Запекът при новородено е една от най-честите причини младите родители да търсят медицинска помощ. Причината за безпокойство е не само отсъствието или забавянето на изпражненията при детето, но и промени в поведението му. Бебето може да стане капризно, а апетитът и сънят често се нарушават поради неприятни усещания. Подобни симптоми ни принуждават да търсим лек за запек за новородени, който би бил не само ефективен, но и да има лек ефект..

Признаци на запек при бебе
През първите няколко месеца от живота, изхождането при дете е много често. Но трябва да се разбере каква честота е нормална и в какви случаи трябва да се подозира запек при новородено и да започне да се премахва този проблем.

През първите седмици след раждането нормата за бебе е изпразването на червата повече от 4 пъти на ден. Тоест бебето на тази възраст може да отиде до тоалетната толкова пъти, колкото е яло.

При деца, хранени с бутилка, нормалната честота на изпражненията е 1-2 пъти на ден..

Кърмените новородени до 4-месечна възраст обикновено ходят до тоалетната не повече от 2 пъти на ден.

След достигане на 6-месечна възраст нормалните движения на червата се установяват естествено и в повечето случаи е 1 път на ден.

За запек при новородени може да се говори, когато честотата на изпражненията намалява и / или има признаци, че процесът на дефекация причинява затруднения на детето.

Например, запек при едномесечно дете може да се приеме, ако няма движение на червата повече от един ден, при двумесечно дете - ако видът на изпражненията се промени (вместо мека или умерено течна консистенция, изпражненията стават сухи и твърди, стават ронливи). В допълнение, запекът често се проявява при бебе с признаци, които показват дискомфорт и болка: когато той настоява за дефекация, той става мрачен или започва да плаче.

Най-често запекът при новородени се дължи на следните причини:

Хранителни разстройства на майката. Когато кърмите, диетата на майката е от голямо значение. При наличие на голямо количество фиксиращи продукти (печени изделия, месо, ориз и др.) В него вероятността от запек при новородено дете се увеличава значително.

Резки промени в диетата на новороденото. Замяната на обичайната млечна формула с друга, бърз преход от кърмене към млечна формула, липсата на постепенно въвеждане на допълващи храни са чести причини за запек при дете на 10 и повече месеца.

Липса на мляко. В този случай може да се развие така нареченият гладен запек при бебе. Малко количество мляко не му позволява да образува изпражнения - всичко, което бебето е изяло, се абсорбира напълно.

Липса на течност. В този случай запекът при бебе може да се развие поради дехидратация на изпражненията, тъй като само с достатъчно количество вода се образуват изпражнения с желаната консистенция. Без притока на течност в правилните обеми, нейният напредък през червата се забавя и по пътя си става още по-дехидратиран. Следователно, набавянето на достатъчно течност е важно за предотвратяване на запек при бебе на всяка възраст..

Въвеждане на допълващи храни. За новородено най-естественото хранене е майчиното мляко, така че неговият стомашно-чревен тракт е адаптиран да смила този конкретен продукт. Неразумното или преждевременното въвеждане на допълващи храни може да наруши работата на стомашно-чревния тракт и именно това обстоятелство често причинява запек при тримесечно бебе или бебе от друга възраст, което все още не е готово за допълващи храни.

Динолак

Състав

Допълнителни съставки: лимонена киселина, повидон, колоиден силициев диоксид.

Формуляр за освобождаване

Dinolac се произвежда под формата на емулсия за вътрешна употреба. Лекарството е опаковано в бутилки от 100, 200, 500 и 1000 ml. Всички флакони са плътно затворени и закрепени с прозрачна мерителна чашка.

фармакологичен ефект

Динолак има слабително действие.

Фармакодинамика и фармакокинетика

Действието на това лекарство се определя от неговите компоненти. Лактулозата е синтетичен дизахарид на основата на галактоза и фруктоза. Човешкото тяло няма свои собствени хидролази, способни да разграждат дизахаридите до определени монозахариди. Когато се прилага вътрешно, лактулозата почти не се метаболизира, не се абсорбира в стомашно-чревния тракт и постъпва в дебелото черво в непроменена форма.

От своя страна дизахаридазите действат върху микрофлората на дебелото черво и монозахаридните ензими се образуват от лактулоза и след това карбоксилни киселини с къса верига.

По време на бактериална трансформация на лактулоза рН на чревното съдържание намалява, натрупват се късоверижни мастни киселини и се увеличава перисталтиката.

Поради късоверижните карбоксилни киселини нивото на рН в областта на дебелото черво намалява, което води до значително увеличаване на перисталтиката и потискане развитието на протеолитична микрофлора. С бързата адсорбция на тези киселини в дисталното дебело черво, абсорбцията на вода, както и натрий и други електролити се увеличава..

По този начин настъпва слабителният ефект на лактулозата и чревната функция се нормализира, което стимулира растежа и възпроизводството на необходимата микрофлора в червата..

