Производителите на стоки за деца, опитващи се да улеснят живота на младите родители, предлагат все повече аксесоари, които осигуряват комфорта и безопасността на бебетата. Един от тях е позиционерът за сън на новороденото. В продажба има разнообразни модели на такова устройство. Нека да разберем какъв е този продукт, за какво служи и дали си струва да го включим в задължителния списък за трохите..

Какво е позиционер за сън

Това е един вид анатомично легло за бебе с части, които го държат по време на сън и ограничители (възглавници или възглавници). Продуктът е предназначен да осигури правилна позиция на сън за бебе на възраст под 3–6 месеца. Някои модели имат обезопасителен колан.

Благодарение на идеалния си размер за бебета, възглавницата за позициониране не възпрепятства движението на ръцете или краката на бебето, поддържа корема и предпазва от несъзнателно превръщане в неудобно положение. Освен това майките могат да използват това устройство по време на хранене..

Ограничителят за сън е изработен от качествени материали, които са безопасни за бебето и гарантират комфортна почивка. Комплектът аксесоар обикновено включва специален защитен капак от водоустойчива материя. Лесно може да се извади и измие в пералнята и след това да се фиксира върху възглавницата с помощта на бутоните.

Позиционерът може да бъде поставен в креватче, количка, родителско легло или друго удобно място.

За какво е това устройство?

Използвайки възглавница за странична опора, една майка може много да улесни живота си и в същото време да реши много проблеми:

 • Легнало в позиционера, бебето не може да се задави, когато плюе.
 • Намалява риска от синдром на внезапна детска смърт (SIDS), който обикновено се появява при бебета, спящи по корем. Повече за него е написано по-нататък в раздела "Мнение на д-р Комаровски".
 • Хлапето няма да се търкаля от леглото.
 • Новороденото ще може да спи в естествена за него поза.
 • Физиологичната поза по време на сън намалява вероятността от колики или други проблеми с храносмилателния тракт на бебето.
 • В това положение няма деформация на костите на черепа..
 • Ограничението предотвратява неволното преобръщане на бебето по корем, така че не може да се задуши, ако случайно се озове в това положение на меко легло.
 • Използването на позиционера по време на сън с родители ще предпази детето от случайни наранявания, които възрастните могат да нанесат неволно.
 • Позиционерът е полезен при раждане на близнаци, ако родителите нямат възможност да си купят отделно легло за всяко бебе или просто няма къде да ги сложат. С такова устройство децата могат да спят в едно легло, без да си пречат..

Майките често имат ситуации, когато трябва спешно да сложат детето, например по време на процеса на готвене. В този случай бебето се поставя в позиционер, инсталиран на диван, маса за повиване или дори на маса за хранене, и се фиксира със специална каишка. Продуктът е предназначен да предотврати падането на активно бебе.

Важно! Оставянето на детето само в възглавницата за задържане, разположена върху високи предмети, е възможно само докато бебето се научи уверено да се преобръща.

Сортове

Производителите предлагат на майките различни видове позиционери, всеки от които има свои предимства..

Ограничаващ модел на ролка

Най-простото, макар и доста функционално решение. Отстрани на позиционера има ролки под формата на цилиндри, които предотвратяват обръщането на трохата. Ограничителите могат да се преместват, за да се регулира размерът на пространството за бебето.

Ако детето вече активно се опитва да се преобърне самостоятелно, трябва да се погрижите за фиксирането му със специални крепежни елементи.

След 3-4 месеца можете да използвате този вид продукти само ако възрастните са наблизо.

Позиционерът с ролки има компактен размер, което прави възможно използването им за колички. Предимствата на този тип включват простотата на дизайна: майките могат да го направят сами. Друг плюс е достъпна цена.

Класически позиционер

Този модел е подобен на предишния, само страничните ограничители не са кръгли, а триъгълни. По-голямото ограничение ще поддържа гърба на бебето. Под коремчето ще има по-малък триъгълник.

Този тип уреди се считат за по-физиологични, но ролките не могат да се движат, така че след 3-4 месеца бебето просто ще порасне от него.

Класическата възглавница за сдържане е компактна и може да се използва не само у дома, но и на разходка.

Позиционер матрак

Представлява ортопедичен матрак с възглавница и фиксиращи ролки от двете страни.

Той може да има различни размери, но експертите не препоръчват да се избират големи продукти "за растеж". Такъв позиционер е по-скъп от предишните модели, може да се използва до 6 месеца.

Ергономичен пашкул

Този тип позиционер е най-скъпият, но и най-удобният. Това е вид гнездо, в което бебето заема физиологично положение и фиксиращият колан го фиксира сигурно.

Такъв позиционер е в състояние да замени леглото на бебето през първите месеци от живота. Удобно за родители, които избират да спят с бебето си.

Позиционер със закопчалка

Представлява матрак със закопчалка. Недостатъкът на тази опция е високата цена. Няма странична опора, но бебето е здраво фиксирано в легнало положение отстрани или отзад.

Легнала възглавница

Позициониращата възглавница е подходяща за бебета, които често повръщат. Поради лекото накланяне бебето не може да се задави в съня си, дишането му е улеснено. На такава възглавница лежи не само главата на бебето, но и тялото до кръста.

Възглавницата няма ограничители и закопчалки, но е съвместима с ролки от други позиционери.

Мнението на д-р Комаровски

Известният педиатър Евгений Комаровски е сигурен, че позиционерът е удобно нещо и не причинява вреда на бебето. Според него обаче в повечето случаи подобна покупка не е оправдана. Това се дължи на факта, че позиционерът е относително скъп и се използва само няколко месеца. Освен това всеки родител може да го замени с ролка за пелени.

