Голямо изключително щастие е - да носиш нов живот под сърцето, да чувстваш единство с него, да чувстваш отговорност. Дава се само на бременна жена и на никой друг на света! Но за съжаление този период може да засенчи много неща. Вярно е също така, че по време на бременност и жената, и нероденото бебе са изложени на някои опасности и по-специално са изложени на висок риск да бъдат засегнати от генитални инфекции. Патогенната флора представлява опасност за самата бременност, за жената и плода, които могат да бъдат заразени по време на преминаването на родовия канал. Следователно, всяко от тези заболявания трябва да бъде излекувано непременно преди раждането..

В голям брой случаи Флуомизин може да помогне за унищожаването на инфекцията по време на бременност..

Когато Fluomisin се предписва по време на бременност?

Флуомизин се отнася до антисептични лекарства, които се използват интравагинално, т.е. чрез въвеждане във влагалището. Това са вагинални хапчета.

Активната съставка на Fluomizin е деквалиниум хлорид, който има висока активност срещу повечето патологични микроорганизми: грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, както и протозои. След въвеждането във влагалището таблетката започва да се разтваря, образувайки висока концентрация на декалиниев хлорид: патогенната флора се унищожава.

Флуомизин има широк спектър на действие и се предписва на жени в редица случаи:

 • при лечение на генитални инфекции (кандидозен и трихомонаден вагинит, бактериална вагиноза);
 • за рехабилитация на родовия канал преди раждане;
 • като подготовка за гинекологична хирургия.

Вагинитът доста често се обостря по време на бременност поради намаления имунитет на жената. В допълнение към ужасния дискомфорт, той представлява и реална заплаха за майката и детето. За лечение на вагинит гинеколозите често препоръчват Fluomizin на своите отделения. Само малка част от него се абсорбира в кръвта, но веднага се екскретира през ректума. Следователно, Fluomisin се счита за безопасен по време на бременност..

Флуомизин по време на бременност: инструкции

Лечението с флуомизин по време на бременност е 6 дни. Едно от предимствата на лекарството, както лекарите, така и пациентите, го нарича бързодействащ ефект: симптомите на инфекцията изчезват след няколко дни - и възстановяването настъпва доста бързо. По този начин ефектът на лекарството върху плода е сведен до минимум..

Флуомизин

Кой е бил предписан, кой ги е използвал, моля споделете!

 • Комплект за първа помощ за бъдеща майка
 • * Общностни правила
 • Изключено
 • Посещения на лекар и LCD
 • Анализи
 • Диагностика
 • Състояние и здраве на плода
 • Бременност с хронични заболявания
 • miscellanea
 • Болници за майчинство и перинатални центрове

Потребителски коментари

 • 1
 • 2

Флуомизин помага при всеки колпит, вагинит. Това са вагинални таблетки, които могат да се използват дори без предварително изследване за бактерии. Там в състава има някакво вещество, което бързо убива всички вредни микроби във влагалището. Лечението им е много просто: в продължение на 6 дни преди лягане, когато вече сте в леглото, си поставете хапче във влагалището. Що се отнася до мен, чудесен вариант. Във всеки случай съм щастлив, че моят приятел ми препоръча това лекарство своевременно.

Лекарят ми предписа две опаковки от 12 таблетки, но инструкциите за лечение на кокошки съдържат 6 таблетки, мога ли да го приема както ми е предписал лекарят?

Сложих и на 3-тия ден, но сърбежът беше ужасен и все още е. Чакам и се надявам, че на 6-ия ден ще работят.

Как сте? Лекарството помогна?

Благодаря. Ще чакам 5-6 дни.

Странно, флуомизин е швейцарско лекарство с много високо качество, едва след като симптомите ми на вагиноза спряха да се появяват отново. И, вероятно, всичко е индивидуално, за мен те са много по-удобни от свещите, те се разтварят перфектно, бельото почти дори не цапа)

Те също бяха предписани, но изобщо не се усвояват от мен ((((разбира се може да е така замислено, но не ми харесва фактът, че след 12 часа таблетката практически не се разтваря.

Момичета, оставете курса - 6 свещи, както е предписано. През нощта, както винаги, беше отмито с Vagilak, не беше много трудно да се поставят свещи. Изписването преди лечението беше някаква лигавица, G каза, че това е възпаление и трябва да се отстрани. Оставих го за 6 дни, както се очакваше. Акцентът изчезна! Това е, това е. Но закъснението е вече 9 дни, ще отида на ехограф, ще разбера..

Екатерина, флуомизин помага ли ви при високи левкоцити? Сега имам същия проблем... И колко дни го използвахте?

Някой правил ли е секс с Fluomisin? И тогава едва наскоро прочетох в инструкциите, че не се препоръчва.

Много ми помогна, лекувах колпит и млечница. Той има широк спектър от ефекти. По време на бременност можете

Сложих ги, когато лекувах хламидия + видях и Vilprofen!, А сега го сложих, лоша цитонамазка. pisapriy си струва)

Момичета, лекарят предписа супозитории Fluomizin, някои от вас бяха лекувани с име?

http://candidos.ru/gynoflor/ прочетете за gynoflor. не забравяйте да съхранявате в хладилник, така че полезните бактерии да не умрат.

 • не показвай името ми (анонимен отговор)
 • Абонирай се
 • бизнес публикация Подробно >>>
 • Днес
 • Вчера
 • 7 дни
 • 30 дни
  • Помогне
  • Условия за ползване

  © KidStaff - лесен за закупуване, удобен за продажба!

  Дайте съвет, споделете, разкажете

  Използването на този уебсайт означава приемане на неговите Условия за ползване.

  Инфекции по време на бременност

  Към страницата

  Здравейте! Аз съм нов в този форум, моля, заведете ме на ваше място и ми помогнете, който може да направи всичко (може би съм написал грешната тема - извинете, ако това) Бременност (по-точно) 11 седмици 5 дни. В жилищния комплекс е взета цитонамазка за анализ и там е установено повишено съдържание на левкоцити (30-40).
  Моят лекар каза, че това е някакво възпаление (тя не е предписала допълнителни изследвания - въпреки че обикновено е много внимателна), и ми изписа вагина. свещи "Флуомизин". Чувствам се добре (без сърбеж и т.н.).
  Писах на онлайн консултацията, те отговориха, че „не се нуждаете от лечение, тъй като в началото на бременността започва да се образува цервикална запушалка, която се състои от слуз и левкоцити (следователно бели на вид). Не се лекува броят на левкоцитите, а инфекцията, която не сте открити. И ако има млечница, това е норма за бременността. " Момичета, какво да правя? Трябва ли да използвам свещи или не? Някой ползвал ли е тези? - колко вредни са те за такъв период?

