Дюфалак

Съставът на Дюфалак

Състав на 100 ml сироп:

Формуляр за освобождаване

В аптечните павилиони лекарството се продава под формата на сироп в полиетиленови бутилки от 200, 500 и 1000 ml със специална винтова капачка. В допълнение към фармацевтичния продукт, в картонена кутия се поставя мерителна чашка. Слабителното средство може да се намери и в еднократни пластмасови торбички от алуминиево фолио за еднократна употреба. Опаковката обикновено съдържа 10 сашета.

фармакологичен ефект

Duphalac сироп е класифициран като слабително лекарство в актуалната медицинска литература. Лекарството има хиперосмотичен ефект, стимулира физиологичния акт на чревната перисталтика, подобрява абсорбцията на калциеви соли и фосфати. Също така, ефектите на лекарствения сироп се разпростират върху азотния метаболизъм - амонякът мигрира от кръвта към червата, където образуването на токсични продукти от азотния метаболизъм значително намалява и тяхното усвояване в долната куха вена система се възпрепятства.

Механизмът на терапевтичните ефекти на фармацевтичния препарат се състои в сътрудничеството на биологично активна съставка с естествената микрофлора на дебелото черво. Свойствата на лактулозата правят възможно увеличаването на броя на лактобацилите, които при разграждането образуват нискомолекулни киселини, които намаляват киселинността в лумена на храносмилателната тръба. Резултатът от това взаимодействие е намаляване на осмотичното налягане и увеличаване на чревното съдържимо, което се проявява в стимулиране на перисталтиката и промяна в характера на изпражненията..

Фармакодинамика и фармакокинетика

Слабителното средство се използва през устата. Абсорбцията на активната съставка в храносмилателния тракт е ниска. След перорално приложение лекарството практически непроменено достига до дебелото черво, където се разделя от естествената микрофлора, която населява лумена. Пълното метаболизиране на фармацевтичния препарат протича в дози от около 45-70 ml (точното количество зависи от индивидуалните показатели за скоростта на метаболитните процеси). Ако дозите надвишават посочените, това може да се намери в изпускането непроменено.

Показания за употреба

 • тежък хроничен запек (запек);
 • регулиране на ритъма на физиологично изпразване на дебелото черво;
 • омекотяване на изпражненията с хемороиди или предстоящи операции в крайните отдели на стомашно-чревния тракт;
 • чернодробна енцефалопатия;
 • синдром на гнилостната диспепсия при деца от по-младата възрастова категория;
 • чернодробна кома прекоматозно състояние;
 • чревна дисбиоза, причинена от постоянството на Salmonella, Shigella.

Противопоказания

Противопоказанията за употребата на лекарството включват:

 • повишена индивидуална чувствителност към съставните компоненти на фармацевтичен препарат;
 • наследствена или придобита непоносимост към активното вещество;
 • ректално кървене с нехемороидален генезис;
 • галактоземия;
 • колостомия и илеостомия;
 • чревна обструкция от различен произход;
 • подозрение за остър апендицит;
 • захарен диабет (ендокринната патология не се счита за абсолютно противопоказание за употребата на лекарствен сироп, но трябва да се използва на фона на това заболяване под наблюдението на квалифицирани специалисти).

Странични ефекти

Слабителният Duphalac през първите дни от курса на консервативно лечение може да причини бавно подуване и метеоризъм, които отзвучават сами в рамките на два дни. Коремна болка, гадене, повръщане, диария, електролитен дисбаланс, като резултат - конвулсии, аритмии, миалгия, прекомерна умора, главоболие, световъртеж и слабост. В случай на неблагоприятни последици от терапията, фармацевтичният препарат не е изключен от схемата за рехабилитация, но само дозата му се коригира по определен начин.

Duphalac сироп, инструкция за приложение (Начин и дозировка)

Слабителното средство е предназначено за перорално приложение. Лекарственият разтвор може да се използва или разреден, или неразреден. Необходимо е да вземете цялата единична доза на една глътка, без да държите сиропа в устата.

Инструкции за употреба на Duphalac

Основната цел на предписването на фармакологично лекарство е омекотяване на изпражненията и лечение на запек. За целта сиропът трябва да се приема едновременно през целия консервативен курс. По време на лечението също се препоръчва да се пият много течности - 1,5-2 литра на ден. Терапевтичният режим на дозиране до голяма степен зависи от възрастовата категория (началната доза е равна на поддържащата дозировка):

 • възрастни и юноши - 15-45 ml;
 • деца на 7-14 години - 15 ml;
 • деца на възраст 1-6 години 5-10 ml;
 • деца под 1 година - До 5 мл.

Колко дълго действа едно фармакологично лекарство, е почти невъзможно да се отговори еднозначно поради индивидуалните характеристики на метаболизма на всяко човешко тяло, но по правило терапевтичните ефекти при запек не отнемат много време и са забележими още на втория ден от курса на консервативното лечение.

Как да приемате новородени?

Непосредствено след раждането или в много ранно детство майките често се сблъскват с проблема със запека при децата, тъй като храносмилателната им система все още не е адаптирана към този тип хранене. Също така собствената микрофлора на стомашно-чревния тракт все още не се е развила достатъчно, за да осигури нормалната скорост на ферментация на продуктите. Ето защо, новородените често се предписват Duphalac..

Дозировката на фармацевтичния препарат се избира въз основа на субективните чувства на детето след приема му. Обикновено количеството на използвания сироп варира от 1 ml до 5 ml. Разредете слабителното средство във вода или кърма. По-добре е да дадете лекарството веднага след нощен сън или първото сутрешно хранене, но при бърза регургитация манипулацията трябва да се повтори. Интересното е, че „детският“ терапевтичен ефект се развива в рамките на няколко часа.

Как да приемате Duphalac при лечение на чернодробна кома и прекома?

Началната доза на лекарството е 30-45 ml сироп 3 пъти на ден. Освен това дозировката се избира индивидуално - за да се избегнат неблагоприятните ефекти от лечението и предозирането на лекарството. Критериите за правилното количество сироп са:

 • меки изпражнения 2-3 пъти на ден;
 • киселинността на дебелото черво в диапазона 5,0-5,5;
 • няма коремна болка или други странични ефекти.

Отделно трябва да се отбележи след колко време действа лекарството, тъй като метаболитните ефекти на биологично активните компоненти не могат да се развият едновременно. Например при чернодробни патологии, терапевтичният ефект на Duphalac се забелязва след 2-5 дни, в зависимост от индивидуалната скорост на метаболизма.

Инструкции за употреба на Duphalac при лечение на дисбиоза на храносмилателната тръба

При лечение на нарушения на количествения и качествения състав на естествената микрофлора на дебелото черво, фармакологичното лекарство се използва не като слабително, а като пълноценен пробиотик, тъй като основната цел на назначаването му е да увеличи фракциите на лактобацилите и да промени киселинността на вътрешната среда, за да потисне растежа на патологичната микрофлора. При дисбиоза се използват следните дози от лечебен сироп:

 • деца под 1 година - 1,5-3 ml;
 • възрастова категория от 1 до 3 години - 3 ml;
 • деца в предучилищна възраст от 4 до 7 години - 5 ml;
 • в училищна възраст и възрастни - 10 мл.

Предозиране

Употребата на лекарството в прекомерни количества може да доведе до патологично състояние на предозиране, което се характеризира с прояви като коремна болка, диария, електролитен дисбаланс. В случай на развитие на такива последици от консервативното лечение, методът на приложение и дозировката трябва да бъдат намалени след задължителна консултация с квалифициран медицински специалист..

Взаимодействие

Комбинираната употреба на Duphalac с антиациди и някои антибиотици намалява терапевтичната му ефективност.

Фармакологичното действие на лактулозата, активният компонент на лекарството, се придружава от намаляване на киселинността на съдържанието на дебелото черво и съответно променя освобождаването на рН-зависими активни вещества, например при лечение с препарати с 5-аминосалицилова киселина.

Условия за продажба

Можете да си купите слабително, без да представяте съответната рецепторна форма.

Условия за съхранение

Анотация към лекарството предписва съхраняването му на място, защитено от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца от всички възрастови категории при постоянна температура от 10 до 25 градуса по Целзий.

