сменят по-често от обикновено, освен това, благодарение на това, бельото няма да се повреди.

В случай на оставащи нарушения на репродуктивната система след лечение, се препоръчва да се извърши повторен микробиологичен анализ, който ще определи проблема и ще постави диагнозата по-точно.

За предотвратяване на урогенитална инфекция се препоръчва едновременно лечение на двамата партньори.

Назначаването се извършва изключително от специалист и само след вземане на цитонамазка; провеждане на необходимите изследвания; потвърдете диагнозата.

Лекарството без това е строго забранено за употреба, тъй като може изобщо да не е ефективно срещу определени видове бактерии и не се препоръчва прекомерна употреба на антибиотици.

Това се потвърждава от инструкциите за употреба за свещи "Флуомизин".

Аналози на лекарства

За някои жени е много по-лесно да се използват не таблетки и свещи, а мехлем, освен това цената на лекарствата и характеристиките на състава са важни. Някои пациенти търсят по-евтини лекарства, а други, напротив, са по-скъпи. Като цяло, за да замените "Fluomizin", можете да използвате аналози - както скъпи, така и евтини, но те трябва да имат същия състав като оригиналното лекарство.

Можете да замените Fluomizin със следните средства: Terzhinan; "Candide B6"; "Хексикон"; "Вагицин"; Ливарол; "Кетоконазол"; Залейн; "Вагисепт"; "Gynoflor"; "Пимафуцин" и други.

"Utrozhestan" не е един от аналозите. Нежелателно е да го замените сами, трябва да се консултирате със специалист.

Аналозите по-евтини

Флуомизиновите свещи са скъпи. За подмяна могат да се използват по-евтини аналози, но първо трябва да се съгласите за избора си с Вашия лекар. Нека да опишем някои от тях.

"Хексикон"

Антивирусен противогъбичен антисептик, който произвежда антибактериален ефект върху грам-отрицателни, грам-положителни микроорганизми, инхибира активността на дрождоподобни гъбички и хламидии.

Активната съставка в състава на лекарството е хлорхексидин биглюконат. Спомагателното вещество е царевично нишесте. "Geksikon" е най-евтиният заместител на вагиналните супозитории "Fluomizin", който има идентична форма на освобождаване - вагинални торпедообразни двойноизпъкнали таблетки; вагинални супозитории.

"Geksikon" няма отрицателен ефект върху вагиналната микрофлора, но продължителната употреба може да предизвика устойчивост на вируси и бактерии към нея. По-специално, при лечение на гнойна инфекция, активното вещество може значително да намали своята активност..

Лекарството се използва в съответствие с инструкциите при лечението на:

 • екзоцервицит;
 • вагинална дисбиоза;
 • вагинит (трихомонаден, неспецифичен, смесен);
 • профилактично за предотвратяване на полово предавани болести (трихомониаза, генитален херпес, гонорея, сифилис, уреаплазмоза);
 • преди раждане или аборт, инсталиране на спирала вътре в матката.
 • алергични реакции;
 • свръхчувствителност към активната съставка.

Може да се възлага на момичета преди началото на сексуална активност само с разрешение на гинеколог.

Нежеланите прояви (дразнене на вулвата, парене, сърбеж) са редки, но ако се появят, трябва да замените лекарството.

"Geksikon" е евтин аналог на "Fluomizin", който е напълно способен да го замести с инфекции на урогениталния тракт. Цена - от 250 до 300 рубли.

Противогъбичен агент "Zalain"

Аналог със същата форма на освобождаване като тази на "Fluomizin" - вагинални супозитории в блистери. Активното вещество на състава е сертаконазол нитрат. Спомагателни компоненти: силициев диоксид, колоидна супозитория, витепсол.

Активното вещество сертаконазол (производно на бензотиофен, имидазол) има фунгициден, фунгистатичен ефект. Аналог "Zalain" често се предписва от гинеколози за потискащ ефект върху инфекциозните патогени, които провокират развитието на венерически заболявания и водят до лезии на вагиналната лигавица (кожа).

Активното вещество сертаконазол в състава на лекарството е активно срещу стафилококи, дерматофити и стрептококи. Действието му се основава на инхибиране на синтеза на ергостерол в мембранните структури на дрождоподобни бактерии и гъбички. Лекарството се предписва за вулвовагинална кандидоза, т.е. инфекция на вагиналната лигавица с гъбички Candida.

