Вие сте собственик на привлекателна фигура и трябва да се гордеете с нея, но сте много сложни заради стърчащия корем. Спри да се разстройваш! Рокли за корем и фигури, които да ви помогнат.

Тази статия ще ви каже кой стил на обличане е подходящ за вас, за да скриете несъвършенствата колкото е възможно повече и да подчертаете красотата на силуета..

Съдържание

 • 7 важни нюанса, на които трябва да обърнете внимание при избора на рокля
 • 12 стила на рокли, които скриват корема и подчертават фигурата
  • Рокля A-line
  • Увийте рокля
  • Кимоно рокля
  • Облечи баските
  • Балонена рокля
  • Събрана рокля
  • Туника
  • Рокля с прилеп
  • Рокля с ниска талия
  • Рокля-калъф
  • Рокля с вложки
  • Пола със сложна кройка
 • Заключение

7 важни нюанса, на които трябва да обърнете внимание при избора на рокля

За да може роклята максимално да скрие излишните килограми в корема и отстрани, трябва да вземете предвид не само кройката на роклята, но и да обърнете внимание на такива нюанси като плат, цвят, шарка и т.н. Сега ще ви разкажем подробно за това и.

Размерът

Роклята трябва да бъде избрана строго по размер, не повече и не по-малко. Така че да се побира ясно на фигурата, но да не се побира. Тези момичета, които се опитват да заблудят всички и избират тоалети с грешен размер, заблуждават себе си на първо място. Носейки по-малка рокля и издърпвайки силуета по този начин, те си мислят, че правят фигурата по-тънка. Но това само подчертава несъвършенствата на тялото. И в безформени, големи 3 халати, те крият не само недостатъци, но и предимства.

Дължина

Вашата работа е да изберете рокля, която крие грозен корем и помага да подчертаете частите на тялото, с които да се гордеете. Следователно дължината на роклята зависи от това дали искате да отворите краката си или не. Например, ако имате дълги, стройни крака, тогава, разбира се, се фокусирайте върху тях. Изберете рокли със средна дължина: над коляното, до коляното, малко под коляното. Като цяло дължината, в която се чувствате комфортно.

Ако по някаква причина все пак искате да затворите краката си, изберете рокля с дължина на миди или рокли с дължина до пода.

Също така трябва да знаете, че дългите рокли визуално разтягат фигурата и тази техника може да се използва, за да направи целия силует тънък. Най-добре е момичетата с нисък ръст да носят дълги рокли с токчета, в противен случай фигурата ще изглежда още по-ниска.

Имайте предвид, че трябва да отворите само една част от тялото. В противен случай ще изглеждате вулгарно..

дрехата

Материята на роклята може да варира. Но тя определено трябва да запази формата на роклята..

Следователно, ако роклята е плетена, тогава трикото трябва да е достатъчно стегнато, така че да не се разтяга веднага щом седнете на стол в него. Трикотажът трябва ясно да очертава силуета, а не да се "придържа".

Забележка! Дебелите тъкани не означават дебели. Така че внимавай! Рокли, изработени от буке, рунести материи, както и рокли с голяма плетка могат да добавят допълнителен обем, а не да ги скриват.

Лъскавите тъкани също могат да ви изиграят номер. Те отразяват светлината главно от повдигнатите части на силуета, което ще привлече ненужно внимание към корема ви..

Това не означава, че сатенените рокли са ви строго забранени. Въобще не. Само когато пробвате, трябва да обърнете внимание на това, тъй като степента на отражение на светлината от тъканите може да бъде различна, както и степента на изпъкналост на корема.

И в някои стилове на рокли (например рокля с А-образен ред), отражението на светлината от тъканта най-вероятно няма да играе никаква роля..

Ако не сте безразлични към нежните ажурни тъкани, то нека такъв плат да бъде ръкавите или горната част на роклята, а всичко останало - от плътна материя, която коригира фигурата.

Смята се, че тъмните цветове отслабват. И е вярно. Но ако трябва да коригирате само корема, но като цяло имате стройна фигура, тогава цветът на роклята може да бъде всеки. Основното е, че ви подхожда.

Ще бъде чудесно, ако цветът на роклята е по-тъмен от основния цвят в областта на корема..

С пълна фигура тъмните цветове са идеални. Но това не означава, че трябва да се обличате във всички нюанси на черно и сиво. Не забравяйте, че има и други красиви тъмни цветове (бордо, зелено, синьо и др.). Тъмните цветове могат да бъдат фон за ярки, топли отпечатъци.

Печат

Има погрешно схващане, че отпечатъкът добавя обем към области, за които не бихте искали да разказвате на никого, и към фигурата като цяло..

Но това не е вярно, тъй като отпечатъкът понякога, напротив, по-добре от едноцветния цвят маскира стърчащия корем и страни. Тъй като произволно разположени абстрактни рисунки пречат на очите да се фокусират и да виждат ясните граници на очертанията на несъвършените части на тялото.

Трябва да внимавате само когато фонът е ясно видим на рокли с голям печат. Ако голям отпечатък падне върху корема, това може да увеличи обема на това място..

Още няколко важни точки. Разтягам вертикални шарки и линии и правя фигурата по-тънка. Хоризонталните ивици могат да добавят излишни килограми.

За момичета с пълна фигура е по-добре да се откажат от дребния шрифт, за да се избегне ефектът „покрити с мухи“, и да изберете среден или голям.

Акцент

За да отклоните вниманието от основния проблем, в горната част на роклята ви трябва да има ярък акцент. Това може да бъде волан, яка, украсена с различни кристали, красива брошка, деколте, шал.

И, разбира се, в проблемната зона не трябва да има детайли (джобове, декоративни ципове, големи копчета и т.н.).

Но талията може да се подчертае с каишка. Коремът ще бъде скрит възможно най-много, ако каишката е тънка, а роклята е свободно разкроена. Широкият колан може да помогне да скриете корема или, обратно, да го направите по-видим. Зависи колко е голям коремът. Ако не сте сигурни в стилистичните си способности, тогава е по-добре да не рискувате и да изберете не широки презрамки..

Още няколко съвета

Бельото за отслабване ще ви помогне да коригирате стомаха. Но постоянното ходене в коригиращо бельо, което смачква, е ужасно. Нарушава кръвообращението, което определено е вредно за здравето. Също така създава допълнителен слой дрехи, които могат да се нагорещят, особено през лятото..

Затова се опитайте да коригирате фигурата със стила и цвета на роклята. И оставете оформящото бельо в случай на тържество, когато трябва да изглеждате перфектно от всички страни..

Внимавайте за стойката си. Когато ходите с изправен гръб, коремните мускули автоматично се прибират и коремът изглежда по-стегнат.

12 стила на рокли, които скриват корема и подчертават фигурата

Ако имате пищни гърди, тънки крака или тънка талия, тогава тези предимства трябва да бъдат подчертани с правилния стил на обличане. Това ще помогне да отвлечете вниманието от корема, който искате да скриете..

Какви са тези вълшебни стилове на рокли, които скриват корема и подчертават фигурата, сега ще ви разкажем.

Рокля A-line

Този стил приляга на гърдите, подчертавайки го и разширявайки се надолу, скрива корема и страните.

A-line рокли могат да се разширят от рамото, от гърдите или от кръста. Колкото по-голям е коремът ви, който е желателно да се скрие, толкова по-високо е местоположението на мястото, от което ще се разшири вашата рокля..

Увийте рокля

Облечената рокля перфектно маскира корема поради линията, която се движи диагонално в кръста. Това подчертава талията и отвлича вниманието от корема. Ефектът на асиметрия удължава женската фигура и я прави по-тънка. V-образно деколте подчертава дължината на врата и прави раменете по-подредени.

Кимоно рокля

Кимоно е вариант на облечена рокля. Тази рокля е универсална. Подходящ за всеки тип тяло. Свободно прилепване на рокля с кимоно ще добави крехкост към вашата фигура и ще скрие не само изпъкналия корем, но и всички други недостатъци.

Облечи баските

Пеплумът на роклята перфектно ще скрие корема и страните. Уверете се, че е достатъчно дълго за това. И поради разширяването на пеплума отгоре надолу, вие сте снабдени с талия на оса.

Рокля - балон

Вталена рокля с кръгла пола лесно ще скрие всичко ненужно и ще подчертае необходимото.

Събрана рокля

За стройни момичета, които имат проблем само с малко коремче, са подходящи рокли с пришити широки волани.

