Сайтът предоставя справочна информация само за информационни цели. Диагностиката и лечението на заболявания трябва да се извършват под наблюдението на специалист. Всички лекарства имат противопоказания. Необходима е консултация със специалист!

Флуомизин се използва за лечение на вагинални инфекции и дисбиоза, което е следствие от продължителна медикаментозна терапия и може да се използва от бременни жени за саниране на родовия канал.

Фармакодинамика

Активното вещество, което е част от препарата Fluomisin, е деквалиниум хлорид, който има широко антимикробно действие. Деквалиниум хлоридът е активен срещу повечето грам-отрицателни, грам-положителни бактерии и протозои.

Фармакокинетика

Определено количество деквалиниев хлорид при интравагинално приложение се абсорбира през лигавицата във влагалището; след това преминава в кръвния поток, след това преминава през метаболитен процес и се екскретира през чревната система.

Показания

 • Бактериална вагиноза.
 • Трихомонаден вагинит.
 • Кандидозен вагинит.
 • Саниране на влагалището преди различни гинекологични операции или раждане.

Бактериална вагиноза

Бактериалната вагиноза (наричана още гарднерелоза) е инфекция в резултат на вагинална дисбиоза. Lactobacillus flora обикновено присъства във влагалището. Ако съотношението между полезните и вредните бактерии се наруши, анаеробните и аеробните бактерии постепенно изместват лактобацилите и възниква заболяване.

Гарднерелозата се предава от полови партньори един на друг. Болестта е силно заразна (т.е. заразна).

Историята на термина на това заболяване в медицината е както следва. Преди това лекарят диагностицира „неспецифичен вагинит“, ако такива заболявания като гноен цервицит, кандидоза и трихомониаза са били изключени чрез лабораторни методи. По-късно, когато огромното влияние на анаеробните микроорганизми върху хода на заболяването все още не е доказано, е взета предвид само бактерията Gardnerella vaginalis. Следователно заболяването се нарича гарднерелоза. Днес терминът "бактериална вагиноза" се използва активно в медицината..

Причини за вагиноза

Основната причина за появата на заболяването е нарушение на микробиоценозата във влагалището. При такова нарушение здравата флора се потиска от патогенната флора, която започва да расте и да се размножава..

Допълнителни фактори, допринасящи за появата на вагиноза, могат да бъдат разгледани: намален имунитет; хормонален дисбаланс; дълъг прием на антибиотици, имуносупресори, хормонални агенти; урогенитални инфекции.

Непряка причина за заболяването може да бъде носенето на синтетично бельо; чести вагинални душове; приемане на цитостатици, които потискат раковите клетки.

Как да поддържаме нормална вагинална биоценоза?

Ключови елементи на балансирана екосистема: вагинална флора и вагинален епител. Те са естествената защита на влагалището срещу патогени..

Епителът трябва да е непокътнат, да съдържа достатъчно количество гликоген, което ще създаде добри условия за растежа на млечнокисели бактерии. Ако броят на тези бактерии съставлява 98% от общата микрофлора, тогава рН ще се поддържа на желаното ниво - 4,0 - 4,3.

Симптоми:

 • Вагинално течение, което поради разграждането на амини, произведени от анаеробни бактерии, мирише на гнила риба. Те са в изобилие, бели или сиви..
 • Сърбеж и дискомфорт във влагалищната област, евентуално болка по време на полов акт.
 • Възпаление на вагиналната лигавица.

Диагностиката на гарднерелозата се извършва с помощта на лабораторни методи (микроскопско изследване на цитонамазка от влагалището, изследване на нивото на рН на вагиналното течение).

Последиците от заболяването, ако не се лекуват: дискомфорт, постоянен сърбеж, силно отделяне; появата на ендометрит (след цезарово сечение, след аборт, след раждане); риск от преждевременно раждане или късен спонтанен аборт.

Бактериален вагинит

Възпалителен процес, който се разпространява през вагиналната лигавица, се нарича бактериален вагинит (или колпит). Болестта възниква в резултат на необичаен растеж на един или повече видове микроорганизми, съдържащи се във влагалището. Повечето жени, които ходят на гинеколог с различни оплаквания, страдат от това заболяване. Вагинитът се различава от вагинозата по това, че във втория случай няма развитие на възпаление.

Симптоми:

 • Дискомфорт във влагалището.
 • Болка в долната част на корема с болен и придърпващ характер.
 • Обилно вагинално течение с неприятна миризма.

Всички тези симптоми могат да бъдат много изразени или леки, това зависи от степента на разпространение на възпалението. При тежки случаи температурата се повишава, гениталиите се подуват, болката и усещането за парене се усилват. Най-постоянният и дълготраен симптом е сърбежът, който се влошава при ходене; след коитус; по време на менструация.

Видове вагинит:

 • Трихомонада.
 • Аеробни.
 • Алергични.
 • Кандидозен.

Трихомонадният вагинит е често срещана форма на заболяването.
Симптоми: изтичане от влагалището на течно гнойно-пенливо отделяне, понякога с кръвни ивици. Ходът на заболяването може да се влоши или отшуми без видима причина.

Причината за аеробния вагинит е проникването на аеробна микрофлора върху лигавицата, с паралелно намаляване на броя на лактобацилите. Ходът на заболяването е неравномерен, понякога симптомите изчезват, понякога се влошава (особено след менструация).

Развитието на алергичен вагинит провокира използването на орални контрацептиви или лекарства за лечение на полово предавани болести.

Кандидозният вагинит възниква поради патологично размножаване и разпространение на гъбички от рода Candida.

За диагностициране на вагинит се изискват такива лабораторни методи за изследване като: PCR диагностика за откриване на урогенитални инфекции; намазка върху флората, която се взема от уретрата и от влагалището; бактериална култура за определяне на чувствителността на микроорганизмите към антибиотици.

Последиците от болестта, ако не се лекува навреме: широкото разпространение на микроорганизми в горните части на пикочно-половата система, което води до усложнения и вторична инфекция; лошо кръвоснабдяване на влагалището; образуването на ерозия на шийката на матката; възпаление на вътрешните слоеве на матката.

Саниране (прочистване) на родовия канал

Санитария е необходима, за да се предпази детето по време на преминаването на родовия канал от попадане на инфекция в очите, устата, носа; в противен случай ще настъпи инфекция. Освен това санирането намалява риска от получаване на възходяща инфекция, ако жената се подлага на чести вагинални прегледи (например преди гинекологични операции).

Противопоказания

 • Прекомерна чувствителност към веществата, съставляващи лекарството.
 • Разязвяване на епителния слой на шийката на матката и влагалището.

Нежелателно е употребата на лекарството преди началото на сексуалната активност.

Приложение по време на бременност

Лекарството е разрешено да се използва на всички етапи на бременността и по време на кърмене..

Начин на приложение

Препоръчителна дневна доза - 1 таблетка.