  Флуомизин е много готино нещо и абсолютно не е противопоказано по време на бременност. За разлика от Пимафуцин, който действа само върху гъбички, Флуомизин има широк спектър на действие: както стрептококи, така и стафилококи и същите гъби. Тъй като вашият лекар очевидно е решил да не разбере коя конкретна инфекция е причинила левкоцитите, тя незабавно е предписала лекарство с широк спектър, за да убие всичко. какво можеш да убиеш.

  Проблемът е доста по-различен. Ако инфекцията се е заразила за толкова кратко време, тогава има шанс тя да се изкачва все повече и повече. Имунитетът пада. По-добре би било да запазите Fluomisin за последно, преди раждането, когато е много важно да сканирате напълно родовия канал. Затова ми се струва, че не би било зле за вас по някакъв начин да преминете бактериална култура, за да определите какъв вид инфекция. Ако това е обикновена гъбичка, тогава засега можете да се справите с пимафуцин. И ако някой друг боклук, то вече флуомизин.

  И той няма да навреди на бебето, не се страхувайте. Тествано от мнозина

  Деца:
  Илюша и Миша

  Състояние: Офлайн

  Деца:
  Дъщеря - 31.07.2006 г. Син - 17.09.2008 г. Син - 13.11.2014 г.

  Състояние: Офлайн

  И аз имах, и то неведнъж

  Ако не се появи за първи път, значи е добре!

  Състояние: Офлайн

  Здравейте всички! Прочетох цялата тема! Много информативен. Момичета и ако херпес изскочи на лицето, около 1-2 седмици от бременността.
  Херпис не е нищо ново за мен, живеем с него от 12-годишна възраст. Появява се много рядко, максимум веднъж годишно, ако се простудя или както сега купя и замръзна. Тук всички говорят за гинитала, никога не съм имал такова нещо. Херпис на лицето, или по-точно на устната, това е много страшно.

  Не се притеснявайте, няма абсолютно нищо лошо в това. Ако го познавате отдавна, значи тялото ви отдавна е имунизирано срещу него. Можете да мажете с външни мехлеми (Gerpevir, Zovirax), те действат само локално върху областта, която сте намазали. Напротив, ако изчакате да мине от само себе си, тогава ще отнеме много време и съответно ще ви създаде дискомфорт..
  За това многократно бяха задавани въпроси в www.likar.info раздел „консултации“ - „акушер-гинеколог“. Ако искате, можете да търсите, ще намерите отговорите на лекарите.

  И дори да не правите нищо с него, всичко е наред, гениталният херпес е съвсем различен вирус (между другото, понякога херпесът също се появява при мен). Повишаване на имунитета!

  добавено след 11 минути:

  Така че можете да мажете с намазки и да не се притеснявате!

  "Флуомизин" по време на бременност: прегледи, инструкции за употреба

  Супозиториите "Fluomizin" по време на бременност се използват доста често, тъй като жените могат да срещнат инфекциозни заболявания, докато носят дете. Появата на патогенна микрофлора може да бъде по различни причини. Това често се дължи на стрес, влошаване на имунната система и инфекции и гъбички..

  Характеристика на лекарството

  Според прегледите, "Флуомизин" по време на бременност помага за премахване на генитални инфекции, които са от голяма опасност за плода. Активното вещество на това лекарство е декалиниум хлорид и други помощни компоненти.

  Микробите са чувствителни към компонентите на лекарството, върху които действат и напълно потискат своята активност. Само след няколко дни употреба на лекарството, резултатът ще бъде забележим. Този антисептик действа много бързо и промяна в характера на отделянето може да бъде забелязана почти веднага..

  След като таблетката се постави във влагалището, тя веднага започва да се разтваря и в резултат се образува значителна концентрация на активното вещество. Това води до унищожаване на болестотворни организми.

  Инструкции за употреба

  Лекарството Fluomizin често се използва по време на бременност. Инструкциите за употреба са доста прости, тъй като трябва да използвате само 1 таблетка на ден. За целта лекарството се инжектира дълбоко във влагалището, за предпочитане точно преди лягане, легнало по гръб и сгънало колене.

  Само 6 таблетки са достатъчни за курс на терапия. През това време можете напълно да премахнете всички проблеми на тялото. Струва си да се отбележи, че това лекарство има различни странични ефекти, които трябва да бъдат изследвани преди употреба..

  Показания за употреба

  Супозитории "Fluomizin" по време на бременност се предписват на жени в такива случаи:

  • лечение на генитални инфекции;
  • рехабилитация на родовия канал преди раждане;
  • дезинфекция преди операция.

  Приложение по време на бременност

  Тъй като този антисептик практически няма противопоказания, той може да се използва през цялата бременност. По принцип гениталните инфекции могат да бъдат открити по време на проучване през първия триместър. Лекарството "Флуомизин" по време на бременност през 1-ви триместър се използва само според указанията на лекаря, ако ползата е много по-голяма от възможната вреда за плода.

  Инфекциозните заболявания на репродуктивната система на жените се изострят главно през втория, третия триместър на бременността, както и непосредствено преди раждането. Имунитетът на жената през този период е значително намален и инфекцията лесно попада в тялото. Вагинитът представлява заплаха за здравето на бременна жена и дете, което може да се зарази по време на раждането. Освен това вагинитът носи значителен дискомфорт на жената..

  Често "Fluomizin" се предписва за пренатална хигиена, за да предпази детето от генитална инфекция. Независимо от гестационната възраст, Fluomizin може да се използва за лечение на следните заболявания:

  • млечница;
  • вагинит;
  • хламидия.

  Лекарството "Флуомизин" в ранните етапи на бременността може да се приема само след консултация със специалист, тъй като има определени противопоказания. Лекарството започва да действа веднага след въвеждането във влагалището и абсорбцията настъпва в минимални количества, което изключва възможността за проникването му в кръвния поток и след това към плода.

  Разпределения след използване на свещи

  В малко количество може да има отделяне след "Флуомизин" по време на бременност, тъй като това лекарство може да изтече. За да се премахнат последствията, е необходимо по време на терапията:

  • внимателно следете хигиената;
  • следвайте препоръките на лекаря;
  • спрете да използвате по време на менструация.

  Струва си да се отбележи, че ако веднага след въвеждането на супозитории, изхвърлянето е твърде силно, това може да е признак на повтарящ се възпалителен процес, както и влошаване на благосъстоянието. Следните признаци могат да показват нарушения в тялото:

  • покачване на температурата;
  • интензивен сърбеж;
  • освобождаването на кръвни съсиреци.

  Необходимо е своевременно да се консултирате с лекар, за да предотвратите по-сериозни последици, както и да спрете приема на лекарството. Ако пренебрегнете тези проблеми, тогава може да възникне възпалителен процес на матката, както и бъбреците с бързо нарастване на симптомите..

