Има много слухове за древната китайска таблица за определяне на пола на неродено дете, предполага се, че е била скрита в Пекин преди около 700 години и други подобни, но всъщност точността на тази таблица оставя много да се желае, според нашето изследване тази таблица работи някъде 50/50... Но тъй като този метод е много популярен, той не може да бъде пренебрегнат. Тази техника се нарича още определяне на пола на детето според възрастта на майката. Можете да опитате други секс тестове тук.

Определете пола на детето според възрастта на майката

Споделете с посетителите на сайта вашите отзиви за точността на тази техника.

И не забравяйте да гласувате за метода, който ви харесва, и да се запознаете с резултатите от гласуването, за да можем да идентифицираме най-точния метод.

Споделете тази техника с приятелите си в социалните мрежи:

Таблица за определяне на пола на детето

Вероятно няма родители, които не биха искали да знаят кой ще им се роди. За тази цел е създадена китайска таблица за определяне на пола на детето. Именно тя ще помогне на всички, които искат да знаят кого да очакват: син или дъщеря..

Ако също нямате достатъчно търпение и искате да знаете какъв цвят плъзгачи да изберете, тогава таблицата за определяне на пола на детето ще отговори на вашите въпроси.

Древна китайска маса

Древната китайска карта за разпознаване на пола на деца е открита за първи път в Пекин преди повече от 700 години. Тя беше в гробницата на монах отшелник. Когато археолозите проучиха подробно находката, те стигнаха до заключението, че в ръцете им има лунен календар, който може да посочи пола на бъдещото бебе с висока надеждност на резултата..

Според свидетели точността на тази прогноза е повече от 90%, ако, разбира се, таблицата за определяне на пола на детето се използва правилно. Както показва обаче статистическо проучване, проведено през 1999 г., точността на такава таблица за определяне на пола на бъдещо бебе не надвишава 75%. Също така разберете кой е по-добре да си купите тест за бременност и прочетете отзиви за теста за бременност Frautest.

За да разберете кой трябва да очаквате, син или дъщеря, трябва да намерите месеца на предвиденото зачеване в лявата колона на китайската таблица за определяне на пола на нероденото дете, а в горния ред - възрастта на момичето по време на зачеването. Точката на пресичане ще показва пола на бебето.

Приложение на питагорейската система

Има и друг също толкова известен начин да разберете кой се е установил в корема на бъдещата майка - това е да се определи полът на плода според питагорейската таблица. Нумерологията придоби голяма популярност във всички сфери на човешкия живот, поради което значителен брой бъдещи родители също се доверяват на системата на Питагор..

Според този метод всяка дума, включително името, съответства на определен номер, който може да бъде получен с помощта на специална таблица.

 1. Необходимо е да се напише пълното име на бъдещата майка, което е регистрирано в акта за раждане (съответно моминското име), и след бъдещия баща.
 2. След това трябва да запишете месеца на зачеването на нероденото дете..
 3. От всички получени числа изчислете общата сума и след това разделете полученото число на 7.
 4. Ако крайната цифра е четна, изчакайте момиче; ако е странно, изчакайте момче..

Струва си да се знае, че този метод е идеален за случаите, когато се очаква добавянето на едно дете, а не близнаци или тризнаци..

Според таблицата на Питагор

Метод за обновяване на кръвта

Този метод включва използването на таблицата за актуализация на кръвта на бъдещите родители за разпознаване на пола на плода в зависимост от датата на тяхното раждане..

 1. Такива цикли са различни за мъжете и жените и също се състоят от определени периоди, започващи от датата на раждане..
 2. Пълната възраст на бъдещата майка трябва да бъде разделена на 3 (тъй като кръвта при жените се подновява веднъж на всеки три години), а бъдещият баща - на 4 (при мъжете кръвта се подновява веднъж на всеки четири години).
 3. Предпоставка е познаването на приблизителния ден на зачеването.
 4. Когато броите, трябва да преброите пълната възраст (дори ако сте на 30 на следващия ден, трябва да броите 29 пълни).

Сравнявайки остатъка от разделението между бащата и майката, можем да заключим - чий остатък е по-голям (съответно кръвта е по-силна), такъв пол и да изчакаме бебето.

Но трябва да се отбележи веднага, че кръвта винаги се обновява по време на операции, по време на донорство и по време на аборти. В този случай е необходимо да започнете да броите от датата на последната загуба на кръв..

Използвайте само ако майката има положителен резус

Според някои данни таблицата за идентифициране на пола на детето по възраст "работи" само ако бъдещата майка има положителен резус.

Ако мама има кръвна група с отрицателен Rh фактор, тогава всичко ще бъде обратното: който има кръв „по-стара“ в деня на зачеването, бебето ще се роди от този пол.

Възрастта на майката и френската диета

Елена Шамрина провежда изследванията си повече от 20 години и успява да установи, че в природата съществува известна зависимост на концепцията за дете от четната / нечетна възраст на бъдещата майка.

 1. За да се роди момиче, трябва да „участвате в творческия процес“ през четни месеци от годината (февруари, април, юни, август, октомври), ако жената има четна възраст. За нечетна възраст, съответно, за нечетни месеци от годината.
 2. За да се роди момче, жената с четна възраст трябва да забременее за нечетни месеци и с нечетна възраст за четни месеци. По този начин, ако една жена има странна възраст, тогава ще й бъде по-лесно да зачене момче, ако дори - момиче..

Друг метод е известен от много години. Той получи името "френска диета", тъй като именно французите установиха, че вероятността да има момче или момиче се определя от диетата на бъдещата майка през периода на менструация, който предшества последващото зачеване.

Учените заключават, че родителите на момчетата ядат повече храни, богати на натрий и калий, докато родителите на момичетата ядат повече калций и магнезий..

За целите на планирането на пола на детето бяха предложени две диети, които съдържаха набор от определени храни. В продължение на два месеца бъдещите родители трябваше да спазват посочената диета. Успехът бил невероятен - до 80% от случаите съпрузите получавали точно този, който най-много искали.

Ако младите хора мечтаят за момче, трябва да ядат повече:

 • картофи;
 • гъби и месни ястия;
 • череши, банани, портокали, праскови.

Всички млечни продукти и ядки трябва да бъдат изключени. Ще бъде полезно леко да пресолите храната.

Ако родителите искат дъщеря, бъдещата майка трябва:

 • спазвайте млечна диета;
 • яжте цвекло, моркови, краставици, зелен грах, лук, ядки.

Изключете сливи, банани, пъпеши, картофи и цитрусови плодове.

Най-точният начин

Коя от съществуващите таблици за определяне на пола на детето е най-точна? Разбира се, най-сигурният начин да разберете кой ще се роди е ултразвуково изследване, което лекарят ще предпише при контакт с него.

Има обаче още един, който не е разгледан по-горе, метод, който ви позволява да предскажете възможно най-точно кой ще ви се роди - това е японската таблица за зачеване за идентифициране на пола на бъдещия наследник.

Такава таблица е най-правдивият и популярен начин за планиране, както и за установяване на пола на нероденото дете. Много генетици твърдят, че този процес е невъзможно да се предскаже. Японски учени обаче смело опровергаха тази теория и предложиха собствен метод, който се основава на прости изчисления..

Те са сигурни, че подреждането на хромозомите е лесно да се предскаже, като се използва месецът на раждане и на двамата родители, както и точното време на началото на оплождането. С други думи, мъжкото тяло произвежда сперма със специфичен набор от хромозоми на определени интервали. Благодарение на този подход можете надеждно да разберете кой се е установил в корема..

Въз основа на тази теория са създадени две допълващи таблици за определяне на пола на детето по месец на зачеването. Те помагат да се установят най-благоприятните периоди за зачеване на момче и момиче..

