фармакологичен ефект
Nutrilon ® Junior 4 "Baby Milk" е създаден, като се вземат предвид всички нужди на бебе на възраст от 1,5 години. Nutrilon ® Junior 4 „Бебешко мляко“ спомага за поддържането на имунната система. Съдържа оптималното съотношение на калций и витамин D за укрепване на зъбите и костите, достатъчно количество желязо и йод, необходими за интелектуалното развитие, както и цинк и витамини (A, B, C, D, E), които допринасят за здравословния и хармоничен растеж на бебето..

Укрепване на имунната система, потвърдено от клинични проучвания
Nutrilon ® Junior 4 "Baby Milk" съдържа уникален комплекс от пребиотици IMMUNOFORTIS ®, който по състав и свойства се доближава до пребиотиците на кърмата.

Състав
Обезмаслено мляко, деминерализирана млечна суроватка, смес от растителни масла (палмово, слънчогледово, рапично), пребиотици (галактоолигозахар, фруктоолигозахар), лактоза, концентрат от суроватъчен протеин, минерали, витаминен комплекс, таурин, холин, соев лецитин, микроелементи.

Хранителната стойност *

Име на индикатора, единици рев.На 100 ml готова смес
Протеин, g2.0
Казеин / суроватъчен протеин,%65/35
Мазнини, g2.6
Зеленчукови, g2.5
Линолова киселина, mg353
α-линоленова киселина, mg62
Арахидонова киселина, mg0.9
Ейкозапентаенова киселина, mg7.1
Докозахексаенова киселина, mgединадесет
Въглехидрати, ж6.8
Лактоза, g6,3
Пребиотици, ж1.1
Минерални вещества, g
Натрий (Na), mg31
Калий (K), mg107
Хлориди (Cl), mg61
Калций (Са), mg116
Фосфор (P), mg69
Магнезий (Mg), mg7.5
Кола1.7
Желязо (Fe), mg1.1
Цинк (Zn), mg0,82
Мед (Cu), μg38
Манган (Mn), μg7
Селен (Se), μg1.4
Йод (I), μg12
Витамини
Витамин А, μg-RE60
Витамин D3, μg1.6
Витамин Е, μg-TE1.1
Витамин К1, μg4.5
Витамин В1, μg47
Витамин В2, μg132
Ниацин, mg0,41
Пантотенова киселина (В5), mg0,285
Витамин В6, μg34
Фолиева киселина, mcg12
Витамин В12, μg0,18
Биотин, mcg1.6
Витамин С, мгчетиринадесет
Холин, mgединадесет
Таурин, mg4.7
Енергийна стойност, kcal (kJ)58 (245)
Осмоларност, mOsm / kg330
* Стойностите могат да варират в допустимите граници.

Метод за готвене
За да се получат 100 ml от разтворената смес, разредете 3 лъжички прах (13,8 g) в 90 ml преварена вода при температура 37 ° C.
Една лъжичка съдържа 4,6 g суха смес.

Диаграма за хранене (освен ако не е посочено друго):

Възраст на дететоБрой хранения на денОбем вода, млБрой мерителни лъжици
18 месеца и повече22107

Формуляр за освобождаване
Опаковка: Метална кутия 400g, Easypack 900g.

Период на съхранение
24 месеца в херметически затворена опаковка. След отваряне на опаковката продуктът се съхранява не повече от 3 седмици.

Произведени и опаковани
В завода (229) "Milupa GmbH" Schleyerstr. 4, 36041 Fulda (Германия).
(41) NUTRICIA Cuijk B.V. Grotestraat 91, 54 31 DJ Cuijk (Холандия)
(вижте опаковката за маркировката на производителя)

Вносител
LLC "Nutricia" Русия, 143500, Московска област, Истра, ул. Москва, 48.

Nutrilon® Junior 4 "Бебешко мляко" Премиум 400 g

Опаковка EazyPack ("EasyPack")

Млечна напитка на прах за бебета от 18 месеца

Nutrilon®4 Premium Baby Milk 400 g

Уникален състав с комплекс Pronutri + за формиране на имунитет и развитие на интелигентност. За хранене на бебета на възраст от 1,5 години.

Защо детето се нуждае от бебешко мляко след 1,5 години?

Година и половина е следващият етап от развитието на детето: вашето бебе научава и затвърждава нови умения, а действията му стават все по-осъзнати. На този етап интелектът на детето се развива активно и имунитетът му продължава да се формира. Ето защо е важно да осигурявате на бебето правилното хранене за по-добро развитие ден след ден..

Млечните продукти са важна част от диетата на бебето, но редовното краве мляко не осигурява на бебето необходимото количество някои важни хранителни вещества, от които се нуждае по време на своето развитие. А по-високото съдържание на протеини в редовното краве мляко не отговаря напълно на нуждите на детския организъм през този период..

Предимства на Nutrilon®4 Premium Baby Milk

На възраст от 1 до 3 години продължава активното формиране на мозъка и формирането на имунитета на детето. През този период диетата на бебето играе важна роля..

Според Националната програма за оптимизация на храненето за деца от 1 до 3 години дневната дажба на мляко на дете трябва да се състои от 400-450 ml млечни продукти, включително 200 ml млечни напитки на 3 или 4 стъпки, от които детето ще получава (в сравнение с кравето мляко):

 • 5 пъти повече желязо
 • 2 пъти повече витамин А
 • витамин D
 • ненаситени мастни киселини

Уникалният състав на Nutrilon® 4 Premium с комплекс Pronutri + * насърчава развитието на имунитет и интелигентност, помагайки на вашето бебе да се развива.

 • Пребиотиците GOS / FOS ** помагат за развитието на собствената им здравословна чревна микрофлора и също така подпомагат имунната система на бебето, като помагат за намаляване на риска от алергии и инфекции. Nutrilon® 4 Premium с комплекс Pronutri + е уникално бебешко мляко в Русия с клинично доказани положителни ефекти върху имунната система на бебето.
 • Специалните мастни киселини помагат за правилното развитие на мозъка и зрението на бебето и имат положителен ефект върху имунната система. Само Nutrilon® Premium съдържа най-пълния комплекс от специални мастни киселини ARA / DHA / EPA *** в достатъчно количество.
 • Балансиран витаминен комплекс, специално проектиран да задоволи нуждите на деца над една година, както и достатъчно количество желязо и йод, допринасят за здравословния и хармоничен растеж на детето. Оптималното съдържание на калций и витамин D ще спомогне за укрепването на зъбите и костите на вашето бебе.
* PronutriPlus
** Фруктоза-олигозахариди (GOS), галакто-олигозахариди (FOS)
*** Арахидонова киселина (ARA), докозахексаенова киселина (DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA)

Хранителната стойност

Щракнете върху иконата, за да изтеглите хранителната информация.

Състав

Обезмаслено мляко, смес от растителни масла * (палмово, слънчогледово, рапично), лактоза, пребиотици (галактоолигосухар, фруктоолигозахар), деминерализирана суроватка, концентрат от суроватъчен протеин, минерали, рибено масло, витаминен комплекс, соев лецитин, микроелементи, тауурин * мастният компонент на адаптираното мляко е разработен въз основа на данни за състава на мастните киселини в кърмата

Бебешка храна Nutricia Nutrilon Premium 4 pronutri plus - ревю

Ще разкрия тайната на четиримата. Започна да се страхува от Нутрилон)

И така, моята, по-точно нашата, епопея Nutrilon продължава почти две години. Започнахме с Pepti Allergy, след това успяхме да преминем към следващата стъпка Nutrilon premium 3.

И накрая, Nutrilon Premium 4.

Винаги приемам тази смес и планирам да я използвам поне до три детски години, тъй като я считам за много качествена храна, която трудно може да се сравни в родните супермаркети.

Вземете например мляко. между другото, приятел от лабораторията посъветва да се разрежда сметаната с вода и да се дава на детето вместо мляко.

Плюс въпроса за „кисел“ или обратното „защо не кисел“ не съществува за нас.

Сместа е винаги под ръка.

Просто добави вода.

Детето ми вече яде всичко от почти маса за възрастни и тази смес се превърна в отлично допълнение към диетата..

Започнахме да използваме сместа Nutrilon 4 от 1,5 години, както се препоръчва на опаковката - от 18 месеца.

Nutrilon 4 е сух лек прах. Той се разтваря в топла вода достатъчно добре, но понякога се получават бучки. Разклатете бутилката правилно.

Сега обикновено пием три пъти на ден. Детето харесва сместа. Сутринът започва "мамо, мляко". Задължително вечер и преди лягане. Понякога съм хитър и наливам по-малко. И развъждам повече, особено когато е горещо.

Като цяло е хубаво да изпиеш бутилка от сън и да попиеш майка си)

Голяма тайна за малка компания

! Това е чисто моето предположение !

След като преминах на Nutrilon 4, забелязах, че често е по-скъп 3. Странно. Изглежда, че колкото по-малко е детето, толкова по-трудна е сместа.

И сравних състава. И истината ми се разкри. Добре, пазарите с производители вероятно ще ме разкъсат.

Съставът на сухата смес е АБСОЛЮТНО идентичен по отношение на количеството хранителни вещества.

Четох по-нататък - в готовата смес съставът е различен! Четиримата са по-лоши по състав!

Оказа се, че е физика.

Вижте лъжиците.

Лъжицата има по-голяма тройка!

И плати за това?

Взимам това, което е по-евтино, но имам куп лъжици!

Страхувам се да дам нутрилон

Сместа е позиционирана като състав за развитие на интелигентността. Няма да назова компонентите, гугъл го, още повече, че в моя преглед за първите три има снимка със състава.

Това изглежда е вярно. И малко ме плаши.

Сега искам частично да заместя поне нутрилон с евтин. Моят опит се състоя! Прочетете тук!

Горещо препоръчвам сместа. Продуктите Nutrilon се оказаха най-добрият избор за нас.

Избор на Nutrilon микс за вашето бебе

Оригиналната смес Nutrilon е висококачествен заместител на кърмата, който включва естествени съставки, необходими за пълноценния растеж и развитие на бебето. Гамата от детски храни Nutrilon включва много разновидности на заместители, насочени към бебета с различни нужди и специфики (възрастова категория, телесно тегло, наличие на патологии). Статията разглежда подробно сместа Нутрилон, видовете, компонентите, нюансите в готвенето и храненето.

Производител

Производителят на мляко Nutrilon на прах е холандска компания Nutricia. Компанията основава производството си върху използването на иновативната система Immunoforthis. В резултат съставът на смесите Nutrilon елиминира различни патологии на функционирането на органите на храносмилателната система..

Сместа Nutrilon, поради съставния си състав, осигурява нормален сън на бебето, правилното наддаване на тегло и пълно развитие. Формули за новородени Nutrilon е адаптирана допълваща храна, съставните компоненти до голяма степен доближават формулите до естествената структура на майчиното мляко.

Въз основа на резултатите от дългосрочни изследвания в областта на изкуственото хранене на бебета, със съдействието на педиатри, диетолози, неонатолози е разработен иновативният комплекс Pronutra, който формира основата на сухи бебешки заместители Nutrilon.