Таблетката се използва интравагинално, т.е. той се вкарва във влагалището. Хапчето трябва да се инжектира дълбоко, докато лежите по гръб, разтворете краката си и ги огънете в коленете. С настъпването на менструацията приемът на хапчета спира до края на цикъла.

Курсът на терапия е предназначен за шест дни. Нежелателно е да се прекъсва без основателна причина, защото е възможен рецидив на заболяването.

Лекарствени взаимодействия

Използването на Fluomisin не може да се комбинира с използването на сапун, душ гел и други анионни повърхностноактивни вещества.

Странични ефекти

Понякога могат да се появят ерозия, реакции на локално дразнене, парене, сърбеж или хиперемия на лигавицата във влагалището. Тези симптоми обаче могат да бъдат и признаци на самата вагинална инфекция, така че е много трудно да ги разграничите един от друг..

Алергичните реакции или повишената температура могат да се появят като нежелани ефекти.

Предозиране

При интравагиналния метод на приложение феноменът на предозиране е малко вероятен.

специални инструкции

Лекарството в състава му има помощни вещества. Тези компоненти може да не се разтварят напълно във влагалището и да изтичат от него, образувайки следи по бельото. Но този факт не влияе върху ефективността на лекарството..

В изключителни случаи, когато има прекомерна сухота на влагалището, таблетката може да остане неразтворена. За да избегнете това, можете да навлажнете таблетката с вода, но това трябва да се направи внимателно, в противен случай силно напоената таблетка може напълно да се разпадне в ръцете ви и няма да е възможно да я използвате според указанията.

По време на лечението с Fluomisin се препоръчва да сменяте по-често бельото и халатите си. Ако проявите на инфекция продължават дори след завършване на терапията, тогава трябва да се повтори микробиологично изследване, за да се провери правилността на диагнозата..

По време на терапията е показано въздържание от полов акт. За да се предотврати повторно разпространение на инфекцията, и двамата партньори трябва да бъдат лекувани едновременно. Други лечения са предписани за мъже.

Флуомизин не влияе върху скоростта на реакциите и концентрацията на вниманието, поради което няма ограничения за управление на превозни средства или извършване на опасни и трудни дейности.

Формуляр за освобождаване

Лекарството се предлага под формата на вагинални таблетки 10 mg, 6 броя в една опаковка, предназначени за курс на лечение.

Срокът на годност от датата на производство е три години. Температурата на съхранение на флуомизин не е по-висока от 25 градуса. Лекарството се предлага в аптеките по лекарско предписание.

Предимства на Fluomisin в сравнение с лекарства от други групи

Хлорхексидин биглюконатФлуомизин
Приложение: профилактика на полово предавани болести, лечение на цервицит и вагинит. Супозиторията е течаща, в резултат на което бельото е много мръсно. Трябва да се използва 2 пъти на ден, което не е много удобно. Поради неудобството пациентите могат да нарушат предписания режим на употреба, което води до влошаване на терапевтичния ефект. Една опаковка от лекарството не е достатъчна за целия курс на лечениеПриложение: лечение на вагинит, вагиноза, вагинална санитария. Той е ефективен антисептик с широк спектър на действие. Таблетките се разтварят перфектно във влагалището и практически не изтичат навън. Пациентите понасят лекарството добре. Приложение: веднъж на ден, през нощта, което е много удобно. Пакетът е достатъчен за целия курс на лечение.
Преднизолонови лекарстваФлуомизин
Активното вещество на лекарствата от тази група е хормонът кортикостероид. Фармакокинетиката на преднизон-съдържащите лекарства не е проучена. Съдържащият се в препаратите нистатин е практически неефективен срещу гъбички Candida, тъй като гъбите са развили устойчивост към него.
Фармакокинетиката на флуомизин е проучена. Той не потиска размножаването на полезните лактобацили, поради което се използва при лечение на дисбактериоза. Лекарството се използва повече от двадесет години и устойчивостта на патогените към него не е разработена. По отношение на гъбите лекарството е силно активно.
КлиндамицинФлуомизин
Приложение - само при лечение на бактериална вагиноза, т.е. тесен спектър на дейност. След лечение, поради получената дисбиоза, се появява млечница. Има системен ефект, честотата на нежеланите реакции е до 10%.Млечница след лечение на вагиноза не се появява, тъй като лекарството активно инхибира растежа и развитието на гъбички. В допълнение, лекарството не се абсорбира в общия кръвен поток, няма системен ефект. Средната честота на нежеланите реакции е по-малка от 1%.
Повидон йодФлуомизин
Препаратите, съдържащи йод, имат много противопоказания. По-специално, те са забранени за употреба от хора, страдащи от заболявания на щитовидната жлеза, както и бременни жени. Често причиняват алергични реакции. Силно оцветяване на прането на пациента.Лекарството е одобрено за употреба по време на бременност.
Миконазол и МетронидазолФлуомизин
Лекарствата имат системен ефект, са честа причина за нарушения на храносмилателната система. Нежелана реакция е дразнене на вагиналната лигавица. По време на употребата на наркотици употребата на алкохолни напитки е забранена. Лекарствата имат много противопоказания, които включват и бременност.Няма ограничения за консумацията на алкохол по време на лечението.

Отзиви

Анджелина, на 42 години.
Никога не знаех, че имам вагиноза, вярвах, че това е такава физиология, че изпитвам болка по време на вагинален секс. Нямаше други симптоми, така че не мислех, че това заболяване е. И тогава тя случайно се оплака на познат лекар, посъветва ме да отида на гинеколог за преглед. След като ми беше поставена диагноза вагиноза, започнах да се лекувам. Гинекологът ми написа рецепта за Флуомизин. Помогна на третия или четвъртия ден. И болезнеността изчезна, толкова се радвам от това.

Иванка, на 33 години.
Бях лекуван от лекар за вагинална дисбиоза, Флуомизин ми помогна много. И преди това тя страдаше повече от една година, колко пъти е била лекувана, симптомите изчезват за кратко и след това се връщат отново.

Ана, на 29 години.
Когато лекувах възпаление на влагалището, лекарят ми написа рецепта за Флуомизин. Когато седмица по-късно дойдох при него на преглед, ултразвукът показа забележимо намаляване на възпалението. Препоръчвам на всички! И това възпаление е лесно да се получи, но е трудно да се излекува...

Лиза, на 30 години.
Поради продължителната употреба на антибиотици се разви дисбиоза. Всеки, който се е сблъсквал с тази рана, знае колко е трудно да я излекувате и да възстановите нормалната флора. Изписаха ми Fluomizin, а след това Simbiter беше предписан за поддържане на флората. Наистина помогна !! Съветвам всички жени с подобни проблеми.

Флуомизин

Флуомизин: инструкции за употреба и рецензии

Латинско наименование: Fluomizin

ATX код: G01AC05

Активна съставка: Деквалиниев хлорид (Dequalinium chloride)

Производител: Rottendorf Pharma GmbH (Германия), MediNova (Швейцария)

Актуализация на описанието и снимката: 26.10.2018

Цени в аптеките: от 494 рубли.