  Какво може да бъде опасно "Флуомизин"

  Лекарството "Флуомизин" за млечница по време на бременност може да бъде вредно, поради което трябва да се предписва изключително от лекуващия лекар, като се вземат предвид всички налични индикации и противопоказания. Въпреки това, при повечето жени те изобщо не провокират никакви странични ефекти..

  В случай на увреждане на вагиналната лигавица, това лекарство е строго забранено, тъй като може да предизвика влошаване на благосъстоянието. В случай на нежелани реакции е задължително да се свържете с лекуващия лекар, който може да спре курса на терапия или да предпише аналози.

  Когато използвате лекарството "Флуомизин", не трябва да правите секс. Курсът на терапия предполага изключване на полов акт, тъй като в противен случай лечението ще бъде безсмислено. Партньорът трябва да се подложи на абсолютно същото лечение, за да елиминира риска от повторна инфекция.

  Противопоказания за употреба

  Според прегледите, "Флуомизин" по време на бременност не може да се комбинира с продукти, съдържащи анионни повърхностноактивни вещества. Струва си обаче да се отбележи, че такива средства са опасни сами по себе си и са строго забранени да се използват по време на бременност. Когато въвеждате първите таблетки, трябва внимателно да наблюдавате реакцията на тялото си, тъй като могат да се появят странични ефекти..

  "Флуомизин" по време на бременност отзиви са предимно положителни, тъй като хапчетата действат достатъчно бързо и ефективно. Въпреки това, тъй като при употребата на това лекарство все още се наблюдават странични ефекти, трябва да се внимава особено.

  Освен това трябва да се има предвид, че употребата на абсолютно всякакви лекарства, включително вагинални хапчета, е строго противопоказана през първия триместър на бременността. Ето защо, преди да проведете лечение, трябва да обмислите внимателно всичко и да ги използвате само ако е абсолютно необходимо. Ако е възможно, изчистването на родовия канал трябва да се извърши почти преди самото раждане..

  Флуомизин вагинални таблетки могат да се използват съвсем спокойно, тъй като при повечето жени те не предизвикват абсолютно никакви странични ефекти. Въпреки това, в някои случаи може да има сърбеж, парене и леко повишаване на температурата. В този случай не забравяйте да се консултирате с лекар..

  Най-добрите аналози

  Ако по някаква причина не е възможно да се използва продуктът Fluomizin, той може да бъде заменен с аналози. Лекарството "Terzhinan" се счита за по-достъпно. В допълнение, сред популярните аналози са следните:

  • "Хексикон";
  • "Вагисепт";
  • "Gynofor";
  • "Пимафуцин";
  • "Кетоконазол";
  • "Zalain".

  Лекарството "Utrozhestan" не се прилага за аналози. Не се препоръчва да използвате лекарството самостоятелно, трябва да се консултирате с лекар, който ще избере най-добрия вариант.

  Отзиви за лекарството

  Лекарството "Флуомизин" по време на бременност има предимно положителни отзиви, тъй като помага бързо да се справи с инфекциозни заболявания на гениталната област и действа главно локално. Трябва обаче да се отбележи, че това лекарство е строго забранено да се използва за лечение на млечница:

  • деца;
  • жени, които не са сексуално активни;
  • ако имате алергия;
  • при наличие на язви на вагиналната лигавица.

  Много пациенти отбелязват, че при използване на това лекарство не са наблюдавани странични ефекти и буквално за няколко дни е било възможно да се отървете от млечница и допълнително да санирате родовия канал.

  Някои пациенти отбелязват, че не е много удобно да се използват вагинални таблетки и след използването на това лекарство има известен дискомфорт. Таблетките не са много удобни за инжектиране, те се чупят и ронят, а част от продукта изтича и оцветява прането.

  Свещи "Fluomizin": инструкции за употреба, показания, състав, аналози, рецензии

  Супозиториите "Fluomizin" са средство, с което жените трябва да се справят все по-често, тъй като инфекциите в гинекологията са особено изразени. Появата на патогенна флора се причинява от различни причини. На фона на намален имунитет в интимната сфера се появяват дълбоки и чести стресове, инфекции и гъбички.

  Състав на свещи "Флуомизин", форма на освобождаване, опаковка

  Лекарството се произвежда под формата на бели вагинални таблетки, двойно изпъкнали и овални. Активната съставка в едно парче е 10 милиграма деквалиниев хлорид.

  Спомагателни компоненти: лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза. В блистерни опаковки от шест супозитории.

  Защо се предписват свещи "Fluomizin"??

  Показания

  Вагиналните таблетки се предписват за:

  • вагинална санитария преди раждане и гинекологични операции;
  • трихомонаден вагинит;
  • кандидозен вагинит;
  • бактериална вагиноза.

  Лекарството трябва да бъде предписано от лекар.

  Инструкции за употреба на супозитории

  Инструкциите за употреба на свещи "Fluomizin" са много прости. Една таблетка се прилага веднъж дневно. Трябва да се вкара във вагиналната кухина възможно най-дълбоко, за предпочитане вечер, непосредствено преди лягане, докато огъвате краката си и лежите по гръб.

  Свещи "Флуомизин" по време на менструация не се препоръчва да се поставят, след края на курса на лечение се възобновява.

  Трябва да се отбележи, че като цяло са достатъчни съответно шест дни и шест таблетки. Такъв период на лечение ви позволява напълно да премахнете нарушенията в тялото. Само приемането на лекарството правилно не е достатъчно, трябва да обърнете внимание и на страничните ефекти.

  Странични ефекти

  Какво друго ни казва инструкцията за употреба за свещи "Fluomizin"??

  Лекарството има странични ефекти, трябва внимателно да прочетете инструкциите, преди да го използвате.

  Те включват следните симптоми:

  • сърбеж;
  • изгаряне;
  • треска;
  • зачервяване на лигавицата.

  Противопоказания

  Флуомизин вагинални таблетки също имат редица противопоказания, които включват:

  • прекомерна чувствителност;
  • възпаление в кухината на маточната шийка;
  • язвени лезии на кухината на вагиналния епител.

  Нежелателно е да се използва деквалиниев хлорид преди началото на интимния живот. Но е строго забранено употребата на лекарството, дори при тежка млечница, при следните категории пациенти:

  • жени, които не са сексуално активни;
  • деца;
  • пациенти, страдащи от тежка алергична реакция към лекарството;
  • пациенти с язви на вагиналната лигавица.

  Лекарството има прост механизъм на действие, тъй като неговите компоненти засягат патогенните бактерии, като ги убиват и по този начин нормализират дейността на репродуктивната система. Вече беше казано, че не се препоръчва използването на лекарството по време на менструация, тъй като кръвните секрети ще премахнат лекарството веднага след приложението, то се разтваря с висока скорост. Лекарството се използва по време на кърмене и бременност само ако има сериозни индикации и само след преминаване на всички тестове, които позволяват да се установи възможно най-точно заболяването и неговата тежест.