Туника

Този стил, благодарение на свободната си кройка, пасва идеално на всяка фигура и скрива неуспешните области. Платът на тази рокля може да бъде почти всеки и няма да развали образа..

Рокля с риза е подходяща във всяка ситуация: за работа, за почивка и дори за празник, ако добавите някаква украса към нея. Моделът ще изглежда страхотно с тънък колан.

Рокля с прилеп

Стилът на прилепите се отличава с хлабав връх в ръкавите и конусен подгъв. От ръкавите се образуват естествени гънки, които плавно падат до линията на талията, успешно скриват корема.

Моля, имайте предвид, че този модел рокля прави фигурата визуално по-ниска. Затова е по-добре да го носите с токчета..

Рокля с ниска талия

Рокля с капка талия е чудесен вариант да скриете пълен корем. Ако в същото време имате стройни бедра и крака, тогава опциите за къси рокли са подходящи за вас. А също и варианти с леко стегнато дъно.

Можете да експериментирате с права рокля. Ако в даден момент осъзнаете, че коремът е станал по-забележим в тази рокля, просто облечете колана и се наведете, за да го покриете.

Рокля-калъф

Страхотно решение за тези, които имат какво да скрият. Стилът на роклята ще скрие несъвършенствата на малките фигури и грациозно ще подчертае талията. Важно е платът да е плътен, да поддържа формата си добре, ясно да повтаря силуета, но не стегнат.

Рокля с вложки

Много интересна рокля за оформяне на фигури - рокля с контрастни вложки. Отслабва добре фигурата. Момичетата, които искат никой да не знае за дебелия корем, трябва да обърнат внимание на тази рокля.

Пола със сложна кройка

Коремът може да бъде скрит чрез плисиране на сложно скроения подгъв на роклята. Роклята-лале е отличен пример. Освен това в тази рокля талията изглежда много по-тясна на фона на обемния подгъв..

Заключение

Сега знаете всички стилове на роклята, които скриват корема и подчертават фигурата. Умело скрийте недостатъците и се съсредоточете върху достойнствата. Нека само любимата ви рокля знае за малките несъвършенства. И, разбира се, не забравяйте да изпомпате корема..

Облечете стилове, които скриват корема

Рокли, които скриват корема и отстрани, трябва да бъдат в гардероба на всяко момиче, което иска да изглежда перфектно въпреки формата на тялото си. В тази статия разкриваме за нашите читатели основните трикове за избор на подходящ модел, а също така говорим за недвусмислените табута за тази фигура. Ще бъде интересно!

Рейтинг на успешни стилове

И веднага добрата новина: има достатъчно добри стилове, за да коригирате несъвършенствата, за да намерите идеалния вариант за себе си..

 • Линията А е предназначена да подчертае гърдите и в същото време да се разшири надолу, за да скрие недостатъците. Изберете рокля с удължение от мястото, където искате да скриете корема си.

Красива рокля с А-силует

 • Стилните рокли с увиване не само представят гърдите и шията в печеливша светлина, но и визуално тънки, правят раменете по-спретнати и скриват чертите на долната част на фигурата.

Увийте рокля

 • Нова тенденция сред облечените рокли е стилът кимоно, който може да се похвали със своята гъвкавост. Той прикрива различни недостатъци и в същото време прави фигурата по-женствена и крехка..
 • Пеплум стилът поема 2 важни задачи: скрива корема и отстрани, а също така прави талията по-тънка и изразителна.

Елегантна версия с пеплум

 • В рокля с риза не само ще бъдете на вълната от модни тенденции, но и ще коригирате фигурата си. Това е практично парче, което може да ви помогне със стилна ежедневна визия, а когато се добави с украшения, роклята се превръща в тоалет за специален повод..
 • Ако цялостната ви фигура е стройна, но смятате, че коремът и страните ви се нуждаят от корекция, можете да изберете младежка рокля с разрошена форма. Изглежда игриво и романтично - точно това, от което се нуждаете за среща или флирт настроение!

Рокля с волани

 • Интересният стил на прилеп има за цел да разнообрази класическия ежедневен гардероб. Характеризира се с тясно дъно и свободен връх от линията на ръкавите - това гарантира маскирането на корема. Стилистите препоръчват да се допълни такава рокля с токчета..

Прилеп стил

 • Стилът на калъфа е асистент номер 1 в перфектна фигура. За да постигнете желания ефект, потърсете рокля от плътна тъкан, която перфектно запазва формата си. Идеалният модел няма да бъде стегнат и в същото време благоприятно ще подчертае силуета на фигурата.
 • Трапецът е друга чудесна възможност за вас, ако типът ви на тялото е "ябълка". Тази кройка изглежда строга и сдържана, така че е чудесна за ежедневието в офиса..

Тенденцията на новия сезон е асиметрията в различни форми и това определено е в ръцете на онези момичета, които искат да скрият нещо във фигурата си. Подобно дизайнерско решение отвлича вниманието от всеки проблем и изглежда стилно..

 • Балон роклята е много противоречив модел. Изглежда страхотно на високи жени със средно телосложение, но не подхожда на тези с големи гърди или пълни крака..
 • Ниската талия и накланянето в тази област са ефективни помощници при оформянето на тялото. Ако можете да си позволите да подчертаете ханша, изберете права или прилепнала рокля. Припокриването ще поеме задачата да скрие всичко ненужно в проблемната зона и в същото време да не увеличава обемите.

Модел с ниска талия

 • Стилните ежедневни визии често включват обемна рокля. Този стил ще ви даде свобода на движение, комфорт и маскиране на всички недостатъци на фигурата..

Но внимавай! Много е лесно да се изгубите в широка рокля, така че акцентите в такъв лък са необходими.

 • Красивите рокли с прави разкроени рамене са чудесна идея за работни дни.
 • Различни варианти на рокли по темата за стила с висока талия са божи дар за момичета, които искат да коригират корема си и да демонстрират красиво деколте. Роклята ще изпълнява тази функция само ако долната част пада свободно и линията на талията не се забива в тялото.

Крой с висока талия

 • Ниската талия също ще работи за вас. Важно е да се намери модел, при който разделящата линия да не е разположена директно под корема и да не го стяга. Ако изберете правилната кройка, припокриването на тъкан майсторски ще коригира това, което не искате да парадирате..
 • Плисирането е не само модерна тенденция, но и чудесен начин да отслабите фигурата си. Изберете свободно прилепнали плисирани рокли и създайте с тях най-стилната визия.

Плисирана рокля

Каним ви да видите нашата фотоселекция от успешни рокли, които скриват корема и отстрани и се вдъхновяват за модно пазаруване.!

Цветова палитра

При избора на самата рокля решаващ фактор може да бъде не само стилът, но и цветът на модела. Оказва се, че има цяла палитра за отслабване, която ще бъде печеливша опция за момичета с изпъкнал корем и страни. Тези цветове включват:

 • сиво;
 • смарагд;
 • кралско синьо;
 • бордо;
 • вертикален цветен печат.

Но нюансите, които трябва да се избягват или особено внимателно изберете стила с този цвят:

 • бял;
 • розово;
 • син;
 • хоризонтално разположен печат;
 • рисунка, разположена в корема;
 • дребен шрифт.

Противопоказания

Стилистите са убедени: ако избягвате определени стилове и видове дрехи, никой няма да забележи чертите на фигурата под формата на изпъкнали страни и корем. Да проверим?

 • Лекият материал и лъскавата материя притежават коварно свойство да показват всички нюанси на фигурата. По-плътната текстура, която перфектно запазва формата си, е съвсем друг въпрос..

Забележка! Дебелата и дебела материя не са едно и също нещо. Рокли с обемна плетка, пухкава или буклирана материя могат коварно да добавят допълнителни сантиметри..

 • Роклите с дантела не са забранени, но този закачлив материал трябва да присъства при подстригването, на ръкавите или в горната част на роклята..
 • Не подчертавайте талията с широк колан.
 • Грешка, която е много често срещана сред жените с наднормено тегло е изборът на грешен размер. Избирайки стойност, по-малка от действителната, с надеждата да плъзнете свойства, напротив, ще подчертаете всички недостатъци. По-големите безформени качулки също ще работят срещу вас и заедно с недостатъците ще скрият всички предимства..
 • Декоративните детайли под формата на ципове, копчета или джобове в проблемната зона определено са табу..
 • Различните събирания в кръста също могат да ви изиграят номер, визуално да направят корема ви по-голям.

