На вашите въпроси отговаря фармацевтът-редактор на LLC "Pharmacies" Tell A ".
Основните принципи на Аптеката са надеждност, професионализъм, осигуряване на качеството на лекарствата и всички продукти, приятелско и бързо обслужване..

Уважаеми посетители, можете да продължите вашата консултация на нашия уебсайт.

Обадете ни се! Тел. (495) 937-32-20, 937-32-29, 638-52-23 (кол-център)


Duphalac може да се разрежда с вода или сок.

Фармацевтът-консултант от мрежата "АПТЕКА ПАСТЕРА" отговаря на вашите въпроси.
Можете също да зададете въпрос на нашия уебсайт www.pastera.ru

"АПТЕКА ПАСТЕРА" - мрежа от аптеки, онлайн аптеки с куриерска доставка в Москва. Пощенска доставка в Русия и възможност за плащане по банков път.
Ниски цени. Бърза доставка.
Всички продукти са сертифицирани.

СЪЗДАЙТЕ НОВО СЪОБЩЕНИЕ.

Но вие сте неоторизиран потребител.

Ако сте се регистрирали по-рано, тогава „влезте“ (формуляр за вход в горната дясна част на сайта). Ако сте тук за първи път, регистрирайте се.

Ако се регистрирате, ще можете да следите отговорите на вашите съобщения в бъдеще, да продължите диалога в интересни теми с други потребители и консултанти. Освен това регистрацията ще ви позволи да водите лична кореспонденция с консултанти и други потребители на сайта..

Как да приемате Duphalac правилно: дозировка и странични ефекти

В днешно време е доста лесно да се купи ефективно средство, което може да помогне за облекчаване на запек. В крайна сметка, за това е достатъчно да отидете във всяка аптека и просто да платите за лекарството..

Но за да постигнете наистина желания ефект от лаксатив, на първо място, трябва да се запознаете с механизма на неговото действие и правилата за прием, за да се отървете точно от неприятната проява.

Доста често на пациентите, които се оплакват от труден процес на изпразване, лекуващите лекарства се предписват от лекуващия лекар. Последните се основават на лактулоза, например добре познатия Duphalac. Как да приемате Duphalac за възрастни със запек, за да действа ефективно лекарството, всеки трябва да знае и преди да започне лечението. И тъй като процесът на приемане на лаксатив е доста прост, всеки без изключение може да запомни правилната схема..

Механизмът на действие на лекарството

Лекарството има сиропирана консистенция и оттенъкът му може да бъде светложълт или напълно прозрачен. Когато се лекува с Duphalac, чревната перисталтика се подобрява, както калцият, така и фосфатите започват да се усвояват по-добре. След края на терапевтичната терапия амониевите йони започват безпрепятствено да се отстраняват от тялото на пациента..

С прости думи, за механизма на действие на слабителния сироп, предписван на възрастни, които са загрижени за запек, можем да кажем това - лекарственият сироп действа чрез промяна на количеството течност, налично в кухината на дебелото черво. Течността се образува в червата поради увеличаване на количеството органични киселини, които се образуват при разграждането на основния активен компонент на лекарствения сироп - лактулозата.

Процесът на разграждане на лактулозата се улеснява от полезни микроорганизми, местообитанието на които е стомашно-чревния тракт.

По този начин действа сиропът, наречен "Duphalac", който се предписва на възрастни със запек. Определено обаче трябва да знаете, че желаният ефект може да не се получи веднага след поглъщане на лекарството, а само след 2 дни, като същевременно се придържате към простите правила за прием на лекарствен сироп.

Кратко описание на лекарството

Duphalac е лекарство, което има слабително действие върху тялото. Лекарството има естествен състав, който включва лактулоза и вода. Следователно приемането на слабително е разрешено за жени по време на бременност и период на кърмене, както и за новородени..

Лекарството се предписва за лечение на запек, дисбиоза, чернодробна енцефалопатия, салмонелоза.

Преди да отговорите на въпроса дали е възможно да пиете Duphalac през нощта, трябва да разберете какви свойства има лаксативът.

 • Лактулозата повишава осмотичното налягане в червата, понижавайки киселинността му;
 • Лекарството привлича водни молекули, като по този начин изпражненията изтъняват;
 • Поради разграждането на лактулозата количеството на изпражненията се увеличава и се стимулира чревната перисталтика;
 • Слабителното помага за усвояването на калциевите соли и фосфатите.
 • Duphalac нормализира чревната микрофлора;
 • Лекарството помага за неутрализиране и отстраняване на вредни вещества и токсини от тялото, включително амоняк;
 • Слабителното средство не дразни чревната лигавица, не води до пристрастяване и не се абсорбира в кръвта, действайки само локално.

Слабителни правила

Много е важно в медицинската терапия да знаете как правилно да приемате слабително сироп, кога е по-добре - сутрин или вечер, преди хранене или след хранене? Нека разгледаме тези въпроси по ред:

Кога е по-добре да приемате сироп сутрин или вечер? Отговорът на този въпрос може да се намери в инструкциите за лекарството, което ясно показва, че най-добрият ефект ще бъде даден чрез приемане на сиропа сутрин. Лекарите са напълно съгласни с това твърдение, обяснявайки този момент по следния начин - когато сутрешната храна попадне във все още неизпълнен стомах, това провокира развитието на гастроколичен рефлекс. Тоест, когато стените на стомаха се разтегнат поради проникването на храна вътре в органа, гастринът започва да се отделя и доста обилно, вътре в червата, започват да текат така наречените перисталтични вълни. За да не причиняват подобни прояви, лекарите препоръчват да се изпие чаша питейна пречистена вода със стайна температура веднага след събуждане. Според специалистите движението на червата след приемане на първата закуска се счита за най-полезно за здравето както на възрастни, така и на деца..

За първата доза Duphalac за възрастни е достатъчно да се използват 30-45 ml сироп; за следващите дози количеството на лекарствения състав не трябва да надвишава 25 ml.

Кога е най-доброто време да приемате Duphalac

Инструкциите казват, че е по-добре да приемате Duphalac сутрин със закуска, а не през нощта. Това се дължи на факта, че храната след сън, попадайки на празен стомах, образува гастроколичен рефлекс, който не се появява при прием на слабително през нощта. В резултат на това храната, приета на празен стомах, силно разтяга стените на стомаха, стимулирайки перисталтичните вълни и предизвиквайки акта на дефекация. Благодарение на това свойство ефективността се увеличава и терапевтичният ефект на лекарството започва по-бързо..

Но може ли слабително да се приема през нощта? За да отговорите на този въпрос, трябва да разберете след колко време лекарството започва да действа.

Лечебният ефект може да настъпи в рамките на 2-48 часа. Това време зависи от индивидуалния процент на конверсия на химикалите. Така например, при хора с висока скорост ефектът настъпва много по-бързо. Следователно, за да се определи часът, е по-добре да вземете първия прием на лекарство сутрин. В случай, че терапевтичният ефект настъпи след 2-4 часа, по-добре е да не приемате лекарството през нощта..