Флуомизин е локално антисептично лекарство, използвано в гинекологията.

Форма на издаване и състав

Лекарствена форма на флуомизин - вагинални таблетки: бели, двойноизпъкнали, овални (1 блистер с 6 таблетки в картонена кутия).

Състав от 1 вагинална таблетка:

 • активно вещество: деквалиниев хлорид - 10 mg;
 • помощни компоненти: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Фармакологични свойства

Фармакодинамика

Деквалиниум хлоридът е кватернерно амониево съединение с широк спектър на антимикробно действие. Активен срещу повечето грам-положителни бактерии Streptococcus spp. (включително β-хемолитични стрептококи от групи A и B), Staphylococcus aureus, Listeria spp., грам-отрицателни бактерии Pseudomonas spp., Gardnerella vaginalis, Escherichia coli, Klebsiella spp., Serratia spp., Proteus spp., анаероби група D), протозои (Trichomonas vaginalis), гъби от рода Candida (Candida albicans, Candida tropicalis, Candida glabrata).

Фармакокинетика

Деквалиниум хлорид, когато се прилага интравагинално в изключително малки количества, се абсорбира в системната циркулация през вагиналната лигавица.

Метаболизира се до производно на 2,2-дикарбоксилна киселина.

Екскретира се през червата в неконюгирана форма.

Показания за употреба

 • бактериална вагиноза;
 • кандидозен / трихомонаден вагинит;
 • условия преди раждане и гинекологични операции (вагинална санитария).

Противопоказания

 • язвени лезии на епитела на шийката на матката и влагалището;
 • периодът преди началото на сексуалната активност;
 • индивидуална непоносимост към който и да е компонент на лекарството.

Инструкции за употреба на флуомизин: метод и дозировка

Вагиналната таблетка трябва да се вкарва дълбоко във влагалището (в легнало положение с леко свити крака) преди лягане вечер.

Препоръчителен режим: 1 вагинална таблетка на ден в продължение на 6 дни. Трябва да се даде пълен курс на терапия, за да се избегне рецидив..

Лечението по време на менструация трябва да бъде прекратено, след като приключи Флуомизин трябва да продължи..

Странични ефекти

В изключително редки случаи са възможни реакции на локално дразнене (ерозия), сърбеж, зачервяване или изгаряне на вагиналната лигавица (могат да бъдат свързани с признаци на вагинална инфекция, алергични реакции, треска.

Предозиране

Предозирането с интравагинална употреба е малко вероятно.

Няма информация за предозиране.

специални инструкции

Флуомизин съдържа допълнителни компоненти, които в някои случаи не се разтварят напълно във влагалището. В тази връзка останките от таблетката могат да бъдат намерени върху бельото, което не влияе върху ефективността на лекарството..

В случай на прекомерна вагинална сухота, в редки случаи има вероятност таблетката да остане неразтворена. За да се предотврати това, вагиналната таблетка трябва да се навлажни с вода преди поставянето (да се държи под течаща вода за 1 секунда).

По време на терапията се препоръчва да сменяте по-често бельото и подложките си. Ако след приключване на лечението клиничните признаци на инфекция продължават, трябва да се извърши второ микробиологично проучване за идентифициране на патогена и потвърждаване на диагнозата..

Препоръчва се да се въздържате от полов акт, докато използвате Флуомизин. За да се предотврати урогениталната реинфекция, е показано едновременно лечение на сексуални партньори..

Приложение по време на бременност и кърмене

Бременността и периодът на кърмене не са противопоказания за употребата на Флуомизин.

Използване от детството

Според инструкциите, Fluomizin не се предписва на момичета преди началото на сексуалната активност..

Лекарствени взаимодействия

Лекарството е несъвместимо със сапун и други анионни повърхностноактивни вещества.

Аналози

Аналозите на флуомизин са: Macmiror, Neo-Penotran, Hinofucin, Vagisept, Betadin, Geksikon, Metrovagin, Klion.

Условия за съхранение

Съхранявайте на място недостъпно за деца при температури до 25 ° C.

Срок на годност - 3 години.

Условия за отпускане от аптеките

Предлага се без рецепта.

Отзиви за Fluomisin

Отзивите за Fluomisin са предимно положителни. Лекарството може да се използва от жени по време на бременност / кърмене. Опаковката е предназначена за курс на лечение.

От недостатъците те показват високата цена на лекарството, както и обилното отделяне по време на лечението и (в някои случаи) недостатъчен или краткосрочен ефект. Рядко се съобщават странични ефекти, включително алергични реакции.

Цена за Fluomisin в аптеките

Приблизителната цена за Fluomizin (6 бр. В опаковка) е 728-850 рубли.

Флуомизин: цени в онлайн аптеките

Флуомизин 10 mg вагинални таблетки 6 бр.

Флуомизин вагинални таблетки. 10mg 6 бр.

Образование: I.M. Първи Московски държавен медицински университет Сеченов, специалност "Обща медицина".

Информацията за лекарството е обобщена, предоставя се с информационна цел и не замества официалните инструкции. Самолечението е опасно за здравето!

Ако черният дроб спре да работи, смъртта ще настъпи в рамките на 24 часа.

Използваме 72 мускула, за да кажем дори най-кратките и прости думи..

Зъболекарите се появиха сравнително наскоро. Още през 19 век ваденето на лоши зъби е било част от задълженията на обикновения фризьор..

В опит да извадят пациента, лекарите често отиват твърде далеч. Така например, някакъв Чарлз Йенсен в периода от 1954 до 1994 г. оцелели над 900 операции за премахване на новообразувания.

Нашите бъбреци са в състояние да прочистят три литра кръв за една минута.

Човешкият стомах се справя добре с чужди предмети и без медицинска намеса. Известно е, че стомашният сок може да разтвори дори монети..

Най-високата телесна температура е регистрирана при Уили Джоунс (САЩ), който е приет в болницата с температура 46,5 ° C.

Във Великобритания има закон, според който хирургът може да откаже да направи операция на пациент, ако пуши или е с наднормено тегло. Човек трябва да се откаже от лошите навици и тогава може би няма да се нуждае от операция..

Работата, която човек не харесва, е много по-вредна за психиката му, отколкото никаква работа.

Американски учени проведоха експерименти с мишки и стигнаха до заключението, че сокът от диня предотвратява развитието на съдова атеросклероза. Едната група мишки пиеше обикновена вода, а другата - сок от диня. В резултат на това съдовете от втората група са без плаки от холестерол..

По време на работа мозъкът ни изразходва количество енергия, равно на 10-ватова крушка. Така че образът на крушка над главата ви в момента, в който възниква интересна мисъл, не е толкова далеч от истината..

Преди се смяташе, че прозяването обогатява тялото с кислород. Това мнение обаче е опровергано. Учените са доказали, че прозявайки се, човек охлажда мозъка и подобрява работата му.

Учени от Оксфордския университет проведоха поредица от изследвания, по време на които стигнаха до заключението, че вегетарианството може да бъде вредно за човешкия мозък, тъй като води до намаляване на неговата маса. Ето защо учените препоръчват да не се изключват напълно рибата и месото от вашата диета..

