Появата на дете винаги е радост, затова искам да дам на бебето всичко най-добро и да не забравям за безопасността. И ако всички елементи от „детския живот“ са полезни малко по-късно, то дрехите ще са необходими от първите моменти от живота. За да защитите точно бебето, трябва да направите всичко сами. Ето защо ние изпълняваме следното правило - ние шием за новородени със собствените си ръце, модели на интересни неща, от които можете да "проектирате" сами. За да направите това, трябва точно да определите качествената тъкан и модел на една или друга версия на продукта..

Какви тъкани е по-добре да използвате

След като вече е определено какво да шиете за новородено със собствените си ръце, вие също трябва да вземете и подходящ текстил за това. Материалът трябва да отговаря на определени стандарти:

Разнообразие от детски неща

 • Безопасност и хигиена на състава.
 • Здравина, която гарантира трайност.
 • Комфорт, гарантиран от приятна текстура на повърхността.
 • Изисква се висока степен на хигроскопичност.
 • Дишане, така че кожата на трохите да диша и да не гние.
 • По-добре е да избягвате предмети, които се набръчкват по време на износване.
 • По време на прането материалът не трябва да се отделя, тъй като тази процедура се извършва често.
Разнообразие от тъкани за шиене

Допълнителна информация! Когато избирате материал, трябва допълнително да прецените за кой сезон ще се използва.

На пазара има много опции от естествен и синтетичен текстил. Много майки се съмняват какъв тип да изберат за шиене на дрехи за новородено. Опитните шивачки-майки са извели точно правило - колкото по-близо са дрехите до тялото на бебето, толкова по-естествен трябва да бъде техният състав. Има няколко опции плат, които са идеални за новородени:

 • Много популярен вариант е chintz - плат със стандартно тъкане на влакна. Използва се главно за шиене на памперси и летни леки дрехи.
 • Фланелът се счита за подходящ, който е разделен на подвидове: памук, вълна, полувълна. Използва се за шиене на демисезонни долни ризи, пижами, гащеризони, плъзгачи и халати.
 • Mahra е лек и гъвкав вариант на материала. Приятна на допир, лесна за грижи, абсорбира добре влагата и затопля. Подходящ за памперси, кърпи, драскотини, капаци.
 • Трикотажни платове, които от своя страна се подразделят на долен колонтитул, кулирка, блокировка, рибана, капитон. От значение за производството на почти всякакви неща за новородено.
 • Руното може да се използва за шиене на "връхни дрехи". Блузи и гащеризони за ходене, които ще носят по-естествени дрехи.
 • Белият калико ще се превърне в подвижна алтернатива на chintz, но се използва главно за направата на аксесоари за спалня - страна в леглото, чаршаф, матрак.
Калико за бебешко бельо

Има и други видове тъкани, които в състава си са само ¼ или ½ от естествени влакна. Някои опции могат да се използват и за направата на дрехи за новородени. Най-популярни са welsoft и полиестер..

Определяне на детските размери

За да може моделът за новородено да се превърне в добра основа за бъдещ продукт, е необходимо всички параметри не само да отговарят на реалността, но и да са подходящи за физиката на бебето.

Необходимо е да се вземат предвид няколко нюанса, които трябва да се спазват в процеса на измерване:

 • Бебето трябва да е облечено в леки тънки дрехи.
 • Измервателната лента не трябва да се дърпа прекалено плътно, тъй като това може да доведе до облекло, което е близо до тялото..
 • Запишете всички данни веднага след измерването.
Таблица с размери

Как се правят измервания от новородено:

 1. Необходимо е да се определи височината - дължината от петата до короната.
 2. Гръдна обиколка - поставете измервателната лента така, че да минава под мишниците и да лежи върху лопатките.
 3. Необходимо е да се определи диаметърът на талията в областта на корема с обиколката на лентата.
 4. Хълбоци - хванете седалището в най-изпъкналата част.
 5. Дължина на гърба - от средата на врата до мястото, където е направено измерването на талията.
 6. Дължина на ръката - от рамо до сгъната китка.
 7. Обиколка на врата - обвийте измервателната лента около тази част на тялото с достатъчно голямо припокриване.
 8. Дължина на стъпалото - от върха на големия пръст до петата.
 9. Определете дължината на крака отстрани - измерете от линията на талията до определено ниво.
 10. Обиколка на главата - поставете лентата така, че да е разположена над ушите и да лежи върху веждите.

Трябва да се научите как да го правите правилно, да правите измервания и да знаете кои параметри са особено важни. Ако всичко се направи ефективно, като се вземат предвид всички препоръки, тогава нещото ще се окаже много удобно за трохите.

В съответствие с тези параметри се определя размерът на дрехите за новородени. Сравнението на данните ще помогне в това, достатъчно е да изберете таблица с размери, които са подходящи за страната:

Как да шиете дрехи със собствените си ръце

Преди това списание Burda беше почти единственият източник на идеи. Сега има много повече източници на информация. След като сте намерили подходящ модел, можете да шиете много неща, полезни за трохите - бебешка количка за новородено като кошница, прашка шал за носене на трохи, спален чувал, наподобяващ пашкул.

Правейки нещата сами

Ето защо е съвсем просто да изпреварите това, което можете да шиете на новородено със собствените си ръце, но първо можете да направите най-необходимите и прости неща: долни ризи, шапки, плъзгачи, драскотини, пелени. Благодарение на такива продукти можете също да оборудвате люлката. Моделите за новородени се правят много по-лесно, отколкото за възрастни, така че не е нужно да се притеснявате за това

Лека долна риза

Потницата е незаменим атрибут на гардероба на новороденото. Можете да шиете такъв продукт, ако премахнете размерите, а именно параметрите на торса.

Прости модели на шиене за новородени:

 1. Подгответе такъв модел.
 2. Прехвърлете шаблона върху плата и зашийте всички детайли.
 3. Обработвайте шевовете, така че да са удобни.
Лека долна риза

Детето ще се чувства комфортно, ако всички шевове не са вътрешни, а външни.

Сладка капачка

До навършване на една година главата на трохите трябва да се държи на топло, тъй като костите на черепа все още не са пораснали напълно върху короната. Ето защо е важно да направите шапка за бебето. За да шиете капачка, трябва да подготвите модели за бебета от този тип:

Модел на обикновена капачка

Използвайки тази опция, е лесно да създадете прост, но удобен шапка за глава..

Бебешки плик

Извлечение от болницата изисква задължителен атрибут - плик за изписване. Такова нещо се прави по същия принцип като ъгъла на пелена. Но размерите на тази версия на ъгъла трябва да са големи - страната на квадрата е най-малко 1,5 m.

За да направи артикула по-привлекателен, може да се пресъздаде показателят за бродерия за новородено. Можете да посочите параметрите на ръст, тегло, дата на раждане, час, тегло. Всяка схема може да се използва за изпълнение.