Симетиконът е силно разпенващ агент. В храносмилателния тракт веществото не се абсорбира, поради което се екскретира от тялото непроменено. Това намалява горното напрежение и образуването на газове в стомашно-чревния тракт. Абсорбцията на отделените газове става от чревните стени или директно се екскретира от тялото. Дискомфортът в коремната кухина значително намалява.

Показания за употреба

Лекарството се предписва за:

 • запек;
 • необходимостта от регулиране на изпражненията при хемороиди;
 • извършване на хирургични операции на дебелото черво и перианалната област;
 • чернодробна енцефалопатия;
 • хиперамонемия;
 • лечение и профилактика на чернодробна прекомикома;
 • необходимостта от нормализиране на функцията на червата;
 • лечение и профилактика на дисбиоза;
 • възстановяване на нормалната флора на стомашно-чревния тракт след антибиотично лечение.

Противопоказания

Не се препоръчва употребата на Dinolak, когато:

 • галактоземия;
 • чревна обструкция;
 • непоносимост към дефицит на фруктоза, галактоза и лактаза, както и малабсорбция на глюкоза-галактоза;
 • чувствителност към лекарствените компоненти.

Страничен ефект

Обикновено употребата на това лекарство не води до развитие на нежелани ефекти. Приемът на Dinolac във високи дози обаче за дълго време може да доведе до нарушаване на водно-електролитния баланс. Това може да бъде придружено от слабост, повишена умора, световъртеж, главоболие, гадене, миалгия и аритмия..

Dinolak, инструкция за приложение (Начин и дозировка)

Според инструкциите за употреба на Dinolak, той се приема през устата. Когато се предписва единична дневна доза, лекарството се приема едновременно, например едновременно със закуска..

За всяко нарушение се предписва конкретна доза..

Лечението на запек изисква дневна доза от 5 ml за малки пациенти под една година, 5-10 ml за деца на възраст 1-6 години, 15 ml за деца на възраст 7-14 години. За пациенти на възраст над 14 години дневната доза през първите 3 дни от курса е 15-45 ml, а през следващите дни - 10-30 ml.

При лечението на чернодробна кома, прекома, чернодробна енцефалопатия и хиперамонемия, лекарството се приема през устата 30-50 ml 3 пъти дневно, т.е. максималната допустима дневна доза може да бъде 90-190 ml. След това се избира поддържаща доза, така че всеки ден да има меки изпражнения 2-3 пъти.

Лечението на чревна дисбиоза при пациенти на възраст от 7 години се извършва с помощта на лекарството в доза от 5 ml, приемани 1-2 пъти на ден.

В други случаи дозата се избира индивидуално с помощта на мерителна чашка. Също така трябва да запомните, че когато лекувате с лаксативи, трябва да пиете повече вода..

Динолак за новородени

Това лекарство може да се дава на кърмачета със запек, независимо от причината. Dinolac има лек ефект върху организма и е разрешено да се приема от раждането, при условие че няма индивидуална непоносимост към неговите компоненти. Не трябва обаче да започвате да го използвате, без да се консултирате с вашия педиатър. Само лекар ще може да избере подходящата доза и продължителност на терапевтичния курс.

Лекарството се предлага под формата на емулсия, която е удобна за употреба при бебета. Преди да вземете бутилката с лекарството, разклатете добре и измерете 5 ml. Продуктът се излива внимателно в устата на бебето с лъжица или спринцовка за еднократна употреба без игла. При лечение на запек при кърмачета се препоръчва да приемате лекарството по едно и също време на деня. В същото време отзивите за Dinolac за новородени потвърждават неговата ефективност като помага да се отървете от запек и колики.

Предозиране

В случай на предозиране може да се появи болка в коремната кухина и диария. За да се премахне това, се прави корекция на дозата..

Взаимодействие

Ако антиациди или антибиотици се приемат едновременно с това лекарство, например Рифаксимин, Неомицин и Клиндамицин, чиято активност е насочена към лактобацили и бифидобактерии, ефективността на лактулозата може да бъде значително намалена.

специални инструкции

Този продукт съдържа свързани захари като лактоза, галактоза и фруктоза. Това трябва да се има предвид при лечение на пациенти със захарен диабет, тъй като при някои нарушения лекарството се предписва в достатъчно високи дози..

Лечението на малки пациенти с използване на лаксативи е допустимо само в изключителни случаи, със сигурност под наблюдението на лекар.

Условия за продажба

Условия за съхранение

Емулсията трябва да се съхранява в тъмно и хладно шкафче, недостъпно за деца..

Срок на годност

Аналозите на Динолак

Бисакодил-Акрихин, Дюфалак, Гуталакс, Дулколакс и Порталак също имат подобен ефект..

Dinolac или Duphalac - което е по-добре?

