Бременността е най-добрият период в живота на всяка жена. В очакване на чудо, прекрасно усещане от биенето на две сърца наведнъж - едно наше и малко, потупване на родено бебе. Нищо по-нежно и треперещо е невъзможно да си представим. Но освен всичко това, бременността е и най-вълнуващият период; период, когато жената е по-загрижена за здравето си от всякога. Основната защита на бебето по време на бременност е, разбира се, плацентата. Това е удебелена част от ембрионалната мембрана, помага на мъника да се храни и диша, допринася за неговата имунологична защита. Плацентата се образува около оплодената яйцеклетка - в стената на матката.

Ниска плацентация по време на бременност: какво е това

По правило плацентата е прикрепена в непосредствена близост до дъното (най-високата точка) на матката, тъй като тук се създават най-благоприятните условия за нейното нормално функциониране, по-специално, кръвният поток в съдовете е перфектно регулиран. Плацентата се счита за нормално разположена на разстояние най-малко 6 см от маточния фаринкс.

Случаите, при които плацентата се образува в долната част на матката, се наричат ​​ниска плацентация. Това се случва, ако яйцеклетката се въведе в долната част на маточните стени..

Причини за ниска плацентация по време на бременност

Експертите посочват няколко причини, поради които плацентата при бременна жена може да е ниска. Един от тях се крие в анатомичните особености на органите на женската репродуктивна система. Това може да бъде улеснено както от вродени патологии (физиологични аномалии), така и от тези, придобити в резултат на излагане на негативни фактори. Ниската плацентация може да е следствие от минали възпалителни процеси, генитални инфекции и съдови заболявания на тазовите органи или хирургични интервенции в областта на гинекологичните органи. Бременните жени в напреднала възраст също попадат в рисковата група за формиране на ниска плацентация..

Плацентацията се среща най-често при жени, които не раждат първото си дете. Това се забелязва по време на ултразвуково изследване. Положението на матката постоянно се диагностицира от лекарите. По-специално, те правят ултразвуково сканиране - на 16, 24-26 и 34-36 седмици те също могат да извършат динамично ехографско изследване.

Защо ниската плацентация е опасна?

Поради факта, че плацентата е близо до фаринкса, тя частично, а понякога - дори напълно - припокрива отвора. В резултат на това съществува риск от кървене, отлепване на плацентарната мембрана и спонтанен аборт..

Ниска плацентация: всеки милиметър е от значение

Очното дъно на матката е разположено... отгоре. Именно там, по-близо до дъното (т.е. отгоре), трябва да се прикрепи плацентата. Но това не винаги се случва и в около 15% от случаите бъдещите майки ще разберат по време на рутинен ултразвуков преглед за ниското местоположение на плацентата.

Каква е заплахата и възможно ли е да се направи нещо?

Къде е ниското местоположение на плацентата?

Обикновено те казват за ниска плацентация, когато от фаринкса на матката до ръба на плацентата останат 5,5–6 см. Лекарят вижда този резултат дори при планираното ултразвуково сканиране на 12 седмици и прави бележка за това в картата на бъдещата майка. За толкова кратко време това всъщност няма значение, защото плацентата расте и се движи до 36-та седмица от бременността.

Защо ниското местоположение на плацентата е опасно?

Лекарите имат две причини за безпокойство.

Лошо кръвоснабдяване на долната част на матката в сравнение с горната. Колкото по-лошо е кръвоснабдяването на плацентата, толкова по-малко хранителни вещества получава бебето..

Натискът, който растящият плод оказва върху плацентата - в крайна сметка никой не е отменил силата на гравитацията! Компресираната плацента не само не изпълнява напълно функциите си, но може и да се ексфолира, което вече ще се превърне в пряка заплаха за бременността.

”Но, както вече подчертахме, до 22-24 седмици всичко това не е от основно значение..

Ниска миграция на плацентата

По време на бременност плацентата се движи и това не е изненадващо.

Първо, това е жив орган, в който някои области могат да отмират, а други да растат..

На второ място, той трябва да отговаря на хранителните нужди на детето, което означава, че трябва да се увеличава по размер, докато бебето расте..

На трето място, той се прикрепя към стената на променящия се размер на матката и нейното положение се променя заедно с нейното разтягане.

Възможно е да се предвиди движението на плацентата въз основа на мястото на нейното закрепване, което лекарят отбелязва по време на първия ултразвук.

„Най-благоприятното местоположение е на задната стена на матката, която е по-близо до гръбначния стълб. Тя се простира по-малко по време на бременност и най-вероятно до средата на срока плацентата ще има време да се издигне до безопасна височина.

Най-неблагоприятното местоположение е отдолу и отпред - именно тази част от матката се простира най-вече и плацентата може просто да няма време да „пълзи“ по-високо.

Защо плацентата се прикрепя толкова ниско?

Причината всъщност е една - увреждане на ендометриума на матката на тези места, където нормално трябва да се прикрепи плацентата. Но това може да бъде причинено от различни обстоятелства. Между тях:

белези след цезарово сечение или други операции върху тялото на матката;

увреждане на тъканите след аборт или премахване на новообразувания;

промени в ендометриума след инфекциозни заболявания;

големи новообразувания (например миома на матката), които сами по себе си не пречат на бременността, но „заемат най-добрите места“;

малформации на тялото на матката (например седло или двурога матка);

многоплодна бременност (близнаци могат да имат както общи, така и отделни плаценти, а във втория случай един от тях често е прикрепен твърде ниско).

Ясно е, че не можете по никакъв начин да оправите формата на матката или белега след операцията, но този, който е предупреден, вече е въоръжен! Сега знаете, че не трябва да пропускате планиран ултразвук на 12-та седмица от бременността..

Ниска плацентация при 12 гестационна седмица. Какво следва?

Нищо! За кратък период от време дори не най-успешното местоположение на плацентата не влияе по никакъв начин на хода на бременността. Вслушайте се в препоръките на лекаря (те могат да се отнасят до ограничаването на физическата активност и допълнителния прием на комплекс от витамини и минерали), внимателно наблюдавайте здравето си, незабавно се свържете с предродилната клиника за кървави отделяния и болки в долната част на корема (това обаче трябва да се прави по всяко време и положение на плацентата).

”И не пропускайте следващия ултразвук - той обикновено е насрочен след 10 седмици!

Ниска плацентация при 22 гестационна седмица. Какво следва?

Най-вероятно по време на следващия преглед лекарят заявява, че плацентата вече е мигрирала по стената на матката и вече не можете да се страхувате от хода на бременността си. Ако плацентата все още се намира в самото гърло на матката, тогава, уви, ще трябва да предприемете някои мерки.

Ограничете физическата активност. Дори специални набори от упражнения за бременни жени могат да ви навредят сега, да не говорим за бягане, скачане, вдигане на тежести...

Откажете интимността, поне от традиционните й форми с дълбоко проникване. Не нарушавайте отново зоната на матката, към която е прикрепена плацентата..

Опитайте се да си почивате повече, ако можете да легнете, легнете (помните ли, че гравитацията работи срещу вас сега?) Поставете малка възглавница под краката си по време на сън.

„Но най-важното правило е да не се притеснявате! Шансовете са много големи, че ситуацията ще се промени до 36-та седмица от бременността.!

