Сайтът предоставя справочна информация само за информационни цели. Диагностиката и лечението на заболявания трябва да се извършват под наблюдението на специалист. Всички лекарства имат противопоказания. Необходима е консултация със специалист!

Фитолизин лекарство

Фитолизинът е комбиниран билков препарат, който има многостранен ефект върху организма.

Действието му се дължи на етеричните масла и билки, включени в препарата. Фитолизин има противовъзпалително, антимикробно действие; диуретик; болкоуспокояващо; спазмолитично. Фитолизин насърчава отстраняването на малки камъни и "пясък" от бъбреците и пикочния мехур и предотвратява тяхното ново образуване.
Действието на компонентите на фитолизин (под формата на водни екстракти):

 • кора от лук - антимикробно действие;
 • корен от метличина - нормализира метаболитните процеси и има антимикробен ефект;
 • плодове магданоз - повишават тонуса на стените на пикочния мехур, имат диуретичен ефект;
 • билка от птичи възли - противовъзпалителен ефект;
 • билка хвощ - диуретичен и кръвоспиращ ефект;
 • брезови листа - диуретично, противоотечно действие, предотвратяват образуването на камъни в бъбреците;
 • семена от сминдух - успокояващ ефект;
 • билка златна пръчица - антимикробен и имуностимулиращ ефект;
 • херниална билка - противовъзпалителен ефект;
 • лист магданоз - дезинфекциращо и успокояващо действие;
 • корен от любимец - дезинфекциращ ефект.

Фитолизинът съдържа още етерични масла (градински чай, мента, портокал, бор) и спомагателни вещества (ванилин, глицерин, агар-агар, алкохол, пшенично нишесте и вода). Маслата са също диуретични и противовъзпалителни..

Фитолизин подпомага омекотяването, разрушаването на камъните директно в бъбреците, като по този начин улеснява тяхното отделяне.

Фитолизинът не нарушава координацията на движенията и скоростта на психомоторната реакция на пациента. Следователно, когато се лекува с това лекарство, няма ограничения за професионални дейности и управление на превозни средства. Дългосрочната употреба на фитолизин не води до пристрастяване.

Фитолизинът е лесен за използване: използва се много по-лесно, отколкото да се приготвят отвари от лечебни билкови препарати. Лекарството се дозира лесно и опаковката му може да се вземе със себе си на работа, в страната, на път.

Форми за освобождаване

Фитолизинът се произвежда под формата на паста за поглъщане, 100 g в метални (алуминиеви) туби.

Пастата има тъмно зелен цвят и специфична миризма.

Съхранявайте лекарството на сухо, хладно (не по-високо от +25 o С) място.

Снимка за опаковане

Инструкции за употреба на фитолизин

Показания за употреба

Противопоказания

Странични ефекти

Нежеланите реакции към Fitolysin са редки. Възможна е алергична реакция под формата на обрив по кожата, придружен от сърбеж. Понякога се забелязват гадене, разхлабване на изпражненията, повръщане. В отделни случаи се отбелязва загуба на вкус.

Възможна е свръхчувствителност към ултравиолетовите лъчи.

Лечение с фитолизин

Как да приемате Fitolysin?
Фитолизин трябва да се приема под формата на суспензия. Пригответе го непосредствено преди употреба. За целта разтворете пастата в топла (преварена) подсладена (мед или захар) вода.

Лекарството трябва да се приема след хранене. По време на лечението с фитолизин пушените меса, маринати, кисели краставички, консерви и алкохолни напитки трябва да бъдат изключени от диетата. Обемът на течността, която пиете, трябва да бъде най-малко 2 литра на ден.

В случай на нежелани реакции, спрете приема на лекарството и се консултирайте с лекар..

Дозировка на фитолизин
Възрастни и деца над 15 години се предписват по 1 чаена лъжичка паста (на 100 ml вода) 3-4 пъти на ден.

Продължителността на курса на лечение се определя от лекаря. Това зависи от естеството на заболяването и индивидуалните характеристики на пациента. Обикновено курсът на лечение продължава 2-6 седмици. Ако е необходимо, лекарят може да предпише втори курс.

Няма данни за случаи на предозиране на наркотици.

Фитолизин за деца

Не са провеждани специални проучвания за употребата на фитолизин в детска възраст. Но на практика педиатрите често успешно го използват при лечение на заболявания на пикочните пътища (цистит, уретрит, пиелонефрит и др.) При деца от всички възрасти, дори при новородени. Няма данни за усложнения при това лечение.

Фитолизин за деца, както и за възрастни, се предписва за инфекциозни и възпалителни заболявания на пикочните пътища на втория етап от лечението, след употребата на антимикробни лекарства. Фитолизинът засилва ефекта на антибактериалните лекарства, тъй като има както дезинфектант, така и противовъзпалително и аналгетично действие. Билковите лекарства са незаменими не само при лечението на остри инфекции, но и когато отслабването на хроничния пиелонефрит отшуми.

Дозировката на лекарството и продължителността на курсовете на лечение се определят само от лекаря..

Децата се предписват от четвърт чаена лъжичка фитолизин до половин чаена лъжичка, в зависимост от възрастта, 3 пъти на ден. Предписаната доза паста се разтваря в топла преварена вода. Водата може да бъде подсладена със захар или мед (ако детето няма алергии).

Фитолизин по време на бременност

Фитолизин се използва доста често по време на бременност, тъй като по това време в женското тяло се създават условия за развитие на възходящ път на инфекции на пикочните пътища и бъбреците (в резултат на действието на половия хормон прогестерон уретерите се разширяват). Цистит и пиелонефрит се наблюдават при 25-30% от бременните жени. За да се предотвратят усложнения и инфекция на плода, е необходимо тези заболявания да се лекуват своевременно и изчерпателно..

Не са провеждани специални проучвания относно безопасността на употребата при лечението на фитолизин по време на бременност и кърмене. Но дългосрочната практика на използване на фитолизин за лечение на възпалителни инфекции на пикочните пътища по време на бременност не показва ефект върху плода (с лечение на всеки етап от бременността).