Сред големия брой лаксативи най-безопасни са осмотичните лекарства. Особеността на механизма на тяхното действие се крие в свойствата на водата да се трансформира от доста слаб солен разтвор в по-концентриран. И двата продукта на основата на лактулоза имат тези характеристики. Duphalac обаче не съдържа симетикон..

Благодарение на симетикон напрежението между газ и течност намалява. В резултат газовите мехурчета се унищожават и те се образуват все по-бавно..

Следователно наличието на това вещество прави лекарството по-изгодно пред останалите. В процеса на разграждане на лактулозата се отделят газообразни вещества и симетиконът ги неутрализира, намалявайки риска от метеоризъм.

В допълнение, комбинацията от допълнителни компоненти - повидон и силициев диоксид - свързва молекулите на токсични продукти и спомага за бързото им отстраняване от тялото.

Отзиви за Dinolak

Наркотиците от това действие се дискутират широко в мрежата. В същото време, Dinolak, отзиви за деца, за които са предимно положителни, потребителите обсъждат най-често. Сред предимствата са високото му качество, приятен вкус, регулиране на червата и бързо елиминиране на запека при пациенти на различна възраст..

Многобройни отзиви за Dinolak за новородени могат да бъдат намерени на детските форуми. Майките казват, че приемането на тази емулсия помага да се отървете от коликите при бебетата, а някои благодарение на лечението са елиминирали регургитацията, която притеснява много трохи след хранене..

Въпреки това, сред многото положителни мнения могат да се намерят и отрицателни отзиви. В повечето случаи те са свързани с лечението на възрастни пациенти. За някои потребители лекарството просто не помогна да се отърват от запек, докато други допълнително получиха подуване на корема и дискомфорт..

При лечение с това лекарство, както и други лаксативи, експертите препоръчват да се пие повече вода. Този подход като цяло е полезен за организма и по време на терапията значително ускорява неговата ефективност. Благодарение на това подобрението настъпва още на втория ден. Разбира се, трябва да запомните, че не трябва да приемате това лекарство без лекарско предписание..

Цената на Dinolak къде да купя

Цената на Dinolak варира между 250-800 рубли, в зависимост от обема на бутилката.

Образование: Завършил е Ровенския държавен основен медицински колеж със специалност „Фармация“. Завършил Виннишкия държавен медицински университет на М. И. Пирогов и стаж в неговата база.

Трудов стаж: От 2003 до 2013 г. - работи като фармацевт и ръководител на аптечен павилион. Наградена е със сертификати и отличия за дълги години и добросъвестна работа. Статии по медицински теми бяха публикувани в местни издания (вестници) и в различни интернет портали.

DINOLAC: отзиви

Добър ден и добро настроение на всички.
Ще започна, като ви кажа причината, поради която се запознахме с това лекарство.
Голямата ми дъщеря е с увреждания. Поради неговия начин на живот и изкривяване на ректума имаме постоянни проблеми с изпражненията.
След като взехме слабително действие през последните 4 години, опитахме много, тъй като тялото свиква с едно лекарство и те трябва да се сменят доста често.
Срещнахме се с лекарството, динолак, преди около два месеца, когато беше необходимо да сменим лекарството отново.
Мехурчета 100 грама
Аптеката пада без рецепта.
Препаратът съдържа лактуоза 3,3 грама и симетикон 0,04 грама.
Помощни вещества: лимонена киселина 0,125 грама, повидон (поливинилпиролидол) 2 грама, кр. прочетете повече мнение колоиден диоксид (аеросил) 0,45 грама
Плюсове на опаковката: 1) лекарството се продава в пластмасова бутилка, без никакви кутии и други боклуци. (мерителната чашка пада върху капака)

2) инструкцията е прикрепена към балона и в никакъв случай няма да я загубите.

Не видях никакви минуси в това.
Плюсове на самия препарат
1) което е важно за нас, препаратът се произвежда под формата на емулсия. Тоест, детето просто пие и това е (има лекарства под формата на прах, които трябва да се разтворят в течност, докато веднъж набъбнат и детето трябва да ги дъвче и при такива диагнози не всички деца могат да дъвчат, това е първото. И второто не е неприятен вкус който не е отменил)
2) Започна да ни помага доста бързо, което несъмнено ни зарадва.
3) Видях също плюс във факта, че лекарството може да се използва по време на бременност и по време на елиминиране

Показания за употреба:
Запек, корекция на изпражненията, с хемороиди, необходимост от операция на дебелото черво и перианалната област, чернодробна енцефалопатия, хипермонемия, чернодробна прекома и кома (лечение и профилактика), нормализиране на чревната дейност, Лечение и профилактика на дисбиоза с различна етиология. Възстановяване на чревната нормална флора след антибиотична терапия.
Противопоказания: галактоземия, запушване на червата, непоносимост към фруктоза, галактоза, дефицит на лактоза, глюкозо-галактозна малабсорбция, свръхчувствителност към лекарствените компоненти.
Това, което всъщност не ми хареса, беше, че в нашия град случайно попаднах на това лекарство, след което не можах да го намеря в повече от една аптека, трябваше да поръчам.