Ако човек забележи, че ефектът настъпва само след 8-12 часа, тогава е допустимо да се приема Duphalac през нощта. В този случай човек ще може да изпразни червата си сутрин без проблеми..

Ако лекарят е предписал многократни дози от лекарството, тогава лаксативът се приема както сутрин, така и през нощта..

Най-добре е да приемате слабително преди или след хранене.

Кога е най-доброто време за прием на слабително сироп - преди или след хранене? Според лекарите Duphalac трябва да се приема с храна, за да се постигне максимален ефект. Ако е необходимо, разредете дозата на слабителното средство с вода или друга плодова напитка. Тази техника има няколко предимства:

 • лекарството, комбинирано с храна, прониква много по-бързо в повърхностния слой на дебелото черво;
 • сироп, разреден в достатъчно количество течност, подобрява слабителните характеристики на въпросното лекарство.

Ако сутрешната доза не е достатъчна за нормализиране на изпражненията, е позволено да се увеличи дозата, но само с разрешение на лекуващия лекар.

Как да приемате лекарството?

Препоръчително е да използвате сиропа през устата рано сутрин веднага след събуждане. Факт е, че храната, попадайки на празен стомах, образува гастроколичен ефект. Стомахът започва да се простира от постъпващата храна, предизвиквайки перисталтични вълни. Известно е мнението на лекарите, които твърдят, че изпразването веднага след закуска е по-ефективно за човешкото здраве..

Лекарството се препоръчва да се приема по време на хранене. Допуска се смесване на дозата на лекарството с натурални сокове, ферментирали млечни продукти или питейна вода. Постъпвайки в стомаха с храна, сиропът е много по-бърз в дебелото черво. Пиенето на много течности има благоприятен ефект върху очаквания ефект. Колкото повече вода е приел пациентът, толкова по-добър ще бъде ефектът от лекарството..

Но си струва да се има предвид, че можете да приемате Duphalac както сутрин, така и вечер. В повечето случаи една доза, приета в часовете на триене, не е достатъчна. Следователно дозировката на лекарството може да бъде удвоена или разделена на няколко приема. Но продължителността на приема на лекарството, както и дозировката му, трябва да бъдат съгласувани с професионален специалист..

Позволено ли е да се използва лекарството за бременни жени

Тъй като основата на Duphalac не включва химикали, всички видове синтетични оцветители и други компоненти, вредни за човешкото тяло, по време на бременност и кърмене лекарите не забраняват използването на лекарствен сироп за борба със запек.

Но въпреки факта, че въпросният лаксатив е признат за един от най-безвредните, помага за лесното омекотяване на изпражненията и спомага за установяването на процеса на изпразване, не трябва да започвате сами метода на лечение, тоест без одобрението на лекаря. В края на краищата, дори този безвреден лаксативен състав се счита за лекарство и всяко лекарство трябва да бъде въведено в терапевтичната терапия компетентно и според лекарското предписание. Ето защо не трябва да застрашавате здравето си, като се самолекувате, но трябва да се запишете за преглед при специалист възможно най-скоро, при първите тревожни признаци на заболяването.

Duphalac е слабително лекарство, използвано при запек, както и преди инструментални и диагностични изследвания, хирургични интервенции. Как да пиете правилно Duphalac: преди или след хранене? Лекарството трябва да се използва едновременно, така че изпражненията да са редовни.

Допълнителни инструкции

Duphalac не намалява концентрацията на внимание, способността за шофиране на превозни средства, сложни механизми, така че може да се приема от шофьори, техници и механици.

Лекарството е слабо съвместимо с алкохола, поради което по време на лечението трябва да спрете да пиете алкохол.

Лекарството не повлиява репродуктивната функция на пациентите.

Възможно ли е да купите лекарството без рецепта?

Duphalac се отпуска без лекарско предписание. За да купите, е достатъчно да кажете на фармацевта името на лекарството и необходимия обем.

Как да съхранявате лекарството

Продуктът трябва да се съхранява на тъмно място. Не трябва да се излага на пряка слънчева светлина. Мястото за съхранение трябва да е хладно: максималната температура е 25 градуса, минималната е нула. Не е разрешено замразяване на Duphalac.

Продуктът трябва да се съхранява на сухо място, така че да не попадне чужда течност в него. Той трябва да бъде защитен от деца и домашни любимци..

Фармакологични свойства, форми, показания и противопоказания

Duphalac се произвежда под формата на сироп в бутилки от 200, 500 1000 ml, както и сашета от 15 ml (за еднократна употреба). Лекарствената форма има плътна консистенция, сладникав сладък вкус.

Състав на лекарството:

 • Лечебен компонент: лактулоза;
 • Допълнителни компоненти: вода, подобрители на вкуса.

Лактулозата има слабително действие върху изпражненията, като привлича течност върху себе си в кухината на дебелото черво. Веществото подхранва чревната микрофлора, инхибира размножаването на патогенни микроорганизми, засилва перисталтичните движения на чревната стена.

Правила за използване на лекарството

Дозировките на Duphalac варират за всяка възрастова група. Слабително се предписва на възрастни в начална доза (15-45 ml) през първите 2 дни, а след това в поддържаща доза (15-30). Продължителността на терапията се определя от тежестта на клиничните прояви. Ако лечението е неефективно, дозата може да се увеличи, но е по-добре да се съгласува с лекаря..

Трябва ли да приемам Duphalac преди или след хранене? Според инструкциите, лекарството е показано да се пие по време на хранене 1 път на ден. Препоръчително е да прилагате слабителното средство сутрин по време на закуска. Това ще гарантира, че имате редовни движения на червата на редовни интервали. Ако приемът е започнал в средата на деня, тогава лекарството трябва да се използва в бъдеще по същия начин. Можете да пиете Duphalac преди хранене веднъж, като спазвате същите интервали във времето.

Употреба на Duphalac при новородени и кърмачета

При новородени лекарството се одобрява от първите дни от живота. За бебета до 1 месец лекарството се предписва в начална и поддържаща доза от 1 ml по време на хранене. Ако е необходимо, дозата може да бъде увеличена, но тя трябва да бъде съгласувана с лекаря. На малки деца се дава сироп със спринцовка или пипета. Спринцовката за дозиране е по-удобна, тъй като има отделения.

Duphalac капнете 1-2 капки върху езика, зърното или дайте с храна (смес, кърма). Не инжектирайте рязко лекарство в устата на бебето, тъй като това води до усложнение. Ако сироп удари задната част на фаринкса, бебето може да получи стеноза на ларинкса или спиране на дишането, а детето може просто да се задави.

По-добре е да давате на бебето разреден сироп (майчино мляко, адаптирано мляко, вода) по време на хранене. По-безопасно е и по-невидимо за бебето. Дневната доза от лекарството се дава по едно и също време, за предпочитане сутрин или първата половина на деня, тъй като чревната подвижност (контракции) е по-изразена през нощта. В този случай ще има стабилни, редовни движения на червата сутрин или следобед..