  Продължаваме да разглеждаме инструкциите за употреба в гинекологията на супозитории "Fluomizin".

  Прием на хапчета по време на бременност

  Лекарите смятат, че е най-добре да избягвате лекарства като алкохол, антибиотици, храни, които могат да навредят на здравето, евтини витамини по време на бременност.

  По време на бременността женското тяло не само е отслабено, но също така се нуждае само от полезни вещества, които подобряват функционирането на всички негови системи, не засягат детето. На фона на хормонални промени, настъпващи в тялото, флората на репродуктивната система се променя, което е причината за образуването на полова инфекция, особено ако жената има няколко интимни партньора едновременно.

  Независимо от тримесечието, бременните жени имат право да използват супозиториите Fluomizin само след консултация с гинеколог. Трябва да се помни, че това е едно от тези лекарства, които са разрешени при носене на бебе, дори когато се лекуват следните нарушения в организма: вагинит, хламидия, млечница.

  По време на бременност се използват само вагинални таблетки. Една свещ съдържа 10 милиграма такова важно вещество като деквалиниум хлорид.

  В съответствие с инструкциите за употреба, Fluomisin свещите се използват за:

  • цистит;
  • колпит;
  • подготовка за интервенции в репродуктивната система;
  • рехабилитация на родовия канал;
  • трихомониаза;
  • кандидоза.

  Лекарството започва да действа веднага след въвеждането във вагиналната кухина, абсорбцията на лигавицата се извършва в минимален обем, което изключва навлизането на веществото в кръвта и плода.

  специални инструкции

  Трябва да се отбележи, че има специални инструкции относно употребата на вагинални таблетки "Флуомизин".

  Малкият разряд не трябва да се плаши, тъй като лекарството съдържа няколко спомагателни компонента, които не могат да се разтворят във вагиналната кухина. Това обстоятелство не намалява ефективността на лекарството.

  При това състояние при жена, като вагинална сухота, се препоръчва таблетките да се навлажняват с вода преди употреба..

  По време на целия курс на лечение трябва да използвате специални хигиенни подложки, те трябва да се сменят по-често от обикновено, освен това, благодарение на това, бельото няма да се повреди.

  В случай на оставащи нарушения на репродуктивната система след лечение, се препоръчва да се извърши повторен микробиологичен анализ, който ще определи проблема и ще постави диагнозата по-точно.

  За предотвратяване на урогенитална инфекция се препоръчва едновременно лечение на двамата партньори.

  Назначаването се извършва изключително от специалист и само след вземане на цитонамазка; провеждане на необходимите изследвания; потвърдете диагнозата.

  Лекарството без това е строго забранено за употреба, тъй като може изобщо да не е ефективно срещу определени видове бактерии и не се препоръчва прекомерна употреба на антибиотици.

  Това се потвърждава от инструкциите за употреба за свещи "Флуомизин".

  Аналози на лекарства

  За някои жени е много по-лесно да се използват не таблетки и свещи, а мехлем, освен това цената на лекарствата и характеристиките на състава са важни. Някои пациенти търсят по-евтини лекарства, а други, напротив, са по-скъпи. Като цяло, за да замените "Fluomizin", можете да използвате аналози - както скъпи, така и евтини, но те трябва да имат същия състав като оригиналното лекарство.

  Можете да замените Fluomizin със следните средства: Terzhinan; "Candide B6"; "Хексикон"; "Вагицин"; Ливарол; "Кетоконазол"; Залейн; "Вагисепт"; "Gynoflor"; "Пимафуцин" и други.

  "Utrozhestan" не е един от аналозите. Нежелателно е да го замените сами, трябва да се консултирате със специалист.

  Аналозите по-евтини

  Флуомизиновите свещи са скъпи. За подмяна могат да се използват по-евтини аналози, но първо трябва да се съгласите за избора си с Вашия лекар. Нека да опишем някои от тях.

  "Хексикон"

  Антивирусен противогъбичен антисептик, който произвежда антибактериален ефект върху грам-отрицателни, грам-положителни микроорганизми, инхибира активността на дрождоподобни гъбички и хламидии.

  Активната съставка в състава на лекарството е хлорхексидин биглюконат. Спомагателното вещество е царевично нишесте. "Geksikon" е най-евтиният заместител на вагиналните супозитории "Fluomizin", който има идентична форма на освобождаване - вагинални торпедообразни двойноизпъкнали таблетки; вагинални супозитории.

  "Geksikon" няма отрицателен ефект върху вагиналната микрофлора, но продължителната употреба може да предизвика устойчивост на вируси и бактерии към нея. По-специално, при лечение на гнойна инфекция, активното вещество може значително да намали своята активност..

  Лекарството се използва в съответствие с инструкциите при лечението на:

  • екзоцервицит;
  • вагинална дисбиоза;
  • вагинит (трихомонаден, неспецифичен, смесен);
  • профилактично за предотвратяване на полово предавани болести (трихомониаза, генитален херпес, гонорея, сифилис, уреаплазмоза);
  • преди раждане или аборт, инсталиране на спирала вътре в матката.
  • алергични реакции;
  • свръхчувствителност към активната съставка.

  Може да се възлага на момичета преди началото на сексуална активност само с разрешение на гинеколог.

  Нежеланите прояви (дразнене на вулвата, парене, сърбеж) са редки, но ако се появят, трябва да замените лекарството.

  "Geksikon" е евтин аналог на "Fluomizin", който е напълно способен да го замести с инфекции на урогениталния тракт. Цена - от 250 до 300 рубли.

  Противогъбичен агент "Zalain"

  Аналог със същата форма на освобождаване като тази на "Fluomizin" - вагинални супозитории в блистери. Активното вещество на състава е сертаконазол нитрат. Спомагателни компоненти: силициев диоксид, колоидна супозитория, витепсол.

  Активното вещество сертаконазол (производно на бензотиофен, имидазол) има фунгициден, фунгистатичен ефект. Аналог "Zalain" често се предписва от гинеколози за потискащ ефект върху инфекциозните патогени, които провокират развитието на венерически заболявания и водят до лезии на вагиналната лигавица (кожа).

  Активното вещество сертаконазол в състава на лекарството е активно срещу стафилококи, дерматофити и стрептококи. Действието му се основава на инхибиране на синтеза на ергостерол в мембранните структури на дрождоподобни бактерии и гъбички. Лекарството се предписва за вулвовагинална кандидоза, т.е. инфекция на вагиналната лигавица с гъбички Candida.

  Лекарството не се предписва, ако съставът е непоносим. За жени по време на кърмене и бременност, само с по-голяма полза от вредата за бебето или плода. Също така е евтин аналог - около 500 рубли.

  Лекарството "Livarol"

  Евтин аналог, противогъбично лекарство за локално приложение в гинекологията, предназначено за лечение на инфекциозни гъбични лезии, които са чувствителни към активното вещество.