Моят личен съвет към майките на деца с увреждания
Много често нашите деца са с по-малко тегло и ръст от здравите деца. Поради тази причина, когато определяте дозата на което и да е лекарство, не забравяйте да вземете предвид фактора възраст-тегло..
Оценете на колко години детето трябва да тежи толкова килограми, колкото тежи сега (например дъщеря ми тежи пет години, тринадесет килограма. Това е теглото на около 3-годишно здраво дете.)
Съответно ще взема дозата за дете на 3 години.
НЕ тровете децата си с ненужни лекарства, опитайте се да изберете дозата до минимум. По-добре е, ако промяната на дозата не помага. (напр. дозировка за 3-годишно дете не работи, добавете към дозата за 4-годишно дете)

Не намерих никакви минуси в подготовката. Всичко ме устройва
На това казвам сбогом на теб, не се разболявай.

Добър ден и добро настроение на всички.
Ще започна, като ви кажа причината, поради която се запознахме с това лекарство.
Голямата ми дъщеря е с увреждания. Поради неговия начин на живот и изкривяване на ректума имаме постоянни проблеми с изпражненията.
След като взехме слабително действие през последните 4 години, опитахме много, тъй като тялото свиква с едно лекарство и те трябва да се сменят доста често.
С лекарството, динолак, се запознахме преди около два месеца, когато беше необходимо да сменим лекарството отново.
Мехурчета 100 грама
Аптеката пада без рецепта.
Препаратът съдържа лактуоза 3,3 грама и симетикон 0,04 грама.
Помощни вещества: лимонена киселина 0,125 грама, повидон (поливинилпиролидол) 2 грама, колоиден силициев диоксид (аеросил) 0,45 грама
Плюсове на опаковката: 1) лекарството се продава в пластмасова бутилка, без никакви кутии и други боклуци. (мерителната чашка пада върху капака)

2) инструкцията е прикрепена към балона и в никакъв случай няма да я загубите.

Не видях никакви минуси в това.
Плюсове на самия препарат
1) което е важно за нас, препаратът се произвежда под формата на емулсия. Тоест, детето просто пие и това е (има лекарства под формата на прах, които трябва да се разтворят в течност, докато веднъж набъбнат и детето трябва да ги дъвче и при такива диагнози не всички деца могат да дъвчат, това е първото. И второто не е неприятен вкус който не е отменил)
2) Започна да ни помага доста бързо, което несъмнено ни зарадва.
3) Видях също плюс във факта, че лекарството може да се използва по време на бременност и по време на елиминиране

Показания за употреба:
Запек, корекция на изпражненията, с хемороиди, необходимост от операция на дебелото черво и перианалната област, чернодробна енцефалопатия, хипермонемия, чернодробна прекома и кома (лечение и профилактика), нормализиране на чревната дейност, Лечение и профилактика на дисбиоза с различна етиология. Възстановяване на чревната флора след антибиотична терапия.
Противопоказания: галактоземия, запушване на червата, непоносимост към фруктоза, галактоза, дефицит на лактоза, глюкозо-галактозна малабсорбция, свръхчувствителност към лекарствените компоненти.
Това, което всъщност не ми хареса, беше, че в нашия град случайно попаднах на това лекарство, след което не можах да го намеря в повече от една аптека, трябваше да поръчам.

Моят личен съвет към майките на деца с увреждания
Много често нашите деца са с по-малко тегло и ръст от здравите деца. Поради тази причина, когато определяте дозата на което и да е лекарство, не забравяйте да вземете предвид фактора възраст-тегло..
Оценете на колко години детето трябва да тежи толкова килограми, колкото тежи сега (например дъщеря ми тежи пет години, тринадесет килограма. Това е теглото на около 3-годишно здраво дете.)
Съответно ще взема дозата за дете на 3 години.
НЕ тровете децата си с ненужни лекарства, опитайте се да изберете дозата до минимум. По-добре е, ако промяната на дозата не помага. (напр. дозировка за 3-годишно дете не работи, добавете към дозата за 4-годишно дете)

Не намерих никакви минуси в подготовката. Всичко ме устройва
На това казвам сбогом на теб, не се разболявай.

Добър ден, гости и потребители на сайта!

Детето имаше тежки проблеми със запек и изпражнения преди няколко месеца.
По-рано подобни проблеми вече бяха, но те не бяха толкова очевидни и преминаха за 1-2 седмици.

Първо дадох на детето Duphalac да омекоти изпражненията. Ефектът от приема на лекарството беше, но поради оплакванията на детето след всяка доза от лекарството, реших да откажа. Точно по това време в аптеката видях лекарство с подобен ефект DINOLAC.

