Бременността е моментът, който мнозина чакат. Понякога жените се страхуват да забременеят. Във всеки случай е обичайно да се използват специализирани тестове за бременност за домашна диагностика. Evitest е производител на съответните устройства. След това ще се опитаме да разберем колко добри са те. Трябва ли да ги купите? Кои тестове от Evitest са най-популярни? След като разбра всичко това, всяко момиче ще може много бързо да определи дали е бременна у дома..

Кратко описание

Тест за бременност "Тест Evie" е линия от специализирани устройства за ранна диагностика на бременността. Те могат да се използват от момичета от различни възрасти. Само след няколко минути ще бъде възможно да се разбере дали в цикъла е имало успешно зачеване или не..

Различна чувствителност може да се види при теста за бременност Evitest. То ще определи колко рано човек ще може да идентифицира „интересна позиция“. Като цяло "Evitest" не се различава много от своите колеги, така че по-нататък ще разгледаме ключовите моменти за качеството на продукта.

Сортове

Инструкциите за използване на тестове за бременност Evitest варират. Това се дължи на факта, че съвременните диагностични устройства се различават.

Evitest има:

 • мастилено-струен;
 • електронни;
 • таблетка;
 • ленти ленти.

Всички тези тестове имат различна цена, чувствителност, качество и външен вид. Ето защо по-долу ще говорим за всички тези видове устройства. Какво да търсите първо?

Най-прости тестове: как да използвате

„Evi test plus“ е името на лентите за ленти Evitest. Това са най-простите устройства за ранна диагностика на бременността. Как да ги използвам?

Момичетата отбелязват, че лентовите ленти Evitest не са най-удобните устройства, но все още се търсят. За да направите тест, трябва:

 1. Съберете урината в стерилен буркан.
 2. Спуснете лентата до референтната марка в събрания биоматериал.
 3. Изчакайте 5 секунди.
 4. Поставете лентата на суха повърхност.

Можете да оцените показателите за 5 минути, но не по-късно от 20 минути след проверката. Само при подобни обстоятелства диагнозата ще бъде ефективна..

Важно: Тестовете Evitest Plus обикновено имат две ленти. Това позволява повторна диагностика след няколко дни..

Таблетки: как да ги използвате

Но това е само началото. Лентите с ленти в линията на тестовете за бременност се считат за най-простите и примитивни устройства. Ето защо производителите на съответните „устройства“ разработват по-удобни, универсални и висококачествени тестове за бременност. "Тестът на Evie" не прави изключение.

Вторият тип диагностично устройство са таблетките. Те са малко устройство с няколко прозореца: за получаване на урина, както и за показване на резултата от теста.

Evitest Proof, въпреки представянето си, не печели най-добрите отзиви. Момичетата казват, че е неудобно да го използвате.

Работата е там, че за да извършите диагностика у дома, имате нужда от:

 1. Пикайте в контейнера, доставен с тестото.
 2. Капката малко урина.
 3. Капнете събрания биологичен материал върху приемния прозорец на таблетката.

Това е всичко. Резултатът, както и в предишния случай, се оценява за няколко минути. На теста за бременност Evitest е посочено, че в първите дни на закъснението таблетката ще помогне да се определи „интересното положение“. Така е? Ще говорим за това по-късно..

Мастилено-струен тест

Друга възможност за развитие на събитията е диагностиката с помощта на струйни тестове. Evitest Perfect е един от тях.

Използването на такова устройство е повече от лесно. Достатъчно е да разопаковате "устройството" и след това да го замените за няколко секунди под струята урина. След няколко минути можете да видите резултата от извършената диагностика. Тестът за бременност Evitest ще покаже една или две ленти. Вторият случай е "интересна позиция" на момиче.

Жените казват, че мастиленоструйните тестове Evitest са много търсени. Те са достъпни и удобни. По време на диагнозата не са необходими излишни манипулации, което значително улеснява живота.

Цифрови тестове

"Evitest" е тест за бременност, за който са чували много съвременни момичета. Основното нещо е да разберете колко добри са тези продукти, защото никой не иска да се сблъска с фалшиви диагностични резултати. Това може да доведе до редица сериозни негативни последици..

Има електронни тестове за бременност "Evitest". Те ви позволяват да видите не само съществуването на „интересна ситуация“, но и нейния срок. Много удобно! Електронните тестове от всички производствени компании се считат за най-точни и чувствителни.

Evitest обещава да определи "интересното положение" 5 дни преди пропуснатия период с 99% вероятност. За да направите домашна проверка, всичко, което трябва да направите, е да нанесете малко сутрешна урина в приемащия край на теста. Някои хора използват това „устройство“ като мастилено-струйно устройство, а някой като лента-лента. Основното е, че резултатът ще бъде показан почти веднага..

Инструкциите за използване на тестове за бременност Evitest са подредени. Както можете да видите, като цяло използването на съответните устройства не се различава от използването на продуктите на конкурентите. Основното нещо е да вземете решение за вида тест за бременност.

Evitest често се оплаква заради цената на продукта. Лентите с ленти струват около 250 рубли за 2 броя, таблет - 240-260, тестът с струя ще струва 350 рубли. Електронните устройства за домашна диагностика на бременността се считат за най-скъпите. Evitest има такива устройства струват около 400-500 рубли..

Това далеч не са най-скъпите продукти, но и те не могат да бъдат наречени евтини. Поради това мнозина не се спират на тестове за бременност Evitest. Винаги можете да намерите по-евтин аналог.

Наличност

Но струва ли си да го направите? Тестовете за бременност Evitest показват, че всички тези продукти ви позволяват точно да определите „интересното положение“. Освен това все повече момичета купуват точно такива устройства за домашна диагностика на бременността..

Защо? Поради наличността. Evitest е достъпен и популярен продукт. Мастилено-струйните тестове на тази компания се продават не само в аптеките, но и в супермаркетите. Плочите и лентите също се получават лесно.