Пелена

Пелените са най-лесните за шиене. Просто трябва да изрежете квадрат със страна най-малко 1 м, за предпочитане 1,1 м. Ръбовете трябва да бъдат пометени с шевна машина. Можете да направите ъгъл на пелена. Достатъчно е да приберете 1 ъгъл и да го пришиете към основното платно.

Пелена за новородено

Ако завършите красиво, тогава такъв продукт ще бъде отличен подарък не само за вашето мъниче. Комплектът за кръщене може да бъде направен по същия принцип..

Плъзгачи

За да шиете "панталони" за новородено, ще трябва да се потите малко. За да не се заблудите, най-добрият вариант би бил модел на плъзгачи в естествен размер за новородено. Не е трудно да се направи това, тъй като параметрите на трохите не са толкова големи.

Комбинезон за новородени, чийто модел на размера предполага следните действия:

 1. Свалете необходимите размери. Обхват: ханш, талия; определят дължината на крака, ширината и дължината на стъпалото; разкрийте разстоянието от върха на палеца до най-високата точка на повдигане.
 2. Прехвърлете всички параметри на ватман хартия. Начертайте скица на бикините, като вземете предвид удължението до дъното (като вземете предвид покачването). Детайли за стъпалото са скицирани отделно.
 3. Поставете изрязаните парчета хартия върху плата. Закрепете ги с щифтове. Проследете контурите, като вземете предвид надбавката на шева.
Плъзгач

Важно! По-добре е да направите такъв шаблон, така че вещта да се състои от възможно най-малко отделни части. Това ще подобри качеството на износване на плъзгачите..

 1. Изрежете заготовки от текстил. Зашийте частите заедно. Но първо направете груб контур, за да получите приблизителна проба от модела.

За да запазите плъзгачите добре, трябва да оформите еластична лента. Може да се използва допълнително, а именно декоративно довършване..

Драскотини

Драскотините са съществена част от гардероба на новороденото. Можете да ги шиете за няколко часа, без да използвате специално оборудване:

 1. Измерете дължината и ширината на дланта.
 2. Изрежете 4 части от плетене на една кука от същия цвят, подобно на овал с голям диаметър = дължина на дланта.
 3. Отрежете върховете.
 4. От еластичната лента направете ленти, които ще станат фиксаторите на продукта.
 5. Зашийте всички елементи. Първо се свързват 2 овала, които след това се пришиват към ластика.
Шиене на драскотини

По този начин получавате удобни, функционални и надеждни драскотини..

Лигавник с лигавник

За да шиете лигавник, трябва да подготвите следните инструменти и материали:

 • Плат, който прецизно съдържа синтетични влакна. Това подобрява почистващите свойства на материала..
 • Хартия, щифтове, молив, креда, ножици, игла и конец.
 • Измервателна лента за определяне на продуктовите параметри.
 • Бутон.
 • Шевна машина.
 • Желязо.
Готов лигавник

Технология за производство на лигавник на гърдите:

 1. Направете първо измервания. Достатъчно е да измерите ширината на гърдите отпред, дължината ще се определи от пъпа до сивото на рамото. Нуждаете се от обиколка на врата.
 2. Прехвърлете всички параметри на хартия и направете скица на лигавник.
 3. Изрежете детайла. Поставете върху плат и закрепете с предпазни щифтове.
 4. Очертайте хартиената форма с леко отклонение, което ще премине през припокриващите се секции.
 5. Изрежете заготовка от тъканта. Ръбовете на разфасовките могат да се прибират и покриват с ръка и без да се обръщате, направете това с машина.
 6. Зашийте този хардуер върху частта, в която ще бъде фиксиран бутонът, за да фиксирате продукта. Оформете цикъл на основното платно.
Подготовка за шиене на лигавник

Можете да украсите продукта, като направите апликация от плат. Ако това е момиче, тогава декорацията се извършва с помощта на ярки декоративни елементи. Момчетата ще правят повече с по-сдържани мотиви. Можете да направите проста метрика. Например, за момиче, бродирайте име - Мая, Маша, Катя и други имена.

Плюсове на домашно облекло

Преди да решат да правят дрехи сами, много майки преценяват плюсовете и минусите. Създаването на дрехи за бебета е не само интересно и лесно, но и полезно. Предимствата на такива продукти са следните фактори:

 • Избирайки най-простите модели, дори начинаещ ще може да се справи с работата, създавайки уникални неща в едно копие. Оказва се, че нещото е изцяло дизайнерско.
 • За производството ще се използват само висококачествени материали.
 • Можете да изберете всяка цветова схема, да направите уникален завършек.
 • Размерите могат да бъдат нестандартни, тъй като шаблонът се прави независимо.
 • В допълнение към дрехите можете да направите и други предмети за трохи, които могат допълнително да украсят къщата..
 • Благодарение на оригинални комбинации и експерименти, можете да създадете наистина универсални неща.
 • Това умение може да се превърне в основата на бизнес за майка в отпуск по майчинство, тъй като всяко нещо ще бъде нестандартно.

Самостоятелното шиене на неща, продукти за новородени не е трудно, ако всичко се прави правилно и точно.

Положителен в самонашиването

Всяка година модата носи нови възможности за модели не само за гардероба за възрастни, но и за децата. Много неща можете да реализирате сами - да шиете нещата сами, и не само нещата. За да се получи всичко, трябва правилно да премахнете белезите от новороденото, да подготвите шаблон. Самата работа няма да отнеме много време, но определено ще донесе много удоволствие. Освен това, когато проектирате нещата, можете да проявите въображение и да изберете материалите, които харесвате.

Всичко за новородени със собствените си ръце, майсторски класове и видеоклипове

Ако вие или вашите близки чакате попълване в семейството и бихте искали да направите нещо уникално за детето, то този раздел е за вас. Тук са събрани майсторски класове и видеоклипове за шевни аксесоари, играчки и дрехи за новородени.

Абонирайте се за мен във ВКонтакте, ако искате да знаете за други майсторски класове.

21.11.2019 | Олга Максимова | показвания: 2017

В тази статия ще ви покажа как да шиете детски плетен гащеризон / руно бельо със собствените си ръце. Модел за височина 56-140 см. Бързо и лесно.

19.03.2018 | Олга Максимова | показвания: 27 298

За една или две вечери можете да шиете такъв плик-пашкул. Това е доста лесно да се направи. Вижте сами, като гледате този майсторски клас.

актуализирано 22.04.2019 | Олга Максимова | показвания: 50 773

Майсторски клас по шиене на възглавници за новородени под формата на Пеперуда, Мечка и Бухал с шарки.

19.12.2017 | Олга Максимова | показвания: 59 540

Преди това уших няколко вида пликове за изписване за новородени, а днес искам да покажа как можете да шиете одеяло-трансформатор със собствените си ръце. Този плик е идеален за бебета от раждането и през първите месеци от живота. Ако разкопчаете циповете, тогава той може да се използва като обикновено одеяло, което значително ще увеличи експлоатационния му живот..