Вече разбрахме, че това е една от функциите на позиционера - предотвратяване на обръщането на детето по корем. Интересно е мнението на Комаровски за съня по корем, което се счита за опасно поради повишения риск от синдром на внезапна детска смърт (SIDS). Статистиката потвърждава тази връзка. Една от причините за SIDS е, че през първите месеци от живота, когато ноздрите са притиснати, детето не се опитва да се освободи и след 10-15 секунди дишането спира. Това може да се случи, ако бебе, спящо на корема, има хрема или зарови носа си в мека възглавница или матрак.

Д-р Комаровски смята, че спането по корем е допустимо: бебето в това положение спи по-добре, по-рядко страда от колики. Но трябва да бъдат създадени правилните условия:

 1. Въздухът не трябва да е сух, за да не се образуват корички от слуз в носа на бебето, което в комбинация със съня на стомаха може да доведе до спиране на дишането.
 2. Температурата в стаята не трябва да е твърде висока.
 3. Детето трябва да спи без възглавница, на дори твърд матрак.
 4. Родителите не трябва да пушат.

Ако обаче майката се страхува сериозно от SIDS и на всеки 5 минути изтича до леглото, за да провери дали бебето е обърнало коремчето си и диша ли, позиционерът ще я спаси от нервен срив..

Купете или не

Този въпрос може да се счита за риторичен. Всеки родител трябва сам да реши дали да похарчи пари за скъпо нещо. Привидът на позиционера може лесно да бъде изграден от навита кърпа или дебела пелена. Въпреки че не е толкова естетически приятен, той е не по-малко надежден..

Ако родителите имат възможност да си купят позиционер, без да навредят на финансите си, чудесно. Те ще бъдат спокойни за здрав и безопасен детски сън.

Как да изберем

Когато решавате да закупите позиционер за сън за вашето дете, трябва да обърнете внимание на някои подробности:

 1. Материалите, използвани за производството му, трябва да бъдат с високо качество и екологични.
 2. Продавачът трябва да има сертификат, който потвърждава съответствието му с всички стандарти за качество.
 3. Пълнителят трябва да е синтетичен (синтепон, латекс и др.), Тъй като естествените съставки могат да причинят алергични реакции при бебетата.
 4. Капакът трябва да се сваля, за да се пере.
 5. По-добре е да изберете универсален модел.
 6. Позиционерът трябва да бъде направен, като се вземат предвид физиологичните характеристики на новороденото. Има модели, които могат да приемат индивидуална форма на тялото.
 7. Предпочитанието се дава на устройства, които включват резервни подвижни капаци.

Ние шием със собствените си ръце

Можете сами да направите ограничителя. За целта навийте плътно кърпа или пелена във валяк и я поставете под гърба на детето..

Тези, които знаят как да шият, могат да направят устройство, което няма да се различава много от закупеното. За това ще ви трябва:

 • плат (памук);
 • синтепон за пълнене на продукта;
 • Велкро.

Тъканта трябва да се измие и изглади. Производственият процес е прост:

 1. Направен е модел на бъдещия продукт: правоъгълна основа, 2 правоъгълника за производство на цилиндри и 4 за тяхната основа.
 2. Подготвените части се смилат заедно и се пълнят с подплатен полиестер.
 3. Пришита е велкро.

Отзиви

Започна да използва позиционера (Baby Sleep от Plantex) веднага след завръщането си от болницата. Хлапето в него никога не се обърна, въпреки че активно се мяташе, така че знаех, че мога да спя спокойно. Капакът се почиства лесно и изсъхва бързо. Оказа се, че позиционерът е удобен за използване не само за сън, но и за хранене. Сложих го под гърба, беше удобно и за мен, и за детето.

Реших да си купя позиционер, за да не страдам, поставяйки памперси и почивайки бебето на стената на леглото, както правеха в болницата. Хареса ми фактът, че детето наистина лежи настрани, но в същото време не е притиснато, може да се движи свободно, не може просто да се преобърне по гръб и корем. Това не означава, че това е основна необходимост, то може да бъде заменено с памперси или одеяла. Но е по-удобно да използвате позиционера и изглежда много по-добре от усуканите ролки..

Купих си позиционер, защото детето спа с мен от раждането ми и се страхувах случайно да го смачкам в съня си. Освен това до 6-месечна възраст не бихте могли да се притеснявате, че бебето ще се изтъркаля от леглото през нощта. Използвах и позиционер по време на хранене, който имахме дълго време. Тя легна тихо до бебето и четеше или дремеше. Имах най-евтиния модел, не виждам смисъл от скъпите, те се справят с функциите си по същия начин.

Позиционерът е загуба на пари. Никаква полза от него, опитаха се да му сложат дете, но той категорично не искаше да лежи там.

Специалната възглавница за странична опора не ни пасваше. Малката му част се оказа голяма и попречи на детето да спи спокойно. Оставих го настрана за известно време, но когато детето порасна малко, нищо не се промени.

Детето ми имаше тортиколис и беше много алергично към обикновени възглавници от пера и пух. Той повръщаше частично и в никакъв случай не бива да го оставя по гръб. Освен това, след реанимация, където през цялото време лежеше по гръб, тилът му стана плосък. Беше необходимо да го сложите на цевта и да сменяте често положението. Позиционерът помогна много, никога не съжалявах за покупката. Освен това тази възглавница е направена така, че ако детето зарови нос в нея, то няма да се задуши..

Изход

Оставяйки отзиви за позиционерите, майките обикновено отбелязват, че продуктът улеснява живота им и помага да се отървете от причините за постоянна тревожност. Ето защо, ако финансовите възможности позволяват, струва си да закупите този продукт. Но ако трябва да спестите пари с помощта на наличните инструменти, можете лесно да се справите и без него..

Позиционерите за сън са опасни, или отново учените нямат какво да правят.

Всичко, което прочетете по-долу, е официалната версия на Американската комисия за безопасност на потребителските продукти. По принцип щях да им повярвам, ако не бяха статистиките, които цитираха като аргументи..
***
Позиционерите и ролките за бебета, предназначени да осигурят позицията на бебето по време на сън, са твърде опасни за живота на бебетата и трябва да бъдат преустановени, според Американската комисия за безопасност на потребителските продукти (CPSC) и Администрацията по храните. Администрация по храните и лекарствата (FDA).