ГЛАВНА ИНФОРМАЦИЯ :
Динолак - емулсия със слабителни свойства.

Основната активна съставка е същата като тази на Duphalac - лактулоза. Към него е добавен само симетикон.

Специално проверих дозировката на лактулоза в тези два препарата.
Оказа се, че дозировката е същата. Дюфалак има d. прочетете повече дозировка 667 mg на ml.
А Динолак има 3,3 грама на 5 мл, това се оказва 660 мг на 1 мл.

Dinolac се продава без рецепта, магазин
може да бъде в стаята, а не в хладилника.

Срок на годност 3 години.

Dinolac се продава без картонена кутия. Инструкцията е точно на банката и ми е удобна. Заема по-малко място и е по-удобно.

Ще се спра малко повече върху състава:

*** лактулозата е омекотител за изпражненията и помага в борбата със запека.
Предимството на това вещество е, че НЕ действа незабавно, а постепенно омекотява изпражненията и помага за отстраняването му, без да се напуква.

*** симетикон - това вещество инхибира образуването на газове. Дава се на новородени за колики. Например, Bobotik се състои изцяло от симетикон.

Dinolac може да се дава на деца от раждането и това радва. Вярно е, че на възраст до 1 година направих на детето обичайната клизма с вода 1 път. Взехме Динолак за първи път едва на 4 години.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
Тъй като отдавна имаме проблеми със запек и не изключвам наличието на пукнатини (лекуваме със свещи), тогава давам Динолак на дете на 4 години, при първия признак.

Ако за 1 ден детето никога не е ходило до тоалетна, то преди лягане давам 1 чаена лъжичка. Суспензията не е с горчив вкус, но дъщерята обикновено иска да я измие с вода или компот.
Ефектът от приема се проявява или след 1-2 часа (ако давам вечер) или сутрин (ако давам късно през нощта).

От моя собствен опит мога да кажа, че ако детето има запек в продължение на няколко дни, тогава 1 чаена лъжичка не е достатъчна. Дете с тегло около 13 кг се нуждае от 3 чаени лъжички.

Също така отбелязвам, че след Duphalac стомахът на детето започва да боли на всеки половин час след приема. След Dinolak няма такова нещо (симетиконът помага).

Мога да кажа, че Dinolac има подобен ефект като Duphalac, но само стомахът не боли след него.
От друга страна, Dinolak е с 30% по-скъп, което е доста.

По принцип можете да си купите Duphalac и да пиете Bobotik след всяка доза. На теория ефектът трябва да бъде подобен. Но все още не съм опитвал това.

Доволен съм от приема на Динолак. Детето накрая не се оплаква от болки в корема и се радвам. Само цената не е доволна.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ :
+ без горчив вкус, дете на 4 години пие
+ възможно от раждането и бременността
+ има ефект от приема му, омекотява изпражненията
+ след прием не боли стомаха

ИЗХОД:
Хубав, но скъп заместител на Duphalac. Динолак наистина действа, ефективен е и след като не боли стомаха.

Препоръчвам да закупите оралната емулсия DINOLAC и да й дадете 4 звезди "добре".

Добър ден, гости и потребители на сайта!

Детето имаше тежки проблеми със запек и изпражнения преди няколко месеца.
По-рано подобни проблеми вече бяха, но те не бяха толкова очевидни и преминаха за 1-2 седмици.

Първо дадох на детето Duphalac да омекоти изпражненията. Ефектът от приема на лекарството беше, но поради оплакванията на детето след всяка доза от лекарството, реших да откажа. Точно по това време в аптеката видях лекарство с подобен ефект DINOLAC.

ГЛАВНА ИНФОРМАЦИЯ :
Динолак - емулсия със слабителни свойства.

Основната активна съставка е същата като тази на Duphalac - лактулоза. Към него е добавен само симетикон.

Специално проверих дозировката на лактулоза в тези два препарата.
Оказа се, че дозировката е същата. Duphalac има доза от 667 mg на ml.
А Динолак има 3,3 грама на 5 мл, това се оказва 660 мг на 1 мл.

Dinolac се продава без рецепта, магазин
може да бъде в стаята, а не в хладилника.

Срок на годност 3 години.

Dinolac се продава без картонена кутия. Инструкцията е точно на банката и ми е удобна. Заема по-малко място и е по-удобно.

Ще се спра малко повече върху състава:

*** лактулозата е омекотител за изпражненията и помага в борбата със запека.
Предимството на това вещество е, че НЕ действа незабавно, а постепенно омекотява изпражненията и помага за отстраняването му, без да се напуква.

*** симетикон - това вещество инхибира образуването на газове. Дава се на новородени за колики. Например, Bobotik се състои изцяло от симетикон.