При деца употребата на Duphalac трябва да се комбинира с обилна напитка, тъй като лактулозата поема течността върху себе си. При недостатъчен прием на вода, детето развива дехидратация, което е много вредно за здравето.

Децата от 1-3 години не винаги обичат да пият лекарства. Това се дължи на сладкия сладникав вкус на сиропа. Ако откажете да приемате Duphalac, можете да разредете лекарството с малко количество сок и да го дадете по време на хранене. Лекарите препоръчват прием на слабително за деца с дневна доза веднъж дневно..

Характеристики и нюанси

Лекарството е разрешено да се приема от деца на всяка възраст. При новородени бебета употребата на лекарството трябва да се комбинира с корекция на диетата на майката. Родителите трябва да знаят как правилно да пият Duphalac за деца.

 • За новородени и деца под една година началната и поддържаща дневна доза е 5 ml;
 • За малки деца от една до шест години началната и поддържаща дневна доза е 5-10 ml;
 • За ученици на възраст от 7 до 14 години началната дневна доза е 15 ml, поддържащата доза е от 10 до 15 ml;

Бременни

Лекарството е разрешено да се използва както от бременни момичета, така и от кърмачки. Запекът по време на бременност е много често срещан. Факт е, че същите мускули са отговорни за свиването на червата и матката, в която се развива детето. Следователно не винаги е възможно да се премахне запекът само с една диета..

Това лекарство е едно от най-безвредните. Той лесно омекотява изпражненията, улеснява успешното изпразване. Не премахва минерали и соли, от които тялото се нуждае.

За бременни жени ще бъде много полезно да гледат следващото видео

Възрастните хора

Според официалната статистика възрастните хора са по-податливи на симптоми на запек от обикновените възрастни..

Факт е, че има отслабване на чревната моторика. Фекалиите се забиват в гънките на червата, причинявайки гниене и ферментация. При хора на възраст над шейсет години запекът се появява в 50% от случаите. При пациенти над 75 години запек се появява в 85% от случаите.

 • Началната дневна доза е 15-45 ml;
 • Поддържаща дневна доза 15-30 ml;

фармакологичен ефект

Лекарството се предлага под формата на сироп. Основната активна съставка на Duphalac е лактулоза, която насърчава нежното прочистване на червата. Той е напълно безопасен за човешкото тяло, поради което се използва както за лечение на възрастни и възрастни пациенти, така и за бременни жени или бебета..

Duphalac не води до пристрастяване към лекарството, поради което е разрешено често използване при пациенти с дисбиоза, в случай на отравяне или като профилактика за склонност към запек.

След като приеме сиропа, лактулозата навлиза в червата почти непроменена, където се разпада на органични киселини. Те помагат за омекотяване и увеличаване на фекалните маси, стимулирайки възстановяването на физиологичните нужди на човек за изпразване.

Приемът на лекарства има положителен ефект върху броя на полезните бактерии в червата, намалявайки броя на патогенните микроорганизми. Това подобрява функцията на червата, помага да се насърчи нормализирането на редовните движения на червата, позволява ви да усвоите всички хранителни вещества от диетата..

Duphalac не действа веднага, човек забелязва ефекта само няколко дни след началото на приема на лекарството. Храносмилателният процес е индивидуален за всеки човек, така че ефектът от лекарството върху пациентите може да се различава.

Слабителни свойства:

 • деликатен слабителен ефект;
 • възстановява редовното движение на червата;
 • премахва натрупаните шлакови маси, токсини;
 • подобрява усвояването на полезните компоненти от чревните стени;
 • повлиява благоприятно количеството и качеството на бактериите в червата.

След процеса на разцепване основният компонент на лекарството се превръща в основата на храненето на полезните бактерии, което провокира растежа им. Намаляването на киселинността влияе отрицателно върху развитието на патогенната микрофлора, така че техният дял намалява. Човек може да забележи това, като намали чревния метеоризъм..

Според характеристиките на микрофлората на всеки пациент, ефективността на лекарството се различава. Ако червата имат правилния баланс на бактериите, резултатът ще бъде видим в рамките на 24 часа (обикновено от 4 до 12 часа). Ако пациентът страда от дисбиоза, тогава е необходимо време за растежа на положителна микрофлора, резултатите ще бъдат забележими само след няколко дни.

Аналози

Слабително лекарствоОписаниеКолкото по-добър или по-лош Duphalac.Противопоказания
LavacolЕфективно слабително лекарство на основата на макрогол, използвано за подготовка на червата за операции, прегледи, раждане.Почиства всички части на червата. Лекарството може да се използва само от възрастни и деца над 15 години..Сърдечна недостатъчност на пациента, наличие на ерозии, язви, стеноза и перфорация на стомаха, червата.
СенадеБилков лаксатив за запек за възрастни и деца. Можем да го използваме и за регулиране на изпражненията при хемороиди, анални фисури, разкъсвания, след операции и т.н..Забранено е да се приема лекарство за дълго време.Чревна обструкция, болка с неизвестна етиология, възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт, дехидратация и др..
ЛаксатинИма дразнещ ефект върху чревната стена, увеличавайки перисталтичните контракции. Използва се при атоничен, хипотоничен запек.Голям брой противопоказания и странични ефекти, за разлика от Duphalac.Приложението е невъзможно при удушена херния, перитонит, цистит, проктит. Спастичен запек, хемороиди, кървене - това не е пълен списък от противопоказания.
ПиколаксЛекарството не се абсорбира от стомашно-чревния тракт, активно е в дебелото черво. Движението на изпражненията се дължи на ефекта на лекарството върху чревната лигавица и повишената перисталтика.Лекарството е противопоказано при бременни жени и кърмачки..Приемът е забранен: - за пациенти с лактазна недостатъчност, непоносимост към фруктоза. - с чревна непроходимост, след хирургични интервенции в стомашно-чревния тракт.
НоргалаксНатриев лаксатив ректален гел докузат. Мини клизма омекотява, овлажнява застоялите изпражнения. Използва се при симптоматичен запек.Слабителният ефект настъпва в рамките на 5-15 минути след въвеждането в ректума.Употребата е противопоказана при: - възпалителни патологии на червата; - ректално кървене; - чревна непроходимост; - хемороиди, пукнатини в ректума.

Снимка:

Слабителното Duphalac действа само в полза на възрастен, страдащ от запек, нежно почиства червата от застояли изпражнения и премахва токсините от тялото.

Липсата на течности в диетата е една от основните причини за запек. За да се отървете от него за 3 дни, трябва всеки ден да пиете просто средство за защита..

Видео:

Заседналият начин на живот, липсата на хранителен баланс, дори простото неспазване на водния режим причиняват смущения в работата на човешките черва. Има лекарства за справяне със запек. Някои лекарства, които съдържат бифидобактерии или лактобацили, компенсират липсата на бактерии в червата, докато други, базирани на пребиотици, активират чревните ресурси за възстановяване на микрофлората от собствените сили на организма. Един от пребиотиците е Duphalac, който се използва за лечение на запек при пациенти от всяка възрастова група. Задължително е да се установи причината за дисфункция на червата, преди да се вземе Duphalac.