Но електронните тестове все още не се намират във всички региони. Следователно те не са много популярни. Независимо от това, момичетата, които са виждали цифровия Evitest, се опитват да придобият точно такива устройства..

Чувствителност

Тестовете за бременност Evitest са много чести. Но колко точни са тези устройства?

За съжаление никой не може да каже еднозначно, че продуктите на Evitest са много точни. Както вече споменахме, чувствителността на съвременните устройства за диагностика на „интересното положение“ у дома може да бъде различна. И Evitest не прави изключение.

Обикновено лентовите ленти имат чувствителност 25 Mme / ml, таблетките и мастилено-струйните устройства - 20 Mme / ml. Най-чувствителни и точни са цифровите тестове "Evitest". Те имат чувствителност 10 Mme / ml. Това е достатъчно, за да се определи „интересното положение“ с максимална точност дори преди критичните дни да се забавят..

Точност на четене

В инструкциите за тестовете за бременност Evie производителят посочва, че продуктите му бързо и точно откриват бременност. Понякога дори преди закъснението. Но дали наистина е така?

Не точно. За съжаление момичетата доста често се оплакват от точността на показанията, получени с помощта на Evitest. Някои виждат фалшиво положително, а други фалшиво отрицателно. За някои по време на бременност тестът показва една лента или „призрак“. И някой е изправен пред факта, че при липса на "интересна позиция" съответното устройство показва 2 ясни линии.

Въпреки това човек не може да се застрахова срещу подобни инциденти. Хроничните заболявания, бракът на устройството и нарушаването на процедурата за проверка на бременността на момиче могат да доведат до фалшиви показания..

Следвайки инструкциите по-горе и закупувайки таблет или мастилено-струен Evitest, можете да сведете до фалшиви показания до минимум. Това означава, че продуктите наистина имат доверие!

Преди закъснението

На тестовете за бременност Evitest често можете да видите надпис „Помага за определяне на бременността преди забавяне“. Заслужава ли си да се вярва на подобни твърдения? Или това е просто маркетингов трик?

Обикновено е проблематично да се определи „точката на интерес“, преди да се забавят критичните дни. Това се дължи на недостатъчните нива на hCG, хормон, отделян само по време на бременност. Нито един съвременен тест за бременност не може да се справи с тази задача. Включително Evitest.

Това не означава, че жените са измамени. За някои Evitest всъщност се оказа положителен, когато забременеят няколко дни преди пропуснатия период. Но това може да се счита за рядко изключение..

Не си струва да разчитате на факта, че Evitest за бременност (инструкциите за правилното му използване са представени по-рано) ще покаже точен резултат преди отлагането на критичните дни. Но след менструация, която не е дошла навреме, можете да опитате да проверите за „интересна позиция“ с помощта на Evitest. Най-вероятно ще бъде точно.

Ако се появи „призрак“

Някои се чудят как да тълкуват „призрак“ на Evitest. Това е размита, едва забележима втора линия. Все по-често се среща при съвременните момичета..

"Ghost" е неопределен показател. Той може да показва бременност или просто да показва наличието на реагент в теста. В Evitest подобни инциденти не са толкова редки..

Ако едно момиче е видяло „призрак“ на съответното устройство, препоръчително е просто да изчакате и да проверите след няколко дни. Ако тестът отново покаже неточен резултат, трябва или да се консултирате с гинеколог, или да диагностицирате с други тестове за бременност. Например от „Cliable“.

Външен вид

Тест за бременност "Evitest" радва много жени. Това обикновено са момичета, които могат да бъдат търпеливи и да изчакат, докато периодът им се забави. Още по-добре е, ако диагностиката се извършва 4-5 дни след очаквания ден на менструацията..

Външно продуктите на Evitest са приятни за окото. Без излишни или крещящи елементи. От естетическа гледна точка продуктите са направени много спретнато, но по стил отстъпват на основния си конкурент - "Cliable".

Резултат

"Evitest Plus" - тестове, които са много търсени. Освен това всички продукти на Evitest са популярни и широко разпространени в Русия. Трябва ли да го купя?

Отговорът на този въпрос е оставен на преценката на всяка отделна жена. Някои са готови да похарчат пари за Evitest, докато други търсят по-евтини алтернативи..

От горното следва, че Evitest е продукт, който се различава малко от своите конкуренти. Не се откроява нито по цена, нито по качество. Да, тези тестове за бременност са по-добри от евтините аналози като "Bee Shur", но те не трябва да се считат за идеални.

Освен това Evitest може да покаже неточни резултати, особено ако домашната диагностика се извършва рано и с увреждания. При такива обстоятелства е невъзможно да се говори за точни показания..

Ако жената не е доволна от резултатите от теста, тя винаги може да смени производителя или да се консултира с гинеколог. Само лекар специалист, въз основа на кръвен тест за hCG, анамнеза и ултразвуково сканиране, ще може да направи заключение относно бременността или нейната липса.

Evitest тестове за бременност

„Тест за бременност“ - виждате тази фраза и сърцето ви подскача. Някой си спомня за бременността си, а някой само се надява да види там две заветни ленти (или една, но също така и скъпа).

 1. Тестове за бременност Evitest
 2. Видове тестове
 3. Как работи
 4. Как работи тестът
 5. Кога да се направи
 6. Как да се направи
 7. Когато тестът за бременност може да покаже неправилен резултат
 8. Митове за тестовете за бременност
  1. Свръхчувствителни тестове
  2. Определяне на бременност с тест за овулация
  3. Тестът за бременност няма да покаже извънматочна бременност
 9. Резултати от теста за бременност

По един или друг начин, почти всеки от нас трябва да се справи с тестовете за бременност поне веднъж през живота си. И една от най-популярните марки, на които се доверяват жените, е тестовете за бременност Evitest. Защо жените избират тези тестове за бременност и как работят тези мини-лаборатории като цяло - прочетете нататък.