Dinolac може да се дава на деца от раждането и това радва. Вярно е, че на възраст до 1 година направих на детето обичайната клизма с вода 1 път. Взехме Динолак за първи път едва на 4 години.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
Тъй като отдавна имаме проблеми със запек и не изключвам наличието на пукнатини (лекуваме със свещи), тогава давам Динолак на дете на 4 години, при първия признак.

Ако за 1 ден детето никога не е ходило до тоалетна, то преди лягане давам 1 чаена лъжичка. Суспензията няма вкус на горчивина, но дъщерята обикновено иска да я измие с вода или компот.
Ефектът от приема се проявява или след 1-2 часа (ако давам вечер) или сутрин (ако давам късно през нощта).

От моя собствен опит мога да кажа, че ако детето има запек в продължение на няколко дни, тогава 1 чаена лъжичка не е достатъчна. Дете с тегло около 13 кг се нуждае от 3 чаени лъжички.

Също така отбелязвам, че след Duphalac стомахът на детето започва да боли на всеки половин час след приема. След Dinolak няма такова нещо (симетиконът помага).

Мога да кажа, че Dinolac има подобен ефект като Duphalac, но само стомахът не боли след него.
Но Dinolak е с 30% по-скъп, което не е достатъчно.

По принцип можете да си купите Duphalac и да пиете Bobotik след всяка доза. На теория ефектът трябва да бъде подобен. Но все още не съм опитвал това.

Доволен съм от приема на Динолак. Детето накрая не се оплаква от болки в корема и се радвам. Само цената не е доволна.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ :
+ без горчив вкус, дете на 4 години пие
+ възможно от раждането и бременността
+ има ефект от приема му, омекотява изпражненията
+ след прием не боли стомаха

ИЗХОД:
Хубав, но скъп заместител на Duphalac. Динолак наистина действа, ефективен е и след като не боли стомаха.

Препоръчвам да закупите оралната емулсия DINOLAC и да й дадете 4 звезди "добре".

Някак се случи така, че детето ми пие малко вода. Щом не успях да й налея малко вода, опитах с лъжица вода и със сламка и дори си купих охладител за играчки. И все едно - детето пие малко, нито сокове, нито плодови напитки, нито желе, камо ли малко вода. Трябва да уреждаме всякакви танци с тамбура, различни състезателни игри, убеждавания, поговорки, приказки и т. Н. И сега, въпреки всичко, детето има проблеми със стола - на всеки 3-4 дни. И напоследък дори с кръв. Коремчето на бебето започва да се притеснява на втория ден след дефинирането, но дъщерята страда, изчаква порива, защото се страхува, че ще го нарани.
И как страдам като майка. Като цяло, след консултация с педиатър. Педиатърът посъветва да пиете Динолак в продължение на една седмица (тя каза, че дуфолак може да се използва, но първият е по-мек и по-малко. Прочетете повече странични ефекти).
Бутилка от 200 мл ни струва 450 рубли. За да бъда честен, мислех, че ще бъде по-евтино.
Е, както е.
Бутилката се предлага без кутия, веднага с мерителна чашка на капака. Инструкции, приложени като етикет.
Лекарството не води до пристрастяване, може да се използва от 6-месечна възраст и с кърмене.

Емулсията съдържа две основни активни вещества:
- лактулозата е бактерия, която омекотява изпражненията и помага на червата да работят.
- симетиконът (вероятно родителите, чиито деца са имали колики, знаят какво е) е вещество, което " се срутва " газови мехурчета и се отстранява като вода.

Емулсията е доста плътна, напомняща донякъде на мед - по цвят, мирис и плътност. Вкусът е нормален, не е захарен, сладък, но труден за пиене поради своята плътност.

Според инструкциите детето ни трябва да пие 5-10 мл.

По съвет на педиатъра дадох детето сутрин на гладно половин час преди закуска, но ме беше страх да дам 5 мл, дадох 3, а поради плътността - не дай Боже, 2,5 мл влязоха вътре и не се утаиха върху стъклото. Детето се даваше вода през деня често, упорито. И изненадващо (ако дъщерята е тичала до тоалетната на всеки 2 часа), тя не е ходила до тоалетната „по малко“ в продължение на 7 часа. Вече започнах да се тревожа за това. Сяда на гърнето, изглежда, че иска да отиде до тоалетната и веднага скача "не, не хошу" ".
В резултат на това те дадоха още 5 ml Dinolak в късния следобед и буквално 20-30 минути по-късно детето изтича до гърнето и всичко - всичко се оказа съвсем наред. Столът е мек, но има много. И сега детето стана по-живо, скача, сваля, смее се, макар че преди това беше почти същото, но все пак коремчето измъчвано от колики и подтиквания, което създаваше определена неспокойна атмосфера.
Сега всяка сутрин давам 5-7 мл емулсия, ходим през ден и вече не се страхуваме да бягаме до тоалетната. Но по малък начин това вече е нормално, няма такъв ефект при първото използване на лекарството.