Ефектът от употребата на фитолизин по време на бременност се изразява в това, че бактериите, уловени в пикочните пътища, не се задържат в тях и не се разпространяват, а се измиват, екскретират с урината.

В някои случаи лекарят може да предпише фитолизин за профилактични цели дори преди появата на симптоми на възпаление на пикочните пътища..

Но във всеки случай не трябва да се самолекувате, въпреки факта, че фитолизинът е естествено, билково лекарство.

Обичайни дози фитолизин за възрастни се използват по време на бременност.

Фитолизин при цистит

Циститът или възпалението на пикочния мехур изисква квалифицирано комплексно лечение. Навременното и правилно подбрано лечение на остър цистит ще предотврати разпространението на инфекцията, възходяща до бъбреците и прехода на болестта в хронична форма.

Възможно е ефективно и бързо да се постигне изчезване на проявите на цистит, когато се използват антимикробни лекарства в комбинация с фитопрепарати, един от които е Fitolysin. Притежавайки антимикробни, антисептични и противовъзпалителни ефекти, той засилва терапевтичния ефект на антибактериалните лекарства.

Спазмолитичният и аналгетичен ефект на това естествено лекарство ще помогне за облекчаване на паренето и болката при уриниране. Поради диуретичното действие микробите ще бъдат механично отстранени, измити от пикочния мехур.

Фитолизинът като монотерапия (единственото лекарство за лечение на цистит) няма да даде положителен ефект. Той допълва и усилва ефекта на сулфатни лекарства, антибиотици и нитрофуранови лекарства при остър цистит и също се предписва като поддържаща терапия при хроничен процес.

При цистит Фитолизин се използва в обичайната дозировка. Продължителността на курса на лечение се определя от лекаря.

Фитолизин за пиелонефрит

Лечението на пиелонефрит (възпаление на бъбречното легенче и самата бъбречна тъкан) е разделено условно на 2 етапа: борба с инфекцията и рехабилитационно лечение. Правилно проведеното лечение с антибактериални лекарства ви позволява да получите ефект в рамките на няколко дни. Рехабилитационното лечение трябва да се провежда за по-дълъг период. Незаменими средства през този период са фитопрепаратите и по-специално Фитолизин.

Фитолизин действа постепенно, има добра поносимост и много рядко причинява странични реакции. Всички видове действие на това лекарство (както антимикробно и противовъзпалително, така и аналгетично и спазмолитично) са много важни при лечението на пиелонефрит. Същият диуретичен ефект също допринася за положителния резултат от лечението, тъй като микробите се измиват с урина от бъбречното легенче. И ако пиелонефритът се е развил на фона на уролитиаза, тогава фитолизинът ще помогне за омекотяване и безболезнено отстраняване на камъни.

При хроничен пиелонефрит Фитолизин може да се използва като монотерапия за предотвратяване на обостряния.

При пиелонефрит Фитолизин се предписва в обичайната доза. Продължителността на лекарството се предписва от лекаря.
Повече за пиелонефрита

Фитолизин при отоци

Отокът (натрупване на течност в тъканите) може да възникне при различни заболявания: сърдечни заболявания, кръвоносни съдове на долните крайници, бъбреци, черен дроб, стави и др..

Фитолизин може да се използва само за лечение на отоци при бременни жени при липса на противопоказания и само по указание на гинеколог. При отоци, свързани със сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и други причини, той е противопоказан.
Повече за отока

Фитолизин за коса

Фитолизинът, този лечебен дар на природата, може да се използва по нетрадиционен начин. Има добър лечебен ефект при косопад.

Пастата трябва да се нанесе върху скалпа, да се увие найлоново фолио върху главата и след това кърпа. Оставете своеобразна „маска“ за коса за 3-4 часа. Отначало може да се появи леко усещане за студ, след което изчезва. Изплакнете добре косата. След изплакване на пастата може да остане лека билкова миризма от косата.

За тази цел се използва фитолизин веднъж седмично. Ефектът е невероятен: косата става гъста и копринена.

Взаимодействие на фитолизин с други лекарства

Като се има предвид диуретичният ефект на фитолизин, скоростта на екскреция може да се промени и следователно ефектът от действието на други лекарства, използвани едновременно с приема на това лекарство.

Фитолизинът може да засили ефекта:

 • нестероидни противовъзпалителни лекарства (Naklofen, Movalis, Nimesil и др.);
 • хипогликемични лекарства;
 • лекарства, които намаляват съсирването на кръвта;
 • инхибитори на моноаминооксидазата (ниаламид, фенелзин, ипрониазид, изокарбоксазид, бефол, селегилин, метрапиндол, пиразидол).

Фитолизинът може да удължи действието на Парацетамол, Пентобарбитал.
Абсорбцията на някои лекарства в тънките черва (бета-каротин, алфа-токоферол) в присъствието на фитолизин намалява.

Намалява абсорбцията на фитолизин и холестерол в червата.

Аналози на фитолизин

Фитолизинът няма структурни аналози в състава.

Етеричните масла и билки, които съставляват фитолизин, се предлагат на пазара като отделни лекарства.

Urolesan, Fitolit, Rovatinex и Kanefron имат подобен ефект. Но тези лекарства имат различен състав..

Kanefron също е комбиниран билков препарат. Съдържа прахове от билка кентаври, листа от розмарин, корен от любимец и кора от шипка. Предлага се под формата на хапчета и алкохолни капки. Kanephron има дезинфекционен, противовъзпалителен, спазмолитичен, диуретичен ефект. Освен това предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Канефрон може да се предписва по време на бременност (по всяко време) и е противопоказан само ако сте алергични към неговите компоненти.

Фитопрепаратът Цистенал се състои от магнезиев салицилат, тинктура от бял корен и етерично масло, зехтин и алкохол. Има спазмолитично, противовъзпалително, диуретично действие, помага за разхлабване на камъни в бъбреците, състоящи се от магнезиеви и калциеви соли. Може да се използва по време на бременност (през втория и третия триместър). Прилага се като капки.

