Къпането е една от най-важните процедури за отглеждане на деца. На пръв поглед в него няма нищо сложно. Но младите родители са изправени пред някои предизвикателства. Първо, много е трудно да поставите бебето на постелката, защото то се повдига от водата. Второ, трудно е правилно да се позиционира главата на новороденото, така че да му е удобно и да не се наранява. За да разрешите този проблем, има пързалка за баня за новородено..

Пързалка за бебешка вана

Определение на понятието

Пързалка за къпане е специално устройство, предназначено да улесни къпането на дете и да гарантира неговата безопасност. Има няколко разновидности грах, всяка от които има предимства и недостатъци. Те са изработени от екологично чисти материали и имат специални брони, които правят къпането на бебето още по-безопасно.

На каква възраст се използва пързалката

Много често срещан въпрос за пързалката за къпане на новородено - на каква възраст можете да го използвате? Предназначен е за новородени бебета на възраст до шест месеца. След това трябва да закупите нещо друго, например стол за къпане. Въпреки че има слайдове, предназначени за шестмесечни деца. Сега е трудно да се справи с производителите. Те постоянно измислят нещо ново..

Дете в пързалка за плуване

Именно при къпане на новородени възникват описаните по-горе проблеми, тъй като те все още не могат да държат главата си.

Разновидности на пързалки за къпане

Къпането на новородено в пързалка е приятен процес, който осигурява на детето безопасност и комфорт за родителите. Производителите са направили голямо разнообразие от видове и форми, така че може да бъде трудно да се направи отговорен избор.

Пластмасова основа с повърхност от плат

Най-евтиният вариант. Платът е необходим, за да се предотврати подхлъзване на бебето. Пластмасата е евтин и издръжлив материал. При избора на този тип пързалка е важно да се гарантира, че той е екологичен и не съдържа примеси, вредни за детето. Ето защо, преди да закупите продукт, е важно внимателно да проучите състава. Проследяването на цената също ще помогне да се застраховате малко..

Забележка. Ако производителят предлага твърде ниска цена, то той го прави не за сметка на собствената си печалба, а за сметка на по-ниска себестойност. Съществува риск той да бъде намален поради качеството.

Плъзгаща пяна

Изрязва се от едно парче пяна каучук с дебелина 25-30 см. Необходимо е да се зададе правилния наклон на детето. Той има специален изрез, който ви позволява правилно да закрепите главата на новороденото. Характерните му предимства са мекотата, детето може да се движи свободно в нея, може да се използва в баня с всякакъв размер. Също така, меката пяна гума може да затопли бебето, поради факта, че пяната гума има пори, които задържат гореща вода. Недостатъци - необходимостта от често измиване и изсушаване на материала, поради факта, че създава благоприятни условия за растежа на бактериите. Измиването и сушенето обаче не е лесно..

Силиконова перфорирана (подвижна)

Предимства - няма нужда да слагате пелена под бебето. Поради перфорираната повърхност водата преминава добре, което предпазва бебето от хипотермия. Такъв пързалка във ваната за новородено има антибактериални свойства. Той съчетава всички предимства на описаните по-горе типове, но в същото време е лишен от недостатъците им. Той има своите недостатъци: висока цена и кратко време на работа..

Пластмасова основа със силиконова мрежа

Силиконовата мрежа позволява удобно положение на новороденото и избягва повишен стрес върху гръбначния стълб. Такава пързалка в бебешката баня е подходяща от раждането. Често върху него се нанася антибактериално покритие. Честно казано, това е от малка полза. Детето трябва да получи естествен имунитет, така че не си струва да го защитавате напълно от всички бактерии по света. Достатъчно е само редовно да измивате граха, тогава няма да има вреда.

Пластмасови анатомични

Неговата особеност е повтарянето на контурите на тялото на новороденото. Той може да побере специални вдлъбнатини за главата и крайниците, за да осигури бебето и да предотврати подхлъзване. Предимствата на този тип са гъвкавост, лесна за почистване. В този случай повърхността може да се охлади много бързо. Също така такъв хълм е малко по-скъп в сравнение с други видове модели. Освен това е проблематично да обърнете бебето в такава вана. Освен това ще му е неудобно да се движи в него, когато порасне..

На бележка. Това не е буквално анатомично. Има вдлъбнатини, потенциално подходящи за деца на определена възраст. Моделите от този тип не се адаптират към тялото на новородено или бебе.

Хамак

Обикновен хамак, който е фиксиран на двата ръба на ваната. Преди да го купите, трябва да се уверите, че той може да издържи теглото на растящото бебе..

Много популярен тип, но на практика е по-добре да се даде предпочитание на други модели, макар и само по икономически причини. Те често са по-евтини и издържат по-дълго. Хамакът е подходящ само за кърмачета с ограничен възрастов диапазон.

Избиране на пързалка във вана

Всеки от описаните по-горе видове има свои предимства и недостатъци. Така че, ако не ви е грижа за необходимостта да се напрягате с грижата за плъзгача от пяна, това е най-добрият вариант поради лекотата на движение и способността да затопляте тялото на бебето (което пластмасовото не може да направи).

Ако основният критерий е цената, тогава най-добрият вариант е платът. По всички други характеристики той значително отстъпва на другите видове. Обикновено няма вдлъбнатини за малки деца на пързалки от плат, така че детето може да се плъзга. Препоръчва се на родителя да задържи детето, за да осигури безопасността му.

Най-популярната опция е пластмасова анатомична. Първо, има вдлъбнатини, за да закрепи новороденото. На второ място, пластмасата е много по-лесна за почистване. Достатъчно е да навлажнете гъба в сапун и да измиете пяната с вода.

Важни критерии за избор на пързалка за новородено са спазването на растежа на детето, здравината на материала, наличието на загладени ъгли, както и липсата на нередности. Трябва да обърнете внимание на миризмата. Ако е неприятно, за бебето може да му е неудобно да плува и може да навреди..

Също така трябва да обърнете внимание на следните нюанси:

 1. Хипоалергичен материал. Някои нискокачествени модели могат да раздразнят детето. За да предотвратите това, трябва да се уверите, че е хипоалергенно..
 2. Лекота в грижите. Ако моделът има капак, той трябва лесно да се премахне.
 3. Отзиви. Не трябва да се доверявате напълно на отговорите в Интернет, защото сега е много лесно да получите положително мнение. Важно е да се гледа не на рейтинга и не на броя на положителните отзиви, а на техния качествен компонент. Текстът трябва ясно да посочва и разкрива подробно предимствата и недостатъците на продукта, така че въз основа на тези данни да може да се направи информиран избор..
 4. Цена. Той трябва да съответства на качеството. Няма нужда да преследвате твърде евтини или скъпи модели, като искате да спестите пари или да купите нещо добро.
 5. Възраст. Някои модели са подходящи само за новородени, други за по-големи деца. Не забравяйте да изберете детски хълм, като вземете предвид факта, че детето се развива бързо.