Предимства и недостатъци

Референтното хранене за новородено е майчиното мляко; всеки заместител не може да го замести напълно. Смесите във всеки случай ще имат както положителни, така и отрицателни страни. Формулата Nutrilon за новородени отговаря на най-модерните изисквания за заместителите на кърмата.

Предимства на Nutrilon смеси:

 • включват комплекс от природни елементи (биологично активни компоненти), които осигуряват пълен растеж и развитие на малкото дете;
 • ниската осмоларност на продуктите не натоварва развиващата се отделителна система на детето;
 • извършва профилактика на повечето патологии;
 • това е пълноценен хранителен продукт (съдържа същото количество протеини, мазнини, лактоза, като майчиното мляко в различни периоди на хепатит В), осигуряващо здравето на бебето от момента на раждането до тригодишна възраст;
 • смеси от марката Nutrinol се препоръчват за използване от Министерството на здравеопазването на Русия;
 • широка гама от специални продукти, които осигуряват ефективно лечение на специфични детски патологии;
 • всички продукти с марка имат гаранция за качество, потвърдена от международни сертификати;
 • майките отбелязват значително подобрение във функционирането на храносмилателната система при деца, след започване на употребата на продукта, изчезването на колики;
 • заместителите са признати за най-добрите продукти от много страни;
 • всички продукти след производството се подлагат на многократни проверки на качеството в различни изследователски лаборатории;
 • висококачествени европейски суровини се произвеждат в Европа по европейска технология.
 • развита мрежа от дистрибутори на маркови продукти.

Недостатъци на смеси Нутрилон:

 • някои родители отбелязват лоши вкусови характеристики на продукта и неприятна миризма;
 • продуктът не се разтваря добре при контакт с вода, образува много бучки;
 • заместителят не съдържа пробиотици, има дискусии за този компонент;
 • сместа съдържа двусмислени компоненти - кокосово и палмово масло, отрицателният ефект на тези вещества не е доказан;
 • цената на продукта го прави непосилен за някои потребители (варира от 340 до 1990 рубли).

Обобщавайки, можем да кажем, че заместителите на кърмата под марката Nutrilon са отличен продукт за хранене на малки деца. Преди да изберете и закупите смес обаче, консултирайте се с педиатър, който знае характеристиките на вашето мъниче, лекарят, ако е необходимо, ще може да коригира избора на сместа.

Произвежда се широка гама от смеси Нутрилон, те са фокусирани върху бебета от раждането до 3-годишна възраст. Следните категории заместители на кърмата се произвеждат под марката Nutrilon:

 1. Класически смеси, съставният им състав е идеален за здрави деца и бебета. Това балансирано хранене в съответствие с възрастовата група на детето ще осигури пълния му растеж и навременно развитие:
 • Премиум 1, 2;
 • Юноши 3, 4.
 1. Хипоалергичен. Днес броят на страдащите от алергии бързо се увеличава, както сред възрастните, така и сред децата. Понякога дори заместителите на млечна основа могат да провокират алергична реакция в тялото на неформираното дете. За тези бебета Nutrilon разработи специални продукти - линия хипоалергенни заместители на млякото:
 • Хипоалергенни 1, 2;
 • Аминокиселини;
 • Пептична алергия;
 • Пепти Гастро.
 1. Ферментирало мляко и специални смеси. Ферментиралите млечни добавки съдържат специални бактерии, те имат положителен ефект върху микрофлората на чревната лигавица. Също така, в допълнение към класическите опции, Nutrilon произвежда редица специални смеси. Те ви позволяват да задоволите специалните хранителни нужди на бебета с патологии с функционирането на храносмилателната система:
 • Комфорт 1, 2;
 • Ферментирало мляко 1, 2;
 • Без закъснение;
 • Антирефлукс.
 1. Съдържащи пребиотици. Такива допълващи храни са насочени към преждевременно родени бебета или бебета с проблем с поднормено тегло, чиято имунна система е потисната. Специалните компоненти допринасят за бързото възстановяване на силата и нормалното развитие:
 • Преди 0, 1.

Nutrilon Premium 1, 2 и Junior 3, 4

Превантивните продукти са фокусирани върху предотвратяването на патологии и лечението на първоначалните им форми.

Въз основа на коя възрастова група е фокусирана класическата версия на сместа, Nutrilon Premium и Nutrilon Junior са разделени в следните категории:

 • Нутрилон 1 - за бебета от раждането до 6 месеца;
 • Нутрилон 2 - за хранене на бебета на възраст от 6 до 12 месеца;
 • Нутрилон 3 - мляко, фокусирано върху малки деца от 12 до 18 месечна възраст;
 • Нутрилон 4 - мляко, което отговаря на нуждите на малки деца от 18 до 36 месечна възраст.

Тази маркировка присъства на всички продукти с марката Nutrilon, което улеснява много определянето на правилния тип заместител на кърмата. Освен това, всяка група смеси максимално задоволява хранителните нужди на бебетата на определена възраст, допълващите храни се балансират от съответния състав на състава.

Продуктите на марката се произвеждат в контейнери от 400 или 800 грама, а сместа Nutrilon от 0 до 6 месечна възраст в 350-грамова картонена опаковка. Такъв контейнер дава възможност да го държите с една ръка, без да се страхувате от подхлъзване. Цикълът на приготвяне на сместа е организиран възможно най-ефективно и последователно.

Дори при силен наклон на контейнера със сместа, той не се разлива, тъй като формата осигурява ограничител на ъгъла. Към продукта е включена специална лъжица, която се фиксира в опаковката на опаковката със специална скоба, като по този начин едновременно с отварянето на кутията се отстранява специална лъжица. Този подход елиминира необходимостта от постоянно търсене на лъжица вътре в буркана..

Нека разгледаме по-подробно съставните компоненти на класическите смеси:

 1. Протеинов компонент. Смес от Нутринол от 0 до 6 месеца и "последващи" - най-постоянният в компонентния състав на кърмата. Нутриноловата смес от 0 до 6 месеца е силно адаптирана по отношение на протеиновия състав, който се осигурява от по-високо съдържание на суроватъчни протеини, в сравнение с казеин - пропорционално съдържание на компоненти 60/40. Premium 2 е по-малко адаптиран, пропорционален състав на суроватъчните протеини, в сравнение с казеина - 50/50. Junior 3, 4 всъщност не са класифицирани като заместители на кърмата, това отразява съставния състав на тези продукти. Така че има повече казеинови протеини, отколкото суроватъчните протеини (65/35), което е сравнимо с обикновеното мляко. В резултат на това Junior 3, 4, както и продукти, подобни на тях по отношение на техния състав, се наричат ​​бебешко мляко. При формирането на желания пропорционален състав на протеини от суроватка и казеин има три подхода:
 • деминерализация на суроватка;
 • обезмасляване на редовно краве мляко;
 • използвайки екстракт от суроватъчен протеин.

Във всички подходи оригиналната суровина е краве мляко, което е много различно от майчиното мляко на кърмачка. Производителят, като взема предвид тази характеристика, обогатява продукта с жизненоважни аминокиселини (таурин и L-триптофан), като тези компоненти не се произвеждат независимо от развиващото се тяло на новородено, но тялото се нуждае от значително количество такива компоненти. Junior 3, 4 са обогатени само с таурин, компонентът е важен за бебето дори след навършване на 12-месечна възраст, това вещество е отговорно за нервната и мускулната системи.

 1. Въглехидратни компоненти. В допълнение към Premium 2, всички смеси от тази линия Nutrilon не съдържат малтодекстрин. Наличието на компонента в заместителите не засяга качествените характеристики на допълващите храни. Компонентът се приема перфектно от тялото на детето, не образува привързаност към сладкишите при бебетата. Обикновено веществото се добавя към допълващи храни, за да се създаде по-дълго усещане за ситост у мъника, което допринася за по-дълги интервали между храненията. Това определя присъствието на компонент в следващите заместители (след като детето навърши шест месеца).
 2. Мастни компоненти. Премиум 1, 2 са обогатени с растителни масла, рибено масло, едноклетъчно гъбено масло. Всеки мастен компонент е неразделна част от мастния комплекс и те заедно доближават допълнителните храни до майчиното мляко. Палмитиновата киселина се доставя в достатъчно количество заедно с палмовото масло, което съдържа най-голямо количество от всички растителни масла. Премиум 1, 2 допълнително обогатява рапично, кокосово и слънчогледово масло. Тези компоненти образуват необходимото количество линолова и α-линолова киселини. Рибеното масло осигурява докозахексаенова и ейкозапентанова киселини. Такива вещества се произвеждат от организма, но в малки количества, което налага приема им отвън. Наличието на ейкозапентаенова киселина гарантира предотвратяването на кожни патологии.
 3. Други вещества. Заместителите на нутрилон са обогатени с пребиотици, фруктоолигозахариди, нуклеотиди, витамини и минерали. GOS и FOS в допълващите храни изпълняват незаменими функции:
 • те образуват полезна микрофлора на чревната лигавица;
 • стимулират имунитета;
 • намаляване на вероятността от инфекциозни патологии и алергии;
 • образуват меки, систематични изпражнения.

Premium 1, 2 съдържа нуклеотиди, бебешкото мляко Junior 3, 4 не съдържа такива вещества.

Те са основата за образуването на ДНК и РНК, като се образуват по определен начин, те са място за съхранение на генетичен материал. Друга важна функция на тези компоненти е натрупването на енергия, необходима за нормалното функциониране на телесните клетки. Нуклеотидите се произвеждат независимо, но липсата им се усеща по време на патологични процеси в организма, както и при ускорено развитие.

Независимото производство на нуклеотиди от тялото изисква значителни енергийни разходи. Следователно, малкото дете, по време на формирането на тялото, се нуждае от допълнителното им навлизане в тялото заедно с допълнителни храни. Наличието на тези компоненти в допълващите храни осигурява нормален набор от малко телесно тегло, отговаря за пълното физическо и интелектуално развитие на бебето. Когато малкото дете навърши 12-месечна възраст, присъствието на такива компоненти в допълващите храни няма смисъл.

Заместителите под марката Premium и Junior са единствените допълващи храни, които съдържат ARA, DHA, EPA заедно - тези вещества имат положителен ефект върху нормалното функциониране на мозъка и зрението.

Nutrilon Hypoallergenic 1, 2

Заместителят е предназначен за хранене на малки деца, склонни към алергични реакции. Прилагайте Hypoallergenic 1 от раждането до една година. Сместа има уникален комплекс Pronutra +, непълно хидролизиран кравешки протеин (степента на протеинова хидролиза е по-висока, отколкото в Comfort).

Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s (лимонена киселина под формата на естер), използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни. Разрешено е да се използва в заместители, съдържащи частично разцепен кравешки протеин, аминокиселина, но не повече от 9 грама на литър готови фуражи. Hypoallergenic 2 съдържа нишесте на основата на царевица.

Такъв състав осигурява лесно възприемане на храната от тялото и значително намаляване на вероятността от алергична реакция. Експертите препоръчват, когато член на семейството е склонен към алергии, не експериментирайте и започнете да захранвате малкото дете с хипоалергенен заместител..

Нутрилон аминокиселини

Заместителят на кърмата е насочен към хранене на малки деца, които са склонни към тежки алергии към кравешки протеини, соя, други хранителни алергии, в случай на синдром на малабсорбция. Заместителят недвусмислено премахва вероятността от алергии към протеини от краве мляко и соя, тъй като тези компоненти са напълно изключени от продукта.