Отзиви за лекарството

Отзивите за лекарството Fitolysin варират. Повечето пациенти отбелязват неговата ефективност при лечение на цистит, пиелонефрит. В някои случаи не е получен положителен резултат за оток на бременни жени.

Отзивите за вкуса на лекарството са много различни - някои го харесват, други отказват да го приемат поради непоносимост към вкуса.

Цената на лекарството

Цената на фитолизин варира в различните градове и в различните аптеки от 157 рубли. до 329 рубли.

Фитолизин

Състав

Състав на руски: 100 g паста Fitolysin съдържа 0,672 билкови екстракта (златна пръчица, брезови листа, хвощ, високопланинска птица, коренища от житна трева, семена от сминдух, корен от магданоз, корен от любимец) + етерични масла (портокал, градински чай, пипер myta, бор) + спомагателни вещества (агар-агар, ванилин, глицерин, пшенично нишесте).

Формуляр за освобождаване

В стограмови туби има зелено-кафява паста, от която се приготвя суспензията. Пастата е мека, има специфична билкова миризма.

фармакологичен ефект

Бъбречната паста има диуретично, спазмолитично и противовъзпалително действие. Насърчава премахването на пикочните камъни и предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

Фармакодинамика и фармакокинетика

Комбинираният препарат подобрява процесите на филтрация в бъбречните гломерули, без да нарушава електролитния баланс. Насърчава елиминирането на натриеви и хлорни йони от урината. Предотвратява растежа на съществуващите калкули.

Също така, лекарството има противовъзпалителен ефект поради флавоноидите, които създават микрофлора, разрушителна за грам-положителни бактерии. Сапонините, съставляващи лекарството, унищожават стафилококус ауреус. Алгюконите действат като спазмолитици. Силикатите подпомагат отделянето на урея и предотвратяват образуването на камъни.

Показания за употреба

 • с пиелонефрит (остър или хроничен);
 • пиелит и цистит;
 • уролитиаза;
 • за профилактика на уролитиаза (включително след операция).

Противопоказания

 • възраст до 18 години;
 • нефроза;
 • сърдечна недостатъчност;
 • фосфатна уролитиаза нефролитиаза;
 • гломерулен нефрит;
 • алергия към съставките на лекарството (алергия към пшеница).

Странични ефекти

Лекарствата за бъбреци могат да причинят фотоалергични и фототоксични кожни реакции, гадене и алергии.

Инструкции за употреба на фитолизин (начин и дозировка)

Според инструкциите за Fitolysin: лекарството се приема 3-4 пъти на ден, чаена лъжичка след хранене. Пастата се разтваря в 100 ml вода с добавена захар. Лечението се провежда от 14 до 45 дни, в зависимост от предписанието на лекаря.

Предозиране

Взаимодействие

Ефектът на МАО инхибитори, нестероидни противовъзпалителни лекарства, лекарства, които влияят на хипогликемичния индекс или съдържащи литиеви соли, антикоагуланти се засилва.

Времето на експозиция на фенобарбитал, аминоприн и парацетамол се увеличава.

Благодарение на диуретичното си действие, фитолизин ускорява елиминирането на лекарството от тялото..

Условия за продажба

Не се изисква рецепта.

Условия за съхранение

На хладно място (15 до 25 градуса), в оригиналната си опаковка.

Срок на годност

специални инструкции

Пациентите със захарен диабет, докато приемат лекарството, трябва да контролират своя хипогликемичен индекс.

За да улесните работата на бъбреците, трябва да пиете повече течности по време на лечението.

Аналози на фитолизин

Аналози на лекарството са: блемарен, билка възли, уралит-у, ронефрон, канефрон, фитолит, фитолизин плюс, цистон, цитал, цитрокас.

Кое е по-добре: фитолизин или канефрон?

Лекарството Kanefron има по-добър вкус, има по-малко остра миризма. Ефективността му обаче е малко по-ниска от тази на фитолизин..

Фитолизин по време на бременност и кърмене

Въпреки факта, че инструментът има добри отзиви по време на бременност, поради липсата на клинични проучвания, използването му не се препоръчва. Когато кърмите, не трябва да приемате лекарството..

Отзиви за Fitolysin

Прегледите на пациентите варират. Мнозина не могат да понасят специфичната миризма и вкус на лекарството и следователно не пият курса до края. Фитолизинът помага при цистит и пиелонефрит. Измива оксалатни камъни, дори с много значителни размери. Лекарството има отлични отзиви за цистит - лекарството бързо и ефективно облекчава възпалението, особено в началния стадий на заболяването. Отзивите за пастата са много добри, когато пациентите се придържат към режима и харчат за пиене целия курс.

Фитолизин цена къде да купя

Фитолизин не се предлага като таблетка. Цената на пастата е съвсем приемлива. Цената на лекарството в Украйна ще бъде 68 UAH на туба, 100 грама.

Колко струва лекарството в Киев? Можете да закупите лекарството в столицата за 90 UAH на опаковка (100 g).

 • Онлайн аптеки Русия Русия
 • Онлайн аптеки на Украйна Украйна
 • Онлайн аптеки на Казахстан Казахстан

ZdravCity

Аптечен диалог

Eurofarm * 4% отстъпка с промоционален код medside11

Фармация24

PaniApteka

БИОСФЕРА

Образование: Завършил е Ровенския държавен основен медицински колеж със специалност „Фармация“. Завършил Виннишкия държавен медицински университет на М. И. Пирогов и стаж в неговата база.

Трудов стаж: От 2003 до 2013 г. - работи като фармацевт и ръководител на аптечен павилион. Наградена е със сертификати и отличия за дълги години и добросъвестна работа. Статии по медицински теми бяха публикувани в местни издания (вестници) и в различни интернет портали.

Забележка!

Отзиви

Отлично лекарство, дълго време имаше проблеми както с бъбреците, така и с пикочните пътища, - три пъти в годината тя определено беше лекувана. Сам съм приемал антибиотици и билкови чайове в аптеката, но ефектите от такова лечение не траяха дълго. Преди шест месеца преминах тестовете, предписани a / b вече на базата на чувствителност и курса на лечение с Fitolysin паста в продължение на 2 седмици. Това означава квалифицирано лечение, изминаха 2 години, t-t-t през това време, нито един рецидив.

