Време за четене: мин.

 1. ДНК тест за определяне на пола на детето
 2. Определяне на пола на детето чрез кръв (ДНК)
 3. ДНК анализ за определяне на пола на детето: надеждността на анализа
 4. Какво може да намали надеждността на кръвната ДНК по пол?
 5. Определяне на пола на детето от майчината кръв (ДНК) и не само

ДНК тест за определяне на пола на детето

Много двойки са нетърпеливи да разберат кой ще им се роди през първите седмици след зачеването. В днешно време има много начини да се определи кой ще се роди. Например ултразвук или различни инвазивни техники (откриване на пола по време на амниоцентезата). Но си струва да се отбележи, че инвазивните техники са опасни за здравето и могат да причинят развитие на усложнения и понякога дори спонтанни аборти..

Определяне на пола на детето чрез изследване на кръвта на майката

Най-оптималното и безопасно за здравето е определянето на пола на детето чрез ДНК на майката, това е точен тест за определяне на пола на детето. Той се смята и за най-надежден. Освен това с помощта на този анализ можете да проверите дали детето има вродени заболявания и различни развитието на хромозомни аномалии..

Определяне на пола на детето чрез кръв (ДНК)

Как да си направя кръвен тест за определяне на пола на дете?

ДНК анализът се състои от три стъпки:

 1. Вземете венозна кръв от майката;
 2. Намерете фетални клетки и направете генетичен анализ;
 3. Покажете резултата.

За родителите е много лесно да определят пола на детето, като анализират кръвта на майката. Самата процедура по даряване на кръв по нищо не се откроява от останалите: кръвта се дава сутрин в лабораторията. За това не е необходима подготовка. Преди да даряват кръв обаче, на жената се препоръчва да се въздържа от всякаква комуникация с лица от противоположния пол. Това се дължи на факта, че по време на всеки контакт с мъж в женското тяло започват различни процеси, химични и биологични, след което веществата могат да се появят в кръвта, поради което резултатите от анализа ще бъдат неверни. Поради тази причина в много лаборатории специалистите, които извършват ДНК анализ за определяне на пола на детето, са жени, а вземането на кръв също се извършва от работнички. От бременна жена се взимат не повече от 20 ml кръв, която след това се разделя на 2 еднакви епруветки. Но за следващия етап е необходимо висококачествено оборудване, което не може да се намери във всяка лаборатория. За идентифициране на феталните клетки от кръвта е необходимо специално оборудване, а за генетичен анализ, който представлява разнообразие от експерименти и наблюдения, се изисква професионализъм и опит в тази област. Продължителността на този етап е 4-5 дни. Същността на изследването се основава на факта, че бременната жена има частична фетална ДНК в кръвта си. Самата структура на ДНК обаче е различна в зависимост от пола. Ако ДНК на момичетата съдържа XX хромозоми, тогава момчетата ще имат XY хромозоми. Ако при изследване на ДНК молекулата на плода, отстранена от кръвта на майката, се открие Y хромозома, това показва, че детето ще се роди мъж. Ако Y хромозомата не бъде намерена, ще се заключи, че плодът е женски.

ДНК анализ за определяне на пола на детето: надеждността на анализа

Учените са доказали, че с увеличаване на бременността, точното определяне на пола на детето чрез ДНК кръв също се увеличава:

 1. от 7 до 9 седмици, точността на теста е 95%;
 2. От 9 до 11 седмица на бременността точността е 97%;
 3. От 12 седмица нататък надеждността на резултатите е най-висока - 99%.

Какво може да намали надеждността на кръвната ДНК по пол?

Да, определянето на пола на дете от кръвната ДНК на майката е изключително точно, но има различни характеристики, които могат лесно да повлияят на резултата, като по този начин подценяват точността на този тест. Тези функции са:

 • Ранна бременност, която няма да произведе точното количество ДНК молекули.
 • Не знаейки точната продължителност на бременността.
 • Развитие на множество плодове в матката.

Ако се съмнявате в надеждността на резултата, препоръчително е да направите теста отново след две седмици. Обикновено това ще ви даде 100% точни резултати..

ДНК изследванията имат много предимства, включително:

 • Удобство;
 • безопасност;
 • резултатът идва доста бързо;
 • Точност.

За да направите ДНК тест, имате нужда от доста голяма сума пари. Във всички лаборатории за ДНК тест за определяне на пола на дете цената е различна. Това зависи от много фактори, като квалификацията на специалистите, оборудването, репутацията на лабораторията и т.н. Как да изберем правилната лаборатория за анализ, за ​​да не се съмняваме в точността на резултата? Свържете се с лаборатория във вашия град или в най-близкия по-голям град. Консултирайте се със специалисти от различни лаборатории, за да решите сами къде ще се чувствате по-комфортно. Не избирайте лаборатория, където разходите за анализ са най-ниски - по-добре е да изберете нещо между тях. Като цяло може да се направи ДНК тест за 5-6 хиляди руски рубли.

Определяне на пола на детето от майчината кръв (ДНК) и не само

Също така жената може да разчита на тест за определяне на пола на детето в ранните етапи на бременността. Същността на домашния тест е, че жената събира сутрешната си урина в специална чаша, където се поставя тестът със специални реактиви. Течността ще трябва да се разбърква в продължение на няколко минути, в очакване тя да придобие цвят, характерен за определен резултат.