За кратък период от време японски таблици за определяне на пола на дете по възраст на майката станаха популярни в цяла Япония и малко по-късно почти всички бъдещи родители в Европа започнаха да ги използват. Този метод е толкова точен, че мнозина ви съветват да се доверите само на него..

За автора: Боровикова Олга

Традиционни методи за определяне на пола на детето

Чакате ли някой? Момче или момиче?

Всяка бъдеща майка иска да знае пола на бебето си възможно най-рано. С помощта на медицински методи (ултразвук) това може да стане не по-рано от втория триместър на бременността. И тогава, понякога се случват грешки. Остава само да се разчита на „псевдонаучни“ и народни методи, които сега има много.

Определянето на пола на детето е възможно по следните методи: по датата на зачеването, по обновяването на кръвта на родителите му, по китайския календар, по кръвната група. Нека разгледаме всяка от тези техники малко по-подробно..

Изчисляване на пола на дете въз основа на датата на зачеването

Както знаете, полът на детето се определя по време на зачеването, сливането на спермата и яйцеклетката. Яйцеклетката няма "пол"; сперматозоидите са носители на половия ген. Така че, противно на общоприетото схващане, полът на детето изцяло зависи само от мъжа, по-точно от спермата му.

Ако се е случило оплождане със сперма - носител на Х хромозомата, тогава ще се получи момиче, ако XY - ще се роди момче. Сега за датата на зачеването. Както знаете, зачеването може да се случи само по време на овулация (освобождаване на зряла яйцеклетка от яйчника във фалопиевата тръба). Това се случва около средата на менструалния цикъл. Сперматозоидите, носители на XY хромозомата, са по-бързи от сперматозоидите на X хромозомата, но "живеят" в женския генитален тракт много по-малко. Ето защо, ако искате момче, опитайте се да планирате зачеването точно в деня на овулацията..

Определяме пола на детето, като „обновяваме“ кръвта на родителите

Това е много интересна теория, която съществува и показва доста висока надеждност в продължение на много години. Някои изследователи вярват, че кръвта се обновява при хората на всеки няколко години. Освен това при мъжете този процес се случва веднъж на 4 години, а при жените - веднъж на 3 години. Подновяването на кръвта може да се случи и в други ситуации. Например, когато дарявате кръв за донорски цели, преливане и голяма загуба на кръв, поради предишни операции, раждане и т.н. Не забравяйте да имате предвид тези факти, когато изчислявате.

Нека се опитаме да направим изчисление.

Мъжът е на 35 години. Жена на 26 години.

Разглеждаме остатъка в получените фигури. Бъдещият баща - 6, а бъдещата майка - 5. Изчисленията показват, че ще имат дъщеря.

Също така е възможно да се определи полът на нероденото дете въз основа на кръвната група и Rh фактора на родителите му. Въпреки това, тези методи са много противоречиви и едва ли може да им се вярва. По-долу са и двете техники.

Таблица номер 1 пол на детето по родителска кръвна група:

Кръвна групаТатко
МайкиАзIIIIIIV
АзМомичеМомчеМомичеМомче
IIМомчеМомичеМомчеМомиче
IIIМомичеМомчеМомчеМомче
IVМомчеМомичеМомчеМомче

Таблица №2 пол на детето по Rh фактор на родителите:

Rh факторТатко
Майки+-
-МомичеМомче
+МомчеМомиче

Древна китайска таблица (календар) за изчисляване на пола на детето

Използвайки таблицата по-долу, можете да определите пола на нероденото си дете. Твърди се, че китайският календар е на възраст над 700 години. И оригиналът му се съхранява в Института на науките в Пекин.

За това е необходимо само да се знае точния месец на зачеването на детето (това е основният проблем). Малко жени знаят точния ден на овулацията, особено тези с нередовен менструален цикъл. Изберете възрастта си във вертикалната колона на таблицата и месеца на зачеването в хоризонталния ред. И на тяхното пресичане ще видите очаквания пол на детето.

Възраст
майки
Месеци
АзIIIIIIVVVIViiVIIIIXхXIXII
осемнадесетдМдМММММММММ
19.МдМдМММММдМд
20.дМдММММММдММ
21.Мддддддддддд
22.дММдМддМдддд
23.ММдММдМдМММд
24МдММдММддддд
25дММддМдМММММ
26МдМддМдМдддд
27дМдМддММММдМ
28МдМдддММММдд
29дМддММдддМММ
тридесетМдддддддддММ
31МдМддддддддМ
32МдМддддддддМ
33дМдМдддМдддМ
34ддМдддддддММ
35ММдМдддМддММ
36дММдМдддММММ
37МдММдМдМдМдМ
38дМдММдМдМдМд
39МдМММддМдддд
40дМдМдММдМдМд
41МдМдМдММдМдМ
42дМдМдМдММдМд
43МдМдМдМдММММ
44ММдМММдМдМдд
45дММдддМдМдММ

Народни знаци

В допълнение към всички видове математически методи, има и популярни вярвания. Много от тях вероятно са ви известни..

* Ако бременна жена запази талията си дълго време (ако я погледнете отзад), тогава ще се роди момче.

* Момчетата са склонни да бъдат по-активни, да се движат по-усилено.

* Жените, които очакват раждането на дъщери, по-често имат токсикоза, акне, стрии и др. Казват, че момичетата „взимат красота“ от майките си.

* Ако бременна жена непрекъснато е привлечена да яде нещо сладко (особено ако такъв глад не е бил наблюдаван преди бременността), ще се роди дъщеря. Ако сте привлечени от месни продукти, ще се роди син.

* Колкото по-млада е жената, толкова по-вероятно е синът й да бъде първороден.

* Колкото по-кратък е периодът между ражданията на една жена, толкова по-вероятно е второто й дете да бъде от противоположния пол.

* Родителите над 30 години са по-склонни да имат дъщери.

В заключение бих искал да кажа, че е възможно да се определи пола на дете със 100% точност само чрез някои медицински методи, но няма смисъл да се извършват такива анализи. Прекалено скъпо е, а някъде дори не е безопасно за плода. По-добре да изчакате тихо бебето да се роди. И няма значение какъв пол ще бъде, основното е, че е здравословно! Е, по време на бременност можете да опитате техниките, описани в тази статия. Кои от тях работят и кои не, ще стане ясно след раждането..

Как да определите пола на нероденото дете у дома, като използвате таблицата за ранно зачеване с гаранция?

Младите родители са изправени пред много въпроси. Един от най-често срещаните - как да определим пола на нероденото дете? Някои двойки, още преди зачеването, мечтаят за „дете по поръчка“.

В световната мрежа в списания и книги за майки и татковци можете да намерите статии по тази тема. Създателите им съветват да определят пола на детето според древни таблици, работата на тялото или чрез прецизен избор на датата на оплождането.

Какво определя пола на нероденото дете?

Всичко се обяснява със законите на биологията. Яйцеклетката няма алтернатива изключително да съдържа X-тип хромозома. Мъжката гамета (сперматозоидите) е по-променлива: тя може да включва както Х-тип, така и Y. Когато те се сливат в зигота, крайната комбинация от хромозоми определя пола на нероденото дете. Когато XX е свързан, женско бебе е гарантирано, XY е мъжко. Всички методи за определяне на пола на дете с помощта на таблици, които не се основават на тези познания, са класифицирани като ненаучни и не се считат за разумни.

Възможно ли е да се определи пола преди раждането?

Разбира се, възможно е да се определи кой точно ще се роди, без да се чака раждането му и без да се използват таблици. Най-популярният метод е ултразвукът. В света на акушерството и гинекологията той започва да се използва активно от 1966 г. насам. Отначало методът се използваше само в САЩ, Япония и някои европейски страни. Постепенно ултразвуковата диагностика се разпространи по целия свят и се превърна в основния начин за определяне на пола на дете по време на бременност..