Протеинът се заменя с комплекс от аминокиселини. Техният пропорционален състав е подбран по такъв начин, че работата на ензимите да бъде изключена - те се възприемат директно от тялото на трохите. Аминокиселините са податливи на окислителни процеси, това определя наличието на приемливи антиоксиданти в продукта: Е 304 (аскорбил палмитат), Е 307 (алфа-токоферол), Е 306 (токоферолов комплекс). Включва хранителен компонент E 472 s (лимонена киселина в естерна форма) - използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни.

Лактозата се заменя с глюкозен сироп, по-лесно е за възприемане от организма. Мастният състав е представен от кокосово, слънчогледово, рапично масло. Продуктът съдържа слънчогледово масло с високо съдържание на олеинова киселина, както и масла от водорасли, съдържащи голямо количество докозахексаенова киселина. Отрицателните страни на сместа включват повишена осмоларност - около 340 mOsm / kg.

Нутрилон пептична алергия

Такъв продукт е насочен към малки деца с отхвърляне на кравешки протеин, с прости и умерени форми на алергични реакции. Нарушената чревна абсорбция и антропният дерматит също бързо се елиминират с тази смес. Суроватъчният протеин се използва вместо казеинов протеин в заместители, така че количеството лактоза се намалява с повече от 50%.

Продуктът е обогатен с малтодекстрин, пълен комплекс от вещества, които осигуряват нормалното развитие на бебето. Лактозата в сместа се съдържа в по-малко количество, отколкото в линията Nutrilon от смеси, ориентирани към малки деца без патологии.

Потребителите, които използват Pepti Allergy, отбелязват лекотата на възприемане на заместителя от тялото, ефективно елиминиране на симптомите на алергични реакции. Pepti Allergy Substitute е подходящ за бебета от раждането до 12-месечна възраст. Недостатъците на заместителя включват промяната в цвета на изпражненията в зелено, което е свързано с наличието на протеин в хидролизирана форма. Същият компонент образува горчивия вкус на сместа. Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s.

Нутрилон Пепти Гастро

Заместителят на кърмата се използва за малки деца с отклонения в способността за чревна абсорбция и вродени хранителни алергии. Продуктът съдържа хидролизиран суроватъчен протеин, което значително намалява вероятността от алергична реакция.

Триглицеридът със средна верига на заместителя не означава излагане на панкреатични ензими, той се възприема директно от тялото на бебето. Това е от съществено значение в случай на нарушение на абсорбционния капацитет на червата, тъй като при малко количество липаза мастните компоненти не се разграждат и следователно не се възприемат от тялото на мъника.

Съставът е обогатен с рапично, слънчогледово, палмово масло, рибено масло и специални масла. Допълнителните храни не включват лактоза; глюкозният сироп я замества. Отбелязва се наличието на приемлива хранителна добавка Е 472 s. Негативната страна на използването на заместител е зеленикаво изпражнение, което е свързано с наличието на хидролизиран протеин в продукта.

Nutrilon Comfort 1, 2

Сухите заместители на млякото Комфорт 1, 2 са фокусирани върху храненето на бебета от момента на раждането (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст). Експертите не препоръчват допълващи храни за постоянна употреба, трябва да се въвеждат при колики и запек, други нарушения на функциите на храносмилателната система на бебета до 12 месеца.

Допълнителните храни са идеално балансирани по отношение на съставния състав. Наличието на протеин в хидролизирана форма и бета-палмитинова киселина помага за нормализиране на изпражненията, премахване на дискомфорта в чревната област. Заместителят съдържа модифицирано палмово масло, помага за премахване на нарушения на изпражненията, свързани с натрупването на тежки калциеви соли, присъстващи в палмитиновата киселина в тялото на малкото дете. Нишестето увеличава плътността на готовата допълваща храна, спомага за намаляване на честотата и броя на повръщането.

Малко количество лактоза, елиминира образуването на газове, колики и метеоризъм, възникващи от дефицит на лактаза. Заместителят има не най-приятните вкусови характеристики (лек горчив вкус), което е свързано с компонентите, които съставляват продукта. За по-лесно възприемане на допълващите храни от малки деца, в състава му се въвежда лека форма на глюкозен сироп. В сравнение с класическите възможности за заместване, Nutrilon Comfort е много по-лесен за възприемане от организма. За да се елиминира прекомерният рефлекс на гърлото, помага по-плътната консистенция на готовите допълващи храни.

Нутрилон Ферментирало мляко 1, 2

Ферментирали млечни продукти 1, 2 (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст) помагат за подобряване на храносмилането, поддържат нормална микрофлора на чревната лигавица. Съставът им е максимално близък до майчиното мляко, което премахва дразненето на стомаха, допринася за доброто приемане на трохите от тялото. Рецептата се основава на ферментацията на специална закваска.

Стартерната култура включва бифидобактерии и млечнокисели бактерии, патентовани от производителя, поради тях се получава основният процес на разделяне. Тази функция ги отличава от класическите опции. Разграждането на протеиновия компонент, мазнините, лактозата е придружено от образуването на нови вещества: пептиди, мастни киселини, бактерицидни компоненти, млечна киселина, витамини и минерали. Тези компоненти не само се възприемат от развиващия се организъм на трохите, те имат положителен ефект върху състоянието му.

Заместителят съдържа равни пропорции на протеин и казеин, обогатени с пробиотици и малтодекстрин. Мастните киселини се различават по състав от останалите продукти с марката Nutrilon - без ARA, DHA и EPA, което се дължи на липсата на масло от водорасли. Друг недостатък - липса на нуклеотиди.

Не използвайте тези заместители постоянно или за продължителен период. Те имат лечебни свойства, след отстраняването на патологията бебето трябва незабавно да бъде прехвърлено в класическата версия.

Без лактоза Nutrilon

Допълнителните храни са предназначени за бебета с хронична частична или пълна лактозна отвращение. Протеиновият компонент се състои от калциев казеинат (тази форма на компонента допринася за пълното разтваряне на казеина при взаимодействие с вода).

Няма лактоза, която присъства в обезмасленото мляко на прах, замества се с глюкозен сироп, компонентът допринася за приятен вкус, лесно възприемане на продукта, образуван от тялото на бебето.

Заедно с L-триптофан, допълващите храни са обогатени с жизненоважна аминокиселина - L-цистеин, който в класическите версии присъства заедно със суроватката. Специалният състав на сместа определя специалното въвеждане на този компонент.

Nutrilon Antireflux

Заместителят е насочен към премахване на проблема със системния рефлекс на гърлото при новородени от момента на раждането. Веществото, което елиминира прекомерния рефлекс на запушване (сгъстител), е екстрактът от боб на рожкови.

Продуктът е обогатен с модифициран вид на това вещество, което насърчава разтварянето му при температура около 50 градуса (естественият екстракт изисква много по-високи температури за това). В същото време екстрактът от рожкови има пребиотични свойства, не се усвоява напълно от ензимите, действа като храна за микроорганизмите на лигавицата на дебелото черво.

Компонентът образува меки изпражнения, решава проблема със запека. Заместителят е класифициран като доминиращ на казеин (количеството казеин преобладава над суроватъчния протеин), допълнително обогатен с малтодекстрин, жизненоважна аминокиселина (L-цистеин).

Nutrilon Pre 0, 1

Допълнителното хранене е фокусирано върху преждевременно родени бебета, с лошо наддаване на тегло. Характеризира се със значително по-високо съдържание на протеинов компонент, така че делът на протеина и казеина е 60/40.

Сместа е обогатена с растителни масла - кокосово, слънчогледово, соево, палмово, вечерна иглика. Вечерна иглика включва гама-линолова киселина, тя е представена от линолова киселина.

Гама-линолевата киселина с недостатъчно количество води до нарушаване на производството на компоненти като хормони - простагландини, те имат регулаторна функция. Триглицеридите със средна верига се възприемат лесно, като осигуряват на тялото на развиващото се малко дете достатъчно енергия.

Яйчните фосфолипиди имат положителен ефект върху нервната система на тялото на бебето. Предписва се Pre 0, докато малчуганът достигне телесно тегло от около 1800 грама, тогава експертите препоръчват да се премине към Pre 1, който се характеризира с по-малко количество протеинов компонент.

Как правилно да се разрежда адаптираното мляко за кърмачета?

Производителят е загрижен за улесняването на използването на заместителя на практика. Всеки контейнер с продукт съдържа най-достъпното описание на процеса на готвене, както и препоръчителни дози за различни възрасти. Включена е специална лъжица за измерване на количеството на необходимата смес.

Помислете за правилния алгоритъм за готвене:

 • измийте добре ръцете си със сапун и вода;
 • обработете шишето за хранене, капака със зърното с вряща вода;
 • предварително загрейте водата в специална тенджера за бебето (определено трябва да имате такава), варете я около 10 минути, след това я оставете настрана и стойте там около половин час - през това време водата трябва да се охлади до желаната температура;
 • водата трябва да се налива в бутилката, съгласно препоръките на производителя в приложената таблица с инструкции;
 • с помощта на специална лъжица изсипете подходящото количество сух заместител в бутилка преварена вода;
 • затворете плътно бутилката, разклатете пълното смесване на вода и сух продукт - трябва да получите разтвор с еднаква консистенция, без бучки;
 • развийте капачката от бутилката и поставете зърно върху нея;
 • непосредствено преди хранене на бебето е необходимо да проверите температурата му - използвайте специален термометър за храна или го прикрепете към гърба на ръката, температурата на продукта трябва да съответства на нормалната температура на човешкото тяло.

Спазвайте стриктно препоръките на производителя в листовката с инструкции. Експертите обръщат внимание на факта, че структурният състав може да зависи от вида на сместа, това трябва да се вземе предвид от младите майки. Класическите заместители имат по-тънка консистенция в сравнение с Comfort или Antireflux - те са много по-плътни.

Когато приготвяте допълващи храни, има редица характеристики, на които родителите трябва да обърнат внимание:

 • регулирайте съответно обема на разредените компоненти (ръководете се от дозата, посочена в таблицата с инструкции);
 • не използвайте варена вода за готвене, не смесвайте преварена вода с обикновена вода, много експерти препоръчват да се използва специална бебешка вода;
 • необходимо е да се размножават допълнителни храни непосредствено преди хранене на малкото дете;
 • не съхранявайте разредената смес, останала след пълното пълнене на малкото дете - тя трябва да се изхвърли;
 • след хранене задръжте бебето изправено, така въздухът, който е влязъл в стомаха заедно с храната, ще излезе от стомаха;
 • не трябва да променяте количеството вода и суха смес без съвет от педиатър;
 • не използвайте микровълнова фурна за готвене, тъй като това увеличава вероятността от образуване на горещи бучки;
 • спазвайте препоръчаните правила за съхранение на отворена кутия сух заместител;
 • гледайте бебето по време на хранене, желателно е да поддържате тактилен контакт;
 • след консумация на допълнителни храни, внимателно наблюдавайте реакцията на бебето.

4мама

Nutrilon 3 и Nutrilon 4 за кърмачета за цялостно развитие на вашето бебе след една година

Не е тайна, че правилното хранене на детето през първите месеци след раждането поставя основите за бъдещия му напредък и здраве в продължение на много години..