Определяне на пола на бебето в ранна бременност - ДНК тест

ДНК анализът точно определя пола на плода. Ако се намери Y хромозома, тогава полът е мъжки, ако не, тогава женски. Този тест въплъщава авангардна технология - анализ на фетална ДНК, открита в кръвта на майката. Лабораторният анализ е много за предпочитане пред определянето на пола чрез ултразвук.

Предимства на нашия анализ

 • Период на бременност от 4-5 седмици.
 • Безопасен за майката и плода, материал - кръв от вена
 • Точността е 99%, с гестационна възраст 7-8 седмици, на по-ранен етап - 95-98%. Ако има Y хромозома, то определено е момче.
 • Време за изпълнение: 1-3 работни дни
 • Може да се направи при многоплодна и едноплодна бременност

Калкулатор за време и точност за определяне на пола

Дата на последната менструация: Дата на анализ:

Период на бременност към датата на теста, акушерски седмици:

Резултат от ДНК тест за пола на плода

Ако се открие Y хромозома, то определено е момче.

Ако периодът на изследване е по-малък от 8 седмици, ако Y хромозомата не бъде открита, препоръчително е да се повтори изследването.

Вземане на проби от материал за анализ за определяне на пола

Материалът за анализ е кръв от вената на майката (3-4 ml). Кръв се взема по всяко време, няма изискване на празен стомах.

Вземането на проби от материал може да се извърши:

 • в нашите центрове (Москва, Санкт Петербург);
 • дистанционно, с помощта на тръбата EDTA K3, всяка медицинска сестра може да вземе кръв, материалът трябва да ни бъде доставен или изпратен от куриерска служба.
  Инструкции за вземане на материал
  Формуляр за поръчка за анализ на пола

Ако анализът е направен преди 8 седмици, има вероятност да няма достатъчно фетална ДНК в майчината плазма - в този случай ще направим втори анализ по-евтин, за да завършим анализа.

Условия за плащане

 • Анализът се заплаща изцяло на база предплащане.
 • Възможно е да преминете дистанционно теста, като ни изпратите кръв в тръба EDTA K3.
 • Договор.
  Примерен договор за определяне на пола
 • Плащането може да се извърши в брой в нашия център, чрез всяка банка и с кредитна карта на уебсайта.
  Подробности на плащане
 • Резултатът ще бъде предоставен по ваше желание: лично, по телефона, по имейл, куриерска служба.

Как работи технологията?

По време на бременността, още през първия месец, клетките на бебето се появяват в много ниска концентрация в кръвта на майката.

Ако жената носи момче, тогава в кръвта й се появяват маркери на Y-хромозома. Идентифицирането на тези маркери ви позволява да определите пола на нероденото бебе. Тъй като концентрацията на феталните клетки е много ниска, те могат да бъдат открити само чрез много силно чувствителен метод..

Достатъчно, за да се определи нивото на фетална ДНК в кръвта на майката, настъпва от 7-та седмица на бременността. Индивидуалните характеристики на развитието на бременността обаче не винаги позволяват да се получат надеждни данни в тези периоди..

В периода от 5 до 9 седмици нивото на надеждност на анализа е средно 90-95%. През този период концентрацията на фетална ДНК в кръвта на майката се увеличава и след 9 седмици надеждността на анализа достига ниво от 98-100%. Трябва обаче да се помни, че нивото на феталната ДНК се влияе от различни фактори - неточно определяне на гестационната възраст (на много ранни етапи), първата бременност или не, индивидуалните характеристики на тялото на жената и процеса на развитие на плода, наличието на многоплодна бременност и др., Които могат да повлияят надеждност на резултата. В допълнение, при определяне на Y-хромозомния маркер (т.е. момче), надеждността на анализа е по-висока, тъй като отрицателен резултат (т.е. момиче) може да не се дължи на липса на маркер, а на необичайно ниска концентрация на фетална ДНК.

Възможно ли е да се определи пола на детето в случай на близнаци / тризнаци?

Възможно е, но трябва да се има предвид, че ако едно от децата е момче, тогава не можем да определим пола на другото дете. Следователно са възможни следните опции. Y хромозомният маркер не е дефиниран - всички момичета. Идентифициран е маркерът на Y хромозомата - едно от децата е момче, останалите деца могат да бъдат както момчета, така и момичета.

Възможни ли са грешки?

По време на разработването на метода имаше дълъг период, когато изследванията бяха проведени в тестов режим, за да се идентифицират възможните причини за грешки и да се развият условия, при които тези грешки могат да бъдат избегнати. Съвременният диагностичен процес е организиран около това преживяване.

Генетично изследване на пола на плода (от кръвта на майката)

Описание

Генетичното изследване на пола на плода (чрез кръвта на майката) е метод за диагностициране на пола на плода, започвайки от 10-та седмица на бременността. Анализът дава надежден резултат с точност от 90–95%. Анализът се основава на идентифициране на Y-хромозомен маркер, разположен във феталната ДНК фракция.

За анализа трябва да предоставите копие на ултразвука.

Характеристики на метода за определяне на пола по майчина кръв
За разлика от ултразвука, който дава отговор на въпроса за половата идентичност на детето, разчитайки само на външно изследване на плода, както и анализ на неговия сърдечен ритъм, кръвоток и други параметри, новата техника използва широкия арсенал на ДНК на бебето.

В ранните етапи на бременността кръвта на майката съдържа малка концентрация на фетална ДНК от плода. На първо място, това се дължи на факта, че кръвоносната система на плода и майката са едно цяло. В същото време определянето на пола на дете чрез кръв се основава на изследване на ДНК, съдържаща се в хромозомите.