Колко дълго можете да определите?

Точността на информацията, получена по време на ултразвукова диагностика, зависи от качеството на използваното оборудване и опита на лекаря. Основната цел на процедурата е да се идентифицират гениталиите на плода. При момче образуването на външни гениталии започва средно на 11 седмици от развитието. Приблизително по това време при момичето се появяват външните срамни устни. През този период обаче е доста трудно да се разграничи полът. Минималният период за определяне с помощта на ултразвук е 14-та седмица от бременността.

Можете да определите пола на детето на рутинен ултразвук

Как да разберете точно на ранна дата?

Не всички бъдещи майки се съгласяват да изчакат до 14-та гестационна седмица. Някои от тях се чудят как да определят пола на детето на ранен етап, веднага след като научат за тяхното положение. За съжаление беше невъзможно да се получи точна информация по-рано. Таблицата за определяне на пола на детето и други ненаучни идеи не се считат за доказани.

Как да изчислим у дома?

Всички видове методи, които предполагат изчисляване на пола на дете с помощта на таблицата, могат да се използват от бъдещите родители. Полученият резултат обаче не се оценява сериозно, но самият процес се счита по-скоро за забавление..

Определяне според възрастта на майката и месеца на зачеването

Съществуват редица техники, базирани на нумерологията. Това учение принадлежи на езотериката. За първи път нумерологията като наука е отразена в трудовете на древния учен Питагор. Той основава новите си знания върху опита на египетския народ, магьосниците от Асирия и мъдреците от Индия. Според Питагор всяко число е имало свой звук, блясък и вибрация. Комбинацията от числа не само е повлияла на човек, но и е имала власт над съдбата му.

Съвременните учени са критични към нумерологията, но жените продължават да прилагат нейните знания, за да намерят отговор на въпроса как да определят пола на нероденото дете у дома. Изчислението е известно по възрастта на родителя и периода на оплождане. Тя формира основата на много техники, сред които така наречената „стопроцентова“ таблица на концепцията за пола на детето.

Календар по дата на раждане на родителите на детето

Някои древни учени отидоха по-далеч и решиха, че датата на раждане на майката не е достатъчна, за да определи самия пол на детето. В тази връзка е разработена методология, основана на три показателя:

 • очаквания месец на раждане на детето;
 • датата на раждане на майката изцяло;
 • бащин ден, месец и година на раждане.

За да се опрости изчислението, беше разработена двуетапна таблица за определяне на пола на нероденото дете. Можете да получите отговор с негова помощ за броени секунди. Ако обаче не беше лесно да се определи полът на детето с помощта на таблицата, тогава трябва да намерите ресурси, където изчислението е достъпно онлайн. Първоначалните индикатори трябва да бъдат въведени в прозорците и системата автоматично ще даде отговор.

Китайска маса

Масата беше широко разпространена в древен Китай. Според историците таблицата за раждане на пола на детето е била изписана по стените на Пекинския университет, а едно от неговите копия е намерено в гробницата на семейството на императора. В Русия методът за определяне на пола на нероденото дете с помощта на маса стана широко разпространен в началото на 90-те години. Тогава бяха публикувани множество вестници с подробно декодиране на техниката..

Таблицата за определяне на пола на нероденото дете отново придоби популярност с появата на специализирани форуми. Там наследството на Древен Китай е описано като чудодеен начин за получаване на отговор на таен въпрос..

Японска версия

Таблицата за бременност, която уж може да се използва за определяне на пола на детето, съществува и в Япония. Той е малко по-сложен от китайското наследство и включва два етапа:

 1. Анализ по първата таблица. В лявата колона трябва да определите месеца на раждане на майката, а в горния ред - бащата. Намерете и запомнете числото в пресечната им точка.
 2. Анализ на втората част на таблицата. Необходимо е да се определи колоната под номера, получен през първия етап. Освен това по месеци ще бъде планирана вероятността за раждане на бебе от желания пол в определени периоди от време.

Точното определяне на пола на нероденото дете беше много важно в Япония. Тази държава е известна от древни времена с култа си към момчетата. Всички мъже мечтаеха изключително за синове, което породи необходимостта от подобни техники..

Маса Wangi

Българката, на която са предписани свръхестествени способности, не подминала темата. „Сто процентова“ таблица за раждането на пола на детето е съставена от Ванга според законите на астрологията и нумерологията. Не е известно със сигурност дали българската ясновидка има нещо общо с този метод или това е просто игра на известното й име.

Таблицата ви позволява не само да определите пола на бебето, но и да разберете какво го очаква в живота. За да получите резултата, трябва да намерите числото в пресечната точка на колоните с годината и месеца на раждане. След това прочетете дешифрирането.

По метода Карагодин

Сергей Карагодин е автор на още една техника. Полът на детето според таблицата Карагодин се определя чрез изчисляване и анализ на графика. Тя се основава на така наречената теория за "обновяването на кръвта".

Ключовите понятия в таблицата за определяне на пола на нероденото дете са „Кръвна сила“ и „Кръвна младост“. Според Сергей Карагодин кръвта на мъжете и жените се подновява след определено време. Времето на цикъла варира в зависимост от пола.

По-удобно е да изградите график онлайн. След това трябва да оцените периодите, благоприятни за зачеването на момче или момиче. Ако тази разлика е твърде кратка, тогава тя трябва да се избягва. Периоди, при които вероятността да има момче и момиче е еднаква, не се препоръчват за зачеване. Самият автор на това съмнително изчисление е щастлив да се свърже с всички, които искат и щедро разпространява съвети за планиране на дете.

Според нумерологичната схема на Питагор

Методът не изчислява датата на раждане или датата на зачеването. Определянето на пола на детето според Питагоровата таблица се основава на оценката на имената на родителите според законите на нумерологията. В таблицата всяка буква съответства на число. Необходимо е да се изчисли сборът на фамилното име, собственото име и бащиното име на двойката (моминското име се взема предвид). Размерът на месеца на зачеването се изчислява по същия начин. За да се определи пола на детето според питагорейската таблица, е необходимо да се съберат трите получени стойности, да се разделят на 7 и да се закръгли надолу до най-близкото цяло. Нечетно число означава мъжки род, а четно число означава женски род.

Чрез обновяване на кръвта

Идеята за определяне на пола на нероденото дете е подобна на метода на Карагодин. Според създателите периодът на обновяване за момичета е 3 години, а за младите хора е 4 години. Този от родителите, чиято кръв по време на полов акт е била по-силна и определя пола на нероденото бебе.

Възраст на обновяване на кръвта при мъжете и жените

Как да изчислим пола на дете, като използваме таблицата за обновяване на кръвта:

 1. Необходимо е да се изчислят "точките на сила" за двамата родители, като се добави към годината на раждане на майката 3 и бащата на 4.
 2. Маркирайте точките на мощност с контрастни цветове и изградете графика по години.
 3. Анализирайте резултата. Ако цветът на точките при оценяване отдясно наляво е идентичен, то този конкретен период е благоприятен за зачеването на дете от определен пол.

Непогрешимата таблица за определяне на пола на детето, разбира се, не работи. Тази теория напълно противоречи на законите на биологията: кръвта както на жените, така и на мъжете се обновява много по-бързо от веднъж на 3 години. Полът не засяга това по никакъв начин.

От кръвта на родителите (група, ДНК анализ)

Кръвта е основата за много системи за изчисление. Таблицата за зачеване за определяне на пола на детето взема предвид кръвните групи на майката и бащата. В пресечната им точка е резултатът. Някои методи вземат предвид и резус факторите на двойката..