актуализиран на 31.10.2018 | Олга Максимова | показвания: 43 272

Сега има много голям избор от различни предмети за новородени, които улесняват живота на родителите.
Днес искам да ви покажа как да шиете филм-пашкул за новородени със собствените си ръце. С него повиването на бебето е лесно и просто, краката не се изстискват, дръжките са фиксирани. Отличен вариант не само за домашна употреба или сън, но и за излизане навън или при лекар, тъй като намалява времето за смяна.

22.11.2017 | Олга Максимова | показвания: 99 114

С появата на бебе в къщата се появяват много различни малки неща за грижата за него (това са различни бебешки кремове, пудри, салфетки, зърна и много други), които трябва да бъдат сгънати някъде. Органайзер с много джобове може да помогне. Той е вързан за яслите с панделки, което е много удобно, тъй като всичко е под ръка.

24.09.2017 | Олга Максимова | показвания: 63 618

Различни тела и аксесоари помагат за поддържане на реда в детската стая. Днес ще ви покажа как можете да шиете текстилна кошница за съхранение на играчки и други неща. Такава кошница не само ще помогне да се наредят нещата в стаята, но и ще украси вашата детска стая..

актуализирано на 25.06.2019 | Олга Максимова | показвания: 117 013

Продължавайки темата за майсторски класове за новородени, предлагам да шият гнездо-пашкул. В такова креватче бебето ще спи по-удобно и ще заспи по-добре, тъй като чувства опора наблизо (в пашкула е по-топло и по-удобно). Също така, гнездото-пашкул може да бъде взето със себе си при пътувания и сред природата, то ще играе ролята на детско креватче.

актуализирано на 28.04.2020 г. | Олга Максимова | показвания: 109 417

Можете също така да шиете лък за изписване от болницата сами. Статията описва 2 майсторски класа: лък за изписване за момче и един от начините за шиене на лък за изписване за момичета.

актуализирано на 19.03.2020 г. | Олга Максимова | показвания: 628 119

Ако искате сами да ушиете плик за новородено за освобождаване от отговорност, тогава тази статия е за вас. Тази статия описва 3 начина за шиене на пликове за бебета: плик за одеяло, топъл плик и леко одеяло за плик за лятото..

07.06.2017 | Олга Максимова | показвания: 24 139

За да изглежда детето ви красиво на масата за вечеря, можете да му шиете уникален лигавник. Днес ще ви покажа как бързо и лесно да шиете лигавници у дома (2 начина + модел).

12.03.2017 | Олга Максимова | показвания: 157 381

В тази статия ще покажа майсторски клас за създаване на популярна играчка за комфорт (играчка с гребен) за малки деца. Тази играчка е предназначена за новородени и по-големи деца, които ще станат добър приятел в продължение на много месеци или дори години..

актуализирано на 20.11.2019 | Олга Максимова | показвания: 778 711

В днешно време са много популярни меките персонализирани възглавници за букви, които шият както една (началната буква на името), така и няколко (цялото име или дума). Тези възглавници ще се харесат не само на децата, но и на много възрастни. Те перфектно ще украсят детска стая или спалня, добавяйки топлина и уют в стаята..

актуализирано на 30.10.2018 | Олга Максимова | показвания: 58 268

Днес ще ви покажа как можете да шиете брони в бебешка кошара.
Само за 3 вечери се оказаха 4 ролки и 4 подвижни капака за тях. Можете просто да шиете ролки от плат с шарка, в този случай не се изискват капаци, но с капаци е по-удобно по отношение на прането.

30.05.2016 | Олга Максимова | показвания: 66 845

Навън е почти лято и е време да се приготвите за горещите летни дни. Предлагам да шият модерен пясъчник за най-малките. Моделът е прост, тялото (пясъчникът) ще бъде без крепежни елементи, само ластици.

актуализирано на 30.08.2019 | Олга Максимова | показвания: 138 575

Пачурна юрган / покривка за легло е юрган с една страна (или от двете страни), пришит от цветни парчета плат (стил пачуърк). Също така реших да шия такова одеяло за дъщеря си и това направих..

09.06.2015 | Олга Максимова | показвания: 198 445

В тази статия ще ви покажа как да шиете най-често срещаните домашни и летни дрехи за бебета на възраст до 1 година: полукомбинезон (панталон с презрамки), плъзгачи, летен костюм (тениска и къси панталонки) и др. Статията ще бъде актуализирана.

27.07.2014 г. | Олга Максимова | показвания: 48 032

В тази статия ще ви покажа няколко начина за създаване на обувки. Тези обувки са подходящи за бебета и кукли. Някои топли обувки от двустранно руно с плетени маншети, а вторите дънкови обувки с връзки.

актуализиран 15.08.2017 | Олга Максимова | показвания: 9 413

Ако вашето бебе е много малко и все още не се е научило да ходи, тогава няма смисъл да купувате обувки за рокля за празник, можете да го шиете. Например, ето тези сладки балетни обувки, чийто цвят може да бъде избран, за да съответства на цвета на тоалета на вашата принцеса.

17.06.2012 | Олга Максимова | показвания: 32 718

Всеки родител иска детето му да расте и да се развива умно, любознателно и щастливо. Различни образователни игри и играчки помагат на децата в това. Една от първите играчки за развитие е постелка за развитие, можете да я купите в магазин или да я направите сами. Основното е, че има тъкани, различни цветове и текстури, шумолене, панделки и много други (зависи от вашето въображение). Реших и да шия такъв килим за дъщеря си.

Модели за новородени: направете си бебешки дрехи

Шиенето на дрехи за новородени е чудесен начин да прекарате времето, докато чакате бебето да се роди. И след раждането на детето, новите дрехи не само ще помогнат за спестяване на семейния бюджет, но и ще направят бебето истинска мода. В крайна сметка само мама знае как да дава любов на бебето си по най-сладкия начин. Моделите на детското облекло ще помогнат да се справите с технологията за създаване на миниатюрни шедьоври.

Избор на материали и фитинги

Новородените са крехки и деликатни същества, следователно дрехите за тях трябва да са възможно най-удобни. През първата година от живота е за предпочитане да се използват меки и винаги естествени тъкани за шиене..

Бебетата трябва да избират тънки памучни тъкани. Също така е добра идея да вземете малко фланелени и хавлиени дрехи. От една година е по-практично мобилните и активни деца да шият дрехи от трикотаж. От свързващите материали в дрехите на новородените е за предпочитане да се използва мека велкро. Оставете малките копчета да изчакат до една година.

Определяне на детските размери

Преди да започнете работа, трябва да определите какво точно мама ще шие дете. При подготовката на дрехи за бъдеща употреба е важно да се вземе предвид, че новородените растат много бързо, така че просто няма смисъл да се събират дузина шапки и долни ризи със същия размер. Опростено съвременно майчинство и пелени, което освобождава родителите от необходимостта да шият платнени пелени. За едно новородено бебе ще са достатъчни 6-7 памперса, 3-4 долни ризи и 2-3 капачки със същия размер.