Показания за употреба

Лекарството Duphalac е леко слабително лекарство, което се използва за лечение на запек и нормализиране на чревната микрофлора поради ниска подвижност, недохранване или лекарствена терапия.

Използва се за прочистване на червата преди инструментални изследвания или инвазивни интервенции..

Специалистите предписват слабително, ако е необходимо:

 • растеж на положителна микрофлора, която премахва амонячните съединения, по време на енцефалопатия или чернодробна недостатъчност;
 • намаляване на симптомите на ентерит въз основа на излагане на Shigella или Salmonella;
 • възстановяване на функцията на червата при пациенти със салмонелни патогени;
 • прочистване на червата след отравяне.

Лекарствени форми и състав

Duphalac се предлага под формата на сироп, който няма специфична миризма. Лекарството може да бъде закупено в пластмасов буркан от 0,2 л, 0,5 л или 1 л, като цената зависи от количеството на лекарството.

Капакът на буркана е мерителна лъжица, на опаковката са посочени правилата за използване на слабителното средство. За дълъг курс на лечение е по-изгодно да закупите голям обем лекарство, това ще намали разходите.

Има и сашета за сироп за еднократна употреба, които са много удобни за използване по време на работа или на път. Опаковката за еднократна употреба има фолио слой, обемът е 15 мл. Кутията съдържа 10 торбички с инструкции за употреба на лекарството.

Сиропът в саше за еднократна употреба опростява приложението на лекарството, тъй като не е необходимо да носите бутилка лекарство със себе си и да измерите необходимата доза от лекарството - просто трябва да откъснете ръба на торбичката и да вземете лекарството.

Основната активна съставка е лактулозата, която след разделянето се превръща в среда за размножаване на полезни бактерии в червата на човека. Лактулозата се произвежда чрез преработка на мляко, поради което не вреди на човешкото тяло. Дестилираната вода се използва като допълнителен компонент в лекарството. Лекарството няма други компоненти, поради което Duphalac се счита за естествено слабително лекарство..

Метод за използване на лекарството при запек

Лекарят не винаги Ви казва дали да използвате Duphalac преди или след хранене? Най-доброто време за прием на сироп е сутрин. Duphalac може да се консумира вечер, но сутрешният е по-ефективен..

Лекарството се смесва добре с вода, мляко, може да се използва със сокове. Човек, страдащ от запек, трябва да увеличи количеството течност в диетата. Това ще направи ефекта от лечението по-видим, ще ускори метаболизма и ще позволи на тялото да се прочисти по-добре..

Как да пиете Duphalac за възрастни пациенти:

 1. В началото на лечението специалист ще предпише сироп в доза 15-45 милилитра, дозата директно зависи от характеристиките на човешкото тяло и пренебрегването на проблемите с дефекацията. Предписано да се използва лекарството след сън.
 2. Веднага след като пациентът почувства положителни промени, дозата се намалява до 15-30 милилитра. Много пациенти се интересуват от Duphalac сироп, колко дни могат да отнемат възрастните? Лекарството се използва за курс на лечение, средното време на приложение е от месец или повече.

По препоръка на лекар се допуска допълнителен прием на сироп през нощта. Понякога дозата се разделя на 2 или 3 дози, но Dyufalac трябва да се приема по време на хранене. Ако се изисква подготовка на червата преди диагноза (например ултразвук) или операция (или раждане), лекарството се приема в рамките на 3-7 дни.

Duphalac не е бързодействащо слабително средство; средното време за прочистване на червата може да бъде от 4 до 12 часа. Това се дължи на тежестта на заболяването, скоростта на червата и дозата..

Лекарството действа деликатно, поради което за постигане на стабилна редовност на дефекацията е необходима продължителна употреба на Duphalac. Ако продължителността на лекарственото действие е зададена в рамките на 8-12 часа, тогава е допустимо употребата на лекарството вечер..

Скоростта на изчистване на червата също зависи от възрастта на пациента. При децата метаболитните процеси протичат много по-бързо, отколкото при възрастен човек, така че скоростта на дефекация след прием на сироп може да варира от час до ден или повече..

Режим за възрастни

Тактиката на използване на Duphalac при възрастни включва прием на висока доза лаксатив през първите 2 до 3 дни. Освен това дозата трябва да се намали до поддържаща доза от 15-25 ml. Ако възрастен човек е измъчван от метеоризъм, тогава принципът на действие е обратен. Необходимо е да започнете с минималната доза, като постепенно я увеличавате до необходимата.

Оптимално е да приемате слабително сироп сутрин по едно и също време, по едно и също време, в размер на пълната дневна доза. Може да се използва по време на, преди хранене или след закуска. Лекарството може да се пие неразредено или разредено с вода, сок и др..


По време на лечението с лаксативи Duphalac е необходимо да се попълнят водните запаси на организма. Възрастен трябва да пие най-малко два литра чиста вода на ден..

Ефектът след поглъщане настъпва за 1-2 дни, това е колко дни са необходими на лактулозата да навлезе в дебелото черво и да влезе в контакт с бактерии.

Употреба на лекарството за деца

Бебетата често страдат от метеоризъм и неприятни колики, което е следствие от липса на храносмилателни ензими и дефицит на полезна чревна микрофлора. Ето защо експертите съветват да се намалят негативните последици от такива състояния с помощта на Duphalac в минимална доза..

Лактулозата не се абсорбира в кръвта, така че използването й е абсолютно безопасно за дете. Използването му обаче е възможно само след консултация с педиатър, тъй като лекарството има някои противопоказания.

Оптималната дозировка на Duphalac за деца е:

 • за бебета до 1 година - не повече от 5 милилитра;
 • за деца от 1 до 6 години - до 10 милилитра;
 • деца от 7 до 13 години могат да използват до 15 милилитра от лекарството на ден;
 • на юноши (както и на възрастни) е позволено да използват 15 до 45 милилитра Duphalac на ден.

Забележка за родителите: дете до 1,5 месеца изхожда около 5 пъти на ден, а след 3-месечна възраст до 3 пъти на ден. Ако изхожданията на бебето отговарят на тези показатели, тогава коремът на бебето е нормален.

Детето може да приема лекарството в чист вид или разредено с вода, кърма, по-големите деца могат да се разреждат със сироп в кефир. Лекарството се дава на бебета след сън, по-късно трябва да се направи нежен масаж на краката и корема - това ще помогне за възстановяване на чревната моторика на детето.

Инструкции за употреба на лекарството

Лекарството е предназначено за перорално приложение. Можете да пиете лекарството в неразредена и разредена форма. Не е необходимо сиропът да се задържа в устата. Еднократна доза трябва да се погълне незабавно.

Показания за прием на лекарството:

 • за регулиране на нормалния физиологичен ритъм на освобождаване на червата от изпражненията при запек;
 • омекотяване на изпражненията и подобряване на изпражненията за медицински цели (с хелминтиаза, хемороиди, след операция в ануса и дебелото черво);
 • с чернодробна енцефалопатия при възрастното население (профилактика и терапия на чернодробна прекома и кома).

Дозировката на лекарството се избира индивидуално. Ако лекарството се приема с цел лечение на паразитно заболяване, тогава е необходимо стриктно да се спазва времето на приемането му след използване на антихелминтното лекарство. Като правило това време е посочено в инструкциите за антипаразитното лекарство. Една дневна доза от лекарството трябва да се изпива едновременно..

Внимание! Пийте достатъчно вода, докато приемате слабително (поне 6-9 чаши на ден).

За точна доза вземете предоставената пластмасова чаша. Ако използвате лекарството в торбички, те откъсват ъгъла му и изпиват цялата доза наведнъж. Дневната доза може да бъде разделена на две дози, но не и в случай на лечение на хелминтоза. Устойчив терапевтичен ефект се наблюдава няколко дни след началото на терапията.

За запек, както и за медицински цели, например при лечение на хелминтиаза, лекарството трябва да се използва, както следва:

 1. За лечение на възрастни и юноши се предписват 15-45 милилитра, което е равно на едно или три сашета. Това е началната дневна доза, която по-късно може да бъде намалена до 15-30 милилитра (1 или 2 сашета).
 2. На деца от седем до 14 години се предписва една опаковка (15 ml) като начална и поддържаща дневна доза.
 3. На деца от една до 6-годишна възраст се дават 5-10 милилитра.
 4. За лечение на деца под една година не се използват повече от 5 ml от лекарството.

При комплексното лечение на паразитно заболяване лекарството трябва да се приема веднъж дневно, 2-4 часа след използване на антихелминтното средство. Също толкова важно е да знаете колко Duphalac да приемате с хелминтоза. Обикновено лекарството се приема точно толкова, колкото се извършва обезпаразитяване.

При лечението на чернодробна енцефалопатия при възрастни лекарството се предписва в доза от 30-45 милилитра, които трябва да се приемат 3-4 пъти на ден. Поддържащата дозировка се избира индивидуално в зависимост от консистенцията на изпражненията. Обикновено е най-малко 2-3 r / d.

Няма специални препоръки относно дозировката на лекарството при лечение на пациенти в напреднала възраст и хора с чернодробна недостатъчност и същата бъбречна патология, тъй като системната абсорбция на основната съставка е незначителна.

Duphalac за пациенти в напреднала възраст


С възрастта всички метаболитни процеси в тялото се забавят при човек, мускулната активност на живота намалява и всичко това се отразява на чревната подвижност. Следователно трудностите с дефекацията при възрастните хора са в пъти по-чести, отколкото при младите хора и възрастните..

С влошаването на червата и появата на запек се провокират ферментационни и гнилостни процеси, образуват се запушалки. Това значително влияе върху благосъстоянието и работата на организма като цяло, поради което е много важно да се установи правилното функциониране на храносмилателния тракт..

Според статистиката повече от 50% от хората на възраст над 60 години са изправени пред проблема с дефекацията, след 75 този брой нараства до 85%. Duphalac ви позволява внимателно да разрешите проблема с изпразването, без да навредите на стомашно-чревния тракт и да възстановите доброто здраве. Дозировката се предписва индивидуално след консултация с лекуващия лекар, но не повече от 45 милилитра на ден.

Колко дълго продължава Duphalac?

Проявата на терапевтичния ефект пряко зависи от използването на определена доза и заболяването, срещу което се провежда терапията. В допълнение, Duphalac се характеризира с лек ефект, така че не може да се нарече много бързо. Желаният резултат се появява 4-12 часа след приема. Когато отговаряте на въпроса колко бързо действа лекарството, има случаи, когато трябва да изчакате дори около един ден. При дете метаболитните процеси протичат много по-бързо, следователно ефектът на Duphalac в тях се проявява след няколко часа.

Противопоказания и странични ефекти

Основните противопоказания на лекарството са свързани с естествения състав, не може да се използва за пациенти:

 • с алергия към лактулоза, фруктоза или галактоза, както и с дефицит на лактаза (ензим, който преработва лактулоза);
 • не се използва за лечение на пациенти с нарушено усвояване на глюкоза;
 • увреждане на чревната лигавица, разкъсвания;
 • язва или друго нарушение на храносмилателния тракт, което може да доведе до чревна перфорация
 • чревно кървене с неопределен характер.

Ако е необходимо да се използва лекарството при пациенти с илеостомия или колостомия, тогава лечението се извършва в болница под наблюдението на лекар..

Ако пациентът е започнал да приема Duphalac в дозата, препоръчана от лекаря, но няма движение на червата за 3 дни, трябва незабавно да се консултирате със специалист. Това се отнася и за ситуации с поява на болкови крампи в коремната кухина..

В процеса на омекотяване на изпражненията лекарството използва течност от чревната среда. Ето защо, по време на продължителна терапия, трябва внимателно да наблюдавате водния баланс, защото може да има дефицит на соли и минерали, необходими за пълноценното функциониране на организма. Лекуващият лекар може да предпише сложен прием на Duphalac с рехидратиращи лекарства, например с Rehydron.

Най-честите нежелани реакции са:

 • гадене;
 • повръщане;
 • главоболие;
 • диария;
 • повишен метеоризъм, къркорене.

По-голямата част от страничните симптоми изчезват през първите дни от лечението с лекарството и не изисква коригиране на дозата Duphalac или отмяна. Ако нежеланите реакции продължават дълго време, е необходимо да се консултирате с лекар за намаляване на дозата, понякога е необходима смяна на лекарството.

При използване на голямо количество от лекарството може да възникне предозиране, което се проявява под формата на диария със силна болка в коремната кухина. При продължителна употреба на Duphalac калциевите соли и други минерали могат да бъдат измити от тялото. Такива условия се коригират чрез приемане на електролитни разтвори.

Дюфалак

Съставът на Дюфалак

Състав на 100 ml сироп:

Формуляр за освобождаване

В аптечните павилиони лекарството се продава под формата на сироп в полиетиленови бутилки от 200, 500 и 1000 ml със специална винтова капачка. В допълнение към фармацевтичния продукт, в картонена кутия се поставя мерителна чашка. Слабителното средство може да се намери и в еднократни пластмасови торбички от алуминиево фолио за еднократна употреба. Опаковката обикновено съдържа 10 сашета.

фармакологичен ефект

Duphalac сироп е класифициран като слабително лекарство в актуалната медицинска литература. Лекарството има хиперосмотичен ефект, стимулира физиологичния акт на чревната перисталтика, подобрява абсорбцията на калциеви соли и фосфати. Също така, ефектите на лекарствения сироп се разпростират върху азотния метаболизъм - амонякът мигрира от кръвта към червата, където образуването на токсични продукти от азотния метаболизъм значително намалява и тяхното усвояване в долната куха вена система се възпрепятства.