В живота циститът не ме пуска. Работата е много неприятна, но остава само да се борим. Пастата фитолизин ми помага за това. Научих за това от уролог преди много години. Така че се лекувам и до днес. Плюсът за мен е, че фитолизинът се отпуска без рецепта. Хубаво е, че съставът е естествен. Наоколо има много химия. Лекарството е под формата на паста, което според мен е дори добро, тъй като се абсорбира по-бързо в тялото, което означава, че заздравява по-бързо. Това, в което съм се убеждавал неведнъж. Още след първото приложение се усещат подобрения. Основното нещо е да не напуснете половината път, а да завършите курса. Разреждах пастата в чаша вода според инструкциите 3 пъти на ден. Също така за добро настроение използвах мед върху него. И така почти 3 седмици. Лечението е дълго, но ефективно. Посъветвайте.

Когато пясъкът се спусна, беше просто ужас, отидох в болницата и когато острата болест беше отстранена, ми предписаха фитолизин за 4 седмици. Както обясни лекарят, за да се излекуват всички рани на лигавицата след излизане на пясъка, както и да се възстанови местният имунитет.

Фитолизин ми беше предписван и преди, помагаше бързо и дълго време. Сега обикновеният фитолизин е невъзможен поради бременност, предписан е фитолизин пренатален, той също помага.

По време на живота ми ми предписваха различни лекарства и всяко има свои плюсове и минуси, но фитолизинът ми харесваше най-вече и има приятен вкус на мента и ефективен в действие..

И не знаех, че столетникът и златната пръчица са едно и също! Дори на снимки изглеждат по различен начин. Оказва се, че Kanefron е малка част от фитолизина?)))

Лена, вероятно не е имал предвид състава, а действието, което също е неправилно, но приемливо - всички те са билкови диуретици. Не сте съвсем прави за състава на Канефрон и Фитолизин. Съставът на Канефрон включва активни вещества: столетник (златна пръчица), любимец и розмарин, в състава на Фитолизин: столетник (златна пръчица), любимец, житна трева, лукови люспи, магданоз, планинар, полски хвощ, брезови листа, сминдух и нещо друго, Не си спомням. Тези. те имат два общи компонента, а метличина, лукова обвивка и хвощ са аналогични на розмарина във фитолизин. Можем да кажем, че Canephron е лека версия на фитолизин и изпълнява по-скоро диуретична функция при лечението, докато фитолизинът е пълноценно лекарство.

Е, как е? Аналозите на лекарството са: блемарен, билка възли, уралит, ронефрон, канефрон, фитолит, фитолизин плюс, цистон, цитал, цитрока. Ами ако фитолизинът няма аналози в състава? Няма го дори в хапчета! И като цяло е странно да се сравняват Фитолизин и Канефрон, когато те имат абсолютно различен състав и предназначение..

Фитолизин по време на бременност

По време на бременността жената става най-уязвима към възпалителни заболявания, което е свързано с промени в имунологичните процеси, хормонални промени и преструктуриране на организма като цяло. Различни възпалителни процеси на пикочните пътища са много характерни за периода на бременността. Те възникват или като реакция на недостатъчна хигиена, или в резултат на хипотермия. Освен това по време на бременност жената може да се сблъска и с такова бъбречно заболяване като пиелонефрит. Това заболяване може да бъде предизвикано от разширяването на пикочо-половите пътища под въздействието на хормони и натиска на матката върху бъбреците. Но по-често пиелонефритът се усеща, ако е придобит от жена още преди бременността - по време на раждането на бебето, атаките се връщат.

За лечение на заболявания на пикочните пътища по време на бременност, жените често се предписват лекарството Fitolysin; освен това се предписва в комбинация с други лекарства и срещу отоци.

Може ли фитолизин по време на бременност?

Всяка бременна жена веднага задава въпроса: възможно ли е и струва ли си да приемате фитолизин по време на бременност и дали това ще навреди на бебето, растящо в утробата. Лекарите дават еднозначен отговор - в зависимост от посочената дозировка и ако лекарството се използва изключително по показания след подходяща консултация с лекар, Фитолизин може да се превърне в ефективно средство за лечение и няма никакъв отрицателен ефект нито върху плода, нито върху бъдещата майка..

Фитолизинът е изключително билков препарат. Съдържа такива компоненти като билка от хвощ, златна пръчица, екстракт от плод на магданоз, коренища от житна трева, луковикови луковици, семена от сминдух, херния, трева от възли, брезови листа. В допълнение, естествените растителни масла - градински чай, мента, портокал, бор, присъстват в състава на лекарството, което прилича на зелено-кафява паста..

Фитолизин по време на бременност: инструкции

Компонентите на фитолизин в комплекса определят широк спектър от лекарствени ефекти. Има диуретично, спазмолитично и аналгетично действие. Фитолизинът, поради растителния си произход, има много специфичен вкус и поради това при много бременни жени може да причини пристъпи на гадене. Между другото, гаденето също е включено във възможните нежелани реакции при приемането на лекарството. Това включва също алергични кожни реакции и диария. Фитолизинът се предписва по време на бременност, като правило, за лечение на цистит и бъбречни заболявания (например пиелонефрит, както е обсъдено по-горе). Но за лечение на инфекциозно-алергично бъбречно заболяване (гломерулонефрит), лекарството е противопоказано и това със сигурност трябва да се има предвид. Също така не можете да приемате Fitolysin, ако бременна жена има свръхчувствителност към някой от компонентите на лекарството.

Прегледи на фитолизин

Характеристики на рецепцията

1. Предписване на лекарството на деца.

Много педиатри използват Fitolysin за лечение на заболявания на пикочните пътища при деца на различна възраст. Лекарството помага за премахване на симптомите на заболявания като цистит, уретрит, пиелонефрит, дори при новородени. Не са установени усложнения и странични ефекти.

