Бъдещите майки имат много нужди поради тяхното специално положение. Лекарите препоръчват носенето на пренатална скоба, която да поддържа корема и да гарантира здравословна бременност. Как да го изберете правилно и кои са основните му предимства - прочетете по-нататък в статията.

Основните функции на превръзката за майчинство

Специален колан помага за намаляване на въздействието върху гръбначния стълб, облекчава умората и кара жената да се чувства по-лека.

Добре подбраната пренатална превръзка за бременни жени предотвратява появата на стрии по кожата и запазва красотата на тялото през периода на бременността. Той перфектно поддържа мускулите и ги предпазва от отпускане.

Показания

Въпреки факта, че пренаталната превръзка по време на бременност може да облекчи състоянието на жената, не се препоръчва за всички, без изключение. Само лекар предписва това устройство. Най-честите показания, за които трябва да носите превръзка, включват следното:

 1. Когато жената води твърде активен начин на живот по време на бременност, тогава адаптацията в тази ситуация ще й служи като истинско спасение. Помощта му е особено забележима, ако бъдещата майка прекарва целия ден на крака. В този случай превръзката ще намали натоварването на гръбначния стълб..
 2. При чести болки в гърба, особено при остеохондроза, когато е трудно да се седи с прав гръб. Такива здравословни проблеми съществуват още преди бременността и тогава ситуацията се влошава.
 3. При разширени вени на краката превръзката ще помогне за намаляване на стреса върху тях по време на бременност. Това е особено важно през последните месеци на раждане на бебе. Помага на колана и при чести болки в краката.

Пренаталната поддръжка за бременни жени е чудесно устройство, което поддържа корема на жената, а също така намалява болката в гърба, краката и облекчава стреса на гръбначния стълб.

Къде да си купя превръзка

В момента предродилни брекети могат да бъдат закупени в аптеката, в магазина, който продава продукти за бъдещи майки, и чрез онлайн магазина. Най-добре е да правите това на доказани места..

Най-удобният начин е да закупите устройството в аптеката, защото фармацевтът ще ви помогне да изберете подходящия модел за жената. Специалистът ще отговори на всички въпроси относно правилното носене на превръзката. Това ще осигури комфортна среда за жената и нероденото дете..

Ако погледнете на ситуацията по различен начин, тогава няма да можете напълно да изпробвате превръзката и да се уверите, че тя се вписва идеално в аптеката. В случай на грешка с размера, такъв продукт не може да бъде заменен и върнат..

Когато се опитва, жената трябва да се съсредоточи върху собствените си чувства, превръзката не трябва да стиска плътно стомаха и да причинява дискомфорт.

Когато купувате превръзка преди и след раждането през онлайн магазина, може да получите продукт с лошо качество или грешен размер. Ето защо последната опция при избора на устройство е особено рискована..

Правила за подбор

Акушер-гинекологът ще ви помогне и ще измери бедрата и корема. Можете да изберете следния размер: S (42-44), M (44-46), L (46-48).

Как да си взема правилно пренатална превръзка? Има следните съвети:

 1. Материалът, от който е ушита превръзката, трябва да е естествен. Платът трябва да диша, за да може кожата да диша.
 2. За повечето модели на продукта фиксирането се извършва с помощта на велкро. Следователно качеството им също е важно. Велкро трябва да се придържа добре, но не и да разтрива кожата.
 3. Уверете се, че продуктът не пречи на движението. Жената трябва да може да седи свободно, да ходи и да се изкачва по стълби. Ето защо, когато се опитвате, трябва да ходите и да оценявате чувствата си..
 4. Ако една жена наднормено тегло по време на бременност, тя трябва да избере превръзка с 1 размер по-голяма.
 5. Не трябва да се спирате на един модел, най-добре е да опитате няколко и да оцените чувствата си в тях.

След закупуването на превръзката, гинекологът ще обясни на жената как да постави продукта правилно и ще потвърди правилния размер.

Видове превръзки

Можете да отговорите кое устройство е най-подходящо за жена след консултация със специалист, който ще проведе преглед и ще даде правилния съвет.

Видовете устройства включват:

 • Бинт гащи. Продукти от този вид наскоро се продават. Устройството представлява слип с еластична вложка, която се намира под корема. Положителните свойства на превръзката включват ниска цена и лекота на износване. Отрицателни аспекти: продуктът може да се носи само в легнало положение, трябва да се измива ежедневно и не е подходящ за бременни жени, които са склонни към наддаване на тегло (евентуално притискане на корема).
 • Универсална превръзка за бременни жени. Предимствата на продукта включват факта, че той може да се носи както при носене на дете, така и след раждането му. Тази превръзка е удобна, тъй като може да се използва от жени, които бързо напълняват, предотвратява появата на стрии и отпусната кожа след раждането..
 • Бандажен корсет за бременни жени. Такъв продукт е класифициран като реликва от миналото, защото производителите са готови да предложат на жените по-модерни и удобни модели..

Коя превръзка да избере, жената трябва да реши сама или с помощта на лекуващия си лекар. Основното условие е липсата на дискомфорт по време на работата му..

Популярни марки, произвеждащи превръзки

Съвременният пазар е в състояние да предложи на жените много видове устройства по време на бременност. Според прегледите, пренаталните превръзки на тези марки са особено популярни сред бъдещите майки:

 1. Превръзка за майчинство на Orlett. Има висока цена, практичен е и лесен за използване. Материята, от която е направен продуктът, е дишаща и издръжлива. Благодарение на допълнителните компресионни ленти, той може лесно да бъде настроен до желания размер и да намали натоварването на гръбначния стълб.
 2. Пренатална превръзка "Fest". Производителят произвежда много модели, които улесняват жената при избора на най-подходящия продукт. Предимството на превръзката е способността да се лекуват съществуващите патологии и да се предотврати развитието на нови. Те включват намаляване на нарушенията на кръвообращението в бъбречния паренхим, предотвратяване на аборти и предотвратяване на пролапс на гениталиите в следродилния период.
 3. Превръзка за майчинство Nuova vita. Предлагат се много модели от производителя. Жената може да избере превръзка както под формата на бикини, така и под формата на колан. Продуктът ще бъде удобен за носене, материята на продукта е микрофибър.
 4. Превръзка за бременни жени "Екотен". Той има много положителни качества, включително допълнителна вратовръзка, която държи стомаха и пластмасови "ребра". Продуктът ще предотврати увисването на кожата, отслабването на коремната стена и ще облекчи лумбалния гръбнак.

Има много марки и модели превръзки, основното преди да го купите е да определите точния размер на продукта. Най-добре е да го купувате в специализирани магазини или аптеки..

Как да използвате продуктите правилно

Как да носите пренатална превръзка? За да направи това правилно, жената може да потърси помощ от лекуващия си лекар. Той ще обясни, че опорните устройства трябва да се носят в хоризонтално положение с леко повдигнати бедрата..

Коланът или ластикът трябва да са разположени пред корема, като леко покриват срамната област. Това се прави, за да може жената да закопчава или откопчава устройството без чужда помощ. По време на носенето превръзката не трябва да причинява дискомфорт или болка..