За да разберете какъв размер дрехи се нуждае от бебето, можете да използвате стандартни подходи за определянето му. Следните данни се използват за шиене:

 1. От раждането до 1 месец височината на детето е 50-56 см. Обиколката на гърдите - 36 см, обиколката на главата - 33-35 см. Тези измервания съответстват на размер 18.
 2. От 1 до 3 месеца растежът е в диапазона 56-62 см, гръдната обиколка е 40 см, а главата е 35-40 см. За такива измервания е подходящ размер 20.
 3. 3-6 месеца: Височина 62-68 см, бюст 44 см, обиколка на главата 40-42 см. Размер 22 е подходящ за тези данни.
 4. От 6 до 9 месеца детето расте до 68-74 см, обхватът на гърдите му достига 48 см, а главата му - 40-42 см. Размер 24.
 5. 12-18 месеца - бебето достига 74-80 см, а обиколката на гърдите му е 52 см. Обиколката на главата - 44-46 см. Размер 26.

Когато шиете детски дрехи, трябва да се помни, че измерванията на всяка възраст се колебаят с разлика от няколко сантиметра. Тези характеристики зависят от теглото и пола на детето. Този факт трябва да се вземе предвид, ако нещата са закупени за бъдеща употреба..

И така, размерите са известни, дрехите са решени. Можете да започнете да шиете. Преди да започнете работа, измийте и изсушете материала. След измиване трябва да изгладите плата с горещо желязо.

Пелени и тънки чаршафи

Най-простият продукт за новородено е пелена. Не са необходими специални умения за шиене на тази част. Обикновено памперсите се правят в два варианта - топли и тънки чаршафи. Материята трябва да е мека, естествена и с тъп десен.

Редовната пелена е правоъгълник с размери 90 х 120 см. Размерите могат да бъдат и 110 х 80 см. За да шиете дузина пелени, ще ви трябват 12 метра плат. За тънки продукти е по-добре да закупите chintz. За да шиете топли листове, използвайте фланела или фланелената тъкан.

За да шиете памперси, парче плат се маркира с молив на 10 части. След това материалът се изрязва и ръбовете се обработват. За това използвайте зигзаг или овърлок. По-добре е да не използвате гънка по краищата на новородените памперси. Когато памперсите са готови, препоръчително е да ги измиете отново и да ги гладите от двете страни.

Шапки и шапки

Една от съществените подробности за гардероба на бебето е капакът. Шиенето е лесно. Достатъчно е да изберете мека естествена материя и да изрежете детайлите правилно. Можете да използвате готови модели на дрехи за деца, както и да създадете свои собствени с оригинален дизайн. Елегантната шапка е полезна за изписване от болницата или за кръщене.

За да се изгради модел на капачка, е достатъчно да се направи само едно измерване. Това е полуобхватът на главата. За да го премахнете, трябва да измерите обиколката на главата на бебето, като прикрепите лентата на места, където задната част на главата и челото изпъкват най-много.

За обиколка на главата от 48 см, полуобхватът ще бъде 24 см. За да се изгради задната част на шаблона, се използват следните изчисления:

 • AB = ½ OG: 4 + 1,5 = 24: 4 + 1,5 = 7,5 cm;
 • AD = ½ отработени газове: 2 + 3 = 24: 2 + 3 = 15 cm.

За да изградите правоъгълник, трябва да преброите, като използвате други формули. За това трябва да направите следните изчисления:

 • AB = ½ OG: 2 = 24: 2 = 12 cm;
 • AD = дължина на шевната линия = 20 cm.

Както можете да видите от модела, квотите за шевове вече са включени в шаблона. Ръбовете отпред трябва да бъдат завършени. Най-добрият вариант ще бъде лента, която ще скрие всички шевове..

Ако тъканта не е достатъчно мека, препоръчително е да зашиете частите с шев навън. За момиче можете да украсите капачка с дантела.

Комбинезон и гащи

Комбинезонът е съществена част от гардероба на детето. За да шиете летни панталони, е достатъчно да вземете мерки от подходящите по размер плъзгачи. Контурът на плъзгачите се прехвърля върху плата, сгънат наполовина с грешната страна нагоре. В този случай е важно да не забравяте добавката за надбавка за шев..

След това предната и задната половина са пришити отстрани. След зашиване се зашива стъпков шев. При обработката е важно да отрежете излишната тъкан и да използвате зигзагообразен шев. Ако е възможно да се направи чист шев, тогава е по-добре да се използват външните шевове..

Когато панталоните са готови, горната част се прибира и зашива, оставяйки отвор за резбата на ластика. Дължината на ластика трябва да бъде равна на обиколката на коремчето на бебето, от което се отнемат 2 см. Можете да нанижете ластика с щифт. Краищата са зашити заедно. Можете също да използвате готови модели за детски дрехи, за да шиете необичайни панталони за вашето бебе..

Драскани ръкавици за бебета

Безопасността и комфортът на бебето са особено важни през първите месеци от живота му, когато бебето все още не се е научило да контролира движенията си и може да си навреди. За да предпазите бебето, ръкавиците са полезни..

Шиенето на такъв продукт не е трудно. За един чифт ръкавици трябва да изрежете четири основни части и две еластични ленти. Размерите на ластика са 6 на 10 сантиметра плюс половин сантиметър на шев.

Като основа ви е необходим полукръг от плат, чиято дължина е 15 см, а ширината е 10 см. Тук вече са взети предвид надбавките за шевове. Инструкция стъпка по стъпка:

 1. Основните части, сгънати от дясната страна, се пометат.
 2. Ластикът се зашива отстрани, след това се обръща отвътре и се сгъва наполовина.
 3. Ластикът е завързан за драскотината и шевът е обработен с оверлок.

Драскотините са готови. Използвайки интересни идеи и дизайни, можете да изградите сладки ръкавици, които по-късно могат да се съхраняват в кутията на мама като спомен..

Моделите за деца не са само заготовки за шиене на дрехи. Новороденото също ще се нуждае от уютен плик, в който да може да ходи през първите месеци от живота..

Плик за изписване и разходки

Новороденото бебе се нуждае от плик. Това е особено вярно в извън сезона и студения сезон. Материалът за продукта трябва да бъде избран в съответствие с температурния режим.

За затоплен плик вземете няколко слоя плат: елегантен горен плат, мек полар отвътре и изолация. Важно е да се използват хипоалергенни материали като изолационен слой, който добре задържа топлината..

Всички слоеве плат, с изключение на горния, са сгънати и зашити като одеяло. След това горният слой се нанася и се закрепва към основата..

Изработването на плик не е по-трудно от шиенето на детски дрехи със собствените си ръце. Модели на ходещ „спален чувал“ са лесни за изработване сами.

Пликът се състои от две части. Горната част е с размери 65х40 см, а долната - 75х40 см. Размерите могат да се регулират в зависимост от височината на бебето и очакваната продължителност на използване на плика.

След като изрежете частите с желания размер, заоблете ъглите в горната част на продукта.