В съвместно изявление на CPSC и FDA се казва, че през последните 13 години е имало 12 смъртни случая на бебета от задушаване, докато се използват позиционери за сън. „В този момент според нас твърде скромните ползи от позиционерите не надвишават рисковете от използването им“, казва говорителят на FDA Джошуа Шарфщайн..
Не беше вярно, потискаща статистика в продължение на 13 години... Защо не дадоха пример за броя на жените, които пълзяха над тях през същите 13 години? Защото тогава би било необходимо да се предоставят статистически данни за случайни падания в случаите, когато такова устройство не е било налично.
***
Производителите твърдят, че тези устройства намаляват вероятността от развитие на гастроезофагеален рефлукс, деформационна плагиоцефалия (синдром на плоска глава) и синдром на внезапна детска смърт (SIDS). През годините FDA е одобрила 18 позиционера за сън, но никога не е потвърдила тяхната ефективност при предотвратяване на SIDS.
Преди месец FDA вече изпрати искане до производителите на детски продукти за спиране на продажбите на позиционери, но само 5 компании се съгласиха да го направят. Проблемът е, че не е необходимо да се получава одобрение от FDA, за да се продава този продукт, така че в момента е неизвестно колко модела са на пазара..
Изявлението на CPSC и FDA беше повторено от Диана Цукерман, ръководител на Националния изследователски център за жени и семейства, която заяви: „Призоваваме родителите да игнорират агресивната реклама на много продукти за деца и настояваме производителите да се съсредоточат повече върху безопасността на продуктите. което може да бъде фатално за нашите бебета ".
***
Какво трогателно изявление. Разкажете ми за това, защото Гарка почти „излетя“ от леглото няколко пъти, така че какво, ако тя е ниска (26 см от пода), когато такава трохичка падне на пода, това е нараняване.
Ако имахме позиционер, не би трябвало да решавам дали да се разсейвам от наводнена газова печка или първо да преместя недооблечения си и не измит син някъде (имаше няколко пъти, когато той беше цял интересен, с червено дъно, плачеше, но спешно ми трябва изключете газта на 10 метра от леглото, мисля, че всички разбират, че няма да нося малко в такава замърсена с газ кухня, но не искам да цапам ВСИЧКИ памперси в креватчето)
Това е, когато не бързате, когато имате време да помислите, решавате, разбира се, да поставите крещящото мъниче в креватчето, но времето за размисъл като правило се появява след.
P.S. Кой друг, но мисля, че целият този шум около позициониращите сън е измислен.

Споделя това

Този продукт не е наличен за доставка до вашия регион

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

С най-добри пожелания, онлайн магазин Wildberries.

Добавено към списъка с чакащи

Научете за приемането

Очаквайте скоро

Състав

Описание

За да създадете комфортна и безопасна среда за бебето по време на сън, е важно да фиксирате сигурно неговата позиция. Позиционерът за сън за новородени, който е разработен от специалисти на HoneyMammy в сътрудничество с педиатри, се състои от две ролки, които нежно поддържат бебето, предотвратявайки го да се върти в съня си и да движи ръцете и краката си. Ролките се пълнят с люспи от елда. Този естествен материал е добре вентилиран, не натрупва влага и има положителен ефект върху бебешката кожа. Продуктът запазва формата си и задържа бебето във физиологично правилна позиция, поддържа комфортен температурен режим и създава ефект на релаксация и почивка. Външният капак е изработен от висококачествен 100% памук. Позиционерът HoneyMammy не съдържа синтетични материали или добавки, той е екологичен и безопасен за здравето.

Информацията за техническите характеристики, комплекта за доставка, страната на производство и външния вид на продукта е само за справка и се основава на последната налична информация от производителя

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

Позиционери за сън

Избрани елементи 88 от 88

Нови отзиви

Stompers Cocoon-гнездо Рей

Това, което тя искаше. За мен високите страни бяха важни, тъй като при много други лесно можете да ги преобърнете. Много сладко. Дъното е меко, като одеяло, без твърда подплата, за мен няма разлика, но може би някой ще намери информацията за полезна. Препоръчвам. Изглежда много по-добре в живота, отколкото на снимката.

Гнездо за горски пашкули за новородени Beddy-byes

Дъното е малко смачкано по време на транспортиране, но като цяло всичко е наред! (Не толкова фин, както изтъкват мнозина) Достоен пашкул на такава цена! Доволен от покупката!

Полини бюфет Nest детски жирафи

Посъветваха ме да си купя пашкул, не съжалявах. Купихме го на месец. Сложих бебето при себе си, за да не тичам през нощта до креватчето и той спи безопасно и поотделно.Когато куриерът ме доведе, си помислих, че е някакъв малък пашкул, но след това разбрах на практика: каквото е необходимо, бебето се чувства комфортно. Пашкулът може да се постави в креватчето на бебето, да се сложи с вас, на парти и т.н..

Baby Nice (OTK) Детски матрак 29х60

Много добър матрак. Наистина мек и приятен материал. Купихме го в количка, но мисля, че ще го използваме вкъщи за хранене и за сън заедно)

AmaroBaby Side Support Roller Nature Анатомия с мишки от люспи от елда

Ужасно велкро на възглавници и съединителна тъкан, детето се почеса по всички колене. В крайна сметка откъснах тези велкро и го сложих без съединителната тъкан в средата

Позиционери за сън се използват за бебета от раждането. Тези устройства са особено ефективни през първите месеци от живота на бебето, когато бебето все още не е в състояние да се обърне и да държи главата си самостоятелно. Ролките го фиксират сигурно в желаното положение, като го предпазват от падане или нараняване. Сънят на детето и майката става удобен и спокоен. Вече мама може да се отпусне с бебето, без да се страхува, че случайно ще го удари с неловко движение.