Лекарството не се предписва, ако съставът е непоносим. За жени по време на кърмене и бременност, само с по-голяма полза от вредата за бебето или плода. Също така е евтин аналог - около 500 рубли.

Лекарството "Livarol"

Евтин аналог, противогъбично лекарство за локално приложение в гинекологията, предназначено за лечение на инфекциозни гъбични лезии, които са чувствителни към активното вещество.

Инструментът се предлага под формата на торпедни свещи. Активната съставка е кетоконазол, т.е. производно на имидазолдиоксолан, което има фунгистатично, фунгицидно действие, потискащо размножаването и растежа на гъбична инфекция.

Помощни вещества: макрогол 1500, бутилоксианизол, макрогол 400.

Агентът е аналог, който активно инхибира синтеза на ергостерол в междуклетъчното пространство на микроорганизмите (стрептококи, дрожди, дерматофити, стафилококи).

Показания за употреба:

 • урогенитален херпес;
 • вулвовагинална кандидоза;
 • предотвратяване на гъбична инфекция с увреждане на вагиналната лигавица.

Трябва да се отбележи, че супозиториите Livarol могат да бъдат безполезни при лечението на бактериална вагиноза. Преди да използвате лекарството или в случай на странични ефекти, трябва да се консултирате с гинеколог.

 • първи триместър на бременността;
 • деца под дванадесет години;
 • индивидуална чувствителност.

В специални случаи е разрешено през втория и третия триместър на бременността. По време на кърмене - с повишено внимание. Означава "Livarol" има цена от 390 рубли.

Отзиви за лекарството

Според пациентите супозиториите от млечница Флуомизин имат доста висока цена и върху тях се възлагат големи надежди. Един курс е достатъчен за лечебен курс. Преди употреба, жените се съветват да навлажняват таблетката с вода, така че да се разтваря по-добре. Отбелязва се добра поносимост, липса на сърбеж и дразнене. Резултатът е приятен, многократните тестове са добри.

При жени с непоносимост към вагинални лекарства се появява сърбеж, силен дискомфорт, зачервяване. В този случай е задължително да се грижите за вагиналната микрофлора. Препоръчват се ферментирали млечни продукти. Въпреки дискомфорта обаче, лекарството е много ефективно..

Сред недостатъците са краткотраен или недостатъчен ефект, висока цена, неудобство при използване. Случва се в даден момент действието да отсъства или да е незначително.

Прегледахме инструкциите за употреба в гинекологията на супозитории "Флуомизин".

Флуомизин

Флуомизин: инструкции за употреба и рецензии

Латинско наименование: Fluomizin

ATX код: G01AC05

Активна съставка: Деквалиниев хлорид (Dequalinium chloride)

Производител: Rottendorf Pharma GmbH (Германия), MediNova (Швейцария)

Актуализация на описанието и снимката: 26.10.2018

Цени в аптеките: от 494 рубли.

Флуомизин е локално антисептично лекарство, използвано в гинекологията.

Форма на издаване и състав

Лекарствена форма на флуомизин - вагинални таблетки: бели, двойноизпъкнали, овални (1 блистер с 6 таблетки в картонена кутия).

Състав от 1 вагинална таблетка:

 • активно вещество: деквалиниев хлорид - 10 mg;
 • помощни компоненти: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Фармакологични свойства

Фармакодинамика

Деквалиниум хлоридът е кватернерно амониево съединение с широк спектър на антимикробно действие. Активен срещу повечето грам-положителни бактерии Streptococcus spp. (включително β-хемолитични стрептококи от групи A и B), Staphylococcus aureus, Listeria spp., грам-отрицателни бактерии Pseudomonas spp., Gardnerella vaginalis, Escherichia coli, Klebsiella spp., Serratia spp., Proteus spp., анаероби група D), протозои (Trichomonas vaginalis), гъби от рода Candida (Candida albicans, Candida tropicalis, Candida glabrata).

Фармакокинетика

Деквалиниум хлорид, когато се прилага интравагинално в изключително малки количества, се абсорбира в системната циркулация през вагиналната лигавица.

Метаболизира се до производно на 2,2-дикарбоксилна киселина.

Екскретира се през червата в неконюгирана форма.

Показания за употреба

 • бактериална вагиноза;
 • кандидозен / трихомонаден вагинит;
 • условия преди раждане и гинекологични операции (вагинална санитария).