Въпреки това, след като детето навърши една година, организацията на балансираното му хранене е не по-малко важна и отговорна задача за родителите, тъй като в тази възраст остава бързият растеж и развитие на бебето, особено неговата опорно-двигателна, храносмилателна и нервна система. Хлапето се учи да общува с хората около себе си, активно развива речта, мисленето и демонстрира висока познавателна и емоционална активност. Естествено, такова натоварване изисква голямо количество хранителни вещества..

При неправилно хранене, бебетата след 12 месеца могат да имат недостиг на витамини и минерали, което от своя страна може да доведе до сериозни здравословни проблеми като анемия с дефицит на желязо, остеопороза и дисбаланс на микрофлората. [1]

Храната за възрастни не може да осигури на бебето необходимото количество витамини и минерали, които са му необходими за нормалния растеж. Ето защо, когато избират оптималното хранене за детето си, родителите трябва да изберат продукти за бебешка храна, по-специално адаптирано мляко за кърмачета..

Често родителите на деца, които вече са на 12 месеца, смятат за неразумно да дават на детето си адаптирано мляко, като предпочитат да ги заменят с мляко и млечни продукти. Въпреки това, съгласно препоръките на СЗО, за пълното развитие на бебето е за предпочитане да продължите да кърмите дори след като навърши 12 месеца, най-добре - до 2 години. В края на краищата млякото не отговаря на физиологичните нужди на малките деца и може да причини алергии, запек и да доведе до дефицит на калций и най-важното желязо - минерал, жизненоважен за децата за синтеза на кръвта и метаболитните процеси - който се абсорбира от млякото само с 10% 1, [2], [3] Ако вашето бебе е на смесено хранене, трябва да се погрижите за оптималната адаптирано мляко за неговата диета.

Европейската компания Nutricia, признат лидер в производството на висококачествени и здравословни продукти за бебешка храна, гарантира, че всяко дете получава най-доброто хранене на всеки етап от развитието, независимо от нуждите, и затова е създала Nutrilon 3 и Nutrilon 4 формула за кърмачета, специално за деца от 12 години до 24 месеца.

Смесите се произвеждат в съвременните европейски фабрики в пълно съответствие с международните стандарти за качество и са напълно безопасни за бебета. В допълнение, млякото, използвано за приготвянето на детски храни Nutrilon 3 и Nutrilon 4, се обработва старателно и обогатява точно с тези вещества, от които се нуждаят децата на тази възраст, така че можете да сте сигурни, че храненето на детето ви не само ще бъде по-разнообразно но и полезен.

Всеки компонент на храните за кърмачета Nutrilon 3 и Nutrion 4 е внимателно подбран, за да максимизира напредъка на децата и да им помогне да се развият правилно:

 1. Патентованият комплекс от пребиотици GOS / FOS в съотношение 9: 1 при концентрация 0,8 g / 100 ml от сместа помага на детето да укрепи имунните защитни механизми [4], [5], [6], което е изключително важно, тъй като една година е точно възрастта, когато Вашето дете се научава активно да общува и да взаимодейства с други хора. Скоро той ще отиде на детска градина, а силният имунитет ще му помогне да бъде по-устойчив на въздействието на патогенни вируси и други инфекции..
 2. Специалният комплекс IQPro с полиненаситени мастни киселини също стимулира развитието на естествения имунитет на детето. Освен това бебето се нуждае от мастни киселини за правилен умствен прогрес, повишен коефициент на интелигентност и по-добра скорост на обработка, което несъмнено ще му помогне да усвои по-добре знанията и да овладее нови умения. [1], [2], [3], [4]
 3. Балансиран набор от 27 витамини, минерали, микроелементи и нуклеотиди съдържа точно тези вещества, от които детето се нуждае на тази възраст, за да се развие напълно и да няма дефицит.

Резултатите от проучванията показват, че бебетата над една година, в диетата на които присъстват адаптирано мляко и бебешка храна, получават значително повече хранителни вещества от децата, на които е давана храна за възрастни. Използвайки адаптираното мляко Nutrilon 3 и Nutrilon 4, 2 пъти на ден, приблизително 170-200 ml, ще помогнете на вашето бебе да получи около 50-70% от дневния прием на основни витамини и микроелементи, особено калций, желязо, йод, толкова важни за децата след 12 месеца, фосфор, витамини С, К, Е, D, фолиева киселина и витамини от група В [5]

Освен това напредъкът на детето се улеснява не само от наличието на адаптирано мляко в диетата на вашето дете, но и от начина, по който се използва. Всъщност на тази възраст детето ви вече е станало достатъчно голямо, за да пие не от бутилка, а от чаша. Така той ще може не само да получи необходимите витамини и минерали, но и да развие фината моторика, координацията на движенията и да научи правилната хранителна култура от детството, което определено ще му бъде полезно, когато отиде в детска градина или училище за ранно развитие, където децата трябва да могат да използват чаши и лъжици.

Без значение на колко години е детето ви: два месеца, година или десет години, всеки ден от живота му е важна стъпка към успешното му бъдеще, което е невъзможно без правилно и пълноценно хранене. С Nutrilon 3 и Nutrilon 4 формула за кърмачета, ще станете свидетели на напредъка на детето си днес и ще поставите основата за здраво бъдеще за години напред..

[1] Резултатите от ежедневното развитие на приложеното меню за 7 дни за здрави деца от 1 до 3 години: метод. Препоръчвам. / [О.Г. Шадрин, С.Л. Нианковски, Д.О. Добрянски та ін.] - К.: ТОВ "ЛУДИ В БИЛОМУ", 2013. - 24 с.

[2] Траверс Г.М. че спивавт. Детска нутрициология. Navchalnyy posibnik. Naukove vidannya. Полтава, 2009. - 175 с..

[3] Kim Fleischer Michaelsen et al. Хранене и хранене на кърмачета и малки деца. Насоки за европейския регион на СЗО с особен акцент върху републиките от бившия Съветски съюз. Регионални публикации на СЗО. Европейска серия № 87.

[4] Niankovskiy S.L. „Инжектирането на пребиотичния комплекс олигозахариди (GOS / FOS 9: 1, 0.8g / 100ml) в здравния лагер не е младо“ Детско здраве 5 (20) 2009

[5] Moro GE, Minoli I, Mosca M, Fanaro S, Jelinek J, Stahl B, Boehm G. Свързани с дозата бифидогенни ефекти на галакто- и фруктоолигозахариди при кърмачета с кърмене. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2002; 34 (3): 291-295

[6] Ранната диетична интервенция със смес от пребиотични олигозахариди намалява честотата на алергични прояви и инфекции през първите две години от живота, Sertac Arslanoglu, Guido E. Moro, Joachim Schmitt, Laura Tandoi, Silvia Rizzardi, Gunther Boehm, J. Nutr. 138: 1091-1095, 2008

[7] Eileen E. Birch et al. Зрителна острота и когнитивни резултати на 4-годишна възраст в двойно-сляпо, рандомизирано проучване на дълговерижна полиненаситена мастна добавка за кърмачета, Early Human Development (2007) 83, 279–284

[8] P Willatts, J S Forsyth, M K DiModugno, S Varma, M Colvin Ефект на дълговерижни полиненаситени мастни киселини в адаптирано мляко върху решаване на проблеми на 10-месечна възраст, Lancet 1998; 352: 688-91

[9] Koletzko, B., E. Lien, C. Agostoni, H. Bohles, C. Campoy, I. Cetin, T. Decsi, J.W. Dudenhausen, C. Dupont, et al., Ролите на дълговерижните полиненаситени мастни киселини при бременност, лактация J Perinat Med, 2008 г. 36 (1): p. 5-14 и кърмаческа възраст: преглед на текущите знания и препоръки за консенсус

[10] Мета-анализ на LCPUFA Добавяне на адаптирано мляко и зрителна острота. Ahmad Qawasmi, Angeli Landeros-Weisenberger и Michael H. Bloch, PEDIATRICS, том 131, номер 1, януари 2013 г.

[11] Verger EO, ​​Eussen S, Holmes BA; Обществено здраве Nutr. 2015 г. 2 ноември: 1-10

Всичко за децата

Натуралните маркови формули за мляко Nutrilon са стандартът на детската храна на вътрешния и чуждия пазар. Характеристика на млечните формули е употребата на естествени млечни компоненти по рецепта, показват последните изследвания на учените. Бебешката храна е разделена на няколко десетки вида, всеки от които е предназначен за бебе на определена възраст, тегловна категория, здравословно състояние. Помислете за основните видове смеси, техния състав и характеристики.

Защо да изберете Nutrilon?

Като правило, когато избират храна, родителите се ръководят от инструкциите на опаковката: категории по възраст, характеристики на развитието на бебето. Научният подход изглежда различно: на всяко дете се определя специален състав от компоненти. Кърмата се счита за идеална за развитие на имунната система. Ако няма възможност да се хранят по естествен начин или количеството мляко е ограничено, майките прибягват до частично или пълно заместване на естествената храна с изкуствена. Изкуственото мляко е прахообразна формула на основата на краве мляко и добавки.

Продуктите Nutrilon съдържат натурални млечни съставки, прости форми на захар, витамини, минерали и растителни мастни киселини. Важни компоненти в млякото са мастните киселини, пропорционалното съотношение на казеин и албумин, скорост на усвояване, количество фосфор и калций, витамини. Всяко вещество е отговорно за развитието на определени части на тялото. Нутрилон е най-близо до майчиното мляко на жената в определен момент на хранене, съдържа витамини и минерали за регулиране на храносмилателната система, теглото и скоростта на развитие на бебето.

Формули за бебета до 6 месеца

Категорията на стоките за най-малките отива под номер "1". Това са смеси с присъствие на суроватка, растителни масла (палмово, рапично, кокосово, слънчогледово, Mortierella alpina), постно мляко, лактоза, пребиотици, минерали, витамини, рибено масло и други вещества. Формула за здравословни бебета с нормално тегло съдържа съставки в пропорции, подобни на естественото кърма с полезни добавки. Рибеното масло и растителните мастни киселини се използват като стимулиращи добавки. 100 g разреден състав представлява до 270 kJ.

За деца с отклонения в развитието на храносмилателната система, недоносени бебета, склонни към алергии, които са страдали от възпалителни заболявания, са разработени специални формулировки. Това са рецепти с подобрен комплекс от вещества за регулиране на нормалното развитие или възстановяване.

За недоносени бебета използвайте Nutrilon Pre номериран "0". За тези, които са наддали 1,8 кг и повече, се използва Nutrilon Pre "1". За тези, чиято стомашно-чревна система е много слаба и се наблюдават постоянни нарушения, лекарите предписват Nutrilon Comfort 1 или ферментирало мляко 1. Вторият състав е подходящ за бебета, претърпели медицинско лечение за възпалително или друго заболяване. И двата вида възстановяват състава на чревната флора и детоксикират. Марката за деца, склонни към алергични реакции, обриви се нарича Nutrilon Hypoallergenic 1.

Открояват се формулировки за деца с липса на способност за смилане на всякакъв вид захар: без лактоза и сода Nutrilon. Продуктите почти не съдържат естествено мляко и захар. Разграничават се формулировки за бебета със симптоми на постоянна регургитация (Pepti Gastro) или мудност на червата, невъзможност за усвояване на усвоената храна (Antireflux). Нутрилон аминокиселините и пептичната алергия са за диетично хранене.