Уретрит - нарушение на изтичането на урина

Курсът на лечение с лекарството се предписва при заболявания на пикочните пътища, причинени от инфекции и които са придружени от възпалителни процеси. Фитолизин се предписва на втория етап от терапията, след прием на антимикробни средства. Действието на лекарството е насочено към засилване на положителната динамика, причинена от първия етап на терапията. Фитолизинът има мощен аналгетичен, противовъзпалителен и дезинфекционен ефект.

Категорично е забранено самостоятелното започване на курс на лечение с фитолизин без консултация с педиатър. Само специалист ще определи дозата и продължителността на лечението с наркотици.

2. Инструкции за употреба по време на бременност.

Фитолизин често се предписва по време на раждането на дете. Това се дължи на факта, че в тялото на бременна жена, в резултат на рязко увеличаване на количеството прогестерон, се наблюдават определени промени, включително разширяване на уретерите. В резултат на това една трета от жените развиват инфекциозни заболявания на пикочните пътища по време на бременност..

Употребата на фитолизин по време на бременност и кърмене

Лекарството е напълно безопасно за развитието на плода и здравето на бъдещата майка. Лекарството по време на раждането на дете помага на женското тяло да се справи своевременно с инфекцията, попаднала в пикочните пътища, и да я изведе навън. В някои случаи лекарството се предписва от специалист за предотвратяване на възпалителни процеси..

За назначаването на фитолизин по време на бременност трябва да има основателни причини, потвърдени от резултатите от съответните тестове. Окончателното решение за назначаването на средства се взема от специалист.

3. Назначаване при цистит.

Успехът на терапията в тази ситуация зависи от правилно подбрано и подробно лечение. Лекарствата, предписани от лекаря, трябва преди всичко да премахнат възпалението в пикочния мехур, както и да предотвратят разпространението на инфекцията в тялото, така че острата форма на заболяването да не се трансформира в хронична..

Фитолизин - ефектът от цистит

При цистит най-ефективното лечение е назначаването на антимикробни лекарства в комбинация с фитолизин. Лекарство на основата на лечебни билки и етерични масла засилва ефекта на антибиотиците и има противовъзпалително, антисептично, аналгетично и диуретично действие. По този начин опасните микроби, без да се задържат в тялото, ще се отделят с урината..

Лечението на цистит само с фитолизин е неефективно. Необходимо е да се предписват допълнителни лекарства. Курсът на лечение, дозировката и продължителността се определят от лекаря.

4. Назначаване на лекарството за пиелонефрит.

Това заболяване изисква специално лечение, което се провежда на два етапа. Първо е необходимо да се премахне възпалителния процес и да се отървете от инфекцията в бъбречното легенче и бъбречните тъкани и след това да се подложите на курс на възстановителна терапия.

Ако специалистът вземе правилно антибиотици, продължителността на първия етап от лечението отнема не повече от два до три дни. Рехабилитацията се нуждае от по-дълъг период от време.

Лечебните свойства на пастата

На този етап се предписва Fitolysin. Лекарите отбелязват, че лекарството се понася добре, без странични ефекти..

Действието на лекарството е сложно: антимикробно, аналгетично, спазмолитично, противовъзпалително, диуретично. Ако пиелонефритът е следствие от уролитиаза, Фитолизин помага за омекотяване на камъните и отстраняването им навън под формата на пясък. Ако пиелонефритът се диагностицира в хронична форма, се предписва фитолизин, за да се предотвратят възможни обостряния на заболяването..

Приложение

Лекарствените форми на лекарството се използват по определена схема, предписана от специалист.

С цистит

Инструкциите за фитолизин при цистит включват прием на капсули от 2 до 4 пъти на ден, в зависимост от тежестта на състоянието на пациента. Продължителността на терапевтичния ефект варира от 14-45 дни.

По-често пастата се използва в размер на чаена лъжичка 3-4 пъти на ден. Пастата първо трябва да се разтвори в 100 ml вода, позволено е да се добави малко захар.

Точната дозировка се определя от специалист. Настоятелно не се препоръчва самостоятелно удължаване на терапията, увеличаване или намаляване на предписаната доза. В случай на развитие на негативни реакции е необходимо да спрете употребата, консултирайте се с лекар.

Простатит

При възпалителни патологии на простатната жлеза обикновено се предписва средство под формата на паста. Лекарството се абсорбира бързо, като осигурява терапевтичен ефект във възможно най-кратки срокове.

Продължителността на терапевтичния ефект е 4 седмици при ежедневната употреба на лекарството. Броят на дозите - три пъти на ден, чаена лъжичка или 1 капсула. Обикновено в комбинация с билкови лекарства се използват лекарства за ускоряване на възстановяването..

Уретрит

Зелената паста от цистит често се използва при лечението на уретрит. Не се предписва като самостоятелно лечение, често се комбинира с антибактериални лекарства.

Експертите не препоръчват да се дава на пациента само Fitolysin без антибиотици. Ефектът от лечението ще бъде минимален. В случай на възпалителни процеси на уретрата е необходимо в продължение на 21 дни да се приемат три пъти дневно по 5 g паста или 1 капсула от лекарството.

Фитолизин Пренатал

Това лекарство често се препоръчва на бременни жени да пият. Каква е причината за това? Най-сериозният тест за женското тяло е раждането на дете. Раждането на нов живот е истинско чудо, но в тялото на жената възникват сериозни хормонални нарушения. През този период жената харчи двойно повече резерви от витамини и минерали, за да осигури себе си и бебето. В резултат на това липсата на хранителни вещества може да провокира развитието на различни заболявания. Поради тази причина жената трябва да обърне максимално внимание на здравето си. Инструкции за употреба на капсули "Phytolysin Prenatal" (можете да видите снимката на лекарството в този раздел на статията) казва, че инструментът може да запълни липсата на елементи.

Лекарството е специално проектирано за употреба от бременни жени, съдържа изключително билкови съставки. Продуктът осигурява защита както за майката, така и за детето. Той е гарант за нормалното протичане на бременността и правилното развитие на бебето в утробата..