Методът за определяне на пола по кръв е разработен през 2007 г. от американската компания Consumer-Genetics Inc. и е преминал международна сертификация. В момента се използва от диагностични центрове и лаборатории в САЩ, Япония и много страни от Западна Европа. Основните предимства на този тест за определяне на пола на детето са - висока точност на резултатите, ефективност дори в ранна бременност, пълна безопасност за бременната жена и плода. Тестът е проведен сред жени на различни възрасти от различни страни по света и доказа неговата надеждност.

Тестова процедура за точно определяне на пола
Отличителна черта на този анализ е неговата абсолютна безопасност. За изследването е достатъчно да дарите кръв от вена; няма да са необходими допълнителни подготовки за теста. Процедурата за анализ се извършва чрез вземане на кръв от вена в процедурната зала на нашия център. При спешни случаи можете да се обадите на техник у дома. Освен това се извършва изследване на фетална ДНК, изолирана от кръвта на майката..

Бременност и определяне на пола
Тестът не е задължителна процедура по време на бременност, но определянето на пола на бебето в ранните етапи може да разкрие определени рискове, свързани със здравето на новороденото бебе. На първо място, това се дължи на опасността от наследяване на сериозни генетични заболявания, много от които се предават на деца от определен пол. Например, само деца от мъжки пол страдат от хемофилия, докато майката на нероденото дете може да бъде носител на това заболяване. Освен това само момчетата имат болест на Клайнфелтер, която се проявява като нетипично висока и с умствена изостаналост..

Възрастните мъже с това състояние са безплодни. Само на женските деца се предават такива наследствени заболявания като болест на Шерешевски-Търнър, чиито основни признаци са умствена изостаналост, нисък ръст, както и по-ниска линия на косата в тилната зона.

Генетично изследване на пола на плода (от кръвта на майката) се извършва във всички кабинети на DNKOM.

Показания:

 • генетично тестване на фетален секс.
Обучение
Този анализ се извършва стриктно от периода от 10 ембрионални седмици, установен от ултразвуковия резултат (копие от документа е приложено към биоматериала).

Специална подготовка: няма ограничения за приема на храна и вода в деня на доставката. Единствената препоръка е, че един ден преди даването на кръв за това проучване е необходимо да се ограничи възможно най-много комуникацията с мъжкия пол (не можете да пипате, да спите в едно легло и т.н., това се отнася както за възрастен, така и за мъжко дете).

След събирането кръвта трябва да бъде доставена в лабораторията в рамките на 24 часа след събирането; преди изпращане в лабораторията тя може да се съхранява в хладилник при температура 2-8 0 С без замръзване.

Строго е забранено отварянето на епруветката преди и след вземане на кръв. При регистрацията трябва да попълните въпросник-посока (формуляр № 14), посочващ лични и анамнестични данни: трите имена, телефонен номер за контакт, акушерска и гестационна бременност (по зачатие), брой бременности, наличие на аборти, брой раждания, брой спонтанни аборти... Тези данни са необходими за формулиране на заключение въз основа на резултатите от анализа. При липса на попълнен въпросник и копие от ултразвуковото сканиране, анализът не се извършва. За това проучване пациентът подписва „Информирано съгласие за провеждане на изследването“.

Тълкуване на резултатите
Определянето на ДНК пола разкрива Y хромозомата.

Ако Y хромозомата бъде идентифицирана, ще ви бъде издадено заключение, че нероденото ви дете ще бъде момче.

Ако маркерът на Y хромозомата не бъде намерен, ще получите заключение, че ще имате момиче. В някои случаи е невъзможно да се установи истината, която е свързана с редица допълнителни фактори. Например, ако вашият гинеколог неправилно е установил гестационната възраст: получили сте заключение, че сте бременна в 9 седмица, но всъщност срокът е по-кратък.

Надеждността на този анализ за определяне на пола на детето се влияе от:

 • многоплодна бременност;
 • индивидуални характеристики на развитието на плода и хода на бременността;
 • различни характеристики на женското тяло;
 • първа или повторна бременност;
 • детски пол *.
* Ранната бременност, съчетана с ниски фетални концентрации на ДНК при бебето, може да доведе до смесени резултати. В този случай специалистите от нашия център препоръчват допълнителен, уточняващ анализ на по-късна дата. Повторен кръвен тест за секс се извършва безплатно, ако за първи път сте го направили в нашия център и сте получили двусмислен резултат от теста. Повторният анализ се извършва не по-рано от две седмици след първоначалната диагноза. В същото време това е гаранция за точно определяне на пола на детето. Както показва практиката, ако резултатите от първия анализ са били двусмислени, тогава повторният тест дава 99% гаранция за надеждност.

Тест за определяне на пола на детето в Москва

След зачеването много семейни двойки мечтаят да разберат пола на нероденото дете възможно най-скоро. Известни, налични високо прецизни инвазивни диагностични методи имат много странични ефекти, често водещи до спонтанни аборти..

С развитието на технологията се появи неинвазивен диагностичен метод - тест за определяне на пола на дете чрез ДНК на неговата биологична майка.

В тялото на жената, започвайки от 7-та седмица на бременността, се открива ДНК на ембриона и към 9-та седмица концентрацията на феталната ДНК вече е около 4-6%.

Този тип анализ определя пола на детето от кръвта на майката, като напълно изключва травмата на самия плод.

Предимства пред други тестове за пола на детето

Методологията на теста за определяне на пола на детето е технически проста и не изисква големи ресурси..