Всяко бебе трябва да се подложи на висококачествен медицински преглед, преди да премине към изкуствено мляко. Правилно предписаната формула Nutrilon ще помогне да излекувате бебето си и да възстановите естественото му развитие.

Линия от формула за здрави деца

 1. Nutrilon 1 Premium - адаптирана адаптация за кърмачета за бебета от раждането.

Линия от смеси за деца със здравословни проблеми

 1. Nutrilon Comfort 1 - Хранителна формула за бебета със симптоми на храносмилателен дискомфорт
 2. Nutrilon Comfort 2 - формула за хранене на бебета със симптоми на храносмилателен дискомфорт.
 3. Nutrilon Fermented Milk 1 е формула за хранене на бебета от раждането, специално формулирана за естествено подобряване на храносмилането на бебетата.
 4. Nutrilon Fermented Milk 2 е формула за хранене на бебета от 6 месеца, специално създадена за естествено подобряване на храносмилането на бебетата.
 5. Nutrilon Hypoallergenic 1 - адаптирана формула за хранене на здрави бебета с възможност за развитие на хранителни алергии.
 6. Nutrilon Hypoallergenic 2 - адаптирана формула за хранене на здрави бебета с възможност за развитие на хранителни алергии.
 7. Nutrilon Pre 0 - суха млечна формула, адаптирана за хранене на недоносени и бебета с ниско тегло при раждане с тегло под 1800 g.
 8. Nutrilon Pre 1 - суха млечна формула, адаптирана за дългосрочно хранене на недоносени и бебета с ниско тегло при тегло над 1800 g
 9. Nutrilon Pepti Gastro е суха млечна смес с нарушена чревна абсорбция. От раждането.
 10. Nutrilon Soy - смес от соев протеин. Диетична формула за деца, които се нуждаят от безмлечна диета от раждането си.
 11. Nutrilon Lactose Free е смес без лактоза. Специална формула за диетично хранене на деца с непоносимост към лактоза от раждането.
 12. Nutrilon Amino Acids е суха смес на основата на аминокиселини, продукт на детското диетично (терапевтично и профилактично) хранене за малки деца. За хранене на деца от раждането.
 13. Nutrilon Pepti Allergy е суха смес на основата на напълно хидролизирани суроватъчни протеини с пребиотици. За диетично (медицинско) хранене на деца от раждането.
 14. Nutrilon Antireflux - млечна формула с нуклеотиди. Пълна специална формула за хранене на бебета със синдром на регургитация и повръщане. От раждането.

Смесва Nutrilon от 6 месеца

Децата на възраст от шест месеца вече имат развиваща се храносмилателна система. Началото на активен растеж на костите, тъканите и ставите изисква промяна в състава на храната. В женското тяло този преход се осигурява от промяна в диетата, разширяване на храните в диетата, добавяне на плодове и зеленчуци..

Nutrilon 2 Premium формула за деца с нормално развитие:

 • съотношението на казеин и протеин се измества към протеина с 10% (50/50);
 • мастни киселини до десет вида растителен произход, рибеното масло остава на същото ниво;
 • тауринът се увеличава с един и половина пъти;
 • формулата на лактозата се променя, количеството й е почти 52 mg на 100 g суха смес;
 • витамините и минералите се увеличават с 20-50%.

По същия начин при храненето на бебетата видовете смеси за по-старата група се разделят според аномалиите в развитието на бебето. Имената им са сходни, а възрастта се обозначава с цифрата "2", "3" - от годината и "4" - от 18 месеца.

Линия от смеси

 1. Nutrilon 2 Premium - адаптирана адаптация за кърмачета за бебета от 6 месеца.
 2. Бебешко мляко Nutrilon Junior 3. За хранене на деца от 1 година.
 3. Baby Milk Nutrilon Junior 4. За хранене на бебета над 18 месеца.

Как да изберем правилния продукт?

За да изберете здравословен курс на хранене, трябва да се подложите на прегледи в детска клиника, като вземете предвид особеностите на поведението на детето. Например, ако детето не е в състояние да усвои правилно храната, сънят ще бъде прекъснат. Постоянните капризи и ридания също ще бъдат забележими. Децата със здрави черва, които не изпитват болка и дискомфорт, са много спокойни, не бъдете капризни без причина.

Нарушенията могат да бъдат забелязани от състоянието, честотата на изпражненията. Характерен е начинът на хранене. Хлапето, което се затруднява с храносмилането, постоянно се обръща, яде с прекъсвания, дори ако е в гладно състояние. По-очевидни признаци на отклонения - дете с поднормено тегло, мудно състояние.

Четем подробно: как да изберем смес, подходяща за дете

Ползи от използването на смеси Nutrilon

 • осигуряват пълното развитие на организма и профилактиката на болестите;
 • това е здравословна храна за бебета на всяка възраст;
 • Nutrilon има достъпна цена (цената варира от 345 до 2000 рубли);
 • храна, препоръчана от здравната система на Руската федерация;
 • широка гама от уникални формулировки за лечение на аномалии;
 • наличие на международни сертификати за качество за всички продукти на марката;
 • сместа се счита за най-добрата в много страни по света;
 • всяка партида се тества в лаборатории преди продажба;
 • фабриките в страните от ОНД произвеждат храни, използвайки технологии от ЕС.

Смесите се продават в опаковки от 400 и 900 g EazyPack или в кутии от 400 g.

Къде мога да купя?

 • Онлайн магазин Akusherstvo.ru - смеси Nutrilon
 • Онлайн магазин Babadu.ru - Нутрилонови смеси

Правилното хранене е ключът към здравето и дълголетието!

 • Официален уебсайт на Nutrilon - Телефон за експертна линия - 8 800 200 33 88

Ползите от кърменето на бебета не могат да бъдат преувеличени, но ако то не е на разположение или не е достатъчно, не се отчайвайте. Млечните формули Nutrilon, произведени от Nutricia, са изключително адаптивни продукти. По своя състав смесите са възможно най-близки до майчиното мляко.

Поради високото качество и безопасност за бебета, смесите Nutrilon са получили само положителни отзиви. За да расте детето и да се развива добре, е важно да изберете правилната бебешка храна. Експертите на онлайн магазина Dochki-Sinochki ще ви помогнат да изберете смесите, препоръчани от педиатъра.

Линия от смеси Nutrilon

Смесите от нутрилон са представени в широка гама, те са предназначени за хранене на деца от раждането до три години. Производителят се е погрижил не само за качеството на продуктите, но и за удобството при избора и използването им. Така че, в зависимост от възрастта на бебетата, за които е предназначено храненето, основните смеси Nutrilon се разделят на следните видове:

 • Нутрилон 1 - за новородени и бебета до шест месеца;
 • Нутрилон 2 - за хранене на бебета от 6 до 12 месеца;
 • Нутрилон 3 - за хранене на бебета от 12 до 18 месеца;
 • Нутрилон 4 - за деца от 18 до 36 месеца.

Тази цифрова маркировка е върху всяка опаковка, което улеснява максимално лесното избиране на подходящата опция за храна. Всяка от тези групи смеси съдържа продукти, които са оптимално подбрани за конкретна възраст на децата..

Освен разликите във възрастта, производителят взема предвид и индивидуалните характеристики на бебетата. Представени са прясна и ферментирала млечна формула Nutrilon, специализирани видове храни за недоносени бебета, страдащи от алергии и бебета с непоносимост към определени компоненти (например мляко).

Съвет на педиатър

За хранене на кърмачета с алергии, в никакъв случай не трябва да се купуват обикновени млечни формули. Спрете избора си на специализирани хипоалергенни продукти, които ще предотвратят появата на алергични реакции.

Nutrilon Comfort

Сухата смес Nutrilon Comfort е предназначена за хранене на бебета от първите дни от живота (Комфорт 1 - до 6 месеца, Комфорт 2 - до 12 месеца). Такава храна не се препоръчва да се използва постоянно, но в случай на колики и запек - най-честите нарушения на стомашно-чревния тракт при деца под една година.

Балансираните хранителни съставки като хидролизирана суроватка и бета-палмитинова киселина могат да помогнат за нормализиране на дефекацията и намаляване на чревния дискомфорт.

В сравнение с основните продукти, Nutrilon Comfort е по-лесно смилаем. Плътната консистенция на сместа предотвратява регургитацията.

Нутрилон Хипоалергичен

Сухата формула за кърмачета Nutrilon Hypoallergenic се препоръчва от експертите на онлайн магазина Dochki-Sinochki за хранене на бебета, склонни към алергии. Може да се използва от раждането до 12 месеца..

Уникална смес, поради наличието на комплекс Pronutra + и частично хидролизиран протеин, намалява наполовина риска от развитие на атопичен дерматит.

Педиатрите подчертават, че дори някой от родителите да страда от алергии, е по-добре да не рискува, а незабавно да закупи хипоалергенна храна за бебето.

Нутрилон Ферментирало мляко

Вашето бебе има ли проблеми с храносмилането? Няма проблем, ферментиралото мляко Нутрилон подобрява храносмилането и поддържа здрава чревна микрофлора на детето. Нивото на киселинност на продукта е възможно най-близко до майчиното мляко, поради което не дразни стомаха. Сместа се получава чрез ферментация на специална стартерна култура: бифидобактерии и патентовани млечнокисели бактерии.

Родителите трябва да вземат предвид, че е нежелателно да се използва Nutrilon ферментирало мляко за дълго време. Целта му е лечебна, поради което веднага след премахване на проблеми със стомашно-чревния тракт трябва да преминете към обичайната смес.

Нутрилон пептична алергия

Nutrilon Pepti Allergy е оптималното решение за деца с лека до умерена непоносимост към краве мляко и чревни смущения. В такива смеси вместо казеин се използва суроватъчен протеин, така че съдържанието на лактоза в тях намалява с 55%.

Майките, които хранят бебетата си с тази смес, отбелязват лесното усвояване на храненето и бързото изчезване на симптомите на алергия. Nutrilon Pepti Allergy може да се използва за хранене на бебета от раждането до 12 месеца.

Специални смеси

Под марката Nutrilon освен стандартните основни се произвеждат и специални смеси, с които можете да изберете опция за хранене на дете със специални хранителни нужди.

Грижейки се за здравето на всяко бебе, Nutrilon представя списък със специални смеси:

 • Nutrilon без лактоза - за деца с непоносимост към лактоза;
 • Nutrilon Antireflux - за бебета, страдащи от честа регургитация и повръщане;
 • Нутрилон Малабсорбция - за деца със стомашно-чревни разстройства и синдром на малабсорбция;
 • Nutrilon Soy - за бебета с белтъчини на краве мляко и непоносимост към лактоза;
 • Nutrilon Pepti Gastro - за новородени и деца под една година с нарушения на чревната абсорбция;
 • Nutrilon Amino - за бебета с тежка форма на непоносимост към протеини на краве мляко;
 • Nutrilon PRE - специална смес за недоносени и бебета с ниско тегло.

Преди да въведете специална бебешка храна в диетата на бебето, не забравяйте да се консултирате с педиатър.