Лицето, което приема антидепресанти, в повечето случаи отново ще бъде депресирано. Ако човек се справи сам с депресията, той има всички шансове да забрави завинаги това състояние..

Дори сърцето на човек да не бие, той все още може да живее дълъг период от време, което ни демонстрира норвежкият рибар Ян Ревсдал. „Моторът“ му спрял за 4 часа, след като риболовецът се изгубил и заспал в снега.

С напредване на възрастта всички органи на човешкото тяло се подлагат на инволюция (обратно развитие). Органът на зрението не прави изключение. Очите не са засегнати.

Флуомизин

Състав

1 таблетка съдържа 10 mg декалиниев хлорид.

Допълнителни вещества: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат.

Формуляр за освобождаване

Белите двойноизпъкнали вагинални таблетки (супозитории Флуомизин - грешно наименование) са с овална форма. 6 таблетки в контурна опаковка, 1 опаковка в картонена кутия.

фармакологичен ефект

Фармакодинамика и фармакокинетика

Фармакодинамика

Активното вещество на лекарството е амониево съединение с екстензивен антимикробен ефект. Лекарството действа върху повечето грам-положителни микроорганизми от рода Streptococcus (включително бета-хемолитични щамове A и B) Listeria, Peptostreptococcus; Стафилококус ауреус; гъбички от рода Candida; грам-отрицателни микроорганизми Escherichia coli, Gardnerella vaginalis; микроорганизми от родовете Pseudomonas, Serratia, Klebsiella, Proteus; както и Trichomonas vaginalis.

Фармакокинетика

Когато се прилага интравагинално, много малко количество деквалиниев хлорид навлиза в системната циркулация и се трансформира в дикарбоксилна киселина, която след това се екскретира през червата.

Показания за употреба

 • Трихомонаден вагинит;
 • кандидозен вагинит;
 • бактериална вагиноза;
 • саниране на вагиналната кухина преди гинекологични интервенции и раждане.

Противопоказания

 • употребата на лекарството е забранена преди началото на сексуалната активност;
 • язвени лезии на шийката на матката и вагиналната лигавица;
 • алергия към лекарствени компоненти.

Странични ефекти

Рядко са възможни локални явления под формата на сърбеж, дразнене, хиперемия на лигавицата, изгаряне на влагалището. Нежеланите събития също трябва да бъдат разграничени от симптомите на вагинална инфекция. Алергичните реакции и треската са изключително редки.

Инструкции за употреба на флуомизин (начин и дозировка)

Хапчето се вкарва във влагалището възможно най-дълбоко преди лягане, огъвайки краката, в хоризонтално положение на торса.

Свещи Fluomizin, инструкции за употреба

Стандартният режим на дозиране е употребата на 1 таблетка на ден.

По време на менструацията приложението трябва да бъде спряно и продължено след приключването му. Пълният курс на терапия, който се препоръчва да се проведе, за да се избегне рецидив, е 6 дни.

Предозиране

При интравагинална употреба на таблетки предозирането е изключително малко вероятно..

Взаимодействие

Флуомизин е несъвместим със сапун и други анионни повърхностноактивни вещества.

Условия за продажба

Условия за съхранение

Да се ​​пази далеч от деца. Съхранявайте при температури до 24 градуса.

Срок на годност

специални инструкции

Таблетките включват спомагателни компоненти, които може да не се разтворят напълно във вагиналната кухина. В резултат на това по-късно остатъкът от таблетката може да бъде намерен в прането. Това не влияе върху ефективността на лекарството..

При прекомерна сухота на вагиналните лигавици има вероятност таблетката да не се разтвори. За да се предотврати това явление, което се случва много рядко, преди да използвате таблетката, тя трябва да се намокри с вода..

По време на лечението се препоръчва по-често да сменяте спално бельо и подложки. Ако след завършване на терапията симптомите на инфекцията продължават, трябва да се извърши повторно микробиологично изследване, за да се потвърди диагнозата..

По време на лечението се препоръчва да се въздържате от полов акт. За да се предотврати повторна инфекция, лечението на сексуалните партньори трябва да се извършва едновременно.

Лекарството не влияе върху способността за шофиране на кола.

Аналози на флуомизин

Цената на аналозите на Fluomisin, които са посочени по-горе, е по-малка или сравнима с цената на самия Fluomisin.

По-често се предписват и използват аналози на свещи (което означава формата на освобождаване), тъй като те са по-лесни за въвеждане и са по-често срещани и по-евтини.

За деца

Забранено е употребата на описания агент преди началото на сексуалната активност.

Флуомизин по време на бременност и кърмене

Супозиториите Fluomisin по време на бременност и кърмене са разрешени за употреба през всички периоди. Прегледите на свещите по време на бременност не разкриват никакъв отрицателен ефект върху майката или плода.

Отзиви за Fluomisin

Интернет форумът и рецензиите за супозиториите Fluomisin сред пациенти в болници разкриват редица недостатъци на описания инструмент. Сред тях: недостатъчен или краткосрочен ефект, неудобство при администриране, висока цена. От предимствата посочват възможността за употреба по време на бременност.

Мога ли да използвам лекарството за ерозия на шийката на матката?

Да, можеш. Ерозията на шийката на матката не принадлежи към категорията на язвени лезии на лигавицата.

Флуомизин цена къде да купя

Цената на свещите Fluomizin No. 6 е средно 700-800 рубли в Русия. Цената на свещите в Украйна в определената опаковка варира от 235 до 305 гривна (за сравнение, в град Харков е 280-300 гривна, а в Одеса - 240-260 гривна).

Свещи Floumizin от млечница: инструкции за употреба

Намирането на лекарство, което може бързо да помогне при млечница, не е лесно. Ако разчитате на отзивите, Fluomizin е лекарство, което може да ви помогне бързо да се справите с микробите и има устойчив антисептичен ефект. Въпреки освобождаването под формата на таблетки, което причинява известни затруднения при приемането, вагиналните таблетки в гинекологията се считат за безопасно лекарство, показано за лечение на бременни, кърмещи жени и пациенти с лека и напреднала кандидоза. Основните предимства на лекарството са липсата на вредни токсични ефекти, локалната абсорбция на лекарството и незабавното облекчаване на симптомите на кандидоза.

 • Състав, фармакологично действие
 • Противопоказания, инструкции за употреба
 • Аналози на лекарства, рецензии
 • Отзиви

Състав, фармакологично действие

Почти всички жени са запознати с вагиналната кандидоза. Симптомите на патология причиняват физически и емоционален дискомфорт, така че искате да се излекувате от болестта възможно най-скоро. Медицината предлага огромен списък с лекарства за терапия. Лекарствата се продават без рецепта, но предписването им без консултация със специалист е забранено. Някои формулировки могат да причинят алергични реакции или да влошат хода на заболяването, следователно първо на лекар, а след това и на лечение.