Вероятността момче или момиче да се роди от кръвната група и Rh на родителите

По сърцебиене

Смята се, че действителният резултат при определяне на пола на нероденото дете може да бъде получен само до 20-та седмица от бременността. Отчита се сърдечната честота на ембриона. При момичетата сърцето бие по-бързо, средно 140 удара в минута. При мъжките ембриони скоростта на свиване е по-ниска - 120 удара в минута. Тези показатели обаче са относителни. Те зависят от времето на деня, здравословното състояние на жената, физическата активност и т.н. Сърдечният ритъм не може да се счита за точен параметър за оценка. Таблицата, методът на актуализиране, календарът на бременността, полът на детето определят приблизително същото "точно".

На корема

Нашите баби също са използвали визуална оценка на корема. Според тях календарът на бременността, таблицата, полът на детето не се определят толкова точно, колкото формите на бъдещата майка. Твърди се, че очакването на момче може да се определи от малък удължен корем, а момиче - от голям и кръгъл.

Планиране на концепцията по цикъл и дата

Много таблици предлагат не само да определите пола на детето, но и да го планирате предварително. Има шанс полученият резултат да бъде верен. Този резултат се дължи на теорията за вероятността. Шансът предсказаното да съвпадне е 50/50.

Как да планирате цикъла и в рамките на процедурата за ин витро оплождане

Алтернатива на метода, който обещава 100-процентова гаранция, „как да определите пола от таблицата“, е изчислението по цикъла. За да заченат момче, разработчиците съветват:

 • планирайте полов акт директно по време на овулацията, тъй като сперматозоидите с Y хромозома са по-малко упорити;
 • препоръчват се пози с максимално проникване;
 • в края на полов акт си струва да заемете позата "бреза".

Процедурата за оплождане на яйцеклетка с IVF

Как да изчислим сто процента?

За съжаление е невъзможно да се гарантира планиране на дете с помощта на таблици и нумерологични методи. Такива предложения показват ниско ниво на образование на специалист или че това е измама.

Отзиви

В получените резултати има както съвпадения, така и несъответствия. Отзивите за това как да определите пола на нероденото дете съдържат описание на прекрасните хитове "в окото на бика". Някои семейства успешно планират не едно, а две или дори три деца. Други двойки имат по едно дете, а за някои резултатът е напълно неправилен. Точността на техниките е подобна на гадаенето, така че не трябва да чакате 100% отговор.

Китайска таблица за определяне на пола на нероденото дете по месец на зачеването и възраст на майката, други методи

Как да изчислим пола на дете по дата на зачеването?

Методът за определяне на пола на детето по кръвната група на родителите не е 100% точен, но е успешен сред бременните жени. Този метод се крие във факта, че полът на нероденото бебе може да се определи чрез корелация на кръвните групи и Rh фактора на бъдещите баща и майка. За това специалистите са разработили специална таблица.
Тази техника е много разпространена и най-важното безплатна. Същността му се състои във факта, че кръвта и на мъжете, и на жените се обновява на редовни интервали. За жените характерната честота на обновяване на кръвта е веднъж на всеки четири години, а при мъжете кръвта се обновява по-често - веднъж на всеки три години..

Спомняйки си всички сериозни кръвозагуби, е необходимо да се определи годината, в която бъдещите майка и баща са имали кръвоизлив. За тези, които са имали този процес по-рано, този пол ще доминира при формирането на половите характеристики на бебето. Така например, ако кръвта на майката се поднови по-късно, тогава най-вероятно ще се роди момиче, а ако на бащата, тогава момче.

Вижте още таблици за определяне на пола на детето тук.

Обобщавайки, струва си да се отбележи, че все още има много различни таблици и методи за определяне на пола на нероденото бебе. Но е необходимо всеки родител да помни, че полът не е основното нещо при детето, а неговото здраве..

В горното поле изберете възрастта на майката на детето, в долното поле изберете месеца на зачеването и щракнете върху бутона „разберете пола на детето“. По този начин можете да разберете пола на детето до датата на зачеването..

Мнозина вярват, че вероятността да имате момче или момиче е 50/50.

Съществуват обаче няколко теории, указващи значението на времето на зачеването при определяне на пола на детето: 1

Методът на Шетълс е разликата между сперматозоидите, носещи X и Y хромозомите, които раждат момичета или момчета. Според лекаря сперматозоидите, носещи Y хромозомата, са малки и бързи, но не живеят дълго. Сперматозоидите с Х хромозомата са големи и бавни, но живеят по-дълго. Следователно, ако една двойка иска момче, тогава половият акт трябва да настъпи в деня или на датата на овулация..

1. Методът на Шетълс е разликата между сперматозоидите, носещи X и Y хромозомите, които раждат момичета или момчета. Според лекаря сперматозоидите, носещи Y хромозомата, са малки и бързи, но не живеят дълго. Сперматозоидите с Х хромозомата са големи и бавни, но живеят по-дълго. Следователно, ако една двойка иска момче, тогава половият акт трябва да настъпи в деня или на датата на овулация..

2. Калкулаторите за зачеване се основават на продължителността на цикъла на изграждане и датата на овулация. Този метод обаче далеч не е научна обосновка и наподобява гадаене върху лайка. Жената въвежда датата на първия ден от менструацията си, средния брой дни от цикъла и калкулаторът дава датата в зависимост от желанието да зачене момче или момиче.

3. Китайската зачевателна диаграма е диаграма, която използва възрастта на жената при зачеването и месеца на зачеването. Много жени са потвърдили ефективността на този метод от първа ръка, но медицинската общност не е провела изследвания, за да тества това. В лявата част на диаграмата жената трябва да намери възрастта си и да я съобрази с месеца в горната част на графиката.

Този метод за предсказване на пола е представен под формата на две таблици, тъй като се вземат предвид данните на майката и бащата. Първата таблица съдържа месеците на раждане на родителите. Точките на пресичане са маркирани с цифри. Втората таблица показва месеците на зачеването и числата, получени при кръстосването на тези родители.

Първо трябва да изберете пресечната точка на месеците, в които родителите са родени. Заместете получената фигура в съответната колона на втората таблица и намерете пресечната точка с месеца на зачеването.

За разлика от китайския метод, японската таблица показва възможността за определен пол с голям брой плюсове. Точност на прогнозата 80%.

Мъжката сперма съдържа сперматозоиди X и Y. Те са отговорни за пола на бъдещия човек. В момента на зачеването женската клетка се слива с един от тези сперматозоиди. Ако се случи оплождане с Х хромозомата, тогава ще има момиче, ако Y е момче. Женската клетка е само от един тип - X. От това следва, че раждането на момче е напълно зависимо от мъжа. Ако в процеса на оплождане са участвали две или повече женски клетки, тогава ще има няколко плода.

Зачеването настъпва в деня на овулацията. Зачеването на момиче е по-вероятно, ако полов акт е бил няколко дни преди овулацията. Това може да се обясни с факта, че Y сперматозоидите ще умрат до момента на овулация. Ако полов акт е бил в деня на овулацията, сперматозоидите с Y-хромозома ще достигнат целта по-бързо от техните бавни „приятели“.

Полът на детето се влияе от храненето на родителите преди зачеването. Всички хранителни продукти са разделени в две групи - за зачеването на син и за зачеването на дъщеря. Ако бременността вече е започнала, спомняйки си какво е яла бъдещата майка преди зачеването, може да се предположи кой ще се роди. Ако няма бременност, тогава няколко месеца преди зачеването можете да промените диетата си за раждането на дете от желания пол.