Срок на годност

специални инструкции

В допълнение към традиционното терапевтично лечение, Duphalac се използва активно и във ветеринарната практика, тъй като структурата на стомашно-чревния тракт на повечето бозайници е практически еднаква. Така че, например, често можете да намерите назначаването на това слабително средство за котки, тъй като тези изключително чисти домашни любимци поглъщат определено количество вълна, която се натрупва в лумена на дебелото черво и води до трудности при дефекация. Често срещани са и проблемите с диетата на домашните любимци..

Въпроси за привикването на котките към различни лекарства често се чуват на ветеринарни форуми, тъй като подобна тенденция при този вид домашни любимци, за съжаление, е налице и вече многократно е осмивана в анекдоти и притчи. Какво ще кажете за Duphalac - дали наркотикът води до пристрастяване, е трудно да се отговори. Котките не започват да искат повече слабително, но трябва да го използват редовно, тъй като е невъзможно животното да се отучи от "измиване", поради което някои ветеринарни лекари излагат теория за доста постоянна консумация, която прави зависимостта невидима.

Как да приемате при запек при котки?

Дозировката за котки е 0,5-2 ml на средно голямо животно. Количеството на използвания медицински сироп може да бъде избрано независимо, като се ръководи от изчислението на 0,5 ml на 1 килограм от теглото на домашния любимец. Фармацевтичният препарат трябва да се дава по време на хранене, тъй като сиропът има характерен сладък вкус, който може изобщо да не зарадва котката или котката..

Колко време отнема да се действа?

Отделно трябва да се отбележи, че терапевтичните ефекти на запека при домашните любимци се развиват много по-бързо, отколкото при хората. Активният ефект на фармацевтичния препарат може да се наблюдава в рамките на няколко часа след приема на сиропа..

Аналозите на Duphalac

Duphalac не е от най-евтините фармацевтични продукти, поради което аналозите са по-евтини на цена. Така че можете да замените терапевтичния ефект на слабителния сироп с такива фармацевтични продукти като Goodluck, кристална лактулоза, Legendal или Lizalak.

Ще издуха, разбира се, да се отбележи руският аналог на Duphalac Lactusan, тъй като добре познатата лактулоза е в основата на лечебните свойства на лаксатива, а цената на лекарството е много по-ниска в местните аптечни павилиони, тъй като лекарството се произвежда в Русия. В допълнение към цената, показанията за употреба на Lactusan са малко по-различни, поради което фармацевтичните продукти не са абсолютно заменими във всички случаи. Във всяка конкретна ситуация трябва да се консултирате с Вашия лекар, възможно ли е да изберете лаксатив, който да не удря толкова силно джоба Ви.

Друго добро аналогово лекарство е Normase, произведено в Италия - това е осмотично слабително, което е синтетичен полизахарид. Той има идентичен механизъм на действие и същите показания за употреба, така че веднага възниква въпросът - кое е по-добро от Normase или Duphalac? Страничните ефекти на Normase включват по-продължително гадене, подуване на корема, метеоризъм и дори колики. Кожни обриви също могат да се наблюдават, но цената на лекарството е малко по-ниска от цената на Duphalac, както в Украйна, така и в Руската федерация, поради което всеки човек ще трябва да отговори поотделно на този въпрос.

Duphalac за деца

Duphalac се използва активно в педиатричната практика, започвайки от най-младата възрастова категория, тъй като проблемите с изпразването, за съжаление, не са необичайни в ежедневната работа на педиатър. Към момента на раждането детският стомашно-чревен тракт все още не е завършил напълно развитието си, практически е чист от полезната микрофлора на храносмилателната тръба - това са основните причини за развитието на запек. Инструкциите за деца за този фармацевтичен продукт са коренно различни само в дозировките, използвани в консервативния курс на лечение.

Тъй като лекарството често се използва за деца, прегледите на Duphalac затрупват тематични форуми и сайтове. Повечето от тях са с положителен характер, тъй като лекарственият сироп ви позволява да решавате проблеми с една от най-важните телесни системи. Също така, след преминаване на курс на консервативна терапия със сироп, се отбелязва спокойствието на децата след хранене, за разлика от истерията при наличие на патология на храносмилателните органи.

Дюфалак за новородени

Развитието на детето не завършва с процеса на раждане, като правило повечето органи и системи преминават през последните етапи на формиране, като вече попадат в неблагоприятни условия на външния свят. Този факт се наблюдава по отношение например на стомашно-чревния тракт, тъй като пренаталното хранене на детето включва напълно различни органи. На този фон новородените често изпитват запек, тъй като луменът на храносмилателната тръба все още не е готов за традиционните продукти..

За да се премахнат такива патологични състояния, се предписват лаксативи с хипоосмотично действие, следователно на въпроса дали е възможно новородените да Duphalac трябва уверено да отговорят положително - това лекарство несъмнено е това, което новороденото дете се нуждае, за да премахне трудностите с дефекацията.

Как да дадете Duphalac на новородено?

Фармацевтичният препарат се произвежда под формата на сладък сироп, следователно инструкциите за новородени на практика не се различават от тези за възрастни пациенти. Лекарството може да се разрежда с вода, така че вкусът да не е толкова богат. Сиропът трябва да се дава на бебето по едно и също време (за предпочитане веднага след сън), за да се развие навик в младо тяло.

Слабителното средство е силен фармацевтичен препарат, поради което, когато Duphalac се използва за кърмачета, трябва да се спазва стриктно дозата, за да се избегнат неблагоприятните ефекти на терапевтичния курс или състоянието на предозиране на активни съставки. Деца от раждането до първата година от живота обикновено се предписват 5 ml за 15-20 дни, но при индивидуални индикации или противопоказания дозировката или продължителността на лечението може да варира.

Слабително средство за бебета: отзиви за Duphalac

Метаболитните процеси в организма на малките новородени преминават изключително бързо и поради това терапевтичните ефекти на лекарството се наблюдават след няколко часа, за разлика от лечението на възрастната категория пациенти. Във връзка с това прегледите на тематични форуми за млади майки преобладаващо характеризират лекарството положително. След завършване на консервативен санитарен режим, детето става по-спокойно и по-малко притеснително за родителите, като крещи за него и без него. Честотата на изпражненията се нормализира (преди навършване на една година е около 4-5 пъти на ден).

Отслабване

Проблемът с наднорменото тегло при жените често се среща в съвременния свят и, разбира се, те се опитват да го решат първо по начини на трети страни и едва след дълги изследвания стигат до спорт и рационално хранене. Широко разпространено е схващането, че можете да загубите няколко излишни килограма с помощта на лаксативи като Duphalac. Голяма част от женската аудитория на тематични сайтове пита как да се пие сироп, за да се отървем от затлъстяването.

Правилният отговор, разбира се, би бил „по никакъв начин“, тъй като лаксативът не позволява да се премахне проблемът със затлъстяването, а когато се злоупотребява с лекарството, това влошава женското тяло. Поради редовната употреба на Duphalac с цел отслабване се развива дехидратация, тъй като заедно с изпражненията се отделя голямо количество вода, предназначена за абсорбция. Това води до поредица от патологични състояния, чийто ключ е пълното метаболитно разстройство..

В резултат на метаболитни промени се появяват редовни главоболия и световъртеж, външното състояние на кожата и нейните придатъци се променя влошава (ноктите стават чупливи и слаби, а косата се цепи, губи здравия си блясък и цвят). Колко бързо лекарството действа върху тялото на жената по този начин? В случай на злоупотреба с лекарството, горните ефекти ще се проявят напълно след 1-2 месеца активен прием на слабително. Трябва да се отбележи, че желаната промяна в теглото в по-голямата част от случаите не настъпва..

Дюфалак по време на бременност (и кърмене)

Проблемите със стомашно-чревния тракт в почти 100 процента от случаите съпътстват бременността, особено запек или запек. В този критичен период от живота на жената дори такова невинно патологично състояние като затруднено изпразване може да доведе до неблагоприятни последици, тъй като мускулите на ректума, перинеума и матката се инервират от един фокус на периферната нервна система и съответно силните контракции по време на дефекация повишават тонуса на мускулния апарат на жените. гениталиите.

За да се елиминира гореописаната опасност, трябва да се използват лаксативи, но не всички фармацевтични препарати, които улесняват преминаването на изпражненията, могат да се използват по време на бременност. Лекарството трябва да бъде избрано по такъв начин, че да няма тонизиращ ефект върху гладката мускулатура. Най-често за разрешаване на настоящия проблем се предписва Duphalac - слабително с хипоосмотично действие, омекотяващо изпражненията поради терапевтичен ефект върху естествената микрофлора на храносмилателната тръба.