Как да носите правилно пренатална скоба? Ако жената все още работи, на всеки 3 часа тя трябва да намери време и да го разкопча. Паузата трябва да бъде половин час. В противен случай продължителното носене на продукта в поддържащо състояние може да доведе до неприятни ситуации. Например, причинете нарушение на двигателната активност на детето, нарушение на кръвообращението на вътрешните органи или заболявания на гръбначния стълб.

Положителни страни

По време на бременност, пренатална превръзка осигурява следната помощ на жена:

 • намалява чувството на умора в областта на глезена;
 • улеснява гестационния процес, особено при многоплодна бременност;
 • намалява болката и дискомфорта в долната част на гърба, намалява натиска върху гръбначния стълб и тазовите органи;
 • предотвратява появата на стрии;
 • не позволява пролапс на плода (до 38-та седмица) и намалява риска от преждевременно раждане;
 • поддържа корема, когато коремните мускули са отслабени;
 • допринася за правилното позициониране на детето вътре в матката;
 • има лесна употреба.

Благодарение на специалните дишащи тъкани, от които е направена превръзката, жената няма да изпитва дискомфорт дори в горещия сезон.

Противопоказания

Въпреки предимствата на носенето на превръзка, има някои ограничения. Специалист може да предупреди жената за основните противопоказания на продукта:

 1. Грешно местоположение на нероденото дете.
 2. Когато една жена е претърпяла коремна операция по време на бременност.
 3. С заболяване на храносмилателния тракт.
 4. Алергична реакция към синтетични тъкани.
 5. Проблеми с бъбреците и прекомерно подуване.

Жената трябва да вземе предвид съществуващите противопоказания, преди да носи пренатална превръзка. Преди това трябва да получите съвет от експерт.

Следродова превръзка

След раждането продуктът осигурява правилна циркулация на кръвта в тазовите органи. След възстановяването му фигурата на жената се нормализира по-бързо. Скобата след раждането поддържа мускулите на гърба, които се нуждаят от нея след раждането. Също така носенето му допринася за бързото свиване на матката..

Превръзката може да се носи в рамките на няколко часа след раждането. Поставете го върху тялото, докато лежите.

Има следните противопоказания за носенето на такова устройство:

 • специални шевове след цезарово сечение;
 • заболявания на храносмилателния тракт;
 • заболяване на бъбреците;
 • алергични реакции.

Възможността за използване на превръзка след раждането трябва да бъде обсъдена с Вашия лекар, за да се избегнат различни усложнения.

Правилна грижа за продукта

Въпреки че превръзката се носи върху бельото, тя трябва да се пере често. Гащичките се перат ежедневно. Освен това прането се извършва на ръка в хладка вода с използване на деликатни препарати, което ще запази еластичността на превръзката.

Поради честите измивания се препоръчва да закупите не един, а 2-3 продукта. Превръзката се изсушава разгъната върху кърпа.

Отзиви

Според прегледите на бъдещите майки, пренаталната превръзка е незаменимо нещо за бременни жени, които водят активен начин на живот. Продуктът осигурява фиксиране на гърба, като по този начин намалява натоварването на гръбначния стълб. Не всеки обаче може да носи превръзка, така че първоначално е необходимо използването му да се съгласува със специалист.

Пренатална скоба за бременни жени е полезно устройство. Необходимо е да го изберете правилно, като се вземат предвид всички нюанси, в противен случай ще има малка полза от него.

Кога е необходима превръзка по време на бременност?

Носенето на превръзка по време на бременност може да бъде много полезно не само за жената, но и за нейното бебе. Сред лекарите обаче няма единство по въпроса дали си струва да се прибегне до помощта му..

За да вземете решение, трябва да слушате различни гледни точки. И ако все пак искате да носите превръзка, тогава веднага ще имате много въпроси: какви са те, как да ги носите, защо изобщо са необходими и други. Нека се опитаме да го разберем.

Видове превръзки

Превръзките принадлежат към категорията на бельото, което в зависимост от целта се носи по време на бременност или след раждане, тоест се разграничават пренатални и постнатални превръзки. Съществуват и универсални модели, които са подходящи за носене и през двата периода..

Освен това превръзката може да бъде с различни форми:

 • Бинт-гащи с еластична поддържаща вложка отпред над корема: облича се като бикини, но е неудобно, защото ежедневното носене е невъзможно или трудно, тъй като такава превръзка трябва да се измива всеки ден.
 • Коланът с превръзка се носи върху бельото. Той е под формата на еластична лента, която поддържа корема и предотвратява появата на стрии. Много удобен за използване, специални клапани отстрани ви позволяват да регулирате размера и плътността на напасването.
 • Бондажният корсет се смята за реликва от миналото - много непрактично.
 • Комбинираната превръзка се използва както преди, така и след раждането. Изработен е и под формата на колан - изработен от гумиран плат, който се разтяга. Такава превръзка с велкро се закрепва: по време на бременност широката част укрепва гърба, а тясната поддържа корема. След раждането коланът се закопчава обратно - с тясна част назад, а широка по това време стяга стомаха.

Кой се нуждае от превръзка и кога?

Веднага след като коремът започне да расте бързо, е време да помислите за носене на превръзка. Това обикновено се случва от четвъртия месец - на 20-24 седмици. Но в някои случаи носенето на превръзка е препоръчително малко по-рано или обратно - по-късно. Това важи особено за жените, които водят активен начин на живот и са на крака няколко часа подред. Скобата ще ви помогне да намалите болката, причинена от натиска на плода върху опашната кост и тазовите кости, както и да облекчите стреса върху гръбначния стълб.

Ако коремните мускули са отслабени, не можете да направите без превръзка. Той ще подкрепи детето, като изпълнява функциите на силни коремни мускули. Отслабването на коремната кухина е по-често при многократни или многоплодни бременности. Освен това е необходима превръзка, ако се появят стрии или има предразположение към това..

Също така носенето на превръзка е показано за остеохондроза, разширени вени, с някои видове акушерски патологии и със заплаха от преждевременно раждане.

Как да носите правилно превръзка за майчинство и дали трябва да се прави?

Как да носите превръзка за майчинство на по-късна дата

Какво представлява превръзката и защо е необходима

Бандажът е специално медицинско бельо, което поддържа мускулите на перинеума и корема, ви позволява правилно да разпределите натоварването между връзките и костите. Използването на превръзка е необходимо за облекчаване на болката в перинеума и намаляване на налягането на нарастващия корем.

Трябва да носите превръзка според указанията на Вашия лекар. Ако възникнат неудобни усещания, трябва да се консултирате със специалист как да ги премахнете. Това може да изисква цял набор от мерки, които ще подобрят благосъстоянието на бъдещата майка..

Видове превръзки във форма:

 1. Гащи от еластична материя. Те имат допълнителна поддържаща вложка под корема. Предимства - Поддържа мускулите на корема, сакрума и перинеума. Недостатъци - облечете голото тяло вместо бельо;
 2. Колан. Пасва на бельо. Можете да го направите сами от еластична превръзка. Ефективно поддържа мускулите на корема и долната част на гърба. Предимства - предотвратява появата на стрии, хигиеничен е. Най-често срещаният тип превръзка;
 3. Корсет. Ефективен при болки в гърба, използван в ранните етапи за подпомагане на кръста. В по-късните етапи е неудобно и може да навреди със силно уголемен корем, поради което значително отстъпва по популярност на други видове;
 4. Комбиниран. Това е един вид колан от две части - широк и тесен, така че може да се носи преди и след раждането. По време на бременност се носи с тясната страна напред, за да облекчи стреса от гърба и да поддържа корема. След раждането се носи с широка страна напред, така че коремните мускули да се нормализират по-бързо..

Можете да изберете правилния тип превръзка в консултация с Вашия лекар. Най-удобен е колан или комбинирана превръзка. Те са хигиенични, могат лесно да бъдат приспособени към всякаква форма с велкро и могат да бъдат използвани повторно при следващата бременност.

Антенатална превръзка е необходима за жени, които очакват няколко бебета или голям плод с патологии на коремните мускули. Хроничните патологии на кръвоносните съдове и лигаментния апарат, които могат да се влошат по време на бременност (разширени вени, остеохондроза, междупрешленна херния) също изискват носенето на превръзка.

Най-удобният тип е универсален

Как да изберем и да носим превръзка

Въпросът за превръзката трябва да бъде зададен на лекаря незабавно, когато жената е регистрирана за бременност, особено ако не е решила да стане майка за първи път. Препоръките за носенето му се различават в зависимост от историята и как се чувства майката..

За здрави жени се препоръчва поддържащ колан, който се носи от 20-та седмица до раждането. Режим на носене - 3 часа, след това 30-40 минути почивка. Свалят го през нощта, за да може стомахът да си почине. С правилно подбран бинт, жената ще се чувства комфортно във всяка позиция - седнала, изправена, легнала и в движение.

Ранното носене на превръзка се изисква за:

 • многоплодна бременност;
 • многократна бременност, особено ако е имало усложнения при предишни бременности;
 • заболявания на лумбалния гръбнак;
 • заплахата от преждевременно прекъсване на бременността;
 • разширени вени на краката;
 • слаби коремни мускули;
 • патологии на шийката на матката.

В тези ситуации лекарят може да препоръча непрекъснато носене на превръзката, но тогава му се налагат по-високи изисквания - тя в идеалния случай трябва да пасва на жената, което й позволява да се чувства комфортно във всяка позиция.

При слабост на ингвиналните мускули, недоразвитие на шийката на матката, превръзка-панталон ще бъде удобен вариант. Той се справя добре с точно такива проблеми, тъй като е специално създаден за тяхното решаване. Основният проблем е, че превръзката се носи вместо бельо, а отделянето постоянно попада върху нея. За хигиенни цели такава превръзка трябва да се пера ежедневно или да има няколко такива, за да се сменя ежедневно, както всяко спално бельо.

Ако се чувствате добре, превръзката може да се носи през втория триместър. Същото важи и за добре тренираните атлетични жени, чието тяло се справя добре със стреса и не се нуждаят от допълнителна подкрепа..

Продължителността на носенето на превръзката се определя от показанията. Понякога изобщо не можете да го носите, ако бременността е лека и без усложнения..

Когато не можете да носите превръзка

След 24 седмици можем да говорим за крайното положение на плода в матката. До този момент бебето се движи активно и позицията му непрекъснато се променя, но по това време то е „решено“ и лежи в повече или по-малко стабилна позиция. Ако е неправилно, тогава превръзката не може да се носи - това ще попречи на детето да се движи.

Правилното положение е презентацията на главата - когато короната на бебето е насочена към шийката на матката. Именно в това положение рискът от нараняване е най-малък. Представянето на седалището, когато плодът е с главата надолу, се счита за по-малко правилно и по-податливо на нараняване. Коригира се с помощта на специална гимнастика, която кара бебето да се преобръща. В този случай превръзката само пречи, но при силни болки в гърба или риск от преждевременно раждане поддържането на бременността е по-важно от правилното положение на плода и превръзката се носи.

След раждането се носи скоба, за да се ускори възстановяването на маточната стена, а след цезарово сечение това ще ви помогне да се възстановите много по-бързо. Но използването на поддържащи устройства е допустимо само както е предписано от лекар..

Ако плодът е в напречно положение или някой от неговите варианти, които се различават от описаните по-горе, превръзката е категорично противопоказана, тъй като намалява шансовете бебето да се върне в правилната позиция. Може да се носи само през последните седмици, когато плодът определено няма да се преобърне и болките в гърба стават много силни. В такива случаи се препоръчва носенето на универсална лента и доставка чрез цезарово сечение.

Превръзките обикновено се правят от памук без оцветители, но се предлагат и синтетични тъкани. За здравия човек няма разлика какъв тип превръзка да носи, но са възможни алергични реакции. Също така трябва да се има предвид, че по време на бременност кожата под корема се изпотява активно и алергичните реакции се влошават. Ето защо, ако превръзката причинява дискомфорт, не трябва да я носите..

За да бъде бинтът полезен, той трябва да се носи правилно, да се коригира според собствения ви размер и внимателно да се подбира, така че използването му да е удобно.

Признаци на неправилно монтирана превръзка:

 • усещане за натиск върху стомаха;
 • зачервяване и следи по кожата след отстраняване на превръзката;
 • дискомфорт в определени позиции или при движение;
 • по време на почивката кожата не почива от превръзката.

Ако се появят, превръзката трябва да се смени или спре..

Ако няма индикация

Често задаван въпрос е какво да се прави със здрава жена, която няма нито индикации, нито противопоказания за носене на превръзка? Трябва ли да го нося за превантивни цели или обратно, по-добре е да не усложняваме и без това труден период в живота. Жената търси отговора на този въпрос заедно със своя гинеколог.

Лекарят обикновено препоръчва закупуване на универсална лента, която може да се носи преди и след раждането. Струва си да го вземете и оставите при вас, за всеки случай, ако възникнат трудности с носенето. Ако се чувствате добре, не е нужно да го носите. Ако в слабините има болки в гърба, подуване или дърпане, тогава можете да носите устройство.

Предимствата на този подход са, че ако дискомфортът се появи внезапно, тогава жената може незабавно да предприеме действия. Значителен недостатък е, че бременността винаги е свързана със значителни разходи и още един, ако не е необходим, става ненужен.

Да носиш или да не носиш превръзка е индивидуален въпрос. Много жени избират да го носят, защото той облекчава стреса върху връзките и подобрява благосъстоянието и намалява потенциалните рискове. Други смятат, че природата е предвидила всичко и можете да се справите без допълнителни „впряга“, особено ако няма доказателства за това. По този въпрос няма консенсус сред гинеколозите, поради което решаващият критерий е удобството и наличието на показания.

Пренатална и следродилна универсална превръзка

На пазара на ортопедични продукти продуктите за жени заемат доста голям сегмент. Клиентите могат да избират различни аксесоари не само за оформяне на тялото, но и за поддържане на здравето в определени моменти от живота. И така, една от най-популярните е универсалната превръзка за бременни жени. Какви са противопоказанията за употребата му? Какви са неговите предимства и недостатъци? В момента ще отговорим на всички въпроси и в същото време ще се научим как правилно да обличаме и носим такъв модел.