Използване на приспособлението

Как да се къпе новородено бебе във вана с пързалка? Това е въпросът, който задава родителят, който го е купил. Да се ​​научиш да използваш бебешката пързалка за къпане на новородено не е трудно. Достатъчно е да следвате следната последователност от действия:

 1. Необходимо е да се запознаете с инструкциите, приложени към конкретния модел. Характеристиките на употреба могат да се различават в зависимост от вида на плъзгача, производителя и други параметри.
 2. Преди първата употреба пързалката трябва да се изплакне обилно с дезинфектант. Можете да вземете обикновен сапун.
 3. Плъзгачът за къпане на бебета трябва да се постави във ваната и внимателно да се фиксира. Монтажите обикновено са включени в комплекта, те могат да се различават при различните модели.
 4. След това трябва да съберете вода. Някои модели имат маркировки за нивото на водата.
 5. След това детето може да се измие. Бебето се потапя във вода, така че тялото да е изцяло под него, главата да е навън. Важно е да се уверите, че водата не попада в ушите ви, тъй като това може да доведе до отит на средното ухо. Ако пързалката е пластмасова, тогава през първия месец от живота трябва да поставите памперс, така че бебето да не замръзне. Малките деца имат лоша терморегулация.
 6. Ако моделът няма вдлъбнатини за тялото, детето трябва да се държи, за да не се плъзга..

Бащата къпе детето

Задължително е да проверите дали плъзгачът е здраво закрепен в банята, така че самото устройство за къпане да не се плъзга.

Не се препоръчва къпане на новородено с пързалка в обикновена баня, защото:

 1. Възрастен ще трябва да се наведе, което в дългосрочен план е изпълнено с проблеми с гърба.
 2. Децата често се къпят с калиев перманганат, който може да превърне белия емайл на ваната в розово.
 3. Използвайте повече вода, за да изкъпете детето си в баня за възрастни. В това отношение бебешката баня е много по-икономична..
 4. Бебешката баня е много по-лесна за почистване.

Освен това в баня за възрастни не можете да използвате допълнителни устройства за регулиране на височината на детето. В противен случай детето може да удари ваната..

Дори ако новороденото е здраво закотвено в пързалката на банята, пак трябва да следвате тези прости указания за безопасност:

 1. Нивото на водата във ваната не трябва да бъде по-високо от максимално допустимото.
 2. Уверете се, че коланите не прищипват детето.
 3. Винаги е необходимо да се провери точността на закрепване на пързалката към ваната.
 4. Когато купувате пластмасов плъзгач, препоръчително е да поставите памперс отдолу, така че детето да не се плъзне, или веднага да купите модел с повърхност на плат.

Дайджест на евтини модели

Много е важно да изберете модел с най-добро съотношение цена-качество. Ето някои добри слайдове по този критерий:

 1. Бебе Конфорт. Цената на такъв слайд е приблизително 1000 рубли. За тези пари купувачът получава всичко, което му позволява да осигури комфорта на детето по време на къпане и неговата безопасност. Това са скоби, противоплъзгаща система и спално бельо. Освен това моделът може да се сгъва, което улеснява транспортирането и съхранението.
 2. Геоби. Тази пързалка за плуване има повърхност от плат и може да се сгъва. Не се препоръчва обаче да се използва за вани със заоблено дъно. При тях този модел ще бъде нестабилен, което е свързано с допълнителни рискове.
 3. "Делфин". Особеността на пързалката е, че е подходяща за бебета на всяка възраст. За допълнителна безопасност моделът е оборудван с високи брони. Друг плюс е гъвкавостта. Всичко това само за 500 рубли.

Пластмасова пързалка за плуване

Важно! Трябва да изберете слайд въз основа не на цената, а на качеството му. В крайна сметка това се отразява на безопасността на детето и комфорта на родителите. Всички цени са към април 2019г.

Алтернатива на слайда

Плъзгаща вана за новородено бебе не е единствената възможност. Има специални стойки, които изпълняват същата функция, но са много по-евтини и по-безопасни. Така че стойката е в състояние да поддържа детето и да го застрахова срещу падане.

Тук има нюанси. Така че, ако детето порасне, стойката вече няма да може да застрахова детето..

Има подпори за детето, комбинирани с пързалки. Продуцентите показаха въображението си. Стойки могат да бъдат от различни видове:

 1. Бебешка вана на стойка. Предимството на този дизайн е, че може да се мести и къпе навсякъде. Самата стойка е лесна за разглобяване и сглобяване.
 2. Детска вана с дренаж. Обикновена стойка, на която стои бебешка вана, но вече има дренаж. Това е полезно в ситуации, когато бебешката вана се използва над обикновена вана или някъде другаде, където водата може да се източва безпрепятствено. Много е добре да използвате такива бани през лятото в частни жилища или в страната. Недостатък - детето може да се заинтересува от канализацията след известно време.

Какво да изберем: пързалка в бебешка вана или стойка? Трябва да погледнете себе си и детето. Недостатък - стойката не се адаптира към бебето, така че няма да му е толкова удобно, колкото на пързалката.

Пързалка за новородени е страхотно нещо, за да улесните бебето да се къпе и да го запази в безопасност. Изобретени са много видове, всеки от които има свои предимства и недостатъци. Трябва да изберете аксесоар за къпане за себе си и детето си.

Пързалки за къпане на новородени: видове и съвети за избор

С появата на бебе става необходимо да закупите много необходими неща и аксесоари. Един от тях е плувна пързалка. Това е много необходимо и полезно нещо, което прави къпането на бебето удобно и удобно..

За какво е?

Бебето определено се нуждае от водни процедури, които са от голямо значение за пълното му развитие. Процесът на къпане е не само хигиена и поддържане на чистотата на бебето, но и неговото физическо развитие. След такива процедури бебетата се държат по-спокойно, апетитът им се увеличава и те спят добре..

Хлапето обича да плува, но на родителите му е трудно в този момент. В края на краищата трябва да стоите в неудобно положение, докато успявате да държите детето и да се къпете, като обръщате внимание на всяка гънка. Също така трябва да внимавате да не попадне вода в очите и ушите. Някои деца са много активни, пръскат се и се опитват да се преобърнат. С една дума, за родителите е много трудно да се подлагат на водните процедури на бебето..

Ситуацията се променя драстично с пързалки, които са предназначени само за къпане на бебета. С тази адаптация натоварването на ръцете и гърба на родителя значително намалява. Пързалките са много удобни, имат анатомичен дизайн и са абсолютно безопасни за детето.

Хлапето е удобно разположено в пързалката, движенията му не са ограничени, но също така не може да падне от нея. Родителите получават свободни ръце, за да могат да се къпят и играят с детето..

От каква възраст да се използва?

Тази "единица" може да се използва от раждането, но не и от първите дни от живота. Необходимо е да се изчака моментът, когато остатъкът от пъпната връв падне и раната заздравее. Това обикновено отнема малко повече от седмица. Не е нужно да чакате, докато бебето навърши няколко месеца, за да започне да го къпе. Обикновено формата на диапозитивите има анатомичен дизайн, при който всичко е предвидено до най-малкия детайл. Тя точно копира гърба на новороденото, за да не изпитва дискомфорт по време на къпане.

Използването на диапозитиви е уместно до 6-9 месеца. Тогава детето само се отказва от такива адаптации, тъй като става все по-активно, знае как да седи и да пълзи. Оправянето му в определена позиция се оказва огромна задача..

В огромно разнообразие се произвежда пързалка за къпане на новородени. Не е изненадващо, че изборът често е проблематичен. Всеки модел изглежда по-добър от предишния, по-красив или по-практичен. Не ни остава нищо друго освен да разберем този асортимент и да разделим съществуващите модели на ясни групи..

 • Пластмасовата стойка за бебешката баня е лека, лесна за грижи и процесът на нейното функциониране не е свързан с никакви трудности. Моделите са оборудвани с подлакътници и закопчаване между краката, поради което бебето е добре фиксирано. Дори и най-активното дете няма да падне от такава пързалка. Много е важно дизайнът да предвижда крака с вендузи, които ще го фиксират сигурно в банята. Тези пързалки се предлагат в различни цветове, някои имат предпазни колани.
 • Детската мека пързалка, изработена от пяна, е популярна опция сред младите родители. Такива екземпляри се продават в много магазини, са евтини, лесни за използване и непретенциозни за поддръжка. Такива модели са създадени по една схема, тъй като техният дизайн се състои от пяна от каучук с височина около 20 см. Едната страна е запазена за облегалката за глава. Такива структури трябва да се измиват добре след всяка употреба, тъй като водата се абсорбира добре в пяната и заедно с нея бактерии, които допълнително активно ще се размножават във влажна среда. Плъзгач за пяна за деца не може да се похвали с дълъг експлоатационен живот, но цената му също е ниска.
 • Парцалната конструкция е снабдена с рамка. Покрит е с фланелен материал. Плъзгачът на плат няма анатомични канали, предпазни колани и други фиксиращи елементи, поради което работата му не е удобна и безопасна. Ръцете на родителите са все още заети, защото те трябва да държат детето. Дори многобройни прегледи на родители потвърждават наличието на такъв недостатък..
 • Плъзгачът за бебета с анатомичен дизайн е най-безопасното и удобно (за бебе и родители) устройство за къпане. Формата е специално проектирана, като се вземат предвид анатомичните особености на тялото на бебето, така че то е удобно и се чувства в безопасност. Конструкцията може да бъде силиконова или пластмасова.
 • Хамакът не се побира във ваната като другите опции за плъзгане, но е прикрепен към нейните страни. Основната част на пързалката се състои от фина мрежа, отстрани са разположени куки, които ви позволяват сигурно да фиксирате конструкцията върху банята. За детето е удобно да плува, движенията му не са ограничени, но тялото е добре фиксирано.

Хамакът изсъхва бързо, измива се лесно, не служи като източник на бактерии, но може да се разтегне с течение на времето и да изисква подмяна.

 • Пързалките-матраци са предназначени за определено тегло на детето (от 3 до 8 кг), което е единственият им недостатък. Те са много удобни за използване, дизайнът им е мек и анатомичен. Такива пързалки се измиват лесно и бързо изсъхват, мекият материал не се влошава от честото излагане на вода.

Как да изберем?

Разбрахме сортовете, но въпросите за избор все още останаха. Идеалният слайд трябва да отговаря на следните изисквания.

 • Съответствие с параметрите на тялото на детето и неговия темперамент. Хлапето не трябва да бъде ограничено в движение. Много активно бебе се нуждае от пързалка с добри задържащи крака, предпазни колани и ограничители.
 • Плъзгачът трябва да съответства на размерите на ваната / тавата, така че да може да бъде удобно позициониран.
 • Сила и безопасност на материала, отсъствие на вредни химични компоненти, които не са предназначени за бебета. Повърхността на пързалката трябва да бъде гладка, без груби ръбове, остри елементи.
 • Продуктът трябва да се подуши. Ако усетите неприятна химическа миризма, тогава покупката трябва да бъде изоставена.
 • Момичетата обикновено купуват розов слайд, съответно момчета, син. Но има и универсални дизайни, които са подходящи за всяко бебе, например зелено, светло зелено, оранжево, бяло. Може би пързалката е полезна за второ малко дете или може да искате да я продадете.

Не беше възможно да се намери нито едно решение кой слайд е най-добрият, тъй като мненията са разделени. Някои педиатри са склонни към конструкции от пяна каучук. Други специалисти предпочитат пластмасови пързалки, докато други съветват да си купят хамак пързалка. Така че можете да се съсредоточите върху тези опции и да изберете дизайна, който е най-приемлив за вас и вашето бебе..

За къпане на дете в голяма баня ще бъде удобен продукт от порест каучук, подходящ е и хамак. Ако бебето има собствена малка вана, тогава можете да си купите пластмасова конструкция или да изберете анатомичен модел. За много активно дете и неспокойно бебе по-подходяща е пързалка под формата на мрежа или хамак..

Но закупуването на вана с пързалка, която се доставя с нея, не се препоръчва. Такава покупка няма да бъде практична и ще трябва бързо да се откажете от нейното използване. Когато детето достигне определена възраст (около шест месеца), ще му бъде неудобно да плува в такава пързалка. След това трябва да помислите за закупуване на нов дизайн..

Накрая, разгледайте моделите, които са най-често срещаните и успешни..

 • Продуктите на Bebe confort се отличават с висок комфорт и внимателен дизайн. Производителят е взел предвид всеки малък детайл и е предоставил всички детайли, тъй като моделът е оборудван със скоби, постелки, система, която предотвратява подхлъзването. Този плъзгач може да се сгъва след употреба, което го прави компактен, лесен за съхранение и транспортиране. Цената не може да се нарече ниска или дори средна - в края на краищата 1000 рубли на слайд са много.
 • Geoby представя сгъваем парцален дизайн за къпане на бебета. Не е най-успешният модел от асортимента на диапозитиви от този производител, особено за цената, предлагана в повечето магазини. За 700 рубли получаваме дизайн, който може да не се използва във всички бани. Например, на заоблена основа, пързалката ще бъде нестабилна, опасна за дете и неудобна за родителите..
 • Моделът Dolphin, който има много предимства, може да се превърне в истинско откритие. Първо, може да се използва за деца с голяма конструкция, те няма да бъдат тесни и движенията им няма да бъдат ограничени. На второ място, инсталирането на пързалка е възможно в баня с всякаква форма и в душ кабина. Това предимство го прави гъвкав. Цената на такъв дизайн не надвишава 500 рубли. Съгласете се, с такъв набор от функции, цената изглежда много ниска.

Съвети за употреба

Много е важно да знаете как правилно да къпете бебе, като използвате специална пързалка. Тази процедура е проста и се състои от няколко етапа..

 • Не забравяйте да измиете пързалката, преди да я използвате. Няма значение дали е нов или вече се използва. Достатъчно е просто да изплакнете структурата под топла вода.
 • Сигурно фиксираме пързалката в банята. Необходимо е внимателно да се провери надеждността на всяка приставка / вендуза или кука.
 • За да предотвратите плъзгането на пързалката по повърхността на банята, можете да си купите специален килим. В някои случаи обикновената пелена може да спести.
 • Можете да поставите памперс върху пластмасовата пързалка, за да направите бебето по-удобно, меко и удобно.
 • Не е необходимо да добавяте много вода, когато за първи път плувате. Количеството му може да се увеличава постепенно, до нивото на гърдата на бебето. Не бива да сипвате повече, вече ще е опасно.
 • Температурата на водата трябва да се проверява с термометър. Трябва да е 37 градуса. За възрастен ще изглежда готино, но не бива да го увеличавате. Водата, загрята до 37 градуса, ще бъде удобна за бебето.
 • Докато се къпете, не трябва да оставяте бебето само, дори за секунда. Той винаги трябва да бъде наблюдаван. Ето защо е препоръчително да подготвите предварително всичко, което може да бъде полезно по време на тази процедура: сапун, кърпа, шампоан, играчки.

Отзиви

Отзивите на млади родители, които са потребители на бебешки пързалки за къпане, варират в зависимост от избрания модел на дизайн. Тази информация ще ви помогне да направите правилния избор, който ще се основава не само на мнението на експертите. Преди раждането на дете може да е трудно да се направи избор, защото много родители отлагат покупката, докато бебето пристигне..

Много родители хвалят слайда с анатомично облекчение, но някои потребители са недоволни от него. Причината се крие в несъответствието на изпъкналостите върху структурата и параметрите на тялото на детето. Това често се случва при недоносени бебета или бебета с малки телесни параметри..

Хамак за бебе радва много родители, поради което много положителни отзиви падат върху неговата чест. Но има и потребители, които отбелязват момента, в който детето се плъзга от материала, който е в основата на структурата. Тук се запазват модели с фиксиращи елементи. Има и ситуации, когато детето не разпознава нито един от съществуващите пързалки, но спокойно се къпе само в кръг, който е фиксиран около врата.

Мненията са толкова, колкото и модели на пързалки за бебета. Всеки родител трябва самостоятелно да реши кое е най-доброто за него и детето му. В едно нещо всички родители са единодушни - слайдът е необходим. С него процесът на къпане става по-удобен и безопасен. Тази покупка определено няма да бъде безполезна..

За информация дали е необходима бебешка баня за къпане на дете, вижте следващото видео от д-р Комаровски.

13 най-добри бани и пързалки за къпане на новородени

Къпането е важна хигиенна процедура в живота на новороденото. Той не е свързан само с почистване на кожата на бебето от примеси. Благодарение на водните процедури, имунитетът на трохите се засилва, мускулите се развиват, детето се отпуска, апетитът и сънят на новороденото се подобряват, което допринася за най-бързото адаптиране на трохите към новия свят около него.

Дори въпреки наличието на баня за възрастни в къщата, е необходимо да закупите бебешка баня за дете. Първо, за родителите ще бъде по-удобно да къпят бебето си в него. На второ място, използването на отделно устройство е по-хигиенично в сравнение с общия резервоар, в който се къпе цялото семейство..

Бебешките вани са от различни видове:

 • Редовен или класически. Те са вариант на корито със странични стени и плоско дъно. Обикновено, за удобство на родителите, в основата има специални вдлъбнатини за сапун и гъби. Такива вани са по-просторни, позволяват ви да внушите на бебето уменията за къпане. Но от друга страна те създават неудобства за родителите, защото не осигуряват подходящото удобство за къпане на най-малките деца..
 • С анатомично дъно. Анатомичната форма на дъното позволява на бебето, което все още не е в състояние да седи, да бъде поставено директно в коритото. Специалният дизайн държи бебето на място, предпазва го от подхлъзване и улеснява родителите. От такава вана обаче децата бързо растат.
 • Със стойка. Тази опция е удобна за родител, който къпе бебето сам. Също така ваните на стойка са мобилни и майката може да къпе детето там, където й е удобно, докато тя не трябва да се тревожи за безопасността на бебето.
 • С дренаж. Такива модели са оборудвани със специален клапан в долната част, който ви позволява да източвате вода от коритото, без да е необходимо да преобръщате контейнера..
 • „Корема на мама“. Устройство, което е малко по-различно от конвенционалната баня. Прилича на дълбока купа. Симулира положението на бебето, както в корема на майката, обаче от родителите при къпане на бебето се изисква умение.
 • Антимикробно. Към пластмасата, от която е направена банята, е добавено антибактериално вещество. Това улеснява грижата за предмета. Такива продукти не се нуждаят от допълнителна дезинфекция и са подходящи за бебета с чувствителна кожа.

Плъзгачът ще стане незаменимо нещо при къпане на много мъничко бебе (в случай, че ваната не е снабдена с анатомично дъно). Това улеснява младите родители - не е необходимо бебето да се държи с ръце, докато се къпе. Плъзгачът осигурява комфорт на бебето. Хлапето в банята се чувства комфортно, което му позволява да се отпусне и да се наслади напълно на водните процедури.

В зависимост от материала на производство слайдовете са:

 • Пяна гума. Те представляват платформа от порест каучук с вдлъбнатина, където е поставено бебето. Плъзгачът от пяна гарантира не само безопасност по време на плуване и комфорт - детето не се плъзга в него, а мекото дъно не предизвиква безпокойство за бебето. Въпреки това, пяната като каучук не е много практична и не е напълно хигиенична..
 • Тъкани. Те представляват метална рамка, покрита с плат, имитиращ легло за бебе. Те са евтини, улесняват процеса на къпане, но безопасността на детето остава напълно под контрола на родителите.
 • Пластмасов. Най-често срещаният и удобен тип поддържащо устройство. Обикновено те са прикрепени към дъното на ваната с вендузи, имат анатомична форма и осигуряват максимална безопасност на бебето по време на водни процедури. Дълготраен и лесен за почистване. От недостатъците е възможно да се отбележи твърда повърхност, върху която е разположено бебето, което създава определени неудобства за малко дете.

При избора на вана и пързалка трябва да се вземат предвид редица фактори. Най-важният параметър е безопасността и максималното удобство. На какво друго да обърнете внимание:

 • Размерът. Както за банята, така и за пързалката, характеристики като размер са важни. По принцип родителите инсталират вана в баня за възрастни. Преди да купите, оценете съотношението на размера на вашата вана към продукта, който купувате. Плъзгачът трябва да съответства на размера на ваната и бебето в нея не трябва да бъде ограничено в движение.
 • Състав. Съставът характеризира материала на производство. Той трябва да бъде нетоксичен, хипоалергенен и екологичен. Също така, оценете силата на продукта. Ваната и пързалката не трябва да имат пукнатини, прорези, стружки, както и всякакви други повреди, които могат да предизвикат съмнения сред родителите. Също така избягвайте продукти с неравни и остри ръбове..
 • Специални устройства. Ако банята е снабдена с анатомично дъно, е много желателно тя да има неплъзгаща се повърхност. Такива дреболии като наличието на канали в дизайна на продукти, където можете да поставите сапун, гъба и бутилка с бебешко измиване.
 • Стабилност. Таблата трябва да е стабилна, особено ако планирате да я използвате на стойка. Плъзгачът също трябва да стои стабилно на дъното на ваната, където е монтиран. Изберете вендузи за най-добро прилягане.
 • Компактност и лесно съхранение. Характеристиката е особено подходяща за семейства, живеещи в тесни условия. Изберете компактен модел с стойка, която осигурява възможност за окачване на продукта след употреба или дори сгъваема конструкция.

Представяме ви класация за новородени бани и пързалки за 2019 г. Топ 13 модела, избрани от нашите експерти въз основа на потребителски рецензии и оценки.

Рейтинг (2019)Цени, ₽Страна
Най-добрите бани за къпане на новородени
1. Stokke FlexiBathот 3000 рублиКитай
2. CAM Baby Bagnoот 2000₽Китай
3. Честит комфорт за бебешка баняот 1600₽Китай
4. Бебе Ок Ондаот 1300₽Италия
5. Tega Baby Comfort (TG-011)от 1300₽Китай
6. Полимербит Бебеот 450 рублиРусия
Най-добрите пързалки за къпане на новородени
1. Funkids Baby Bather Smartот 1600₽Китай
2. Поддръжка за баня AngelCare ST-01от 1700₽Полша
3. Бебе Ок Бъди 794от 1100₽Италия
4. Bebe confort 32000254от 1200 рублиПолша, Франция
5. Tega Baby DM-013от 250 рублиПолша
Най-добрите първокласни бани за къпане
1. Летни луксозни детски Lilот 6700₽САЩ
2. Термо баня Bebe-Jouот 4700₽Холандия

Най-добрите бани за къпане на новородени

Няма нищо по-добро от класическа бебешка баня. Освен това модерните вани са оборудвани с маса удобни устройства, които улесняват работата на продукта и осигуряват максимален комфорт на бебето и майката по време на водни процедури.

Много мъничкото дете трябва да има лично място, където да извършва хигиенни процедури. Това е правилно както от гледна точка на санитарната безопасност, така и от гледна точка на развитието на космоса - в крайна сметка е по-безопасно да се къпете в малка баня за дете и не е толкова страшно за малкото бебе да овладее водната стихия в затворено пространство.

Оценката на най-добрите бани за къпане на новородени ще помогне на майката да не се обърка в разнообразието от модели на пазара и ще направи възможно правилното определяне на избора.

6 Полимербит бебе


Рейтингът се отваря от устройство за бебешки бани от местен производител - лидер на пазара на пластмасови изделия - компанията "Polymerbyt".

Ваната се нарича "Бебе" и е предназначена за къпане на деца от раждането. Различава се от аналозите с много атрактивна цена и опростен дизайн.

Капацитетът на контейнера е 40 литра. Широкото дъно осигурява комфорт при къпане на новородено.

Това ще помогне не само да изкъпете бебето си, но и да развиете неговата координация и да стимулирате движението, защото нищо не пречи на къпането. За бебета, които знаят как да седят, дизайнът осигурява специални вдлъбнатини за дръжките, което позволява на детето да бъде в корито в удобно, отпуснато положение, като на стол, облегнато на гърба и един вид „подлакътници“.

За удобство на родителите, когато поставяте сапунени прибори, в основата на продукта е предвиден широк рафт. Ваната "Baby" е подходяща за малка баня, а поради компактните си размери ще се побере дори и в душ кабина.

 • Евтин.
 • Компактен.
 • Просторен.
 • Разнообразие от цветове.
 • Простота на дизайна.
 • Включен висящ контур.
 • Не е много удобно да се източва вода.

5 Tega Baby Comfort (TG-011)


На 5-то място е анатомичната вана Tega Baby Comfort (TG-011). Характеристика на модела е, че дизайнът му включва вграден слайд.

В допълнение към основната си функционалност, продуктът е допълнително оборудван с помощни устройства - термометър за измерване на температурата на водата и дренажен отвор.

Анатомичният продукт ви позволява да къпете много малки бебета, които все още не могат да седят. Благодарение на удобната пързалка, бебето може да бъде поставено на детска седалка и да не се притеснявате, че детето ще се гмурка под водата.

От гледна точка на безопасността, коритото е абсолютно надеждно, докато ръцете на майката са свободни. Детето не се нуждае от подкрепа и процедурата за къпане се превръща в приятно забавление както за родителя, така и за братя и сестри. Удобният плъзгач има ограничител. Намирайки се в него, бебето не се подхлъзва и се чувства комфортно.

Моделът е идеален за деца, които тепърва учат специално устройство за потапяне във вода или за деца, които се страхуват от водни процедури. А за млада неопитна майка анатомично корито ще помогне да се справи с къпането на бебето без чужда помощ.

Размерът на продукта е 55 х 30 х 100 см. Изработен от Tega Baby Comfort (TG-011) от безопасна хранителна пластмаса.

 • Просторен.
 • Интегриран анатомичен плъзгач.
 • Идеален за къпане на бебета.
 • Наличен термометър.
 • Наличието на дренажен отвор.
 • Удобно за родители.
 • Индикатор за температура е трудно да се види под водата.

4 Бебе Добре Онда


На 4-то място е моделът на италианския производител - анатомичната баня Baby Ok Onda. Продуктът е снабден със специална задържаща седалка, в която детето е в идеална позиция за къпане.

За удобство и безопасност на бебето има три опори - под мишниците и в областта на слабините. Меката, неплъзгаща се вложка държи бебето сигурно на седалката и предотвратява изплъзването му. Дизайнът на пързалката ви позволява да поставите бебето в две позиции в зависимост от възрастта на детето - от раждането до шест месеца и от шест месеца до една година.

В допълнение, комплектът Baby Ok Onda включва термометър, ниво на водата и отвор за източване. Размерът на продукта в най-изпъкналите точки е 54x28x94 см. В главата на бебето има две релефни рафтове за поставяне на тоалетни принадлежности.

Безспорното предимство на модела е неговата просторност, удобство и функционалност. Благодарение на добре обмисления дизайн, ваната ви позволява да къпете в нея пораснали деца - на противоположната страна на коритото има детско място за дете, което вече знае как да седи уверено.

Baby Ok Onda опростява процедурата за къпане на трохи за родителите си и дава много положителни емоции на бебето, което без страх може да овладее "малкия басейн" самостоятелно практически от раждането си.

 • Удобно.
 • Високо качество.
 • Безопасен за бебешко къпане.
 • Издръжлив.
 • Просторен.

3 Happy Baby комфорт за баня


Тримата лидери се отварят от анатомичния комфорт Happy Baby Bath. Къпането на бебе от родител с нулев опит не е лесна задача. Съвременните производители на бебешки аксесоари отчитат стремежите на неопитни възрастни и се опитват да обмислят дизайна на своите продукти до най-малкия детайл, като например английската компания Happy Baby.

Удобството във ваната ще улесни максимално процеса на къпане, по време на който майката няма да е нервна, а бебето ще получи максимално удоволствие от водните процедури.

Комплектът включва сменяема анатомична пързалка, оттичане на вода и удобна сърдечна лъжичка за изплакване на бебето.

Плъзгачът за поставяне на бебето е снабден с 4 вендузи, а горната част лежи отстрани. Дъното на седалката има противоплъзгаща се повърхност.

Дизайнерските характеристики на продукта надеждно държат бебето в легнало положение, предотвратявайки го да се подхлъзне или обърне. Когато бебето започне да седи уверено, пързалката може да се извади от ваната, давайки бебешката стая.

Удобните вдлъбнатини отстрани позволяват на мама лесно да поставя аксесоари за пране, така че да са винаги под ръка. Отворен отвор на дъното улеснява изпразването на коритото от вода след плуване.

Удобството на Happy Baby Bath опростява задачата на водните процедури, къпането не изисква присъствието на асистент, а веселият дизайн на банята ще превърне хигиенното действие в забавно събитие.

 • Удобно.
 • Безопасно.
 • Просторен.
 • Включва подвижен анатомичен плъзгач и черпак.
 • Оборудван с канализация.
 • Красив.
 • Като цяло.
 • Цена.

2 CAM бебе Bagno


На второ място в рейтинга е анатомичната вана CAM Baby Bagno. Сред най-добрите отново е италианска марка, която предлага оригинално решение за къпане на вашето бебе.

Ваната може да се използва от раждането, тъй като дизайнът на продукта включва анатомичен пързалка, която ви позволява да къпете бебе без специални устройства. Гумираната вложка ще предотврати плъзгането на детето, а ограничителите отстрани и между краката ще предпазят бебето от падане.

Веднага след като бебето порасне и може да седне самостоятелно, то може да бъде трансплантирано на противоположната страна вече на седалката на детето, което му позволява да бъде поставено във ваната в изправено положение.

Моделът се предлага с перфориран черпак, имитиращ душ глава. Това ще улесни процедурата по изплакване и ще донесе на бебето положителни емоции, защото възпроизвежда капки дъжд.

Baby Bagno е толкова просторен, че можете да поставите две бебета в него наведнъж. Къпането в тандем ще донесе още повече радост на децата и ще спаси майката от необходимостта да мие бебетата отделно.

Дизайнът на продукта ще позволи на родителя да бъде контролиран независимо без помощ. Сондажът на дъното на коритото ще улесни процеса на отводняване, а отвора за окачване ще реши проблема с поставянето.

 • Удобно.
 • Много просторен.
 • Включена кофа с душ.
 • Високо качество.
 • Осигурено изтичане на вода.
 • Две зони за къпане.
 • Разходите.
 • размери.

1 Stokke FlexiBath


Лидер на рейтинга е сгъваемата вана Stokke FlexiBath. Оригиналният дизайн ви позволява да сгънете коритото и да го съхранявате в компактна форма в най-ограниченото пространство.

Продуктът има голям възрастов диапазон, което позволява на бебето да се къпе в него от раждането и след навършване на четиригодишна възраст. Външно изобщо не прилича на класическа баня. По-скоро продълговат съд, наподобяващ кутия.

Бебе, което не знае как да седи, е удобно да лежи във ваната. Предвидена е специална вложка за къпане на бебета. Продава се отделно. Прикрепя се директно отстрани. Надеждното закрепване изключва спонтанно отчупване на плъзгача.

Маякът за пълнене е специален знак за максимално пълнене с вода, който позволява на майката да се ориентира по нивото на пълнене на банята. От полезните устройства заслужава да се отбележи запушалката, която затваря дренажния отвор. Той съчетава функциите на термично измервателно устройство. Когато водата е твърде гореща, черният клапан става червен и сигнализира, че трябва да се охлади.

Необичаен дизайн, сгъваем дизайн, функционалност и удобство изведоха продукта на водеща позиция в класацията. Stokke FlexiBath ще бъде незаменим при пътуване, пътуване и използване на вана в затворени пространства. Изработена от полипропилен (основна структура) и термопластичен каучукоподобен материал (гънки).

 • Компактен дизайн.
 • Издръжлив и безопасен.
 • Голям възрастов диапазон на употреба.
 • Изключителен дизайн.
 • Отцедник.
 • Индикатор за отопление на водата.
 • Не е евтино.
 • Изисква цялостно изсушаване след употреба.

Най-добрите пързалки за къпане на новородени

Къпането на новородено е нещо повече от хигиена. Допринася за най-доброто физическо развитие на бебето, дава му приятни емоции, помага да се отпусне преди лягане. Какво изобщо не може да се каже за майката, която при липса на асистенти трябва да застане на една страна, да подкрепи детето с една ръка и да се опита да извърши манипулации, свързани с абдеста с другата.

Попадайки дълго време в неудобно положение, родителят започва да изпитва физическо претоварване, което веднага се отразява на състоянието на тялото и здравето като цяло. Освен това умората, която само се влошава. На помощ може да дойде просто устройство - пързалка за плуване. Във ваната е инсталирано специално устройство и поддържа бебето във водата в удобно положение. Ръцете на мама са свободни, бебето е удобно. Къпането се превръща в приятна и интересна процедура и за двамата.

По-долу е даден рейтинг на най-добрите „помощници“ на майката. Сред разнообразието от детски аксесоари изборът на най-удобната пързалка е много труден, особено за родители, които нямат опит в къпането на бебета.

5 Tega Baby DM-013


Оценката се отваря от бюджетния модел на пързалката Tega Baby DM-013. Можете да къпете бебето си в него от раждането. Само теглото му може да служи като ограничение за трохите - до 8 кг.

Tega Baby DM-013 е метална конструкция, покрита със специална мека, противоплъзгаща се материя. Благодарение на своите свойства, текстилните пързалки създават комфортна среда в контакт с бебешката кожа. Материалът лесно се адаптира към температурата на водата в банята. Бебето се чувства комфортно, докато се къпе, а майката ще може да оцени удобството и безопасността на конструкцията.

Моделът е универсален. Tega Baby DM-013 е подходящ за почти всички видове бебешки вани. За да го инсталирате, не са необходими допълнителни устройства - само плоско дъно на резервоара за къпане.

Хлапето седи удобно в хамака, не се плъзга надолу. Нищо не ограничава движенията му. С освободените си ръце майката ще може да измие детето си, да масажира и да играе с него. Пързалката не само опростява процедурата за къпане, но и улеснява процеса на комуникация между бебето и неговия родител по време на водни процедури.

 • Простота на дизайна.
 • Лесно инсталиране.
 • Надеждност.
 • Наличност.
 • Улеснява къпането.
 • Безопасен за бебето.
 • Универсален.

4 Bebe confort 32000254


На четвърто място е пързалката за къпане Bebe confort 32000254. Тя е направена под формата на анатомично оформена пластмасова седалка. Може да се инсталира както в бебешка баня, така и в възрастен.

Прикрепен към дъното на контейнера с вендузи, които здраво държат шезлонга по време на водните процедури. Подходящ за къпане на бебета от раждането до шест месеца.

За да се предотврати плъзгането на детето във водата, дизайнът осигурява специални издатини-ограничители в областта на дръжките и в областта на слабините.

Размерът на продукта е 22,0 x 25,0 x 58,0 см. Bebe confort 32000254 е изработен от безопасна хипоалергенна пластмаса.

Такъв пързалка е незаменим, когато няма втори чифт ръце, които да помогнат на майката да къпе бебето. Нежно фиксира бебето в дадена позиция, предпазвайки го от случайни неловки движения, които могат да доведат до падане във водата.

Bebe confort е идеален за малки деца, които не могат да седят и да държат главите си. Устройството е хигиенично и лесно за поддръжка. След употреба е достатъчно да изплакнете пързалката с топла вода и да я избършете на сухо..

 • Може да се използва във всички бани.
 • Ергономична форма.
 • Налични задържащи ограничители.
 • Закрепва се здраво на дъното на ваната.
 • Не се плъзга.
 • Компактен.

794 серия


Първите три се отварят от пързалката за къпане Baby Ok Buddy 794. Взимайки си вана, малките не просто се къпят, но активно изследват света около себе си. Слайдът не само ще освободи ръцете на майката, но и ще даде на бебето свобода на движение, което ще осигури на малкия изследовател независимост и комфорт при осмисляне на пространството около него.

Благодарение на четири точки за закрепване с вендузи в краищата, приспособлението е здраво закрепено към дъното на банята. Специална подложка против хлъзгане във формата на мече държи бебето на място и му предпазва от подхлъзване във водата. Специалната ергономична форма на седалката осигурява удобна позиция за сядане на детето. С активните действия на бебето, майката има способността да поддържа пързалката благодарение на специална дръжка, разположена в задната част на продукта.

Моделът е предназначен за използване в баня за възрастни. Ако планирате да използвате специален контейнер за къпане на вашето бебе, производителят препоръчва използването на Buddy 794 в комплект с марката Laguna Baby Ok.

Опростеният дизайн на продукта, лекотата на използване и анатомичната форма ще превърнат водните процедури в истинско удоволствие за детето и майка му, които може да не се притесняват за безопасността на детето си..

 • Удобен фотьойл.
 • Надеждни вендузи.
 • Удобна подложка за държане.
 • Оригинален дизайн.
 • Анатомична форма на седалката.
 • Практичен.

2 Поддръжка за баня AngelCare ST-01


На второ място е AngelCare Support Support ST-01, който е направен под формата на удобна облегалка със силиконова седалка. Предполага използването от бебета от раждането до 6-8 месечна възраст.

Angelcare е истинска находка за всяка майка. Стабилната, твърда основа и меката седалка за настаняване на новороденото осигуряват възможно най-добрия комфорт за бебето. Поради правилния наклон на детската седалка и перфорираната повърхност, детето винаги е под вода, а главата му е над нея.

Освен това бебето се поддържа от специален ограничител, който се намира между краката. Здравата основа е направена от трайна пластмаса. В долната част на продукта има гумена вложка, която предотвратява плъзгането на плъзгача по дъното.

Мекото легло е доста широко, не пречи на движението на бебето, има кадифена повърхност, приятна за тялото на бебето. Детето не е ограничено или ограничено по време на къпане.

От допълнителната функционалност в дизайна на пързалката е предвиден специален пръстен, който ви позволява да окачите устройството след къпане, така че да изсъхне и да не пречи, ограничавайки пространството на банята. Специален индикатор за нивото на водата ще каже на мама колко вода трябва да се вземе във ваната.

 • Удобство за родителите.
 • Комфорт за бебето.
 • Подходящ за големи деца.
 • Мека седалка.
 • Анатомична форма.
 • Стабилна основа.
 • Широката основа не е подходяща за всяка бебешка баня.
 • Достойна стойност.

1 Funkids Baby Bather Smart


Лидер в класацията е пързалка за къпане Smartki Baby Bather Smart. Моделът е почти идентичен с предишния слайд, само с някои разлики. Конструкцията се състои от основа, изработена от трайна, лека пластмаса и шезлонг под формата на мрежест хамак, изработен от силикон. Отстрани на пластмасата има слотове за лесно придвижване.

Funkids Baby Bather Smart е предназначен за къпане на бебета от раждането им. Единственото ограничение е теглото (до 9 кг) и височината на детето (до 70 см). С помощта на поддържащ плъзгач е удобно да се къпе детето без помощ.

Седейки в меко мрежесто легло, бебето се чувства спокойно. Специално покритие предпазва бебето от плъзгане по повърхността.

Ергономичната форма на леглото перфектно следва контурите на тялото на бебето.
От функционална гледна точка слайдът е перфектен. Освобождава ръцете на мама, осигурява максимален комфорт и абсолютна безопасност. В същото време дизайнът е прост и надежден..

Удобно е да съхранявате плъзгача, като го окачите на стената чрез специална примка. Просто се грижи за нея. Благодарение на специално антибактериално лечение, вредните гъбички и микроби никога няма да започнат на леглото.

 • Удобство.
 • Комфорт.
 • Практичност.
 • Функционални.
 • Безопасност.
 • Висока цена.
 • Подходящ само за голяма баня.

Най-добрите първокласни бани за къпане

За родителите, които по отношение на цената могат да си позволят малко повече от другите, има премиум сегмент. Обикновено категорията включва продукти, които са измислени до най-малкия детайл и дори малко повече. Ето най-новите материали за производство и оригинални дизайнерски и конструктивни решения, които ви позволяват да къпете бебето си с максимален комфорт.

Разбира се, всички скъпи бебешки вани отговарят на най-новите стандарти за безопасност. По развитието на този или онзи модел работи цял творчески екип от майстори и експерти, които отчитат и най-малките желания на родителите и техните деца.

Баните от премиум сегмента имат само един недостатък - цената, която не е достъпна за мнозина. Надплащането обаче е дело на разработчиците и непрекъснатото подобряване на качеството на продукта. Ако бюджетът ви позволява да поглезите едно дете, списъкът с най-добрите бани е специално за вас.

2 Термо баня Bebe-Jou


Термо банята Bebe-Jou отваря рейтинга. За взискателните родители холандската марка пусна удобно и безопасно устройство за къпане на вашето бебе.

Bebe-Jou разработва и произвежда бебешки продукти повече от половин век. Компанията има представителства в повече от 40 държави. Дизайнът на маркови продукти е прост и същевременно функционален.

Моделът има надеждна и стабилна основа под формата на четири неплъзгащи се крака. Това позволява да се работи на всякаква повърхност.

Неплъзгащото се дъно позволява на бебето да се чувства уверено в контейнера. Гладките, широки ръбове предпазват бебето ви при къпане. Ако е необходимо, седящото бебе може да се опре на тях, заемайки удобна поза.

За удобство на майката, дизайнът на продукта предвижда специални ниши с дозатори, които могат да се запълнят с любимия ви сапун и шампоани.

В горната част на банята се поставя термометър. Тя ви позволява да контролирате температурата на водата, а също така действа и като дренажна запушалка.

Производителят препоръчва използването на продукта със специален държач за тави Bebe Jou. Може да се закупи отделно. В този случай дизайнът осигурява максимална безопасност и комфорт за мама и бебе. Вградената система за източване ще освободи родителя от необходимостта да вдига тежести.

 • Удобен дизайн
 • Елегантен дизайн.
 • Максимална функционалност.
 • Балансирани елементи.
 • Висококачествени материали и изработка.
 • Къпането на бебета изисква отделно закупуване на специална стойка.

1 Летни луксозни детски Lil


Лидер в класацията е банята Summer Infant Lil Luxuries. Оригиналният дизайн ще обърне всички идеи за водните процедури на децата. Този модел е за родители, които искат да дадат на бебето си истински спа процедури у дома.

Summer Infant Lil Luxuries е истинско джакузи за вашето бебе. Ваната не е просто съд за къпане. Оборудван е с душ, вибрации и система за генериране на балончета. За новороденото е предвидена подвижна пързалка. Идеално решение за деца, които не обичат или по някаква причина се страхуват да плуват.

Водните процедури с Summer Infant Lil Luxires ще се превърнат в истинско удоволствие. Създавайки водовъртеж, „интелигентната“ баня ще направи на бебето хидромасаж, който ще има релаксиращ ефект, засилвайки ефекта от къпането.

Удобният душ с меки струи позволява на мама лесно да изплаква бебето с пяна. Двойните стени поддържат температурата на водата постоянна.

Стабилната основа прави възможно поставянето на тавата на всяка повърхност навсякъде. Подвижен душ блок може да се използва в баня за възрастни, ако е необходимо.

За удобство на източването дизайнът осигурява специален отвор за оттичане на вода, затворен с запушалка.

 • Оригинален дизайн.
 • Функция хидромасаж.
 • Включен душ блок.
 • Сменяем плъзгач за най-малките.
 • Двойни стени.
 • Доста голямо тегло.

Коя баня и пързалка е по-добре да изберете

Преди няколко десетилетия родителите дори не са имали такъв въпрос пред родителите си. Всички резервоари за къпане бяха с приблизително еднаква форма и обем. Днешният избор може да обърка, особено за младите неопитни родители.

Маса на критериите за подбор:

 • Решете място за къпане и вече започнете от него при търсене. Ако имате просторна вана у дома, тогава можете спокойно да вземете голямо корито. Ако зоната за измиване е ограничена до душ, обърнете внимание на компактните модели.
 • Оценете възможностите си. Ако през повечето време бебето ще трябва да се къпе само, отдайте предпочитание на специални дизайни, оборудвани със ограничители.
 • На повърхността на качествен продукт не трябва да има дефекти - прорези, чипове, драскотини и вдлъбнатини. Всяка повреда трябва да предупреди.
 • Моля, оценете продукта за безопасност. Всички места на контакт на бебето с повърхността на ваната трябва да имат покритие против хлъзгане.
 • Минимализъм в дизайна. Колкото по-малко огъвания, прорези и изпъкнали части, толкова по-лесно е да се грижите за продукта. Вана без дизайнерски удоволствия е по-лесно да се поддържа чиста, защото хигиената е на първо място за бебето.
 • Капацитетът на банята определя продължителността на нейната работа. Ако планирате да къпете бебето си до една година или повече, изберете просторен вариант, отново с оглед на общите възможности на мястото, където ще провеждате водни процедури.
 • Наличие на допълнителни функции. Това е система за източване, както и вградени термометри и други „удобства“ за бебето и мама. Тук си струва да се оценят финансовите възможности на семейството, тъй като допълнителната функционалност е пряко отразена в цената. Анализирайте необходимостта от определени устройства.

Когато избирате пързалка за плуване:

 • Фокусирайте се върху размера на ваната и параметрите на бебето (ръст, тегло). Ограничителното устройство трябва да стои здраво в дъното на ваната и да не се огъва под телесното тегло на детето.
 • Помислете за темперамента на бебето. Ако детето е активен пискюл, по-добре е да се даде предпочитание на слайдовете с ограничители, които предотвратяват падането.
 • Последният етап е мястото на покупката. Купувайте тави и пързалки в големи специализирани магазини, които следят качеството и разнообразието на асортимента.

Силата и безопасността на конструкцията са относителни, когато детето е във водата. Хлапето не е в състояние да оцени всички рискове. Дори и с идеална вана и пързалка, която гарантира максимална надеждност по време на работа, детето не трябва да бъде оставено без надзор от майката, защото продуктът не замества родителите, а само създава условия за къпане и осигурява допълнително удобство по време на водните процедури. Насладете се на пазаруването!