Знаеше ли...

... най-близкото до майчиното мляко (адаптирани видове) - Nutrilon формула за новородени. Те се основават на уникалния балансиран комплекс Pronutra +, който осигурява на детето всички необходими хранителни вещества за нормалното развитие. По-специално това са патентованите пребиотици Immunofortis за укрепване на имунната система, полиненаситени мастни киселини за развитието на нервната система, мозъка и зрението, както и витамини, микроелементи и нуклеотиди.

заключения

Основни и специални смеси се произвеждат под марката Nutrilon, техните характеристики и цени се различават. Всяка майка може да намери най-добрия вариант за пълно или частично заместване на кърмата.

Смесите от нутрилон са балансирано и здравословно хранене за бебета на различна възраст.

Детските хранителни храни Nutrilon се произвеждат от Nutricia и са може би най-добрите храни за кърмачета на руския пазар, тъй като те използват модерни производствени технологии и най-новите идеи за състава и свойствата на кърмата. Линията смеси "Nutrilon" се отличава със своето разнообразие и фокус върху решаването на всякакви хранителни проблеми в случай на появата им при дете.

Бебешка храна "Нутрилон" за здрави деца

Под смесите от тази категория Nutricia означава конвенционални адаптирани смеси и смеси с профилактичен ефект, т.е. способни да предотвратят нарушения или да премахнат леките им прояви..

Смесва "Nutrilon Premium" и "Nutrilon Junior"

В зависимост от възрастта на детето те се разделят на следните видове:

 • адаптирана адаптация за кърмачета "Nutrilon Premium" 1 от раждането;
 • последваща адаптирана адаптация за кърмачета "Nutrilon Premium" 2 от шест месеца;
 • бебешко мляко "Nutrilon Junior" 3 от дванадесет месеца;
 • бебешко мляко "Nutrilon Junior" 4 от осемнадесет месеца.

Произвеждат се в опаковки Easy Pack от 400 и 800 g, а Nutrilon Premium 1 също и в кашони от 350 г. Формата на пакета Nutrilon Premium и Nutrilon Junior ви позволява да го държите с една ръка, без да се страхувате от подхлъзване. Цялата процедура за изливане на сместа от консерва е възможно най-хигиенична и последователна. Дори ако опаковката случайно се наклони прекалено, сместа няма да се рони благодарение на ъгъла на запушалката. Измервателната лъжица е прикрепена към капака със специална скоба, така че всеки път, когато отворите опаковката, лъжицата се отстранява едновременно и няма нужда да я търсите някъде вътре. Щракване при затваряне на кутията ще ви каже, че съдържанието е добре защитено от влага.

Протеин

Адаптираната и последваща адаптирана формула "Nutrilon Premium" е добър заместител на човешкото мляко, като съставът е възможно най-близък до него. Nutrilon Premium 1 има висока адаптация по отношение на протеиновия компонент поради преобладаването на суроватъчните протеини над казеина в съотношение 60/40, докато Nutrilon Premium 2 е по-малко адаптиран, тъй като съотношението на суроватъчните протеини и казеина е 50/50.

"Nutrilon Junior" 3.4 не е заместител на човешкото мляко, което се отразява в неговия състав, при което протеините на казеин преобладават над суроватъчните протеини (65/35), както в кравето мляко. Следователно, "Nutrilon Junior" 3.4 и подобни продукти се наричат ​​бебешко мляко.

За да се създаде необходимото съотношение на суроватъчни протеини и казеин, се използват три вида млечни продукти в различни съотношения: деминерализирана суроватка, обезмаслено мляко и концентрат от суроватъчен протеин. Те са направени от краве мляко и се различават по аминокиселинен състав от протеините в човешкото мляко. Следователно производителят въвежда в Nutrilon Premium 1,2 такива незаменими аминокиселини като таурин и L триптофан, които тялото на новороденото не може да синтезира самостоятелно, но се нуждае от значително количество от тях. В "Nutrilon Junior" 3.4 има само една незаменима аминокиселина - таурин, която е необходима на детето дори след една година за нормалното развитие на централната нервна система и мускулите.

Въглехидрати

Особеността на въглехидратния състав на смесите Nutrilon, с изключение на Nutrilon Premium 2, е липсата на малтодекстрин. Неговото присъствие по никакъв начин не влошава сместа. Малтодекстринът се усвоява добре от организма и не прави децата пристрастени към сладкото. Възможността за въвеждането му се дължи на желанието да се създаде по-дълго чувство на ситост у детето, за да се увеличат интервалите между храненията. Поради това той често се инжектира в следващи смеси (за деца над 4-6 месеца).

Мазнини

Компонентният състав на мазнините от смесите Nutrilon Premium 1.2 включва растителни масла, рибено масло, масло от едноклетъчни гъби и следи от млечна мазнина. Всички те правят своето, за да получат мазнини, които са възможно най-близки по състав на мастни киселини до мазнините в майчиното мляко.

За осигуряване на необходимото количество палмитинова киселина се използва палмово масло, което е шампион по своето съдържание сред всички растителни масла. Nutrilon Premium 1,2, освен палмово масло, съдържа още рапично, кокосово и слънчогледово масло. Благодарение на тази комбинация детето получава ценни линолова и α-линоленова киселини. Маслото от едноклетъчната гъба Mortierella alpina е богато на арахидонова киселина (ARA), а рибеното масло е източник на докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA). Тъй като EPA инхибира собствения синтез на ARA в организма, добавянето на масло от Mortierella alpina е от съществено значение за поддържане на нормални нива на ARA, ако към сместа се добави рибено масло. Тези киселини са условно незаменими, тоест те могат да се синтезират в ограничено количество, поради което се нуждаят от допълнително снабдяване отвън, както се вижда от високите им концентрации в кърмата..

Уникалността на "Nutrilon Premium" и "Nutrilon Junior" се крие и във факта, че за разлика от други смеси, които съдържат ARA и DHA, те съдържат и ейкозапентаенова киселина, която помага за предотвратяване на различни видове кожни раздразнения.

"Nutrilon Junior" 3.4 съдържа палмово, слънчогледово, рапично масло и рибено масло, което в комбинация с други допълващи храни може напълно да се справи с осигуряването на порасналото тяло с необходимите мастни киселини.

Други компоненти

Биологично активните компоненти, които са част от смесите на Nutrilon, включват пребиотици (галактоолигозахариди (GOS) и фруктоолигозахариди (FOS)), нуклеотиди, витамини, минерали.

Галакто-олигозахаридите (GOS) и фрукто-олигозахаридите (FOS), Nutrilon смесите имат редица важни свойства:

 • насърчават растежа на полезната чревна микрофлора;
 • подпомагат имунната система, намалявайки риска от инфекции и алергични реакции;
 • помагат за омекотяване на изпражненията на бебето.

Нуклеотидите присъстват в смеси "Nutrilon Premium" 1,2, а в "Nutrilon Junior" 3,4 липсват. По своята химична природа това са мономери на нуклеинови киселини (ДНК и РНК), т.е. нуклеотидите служат като градивни елементи за тяхното изграждане. Сгънати в определена последователност, те са средство за записване на генетична информация. Друга важна функция на нуклеотидите е енергийната - участие в изграждането на съединения, в които се натрупва енергия, необходима за протичането на жизнените процеси в клетките.

Въпреки факта, че нуклеотидите не са незаменими компоненти на храната (те могат да бъдат синтезирани от организма), необходимостта от тези съединения е особено остра по време на заболяване, интензивен растеж и развитие. Синтезът на нуклеотиди в организма е доста енергоемък и ограничен по обем, поради което децата под една година особено трябва да ги получават отвън заедно с основния източник на храна - кърмата или нейния заместител. Редица изследвания показват, че добавянето на мономери на нуклеинова киселина към сместа увеличава наддаването на тегло, както и подобрява умственото и физическото развитие. След една година диетата на детето се разнообразява и поради това необходимостта от добавяне на нуклеотиди към сместа изчезва.

Смесете "Nutrilon Premium" 1

Състав Таблица с хранителна стойност Метод за готвене и маса за хранене

Плюсове и минуси на "Nutrilon Premium" и "Nutrilon Junior"

Идеалното хранене за кърмачето е майчиното мляко, така че никоя формула не може да го замести и винаги ще има както положителни, така и отрицателни страни. Заместителите на кърмата и бебешкото мляко "Nutrilon" отговарят на най-модерните стандарти за качество, докато при разработването им се вземат предвид най-новите идеи за количествения и качествения състав на кърмата, следователно, като сте им отдали предпочитание, със сигурност няма да съжалявате. Що се отнася до специализираните продукти Nutrilon, те ще станат вашата надеждна подкрепа при решаването на всякакви проблеми в храненето на вашето бебе. Цената за 400 g смес Nutrilon 1 е около 420 рубли.

професионалисти

 1. Формулите възпроизвеждат съдържанието на протеини, мазнини, лактоза за човешкото мляко на различни етапи на лактация.
 2. Nutrilon Premium и Nutrilon Junior са единствените смеси на пазара, които съдържат едновременно ARA, DHA и EPA, които имат благоприятен ефект върху зрението и мозъка на детето..
 3. Сместа съдържа необходимите биологично активни компоненти: нуклеотиди, незаменими аминокиселини, витамини и минерали.
 4. Ниска осмолалност, така че отделителната система на бебето да не бъде претоварена.

Разберете цените за формула за детска храна "Nutrilon" в онлайн магазин Акушерство

Минуси

Недостатъците включват липсата на пробиотици и доста висока цена. Въпросът за целесъобразността на въвеждането на пробиотици в смес все още е отворен, тъй като не всички резултати от изследванията са еднозначни и се съгласяват в едно мнение. Сместа съдържа палмово масло. Прочетете за ползите и опасностите от палмово масло в смеси в статията.

Прочетете също:

 • Алергия към адаптирано мляко при дете
 • Как да изберем най-добрата формула за новородено
 • Колко кърма или адаптирано мляко трябва да яде бебето

Използва се за премахване на колики и запек, както и за нормализиране на чревната микрофлора.

Съдържа частично хидролизиран суроватъчен концентрат, който бързо и лесно се усвоява от организма. Палмовото масло в сместа е модифицирано за облекчаване на запек, причинен от образуването на неразтворими калциеви соли на палмитинова киселина. Нишестето уплътнява сместа, намалявайки интензивността и количеството на регургитация (антирефлукс ефект). Намаленото съдържание на лактоза предотвратява образуването на газове, колики и метеоризъм, причинени от липсата на ензима лактаза (лактазен дефицит). Естествено, поради такива промени в състава, сместа не е много приятна на вкус (горчива и не толкова сладка), следователно, за да я изяде детето по-охотно, в нея се въвежда лесно смилаем глюкозен сироп..

Прочетете повече за смесите за запек и колики в тази статия..

„Ферментирало мляко с нутрилон“ 1.2

Допринася за нормализирането на храносмилането. За разлика от други ферментирали млечни смеси, той може да се използва като основна храна, тъй като нивото на киселинност е близо до майчиното мляко.