Тестове за бременност Evitest

Сред огромния брой тестове за бременност има любими и, разбира се, Evitest е такъв представител. Тестът за бременност Evitest се произвежда от немската компания HELM Pharmaceuticals Gmbh, той има чувствителност 20mME / ml, подходящ е за откриване на бременност в първия ден на закъснение и има богата продуктова линия - от прости тест ленти до елегантни устройства, които могат да бъдат представени като приятен „подарък“ съпруг.

Видове тестове

 • Evitest One е тест лента за точни и бързи резултати. Необходимо е предварително събиране на урина (контейнерът не е включен в комплекта).
 • Evitest Plus е набор от две тест ленти, което прави възможно потвърждаването на резултата след няколко дни. Тази опаковка е по-изгодна за цената на едно тесто. За тестване е необходимо събиране на урина.
 • Evitest Proof - касетен тест: истинска мини-лаборатория във вашия дом. Оборудван с пипета, която използвате за вливане на урина в прозореца на материала. Осигурява най-точния резултат.
 • Evitest Perfect е красив и удобен мастилено-струен тест, без да е необходимо да се събира урина: просто трябва да поставите устройството под потока.
 • Evitest е един от най-продаваните тестове за бременност и това е разбираемо: продава се в почти всяка аптека и на касата в супермаркетите, което увеличава наличността му за клиентите..

Как работи

Принципът на действие на всички тестове е един и същ: те определят наличието в урината на специално вещество - хормон на бременността или хорион гонадотропин (съкратено като hCG). Нивото му се измерва в международни единици на милилитър (mMu / ml). Тъканта на ембриона (хорион) започва да произвежда този хормон още на шестия до осмия ден след оплождането на яйцеклетката. В края на първия триместър концентрацията му се увеличава няколко хиляди пъти и след това започва да намалява. Тази информация е необходима, за да се разбере кога е най-добре да се направи тестът..

Нивото на hCG се удвоява всеки ден. Тоест, на 7 ден след овулацията (обикновено се случва в средата на менструалния цикъл, на 14 ден), когато оплодената яйцеклетка вече се е прикрепила към маточната стена, концентрацията на hCG е 2 mMU / ml (международни единици на ml), на На 8-мия ден той ще бъде 4 mMU / ml, а вдругиден, на 9-ия ден, ще бъде 8 mMU / ml. И тъй като повечето от аптечните тестове имат чувствителност 20-25 mMU / ml, тогава тестът естествено ще бъде празен. За да може тестът да покаже поне бледа, но толкова важна втора лента, трябва да изчакате 7-10 дни след овулацията: в този интервал ще бъде разположен първият ден от закъснението при следващата менструация.

Имайте предвид, че често овулацията понякога „ходи“ в една или друга посока. Следователно домашните тестове може да не показват надежден резултат поради ниската концентрация на хормона в урината или, напротив, да го покажат малко по-рано от забавянето..

Как работи тестът

Всички тестове за бременност, включително тестове за бременност Evitest, независимо от вида, са подредени по един и същи начин: те определят наличието или отсъствието на бременност по метода на имунохроматографията. Тоест, когато урината, съдържаща hCG, взаимодейства с реагент, съдържащ антитела към hCG, с багрило, антитялото реагира и оцветява под формата на червена лента.

И в контролната зона на теста се появява лента, причинена от освобождаването на багрилото, когато капки урина достигнат до него. Скоростта на реакцията е средно 5 минути. Ако след 5 минути лентата не се появи, значи няма бременност, съответно. Струва си да изчакате резултата не повече от 10 минути: след това време тестът става неинформативен поради изпаряването на течността от теста. Чували ли сте истории, че сутрин някой е правил тест, резултатът е бил отрицателен, а след това вечерта, забелязвайки го в кошчето, е открил бледа втора лента? И така: резултатът от теста се оценява тук и сега, не по-късно от 10 минути след него.

Кога да се направи

За да може тестът за бременност да покаже желания резултат, е необходимо нивото на hCG в урината да е достатъчно, за да го запише тестът, а именно 20-25 mMU / ml. Това ниво - със стандартен цикъл от 28 дни, с овулация на 14-ия ден от началото на менструацията - се постига в първия ден на забавената менструация.

В този случай трябва да знаете, че концентрацията на hCG в кръвта е малко по-висока, отколкото в урината, следователно кръвен тест винаги е по-точен от стандартния тест за бременност, по-рано може да показва наличието или липсата на бременност.

Как да се направи

В ранните етапи най-доброто време за определяне на бременност с помощта на тест е сутрин, веднага след ставане, тъй като именно през нощта концентрацията на хормон на hCG в урината е максимална (предния ден е по-добре да не се пие много течност, за да не се ходи до тоалетната през нощта). В зависимост от вида на теста може да се наложи контейнер за събиране на урина (закупете пробен буркан в аптеката), където свалете теста до определената марка за няколко секунди, или ще трябва да уринирате върху тестовия пробоотборник, като го поставите под потока урина. След това тестът трябва да се постави на равна повърхност и след времето, посочено в инструкциите, да се оцени резултатът:

 • Две ивици - положителни
 • Една лента е отрицателна
 • Наличието на тест лентата на грешното място или липсата на контролната лента е грешка

В случай на положителен резултат (поздравления!), Трябва да посетите гинеколога възможно най-скоро и да следвате неговите допълнителни инструкции.

При отрицателен резултат и продължително забавяне на следващата менструация се препоръчва да се повтори теста след няколко дни, а също така да се посети гинеколог, за да се определят причините за забавянето.

Ако резултатът е неправилен, тестът трябва да се направи отново.

Ако периодът ви се забави повече от седмица, тестът може да се извърши по всяко време на деня. Предпоставка: не уринирайте два часа преди теста и не пийте големи количества течност.

Когато тестът за бременност може да покаже неправилен резултат

 • Тестът се прави твърде рано и нивото на hCG все още е ниско.