Каква рокля да изберете за специален повод

Вечерното излизане за всяко момиче е чудесен повод да демонстрира себе си в цялата си слава. На такава мисия, никъде без ефектна рокля.

Луксозните модели с дължина на пода се считат за един от най-сигурните варианти за вечерно излизане. Те изглеждат тържествени, а също така визуално разтягат силуета и правят фигурата по-тънка..

Често срещан вариант за важно събитие е роклята в стил ампир. Основните му характеристики са деколтето, подчертано с изрез и висока талия. Момиче в такива одежди винаги изглежда нежно и женствено. Високата талия в същото време изтънява фигурата, а нагънатите гънки маскират проблемните зони.

Ако искате да подчертаете вашите секси извити извивки, изберете плътно прилепнала кройка, съчетана с компресионно бельо. Този малък трик ще направи фигурата по-привлекателна и безмилостно ще скрие всички излишни сантиметри.

Още няколко тайни

Превърнете вашите добродетели в основния фокус на изображението. Няма значение дали стомахът и страните ви са малко по-големи, отколкото бихте искали. Но вероятно имате тънки крака, красиво деколте или грациозни ръце. Истинската жена знае своите силни страни и знае как да ги представи правилно с помощта на дрехи.

Научете изкуството да подчертавате там, където трябва да бъдете. Незаменими помощници в това са различни аксесоари. Нека вашата колекция има стилни очила, шалове, чанти и бижута.

Независимо от стила на обличане, който изберете, основната тайна на женствената визия винаги ще бъде безупречна стойка и уверена походка. Ако овладеете тези умения перфектно, всякакви дрехи ще изглеждат най-изгодни за вас, а фигурата ви ще стане визуално по-величествена и стройна.

Надяваме се, че нашата селекция от снимки ще се превърне в мамят за пълните жени в търсене на рокля, която скрива корема и отстрани. Пожелаваме ви успешен и стилен външен вид!

Красиви стилове на рокли, които скриват корема и други недостатъци, кой от тях е по-добре да изберете

Повечето жени нямат идеална фигура, но е възможно да се скрият дефектите на добавянето чрез компетентен подбор на стила на роклята. Най-често срещаният проблем с женския външен вид е изпъкналото коремче. Помислете какви стилове на рокли, които скриват отстрани и корема, ще направят жената по-тънка, какви цветове и текстури на тъканта е по-добре да изберете.

Отличителни черти

За жените с корем дизайнерите предлагат няколко начина за коригиране на фигурата, използвайки обмислени модели рокли:

 1. Свиващи се вложки в проблемни зони. Това са тоалети с висока степен на компресия, не трябва да ги носите постоянно.
 2. Използването на специални детайли, които скриват корема - пренасяне на линията на талията, драперии, силуетът се разширява до дъното.
 3. Текстура и цвят на плата.

Използвайки прости техники, можете да скриете проблемната зона, да насочите вниманието към красивите и хармонични части на тялото.

Типове тяло

Собственикът на корема може да бъде жена с всякакъв тип фигура. Когато избирате стил, трябва да вземете предвид особеностите на структурата на тялото, тогава ще бъде по-лесно да скриете дефекта.

Круша

За жени с широки бедра дизайнерите препоръчват визуално увеличаване на тесни рамене с подплънки, рафтове или волани. Подходящ силует и не твърде широко дъно на роклята също са подходящи. Тогава горната и долната част на тялото ще достигнат до хармония..

Ябълка

Притежателите на фигура с форма на ябълка са поканени да разширят линията на ханша с допълнителни детайли - пеплум, драперии. Корсажът е направен с дълбоко V-образно деколте за намаляване на раменете.

Обърнат триъгълник

Многослойни поли, драпирани ханш, гънки скриват тесни ханш и корем. За да стесните раменете, използвайте прилепнали горни, по-тъмни тъкани за корсажа.

Правоъгълник

Ако формата наподобява правоъгълник, основната задача на роклята е да нарисува талията. За да направите това, използвайте разширяващия се силует на полата, гънките, разположени отпред, скрийте корема.

Пясъчен часовник

Малък корем с фигура с пясъчен часовник ще добави допълнителен чар на всяко момиче. Можете да изберете всеки начин да го скриете, всички стилове са подходящи.

Цветове и щампи, използвани за маскиране и оформяне на тялото

За прикриване на корема помагат обичайните правила за цветови схеми и щампи, използвани при шиене на дамски дрехи:

 1. Вертикалните линии със средна ширина върху тънкия плат го правят визуално по-висок.
 2. Тъмните странични панели премахват излишния обем.
 3. Прекомерно големите и малки цветя и шарки са неприемливи за великолепни дами. Струва си да останете на средния модел без прекомерен цветен контраст.

Диагонално разположени геометрични шарки намаляват обема и са тънки. При избора на щампи те се ръководят от характеристиките на фигурата.

Справка: за да изглеждате по-тънки, избирайте студени цветове, избягвайте лъскави материи, искрящи, големи декоративни елементи - пайети, лъкове, кристали, особено в областта на талията.

Избор на материали и материи

Текстурата на тъканта може да помогне за маскиране на дефекти или да ги направи по-очевидни. Трябва да избягвате тънки материали (коприна, сатен), които се придържат към тялото, стегнати гънки и издутини. Прекалената тъкан или плътно прилепване ще направят корема по-видим.

Изберете тъкани с плътна структура, които драпират добре и се вписват в гънки.

Телбод

Летните тоалети обикновено се шият от щапелните - флорални щампи, приятната структура на материала ви позволява да създавате стилове, които маскират обема в талията. Телбодът ви позволява да придадете А-образен силует, да направите отделяща се висока и ниска талия. Материалът е лесен за сгъване, сглобяване, волани.

Джърси

Трикотажът е идеален материал за течащи гънки, драперии. Той не напълнява, приляга удобно на фигурата. Рокли от различни стилове се шият от трико. Изглежда страхотно в модел ръкав с прилеп, с който можете да скриете корема.

Жакард

За бизнес стил, демисезонни и зимни тоалетни се избира жакард. Изглежда страхотно в стилове на калъфи с права кройка. Важно е да не носите плътно прилепнали модели с големи тъкани и шарки. Бельото за отслабване ще добави хармония към дамите.

Шифон

Шифонът се използва в тоалети за излизане и за ежедневно облекло през лятото. Тече перфектно, лежи в гънки с всякаква ширина, включително плисета. Шифонът се използва за шиене на многослойни поли, които маскират корема, и се правят популярни асиметрични модели. Плътният плат е подходящ за буйни дами, тънък може да избере материал с щампа.

Гипюр

Гипюрът в рокли се използва като основен материал и за дантелени вложки. Елегантността на материята е подходяща за създаване на вечерни рокли до пода и коктейлни рокли с френска дължина. Този плат се използва с покритие, за да съвпада или в контрастен нюанс. Тоалети, направени изцяло от гипюр, не трябва да се носят от извити жени.

Функции за сезонен подбор

Сезонността на тоалетите се изразява в избора на цветове и структура на тъканите. Тънки материали, светли и ярки цветове са подходящи за лятото. С настъпването на студеното време материята е избрана топла и удобна, цветовата схема преминава в по-тъмни цветове, които са по-добре комбинирани с връхни дрехи, демисезонни и зимни обувки.

Лято

Дамите с корем, но без прекомерно тегло, могат да носят съкратени модели от щапелни, леки трикотажни изделия. Стилният калъф изглежда страхотно, който не пасва на тялото, но запазва формата си. A-line стилове, риза, камбанарски дъна изглеждат страхотно в леки материи. Течащи тъкани се използват за модели с гънки, драперии, миризми.

Есен

Кафяви, изумрудени, блатни тонове са подходящи в извън сезона. На мода са вложки с по-светли тонове, освежаващи тоалети. Тъкани - трико, жакард. Съкратените модели трябва да се изхвърлят, като се преместят на дължината на midi.

Зима

В желанието да не замръзвате на студа, не трябва да избирате твърде обемни и текстурирани тъкани. Те ще добавят ширина, ще направят фигурата обемиста. По-подходящо трико, подходящ плат. Стилът с висока талия, риза или туника ще ви помогне да скриете корема си. Тъмните тъкани оживяват с ярки шалове, шалове, бижута.