  Инструментът се предлага под формата на торпедни свещи. Активната съставка е кетоконазол, т.е. производно на имидазолдиоксолан, което има фунгистатично, фунгицидно действие, потискащо размножаването и растежа на гъбична инфекция.

  Помощни вещества: макрогол 1500, бутилоксианизол, макрогол 400.

  Агентът е аналог, който активно инхибира синтеза на ергостерол в междуклетъчното пространство на микроорганизмите (стрептококи, дрожди, дерматофити, стафилококи).

  Показания за употреба:

  • урогенитален херпес;
  • вулвовагинална кандидоза;
  • предотвратяване на гъбична инфекция с увреждане на вагиналната лигавица.

  Трябва да се отбележи, че супозиториите Livarol могат да бъдат безполезни при лечението на бактериална вагиноза. Преди да използвате лекарството или в случай на странични ефекти, трябва да се консултирате с гинеколог.

  • първи триместър на бременността;
  • деца под дванадесет години;
  • индивидуална чувствителност.

  В специални случаи е разрешено през втория и третия триместър на бременността. По време на кърмене - с повишено внимание. Означава "Livarol" има цена от 390 рубли.

  Отзиви за лекарството

  Според пациентите супозиториите от млечница Флуомизин имат доста висока цена и върху тях се възлагат големи надежди. Един курс е достатъчен за лечебен курс. Преди употреба, жените се съветват да навлажняват таблетката с вода, така че да се разтваря по-добре. Отбелязва се добра поносимост, липса на сърбеж и дразнене. Резултатът е приятен, многократните тестове са добри.

  При жени с непоносимост към вагинални лекарства се появява сърбеж, силен дискомфорт, зачервяване. В този случай е задължително да се грижите за вагиналната микрофлора. Препоръчват се ферментирали млечни продукти. Въпреки дискомфорта обаче, лекарството е много ефективно..

  Сред недостатъците са краткотраен или недостатъчен ефект, висока цена, неудобство при използване. Случва се в даден момент действието да отсъства или да е незначително.

  Прегледахме инструкциите за употреба в гинекологията на супозитории "Флуомизин".

  Използването на супозитории Fluomizin по време на бременност: показания и противопоказания за лекарството

  По време на бременността жената има намаляване на защитните функции на организма, производството на антитела намалява, което води до активиране на патогени. Отслабването на имунитета е причината тялото на бъдещата майка да стане изключително чувствително към патогенни микроорганизми, особено засягащи пикочно-половата система.

  За лечение на урогенитални инфекции по време на бременност трябва да се използват само лекарства, които са безвредни за плода, поради което повечето лекарства са забранени, но фармакологията все още има лекарства, които са одобрени за употреба по време на бременност - Флуомизин супозитории.

  1. В какви случаи е показана употребата на супозитории по време на бременност?
  2. Флуозимин за бременност - инструкции
  3. Противопоказания
  4. Прегледи за употребата на лекарството

  В какви случаи е показана употребата на супозитории по време на бременност?

  Флуомизин се предписва на бременна жена, ако жената е диагностицирана с урогенитални патологии. Лекарството се използва за лечение на инфекциозен вагинит:

  • бактериална,
  • кандидозен,
  • трихомонада.

  Симптомите, които трябва да накарат жената да отиде на лекар със съмнение за вагинит, са необичайни вагинални секрети:

  • твърде обилно;
  • жълто, зелено или сиво;
  • подсирена консистенция;
  • с неприятна миризма.

  В допълнение към промените в отделянето, вагинитът се характеризира с изгаряне и зачервяване на външните полови органи, болка по време на полов акт и уриниране.

  • грамположителни стрептококи;
  • Стафилококус ауреус;
  • листерия;
  • гарднерела;
  • кандида;
  • Ешерихия коли;
  • протеини;
  • фузобактерии;
  • бактериоди;
  • вагинални трихомонади.

  Големият плюс на лекарството е, че се абсорбира в кръвта в малки количества, забележително се филтрира от черния дроб и се екскретира с изпражненията.

  Флуомизин е ефективен и за лечение на млечница, тъй като не само помага за потискане на патогенната микрофлора, но и за отглеждането на лактобацили, необходими за интимното здраве на жената.

  Ефектът от употребата на лекарството е забележим след два дни - подуването на лигавицата намалява, болката спира. След изчезване на симптомите обаче лечението трябва да продължи, за да се предотврати рецидив..

  Флуозимин за бременност - инструкции

  През първия триместър на бременността лекарството се предписва рядко, въпреки факта, че се счита за безопасно за плода. Въпреки това, лекарите все още се опитват да не предписват лекарства, докато плодът не установи всички органи и системи. Ако се използва лекарството, тогава във всеки случай се избира индивидуална доза и продължителността на лечението може да бъде намалена.

  Лекарството се използва под формата на вагинални таблетки, които трябва да се вкарат дълбоко във влагалището, най-удобно е да направите това, докато лежите настрани, леко свивайки краката си.

  Схемата на лечение може да се различава в зависимост от диагнозата, гестационната възраст и индивидуалните характеристики на организма..

  Флуомизин също се използва през третия семестър, в допълнение към терапията, ако е посочена, той се предписва и за саниране преди раждането, обикновено в рамките на 3-5 дни.

  При пристъпи на кашлица: възможно ли е да приемате Mukaltin по време на бременност и как да го пиете правилно?

  Ибупрофен по време на бременност за облекчаване на болката, дали си струва да го използвате, прочетете в следващия раздел.

  Противопоказания

  Големият „плюс“ на Fluomizin е почти пълната липса на противопоказания за употреба. Терапията с него е забранена само в следните случаи:

  1. Ерозия и улцерация на вагиналната лигавица.
  2. Индивидуална непоносимост към компонентите на лекарството.
  3. Бъбречна недостатъчност в тежък стадий или стадий на декомпенсация.

  Лекарството в редки случаи причинява странични ефекти, като:

  • сърбеж и парене;
  • зачервяване на лигавицата;
  • оток;
  • гадене;
  • повръщане;
  • ангина.

  Докато приемате лекарството, концентрацията на вниманието не се нарушава, поради което шофирането на кола и други опасни дейности не са забранени.

  Прегледи за употребата на лекарството

  Отрицателните отзиви за флуомизиновите свещи по време на бременност са изключително редки, в повечето случаи лекарството се понася добре:

  Флуомизин е предписан от гинеколог на 16 седмици, след като цитонамазка потвърди вагинит. След третата супозитория почти всички симптоми изчезнаха, но ги сложих още 3 дни. Доволен съм от ефекта.

  Лариса:

  Флуомизин ми беше предписан на 9 седмици, въпреки че чух, че не е предписан през 1-ви триместър, но лекарят предписа 5 супозитории. Сърбежът и паренето са изчезнали, а бебето се е родило здраво.