Как да приемате по време на бременност?

Схемата за консервативно лечение с Duphalac се състои от два ключови периода - директно терапевтична и поддържаща санитария (провеждана с цел да се избегнат последващи рецидиви на патологичното състояние). Минималната дневна доза на лекарството е 15 ml, а максималната е 45 ml. Веднага след като изпражненията се регулират и дефекацията не създава затруднения, трябва да се премине към поддържащи дози, които са равни на половината от терапевтичните (препоръчително е да се консултирате с лекуващия лекар, тъй като количеството на лекарството може да варира в зависимост от резултатите от клиничните тестове).

Отзиви за Duphalac по време на бременност

Лекарството се радва на добра репутация сред жените по няколко причини. На първо място, разбира се, фармацевтичният препарат ви позволява ефективно да премахнете проблемите с изпразването и да възстановите нормалния режим на дефекация, без да навредите на тялото на бъдещата майка и плода. Следващият, но не маловажен, положителен компонент за Duphalac сироп е почти пълното отсъствие на странични ефекти по време на консервативното лечение. За разлика от други лаксативи, Duphalac не причинява метеоризъм, раздуване на корема или пропукваща болка..

Дюфалак по време на кърмене

Отделно трябва да се засегне темата - възможно ли е кърмещата майка да приема това лекарство. Дюфалак не се абсорбира от кухината на храносмилателната тръба, но селективно въздейства върху естествената микрофлора и метаболизма на азота и съответно няма начин основният биологично активен компонент на лактулозата да попадне в кърмата. Ето защо определено е възможно да използвате Duphalac по време на кърмене, тъй като това няма да навреди на бебето или женското тяло..

Въпреки това, с оглед на повишената податливост на майката веднага след раждането, предписаните дози трябва да се спазват стриктно. Ако трябва да преминете курс на лечение със слабително, препоръчително е да лежите в болница, като в този случай квалифициран специалист винаги ще може да посочи колко и кога е по-добре да приемате Duphalac. Въпросът за това колко дълго може да се приема фармацевтично средство също трябва да бъде прехвърлен на гинеколог или терапевт. Като правило, след забележимо подобрение в качеството на изпражненията и премахване на проблемите с дефекацията, Duphalac се анулира по време на кърмене, без да се подлага на поддържаща терапия..

Отзиви за Duphalac

Отзивите за Duphalac в различни фармацевтични форуми са предимно положителни с оглед на специалната ефективност на лекарството дори в най-тежките клинично ситуации. Слабителният сироп позволява не само да се отървете от трудностите в процеса на изхождане, но и да укрепите микробиологичния компонент на стомашно-чревния тракт, тъй като активната съставка увеличава популацията на такива полезни лактобацили в лумена на храносмилателната тръба.

Слабителното средство развива своя терапевтичен ефект нежно и без наличието на дълъг списък от странични ефекти, поради което фармацевтичното лекарство се използва активно в педиатричната практика, за да помогне на новородените да се адаптират към твърдата храна и да подготвят храносмилателната система за по-нататъшно физиологично съществуване. Когато се приема от новородени, отзивите за Duphalac искрят с радостни емоции и комплименти към фармацевтите, тъй като лекарството помага за броени часове, след което детето става много по-спокойно и по-малко шумно.

Duphalac се използва активно по време на бременност, тъй като няма тонизиращо въздействие върху гладката мускулатура на ректума и матката. Това означава, че употребата на фармацевтичен лаксатив не може да доведе до негативно оцветени последици за плода. За майката от своя страна лекарството помага ефективно да се отърве от дискомфорта, причинен от запек - проблем, толкова често срещан по време на бременност..

Отделно трябва да се отбележи, че за разлика от някои лаксативи, Duphalac не се абсорбира в основния кръвен поток и съответно може да се използва свободно по време на кърмене, тъй като няма дори теоретична възможност активните съставки да постъпят в майчиното мляко и няма опасност за кърмачетата дори когато една жена преминава много дълъг курс на консервативна терапия след раждането.

В допълнение към това, че се използва за медицински цели, Duphalac сироп може да бъде предписан за специфична диагностика. Така например, подготовката за колоноскопия задължително включва слабително средство и тъй като това лекарство има малък списък от странични ефекти и по правило се понася добре от пациентите, предписва се Duphalac. Въз основа на прегледите, използването на фармацевтичен продукт също ви позволява до известна степен да изгладите дискомфорта с този вид проктологично изследване..

За отслабване лекарството, разбира се, не трябва да се използва, тъй като е възможно да се развият изключително неблагоприятни патологични последици, като общо изчерпване на тялото, нарушаване на всички видове метаболизъм, воден и електролитен баланс и в резултат на това развитие на дефицитни състояния със съответните дистрофии в тялото. Ето защо отзивите на възрастни жени за фармацевтичен продукт могат донякъде да развалят репутацията на Duphalac. Но в този контекст не се оценява терапевтичният ефект на сиропа, а само измислените методи за отслабване.

Цената на Duphalac къде да купя

Цената на Duphalac на територията на Руската федерация до голяма степен зависи от количеството на лекарството в картонената кутия. Цената на лаксатив може да варира от 300 до 700 рубли.

Цената на Dufalac за запек в Украйна е практически близка до тази в Русия. Можете да разберете колко струва в аптеките в Киев или Харков в интернет. Като правило можете да закупите фармацевтичен продукт от 90 и повече UAH.

дуплак бебе

Потребителски коментари

Дадохме го на сина ми, нямаше зависимост, макар че отне много време, но през това време запекът не изчезна. Те показаха педиатър на детето, оказа се, че дисбиоза. За да не ни дава различни лекарства, Exportal ни предписа, той отслабва и възстановява микрофлората, тоест в нашия случай той лекува, а не просто премахва симптомите. След курса на износител запекът изчезна. Затова първо трябва да разберете причината, за да не давате на детето напразно неподходящо слабително средство, както се случи при нас.

Общност на майките "Бебе" БЕЗПЛАТНО в Google Play

Лични съобщения → Комуникация с...

Светлана, имахме и големи проблеми с какането... цялата смес от нутрилон и вино симилак. Микролаксните клизми ни помогнаха да се качим, но те са вредни, ако ги използвате често, тогава няма да можете да се справите без тях. Тук на помощ дойдоха свещи с глицеракс. За бебета половин свещ. Абсолютно безвредни. редувани). Пием и дуфалак (лекарят е предписал месец). Дотук добре. Дай Боже и нашият опит ще ви помогне.

Момичета, кажете ми, можете ли да добавите дуфалак към сместа по време на сутрешното хранене? иначе синът ми се задави с него.

дюфалак. пускането на бензинови автомобили до 4 месеца, но все още трябва да се изчака. толкова много нерви на сълзи. Слава Богу, всичко се нормализира

момичета, възможно ли е да се даде на бебе 2 месеца, дюфаллак и паралелно еспумизан? страда по никакъв начин не може да отиде до talet cm, само с помощта на изходна тръба за газ и така от месец страдаме, млякото ми започна да изчезва със смес от хранене, 1-2 хранения, сега, като седмица и половина, всичко се нормализира, но изпражненията му оставят много да се желае той не ходи сам, веднъж отиде само преди 4 дни, а след това беше въведена тръбата за изпускане на газ и се оказа толкова много... най-вече до сълзи. Кажете ми кой беше и ще продължи ли газовата тръба да пристрастява? е, без нея той просто крещи ридае, коремът му скърби, но нищо.

Дюфалак

Оценка 4.3 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Duphalac: 11 рецензии на лекар, 52 рецензии на пациенти, инструкции за употреба, аналози, инфографика, 2 формуляра за освобождаване.

Отзиви на лекари за дуфалак

Оценка 4.6 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Duphalac е синтетичен дизахариден лактозен дериват, който най-често се използва като лаксатив, въпреки че е официално показан като спомагателна терапия при лечението на портално-системна енцефалопатия. Duphalac (лактулоза) е показан за използване като слабително средство при лечение на хроничен запек при възрастни и гериатрични пациенти.