Основната част от възглавниците и възглавниците са предназначени за възраст до шест месеца. Но има и модели трансформатори, които са удобни за използване, когато детето сменя малкото си легло с пръчки за самостоятелно отделно легло. За първи път позиционерът за бебешки сън ще помогне на бебето да не падне - от всички страни свободното пространство е затворено с меки и еластични страни.

Предимствата на продуктите, които ще намерите в нашия онлайн магазин, включват:

 • екологичност и безопасност на материалите - за горния слой се използва естествен памук, вътре има модерен хипоалергичен пълнител, който няма да причини алергична реакция при дете;
 • ергономична форма, която е разработена, като се вземат предвид анатомичните особености на новородените;
 • гъвкавост - можете да използвате възглавници и възглавници, докато спите в креватче, в количка, докато пътувате. Също така удобните ограничители ще позволят, ако е необходимо, да поставите детето в леглото на родителите.

Разделът представя продукти от известни световни производители: Dusky Moon, Selby, Mama's Helper и др..

Ролка за новородено

Позиционер за новородени е устройство, което фиксира правилното, физиологично положение на бебето в съня. В зависимост от модела той може да бъде под формата на две ролки с различна дължина, матрак със странични ограничители, наклонена повърхност и прилича на уютен гнездо кокон.

За какво са необходими

Позиционерите са необходими, за да осигурят допълнителна безопасност и комфорт за бебето.

Основни функции на позиционера:

 1. Предотвратява преобръщането на бебето върху корема.
 2. Предотвратява търкалянето на бебето от дивана, леглото, пелената. Удобно е да се използва, когато мама оставя бебето за известно време без надзор..
 3. Позиционерът фиксира детето в странично положение. Тази поза е особено важна за деца, които повръщат често и обилно. Устройството ще помогне за поставяне на бебето в правилната безопасна позиция, ще направи съня му по-здравословен и безопасен.
 4. Удобно е когато спите заедно, по-лесно е мама да се отпусне и да не се притеснява, че случайно нарани бебето, което лежи до нея.
 5. Помага на родителите на близнаци, ако децата спят в едно легло. В този случай позиционерът разделя пространството добре, децата не си пречат помежду си..

Производителите обикновено не посочват до каква възраст е разрешено да се използва позиционерът за новородено сън. Педиатрите казват, че е оптимално да се използва такова устройство до 3-4 месеца (най-критичният период от живота на бебето). При желание се използват най-простите дизайни до една година, след тази възраст самото дете заема удобна за него поза за сън.

Типове позиционери

На пазара има различни видове позиционери, които се различават по дизайн и предназначение..

Начало → Съвети

 • 54 Преглеждания
 • 0 коментара

Позиционер за сън за какво служи и как да изберем

Според повечето експерти позиционерът е наистина необходим и полезен, защото:

 • намалява вероятността бебето да изплюе и да започне да се задавя;
 • предотвратява деформация на костите на черепа и изравняване на тила;
 • според някои доклади намалява риска от синдром на внезапна детска смърт;
 • позволява на бебето да спи в удобна, физиологична поза;
 • намалява риска от колики и други храносмилателни проблеми при бебе;
 • не позволява на бебето да се преобръща по корем насън (и много експерти твърдят, че е несигурно новороденото да спи по корем);
 • поради правилната фиксация на мъника, той прави съня му по-здрав и спокоен;
 • няма да позволи на детето да се търкаля от леглото, дори ако то няма страни;
 • прави по-безопасно да спим заедно (бебето няма да падне до родителя).

А позиционерът значително опростява живота на майката: не само, че не е необходимо непрекъснато да проверявате дали бебето лежи правилно в креватчето, ако имате този аксесоар, можете безопасно да поставите бебето на масички за преобличане, легла и дивани без страни и други хоризонтални повърхности (и това трябва да правите от време на време, когато трябва спешно да освободите ръцете си).

Когато избирате позиционер за новородено, обърнете внимание на материала, от който е направен: пълненето на матрака и ролките трябва да е хипоалергенно, а капакът да е памучен и да се сваля, така че лесно да се пере.

Видове позиционери за сън

1. Странични фиксиращи ролки

Най-компактният и икономичен вариант. Заменя ролките одеяла и пелени и обикновено са удобно прикрепени към повърхността с велкро. И поради малкия си размер, ролките могат да се поставят не само в креватчето, но и в количката, люлката, люлката, плика. Подходящ за бебета от раждането до шест месеца.

 • Позиционер за сън Red Castle Teddycal Blue, цена - от 1700 рубли.
 • Позиционер Plantex Baby Sleep, цена - от 540 рубли.

Това са ролки, свързани с кърпа. Такъв позиционер също е удобен за използване в легло за възрастни: той няма да позволи на бебето да падне от ръба. Подходящ и за бебета до шест месеца.

 • Позиционер за сън Summer Infant Resting Up, цена - от 413 рубли.

Състои се от матрак с покритие, което прилича на пелена. Бебето може да бъде фиксирано отстрани или отзад, докато ръцете и краката му остават свободни. Такива позиционери са подходящи само за детско креватче, но могат да се използват за деца под 3-годишна възраст (това ще бъде от значение за прохождащите деца, които спят неспокойно или трябва да са в определена позиция по медицински причини).

 • Матрак и позиционер Little Snoozzz Baby Wrap, цена - от 2350 рубли.

Това е ортопедичен матрак с възглавници и възглавница. Той не само фиксира бебето отстрани или отзад, но също така осигурява правилното положение на главата и тялото, създавайки най-удобните условия за новороденото. Подходящ за бебета до 6 месеца.

 • Матрак-позиционер Plantex Back To Sleep, цена - от 1183 рубли.