Решение: Изчакайте закъснението и повторете теста след няколко дни.

 • Тестът е направен неправилно: преекспонирали сте го в контейнер с урина или сте го извадили твърде бързо и не е било достатъчно за реакция.

Решение: Следвайте инструкциите ясно и не се занимавайте с любителски дейности.

 • Приемате хормонални лекарства за стимулиране на овулацията (инжекции на HCG и др.). Тестът може да е фалшиво положителен.

Решение: не бързайте да правите теста: като правило, със закъснение, hCG, получен отвън, вече ще напусне тялото и на негово място ще бъде вашият "бременна" hCG.

 • Наличието на определени заболявания (тумори) може да даде фалшиво положителен резултат при липса на бременност.

Решение: Консултирайте се с Вашия лекар, ако тестът е положителен.

 • Грешен тест.

Решение: проверете датата на изтичане на теста и се уверете, че сте го направили точно както е описано в инструкциите. Повторете теста на следващия ден.

Например отзивите за тестовете в Интернет като цяло от Evitest са доста добри, но периодично има и отрицателни съобщения за неточността на резултата. След като се срещнете с такива, опитайте се да се отнасяте обективно към такива публикации, защото хората не посочват всички обстоятелства на теста и, съвсем вероятно, правят грешки и грешки, което от своя страна води до неправилен резултат.

Митове за тестовете за бременност

Свръхчувствителни тестове

Тук говорим за свръхчувствителни тестове 10 mMU / ml с възможност за определяне на бременност седмица преди менструация.

Подобни тестове са по-скоро маркетингов трик за привличане на вниманието. Чувствителността на тестовете за домашна употреба е 20-25 mMU / ml.

Определяне на бременност с тест за овулация

Има мит, че тестът за овулация, който реагира на нивата на лутеинизиращия хормон, ще ви каже дали сте бременна. Да, понякога тестът за овулация може да бъде положителен и по време на бременност: това се дължи на факта, че хормоналните формули са сходни. Но втората лента е почти винаги на този тип тест и наличието на овулация се оценява от интензивността на нейното оцветяване. По този начин тестът за овулация не е надежден източник на информация за определяне на бременността..

Тестът за бременност няма да покаже извънматочна бременност

Всъщност тестът ще покаже всяка бременност, независимо от нейното местоположение. Ето защо, след получаване на положителен резултат, е необходимо да посетите гинеколог и да направите ултразвуково сканиране на гестационна възраст от 5-6 седмици, за да потвърдите бременността на матката..

Например жена, която вече е бременна, пише: направила е тест, но е отрицателен. Както прехваленият Evitest не работи! Трябва да знаете, че с увеличаване на срока нивото на hCG намалява и накрая изчезва до третия триместър - следователно в този конкретен случай можем да говорим за неверни преценки на човек, а не за грешка в теста.

Резултати от теста за бременност

Обобщавайки, бих искал да кажа, че като изберете Evitest, получавате качествен продукт, който отговаря на всички стандарти, с потвърдена чувствителност 20mME / ml, с възможност за откриване на бременност от първия ден на пропусната менструация на доста разумна цена.

Всичко за теста за бременност Evitest

Производителите на тестове за бременност обещават бързи и точни резултати. Но, както показва практиката, не на всички съвременни устройства трябва да се вярва. Различни показатели имат значение, като чувствителност, цена, популярност и използваемост. Тестовете Evitest са сред най-търсените и верни, те се използват от жени в продължение на много години..

Evitest тестове за бременност

Едва ли има жена, която да не е чувала за Evitest. Този продукт остава на върха на популярността си поради високото си качество и наличност. Принципът на теста е абсолютно същият като при останалите. Както показва практиката, броят на грешките, допуснати от Evitest, е минимален..

 • чувствителност 20 mIU / ml;
 • висока точност (истински резултат в 99% от случаите);
 • тестът може да се използва в началото на бременността - започвайки от първия ден на забавянето;
 • можете да използвате Evitest по всяко време на деня;
 • удобен за използване не само у дома, но и например на работа;
 • резултатът се появява бързо, в рамките на 3-5 минути след употреба;
 • широка гама от тестове.

Качеството на стоките също е от голямо значение. Evitest е направен от висококачествени материали, продуктите са напълно стерилни и са тествани на всеки етап от производството. Немската компания HELM Pharmaceuticals Gmbh се утвърди добре на потребителския пазар.

Тестовата структура не е сложна. На лентата се прилага специален реагент, който е чувствителен към хормона hCG. Добавените към лентата реагенти се оцветяват, когато настъпи реакцията. Важно е да се има предвид, че hCG започва да се произвежда от организма, след като оплодената яйцеклетка се закотви в матката. Освен това, hCG се синтезира през цялата бременност.

Известно е, че hCG се удвоява на всеки 2-3 дни и става максимален до 12 гестационна седмица. След това хормонът постепенно намалява. За да може Evitest да покаже най-точния резултат, е важно да изчакате 10 дни след очакваната овулация и след това да го прекарате. Чувствителността е 20 mIU / ml, което е напълно достатъчно за ранна диагностика.

Едно от предимствата на Evitest е наличието на няколко вида тестове:

 • Evitest One;
 • Evitest Plus;
 • Evitest Proof;
 • Evitest перфектен.

Първият вариант е класически. Опаковката съдържа една тест лента, която трябва да бъде потопена в съд с урина. Резултатът ще се появи след няколко минути под формата на една или две ивици.

Вторият вариант са същите тест ленти, само че един пакет вече съдържа не един тест, а два наведнъж. Това е удобно, защото винаги е по-добре да проверите отново получения резултат. Това се дължи на увеличаване на hCG. Препоръчително е, когато например се появи слаба втора лента, да повторите процедурата отново след 48 часа.