Има проучвания, демонстриращи способността на Duphalac (лактулоза) да сведе до минимум образуването на камъни в жлъчката и дори някои проучвания относно експерименталното използване на агента при разработването на нови противоракови средства, поради способността му да свързва галактически въглехидрати, участващи в различни туморни прогресии.

Рейтинг 5.0 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Добро лекарство, което може да бъде предписано за дълъг курс на лечение. Не причинява пристрастяване, подобрява работата на чревната моторика. Да, цената му е висока и за някои пациенти е скъпа, но е ефективна, особено при хронични хемороиди, така че да няма обостряне поради запек. Не препоръчвам да го предписвате на пациенти с диабет.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Лекарството действа добре при запек. Той е ефективен при пациенти в напреднала възраст, водещи заседнал начин на живот или прикован на легло поради възраст и заболяване. Действа както за профилактични, така и за лечебни цели. Има лек ефект върху дебелото черво, което улеснява живота на възрастните пациенти.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Добре доказано слабително лекарство, не причинява пристрастяване, почти няма противопоказания, препоръчва се да се използва от раждането. В моята практика предписвам на млади и възрастни пациенти със запек. Удобно дозиране.

Относително висока цена. Прекалено сладък вкус.

Леко слабително.

Оценка 4.2 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Отлично слабително средство за лечение на запек, вкл. в нарушение на чревната микрофлора. Лекарството е с леко действие, не води до пристрастяване. Присвоен е на деца от раждането. Не е противопоказан при бременни и кърмещи жени, не причинява странични ефекти. Удобен за прием - предимно 1 път на ден, различни форми на освобождаване.

Не е евтино. Не се понася добре от всички пациенти поради сладникав сладък вкус.

Като цяло ефикасно леко слабително.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Ние предписваме лекарството като консервативна терапия за запек при деца. Помага на повечето пациенти. Слабителният ефект се проявява след първата доза, но при лечението на хроничен запек е необходимо да се вземе пълният курс по схемата, тъй като има кумулативен ефект.

Има сладък вкус, не всички деца (особено първата година от живота) могат да пият лекарството.

Рейтинг 5.0 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Добър слабител за дългосрочна употреба при деца, възрастни и бременни жени. Лек режим на дозиране, има лек ефект. Сладък вкус.

Не се препоръчва за пациенти със захарен диабет, чревни заболявания, атония. Цената е висока, качеството оправдава цената със 100%.

Оценка 4.2 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Отлична подготовка за хирургични интервенции на тазовите органи, по-специално за лапароскопия. Пациентът, който е приемал Duphalac ден преди операцията, има много по-добър поглед върху тазовите органи, което позволява на хирурга да се чувства по-комфортно по време на операцията, да намали риска от нараняване на червата и да подобри резултата!

Оценка 4.6 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Удобно за дозиране, нежно действие, може да се използва за деца, бременни и кърмещи жени, може да се използва в продължение на няколко месеца.

Пищен на вкус, не може да се използва при диабет и атония на червата.

Отлично "леко" слабително средство както за лечебен курс, така и за подготовка за операции и употреба в следоперативния период.

Оценка 3.8 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Удобна форма на приложение, лесна за дозиране. Широка гама от приложения: от борба със синдрома на запек до предоперативна подготовка и като част от комплексна терапия за азотемия.

Някои пациенти не харесват сладко-сладкия вкус. Включено метеоризъм.

Достоен заместител на Александрийския лист във всички случаи.

Рейтинг 5.0 / 5
Ефективност
Качество на цената
Странични ефекти

Отличен лаксатив за продължителна употреба при различни заболявания, действа леко и физиологично, не причинява пристрастяване и странични ефекти, удобен режим на дозиране и форма на освобождаване.

Не се препоръчва при чревна атония и захарен диабет.

Може да се препоръча за широк спектър от заболявания, както е предписано от лекар.

Отзиви на пациенти за дуфалак

Безполезно лекарство. Изпих 1 литър в посочената доза за целия курс. Не усетих никакъв ефект. Току-що качих 3 кг. Ужас!

Всяка жена след раждането е изправена пред такъв деликатен проблем като запек. И ако хемороидите се добавят към такъв неприятен симптом като нередовно движение на червата, тогава животът ни се превръща в истински ад. За да се отърва от болезнен запек, опитах много начини - свещи, диета, богата на диетични фибри, от безнадеждност дори трябваше да пия слабителни. Единственото спасение за мен беше „Дюфалак“. Това приятно на вкус, приятно лекарство не действа като обикновените лаксативи, но помага да се справи със самата причина за запек. Може да се пие от бременни жени, кърмещи жени, малки деца. Много ми хареса, че след като курсът на приема на Duphalac приключи, проблемът с нередовното изхождане вече не се върна в моята реалност и го забравих като лош сън заедно с глицеринови супозитории, физиологични клизми и други неефективни средства за лечение на запек. Ако искате да решите проблемите със стол завинаги: изберете модерно и безопасно лекарство - "Duphalac".

Научих за Dufalac, след като детето започна запек на 2,5-годишна възраст. Предписва "Бифидумбактерин" и така нататък, но не помага много. Започнах сам да изучавам въпроса и се опитах да дам на детето „Дюфалак“, тъй като той не само отслабва, но е полезен и за чревната микрофлора. Помогнах първия път, разбира се, детето беше малко подпухнало, но не ходеше на детска градина с мен, така че не е критично. И така малко по малко столът се оправи, разбира се, не веднага, но нищо не се влоши, тъй като столът е мек, нямаше проблеми с пукнатини и други подобни. Използвам го сам от време на време, по-добре е веднага да изпия 2 супени лъжици и всичко ще върви в правилната посока.

Детето е имало запек от 3 месеца. Столът беше 1 път за 7 дни. Когато започнах да повръщам много и често, уредихме среща с гастроентеролог. Лекарят ни предписа Duphalac преди хранене за един месец. Постепенно столът ставаше ежедневен и с постоянството, което трябва да бъде. Добър продукт и добър вкус. Децата пият с удоволствие. За удобство има мерителна чашка.

Запекът ме измъчва от много години. Това, което не съм опитвал: микроклистери, сини сливи / сушени кайсии, таблетки, много евтини лаксативи - нищо от това не ми помогна и не даде и най-малък ефект. За себе си реших, че тъй като народните средства и евтините лаксативи не ми помагат, ще си купя световноизвестния "Дюфалак". За какво на какво, но за здраве никога не ви съветвам да спестявате.Съветвам ви също така веднага да си купите бутилка от 500 мл, тъй като това лекарство винаги е полезно в къщата, толкова повече може да се приема от малки деца. Не всички лекарства за възрастни могат да се похвалят с това. А сега към лекарството. Като недостатък бих искал да включа: сладко-сладък вкус (не всеки може да мисли така) и силно метеоризъм. Странно е, че за метеоризма се пише, че това е малко вероятно страничен ефект. Но той беше доста осезаем и се появи в цялото ни семейство (имаме 4-ма). Всъщност този минус не е ужасен, просто не е приятен. Има много повече предимства: съотношение цена-качество, голяма ефективност, не предизвиква пристрастяване, може да се дава дори на най-малките деца, процесът на слабителния ефект е нежен, не идва неочаквано, лекарството може да се приема при нужда. Мога спокойно да го препоръчам. Въпреки големите недостатъци, според нашето семейство, днес това е най-доброто лекарство за запек..

"Duphalac" ме спаси по време на бременност, освободи ме от ужасен запек. Гинекологът ми препоръча да го приемам ежедневно, като постепенно увеличавах дозата всеки ден. След първата седмица изпражненията се нормализираха. Много е лесно да го взема, вечер го изпих преди лягане, а на сутринта като по часовник спокойно отидох до тоалетната. Вкусът му е просто ужасен, много захарен - сладък и дори лепкав. В началото вкусът дори беше малко гаден. Приемам го от 6 месеца. След трудно раждане (поставени бяха няколко шева), той също ми помогна. Ходенето до тоалетната беше огромен проблем за мен, което значително улесни този процес..

Използвах това лекарство за първи път след раждането, когато се сблъсках с проблема за запек. Харесах приятния вкус и консистенция. Действа „Дюфалак“ нежно, но не бързо. Използва се около 5 пъти, не причинява пристрастяване. След това го дадох на 3-месечната си дъщеря и той също действаше меко и деликатно. Много ми хареса, което подхожда на всички - и на деца, и на възрастни.