Изводът е, че в изолираната ДНК на ембриона чрез генетичен анализ те търсят Y - хромозомата. Това е присъщо само на мъжете. Ако е налице, те дават заключение, че нероденото дете е момче, ако Y хромозомата отсъства, момиче.

На какви етапи от бременността може да се направи тестът?

Доказано е, че с увеличаване на продължителността на бременността се увеличава и точността на изследването..

Анализът се извършва до 9 акушерска седмица, тъй като резултатът ще бъде неинформативен.

Налични са точни резултати от 9 пълни акушерски седмици с 99,9% точност.

Точност на резултатите от ДНК теста. Какво може да го намали

Няколко фактора могат да повлияят на точността на резултатите от теста:

 • Твърде ранна бременност и липса на фетална ДНК в кръвта на майката;
 • Неопределена гестационна възраст;
 • Наличието на повече от един плод в матката на жената. Ако жената е бременна с близнаци или тризнаци, тестът може да не работи добре или изобщо да не се извърши.

Тази информация е необходима за формиране на заключение след получаване на резултатите от анализа..

По време на контакта бъдещата майка трябва да подпише съгласие за процедурата.

След вземането на пробата се изследва фетална ДНК (ДНК на вашето бебе) от кръвта на майката.

Предимства на лабораторията по медицинска геномика

Информационен ДНК тест за определяне на пола на детето се извършва по време на:

 • стандартни изследвания - от 1 до 5 работни дни;

Лабораторията информира за очакваната дата на издаване на резултатите в деня на получаване на пробите.

Можете да платите за ДНК тест от представител на лаборатория във вашия град, където ще дарите кръв

Показания за ДНК тест

По медицински причини се предписва ДНК анализ - тест за определяне на пола на детето от кръвта на родителите за идентифициране на генетично наследени заболявания, така наречената хромозомна патология, свързана с пола.

Има генетични патологии, които се наследяват изключително по женски или мъжки модел. Навременното определяне на пола на дете при наличие на генетично заболяване в семейството намалява риска от раждане на дете с такива патологии като:

 • Хидроцефалия;
 • Хемофилия;
 • Фенилкетонурия и др..

Бременните жени, които страдат от вроден тип надбъбречна хиперплазия, трябва да определят пола на нероденото дете възможно най-рано. При това заболяване в кръвта на жената преобладават голям брой мъжки полови хормони, които пречат на ембриона да се развива според женския тип..

Ако в ембриона се открие генотип XX, ще се наложи антиандрогенна терапия, която не е показана при носене на момче.

Етапи на ДНК теста за пола на детето

Определянето на пола по кръв се състои от 3 последователни етапа:

 1. От кубиталната вена на жената - бъдещата майка се взема венозна кръв. Анализът не се взема задължително на гладно, не се вземат повече от 20 ml кръв.
 2. Кръвта се центрофугира в лабораторията и феталната ДНК се взема за анализ.
 3. Направете заключение според резултатите от изследването.

Метод за безопасност

Определянето на пола на дете с помощта на ДНК тест е абсолютно безопасна процедура.

Необходимо е само да дарите кръв от вена. Този процес е нетравматичен и по никакъв начин не представлява заплаха за здравето на плода..

Противопоказания за теста

Съществуват рискове от ненадеждно тестване, може да се получи фалшив резултат, ако:

 • Прекъсване на бременността по-малко от 3 месеца преди ДНК анализ. В този случай в кръвта на майката могат да присъстват Y-хромозоми на предишния мъжки плод, които нарушават изследването.
 • В случай на донорна трансплантация на костен мозък на бъдещата майка. Може да е мъж, в този случай Y-хромозомите също могат да присъстват в кръвта на бременна жена.
 • Ако ден преди бременната жена е получила трансфузия на плазма или кръв от донор.
 • Ако се открие критично ниско ниво на фетална ДНК в кръвта на бременна жена. Това се случва, когато жената приема лекарства, които влияят на системата за кръвосъсирване..
 • Рак на бременна жена.
 • По-малко от 9 седмици от бременността.

Фетален кръвен тест Genderbaby тест

GenderBaby-Test - ранен генетичен тест за определяне на пола на плода. Тест за откриване на Y хромозомата в кръвта на бременна жена. Провежда се по технология, разработена в Канада преди повече от 10 години.

С развитието на новите технологии в областта на ембрионалната генетична диагностика стана възможно да се определи пола на детето на възможно най-ранните етапи на бременността.

ДНК анализът за определяне на пола на детето е абсолютно безопасен и може да се използва от 8-ата акушерска седмица на бременността. Той се основава на откриването на фетална фетална ДНК в кръвта на майката, която вече се появява в кръвта на бременна жена от около 3-та гестационна седмица (5 акушерски седмици) и достига достатъчно количество до 8 акушерски седмици за определяне на пола на детето с висока точност.

 • От 8 акушерски седмици надеждността на генетичното определяне на пола на детето е средно 95-98% за момиче,
 • и 99% за момче.
 • След 9 седмици надеждността на анализа се увеличава.
 • Резултатът от ДНК теста за определяне на пола на плода съдържа едно от следните заключения:

Идентифициран е Y-хромозомен маркер в кръвта на майката.

което означава: очакваният пол на плода е „МЪЖКИ“ Поздравления! Ще имате Момче!

Y-хромозомният маркер в кръвта на майката не е открит.

Очакван пол на плода - "ЖЕНСКИ" Поздравления! Ще имате Момиче!

1. Плод на женски плод. Точност 95-98%

Или количеството на феталната ДНК в кръвта на майката е много ниско
(под границата на откриване чрез ДНК тест).