Използване на бельо

Малко коремче се коригира с компресионно бельо. Производителите помагат да нарисувате силует с помощта на бодита, панталони, грациозност, плътно прилепнали бикини.

Съвет: бельо за отслабване, чорапогащи трябва да се носят само при специални случаи, за да блестят с шикозен външен вид на церемониален изход, когато всички погледи са насочени към дамата.

Постоянното носене на бельо с компресия провокира нарушение на движението на кръвта и лимфата, развитието на целулит. По-добре да прикриете корема си със стилове на обличане.

Популярни стилове и модели

Сред многото стилове на модни дамски рокли можете да изберете най-добрите модели, които ще ви помогнат да коригирате фигурата си и да скриете корема си. Важно е да се съсредоточите върху характеристиките на фигурата, върху вида на структурата на тялото, така че резултатът да е идеален.

Туника

Кройката на ризата е сред лидерите в класацията за най-добрите стилове за маскиране на обема на корема и отстрани. Тези визии са подходящи за постоянно износване и работа. Как да оживите рокля на риза, добавете допълнителен чар към облеклото:

 • изберете плат с вертикална ивица;
 • използвайте трапецовиден силует;
 • направете шнур на кръста или малко по-високо;
 • носете с каишка;
 • разкопчайте горните бутони, като по този начин удължите врата.

Допълнителен декор - волани, цепки на ръкавите, отворени рамене, изрязани страни, джобове могат да преобразят обикновена рокля. Плътните плътни материи перфектно запазват формата си и са подходящи за студения сезон.

Рокли-калъфи

Калъфите са подходящи за различни типове тяло. Умелото шиене и избор на плат правят чудеса, помагайки да се маскират страничните части и излишното тегло около талията. Дартс, гънки на колана ще скрият корема. Това са удобни модели за офиса, вечерни излети за специални събития.

Освен това фигурата ще бъде коригирана, ароматът, драпериите в областта на талията, дълбоко деколте, цепки.

За пълни ръце изберете ръкав до лакътя или три четвърти, собствениците на красиви ръце могат да си позволят класическия вариант без ръкав или леко издут.

Баски

Пеплумът е в тенденция на пистата. С негова помощ те скриват малко коремче, придават обем на тесните хълбоци. Басовите форми са разнообразни - плисирани, дълбоки гънки, наклонени, асиметрични, фалшиви.

Този детайл изглежда страхотно в офис и официални облекла, на скъсени рокли и в максимална дължина. По-добре е пълните дами да избират модели на рокли със средна дължина и от плътни материали..

Балонена рокля

Стилният балон е подходящ за смели жени, тъй като силуетът се отличава със специфична форма. За да скриете пълнотата на талията, балонът ще помогне на жените с тесни бедра. Собствениците на извити задни части и бедра трябва да се избягват..

Асиметрична кройка

В модерното облекло е разрешена асиметрия в различни детайли. Каишка или ръкав с едно рамо ще отвлекат вниманието от широката талия, ако жената има красиви рамене. Асиметрична пола ще отвори стройни крака, превръщайки ги в основната част на фигурата.

Асиметричните миризми с много малки гънки, които покриват издутината на корема, изглеждат чудесно на пълните..

С миризма

Миризмата на корсажа или по цялата дължина мигрира от дрехите. Красиво отваря врата, удължавайки фигурата. Леко висока талия, мек дълъг колан отвличат вниманието от корема. Разкроената пола изглежда страхотно на миди и макси рокли и се използва при вечерни и ежедневни облекла. Този стил е особено популярен сред дамите на средна възраст, които обичат удобни дрехи..

Стил ампир

Гръцки рокли или стил ампир - висока талия, леки гънки, които падат от долната част на гърдите, лесно скриват корема. Тези тоалети изглеждат страхотно на жени с широки бедра, без подчертана талия и с наднормено тегло отстрани. Стилът е подходящ за вечерно и ежедневно облекло. Леко трико, коприна, шифон в дължина midi изглежда естествено и красиво.

Рокли туника

Туниките успешно крият не само корема, но и всички други фигурни недостатъци. Леки и удобни тоалети са приемливи за различни поводи:

 • от скъпи материи за вечерни излети;
 • от леки материали с щампи, отворени или спуснати рамене - за летен ден;
 • за ежедневно облекло, роклите се допълват с клинове или клинове.

Туниките се носят с високи токчета или удобни маратонки, мокасини, слипони.

Прилеп

Рокли с ръкав на прилеп са пришити от меки, добре легнали тъкани. Това е един от най-тънките силуети в дамска рокля. С помощта на бухалка те скриват пълни ръце и рамене, широки страни и корем. Декорът на корсажа под формата на обърнат надолу триъгълник разтяга фигурата и й придава допълнителна стройност. Роклята за прилепване се допълва от сложни драперии, заострената долна част на полата привлича вниманието към стройните крака.

Кимоно рокля

Роклите с кимоно изглеждат леки и свободни, плавни платове лежат леко върху раменете и елече. Такива рокли се правят с обвивка, допълнена с колан на талията или малко по-високо. Кимоно са направени от леки коприни, които не се надуват, по-подходящи за летни тоалети.

Със сглобки

За стройни жени, които се опитват да скрият малко коремче, можете да изберете рокли със събирания. Основното нещо е да не прекалявате, излишната тъкан, твърде буйните събирания могат да направят фигурата тежка, добавете визуално няколко килограма в кръста.

Ниска талия

Ниска талия и нагърнат корсаж ще ви помогнат да скриете малко коремче. С тънки бедрата можете да носите долната част на полата със стеснена форма в мини дължината. Ретро стил, напомнящ на 30-те години на миналия век, популярен за интелигентен и небрежен външен вид.

С пола от сложна кройка

Сложни асиметрични поли с вложки, малки гънки, диагонални линии, с правилната кройка, няма да придадат ширина на долната част на тялото, но ще маскират корема.

С драперия

Пердетата са разположени така, че да скрият корема под малките гънки. Тънките течащи тъкани не придават обем, но скриват проблемната зона, създавайки нов силует с драперия. Те изглеждат особено впечатляващи в асиметричния дизайн. Такива дрехи изглеждат шик, празнично, елегантно..

Характеристики по избор за бременни момичета

За жените, които не искат да привличат вниманието към бременността си, свободните рокли ще помогнат да скрият непрекъснато нарастващия си корем. Те трябва да имат широко дъно, тъй като коремчето непрекъснато расте..

Рокли в гръцки стил, А-образен силует, във формата на трапец са чудесни за бременни жени. Не се използват дрениращи тъкани. Роклите се избират от естествени материи - хигроскопични, позволяващи на тялото да диша. Основните критерии са комфорт, материали, изработени от естествени влакна, минимум синтетика.

Препоръки за избор на обувки и аксесоари

Всички дами знаят, че добавяйки височина към себе си, изглеждате забележимо по-стройни. Жените с наднормено тегло не трябва да носят обувки без токчета. Мокасини, кецове и други нискоскоростни обувки най-добре оставете на слаби момичета с малко коремче. Тези, на които им е трудно да ходят на токчета по цял ден, трябва да се спрат на маратонки, клиновидни токчета, платформа.

Паланти, шалове, шалове, якета помагат да се отклони вниманието от корема. По-добре е да изберете чанти със среден размер, като не забравяте, че малките изглеждат нелепо на голямо тяло, а големите също ще увеличат общите пропорции. Същият принцип се използва при избора на бижута - умерен размер и количество, добър вкус.

Съвет: дамите с корем не трябва да носят широки колани, колан от плат на рокля се завързва с малък възел, а дългите краища се изтеглят отстрани.

Как да скриете други части на тялото

Стилистите казват, че с помощта на дрехи можете да скриете всички дефекти на добавката и да изглеждате по-тънки с 4-8 килограма. Облеклото помага за изравняване на непропорционални фигури, добавяне или премахване на обема на проблемните области.

Изкривени крака

Следните методи помагат да се скрие изкривяването на краката:

 • поли с асиметричен подгъв, godet, плисирани, расклешен midi дължина;
 • чорапогащи от светли телесни цветове;
 • широки панталони.

Ще трябва да се откажете от клинове, чорапогащи от тъмни цветове, които правят изкривяването по-забележимо. Собствениците на къси крака е по-добре да изберат обувки на висок ток в популярния бежов цвят, за да съответстват на чорапогащника.