Две части са пришити заедно със странични ципове, така че да можете да отворите плика от двете страни, без да събуждате детето.

Оставете около 25 см отгоре за маншета. Можете да го украсите с копчета. В такъв надежден плик бебето ще се чувства комфортно, като бижута в японско ковчеже..

Лигавници и лигавници

Новородените бебета не се нуждаят от лигавници, но след около три месеца лигавникът става необходимост. Има много вариации на тази проста част. Има лигавници с връзки и велкро.

Независимо от модела, правилата за шиене остават същите. Горната част на лигавника е направена от мека материя, която абсорбира добре течността. Задната страна е най-добре направена от мушама. Лигавникът трябва лесно да се измие и да изсъхне бързо.

Размерът на шията също е важен. Лигавникът не трябва да е близо до врата на бебето. Размерът на самата основна част зависи от размера на дрехите на детето.

Изработването на модел на лигавник е лесно. Достатъчно е да вземете ризата на детето и като я прикрепите към хартиения лист, маркирайте деколтето и необходимата дължина. Полученият шаблон се изрязва и прехвърля върху мушама и плат. Резултатът трябва да бъде две еднакви части..

Детайлите се сгъват с грешните страни навътре и се покриват на ръка с помощта на довършителна лента. Свободните краища на лентите могат да се запазят за бъдещи връзки. След това зашийте продукта с всякакъв кант по периметъра.

Направи си сам бебешки дрехи са приятен и полезен начин да се подготвите за пристигането на вашето бебе и да подготвите първия му гардероб. Дори начинаеща шивачка може да се справи с изрязването и създаването на сладки неща.

Какво да шият за новородено: ние подготвяме подаръци със собствените си ръце

Ако се очаква попълване във вашето семейство, семейство на роднини или приятели, трябва да помислите предварително и да изберете какво да шиете за новородено със собствените си ръце като подарък.


Нашите идеи и майсторски класове ще ви помогнат да се справите с тази трудна задача и да се подготвите за радостно събитие.

Дантелена капачка за новородено


Ще имаш нужда:

 • Капачка за новородено или модел на капачка;
 • Дантелена или широка дантелена плитка;
 • Памук или лен;
 • Шивашки ножици;
 • Шивашки щифтове;
 • Шевна игла и конец;
 • Завързваща лента

Етап 1

Изрежете детайлите на капачката от памук:


Детайли отстрани - 4x;

Детайл отгоре - x

Стъпка 2


Поставете дантела върху едната горна част на капачката и закачете с шивашки щифтове.

Стъпка 3


Поставете също дантела върху двете странични части на капачката и закачете с шивашки щифтове.

Стъпка 4


Почистете парчета памук и дантела заедно.

Стъпка 5


Изрежете дантелата по краищата на детайлите на капачката.

Стъпка 6


Счупете или почистете частите на капака и облицовката. Стич.

Стъпка 7


От дантела или дантелена лента изрежете лента с фестончен ръб.

Стъпка 8


Закачете и след това поставете фестонната лента към капака, като сгънете частите вдясно.

Стъпка 9


Изрежете излишната дантела до надбавките върху капачката.

Стъпка 10


От готовата плитка изрежете две парчета за връзките.


И ги почистете или закачете на капака си.

Стъпка 11


Поставете капачката в подплатата.


Отчупете частите и смилайте, оставяйки малка дупка в долната част на капачката отворена за завъртане.

Стъпка 12


Развийте капачката. Зашийте отворената зона на ръка със сляп шев.

Стъпка 13


Желязо и бод по целия периметър на капачката.

Източник и снимка: seekatesew.com

Меки страни в креватчето


Много практичен и абсолютно необходим аксесоар за креватче са меките страни. Те перфектно предпазват бебето и служат като преграда срещу течение. Изберете един от двата лесни начина и започнете да работите по-бързо:

Как да шиете брони в креватче: два лесни начина


Или използвайте нашия готов модел:

 • Специална оферта
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Одеяло за новородено


Тънко памучно или топло одеяло от руно е винаги полезно - за детско креватче, люлка или количка. Основното нещо е да шиете от естествени тъкани. И как да направите това, вижте нашето видео MK и прости инструкции стъпка по стъпка.

Как да шиете бебешко одеяло (видео)

Направи си сам бебешко одеяло

Поставка за биберон


Абсолютно незаменимо нещо! Манекенът никога няма да бъде загубен и майката винаги може да го сервира на бебето навреме. Как да шиете този необходим аксесоар, ще научите от нашия майсторски клас:

Поставка за залъгалка „направи си сам“

Плик за новородено


Все по-често вместо традиционното бяло одеяло с панделка в червено или синьо, щастливите родители избират красиви, удобни и уютни пликове за новородени. Шиенето на килим със собствените си ръце не е толкова трудно, колкото изглежда, най-важното е да следвате точно подробното описание.

Урок за моделиране: Дрехи за новородени „направи си сам“

Евгения Родина. Моден дизайнер

Моден дизайнер

Публикувано: 01.07.2019
Преглеждания: 79899

Днес ще приготвим зестра за бебето. Първите дрехи за малко човече, дошло на този свят.

Защо в крайна сметка можете да купите всичко? Прекрасни качествени дрехи има във всеки детски магазин, а освен това децата растат толкова бързо.

Но вие и аз, креативни хора, не сме събрани тук за това. Когато погледна всички тези зачервени бебешки дрехи, знаете ли за какво съжалявам? Само че имам само две ръце! Какво щастие е да шиеш за детето си. Подарете му часовете от живота си, любовта си, пазете, грижете се.

Какво удоволствие получава мама или баба, като влага частица от душата и грижите си в нещо! В сладък гащеризон или гащеризон, ушит със собствените си ръце, с цялата си любов. Колко време ще прекара шиене, сама със себе си и мислите си за бъдещето на детето си. Страхотен момент е да изчакате чудо!

Ще ви науча как да шиете прости детски неща. Такива сладки костюми, които ще ви харесат да създавате. Искам да ви вдъхновя да бъдете креативни за близките и близките си. Да започваме! По-скоро се захващайте за работа.

Избрах модели, които не бяха никак сложни, но много сладки и функционални. Освен това на тяхна основа можете да шиете много други по ваш вкус..

Размери на облеклото за новородено

Нека да разберем какъв размер да шият. Най-трудното е да се прецени какъв размер трябва да имат дрехите за бебето. Ето знак, който да ви помогне. Размерите в него са приблизителни, но можете спокойно да разчитате на тях, тъй като дизайнерските характеристики на детското облекло отчитат големи увеличения за растежа и удобството на детето.

Ние шием комплект за новородено

Ако очаквате скоро попълване или може би при близките си, тогава този майсторски клас е за вас.

Днес съм подготвила комплект за шиене за новородено. Състои се от 3 елемента. Боди с къс ръкав, шапка на възел и пелена.

Ако всичко е ясно с тялото и капачката, тогава ще се спрем на памперса по-подробно.