Едно от най-ефективните средства е Fluomisin. За броени часове, премахвайки отделянето, сърбеж, парене, той напълно елиминира всички признаци на заболяването за няколко дни и е добро профилактично средство срещу млечница.

Флуомизин принадлежи към лекарства с местно антисептично и антибактериално действие. Предлага се под формата на двойноизпъкнали таблетки, една опаковка съдържа 6 таблетки, достатъчни за един курс на терапия.

Активната съставка в състава е деквалиниум хлорид. Това всъщност не е антибиотик, а по-скоро широкоспектърно антимикробно съединение. Като помощни компоненти присъстват лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза. Деквалиниум хлорид има вредно въздействие върху широк спектър от грам-отрицателни и грам-положителни бактерии, протозои едноклетъчни организми и гъбични спори, които причиняват вагинална кандидоза.

Противопоказания, инструкции за употреба

Флуомизин таблетки не са показани за лечение на млечница при всички пациенти. Трябва да знаете за какви заболявания и кой Fluomizin не трябва да бъде, инструкциите за употреба категорично забраняват употребата на таблетки, супозитории за индивидуална непоносимост към лекарства и ерозивни лезии на епитела на шийката на матката и влагалището. В допълнение, супозиториите Fluomisin не се използват в педиатричната практика, назначаването се извършва само след достигане на пубертета.

Що се отнася до това дали Fluomizin супозитории могат да се използват по време на бременност, всичко зависи от състоянието на пациента. Активното вещество, което е част от лекарството, не прониква през плацентарната бариера и не уврежда развитието на плода, поради което лекарите разрешават лекарството Fluomizin по време на бременност и кърмене. Всички лекарски предписания трябва стриктно да се спазват. Злоупотребата с лекарството може да доведе до негативни нежелани реакции при бременни жени, особено през 1-ви триместър. Често по време на бременност, 1 триместър е забранено да се използват всякакви супозитории, хапчета от вагинален тип, лекарят избира други схеми на терапия. Също толкова внимателно трябва да се лекувате и по време на кърмене, фактът за безопасността на лекарството за здравето на новородените не е окончателно установен, което изисква повишено внимание при употребата на продукта.

Има още няколко неизменни правила за Fluomisin, за да докаже своята ефективност при млечница:

 1. По време на цикъла агентът не трябва да се използва, както всеки друг широкоспектърен антибиотик. Ако терапията е прекъсната от цикъл, в края на цикъла терапията започва от самото начало.
 2. Допустимо е да се навлажнява хапчето в хладка вода, така че да се разтваря по-бързо, но пациентите често казват, че е изключително трудно да се постави лекарството във влагалището по-късно. По-добре е да прилагате хапчето веднага след душ, както трябва да е, през нощта..
 3. За да предотвратите повторна инфекция, трябва да спрете да правите секс за целия период на лечение..
 4. Супозиториите не трябва да се използват повече от 6 дни. По-продължителното лечение може да доведе до негативни ефекти от страна на жените..

Важно! С правилните лекарства няма странични ефекти. Проявите под формата на сърбеж, парене, повишена телесна температура диктуват незабавно прекратяване на терапията и задължително посещение на лекар. Съставът на лекарството е такъв, че може да се комбинира с всякакви други лекарства, но трябва да откажете да измивате интимни места със сапун - алкална среда може да намали целия терапевтичен ефект. По-добре заменете сапуна с гел за интимна хигиена.

Аналози на лекарства, рецензии

Не е толкова лесно да се намерят аналози на Флуомизин, няма пълни аналози. Има средства, малко подобни на Fluomizin, аналозите по състав и начин на действие са както следва:

 • Хексикон;
 • Залейн;
 • Ливарол;
 • Пимафуцин;
 • Тержинан.

Имайте предвид, че много лекарства са по-евтини от Fluomisin, колко струва лекарството, по-добре е да проверите в аптеката, приблизителната цена е $ 12-25. Въпреки високата цена, лекарството е популярно поради своята ефективност, което се потвърждава от прегледите на пациентите.

Отзиви

Използвах хапчета, нямаше странични ефекти. Тя лекува вагиноза точно 6 дни, както каза лекарят. След посоченото време всичко мина, не остана и следа. Основното нещо е да не започвате, така че да не се налага да се справяте с усложнения.

Докато не се сблъсках с вагиноза за първи път по време на бременност, не си представях колко е трудна. Лекарят е предписал Fluomisin. Прилага се под наблюдение, като се докладва за всеки симптом. Всичко мина добре, бебето се роди здраво. Бях изненадан, че само за 6 дни цялата рана изчезна. Добър наркотик.

Екатерина, 32 години:

Искам да кажа, че лекарството е доста безопасно по време на бременност. Хапчетата ми помогнаха, сега бяха предписани на сестра ми, тя е бременна, първи триместър, малка вагиноза - решиха да играят на сигурно. Основното нещо е да не спирате лечението след изчезване на симптомите - те изчезват след първото хапче, но трябва да се лекувате.

Наталия, 23 години:

Като цяло лекарството е нормално, но забелязах голямо количество отделяне. Неприятно е да поставяте таблетки, но не можете да ги намокрите - намокрих ги, цялата таблетка се разпадна в ръцете ми, изобщо не мога да ги поставя. Свещите са по-удобни за поставяне, но хапчетата зарастват по-бързо. Всички симптоми на млечница изчезват почти веднага..

Антибиотик Medinova Fluomizin - рецензии

 • Преглед номер 1
 • Преглед номер 2
 • Преглед номер 3
 • Преглед номер 4
 • Преглед номер 5
 • Преглед номер 6
 • Преглед номер 7
 • Преглед номер 8

Антисептик за женски проблеми)

Оценка: 5 (от 5)

Бях много нервен, отслабнах, забравих да ям и започнаха проблеми с червата и имах неприятни, но познати проблеми: сърбеж, отделяне и след самолечение също имаше неприятна миризма. Млечницата започна, но както разбрах, тя се превърна във вагинална вагиноза! Претърпях комплекс от лечение в този ред:
1) Таблетка в дни 1 и 3 + в рамките на 3 месеца след менструация Флуканазол
2) Флуомизинови свещи
3) Вагилак
4) Бифидумбактерин

Флуомизин се използва за:
-бактериална вагиноза
-кандидозен вагинит
-трихомонаден вагинит
-саниране на влагалището преди гинекологични операции и раждане.

След лечение в продължение на 6 дни: 1 свещ, леко напоена с вода през нощта, както е записано в инструкциите.

По време на лечението дискомфортът изчезва за 3-4 дни, но е по-добре да преминете през целия курс и да не прекъсвате лечението!

Не използвайте сапун по време на лечението!

Особено ми харесаха ясните инструкции за това лекарство, написани с големи букви:

Цялата информация може да се види и на уебсайта за Флуомизин

Не е излекуван напълно от тях! Но флуомизиновите свещи не са лоши. + СНИМКА на лекарството

Оценка: 4 (от 5)

След раждането бях диагностициран с някакъв вид възпаление: имаше зеленикаво отделяне, неприятна миризма. Предписани свещи "Флуомизин".