Evitest Proof е касетна версия на теста. Това е същата хартиена лента, само облечена в специален калъф. На повърхността има два прозореца, в които трябва да капнете урина, а в другия изчакайте да се появи резултатът. Пипетата е включена в комплекта. Единственият недостатък е, че по време на тестването все още трябва да събирате урина в отделен контейнер. Дизайнът прави теста по-точен от първия и втория вариант. В този случай урината определено ще падне върху реагента и реакцията ще настъпи. Освен това, благодарение на случая, такъв тест е трудно да се счупи или съсипе.

Най-модерният от всички модели е Evitest Perfect. Това е мастилено-струен модел, който е лесен за използване, тъй като няма нужда да се събира урина. Просто трябва да задържите теста под потока със специален край за 5 секунди. Резултатът ще се появи след 3-5 минути. Този вариант на Evitest е най-хигиеничният и в същото време скъп.

Любителите на оригинала могат да отдадат предпочитание на Evitest Supreme, направен в модерен стил. Интересният външен вид на теста по никакъв начин не се отрази на високото му качество.

Широко разнообразие от тестове ви позволява да изберете правилния продукт за всяка жена с различни предпочитания и вкусове.

Всеки тип Evitest се предлага с инструкции, които трябва да бъдат прочетени преди употреба. За да не се получи фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат, е важно да се спазват всички правила за използване на продукта..

Общи препоръки за употреба:

 • Всеки Evitest трябва да се използва веднъж.
 • Важно е да проверите опаковката за цялост, да видите срока на годност на стоките.
 • Независимо от вида на теста, резултатът не трябва да се оценява след 10 минути след проучването.
 • Тестването трябва да се направи в първия ден от пропуснатата Ви менструация. Това ще ни позволи да говорим за надеждността на резултата..
 • Препоръчително е да изследвате сутрешната урина, тъй като тя съдържа най-високата концентрация на hCG. Ако това не е възможно, не трябва да консумирате големи количества течност, диуретици преди тестване.

Като цяло Evitest е популярен поради високото си качество и достъпни цени..

Тествайте чувствителността

Най-важният критерий, по който милиони жени избират тестове, е чувствителността. Най-ценните в това отношение са мастилено-струйните тестове. Това са устройства от трето поколение, които съдържат вещество, което е особено чувствително дори към леко повишаване на hCG.

Мастилено-струйните тестове са най-скъпите, но това се смята от мнозина за единствения им недостатък. Evitest се предлага и в мастиленоструйни принтери, което е особено ценено, когато бременността трябва да бъде разпозната по-рано. Благодарение на този тип тест можете да определите интересна позиция още преди настъпването на забавяне на менструацията. Струята Evitest има чувствителност от 15-20 mIU / ml, което ви позволява да я използвате една седмица или 10 дни след настъпването на овулацията. Обикновено няколко дни преди първия ден от следващия цикъл такъв тест винаги показва положителен резултат при наличие на бременност. Ако една жена иска да разбере за нейната ситуация възможно най-рано, мастилената машина Evitest ще бъде отлично решение на проблема..

Таблетката Evitest също е силно чувствителна. Показателят му е 20-25 mIU / ml. Това означава, че тестът ще бъде информативен 9-10 дни след овулацията. Тестът с таблет също може да покаже правилния резултат дори преди закъснението. Въпреки че не е толкова удобен като мастиленоструйния, чувствителността му не е много по-различна..

Редовните ленти са най-малко чувствителни от всички модели Evitest. Днес е възможно да закупите Evitest One или Evitest Plus с максимална чувствителност 20 mIU / ml. Средно индикаторът варира от 20 до 40 mIU / ml. Предимството е цената на лентите, така че ако първият ден от забавянето вече е настъпил, няма смисъл да харчите пари за по-скъпи модели. Просто трябва да закупите обикновена тест лента и да се насладите на дългоочаквания резултат.

Evitest няма модел с чувствителност 10 mIU / ml. Смята се, че производителят по този начин не заблуждава потенциалните купувачи, но предоставя изключително надеждна информация за свойствата на стоките..

Независимо от вида на теста, има общи правила, след които можете да получите най-надеждния резултат:

 • не използвайте теста твърде рано;
 • Следвайте инструкциите;
 • използвайте сутрешна урина.

Ако в процеса на прилагане на теста са се прокраднали съмнения относно надеждността на получената информация, препоръчително е да се тестват отново, най-добре е да използвате мастиленоструйния модел Evitest.

Важно е да запомните, че независимо от чувствителността, хормоналните смущения, извънматочната бременност, възпалението на бъбреците и други фактори влияят на резултата..

Колко точни са тестовете на Evitest

Точността на теста зависи от много фактори. Само всички те заедно могат да гарантират надеждността на получения резултат..

Тези фактори включват:

 • Правилният избор на Evitest в зависимост от очакваната гестационна възраст. Ако използвате тест с ниска чувствителност преди закъснението, резултатът рискува да бъде фалшиво отрицателен..
 • Спазване на правилата за употреба.
 • Тест за годност. Важно е да се появи контролната линия. В противен случай тестът е погрешен и не може да му се вярва..
 • Не пийте много течности преди употреба, не приемайте хормонални лекарства.
 • Не четете резултата след 10 минути.

Правилата за използване са важен момент за постигане на надежден резултат. Производителят твърди, че Evitest е с точност до 99%. Всъщност повечето потребители му присвояват от 95 до 99%, което също не е лошо, особено предвид относително ниската цена на продукта..

Тестовете на Evitest предлагат декодиране на резултата чрез специални ленти. Има няколко ситуации, които могат да възникнат след тестване:

 • Една ярка ивица (контрол). Означава липса на бременност.
 • Две ярки ясни ивици. Жената е бременна.
 • Едната лента, контролната, се появи добре, а втората се вижда, но е неясна, бледа. В този случай може да има опции. Най-често такъв резултат означава ранна бременност. В някои случаи се има предвид извънматочна бременност, особено ако тестът се извършва след забавяне или тумор. Във всички случаи трябва да повторите теста след 2 дни. Препоръчително е във всеки случай да посетите гинеколог.
 • Не се вижда нито една лента. Тестът е дефектен. Или е бил използван неправилно, или е изтекъл срокът на годност, опаковката е отворена, процесът на съхранение на стоките е нарушен. Купете друг тест и повторете процедурата.