Как да сложите универсалната превръзка правилно

Има проста инструкция как правилно да се облече универсалната превръзка за майчинство:

 • разстилайте превръзката върху леглото;
 • легнете по гръб, поставяйки голяма възглавница или валяк под седалището и долната част на гърба, така че главата ви да е под бедрата;
 • отпуснете се за няколко минути, като вдишвате дълбоко и издишате плавно и изчакайте, докато детето се придвижи нагоре и усещането за тежест в областта на пикочния мехур изчезне;
 • закрепете превръзката с велкро;
 • преобърнете се настрани и се издигнете плавно.

След раждането превръзката трябва да се обърне така, че високият й гръб да е отпред. Трябва да поставите колана по същия начин, както по време на бременност - в легнало положение. Коремните мускули трябва да бъдат отпуснати - именно в това положение те заемат правилната позиция.

Предимства и недостатъци на универсалната превръзка

По време на бременност, от 22-25 седмици, жените могат да започнат да използват универсалната пренатална и постнатална скоба. Той ще помогне за облекчаване на стреса от долната част на гърба и облекчаване на болки, ефективно подпомага корема и вътрешните органи, тонизира мускулите и подобрява кръвообращението. Кожата ще се разтяга по-малко, което означава, че ще бъде възможно да се избегне значителната й деформация. След раждането коланът облекчава и състоянието на пациента: облекчава болката, равномерно разпределяйки натоварването върху скелета.

Можете сами да си сложите превръзка и за разлика от пренаталните бинтове, това е по-удобно, тъй като не е необходимо да се сваля при посещение на тоалетната или по време на посещение при гинеколог.

Коланът-превръзка също има недостатъци. От незначителното може да се отбележи, че се забелязва под летните дрехи; безшевният корсет Bliss може да бъде изход тук. Също така, от велкрото на универсалната превръзка могат да се появят впръсквания на чорапогащника и ако самите закопчалки са разхлабени, превръзката може да се плъзне по време на движения.

При някои модели ръбовете може да са твърде твърди, за да може продуктът да поддържа по-добре формата си, така че да може да се зарови в кожата, докато седи. За да се избегне такъв дискомфорт, препоръчително е да опитате превръзка преди покупка, включително да седите в нея на стол или диван в ортопедичен салон, за да прецените степента на комфорт.

Как да носите универсална превръзка преди и след раждането

По време на бременност трябва да носите превръзка не повече от 5 часа на ден. Ако детето се напъва или изпитвате дискомфорт, препоръчаното от лекаря време трябва да се съкрати, както и да се потърси втора консултация с гинеколога. Изведнъж избраният модел не ви отива?

Не слагайте превръзка веднага след раждането. Лекарите съветват да го поставите след една седмица - не по-рано. Можете да носите колана през целия ден, но правете почивки от половин час на всеки 3 часа. Не можете да спите в превръзка.

Противопоказания

Няма твърде много противопоказания за носене на универсална превръзка, но те са:

 • преди раждането превръзката не може да се използва, ако след 30 седмици детето не се е обърнало правилно; за да премахнете напречното или седалищно предлежание на плода, ще трябва да преминете курс на гимнастика и едва след като детето се обърне, ще бъде възможно да се използва превръзка;
 • наличието на хронични заболявания - сърдечна или бъбречна недостатъчност, диабет и др. - може да се превърне и в причина за изоставяне на пренаталния колан;
 • след раждане коланът не се препоръчва за жена, чието раждане е станало с използване на цезарово сечение;
 • често срещана препоръка за всички периоди е възпалителните кожни заболявания с огнища на местата, където се носи превръзката.

Като се вземат предвид особеностите на протичането на раждането при определен пациент, гинекологът може да се обяви против носенето на превръзка, особено след като много лекари са скептични към този вид аксесоари, вярвайки, че те трябва да се използват в изключителни случаи, например при многоплодна бременност и много голям корем или при наличие на заболявания опорно-двигателния апарат.

Универсалната превръзка преди и след раждането ще бъде полезно придобиване, ако носенето й е съгласувано с лекаря, а жената следва всички препоръки на специалиста и изслушва внимателно тялото си.

Как се облича и носи банда за майчинство

Пренатална превръзка за бременни жени облекчава разходите, присъщи на гестационния период. Но за да е само от полза, е важно да знаете как правилно да облечете и носите превръзка за майчинство..

Специалната превръзка за майчинство осигурява коремна подкрепа и намалява стреса върху гръбначния стълб. Благодарение на това жената се чувства много по-добре и може да води активен начин на живот..

Пренаталната скоба за бременни жени намалява натиска върху краката и гръбначния стълб, което помага за предотвратяване на подуване и болки в гърба. Той насърчава физиологичното развитие на плода, като му позволява да заеме желаната позиция.

За да може продуктът да сведе до минимум „страничните ефекти“, които съпътстват бременността по един или друг начин, трябва да знаете как да изберете, да носите и да носите превръзка за майчинство.

Как да изберем превръзка за бременни жени: размери

Необходимият размер на пренаталната превръзка за бременни жени зависи от вида на продукта и продължителността на бременността.

 1. Превръзката е със същия размер, който сте носили преди бременността.
 2. По-добре е да вземете превръзка бикини с един размер по-големи - това се дължи на плътността и нееластичността на материала, който не се разтяга добре. Тъй като плодът расте, ще трябва да смените превръзката на по-свободна.
 3. Изберете комбинирана превръзка, като измерите обиколката на талията и добавите поле от 4-5 сантиметра. За повече информация вижте таблицата с размерите на превръзките за майчинство.

Как да сложите правилно превръзка за майчинство

Преди да сложите скобата, легнете по гръб и поставете възглавница под дупето, за да повдигнете малко таза. След това облечете дрехата и я закопчайте здраво. Преобърнете се настрани и станете бавно. Превръзката трябва да се носи върху бельо, за да се избегне ожулването и да се осигури адекватна хигиена.

Ако сте успели да поставите правилно колана, той трябва леко да влезе в областта на слабините и да закопчае областта на задните части отзад. Поддържайте кръвното си налягане умерено. Ако превръзката притиска твърде много корема, трябва да се разхлаби. Но прекалено разхлабеният колан също е грешен. За да сте абсолютно сигурни, че сте направили всичко правилно, прочетете инструкциите на производителя..

Пренаталната превръзка за бременни облекчава прекомерното напрежение от мускулите на корема и стените на пикочния мехур, улеснява движението при ходене и предотвратява болките в гърба. Всичко по-горе доста често усложнява живота на бременните жени. Но ако лекарят не обмисли носенето на компресионен колан, необходим във вашия случай, по-добре е да следвате неговите препоръки..

Как да носите правилно превръзка за майчинство


Универсалната скоба може да се носи преди и след раждането. Проектиран е да се носи от 20-24 седмици. Време за носене - не повече от 10 часа на ден. Можете да носите превръзка с полукръгло парче както нагоре, така и надолу, в зависимост от вашите чувства и препоръки на акушер-гинеколога.
След раждането коланът трябва да се обърне „отзад напред“, така че широката му част да стяга и фиксира стомаха, а тясната да се закопчава отзад. В периода след раждането носете превръзката ежедневно, докато коремът не бъде напълно преоформен.
Необходимо е да изберете размера на универсалната превръзка според обиколката на бедрата под корема, като се ръководите от таблицата за определяне на размера.