Преди това беше възможно да се установи точния пол на детето само през втория триместър, като се използва изследването на околоплодната течност или кръвта от пъпната връв. Процедурата се извършва по инвазивен метод, който е придружен от рискове за майката и плода.

Технологията за тестване на ДНК на плода от кръвта на майката е безопасна и не изисква подготовка.

 • За да определите пола на детето, е достатъчно да дарите кръв от вена в клиника.
 • За това не се изисква предварителна подготовка..
 • Анализът НЕ се взема на гладно. Кръвните проби се поставят в специална епруветка и се изпращат за изследване в лабораторията.
 • Срокът на готовност е от 1 до 3 дни.
 • точност на анализа до 99%

При определяне на пола на детето на ранен етап?

Пряка индикация за изследване на ДНК е голяма вероятност от развитие на генетична патология при дете, свързано със секс. Редица наследствени заболявания се предават само по мъжка или женска линия. Навременното определяне на пола на плода с обременена генетична история в семейството намалява риска от раждане на дете със заболявания като:

 • Хемофилия;
 • хидроцефалия;
 • различни видове умствена изостаналост;
 • нефрогенен безвкусен диабет;
 • глухота.

Също така е необходимо да се определи пола на детето възможно най-рано за бременни жени, страдащи от вродена надбъбречна хиперплазия. Тази патология е придружена от голямо количество мъжки хормони в кръвта, които влияят отрицателно върху развитието на бъдещото момиче. Може да се наложи антиандрогенна терапия, която не е показана при носене на момче.

В други случаи диагностиката на пола на детето се извършва, за да се задоволи любопитството на родителите, които искат предварително да изберат име за бебето или да закупят необходимите неща..

Противопоказания за тестване

Не се препоръчва определянето на пола на детето чрез ДНК в случай на висок риск от получаване на ненадежден резултат. Тестването е противопоказано при възможното присъствие в кръвта на майката на Y хромозоми, които не принадлежат към плода. Това може да се дължи на история на:

 • Прекъсната предишна бременност, след която не са изминали 3 месеца. Ако плодът е бил мъжки, генетичният му материал може да продължи дълго време в кръвта на майката.
 • Трансплантация на костен мозък. Ако точният пол на донора е неизвестен или е мъж, анализът ще бъде ненадежден.
 • Процедури за кръвопреливане от анонимен донор или мъж.
 • Когато жената приема антикоагуланти, кръвта трябва да бъде дарена не по-рано от 12 часа по-късно.
 • Наличието на рак.

Определяне на пола на плода от кръвта на майката

Определянето на пола на плода от кръвта на майката е неинвазивен диагностичен метод, насочен към идентифициране на Y-хромозомата на феталната ДНК в кръвта на майката. Изследването се извършва от 9-та седмица на бременността, по това време неговата надеждност е 90-95%, а до 12-та седмица се повишава до 98-99%. Анализът има независима диагностична стойност, използва се в акушерството и гинекологията, в генетиката. Определянето на пола на детето може да се извърши по искане на родителите и по медицински причини - при наличие на генетични заболявания, свързани със половата хромозома при майката или бащата, вродена дисплазия на надбъбречната кора или вродена дисфункция на надбъбречната кора при майката (за решаване на въпроса за безопасността на хормоналното лечение). Материалът за това изследване е пълноценна кръв от вена. Анализът се извършва по метода на полимеразна верижна реакция. Подготовката на резултатите отнема до 4-6 дни.

ДНК тест за определяне на пола на дете (ранна бременност) в Москва

Нашата лаборатория провежда пренатален ДНК тест за определяне на пола на плода. В тялото на майката, от 7-та седмица на бременността, започва да се открива ДНК на нероденото дете и към 10-та седмица концентрацията на феталната ДНК в кръвта на майката е приблизително 3%. Този ДНК анализ се извършва с помощта на майчината кръв, не се случват взаимодействия с плода, съответно бременността ще протича нормално.

Можем да извършим този анализ от 7-та седмица на бременността, точността на анализа е повече от 99,99%. Периодът на анализ е от 2 дни! Този напълно безопасен (неинвазивен) тест се извършва върху кръвта на майката. За ДНК анализ трябва само да дарите кръв!

НЕ ИСКАТЕ ДА ОТИДЕТЕ В ОФИСА? ВЪЗМОЖНО Е!

ОБИКАЙТЕ КУРИЕР ЗА ВЗЕМАНЕ НА ВАШИТЕ ПРОБИ ДНК.

Как е определянето на ДНК на пола на детето от кръвта на майката

За да се подложите на изследването, не е необходимо разрешение от лекар. Определянето на пола на дете чрез ДНК няма специални условия и противопоказания. Анализът е най-достъпен днес и се извършва по желание на жена. Полът на плода се определя от кръвта от вената на майката. За да определите пола на дете в началото на бременността, трябва:

 • Обадете ни се по телефона или попълнете формуляра за обратна връзка.
 • Получете безплатна консултация със специалист и уговорете час.
 • Дарете кръв от нас или ще изпратим куриер с нашите епруветки.
 • Получете резултата след 2 работни дни.

ПРЕДИМСТВА НА ДНК АНАЛИЗА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОЛА НА ДЕТЕ

За разлика от други методи (ултразвук, инвазивни, народни методи), пренаталният неинвазивен ДНК тест определя пола на детето най-точно и безопасно:

 • Точност на метода над 99,99%.
 • Абсолютно безопасно за нероденото бебе и майка.
 • Възможност за идентифициране на фетални патологии в ранните етапи.
 • Ранни дати за определяне на пола на детето - от 7-та седмица.
 • Издаване на резултата - от 2 дни.