  Екатерина:

  В края на втория триместър започна ужасно отделяне, цитонамазка показа бактериален вагинит и беше предписан флуомизин. Резултатът стана забележим след използване на второто хапче и след 4 забравих, което ме притесни. Единственото отрицателно е, че те бързо се разпадат в ръцете, ако са навлажнени с вода, така че трябва да бъдат въведени много бързо. ".

  Мария:

  Прекрасно лекарство за вагинит, единственият недостатък, доста висока цена - от 700 рубли.

  Свързано видео: каква е опасността от кандидоза по време на бременност:

  "Флуомизин" по време на бременност: инструкции за употреба

  По време на бременността имунната система на жената става по-малко активна, отколкото преди зачеването, така че нарастващият плод не се възприема като чуждо тяло. Този естествен механизъм обаче намалява резистентността към различни инфекциозни агенти. И ако в тялото на бъдещата майка има патогенни микроби, те могат да станат активни, причинявайки различни заболявания.

  Особено често пикочно-половата сфера страда, което също се улеснява от промяна в хормоналните нива. За лечение на урогенитални инфекции се използват супозитории, таблетки и гелове, които се вкарват във влагалището. Едно от тези вагинални лекарства, одобрени за бременност, е Флуомизин. Ако лекар го е написал, трябва внимателно да прочетете инструкциите за употреба през 1-ви, 2-ри и 3-ти триместър, да изясните характеристиките на приема в ранните етапи, да видите прегледа на рецензиите и други нюанси.

  Характеристики на лекарството

  Флуомизин се предлага в аптеките под формата на вагинални таблетки. Те имат овална сплескана форма и бял цвят. Таблетките се продават без рецепта по 6 броя в една опаковка. Тяхната активна съставка се нарича деквалиниев хлорид. Всяка таблетка съдържа 10 mg от това съединение, към което също се добавят магнезиев стеарат, микрокристална целулоза и лактоза.

  Принцип на действие

  Деквалиниум хлорид има антимикробни свойства, поради което "Флуомизин" принадлежи към групата на антисептичните агенти. Тези таблетки имат доста широк спектър на действие..

  Те са насочени към много грам-положителни бактерии, включително бета-хемолитични стрептококи и Staphylococcus aureus.

  Лекарството е силно активно и срещу различни видове дрождоподобни Candida.

  В допълнение, той ефективно унищожава както грам-отрицателни бактерии (Escherichia, Klebsiella, Gardnerella, Serrata, Pseudomonas и други), така и протозои (Trichomonas). След въвеждането във влагалището таблетката започва да се разтваря, но действа предимно локално, като се абсорбира в кръвта в оскъдно количество. Активното му вещество няма отрицателен ефект върху вътрешните органи.

  Позволено ли е по време на бременност?

  В анотацията, която е в кутията на "Флуомизин" заедно с блистера, се отбелязва, че такова лекарство може да се използва както при бременни, така и при кърмещи жени. Преобладаващо местният ефект и липсата на тератогенен ефект дава възможност да се предписва такова лекарство не само през 2-ри и 3-ти триместър, когато плодът е защитен от плацентата, но и в ранните стадии. Благодарение на своевременно лекуваната инфекция, спонтанен аборт, малформации и други проблеми могат да бъдат предотвратени, така че употребата на таблетки през 1 триместър е оправдана..

  Въпреки това, извънборсовата форма на освобождаване и относителната безопасност не трябва да са причината за независимото използване на флуомизин. Ако се появят сърбеж, парене, обилно отделяне и други неприятни признаци на инфекция на влагалището, ще бъде правилно да се свържете с акушер-гинеколог и да направите необходимите изследвания. Само ако лекарят реши, че "Флуомизин" ще бъде от полза за определена жена, такова лекарство може да се използва без страх, следвайки предписаната схема. Не се препоръчва да купувате хапчета в аптека и да ги поставяте без рецепта.

  Когато се предписва на бъдещи майки?

  Основната причина за предписване на Fluomisin за жена в позиция е вагинално възпаление, което се нарича вагинит. Лекарството е особено търсено за трихомонада и кандидозен вагинит, тъй като е активно срещу причинителите на такива инфекции. Също така често се предписва, когато съставът на нормалната вагинална микрофлора се промени, което е причинило бактериална вагиноза..

  Такива гинекологични заболявания се проявяват чрез обилно отделяне, което има неприятна миризма, вискозна, течна, пенеста или лепкава консистенция. В зависимост от причината за възпалението, отделянето е бяло, жълто, сиво или друг цвят. Пациентът може също да почувства сърбеж, зачервяване, болезненост и други дискомфортни симптоми. След гинекологичен преглед и цитонамазка лекарят решава необходимостта от предписване на вагинални средства и често предписва флуомизин.

  Лекарството може да се използва и като профилактично средство, което предотвратява инфекцията на гениталиите по време на гинекологични процедури. В допълнение, Fluomizin може да се предписва преди раждането за така наречената вагинална санитария. В такава ситуация лекарството ще намали риска от предаване на инфекция на плода по време на движението му по гениталния тракт на майката, ако има възможност за инфекция.

  Противопоказания

  Откажете да използвате "Флуомизин" в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на такива таблетки. Лекарството също не се използва, ако изследването разкри язвени лезии на вагиналната мембрана или на шийката на матката. Ако жената има аномалии по време на бременност или сериозни заболявания на вътрешните органи, въпросът за предписване на вагинален агент се решава индивидуално.

  Странични ефекти

  В редки случаи, по време на лечението с Fluomisin, могат да се появят локални симптоми на дразнене или алергична реакция. Симптомите включват сърбеж или парене и зачервяване или ерозия. Ако се появи такава нежелана реакция, хапчетата трябва незабавно да бъдат отменени, като се избере ефективен аналог с лекаря.

  Неактивните вещества във Флуомизин може да не се разтворят напълно за една нощ, така че сутрин много жени имат остатъци от лекарства по бельото си.

  Това не влияе по никакъв начин на ефективността на лечението и не се отнася до странични ефекти..

  Има също така информация, че "Fluomisin" е несъвместим с повърхностноактивни вещества, поради което сапунната обработка на гениталиите по време на употребата на таблетките е забранена.

  Инструкции за употреба

  Дозировката и режимът на "Флуомизин" трябва да се проверят с лекаря, но най-често лекарството се използва веднъж дневно, по една таблетка. За да се разтвори напълно, струва си да се намокри таблетката преди приложение. За разлика от вагиналните супозитории, структурата на таблетката е по-плътна и суха, което също може да причини дискомфорт. За да се улесни въвеждането и най-бързото омекотяване, достатъчно е лекарството да се замести за секунда под течаща вода.