Доста леко слабително, безопасно - предписва се дори за малки деца. На "Duphalac" можете да "слезете" с по-силни средства. Самият той не предизвиква никаква зависимост. Просто трябва правилно да изчислите дозата. Ако вземете повече от необходимото, такъв ураган ще започне в червата - няма да пожелаете врага, плюс силна болка и гадене. Окачването има много отвратителен, сладко сладък вкус. Все още предпочитам хапчета. Още един голям минус - той не действа веднага (както се случва при по-силни лаксативи - вечер хапвате хапче, а сутрин бързате към.), За да се появи „ефектът“, Дюфалак трябва да се приема в комплекс няколко поредни дни.

Duphalac е доста ефективно слабително средство. Когато родих второто си дете, запекът започна да ме измъчва. Не можех да ходя 3-4 дни. Опитах и ​​капки, и свещи. Нищо не работи. Съпругът ми го донесе по съвет на фармацевт в аптека Duphalac. Подейства за 15 минути. Друг плюс е ниската цена. Между другото, той е подходящ и за малки деца. Тя даде сина си на 2 месеца. Сега, който има проблеми със стол, съветвам всички.

Когато дъщеря ми беше на 3 месеца, тя започна да развива запек. Детето не можеше да се качи в продължение на 4 дни, което й причиняваше дискомфорт, липса на сън, болезненост на корема и други „наслади“. Заедно с детето и аз страдах. Понякога се налагаше да правя клизми. Педиатърът предписа курс на "Duphalac" за един месец. Дозировката започва да се избира постепенно, започвайки от 1 ml на ден, постепенно довеждайки до 2 ml, за малко дете това е достатъчно. Столът се нормализира, детето започна да спи спокойно. По този начин считам лекарството не само ефективно, но и икономично, тъй като в случай на рецидив няма да се налага да купувам друга бутилка от лекарството. Отмених лекарството също постепенно, не видях никакви странични ефекти. След прекратяване на лечението, изпражненията се коригират на интервали от всеки ден / през ден. Съветвам да използвате.

"Duphalac" е много добро средство за решаване на проблеми с изпражненията и дисбаланс в чревната микрофлора (дисбиоза). Към бутилката е включена мерителна чашка, така че лесно да се вземе необходимата доза сироп. Продуктът няма възрастови ограничения и не се усвоява от организма. "Duphalac" има осмотичен ефект, който насърчава нежно прочистване на червата. Недостатъците са може би твърде примамливият сладък вкус, повишеното образуване на газове в червата и доста високата цена. Приемам Duphalac около 2 пъти годишно в продължение на 5-7 дни. Това е достатъчно за нормализиране на функцията на червата..

Запознанството ми с това лекарство започна след диета. След като си съсипах червата, трябваше да отида на лекар, за да разреша проблема със запека. Лекарят предписа Duphalac. Преди да използвам, потърсих отзиви и бях приятно изненадан, че това лекарство помага на хората. Също така бях доволен, че лекарството има различен обем и много добра цена. Днес го приемам повече от шест месеца, понякога всеки ден, понякога само няколко пъти седмично. Ефектът е отличен. Лекарството действа почти веднага, внимателно (ако дозата не е превишена) и безболезнено. Определено препоръчвам

Срещнах „Дюфалак“, когато бях бременна. В началния етап страдах страшно от запек. Като начало ми предписаха обикновени глицеринови свещи, но те изобщо не бяха от полза и всяко пътуване до тоалетната беше истинско мъчение за мен. След това лекарят ме посъветва да започна да пия "Дюфалак". Първата седмица не забелязах никакъв ефект, но след това, увеличавайки дозата, тялото ми някак се приспособи и работеше като часовник. Вечер преди лягане изпих Duphalac, а на сутринта спокойно отидох до тоалетната. Вкусът му, разбира се, е сладко-сладък, но с времето свикваш. Приемала го е почти 9 месеца. След раждането лекарите посъветваха да спрат да го приемат, за да не се отрази на детето. Тогава мозъкът ми просто отказа да разбере какво е да отидеш до тоалетната без Дюфалак. Но за щастие не беше пристрастяване и всичко се нормализира..

Дюфалак изобщо не ми помогна. Не знам колко да пия, но не помогна при упорит запек. Граф, за три дни изпих бутилка и резултатът е нулев. Не виждам причина да харчите за този инструмент следващия път.

На 3-месечна възраст малката дъщеря започна да изпитва запек, първото нещо, което педиатърът ни посъветва да приемаме, беше сиропът Duphalac в комбинация с друг пробиотичен препарат. Детето не можеше да отиде до тоалетната 4 дни! След първия ден от използването на "Duphalac", бебето започна да се подобрява, тя взе сиропа сутрин и до вечерта успя да отиде до тоалетната, беше ни предписан курс на прием на сиропа за две седмици. След като приключихме с приема на лекарството, ефектът също не изчезна, което означава, че Дюфалак се справи отлично. Хареса ми това лекарство, защото е абсолютно безвредно, няма странични ефекти и най-важното е, че може да се приема от първите дни от живота на детето. Сиропът има много сладък вкус, леко се разрежда с вода и детето изпива сиропа.

Наскоро се сблъскахме с проблем със запек при 2-годишно дете. Предписаха ни Duphalac 1 път по време на хранене. Цената варира около 300 рубли, обемът ще продължи дълго време, дори при редовна употреба. Duphalac е светложълт сироп с много сладък вкус. Искам да кажа, че ефектът не закъсня след няколко часа след нанасянето. И самият проблем със запека, за щастие, изчезна след 5 дни. Препоръчително е да приемате "Duphalac" едновременно, не повече от 7 дни. Препоръчвам като ефективно средство за запек както за възрастни, така и за деца.

Винаги съм страдал от запек, а след бременност и раждане състоянието само се влошава, цялата течност преминава в млякото. Избягал с "Дюфалак", пил около 3 месеца. Лекарството е ефективно, ако го пиете редовно. Не помага, ако пиете само по време на обостряния. Дюфалак също помогна на дъщеря ми, тя даваше половин чаена лъжичка сутрин и вечер.

След раждането тя страда от запек, в продължение на 2 седмици приема различни лекарства и накрая, по съвет на нея, започва да приема Duphalac. Това беше моето спасение! Той помогна веднага и има незначителни странични ефекти и не развива пристрастяване към лекарството. Степен 5+.

Спомням си, че като дете често страдах от твърди изпражнения. Поради неправилна, суха и хрупкава храна, често ме запек. Дълго време тези проблеми не бяха разрешени. Накрая майка ми купи Duphalac от аптеката и той наистина ми помогна по това време. "Duphalac" има добър вкус. Това е плътна, жълтеникаво-прозрачна смес, напомняща на захарен сироп, а опаковката е лесна за използване. Сега, когато понякога има проблеми със стол, аз спокойно приемам "Duphalac". Сега разбирам, че това е слабително, но с умерена употреба ще помогне на всяко страдащо дете, защото те не са виновни, не следват какво ядат.

Много ефективно лекарство. Дъщеря ми е на 3 години, нямаше големи проблеми с червата, посъветваха ни "Duphalac", много бързо и ефективно той ни помогна.

Дълго време се спасявах от запек с "Дюфалак", но щом забременях, всичко не беше моето слабително. Първо, поради токсикоза не можех да понасям вкуса, веднага се появи рефлекс, и когато успях да пия, започна подуване от него, въпреки че не бях забелязвал това преди. Лекарят от антенаталната клиника към мен "Exportal" посъветва, но това е възможно само от втория триместър, така че не загубих нищо от факта, че не казах веднага за проблема си. Но от друга страна отслабва без странични ефекти, метеоризъм, подуване и т.н. Така че, който ще има същите проблеми с Duphalac, имайте предвид, че Exportal е по-добър в това отношение.

Взех "Duphalac" след силен курс на антибиотици в продължение на един месец, както и по време на бременност и следродилния период периодично като симптоматично средство. Когато го пих с курс, забелязах, че през първите два-три дни бях много притеснен от повишено образуване на газове и подуване на корема, но след това тези симптоми изчезнаха. Като цяло бих описал това лекарство като ефективно. Но в моя случай не видях никакъв кумулативен ефект: докато пиете - има стол, спирате да пиете - запекът се връща.