Флуомизин вагинални таблетки се правят под формата на малки изпъкнали овали. Бял на цвят. На външен вид те наистина приличат на обикновени разхлабени таблетки, само че повече.

Флуомизиновите свещи имат цена от 69,50 гривна, тоест около 278 рубли. Има, разбира се, и по-скъпи средства, но като цяло мога да кажа, че цената е по-скоро средна.

Супозитории приложение на флуомизин.

Необходимо е да поставяте по 1 свещ през нощта, целият курс на лечението ми беше 12 дни. Тъй като в опаковката има 6 броя, купих две опаковки вагинални таблетки Флуомизин.

Свещите са доста сухи, препоръчително е да ги навлажнете малко с вода. Но не го направих и се опитах да въведа свещи просто ей така. Те са лесни за поставяне, лесно се държат в ръката поради формата си.

Лекарството може дори да се използва от кърмещи майки и тогава кърмех и нищо не се случи с бебето, той нямаше видими реакции, по-специално алергии.

Що се отнася до мен, аз също нямах странични ефекти: няма сърбеж, няма дразнене, няма алергии.

За съжаление не успях да се възстановя напълно с Fluomisin, но когато дойдох при гинеколога, ми казаха, че картината вече изглежда много по-добре от преди. И не е толкова страшно.

След "Fluomizin" ми беше предписано да пия капсули "Vagisan".

Флуомизиновите свещи ми помогнаха, но не напълно. Те не са много скъпи за цената. Щадящ, защото е възможно дори за кърмачки. Формата е удобна, не предизвиква дразнене и алергии. Затова ви препоръчвам тези свещи за закупуване.!

НАПРАВИХте ли вашата задача Как да повишим ефективността на лекарството - вижте прегледа + СНИМКА!

Оценка: 5 (от 5)

Съвсем наскоро ме нападна млечница (след изливане със соден разтвор). Разбира се, изтичах до лекаря, тя направи цитонамазка и веднага диагнозата - кандидозен колпит.

По моя въпрос. Какво да правя този път? Лекарят отговори - изберете една от опциите: Zalain (бях лекуван с него преди шест месеца, вижте прегледа), Ginofort (също от скъпи, но никога не използвани) или банални супозитории с клотримазол (същия Candide, аз също бях лекуван с него преди шест месеца)... Или може да не се лекувате с нищо, лечението по време на приема на Мирамистин ще бъде достатъчно, защото „в борбата срещу млечница млечницата винаги печели“ - добави тя и.... Успокоих се, мислех, че утре ще стана и няма да има млечница. НО. Този сърбеж, дразнене и отделяне нямаше да ме напуснат. След това отидох в интернет, прочетох отзиви за лекарството FLUOMISIN и сам предписах това лекарство (все пак това не е антибиотик, а модерен антисептик DEQUALINIA CHLORIDE).

 • не е антибиотик;
 • курсът на лечение е само 6 дни;
 • активен срещу повечето бактерии, гъбички от рода Candida и протозои (има широк спектър на действие);
 • не тече по време на нанасяне! Те дори не се разтварят напълно и това е нормално за тях (както е написано в инструкциите). В същото време бельото е идеално чисто, но все пак препоръчвам да се поставя тънко "дишане" всеки ден;
 • Използва се както за млечница, така и за бактериална вагиноза, докато НАИСТИНА ЕФЕКТИВНА! Симптомите на парене, сърбеж и самото отделяне изчезват след 2-ра вага. хапчета. След пълен 6-дневен курс млечницата не се върна при мен (надявам се от дълго време), въпреки че самата тя тогава постави курс на вагинални супозитории Acylact, който е с лактобацили, за възстановяване на полезната микрофлора.

НЕДОСТАТЪЦИ (малки, но има):

 • таблетките не се разтварят добре във влагалището, преди това се препоръчват в инструкциите да се навлажняват под течаща вода, но таблетката под потока СТАРТИРА ДА СЕ ТОПИ И НАПУСКА ТУК, така че всичко трябва да се направи за секунди (навлажнете и веднага поставете по-дълбоко), което се оказа малко проблематично за мен;
 • Лекарството изсушава малко лигавицата. Реших този проблем с помощта на естествено концентрирано масло от морски зърнастец (смазвано сутрин със стерилна превръзка отвътре);
 • ЦЕНА: 450 рубли за 6 таблетки (минимална цена в нашия град).

Прекрасни момичета, препоръчвам! Здравето е на първо място. Благодаря за вниманието, не се разболявай!

Той е отличен.

Оценка: 5 (от 5)

Искам да споделя ентусиазма си за лекарство срещу женски проблем. Изобщо не го разпространявам, просто ако някой вече е отчаян и не знае как да си помогне, препоръчвам да попитате Вашия лекар за антисептичния флуомизин.
Винаги имам много неприятно нещо през есенно-пролетния период с намаляване на имунитета, като млечница, дисбиоза. А през други сезони не можете да се предпазите от това нещастие, ако има преумора, стрес или просто топлина, дори еднократно плуване в реката. Въпреки че от моя собствен опит мисля, че стресът е на първо място. Анализите винаги са казвали едно - бактериална вагиноза и кандидозен вагинит. Преди това едно хапче флукостат, курс на тергинан или нещо подобно помогнаха и аз не знаех такъв проблем, че като бях лекуван с лекарство, предписано от лекар, няма да бъдете излекувани! Едно не помогна, после друго. Неопенотран форте и Залейн не помогнаха или просто не ме устройваха. Това не е целият списък. Това разстройва, когато такова по същество просто възпаление не може да бъде излекувано по никакъв начин, а само харчи пари, време, изпитва дискомфорт, безпокойство и гняв, че нищо не помага. И накрая намерих спасението си. Прочетох отзиви, че помага на хората, намерих информация за флуомизин и на уебсайта на някои онлайн аптеки. Можех да стигна до лекар само след една седмица и реших да опитам без нейното одобрение. Не можех да повярвам, но още първия ден усетих резултата, почувствах се много по-добре. След четвъртия имаше усещане за пълно възстановяване, но аз спазих инструкциите както трябва - беше необходимо да се лекувате стриктно в продължение на 6 дни и да използвате само специален сапун или дори вода. След лечението отидох на лекар, който не критикува избора ми. Изненадващо е защо лекарите не го предписват - не чух от един от моите познати, на когото беше предписано. Анализите бяха добри. След този инцидент флуомизин ми помогна още 2 пъти. Мисля, че както при всички лекарства, пристрастяването може да започне към него, когато не работи и тогава ще е необходимо да изберете нещо друго. Но фактът, че поне веднъж е помогнал, е добра новина. Тези таблетки са много лесни и удобни за употреба, малки, изобщо не причиняват никакви болезнени усещания като парене или дразнене. Заедно с флуомизин използвах сапун от епиген-интим. Видях курс на бифиформ. Цената за тях е много по-ниска, отколкото за други средства за подобно действие. В момента могат да бъдат намерени до 400 рубли, но истината не е във всички аптеки. Много е удобно да вземете със себе си на пътувания, на почивка, когато по време на аклиматизацията има нужда от това лекарство. Като цяло горещо препоръчвам!