Като цяло съм доволен от този инструмент. Затова ще го препоръчам за покупка и употреба, но не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар преди употреба.

Някак се случи така, че детето ми пие малко вода. Щом не успях да й налея малко вода, опитах с лъжица вода и със сламка и дори си купих охладител за играчки. И все едно - детето пие малко, нито сокове, нито плодови напитки, нито желе, камо ли малко вода. Трябва да уреждаме всякакви танци с тамбура, различни състезателни игри, убеждавания, поговорки, приказки и др. И въпреки всичко детето има проблеми със стола - на всеки 3-4 дни. И напоследък дори с кръв. Коремчето на бебето започва да се притеснява на втория ден след дефинирането, но дъщерята страда, изчаква порива, защото се страхува, че ще го нарани.
И как страдам като майка. Като цяло, след консултация с педиатър. Педиатърът посъветва да пиете Динолак в продължение на една седмица (тя каза, че дуфолак също е възможен, но първият е по-мек и има по-малко странични ефекти).
Бутилка от 200 мл ни струва 450 рубли. За да бъда честен, мислех, че ще бъде по-евтино.
Е, както е.
Бутилката се предлага без кутия, веднага с мерителна чашка на капака. Инструкции, приложени като етикет.
Лекарството не води до пристрастяване, може да се използва от 6-месечна възраст и с кърмене.

Емулсията съдържа две основни активни вещества:
- лактулозата е бактерия, която омекотява изпражненията и помага на червата да работят.
- симетиконът (вероятно родителите, чиито деца са имали колики, знаят какво е) е вещество, което " се срутва " газови мехурчета и се отстранява като вода.

Емулсията е доста плътна, напомняща донякъде на мед - по цвят, мирис и плътност. Вкусът е нормален, не е захарен, сладък, но труден за пиене поради своята плътност.

Според инструкциите нашето дете трябва да пие 5-10 мл.

По съвет на педиатъра дадох детето сутрин на гладно половин час преди закуска, но ме беше страх да дам 5 мл, дадох 3, а поради плътността - не дай Боже, 2,5 мл влязоха вътре и не се утаиха върху стъклото. Детето се даваше вода през деня често, упорито. И изненадващо (ако дъщерята е тичала до тоалетната на всеки 2 часа), тя не е ходила до тоалетната „„ по малко “в продължение на 7 часа. Вече започнах да се тревожа за това. Сяда на гърнето, изглежда сякаш иска да отиде до тоалетната и веднага скача "не, не хошу" ".
В резултат на това те дадоха още 5 ml Dinolak в късния следобед и буквално 20-30 минути по-късно детето изтича до гърнето и всичко - всичко се оказа съвсем наред. Столът, макар и мек, но много. И сега детето стана по-оживено, скача, сваля, смее се, макар че преди това беше почти същото, но все пак коремчето измъчвано от колики и подтиквания, което създаваше определена неспокойна атмосфера.
Сега всяка сутрин давам 5-7 мл емулсия, ходим през ден и вече не се страхуваме да бягаме до тоалетната. Но по малък начин това вече е нормално, няма такъв ефект при първото използване на лекарството.

Като цяло съм доволен от този инструмент. Затова ще го препоръчам за покупка и употреба, но не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар преди употреба.