Противопоказания

 • язвени лезии на епитела на шийката на матката и влагалището;
 • периодът преди началото на сексуалната активност;
 • индивидуална непоносимост към който и да е компонент на лекарството.

Инструкции за употреба на флуомизин: метод и дозировка

Вагиналната таблетка трябва да се вкарва дълбоко във влагалището (в легнало положение с леко свити крака) преди лягане вечер.

Препоръчителен режим: 1 вагинална таблетка на ден в продължение на 6 дни. Трябва да се даде пълен курс на терапия, за да се избегне рецидив..

Лечението по време на менструация трябва да бъде прекратено, след като приключи Флуомизин трябва да продължи..

Странични ефекти

В изключително редки случаи са възможни реакции на локално дразнене (ерозия), сърбеж, зачервяване или изгаряне на вагиналната лигавица (могат да бъдат свързани с признаци на вагинална инфекция, алергични реакции, треска.

Предозиране

Предозирането с интравагинална употреба е малко вероятно.

Няма информация за предозиране.

специални инструкции

Флуомизин съдържа допълнителни компоненти, които в някои случаи не се разтварят напълно във влагалището. В тази връзка останките от таблетката могат да бъдат намерени върху бельото, което не влияе върху ефективността на лекарството..

В случай на прекомерна вагинална сухота, в редки случаи има вероятност таблетката да остане неразтворена. За да се предотврати това, вагиналната таблетка трябва да се навлажни с вода преди поставянето (да се държи под течаща вода за 1 секунда).

По време на терапията се препоръчва да сменяте по-често бельото и подложките си. Ако след приключване на лечението клиничните признаци на инфекция продължават, трябва да се извърши второ микробиологично проучване за идентифициране на патогена и потвърждаване на диагнозата..

Препоръчва се да се въздържате от полов акт, докато използвате Флуомизин. За да се предотврати урогениталната реинфекция, е показано едновременно лечение на сексуални партньори..

Приложение по време на бременност и кърмене

Бременността и периодът на кърмене не са противопоказания за употребата на Флуомизин.

Използване от детството

Според инструкциите, Fluomizin не се предписва на момичета преди началото на сексуалната активност..

Лекарствени взаимодействия

Лекарството е несъвместимо със сапун и други анионни повърхностноактивни вещества.

Аналози

Аналозите на флуомизин са: Macmiror, Neo-Penotran, Hinofucin, Vagisept, Betadin, Geksikon, Metrovagin, Klion.

Условия за съхранение

Съхранявайте на място недостъпно за деца при температури до 25 ° C.

Срок на годност - 3 години.

Условия за отпускане от аптеките

Предлага се без рецепта.

Отзиви за Fluomisin

Отзивите за Fluomisin са предимно положителни. Лекарството може да се използва от жени по време на бременност / кърмене. Опаковката е предназначена за курс на лечение.

От недостатъците те показват високата цена на лекарството, както и обилното отделяне по време на лечението и (в някои случаи) недостатъчен или краткосрочен ефект. Рядко се съобщават странични ефекти, включително алергични реакции.

Цена за Fluomisin в аптеките

Приблизителната цена за Fluomizin (6 бр. В опаковка) е 728-850 рубли.

Флуомизин: цени в онлайн аптеките

Флуомизин 10 mg вагинални таблетки 6 бр.

Флуомизин вагинални таблетки. 10mg 6 бр.

Образование: I.M. Първи Московски държавен медицински университет Сеченов, специалност "Обща медицина".

Информацията за лекарството е обобщена, предоставя се с информационна цел и не замества официалните инструкции. Самолечението е опасно за здравето!

Антидепресантът Кломипрамин предизвиква оргазъм при 5% от пациентите.

Милиони бактерии се раждат, живеят и умират в червата ни. Те могат да се видят само при голямо увеличение, но ако са събрани заедно, ще се поберат в обикновена чаша за кафе..

Усмивката само два пъти на ден може да понижи кръвното налягане и да намали риска от инфаркти и инсулти..

Кариесът е най-често срещаното инфекциозно заболяване в света, с което дори грипът не може да се конкурира..

Нашите бъбреци са в състояние да прочистят три литра кръв за една минута.

Работата, която човек не харесва, е много по-вредна за психиката му, отколкото никаква работа.

Най-високата телесна температура е регистрирана при Уили Джоунс (САЩ), който е приет в болницата с температура 46,5 ° C.