На пазара за медицински продукти има бинтове-бикини, направени без шевове, имащи двупозиционна долна закопчалка, благодарение на която превръзката не може да бъде свалена при посещение на тоалетната (просто трябва да разкопчаете бутоните или куките). Бандажите от този дизайн са много популярни сред бременните жени: те са лесни за използване, прилягат добре и не се открояват под дрехите. Освен това те задоволяват и естетическите нужди на жените, благодарение на наличието на различни модели и цветови вариации. Размерът на превръзката се избира в зависимост от размера на нарастващия корем. Поставя се превръзка-панталон в легнало положение, за да се фиксира правилно бременната матка и правилно да се преразпредели налягането: по-малко - в горната част на корема, повече - в долната част. Премахването на пренаталната превръзка също е по-удобно, когато лежите.

Трябва да се отбележи, че превръзката на гащичките може да се носи както на голо тяло, така и на бикини. В първия случай превръзката ще трябва да се измива ежедневно и следователно ще трябва да закупите поне две превръзки на смяна. Ако жената е със затлъстяване или бременността е придружена от
патологично наддаване на тегло и оток, след това, в някои случаи, до края на срока, превръзките бикини започват да се "врязват" в бедрата и да търкат кожата.

2. Пренатален бинтов колан - поддържащ еластичен колан с три регулируеми велкро стави, който се носи директно върху бельото. Центърът и двете странични фуги ви позволяват да регулирате размера на лентата. Моделът се носи както легнал, така и
и изправен.

Трябва да се има предвид, че широката и плътна носеща лента ще даде по-добър ефект и по-малко ще се деформира при носене (преобръщане, сгъване, нарязване в тялото). Друг положителен аспект на тази превръзка е, че ви позволява да регулирате напасването поради страничните капаци. Ако по време на носене се окаже, че превръзката е започнала да притиска повече върху корема или, обратно, изпъната, тогава страничните клапани ви позволяват да регулирате диаметъра, без да разкопчаете превръзката. В същото време той фиксира матката, но не натиска отгоре. Много практично, удобно през лятото, тъй като не покрива изцяло корема, бременната жена няма да е прекалено гореща.


Коланът за дрехи е еластична лента, която е закрепена с велкро закопчалка под корема, облекчаващ натиска и напрежението в корема и таза.

3. Универсалният (комбиниран) бинтов колан се използва както преди, така и след раждането. Това е двустранен ортопедичен колан, с едната страна много по-широка от другата, подсилена с наслагване. Страничните капаци с велкро ви позволяват да регулирате
размера и степента на затягане на колана, без да го сваляте. Такава превръзка може да се носи както преди раждането (подсилената част на колана ще бъде разположена в долната част на гърба), така и като следродилна (в този случай широката част стяга коремната стена). Преди да родите, можете да носите превръзка с полукръгло парче както нагоре, така и надолу, в зависимост от чувствата на бременната жена. След раждането кожата и мускулната тъкан на предната коремна стена се нуждаят от време, за да се върнат към първоначалния си тон.Послеродилните превръзки са предназначени да помогнат на жената в тази ситуация..

Бандажът след раждането е продукт, който стяга коремната стена и насърчава по-бързото възстановяване на мускулния и кожен тонус в корема в следродилния период, което води до нормализиране на налягането в коремната кухина. Бандажът облекчава стреса от гръбначния стълб, облекчава болките в гърба и помага да се поддържа правилна стойка и грация. Носенето на скоба след раждането облекчава стриите, помага да се позиционират коремните органи в правилната позиция, предотвратявайки пролапса на вътрешните органи или образуването на херния.

Как се поставя правилно пренатална превръзка

За всяка бременна жена една от основните задачи е да запази здравето на бебето. Лекарите и ортопедите препоръчват използването на пренатална превръзка за това, което повишава нивото на комфорт на бъдещата майка, особено при активен начин на живот.

Много жени погрешно вярват, че корсетът за майчинство прави бебетата неудобни, като ограничава тяхната подвижност. Този мит може да бъде разсеян от акушер-гинеколог, който има бъдеща майка. Ще ви обясним кога да започнете и как правилно да носите универсалната пренатална скоба, както и как да я поставите по-удобно..

Кога да започнете да носите превръзка за майчинство?

Препоръчително е да започнете да използвате пренаталната превръзка на 4-5 месеца. През този период коремът започва да расте бързо, което води до понякога стрии. Универсален корсет предотвратява този проблем и облекчава жената от редица неудобства. Можете да носите превръзка с връзки или с регулируеми презрамки / велкро до последните дни на бременността, а след раждането ще ви трябва различен колан.

Можете да вземете решение за носене на корсет и да научите как да го облечете правилно с наблюдаващ лекар, който, като вземе предвид индивидуалните характеристики на тялото, ще определи от кой месец е по-добре да започнете да използвате ортопедичен продукт.

Колко дълго можете да носите корсет?

Препоръките на специалистите относно продължителността на носенето на превръзката са малко по-различни. Някои лекари препоръчват носенето на корсет за поддържане 3-4 часа на ден, докато други твърдят, че можете да ходите в него почти цял ден..

Едно може да се каже със сигурност: невъзможно е да се спи в бинт, така че през периода на почивка мускулите да имат време да се отпуснат и да си починат. Лежането в превръзка също е нежелателно, освен ако не лежите 10-15 минути, но можете да седнете в него.

Най-важният е поддържащ колан при ходене, правене на лека гимнастика и други енергични дейности. Корсетът елиминира появата на дискомфорт в гърба, с който много бременни момичета и жени се сблъскват на по-късни етапи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да носите колан по време на бременност денонощно и без прекъсване. На всеки 3 часа трябва да правите почивки за поне половин час. В противен случай съдовете могат да бъдат силно компресирани, което ще доведе до нарушаване на микроциркулацията. Също така, превръзката трябва да се свали незабавно, ако възникне личен дискомфорт или ако бебето започне да проявява безпокойство..

Друг често задаван въпрос е: по кое време на деня е по-добре да носите пренатален корсет - сутрин, през деня или вечер? Това трябва да се прави само в периода на максимална активност, когато коремът и гърбът се нуждаят от опора. Ако бременна жена не чувства умора и дискомфорт и лекарят не е дал специални инструкции, можете да направите съвсем без корсет..

По принцип трябва да намерите инструкции за използване на колан с връзки, велкро или презрамки в опаковката, ако купувате нов ортопедичен продукт в магазин. Можете също така да поискате помощ от продавач, гинеколог или да гледате видеоклип за това как да сложите превръзка за майчинство. Подготвили сме за вас подробни инструкции стъпка по стъпка, които ще ви помогнат да разберете всичко без видеоклипове и други трудности..

Поставете правилно пренаталния корсет в легнало положение. Легнете, отпуснете се, вдишайте и издишайте няколко пъти. В резултат на това вашите вътрешни органи и плодът в утробата ще бъдат разположени по най-удобния начин, а мускулите ще се отпуснат..