Такава пелена е полезна през първите месеци на бебетата. След хранене на бебето е необходимо да се носи така наречената "колона", за да се елиминира излишният въздух от стомаха, а това често е придружено от регургитация.

Можете също така да поставите пелената на завоя на лакътя и да носите / храните бебето, докато кожата и бебешката кожа няма да са болни.

Е, само за красота. Можете, разбира се, да използвате шал или обикновена пелена, но тази все пак е по-удобна и красива)

За да шиете този комплект, ще ви трябват 0,6 м блокировка (или кулирна гладка повърхност), 0,2 м рибана с ликра и 3 бутона.

Препоръчвам ви да използвате Ribana и основна материя от качествено пеене Singe или Compact. Преди покупка се консултирайте с консултант, така че платовете да са меки и подходящи за шиене на дрехи за новородени.
Изложете детайлите на шаблона върху плата. Изрежете детайлите на бодито, шапката и пелената.

Натиснете надбавките за подгъва на подгъва на ръкавите в грешната страна. От дясната страна зашийте с двойна игла на разстояние 2 см върху шевната машина или шевната машина.

Завършете разрезите на врата (отпред и отзад) със свързващо вещество. Много хора пренебрегват това устройство, но резултатът с него е много по-добър..

Закрепете горния ръб на гърба отпред по маркировката, почистете или закрепете разфасовките на отворите за ръце.

Сега трябва да зашиете ръкавите в ръкавите. За да направите това, ние ги фиксираме.

И ние мелим на овърклока. Натиснете надбавките за шевовете на ръкавите.

Единичен шев за зашиване на десния страничен шев и шева на десния ръкав.

Сгънете долните секции отпред и отзад с лента по същия начин като участъците на деколтетата. С един бод зашийте левия страничен шев и шева на левия ръкав. За да направите това, отрежете излишната лента, отсечете и смилайте.

Ето какво се случи.

Маркираме бутоните. На границата на долния разрез отпред поставете горните части на бутоните: един бутон - по средата на предната част, друг 1 бутон - на разстояние 2 см от двете му страни.

Поставете съответно долните части на бутона върху ръба на долния ръб на гърба.

Остава само да го изгладите.

Да отидем до шапката.

Сгънете предната и задната част на капачката, отдясно и зашийте върху оверлок или шевна машина.

Сгънете основата на капачката от дясната страна навътре по линията на сгъване и зашийте ръба.

Завъртете основата на капачката към предната страна. Ние насочваме квотите в различни посоки. Скриваме останалите нишки вътре.

Поставяме основата на шапката в основната част на продукта и я смиламе.

Ще се отдръпна малко от процеса. Смятам за брак, ако конците не пасват на основната тъкан (с изключение на декоративен елемент), така че никога не съжалявам за времето за смяна на конци. В моя случай: първоначално шиех само с розови конци, сега трябва да пришия основата към капачката, за това сменям конеца на долния петлител на бял.

И ето резултата от едната страна бяла, от другата розова. Всичко е хармонично и красиво :)

И накрая, завършването на комплекта - пелената.

Сгънете частите на памперса с грешните страни навътре и зашийте оверлока в кръг.

Подаръкът е готов! Такъв комплект може да бъде допълнен с играчка и други полезни неща..

Направи си сам играчки за бебета

10 прости идеи за играчки „направи си сам“ у дома. Направи си сам играчки за деца от импровизирани средства

Все още ли купувате играчки в магазина? След като прочетете тази статия, ще искате да направите играчки за деца със собствените си ръце..

 • За да бъдат децата умни, бързи и забавни, родителите трябва да организират условията за игра и творчество. По време на играта детето научава всичко, което го заобикаля в живота. Докато играе, бебето възприема информацията по-бързо. Щастливото детство е невъзможно без играчки. Нека поговорим как самостоятелно да правим играчки за деца от различни възрасти.

Направи си сам играчки за деца под една година

На рафтовете на магазините има много образователни играчки. Но нека изясним какво е образователна играчка..

Развиването е играчката, с която детето научава нещо ново. Можем да кажем, че всяка играчка е образователна.

В края на краищата, дори най-простата дрънкалка ще научи бебето да контролира ръцете си, да разбере откъде идва звукът. Не е нужно да купувате скъпо забавление, за да развиете способностите на децата си. Могат да се правят прости и полезни играчки. Например:

 • Развиващ куб. Всяка страна на такъв куб е направена от различни повърхности: гладка, груба, шумолеща, плат, прежда. Можете да добавите цветя, джобове, апликации, каквото ви подскаже въображението ви. Кубчето ще бъде интересно за деца под една година.
 • Фигури. Можете да направите играчка с форми от картон и цветна хартия. Детето ще се запознае с цветове, форми. Развиват се и двигателните умения на пръстите. Играчка от една до две години.
 • Развиваща дъска. Тя ще се хареса на деца от малки до големи. Благодарение на нея се развиват логиката и фината моторика. Хлапето може да се увлече дълго време, изучавайки всички подробности на това чудо устройство.

Видео: Проста образователна играчка за бутилка

Изберете играчки по възраст. Тъй като е малко вероятно двегодишно бебе да се интересува от дрънкалки, бебе под една година няма да харесва по-сложни играчки, които изискват изобретателност.

Какви играчки са подходящи за деца под една година? Най-простото:

 • Малки книги
 • Кубчета
 • Текстилни топки
 • Огледални играчки

Основни изисквания към играчките:

 1. Безопасност. Малките части трябва да бъдат добре закрепени. На тази възраст децата придърпват всичко в устата си.
 2. Яркост. Разноцветните цветове се препоръчват от психолозите за толкова ранна възраст..
 3. Простота. Не правете играчката по-сложна. До пет различни текстури са достатъчни за дете на тази възраст..

Направи си сам хартиени играчки за деца

 • Нарисувайте слънце, таралеж, калинка. След това ги оцветете. Можете да отпечатате готови фигури. Придържайте се към картона. Сега можете да облечете щипките си. Страхотна играчка за фина моторика, развитие на постоянство, учене на цветове.
 • Изрежете много различни форми: сърце, квадрат, триъгълник, кръг. На контейнера маркирайте клетка за всяка фигура. Нека детето се научи да сортира. В хода на тази игра се развива логиката.
 • Завързваща играчка. Подходящ за деца от две години. На тази възраст детето ще може да прикрепи гъбата към таралежа и след това да я завърже с връв. Развива логика, двигателни умения, координация на движенията.

Направи си сам дървени играчки за деца

Играчките от дърво са екологични. Дървените играчки не могат да се нарекат прости, тъй като тяхното производство изисква умения и специални инструменти. Но ако баща или дядо имат златни ръце, тогава дървените играчки ще се настанят на рафта във вашата детска стая.

Дървените играчки изглеждат неинтересни за мнозина, но ако ги украсите, тогава те ще се превърнат от скучни в ярки и весели.

По-долу има няколко идеи за направата на дървени играчки.

Направи си сам картонени играчки за деца

Ако се въоръжите с картон, лепило, ножици, цветна хартия и безгранично въображение, можете да създадете цели шедьоври. Пример на следващата снимка.