Има много любопитни медицински синдроми, например компулсивно поглъщане на предмети. В стомаха на един пациент, страдащ от тази мания, са открити 2500 чужди предмета.

В опит да извадят пациента, лекарите често отиват твърде далеч. Така например, някакъв Чарлз Йенсен в периода от 1954 до 1994 г. оцелели над 900 операции за премахване на новообразувания.

Зъболекарите се появиха сравнително наскоро. Още през 19 век ваденето на лоши зъби е било част от задълженията на обикновения фризьор..

Четири филийки тъмен шоколад съдържат около двеста калории. Така че, ако не искате да се оправите, по-добре е да не ядете повече от две филийки на ден..

Падането от магаре е по-вероятно да ви счупи врата, отколкото падането от кон. Само не се опитвайте да опровергаете това твърдение..

Известното лекарство "Виагра" първоначално е разработено за лечение на артериална хипертония.

Във Великобритания има закон, според който хирургът може да откаже да направи операция на пациент, ако пуши или е с наднормено тегло. Човек трябва да се откаже от лошите навици и тогава може би няма да се нуждае от операция..

Освен хората, само едно живо същество на планетата Земя страда от простатит - кучета. Това са наистина най-верните ни приятели.

Простатната жлеза, или простатата, е жлезата с външна секреция на комплекса от мъжки генитални органи на бозайници, включително хората, през които урината преминава.

Антибиотик Medinova Fluomizin - преглед

Какви нежелани реакции на таблетките флуомизин съм изпитвал като пациент-гинеколог? Защо 2 звезди?

Използвах вагинални таблетки Флуомизин за първи път. Повечето дамски супозитории имат мазна основа, изтичат почти през целия следващ ден след употреба, така че през целия курс на лечение трябва да се мъчите с ежедневни подложки.

На следващия ден почувствах странични ефекти от Fluomisin: сухота, нямах нужда от подложка, хапчето не изтече навън..

На втория ден започнах да инжектирам следващото хапче, каква беше изненадата ми, когато открих, че предишното хапче не се е разтворило напълно за един ден! Това ме алармира, помислих си, може би върша нещо нередно, спомних си, че съм прочел инструкциите и там нямаше нищо необичайно, изглеждаше, че правя всичко, както беше казано там. Странно е, помислих си и реших да проуча инструкциите отново по-внимателно в търсене на странични ефекти и специални инструкции.

Флуомизин съдържа помощни вещества, които понякога не се разтварят напълно във влагалището.

За да предотвратите това, преди да поставите вагиналната таблетка, тя трябва да се навлажни с вода (за 1 секунда под течаща вода).

Тук беше невъзможно да се напише това в раздела Начин на приложение и доза?

В резултат на това имах няколко дни преди операцията и се страхувах, че хапчетата няма да имат време да се разтворят напълно до ден X. Затова използвах само 3 хапчета, завършвайки приложението 3 дни преди операцията. Но през това време 3 таблетки не се разтварят напълно, те започват да излизат точно в деня на операцията! Беше ужасно. Освен това отделянето изглеждаше ужасяващо, ако всичко беше наред преди лечението, след това след използване на таблетките Fluomizin зеленикаво отделяне е създадена картина на ужасна флора!

Не съм вземал анализи след лечението и не съм завършил курса на лечение, така че е трудно да се прецени ефективността на лечението, мога само да кажа, че след пълното разтваряне на таблетките, след няколко дни изписването се нормализира.

Написах това ревю, за да споделя спецификата на използването на Fluomisin таблетки. Моля, обърнете внимание, че се препоръчва да ги накиснете във вода. Не мога да нарека лечението с Флуомизин комфортно, причиняваше ми само неприятни усещания и емоции.

Насърчавайте отделянето на храчки за един или двама! Но какво ще кажете за вредата по време на приложението? Azz 200

Как да пием правилно парацетамол, така че да действа и температурата да падне?

Как засилих имунитета на детето си, свидетелство с доказателства: Имунал.

Ще диша масло защити през студения сезон?

Друго лекарство, предписано от лекар, което не е помогнало, но е навредило: Omez.

Флуомизин

Състав

1 таблетка съдържа 10 mg декалиниев хлорид.

Допълнителни вещества: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат.

Формуляр за освобождаване

Белите двойноизпъкнали вагинални таблетки (супозитории Флуомизин - грешно наименование) са с овална форма. 6 таблетки в контурна опаковка, 1 опаковка в картонена кутия.