Особено подходящо за бебета, които често повръщат. Наклонът му е най-оптимален, за да улесни дишането и да изключи възможността от задавяне в съня. Тази възглавница се препоръчва за бебета от раждането до 6 месеца.

 • Възглавница Plantex Rest Easy, съвместима с ролки от позиционера Plantex Bact To Sleep, цена - от 700 рубли.

Това не е просто позиционер, а цяло мини легло за бебе, в което то може да бъде в най-физиологична позиция. Той ще служи като чудесно допълнение към детските мебели или дори ще замени пълноценното креватче при пътуване.

 • Анатомичен поддържащ матрак Babymoov Cosysleep, цена - от 2820 рубли.
 • Бебешко легло Momby, цена - от 2500 рубли.
 • Ергономично легло пашкул Red Castle Cocoonababy, цена - от 9 500 рубли.

Продуктите се класифицират в зависимост от външния им вид и предназначение. Разпределете:

 • класически;
 • с ограничителни ролки;
 • матрак позиционер;
 • пашкул;
 • със закопчалка;
 • наклонен.

Когато избирате, трябва да вземете предвид материала, от който е направен. Не трябва да причинява алергии. По-добре е да изберете самата корица от памук. Трябва да се отстранява лесно, за да можете да го измиете.

Класически

Използва се до 6-месечна възраст. Състои се от две ролки, които са свързани с плат. Те няма да ви позволят да се търкаляте от леглото и да паднете. Тази опция ще бъде най-успешната, когато използвате такива клипове за първи път..

Класическата визия се използва за нощна почивка. Освен това в него се поставя бебе по време на хранене или повиване..

С ограничителни ролки

Този вид приспособление е подобно на традиционната версия. Двете ролки са поставени от противоположните страни и са свързани с кърпа. Те са прикрепени към леглото с велкро и фиксирани.

Фиксатор за възглавници за малки новородени. Обикновено едната ролка е по-малка от другата. С тази функция детето спи настрани. Поради малкия си размер може да се постави в люлка или количка. Можете да вземете със себе си по пътя.

Позициониращ матрак

Малък матрак ще бъде идеалното място за спане на вашето мъниче. Състои се от самия матрак, два подложки и малка възглавница. Бебето ще се чувства удобно на него.

Аксесоарът ще осигури правилното положение на главата по време на сън. Ролките ще фиксират детето през цялата нощ. А самият матрак е ортопедичен.

Бебе спи на такъв матрак до шест месеца. Продуктът се оставя в кошара или се поставя в ясла на родител. Използвайки го, не можете да се страхувате, че детето ще легне неправилно или ще бъде случайно закачено по време на почивка.

Пашкул

Пашкулът прилича на малко специално легло. Изчислява се върху размера на трохите. Пашкулът повтаря напълно тялото на бебето. С помощта на специални колани той е фиксиран и няма да падне. Пашкулът се взема със себе си при пътувания, където ще замени пълноценно детско легло..

Препоръчително е да носите детето в спалнята на родителя през нощта в такъв пашкул. Бебето ще спи спокойно цяла нощ в удобна и правилна позиция.

Възглавничка за пашкули за новородени е идеална, ако семейството има близнаци, но няма начин да си купите второ дървено креватче. След това момчетата се поставят в едно легло, но в специални пашкули. Те няма да си пречат и ще спят добре.

Със закопчалка

Закопчалката е фиксатор за матрака и детето. С помощта на закопчалка продуктът е фиксиран върху трохичката и не позволява да се обърне по време на нощна почивка. Отвън изглежда като пелена.

Бебето може да спи в удобна за него поза. Освен това краката и дръжките са в свободно положение.

За деца на възраст над три години се закупува позиционер със закопчалка. Той е идеален за активни деца, които не могат да се успокоят дори през нощта. Понякога такова устройство за сън на новородено се предписва по медицински причини..

Легнала възглавница

Въпреки факта, че се нарича възглавница, това не е само главата на бебето. Той също така побира тялото до кръста. Фиксаторът в тази форма ще помогне на бебета, които често повръщат.

Устройството ще предотврати удавянето на бебето в сън. Освен това за бебето ще бъде по-лесно да диша..

Наклоненият продукт няма закопчалки или резета. Ако родителите се притесняват от фиксирана позиция в момент на съмнение, тогава се използват допълнителни позиционери.

Най-доброто устройство как да изберете правилния

Преди да купите на новороденото си бебе уютно гнездо за сън, трябва да вземете предвид някои от характеристиките на това полезно устройство:

 • Материалът, от който е ушит моделът. Повечето от позиционерите са направени от висококачествени и екологични суровини, които не причиняват алергии при бебето. Но има фалшификати, така че трябва да внимавате, помолете продавача за сертификат за качество.
 • Правилен пълнител. По-добре е да се съсредоточите върху модел с основа от латекс или синтепон, естествените материали често причиняват уртикария или обриви при дете.
 • Свалящ се капак. По време на транспортирането на позиционера около къщата, от креватчето до количката, на външната му повърхност се натрупват много микроби, поради което е много важно периодично да се почиства горната част.
 • Способността да се вземат предвид физиологичните характеристики на бебето. Важно е позата на бебето по време на сън да е естествена, но в същото време устройството трябва надеждно да предпазва от наводнения.

Съвет! По-добре е да си купите меко и удобно място за почивка на новородено в магазин, а не в интернет. В първия случай можете да докоснете продукта с ръце, да прецените колко приятен е продуктът на допир, да вземете подвижно покритие за него и да проверите сертификата за качество.

Позиционер за новородени

Никой от по-старото поколение не е чувал за такова изобретение като позиционер за новородени. Въпреки това съществува и все повече майки придобиват това чудо за своето бебе. Нека да разберем какво е това и какво мисли официалната медицина за него..