Изглежда, че картонът е крехък материал, така че играчките, направени от него, са краткотрайни. Струва си обаче да използвате картона правилно, да добавите други елементи и ще получите доста солидна играчка..

От картон можете да правите влакове, животни, коли и други играчки, които ще харесат на вашето бебе.

Направи си сам играчки от кутии за деца

Децата обичат да играят в къщите. Целият им живот кипи там. Там слагат куклите в леглото и почти живеят сами. Те също готвят храна за своите приятели играчки там. Можете да направите къща от голяма картонена кутия.

Освен това можете да направите детска кухня.

Много от детството искаха да бъдат по телевизията. Можете да дадете на децата си тази възможност, като направите телевизор от картон.

Играчки за конци „направи си сам“ за деца

Ако знаете как да плетете, не забравяйте да плетете мека играчка за детето си. Ръчно изработеният продукт е особено скъп. Може би това ще е любимият герой на детето.

Или просто забавни малки животни.

Не е необходимо да плетете животни, можете да плетете меки топки. Поставете вътре елда или боб.

Не е нужно да знаете как да плетете, за да направите играчка от конци. Можете да направите кукли от конци.

Интересно: когато нямаше такова разнообразие от играчки, както сега, децата си играеха с кукли, направени от конци.

Играчки за чорапи „направи си сам“ за деца

За да създадете играчки със собствените си ръце, подходящи са всякакви подръчни материали, дори чорапи. Изглежда, какви играчки могат да бъдат направени от чорапи? Но можете да направите много красиви и интересни играчки от чорапи.

Направи си сам играчки с помпон за деца

Играчките помпон са меки и приятни на допир. Можете лесно да ги направите сами. Направете играчка от помпон с детето си, децата на две години ще харесат това занимание.

Можете да си купите готови помпони или да ги направите сами от прежда.

Снимки на DIY играчки за деца

С помощта на разработващи карти можете да научите цветове, форми, животни.

Правенето на карти със собствените си ръце е много просто. Отпечатайте готови шаблони, оцветете и проучете.

Можете да отпечатате готови снимки.

Можете да правите пъзели.

Направи си сам играчка за деца

Ако искате да направите оригинална играчка със собствените си ръце, направете ярка книга с различни текстури.

Необходими материали:

 • Ножици
 • Конци
 • Остатъци от плат
 • Бутони
 • Фитинги
 • Синтепон, фолио

Майсторски клас:

 1. Решете за размера и количеството на вашата книга. Изрежете два правоъгълника от една и съща тъкан
 2. Зашийте ръбовете, все още не шийте един ръб. Поставете парче подложка от полиестер или фолио вътре. След това зашийте последния ръб. Това ще бъде едно разпространение на вашата книга.
 3. Направете останалите страници
 4. Сгънете ги в книга и зашийте в средата
 5. Украсете страниците, както ви харесва: шийте на шумолещи елементи, меки парчета плат, копчета или други елементи.

Обикновена играчка „направи си сам“ за деца

Ако не искате да вършите трудна работа, можете да направите много проста, но полезна играчка.

Необходими материали:

 • Две парчета филц
 • парче креда
 • Ножици

Майсторски клас:

 1. Начертайте различни форми върху един филцов правоъгълник.
 2. Изрежете същите форми от друго парче филц.

Образователната играчка е готова. Помолете детето си да намери съвпадение.

Направи си сам меки играчки за деца

Ако имате малки парчета плат, изхвърляйте ги разумно.

Например, шийте прости пълнени играчки със собствените си ръце..

Мека голяма сова може да бъде не само играчка, но и възглавница.

Преди да предадете готовата играчка на детето, проверете отново: дали всички части са плътно пришити, дали има елементи, които могат да наранят. Играйте с децата си, развийте личност у детето си.

Модели за новородени: направете си бебешки дрехи

Шиенето на дрехи за новородени е чудесен начин да прекарате времето, докато чакате бебето да се роди. И след раждането на детето, новите дрехи не само ще помогнат за спестяване на семейния бюджет, но и ще направят бебето истинска мода. В крайна сметка само мама знае как да дава любов на бебето си по най-сладкия начин. Моделите на детското облекло ще помогнат да се справите с технологията за създаване на миниатюрни шедьоври.

Избор на материали и фитинги

Новородените са крехки и деликатни същества, следователно дрехите за тях трябва да са възможно най-удобни. През първата година от живота е за предпочитане да се използват меки и винаги естествени тъкани за шиене..

Бебетата трябва да избират тънки памучни тъкани. Също така е добра идея да вземете малко фланелени и хавлиени дрехи. От една година е по-практично мобилните и активни деца да шият дрехи от трикотаж. От свързващите материали в дрехите на новородените е за предпочитане да се използва мека велкро. Оставете малките копчета да изчакат до една година.

Определяне на детските размери

Преди да започнете работа, трябва да определите какво точно мама ще шие дете. При подготовката на дрехи за бъдеща употреба е важно да се вземе предвид, че новородените растат много бързо, така че просто няма смисъл да се събират дузина шапки и долни ризи със същия размер. Опростено съвременно майчинство и пелени, което освобождава родителите от необходимостта да шият платнени пелени. За едно новородено бебе ще са достатъчни 6-7 памперса, 3-4 долни ризи и 2-3 капачки със същия размер.

За да разберете какъв размер дрехи се нуждае от бебето, можете да използвате стандартни подходи за определянето му. Следните данни се използват за шиене:

 1. От раждането до 1 месец височината на детето е 50-56 см. Обиколката на гърдите - 36 см, обиколката на главата - 33-35 см. Тези измервания съответстват на размер 18.
 2. От 1 до 3 месеца растежът е в диапазона 56-62 см, гръдната обиколка е 40 см, а главата е 35-40 см. За такива измервания е подходящ размер 20.
 3. 3-6 месеца: Височина 62-68 см, бюст 44 см, обиколка на главата 40-42 см. Размер 22 е подходящ за тези данни.
 4. От 6 до 9 месеца детето расте до 68-74 см, обхватът на гърдите му достига 48 см, а главата му - 40-42 см. Размер 24.
 5. 12-18 месеца - бебето достига 74-80 см, а обиколката на гърдите му е 52 см. Обиколката на главата - 44-46 см. Размер 26.

Когато шиете детски дрехи, трябва да се помни, че измерванията на всяка възраст се колебаят с разлика от няколко сантиметра. Тези характеристики зависят от теглото и пола на детето. Този факт трябва да се вземе предвид, ако нещата са закупени за бъдеща употреба..

И така, размерите са известни, дрехите са решени. Можете да започнете да шиете. Преди да започнете работа, измийте и изсушете материала. След измиване трябва да изгладите плата с горещо желязо.

Пелени и тънки чаршафи

Най-простият продукт за новородено е пелена. Не са необходими специални умения за шиене на тази част. Обикновено памперсите се правят в два варианта - топли и тънки чаршафи. Материята трябва да е мека, естествена и с тъп десен.