Ако се обърнем към статистиката, ще видим, че почти осемдесет процента от бременните жени имат недостиг на витамини. Въз основа на тези данни може да се твърди, че всяка жена в интересна позиция е длъжна да помогне на тялото си през такъв труден период. Що се отнася до избора на гинеколози, те отдават предпочитание именно на това лекарство. Защо? Ще говорим за това по-нататък..

Аналози на фитолизин за цистит

За да се отървете от цистит, билковите лекарства често се включват в общата терапия. При неусложнено заболяване с неинфекциозен произход, при липса на фонови възпалителни процеси, използването на такива билкови лекарства наистина може да бъде успешно. Въпреки това, повечето пациенти все още трябва да предписват, заедно с фитолизин, и други лекарства, които имат антимикробни и противовъзпалителни ефекти..

Ако възникнат проблеми при закупуването на фитолизин, с разрешение на лекаря той може да бъде заменен с други, подобни по действие, билкови препарати.

 • Cyston е билков диуретик и нефролитик, който има бактерицидни способности и повишава ефективността на антибиотичната терапия.
 • Канефронът е продукт, който съчетава екстракти от шипка, любимец, кентаври и розмарин. Канефрон бързо облекчава болката и спазмите, има антибактериален ефект.
 • Листа от червена боровинка - продават се като сухи суровини, опаковани във филтърни торбички. Инфузията на лекарството има антисептичен и антимикробен ефект, особено по отношение на Staphylococcus aureus.
 • Urolesan е билков лек под формата на капки, капсули, сироп. Основните компоненти са ела, мента, семена от див моркови, шишарки от хмел, риган и др. Въпреки бактерицидния и диуретичния си ефект, уролесан често се предписва не при цистит, а при уролитиаза, пиелонефрит, холецистит. За повече информация се свържете с Вашия лекар.

Много пациенти считат такова лекарство като монурал за класифицирано като билкови лекарства за цистит. Всъщност Monural се използва за лечение на остър бактериален цистит, но принадлежи към категорията на широкоспектърните антибиотици. Действието му се дължи на свойствата на фосфомицин, активната съставка. Но билковият лек е лекарство с подобно име - монурел. Ефективността на монурела при цистит се дължи на екстракта от червена боровинка, включен в препарата. Monurel се предлага на таблетки и е подходящ за продължителна употреба. Препоръчва се както за лечение на цистит, така и за предотвратяване на рецидиви на заболяването..

Срок на годност

Нямаше разлика между съхраняването на лекарството в хладилник или при стайна температура.

Ако се окаже, че срокът на годност изтича след 5-10 дни, тогава можете да вземете капсули или паста. Основното е да се уверите, че лекарството не е развалено и да слушате по-внимателно чувствата си в периода след приема.

След отваряне на опаковката с блистери с капсули, срокът им на годност не се променя, точно както пастата. Основното изискване е винаги да държите тръбата с плътно затворена капачка.

Важно! С течение на времето ефективността на капсулите може да намалее. Що се отнася до пастата, тя може да изсъхне - особено ако човек е пренебрегнал правилата и условията за съхранение

Преди да използвате лекарството, трябва да се уверите, че то не е изтекло. За да направите това, трябва да се запознаете със срока на годност. След това - проверете продукта за външни промени. Капсулите са кафяви, овални, изпъкнали. Пастата също е кафява със зеленикав оттенък и кремообразна консистенция.

Ако лекарството е с изтекъл срок на годност, е забранено да се използва. Съществува риск от увреждане на здравето.

специални инструкции

По време на лечението на което и да е заболяване с билкови лекарства е необходимо да се консумират поне 2 литра течности на ден, за да се улесни функционирането на бъбреците. В противен случай терапията се усложнява, продължава много по-дълго..

Соленото, киселото, пикантното, сладкото, тлъстото, пърженото трябва да бъдат изключени от диетата. Храната трябва да се състои от зърнени храни, пресни и задушени зеленчуци, малко количество плодове, сокове, компоти, плодови напитки, постно птиче месо, морска риба, ферментирали млечни продукти.

Пациенти с артериална хипертония, захарен диабет трябва да се консултират с лекуващия лекар, да коригират дозата на хипогликемични, антихипертензивни лекарства, приемани непрекъснато.

Съвместимостта на лекарството с алкохол не е проучена, но лекарите категорично не препоръчват да се пие алкохол по време на терапията.

Уролесан

Лекарството, което в някои случаи може да замести Фитолизин, се предлага под формата на капки и сироп. Има естествен състав, включващ комплекс от растителни екстракти и етерични масла. Облекчава спазмите на мускулните стени на пикочните органи, нормализирайки уринирането. Участвайки в режима на лечение на цистит, той елиминира болезнените усещания, които се появяват по време на уриниране. След поглъщане ефектът от растителните екстракти започва след максимум 40 минути. Терапевтичният ефект може да се наблюдава след 2 часа.

 • Остър и хроничен гастрит.
 • Язва на стомаха.
 • Диабет.
 • Чернодробно заболяване.
 • Бременност.
 • Свръхчувствителност към всеки компонент.

Въпреки напълно естествения състав на лекарството, той трябва да се приема с повишено внимание от хора, страдащи от киселини, чернодробни заболявания. Лекарят трябва да предпише Urolesan

Дозировките, посочени в инструкциите, трябва да се спазват стриктно. В противен случай могат да се появят странични ефекти: гадене, повръщане, главоболие, спадане на налягането. Пациентът има бърза умора, сънливост. За някой от горните признаци се препоръчва да вземете таблетка с активен въглен и да пиете много топла вода.

За деца в предучилищна възраст Urolesan обикновено се предписва под формата на сироп. В зависимост от степента на развитие на цистит, курсът на лечение може да бъде до 30 дни.

Официални инструкции за употреба на фитолизин

Първото нещо, което може да бъде допълнено с горната информация за инструкциите за фитолизин, е правилното хранене.