За да привлечете женските сперматозоиди към яйцето, калций и магнезий трябва да бъдат включени в диетата. Основните продукти обаче са:

 • млечни продукти;
 • яйца;
 • голям брой сладкиши;
 • хляб и сладкиши, с малко сол и за предпочитане без мая;
 • сурови и варени зеленчуци (за предпочитане зелени);
 • ядки, тиквени семки, сусам;
 • плодове и плодове.

Солта в диетата трябва да присъства в минимално количество, тъй като не позволява калцият да се абсорбира напълно. В допълнение, той съдържа натрий, който отблъсква X хромозомите и привлича Y хромозомите..

За да привлечете мъжки сперматозоиди, диетата трябва да съдържа високо съдържание на натрий и калий. Предпочитание трябва да се дава на продукти като:

 1. месо (в големи количества);
 2. риба, включително осолена;
 3. пушени меса;
 4. фурми, сушени кайсии, сини сливи, стафиди;
 5. картофи, патладжани, домати, гъби;
 6. банани, праскови, пъпеши.


Определяне на пола по родителска кръвна група

Методът за изчисляване на пола чрез обновяване на кръвта също е доста разпространен. Ако вярвате на тази техника, тогава има определени цикли на обновяване на кръвта, които се появяват при мъжете след 3 години, а при жените - 4.


Обновяване на кръвта
Ако майката е на 28 години, тогава: 28: 4 = 7 - получаваме броя на обновяването на кръвта Изчислението за бащата на детето ще изглежда така: Ако бащата е на 30 години, тогава: 30: 3 = 10

Няма научни доказателства дали наистина е възможно да се определи полът на нероденото дете с помощта на известната китайска таблица. Легендата казва, че е намерен в гробницата на древен император и според легендата е съставен от мъдреци в съответствие с фазите на лунния календар.


Масата е намерена в гробницата на китайския император

Наистина ли беше така, или е просто красив мит, но таблицата се използва активно и според рецензиите на много майки данните в нея са напълно надеждни.

Най-надежден е методът за изчисляване на пола на детето по деня на цикъла. Както знаете, женската яйцеклетка винаги носи X хромозомата, но сперматозоидите са разделени на два типа X и Y. Първият от тях е отговорен за зачеването на момичетата, различават се с ниска скорост, но дълго съществуване (до 7 дни).

Други, Y-сперматозоиди, са отговорни за раждането на момчета и тяхната жизнена активност е много по-кратка от X-сперматозоидите, но мобилността е много по-висока.


Y-сперматозоидите са в състояние да заченат момче

По този начин, попадайки в маточната кухина, X-сперматозоидите могат да оцелеят до овулацията и да оплодят яйцеклетка. „Краткосрочните“ Y-сперматозоиди ще достигнат яйцеклетката по-бързо от тези, отговорни за раждането на момичета, но това може да се случи по време на овулация или малко преди.


Диаграма на базалната температура

Ако измервате базалната температура в рамките на един месец, тогава нейното повишаване може да показва началото на овулацията. Можете също да използвате специални тест ленти, които се показват в наши дни. При полов акт по време на овулация има голяма вероятност да имате момче.


Тест за овулация

Датата на последната менструация е много важна за определяне на термина, но се оказва, че тя може да помогне и за установяване на пола на бебето. Има метод за изчисление, базиран на изчисления, които изискват да знаете възрастта на жената и спецификата на вашия цикъл..

Дали този метод е надежден може да разберете на вашия собствен пример: към общия брой години по време на зачеването, добавете към тази цифра поредния номер на месеца, когато е била последната менструация (вероятно това е месецът на зачеването). След това добавете едно към получената фигура и погледнете числото. Ако е сдвоено, тогава очаквайте момиче, ако не, ще има момче.

Какво влияе върху пола на бебето

Именно сперматозоидите на бащата оказват голямо влияние върху пола на детето. Мъжките яйца (сперматозоиди) носят както X, така и Y хромозомите. До 5 седмици ембрионът остава бисексуален с признаци от двата пола.

Полезни публикации

Лунният календар на операциите за май 2020 г. благоприятни дни
Лунният календар на концепцията за 2020 г. по месеци

До какво сънува огън, огън в съня за жена?

Сперматозоидните хромозоми, съдържащи Y (бъдещи момчета), често умират от влиянието на отрицателни фактори:

Липса на секс при мъжете,

Прекомерна зависимост към мазни и пържени храни,

· Висока телесна температура.


Сперматозоидните хромозоми, съдържащи X (бъдещи момичета) са по-издръжливи. Те не се страхуват от рядък секс или пушене от някой от родителите.

ДО ЧЕТВЪРТА СЕДМИЦА НА БРЕМЕННОСТТА, ЕМБРОТО МОЖЕ ДА "ИЗБЕРЕ" ДА СЕ РОДИ МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ, АКО ОЧУСТЕ ВЛИЯНИЕТО ОТ СИЛНИ ОПИТИ НА МАЙКАТА, ФИЗИЧЕСКО УПРАЖНЕНИЕ ИЛИ БОЛЕСТ.

Още по темата Кои чакаме момче или момиче

Има и друга схема за идентифициране на пола на нероденото бебе, която е разработена в нумерологията. За да определите пола по тази схема, трябва да напишете фамилията на майката и моминското й име и името на бащата с фамилното име, след което да напишете месеца на зачеването на бебето с букви. Тогава буквите на имената и фамилиите на бъдещите родители, както и буквите на месеца, се корелират с цифрите според таблицата.

Можете също така да изчислите пола на бебето, като използвате две японски таблици. За да бъде резултатът най-надежден, се изискват знания само за три числа: - в кой месец е родена майката (първа цифра); - в кой месец е роден бащата (втора цифра); - самият месец на зачеването (трета цифра).

Първата таблица е необходима за определяне на числото от 1 до 12. Тя може да бъде определена чрез сравняване на месеците на раждане на двамата родители. Във втората таблица трябва да намерите фигурата (резултата от първата таблица) и да я сравните с месеца на зачеването. В този ред кръстоските ще показват шансовете за раждане на момче или момиче. Тази техника е най-подходяща за тези родители, които са на етап планиране на зачеването на бебето..

Вие сте бременна и искате да знаете пола на вашето бебе? С бебешкия калкулатор на пола можете да разберете дали е момче или момиче.

Калкулаторът за пол на бебето (момиче или момче) се основава на китайската диаграма за половете на бебето, която може да предскаже дали бебето ще бъде момче или момиче въз основа на възрастта на майката и датата на зачеването. Ето защо, ако използвате калкулатора на бебешкия пол, просто въведете тези две стойности в предложената форма (вашата възраст към момента на зачеването и месеца, в който е настъпило зачеването) и щракнете върху „Изчисли“.

Калкулаторът на бебешкия пол е просто модерен инструмент, който се основава на древния китайски календар за бременност. Това по никакъв начин не е заместител на това, което можете да получите с ултразвук или мнението на Вашия лекар. Ако искате 100% надежден резултат, посетете Вашия лекар.

Таблицата или китайският календар на бременността е древна ориенталска традиция, според която можете да определите пола на детето преди раждането му, просто като пресечете две стойности: лунната възраст на майката по време на зачеването и лунния месец, в който детето е заченато.

Какво по-вълнуващо от това да се чудите кой ще ви се роди - момче или момиче? Обикновено всички роднини и дори съседи са включени в играта „Предсказване на пола на нероденото бебе“.

През стотиците години на човешкото съществуване са се натрупали много признаци, чрез които можете да разберете дали ще имате момче или момиче. И въпреки че резултатът от тези „приказки на баба“ често е точно обратен, той все пак е много по-интересен от банален ултразвук. Събрали сме някои признаци за определяне на пола при бебе, както повече, така и по-малко научни и фолклорни. Вярвате или не, зависи от вас.