Видове позиционер за новородено

Така че всъщност позиционерът е устройство, предназначено да поддържа определена предварително определена позиция, или по-скоро поза на детето. Може да се състои от две или три меки ролки с различна дължина, с помощта на които бебето може да бъде фиксирано в позицията на гърба или отстрани.

Можете също да използвате позиционера директно върху главата на новороденото, за да предотвратите преобръщане на бебето настрани. Това се прави по няколко причини:

 • да поддържа бебето в позиция, която е полезна и безопасна за здравето му;
 • за комфортен сън на детето;
 • като предпазна мрежа на пелената или леглото, когато бебето вече знае как да се преобърне.

В допълнение към ролките, има ергономична възглавница за позициониране за новородени с наклон, която е равнина от няколко градуса, с плитка вдлъбнатина за тялото на бебето. След като поставите детето в него, като в пашкул, можете да постигнете ефекта на майчината прегръдка и тогава бебето ще спи спокойно. Наклонената равнина ви позволява да държите тялото леко под ъгъл спрямо повърхността на яслите, което е полезно за предотвратяване на регургитация и заливане с повръщане.

Имам ли нужда от позиционер за новородено?

Естествено, няма спешна нужда от закупуване на скъпа джаджа за бебе. В крайна сметка всички сме израснали без него, което означава, че децата ни лесно могат да се справят без това чудо. Освен това може да бъде заменен с обикновени хавлиени ролки за хавлии.

Но ако мама е толкова спокойна за детето и ако бебето започне да се събужда по-рядко през нощта поради случайно обръщане на корема, тогава, разбира се, има смисъл да закупите позиционер за спокоен сън за цялото семейство. Ортопедите и педиатрите нямат нищо против използването на това устройство, което означава, че родителите с чиста съвест могат да го купят за своите нужди..

Кои са най-добрите бутилки за хранене за новородени??

При избора на подходящата бутилка за хранене на новородено бебе трябва да се имат предвид няколко важни аспекта на качеството, удобството и безопасността.

Как да направите правилния избор и върху какви опции да се съсредоточите - прочетете.

Детско дървено столче за хранене

Дървото се счита за екологичен и траен материал, което е особено ценно за родителите. Ето защо, когато избират столче за хранене за своето бебе, майките и бащите често избират дървени модели..

Рейтинг на детски стол

С раждането на бебето родителите ще трябва да купят много необходими, но скъпи неща. Столче за хранене за хранене може да бъде закупено по-близо до шест месеца, с началото на допълнителното хранене, или можете да изберете опции, които са подходящи от раждането. Нека определим рейтинга на най-добрите производители в тази категория.

Усилвател за високо столче за хранене

По време на път или просто у дома, много родители намират за удобно да използват бустер стол, за да хранят трохите си. Той е доста компактен, но позволява на бебето да седи удобно и уверено на масата. Прочетете повече за това чудо устройство..

Има ли нужда от възглавница здраво дете?

Сега да преминем към основния въпрос: нуждае ли се възглавница от новородено??

Моето мнение е, че можете и без него. Просто често си мислим, че новороденото е подобно на възрастен, но не - то има други желания, нужди и характеристики на тялото..

 • Използваме възглавницата според нуждите. Поради забележимата разлика между дължината на раменете и размера на главата, лежането настрани без възглавница ще доведе до силен дискомфорт при възрастен. Всъщност в това положение мускулите на врата са излишно напрегнати;
 • При новородено главата има различни пропорции спрямо тялото. В легнало положение отстрани главата му свободно докосва повърхността на матрака и не са необходими усилия за задържането му;
 • Не само, че новороденото не изпитва никакъв комфорт от липсата на възглавница, но и поради това, можете да получите негативни последици: формирането на шийния отдел на гръбначния стълб при бебетата се случва постепенно в хода на обучението му за самостоятелно задържане на главата. Настоятелно не се препоръчва да се намесва в този естествен процес.!

И като използвате възглавница, ще направите точно това. Поставяйки го под главата си, врата ви ще изглежда неестествено. Предвид факта, че през първите месеци детето прекарва много време в легнало положение, можете да сте сигурни, че подобна намеса няма да премине без следа.

Зная! Следователно, ако вашето бебе е родено здраво и няма индикации за използването на специални възглавници, не е необходимо да се използват. Достатъчно е да поставите четирикратна пелена под главата на новороденото.

Това е необходимо по чисто хигиенни причини. Пелената ще абсорбира потта, слюнката или течността от регургитация. И тогава можете бързо да го смените и измиете..

Ако наистина искате да си купите възглавница за новородено, тогава, разбира се, можете да изберете най-тънкия модел на разположение. Но в този случай трябва да решите как да се справите с необходимостта да го сменяте често..

Мнения на експерти относно уместността на използването на устройството

За младите майки е важно да разберат мнението на специалист за неща, които са предназначени за бебе. Всички отзиви за такова устройство за сън са само положителни, педиатрите смятат, че това е просто необходимо и дори полезно

 • Предпазва детето от задавяне, ако внезапно изплюе насън.
 • Предотвратява деформация на черепните кости и изравняване на тилната област, а също така намалява натоварването от гръдната област.
 • Според последните доклади дори намалява риска от синдром на внезапна детска смърт..
 • Позволява на бебето да спи в удобна физиологична поза.
 • Намалява риска от храносмилателни проблеми.
 • Не позволява на бебето да се преобръща по корем насън.
 • Благодарение на правилната фиксация на прасеца, сънят на бебето е здрав и спокоен.
 • Няма да остави бебето да се търкаля от леглото, ако в него няма страни.
 • Позволява на детето да спи безопасно с родителите си.

Позиционерът улеснява живота на млада майка. Тя може да си позволи да спи по-дълго през нощта, защото няма нужда да се страхува, че бебето ще се преобърне. Също така, по време на будността му, не е нужно да се притеснявате, че той ще падне, меките страни няма да му позволят да се плъзне. Устройството е полезно, удобно и удобно не само за бебето, но и за родителите му.