Повдигнете леко легенчето и поставете валяк или възглавница под него. Ако имате колан, подобен на колан, пъхнете го под долната част на гърба и подравнете с гръбначния стълб, след това закопчайте велкро или ремъци в областта на срамната.

Използвайки универсален корсет, трябва да направите всичко по същия начин, но като вземете предвид няколко тънкости. Широката част на такава превръзка трябва да лежи на гърба, а тясната част с велкро или презрамки трябва да мине под стомаха. След раждането, същата превръзка се поставя с тясната страна назад.

Има и превръзки за гащи, които трябва да се поставят върху краката. Правете всичко внимателно и без бързане, като нежно придърпвате нещото над корема си. След това се обърнете настрани и станете от леглото или дивана. В изправено положение се уверете, че скобата е здраво закрепена и не приплъзва или компресира прекалено много бедрата и корема..

Експертите съветват да си вземете две превръзки, тъй като продуктът трябва периодично да се измива. Дори при интензивна употреба еластичните тъкани постепенно се разтягат и поддържат корема по-зле. Поради тази причина не трябва да носите използвана превръзка..

Възможно ли е да носите превръзката, докато стоите?

Обичайно е да се поставя пренатална превръзка, докато лежите, но някои бременни жени се интересуват дали е възможно да се направи в изправено положение. Като цяло много зависи от вида на продукта. Коланът е по-удобен за обличане, докато лежите, а бикините могат да бъдат и в изправено положение, но това не е най-добрият вариант. Факт е, че именно в легнало положение вътрешните органи и плодът заемат оптималната позиция и докато закрепвате превръзката, докато стоите, няма да можете да я затегнете нормално, така че да осигурява подходяща опора.

Как да разберете, че превръзката е поставена правилно?

Основният признак на правилното обличане на пренаталния корсет е липсата на дискомфорт. Продуктът не трябва да притиска стомаха, така че не го затягайте със сила, но също така не можете да го оставите да виси или да се плъзга - в този случай той просто няма да бъде от полза. Разстоянието между правилно закрепената превръзка и тялото на жената трябва да бъде такова, че да може да се вкара само един пръст в нея.

Също така, признак на неправилно носен колан е свободно прилепване на презрамките и ортопедичните вложки към корема или лумбалната област. Не забравяйте, че основната задача на превръзката е да облекчи стреса и да улесни живота на жената по време на бременност..

Как правилно да носите превръзка за бременни жени и след раждане

Статия за това как правилно да носите превръзка за бременни жени и зрели майки след раждането. Ще анализираме основните видове такива дрехи и техните разлики. Ще разберем защо е необходимо такова медицинско облекло и какви са противопоказанията.

Превръзка за майчинство

Освен това ние ще решим кой тип е най-подходящ за вас. А също и какви размери да изберете, къде е по-добре да закупите такъв продукт и на каква цена. В края можете да видите различни отзиви и снимки..

 • Пренатална превръзка:
  • Кога и колко време да се носи
  • Кога се използва:
   • Преждевременно раждане
   • Срещу белези
   • С ниско разположение на плацентата
   • Седалищно предлежание на плода
   • Многоводие
   • Многократна бременност
   • Остеохондроза и болки в гърба
   • Разширени вени
   • Други случаи на употреба
  • Универсална превръзка за бременни жени
  • Гащи
  • Колан
  • Как да носите всичко това
  • Как да се обличам
 • Следродова превръзка:
  • Противопоказания
  • Как да се носи след раждане
  • Как да се обличам
  • Модел гащи
  • Панталони-шорти
  • Колан
  • Универсален вид след раждането
  • Следоперативна превръзка след цезарово сечение
 • От къде да купя всичко това и каква е цената в аптеките и магазините
 • Кой е по-добър за себе си
 • Как да изберем правилния размер
 • Снимки на различни модели дрехи
 • заключения

Пренатална превръзка за бременни жени - видове и кой е по-добре да изберете

Пренаталните превръзки за бременни жени могат да бъдат от различни видове и дизайн. Ще ги разгледаме по-долу. А кой е по-добре да изберете, зависи от вас. Просто опитайте всеки тип и вие сами ще разберете кой е най-удобен.

Удобно - това означава, че облеклото не ограничава движението, не разтрива, не причинява изпотяване или дразнене на кожата.

Това, че плодът е все още вътре, не означава, че неговото мнение не трябва да се взема предвид. Ако детето бута много, когато поставите превръзката, тогава дизайнът не му подхожда.

Колко дълго да носите превръзка за бременни жени

И така, колко време да носите превръзка за майчинство. Обикновено лекарят препоръчва да се носи от втория триместър, т.е. от 20 до 25 седмици. Но това е много индивидуално. В крайна сметка понякога точната дата може да бъде неправилно определена..

За какво е превръзката по време на бременност

Нека да поговорим за какво служи превръзката по време на бременност. Струва си да се каже, че лекар може да предпише носенето на такива дрехи след първоначален преглед по различни медицински причини. Сега ще ги разгледаме..

Преждевременно раждане

Заплахата от преждевременно раждане може да възникне на всеки етап от бременността. Правилното разпределение на натоварването върху тялото ще помогне да се поддържа добро здраве, докато се носи дете..

Ако имате слаби мускули на корема и тазовото дъно, тогава носенето на превръзка по време на бременност е задължително. Такова облекло плътно фиксира позицията на матката и предотвратява преждевременното й пролабиране..

Против белези (стрии)

Чрез увеличаване на теглото и размера, напрежението върху кожата на корема и горната част на краката се увеличава. Освен това всяка кожа дори на най-тренираната жена е опъната. Това води до образуването на грозни белези (стрии).

Ниско разположение на плацентата

Това е, когато плодът е фиксиран в долната част на матката. За да не се провокира отлепване на плацентата с рязко движение, се препоръчва да се фиксира коремната стена.

Седалищно предлежание на плода

Детето лежи с главата надолу. В това няма нищо лошо. Ако положението на плода вече е стабилно, тогава може да се носи пренатална скоба.

Упражненията помогнаха или самото дете зае правилната позиция - тези заключения може да направи само лекар. Но това медицинско облекло за бъдещи майки ще помогне да се определи правилното положение на плода..

Повишено количество околоплодни води

Многоводието се диагностицира с помощта на ултразвук. Причините, които го причиняват, могат да бъдат различни:

 • Различни хронични заболявания
 • Необичаен размер на плода
 • Многоплодна бременност

Многократна бременност

Ако интервалът между бременностите е много малък, тогава стриите по кожата все още могат да продължат. Коремната кухина е отслабена от предишен труд.

Също така след предишно раждане може да остане белег от цезарово сечение. Като цяло опитът от минала бременност ще ви помогне да определите кога да носите превръзка за майчинство.

Болки в гърба и остеохондроза

По време на бременност гръбнакът е стресиран. Има промяна в обичайния център на тежестта на цялото тяло на жената.

Ако бъдещата майка се движи много през деня, натоварването на опорно-двигателния апарат се увеличава. Болките в гърба могат да доведат до постоянно нарушение на съня. Това е неприемливо за жената..