Доста често използвах Duphalacle по време на бременност. Бих казал, че има кумулативен ефект. След първото кандидатстване изобщо не се случи нищо. Приемането му постоянно подобрява функцията на червата. Огромният недостатък на това лекарство е вкусът му, който е просто отвратително сладък сладък и лепкав. Просто е гадно. А останалото е добро лекарство без странични ефекти за мен. Цената му, разбира се, няма да кажа, че е малка, но по време на бременност не трябва да избирате много. Дадоха на детето запек. Подейства за час. Не предизвиква пристрастяване.

Педиатърът назначи дъщерята, когато тя беше прехвърлена от кърмене на изкуствено хранене. Бебето през този период от време страдаше от запек, беше труден момент, тъй като не слизаше от ръцете си. За да се възстанови чревната микрофлора, лекарят посъветва да приема лекарството 2 пъти на ден, сутрин и вечер. След няколко дни вече забелязахме как детето лесно отиде до тоалетната. Сълзите спряха, коремът спря да боли и бебето започна да се държи по-спокойно. Към края на курса (даден им е точно един месец), те започнаха да намаляват дозата и точно един месец по-късно напълно се отказаха от това лекарство. Лекарството не причинява пристрастяване, помага за възстановяване на естествената работа на червата.

Използвах този сироп в следродилния период, когато не се препоръчва бутане. Положителният ефект се появи след около 6-8 часа. Особено ценно е, че може да се използва за кърмене без увреждане на бебето. Децата понякога също трябваше да дават това лекарство, но тъй като е много сладко и причинява рефлекс, го разредих в половин чаша вода. Повече плюсове - лекота на дозиране и употреба в ранна детска възраст.

Тя започна да приема "Duphalac" след операция на червата (появи се запек), апартаментът се превърна в газова камера, т.н. червата ми не искаха да отделят крайния продукт на храносмилането, а само газове, газове, газове. В корема кипи, метеоризъм и др. Нищо. Лекарството е с някакво селективно действие, повече няма да го приемам.

"Duphalac" е прекрасно лекарство. Значително опрости периода след раждането. На перинеума имаше шевове, така че за профилактика на чревни проблеми лекарят ми предписа този сироп, 1 супена лъжица сутрин. Когато се разрежда във вода, вкусът практически не се усеща. Столът беше по график, час и половина след приема на лекарството. Освен това спазвах и диета: нищо брашно.

"Duphalac" ми беше предписан от лекар по време на бременност, тъй като имаше проблеми с изпражненията. Видях по схемата, като постепенно увеличавахме дозата. Но нямаше смисъл, дори при максимална доза. На вкус сиропът е сладък, захарен. След раждането бебето ми беше запек. По препоръка на педиатър, тя даде "Duphalac". На фона на приема му коликите се засилиха и резултатът не дойде веднага - нито вечер, нито следващия ден.

Доста добро лекарство за проблеми с червата, дори по време на бременност. Първият път, когато "Duphalac" ми беше препоръчана от майка ми, защото имате сериозни проблеми с изпражненията. Пих лекарството в продължение на 20 дни. Столът се нормализира. Не открих отоци. Впоследствие тя многократно използва това лекарство, ако е необходимо, ако има проблеми с червата. Но искам да отбележа, че понякога не помагаше много добре, имаше и отоци, но стол почти нямаше. Очевидно ефектът му зависи от конкретните причини за запек. Също така, като подготовка за иригоскопията, почистих червата с това лекарство. Всичко мина достатъчно гладко, без последствия. Мога да препоръчам Duphalac като наистина леко слабително средство, което възстановява редовността на изпражненията. Но не за всички и резултатът зависи от причините за заболяването..

Непредсказуемо средство за защита. Изглежда, че работи, но е просто невъзможно да се изчисли нормално дозата. Първо, пиете поне 15 мл, няма резултат, а само постоянни газове (с това, между другото, това обикновено е проблем, не можете да бъдете сред хората точно след приема). След това го увеличавате и се стига до силно подуване с колики, но след това има ефект, макар и не в същия ден. За съжаление не разбрах идеята на производителя. Няма да се връщам отново на рецепцията.

Това е ужасно лекарство. Не го препоръчвам. След първата и следващите, подуването започва, сякаш се пръскате, но няма смисъл.

След раждането имаше проблеми с изпражненията. Лекарят е назначил да приема "Duphalac". За да бъда честен, това лекарство се оказа безполезно за мен. Надявах се на облекчение, но той не помогна. Доволен от много: вкусът е приятен, ниската цена и лекотата на използване. Но все пак исках да се чувствам по-добре след него. За мое съжаление това не се случи.

Няма да взема повече със сигурност. Трябва да чакате дълго време, за да получите поне някакъв ефект (освен ужасното подуване и кипене в стомаха). Дългото време не е половин ден или дори ден, а наистина няколко дни. В същото време образуването на газове в червата е толкова силно, че (съжалявам) всичко се освобождава само по себе си и е невъзможно да се задържи. Ако живеете сами, тогава можете, но ако не, определено не ви съветвам.

Когато лекарят ми предписа Dyufalac, той каза, че е леко слабително и безопасно, така че мога да го приема смело. Лекарството изобщо не беше мое. Половин час по-късно коремът ми беше подут и имаше силна болка, никога през живота си не съм имал такова количество газове. Справих се с мъката наполовина със запек, но не бих пожелал подобни мъки на никого. Когато на следващата среща с гастроентеролог му се оплаках от газове и болка, той просто каза, е, случва се, нека опитаме нещо друго. Сериозно? "Случва се" ?? В шок съм както от лекаря, така и от лекарството.

След раждането имаше много шевове и за омекотяване на стола купих Duphalac по препоръка на приятел. По време на бременността загубих навика на сладкиши (имаше отвращение) и не харесах сладко-сладкия вкус, но по отношение на действието на лекарството, той помага добре, не ви кара да чакате дълго и не предизвиква пристрастяване. Също така педиатърът го е предписал на детето ми. Формулата не ни подхождаше и изпражненията бяха счупени, пихме курса в продължение на 2 седмици и изпражненията се възстановиха, детето ходи до тоалетната всеки ден или през ден.

Дете на 2,5 години страда от запек и всеки път истерия. "Duphalac" давам на детето за втори месец. Истериките са спрели, той ходи „по голям начин“ също толкова рядко след 3-4 дни, но изпражненията са станали меки. Така че това ни помага в това отношение. Лекарството е под формата на сироп, така че можете да давате на детето без проблеми.

Бременност 27 седмици. Всичко започна в петък. Прочетох интернет и купих Forlax, получих подуване само за 4 дни. Сутрин, денем и нощем, бягах до тоалетната с надеждата, че ще отида до тоалетната, но нищо подобно, след това се уморих, отидох в клиниката без билет, като цяло помолих всеки опитен лекар да бъде приет и обясних ситуацията, посъветваха ме да пия курс на Дюфалак и, разбира се, много движение (сега е ноември и аз самият прекрасно разбирам, че няма сила да ходиш като през лятото и те е страх да настинеш, а теглото се е увеличило). Като цяло той ми помогна. Разбира се, като часовник все още няма ефект, но се оказва, че върви веднъж на ден. Също така премахнах от диетата зеле, ябълки и круши. Успех на всички!

Дадох дуфалак на дъщеря си на три месеца по съвет на педиатър. Имаше запек. Сиропът е вкусен, бебето пиеше с удоволствие, НО. Ефектът от лекарството изобщо не ме устройваше. Детето започнало да получава силни газове, коремът се скитал и болял. Самият слабителен ефект започва поне един ден след приложението! В резултат на това изхвърлих това лекарство, трябваше да потърся други възможности.

Давам Duphalac, когато детето е запек. Много помага. Приема се сутрин и вечер. По 2,5 мл. Изпражненията се нормализират още на 3-ия ден. Вкусът му е много сладък. Но по някаква причина детето пие без удоволствие. Детето е на 2 години. Имам и чести проблеми с изпражненията. Дюфалак не ми помогна. Може би е било необходимо да се пие повече от 7 дни.

Доказано лекарство за хора с чести храносмилателни проблеми. След много трудна операция развих панкреатит, лекувам се, разбира се, с предписани лекарства, но много често има тежест в стомаха, много неприятно усещане, страдам от запек, веднъж седмично това е сигурно. "Duphalac" много бързо и нежно помага, в противен случай някои лекарства ще ви освободят от този проблем, но другата крайност ще се появи (диария). С "Duphalac" това не се случва, много е удобно да се приема с храна.