Пълни крака

Дамите с пълни крака ще трябва да се откажат от мини. Краката са покрити, като се избира дължината точно под коляното или до глезена. Полезно правило - полата не завършва в най-широката точка на краката.

Вертикалният модел върху плата на роклята, тъмни цветове, дълги мъниста, ред бутони намалява дебелината на краката. Чорапогащи в тъмни цветове и същите обувки ще направят краката ви да изглеждат по-тънки. Панталонът се носи с прав, леко расклешен или заострен крой. Използвайте висока талия, вертикални ивици, ивици, стрелки.

Трябва да откажете от тесни тесни блузи, рокли, водолазки - дрехите са широки, под него гънките отстрани ще бъдат невидими. Струва си да насочите вниманието към друга част от тялото - красиви крака или гърди, които са подчертани с ярки детайли. Като връх са избрани широки ризи, туники или тениски. Не трябва да избирате панталон или пола с нисък разрез. Роклите са свободно прилепнали, не са близо до страните. Перфектно скрива всички провисвания отстрани на свободна жилетка, която може да се носи на всякакви дрехи.

Големи ръце

Големите ръце се крият с къс ръкав - дължина от три четвърти е популярна през всички сезони. Тя визуално съкращава крайниците, фокусира се върху китката. Голямата четка е скрита под дългите ръкави, с волани, които покриват горната част, оставяйки само пръстите.

Дълъг врат

Волани, волани на деколтето, изправена яка с декоративни елементи ще маскират дълга врата. Деколтето е закръглено и малко, не се спуска. Освен това обемните колиета, шалове, шалове помагат да се покрие врата.

Къса шия

Удължени деколтета и разкопчани копчета на блузи и рокли могат да удължат врата. Вдигнатата коса визуално разтяга врата перфектно.

Пълни рамене

Дамите с пълни рамене ще трябва да се откажат от подплънки, декоративни елементи (презрамки, бродерия). Широкият връх на тялото е скрит под ръкавите на реглан, кимоно, прилеп. Трябва да се избягват подпухналите ръкави, които придават обем. Тънкото, дълго деколте ще стесни раменете. Не носете неща с висока талия, болеро, те ще разширят допълнително горната част на тялото.

Големи гърди

Обемен бюст прави образа по-тежък, буйните красавици често страдат от прекомерно внимание от страна на мъжете и мечтаят да скрият красотата си. Дамите с големи гърди трябва да носят коригиращ сутиен. Горната част на дрехите е избрана в тъмни цветове, долната е носена по-светла, за да балансира фигурата.

Аксесоари - средни дълги мъниста или верижки, които се спускат до кръста, шалове от тънък плат.

Малки гърди

Собствениците на малки гърди ще скрият липсата на декоративни елементи, които придават обем - волани, волани, драперии. Кръпките джобове, волан, разхлабено елече, което не привлича вниманието към малък бюст ще ви помогнат.

Голямо дупе

Жените с апетитна плячка трябва да изключват тесни бельо - поли, панталони. Висока талия и свободно прилепване ще ви помогнат да коригирате размера на дупето. Разширяването на силуета на роклята, започвайки над талията, ще направи долната част по-малко видима. Ще трябва да се откажем от хоризонтални линии и детайли - колани, колани в средата на бедрото.

Широки бедра

Обемните бедра перфектно скриват:

 • Рокли в стил ампир;
 • расклешенные поли, трапец под коляното;
 • ниска талия на поли и панталони;
 • прави панталони от плътни материи, които поддържат добре формата си.

Платът на рокли, панталони или поли не трябва да прегръща плътно бедрата, тогава те ще бъдат по-малко забележими.

Опитни съвети за стилисти

За дамите, които искат да скрият корема си с рокля, стилистите дават следните съвети:

 1. Избягвайте стегнатите еластични тъкани - те правят издутината на корема по-видима.
 2. Големите тоалети ще скрият корема, но добавят общия обем, ще направят извитите дами обемисти и тежки..
 3. Изберете плътни материи, те запазват формата си, не се придържат към тялото.
 4. Драперии от течащи тъкани, асиметрични детайли перфектно маскират корема.
 5. Използвайте детайли в рокли, които подчертават красотата на краката, гърдите, ръцете. Това ще отклони вниманието от корема..
 6. Не носете коригиращо бельо през цялото време.
 7. Изберете дрехи по размер, стърчащият корем е особено забележим, ако роклята е твърде малка. Не се вслушвайте в съветите на домашните стилисти, които ви казват, че материята се простира красиво и роклята ще пасне на всякакъв размер..
 8. Ако роклята, която сте купили, все още пасва на корема ви, носете отгоре жилетка. Произвеждат се от тъкани с различно тегло, подходящи за горещо лято и зима..

Красивата поза помага да направите корема по-малко забележим във всяка рокля. Дръжте гърба си изправен, главата високо. Брадичката е леко повдигната, както каза героинята на един филм. При правилна стойка коремът сам ще се стегне.

Примери за завършени изображения

Модата от последните години не забравя жените с наднормено тегло, фокусира се върху дамите с различни фигури. Избирайки правилния стил на обличане, можете да изглеждате шик, модерно. Елегантните рокли до пода перфектно скриват корема и несъвършената талия, прехвърляйки внимание на ръцете, раменете и красивите гърди. Използват се различни опции за драперии, ажурни вложки, гънки, които разтягат силуета.

На мода са плисираните плисета, с помощта на които можете да маскирате корема, широките бедра. Актуални са различни видове свободен силует - трапец, рокли с разкроена риза, туники, гръцки стил. Наслояването все още е на мода. С помощта на жилетки, якета, големи джъмпери можете да скриете всеки корем.

Младите момичета с удоволствие избират поли от лале, балон, под който коремът не се вижда. Рокли с напукан вид и тясна пола до средата на коляното, които са много популярни сред дамите без подчертана талия, изглеждат стилно. Гръцкият стил се използва не само в елегантни рокли, но и за ежедневно носене. Модните странични панели и асиметричните детайли помагат за коригиране на силуета.

Модата предлага различни решения за оформяне на тялото. Важно е да вземете предвид предимствата и недостатъците на добавянето, трезво се отнасяйте към външния си вид. Познаването на вашите собствени проблеми и модни тенденции ще ви помогне да се обличате стилно и красиво, да изглеждате винаги в тенденцията на сезона, да скривате това, което другите не трябва да виждат, и да подчертавате най-доброто.

Рокли за жени с корем. Снимка празнична, за сватба, скриващ корем

Модните рокли, които помагат да се скрие коремчето, са от съществено значение за всяка жена, която винаги се стреми да изглежда перфектно. Модата за позитивност на тялото и момичета с по-голям размер подтикна дизайнерите да създадат разнообразни опции за облекло, които улесняват маскирането на недостатъците на долната част на тялото, като същевременно остават пример за елегантност и стил.

Характеристики на фигурата

Рокли за жени с корем трябва да служат като камуфлаж за несъвършенства в долната част на тялото, като същевременно подчертават достойнствата на фигурата..

Цялото облекло, което помага да се скрие проблемната област, е разделено на:

 • еластични модели със специални плътни вложки, които стягат излишната кожа;
 • широки рокли, които визуално маскират стърчащия корем.

При избора на рокли е необходимо да се съсредоточите върху типа фигура и препоръките на стилистите, което ви позволява да коригирате проблемните области на тялото.

Тип формаХарактеристикаКакво трябва да се подчертаеПодходящи модели рокли
Ябълка (кръг)
 • Талията е равна на ханша;
 • цялата фигура е закръглена;
 • талията на жената практически липсва.
Трябва да изберете свободно прилепнали рокли, които скриват стърчащите обеми на тялото. Позволява да се фокусира върху стройните крака на жената.Модели в свободна форма и рокли с права форма.
Круша (триъгълник)
 • Долната част на тялото е с 2-3 размера по-голяма от горната;
 • раменете на жената са тесни; талията е добре дефинирана;
 • широки и заоблени ханш.
Изборът на облекло трябва да подчертае горната част на тялото и да направи задължителен акцент върху тънката талия, като същевременно скрива краката и бедрата. Трябва да отворите:
 • обятия;
 • гърди и рамене.
 • Рокли с А-силует и задължително V-образно деколте;
 • рокли-калъфи; увийте модели.
Правоъгълник
 • Гърдите и бедрата са с еднакъв размер;
 • талията практически не е изразена;
 • бедрата са малки, без приятна закръгленост;
 • разликата между обиколката на талията и ханша е по-малка от 22 см.
Тази цифра разпределя равномерно излишната мастна тъкан в корема, отстрани и бедрата. При избора на рокли е необходимо да се подчертае линията на талията.Рокли с висока талия. Задължително допълнение към всяко облекло е коланът.
Обърнат триъгълник
 • Големи гърди и рамене;
 • тесни бедра;
 • разликата между обема на гръдния кош и ханша е от 0,2 до 8 cm.
Фигурата прилича на мъжки тип. Избраното облекло трябва да коригира раменете и ръцете, с акцент върху краката и бедрата.
 • Асиметрични рокли;
 • модели дрехи с понижена линия на талията.
Пясъчен часовникИдеалният вариант "женски", идеален за всеки тоалет. Е различен:
 • големи гърди;
 • широки бедра;
 • тясна талия.
Роклите определено трябва да подчертават талията, което ви позволява да подчертаете женствеността на тялото..Всеки модел рокля с колан.