фармакологичен ефект

Фармакодинамика и фармакокинетика

Фармакодинамика

Активното вещество на лекарството е амониево съединение с екстензивен антимикробен ефект. Лекарството действа върху повечето грам-положителни микроорганизми от рода Streptococcus (включително бета-хемолитични щамове A и B) Listeria, Peptostreptococcus; Стафилококус ауреус; гъбички от рода Candida; грам-отрицателни микроорганизми Escherichia coli, Gardnerella vaginalis; микроорганизми от родовете Pseudomonas, Serratia, Klebsiella, Proteus; както и Trichomonas vaginalis.

Фармакокинетика

Когато се прилага интравагинално, много малко количество деквалиниев хлорид навлиза в системната циркулация и се трансформира в дикарбоксилна киселина, която след това се екскретира през червата.

Показания за употреба

 • Трихомонаден вагинит;
 • кандидозен вагинит;
 • бактериална вагиноза;
 • саниране на вагиналната кухина преди гинекологични интервенции и раждане.

Противопоказания

 • употребата на лекарството е забранена преди началото на сексуалната активност;
 • язвени лезии на шийката на матката и вагиналната лигавица;
 • алергия към лекарствени компоненти.

Странични ефекти

Рядко са възможни локални явления под формата на сърбеж, дразнене, хиперемия на лигавицата, изгаряне на влагалището. Нежеланите събития също трябва да бъдат разграничени от симптомите на вагинална инфекция. Алергичните реакции и треската са изключително редки.

Инструкции за употреба на флуомизин (начин и дозировка)

Хапчето се вкарва във влагалището възможно най-дълбоко преди лягане, огъвайки краката, в хоризонтално положение на торса.

Свещи Fluomizin, инструкции за употреба

Стандартният режим на дозиране е употребата на 1 таблетка на ден.

По време на менструацията приложението трябва да бъде спряно и продължено след приключването му. Пълният курс на терапия, който се препоръчва да се проведе, за да се избегне рецидив, е 6 дни.

Предозиране

При интравагинална употреба на таблетки предозирането е изключително малко вероятно..

Взаимодействие

Флуомизин е несъвместим със сапун и други анионни повърхностноактивни вещества.

Условия за продажба

Условия за съхранение

Да се ​​пази далеч от деца. Съхранявайте при температури до 24 градуса.

Срок на годност

специални инструкции

Таблетките включват спомагателни компоненти, които може да не се разтворят напълно във вагиналната кухина. В резултат на това по-късно остатъкът от таблетката може да бъде намерен в прането. Това не влияе върху ефективността на лекарството..

При прекомерна сухота на вагиналните лигавици има вероятност таблетката да не се разтвори. За да се предотврати това явление, което се случва много рядко, преди да използвате таблетката, тя трябва да се намокри с вода..

По време на лечението се препоръчва по-често да сменяте спално бельо и подложки. Ако след завършване на терапията симптомите на инфекцията продължават, трябва да се извърши повторно микробиологично изследване, за да се потвърди диагнозата..

По време на лечението се препоръчва да се въздържате от полов акт. За да се предотврати повторна инфекция, лечението на сексуалните партньори трябва да се извършва едновременно.

Лекарството не влияе върху способността за шофиране на кола.

Аналози на флуомизин

Цената на аналозите на Fluomisin, които са посочени по-горе, е по-малка или сравнима с цената на самия Fluomisin.

По-често се предписват и използват аналози на свещи (което означава формата на освобождаване), тъй като те са по-лесни за въвеждане и са по-често срещани и по-евтини.

За деца

Забранено е употребата на описания агент преди началото на сексуалната активност.

Флуомизин по време на бременност и кърмене

Супозиториите Fluomisin по време на бременност и кърмене са разрешени за употреба през всички периоди. Прегледите на свещите по време на бременност не разкриват никакъв отрицателен ефект върху майката или плода.

Отзиви за Fluomisin

Интернет форумът и рецензиите за супозиториите Fluomisin сред пациенти в болници разкриват редица недостатъци на описания инструмент. Сред тях: недостатъчен или краткосрочен ефект, неудобство при администриране, висока цена. От предимствата посочват възможността за употреба по време на бременност.

Мога ли да използвам лекарството за ерозия на шийката на матката?

Да, можеш. Ерозията на шийката на матката не принадлежи към категорията на язвени лезии на лигавицата.