Лекарство за млечница No1

Оценка: 5 (от 5)

"Флуомизин" ми беше предписан от гинеколог за млечница. Преди да го закупя, прочетох инструкциите в интернет и разбрах, че от цялата гама вагинални супозитории и хапчета е по-добре да го закупите, защото той е антисептик, а не антибиотик. Следователно, в името на тази тема, авторът явно е сбъркал, да се надяваме, че модераторите ще поправят това недоразумение.
Какво е по-добро от другите супозитории, съдържащи антибиотик? Просто е. Флуомизин има минимален брой странични ефекти и помага срещу широк спектър от вагинални инфекции. Активното вещество е деквалиниум хлорид.
Единственото, което ме притесни при млечницата, беше, че имаше не особено приятна специфична миризма. Нямаше повече проблеми. Флуомизин помогна с първата таблетка, целият курс от 6 таблетки дневно през нощта. И така се отървах от проблема, който ме измъчваше дълги години. Всякакви "ливароли" и други боклуци просто нервно пушат в кулоарите. Както и да е, "Fluomizin" беше по-добър!

Моят съвет: ако използвате Флуомизин, не забравяйте да навлажнете таблетката с вода, така тя ще се разтвори по-добре вътре и ще работи по-добре..

От плюсовете:
+ ефективно лекарство с минимални странични ефекти
+ не причинява сърбеж и дискомфорт
+ не тече
+ наистина помага, и то за дълго време.

Така че, ако ще се лекувате от млечница, не се колебайте да попитате Вашия гинеколог за Флуомизин! Цената е около 60 гривна, но гарантирано ще се отървете от много вагинални "проблеми"!

Свещи "Fluomizin": инструкции за употреба, показания, състав, аналози, рецензии

Супозиториите "Fluomizin" са средство, с което жените трябва да се справят все по-често, тъй като инфекциите в гинекологията са особено изразени. Появата на патогенна флора се причинява от различни причини. На фона на намален имунитет в интимната сфера се появяват дълбоки и чести стресове, инфекции и гъбички.

Състав на свещи "Флуомизин", форма на освобождаване, опаковка

Лекарството се произвежда под формата на бели вагинални таблетки, двойно изпъкнали и овални. Активната съставка в едно парче е 10 милиграма деквалиниев хлорид.

Спомагателни компоненти: лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза. В блистерни опаковки от шест супозитории.

Защо се предписват свещи "Fluomizin"??

Показания

Вагиналните таблетки се предписват за:

 • вагинална санитария преди раждане и гинекологични операции;
 • трихомонаден вагинит;
 • кандидозен вагинит;
 • бактериална вагиноза.

Лекарството трябва да бъде предписано от лекар.

Инструкции за употреба на супозитории

Инструкциите за употреба на свещи "Fluomizin" са много прости. Една таблетка се прилага веднъж дневно. Трябва да се вкара във вагиналната кухина възможно най-дълбоко, за предпочитане вечер, непосредствено преди лягане, докато огъвате краката си и лежите по гръб.

Свещи "Флуомизин" по време на менструация не се препоръчва да се поставят, след края на курса на лечение се възобновява.

Трябва да се отбележи, че като цяло са достатъчни съответно шест дни и шест таблетки. Такъв период на лечение ви позволява напълно да премахнете нарушенията в тялото. Само приемането на лекарството правилно не е достатъчно, трябва да обърнете внимание и на страничните ефекти.

Странични ефекти

Какво друго ни казва инструкцията за употреба за свещи "Fluomizin"??

Лекарството има странични ефекти, трябва внимателно да прочетете инструкциите, преди да го използвате.

Те включват следните симптоми:

 • сърбеж;
 • изгаряне;
 • треска;
 • зачервяване на лигавицата.

Противопоказания

Флуомизин вагинални таблетки също имат редица противопоказания, които включват:

 • прекомерна чувствителност;
 • възпаление в кухината на маточната шийка;
 • язвени лезии на кухината на вагиналния епител.

Нежелателно е да се използва деквалиниев хлорид преди началото на интимния живот. Но е строго забранено употребата на лекарството, дори при тежка млечница, при следните категории пациенти:

 • жени, които не са сексуално активни;
 • деца;
 • пациенти, страдащи от тежка алергична реакция към лекарството;
 • пациенти с язви на вагиналната лигавица.

Лекарството има прост механизъм на действие, тъй като неговите компоненти засягат патогенните бактерии, като ги убиват и по този начин нормализират дейността на репродуктивната система. Вече беше казано, че не се препоръчва използването на лекарството по време на менструация, тъй като кръвните секрети ще премахнат лекарството веднага след приложението, то се разтваря с висока скорост. Лекарството се използва по време на кърмене и бременност само ако има сериозни индикации и само след преминаване на всички тестове, които позволяват да се установи възможно най-точно заболяването и неговата тежест.

Продължаваме да разглеждаме инструкциите за употреба в гинекологията на супозитории "Fluomizin".

Прием на хапчета по време на бременност

Лекарите смятат, че е най-добре да избягвате лекарства като алкохол, антибиотици, храни, които могат да навредят на здравето, евтини витамини по време на бременност.

По време на бременността женското тяло не само е отслабено, но също така се нуждае само от полезни вещества, които подобряват функционирането на всички негови системи, не засягат детето. На фона на хормонални промени, настъпващи в тялото, флората на репродуктивната система се променя, което е причината за образуването на полова инфекция, особено ако жената има няколко интимни партньора едновременно.

Независимо от тримесечието, бременните жени имат право да използват супозиториите Fluomizin само след консултация с гинеколог. Трябва да се помни, че това е едно от тези лекарства, които са разрешени при носене на бебе, дори когато се лекуват следните нарушения в организма: вагинит, хламидия, млечница.

По време на бременност се използват само вагинални таблетки. Една свещ съдържа 10 милиграма такова важно вещество като деквалиниум хлорид.

В съответствие с инструкциите за употреба, Fluomisin свещите се използват за:

 • цистит;
 • колпит;
 • подготовка за интервенции в репродуктивната система;
 • рехабилитация на родовия канал;
 • трихомониаза;
 • кандидоза.

Лекарството започва да действа веднага след въвеждането във вагиналната кухина, абсорбцията на лигавицата се извършва в минимален обем, което изключва навлизането на веществото в кръвта и плода.

специални инструкции

Трябва да се отбележи, че има специални инструкции относно употребата на вагинални таблетки "Флуомизин".

Малкият разряд не трябва да се плаши, тъй като лекарството съдържа няколко спомагателни компонента, които не могат да се разтворят във вагиналната кухина. Това обстоятелство не намалява ефективността на лекарството.