Цвят на роклята

Рокля за жени с корем е направена от тъмни, студени, наситени нюанси, които помагат визуално да разтегнат силуета и да скрият излишните обеми.

Стилистите препоръчват, когато се появят несъвършенства в корема, да изберете дрехи в нюанси:

 • Бордо;
 • лилаво;
 • шоколад;
 • сапфир;
 • оникс.

Студените цветове маскират добре излишните килограми, създавайки илюзия за намаляване на обема.

Когато избирате рокли с щампи, трябва да се съсредоточите върху:

 • средна вертикална лента;
 • градиент, посоката на който зависи от вида на формата;
 • монохромен клетка;
 • малки цветя и грах.

Стилистите силно съветват жените с наднормено тегло да избягват светлите, топли тонове в гардероба си, придавайки на тялото допълнителен обем и да премахват декорираните елементи от дрехите..

Сред които:

 • изобилие от мъниста;
 • лъкове;
 • дантела;
 • блясък.

Тъкани и текстури

Рокли за жени с корем са направени от плътни, течащи, лесно драпируеми и течащи материи, които ви позволяват да оформите елегантен силует с плавни линии на тялото.

Шифон

Лек, ефирен материал за лятна вечер и ежедневно облекло.

От шифоновите модели жените с пищни форми трябва да имат предимство:

 • многослойни тоалети;
 • удължени плисирани рокли;
 • трапецовидни модели;
 • дрехи с презрамки без ръкави.

За собствениците на масивна фигура, едноцветно, свободно шифоново облекло ще отговаря. За жени с леко излишно наднормено тегло можете да разгледате по-отблизо градиент или малък флорален (грахов) модел.

Джърси

Удобен, добре прилепващ материал, който добре приляга на тялото и не придава допълнителен обем.

Плетените рокли са много еластични и с помощта на драперии вертикалните гънки лесно скриват нежелания обем, образувайки елегантен силует.

Най-изгодният вариант за обемен корем и бедра се счита за модел "прилеп", който улеснява прикриването на всички недостатъци на фигурата.

Жакард

Плътна материя, която помага за леко коригиране на несъвършенствата на видни фигури. Добре подходящ за създаване на рокли-калъфи и модели с прав силует. Малкият жакардов модел разнообразява образа, без да добавя излишни килограми към жената.

Кадифе

Луксозен материал, който придава на своя собственик величие и елегантност. Velvet е незаменима опция за създаване на вечерни рокли, което ви позволява визуално да коригирате обемната фигура.

Модели, препоръчани от стилисти:

 • A-образно V-образно деколте. Подходящ за жени с фигура триъгълник. Фокусирайки се върху красивата форма на обемната гърда, визуално прикрива корема в гънките на полата.
 • Макси-рокля с разкроена талия.
 • Модел с висока талия - повдига гърдите, като същевременно скрива обемните ханш и корем.
 • С миризма - визуално разтяга тялото, удължавайки фигурата.
 • Рокля-калъф. Скрива гънки, премахвайки няколко допълнителни настроения и скривайки обемни ханш;
 • Модел с гънки на корема.

Мека, плътна материя, която придава лекота и не пречи на движението. Естествената и изкуствена коприна може лесно да бъде драпирана, което ви позволява да скриете несъвършенството на фигурата, отвличайки вниманието към блясъка и оригиналността на драперията на продукта.

Копринените рокли могат да бъдат от абсолютно всякакъв стил, но те трябва да бъдат допълнени с лъскави, леки бижута. Идеалният вариант за излизане ще бъде закупуването на не много масивна огърлица, която ви позволява да отклоните вниманието към изрязването на гърдите..

Модели на рокли, за жени с корем

Рокли за жени с корем са предназначени да маскират несъвършенствата в долната част на тялото, постигнати чрез специална кройка, подрязване, драперия или изместване на акцентите. Сред най-популярните модели са:

Туника

Удобен и красив тоалет за всеки повод. Рокля с риза може да бъде с различна дължина, но на жени с малък ръст не се препоръчва да избират модели, които напълно покриват краката им.

Ако не приемате характерната за дрехите свободна кройка, такъв тоалет може да бъде допълнен с тесен колан, поставен под гърдите или широк колан, закопчан на талията.

Отворените 1-2 горни бутона ще помогнат визуално да разтегнат силуета, а обувките с високи подметки ще дадат на жената допълнителни сантиметри височина.

A-силует

Расклешената пола на продукта ви позволява да скриете появилото се коремче, а съседният връх се фокусира върху красивата горна част на тялото на собственика си. А-образният силует на роклята се счита за идеално облекло за жени с крушовидна форма на тялото, но е противопоказано в случай на форма на тяло, подобно на ябълка и малък ръст..

В този случай расклешенной пола само ще добави земност, без да скрива възникналите несъвършенства. Стилистите препоръчват да се носят рокли с дължина до средата на A за жени на възраст 25-45 години и дължина на пода за тези, които са преминали 50-ия етап.

Всякакви щампи са приемливи в такива модели, но монохромните рокли или дрехи, стилизирани като модерни през 60-те, изглеждат особено изгодни. клетка от миналия век.

При избора на А-образна рокля трябва да се обърне специално внимание на горната част на модела:

 • ниските жени трябва да се спрат на V-образно деколте;
 • високите момичета могат да разгледат деколтето от водопад или деколтето на лодка.

Правилно подбраният колан ще допълни рокля от този стил и ще се фокусира върху областта на талията.

Рокля-калъф

Най-известният модел облекло за офис стил, помага за стягане на фигурата, маскиране на изпъкнали несъвършенства поради драперии или дартс. Рокля-калъф не е подходяща за жени с много наднормено тегло, тъй като помага да се елиминират само не особено изпъкналите корем и страни.

Баски

Пришитият пеплум е допълнение към роклята, което помага да се скрие напълно присъствието на корема. Най-добре изглеждат модели с пеплум, направени в ярки студени нюанси с дължина midi. Тази опция едновременно разтяга фигурата и скрива недостатъците. Ако имате много широка талия, не трябва да носите пеплум..

Балонена рокля

Модел, който насочва вниманието към дъното на продукта. Идеален за жени с фигура "ябълка" или "обърнат триъгълник", тъй като ви позволява да скриете обемните страни и нагоре, балансирайки пропорциите на тялото.

Не се препоръчва, ако имате широка талия и големи ханш едновременно.

Асиметрична кройка

Модерен през този сезон модел, който насочва вниманието към оригиналния долен ръб на полата, което е особено важно за жени с широка талия. Много популярни са асиметричните рокли с връх (един ръкав, презрамка) или продукти за увиване, ушити с изкривен подгъв..

Увийте рокли

Много популярен сред жени над 50 години. Има небрежно изрязване или обвиване на дъното.

Опции на продукта:

 • изрязване на пижама;
 • с отложна яка и копчета;
 • драпирано трико.

Миризмата се фиксира с колан или с копчета.

Висока талия

Гръцкият стил маскира добре обемния корем и талия, подчертавайки красивата форма на гърдите.

Такива рокли са начини за коригиране на силуета за по-грациозен, което ги прави много популярни сред дизайнерите на вечерна и сватбена мода..

За ежедневно носене можете да закупите модел с висока талия малко под дължината на коляното.

Рокля-туника

Популярен стил в ежедневието, който ви позволява да скриете ъгловостта на фигурата и излишния обем.