Причините, поради които родителите предпочитат да имат дете от определен пол, са различни. Когато планират да имат второ дете, родителите често се ръководят от практически съображения: ако първо е родено момче, то второто със сигурност трябва да е момиче или обратно. Но, разбира се, желанието на татко да има син най-често се продиктува от несъзнаваното желание на родителя да въплъти собствените си очаквания и стремежи в сина си, да продължи семейството, да му даде фамилното си име.

Вярно е, че има и такива бъдещи татковци, които мечтаят за момиче: те искат да се грижат за нея, да я защитават, искат да видят в нея продължението на любимите черти на жена си, те разчитат на факта, че в напреднала възраст дъщерята няма да остави баща си без надзор. Между другото, тези родители, които приемат пола на нероденото дете за даденост, са малцинство. Това означава, че темата на нашия разговор ще бъде интересна на много бъдещи татковци и майки също..

Според легендата такава маса е открита в гробницата на императора, а в Китай тя се използва от незапомнени времена. В 90% от случаите нейните данни съвпадат с резултата. Тя се основава на връзката между възрастта на майката и месеца на зачеването. Как да разбера от таблицата кой ще се роди? Просто. Горният му ред съответства на месеца на зачеването, а лявата колона е възрастта на майката. В пресечната точка на данните, съответно, пола на бъдещото бебе.

Резултатите от таблицата показват, че най-успешният месец за момче е юли. В този случай майката трябва да е на възраст 18,19,30, 42 години. По-добре е да заченете момиче през април, майката трябва да е на 21,22,29 години.

Важно! Преброяването на възрастта на майката се различава между китайците и европейците. Китайците смятат възрастта на всеки човек от момента на зачеването

Може би вече съм доста „кукувица“, но по някаква причина не искам розови комбинезони и костюми. И аз не искам розова количка. Все още не знам кой, но не и розов. Така че, мислейки, не съм единственият, надявам се. Защо имаме розово за момичета? Сега, ако количката не е розова, това означава момче)))))) Количката на дъщеря на сестра ми е люлякова, така че почти всички питаха: "Имате ли момче?" Или е напълно погрешно, например, ако дете-момиче има синя количка, а не розови неща... В крайна сметка, както ми каза един приятел - в...

Тестовете са подадени, синът ми спи и реших да се опитам да определя пола на бъдещото бебе. Първото нещо, което си спомних, беше древната китайска таблица за определяне на пола на детето. Абсолютно не вярвам в тези таблици и всякакви гадания, но любопитството надделя)) При първата бременност изчислих момче от тази таблица - роди се момче.

Въпросът е: вярвам ли сега, че имам момиче или мога да се променя отново? (Между другото, на моята приятелка през цялата бременност й казваха, че ще има момче, но се роди момиче)) А вие как сте? Имаше ли изненади по време на ултразвука или вече при раждането на бебето?

Някои звездни родители, или по-точно техните синове, много изненадват публиката с прическите си. Или отсъствието им: момчетата отиват с дълга коса - понякога точно до раменете, а понякога - почти с плитка до кръста. Например синът на Синди Крауфорд Пресли Уокър много често се бъркаше с момиче заради копринено руси къдрици..

Съпругът би искал повече момче, но и той ще се радва на момичето... Само за да няма разочарование от разочарованите очаквания

Важно ли беше за вас, вашето семейство, да знаете точно кого чакате - момче или момиче ?

1) На коя седмица започна третото раждане. 2) Различава ли се теглото при раждане на момчета и момичета? 3) Как започна раждането? Следобед? През нощта?

Тест за овулация

Дори ако конкретната дата на раждане е била написана на жената в обменната карта, тогава има много малка вероятност за раждането на бебето на този ден..


Не можете да сте сигурни в точната дата на бъдещото раждане.
Но все пак методът за изчисляване на пола по деня от седмицата, за който е планирано раждането, е доста разпространен. Ако вярвате на този невероятен метод, тогава ако датата на раждане е в деня на мъжа (понеделник, вторник, четвъртък), тогава детето определено ще бъде момче. А в женските дни уж се раждат само момичета.


Определяне на пола на детето по "женски" и "мъжки" дни

Да вярвате на такъв омагьосващ метод или не, е личен въпрос за всеки, но не бива да разчитате силно на резултата му. Отнасяйте се към такова изчисление като към вълнуващо забавление, а не като научен експеримент и тогава в случай на несъответствие между изчисленията и реалността, няма да се налага да бъдете много разстроени.

Специална таблица ще помогне да се разбере определянето на пола по този метод, в който са посочени месеците на раждане на бащата и в колоната, перпендикулярна на майката. Намерете желания месец във всяка от графиките и точката на тяхното пресичане ще посочи вероятността за пола на бебето, която може да бъде дешифрирана във втората таблица, като знаете месеца на зачеването на бебето.

Тест ленти, които определят пола на детето или както ги наричат ​​още тестове за пол, дойдоха при нас от САЩ. Именно там са измислени и през последното десетилетие все по-често могат да се видят на рафтовете на местните аптеки..

Специфичността на теста не се различава много от теста за бременност, само че сега той не показва факта на бременността, а определен пол на детето в утробата, започвайки от 8 седмици.


Предполага се, че тестът за пол може да установи пола на бебето в утробата

Има голям брой имена и видове такива тестове, които се различават по цена и яркост на опаковката, но същността остава същата. Като закупите такава лента и я задържите в урина за минута, можете да видите розово или синьо тире, което говори за определено поле на трохата.

Освен това жените на различни етапи на бременността, след като са направили подобни тестове, са определили напълно различни резултати една от друга. Мнението на лекарите по отношение на половите тестове е недвусмислено - те са неефективни като детерминант на пола и показват верния резултат само в 50%, което може да се приеме без теста, тъй като няма толкова много възможности - 50 до 50.

Според легендата китайската таблица за планиране на пола на детето по възраст на майката е била открита в древни погребения. Според някои източници той е съставен в съответствие с лунния календар. В първите му версии в инструкциите има инструкция да се вземе предвид лунната възраст на майката, която е трудно да се изчисли.

Народни поличби6

Сега мнозина, по съвет на майки и баби, ги използват просто за забавление. Най-популярните са:

 1. коремът е остър и стърчи напред - ще има момче, кръгло и изпъкнало отстрани - момиче;
 2. бременната жена спи, обръщайки глава на юг - към момичето, на север - към момчето;
 3. повишен апетит на майка - за нейния син;
 4. старчески петна по корема на бременна жена - на момиче, косми - на момче;
 5. мама предпочита кисели и солени ястия - ще има син, сладка - дъщеря;
 6. жените, които носят момчета, стават по-хубави, момичетата - обратно;
 7. замръзване на краката - на момчето;
 8. светла ареола на зърната - на сина, тъмна - на дъщерята;
 9. колкото по-силна е токсикозата, толкова по-голяма е вероятността да се роди момче;
 10. сухи длани на мама - ще има син, мека - дъщеря;
 11. коремът стърчи вдясно - момче, вдясно - момиче.

Има много начини да задоволите любопитството на родителите дали ще има момче или момиче - както виждате много. В какво да вярвате и в какво не - всеки решава сам. Медицинските методи изглеждат най-надеждни. Ако се интересувате да знаете преди, можете да проверите всички предложени методи. Какъв пол посочват повечето от тях, най-вероятно ще бъде бебето.

Има много признаци за бременни жени, които ви позволяват да "разберете" кой ще се роди - момче или момиче. Разбира се, не можете да разчитате на тези твърдения като на източник на истина, но, разбира се, можете да се забавлявате по този начин. Един от популярните народни методи за предсказване на пола на детето е диетата..