Съставът на "Nutrilon Sour Milk" се различава от обичайния "Nutrilon Premium" поради ферментацията на млечния компонент под действието на специални млечнокисели микроорганизми. По време на този процес протеините, мазнините и лактозата се разграждат, за да образуват редица продукти (пептиди, мастни киселини, бактерицидни вещества, витамини, млечна киселина). Тези съединения са не само лесно смилаеми, но и полезни. Nutrilon Sour Milk има равно съотношение на суроватъчни протеини и казеин, съдържа пробиотици (живи млечнокисели бактерии и бифидобактерии) и малтодекстрин. Съставът на мастните киселини се различава от другите смеси на Nutrilon в отсъствието на ARA, DHA и EPA, тъй като няма добавяне на рибено масло и масло от едноклетъчната гъба Mortierella alpina. Друг недостатък е липсата на нуклеотиди в състава.

Прочетете повече за ферментиралите млечни смеси в тази статия..

Предназначен за деца, склонни към алергични реакции.

Съдържа частично хидролизиран суроватъчен концентрат (степента на разграждане на протеините е по-висока, отколкото в сместа Nutrilon Comfort), който бързо и лесно се абсорбира от организма. Към сместа се добавя хранителна добавка E472c (естер на лимонена киселина и моно и диглицериди на мастни киселини), обикновено използвана като емулгатор и стабилизатор за поддържане на консистенция и вискозитет на готовата за употреба смес. Тази хранителна добавка може да се добавя към заместители на кърмата, съдържащи частично хидролизирани протеини, аминокиселини, пептиди в количество не повече от 7,5 g / l и 9 g / l от крайния продукт (TR TS "Изисквания за безопасност на хранителни добавки, ароматизанти и технологични помощни средства")... Съставът на "Nutrilon Hypoallergenic" 2 съдържа царевично нишесте.

Прочетете повече за хипоалергенните смеси в тази статия..

Специализирани смеси "Нутрилон"

Предназначен за терапевтично хранене на деца като единствен източник или за частично заместване на диетата. Храненето със специализирани смеси Nutrilon е възможно само след консултация с лекар.

Предназначен за бебета с пълна или частична непоносимост към лактоза от раждането.

Протеиновият компонент е представен от калциев казеинат (в тази форма казеинът е доста добре разтворим във вода) и лактозата е напълно изключена от сместа (вместо лактоза към сместа се добавя глюкозен сироп, който придава сладък вкус и е лесно смилаем), който е компонент на деминерализирана суроватка и суха без мазнини мляко. Заедно с L-триптофан, тази формула за кърмачета е допълнена със съществената аминокиселина L-цистеин, богат източник на която е суроватката в конвенционалните заместители на млякото. Поради особеностите на състава на "Нутрилон без лактоза", тази аминокиселина се прилага отделно.

Прочетете повече за формулите без лактоза в тази статия..

Помага за премахване на регургитацията при кърмачета от раждането.

Компонентът против регургитация (сгъстител) е смола от рожкови, която присъства в сместа в модифицирана форма, поради което се разтваря в сместа при температура 40-50 ° C (естествената смола се разтваря при по-високи температури). В същото време смолата от рожкови има пребиотичен ефект, тъй като не се разгражда от храносмилателните ензими и се консумира за хранене от микроорганизми на дебелото черво. Също така, това съединение допринася за образуването на меки изпражнения и премахването на запека. Сместа е доминантна на казеин (казеинът преобладава над суроватъчните протеини), съдържа малтодекстрин и добавянето на основната аминокиселина L-цистеин.

Прочетете повече за антирефлуксните смеси в тази статия..

За деца с тежки хранителни алергии към протеини от краве мляко, соя, множество хранителни алергии, синдром на малабсорбция.

Сместа напълно елиминира възможността за хранителна алергия към протеина на кравето мляко, соята, тъй като изобщо не съдържа дори малките си фрагменти. Протеинът е напълно заменен от смес от аминокиселини в необходимите пропорции, които се усвояват от организма директно, без да са необходими ензими. Тъй като аминокиселините са склонни към бързо окисляване, разрешени антиоксиданти E304 (аскорбил палмитат), E 307 (α-токоферол) и E 306 (смес от токофероли) и хранителна добавка E472c (естер на лимонена киселина и моно и диглицериди на мастни киселини) бяха добавени към сместа, която се използва като емулгатор и стабилизатор за запазване на консистенцията и вискозитета на готовия за употреба продукт. Вместо лактоза, глюкозният сироп беше въведен като по-лесно смилаем и в допълнение към кокоса, слънчоглед, масло от рапица, масло от Mortierella Alpina, високоолеиново слънчогледово масло (богато на олеинова киселина) и масло от микроводорасли Crypthecodinium cohnii (богато на докозахексаенова киселина) бяха добавени към мазнината. Сместа има доста висока осмоларност (340 mOsm / kg), което е нейният недостатък.

"Нутрилон пептична алергия"

Подходящ за деца с хранителни алергии от раждането. Помага за облекчаване на симптоми като атопичен дерматит.

Изработено от напълно хидролизирани суроватъчни протеини за намаляване на риска от алергични реакции. Съставът съдържа малтодекстрин и целия комплекс от вещества, необходими за растежа и развитието на детето. Съдържанието на лактоза е намалено в сравнение с формулата Nutrilon за здрави деца. Страничен ефект от използването на сместа са зелените изпражнения поради наличието на хидролизиран протеин. Както всички хидролизирани протеинови смеси, той има горчив вкус. Има хранителна добавка E472s.

"Нутрилон Пепти Гастро"

За деца с чревна малабсорбция и непоносимост към храна от раждането.

Съдържа хидролизирани суроватъчни протеини за намаляване на риска от алергични реакции. Триглицеридите със средна верига на сместа не изискват действието на панкреатичния ензим - липаза - и се абсорбират от тялото директно, което е важно в случай на нарушения на чревната абсорбция, тъй като нормалните мазнини просто не се разграждат от детето с липса на липаза. Сместа съдържа още рапично, слънчогледово, палмово масло, рибено масло и масло от Mortierella alpina. В състава няма лактоза, вместо него се въвежда глюкозен сироп. Към сместа се добавя хранителна добавка E472c. Възможният страничен ефект от употребата е зелени изпражнения поради хидролизиран протеин.

"Nutrilon Pre" 0,1

Предназначен за хранене на недоносени и бебета с ниско тегло при раждане.

Характеризира се с високо общо съдържание на протеини. Съотношението на суроватката и казеина е 60/40. Съдържа масла: кокос, слънчоглед, соя, палма, вечерна иглика, Mortierella alpina и рибено масло. Маслото от вечерна иглика е особено богато на гама-линолова киселина, която обикновено се образува от линолова киселина, когато има достатъчно ензими, които недоносените бебета може да липсват. Дефицитът на гама-линолова киселина причинява нарушение на синтеза на хормоноподобни вещества - простагландини, които изпълняват регулаторна функция. Триглицеридите със средна верига, усвояващи се бързо и лесно, осигуряват на тялото на бебето необходимите енергии, фосфолипидите от яйчен жълтък имат благоприятен ефект върху функционирането на централната и периферната нервна система. "Nutrilon Pre" 0 се използва, докато новороденото наддаде тегло от 1800 g, след което се прехвърля в сместа "Nutrilon Pre" 1 с по-ниско съдържание на протеин.

Прочетете повече за формулата за недоносени бебета и бебета с ниско тегло при раждане в тази статия..

Прочетете също статии за други храни за кърмачета:

 • Преглед на бебешката формула за мляко NAS
 • Преглед на адаптираното мляко за кърмачета Nestogen
 • Преглед на бебешката формула Similak
 • Преглед на адаптираното мляко за кърмачета Malyutka
 • Преглед на храните за кърмачета Нутрилак
 • Преглед на адаптирано мляко за бебета Friso
 • Млечни смеси Malysh Istrinsky

Храненето за бебета трябва да бъде от най-висок стандарт. Това се разбира добре от експертите в Nutricia, които разработиха формула за новородени и малки деца, наречена Nutrilon. Nutricia произхожда от Холандия, но днес компанията се превърна в международен концерн. Продуктите на добре познатата марка са популярни в страните от ОНД. Днес ще разгледаме по-отблизо компонентите на сместа Нутрилон, а също така ще научим за нейните разновидности.

Формулите Nutrilon са предназначени за бебешка храна от раждането. Когато ги избирате, трябва да се запознаете със състава

Основни смеси Nutrilon

Преди да изберете конкретен вид продукт, трябва да се има предвид, че съставът на всеки вид може да се различава. Основните концентрати са предназначени за бебета на различна възраст, както е посочено от номера на опаковката. Помислете за снимка и описание на основните видове храни:

 1. смес от 0 до 6 месеца - Нутрилон за новородени - Премиум 1;
 2. продукт за бебета от шест месеца до една година - Premium 2;
 3. млечни ястия за деца от 12 до 18 месеца - младши и има номер 3;
 4. хранене за деца от 18 месеца - Junior 4.

Важен показател за степента на адаптивност на бебешкото мляко е неговият състав. Не всички родители четат списъка с вещества на опаковката, вярвайки, че производителят знае добре от какво се нуждае бебето. Продуктите от различни производители обаче се различават по състав и задачата на добрите родители е да изберат най-оптималния вариант. Нутрилон се състои от протеини, мазнини, въглехидрати и допълнителни вещества.

Nutrilon Junior се използва главно след една година, тъй като не може напълно да замести кърмата и е по-скоро добавка към храната

Протеинов състав

За да доближат изкуственото мляко възможно най-близо до естественото мляко, експертите са изчислили съотношението на суроватъчните протеини към казеина. В храната за бебета от 0 до шест месеца това съотношение е 60:40, а в продуктите за деца от 6 месеца - 50:50.

В смеси с етикет Junior съотношението на суроватката към казеина е 35:65, което е идентично с кравето мляко. Такова бебешко мляко вече не може да стане заместител на кърмата и е само добавка към основната храна. В допълнение към изброените вещества, аминокиселини като таурин и L-триптофан присъстват в продукти за деца под една година. При юношите - само таурин.

Въглехидратен състав

Въглехидратите в смеси Nutrilon 1, 3 и 4 са представени от лактоза, като само в опаковката с Premium 2 присъства и малтодекстрин. Това вещество е подобно на меласата, може да удължи чувството за ситост и да увеличи времето между храненията. Малтодекстринът се усвоява лесно от организма, най-често се използва като въглехидратен компонент на продукти за деца от четири месеца.

Състав на мазнините

Съставът на мазнините, демонстриран от Nutrilon Premium 1 & 2, представлява комплекс от растителни масла, рибено масло, масло от гъби Mortierella alpina и следи от млечни мазнини. Палмовото масло осигурява присъствието на палмитинова киселина в състава, освен него в праха присъстват масла от рапица, кокос и слънчоглед. Тяхната задача е да попълнят нуждата на бебето от линолова и α-линолова киселини..

Джуниър смесите съдържат и комплекс от мазнини, който включва палмово масло, рапично масло, слънчогледово масло и рибено масло. Всички тези вещества са необходими на растящото бебе, техният комплекс е предназначен да осигури на тялото мастни киселини.

Съставът на формулата е напълно балансиран за бебешка храна и е подходящ за бебета от раждането

Допълнителни компоненти

В състава на смесите Нутрилон има и други вещества, необходими за хармоничното развитие на детето. Те включват нуклеотиди (в премиум продукти), които насърчават правилния клетъчен растеж и делене, витамини, микроелементи.