V-образно деколте или яка за водопад може да подчертае красива форма на гърдите (препоръчително е да го носите само ако няма излишно тегло). Туниката може да се носи като независима лятна рокля или да допълни образа с клинове (тесни панталони).

Прилеп

Едноцветният ръкав на роклята, започващ почти от кръста, помага да се скрият всички несъвършенства на фигурата. Такива модели визуално придават лекота и премахват излишния обем. "Прилепът" се шие най-често от трико и може да бъде допълнен с широк колан, триъгълно деколте или надолу от едно рамо.

Рокли с ниска талия

Идеален за жени с коремче с правоъгълник или обърнат триъгълник. Преместването на талията ви позволява да балансирате тялото, което е особено важно за жените с обемни горнища. За пълните жени се препоръчват широки рокли или еластични модели, съчетани с оформящо бельо.

За жени на различни възрасти

Модели на рокли, които скриват корема, трябва да бъдат подбрани в съответствие с възрастовата категория, която винаги ще ви позволява да изглеждате елегантно, без намек за вулгарност и "женски" стил.

След 30 години

30-35 годишните жени са в разцвета на красотата и сексуалността.

Препоръки за избор на рокли:

 • дължината на моделите трябва да е до глезена или малко над коляното, не трябва да носите ултра-мини;
 • позволено е да се избират рокли с нисък разрез, с V-образно или кръгло деколте;
 • в случай на незадоволително състояние на раменете, те могат да бъдат коригирани с модели с ръкави (дълги или 3⁄4)

Подходящи модели рокли за 30 години:

 • рокля-калъф за офис рокля.
 • права рокля с дължина до глезена или малко над коляното, обикновена или с райета (хоризонтални ивици) печат.
 • рокли с пеплум в ярки, наситени цветове;
 • балонена рокля с обикновен или тесен връх.

Тези модели добре маскират корема, разтягат силуета и придават фигурата. Цветовата схема на дрехите се избира от богати ярки или студени нюанси на леглото, в зависимост от цветовия тип на жената.

На 30-35 години не трябва да носите:

 • мини рокли;
 • облекло с животински принт;
 • рокли, украсени с кристали или пайети;
 • модели със странна кройка.

Младите жени с крушовидни и правоъгълни пясъчни часовници определено трябва да подчертаят линията на талията. Можете да го подчертаете с широк колан, разположен директно в кръста или тесен колан, поставен под бюста.

Монохромни рокли с А-линия ще придадат на 30-годишните жени женствен вид, което им позволява да демонстрират красивите си гърди и да скрият изпъкналия корем. Дължината на такива рокли може да бъде малко по-висока или до коляното.

След 40 години

40-тата годишнина е времето на втората младост, в която жената се превръща от млада красавица в симбиоза на елегантна дама и опитна прелъстителка.

Характеристики на гардероба на жените, след 40 години:

 • Препоръчителната дължина на полата трябва да е малко под коляното. Не се препоръчва да сте много млади, като избирате мини дрехи с дълбока кройка на гърдите.
 • Цветовата схема на гардероба се състои от ярки, наситени, предимно едноцветни нюанси. Трябва напълно да изоставите горещо розовото, поради опасността да се появите като „кукла за възрастни Барби“.
 • Особено внимание трябва да се обърне на аксесоарите, като като допълнение към облеклото се избират различни колани и колани, колиета, удължени мъниста, висулки, гривни.
 • Изключение от гардероба на всякакви рокли с животински принт, дантелени вложки и мрежа. Облечени с дантела облекла могат да се оставят само за романтични вечери.

Стилове на обличане, създадени от дизайнери за 40-годишни жени с корем:

 • Рокля-калъф. Основният модел на женски бизнес гардероб, който позволява да се скрият несъвършенствата на фигурата и да се подчертае достойнството на тялото Оригиналната версия на роклята ще бъде модел с затъмнени страни, което ви позволява визуално да скриете 3-6 см.
 • Едноцветни опаковъчни рокли, ярки цветове. Monocolor визуално разтяга фигурата, за разлика от многоцветните модели, което ви позволява да демонстрирате красива горна половина на тялото, умело скривайки обемно дъно.
 • Рокля Fan & Flair. Пухкава пола визуално маскира широки бедра и корем, като се фокусира върху деколтето и ръцете. Този модел изглежда най-изгодно на крушовидна фигура, подчертавайки ефективно линията на талията.
 • Рокли с висока талия са чудесен вариант за вечерни събития и работа, като помагат за повдигане на талията, докато фиксират вниманието върху областта на гърдите. Широката пола на такова облекло, падайки надолу, покрива проблемната област на корема.
 • Форма. Една от най-популярните рокли за скриване на тежки бедра и стегнат торс.
 • Туника. Моделът под дължината на коляното, допълнен от тесен колан, ще направи дискретен акцент върху талията и ще скрие проблемните зони.
 • Макси рокли. Идеален за жени, които са напълно недоволни от долната част на фигурата. Падащата пола ще коригира всички несъвършенства, което ще ви позволи да се чувствате по-уверени.
 • Рокля с трапец. Набляга на гърдите, докато скрива корема, без да затруднява движението.
Рокли за жени с корем се вписват тъмни нюанси на цветовете.

Когато избирате щампи на рокля, трябва да бъдете особено внимателни:

 • средно голяма вертикална ивица ви позволява да разтегнете силуета;
 • любителите на граха трябва да отдават предпочитание на кръгове с малък диаметър, направени на контрастен фон;
 • от флорални шарки, моно цветя, поставени върху гърдите, ръкава, подгъва ще изглеждат добре;
 • малки цветя визуално остаряват и могат да развалят всеки, дори и най-печелившият тоалет на 40-годишна жена.

След 50 години

Рокли, носени след 50 години, могат да бъдат летящи, течащи, плътни и се подбират в зависимост от фигурата и желанието на жената. Особено популярни на тази възраст са расклешените модели, които помагат да се скрие получената пълнота на долната част на тялото и да не затрудняват движенията, но не трябва да правите гардероба си само от тях.

Стилистите предлагат разнообразие от опции за обличане, които позволяват на жените над 50 да усетят зрялата си красота:

 • Леки рокли с течащи ръкави, изработени от лесно падащи тъкани. Прикрива несъвършенствата на тялото и придава лекота.
 • За жени с добре запазено деколте, рамене и ръце можете да разгледате многослойни шифонови сарафани с презрамки или модели с окачена талия и ръкави-фенери.
 • Рокли с широки капаци ще ви позволят да скриете всички несъвършенства на тялото.
 • Високата талия е показана за жени с фигури от ябълки и круши. Този модел ще се фокусира върху областта на гърдите, което ви позволява да маскирате обемната долна част на тялото..
 • Рокли-ризи са идеални за офиса и ежедневието. Препоръчва се подобно облекло да се допълни с тесен колан, повдигнат до дъното на гърдите.
 • Рокля-калъф. Този модел визуално оформя фигурата. След 50 години трябва да спрете погледа си върху модели с тъмни вложки, които коригират обемно тяло, вталени рокли и калъфи с пеплум.
 • "Прилеп". Един от най-популярните модели дрехи за "извити" жени, позволяващ да се подчертае луксозен бюст, да се прикрие неуспешен преход към тялото, областта на талията и да се скрие корема.
 • Година с разкроена пола и втален топ ще изглежда добре на жени с форма на триъгълник.
 • Костюмна рокля, съчетана с вградено яке, ще оформи силуета, подчертавайки областта на талията.
 • Трапецът ще ви позволи да премахнете изпъкналия корем.
 • Макси е за тези, които са напълно недоволни от долната част на тялото си.

Характеристики на избора на стил на рокли след 50 години:

 • Дължината на продукта трябва да бъде под коляното или макси. Не трябва да избирате рокли, завършващи на прасците, тъй като тази дължина визуално скъсява тялото и придава допълнителна пълнота на фигурата..
 • В цветовата схема е по-добре да се даде предпочитание на ярки студени нюанси, което ви позволява да придадете на кожата по-млад вид..
 • Отпечатъците могат да съживят всякакъв вид, но след 50 години стилистите препоръчват да се избират малки флорални шарки и вертикална, надлъжна, напречна средна ивица. Моно цветя на тази възраст правят изображението по-тежко.
 • Особено внимание трябва да се обърне на аксесоарите, включително обувки с ниски, стабилни токчета, чанти, шапки и леки пелерини.