Тестовете Evitest са сред най-точните, така че в повечето случаи субективни фактори като грешки при директното проучване на изследването оказват влияние върху резултата..

Срок на годност

Както при всеки тест за бременност, Evitest има определен период, през който продуктът може да се използва. Опаковката съдържа датата на производство и периода, през който трябва да се приложи изпитването от определеното време..

Важно е да се има предвид, че заедно с тази информация си струва да разгледате и условията за съхранение, които също са предписани на опаковката. Evitest не трябва да се съхранява при температури над 25 градуса, нито да се замразява.

Само ако се наблюдават тези показатели, можем едновременно да говорим за годността на теста и надеждността на резултатите, получени с негова помощ..

Като цяло Evitest се е показал отличен на пазара, също благодарение на висококачествената си опаковка, която позволява да се увеличи максималният срок на годност. Изработена е от висококачествен материал, всички отделни части са поставени в отделни торби, което ви позволява да запазите целостта им и да удължите срока на годност. Работещите реактиви са надеждно защитени и следователно тестът може безопасно да се използва.

Според статистиката Evitest работи перфектно и рядко допуска двойна интерпретация на резултата. Това се дължи на ясните ивици, които се появяват по време на използването на тестото. Също така е важно стриктно да се придържате към всички правила, когато използвате теста..

Тест за бременност Evitest Perfect

Evitest Perfect е тесто от трето поколение и се предлага в качествена, удобна опаковка, подходяща за домашна употреба..

Този професионален мастилено-струен тест има няколко предимства:

 • висока чувствителност (15-20 mIU / ml);
 • удобството на използване;
 • модерен дизайн;
 • компактност;
 • възможността за използване по всяко време на деня.

Едно от основните предимства на този модел е неговата висока чувствителност. Можете да проведете проучване вече 10 дни след овулацията и да разчитате напълно на надежден резултат.

Жените отбелязват и лекотата на използване. Не е необходимо да се търси контейнер за урина, тъй като тестът е реактивен тест. Просто трябва да освободите единия край на тестото от капачката, да го поставите под струята и да изчакате резултата. Важно е по време на употреба да не можете да провеждате теста с края, където е била разположена капачката. Това напълно ще изкриви резултата. По този начин тестът може да се проведе по време на обяд по време на работа или в дамската стая на любимия ви ресторант. Резултатът може да бъде намерен за 5 минути в специален прозорец, но не по-късно от 10 минути.

Единственото нещо, което отблъсква от моменталното закупуване на теста, е неговата цена. Онези, които се стремят да разберат истината възможно най-рано, не трябва да спират това, защото тестът е наистина чувствителен и ще зарадва много преди закъснението.

Колко струва Evitest

Марката Evitest традиционно се отличава не само с отлично качество на продукта, но и с ниска цена. Именно тези качества им позволиха да спечелят сърцата на милиони жени по целия свят..

Цената на продукта се различава в зависимост от вида на теста:

 • Evitest One - от 70 до 100 рубли;
 • Evitest Plus - от 140 до 190 рубли;
 • Evitest Proof - от 200 до 280 рубли;
 • Evitest Perfect - от 270 до 300 рубли;
 • Evitest Supreme - от 340 до 410 рубли.

Разбира се, цената зависи от конкретната аптека и мястото на продажба, но като цяло Evitest е едно от най-евтините устройства..

Ако купувате редовни тест ленти, по-добре е да купите модела Plus. Първо, полученият резултат може да бъде проверен двойно, което означава, че ще бъде по-надежден. На второ място, покупката е по-изгодна..

Отзиви

Всички положителни страни на Evitest, които са много, могат да се видят в отзивите, оставени от благодарни клиенти, на които тестът даде дългоочакваната новина за предстоящото допълнение.

Преглед номер 1

В интернет повечето отзиви на Evitest започват с думите „Най-добрият тест за бременност“. И съм напълно съгласен с тях! Това наистина е един от малкото тестове, който е тестван от времето и остава популярен поради високото си качество и наличност..

Повечето фармацевти в аптеките съветват да се използва Evitest при определяне на бременност и с добра причина. Имам редовни ленти, които трябва да се потопят в контейнер с урина, показаха положителен резултат още преди закъснението. Втората лента беше бледа, но все пак се появи, за разлика от много други тестове. Мисля, че Evitest са най-чувствителните.

Преглед номер 2

По някаква причина аз и съпругът ми не планирахме да имаме дете. Постоянно изчезвах на работа и, както ми се струваше, изобщо не бях готова за майчинство. Всичко се промени една вечер. Изведнъж открих, че гърдите ми са се увеличили малко и на сутринта ми беше гадно. Воля или не, мислите за възможна бременност се прокраднаха в главата ми, защото лесно можех да пропусна приема на лекарства. Трябваше спешно да отида в аптеката.

Не вярвам, че евтините тестове могат да дадат точен резултат, затова купих най-скъпите в аптеката. Оказаха се Cleable и Evitest. И двата варианта бяха цифрови. Първо опитах Cleable, резултатът беше положителен. Evitest беше направен със същата порция урина. И двата теста бяха единодушни. Оставаха 4 дни преди началото на наставничеството. Мисля, че Evitest е отлично устройство за определяне на бременност, докато цената му е много по-ниска от тази на други модели.