Възглавница за хранене

След раждането тази поза е най-любимата за бебето. По този начин той е много близо до майка си и затова се чувства комфортно и защитено. Често новороденото дори ще заспи, докато се храни в ръце..

Ако обаче храненето продължи много дълго, ръцете и гърба на майката стават много уморени. За да създадете комфортна среда както за майката, така и за новороденото, препоръчително е да закупите специална възглавница за хранене.

Прилича на отворен спасителен круг с удебеляване в центъра. Този елемент се носи около талията на майка. Детето трябва да бъде поставено на предната част на възглавницата. Така главата му ще бъде на нивото на гърдите, а майката ще може да държи бебето в желаната позиция с една ръка..

За повече информация как удобно да храните бебето си, вижте статията Пози за хранене на новородени >>>

На каква възраст може да се използва възглавницата

Времето кога да започнете да слагате възглавница на новородено е доста неясно..

През първия месец след раждането детето не се нуждае от възглавница (за това какво се случва с бебето през този период, научете от статията Какво трябва да може бебето да прави на 1 месец >>>). Въпреки че бих препоръчал да се въздържате от използването на възглавницата възможно най-дълго.

Поставете новороденото да спи на равна повърхност или го оставете да спи в ръцете ви. В крайна сметка тази опция дава 100% гаранция, че по този начин няма да навредите на бебето по никакъв начин..

 • Как да се повива новородено
 • Комплект за първа помощ за новородено
 • Списък на нещата за новородени за първи път

Щракнете, за да получите РЪКОВОДСТВО ЗА Хранене на кърмещата мама, за да предпазите бебето си от алергии, колики и коремни болки.

Техническа документация

 • SRD960 Универсален позиционер, проектиран да работи с пневматичен задвижващ клапан и се предлага в EEx d / огнеустойчив или EEx ia / искробезопасни версии
 • SRI986 Електро-пневматичният позиционер е предназначен за управление на пневматични изпълнителни механизми на клапаните. Това устройство се използва за намаляване на вредното въздействие на силата на триене на клапана, за увеличаване на аксиалната сила и съкращаване на времето за позициониране.
 • Основно ръководство за интелигентен позиционер SRD991 за пневматични задвижващи клапани
 • SRI983 Електро-пневматичен позиционер - Взривозащитена версия или версия EEx d. За управление на пневматични изпълнителни механизми на клапаните
 • SRI990 Аналогов позиционер за управление на пневматични задвижвания

Редовен

Обикновена детска възглавница за новородено има правоъгълна или квадратна форма. Състои се от капак и пълнител. Най-често се използва като пълнител:

 • перо или пух;
 • овча вълна;
 • синтепон;
 • холофайбър;
 • комфорт;
 • латекс.

Всеки материал има своите предимства. Не бих препоръчал обаче да купувате бебешка възглавница с пух или вълна вътре. Въпреки абсолютната им естественост, трябва да запомните, че те могат да причинят алергии при дете..

Кликнете, за да получите 5 видео урока за тайните на родителството и развитието на дете под една година!

Най-добрият вариант са модели с пълнител holofiber или komfortel. Такъв материал е хипоалергенен и има антибактериална импрегнация и има достатъчна въздухопропускливост. Освен това тези продукти лесно се мият и запазват формата си дълго време..

 1. Обикновената възглавница е малка и приляга само на главата на бебето;
 2. Ако продуктът е квадрат, тогава е напълно възможно главата на детето да се плъзне от него, поради което такъв модел е неудобен за новородено;
 3. Освен това може да попречи на правилното формиране на кривината на шийния отдел на гръбначния стълб;
 4. Препоръчително е да закупите обикновена възглавница само за бебета над 1 година..

Позиционери за новородени

Всяка майка се опитва да даде на детето си само най-доброто. Съвременните средства и устройства, които улесняват живота на младите родители и осигуряват на бебето комфортен период на раждане, просто поразителни в своето разнообразие. Един от най-ярките представители на тази група продукти за новородени е позиционерът за сън.

Какво е?

Позиционерът е специален ограничител, който поддържа новороденото в правилната позиция, докато спи. Обикновено този аксесоар е направен под формата на ролки, свързани помежду си (най-простият вариант) или възглавница, която има задържащ колан или ограничители в дизайна си (има много варианти).

За какво е?

С помощта на позиционера можете да разрешите редица проблеми и да улесните живота много на младите родители..

 • Когато използвате този аксесоар, рискът от изплюване и удавяне на бебето е значително намален.
 • Има доказателства, че такова устройство намалява вероятността от синдром на внезапна детска смърт..
 • Използването на позиционера позволява на бебето да спи във физиологично положение, което насърчава правилното положение на гръбначния стълб.
 • Правилното позициониране на бебето по време на сън намалява вероятността от колики и други храносмилателни проблеми.
 • Предотвратява нежелана деформация на черепните кости.
 • Бебето няма да се преобърне по корем, докато спи на позиционера, което означава, че не може случайно да се задуши.
 • Правилната фиксация на тялото прави съня на новороденото по-здрав..
 • Ако детето спи в едно легло с родителите, тогава използването на аксесоар като позиционер помага да се гарантира, че възрастните не нараняват случайно бебето..
 • Дете, закрепено в позиционера, няма да се откачи от дивана или леглото.
 • Ако не е възможно веднага да закупите две легла, но са родени близнаци, тогава този аксесоар ще ви помогне тук. С него можете да сложите две бебета в едно легло и да не се притеснявате, че децата могат да си навредят по време на сън..

Използването на такъв аксесоар ще улесни живота много. Често се случва, че мама трябва спешно да освободи ръцете си. Дори будно новородено бебе може да бъде поставено на диван или маса за повиване и обезопасено с позиционер. Благодарение на интелигентния дизайн, детето остава на мястото си и не пада. Въпреки това, порасналото дете, което вече знае как да се преобърне, не трябва да се оставя дълго време дори в позиционера, особено ако аксесоарът не е оборудван със специални закопчалки.