  След това жената трябва да си легне, да разкрачи краката си отстрани и леко да ги огъне в коленете. След това, действайки внимателно, агентът се поставя възможно най-дълбоко във влагалището. Най-оптималното време за употреба се счита вечерта - лекарството се инжектира преди лягане, така че таблетката да остане вътре достатъчно дълго, за да се получи терапевтичен ефект.

  Най-често срещаният курс на лечение е 6 дни, така че една опаковка съдържа подходящия брой таблетки. Дори ако състоянието се подобри по-рано и отрицателните симптоми отшумят, курсът на терапията трябва да бъде завършен напълно, за да се елиминира рискът от рецидив. Освен това, ако Fluomizin се предписва за вагинит с бактериален, гъбичен или трихомонаден характер, тогава по време на лечението се препоръчва да се изключат половите контакти и в същото време да се лекува партньорът. Такива мерки ще помогнат да се избегне повторно заразяване след възобновяване на сексуалната активност..

  Отзиви

  Жените, които са използвали "Флуомизин" по време на бременност, оставят предимно положителни отзиви за него. Според тях лекарството е ефективно и лесно за използване..

  Бъдещите майки отбелязват терапевтичния ефект на таблетките още на 2-3-ия ден от лечението.

  Сред недостатъците обикновено се нарича само високата цена. Поносимостта на лекарството в повечето случаи показва колко добра.

  Аналози

  Не се произвежда лекарство с локално действие, основаващо се на същото активно вещество като във Fluomisin, поради което, ако е необходимо да се замени това лекарство, е необходима консултация с лекар. В зависимост от симптомите и състоянието на жената, специалистът може да предпише следните лекарства.

  • "Хексикон". Тези вагинални супозитории и хапчета действат, като използват вещество, наречено хлорхексидин диглюконат. Подобно на "Fluomizin", този антисептик е безопасен за плода, поради което агентът се предписва на всеки етап от бременността с бактериална вагиноза или инфекциозен колпит.
  • "Пимафуцин". Действието на тези супозитории се дължи на натамицин, вещество, което помага бързо да се отървете от млечница. Лекарството е разрешено както в ранните етапи, така и през втория или третия триместър, тъй като действа предимно локално.
  • Тержинан. Таблетките съдържат противогъбичен компонент, както и две антибактериални вещества и хормон с противовъзпалителен ефект. Лекарството е противопоказано през първия триместър, но често се използва през 2-3 триместър, включително за рехабилитация преди раждането.

  Вижте видеоклипа за процедурата за използване на лекарството "Флуомизин" по време на бременност.

  Нашите експерти

  Списанието е създадено с цел да ви помогне в трудни моменти, когато вие или вашите близки сте изправени пред някакъв здравословен проблем!
  Allegology.ru може да стане вашият основен асистент по пътя към здравето и доброто настроение! Полезни статии ще ви помогнат да разрешите кожни проблеми, затлъстяване, настинки, ще ви кажат какво да правите, ако имате проблеми със ставите, вените и зрението. В статиите ще намерите тайните как да запазите красотата и младостта на всяка възраст! Но и мъжете не останаха незабелязани! За тях има цял раздел, в който могат да намерят много полезни препоръки и съвети за мъжката част и не само!
  Цялата информация на сайта е актуална и е достъпна 24/7. Статиите постоянно се актуализират и преглеждат от експерти в медицинската област. Но във всеки случай винаги помнете, никога не трябва да се самолекувате, по-добре е да се свържете с Вашия лекар!

  Флуомизин

  Оценка 3.8 / 5
  Ефективност
  Качество на цената
  Странични ефекти

  Флуомизин (Fluomisin): 5 рецензии на лекари, 3 рецензии на пациенти, инструкции за употреба, аналози, инфографика, 1 форма на освобождаване.

  Отзиви на лекари за флуомизин

  Оценка 3.8 / 5
  Ефективност
  Качество на цената
  Странични ефекти

  "Флуомизин" е местен антисептик, лекарство, което набира скорост. Удобно е, че краткият курс е само 6 дни, което увеличава неговото съответствие. Цената е адекватна.

  Все пак ефектът не е надежден и дълготраен. Има повече "работещи" лекарства.

  Предписвам за саниране преди раждане, с неспецифичен вагинит. Да кажем по време на бременност, което в някои случаи го прави лекарството по избор.

  Оценка 3.8 / 5
  Ефективност
  Качество на цената
  Странични ефекти

  "Флуомизин" е лекарство с подобен ефект на хлорхексидин. Отлично действие при бактериална вагиноза, но, както ми се струва, не е достатъчно ефективно при вагинална кандидоза. Добър за саниране на цервикална и вагинална хирургия.

  Високата цена на лекарството в сравнение с аналозите.

  Оценка 4.6 / 5
  Ефективност
  Качество на цената
  Странични ефекти

  Лекарството има локален антисептичен ефект, активен е срещу повечето грам-положителни и грам-отрицателни микроорганизми. Отбелязах добър ефект при лечението на кандидозен вагинит, бактериална вагиноза, трихомонаден вагинит в комбинация със системна терапия. Също така предписвам лекарството за саниране на влагалището преди гинекологични интервенции и раждане..

  Може да се прилага на бременни жени от 1-ви триместър.

  Оценка 3.8 / 5
  Ефективност
  Качество на цената
  Странични ефекти

  Флуомизин е локален антисептичен агент. Обикновено предписвам лекарство за вагинална хигиена преди операция. Също така с неспецифичен вагинит и цервицит. Кратък курс на лечение, само 6 дни.

  В някои случаи са възможни алергични реакции.

  Не използвайте без медицински съвет.

  Оценка 2.9 / 5
  Ефективност
  Качество на цената
  Странични ефекти

  Кратък курс. Удобно. И това е.

  По някое време разбрах, че лекарството не действа. На практика нямаше ефект от него. Или беше, но изключително незначително. Смята се, че лекарството трябва да се навлажни с вода преди приложение и след това се разтваря и се абсорбира по-добре. Някои допълнителни движения на тялото.

  В момента е много рядко да го виждам на моите срещи.

  Отзиви на пациенти за флуомизин

  Съпругата ми беше диагностицирана със стрептокок в намазка от цервикалния канал през първия триместър на бременността, гинекологът предписа Fluomizin за 1x10 дни, искам да кажа веднага, че лекарството хапе на цената си от 550 рубли за 6 броя. След прием на вагинални хапчета, бактериите не изчезват, съответно лекарството е заменено с подобно, което по-късно помага. Ние считаме лекарството за безполезно и скъпо. От страничните ефекти не се забелязва нищо, чисто дискомфорт при използването на тези хапчета.