Допълнителна информация

Приемът на лекарството изисква спазване на диета: да се откаже от употребата на осолена, пушена, консервирана храна, алкохолни напитки. Трябва да пиете поне 2 литра течност на ден.Преди да вземете Фитолизин, трябва да ядете. Изцедете необходимото количество лекарство (1 ч.л.) в топла преварена вода (100 ml), разбъркайте, добавете мед или захар.

Тази доза се препоръчва за възрастни и юноши над 15 години. Деца под 15-годишна възраст се препоръчват да приемат 0,5 ч.л. лекарство.

Фитолизин по време на бременност

Бременността не е противопоказание за прием на лекарството. По време на бременност се извършва доста голямо натоварване на отделителната система. При 30% от жените в позицията често се наблюдават цистит и пиелонефрит. Само лекар трябва да предписва фитолизин по време на кърмене, въпреки факта, че лекарството не е противопоказано при малки деца. Колко ефективен е фитолизинът по време на бременност - прегледите на пациентите ще разширят разбирането за качеството на лекарството.

Фитолизин като козметично средство против косопад

За ползите от фитолизин за коса - отзивите предоставят положителна информация. Можете да укрепите космения фоликул, ако използвате паста Fitolysin - инструкциите за употреба са приложени по-долу.

Нанесете пастата като балсам върху косата си, покрийте главата си с найлоново фолио. Изплакнете косата след 2-3 часа. Процедурата се провежда веднъж седмично. Освен това за едновременната употреба на фитолизин с други лекарства.

Комбинация с други лекарства

Тъй като това лекарство има диуретичен ефект, употребата му може да намали ефекта на някои лекарства, които се екскретират от организма с помощта на отделителната система. Лечението с лекарството може да доведе до увеличаване на действието на някои противовъзпалителни лекарства, като Нимезил, Наклофен, Мовалис.

Фитолизинът може да засили ефекта на лекарствата, които понижават нивата на кръвната захар, намаляват нивата на кръвосъсирването. Лекарството може също да усили ефекта на успокоителните. Когато Фитолизин се приема паралелно с парацетамол, ефектът на последния се удължава и количеството на приема на определени витамини в организма намалява. Приемът на фитолизин намалява нивото на усвояване на холестерола в червата.

фармакологичен ефект

Фитолизинът помага за разхлабване, премахване на камъни, пясък, предотвратявайки повторната им поява.

Терапевтичният ефект се дължи на богатия и уникален естествен състав:

 • кора от лук - има антимикробен ефект;
 • магданоз - тонизира пикочния мехур, има диуретичен ефект;
 • листа от бреза - помагат за предотвратяване образуването на камъни в бъбреците, имат силен диуретичен ефект;
 • метличина - стабилизира метаболитните процеси, осигурявайки антимикробен ефект;
 • херния от херния и птичи хайлендер - има противовъзпалителни свойства;
 • сминдух (семена) - има седативен ефект;
 • хвощ - има диуретично и кръвоспиращо действие;
 • златна пръчица - наблюдават се антимикробни и имуностимулиращи ефекти;
 • листа от магданоз - успокоителни и дезинфектантни свойства;
 • любимец (корен) - мощен дезинфектант, аналгетичен ефект.

Важно е да се знае, че растенията съдържат флавоноиди, които спомагат за създаването на микроценоза и това е вредно за грам-положителните микроорганизми. Сапонините заслужават специално внимание, тъй като имат вредно въздействие върху стафилококите

С помощта на силикати се активира процесът на отделяне на урина, предотвратява се образуването на камъни в бъбреците и уретерите. Има такива уникални вещества като алукони, те имат силен спазмолитичен ефект

Сапонините заслужават специално внимание, тъй като имат вредно въздействие върху стафилококус ауреус. С помощта на силикати се активира процесът на отделяне на урина, предотвратява се образуването на камъни в бъбреците и уретерите. Има такива уникални вещества като алукони, те имат силен спазмолитичен ефект.

Фитолизин нормализира процеса на филтрация в бъбреците, без да влияе неблагоприятно на електролитния баланс. Екскрецията на хлор и натриеви йони в урината е значително подобрена.

Може ли фитолизин да се използва по време на бременност

По време на раждането на дете много жени са изправени пред симптоми на цистит, които не могат да бъдат лекувани по обичайната схема в такава ситуация. Лекарите препоръчват Fitolysin на пациенти в интересна позиция за цистит. Лекарството, според лекарите, няма отрицателни ефекти. Наистина ли е така и билковото лекарство може да се приема при цистит при бременни жени?

Билките и етеричните масла, които са в основата на лекарството, всъщност не са толкова безопасни за бъдещата майка и бебето. Някои от тях насърчават притока на кръв към тазовите органи, имат спазмолитично и съдоразширяващо действие, което е нежелателно през периода на бременността. Въпреки това, многобройни положителни препоръки на жените потвърждават безопасността на лекарството "Fitolysin" (отзиви за цистит).

По време на бременност е забранено да се използва средство, което не е преминало подходящи изследвания без предварителна консултация с лекуващия гинеколог. По време на кърмене Fitolysin паста за лечение на цистит и други възпалителни процеси на отделителната система също не се препоръчва.

Лечение на цистит с фитолизин

Помага ли фитолизинът при цистит? На първо място, трябва да разберете, че самоуправлението на лекарства, за да се отървете от цистит, е опасна дейност. У дома няма да е възможно да се установи първоначалната причина за заболяването, да се определи формата на патологията и да се идентифицира патогенът. Циститът може да действа като отделна неусложнена патология, но често се превръща в следствие или фонова неизправност в случай на проблеми в женската генитална област, с пиелонефрит, генитални инфекции.

Важно условие за успешно лечение на цистит е интегрираният подход към терапията. Необходимо е да се комбинира приемът на лекарства, които противодействат на инфекцията, със спазмолитици, симптоматични и възстановителни средства

Тук растението Fitolysin е подходящо като такова възстановяващо средство..

Фитолизинът всъщност е билков диуретик, чието действие се основава на свойствата на неговите компоненти. Лекарството помага за облекчаване на възпалителната реакция и премахване на спазма на гладката мускулатура.