Флеберизъм

Преструктурирането на вътрешните органи с увеличаване на матката, причинява проблеми с кръвообращението в малкия таз. Цялата кръвоносна система е подложена на допълнителен стрес, тъй като тя трябва да доставя кислород и хранителни вещества на нарастващото тяло.

Разширени вени на краката

Компресионната превръзка ще намали и правилно разпредели натоварването върху долните крайници. Но не забравяйте, че това е само една от мерките за предотвратяване на разширени вени. Има много други начини за справяне с разширените вени..

Какво друго ви трябва превръзка за бременни жени

И за какво друго е превръзката за бременни жени? В допълнение към медицинските показания, такива дрехи могат да облекчат натоварването на гръбначния стълб, вътрешните органи и кожата..

Поддържайки корема си, той ви помага да се справите с умората и тежките крака. Това е важно, когато отпускът по майчинство е все още далеч и коремът започва да расте интензивно..

Но превръзката сама по себе си няма да подготви коремните ви мускули за раждане. В идеалния случай трябва да направите укрепване на мускулите добре преди бременността..

Но за тези, които не са имали време да направят това, има различни упражнения за бременни жени. Важно е да ги правите редовно. Можете да правите упражнения, като носите превръзка.

До самото раждане той ще бъде обект на вашия гардероб. Ако такова облекло се носи по медицински причини, периодът на неговото използване ще се определя изключително от лекаря..

Ако дрехите ви помагат да издържате на физическа активност и създават усещане за комфорт, тогава ги носете според нуждите..

Някои бъдещи майки не спират да спортуват по време на бременност. Коремните мускули трябва да се поддържат във върхова форма. Бандажът ще ви помогне да изпълнявате всички упражнения по време на тренировка, без да усещате болки в гърба.

Как да носите универсална превръзка за майчинство

Мнозина не знаят как правилно да носят универсална превръзка за майчинство. Нека решим този проблем. Трябва да се каже, че този модел се състои от две ленти от разтеглив материал. Можете да го носите както преди раждането, така и след него. Оттук и името - универсално.

Универсална превръзка преди и след раждането

Преди да раждат, те се носят, както следва. Широк колан е фиксиран по гърба, за да го облекчи, и тесен под корема. Напрежението на лентите се регулира с велкро.

Страничните ремъци са подсилени с еластична лента с капаци. Това ви позволява да регулирате напрежението, без да отменяте цялото робство. След раждането той просто се обръща с широката си част по корем..

Гащи за робство за майчинство

Гащи за майчинство се шият като обикновени бикини, само с еластична вложка в долната част на корема. Еластичен заден панел минава по талията. Отпред е по-тясна, за да поддържа корема отдолу. Колкото по-широк е ластикът, толкова по-ефективна е превръзката.

Гащи за робство за майчинство

Гащите могат да имат закопчалки отстрани за регулиране на размера. Отдолу се прави закопчалка за удобство при посещение на тоалетната.

Гащи за майчинство обикновено се продават с украшения като волани или дантелени вложки. Ако няма да си отказвате красиво бельо заради позицията си, тогава можете да изберете и цвят. Обикновено има топли пастелни цветове..

Прашки за робство за майчинство

Ако планирате да носите такива гащи вместо бельо, тогава ще трябва да ги перете често. Затова купете няколко броя предварително..

Гащичките се предлагат в различни дизайни:

 • класически
 • къси панталонки
 • прашка

Но всеки лекар ще ви посъветва да изберете класическата версия. А за зимата шортите са много подходящи. През студения сезон те са много по-топли..

Колан за майчинство

Коланът за бременни е широка еластична лента. Облечете го по кръста и долната част на корема. Фиксиран с велкро, докато се регулира степента на опън.

Колан за превръзка за майчинство

Трябва да носите такъв колан с превръзка върху бельо и чорапогащи. Велкро може да бъде отстрани и отпред. Страничните чорапи се фиксират веднъж в началото и се регулират допълнително с нарастването на корема. Ежедневно регулиране чрез велкро преден капак.

Моделът с качулка е много популярен сега. Това е същата еластична лента, но в горната част има вид еластична качулка за корема. Този модел се изплъзва по-малко при ежедневно носене.

Предлагат се специални модели за лятното часово време с качулка с мрежа или разрез на изпъкналата част на корема.

Как да носите правилно превръзка за майчинство

Друг важен въпрос: как правилно да носите превръзка за майчинство? Трябва да се отбележи, че носенето на такова медицинско облекло не винаги се препоръчва. След 3 - 4 часа трябва да го премахнете за 30 - 40 минути. По това време е по-добре да легнете или да седнете на удобен стол..

Ако вие или вашият плод имате някакъв дискомфорт, докато носите превръзката, трябва незабавно да я премахнете. Детето може да ви принуди да свалите такива дрехи с активни дрънки. Също така препоръчвам да го свалите по време на нощен сън или дневна почивка в легнало положение..

Как да носите правилно превръзка за майчинство

Как правилно да носите превръзка за бременни жени, лекарят трябва да каже. И не само кажете, но проведете първата тренировъчна сесия.

Легнал по гръб, трябва леко да повдигнете тазовата област нагоре. В хоризонтално положение натоварването на коремната кухина е минимално. Също така матката не пада надолу поради гравитацията.

Понякога не винаги ще имате възможност да легнете. В този случай трябва да седнете и да се облегнете максимално назад. След това повдигнете леко стомаха си с ръка. В натиснато положение можете да закрепите превръзката.

Следродова превръзка

Лентата след раждането е предназначена за различна цел от пренаталната лента. Не бързайте да го обличате и се консултирайте предварително с Вашия лекар.

Превръзките след раждането са от същия сорт като пренаталните превръзки. Но специфичността на дизайна се определя от тяхната функционалност..

Те са предназначени да възстановят стройността и мускулния тонус след труден период на бременност и раждане. Такива дрехи са направени по-плътни и по-еластични..

Противопоказания за употреба

Съществуват различни медицински противопоказания за използването на такава превръзка след раждане. Затова ще започна този важен раздел на статията с тях..

Бавното свиване на матката след раждането изисква внимателно наблюдение от лекарите. Основната му част е в непосредствена близост до коремната стена. Матката остава подвижна поради удължаването си след гестационния период.

Тук се понижава тонуса на лигаментния апарат. Следователно, в никакъв случай не трябва да вземате решения за носенето на такива дрехи сами..

Болестите на стомаха и бъбреците след раждането могат да навлязат в остър стадий.

Цезарово сечение също играе роля. При тази операция превръзката закрепва шева и цялата коремна стена. Това е от съществено значение за осигуряване на лечебния процес. Но ако шевът е нестандартен (надлъжен), тогава такива дрехи са противопоказани.

Пролапсът на червата може да бъде причинен от промяна в разположението на вътрешните органи и отслабване на мускулите на тазовото дъно. Следователно носенето на такива дрехи е забранено..

Алергичните реакции и кожните заболявания също са част от противопоказанията.

Как да носите скоба след раждането

Сега нека поговорим малко за това как правилно да носите скоба след раждането. Обикновено, в зависимост от индикацията, той се носи до 6 седмици след раждането (следродилен период).