Преглед номер 3

Опитах се да забременея в продължение на 4 месеца, така че както евтините, така и скъпите тестови модели присъстваха в моя арсенал. Като цяло винаги съм се доверявал на Evitest. И този път не направи изключение. 5 дни преди закъснението, Frautest опита, появи се едва забележима втора серия. Чувствителността е 15 mIU / ml. В същия ден Еви направи обичайния тест и втората лента се оказа много по-ярка! Чувствителността на Evitest е 20 mIU / ml. Мисля, че производителят не заблуждава потребителите относно чувствителността на Evitests, както правят другите. Те са надеждни и могат да видят резултати много преди закъснението. Сега синът ми е на 5 месеца!

Многобройни прегледи на теста за бременност Evitest показват, че продуктът е надежден и е спасител за много жени по време на мъчителни съмнения..

Тест за бременност Evitest - видове, инструкции

Вероятно всяка жена поне веднъж в живота си с треперещо вълнение очакваше тези заветни една или две ленти. И всеки по свои причини чакаше своя резултат. Днес популярността на експресните тестове е доста голяма и броят им също е разнообразен. Но, въз основа на отзивите, в дясно дланта сред тестовете за бременност принадлежи на марката Evitest..

Защо точно той? Това е доста просто. Тестовете Evitest имат необходимата чувствителност, имат голям избор от различни видове, лесни са за използване и се предлагат в материално отношение..

Видове тестове за бременност Evitest

—Тестове за бременност - Evitest се представя в четири вида, които ще отговарят на купувачите от всяка категория.

 • Evitest One е най-простата версия на експресния тест, който се състои от една тест лента. Този тип продукти на Evitest е много лесен и удобен за използване..
 • Evitest Plus - идва с две тест ленти. Първият е предназначен да определи основния резултат, а вторият е да потвърди първия след 48 часа, тъй като по време на бременност, hCG в урината се удвоява всеки втори ден.
 • Evitest Proof - отнася се за тестове за бременност на таблетки и се характеризира с по-точен резултат, както и лекота на използване в сравнение с други видове.
 • Evitest Perfect е тест за бременност с реактивна струя, състоящ се от специален държач с накрайник, вътре в който е реагентна лента. Този тип тест принадлежи към скъпа серия, но има висока точност на резултата, повишена лекота на използване и високо ниво на хигиена..

Какви са принципите на работа на тестовете на Evitest

В асортимента на всеки такъв продукт най-важното е да се осигури разнообразие в принципите на работа. Експресните методи за определяне на бременност не правят изключение. Закупувайки тестове от една фирма, но от различен "модел", ще получите продукт с различни механизми на действие и различна точност на резултата.
Различните тестове за бременност имат свои предимства и недостатъци. Преди да идентифицирате плюсовете и минусите, трябва да разберете основните принципи на четирите типа семплери..

Всички серии от устройства Evitest са базирани на същия принцип на работа като всички други системи за откриване на бременност. Анализаторите съдържат реактиви, които са чувствителни към хормона hCG, който се съдържа в урината на жената. В първите етапи образуването на хормона се провокира от образуването на хориона (обвивката на ембриона), а след това, през периода на бременността, от плацентата. Освобождаването на hCG в кръвта и урината се случва вече на петия или шестия ден от зачеването, но нивото му е толкова ниско, че все още не се улавя от реагента.

Предимства и недостатъци

Основните разлики между различните видове тестове Evitest са методът за събиране на урина и пълнотата на компонентите на самото устройство, което определя наличието на определени предимства и недостатъци.

Evitest One се състои от една тест лента, покрита със специален реагент. За да извършите анализа, трябва да съберете урина в предварително приготвен чист и сух контейнер и да потопите в него лентата, взета от индивидуалната опаковка..

Плюсове: лекота на използване и ниска цена.
Недостатъци: събиране на урина в отделен контейнер.

Evitest Plus е подобен на Evitest One, с изключение на това, че се предлага с две тест ленти, които са в различни индивидуални опаковки. Първата тест лента установява основния резултат, а втората го потвърждава.

Предимства: лесен за използване и достъпна цена (тъй като има две системи в един тест, което е много по-евтино от закупуването на всяка поотделно).
Недостатъци: Идентично с Evitest One.

Evitest Proof е касетно устройство за откриване на бременност. Всички компоненти на устройството са в пластмасова кутия. Опаковката съдържа и специална пипета за приемане на течност. Този тест осигурява най-точния резултат, тъй като методът за прилагане на урина подобрява реакцията на компонентите.

Предимства: висока точност на резултата и хигиена.
Недостатъци: цена.

Evitest Perfect принадлежи към струйните системи, което гарантира комфорта на теста. Устройството е снабдено с пластмасов калъф и накрайник, върху който трябва да насочите струя урина по директен начин без предварително събиране.

Предимства: висока точност, хигиена и липса на необходимост от предварително събиране на урина.
Недостатъци: висока цена.

Инструкции за използване на теста за бременност Evitest

За да разберете как да направите тест за бременност Evitest, трябва внимателно да проучите инструкциите, предлагани от производителя. Но за да не се налага читателите ни да прелистват аптеките и интернет страниците, направихме преглед на начините да използваме и четирите вида.

Как да използвате Evitest One и Evitest Plus

 1. Първо трябва да подготвите контейнер за събиране на урина: измийте и подсушете старателно. За такива цели е най-добре да използвате или пластмасов съд или стъкло.
 2. Извадете внимателно тест лентата от опаковката, като избягвате влагата.
 3. Съберете урина в подготвен контейнер и спуснете тест лентата в нея до края на зоната на потапяне, обозначена с черна линия.
 4. След около 3-5 секунди отстранете лентата и я поставете на суха, равна повърхност.
 5. Можете да оцените резултата от теста за 3-5 минути, тъй като след като изтекат 10 минути, той вече няма да е валиден.

Ако се появи една малинова (лилава) лента, тогава резултатът е отрицателен, ако има две ленти, тестът за бременност е положителен.