Препоръчваме на всички бременни жени да се подложат на ДНК тест за определяне на пола на бебето. Също така ще ви позволи да се уверите, че няма патологии на половите хромозоми и да бъдете спокойни за здравето на вашето бебе..

Безопасно ли е да правите секс с дете чрез ДНК на майката?

За да се подложите на ДНК тест за пола на плода, трябва само да дарите кръв. Определянето на пола на бебето чрез кръв и ДНК е проста и безболезнена процедура, подобно на обикновения кръвен тест. Кръвта се поставя в специална епруветка. Освен това генетиците изолират ДНК на плода от кръвта на майката и установяват пола. Ако се намери Y хромозома (която по природа не съществува при майката), тогава детето е момче. Ако такава хромозома не е намерена в ДНК на детето, значи това е момиче.

В резултат на това получавате точно заключение за пола на бъдещото бебе и можете да се подготвите предварително за появата му.!

Лабораторията е извършила над 21 000 фетални тестове за секс. Генетиците имат напреднали степени и богат опит в този генетичен тест..

Дарена венозна кръв за ранно определяне на пола!

Момичета, които не са чели за този анализ, не са чували и все още смятат, че ултразвукът е единственият надежден начин, нека не се убеждаваме, все пак няма да работи))

Напротив, не виждам причина да чакаме поне 17 седмици, за да разберем пола, въпреки факта, че лесно могат да допуснат грешка, може да не я видят до самото раждане и т.н., когато проверката за наличие на Y хромозома в кръвта на майката е възможна от 7 седмици от зачеването!

Аз съм човек, който не може да понесе никаква несигурност, така че съпругът ми, познавайки ме, спокойно се съгласи с този анализ, въпреки че в Челябинск цените бяха брутални! Прочетох го, момичета в други градове го направиха през 2000 г., но ние го дадохме 5100. В това, което търсих в други лаборатории, изобщо не го правят!

Утре или вдругиден ще знам резултата, колко е вълнуващ

За да може всеки, който напише "Това са глупости, а това са боклуци!" не отговаряйте отделно, просто цитирайте - как работи.

неинвазивно определяне на пола на детето с помощта на венозна кръв на майката с точност 99,9%!

За изследването е достатъчно да се предоставят проби от венозната кръв на майката, взети в съответствие с установените инструкции.
Проучване за определяне на пола на детето може да се проведе от 7 седмици на бременността от момента на зачеването (или от 9 седмици акушерство).
Проучването за определяне на пола ще отнеме 2-5 работни дни от момента на получаване на пробите от лабораторията (Канада).
Окончателният доклад съдържа един от следните резултати:

- Положително - наличие на Y хромозома в кръвта на майката, което означава мъжки пол на плода.
- Отрицателно - липсата на Y хромозома. Означава, че:
1) плодът е или женски
2) или количеството на фетална ДНК в кръвта на майката е много ниско (под границата на откриване с помощта на ДНК тест). Моля, обърнете внимание, че проба, събрана след 10 гестационна седмица от зачеването (или 12 акушерски седмици), дава по-голям шанс за откриване на фетална ДНК в кръвта на майката. Само в много редки случаи (по-малко от 1%) това количество е по-ниско от границата на откриване на 10 гестационна седмица от момента на зачеването.

ДНК анализ на пола на детето

Безопасен, точен и надежден тест

Възможностите на лабораторията InLab Genetics правят възможно определянето на пола на дете чрез ДНК в Москва с помощта на неинвазивен метод, чрез анализ на венозната кръв на бъдеща майка. Такъв преглед се счита за един от най-ефективните начини за установяване на пола на плода в началото на бременността (от 8-ма акушерска седмица надеждността на изследването достига 98% точност за момичета и 99% в случай на идентифициране на мъжката Y хромозома).

Необходимо ли е да се определи пола на детето с помощта на ДНК тест?

Доскоро беше възможно да се установи полът на нероденото дете само в края на бременността (не по-рано от 21 седмици). Бързото развитие на генетиката и появата на усъвършенствани техники за изучаване на човешкия геном са позволили да се повиши ефективността на ДНК диагностиката, използвайки кръвта на бременна жена. Трябва да се отбележи, че освен шушулката, неинвазивният пренатален тест ви позволява да откриете много полезна информация за здравословното състояние и възможните усложнения по време на гестационния процес..

Достъпна цена на анализ за определяне на пола на майчината кръв

Генетичен център "INLABgenetics" разполага с всичко необходимо за провеждане на ДНК изследвания с висока точност и максимална надеждност на получените данни.

Когато поръчват тест от нас, клиентите могат да разчитат на:

 • Най-добрите цени;
 • Безплатни консултации от експерти;
 • Възможност за предаване на нестандартни проби;
 • Ефективност на изследванията;
 • Документално потвърждение въз основа на получените данни.

Лабораторните специалисти са готови да отговорят на всеки въпрос в удобен за вас формат: в офиса на ДНК центъра в Москва, като се обадят на „Гореща линия“ или по имейл.

Гаранция на ниска цена

Отпътуване из града

Изберете удобен формуляр за плащане

Прегледайте указанията за подготовка

Предайте необходимия биоматериал

Вземете резултатите от теста си

Инструкцията е предназначена за събиране на проби от венозна кръв на майката с помощта на специален комплект. Комплектът се предоставя от нашата лаборатория безплатно.