Ниска плацентация при 36 гестационна седмица. Раждане с ниска плацента

„Ако нямате късмет и плацентата все още е в самия край на фаринкса на матката (припомнете си, критичната цифра е 5,5 см), тогава най-вероятно ще имате планирана хоспитализация и цезарово сечение..

Много жени са в настроение за естествено раждане и се притесняват, че „всичко се обърка“. Но в този случай хирургичната интервенция е напълно оправдана: обемната плацента предотвратява „придвижването на бебето към изхода“, което сериозно забавя и усложнява раждането, а освен това (и това е най-опасното) може да се ексфолира преди време. Докато детето не се е родило и не е поело първия дъх, плацентата и пъпната връв също са негови дихателни органи, без тях бързо настъпва хипоксия, бебето буквално се „задушава“ дори в утробата. Трагична ситуация, изискваща спешна намеса и резултатът може да бъде много по-лош, отколкото при планирана операция!

И накрая, при граничното положение на плацентата - същите 5,5-6 сантиметра, когато е възможно и естествено раждане, но все пак съществува риск от неблагоприятно развитие на ситуацията, лекарят може да пробие феталния пикочен мехур в самото начало на раждането.

”Когато амниотичната течност се излее, главата на бебето бързо потъва към маточния фаринкс и притиска и отблъсква плацентата.

Такова решение обаче е възможно само ако бебето е разположено правилно; ниска плацентация и седалищна презентация - недвусмислени индикации за оперативна доставка.

Не забравяйте, че без значение как протича бременността ви, основното е здравето на майката и бебето. Съвременното акушерство може да се справи с най-предизвикателните ситуации, най-важното е да запазите спокойствие и да следвате препоръките на Вашия лекар.!

Ниска плацентация по време на бременност

Статии за медицински експерти

 • Код на ICD-10
 • Епидемиология
 • Причини
 • Рискови фактори
 • Патогенеза
 • Симптоми
 • Усложнения и последици
 • Диагностика
 • Какво трябва да се изследва?
 • Как да се изследва?
 • Диференциална диагноза
 • Лечение
 • Предотвратяване
 • Прогноза

Ниската плацентация по време на бременност е проблем, който често причинява кървене в края на бременността и може да доведе до труден труд. Тази патология се характеризира с необичайно закрепване на плацентата, което може да се развие по различни причини. Познаването на основните симптоми и клиничните прояви на заболяването ще ви позволи незабавно да потърсите помощ и да поддържате вашето здраве и здравето на бебето.

Код на ICD-10

Епидемиология

Епидемиологията на усложненията на бременността при ниска плацентация е такава, че само 15% от случаите могат да бъдат усложнени от кървене или заплаха. При повечето жени този проблем протича безсимптомно и раждането върви добре. Сред етиологичните фактори на ниска плацентация хирургичните интервенции и честите аборти са на първо място по разпространение, което трябва да се има предвид и да се идентифицират рисковите групи за тази патология.

Причини за ниска плацентация по време на бременност

За да се разберат основните причини за развитието на тази патология, е наложително да се разбере как плацентацията протича при нормални условия. Плацентата е мястото, където бебето „живее” и се развива през цялото време. По своята структура плацентата е съединителна тъкан, която съдържа много съдове. Това е необходимо за добро кръвообращение на плода и адекватно хранене, тъй като всички хранителни храни влизат в кръвта, а след това и в бебето. Една от основните функции на плацентата е защитата от външни фактори, тъй като тя е много сериозна бариера за вируси, бактерии, токсини, лекарства. Следователно, за да могат всички функции на плацентата да изпълняват нормално, нейното правилно местоположение е наложително. При нормални условия плацентата се прикрепя към дъното на матката или към задната част на матката. Това осигурява нормален кръвен поток, кръвоносните съдове не се прищипват и детето получава всички хранителни вещества. Дъното на матката и задната стена имат много плътен слой на ендометриума и когато плацентата е прикрепена на това място, тогава тя е много плътно фиксирана до момента на раждането. Няма риск от отлепване на плацентата или други усложнения. Във всеки случай плацентата трябва да бъде прикрепена достатъчно, за да бъде със 7 сантиметра по-висока от вътрешния фаринкс. Тогава говорим за нормалното закрепване на плацентата. Ако плацентата е под седем сантиметра, но в същото време изобщо не припокрива фаринкса, тогава говорим за ниска плацентация. Понякога плацентата частично или изцяло припокрива вътрешния фаринкс, тогава това предлежание на плацентата е по-труден случай.

Причините за това ненормално местоположение на плацентата могат да бъдат различни. На първо място по разпространение могат да се считат възпалителни заболявания на вътрешните полови органи на жената.

Други причини за ниска плацентация включват вродени малформации на матката, които нарушават цялата тема на органа и възпрепятстват нормалната плацентация. Много често се раждат момичета с вродени малформации на матката, които не са критични и момичето може да забременее и да роди здраво дете. Такива дефекти включват двурога матка, еднорога матка, маточна хипоплазия. В този случай нормалната структура на матката се нарушава и оплодената яйцеклетка не може да се имплантира в един рог, тъй като кръвообращението ще бъде нарушено с растежа на плода. Следователно, имплантацията се случва малко по-ниско, където по-късно ще се образува плацентата, което е причината за ниска плацентация.

Хирургичните интервенции на матката също често променят темата за органа. В определени случаи могат да се извършват операции при миома с частична резекция на миометриума. Това води до факта, че не може да има нормално прикрепване на плацентата през деня. Понякога обикновен шев в матката след цезарово сечение може да причини ниска плацентация.

Миома на матката може да бъде друга причина за ниска плацентация. Това заболяване се характеризира с образуване на доброкачествено уплътнение в дебелината на миометриума или образуване на възел. Такива възли могат да се образуват в един рог, който пряко пречи на нормалната плацентация..

Възрастта на жената пряко влияе върху развитието на нормална бременност. Ако първата бременност е при жена след 35 години, тогава само това може да причини ниска плацентация. Всъщност с възрастта нормалното кръвообращение в матката се нарушава и това пречи на нормалната плацентация..

Рискови фактори

Въз основа на тези причини е възможно да се идентифицират основните рискови фактори за развитието на ниска плацентация при жените по време на бременност, които трябва да се вземат предвид за навременната профилактика на усложненията. Тези рискови фактори включват:

 1. хронични възпалителни заболявания на вътрешните полови органи;
 2. хирургични интервенции на матката;
 3. миома на матката;
 4. вродени малформации на матката;
 5. първа бременност в напреднала възраст;
 6. история на чести аборти или спонтанни аборти;
 7. тежка физическа работа на майката преди бременност или в ранните етапи.

Такива рискови фактори може да не доведат до ниска плацентация, но ако те са, тогава при такива майки е наложително да се извършат щателни прегледи и да се предотвратят тези проблеми.