Механизмът на терапевтичните ефекти на фармацевтичния препарат се състои в сътрудничеството на биологично активна съставка с естествената микрофлора на дебелото черво. Свойствата на лактулозата правят възможно увеличаването на броя на лактобацилите, които при разграждането образуват нискомолекулни киселини, които намаляват киселинността в лумена на храносмилателната тръба. Резултатът от това взаимодействие е намаляване на осмотичното налягане и увеличаване на чревното съдържимо, което се проявява в стимулиране на перисталтиката и промяна в характера на изпражненията..

Фармакодинамика и фармакокинетика

Слабителното средство се използва през устата. Абсорбцията на активната съставка в храносмилателния тракт е ниска. След перорално приложение лекарството практически непроменено достига до дебелото черво, където се разделя от естествената микрофлора, която населява лумена. Пълното метаболизиране на фармацевтичния препарат протича в дози от около 45-70 ml (точното количество зависи от индивидуалните показатели за скоростта на метаболитните процеси). Ако дозите надвишават посочените, това може да се намери в изпускането непроменено.

Показания за употреба

 • тежък хроничен запек (запек);
 • регулиране на ритъма на физиологично изпразване на дебелото черво;
 • омекотяване на изпражненията с хемороиди или предстоящи операции в крайните отдели на стомашно-чревния тракт;
 • чернодробна енцефалопатия;
 • синдром на гнилостната диспепсия при деца от по-младата възрастова категория;
 • чернодробна кома прекоматозно състояние;
 • чревна дисбиоза, причинена от постоянството на Salmonella, Shigella.

Противопоказания

Противопоказанията за употребата на лекарството включват:

 • повишена индивидуална чувствителност към съставните компоненти на фармацевтичен препарат;
 • наследствена или придобита непоносимост към активното вещество;
 • ректално кървене с нехемороидален генезис;
 • галактоземия;
 • колостомия и илеостомия;
 • чревна обструкция от различен произход;
 • подозрение за остър апендицит;
 • захарен диабет (ендокринната патология не се счита за абсолютно противопоказание за употребата на лекарствен сироп, но трябва да се използва на фона на това заболяване под наблюдението на квалифицирани специалисти).

Странични ефекти

Слабителният Duphalac през първите дни от курса на консервативно лечение може да причини бавно подуване и метеоризъм, които отзвучават сами в рамките на два дни. Коремна болка, гадене, повръщане, диария, електролитен дисбаланс, като резултат - конвулсии, аритмии, миалгия, прекомерна умора, главоболие, световъртеж и слабост. В случай на неблагоприятни последици от терапията, фармацевтичният препарат не е изключен от схемата за рехабилитация, но само дозата му се коригира по определен начин.

Duphalac сироп, инструкция за приложение (Начин и дозировка)

Слабителното средство е предназначено за перорално приложение. Лекарственият разтвор може да се използва или разреден, или неразреден. Необходимо е да вземете цялата единична доза на една глътка, без да държите сиропа в устата.

Инструкции за употреба на Duphalac

Основната цел на предписването на фармакологично лекарство е омекотяване на изпражненията и лечение на запек. За целта сиропът трябва да се приема едновременно през целия консервативен курс. По време на лечението също се препоръчва да се пият много течности - 1,5-2 литра на ден. Терапевтичният режим на дозиране до голяма степен зависи от възрастовата категория (началната доза е равна на поддържащата дозировка):

 • възрастни и юноши - 15-45 ml;
 • деца на 7-14 години - 15 ml;
 • деца на възраст 1-6 години 5-10 ml;
 • деца под 1 година - До 5 мл.

Колко дълго действа едно фармакологично лекарство, е почти невъзможно да се отговори еднозначно поради индивидуалните характеристики на метаболизма на всяко човешко тяло, но по правило терапевтичните ефекти при запек не отнемат много време и са забележими още на втория ден от курса на консервативното лечение.

Как да приемате новородени?

Непосредствено след раждането или в много ранно детство майките често се сблъскват с проблема със запека при децата, тъй като храносмилателната им система все още не е адаптирана към този тип хранене. Също така собствената микрофлора на стомашно-чревния тракт все още не се е развила достатъчно, за да осигури нормалната скорост на ферментация на продуктите. Ето защо, новородените често се предписват Duphalac..

Дозировката на фармацевтичния препарат се избира въз основа на субективните чувства на детето след приема му. Обикновено количеството на използвания сироп варира от 1 ml до 5 ml. Разредете слабителното средство във вода или кърма. По-добре е да дадете лекарството веднага след нощен сън или първото сутрешно хранене, но при бърза регургитация манипулацията трябва да се повтори. Интересното е, че „детският“ терапевтичен ефект се развива в рамките на няколко часа.

Как да приемате Duphalac при лечение на чернодробна кома и прекома?

Началната доза на лекарството е 30-45 ml сироп 3 пъти на ден. Освен това дозировката се избира индивидуално - за да се избегнат неблагоприятните ефекти от лечението и предозирането на лекарството. Критериите за правилното количество сироп са:

 • меки изпражнения 2-3 пъти на ден;
 • киселинността на дебелото черво в диапазона 5,0-5,5;
 • няма коремна болка или други странични ефекти.

Отделно трябва да се отбележи след колко време действа лекарството, тъй като метаболитните ефекти на биологично активните компоненти не могат да се развият едновременно. Например при чернодробни патологии, терапевтичният ефект на Duphalac се забелязва след 2-5 дни, в зависимост от индивидуалната скорост на метаболизма.

Инструкции за употреба на Duphalac при лечение на дисбиоза на храносмилателната тръба

При лечение на нарушения на количествения и качествения състав на естествената микрофлора на дебелото черво, фармакологичното лекарство се използва не като слабително, а като пълноценен пробиотик, тъй като основната цел на назначаването му е да увеличи фракциите на лактобацилите и да промени киселинността на вътрешната среда, за да потисне растежа на патологичната микрофлора. При дисбиоза се използват следните дози от лечебен сироп:

 • деца под 1 година - 1,5-3 ml;
 • възрастова категория от 1 до 3 години - 3 ml;
 • деца в предучилищна възраст от 4 до 7 години - 5 ml;
 • в училищна възраст и възрастни - 10 мл.

Предозиране

Употребата на лекарството в прекомерни количества може да доведе до патологично състояние на предозиране, което се характеризира с прояви като коремна болка, диария, електролитен дисбаланс. В случай на развитие на такива последици от консервативното лечение, методът на приложение и дозировката трябва да бъдат намалени след задължителна консултация с квалифициран медицински специалист..

Взаимодействие

Комбинираната употреба на Duphalac с антиациди и някои антибиотици намалява терапевтичната му ефективност.

Фармакологичното действие на лактулозата, активният компонент на лекарството, се придружава от намаляване на киселинността на съдържанието на дебелото черво и съответно променя освобождаването на рН-зависими активни вещества, например при лечение с препарати с 5-аминосалицилова киселина.

Условия за продажба

Можете да си купите слабително, без да представяте съответната рецепторна форма.

Условия за съхранение

Анотация към лекарството предписва съхраняването му на място, защитено от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца от всички възрастови категории при постоянна температура от 10 до 25 градуса по Целзий.