При това състояние при жена, като вагинална сухота, се препоръчва таблетките да се навлажняват с вода преди употреба..

По време на целия курс на лечение трябва да използвате специални хигиенни подложки, те трябва да се сменят по-често от обикновено, освен това, благодарение на това, бельото няма да се повреди.

В случай на оставащи нарушения на репродуктивната система след лечение, се препоръчва да се извърши повторен микробиологичен анализ, който ще определи проблема и ще постави диагнозата по-точно.

За предотвратяване на урогенитална инфекция се препоръчва едновременно лечение на двамата партньори.

Назначаването се извършва изключително от специалист и само след вземане на цитонамазка; провеждане на необходимите изследвания; потвърдете диагнозата.

Лекарството без това е строго забранено за употреба, тъй като може изобщо да не е ефективно срещу определени видове бактерии и не се препоръчва прекомерна употреба на антибиотици.

Това се потвърждава от инструкциите за употреба за свещи "Флуомизин".

Аналози на лекарства

За някои жени е много по-лесно да се използват не таблетки и свещи, а мехлем, освен това цената на лекарствата и характеристиките на състава са важни. Някои пациенти търсят по-евтини лекарства, а други, напротив, са по-скъпи. Като цяло, за да замените "Fluomizin", можете да използвате аналози - както скъпи, така и евтини, но те трябва да имат същия състав като оригиналното лекарство.

Можете да замените Fluomizin със следните средства: Terzhinan; "Candide B6"; "Хексикон"; "Вагицин"; Ливарол; "Кетоконазол"; Залейн; "Вагисепт"; "Gynoflor"; "Пимафуцин" и други.

"Utrozhestan" не е един от аналозите. Нежелателно е да го замените сами, трябва да се консултирате със специалист.

Аналозите по-евтини

Флуомизиновите свещи са скъпи. За подмяна могат да се използват по-евтини аналози, но първо трябва да се съгласите за избора си с Вашия лекар. Нека да опишем някои от тях.

"Хексикон"

Антивирусен противогъбичен антисептик, който произвежда антибактериален ефект върху грам-отрицателни, грам-положителни микроорганизми, инхибира активността на дрождоподобни гъбички и хламидии.

Активната съставка в състава на лекарството е хлорхексидин биглюконат. Спомагателното вещество е царевично нишесте. "Geksikon" е най-евтиният заместител на вагиналните супозитории "Fluomizin", който има идентична форма на освобождаване - вагинални торпедообразни двойноизпъкнали таблетки; вагинални супозитории.

"Geksikon" няма отрицателен ефект върху вагиналната микрофлора, но продължителната употреба може да предизвика устойчивост на вируси и бактерии към нея. По-специално, при лечение на гнойна инфекция, активното вещество може значително да намали своята активност..

Лекарството се използва в съответствие с инструкциите при лечението на:

 • екзоцервицит;
 • вагинална дисбиоза;
 • вагинит (трихомонаден, неспецифичен, смесен);
 • профилактично за предотвратяване на полово предавани болести (трихомониаза, генитален херпес, гонорея, сифилис, уреаплазмоза);
 • преди раждане или аборт, инсталиране на спирала вътре в матката.
 • алергични реакции;
 • свръхчувствителност към активната съставка.

Може да се възлага на момичета преди началото на сексуална активност само с разрешение на гинеколог.

Нежеланите прояви (дразнене на вулвата, парене, сърбеж) са редки, но ако се появят, трябва да замените лекарството.

"Geksikon" е евтин аналог на "Fluomizin", който е напълно способен да го замести с инфекции на урогениталния тракт. Цена - от 250 до 300 рубли.

Противогъбичен агент "Zalain"

Аналог със същата форма на освобождаване като тази на "Fluomizin" - вагинални супозитории в блистери. Активното вещество на състава е сертаконазол нитрат. Спомагателни компоненти: силициев диоксид, колоидна супозитория, витепсол.

Активното вещество сертаконазол (производно на бензотиофен, имидазол) има фунгициден, фунгистатичен ефект. Аналог "Zalain" често се предписва от гинеколози за потискащ ефект върху инфекциозните патогени, които провокират развитието на венерически заболявания и водят до лезии на вагиналната лигавица (кожа).

Активното вещество сертаконазол в състава на лекарството е активно срещу стафилококи, дерматофити и стрептококи. Действието му се основава на инхибиране на синтеза на ергостерол в мембранните структури на дрождоподобни бактерии и гъбички. Лекарството се предписва за вулвовагинална кандидоза, т.е. инфекция на вагиналната лигавица с гъбички Candida.

Лекарството не се предписва, ако съставът е непоносим. За жени по време на кърмене и бременност, само с по-голяма полза от вредата за бебето или плода. Също така е евтин аналог - около 500 рубли.

Лекарството "Livarol"

Евтин аналог, противогъбично лекарство за локално приложение в гинекологията, предназначено за лечение на инфекциозни гъбични лезии, които са чувствителни към активното вещество.

Инструментът се предлага под формата на торпедни свещи. Активната съставка е кетоконазол, т.е. производно на имидазолдиоксолан, което има фунгистатично, фунгицидно действие, потискащо размножаването и растежа на гъбична инфекция.

Помощни вещества: макрогол 1500, бутилоксианизол, макрогол 400.

Агентът е аналог, който активно инхибира синтеза на ергостерол в междуклетъчното пространство на микроорганизмите (стрептококи, дрожди, дерматофити, стафилококи).

Показания за употреба:

 • урогенитален херпес;
 • вулвовагинална кандидоза;
 • предотвратяване на гъбична инфекция с увреждане на вагиналната лигавица.

Трябва да се отбележи, че супозиториите Livarol могат да бъдат безполезни при лечението на бактериална вагиноза. Преди да използвате лекарството или в случай на странични ефекти, трябва да се консултирате с гинеколог.

 • първи триместър на бременността;
 • деца под дванадесет години;
 • индивидуална чувствителност.

В специални случаи е разрешено през втория и третия триместър на бременността. По време на кърмене - с повишено внимание. Означава "Livarol" има цена от 390 рубли.

Отзиви за лекарството

Според пациентите супозиториите от млечница Флуомизин имат доста висока цена и върху тях се възлагат големи надежди. Един курс е достатъчен за лечебен курс. Преди употреба, жените се съветват да навлажняват таблетката с вода, така че да се разтваря по-добре. Отбелязва се добра поносимост, липса на сърбеж и дразнене. Резултатът е приятен, многократните тестове са добри.

При жени с непоносимост към вагинални лекарства се появява сърбеж, силен дискомфорт, зачервяване. В този случай е задължително да се грижите за вагиналната микрофлора. Препоръчват се ферментирали млечни продукти. Въпреки дискомфорта обаче, лекарството е много ефективно..

Сред недостатъците са краткотраен или недостатъчен ефект, висока цена, неудобство при използване. Случва се в даден момент действието да отсъства или да е незначително.

Прегледахме инструкциите за употреба в гинекологията на супозитории "Флуомизин".