  Няколко месеца след раждането посетих гинеколог за преглед и вземане на цитонамазка. Резултатът от цитонамазка беше лош. Лекарят е предписал вагинални таблетки Fluomizin, които не са противопоказани по време на кърмене. Те не са евтини, затова им възлагах големи надежди. Един пакет беше достатъчен за курс на лечение. Преди употреба таблетката беше леко навлажнена с вода за по-добро разтваряне. Те се понасяха добре, нямаше дразнене или сърбеж от тях. И най-важното, резултатът беше приятен. Реанализата беше добра.

  "Флуомизин" беше предписан от гинеколог след не много добрия резервоар за засяване на съпруга ми. Толкова е добър, че е само 6 таблетки! Имам лоша поносимост към почти всички вагинални лекарства. И този не беше изключение. След първото хапче имаше този ужасен постоянен сърбеж, зачервяване, много силен дискомфорт! Но какво да правя? След като го купите, трябва да завършите пълния курс. Освен това цената, както за шест таблетки, е много висока. Не го изхвърляйте. Трябваше да го укротя. Освен това трябва да се погрижите за микрофлората веднага след приема на първото хапче. Препоръчително е да се консумират повече ферментирали млечни продукти. Но въпреки целия дискомфорт, лекарството е много ефективно..

  Форми за освобождаване

  Инструкции за употреба на флуомизин

  Фармакология

  Флуомизин съдържа активното вещество деквалиниум хлорид, което е кватернерно амониево съединение с широк спектър на антимикробно действие. Деквалиниум хлоридът е активен срещу повечето грам-положителни бактерии Streptococcus spp., Включително (бета-хемолитични стрептококи от групи А и В), Staphylococcus aureus, Listeria spp.; анаероби Peptostreptococcus (група D), гъби от рода Candida (Candida tropicalis, Candida albicans, Candida glabrata), грам-отрицателни бактерии Gardnerella vaginalis, Escherichia coli, Serratia spp., Klebsiella spp., Pseudomonas spp., Proteus vaginalis и ).

  Фармакокинетика

  При интравагинално приложение изключително малко количество деквалиниев хлорид се абсорбира през вагиналната лигавица в системната циркулация, метаболизира се до производно на 2,2-дикарбоксилна киселина и се екскретира в неконюгирана форма през червата.

  Формуляр за освобождаване

  Вагинални таблетки бели, овални, двойноизпъкнали.

  ДозировкаОпаковкаСъхранениеРазпродажбаСрок на годност
  1 раздел.
  деквалиниев хлорид10 mg

  Помощни вещества: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

  6 бр. - опаковка с контурни клетки (1) - картонени опаковки.

  Дозировка

  Препоръчителният режим на дозиране е 1 вагинална таблетка на ден. Вагинална таблетка се вкарва дълбоко във влагалището вечер преди лягане, легнала по гръб с леко свити крака.

  По време на менструацията лечението трябва да се прекрати и предишният курс да продължи, след като приключи.

  Необходим е пълен курс на лечение (6 дни), за да се избегне рецидив.

  Предозиране

  Няма данни за предозиране. При интравагинално приложение предозирането е малко вероятно.

  Взаимодействие

  Флуомизин е несъвместим със сапун и други анионни повърхностноактивни вещества.

  Странични ефекти

  Много рядко могат да се наблюдават реакции на локално дразнене (ерозия), сърбеж, парене или зачервяване на вагиналната лигавица. Тези нежелани реакции обаче могат да бъдат свързани и със симптоми на вагинална инфекция. Много редки треска, алергични реакции.

  Показания

  • бактериална вагиноза;
  • кандидозен вагинит;
  • Трихомонаден вагинит;
  • саниране на влагалището преди гинекологични операции и раждане.

  Противопоказания

  • свръхчувствителност към лекарствените компоненти;
  • язвени лезии на епитела на влагалището и шийката на матката.

  Не се препоръчва да се използва деквалиниев хлорид преди началото на сексуалната активност.

  Характеристики на приложението

  Приложение по време на бременност и кърмене

  Приложение при деца

  специални инструкции

  Флуомизин съдържа помощни вещества, които понякога не се разтварят напълно във влагалището. Следователно остатъците от вагиналната таблетка могат да бъдат намерени върху бельото. Това не влияе върху ефективността на Fluomisin..

  В редки случаи, ако вагината е прекалено суха, има вероятност таблетката да остане неразтворена. За да предотвратите това, преди да поставите вагиналната таблетка, тя трябва да се навлажни с вода (за 1 секунда под течаща вода).

  По време на периода на лечение се препоръчва по-често да сменяте подложките и бельото. Ако клиничните признаци на инфекция продължават след завършване на лечението, трябва да се извърши второ микробиологично проучване за идентифициране на патогена и потвърждаване на диагнозата..

  По време на периода на медикаментозно лечение се препоръчва да се въздържате от полов акт. За да се предотврати урогениталната реинфекция, е необходимо едновременно лечение на сексуални партньори.

  Влияние върху способността за шофиране и използване на механизми

  Лекарството не влияе върху извършването на потенциално опасни дейности, които изискват специално внимание и скорост на психомоторни реакции (шофиране и др.)

  Отзиви на пациенти за флуомизин

  Съпругата ми беше диагностицирана със стрептокок в намазка от цервикалния канал през първия триместър на бременността, гинекологът предписа Fluomizin за 1x10 дни, искам да кажа веднага, че лекарството хапе на цената си от 550 рубли за 6 броя. След прием на вагинални хапчета, бактериите не изчезват, съответно лекарството е заменено с подобно, което по-късно помага. Ние считаме лекарството за безполезно и скъпо. От страничните ефекти не се забелязва нищо, чисто дискомфорт при използването на тези хапчета.

  Няколко месеца след раждането посетих гинеколог за преглед и вземане на цитонамазка. Резултатът от цитонамазка беше лош. Лекарят е предписал вагинални таблетки Fluomizin, които не са противопоказани по време на кърмене. Те не са евтини, затова им възлагах големи надежди. Един пакет беше достатъчен за курс на лечение. Преди употреба таблетката беше леко навлажнена с вода за по-добро разтваряне. Те се понасяха добре, нямаше дразнене или сърбеж от тях. И най-важното, резултатът беше приятен. Реанализата беше добра.

  "Флуомизин" беше предписан от гинеколог след не много добрия резервоар за засяване на съпруга ми. Толкова е добър, че е само 6 таблетки! Имам лоша поносимост към почти всички вагинални лекарства. И този не беше изключение. След първото хапче имаше този ужасен постоянен сърбеж, зачервяване, много силен дискомфорт! Но какво да правя? След като го купите, трябва да завършите пълния курс. Освен това цената, както за шест таблетки, е много висока. Не го изхвърляйте. Трябваше да го укротя. Освен това трябва да се погрижите за микрофлората веднага след приема на първото хапче. Препоръчително е да се консумират повече ферментирали млечни продукти. Но въпреки целия дискомфорт, лекарството е много ефективно..