Как да използвам Evitest Proof

 1. Съберете урината в предварително измит и изсушен съд.
 2. С помощта на пипетата, доставена с теста за касета, вземете течността.
 3. Поставете устройството на суха, равна повърхност.
 4. В специален прозорец, разположен на касетата, добавете не повече от 4 капки урина с пипета.
 5. След 3-5 минути е необходимо да се оцени резултатът, защото след 10 или повече минути надеждността на анализа намалява.

Как да използвам Evitest Perfect

 1. Извадете пластмасовия връх на тестото от защитната капачка.
 2. Поставете върха под струята урина за 3-5 секунди.
 3. Върнете върха на мястото му, поставете устройството на суха, равна повърхност.
 4. След 4-5 минути оценете резултата, но това трябва да се направи не по-късно от 10 минути по-късно, тъй като ще се покаже грешен резултат.

Кой тест на Evitest е по-добре да изберете?

Вероятно основният недостатък на голямо разнообразие от избори е трудността при вземане на решение. Често възникват въпроси: "А кой от предложените е по-добър?", "Как този тип се различава от следващия?" и много такива моменти.

Системите за определяне на бременност също не отстъпват по своето разнообразие от търговския диапазон. Ето защо не е изненадващо, че след като са дошли в аптека, много клиенти се губят сред безбройните многоцветни опаковки. Разбира се, трудно е да се отговори еднозначно на въпроса „кой от тестовете за бременност е по-добър“, защото всеки от тях има както плюсове, така и минуси. Но основните критерии за подбор включват ценова политика, тъй като всички анализатори на Evitest се отличават с висока надеждност на резултата.

По каква причина може да има ненадежден резултат

Въпреки факта, че съвременната наука е достигнала високо ниво на развитие, все още има място за грешки в анализите, независимо колко точно е измервателното устройство. По същия начин има известна грешка в анализаторите за бременност, чието развитие може да бъде повлияно от редица фактори и може да се получи фалшиво отрицателен или фалшиво положителен резултат..

Получава се фалшиво положителен резултат, ако:

 • жена, приемаща лекарства, съдържащи хормона HHC;
 • скорошен аборт или аборт;
 • наличието на тумор, който провокира увеличаване на количеството хормон на бременността.

Получава се фалшиво отрицателен резултат:

 • в случай на бъбречно заболяване, което затруднява отстраняването на хормона;
 • твърде рано анализ или урина с ниско съдържание на HCH.

Също така може да се появи неправилен резултат, ако не разбирате инструкциите и не разбирате как правилно да използвате избрания тест за бременност Evitest..

Видео

След като изгледате предложеното видео, можете лесно да вземете решение за типа тест за бременност, както и да разберете принципите на тест лентата, касетата и мастиленоструйните тестове.

EVITEST PLUS N2 ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ

Тестови ленти или тестове за ленти - хартиено-пластмасова реактивна лента

Тестът е много лесен за използване: след отваряне на торбата, тест лентата се спуска в контейнера с урина до определеното ниво за 5 секунди. Поставете тест лентата върху суха, хоризонтална повърхност. Резултатът може да бъде оценен за 3-5 минути, но не повече от 10 минути при стайна температура. ** Ако тестът ви е положителен, се появяват 2 червени ивици, вие сте бременна. Ако имате някакви съмнения, е необходимо да направите повторен тест, за предпочитане сутрин след сън, тъй като най-високата концентрация на хормон на hCG по време на кратка бременност се съдържа в първата сутрешна урина. Ако имате някакви съмнения, трябва да направите повторен тест след 2 дни, тъй като концентрацията на hCG в тялото на бременна жена се удвоява в рамките на 48 часа. Втори тест се прави най-добре сутрин, след сън, тъй като най-високата концентрация на хормон на hCG с кратка бременност се открива в първата сутрешна урина. ** Източник: Инструкции за използване на Evitest

Марка EVITEST (Evitest) - линия от високо чувствителни тестове Evitest Plus - двоен тест за потвърждаване на резултата. Бърз тест / тест лента за определяне на бременност. Evitest Plus - идва с две тест ленти. Първият е предназначен да определи основния резултат, а вторият е да потвърди първия след 48 часа, тъй като по време на бременност, hCG в урината се удвоява всеки втори ден. EVITEST - Високата чувствителност от 20mME / ml ви позволява да диагностицирате бременността още 1 ден закъснение в менструалния цикъл или дори 1-2 дни преди очакваното му начало. Как работят тестовете Evitest Всички устройства от серията Evitest са базирани на същия принцип на работа като всички други системи за откриване на бременност. Анализаторите съдържат реактиви, които са чувствителни към хормона hCG, който се съдържа в урината на жената. В първите етапи образуването на хормона се провокира от образуването на хориона (обвивката на ембриона), а след това, през периода на бременността, от плацентата. Освобождаването на hCG в кръвта и урината се случва вече на петия или шестия ден от зачеването, но нивото му е толкова ниско, че все още не се улавя от реагента. ВНИМАНИЕ. Тестовете ще могат да покажат най-точната информация от първите дни на забавяне на менструацията или 10 дни от деня на овулацията. Основните разлики между различните видове тестове Evitest са начинът на вземане на урина и пълнотата на компонентите на самото устройство, което определя наличието на определени предимства и недостатъци. Evitest Plus се състои от 2 тест ленти, покрити със специален реагент. За да извършите анализа, трябва да съберете урина в предварително приготвен чист и сух контейнер и да потопите в него лентата, взета от индивидуалната опаковка. Evitest Plus се доставя с две тест ленти, които са в отделни отделни опаковки. Първата тест лента задава основния резултат, а втората го потвърждава. Плюсове: лекота на употреба; Минуси: събиране на урина в отделен контейнер. Характеристики: 1. Чувствителност 20mIU / ml; 2. Точност 99% при определяне на бременността от първия ден на забавяне * 3. Производител: Helm Medical GmbH (Helm Medical Gmbh). Хамбург, Германия * Съгласно инструкциите за бърз тест за бременност на Evitest