Срок на годност

специални инструкции

В допълнение към традиционното терапевтично лечение, Duphalac се използва активно и във ветеринарната практика, тъй като структурата на стомашно-чревния тракт на повечето бозайници е практически еднаква. Така че, например, често можете да намерите назначаването на това слабително средство за котки, тъй като тези изключително чисти домашни любимци поглъщат определено количество вълна, която се натрупва в лумена на дебелото черво и води до трудности при дефекация. Често срещани са и проблемите с диетата на домашните любимци..

Въпроси за привикването на котките към различни лекарства често се чуват на ветеринарни форуми, тъй като подобна тенденция при този вид домашни любимци, за съжаление, е налице и вече многократно е осмивана в анекдоти и притчи. Какво ще кажете за Duphalac - дали наркотикът води до пристрастяване, е трудно да се отговори. Котките не започват да искат повече слабително, но трябва да го използват редовно, тъй като е невъзможно животното да се отучи от "измиване", поради което някои ветеринарни лекари излагат теория за доста постоянна консумация, която прави зависимостта невидима.

Как да приемате при запек при котки?

Дозировката за котки е 0,5-2 ml на средно голямо животно. Количеството на използвания медицински сироп може да бъде избрано независимо, като се ръководи от изчислението на 0,5 ml на 1 килограм от теглото на домашния любимец. Фармацевтичният препарат трябва да се дава по време на хранене, тъй като сиропът има характерен сладък вкус, който може изобщо да не зарадва котката или котката..

Колко време отнема да се действа?

Отделно трябва да се отбележи, че терапевтичните ефекти на запека при домашните любимци се развиват много по-бързо, отколкото при хората. Активният ефект на фармацевтичния препарат може да се наблюдава в рамките на няколко часа след приема на сиропа..

Аналозите на Duphalac

Duphalac не е от най-евтините фармацевтични продукти, поради което аналозите са по-евтини на цена. Така че можете да замените терапевтичния ефект на слабителния сироп с такива фармацевтични продукти като Goodluck, кристална лактулоза, Legendal или Lizalak.

Ще издуха, разбира се, да се отбележи руският аналог на Duphalac Lactusan, тъй като добре познатата лактулоза е в основата на лечебните свойства на лаксатива, а цената на лекарството е много по-ниска в местните аптечни павилиони, тъй като лекарството се произвежда в Русия. В допълнение към цената, показанията за употреба на Lactusan са малко по-различни, поради което фармацевтичните продукти не са абсолютно заменими във всички случаи. Във всяка конкретна ситуация трябва да се консултирате с Вашия лекар, възможно ли е да изберете лаксатив, който да не удря толкова силно джоба Ви.

Друго добро аналогово лекарство е Normase, произведено в Италия - това е осмотично слабително, което е синтетичен полизахарид. Той има идентичен механизъм на действие и същите показания за употреба, така че веднага възниква въпросът - кое е по-добро от Normase или Duphalac? Страничните ефекти на Normase включват по-продължително гадене, подуване на корема, метеоризъм и дори колики. Кожни обриви също могат да се наблюдават, но цената на лекарството е малко по-ниска от цената на Duphalac, както в Украйна, така и в Руската федерация, поради което всеки човек ще трябва да отговори поотделно на този въпрос.

Duphalac за деца

Duphalac се използва активно в педиатричната практика, започвайки от най-младата възрастова категория, тъй като проблемите с изпразването, за съжаление, не са необичайни в ежедневната работа на педиатър. Към момента на раждането детският стомашно-чревен тракт все още не е завършил напълно развитието си, практически е чист от полезната микрофлора на храносмилателната тръба - това са основните причини за развитието на запек. Инструкциите за деца за този фармацевтичен продукт са коренно различни само в дозировките, използвани в консервативния курс на лечение.

Тъй като лекарството често се използва за деца, прегледите на Duphalac затрупват тематични форуми и сайтове. Повечето от тях са с положителен характер, тъй като лекарственият сироп ви позволява да решавате проблеми с една от най-важните телесни системи. Също така, след преминаване на курс на консервативна терапия със сироп, се отбелязва спокойствието на децата след хранене, за разлика от истерията при наличие на патология на храносмилателните органи.

Дюфалак за новородени

Развитието на детето не завършва с процеса на раждане, като правило повечето органи и системи преминават през последните етапи на формиране, като вече попадат в неблагоприятни условия на външния свят. Този факт се наблюдава по отношение например на стомашно-чревния тракт, тъй като пренаталното хранене на детето включва напълно различни органи. На този фон новородените често изпитват запек, тъй като луменът на храносмилателната тръба все още не е готов за традиционните продукти..

За да се премахнат такива патологични състояния, се предписват лаксативи с хипоосмотично действие, следователно на въпроса дали е възможно новородените да Duphalac трябва уверено да отговорят положително - това лекарство несъмнено е това, което новороденото дете се нуждае, за да премахне трудностите с дефекацията.

Как да дадете Duphalac на новородено?

Фармацевтичният препарат се произвежда под формата на сладък сироп, следователно инструкциите за новородени на практика не се различават от тези за възрастни пациенти. Лекарството може да се разрежда с вода, така че вкусът да не е толкова богат. Сиропът трябва да се дава на бебето по едно и също време (за предпочитане веднага след сън), за да се развие навик в младо тяло.

Слабителното средство е силен фармацевтичен препарат, поради което, когато Duphalac се използва за кърмачета, трябва да се спазва стриктно дозата, за да се избегнат неблагоприятните ефекти на терапевтичния курс или състоянието на предозиране на активни съставки. Деца от раждането до първата година от живота обикновено се предписват 5 ml за 15-20 дни, но при индивидуални индикации или противопоказания дозировката или продължителността на лечението може да варира.

Слабително средство за бебета: отзиви за Duphalac

Метаболитните процеси в организма на малките новородени преминават изключително бързо и поради това терапевтичните ефекти на лекарството се наблюдават след няколко часа, за разлика от лечението на възрастната категория пациенти. Във връзка с това прегледите на тематични форуми за млади майки преобладаващо характеризират лекарството положително. След завършване на консервативен санитарен режим, детето става по-спокойно и по-малко притеснително за родителите, като крещи за него и без него. Честотата на изпражненията се нормализира (преди навършване на една година е около 4-5 пъти на ден).

Отслабване

Проблемът с наднорменото тегло при жените често се среща в съвременния свят и, разбира се, те се опитват да го решат първо по начини на трети страни и едва след дълги изследвания стигат до спорт и рационално хранене. Широко разпространено е схващането, че можете да загубите няколко излишни килограма с помощта на лаксативи като Duphalac. Голяма част от женската аудитория на тематични сайтове пита как да се пие сироп, за да се отървем от затлъстяването.

Правилният отговор, разбира се, би бил „по никакъв начин“, тъй като лаксативът не позволява да се премахне проблемът със затлъстяването, а когато се злоупотребява с лекарството, това влошава женското тяло. Поради редовната употреба на Duphalac с цел отслабване се развива дехидратация, тъй като заедно с изпражненията се отделя голямо количество вода, предназначена за абсорбция. Това води до поредица от патологични състояния, чийто ключ е пълното метаболитно разстройство..