Ако лекарят не е предписал носенето на такива дрехи веднага след раждането, тогава за да възстановите фигурата си, можете да я облечете не по-рано от изписването от болницата.

Как се поставя превръзка след раждането

Някои хора може да се затруднят правилно да носят скобата след раждането. Трябва да го облечете, докато лежите. Тогава налягането в коремната кухина се нормализира. А мускулите се отпускат максимално и са ефективно фиксирани.

Размерът за превръзката след раждането се избира според размера преди раждането. При натрупване на телесно тегло за 9 месеца над 10-12 кг, размерът трябва да се вземе с 1-2 повече от обикновено.

Превръзки за жени след раждането

Някои производители могат да предложат специални бинт гащи на жена след раждането. Този модел обикновено има подсилена вложка в корема.

Следродови превръзки

Понякога се прави структура, подобна на корсет. По-твърди костни пластини с различна дължина са зашити в тъканта отвътре. В този случай височината на лентата се увеличава. Можете да поставите такъв модел с плочи не по-рано от 30 дни след раждането..

Панталони - къси панталони

Различни производители предлагат бинтови шорти или бермуди. Този тип облекло с въображение прави фигурата по-тънка. Коригира се и тазобедрената линия. Задницата и горната част на краката са стегнати.

Колан за превръзка след раждането

След раждането на кръста се поставя превръзка с превръзка. Закопчава се с велкро. Съвременните колани обикновено имат няколко допълнителни закопчалки отстрани за регулиране на опъването..

Колан за превръзка след раждането

Недостатъкът на този тип дрехи е приплъзването. Като правило се плъзга нагоре. Ето защо такъв колан не е много удобен за носене с панталон. Понякога, за да не образуват гънки отстрани на колана, те правят допълнителни вложки-кости.

Поради своята плътност, такива дрехи не подчертават линията на талията. Тя не само засмуква стомаха, но и задните части, което визуално разваля фигурата.

Как да носите универсална скоба след раждане

Много хора може да не знаят как да носят универсална скоба след раждането. Обикновено се носи с главата надолу. Широката лента трябва да удря корема, а тясната трябва да поддържа гърба. Този дизайн е по-устойчив на плъзгане..

Универсална превръзка след раждането

Следродова превръзка след цезарово сечение

Превръзка след раждането след цезарово сечение обхваща цялата област от кръста надолу до пубиса. Оборудван е със закопчалка по цялата ширина на колана. Създадени да бъдат по-меки от нормалните облекла след раждането.

Следродова превръзка след цезарово сечение

Може да се носи върху стерилна превръзка. Също така трябва да го носите до окончателното образуване на белег и пълно възстановяване.

Къде да купя превръзка за бременни жени и колко струва

Някои може да се чудят откъде да купят превръзка за бременни жени и майки след раждането, както и колко струва. Продава се както в специализирани магазини, така и в аптеки. Понякога те могат да продават директно в женската клиника.

В този случай е по-добре да опитате с връхни дрехи. Превръзката не трябва да се вижда под роклята. Велкрото може да попадне на неудобни места и да съсипе дрехите.

Можете да закупите такива продукти и в онлайн магазини. Препоръчвам обаче да правите такива покупки само за вече познатия модел. Например, ако имате нужда от друг конкретен модел, който да замените.

Колко струва?

Ще кажа, че цената в аптеките и магазините варира от 300 до 3000 рубли. Това зависи главно от вида облекло, размера, марката и качеството на самия материал..

Коя превръзка за майчинство е по-добре да изберете

Какъв вид превръзка за бременни жени е по-добре да изберете - те ще ви кажат на пунктовете за специализирана продажба. Важно е да ги изпробвате, преди да купите медицинско облекло. Опитайте всички модели, налични в магазина.

След като поставите превръзката в помещението за монтиране, не бързайте да я сваляте. Останете в него поне 10-15 минути. Не забравяйте да правите по-голямата част от ежедневието си. Дрехите не трябва да ви мачкат или търкат. В него трябва да е удобно.

Когато купувате дрехи за бременни жени или след раждане, е по-добре да пробвате превръзката, която носите. Той ще ви помогне да изберете подходящия размер за вашите дрехи, така че да не бъдат твърде забележими..

Дизайнът на моделите се определя от това кога се използват: по време на бременност (преди раждането) или след раждането (след раждането).

Има и универсални превръзки. Универсалността ви позволява да спестите пари за покупката, тъй като тя може да се носи преди и след раждането. Но ако очаквате да го използвате след раждането, по-добре е да си купите две все пак. В крайна сметка целият период на носене може да отнеме цяла година..

Бандажите са изработени от най-ергономичните и хигроскопични съвременни материали. Високотехнологичните материали създават втори ефект на кожата. Естественият памук е идеален за кожата. Но не можете да избегнете вложки от еластан, микрофибър или микрофибър..

Продават се и по-евтини модели. Изработени са от синтетични материали. Но е по-добре да не пестите пари и да изберете естествени материали..

Превръзка за майчинство със шнуровка

През лятото е по-добре да закупите превръзка с перфорация в горната част. Това създава допълнителна вентилация и намалява изпотяването.

Как да изберем превръзка за майчинство по размер

Сега нека поговорим за това как да изберем превръзка за майчинство по размер. Естествено, трябва да купите нов, а не употребяван. Ако ще го носите през цялото време, тогава е по-добре да купите няколко парчета за промяна. В края на краищата еластичните части могат да се разтягат, докато ги носите..

Размерът на облеклото също трябва да варира. Не винаги е възможно да направите това с крепежни елементи и велкро. В различните етапи на бременността коремът има различни размери..

Размерът ще бъде съобразен с вас в специализиран отдел на аптеката или магазина, ако Вашият лекар не се е погрижил за това. За да определите размера, измерете обема на бедрата под корема със сантиметър. Понякога трябва да измерите и талията си.

Как да определите размера на превръзка за майчинство?

По принцип се посочват размери, съответстващи на обема на бедрата 90, 100 и т.н. 1, 2 и други подобни могат да бъдат посочени. В този случай 1 съответства на 90, 2 до 100 и по-нататък нарастващ.

Размерът може да бъде посочен с латински букви или цифри, като обикновените дрехи. В този случай размерът на превръзката се определя от размера ви преди бременността. Таблицата на съответствие между латински букви и цифрови стойности може да бъде намерена във всяка справочна книга.

Ако сте избрали бикини, препоръчително е да добавите още един размер към обичайния си размер.

Пример за таблица с размери на превръзка за бременни жени

МоделОразмеряванеОбхват на бедрата (см)Размерът
ГащиОпасваме се с лента, така че да мине под стомаха. След това фиксираме дължината в см.89-92
93-96
97-100
101-104
105-108
109-112
92
96
100
104
108
112
КоланВземаме за основа размера преди бременността.85-90
91-95
96-100
101-105
106-110
111-115
XS
С
М
L
XL
XXL

Бандаж за бременни жени

По-долу ви предлагам да видите снимки на няколко модела пренатални превръзки за бременни жени и след раждането. Щракнете върху снимката, за да я увеличите.