Елегантни и сватбени рокли

Не много хора осъзнават, че всъщност е много по-лесно да изберете елегантна тоалетна за пълна жена, отколкото за слаба. В крайна сметка дебелите жени имат с какво да се гордеят, показвайки цялото си достойнство, което тоалетът трябва да демонстрира. Правилно подбраната рокля не само ще подчертае всички предимства на извитата фигура, но и ще маскира нейните недостатъци.

През следващия сезон дизайнерите решиха да обърнат специално внимание на тоалетите за пълни дами. Благодарение на своите разработки, жените с наднормено тегло вече могат да изберат тоалет за себе си, който отговаря на всички съвременни модни тенденции и показва всички предимства на извитата фигура.

Излизането на рокли, проектирани от съвременни модни дизайнери с акцент върху позитивната за тялото тенденция, позволява на жените с корем да се чувстват уверени по всеки празничен повод..

Луксозният бюст е предназначен да подчертае дълбокото деколте и V-образно деколте на вечерни рокли. За същата цел са предназначени драперии и лъкове в областта на гърдите. Вечерна рокля с трапецовидна пола до пода ще направи вашата фигура по-грациозна. Същият ефект ще помогне да се постигне елегантен колан на дълга вечерна рокля, завързана отзад..

Най-оптималният вариант за вечерна рокля за дамите с наднормено тегло е дълга рокля с летящ силует с висока талия.

В такава рокля недостатъците под формата на изпъкнало коремче стават почти незабележими, а фигурата се трансформира и изглежда забележимо по-тънка. Този ефект се постига поради факта, че под луксозните гърди на дамите с наднормено тегло има най-тясното място по тялото, следователно, като се започне от под бюста, роклята се разширява. Расклешенные поли изглеждат страхотно на извити фигури.

Не носете тоалети с широки колани и твърде разкриващи деколтета - това не е вашият стил. Не се увличайте с гънки и драперии - те не са подходящи за дами с наднормено тегло. Рокля-калъф е подходяща и за дами с наднормено тегло. Основното правило е да не избирате рокля, която е прекалено стегната, така че да не прекалява с фигурата..

Когато избирате цветова схема за вечерна рокля, не забравяйте, че светлите тонове визуално придават повече обем. За пълните жени е по-добре да изберете рокли в ярки наситени и тъмни нюанси. За да разтегнете визуално фигурата, тоалетите с горна и долна част, направени в контрастни цветове, са идеални. Не бива да избирате тоалет, който не отговаря на вашия размер. По-малък елемент само ще подчертае недостатъците..

За да се маскира прекомерната пълнота на раменете и ръцете, волани, драперии, палантини и пелерини са идеални. Просто не се увличайте с прекалено пищни волани и драперии - това само ще добави допълнителен обем на ръцете ви. Всичко трябва да е умерено! За да добавите повече елегантност към ръцете си, можете да използвате вечерна рокля с подпухнали ръкави..

За шиене на якета е по-добре да използвате скъпи плътни тъкани с лек блясък. За великолепни дами са много подходящи тоалети, изработени от два слоя плат: отдолу е непрозрачна тъкан със светъл нюанс, а отгоре е прозрачна дантела с контрастен цвят, разрешено е да има клинове от плисиране или гофриране във вечерна рокля. Ярките цветове не са подходящи за пълни жени, сянката на роклята трябва да е богата и дълбока, но не отровна.

Когато избирате вечерна рокля, трябва само да помислите как да подчертаете с нейна помощ всички предимства, които имате, а не да се спирате на недостатъците на фигурата. Тогава можете да изберете перфектната вечерна рокля за себе си, която ще ви направи неустоими..

Най-популярният стил на вечерна рокля все още е модел до пода, който ви позволява да скриете всички несъвършенства в тялото и визуално да разтегнете силуета. Това изображение се допълва от огърлица, обеци и помпи (или сандали) с токчета.

Сред актуалните празнични рокли, представени от дизайнерите за жени с корем през този сезон, са:

 • рокля на русалка с градиентен модел, визуално удължаваща силуета;
 • продукти с право рязане;
 • рокли с дължина А-линия до или на дланта под коляното;
 • рокли от едно парче от естествена или изкуствена коприна с различни драперии, маскиращи визуално корема;
 • рокли-бандо със събрани.

Абсолютният хит на празничната и сватбената мода са:

 1. Рокли, изработени в гръцки стил. Материалът, който пада в гънки, не пречи на движението и скрива несъвършенствата, което ви позволява да се чувствате много уверени.
 2. Рокля с корсет е идеална за прикриване на малки несъвършенства в областта на корема, тъй като не само премахва видимите несъвършенства, но и придава на образа великолепен, празничен вид.

Във вечерни рокли са разрешени всякакви свободи, което ви позволява да представите фигурата в печеливша светлина:

 • дълбоко квадратно или V-образно деколте, което насочва вниманието към красивата форма на голяма гърда;
 • кройка, която ви позволява да демонстрирате стройни крака и придава на жената вид на спокойна кокетка;
 • голи рамене или гръб, подчертавайки деликатната кожа.

Цветовата схема за вечерни рокли е подбрана в ярки, студени нюанси, включително:

 • син;
 • смарагд;
 • Бордо;
 • аметист;
 • черните;
 • шоколад;
 • праскова.

Всяко облекло трябва да бъде допълнено от обувки с токчета, клатч и бижута за разтягане на фигури.

Големи рокли

Оверсайз е много популярна тенденция, нещата от която трябва да заемат поне 70% от гардероба на момичета с корем. Тази опция за изрязване позволява не само да скрие несъвършенствата на фигурата, но и да формира нов образ, придавайки леки, небрежни, младежки нотки.

Опции за големи модели за пълни жени:

 • Рокля от деним риза е подходяща за ежедневен и бизнес стил. Прикрива несъвършенствата, може лесно да се комбинира със спортни обувки или токчета.
 • Рокля на тениска на райета може да се носи самостоятелно или да се допълни с клинове (тесни дънки).
 • Рокля с ръкав Batwing.
 • Рокля с асиметрична кройка.
 • Рокля Midi риза.
 • Сарафан с голям размер, носен с бяла тениска.
 • Рокля с голи рамене - предназначена за топлите летни дни.
 • Слип рокля, създадена в популярен стил бельо.

Всеки голям модел може лесно да се комбинира с:

 • чанти;
 • дънково горно облекло;
 • спортни обувки;
 • сандали на висок ток или на клин;
 • масивни багрила.

Трябва да изберете дрехи с големи размери строго според вашата фигура. Всеки модел с тази форма е способен както да коригира несъвършенствата, така и да подчертае изпъкналите неравности на тялото..

Добавяне на рокля

Аксесоарите са необходима част от образа; те се избират в зависимост от роклята и стила на жената. Ако имате коремче, не се ограничавайте само с обувки на плоска подметка. Петата визуално ще увеличи височината и ще удължи фигурата.

Така че, когато избирате обувки, трябва да разгледате по-отблизо:

 • сандали на платформа;
 • хитреци;
 • помпи с токчета;

Средната ширина на торбите се счита за предпочитана. Много малките модели ще се фокусират върху обемността на фигурата, а големите не са подходящи в бизнес стил..

Носни кърпи, шалове, паланкини и шалове от ефирни, падащи тъкани могат да отвлекат вниманието от гънките на корема и отстрани.

При жените с фигура круша и правоъгълник трябва да се постави специален акцент върху талията, допълвайки тоалета с тънки или средни колани, поставени под гърдите или на линията на талията. Колие с не много масивни връзки или дълги мъниста ще помогне да се подчертае деколтето. Няма да е излишно да закупите широки гривни или часовници на широк колан.

Не трябва да се носят много малки бижута поради опасността да направим фигурата визуално по-масивна.

При създаването на ефектно изображение не последното място се отделя на оформянето на бельо, което ви позволява да създавате плавни преходи на линиите на тялото.

В зависимост от характеристиките на фигурата можете да изберете:

 • еластични слипове с висока талия;
 • скулптуриране на тяло;
 • високо бюстие.

Съвременните модни дизайнери създават огромно разнообразие от опции за рокли за жени с корем, като помагат на всяка да придобие свой собствен уникален образ и стил..

Дрехите, подбрани в съответствие със структурата на тялото, ви позволяват да скриете всякакви несъвършенства и да насочите вниманието към достойнствата на фигурата, което прави възможно на всяка възраст да почувствате своята привлекателност в очите на противоположния пол.

Дизайн на статията: Анна Винницкая