Смята се, че за да заченете момче, е необходимо да седнете на нискокалорична диета, богата на калий и калций. По този начин бъдещата майка трябва да включва сирене, боб, банани и сини сливи в диетата. Жените, които искат да забременеят с момиче, трябва да се фокусират върху сладки и калорични храни, ядене на мед, шоколад, яйца, млечни продукти, патладжани, ядки.

Едно от популярните вярвания казва, че младите 18-годишни майки често раждат синове. На 20-21 години жената има повече шансове да зачене дъщеря и след тази възраст шансовете стават равни. До края на репродуктивния период жената отново започва да ражда синове

Най-известният знак е твърдението, че „момичетата вземат майчината красота“, тоест токсикозата е по-характерна за жените, носещи момиче.

Всъщност няма значение какъв пол се появява бебето. Здравето му е много по-важно, така че не трябва да се ограничавате в храненето и да следвате съмнителни признаци, да се фокусирате върху здравословния начин на живот и да поддържате позитивно настроение

 • 1. Nekrasova ES et al.Изпълнение на алгоритъм за комбиниран скрининг на фетална хромозомна патология през първия триместър на бременността. Трудов стаж от 4 години // Вестник по акушерство и женски болести. - 2007. - Т. 56. - Не. 1. - С. 28-34.
 • 2. Abukhamad A. Фетален ултразвук // Акушерство: Наръчник на Калифорнийския университет - 1997 // Ch. - Т. 25. - С. 478-495.
 • 3. Шамрина Е. В. Всичко в точното време - 2 // Санкт Петербург: Издателство ”Вес. - 1999. С 58-63
 • 4. Маркелова А.Н. и др. Неинвазивна пренатална диагностика на фетален секс от кръвта на бременна жена в акушерството // Новини на висшите учебни заведения. Поволжието. Медицински науки. - 2014. - Не. 2 S. 30
 • 5. Афонкин С. Ю. Хромозоми и пол // Биология. Приложение към вестник „Първо. - 2002. - Не. 3-8. От 21
 • 6. Бердникова О. В. Бременност седмица по седмица. - Ripol Classic, 2012, с. 7-11
 • 7. Сидорова О.А., Ясницкий Л.Н. Интелектуална система за прогнозиране на пола на нероденото дете. - 2009. S. 43

Маса Wangi

Таблицата на Ванга ще помогне да се определи кой ще се роди на двойка. Той е съставен от един от учениците на известния гадател. За да се определи пола на бебето, трябва да се сравнят възрастта на жената и времето на зачеването. В таблицата, в пресечната точка на тези данни, можете да видите прогнозния пол на детето. Проблеми, които възникват при използването на таблицата на Wangi:

 • невъзможността за точно определяне на датата на зачеването (овулация на границата на месеците);
 • рожденият ден на бъдещата майка в началото или в края на годината, което повдига въпроса: да се брои до пълна възраст или не.

Таблицата ви позволява да планирате раждането на деца от желания пол за жени на възраст 18-45 години. Ако данните за изчисления не са избрани точно, това ще покаже грешен отговор. Като цяло достоверността на такъв календар е 50%. Жените, които решат да му се доверят, могат да се опитат да предскажат кой ще им се роди..

Например, 26-годишна жена, която желае да има момче, трябва да планира да зачене през януари, март, юни и август. Ако бременността настъпи през други месеци, по-вероятно е да се роди момиче..

Бележка за мама

Вкъщи можете също да опитате да поръчате пола на нероденото бебе. За това се правят изчисления според данните за овулацията. Известно е, че освобождаването на яйцеклетка в матката за оплождане със сперма отнема около ден. През този период е необходимо да се зачене дете, но първо е необходимо да се установи този период.

Половият акт в деня на овулацията най-често води до зачеване на момче. Ако сперматозоидите влязат в матката преди този период, тогава ще има момиче. В крайна сметка сперматозоидите с Х хромозомата са по-упорити и „чакат“ яйцеклетката. За да определи деня на овулацията, едно момиче трябва да знае продължителността на цикъла си..

Можете да използвате специални тест ленти и да измервате базалната температура (ако настъпи овулация, този индикатор рязко спада). Освен това можете да използвате таблица, където полът на детето се изчислява според възрастта на майката..

Растеж на косата

Често бъдещите майки се оплакват от промяната в линията на косата. Някои внезапно развиват антени, докато други започват да растат косми по корема или краката. За мнозина светлите златисти косми по гърба или гърдите потъмняват и стават по-плътни. Като правило това явление се счита за повече или по-малко вярна поличба на бъдещото момче..

Причината за увеличения растеж на косата не е противоречива сред учените. Свързва се с повишаване нивото на мъжките полови хормони в организма на бременна жена. Въпреки това, колкото и логично да се приема, че нивото на мъжките хормони се увеличава поради мъжкия плод, това не винаги е вярно. Очевидно причината се крие в промяна в хормоналния баланс на самата жена и не е свързана с пола на нероденото дете..

Лунен календар

Както знаете, Луната влияе силно върху живота на всички живи същества, включително пола на нероденото дете. Астролозите вярват, че полът може да се определи от знаците на зодиака. Има шест женски и еднакъв брой мъжки зодии. За да определите пола на бебето, трябва да погледнете лунния календар и да разберете лунната фаза. Ако Луната е в Овен, Близнаци, Везни или Лъв, Водолей или Стрелец, тогава ще има момче. Останалите зодии показват раждането на момиче.

Освен това лунният календар препоръчва най-благоприятните дни за зачеване - това са 24, 17, 7, 3 и 2 лунни дни. Но при изчисляването си струва особено да се вземат предвид несъответствията в дните, когато е имало полов акт и когато е настъпило зачеване. Тези дати могат да варират леко.

Откъде започва разликата

Те са различни от самото начало и се развиват по различни начини. Момчетата обикновено са по-големи от момичетата по рождение, с по-голяма глава и по-голямо тегло. Момчетата започват да ходят около 2-3 месеца по-късно, 4-6 месеца по-късно започват да говорят. Но всичко това е видимо за родителите и с просто око..

Два полезни съвета Когато една майка учи момче, нейният собствен детски опит е от малка полза. Неправилно и безполезно е да се сравнявате с него в детството, да се давате малко за пример на сина си. Когато се карате на момчето, заявете кратко и точно от какво сте недоволни. Не може да издържи дълго на емоционален стрес..

Но невропсихолозите от Санкт Петербург, регистрирайки биотоците в мозъка на новородените деца, установиха, че мозъкът на момчетата и момичетата от самото начало работи по различен начин, така че след анализ на взаимодействието на електрическите потенциали в различни области на мозъчната кора е възможно да се каже с голяма вероятност какъв пол е това бебе..

До 8-годишна възраст остротата на слуха на момчетата е средно по-висока от тази на момичетата, но момичетата са по-чувствителни към шума. Момичетата имат по-висока чувствителност на кожата, те са по-раздразнени от телесен дискомфорт и са по-отзивчиви на допир, поглаждане.

Игрите за момичета често разчитат на близко виждане: момичетата излагат богатството си - кукли, парцали, мъниста, копчета и играят в ограничено пространство, малък ъгъл е достатъчен за тях. Игрите на момчетата често разчитат на далечно виждане: момчетата тичат един след друг, хвърлят предмети и стрелят по мишена, използвайки цялото пространство около тях.

Момчетата обикновено се нуждаят от повече пространство за пълноценно умствено развитие, отколкото момичетата..

Ако хоризонталната равнина не е достатъчна за палавите, те овладяват вертикалната: катерят се по шкафове, тичат по облегалките на мека мебел, висят на касите на вратите... Не ги карайте - това е напълно нормално.