Флуомизин цена къде да купя

Цената на свещите Fluomizin No. 6 е средно 700-800 рубли в Русия. Цената на свещите в Украйна в определената опаковка варира от 235 до 305 гривна (за сравнение, в град Харков е 280-300 гривна, а в Одеса - 240-260 гривна).

Флуомизин за лечение на гинекологични заболявания: инструкции и аналози

Флуомизин е антисептично лекарство, използвано за лечение на гинекологични заболявания с различна етиология на произход. Описанието на основните характеристики на лекарството ще ви помогне да се запознаете с полезните свойства на лекарството.

Фармакологични свойства, състав и форми на освобождаване

Действието на Флуомизин се основава на съдържанието на активното вещество деквалиниум хлорид, което потиска развитието на патогенни микроорганизми от различни видове. Абсорбцията на лекарството е малка и след известно време веществото се отделя от организма по естествен път.

Съставът на Fluomisin се основава на съдържанието на основните и спомагателните компоненти:

 • деквалиниев хлорид;
 • микрокристална целулоза;
 • монохидрат лактоза;
 • магнезиев стеарат.

Лекарството се представя под формата на вагинални таблетки, опаковани в специални картонени кутии от 5 броя.

Срещи, противопоказания, странични ефекти

Флуомизин има следните показания за употреба:

 • Трихомонаден вагинит;
 • кандидозни прояви;
 • бактериална вагиноза;
 • превантивни мерки преди раждане и гинекологични операции.

Лекарството има и някои противопоказания:

 1. язвени прояви по лигавиците на влагалището и шийката на матката;
 2. заявление за девственост;
 3. алергия към активното вещество.

Употребата на Флуомизин може да причини развитието на странични ефекти от следното естество:

 • подуване на вагиналната лигавица;
 • сърбеж и парене;
 • алергични прояви;
 • състояние на треска (това явление се среща доста рядко).

Появата на негативни симптоми след употреба на лекарството предполага прекратяване и консултация с лекуващия лекар! Бяло, сирене след отделянето на флуомизин е доста често срещано явление и е границата на нормата..

Методи за използване на лекарството

Инструкциите за употреба на Fluomizin се състоят в интравагинално приложение на лекарството, за предпочитане преди лягане. Таблетките се прилагат в хоризонтално положение със свити колене. В зависимост от вида на патологията и състоянието на пациента се различават следните дозировки на лекарството:

 • стандартната употреба на лекарството е 1 таблетка през целия ден. Лечението продължава, докато се появят признаци на подобрение и курсът се фиксира с превантивни мерки до пълно възстановяване;
 • употребата на Fluomisin по време на бременност и кърмене не е забранена, тъй като лекарството няма тежки компоненти в състава на лекарството. Продължителността на лечението се предписва от лекуващия лекар, в зависимост от развитието и тежестта на патологията;
 • приемането на Флуомизин по време на менструация не се препоръчва, тъй като ефективността на лекарството е значително намалена и тази употреба може да донесе дискомфорт;
 • наличието на млечница предполага използването на флуомизин в комбинация със сложни методи на лечение или след основната терапия като профилактично средство.

Клиничните данни за предозиране на лекарства не са проучени. Ако лекарството попадне вътре, се препоръчва симптоматично лечение под формата на прием на адсорбиращи лекарства и стомашна промивка.

Флуомизин се предлага в търговската мрежа и не изисква специална медицинска рецепта. Срок на годност 3 години. След изтичане на времето използването е строго забранено! Условия за съхранение при температура не по-висока от 24 градуса на сухо и тъмно място, недостъпно за деца.

Допълнителни инструкции и аналози

Наличието на прекомерна сухота на влагалището е причината за непълно разтваряне на вагиналната таблетка, поради което преди употреба тя трябва да бъде потопена във вода за няколко секунди за по-нататъшна пълна резорбция на веществото в тялото..

Когато използвате Fluomisin, трябва да се спазва лична хигиена и, ако е възможно, да сменяте спално бельо и чорапи възможно най-често. Преминаването на курса на лечение предполага пълно отстраняване на патологията и ако се появят симптоми с повтарящ се характер, трябва да се извърши микробиологично изследване и диагнозата да се потвърди.

Лекарството не е забранено при шофиране на кола и работа с други устройства, които изискват концентрация на внимание, тъй като не влияе на помътняването на съзнанието. Цената на Fluomizin е в диапазона от 700-800 рубли и зависи от региона на страната.