Освен това сухият прах съдържа пребиотици, представени от галактоолигозахариди и фруктоолигозахариди. Тези вещества са предназначени да нормализират работата на червата, докато те не се абсорбират от стените му, но се екскретират след изпълнение на тяхната роля. Основните задачи на пребиотиците:

 • осигуряват правилното функциониране на полезните микроорганизми в червата;
 • намаляване на вероятността от всякакви алергии, подпомагане и укрепване на имунната система;
 • повлияйте консистенцията на изпражненията на бебето, направете го по-мек.

Всички тези компоненти са предимствата на продуктите Nutrilon. Какви са недостатъците им? Нека изброим най-забележимите:

 • липса на нуклеотиди в продукти Junior 3, 4;
 • липса на пробиотици - живи микроорганизми, предназначени да осигурят ефективна функция на червата.

Последната точка се счита за противоречива. Някои експерти посочват, че полезните качества на пробиотиците са леко преувеличени. "Чуждите" микроорганизми не са в състояние да пуснат корени в червата и да вършат работата си в продължение на няколко седмици и след това се екскретират. Освен това те не са в състояние да укрепят имунната система, тъй като рекламите ни се излъчват всеки ден..

Характеристики на състава: осева маса

Името на продуктаПротеинМазниниВъглехидратиОсвен това
Премиум 1Суроватъчен протеин и казеин 60:40, таурин и L-триптофанКомплекс от растителни масла, рибено масло, гъбено масло Mortierella alpinaЛактозаНуклеотиди, пребиотици
Премиум 2протеини и казеин 50:50, таурин и L-триптофанЛактоза, малтодекстрин
Junior 3протеини и казеин 35:65, тауринПалма, рапица, слънчогледово олио, рибено маслоЛактозаПребиотици
Junior 4Лактоза

Специални продукти Nutrilon

След това нека поговорим за продуктите на Nutricia, предназначени за деца, които се нуждаят от специално хранене. Налични са широка гама от концентрати за малки деца с алергии и такива с лошо храносмилане. Също така в продажба има продукти, с които можете да намалите регургитацията на бебето, да спрете проявите на лактазен дефицит. Особено отбелязваме млякото за недоносени бебета. Коя смес е по-добре да се разгледа по-подробно.

Млечен концентрат Комфорт от първия и втория етап е подходящ за хранене на бебета, страдащи от запек и повишено образуване на газове. Протеиновият състав на сухия прах съдържа частично хидролизиран протеин, който се абсорбира добре. Освен това продуктът съдържа модифицирано палмово масло, което ви позволява да се отървете от запек..

За да се избегне регургитация, производителят леко сгъсти млякото Comfort, като добави към него нишесте. Лактозата присъства в ограничени количества в този продукт, което може да намали ефекти като колики и натрупване на газове. Подобни явления често се наблюдават при бебета, на които липсва ензимът лактаза. За подобряване на вкуса на Nutrilon Comfort, глюкозен сироп се добавя към адаптираното мляко за кърмачета, което има свойството да бъде лесно смилаемо.

Универсален продукт за тези бебета, които имат проблеми с храносмилането. Смес от ферментирало мляко Nutrilon 1 и 2 може да се дава като самостоятелна храна или като допълнителна, ако трохичката използва други продукти от същия производител. Също така, ферментиралият млечен концентрат върви добре с кърменето, тъй като киселинността му е близка до кърмата.

Основната разлика между ферментиралата млечна смес и Nutrilon за новородени "Premium" е, че нейният млечен компонент се ферментира с помощта на специални бактерии.

Суроватъчните протеини и казеинът в този продукт са в равни пропорции, освен това млякото е обогатено с пробиотици, малтодекстрин. Недостатъците включват липсата на нуклеотиди, както и мастни киселини, които в други продукти на Nutrilon са представени от рибено масло, масла от едноклетъчни гъби. Ферментиралото мляко Nutrilon се предлага в две разновидности - смес за бебета от раждането (1) и за деца от шест месеца (2).

Nutrilon Hypoallergenic (HA) Nutrilon хипоалергичен за бебета със склонност към алергии

Този продукт е показан за деца с прояви на различни видове алергии. Има смес за бебета от раждането и Nutrilon Hypoallergenic 2 - за деца от шест месеца. В този продукт млечният протеин присъства в разделено състояние (частично хидролизирани молекули на суроватката), така че готовото мляко се усвоява без проблеми.

Въглехидратите в хипоалергенната смес са царевично нишесте и в резултат Nutrilon има горчив вкус. За да може детето да свикне, хипоалергенната смес трябва да се въвежда постепенно, особено след като може да се комбинира с други продукти на производителя. Освен това се предполага, че бебето ще остане на тази диета без други добавки..

Нутрилон хипоалергичен може да се използва от здрави деца, както и като допълнителна храна.

Родителите на малки деца, страдащи от дефицит на лактаза, ще оценят сместа без лактоза Nutrilon. След като елиминираха лактозата, експертите я замениха с глюкозен сироп. Концентратът е подходящ и за деца с частичен лактазен дефицит. Може да се използва като основно захранване или като допълнително. Производителят обещава, че този продукт ще помогне:

 • бързо се отървете от проявите на лактазна недостатъчност;
 • подобряват храносмилането и оптимизират чревната бариерна функция, благодарение на нуклеотидите;
 • имат положителен ефект върху мозъка, както и върху органите на зрението, тъй като сред компонентите има мастни киселини.

Ако детето често плюе и простите методи не помагат да се справи с това, тогава може да му се даде Nutrilon Antireflux, дори ако бебето е кърмено

Antireflux е продукт, предназначен за бебета, които често и обилно повръщат след хранене. Специално вещество противодейства на регургитацията - смола от рожкови, която е сгъстител. Това вещество се счита за най-ефикасния метод за противодействие на рефлекса. В допълнение, този компонент служи за нормализиране на храносмилането. Антирефлукс се използва като основна храна на бебето, а в някои случаи и като добавка към кърменето.

Nutrilon Amino Acids има широка гама от приложения. Предписва се на бебета, които имат тежки алергии - към соя, към протеин от краве мляко, към други храни. В допълнение, това мляко е подходящо за бебета, които се нуждаят от специална диета, синдром на малабсорбция, ентеростомия. Протеинът в обичайната си форма отсъства в продукта - той се заменя с комплекс от аминокиселини, който се абсорбира без помощта на ензими.

Сместа може да се използва като основна храна, но нейният дневен обем и период на употреба трябва да се контролират от лекар. Недостатъкът на продукта е неговата висока осмолалност (340 mOsm / kg).

Нутрилон пептична алергия

Смес от Pepti Allergy, един от най-търсените продукти на Nutrilon. Помага за намаляване на проявите на алергии, включително спиране на симптомите на атопичен дерматит. Млечната пептична алергия се произвежда на основата на суроватъчен протеин хидролизат, което се дължи на горчивия и дори леко тръпчив вкус. По време на периода, когато детето използва Nutrilon Pepti-алергична смес, цветът на изпражненията може да се промени в зелен. Сместа е доста ефективна, обикновено се предписва от лекар.

Nutrilon Pepti Gastro В случай на проблеми с храносмилането, педиатърът може да посъветва използването на смес Nutrilon Pepti Gastro

Сместа Nutrilon Pepti Gastro е разработена, като се вземат предвид препоръките на международни експерти. Предназначен е за новородени и кърмачета, които имат нарушена чревна абсорбция на вещества. Също така Pepti Gastro е подходящ за бебета, страдащи от непоносимост към храна. Съставът е хидролизиран протеин и глюкозен сироп като въглехидрати. Имайте предвид, че по време на приложението на сместа Nutrilon Pepti Gastro, бебето може да има зелени изпражнения.

Nutrilon Pre е предназначен за недоносени бебета, недоносени бебета и такива, които не наддават добре. Той има по-високо съдържание на протеини, а делът на суроватъчните протеини и казеин е 60:40. Сред компонентите са комплекс от масла - палмово, кокосово, соево, слънчогледово, едноклетъчни гъби, вечерна иглика, както и рибено масло. Сместа включва специално разработен комплекс Pronutri +, чиито основни компоненти са:

 • пребиотици - галактоолигозахариди и фруктоолигозахариди, предназначени да стимулират развитието на чревната микрофлора;
 • комплекс от мастни киселини;
 • витамини и минерали в необходимото количество.

Производителят представя продукти Pre 0 и 1. Първият се използва за хранене на недоносени бебета, докато теглото им достигне 1800 g, второто е за новородени и бебета с тегло над 1,8 kg.

Инструкции за приготвяне на основни смеси Всяка опаковка има таблица, посочваща необходимото количество вода и смес за приготвяне.

Преди да разреждате бебешкото мляко, трябва да си измиете ръцете и внимателно да подготвите мястото, където ще се приготвя сместа. Поставете зърното, бутилката и мерителната лъжица в стерилизатора. След това трябва да следвате инструкциите:

 1. кипете вода в продължение на 5 минути, охладете течността до температура 38-40 C;
 2. изсипете необходимото количество вода в бутилката, като се позовавате на таблицата;
 3. вземете сухата смес от опаковката с мерителна лъжица, отстранете полученото плъзгане с помощта на ограничителя;
 4. разредете необходимия брой лъжици в контейнер;
 5. затворете бутилката, разклатете я, докато се получи течност с еднороден цвят;
 6. извадете щепсела, сложете залъгалката;
 7. проверете температурата на разреденото мляко.

Колко дълго може да се съхранява разредената смес Нутрилон? Ако разреденото мляко се постави в хладилника веднага след приготвянето му, то трябва да се съхранява не повече от 12 часа, ако без охлаждане - не повече от 60 минути. Въпреки това трябва да се използват само стерилни съдове и винаги трябва да се спазват мерките за безопасност.

 • хранете бебето със сместа, останала от предишното хранене;
 • съхранявайте остатъците от мляко в хладилника;
 • загрейте готовото бебешко мляко в микровълновата печка.

Ако детето не довърши сместа веднага, тя може да се съхранява не повече от шестдесет минути след приготвянето

Как правилно да се разрежда сместа Нутрилон? За да не се заблудите в броя на мерителните лъжици, както и в обема на течността, трябва да се консултирате с таблицата. Той посочва възрастта на бебето, както и колко пъти на ден трябва да храните бебето.

Бебешка възрастПреварена вода, млСух прах, мерителни лъжициБрой хранения на ден
До 2 седмици9037
3 до 8 седмици12047
2150пет6
31806пет
41806пет
пет2107пет
621074
От половин година до 1 година21072-3

Колко дълго може да се съхранява нова опаковка прах? Срокът на годност е посочен на опаковката, важно е да се постави на тъмно място, където температурата не е по-висока от 25˚С. Препоръчително е обаче прахът да не се съхранява до зърнени култури - съществува риск от замърсяване с хранителни молци. Също така не се препоръчва да поставяте опаковката в хладилника, тъй като може да има повишена влажност. Това може да доведе до образуване на бучки в сместа, освен това продуктът ще абсорбира миризмите на храна от отделението на хладилника..

Отворен буркан може да се използва в рамките на три седмици. Условията за съхранение на отворена опаковка обаче трябва да се спазват дори по-строго, отколкото запечатана..