Характеристики на лекарството фитолизин

Лекарството може да бъде закупено в аптеката без специално лекарско предписание. Лекарството е популярно поради своята ефективност и минимални отрицателни ефекти върху тялото, когато се използва правилно.

Състав

Лекарството принадлежи към билкови лекарства, съдържа няколко екстракта от ценни растения. Най-важните от тях са: полски хвощ, брезови листа, птичи спор, златна пръчица, житна трева, любимец, сминдух, семена от магданоз.

Съставът съдържа ценни етерични масла от портокал, мента, градински чай, бор. Добавени като спомагателни вещества: агар-агар, глицерин, ванилин, пшенично нишесте. Капсулната обвивка съдържа желатин, багрило.

Механизъм на действие

Принципът на растителното лекарство се основава на положителния ефект на билковите съставки върху бъбреците, пикочния мехур и простатната жлеза. Инструментът има подчертан диуретичен ефект, увеличава гломерулната филтрация в бъбреците, без да нарушава баланса на електролитите.

В резултат на това патогенните микроорганизми, които провокират възпаление на лигавицата на органите, се отстраняват от тубулите, пикочния мехур и уретрата. Освен това лекарството облекчава спазма на гладката мускулатура, има лек аналгетичен ефект. Комплексният ефект върху организма осигурява бърз терапевтичен ефект.

Форми за освобождаване

Лекарството се предлага в две дозирани форми, което ви позволява да изберете правилния вариант за всеки пациент..

Фармацевтичните компании предлагат следните лекарства:

 1. Меките желатинови капсули са опаковани в картонени кутии от 30 броя. Те имат продълговата форма и зеленикав оттенък. Вътре в кутията има инструкция.
 2. Пастата с фитолизин цистит, има зелен цвят, умерено плътна консистенция. Използва се за перорално приложение. Опаковани в туби от 100 g, всяка е в индивидуална картонена кутия. Понякога лекарствената форма се нарича крем, мехлем, гел.

Цената на лекарството започва от 300 рубли. Пастата се използва по-често, капсулите са много по-рядко срещани. Лекарството не се предлага в таблетки.

Фармакокинетика и фармакодинамика

При поглъщане растителните вещества влияят пряко върху функционирането на бъбреците, филтрират урината, стимулират отделянето на хлор и натриеви йони, което подобрява функционирането на органа.

Етеричните масла облекчават възпалението, унищожават патогените, предотвратяват развитието на бактерии върху лигавицата с последващо разпространение в цялата система. Билкови екстракти предотвратяват растежа на съществуващите камъни (камъни) в бъбреците.

Циститът често е придружен от незначително кървене, но Фитолизин помага за предотвратяване на усложнения. Седацията помага за нормализиране на общото състояние, подобрява съня.

Отстраняването на течност от тялото помага за премахване на отока. Растителните вещества стимулират имунната система, предотвратяват инфекцията.

Активните компоненти се абсорбират бързо в стомашно-чревния тракт, навлизат в системната циркулация и се концентрират в бъбреците и пикочния мехур. Обработката се извършва в черния дроб. Периодът на елиминиране е 2-4 часа, в зависимост от състоянието на бъбреците, съпътстващи патологии. Основното количество се отделя с урината, малка част с изпражненията.

Аналози

Фитолизин маз, ако е необходимо, може да бъде заменен с идентични лекарства. Украинското лекарство Fitolizin Plus се счита за пълен аналог на пастата. Той има същите показания, форма на освобождаване, начин на приложение и състав. Освен това полското лекарство може да бъде заменено с подобни средства:

 • "Уронефрон".
 • "Канефрон".
 • "Фитолит".
 • "Blemaren".
 • "Уралит-У".
 • "Cyston".
 • "Citrocas".
 • "Cital".
 • Brusniver.
 • "Бруснилан".
 • Билка от възел.

Цената на фитолизиновата паста в различните аптеки варира от 360-540 рубли за туба от 100 г. Обикновено няма проблеми с намирането на лекарство.

Повече за лекарството

По време на лечението с фитолизин е необходимо от диетата да се премахнат пикантни храни, кисели краставички, маринати, алкохолни напитки. Не забравяйте да пиете повече от 1,5 литра вода на ден. Не потиска психомоторните умения. Препоръчва се непрекъснато проследяване на нивата на глюкозата при пациенти с диабет.

Взаимодействие с други лекарства

Докато приемате лекарството фитолизин, таблетките на други лекарства трябва да се приемат с повишено внимание. По-специално, едновременната употреба увеличава ефекта на НСПВС (нестероидни противовъзпалителни лекарства), инхибитори на моноаминооксидазата (някои антидепресанти, лекарства за лечение на паркинсонизъм и невролепсия), лекарства за лечение на диабет

Времето на излагане на пентабарбитал (хапчета за сън) се увеличава, абсорбцията на провитамини А, Е, холестерол (мазнини) намалява, ефектът на антикоагулантите се увеличава.

Фармакологичен ефект

Фармакологичното действие се основава на терапевтичния потенциал на съставките, включени в състава:

 • бреза листа действа като диуретик и облекчава подуване компонент, предотвратява образуването на камъни;
 • семето от сминдух действа успокояващо;
 • goldenrod - имуностимулант и успокояваща съставка;
 • кората от лук показва антимикробен ефект;
 • метличина (коренище) има способността да възстановява хода на метаболитните реакции и да унищожава микробите;
 • корен от магданоз има стимулиращ ефект върху стените на пикочния мехур и ускорява освобождаването му;
 • птица highlander показва противовъзпалителни резултати;
 • хвощ помага за ускоряване на отделянето на урина и спиране на кървенето;
 • хернията се използва като компонент, който облекчава възпалението;
 • листата на магданоза действат успокояващо и дезинфекциращо;
 • любимец (корен) се използва като дезинфектант.

Естерите, присъстващи в пастата, осигуряват допълнителен диуретичен и противовъзпалителен ефект.

Какво лекува билкова паста и за какво помага? Основната посока на употребата на наркотици е омекотяването и естественото унищожаване на камъни директно в кухината на органа.