- Не яжте, не пушете и не дъвчете дъвка един час преди оградата;

- Не хранете бебета два часа преди събирането, изплакнете устата на бебето с топла вода.

 • Измийте добре ръцете си със сапун или носете гумени ръкавици, преди да започнете процедурата;
 • Вземете един плик за събиране на участник в теста. Подпишете плика предварително, като попълните всички полета отпред на плика, за да не пробиете плика с химикал след вземане на проби;
 • Вземете един пакет сонди на участник (2 сонда на пакет);
 • Внимателно отворете опаковката със сонди и хванете едната сонда за пластмасовия край;
 • Поставете сондата в устата. Натиснете сондата здраво към вътрешната страна на бузата и преместете сондата нагоре и надолу по бузата 8-12 пъти. В същото време леко завъртете сондата с пръсти;
 • Изсушете сондата на въздух за 20-30 секунди и съхранявайте в предварително подписан плик за проби;
 • Повторете стъпки 5-6 с втората сонда и втората буза;
 • Запечатайте плика с пробата, като използвате специална лепяща лента;
 • Прехвърлете пробите в пункт за събиране на ДНК проби или ги изпратете на адреса на ДНК лабораторията, който може да се види в раздела Контакти.

Съхранявайте плика с проби при стайна температура на сухо място. Пробата може да се съхранява до три месеца.

 • Женски хигиенни тампони
 • Бебешки залъгалки
 • Остават кости, зъби
 • Изрежете ноктите
 • Сперма върху тъкан
 • Презерватив
 • Гума
 • Сламки за пиене
 • Ушна кал върху памучен тампон
 • Коса с корени
 • Кърпичка
 • Кръв върху тъкан
 • Четки за зъби
 • Фасове на цигари

Можете да поръчате ДНК тест в лабораторията InLab Genetics:

 • Като се свържете със специалистите на телефон 8 (800) 333-62-90
 • Като ни пишете чрез формата за обратна връзка
 • Пристигане лично в пункта за събиране на проби на адреса, посочен в раздела Контакти.

Можете да платите за ДНК тест след получаване и проверка на вашите проби от лабораторни специалисти:

 • Пари в брой или кредитна карта на нашите специалисти в пункта за вземане на проби;
 • На нашия уебсайт в раздела Как да платя за ДНК тест;
 • Във всеки град в клон на Сбербанк или друга банка при получаване;
 • Нашите специалисти на място в брой или с карта при прехвърляне на ДНК проби към тях;
 • По разплащателна сметка за юридически лица и индивидуални предприемачи, с предоставяне на всички лицензи, удостоверения и счетоводни документи.

За методи за получаване на резултат от теста вижте раздела Как да получите лабораторен доклад.

InLab Genetics е водещата специализирана ДНК лаборатория в Русия. Основана от световноизвестни експерти, посветили повече от 15 години на генетиката. Оборудването на лабораторията с високо прецизно и модерно оборудване ни позволява да гарантираме точността и надеждността на всички проведени изследвания и да твърдим с пълна отговорност, че качеството е в основата на всеки тест, който правим..

 • Проведохме повече от 1 милион ДНК анализа;
 • Повече от 500 партньори от цяла Русия си сътрудничат с нас;
 • Ние работим с всички съдилища на Руската федерация;
 • Ние непрекъснато автоматизираме и подобряваме всички процеси;
 • Лабораторията разполага с всички необходими лицензи и сертификати.
 1. пет
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(1 глас, средно: 5 от 5)
 • ДНК тест за бащинство
  • Информационен
  • Съдебна
  • Преди изпитание
  • Експрес
  • По време на бременност
  • Относно установяването на майчинството
 • ДНК тест за връзка
  • Съдебна
  • Преди решението на съда
  • Баба / дядо - Внук / внучка
  • Чичо / дете - племенник
  • Братя и сестри - Доведен брат / сестра
  • За всяка връзка
  • От страна на бащата
  • От майчина страна
  • Експресен тест
  • На Y хромозомата
  • Чрез mtDNA
  • Тест за близнаци
 • Етнически тестове
  • Майчина генеалогия
  • Бащина генеалогия
  • Произход на рода
  • Етническа принадлежност
  • Националност
  • Генеалогичен профил
 • Тестове за бременност и други видове ДНК тестове
  • Генетичен паспорт
  • За предателство
  • Човешка идентификация
  • По майчина кръв
  • NIPT (хромозомни аномалии)
  • Определяне на пола на детето
  • Определяне на Rh фактора на плода
  • ДНК профилиране
   • За спортна генетика
    • Детска група
    • Възрастна група
   • Относно диетата и фитнес планирането
   • За здраве и дълголетие
   • За предразположение към заболяване
  • Изолиране на ДНК от нестандартни проби

Москва ул. Пресенски вал 16s2, Москва
Работно време на компанията: Понеделник-Петък от 9:00 до 18:00 часа

Кой тест да определите пола на нероденото дете да изберете: по ДНК, пол, бебе, със сода?

Желанието да се знае пола на нероденото дете е характерно за всички родители. Съвременната медицина ви позволява да правите това с доста висока точност от 4-5 седмици, като използвате генетичния материал на кръвта на бременната жена. Това е доста скъпа технология, която не е достъпна за всички бъдещи майки и бащи..

Някои предприемчиви производители играят на това, като предлагат да се направи тест за пол на бебето у дома. Той работи по подобен начин на теста за бременност, т.е. използва урината на бременна жена, за да реагира с химикал, който променя цвета си в зависимост от пола на плода.