Патогенеза

Патогенезата на развитието на такъв проблем при такива заболявания е нарушение на структурата на ендометриума под въздействието на продължително възпаление. Ако говорим за хронични инфекции или остър ендометрит, тогава възпалителните клетки постоянно поддържат патологичния фокус. В отговор на такава намеса може да се активира синтезът на съединителната тъкан, което може да причини нарушаване на структурата на ендометриума. В резултат на това яйцеклетката не може да се имплантира точно в областта на дъното, тъй като съединителната тъкан не позволява да се проникне дълбоко в ендометриума. Следователно ембрионът търси място, където кръвообращението е малко по-добро и може да се имплантира отдолу, където плацентата ще се развие по-късно. По този начин възпалението в матката и допринася за ниска плацентация.

Симптоми на ниска плацентация по време на бременност

Първите признаци на ниска плацентация могат да се появят едва през третия триместър, когато размерът на плода е такъв, че плацентата може леко да се отлепи. Тогава само може да има симптоми или да няма промени до самото раждане.

Ниска плацентация в началото на бременността не се случва, ако жената няма големи натоварвания. В същото време детето се развива нормално, има достатъчно кръвообращение и хранене. С нарастването на теглото на детето се увеличават и неговите нужди. Той може да се движи по-активно и ако жената направи някакво внезапно движение или повдигне нещо, това може да наруши връзката на плацентата с ендометриума. Тогава могат да се появят първите симптоми..

Проявата на ниска плацентация е по-често вагинално отделяне. Това може да се случи по всяко време, но по-често през втората половина на бременността. Такова зацапване се появява след активно ходене или упражнения. Изписването не е придружено от повишен тонус на матката или болка в долната част на корема. В допълнение към такова незначително отделяне, жената може да не бъде притеснена от нищо друго. Кръвта се появява поради факта, че ако плацентата е разположена ниско, тогава при определен товар тя може да се отлепи и кръвта се освобождава. Количеството му може да е малко, като малка площ на отделяне, така че изхвърлянето може да спре от само себе си. Но дори и в този случай, трябва да посетите лекар..

Ако откъсването е значително, тогава се получава силно кървене. В този случай може да има световъртеж, умора, главоболие, припадък. Това се дължи на тежка загуба на кръв..

Ниската плацентация по време на бременност на задната стена е по-опасна, тъй като усложненията се появяват по-често. В този случай кървенето може да е вътрешно, а външните признаци да не са. Кръвта може да се натрупва извън зоната на отлепване на плацентата и може да не излиза поради компресия от плода. Следователно може да няма кървави отделяния. Но в същото време, поради натрупването на кръв, може да има усещане за натиск в долната част на корема или лека болка. Той не е изразен, а постоянен и се увеличава с времето..

Симптомите на ниска плацентация по време на бременност може да не се появят изобщо до периода на раждането. Още по време на раждането, по време на раждането, може да има леко отлепване на плацентата, тъй като тя е поставена ниско и плодът може да се движи под въздействието на раждането. Тогава може да се появи леко кървене, което изисква незабавна реакция от лекарите..

Усложнения и последици

Ниската плацентация при двойна бременност е често срещана, тъй като и двете плаценти не могат да се прикрепят правилно, те просто нямат достатъчно място. В този случай усложненията са по-рядко срещани, тъй като компресията на матката от всички страни от два плода не позволява на плацентата да се ексфолира. Само по време на раждането могат да се появят първите симптоми, когато единият плод вече е излязъл и е изтеглил друга плацента.

Кървенето с ниска плацентация по време на бременност е най-честият симптом, така че трябва да се обърне внимание на това, независимо от периода.

Усложненията, които могат да се развият на фона на ниска плацентация и които са най-застрашаващи, са отлепването на плацентата. С нарастването на детето се увеличава и размерът му. Такъв плод може активно да се движи и с резки движения, особено на фона на къса пъпна връв, може да има отделяне на плацентата, тъй като на това място той не е плътно прикрепен към ендометриума. Това е придружено от кървене, което заплашва да прекъсне бременността. Понякога може да няма външно кървене и тогава кръвта се натрупва зад маточната кухина. Това води до образуване на хематом и състоянието на жената се влошава пред очите, а причината е трудно да се установи. Последицата от такъв хематом може да бъде образуването на матка на Кувелер, когато кръвта прониква през всички слоеве на матката и такъв миометриум вече не може да се свие. Това заплашва да кърви силно, така че единственото лечение е премахването на матката.

Диагностика на ниска плацентация по време на бременност

Диагнозата на ниска плацентация по време на бременност може да бъде окончателна само през втория триместър, когато образуването на плацентата завършва напълно. Важно е да се знае за концепцията за значението на тази патология. Ниска плацентация може да бъде при жена през цялата бременност, но това не причинява никакви симптоми и раждането протича добре. И обратното - ниската плацентация може да причини кървене още през първата половина на бременността, тогава това се счита за значителна диагноза. Ето защо, ако такава патология е установена през първата половина, тогава просто трябва да знаете, че тя е там и да предотвратите усложнения. В края на краищата до края на бременността може да няма симптоми. И ако диагнозата вече е установена при поява на кървене или други симптоми, тогава трябва да поговорим за лечение. Следователно, периодът на диагностика не е толкова важен, колкото симптоматиката на патологията..

Във всеки случай рутинните прегледи на бременна жена могат да идентифицират патологията навреме. Ето защо, ако не се отклонявате от нормалното управление на бременността, не се изискват специални прегледи..

Ако жената има оплаквания под формата на кървави отделяния, тогава трябва внимателно да прегледате жената на фотьойл или диван. При нормални условия палпацията не успява да достигне ръба на плацентата през вътрешния фаринкс. Ако при палпация се открие малка част от плацентата, това вече може да се подозира за ниска плацентация или презентация. При ниска плацентация тонусът на матката не е повишен и няма болка при палпация.

Анализите, които трябва да се извършат, не са специфични. Тъй като плацентата е ниска, съществува риск от инфекция. Ето защо е важно да се проведе изследване на вагиналните секрети с изключване на възпалителния процес на влагалището или матката..

Какво трябва да се изследва?

Как да се изследва?

Диференциална диагноза

Инструменталната диагностика на патологията също е много важна за целите на диференциалната диагноза. Основният метод за диагностициране на такава патология се счита за ултразвук. Този метод ви позволява да изясните как се намира плацентата, какво е разстоянието от вътрешната ос, дали има предлежание. Също така, използвайки ултразвук, можете да изследвате кръвообращението в плацентата. Ако има съмнение за ретроплацентен хематом, тогава ултразвукът ще визуализира фокус на засилена ехогенност в областта на отлепването на плацентата.

След тридесетата седмица за по-точна диагноза на състоянието на плода трябва да се извърши кардиотокография. Това е метод, който ви позволява да диагностицирате фетални движения, сърдечна честота, тонус на матката. Това ви позволява да изключите преждевременното раждане като причина за кървене..

Диференциалната диагноза на ниска плацентация в ранен стадий трябва да се извършва предимно със заплаха от прекъсване на бременността. Тези патологии са придружени от идентично кървене от влагалището. Но за разлика от ниската плацентация, заплахата е придружена и от дърпащи болки в долната част на корема и повишен тонус на матката. Това е така, защото матката се свива в опит да изгони плода. При ниска плацентация не се изразява както тонусът на матката, така и болката. На по-късна дата и директно при раждането ниската плацентация трябва да се диференцира с пълно или частично предлежание на плацентата. По време на палпация в пълно представяне, вътрешният фаринкс напълно ще припокрива плацентата, докато ниската плацентация е придружена от само леко палпиране на плацентарната тъкан. Най-точното разграничаване на тези патологии е възможно с помощта на ултразвук.

Диагнозата на ниска плацентация трябва да се извършва чрез ултразвук, а не когато се появят симптоми. Само в този случай усложненията могат да бъдат избегнати чрез предотвратяване на жените и предотвратяване.

Лечение на ниска плацентация по време на бременност

Може да се използва активно лечение на такава патология, ако симптомите са изразени или има данни за кървене. Тогава те използват лекарства, които са насочени към спиране на кървенето, подобряване на маточно-плацентарното кръвообращение и поддържане на бременността. Жените с такава диагноза определено се нуждаят от щадящ режим, необходимо е да се избягват стрес и дълги разходки.

Понякога ниската плацентация в по-късните етапи може да причини отлепване на плацентата, тогава тонусът на матката може да се повиши и това налага използването на токолитични агенти в острия период. Освен това, с нормализиране на състоянието на жената, се предписват лекарства, които подобряват реологичните свойства на кръвта и нормализират циркулацията на матката. Но трябва да се има предвид, че такава активна тактика може да се използва само при тежки симптоми, ако не се появи клинично ниска плацентация, тогава не се изисква външна намеса.

Ипрадол - това е лекарство от групата на селективните симпатомиметици, което действа чрез свързване с рецепторите в матката и води до отпускане на мускулните влакна. Поради това лекарството се използва с ниска плацентация, което се усложнява от заплахата от спонтанен аборт и е придружено от повишаване на тонуса на матката и ритмични контракции. Методът на приложение на лекарството е интравенозно, което ви позволява бързо да постигнете ефекта. Дозировка - 10 микрограма от лекарството трябва да се прилага бавно и след това да се премине към инфузия. Страничните ефекти са сърцебиене, нарушения на сърдечния ритъм, главоболие, повишена температура, повишено налягане, треперене, диария. Предпазни мерки - лекарството не трябва да се използва по-рано от 22 седмици от бременността.

На фона на активна токолитична терапия, хемостатичната терапия може да се провежда паралелно, ако е изразено кървене.

Транексамова киселина - Това е средство за системна хемостаза, което действа чрез инхибиране на фибринолизата и се използва широко в гинекологията. Лекарството може да се използва за лечение на усложнения с ниска плацентация, включително образуване на ретроплацентен хематом. Методът на приложение на лекарството е интравенозно капково. Дозировка от 100 милилитра разтвор за първия час, а след това под контрола на състоянието и кръвен тест. Страничните ефекти на транексамовата киселина са нарушения на сърдечния ритъм, главоболие, шум в ушите, тромбоза, назална конгестия, световъртеж, гърчове. Предпазни мерки - използвайте лекарството с повишено внимание, ако има отделяне на кръв в урината, тъй като това може да причини допълнителна анурия.

Ако една жена с ниска плацентация е имала леко кървене, но тонусът на матката и състоянието на детето не са нарушени, тогава може да се образува малък хематом, който с времето ще се разреши. Но може да бъде източник на инфекция, тъй като кръвта е добра среда за размножаване на патогенни микроорганизми. Следователно, след това мнозинството е склонно да приема антибактериално средство, което не е опасно за плода. Това не само предотвратява инфекцията, но действа и върху микроорганизмите, които могат да се размножават през този период на заболяването. Групата цефалоспоринови антибиотици се счита за най-приемлива за бременни жени.

Цефтибутен - бета-лактамен антибиотик от 3-то поколение, особено ефективен при въздействие върху грам-положителна и грам-отрицателна флора. Лекарството има бактерициден ефект върху възможни анаеробни патогени, поради което може да се използва за профилактични цели в гинекологията. Дозировката на лекарството е 200 милиграма два пъти дневно, като се вземе предвид профилактичният прием, в продължение на поне пет дни. При въздействие върху стомаха са възможни странични ефекти - развива се колит или дисбиоза, което се проявява с подуване на корема, нарушение на изпражненията. Предпазни мерки - не можете да използвате лекарството при алергия към антибиотици-пеницилини, както и при вродени ферментопатии.

Използването на витаминни агенти при лечението на ниска плацентация е много важно, тъй като това често води до нарушен кръвоток в пъпната връв и плацентата. Следователно използването на витамини, които съдържат магнезий и аскорбинова киселина в състава си, спомага за подобряване на кръвообращението в матката и плацентата, което намалява ефекта на недостатъчен кислород върху мозъка на детето.

Актовегин - лекарство, което най-често се използва за профилактика и лечение на маточно-плацентарна недостатъчност. Това лекарство е производно на различни аминокиселини, които в човешките тъкани нормализират клетъчното дишане и подобряват абсорбцията на кислород. Лекарството се използва в ампули. За прием и комплексно лечение на плацентарните аномалии се препоръчва доза от 10 милилитра на ден. Начинът на приложение е интрамускулен. Нежеланите реакции могат да се появят под формата на тежки алергични реакции към чужд протеин. Предпазни мерки - препаратът за инжектиране може да се разтвори само във физиологичен разтвор или глюкоза, препаратът не се използва с други разтворители. Задължително е да се направи тест за чувствителност, преди да се използва лекарството, тъй като е алергенно.

Употребата на други лекарства може да бъде само симптоматична. Няма етиологична терапия при ниска плацентация, тъй като средствата не могат да повлияят самото местоположение на плацентата.

Физиотерапевтичното лечение при бременност също не се препоръчва, тъй като е трудно да се предскаже реакцията на детето и плацентата към такава интервенция. Следователно в острия период не се използват термични и радиационни процедури.

Алтернативно лечение на ниска плацентация

Традиционните методи за лечение на ниска плацентация могат да се използват много широко. Такива методи могат да се използват дори ако няма прояви на диагнозата за предотвратяване на усложнения. За тази цел можете да използвате билки и инфузии, които подобряват маточно-плацентарната циркулация на кръвта, защото често детето може да липсва хранителни вещества. За да се предотврати отделянето и заплахата от преждевременно раждане, се използват лекарства, които намаляват тонуса и симпатиковата активност. Следователно можете да пиете билкови запарки и да се лекувате с народни средства през цялата бременност чак до раждането..

 1. Сок от моркови, ябълки и цвекло е много полезно да се приема с ниска плацентация, за да се нормализира структурата на съдовите стени и да се подобри кръвообращението, освен ако разбира се има алергия. За да приготвите сока, трябва да изцедите половин литър ябълков сок, да добавите една чаша настърган сок от моркови и чаша сок от цвекло, да разбъркате всичко добре и да добавите мед преди употреба. Дозировка - приемайте половин чаша сок сутрин и вечер.
 2. Чаят от джинджифил, лимонов сок и малинови клони е много полезен за подобряване на трофиката на матката и предотвратяване на инфекциозни усложнения. Тонизира добре тялото на бременна жена, действа успокояващо и ободрява сутрин. Може да се приема около два литра на ден, разбира се, ако няма оток и хипертония. За да направите това, трябва да сварите чай от клончета малина, да ги варите в продължение на няколко минути и след това да налеете чай в чаша и да добавите десет грама джинджифил и сок от четвърт лимон. Трябва да пиете такъв чай ​​вместо обикновена вода няколко пъти на ден, след това можете да легнете малко, като хвърлите краката си на хълм, за да подобрите притока на кръв към матката.
 3. За да предотвратите възходящи инфекции, е много добре да използвате билков разтвор за измиване. За да направите това, трябва да вземете дъбовата кора и тревата на влака, да я запарите и да измиете с топла трева всеки ден.

Лечението с билки се използва много често, тъй като много билки имат добър ефект върху тонуса на матката, локалното кръвообращение и състоянието на плода, като същевременно имат системен ефект при успокояване на тялото.

 1. Жълт кантарион е растение, което нормализира съдовия тонус на плацентата и подобрява кръвообращението в матката, като регулира нервната проводимост. За да приготвите лечебен чай, трябва да вземете 50 грама жълт кантарион, да го варите на слаб огън в продължение на пет до десет минути и след това да прецедите. Трябва да пиете такъв чай ​​три пъти на ден, по чаена лъжичка, можете до тридесет и седмата седмица.
 2. Настойката от коприва е особено ефективна за предотвратяване на усложнения при ниска плацентация и поява на отлепване. За да приготвите лечебен чай, трябва да вземете десет грама билки, да налеете половин литър вода и след това, след като се влее в продължение на двадесет минути, да прецедите и да изпиете. Дозировка - на ден трябва да се пие около литър чай, като се контролира друга течност при наличие на отоци.
 3. Тинктура от невен е отлично токолитично средство и освен това има способността да намалява активността на кървенето при наличие на ретроплацентен хематом. За да приготвите лечебен чай, трябва да вземете цветята и плодовете на невен, да налеете половин литър вода и след това, след като се влее в продължение на двадесет минути, да се прецеди и да се изпие. В острия период можете да пиете до половин литър тинктура на ден и след това можете да пиете профилактична доза от супена лъжица два пъти на ден.
 4. Трябва да вземете 100 грама сухо глухарче и живовляк живовляк, да приготвите чай от литър вода и да пиете супена лъжица три пъти на ден. Курсът на лечение е четири седмици. Това е отлично средство за нормализиране на феталния трофизъм, тъй като разширява кръвоносните съдове и активира притока на кислород и хранителни вещества към плода..

Хомеопатията се използва за лечение на ниска плацентация толкова широко, колкото традиционното лечение. И основното предимство на такива методи е възможността за тяхното дългосрочно използване..

 1. Arnica е хомеопатично лекарство, което се състои от билкови препарати, които са по-ефективни при пациенти с ниска плацентация, което се проявява с кървене след механичен удар. Методът на приложение на лекарството - една капка на всеки два часа през първия и втория ден след появата на симптомите, а след това една капка три пъти на ден, под контрола на сърдечния ритъм - когато се появи тахикардия, дозата може да бъде намалена. Не са установени странични ефекти. Предпазни мерки - не вземайте, ако сте алергични към липов прашец.
 2. Zincum valerianicum е неорганично хомеопатично лекарство. Използва се за лечение на ниска плацентация, която е придружена от дърпаща болка в долната част на корема. Това лекарство може да предотврати отделянето, ако е започнало преди появата на каквито и да било симптоми при първото поставяне на диагнозата. Начинът на използване на лекарството зависи от формата. Дозировка в случай на прием на капки - една капка на десет килограма телесно тегло, а при прием на капсули - две капсули три пъти на ден. Възможни са странични ефекти под формата на хиперемия на кожата на ръцете и краката, както и усещане за топлина. Предпазни мерки - не използвайте едновременно със спазмолитици.
 3. Hamamellis е средство номер едно за ниска плацентация или предлежание на плацентата. Това е хомеопатично лекарство, което подобрява кръвообращението в областта на плацентата и укрепва връзката на това място, което предотвратява отделянето. Произвежда се под формата на капки и се използва в доза от осем капки наведнъж. Начин на приложение - разтворът трябва да се капе върху 100 милилитра преварена вода и да се пие половин час преди хранене. Курсът на лечение може да започне с доза от три капки два пъти дневно, а след месец след това можете да увеличите дозата до пет капки, тъй като гестационната възраст се увеличава. Страничните ефекти са редки, възможни са алергични кожни реакции.
 4. Hydrastis е хомеопатично лекарство на основата на растението жълт корен, което е много ефективно за поддържане на бременност поради своето действие, подобно на естествения хормон прогестерон. Лекарството нормализира кръвообращението, което дори при ниска плацентация спомага за подобряване на трофиката на плацентата. Лекарството е особено ефективно в късните етапи на бременността с близнаци или анемия при майката. Лекарството се предлага в гранули и се дозира в шест гранули на всеки шест часа. Приемът на лекарството преди бременност не се препоръчва.

Не се използва хирургично лечение на ниска плацентация, тъй като е невъзможно да се промени естественото място на закрепване на плацентата дори с физическо упражнение. Що се отнася до хирургичната интервенция с ниска плацентация, трябва да се каже за периода на раждането. Често ниската плацентация с активен труд може да даде леко откъсване. Тогава лекарите чрез палпация определят целия фетален пикочен мехур, което изисква намеса. Ако се извърши амниотомия, плодът потъва по-надолу по родовия канал и дори при леко откъсване се получава компресия - това може да спре кървенето и образуването на хематом. По този начин се извършва интервенция - амниотомия, която може да се счита за вид инвазивна интервенция с ниска плацентация. В последващия период ниската плацентация може да доведе до усложнения при задържането на феталните мембрани, тогава се изисква и хирургическа интервенция под формата на ръчно отделяне на плацентата.

Други случаи на ниска плацентация не изискват активно хирургично лечение.

Ниска плацента: какво заплашва и какво да се прави?

На 14-та седмица от бременността за първи път направих ултразвук. Оказа се, че плацентата е разположена много ниско и долният й ръб достига вътрешната ос, но без да я припокрива. Когато попитах каква опасност може да носи, лекарят каза, че при такова разположение на плацентата естественото раждане е невъзможно и това е абсолютна индикация за цезарово сечение. Тя каза да повтори ултразвука след месец. По време на самата процедура тя попита дали ме боли стомаха, има ли кървави секрети. Стомахът понякога боли, но нямаше кървави секрети.
Никога не съм мислил, че ще ме докосне. Не съм правила аборти. Това е първата ми бременност. Винаги бях здрав, силен, занимавах се със спорт, опитвах се да се храня правилно. Бях сигурна, че сама мога да се справя с раждането.
Но всичко е сополи.
Може ли някой да ми каже какво е могло да причини това положение на плацентата и какво мога да направя, за да го повиша? И най-важното, не е ли опасно за детето?

Дана, не се притеснявай първо. Ниската плацента на 14 седмица все още не казва нищо. Приеха ме в болницата на 11 седмици с обилно кървене, бях сигурен, че съм загубил детето. На ултразвука се оказа, че детето, TTT, всичко е в ред, но има предлежание на плацентата с припокриване на фаринкса, това беше кръвта. Но веднага се успокоих, като обясних, че плацентата се издига с растежа на матката. Вече на 15 седмици няма припокриване, но плацентата все още е ниска. Сега имам срок от 30 седмици, плацентата вече се е вдигнала толкова много, че няма индикация за цезарово сечение. И накрая, плацентата ще заеме мястото си след 36 седмици. Така че наслаждавайте се на бременността си и бъдете здрави, всичко ще се оправи.
Да, но не е нужно да правите нищо специално, ако не кърви.

Дана, на 14 седмици всичко беше точно като твоето. Направо едно към едно. Лекарят ми предписа да пия по една таблетка ношпа на всеки 4 часа. Но не повече от 5 таблетки на ден. Можете да замените една от техниките noshpa с таблетка Mg B6. В същото време, пастелен режим и минимална физическа активност. Необходимо е да издържите на всичко това поне 12 дни (за предпочитане 2 седмици). : yogu:
Сега имам 23 седмици. И миналата седмица специалистът по ултразвук ми каза, че плацентата ми "напредва" и вече се е повишила с 4 см. Това е добър резултат. Ето защо, сега продължавам да пия ношпа (обаче вече 3 пъти на ден след хранене по една маса). Надявам се всичко да е чудесно. Въпреки че плацентата се счита за нормална над 6 cm.
Консултирайте се с Вашия лекар за износването и не се притеснявайте. Защото нервите винаги провокират напрежение в матката.
Късмет.

Е, имах същото нещо на 14 седмици. Вярно, не ми предписаха никакви хапчета. Просто физическа почивка и никакъв сексуален живот
И на ултразвук на 24 седмица плацентата вече се беше издигнала и всичко беше наред. Така че не се притеснявайте. Казаха ми, че в 90% от случаите плацентата след това се издига с растежа на матката. Най-лошото е, ако започне кървене. Тогава трябва спешно да посетим лекар. Но това не означава, че детето може да бъде загубено..
Пази се! Здраве на вас и вашите деца

Съжалявам, изобщо няма секс? До края на бременността?

Вероятно повечето майки имат подобен проблем. Аз също. Намерен на 13-14 седмици, сега 18 седмици, но не особено голям успех. Моят лекар ми даде игли (Тя също прави акупунктура в гинекологията) и каза, че е необходимо да се повдигне плацентата, докато има време до 24 седмици. Ще се надявам. Основното нещо е да не се разстройвате. ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД.

Да, за секса, просто забравих да кажа. Уви, никакви. Но тук не ни дават никакви хапчета, смятат го за ненужно.

и аз също.
в смисъл от много източници, които чух, четох, че с растежа на матката
плацентата се издига
основното е спокойствието и позитивното отношение

Ако говорим за сексуални отношения, тогава ако жената има нужда от тях, но не ги получава, тогава матката става тонизирана (докато след оргазъм, напротив, тя се отпуска). Лично аз не ги спрях през цялата бременност с пълно предлежание на плацентата (фаринкса беше напълно блокиран).

С моите ежедневни техники за визуализация, плацентата ми се притесняваше да се издигне само месец преди раждането, но това също беше победа. И тя отиде до самото дъно, а преди това 7 ултразвука казаха, че фаринкса е блокиран от плацентата.

Техниката на визуализация се използваше от много жени, които познавах и работеше за почти всички. Състои се в представяне на определени изображения, които помагат да се разбере причината и да се отстрани. Най-често плацентата е много ниска при онези жени, които много се страхуват да не загубят бебе и, като че ли, затварят изхода с "длан".

Ако искате, можете да опитате и тази техника..

И на 18 седмици поставиха ниското положение на плацентата на доплер и след 4 седмици всичко беше нормално в този смисъл. Вярно е, че те започнаха да поставят узряването на плацентата 0-1 градуса (преждевременно). А сексът също беше забранен, когато имаше ниска позиция.

Е, не до края на бременността, а докато плацентата се издигне. Просто има риск от кървене с нисък валяк. Щом всичко стана нормално за мен, смело започнах да живея сексуален живот. Макар че преди това от време на време го правехме в противоречие със забраните на лекарите, но толкова много внимателно и не дълбоко.
Късмет

Благодаря много на всички! Започвам да се успокоявам. Предполагам, че наистина се страхувам да не загубя дете. Исках това толкова дълго, но съпругът ми смяташе, че е твърде рано. И няколко дни след последния ни разговор на тази тема, когато му обещах, че ще мълча за това, забременях.
Екатерина Иванова и къде можете да научите повече за тези визуални техники?

Едва вчера на курса ни казаха това. По време на бременността плацентата "мигрира" през матката и резултатите от първия ултразвук рядко остават на същото ниво до края на бременността. Разстоянието от гърлото до плацентата за нормално раждане трябва да бъде най-малко 50-55 mm - това е равно на половината от отвора на шийката на матката по време на раждането. Половината, защото пълното разкритие е около 10 см, което означава равномерно 5 см отстрани.

Наистина се надявам, че до 40-та седмица ще се оправиш.
Погрижете се за себе си и корема си.

С най-добри пожелания, Щипка и хлапе (на 33 седмици)

Според резултатите от ултразвука лекарят ме „зарадва“, че плацентата е разположена ниско. Какво означава това, какво заплашва? На този въпрос тя ми отговори: „пийте Magne B6, Courantil и Actovegin и всичко ще се оправи“. Само имената ме плашат. Може би някак без тях?
Тя също така заповяда да спазва сексуална почивка. Защо трябва да се спазва? Фактът, че има натиск върху стомаха, или че чуждо тяло се движи вътре? Или моето вълнение вече е опасно само по себе си? На кого лекарят обикновено е обяснил това, моля, споделете.

Начинаещ,
колко седмици имате?

Всичко зависи от това колко ниско е гърлото или не. И наистина срокът има значение.Ако срокът е малък, тогава има голяма вероятност той да се увеличи до момента на доставката. Ако не, определено цезарово сечение.

Начинаещ,
Curantil, Actovegin и Magne 6 е стандартен комплект за бременни, който се предписва на всички подред - необходимо е, не е необходимо. Те са безполезни за повдигане на плацентата..
Друг фактор е на коя стена е разположена плацентата. Ако отпред - сто процента ще се покачат. Някъде в средата на срока бях на 2 см от врата, в края на 8, изглежда

Newbie, Ако плацентата е ниска, това може да е проблем в раждането. всъщност най-често се издига.. ако срокът е кратък, тогава изобщо не трябва да се притеснявате.. въпреки че все пак си струва да се спазва някакъв мир - не вдигайте тежести, дори леко, не пренапрегвайте.
megne B6 - за да няма тонус, звънец - за кръвообращение, Actovegin - за предотвратяване на хипоксия - кислороден глад.. наистина, те нямат нищо общо с ниското прикрепване на плацентата.
сексуална почивка - това е случаят тук - първо, изглежда, че оргазмът може да провокира контракции на матката - което в случай на ниска плацента може да бъде опасно, и второ, ако сексът е достатъчно активен - това е почти същото като физическата активност да дори на самото място, което е много близо до прословутата ниска плацента.. зависи от това доколко сте свикнали. Аз, например, съжалявам за подробностите, обичам силно и дълбоко, имам нужда от цервикална стимулация, т.н. по принцип имам оргазъм е "цервикален", така да се каже. по време на бременност, струва ми се, е по-добре да не правим такива неща.. увлякохме се така и тогава кръвта ми кървеше и ако нежно и точно, без грубост, може би е възможно. но лично аз бих опитал без оргазъм. Толкова съм по-спокоен

Имам срок от 18 седмици, но къде беше прикачена, не си спомних
Актовегин, може би не трябва да го приемаш? Чувствам се добре, няма токсикоза, няма киселини. Така че, както разбирам, е рано да се говори за хипоксия.
Друг въпрос: след като започнахте да приемате Magne B6, започнахте ли да отпивате стомаха си? Дали това е лекарствена реакция или плацентата се движи?

Начинаещ,
Токсизозата и киселините нямат нищо общо с хипоксията.. Хипоксията може да не е във вас, а в плода. Вижте сами. Ако не сте жадни, не пийте. Ако пиете по-спокойно, пийте го. Това не са толкова "ужасни" лекарства, които в никакъв случай не трябва да пиете.

Чета за хипоксията и възникват още въпроси.
Нямам повече чист въздух от другите работещи московчани. Опитвам се да седя вечер с отворен прозорец, да ходя 30 минути сутрин и вечер. Хемоглобинът е висок - 122. Това не се е случвало често през целия ми живот, а след това изведнъж такъв успех!
Като цяло здравословното състояние е добро, драскотините и ожулванията зарастват по-бързо (имунитетът е на нивото), щитовидната жлеза работи на горната граница на нормата (няма йоден дефицит, от който толкова се страхувах).
И така, откъде дойде моята хипоксия? И със сигурност знам, че ако плодът се задуши, значи на мама й е трудно. Симптомите, като токсикозата, се засилват само с времето.

друг въпрос: как запекът засяга ниската плацента? Често седя и седя и нищо не се случва, натискам силно. И тогава си спомням, че сякаш не мога да напъвам и започвам да убеждавам малкия да се държи здраво, че не го изгонвам, а съседа си. Може би има някои слабителни за такива случаи или народни средства?

Новодошъл, казват те, може да нарасне много голям на Actovegin, така че не е нужно да се увличате, но като цяло - можете и можете да пиете в своя срок. Предписаха ми и лекар, все още мисля - пий - не пий. може би ще изпия един курс. стомахът може да отпива от червата, от факта, че матката расте.. Не бих свързвал това с Magne B6.

Newbie, при запек - повече съсиреци, сини сливи. възможно е, ако е наистина лошо - Duphalac, изглежда, само че е възможно по време на бременност
камо ли хипоксия ти загналааа, четеш най-лошото нещо. не непременно направо всичко трябва да е толкова зле.

това наистина е нещо, но не разпознавам хипоксията и не се страхувам
Знам го добре, защото по едно време тя е написала есе за вътрематочното развитие на дете. Затова бях нащрек за хапчетата.
Мога ли да пия чай за отслабване? И все пак имам и предимство.

Newbie, добре, не, такъв чай ​​определено не е необходим - какви са съставките? какво ще стане, ако ще има алергия, или същият тон ще се увеличи? много от тези чайове увеличават чревната перисталтика и мускулите на матката са много сходни с тези на червата. не си струва да правиш такива неща, IMHO. по-добре е да се храните правилно и да се движите повече


Момичетата хипоксия не е липсата на чист въздух. Това е нарушение, свързано с нарушено усвояване на кислород от тъканите. И можете да дишате дори концентриран кислород (което е смъртоносно), но ако микроциркулацията ви е нарушена, работата на дихателните ензими на ниво отделни клетки (токсини, хормонален дисбаланс и др. И др.), Свързването на кислорода от хемоглобина и разтварянето му в плазмата се нарушава, тогава и без това няма да влезе в тъканта. А хипоксията е опасна за плода.

Начинаещ,
Имах и това. Страхувах се от ултразвуковото сканиране, ВСИЧКИ казаха, че не можеш да понесеш. Тогава лекарят ми обясни всичко. Първо, спокойствие и само спокойствие. На второ място, след 20 седмици бебето ще започне да расте, матката ще се увеличи и плацентата трябва да се издигне. (Станах). Изпих всички тези лекарства, само Actovigin все още увеличава мускулната маса, бебето ще порасне по-бързо.

Предписаха ми цялото това baidu (звън, актовегин. Magne B6 - не, но никога не съм имал тон). От консултацията отидох в аптеката, честно купих всичко, а след това дойде майка ми и ми отмени всички хапчета.
Бебето се роди 4 кг на 38-та седмица (по мои изчисления - на 39-та). Имаше хипоксия - но не силна и разбираема (бях мързелив да ходя и като цяло бях доста заседнал). Хемоглобинът около 100.

Настоятелно не препоръчвам активен секс по време на бременност - добре! Не бях изведнъж на 8-мия месец. Но какво, ако беше след Вася-Вася? Бих погълнал скъпата си половинка с чорапи. Погрижете се за мъжете!

Чаят за отслабване не е в никакъв случай - нито един. Можете - пости дни. Полезно е да прочетете за програмата Sybarite и да разтоварите коктейла Sybarite.

Да, съжалявам за мъже! Той, разбира се, държи, не показва, но все пак забелязвам. Затова си помислих, може би можете да го поглезите поне от време на време
А за отслабването ми се прокрадна една малка мисъл: тази седмица ме претегляха 2 пъти през интервал от деня, на гладно и в едни и същи дрехи. Така че за първи път имам 74 кг, а на следващата сутрин цели 72 800! Свързвам това със задържане на течности. Как да проверите у дома? Не искам да казвам на лекаря нищо - това напълно ще сплаши.

Начинаещ, както се казва - можете, ако сте внимателни.. но можете да бъдете търпеливи, докато плацентата се издига.
но такова разпределение на теглото е нормално, почти всеки вечер има по килограм или два повече тегло.. просто трябва да отидете на лекар от сутринта, за предпочитане с празно черво.. и всичко е наред.. освен това всичко, което лекарят казва, може да се филтрира.

Начинаещ,
Можете да се объркате с изчисляването на консумираната и разпределена течност. През деня пребройте колко сте изпили (плюс супа, плюс сочни плодове) и сте изписали (можете спокойно да хвърлите 500 g на естествени изпарения).
И така - вижте пръстените, до ластика от чорапи.

Казват, че има подуване на вътрешните органи. Изглежда, че в началото са незабележими, а след това, когато е забележимо, веднага в болницата за „източване“. Затова реших да проверя отново

Ниска плацента е диагностицирана на 21 седмица, тя е прикрепена ниско поради микоплазма. Оттук и дефицитът, ниският хемоглобин, феталната анемия и т.н. Веднага след като микоплазмата беше излекувана, плацентата си дойде на мястото. Бебето се развива нормално, ТТТ

А моите момичета са просто някакви чудеса с плацентата! На 18 и 23 седмици Узи е писал, че е на върха пред плацентата. И вчера пишеше - долната позиция, е, как може да бъде това? Ходя на лекар само в неделя. Четох информацията в интернет навсякъде, където пише, че плацентата трябва да се издигне. Нищо не разбирай

Момичета, някой знае ли дали прекаленото натоварване в тоалетната може да доведе до отпадане на плацентата? Тя беше нормална за мен на последния ултразвук, но наскоро имах силен, съжалявам запек. Сега се притеснявам дали плацентата може да спадне от това, някои странни усещания в много долната част на корема след това

Когато бях бременна, паралелно с консултацията, бях наблюдавана в TsPSiR. Там за период от около 20 седмици ми беше дадено нормалното местоположение на плацентата, след това няколко седмици по-късно направих ултразвуково сканиране в клиниката, написах презентация, отидох до моя LCD, питайки как това може да стане, плацентата падна, което лекарят се вгледа в себе си очи, казвайки, че плацентата НЕ МОЖЕ ДА НАДОЛУ, НО САМО ДА СЕ ВДИГНЕ Тогава мениджърът изтича, със същите очи, започна да ме сплашва, казват, презентацията е ужасно нещо, че ако започне отделение, тогава дори линейка няма да ме закара в болницата, че трябва да се държа като порцеланова ваза. И аз седя толкова спокойно и казвам, че първо доказвате, че има презентация, а след това заплашвате хората до смърт. По някаква причина в червата си почувствах, че нямам нищо подобно, е, плацентата не може да слезе, тогава лекарят, който направи ултразвук в TsPSiR, беше много квалифициран. В резултат на това, след като една седмица по-късно направихме ултразвуково сканиране в същата клиника, се оказа, че няма презентация, казват, че е грешка
Така че това е, което искам да кажа, не се притеснявайте преди време, плацентата ИМА СОБСТВЕНОСТТА ДА РАСТЕ И НАГОРЕ СТЕНАТА, НО НЕ ДА СЕ СНИЖА ПО НИКАКЪВ НАЧИН. Съветвам ви да се успокоите, направете ултразвук за една седмица от добър лекар! И се настройте за най-доброто.

Е, моля те. Днес бях на лекар, той дори не обърна внимание на местоположението на плацентата. И когато му казах, отговорих, че ситуацията, каквато и да е, е нормална за мен и няма от какво да се притеснявам. И като цяло каква разлика ми прави къде какво има, когато всичко е на мястото си. даде насока към ултразвук след месец, да видим какво ще има там.

Като цяло се успокоих

Казаха ми също, че най-лошото - тази презентация - е невъзможността да се роди бебе по естествен път. Но се проявява дори по време на бременност (кървене), добре, Uzi, разбира се, показва.. Ниската плацентация, изглежда, не е много страшна: дори ако отлепването започне, главата ще го натисне и нищо няма да се ексфолира. Понякога, за да може главата да слезе, пробиват балона. Много по-ужасно е, когато нормално прикрепена плацента се ексфолира, но те казват, че това се случва рядко.

Аз също имам ниска планта 3,1 см над вътрешния фаринкс и освен това не се е повишила от 13 седмици на 23 седмици, аз също съм притеснена, казват, че все още може да се издигне - има време.
Ще се надявам

казвайки, че плацентата НЕ МОЖЕ ДА НАДОЛУ, НО САМО ДА ВДИГНЕ

Имах маргинал. На 28 седмици, 5,2 cm над вътрешния фаринкс. роза. И днес на 32 седмици достига до вътрешния фаринкс. отново маргинален. Ултразвукът е добър, ултразвукът е квалифициран. Какво да правя и на кого да вярвам. Ще звънна чаши сега. Сериозно. И не се страхувам от Цезарово сечение, а от кървене


Ще отида на 32 седмици за ултразвуково сканиране и наистина се надявам плацентата да се издигне, но засега се опитвам да не мисля за нищо, иначе ще полудея

Здравейте всички!
Аз също имам плацента ниска, докато фаринкса се припокрива. Но ние сме на 17 седмици, така че се надявам всичко да се оправи и тя да стане. Това, което пожелавам на всички.
Исках да изясня за сметка на въздържанието. Невъзможно ли е съпругът да влезе във вас или изобщо, така че да има оргазъм и матката да се свие? Кажете ми, моля, в противен случай не е удобно да попитате лекаря и съпругът ми настоява да разбера

И аз също имам ниска плацента.Срокът е 12 седмици. Казва, че е нормално. Най-вероятно трябва да се повиши. Но той говори за сексуална почивка. На въпроса ми като: това изобщо не е нищо ?! Той казва, че изобщо е невъзможно и дори ако наистина искате. все още е невъзможно. Просто си мисля, че може би тя ме плаши?

А също и вдигане на тежести. не повече от 3кг. Как така ?? Котката ми тежи 6,5. Че и аз не трябва да го вдигам. А какво да кажем за младите майки. Децата тежат повече. Или можете да го носите, но не можете да го вдигнете - не попитах този момент. Имаме изложба. защо да не отида сега?

Основното е, че се чувствам абсолютно нормално.!

Аз също на ултразвуково сканиране за 13 седмици казах, че хорионът на предната стена припокрива вътрешния фаринкс. Лекарят, който направи ултразвук, каза да не обръща внимание, че срокът все още е малък и може би плацентата ще се повиши.
Но друг лекар, при когото отидох с резултатите от ултразвука, каза, че ако има припокриване на вътрешния фаринкс, това положение няма да се промени..

»Добавено по-късно
между другото, те също казаха да не вдигат тежести, да не скачат, да се въздържат от сексуална активност.

zs Също така бях диагностициран с ултразвуков хематом в областта на вътрешния фаринкс, въпреки че е под въпрос.

Момичета, просто се чудя как ще отговори кой.
Сега има много статии по този въпрос. И бих искал да знам истинския "живот".
Винаги ли е, когато ултразвуковото сканиране поставя цезарово сечение с ниска плацентация (особено на ранен етап) ?

Защо изведнъж? особено след като ниската плацентация се открива на ранен етап. тогава плацентата все още може да се издигне

стоножка
Разбира се, ако срокът е кратък, най-вероятно плацентата ще се повиши. Тя сякаш „пълзи“ нагоре. Между другото, много зависи от качеството на оборудването и опита на лекаря, който прави ултразвука. Спомням си, че трябваше да правя ултразвуково сканиране всяка седмица - измерванията бяха много различни.

От лекарите на Сеченовка знам, че ако плацентацията остане ниска до самия срок на раждането, това е недвусмислена индикация за цезарово сечение

Tatka_T, на 12 седмици имах не просто ниска плацентация, но с припокриване на вътрешния фаринкс. на 17 вече 2 см над гърлото. на 24 седмици вече на 6 см над гърлото.. така че се издига бавно.

Да, и този въпрос ме тревожи
Вярно е, че плацентата ми никога не се издига: това на 13 седмици, това на 22 - частично припокрива фаринкса.
В началото бях много разстроен, но сега е нормално - дори цезарово сечение няма да ми попречи да имам поне 3 любими бебета)))
Но все пак се надявам, че плацентата ще завладее ума и ще се издигне

По време на двете бременности до 20 седмици плацентата е била "отдолу". По време на първата бременност към 32-та седмица тя се издигна достатъчно високо, за да се родим самите ние. И сега като цяло в дъното на матката (дъното е самият връх). И ако въпреки това преди раждането (36-то и по-нататък) не станете, ще има цезарово сечение. Но в ранните етапи мнозина го имат долу, това е нормално.