Страничните ефекти или противопоказанията на лекарството са причината за забраната за употребата му, поради което като заместител можете да използвате близки аналози на флуомизин, описани в списъка по-долу:

 1. Бетадин. Ефективен аналог на флуомизин, представен под формата на разтвор, мехлем и вагинални супозитории. Обхватът на лекарството е лечение и дезинфекция на заболявания с различна етиология. Противопоказания: употребата на радиоактивен йод, алергия към активното вещество, бременност, кърмене, възрастова категория на деца под 1 година. Цена 180-220 рубли.
 2. Хексикон. Евтин заместител на оригиналното антисептично дезинфектантно действие под формата на вагинални супозитории, разтвор, гел. Лекарството е предназначено за лечение на гинекологични заболявания с инфекциозен произход. Употребата на лекарството не се препоръчва при атопичен дерматит, свръхчувствителност към основните компоненти на състава и детска възраст. Цена 180-200 рубли.
 3. Макмирор. Един от най-ефективните аналози на Fluomizin под формата на бели таблетки. Основното вещество Nifuratel осигурява антибактериалните свойства на лекарството. Показания за употреба: лечение на чревни заболявания, инфекции на пикочно-половата система, вулвовагинит. Лекарството практически няма противопоказания и е забранено при развитие на алергии към компонентите на състава. Цена 800-850 рубли.
 4. Клион. Евтин заместител на Флуомизин с антипротозойно и антибактериално действие. Основното вещество Метронидазол инхибира развитието на патогенни микроорганизми и насърчава унищожаването на различни видове бактерии. Противопоказания: чернодробна и бъбречна дисфункция, епилепсия, левкопения, бременност, кърмене. Цена 200-220 рубли.
 5. Хинозол. Сравнителен аналог на оригинала под формата на специален прах. Наличието на оксихинолин в състава допринася за дезинфектант, антибактериален ефект на лекарството. Лекарството е предназначено за лечение и измиване на различни инфекциозни патологии. Цена 200-250 рубли.

За да намерите ефективен аналог на Fluomisin, най-добре е да получите препоръка от Вашия лекар, който ще избере безопасно и ефективно лекарство.!

Отзиви

Отзивите за Fluomizin имат смесени отговори. Жените, използвали лекарството, споменават редица недостатъци под формата на неудобна употреба и високи цени на лекарството. Освен това сред потребителите има добра ефикасност на таблетките по време на бременност..

Можете да оставите вашите отзиви за Fluomisin, те ще бъдат полезни за други потребители на сайта!

Елена, Томск

Лекарят ми предписа Флуомизин, когато колпитът се възпали много! Имаше неустоим сърбеж и усещане за парене в областта на гениталиите, което причиняваше много голям дискомфорт! След употребата на лекарството неприятните симптоми изчезнаха на третия ден и здравословното състояние се подобри значително! Таблетките са ефективни, но начинът на приложение е неудобен, тъй като по-голямата част от лекарството остава върху бельото! Но като цяло лекарството възстановява микрофлората и спасява от различни гъбички и инфекции.!

Марина, Стари Оскол

Използвах Флуомизин преди раждането за профилактика на гъбички, тъй като той няма противопоказания и практически не се абсорбира вътре! Курсът на лечение продължи една седмица, 1 брой на ден. Нямаше странични ефекти и се опитах да инжектирам таблетките преди лягане за най-добър ефект. След като се подложих на терапия, направих вагинална цитонамазка и тестовете бяха абсолютно чисти! Идеален за предотвратяване на инфекции!

Олга, Симферопол

Лекувам млечница от дълго време и лекарят ме посъветва да използвам Fluomizin като фиксатор в продължение на 5 дни. Искам да кажа, че лекарството обикновено е нормално, но неговите недостатъци могат да бъдат наречени не много удобно приложение, тъй като таблетката не се разтваря и половината просто не отива по предназначение! Цената също е скъпа за такова лекарство и можете да намерите по-евтини аналози! Е, като цяло лекарството е използваемо.!

Флуомизин представлява редица ефективни лекарства за лечение и профилактика на различни видове гинекологични патологии. Предимството на лекарството е липсата на сериозни противопоказания и странични ефекти. Правилното използване на лекарството и спазването на всички предписани дози са ключът към бързото избавяне от възникналото заболяване.!