Редовната пелена е правоъгълник с размери 90 х 120 см. Размерите могат да бъдат и 110 х 80 см. За да шиете дузина пелени, ще ви трябват 12 метра плат. За тънки продукти е по-добре да закупите chintz. За да шиете топли листове, използвайте фланела или фланелената тъкан.

За да шиете памперси, парче плат се маркира с молив на 10 части. След това материалът се изрязва и ръбовете се обработват. За това използвайте зигзаг или овърлок. По-добре е да не използвате гънка по краищата на новородените памперси. Когато памперсите са готови, препоръчително е да ги измиете отново и да ги гладите от двете страни.

Шапки и шапки

Една от съществените подробности за гардероба на бебето е капакът. Шиенето е лесно. Достатъчно е да изберете мека естествена материя и да изрежете детайлите правилно. Можете да използвате готови модели на дрехи за деца, както и да създадете свои собствени с оригинален дизайн. Елегантната шапка е полезна за изписване от болницата или за кръщене.

За да се изгради модел на капачка, е достатъчно да се направи само едно измерване. Това е полуобхватът на главата. За да го премахнете, трябва да измерите обиколката на главата на бебето, като прикрепите лентата на места, където задната част на главата и челото изпъкват най-много.

За обиколка на главата от 48 см, полуобхватът ще бъде 24 см. За да се изгради задната част на шаблона, се използват следните изчисления:

 • AB = ½ OG: 4 + 1,5 = 24: 4 + 1,5 = 7,5 cm;
 • AD = ½ отработени газове: 2 + 3 = 24: 2 + 3 = 15 cm.

За да изградите правоъгълник, трябва да преброите, като използвате други формули. За това трябва да направите следните изчисления:

 • AB = ½ OG: 2 = 24: 2 = 12 cm;
 • AD = дължина на шевната линия = 20 cm.

Както можете да видите от модела, квотите за шевове вече са включени в шаблона. Ръбовете отпред трябва да бъдат завършени. Най-добрият вариант ще бъде лента, която ще скрие всички шевове..

Ако тъканта не е достатъчно мека, препоръчително е да зашиете частите с шев навън. За момиче можете да украсите капачка с дантела.

Комбинезон и гащи

Комбинезонът е съществена част от гардероба на детето. За да шиете летни панталони, е достатъчно да вземете мерки от подходящите по размер плъзгачи. Контурът на плъзгачите се прехвърля върху плата, сгънат наполовина с грешната страна нагоре. В този случай е важно да не забравяте добавката за надбавка за шев..

След това предната и задната половина са пришити отстрани. След зашиване се зашива стъпков шев. При обработката е важно да отрежете излишната тъкан и да използвате зигзагообразен шев. Ако е възможно да се направи чист шев, тогава е по-добре да се използват външните шевове..

Когато панталоните са готови, горната част се прибира и зашива, оставяйки отвор за резбата на ластика. Дължината на ластика трябва да бъде равна на обиколката на коремчето на бебето, от което се отнемат 2 см. Можете да нанижете ластика с щифт. Краищата са зашити заедно. Можете също да използвате готови модели за детски дрехи, за да шиете необичайни панталони за вашето бебе..

Драскани ръкавици за бебета

Безопасността и комфортът на бебето са особено важни през първите месеци от живота му, когато бебето все още не се е научило да контролира движенията си и може да си навреди. За да предпазите бебето, ръкавиците са полезни..

Шиенето на такъв продукт не е трудно. За един чифт ръкавици трябва да изрежете четири основни части и две еластични ленти. Размерите на ластика са 6 на 10 сантиметра плюс половин сантиметър на шев.

Като основа ви е необходим полукръг от плат, чиято дължина е 15 см, а ширината е 10 см. Тук вече са взети предвид надбавките за шевове. Инструкция стъпка по стъпка:

 1. Основните части, сгънати от дясната страна, се пометат.
 2. Ластикът се зашива отстрани, след това се обръща отвътре и се сгъва наполовина.
 3. Ластикът е завързан за драскотината и шевът е обработен с оверлок.

Драскотините са готови. Използвайки интересни идеи и дизайни, можете да изградите сладки ръкавици, които по-късно могат да се съхраняват в кутията на мама като спомен..

Моделите за деца не са само заготовки за шиене на дрехи. Новороденото също ще се нуждае от уютен плик, в който да може да ходи през първите месеци от живота..

Плик за изписване и разходки

Новороденото бебе се нуждае от плик. Това е особено вярно в извън сезона и студения сезон. Материалът за продукта трябва да бъде избран в съответствие с температурния режим.

За затоплен плик вземете няколко слоя плат: елегантен горен плат, мек полар отвътре и изолация. Важно е да се използват хипоалергенни материали като изолационен слой, който добре задържа топлината..

Всички слоеве плат, с изключение на горния, са сгънати и зашити като одеяло. След това горният слой се нанася и се закрепва към основата..

Изработването на плик не е по-трудно от шиенето на детски дрехи със собствените си ръце. Модели на ходещ „спален чувал“ са лесни за изработване сами.

Пликът се състои от две части. Горната част е с размери 65х40 см, а долната - 75х40 см. Размерите могат да се регулират в зависимост от височината на бебето и очакваната продължителност на използване на плика.

След като изрежете частите с желания размер, заоблете ъглите в горната част на продукта.

Две части са пришити заедно със странични ципове, така че да можете да отворите плика от двете страни, без да събуждате детето.

Оставете около 25 см отгоре за маншета. Можете да го украсите с копчета. В такъв надежден плик бебето ще се чувства комфортно, като бижута в японско ковчеже..

Лигавници и лигавници

Новородените бебета не се нуждаят от лигавници, но след около три месеца лигавникът става необходимост. Има много вариации на тази проста част. Има лигавници с връзки и велкро.

Независимо от модела, правилата за шиене остават същите. Горната част на лигавника е направена от мека материя, която абсорбира добре течността. Задната страна е най-добре направена от мушама. Лигавникът трябва лесно да се измие и да изсъхне бързо.

Размерът на шията също е важен. Лигавникът не трябва да е близо до врата на бебето. Размерът на самата основна част зависи от размера на дрехите на детето.

Изработването на модел на лигавник е лесно. Достатъчно е да вземете ризата на детето и като я прикрепите към хартиения лист, маркирайте деколтето и необходимата дължина. Полученият шаблон се изрязва и прехвърля върху мушама и плат. Резултатът трябва да бъде две еднакви части..

Детайлите се сгъват с грешните страни навътре и се покриват на ръка с помощта на довършителна лента. Свободните краища на лентите могат да се запазят за бъдещи връзки. След това зашийте продукта с всякакъв кант по периметъра.

Направи си сам бебешки дрехи са приятен и полезен начин да се подготвите за пристигането на вашето бебе и да подготвите първия му гардероб. Дори начинаеща шивачка може да се справи с изрязването и създаването на сладки неща.