Вярваш или не

В човешката практика се е натрупало много и ще бъдат приети суеверия относно пола на очакваното дете. На кой от тях си струва да повярваме и струва ли си изобщо да повярваме? Ето какво казват за това майките, които имат няколко деца: „Струва ми се, че няма подобни бременности, както няма еднакви деца. Имам и момче, и момиче.

И все пак неволно продължаваме да „пробваме“ всеки нов знак върху себе си. Е - опитите не са мъчения, особено ако носят удоволствие. Основното нещо е да се отнасяте към всички суеверия с хумор, не се спирайте на получения резултат - и не забравяйте, че скоро ще имате възможност да го проверите.

Японска таблица на зачеването на дете по възраст на майка и баща

Възрастта и датата на зачеването на майката могат да помогнат за определяне на пола на бебето. Специално проектирана плоча ще помогне за това. В една от колоните му е разположена възрастта на бъдещата майка, традиционно под формата на арабски числа, в другата - месецът на зачеването, обозначен с римска цифра.


Определяне на пола на детето според възрастта на майката

В решетката на таблицата буквите „M“ и „D“ са произволно разположени, от което е лесно да се отгатне, че говорим за определен пол на детето. В пресечната точка на двете графики на възрастта на жената и месеца на зачеването се открива очаквания пол. Например, ако майката е на 23 години и детето е заченато през октомври, тогава има голяма вероятност за раждане на момче.

Трудно е да се посочи най-добрият календар за зачеване според възрастта на майката. И двата метода не дават гарантиран резултат. Можете само да подчертаете предимствата и недостатъците на таблиците.

Изучаване на сърдечния ритъм на бебето

Родителите се опитват да изчислят пола на детето веднага след добрите новини, като използват различни методи. Много хора се опитват да определят пола на детето по пулса. Може ли да се направи?


Определяне на ритъма на сърдечния ритъм на трохите

Важно е да се вземат предвид особеностите на сърдечния ритъм, присъщи на бебетата от женски и мъжки пол:

 1. Необходимо е да се вземе предвид сърдечната честота, при момчетата тя е приблизително равна на 120-140 удара в минута. Сърцето на момичето бие по-бързо, този параметър може да достигне до 160 контракции. Някои гинеколози са сигурни, че този метод може да се използва само до средата на бременността. Други доказват, че той дава надежден резултат по всяко време.
 2. Струва си да се обърне внимание на ритъма на сърцето. При мъжкото бебе сърцето бие по-равномерно, по-ритмично. Момичетата са по-склонни да имат неравномерен сърдечен ритъм, сърцето им бие по-тихо.
 3. Към народните наблюдения може да се приеме твърдението, че ако сърцето се слуша от дясната страна на корема, трябва да изчакате раждането на момиче и обратно.
 4. Сърдечният ритъм на момчето се синхронизира със сърдечния ритъм на майката. В случаите на бременност с момиче такава връзка не е открита..

Невъзможно е да се гарантира за надеждността на този метод, за някои двойки това беше потвърдено, за някои не.

Калкулатор за определяне на пола на дете по дата на зачеване

Този метод ще изисква датите на последната менструация и зачеването. Данните се въвеждат в калкулатора и резултатът е готов. Трудността се крие във факта, че не всяка бъдеща майка знае кога е настъпило зачеването. Тъй като тази дата не се счита за ден на полов акт, а за ден на овулация. Въз основа на деня на овулацията, както вече беше споменато по-горе, и е възможно с огромна степен на вероятност (но със сигурност не 100%) да се определи пола на желаното дете.

Този метод е много по-опростен. В таблицата, на пресечната точка на данните за майката и бащата, можете да видите кой ще се роди - момче или момиче. По същия начин се извършва прогнозиране за Rh фактора на родителите. По кръвна група резултатът, като правило, се получава по-точно, отколкото от Rh фактора.

Определяне на пола на детето по кръвната група на родителите
При всички хора кръвта редовно се „пречиства“. При жените това се случва на всеки три години, при мъжете на всеки четири години. Който има повече „прясна“ кръв, ще има бебе от този пол. Ако един от родителите е имал кръвозагуба (операция, преливане), тогава броенето трябва да започне от тази дата. В противен случай резултатът може да е невярен. Можете да направите изчислението сами. Възрастта на мама се дели на три, на бащата - на четири. Който има по-голям баланс, ще има дете от този пол.

Този прост метод е разработен още през 14 век сл. Хр. Необходимо е само да се знае възрастта на майката и месеца на зачеването. На пресечната точка на тези данни в специална таблица можете да видите кой ще се роди. Особеността е, че китайците отчитат възрастта си от момента на зачеването. Тоест към датата на раждане се добавят 9 месеца. Следователно, когато използвате този календар, ще бъде правилно да направите същото - добавете девет месеца към възрастта на майката.

Съвременната медицина разполага с достатъчен арсенал за определяне на пола на детето

Има няколко медицински метода. Най-често срещаният е ултразвукът. Съвременните ултразвукови апарати могат да определят пола от 12 седмици. Най-правилният резултат обаче ще бъде след 20 седмици от бременността. Трудността възниква, ако бебето не показва гениталиите си, обръщайки гръб към сензора или ги покривайки с дръжки.

В съвременни условия се провежда тест за пол. Реактивът в него се комбинира с урината на майката. Ако контролната лента стане оранжева, тогава ще се роди момиче, ако е зелено - момче. Този тест се извършва от осмата седмица. Вероятността за правилен резултат е 90%.

Понякога появата на дете от определен пол е нежелана поради генетични заболявания в семейството от мъжка или женска страна. В този случай се извършва хорионна биопсия на 7-10 седмици, през която се вкарва специална игла в матката през корема на майката. Вероятността за правилен резултат е 100%. Само от любопитство не си струва, тъй като понякога води до аборт.

Друг популярен, но скъп метод е кръвен тест. Той определя нивото на феталната ДНК. Можете да го вземете от 7-ма седмица. Но е по-добре да го извършите на по-късна дата - резултатът ще бъде по-точен. Кръв се взема от вена. Не е необходимо да го приемате на гладно. Ако резултатът от анализа покаже наличието на Y хромозома, тогава ще се роди момче, ако не, момиче.

Защо е необходимо?

Във всяко семейство те винаги очакват появата на първото си дете. Когато бъдещите родители за първи път чакат ново попълнение в семейството, на въпрос кого биха искали: момче или момиче, мнозинството отговаря, че няма значение, основното е да се родиш здрав. Но когато в семейството се очакват второто и следващите деца, родителите вече не са толкова категорични..

Обикновено винаги искате да имате деца от различен пол, разбира се, има само няколко, които наистина не се интересуват кои имат - момче или момиче, но това е рядко. Много родители искат да планират пола на бъдещото бебе по всички начини, които са им достъпни..

Още в древността нашите предци са създавали календари, с помощта на които е било възможно да се определи пола на дете още преди раждането. В днешно време родителите прибягват до такава процедура, за да разберат пола на бебето преди раждането, като ултразвуково сканиране. Но не всеки има късмет, случва се бебето да лежи толкова в утробата, че е невъзможно да се разбере кой ще бъде момче или момиче. Или родителите искат да предскажат пола на бъдещото си бебе преди зачеването. Понякога планирането на пола се обуславя от страхове от наследяване на сериозно заболяване. Известно е, че някои аномалии се наследяват само от момчета или момичета.

Какво да правя? Припомнете си народните знаци или прибягнете до онези много древни календари, с помощта на които можете не само да се опитате да определите пола на любимото си дете, но и да го планирате преди бременността. Помислете за тези календари. А също така помислете колко надеждна е японската или китайската таблица на раждане на деца от определен пол, дали трябва да им се вярва безразсъдно.