Типове позиционери

Има много варианти на тези устройства. Всеки вариант има своите предимства.

Ограничителни ролки

Най-лесният вариант, но доста функционален. Ролките могат да бъдат кръгли или под формата на играчки. През първите месеци от живота такова устройство ще служи добре, но когато детето започне да прави първите опити за преобръщане, трябва да се притеснявате за по-надежден модел с ключалки под формата на колан или закопчалки. Ролките са подходящи за бебета от раждането до 3 - 4 месеца. Като цяло те могат да се използват по-дълго - до шест месеца, но го правете под наблюдението на родителите.
Поради своята компактност, ролките могат да се използват както у дома, така и на открито, в количка. Дори през зимата те могат да бъдат поставени в топъл плик, като по този начин се гарантира правилната позиция на детето, когато спи на разходка.

Класическа възглавница за позиционер

Този модел изглежда почти като предишния, но ролките не са кръгли, а триъгълни. Едната от ролките е голяма, детето почива върху нея и коремчето се фиксира от малък триъгълен валяк отпред. Тази опция е удобна и по-физиологична, но поради факта, че в повечето модели пространството за бебето не се регулира чрез пренареждане на ролките, може да се използва само през първите 3-4 месеца от живота..

Позиционер матрак

Много удобно и функционално нещо. Подходящ за използване както у дома, така и в количка. Основното нещо е да изберете правилния размер на самия матрак, не трябва да се спирате на много голяма версия. Матракът е с ортопедична основа, възглавница и странични фиксиращи ролки.

Ергономично легло-пашкул

Това е най-скъпият, но в същото време най-предпочитаният вариант. Ще бъде особено полезно, ако бебето спи с родителите си. Използването на такова креватче определено ще спаси бебето от случайни наранявания, които възрастните могат да му нанесат, докато спи.

В повечето случаи креватчето има специална физиологична форма на леглото и е снабдено със специален фиксиращ колан, с който можете сигурно да фиксирате бебето.

Модел със закопчалка

Тази разновидност на аксесоара е много удобна. Основата е направена под формата на наклонена възглавница, която е най-предпочитана за здраво дете, или матрак. Има и закопчалка, която ви позволява сигурно да прикрепите детето към възглавницата. Единственият недостатък е доста високата цена. Но, ако е възможно, трябва да обърнете голямо внимание на този модел..

Какво да търсите при избора на позиционер

Съществуват редица общи насоки за приспособления за сън за новородени:

 • Всички продукти трябва да са екологично чисти.
 • По-добре е да изберете висококачествена синтетика като пълнител (латекс, синтепон, вискоза, полиуретан). Тези материали са по-малко склонни да причинят алергии и могат да се перат в пералня.
 • Не купувайте позиционерна възглавница с естествени пълнежи. Това драстично увеличава риска от алергии при бебето..
 • Не забравяйте да обърнете внимание на факта, че капакът е подвижен. Това е необходимо, за да може да се измие.
 • Добре е, ако продавачът покаже сертификат, че продуктът отговаря на европейските стандарти за качество на продуктите за новородени..

Характеристики, специфични за позиционерите:

 • Най-добре е да закупите универсален модел.
 • Добре е основата на позиционера да бъде обмислена с оглед на физиологията на бебетата. Добре е да обърнете внимание на модели, които имат „ефект на паметта“, тоест с течение на времето приемат индивидуалната форма на тялото на бебето.
 • Няколко сменяеми капака са голям плюс.

Възможно ли е да се направи без позиционер

Често се случва, че не е лесно за младите родители да приготвят финансово зестра за бебето. Закупуването на позиционер е много скъпо начинание. Възможно ли е да се направи без този аксесоар?

Да, можеш. Много майки заменят това устройство с ролки, изработени от скрап материали - кърпи, чаршафи, памперси. Да, може да не изглежда толкова естетически и по-малко функционален, но по този начин можете да спестите повече от хиляда рубли от семейния бюджет.

Ако обаче има възможност, тогава е по-добре да не пестите пари и да си купите добър, надежден, висококачествен модел на позиционера, който ще свърши добра работа повече от веднъж и ще спаси бебето от падания и други неприятности, които могат да се случат по време на сън..

Отзиви

Жана (12/12/15)
„Получихме ергономично креватче за позициониране за раждането на нашето бебе. Отначало си помислих, че това е поредната безполезна новост, но се оказа, че аксесоарът е просто незаменим! Използва се постоянно. Вкъщи приспиват сина си в това креватче точно на голямото легло или на масата за повиване, никога не е имало такова нещо, че бебето да е паднало. Когато посетихме родителите ми в друг регион, взехме позиционера със себе си. Отличен заместител на пълноценно бебешко легло ".

Ирина (13.09.15)
„От раждането използваме наклонена възглавница за позициониране със закопчалка. Много удобно! Винаги съм сигурен, че бебето няма да се търкаля никъде или да падне. Фиксацията е надеждна и здрава, а детето е удобно ".

Екатерина (09.12.15)
„Мисля, че позиционерът е страхотно изобретение! Имам най-простия модел от две ролки, но има много ползи от него. Дъщеря ми има склонност да повръща силно. Бях много притеснен, че тя може да се преобърне по гръб в съня си и да се удави. Съпругът ми купи ролки и сега съм сигурна, че бебето ми спи в правилната позиция и нищо не застрашава живота й. ".

Мария (30.11.15)
„Най-големият ми страх е, че бебето може да се изтърколи от леглото или пелената и да падне. Ето защо, аз и съпругът ми се притеснявахме да не купим позиционер още преди раждането на сина ни. Избрахме модел под формата на матрак. Веднага решихме много проблеми: бебето никога не е падало, а ортопедичната основа с възглавница помага за правилното развитие на опорно-двигателния апарат ".