След раждането имах проблеми с червата. Твърда диета, шевове след раждането и всичко това доведе до факта, че не можех сама да отида до тоалетната. Лекарят ми предписа Duphalac и наистина ми помогна да се справя с проблема.

Веднъж е имало такъв период при бебе, когато то не е какало 4-5 дни, тогава е било само на четири месеца и е било кърмено. Детето беше много притеснено, боли го стомах. Сварих сини сливи за сина си, вкарах газова тръба, но това не му помогна. По съвет на медицинска сестра си купих Duphalac. Сиропът е бистър, сладко сладък, но ефективен. Още на втория ден синът ми се качи, но тя не спря да приема сироп. След завършения курс бебето започна да ходи редовно в голям мащаб и подобни проблеми вече не възникваха.

След трудно раждане имах много шевове (дори не можех да седна), в резултат на което имаше големи проблеми с тоалетната. Лекарят ми препоръча това лекарство. Дюфалак просто ме спаси от страдание. Пих го от два до три месеца, докато нуждата изчезна. Формата му за освобождаване е изключително успешна, както в торбички, така и в бутилка. Можете да пиете у дома и да поемете по пътя. Duphalac е безопасен и ефективен. Това супер лекарство е подходящо както за бебета, така и за възрастни хора.

"Duphalac" е най-доброто средство за запек. Проверих това на едногодишното си дете. От раждането имаме хроничен запек. Какво не направихме, какви лекарства не взехме. Както лакто-, така и бифидобактериите не ни помогнаха. Опитахме и народни методи, но нищо не помогна. Препоръчаха ни да пием "Duphalac" половин доза в продължение на десет дни. Това се аргументира от факта, че лекарството регулира чревната подвижност и допринася за нормализирането на микрофлората. След като взе лекарството два пъти, детето започна да се качи без проблеми. През първия ден обаче имаше малко подуване на корема. Но вече е изминал месец и тук нямаме проблеми.

По време на бременността страдах от тежък запек, който, както си мислех, никога няма да свърши. Изборът не беше голям - трябваше да пия Duphalac. Запекът не спря, но след няколко дни към това нещастие се добавиха ужасни болки в корема, които не изчезваха дни наред. Реших да го изчакам и да се опитам да взема Duphalac отново седмица по-късно. Влоши се. Усукан в продължение на няколко дни, беше невъзможно да се заспи, нямаше апетит и "ураганът" в стомаха само стана по-силен. Но най-важното е, че като слабително, той не работи. Може би нещо не е наред с мен, може би с него, но трябваше да търся спасение в нещо друго..

Детето ми имаше проблеми с изпражненията до една година. Опитахме клизми, слабителни супозитории. Ефектът беше, но имаше пристрастяване. Педиатърът препоръча дуфалак. Прекарахме една седмица за пиене, след това изпражненията се нормализираха и вече нямахме нужда от лаксативи. Вярно е, че понякога се появява запек, но вече знаем какво да лекуваме.

гост

Прекрасно слабително, което действа нежно и надеждно. Бях посъветван от проктолог за дуфалак, тъй като за лечението на заболяването ми беше необходимо да се отърва от проблемите с изпражненията. Нормален ефект без никакви усложнения. Цената е в разумни граници, макар и да не наричаме дуфалак евтин.

Дъщерите ми имат много слаба чревна моторика. Той е наследствен от бащина страна. С голямата ми дъщеря бяхме напълно износени. Имаше време, когато беше невъзможно да се направи без клизми. И никой от лекарите не предложи такова добро средство като Duphalac. Едва на 7-годишна възраст всичко й се получи. И тогава, яжте малко по-малко зеленчуци и плодове и отново ходите до тоалетната по-рядко. Същият проблем и с най-малкия, но тогава нашият педиатър предложи Duphalac да пие. Не очаквах такъв ефект. В продължение на 3 седмици установихме перисталтика и не сме приемали лекарството в продължение на 2 месеца, въпреки че вече сме въвели допълнителни храни. Дотук добре. Ефектът е очевиден.

Трябваше да използвам лекарството "Duphalac" само 2 пъти през цялото време. За първи път, както е предписано от лекар, го пих по време на бременност, тъй като имаше проблеми с изпражненията. Преминах целия курс на лечение, пих в правилните количества (всичко е ясно според инструкциите) и нищо не помогна. Въпреки че лекарят през цялото време казваше, че отнема време лекарството да започне да действа, както е предписано. Вторият път го купих за детето си със същия проблем (педиатърът също го посъветва). Синът не можеше нормално да ходи до тоалетната в продължение на месец и в същото време редовният прием на Duphalac сироп беше ясно в съответствие с инструкциите. Резултатът беше същият - лекарството изобщо не помогна, трябваше да реша проблема с други методи. Що се отнася до мен, още по-голям недостатък е цената му - много висока. Ако този инструмент наистина е помогнал, както е писано, тогава парите не биха били жалко, но се оказва, че резултатът е нулев и парите са изпуснати. След това реших, че повече няма да го купувам под предлог, който обичам. Има много други средства, които могат да помогнат при проблеми с изпражненията..

Майка ми имаше тежък запек и й бяха предписани няколко вида лекарства, но тя не искаше да пие всички предписани лекарства. Сред тях избрахме дуфалак, лекарството имаше много лек ефект върху тялото на майка ми, запекът беше премахнат и състоянието се подобри значително. Когато отидохме на преглед, майка ми каза, че пие само дуфалак и състоянието й се подобрява поради облекчаване на запека. Лекарството не беше много скъпо и най-важното беше, че много подхождаше на тялото. Мама има диабет и приема инсулин от две години. Много сме благодарни на производителя на такова лекарство, който го е създал..

Когато бях бременна в последните етапи, имаше големи проблеми с изпражненията. Просто казано, ходенето до тоалетната беше огромен проблем. Бях посъветван на Duphalac и наистина харесах това лекарство. Първо, той работи за 15 минути, второ, много е лесен за използване, просто отворете опаковката и пийте, и трето, цената е достъпна за всички. Като цяло бях спасен само от тях. Съветвам го сега на всички, които имат проблеми със стол..

На 5-месечна възраст синът ми започна да има постоянен запек (поне 3 дни). Опитахме много капки, сиропи, дори народни средства. Те помогнаха, но еднократно. Купих си дуфалак в аптеката и не съжалявах за похарчените пари. Доволен от приятния вкус, наличието на различни обеми, добра ценова политика. Той не само е помогнал на детето, но е подходящ и за възрастни. Но най-важното, за което аз лично го оцених, дуфалак не е просто слабително. Той е насочен специално към лечение на трудности при дефекация. Хареса ми и мекото действие (нямаше такова нещо, че детето, извинете за израза „проби“).

Форми за освобождаване

ДозировкаОпаковкаСъхранениеРазпродажбаСрок на годност
петнадесет; 200; 500; 1000

Инструкции за употреба на дуфалак

Кратко описание

Duphalac (INN - лактулоза) е оригинален лаксатив на холандската фармацевтична компания Abbott Health Products, който стимулира чревната перисталтика и прочиства организма от токсини. Лактулозата е открита от австрийския лекар Фридрих Петуели в началото на 60-те години на миналия век, когато той изучава ролята на кърмата в растежа и развитието на детето. Впоследствие той успя да докаже положителния ефект на това вещество върху растежа на полезните микроорганизми в червата на детето и да открие изразените му слабителни свойства. След като получиха правата за производство на ново суперобещаващо и ефективно слабително средство, холандските фармацевти (по това време компанията се наричаше Philips-Dufar) започнаха индустриалното производство на лактулоза под търговската марка Duphalac. Днес "Абат" Дюфалак покрива около 45% от световния пазар на лактулоза.

Duphalac се предлага под формата на сироп и представлява разтвор на лактулоза в пречистена вода, с аромат на слива или без него. Попадайки в дебелото черво, фармакологично активният компонент на дуфалак лактулозата се разгражда от бактериите до органични киселини с ниско молекулно тегло. Това води до намаляване на рН и повишаване на осмотичното налягане, което автоматично води до увеличаване на обема на чревното съдържимо. Тези ефекти са необходимият задействащ механизъм, който активира чревната перисталтика и допринася за нормализиране на консистенцията на изпражненията и възстановяване на предишния ритъм на дефекация "преди изпомпване". Duphalac е уникален по рода си слабително средство, което се е доказало като ефективно и безопасно за пациенти от всички възрасти, включително.

часове за деца. Една от ключовите характеристики на дуфалак е неговият пребиотичен фон. Пребиотиците са несмилаеми или частично смилаеми хранителни компоненти, които селективно активират растежа и метаболитните процеси на една или повече групи бактерии, обитаващи дебелото черво, като по този начин осигуряват нормален видов състав на чревната микрофлора. В тази връзка, дуфалакът помага да се поддържа антимикробна защита срещу такива нежелани обекти на микрокосмоса като салмонела, шигела, йерсиния и ротавирус. Поради изключителните си свойства, дуфалак днес е, както е модерно да се казва сега, „златен стандарт“ при лечение на запек. Лактулозата не претърпява метаболитни трансформации и не се абсорбира в тънките черва, като по този начин осигурява своята фармакологична „логистика“ на дебелото черво в почти първоначалната си форма.

Duphalac трябва да се приема с храна и дозата се определя индивидуално. Инструкциите за това лекарство предоставят таблица за определяне на оптималната начална и поддържаща доза в зависимост от възрастта на пациента. При липса на очаквания ефект в рамките на два дни или ако запекът се повтори след терапевтичен курс, трябва да се консултирате с лекар. Дългосрочната употреба на дуфалак, както и всяко друго слабително средство, изисква редовно проследяване на нивото на електролитите в кръвната плазма (техният баланс може да бъде нарушен поради диария, развиваща се под въздействието на лаксативи).

Фармакология

Слабително лекарство. Има хиперосмотичен слабителен ефект, стимулира чревната перисталтика, подобрява абсорбцията на фосфати и калциеви соли, подпомага отделянето на амониеви йони.

Лактулозата се разгражда от чревната флора на дебелото черво до органични киселини с ниско молекулно тегло, което води до намаляване на рН и повишаване на осмотичното налягане и като следствие до увеличаване на обема на чревното съдържимо. Тези ефекти стимулират чревната подвижност и влияят на консистенцията на изпражненията. В резултат на това се възстановява физиологичният ритъм на изпразване на дебелото черво..

В чернодробна енцефалопатия, ефектът се дължи на потискане на протеолитичните бактерии чрез увеличаване на броя на ацидофилни бактерии (например, лактобацили), превръщането на амоняк в йонна форма поради подкиселяване на съдържанието на дебелото черво, изпразване на червата поради намаляване на рН в дебелото черво и осмотичен ефект, и намаляване на азот-съдържащи токсични вещества от стимулиране на бактерии, използващи амоняк за бактериален синтез на протеини.

Лактулозата като пребиотично вещество засилва растежа на полезни бактерии като бифидобактерии и лактобацили, докато става възможно да се инхибира растежът на потенциално патогенни бактерии като Clostridium spp. и Escherichia coli, която осигурява по-благоприятен баланс на чревната флора.

Фармакокинетика

Абсорбцията е ниска. След поглъщане той достига непроменен до дебелото черво, където се разгражда от чревната флора.

Напълно се метаболизира, когато се използва в дози до 45-70 ml. Когато се използва в по-високи дози, той се екскретира частично непроменен.

Формуляр за освобождаване

Сироп (с вкус на слива) под формата на прозрачна вискозна течност от безцветен до светложълт с кафяв оттенък.

100 мл
лактулоза66,7 g

Помощни вещества: пречистена вода - до 100 ml, вкус на слива - 1,5 g.

15 ml - сашета за еднократна употреба (10) - картонени опаковки.

Дозировка

Лекарството е предназначено за перорално приложение.

Разтворът на лактулоза може да се приема както разреден, така и неразреден. Трябва незабавно да погълнете приетата единична доза, без да я държите в устата си.

Всички дози трябва да бъдат индивидуално коригирани. В случай на единична дневна доза, тя трябва да се приема по едно и също време, например по време на закуска. По време на терапия с лаксативи се препоръчва прием на достатъчно количество течност (1,5-2 литра, което е равно на 6-8 чаши) на ден.

За точно дозиране на лекарството във флакони използвайте приложената мерителна чашка. Когато използвате лекарството в сашета, трябва да откъснете ъгъла на сашето и веднага да вземете съдържанието.

Дозировка за лечение на запек или за омекотяване на изпражненията за медицински цели:

Дневната доза лактулоза може да се приеме еднократно или чрез разделяне на две с помощта на мерителна чашка.

След няколко дни началната доза може да бъде коригирана до поддържаща доза в зависимост от отговора към лекарството. Терапевтичният ефект може да се прояви 2-3 дни след началото на приема на лекарството.

ВъзрастНачална дневна дозаПоддържаща дневна доза
Възрастни и юноши15-45 ml (1-3 сашета)15-30 ml (1-2 сашета)
Деца на 7-14 години15 ml (1 саше)10-15 ml (1 саше)
Деца на възраст 1-6 години5-10 мл5-10 мл
Деца под 1 годинадо 5 млдо 5 мл

Ако поддържащата дневна доза е по-малка от 15 ml, както и за точното дозиране при деца на възраст под 7 години, се препоръчва употребата на лекарството във флакони.

Дозировка за лечение на чернодробна енцефалопатия (възрастни):

Начална доза: 3-4 пъти / ден, 30-45 мл. След това преминават към индивидуално подбрана поддържаща доза, така че меките изпражнения да са максимум 2-3 пъти на ден.

Безопасността и ефикасността на лекарството при деца и юноши на възраст под 18 години с чернодробна енцефалопатия не са установени поради липсата на данни.

При пациенти в напреднала възраст и пациенти с бъбречно или чернодробно увреждане няма конкретни препоръки за дозиране, тъй като системната експозиция на лактулоза е незначителна.

Предозиране

Симптоми: при прием на лекарството в много висока доза са възможни болки в корема и диария.

Лечение: прекратяване на лечението или намаляване на дозата. В случай на голяма загуба на течности поради диария или повръщане може да се наложи коригиране на дисбаланса във водно-електролитния баланс.

Взаимодействие

Не са провеждани проучвания за взаимодействие с други лекарствени продукти.

Странични ефекти

През първите дни от употребата на лактулоза може да се появи метеоризъм. Обикновено изчезва след няколко дни..

Ако дълго време се използват високи дози при лечението на чернодробна енцефалопатия, пациентът може да развие дисбаланс във водния и електролитния баланс поради диария.

От страна на храносмилателната система: много често (≥1 / 10) - диария; често (≥1 / 100, ® може да се предписва по време на бременност и по време на кърмене.

Тъй като не се очаква ефект върху репродуктивната функция системната експозиция на лактулоза е незначителна.

Заявление за нарушения на чернодробната функция

Приложение за нарушена бъбречна функция

Приложение при деца

При лечение на деца лаксативи трябва да се използват в изключителни случаи и под лекарско наблюдение. Трябва да се има предвид, че по време на лечението могат да възникнат нарушения на изпразващия рефлекс..

Безопасността и ефикасността на лекарството при деца на възраст под 18 години с чернодробна енцефалопатия не са установени поради липса на данни.

специални инструкции

В случай на коремна болка с неизвестен произход, пациентът трябва да се консултира с лекар преди започване на терапията или ако няма терапевтичен ефект в продължение на няколко дни..

Моля, обърнете внимание, че Duphalac ® може да съдържа малки количества свързани захари (например лактоза, галактоза, епилактоза и фруктоза).

Съдържанието на остатъчни захари в препарата Duphalac® е около 0,075 XE в 5 ml сироп.

Когато се приема в препоръчителната доза за лечение на запек, съдържанието на захар не трябва да представлява проблем за пациенти с диабет. При лечението на чернодробна енцефалопатия обикновено се предписват по-високи дози от лекарството, което трябва да се има предвид при пациенти със захарен диабет.

Продължителната употреба в дози, превишаващи препоръчаните в инструкциите, или неправилната употреба може да доведе до диария и дисбаланс във водния и електролитния баланс.

При лечение на деца лаксативи трябва да се използват в изключителни случаи и под лекарско наблюдение. Трябва да се има предвид, че по време на лечението могат да възникнат нарушения на изпразващия рефлекс..

Влияние върху способността за шофиране и използване на механизми

Употребата на лекарството Duphalac ® не влияе или има лек ефект върху способността за шофиране или управление на машини и механизми.