В резултат на метаболитни промени се появяват редовни главоболия и световъртеж, външното състояние на кожата и нейните придатъци се променя влошава (ноктите стават чупливи и слаби, а косата се цепи, губи здравия си блясък и цвят). Колко бързо лекарството действа върху тялото на жената по този начин? В случай на злоупотреба с лекарството, горните ефекти ще се проявят напълно след 1-2 месеца активен прием на слабително. Трябва да се отбележи, че желаната промяна в теглото в по-голямата част от случаите не настъпва..

Дюфалак по време на бременност (и кърмене)

Проблемите със стомашно-чревния тракт в почти 100 процента от случаите съпътстват бременността, особено запек или запек. В този критичен период от живота на жената дори такова невинно патологично състояние като затруднено изпразване може да доведе до неблагоприятни последици, тъй като мускулите на ректума, перинеума и матката се инервират от един фокус на периферната нервна система и съответно силните контракции по време на дефекация повишават тонуса на мускулния апарат на жените. гениталиите.

За да се елиминира гореописаната опасност, трябва да се използват лаксативи, но не всички фармацевтични препарати, които улесняват преминаването на изпражненията, могат да се използват по време на бременност. Лекарството трябва да бъде избрано по такъв начин, че да няма тонизиращ ефект върху гладката мускулатура. Най-често за разрешаване на настоящия проблем се предписва Duphalac - слабително с хипоосмотично действие, омекотяващо изпражненията поради терапевтичен ефект върху естествената микрофлора на храносмилателната тръба.

Как да приемате по време на бременност?

Схемата за консервативно лечение с Duphalac се състои от два ключови периода - директно терапевтична и поддържаща санитария (провеждана с цел да се избегнат последващи рецидиви на патологичното състояние). Минималната дневна доза на лекарството е 15 ml, а максималната е 45 ml. Веднага след като изпражненията се регулират и дефекацията не създава затруднения, трябва да се премине към поддържащи дози, които са равни на половината от терапевтичните (препоръчително е да се консултирате с лекуващия лекар, тъй като количеството на лекарството може да варира в зависимост от резултатите от клиничните тестове).

Отзиви за Duphalac по време на бременност

Лекарството се радва на добра репутация сред жените по няколко причини. На първо място, разбира се, фармацевтичният препарат ви позволява ефективно да премахнете проблемите с изпразването и да възстановите нормалния режим на дефекация, без да навредите на тялото на бъдещата майка и плода. Следващият, но не маловажен, положителен компонент за Duphalac сироп е почти пълното отсъствие на странични ефекти по време на консервативното лечение. За разлика от други лаксативи, Duphalac не причинява метеоризъм, раздуване на корема или пропукваща болка..

Дюфалак по време на кърмене

Отделно трябва да се засегне темата - възможно ли е кърмещата майка да приема това лекарство. Дюфалак не се абсорбира от кухината на храносмилателната тръба, но селективно въздейства върху естествената микрофлора и метаболизма на азота и съответно няма начин основният биологично активен компонент на лактулозата да попадне в кърмата. Ето защо определено е възможно да използвате Duphalac по време на кърмене, тъй като това няма да навреди на бебето или женското тяло..

Въпреки това, с оглед на повишената податливост на майката веднага след раждането, предписаните дози трябва да се спазват стриктно. Ако трябва да преминете курс на лечение със слабително, препоръчително е да лежите в болница, като в този случай квалифициран специалист винаги ще може да посочи колко и кога е по-добре да приемате Duphalac. Въпросът за това колко дълго може да се приема фармацевтично средство също трябва да бъде прехвърлен на гинеколог или терапевт. Като правило, след забележимо подобрение в качеството на изпражненията и премахване на проблемите с дефекацията, Duphalac се анулира по време на кърмене, без да се подлага на поддържаща терапия..

Отзиви за Duphalac

Отзивите за Duphalac в различни фармацевтични форуми са предимно положителни с оглед на специалната ефективност на лекарството дори в най-тежките клинично ситуации. Слабителният сироп позволява не само да се отървете от трудностите в процеса на изхождане, но и да укрепите микробиологичния компонент на стомашно-чревния тракт, тъй като активната съставка увеличава популацията на такива полезни лактобацили в лумена на храносмилателната тръба.

Слабителното средство развива своя терапевтичен ефект нежно и без наличието на дълъг списък от странични ефекти, поради което фармацевтичното лекарство се използва активно в педиатричната практика, за да помогне на новородените да се адаптират към твърдата храна и да подготвят храносмилателната система за по-нататъшно физиологично съществуване. Когато се приема от новородени, отзивите за Duphalac искрят с радостни емоции и комплименти към фармацевтите, тъй като лекарството помага за броени часове, след което детето става много по-спокойно и по-малко шумно.

Duphalac се използва активно по време на бременност, тъй като няма тонизиращо въздействие върху гладката мускулатура на ректума и матката. Това означава, че употребата на фармацевтичен лаксатив не може да доведе до негативно оцветени последици за плода. За майката от своя страна лекарството помага ефективно да се отърве от дискомфорта, причинен от запек - проблем, толкова често срещан по време на бременност..

Отделно трябва да се отбележи, че за разлика от някои лаксативи, Duphalac не се абсорбира в основния кръвен поток и съответно може да се използва свободно по време на кърмене, тъй като няма дори теоретична възможност активните съставки да постъпят в майчиното мляко и няма опасност за кърмачетата дори когато една жена преминава много дълъг курс на консервативна терапия след раждането.

В допълнение към това, че се използва за медицински цели, Duphalac сироп може да бъде предписан за специфична диагностика. Така например, подготовката за колоноскопия задължително включва слабително средство и тъй като това лекарство има малък списък от странични ефекти и по правило се понася добре от пациентите, предписва се Duphalac. Въз основа на прегледите, използването на фармацевтичен продукт също ви позволява до известна степен да изгладите дискомфорта с този вид проктологично изследване..

За отслабване лекарството, разбира се, не трябва да се използва, тъй като е възможно да се развият изключително неблагоприятни патологични последици, като общо изчерпване на тялото, нарушаване на всички видове метаболизъм, воден и електролитен баланс и в резултат на това развитие на дефицитни състояния със съответните дистрофии в тялото. Ето защо отзивите на възрастни жени за фармацевтичен продукт могат донякъде да развалят репутацията на Duphalac. Но в този контекст не се оценява терапевтичният ефект на сиропа, а само измислените методи за отслабване.

Цената на Duphalac къде да купя

Цената на Duphalac на територията на Руската федерация до голяма степен зависи от количеството на лекарството в картонената кутия. Цената на лаксатив може да варира от 300 до 700 рубли.

Цената на Dufalac за запек в Украйна е практически близка до тази в Русия. Можете да разберете колко струва в аптеките в Киев или Харков в интернет. Като правило можете да закупите фармацевтичен продукт от 90 и повече UAH.