Възможно ли е да се определи пола на нероденото дете?

Полът на нероденото дете може да бъде открит по два начина: с помощта на ултразвук и лабораторен кръвен тест на бременната жена. В първия случай визуалната диагноза на плода се извършва с помощта на ултразвуково изследване на маточната кухина. Половите характеристики на човека са добре оформени още на 24-25 седмица от бременността, което позволява на лекаря да види наличието на мъжки или женски полови органи. Но ултразвуковата диагностика не гарантира 100% точност, тъй като характеристиките на вътрематочното развитие са такива, че тестисите на момче понякога могат да бъдат объркани със срамните устни на момиче и обратно.

Определяне на пола на детето чрез ултразвук

По-точни резултати дава ДНК тест за определяне на пола на детето. За това се взема венозна кръв на майката и се изследва в лабораторията за наличие на Y хромозома на мъжкия плод в нея. Този тест дава 95-98% точност на 4-5 седмици и 99-100% след 7 седмици от бременността.

ДНК кръвен тест за наличие на Y хромозома

Анализът на генетичния материал на бременна жена е най-точният тест за определяне на пола на дете. Как работи той? Още от първите седмици на бременността в кръвта на майката присъства малко количество фетални фетални клетки. Те са тези, които се откриват и изследват в лабораторията. Ако тестът разкрие Y хромозомата (частта от генома, отговорна за мъжкия пол), тогава можем да кажем с 99% точност, че ще се роди момче. Липсата на тази хромозома във феталната ДНК показва, че полът на детето е женски..

Преди това по медицински причини беше направен лабораторен тест за определяне на пола на нероденото дете, ако беше необходимо да се определи вероятността от предаване на наследствено заболяване на мъжки или женски плод. Днес всеки може да определи пола на дете с ДНК тест. Предимството на този метод е висока точност, недостатъкът е висока цена и доста дълго време за изпълнение на теста - до 5 дни.

Тест за пол

Желанието на родителите да знаят пола на нероденото дете често се превръща в лост за манипулация. Например, не толкова отдавна, т.нар. тест за пол за определяне на пола на детето, който уж ви позволява да определите пола на плода у дома. Подобно на теста за бременност, тестът за пол на бебето използва урината на бременната жена. Той взаимодейства с реагента и показва розово (за момиче) или синьо (за момче).

Производителят обяснява това по същия принцип като лабораторния ДНК тест. Твърди се, че препаратът съдържа силно чувствителни индикатори, които точно реагират на феталната ДНК в кръвта на майката и определят Y хромозомата. Но дали наистина е така?

Можете да намерите положителни отзиви за теста за определяне на пола на детето от жени, чийто резултат съвпада с пола на бебето. Но това е действието на теорията за вероятността, т.е. злополука. В крайна сметка са възможни само две възможности: или момче, или момиче. Същото е и в теста - или розово, или синьо. Между другото, производителят с малък шрифт посочва на опаковката с теста, че може да има несъответствия, като по този начин се отказва отговорност за грешни резултати.

Тест за сода

Тестът за пол на бебе със сода за хляб е друг метод, който може да се намери в необятността на форумите за бременност на жените. Той също така изисква използването на урината на майката, която трябва да реагира със сода за хляб и да се държи по различен начин в зависимост от пола на плода..

Те интерпретират тази реакция по различни начини: ако се разпенва и съска, това означава, че ще има момиче, ако не - момче и обратно..

Но този тест за определяне на пола на нероденото бебе няма нищо общо нито с науката, нито със здравия разум. Половите хормони, феталната ДНК на плода или други вещества в урината на бременна жена не могат да повлияят на естеството на реакцията с натриев бикарбонат. Химична реакция може да бъде причинена от взаимодействието на содата със соли в урината (сулфати, фосфати, хлориди), но не и от наличието на фетална ДНК в нея.

Възможно ли е да се определи чрез тест за бременност?

Обичайният аптечен тест за бременност също не показва пола на детето. Той идентифицира само факта на бременност при жена, като реагира на концентрацията на hCG (човешки хорион хормон) в урината. Няма други показатели, които могат да отговорят на феталните клетки в кръвта на майката при теста за бременност.

Кой метод е най-точен?

Невъзможно е да се разбере полът на детето от теста у дома, без значение какво обещават производителите. Това е чисто търговски трик, играещ на любопитство, липса на медицинско образование, невежество и суеверие на хората. Те нямат нищо общо с точните лабораторни изследвания за определяне на пола на плода..

Също така е невъзможно да се определи полът на детето, като се използват:

 • изчисляване на деня на овулация или зачеване, според последната менструация;
 • определяне на кръвната група на бащата и майката или фокусиране върху тяхната възраст и дата на раждане;
 • нумерологични изчисления по дати на зачеването, предстоящо раждане;
 • тест за слюнка или други телесни течности;
 • специални таблици, определящи фазата на Луната, положението на планетите и съзвездията и др..

Ако родителите имат много силно желание да разберат кой ще им се роди, по-добре е да се направи тест за пол в сертифицирана лаборатория, като се плащат пари за точен резултат. Тези отпадъци се отплащат, за разлика от домашните псевдо тестове с неизвестен химичен състав..

Полезно видео

През 2007 г. американски учени разработиха техника, която ви позволява да определите пола на дете с помощта на ДНК тест. Техниката се основава на факта, че кръвта на майката съдържа частици от ДНК на бебето. Как се събира материал за изследване и как протича самият анализ, можете да гледате видеоклипа: