Извинявам се за толкова интимен въпрос, но кой много се интересува от това какъв е бил отделянето по време на бременност, по-специално при прием на Duphaston или неговите аналози? Какво ви казаха лекарите?

Потребителски коментари

нито от дюфастон, нито от сутрин, и като цяло от такива препарати няма патология при отмяна... Сам пих дюфастон в началото на b. на партиди и когато беше отменено, всичко беше наред)

Млечно жълтеникав. Това е дисбиоза, която се проявява. За бежово и жълто, моля, консултирайте се с Вашия лекар. Обърква „бежовото“. По принцип, ако дисбиозата или млечницата трябва да миришат кисело. Ако има друга миризма, това е повод за размисъл.


Имам кафяво отделяне и ми слагат замръзнал б., Но искам и да изясня

Какво те тревожи? Нямам секрети, докато го приемам.

Пия от 6 седмици до 3 таблетки на ден, лекарят каза, че можете да опитате да намалите дозата. От четвъртък намалих до 2,5 таблетки на ден. Тази сутрин се събудих в шок, имаше бежово-жълто отделяне. преди не беше нищо подобно! може би е от намаляване на дозата? или тонът на предната стена може да е такъв?

бежовото и жълтото обикновено са флора, а не последиците от промяната на дозата на дюфастон. Без болки - дърпане или пулсиране?

Бях толкова изплашен, че коремът започна да ме боли малко вляво ((((((Преди седмица претърпях хранително отравяне с диария и т.н.) Може би този тон се появи?

това е вашата флора в червата и във влагалището, която се е променила след отравянето - пийте кисело мляко. Болката вляво е червата. Тонусът обикновено прилича на М болка или чувството, че държите торба с пясък на корема си

Благодаря! Надявам се, че всичко ще се получи и няма да се налага да ходя в болница. И дори не знаех какво може да бъде от флората.

флора е съотношението на добрите и лошите бактерии във влагалището. Много податлив на здравето на червата.

Дюфастон по време на бременност

Статии за медицински експерти

Нека да поговорим дали наистина е необходимо да приемате дуфастон по време на бременност.

За съжаление много жени изпитват затруднения при зачеването и носенето на дете. Според статистиката подобни проблеми се срещат сред 15-20% от семейните двойки. Но трябва да отдадем почит на съвременния напредък в медицината, много такива проблеми се решават успешно чрез назначаването на квалифицирано подходящо лечение..

Дюфастон или бременност по време на бременност: кое е по-добре?

Ако в организма има дефицит на естествен прогестерон, обикновено се предписва едно от лекарствата, за да се компенсира дефицитът на този жизненоважен хормон. Най-популярни са дюфастонът и бременността по време на бременност. Нека анализираме споменатите лекарства отделно.

Duphaston е лекарство за вътрешна употреба, има прогестагенна активност по отношение на лигавицата на матката. Перфектно се възприема от тялото, не влияе на здравето на черния дроб, нормализира състоянието на ендометриоидната тъкан, не нарушава началото на менструалния и овулаторния период, увеличава шансовете за успешно зачеване, намалява риска от спонтанен аборт и замразена бременност.

Различава се от урожестан по това, че дуфастонът няма транквилиращ ефект върху нервната система, не е токолитик. Не предизвиква естрогенни, кортикостероидни и анаболни ефекти върху тялото.

За разлика от диуфастона, който има дидрогестерон в състава си, лекарството утрожестан се състои от активното вещество прогестерон. Това е хормон, произведен в жълтото тяло, плацентата и надбъбречните жлези. Прогестеронът и дидрогестеронът имат различни химични структури поради само една метилова група, поради което не са регистрирани значителни разлики в действието на лекарствата.

Utrozhestan има предимство във формата на освобождаване: капсулите могат да се приемат през устата или, при токсикоза и проблеми с храносмилателната система, вместо супозитории интравагинално.

Дюфастон повишава устойчивостта на мозъчните тъкани към увреждащи фактори. Всъщност не причинява нежелани реакции и няма андрогенен ефект..

Duphaston и metipred по време на бременност

Metipred е препарат от хормона на надбъбречната кора, метилпреднизолон. Той е активен глюкокортикостероид, използван при планиране на бременността, главно като инхибитор на мъжките полови хормони или като имуносупресор.

Имуносупресивните свойства на metipred правят възможно употребата на лекарството по време на раждане, с опасността от вероятност за отхвърляне на плода от прекалено активни защитни сили на организма. Метилпреднизолон изкуствено потиска имунната система, като по този начин допринася за запазването на бременността.

Също така, важно свойство на metipred в случай на планирано зачеване се счита за намаляване на лекарството при вероятността от образуване на адхезивна болест при различни възпаления. Metipred има и противовъзпалителен ефект, освен това осигурява баланс на всички видове метаболизъм - вода, минерали, мазнини, протеини и въглехидрати.

Duphaston и metipred се допълват по време на бременност, създавайки благоприятен фон за развитието и протичането на бременността, увеличавайки шансовете на жената за безопасно раждане на дете.

Divigel и duphaston по време на бременност

Divigel и Duphaston по време на бременност са доста често срещана комбинация от лекарства, тъй като необходимият баланс на прогестерон и естрогени е изключително важен за успешното зачеване. Липсата на прогестерон се компенсира от назначаването на дуфастон, а дефицитът на естрадиол се попълва от Divigel.

Divigel е естрадиолов препарат, произведен под формата на дозиран гел, който се нанася на тънък слой директно върху кожата. Когато веществото се нанесе, алкохолът се изпарява бързо и хормонът се абсорбира в кожата, прониквайки в кръвта. Тази употреба на агента ви позволява да премахнете ефекта на ензимите върху лекарството по време на преминаването му през стомашно-чревния тракт, както и да избегнете началния етап на чернодробния метаболизъм.

В процеса на комбинираната употреба на Divigel и Duphaston се препоръчва да се извършва периодичен кръвен тест за съдържанието на естроген и прогестоген.

Дали да се пие дуфастон по време на бременност?

Дали да се пие дюфастон по време на бременност, се решава изключително от гинеколога. В повечето случаи дидрогестеронът, който е част от лекарството, в правилните дози допринася за запазването и успешния ход на бременността, което води до нормалното съдържание на прогестерон в кръвта.

Duphaston може да се предписва, когато има заплаха от прекъсване на бременността, за предотвратяване на спонтанен аборт по време на изкуствено осеменяване и ин витро оплождане, особено ако такива случаи вече са настъпили при жена.

Ако дуфастон се предписва и приема под наблюдението на специалист, той може и трябва да се използва по време на бременност.

Влияние на дуфастон върху бременността

Многократно провежданите научни изследвания за пореден път потвърждават, че ефектът на дуфастона върху бременността е предимно благоприятен. Това лекарство като че ли "подготвя почвата" за успешното зачеване, привързване и раждане на нероденото дете.

Използването на дуфастон значително намалява процента на спонтанните аборти на бременности през първия триместър, а също така намалява риска от морфологични и функционални нарушения на плода и майчината плацента поради различни патологични процеси.

Приемът на допълнителни дози прогестерон (дидрогестерон) в организма помага на плацентарната мембрана да създава своевременно хормонален, кислороден и хранителен баланс за развиващия се плод. Поради това бебетата, родени по време на приема на лекарството при раждане, имат нормално тегло, физиологично и умствено развитие.

Замразена бременност при използване на дуфастон

Основната функционална цел на дюфастона е да предотврати заплахата от спонтанен аборт и, когато е възможно, да я запази.

Ако се открият признаци на замразена бременност, дюфастонът се анулира, за да се освободи тялото естествено от следи от неуспешния процес. Само по себе си това лекарство не може да предизвика замръзване на плода, а напротив, създава предпоставки за нормалното протичане на бременността и пълното развитие на нероденото дете. Дюфастон се счита за лекарство номер 1, когато бременността е застрашена и това е доказано неведнъж от водещите експерти в света..

Duphaston за прекъсване на бременност

Duphaston е препарат на хормона на жълтото тяло на яйчниците, надбъбречните жлези и плацентата прогестерон, който по никакъв начин не е контрацептив или средство за прекъсване на бременността. Дидрогестеронът е предназначен да запази бременността и да помогне за справяне с всякакви заплахи от прекратяване..

Дюфастон с извънматочна бременност

По време на извънматочна бременност яйцеклетката започва да се развива извън матката. С прогресивния растеж на процеса съществува опасност от разкъсване на органа, в който се развива бременността.

При диагностициране на извънматочна бременност всички лекарства, включително диуфастон, се прекратяват и се определя количеството на необходимата хирургическа интервенция.

Дюфастон като лекарство няма провокиращ ефект върху развитието на извънматочна бременност. Развитието му се определя от напълно различни фактори, например запушване на фалопиевите тръби, наличие на възпалителни процеси в репродуктивните органи, сраствания или аномалии в структурата на гениталните органи.

Дюфастон по време на бременност с мазка

Когато бременността започне, жените могат да забележат кафеникаво отделяне. На 1-2 седмици от бременността това може да се обясни с опит на организма да се възстанови в ново състояние, когато настъпи радикална промяна в хормоналния фон.

Но не забравяйте, че зацапването може да бъде страшен симптом на предстоящ спонтанен аборт или рязък спад в нивото на хормоните в кръвта. При най-малката възможност да се спаси бременността, на жената ще бъде предписан диуфастон или друго прогестагенно лекарство, за да се спре заплахата от спонтанен аборт.

Дюфастон с миома по време на бременност

Как действа дуфастон върху доброкачествен тумор, по-специално върху миома? Този проблем все още не е проучен адекватно. Експертите обаче са склонни да приемат, че прогестеронът, приет над терапевтичната доза, благоприятства увеличаването на съществуващите маточни миоми. В същото време прогестероновите лекарства в ниски дози, напротив, инхибират неговия растеж и развитие..

Трябва да се отбележи, че дуфастон с миома по време на бременност трябва да се предписва само строго индивидуално, в съответствие с данните и индикациите, сравнявайки риска от усложнения и възможните ползи за нормалния ход на бременността.

Вреден ли е дуфастон по време на бременност?

Въпреки някои единични негативни коментари за лечението с диуфастон, които могат да бъдат намерени главно в социалните мрежи, експертите все още смятат, че лекарството е абсолютно безопасно и безвредно по време на бременност. Научната статистика за много години на използване на дуфастон в гинекологията и репродуктивната медицина не описва нито един случай на отрицателен ефект на лекарството върху процеса на зачеване и раждане на плода. Duphaston абсолютно не е вреден по време на бременност и понякога е просто необходим за нормалното развитие на бебето. Естествено, когато се приема, е необходимо да се контролира хормоналното ниво в кръвта на бременна жена..

Инструкции за Duphaston по време на бременност

Duphaston, когато се използва вътрешно, има селективен ефект върху ендометриума, като същевременно предотвратява съществуващата опасност от прекомерна пролиферация на ендометриума или злокачествено заболяване на здрави клетки поради излишък на естроген.

Дюфастон няма контрацептивни способности, не инхибира процеса на овулация и не нарушава менструалния процес.

Лекарството се абсорбира лесно в стомашно-чревния тракт, най-високата концентрация се наблюдава в рамките на два часа след приема на хапчето. Метаболизмът се проявява в черния дроб, отделя се от тялото главно през бъбреците, като периодът на екскреция е до три дни.

Прием на Дюфастон по време на бременност:

 • с пролиферация на тъкан, подобна на ендометри, приемайте по 1 таблетка 2 до 3 пъти на ден, от последния ден на менструацията до 25-ия ден от цикъла или постоянно;
 • в случай на недостатъчност на лутеалната фаза, 1 таблетка на ден от момента на овулация до 25-ия ден от цикъла. Препоръчва се прием от 6 поредни месеца, както и при успешно зачеване през първия триместър на бременността;
 • със заплаха от спонтанен аборт, приемайте 4 таблетки наведнъж, след това 1 таблетка 3 пъти на ден, докато заплахата приключи;
 • при лечение и профилактика на маточно кървене, приемайте по 1 таблетка 2 пъти дневно в продължение на една седмица.

Дозата на дуфастон по време на бременност се определя изключително от гинеколог въз основа на диагнозата, клиничните симптоми и задължителен кръвен тест за съдържанието на естрогенни и прогестогенни хормони.

Как да приемате дуфастон по време на бременност?

Ако диуфастон е предписан дори преди началото на бременността, приемът му продължава непременно до 16 седмици. Приетата доза се изчислява от лекаря въз основа на нивото на прогестерон в кръвта на пациента.

Ако бъдещата майка не е използвала прогестеронови препарати преди бременността и след това се е оказало, че нивото на хормона е намаляло поради някаква причина, тогава в тази ситуация дуфастон също се предписва в съответствие със съдържанието му в кръвта, до 24-25 седмици от бременността.

Колко да се пие диуфастон по време на бременност?

Вашият лекар ще Ви каже за продължителността на употребата на дуфастон по време на бременност, въз основа на резултатите от теста и състоянието на бременната жена. Обикновено лекарството се предписва през първия триместър на бременността за успешното прикрепване на плода и формирането на плацентата. Освен това, според показанията, е възможно да се използва дюфастон през втория триместър за предотвратяване и лечение на заплахата от спонтанен аборт. След 36 седмици от бременността лекарството се преустановява.

Какво да направите, ако сте пропуснали приема на дуфастон по време на бременност?

Ако по време на лечението с дуфастон случайно сте пропуснали една среща (забравили сте, не сте работили или поради друга причина), препоръчително е да изпиете дозата от лекарството, взета в рамките на следващите 6 часа. Ако са изминали повече от 6 часа от необходимия прием, не е необходимо да приемате допълнително хапче, просто продължете да се придържате към обичайния предписан режим на дозиране. И се опитайте да не забравяте за необходимостта да приемате лекарства в бъдеще.!

Как да отмените дуфастон по време на бременност?

Отмяната на дуфастон по време на бременност се извършва постепенно, с бавно намаляване на дозата на лекарството. Например, ако бременна жена е приемала 2 таблетки на ден, тогава тази доза се намалява до 1,5 таблетки, а след седмица до 1 таблетка. Така че приемът на лекарство е леко намален до нула..

Отмяната на употребата на лекарството е възможна само по препоръка на лекуващия лекар, с нормални хормонални нива в кръвта на пациента. Режимът на прекратяване може да продължи няколко седмици.

Трябва да се помни, че рязкото отнемане на каквито и да е хормонални лекарства може да доведе до необратими последици..

Странични ефекти на дуфастон по време на бременност

Страничните ефекти на дуфастон по време на бременност са доста редки и като правило се елиминират чрез коригиране на дозата на лекарството. Когато се използва в малки дози, е възможно дифузно кървене от матката, което изчезва след увеличаване на дозата. Може би увеличаване и болезненост на млечните жлези, спастично главоболие, болка в епигастралната област. По-рядко - кожни обриви в резултат на алергии или натрупване на течности в тъканите, подуване на краката и ръцете. Може да има увеличаване или намаляване на сексуалното желание.

Предозиране на дуфастон по време на бременност

Към момента не са регистрирани случаи на предозиране с диуфастон по време на бременност. При еднократна случайна употреба на лекарството в значителна доза е необходимо да се изплакне стомаха с много вода, да се осигури на жертвата спокойствие, докато неприятните симптоми изчезнат. Може би допълнително предписване на лекарства, действащи върху съществуващите клинични симптоми на отравяне. Няма специални лекарства, които неутрализират погълнатия диуфастон.

Противопоказания за прием на дуфастон по време на бременност

Основното противопоказание за приемане на дуфастон по време на бременност е тенденцията към алергични реакции към някой от компонентите на лекарството. Трябва да внимавате с повишената индивидуална чувствителност на тялото..

Не предписвайте прогестеронови лекарства на пациенти с редки заболявания на Ротор и Дабин-Джоунс, с тежки заболявания и чернодробна дисфункция, със злокачествени новообразувания на млечните жлези и гениталните органи. Пациентите с активна съдова тромбоемболия, както и с тежък тромбофлебит и склонност към тромбоза, се лекуват внимателно.

Обикновено те спират да приемат дуфастон от 36-та седмица на бременността или със замразена и извънматочна бременност, както и с появата на кървене с необясним генезис.

Дюфастон при планиране на бременност

Duphaston се използва широко при планиране на бременност. В крайна сметка именно прогестеронът подготвя ендометриума за имплантиране на яйцеклетка, ускорява неговото развитие, подобрява храненето на тъканите и намалява тонуса на матката. Доказано е също така, че има положителен ефект върху имунното взаимодействие на бъдещата майка и ембриона. Лекарство се предписва за безплодие поради липса на прогестерон, произведен в организма. Това състояние се нарича лутеална недостатъчност на менструалния цикъл..

Обичайният курс на прием на лекарството по време на планирането е най-малко шест месеца.

По правило се приема по 1 таблетка на ден от момента на овулация до 25-ия ден от менструалния цикъл.

При благоприятно начало на бременността лекарството продължава да се приема, за да се избегнат възможни проблеми: спонтанен аборт или замръзване на плода.

Дюфастон в началото на бременността

Съдържащият се в лекарството дуфастон синтетичен прогестерон играе една от най-важните роли в ранните етапи на бременността. На първо място, той помага на бременна жена при раждането на дете. Лекарството отпуска маточната мускулатура и намалява силата и честотата на нейните контракции, което значително намалява риска от преждевременен спонтанен аборт.

В допълнение, дуфастон блокира имунния отговор на тялото на жената, което избягва унищожаването на развиващия се плод от имунни агенти.

По време на периода на раждане на дете, употребата на лекарството трябва да се извършва под задължителния контрол на хормоналния баланс в тялото и индикаторите на базалната температура.

Дюфастон в края на бременността

Продължителността на употребата на дуфастон директно зависи от хода на бременността. Като правило се използва до 16-20 седмици. През този период завършва образуването на плацентарния слой, който независимо започва синтеза на прогестерон. Понякога, според показанията, приемът на лекарството се отлага, но след 36 седмици назначението се отменя във всеки случай.

Дюфастон в края на бременността няма тератогенен ефект върху плода.

Помага ли дуфастонът за поддържане на бременността? Определено да. Нищо чудно, че прогестеронът, синтетичен аналог на който е част от дюфастона, се нарича „женският хормон на бременността“. Той не само допринася за запазването на плода, но също така подпомага неговото хранене и развитие..

Отзиви за дуфастон по време на бременност

Можете да прочетете много коментари за приемането на дуфастон. Отзивите са много разнообразни, понякога дори диаметрално противоположни в мненията.

Около 30% от жените, приемащи това лекарство, са абсолютно сигурни, че именно той им е позволил да запазят бременността си. Приблизително същият брой жени спорят за целесъобразността на предписването на дюфастон от лекар, без да се позовават на неговата ефективност. Твърденията на жените, че лекарството не може да предотврати спонтанен аборт, заемат третата позиция в списъка. Останалите бременни жени вярват, че е напълно възможно да забременеете и да носите плод без използването на каквито и да е хормонални агенти, включително дуфастон.

Отзиви на лекари за дуфастон по време на бременност

Duphaston се използва за успешното развитие на бременността от поне половин век. През цялото това време лекарството е проучено, тествано и е натрупан ценен опит при използването му в гинекологията и репродуктивната медицина. Duphaston се е утвърдил като високоефективен аналог на прогестерон, който има минимум странични ефекти и противопоказания.

Истинските специалисти по репродукция и гинеколози-ендокринолози недвусмислено считат лекарството за ефективно и необходимо в много ситуации. Неговите ползи за поддържане на бременността са неоспорими..

Отрицателните отзиви, които понякога се срещат в коментарите, често принадлежат на некомпетентни или недостатъчно квалифицирани лекари, които имат малко опит и липса на информация.

Ако вашият лекуващ гинеколог ви предпише хормони, не се страхувайте от това - здравето и безопасността на вашето неродено дете са заложени.

Въпреки това, не приемайте тези лекарства сами; лекарят трябва да ги предпише. Следвайте препоръките на специалист, не се страхувайте да приемате дуфастон по време на бременност и нека периодът на бременността не ви създава проблеми.

Дюфастон и отделяне (по време на бременност)

 • 17 май 2013 г.

Момичета здравей на всички. Въпрос веднага към бременните жени)))))

Имам 7-ма седмица, от 4 май започнах да приемам дюфастон (беше 4-ия ден на закъснение), както е предписано от лекаря, 2 таблетки на ден и след 10 дни (изпих опаковката) започнах да изхвърлям филцовете от жълтеникав толи с розов цвят, разбирате ад не много и малко по малко, на лекар следващата седмица само с анализи. Така че мисля, че може би това е от Dufa ?? Някой да е попадал?

 • Отговори

Нашият избор

В преследване на овулацията: фоликулометрия

Препоръчва се

Първите признаци на бременност. Анкети.

София Соколова публикува статия в „Симптоми на бременността“, 13 септември 2019 г.

Когато приемате дуфастон по време на бременност, освобождаване от отговорност

Дюфастон по време на бременност и планиране. Важни въпроси относно лекарството

Много жени, които решават да станат майка, се сблъскват с проблема с зачеването и раждането на дете. Причината за това може да са хронични заболявания на вътрешните полови органи, както и неблагоприятни фактори на околната среда. Много жени се интересуват от въпроса защо Dufaston се предписва по време на бременност в ранните етапи. В съвременната медицина има доказани методи за използване на лекарството Duphaston, което допринася за настъпването и поддържането на бременността..

Ако жената реши да използва лекарството, тя трябва да се договори за режима и дозировката с лекуващия лекар. Клиничният ефект на Duphaston върху бременността е доказан експериментално.

Лекарството се предлага под формата на таблетки. Съставът на лекарството включва компоненти, които са сходни по своето действие с хормона прогестерон. Това лекарство се понася добре от женското тяло, без да причинява странични ефекти. Действието на лекарството се основава на нормализиране на активността на лигавицата на маточната кухина (ендометриум).

Началото на бременността след Duphaston настъпва възможно най-скоро. За разлика от своите колеги, това лекарство няма депресиращ ефект върху нервната система, без да причинява сънливост и апатия..

Спонтанните аборти най-често се случват поради повишен тонус на гладката мускулатура на матката. Лекарството Dufaston по време на бременност се предписва на жени с цел отпускане на маточните мускули. Най-често лекарството се препоръчва в началото на бременността. Повече за тонуса на матката →

Запазването на бременността при прием на Duphaston се наблюдава в 85% от случаите. Ако жената има тенденция към повишен тонус на матката, гинеколозите предписват това лекарство още преди зачеването на бебето..

Основното показание за предписване на лекарството е недостатъчното производство на хормона прогестерон в женското тяло. Преди да започне прием на наркотици, жената трябва да получи лабораторно потвърждение за дефицит на прогестерон..

Основните показания за употребата на Duphaston в началото на бременността включват:

 • висок риск от спонтанен аборт;
 • кървене в началото на бременността;
 • ендометриоза;
 • дисхормонално кървене;
 • повтарящ се спонтанен аборт.

Стандартните инструкции за употребата на Duphaston по време на късна бременност препоръчват приемането на веществото с повишаване на тонуса на маточната мускулатура, в резултат на което съществува риск от преждевременно започване на раждането. В този случай говорим за раждането на недоносено бебе..

Лекарството има високо съотношение на ефективност на безплодие, причинено от хормонални нарушения в тялото на жената.

В по-голямата част от случаите лекарството се понася благоприятно от тялото на жената и бременността на фона на Duphaston е благоприятна. Основното противопоказание за прием на лекарството в ранните и късните етапи е наличието на индивидуална свръхчувствителност към компонентите на лекарството. Трябва да се внимава с възпалително чернодробно заболяване (хепатоза).

Препоръчва се повишено внимание при онези жени, които преди това са имали алергична реакция. Категорично е забранено да се комбинира лекарството с алкохол, тъй като ефектът на етилов алкохол върху черния дроб предотвратява неутрализирането на продуктите от разпадането на Duphaston.

Често жените могат да получат освобождаване от отговорност, когато приемат Duphaston по време на бременност, което е естествено..

За да постигнете очаквания резултат, е важно да знаете как да пиете Дюфастон по време на бременност в различни периоди. Официалната инструкция за употреба на лекарството включва употребата на лекарството вътре. С пролиферацията на лигавицата на матката (ендометриоза), оптималната доза на лекарството е 1 таблетка 3 пъти на ден от 5 до 25 дни от менструалния цикъл.

Ако жената има риск от спонтанен аборт, дозата на Duphaston по време на бременност е 4 таблетки наведнъж, след което се препоръчва да продължите да използвате лекарството, 1 таблетка на всеки 8 часа, докато тревожните симптоми изчезнат.

Приемът на Duphaston през първия триместър на бременността е най-оправдан. Приемът на Duphaston с кафяво течение по време на бременност ще помогне да се избегне кървене по различно време. Цветното отделяне след Duphaston по време на бременност е вариант на нормата.

С висок риск от преждевременно отхвърляне на плода, на жената се препоръчва да получи съвет как да приема Duphaston по време на бременност с такава патология. Оптималната доза Duphaston по време на бременност е 1 таблетка 2 пъти на ден, до 20 седмици от бременността.

Ако жената е диагностицирана с хормонално безплодие, количеството на взетото вещество е 1 таблетка 1 път на ден от 14 до 25 дни от цикъла. Продължителността на лечението с Duphaston за безплодие е най-малко шест месеца.

За настъпване на бременността Duphaston и Proginova могат да се използват в комбинация.

При болезнена менструация се препоръчва да се използва 1 таблетка от веществото 2 пъти на ден от 11 до 25 дни от цикъла. При менструални нарушения и хормонална нестабилност е необходимо да се приема по 1 таблетка 2 пъти дневно от 5 до 25 дни от менструалния цикъл.

Ако жената страда от аменорея, тогава същността на лекарствената терапия е комбинираната употреба на Duphaston и лекарства, съдържащи естрогени. При аменорея дозировката на веществото е 1 таблетка 2 пъти дневно от 11 до 25 дни от цикъла.

За спиране на маточно кървене се използва доза от 1 таблетка 2 пъти дневно в продължение на 7 дни..

Лекуващият лекар ще Ви каже колко да пиете Дюфастон по време на бременност.

Абсорбцията на таблетките Duphaston по време на бременност в кръвта се случва в чревната кухина. Максималното съдържание на активната съставка в кръвната плазма се записва след 1,5-2 часа от момента на приема на лекарството. Дюфастон се разпределя в тялото на жената чрез контакт с албумин. Химичната трансформация на компонентите на лекарството се извършва в чернодробната тъкан под действието на специални ензими.

Лекарството се екскретира от тялото чрез отделителната система. Полуживотът е между 17 и 19 часа. Периодът на пълно елиминиране отнема до 70 часа. При липса на бъбречна патология не е имало проблеми с елиминирането на веществото от тялото на жената..

През първия триместър на бременността тялото на бъдещата майка изпитва най-голяма нужда от прогестерон. В повечето случаи употребата на Duphaston по време на бременност е оправдана до 20 седмици, тъй като по-нататъшното му използване губи всякакъв смисъл. Ранното използване на продукта има свои собствени принципи:

 • строго е забранено самостоятелно да се замени лекарството с неговите аналози;
 • лекарството се приема според медицинската схема;
 • в случай на тревожни симптоми се препоръчва незабавна консултация с лекар.

Можете да уточните колко дълго да приемате Duphaston по време на бременност с Вашия лекар..

Правилното отнемане на наркотици е деликатен въпрос, към който трябва да се подхожда постепенно. Стандартната тактика е постепенно намаляване на дозата на 1/2 таблетка от лекарството на всеки 7 дни. Това ще ви позволи да избегнете внезапни промени в хормоналните нива и неуспех на бременността..

Ако бременна жена приема 2 таблетки на ден, тогава тя трябва да намали дневната доза до 1,5 таблетки. След още една седмица дозировката е 1 таблетка на ден. По този начин дозата на лекарството се намалява до нула..

Лекуващият лекар ще Ви каже колко Duphaston да приемате по време на бременност и как правилно да го отмените. Може да отнеме няколко седмици, за да се спре напълно лекарството..

Лекарството Duphaston по време на бременност причинява странични ефекти в редки случаи:

 • Нежеланите реакции от имунната система се проявяват под формата на алергични реакции с различна тежест.
 • С образуването на странични реакции от страна на храносмилателните органи, функционалното състояние на черния дроб се нарушава, което засяга показателите на билирубина в кръвта.
 • Функцията на хематопоезата се инхибира, в резултат на което хемоглобинът пада.
 • Отрицателна реакция може да бъде получена от органите на репродуктивната система. Терапевтичната доза на лекарството причинява кървене при някои жени, което може да се лекува с корекция на дозата на лекарството.

Говорейки за това как Duphaston влияе върху бременността, можем да заключим, че ефектът от това лекарство е многостранен..

От началото на освобождаването на лекарството в практиката на медицински специалисти не е имало случаи на нежелани реакции, провокирани от предозиране на лекарството. Ето защо въпросът дали Duphaston е вреден по време на бременност изчезва от само себе си.

Ако една жена случайно е превишила препоръчителната терапевтична доза, тогава тя трябва да приема ентеросорбенти (активен въглен, Enterosgel).

Не се препоръчва приемът на Duphaston в началото на бременността и през цялото време на бременността да се комбинира с лекарства като фенобарбитал и рифампицин. Такива експерименти могат да доведат до инхибиране на лекарствения ефект на лекарството..

Приемът на лекарството Duphaston за поддържане на бременност трябва да бъде предварително съгласуван с лекуващия гинеколог. Преди да започнете терапия с прогестеронови лекарства, препоръчително е да се запознаете с възможните последици. Процесът на хормонозаместителна терапия трябва да протича под строг качествен контрол на лечението.

Когато се лекува безплодие, на жените се препоръчва да се подложат на контролна мамография. Жените, които имат хормонално зависима доброкачествена неоплазма, заслужават специално внимание..

Поглъщането на веществото в тялото не причинява смущения от страна на органите на отделителната система. Активните компоненти на лекарството не влияят върху способността за извършване на прецизна работа и шофиране на превозно средство. Характерните признаци на бременност при Duphaston не се различават от стандартните симптоми.

Преди да използвате лекарството, трябва да обърнете внимание на избора на терапевтична доза. С този въпрос се занимава медицински специалист..

Автор: Илона Ганшина, лекар,
специално за Mama66.ru

Полезно видео с консултация със специалист относно приема на прогестеронови лекарства по време на бременност

По материали на mama66.ru

Разпределенията, когато приемате Duphaston, често са оскъдни. Всеки, който планира да вземе това лекарство, трябва да знае защо това се случва. Duphaston е най-популярното лекарство, което се използва активно в гинекологичната област. Той е синтетичен аналог на женския полов хормон прогестерон. Тази тайна се произвежда в яйчниците, произведени от жълтото тяло. Отговаря за способността на жената да забременее, за нормалния ход на бременността, стимулира майчиния инстинкт и събужда женствеността. Влияе на емоционалното състояние на женската.

Разпределенията, когато приемате Duphaston, често са оскъдни. Всеки, който планира да вземе това лекарство, трябва да знае защо това се случва. Duphaston е най-популярното лекарство, което се използва активно в гинекологичната област. Той е синтетичен аналог на женския полов хормон прогестерон. Тази тайна се произвежда в яйчниците, произведени от жълтото тяло. Отговаря за способността на жената да забременее, за нормалния ход на бременността, стимулира майчиния инстинкт и събужда женствеността. Влияе на емоционалното състояние на женската.

При ниски нива на хормона прогестерон в кръвта, настроението се влошава, появява се раздразнителност, а не обоснована агресия, понякога се стига до развитие на депресия. Когато тялото не може да произведе хормона изцяло, лекарите предписват Duphaston. Активната съставка е дидрогестерон (10 mg). Допълнителни компоненти: лактоза монохидрат, царевично нишесте, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат. Това лекарство е много близко по химични и фармакологични свойства до естествения прогестерон. Когато се приема, термогенезата не се нарушава, което прави възможно определянето на овулацията чрез измерване на базалната телесна температура. Той няма странични ефекти върху тялото. Той се абсорбира бързо в стомашно-чревния тракт, определя се в плазмата 2 часа след приема на лекарството. Пълното отделяне с урината настъпва след 72 часа. Лекарството се предписва в следните случаи:

 1. Появата на кървене в началото на бременността, което предвещава заплаха от спонтанен аборт.
 2. Ендометриоза.
 3. В случай на менструални нарушения или липса на такива.
 4. С ниски нива на прогестин.

При продължителна употреба на лекарството често се появяват зацапващи отделяния от женските полови органи, които са подобни на менструацията, но се различават по сянка. Този симптом не е алергична реакция или страничен ефект..

Разпределенията, когато приемате лекарството Duphaston, се появяват поради целенасоченото действие на лекарството върху вътрешната лигавица на матката, което стимулира началото на обновяването и подготовката за бъдеща бременност. Този процес причинява кървене, но не е началото на менструалния цикъл..

Отговорът на организма към лекарството е незабавен. Периодът на възстановяване отнема много време, около месец или повече. Резултатът от проведеното лечение се определя от състоянието на вагиналния епител.

Ако мазилката по време на приема на Duphaston продължава една седмица, трябва да се консултирате с лекар, за да коригирате дозата. Този проблем се елиминира чрез увеличаване на дозата с постепенно намаляване. За правилното изчисляване на режима на лечение, специалистът трябва да проведе преглед и да събере пълна история на симптомите и оплакванията.

Една от причините да не настъпи менструация е липсата на овулация. Тази ситуация се случва с дисфункция на яйчниците. Предписва се Дюфастон, който стимулира изкуствената промяна на лигавичния слой на матката, като по този начин дейността на яйчниците се нормализира. Необходимо е да приемате лекарството в продължение на 3 менструални цикъла. В никакъв случай не трябва да прекъсвате или пиете лекарството сами. Цялото лечение трябва да се извършва само след консултация с лекаря.

Синтетичен аналог се предписва и при болезнена менструация. Факт е, че действието на лекарството намалява контракциите на мускулите на матката и облекчава болката..

След лечението много жени наблюдават промени в менструалния цикъл и отделянето става оскъдно. За да разберете защо вместо нормално отделяне започва да се размазва, трябва да се свържете с гинеколог и да дарите кръв, за да определите нивото на хормоните.

Когато приемате каквото и да е хормонално лекарство, в организма настъпва преструктуриране, което засяга особено естеството на менструацията. Промяната се изразява в недостиг на секрети, които имат размазващ характер, намаляване на продължителността на цикъла. Такива прояви се считат за нормално развитие и завършване на 2-рата фаза на лечението..

Когато терапията приключи и няма настъпване на спонтанна менструация, тогава е необходимо да се консултирате с лекар, възможно е да се предположи началото на бременността.

След преминаване на тестовете и тестовете, ако е настъпила бременност, гинекологът съставя режим за прием на лекарството, за да предотврати заплахата от спонтанен аборт. Сред положителните ефекти на хормона се различава неговият ефект върху мускулите на матката, а именно отслабване на мускулите, понижаване на тонуса и създаване на благоприятни условия за нормалното развитие на плода.

Въздействието обхваща цялото тяло. Функционирането на червата намалява, млечните жлези се подготвят за лактация. Времето за назначаване се предписва от лекаря въз основа на данните от ултразвук и лабораторни изследвания. Средно продължителността на приема е 20 акушерски седмици, след този период тялото самостоятелно започва да произвежда плацентарния прогестерон. Като цяло в тандем с жълтото тяло на яйчника нивото на хормона се повишава и жената може да носи плода до края на бременността. Премахването на синтетичния аналог става постепенно по индивидуална схема под наблюдението на гинеколог.

Когато приемате Duphaston, може да възникне тежко кървене, което под наблюдението на лекуващия лекар се спира чрез увеличаване на дозата на това лекарство. Ако след курса на лечение се наблюдава загуба на кръв, тогава е необходимо да се направи биопсия на лигавицата на матката, за да се определят злокачествени промени.

Лекарството се предписва с повишено внимание при наличие на определени заболявания или в нарушение на функциите на черния дроб, сърдечно-съдовата система, бъбреците. Необходим е пълен преглед на тялото. Противопоказание е индивидуалната непоносимост към активното вещество..

Ако пациентът е приел доза по-голяма от предписаната, препоръчва се промиване на стомаха, прилагане на симптоматично лечение.

Въз основа на материали от dnevni4ok.com

Дюфастон е изкуствен заместител на женския полови хормон прогестерон. Лекарството се предписва при планиране на бременност и за запазване на плода в случай на липса на хормон при бъдещата майка. На фона на приема на Dufaston често се появява кафяво отделяне, което е реакцията на организма към приема на прогестерон. Но мазилката не винаги се счита за норма, понякога това е причина за незабавно посещение на лекар.

Кафявото отделяне при прием на Duphaston е норма и се среща при повечето пациенти. Те са свързани с няколко фактора:

 • Възстановяване на тялото, получаване на повишено количество хормон. Репродуктивната система започва да работи нормално, подготвя се за овулация и предстоящо зачеване.
 • Обновяване на лигавицата. Разпределенията на фона на приемането на изкуствен хормон показват, че маточната лигавица се обновява. Това е необходимо, за да се създаде нов епител, който по-късно ще се превърне в плацентарната бариера..
 • Менструация. Дюфастон не причинява менструация и трябва да се приема по определена схема. И ако една жена наруши правилата за лечение, тогава зацапването на отделяне може да означава началото на менструацията..

Гинеколог, наблюдаващ жена, трябва да говори за възможно изписване, така че пациентът да е готов за предстоящите промени. Характерна особеност на нормалното отделяне е липсата на болка. Лекарството не причинява дискомфорт в областта на корема и гениталиите.

Обикновено отделянето е оскъдно, мажещо, може да бъде постоянно, но по-често се случва 2-3 пъти на ден. Много жени празнуват мазане следобед, след тренировка или работа..

При Duphaston при жените кафявото отделяне не винаги е норма. Хапчетата могат да причинят странични ефекти:

 • повишена чувствителност на млечните жлези;
 • главоболие и мигрена;
 • слабост и неразположение, чревни разстройства;
 • сърбеж по кожата и обрив;
 • кошери;
 • кървене.

При жените не трябва да има кървави и обилни отделяния. Ако кървенето започне, това показва странични ефекти на лекарството. Често това се случва при грешна дозировка и самостоятелно приложение на хапчета. Освобождаването от отговорност не е причина за спиране на лекарството. Лекарят трябва да коригира дозата, за да елиминира негативния ефект на лекарствените компоненти върху организма.

Като цяло, Duphaston се понася добре от организма. Страничните ефекти се появяват в 5% от случаите. И само 2% от жените трябва да отменят лекарството поради индивидуална непоносимост към компонентите. Те се подлагат на допълнителен преглед за предписване на нов режим на лечение. По правило Duphaston се заменя с Utrozhestan, който се характеризира с жълт разряд.

Ако една жена е пила лекарството в предписаната доза и в деня на приемането е имало гадене, замаяност, главоболие без причина, тогава може да се прецени непоносимостта на компонентите на лекарството. Не трябва веднага да го отменяте, трябва да продължите курса и ако симптомите продължават, консултирайте се с лекар.

Освобождаването по време на бременност е от особено значение. Ако лекарят, със заплаха от спонтанен аборт, предпише Duphaston, тогава кафявото отделяне спира. Но също така лекарството може да провокира издаването на тайна на цвят, нетипичен за нормалното състояние..

Ако кафявото отделяне е започнало веднага след началото на приема на лекарството, тогава няма причина за безпокойство. По време на бременност също е възможно пробивно кървене, което не може да провокира спонтанен аборт. Но трябва да се проведе консултация с гинеколог, за да се изключат възможни патологии..

Разпределенията, когато приемате Duphaston по време на бременност, изискват корекции на дозата. Лекарят увеличава количеството лекарства, приемани ежедневно. Една жена може да приема до 6 таблетки на ден. Но не можете сами да коригирате лечението!

Бъдещата майка се нуждае от незабавно лечение, ако се появят допълнителни симптоми:

 • силна дърпаща или режеща болка в корема и / или кръста;
 • повишаване на температурата до стойност от 40 градуса или повече;
 • кръвно отделяне в съсиреци.

Пиенето на Duphaston се предписва с цел поддържане на бременност и предотвратяване на спонтанен аборт. Лекарството не може да провокира прекъсването и смъртта на плода. И ако една жена е започнала да пие Дюфастон и е направила спонтанен аборт, причината не е в лечението с това лекарство.

Много жени се плашат, когато видят кафеникаво отделяне на бельото си и отказват да приемат лекарството. Не можете да направите това! Дюфастон трябва да се анулира постепенно, съгласно предписаната от лекаря схема.

След отмяната на Duphaston може също да се появи изписване. Ако една жена внезапно спре да приема лекарството, тогава причината е синдром на отнемане. Характеризира се с влошаване на благосъстоянието, забавяне на менструацията, поява на намазки между циклите. Тялото трябва да се подготви за по-нататъшно независимо производство на прогестерон, така че отмяната става постепенно, с ежедневно намаляване на броя на хапчетата.

Втората причина е началото на бременността. Лекарството се приема от 5 до 25 дни от цикъла. И ако през този период е настъпило оплождането на яйцеклетката, тогава зацапването може да означава закрепване на ембриона към стената на матката. При липса на менструация своевременно е необходимо да се направи тест за бременност или да се направи HCG тест с течение на времето, за да се изключи или потвърди успешното зачеване.

Трябва да се има предвид, че ако е настъпила бременност, трябва незабавно да уведомите лекуващия гинеколог за това. Може да се наложи провеждането на още няколко терапевтични курса с Dufaston.

Друга причина е несъвършенството на органите на репродуктивната система. За да поставите точна диагноза, ще трябва да се изследвате за хормони, за да изследвате количеството прогестерон. Жената може да се нуждае от допълнително лечение.

Бялото течение може да бъде причина за млечница на фона на намален имунитет. Това се случва рядко, но промяната в хормоналните нива може да причини вагинална микрофлора. Ако отделянето е бяло с Duphaston, придружено от сърбеж, тогава трябва да се вземат допълнителни тестове.

Женското тяло е много податливо на различни промени. След prima Duphaston и други хормонални лекарства се отбелязва кафяво или кърваво отделяне. Но този симптом не винаги е норма. Причините могат да бъдат сериозни патологии:

 • ендометриоза;
 • полип;
 • киста на яйчника;
 • възпаление на придатъците.

Duphaston никога не се назначава на жена без предварително изследване. Но пациентите, приемащи лекарството, отбелязват, че размазването на кафяво в началото точно след началото на приема на лекарството. Ако изхвърлянето продължава 3-4 цикъла, тогава е необходимо ултразвуково изследване, за да се изключат или потвърдят патологиите на репродуктивната система.

Кафявото отделяне може да бъде свързано с началото на менструацията. Действието на лекарството е насочено към възстановяване на цикъла и нормализиране на освободения обем на кръвта. Но на фона на Duphaston, кафявото отделяне вместо обилна менструация се счита за норма. Това правило се отнася за жени, които са изключили други патологии на гениталната област.

„Взимам Duphaston и менструациите не идват“ е често оплакване на пациентите. Ако това се случи, гинекологът трябва да увеличи броя на хапчетата, които се приемат ежедневно, или да предпише допълнително лечение. След коригиране на дозата, менструалният цикъл се възстановява.

Duphaston е модерно, ефективно лекарство, използвано за възстановяване на менструалния цикъл, лечение на безплодие и поддържане на бременност. Но на фона на приемането му може да се появи кафява мазилка, което в повечето случаи е норма. За всякакви отклонения и продължително отделяне трябва да се консултирате с лекар.

Въз основа на материали от videlenia.ru

Имам малки светлокафяви изхвърляния. Бременност 6 седмици. Почивка в леглото, свещи с папаверин, магнезий В6. Лекарят каза, че можете да изпиете още 2 таблетки Дюфастон - до 16 седмици от вида са безвредни за плода. Но изглежда, че е хормонално лекарство. Сега той наистина е безобиден и само ще ми помогне да спася Б.?

И така, момичета, днес в 10 часа сутринта забелязах розово петънце върху полагането. По-нататък през деня - кафеникаво леко замазване. Ако вярвате на раираните тестове на 29-ти и 33-ти д.ц. тогава това не предвещава нищо добро. Настроението е отвратително, въпреки че се опитвам да прогоня лошите мисли (все още имам ДР днес, но това не е толкова важно: - (((Можех да си уговоря среща само с лекаря в четвъртък в 10 ч. Сутринта. Какво мога да направя ПРЕДИ да помогна на зърното да се закрепи)??

Преди бременността никога не съм имал проблеми с вените..

Преди бременността никога не съм имал проблеми с вените, винаги съм имал прави и тънки крака. И веднага след като забременях, веднага стана трудно да ходя с токчета, въпреки че коремът още не се виждаше. Освен това се влошава. Краката ми започнаха да се подуват, пълнещи се с олово и да ме болят през нощта. Отначало гинекологът каза, че това е нормално за бъдещата майка, тъй като натоварването се увеличава, но когато съдовата ми мрежа започна да пълзи навън, стана ясно, че въпросът е сериозен. Тогава вече специално попитах лекаря за това как.

Изтичане на околоплодна течност. Диагностика чрез тест.

Amnishur [link-1] Според различни автори честотата на преждевременното раждане е от 5 до 12% годишно и през последните 20 години има тенденция да се увеличава и това въпреки бързото развитие на медицината. Около 40% от всички преждевременни раждания са резултат от ранно разкъсване на околоплодната течност, което води до функционално недоразвитие на органи и системи, перинатална смъртност и в повече от половината от случаите до вътрематочна инфекция на плода. Можете обаче да избегнете всички нежелани.

Elevit Pronatal е комплекс от витамини, минерали и микроелементи, предназначен за жени на етапа на планиране на бременността, по време на бременност и след раждане по време на кърмене. • Към днешна дата "Elevit Pronatal" е единственият витаминно-минерален комплекс (VMC), чиято ефективност при профилактика на вродени малформации е клинично доказана 1. • Една таблетка Elevit Pronatal (която е дневната доза) съдържа 800.

Извадих го в отделна тема. Беше ли му предписан конец без готови тестове за хормони? Какво се случва, ако го пиете и всъщност прогестеронът е нормален? (т.е. ще го предам, но вече ще е 22 dts, но докато го направят, ще дойде atk и отново M.)

Изписаха ме на 4 седмици от Duphaston, казват, че заплахата отидете в болницата, пийте и всичко ще мине. Пиеше до 12 седмици, изглежда всичко се оправя. Споделете своя опит на кого докторите са написали нещо друго и помогна ли? В момента например пия Vitrum prenatal. Разбира се, струва си, хмм. (((, лекарите казват, че трябва да го пиете в края на лактацията, така че няма да отпечатате такова количество пари. И какви витамини приемате?

Съвременните руски жени приемат майчинството все по-сериозно и по-често започват съзнателно и предварително да се подготвят за бременност. Тези данни идват от проучвания за планиране на бременността на Ipsos и Bayer *. Подготовката за бременност и планирането е сравнително нова тенденция в Русия, която е най-често срещана сред жените с висше образование и средни доходи, живеещи в големите градове. В регионите на Русия също.

Здравейте момичета, вие знаете много тук, напишете вашето мнение за моята ситуация. Срокът за месец е 12 седмици, според ултразвук е с 10 дни по-малко, досега всичко е било наред, няма токсикоза, няма болка, няма отделяне. Вчера след секс (спретнат, не интензивен) беше леко помазан с кафяво, след което премина. Тази сутрин всичко е чисто, следобед отново беше леко намазано и започна да отпива малко по корема. Сега няма изхвърляне, стомахът все още се дърпа. Току-що отиде при гинеколога, тя погледна внимателно стола.

Кажете ми, моля, диуфастон изкривява. Планиране.

Кажете ми, моля, изкривява ли дуфастон hCG при кръвни тестове? Пия на третия ден. 20 дни закъснение. И от това има промени при жена от 3-4 размера по-големи? Спомням си съученик, много стройно момиче тогава. Срещнах я 5 години след дипломирането Размер 54-56. Тя каза, че го носи на хормони. Вярно, беше през 90-те. Приятен ден на всички момичета.

Решихме да планираме. Подлагам се на преглед. Открихте ли ендометриоза при последното ултразвуково сканиране? и кисти, лекарят каза да пие Dufaston от 16-25 дни и да направи втори ехограф. Според нея след Дуфастон менструацията трябва да стане по-кратка и по-малко болезнена. Днес е 6-ият ден и кръвта просто се излива (обикновено се маже само на 5-6-ия ден) и стомахът се изтегля. Нещо, което ме беше страх, какво би могло да бъде? Кажете ми, няма начин да посетите лекар сега :(.

Какви са характеристиките на управлението на бременността с хепатит?

През първия триместър на бременността задължително се предписва ултразвуково изследване, което ви позволява да оцените вътрематочното състояние и развитието на бебето. През втория триместър ултразвукът и доплерометрията оценяват състоянието на плода и плацентата. През третия триместър ултразвукът, доплерометрията, антенаталната кардиотокография позволяват да се оцени състоянието на функционалното състояние на плода и кръвния поток в плацентата. Инвазивни методи за изследване (кордоцентеза.

Добър ден, всички се обадиха на лекар, казаха днес, че няма да дойда - вече не подозирам бременност. По принцип имах два пъти преди това - една първа среща и един ултразвук. Изписаха ми дуфастон и дивигел. Не че имам ниски тези показатели - изглежда всичко е наред, но първо, възраст, второ, не е минала вече година, а менструациите ми са станали кратки от ноември (пак всичко е нормално според Узи и кръв). Днес се качих в интернет, за да чета - писани са ужасни неща! Какво потиска дуфастонът.

кажете на знаещите, че приемам дюфастон за поддържане на втората фаза, 2 таблетки на ден. След овулация и преди. това е въпросът - към какво? Пия ги първия цикъл. Ако бременността не е настъпила, дали дуфастонът в тази доза ще попречи на менструацията или не? Е, тоест ще започнат ли на фона на приема на дюфастон? Или те ще стартират едва когато отмените дюфастона? P.S. Вече няколко години лекуваме безплодие, лекарите вече активно препоръчват изкуствени методи. В момента закъснението е 2 дни, базални 37 градуса.

Момичета, който го имаше. до 25 DC пия по 1 таблетка Duphaston, завчера беше последната таблетка от този цикъл.Така че два дни долната част на корема боли вляво. това може да се дължи на отмяната на Dufaston? или причината трябва да се търси в друга?

Здравейте момичета, имам два въпроса. Първо, може ли усещането за парене и сърбеж във влагалището да бъде вид реакция или алергия към дюфастон? Вторият път се натъквам на това: пия два курса и ето, здравей, не чакахме, всичко гори и изгаря, има и малко отделяне, донякъде подобно на млечница. За първи път микоплазмата беше открита, лекувана и това отново и отново. И вторият въпрос: лекарят е предписал тази схема - бромокриптин от 1 до 15 дни, а след това дуфастон от 16 до 25 дни. Съдейки по.

Момичета, които пият Duphaston, кажете ни кога ви е предписано, направихте ли тестове? Изписаха ми без никакви изследвания, казаха ми да пия до 20 седмици. Може би той е вреден какво? Четох в инструкциите по време на бременност е предписано, което означава, че не е вредно. Но все пак има страхове.

колко дуфастон да се пие по време на бременност? Бременност.

Момичета, извинете, засега анонимно, периодът е много малък - 1-2 седмици от зачеването за hCG. Кой е пил дуфастон - повишен ли е след бременност? Сега пия по 2 таблетки на ден за цялата втора фаза, днес анализът потвърди бременността - трябва ли да увелича дозата? Ще отида на лекар, но днес няма да стигна навреме. И все пак - когато могат да видят бременността на ултразвуково сканиране (аз съм в Москва, ще отида в клиниката с добра машина)?

Един от най-важните въпроси за бъдещите майки е как правилно да се въведе диетата по време на бременност? Какво трябва да се изключи или добави към диетата, за да се осигури напълно развитието на детето преди да се роди? Bellakt Mama За да получат отговори на тези въпроси, бъдещите майки търсят съвет от специализирани лекари. Като правило специалистите в тази област имат ограничено време за прием, като по този начин дават само различни рецепти за лекарства, които.

Психолог бременна Чакането на бебе е чудесно време за една жена, но освен радост, жената може да стане тревожна, страх от раждане, тревожност за бебето. Всички притеснения, които жената има по време на бременност, могат да повлияят негативно както на самото раждане, така и на здравето на бебето. Психолог за бременни жени е много необходим. Ти и аз много добре знаем, че когато една жена е бременна, нейният характер става по-тежък..

Домашна диагностика на състояния, застрашаващи бременността.

В допълнение към радостното очакване на раждането на бебе, 9-те месеца от бременността носят и много притеснения и притеснения за състоянието му. Удобно ли е в стомаха, ще се роди ли навреме и какво означават всички промени, които се случват през това време с тялото на жената? Кои от тях могат да бъдат класифицирани като нормални и кои сигнализират за опасност и изискват незабавна медицинска помощ? Всички тези и много други въпроси засягат бременните жени, принуждавайки някои.

Някой приемал ли е Дюфастон? Планиране на бременността

Може ли да предизвика повишена нервност? Днес от нулата бях страшно разстроен, ръцете ми все още треперят. Обикновено тя не страдаше от това. В анотацията към лекарството се казва, че не причинява странични ефекти, но наистина ли е така? Кой е пил, споделете своя опит. И още един въпрос. Лекарят му предписа да пие от 16 до 26 дни и след това изчакайте или М, или след 2-3 дни закъснение направете теста. За пореден път конкретно изясних - да, пийте до 26-ия ден и след това напуснете. Но Duphaston е пре-прогестерон, капка.

Пих по същия начин като теб. В първия цикъл след края на приема менструацията започва след 2 дни, във втория цикъл започва бременност. Прекратяването на приема не повлиява. След това, когато ултразвукът потвърди маточната бременност, според резултатите от тестовете, лекарят предписва да се пие Дуфастон до 12-та седмица по 1 таблетка на ден, след това наполовина. Сега е анулиран напълно. Няма странични ефекти.
Относно раздразнителността. Това е бунт на хормони. Дори се вбесих за менструация и в първите седмици на бременността всичко ме ядоса + токсикоза. Сега е по-лесно. TTTCHN.

добър ден! бременност 15 седмици, от време на време боли в стомаха, неприятни болки в дърпането. заседнала работа, но когато ходим вечер, не мога да ходя дълго време, корема и кръста започват да ме болят, кажете ми какво е и какво да правя?

Донов направи ултразвуково сканиране, каза, че имаме повишен тонус (((по никакъв начин не го чувствам този тонус. Може би го имах, защото се возих на токчета? Отидох до LCD, предписаха ми дюфастон и магне b6, Прочетох анотацията и сега. Не се препоръчва по време на лактация. !)))

Често задавани въпроси за гинекологията. Бременност.

1. Приятел е предписан на 24-та седмица от бременността - "генипрал" и "курантил".Необходимо ли е да ги приемате и защо се предписват? Ginipral е лекарство за запазване на бременността (може би има симптоми на заплашен аборт), курантил се използва за подобряване на микроциркулацията на кръвта в плацентата (като профилактика на плацентарна недостатъчност). Задължителното приемане се определя само от лекаря, който наблюдава бременността. 2. Имаше остъргване. 3 месеца, прекарани за пиене на хормонални. възможно ли е.

Дюфастон и бременност. Планиране на бременността

Здравейте! Един приятел даде линк към вашата конференция, каза, че хората тук са опитни и знаещи и че понякога има консултант - гинеколог. Ситуацията е следната. За регулиране на менструалния цикъл ми беше предписан Дуфастон от 16-ия до 25-ия ден по 2 таблетки. Пия го от трети месец, иначе съм здрава, няма противопоказания за бременност. Сега е 21-ият ден и зачеването може да е настъпило в този цикъл. Какво трябва да направя? Ако анулирам Duphaston след 25-ия ден, ще загубя ли скъпото си.

Момичета, за вас за първи път, въпреки че чета конференцията и уебсайта на ММ от много дълго време и се надявам на вашия съвет и подкрепа. Знам, че на много от нас, плановиците, им е много трудно както в психологически, така и във физически план, затова искаме съвет. Ако сте пропуснали да приемете диуфастон един ден, може ли това да повлияе значително на вашето планиране? Факт е, че спешно тръгнах в командировка и си забравих хапчетата. Назначаване за 1 т. 2 пъти на ден от третия ден на покачване на BT. В деня на преминаването, през деня усетих рязане.

Признаци на бременност. Блог на потребителя masha-maria на 7ya.ru

1. Един от първите признаци на бременност е спирането на менструацията. Разбира се, спирането на менструацията, или по-скоро закъснението, може да възникне и поради някои други причини - не свързани с бременността (например поради болест, анемия или поради силни психически сътресения, тревоги, както и поради рязка промяна в ситуацията и т.н.). но никога няма да е излишно да се подложите на медицински преглед. 2. Сутрешното гадене е малко по-късен симптом. Започва наоколо.

Един от най-често срещаните митове сред младите майки е невъзможността да забременеете по време на кърмене. Това погрешно схващане води до огромен брой непланирани бременности в рамките на 2 години след раждането на първото им дете: 10% от руските жени правят аборт през първата година след раждането! Мнението за невъзможността за забременяване по време на хранене на бебето наистина има своите основания, но е вярно само през първите 6 месеца след.

Втори триместър: какво съветват лекарите. Месеци на бременност

. Тези явления се наричат ​​"синдром на долната куха вена" и могат да станат по-изразени през третия триместър. Лекарственият ефект през втория триместър за нормална бременност е да се приемат витаминно-минерални комплекси, съдържащи (дневно) 60 mg желязо, 0,4 mg (400 μg) фолиева киселина, 50-150 μg йод. В случаите, когато в сложен препарат няма достатъчно количество необходими вещества, към тях се добавят монопрепарати, най-често това е желязо, йод, калций. Когато се появят алергични симптоми или други симптоми.

Кажете ми, когато го назначавате диуфастон. Планиране.

Кажете ми, когато предписвате диуфастон, трябва да започнете да го пиете след овулацията, в противен случай той ще го потисне? Или изобщо не е факт, може би ще пробие? Лекарят ми предписа дюфастон от 13-ия до 25-ия ден от цикъла, така че мисля, пийте до самата менструация, или, предвид моя дълъг цикъл и постоянни закъснения, можете да спрете за 25 дни - така или иначе овулацията няма да се случи до 13-ия ден? Предписан диуфастон, така че менструацията да не изчезне и от следващия цикъл беше възможно да се стимулира, но в този цикъл вече няма да се предпазвам.

Заплахата от прекъсване на бременността. Усложнения на бременността

Как да избегнем заплахата?

. В разговор с бременна жена лекарят винаги установява дали я притесняват болки в долната част на корема, в лумбалната област или сакрума. За хипертоничност на матката са характерни дърпащи болки (в 60% от случаите) в долната част на корема, в долната част на гърба, в областта на сакрума. В по-късните етапи на бременността могат да се появят схващащи болки, жената може да се оплаче, че матката е "вкаменена". Болката, свързана с повишаване на тонуса на миометриума (маточни мускули), изчезва, когато спазмолитиците се приемат орално или интрамускулно (NO-SHPA облекчава или намалява болката). За диагностициране на хипертоничност на матката се използват следните методи: Изследване, палпация (усещане). По време на дълги периоди на бременност, когато матката напуска тазовата област, е възможно да се определи повишеният тонус през предната коремна стена. Нормална матка в спокойно състояние.

Отслабване на плацентата: забавянето е неприемливо! Усложнения.

Преждевременно отлепване на плацентата. Проява и причини за отлепване на плацентата

Няма да измислям нов псевдоним, така че все пак, не ме обвинявайте :). Въпросът е рисков, но все пак: кой знае дали е възможно да се отмени диуфастон (сутрин) на 12 седмици, при условие че тя е започнала да го пие в 7-8 в болницата, като същевременно поддържа (заплаха от спонтанен аборт, отделяне на малко парче хорион, анализ за прогестерон преди не направи). Е, не искам да го пия, но лекарите казват "до 16-ти", но чух, че най-ранното време за отмяна е само 12-то. И може би някой знае схемата за анулиране. аз пия.

Момичета, разкажете ми за Дюфастън. Планиране на бременността

Момичета, кажете ми, плиз, искам да чуя как беше с вас, точно онзи ден стигнах до LCD, разбира се, че съм в шок от лекаря, срещата продължи точно 5 минути по време на бременността, но това е друга история. Бременност 7-8 седмици, стомахът ми понякога дърпа оплакванията ми, болезнени усещания при внезапно изправяне и т.н. предложих да отида в болница, написах отказ, веднага беше предписан Duphaston 10 mg (1t. * 3 пъти) Все още исках да приемам прогестерон, но така и не стигнах там, на 33 години съм, имам дете, имаше COP, мислите ли, че имам нужда избягал.

Момичета, здравей. Кой знае, ако няма бременност, но приемането на диуфастон отлага ли началото на менструацията? Ситуация: 34-ия ден от цикъла на дюфастон от фаза 2, тестът е отрицателен, счупих крак, не мога да взема hCG, докато се страхувам да направя рентгенова снимка - внезапно Б., страхувам се да спра да пия дюфастон, направете рентгенови лъчи, сложете шина, не се обаждайте на лекар - това не получени. Искам поне нещо сигурно. Благодаря предварително!