Случи се така, че след новата година тригодишната ми дъщеря по някаква причина започна да страда с корем - изпражненията бяха редки (веднъж на 3-4 дни) и с кръв - очевидно, поради плътността на изпражненията. По съвет на педиатър закупих лекарството Dinolac. Не знам какъв е контейнерът, но имаме бутилка от 200 мл. на цена от 440 рубли (23.01.17) Първото нещо, което ме изненада, беше, че бутилката нямаше индивидуална опаковка и се продаваше като бутилка с мерителна чашка на капака. По принцип така изглежда този продукт: Обичам, когато към продукта са включени мерителна чашка или спринцовка: няма нужда да измисляте и търсите в интернет като „5 ml е колко чаени лъжички?“ Мерителната чашка се оказа голяма и дълбока, изчислена до 25 ml.
Инструкцията се намира на самата бутилка като етикет. Бутилката е с капак - защита. прочетете повече от деца, които трябва да бъдат натиснати, преди да започнете да отвивате.
Емулсията е леко жълтеникаво вещество, което наподобява донякъде мед - по плътност и цвят.
Със и без светкавица
Вкусът му е леко сладък, но няма да кажа, че е примамлив. Въпреки че всичко зависи от количеството, което трябва да се консумира в даден момент. По-голямата част остава в мерителната чашка, така че за детето трябва да го излея в чаена лъжичка и да храня така.
Емулсията съдържа две активни вещества: лактулоза - млечни бактерии, които помагат за омекотяване на изпражненията и нормализират чревната функция; симетикон - помага за намаляване на коликите и подуването на корема (това лекарство вероятно е познато на всички майки, чиито бебета са страдали от колики в корема) На нашата възраст (3 една година), агентът трябва да се използва в количество 5-10 ml. След като прочетох отзивите, реших да започна с 3 мл.
Затова през първия ден сутрин на гладно (по съвет на педиатър - на гладно сутрин половин час преди закуска) дадохме на детето само 3 ml емулсия. И най-неочакваното е, че след това детето почти 8 часа не отиде на гърнето по малко. Докато преди винаги ходех на всеки 2-3 часа. Очевидно цялата течност течеше да разтвори изпражненията.
Като цяло, очевидно 3 ml не бяха достатъчни. а вечер добавихме още 5 мл. И това е всичко, след 20-30 минути червата на дъщерята най-накрая решиха да освободят пространството си. Всичко вървеше добре - нямаше колики, подуване на корема, но дъщеря ми просто поиска саксия, седна 5 минути и изхвърли всичко, което се беше натрупало за 4 дни (извинете за подробностите). Нямаше кръв, както преди. Като цяло лекарството действа.
Така че сега преминаваме курс с това лекарство, предписано от нашия педиатър. Доволен съм от инструмента: той втечнява изпражненията добре, странични ефекти не са наблюдавани при детето от една седмица. Дъщеря ми престана да се страхува да върви по голям път, спря да толерира и притиска, защото нямаше съпътстваща болка. Но като кака на всеки 3-4 дни, той продължава да ходи до тоалетната със същия интервал. Мислех, че интервалът ще бъде по-кратък, но не. Дори 10 мл на гладно не помагат, но добре. все пак най-важното е какво сега - не боли да го правиш.
Затова препоръчвам Dinolac, но не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар преди употреба.

Случи се така, че след новата година тригодишната ми дъщеря по някаква причина започна да страда с корем - изпражненията бяха редки (веднъж на 3-4 дни) и с кръв - очевидно поради плътността на изпражненията. По съвет на педиатър закупих лекарството Dinolac. Не знам какъв е контейнерът, но имаме бутилка от 200 ml. на цена от 440 рубли (23.01.17) Първото нещо, което ме изненада, беше, че бутилката нямаше индивидуална опаковка и се продаваше като бутилка с мерителна чашка на капака. По принцип така изглежда този продукт: Обичам, когато към продукта са включени мерителна чашка или спринцовка: няма нужда да измисляте и търсите в интернет като „5 ml е колко чаени лъжички?“ Мерителната чашка се оказа голяма и дълбока, изчислена до 25 ml.
Инструкцията се намира на самата бутилка като етикет. Бутилката има защитена от деца капачка, която трябва да се натисне надолу, преди да започне да се отвива.
Емулсията е леко жълтеникаво вещество, което наподобява донякъде мед - по плътност и цвят.
Със и без светкавица
Вкусът му е леко сладък, но няма да кажа, че е примамлив. Въпреки че всичко зависи от количеството, което трябва да се консумира в даден момент. По-голямата част остава в мерителната чашка, така че за детето трябва да налея в чаена лъжичка и да се храня така.
Емулсията съдържа две активни вещества: лактулоза - млечни бактерии, които спомагат за омекотяване на изпражненията и нормализират чревната функция; симетикон - помага за намаляване на коликите и подуването на корема (вероятно това лекарство е познато на всички майки, чиито бебета са страдали от колики в корема) На нашата възраст (3 една година), агентът трябва да се използва в количество 5-10 ml. След като прочетох отзивите, реших да започна с 3 мл.
Затова през първия ден сутрин на гладно (по съвет на педиатър - на гладно сутрин половин час преди закуска) дадохме на детето само 3 ml емулсия. И най-неочакваното е, че след това детето почти 8 часа не отиде на гърнето по малко. Докато преди винаги ходех на всеки 2-3 часа. Очевидно цялата течност изтича, за да разтвори изпражненията.
Като цяло, очевидно 3 ml не бяха достатъчни. а вечер добавихме още 5 мл. И това е всичко, след 20-30 минути червата на дъщерята най-накрая решиха да освободят пространството си. Всичко вървеше добре - нямаше колики, подуване на корема, но дъщеря ми просто поиска саксия, седна 5 минути и изхвърли всичко, което се беше натрупало за 4 дни (извинете за подробностите). Нямаше кръв, както преди. Като цяло лекарството действа.
Така че сега преминаваме курс с това лекарство, предписано от нашия педиатър. Доволен съм от инструмента: той втечнява изпражненията добре, странични ефекти не са наблюдавани при детето от една седмица. Дъщеря ми престана да се страхува да върви по голям път, спря да толерира и притиска, защото нямаше съпътстваща болка. Но като кака на всеки 3-4 дни, той продължава да ходи до тоалетната със същия интервал. Мислех, че интервалът ще бъде по-кратък, но не. Дори 10 мл на гладно не помагат, но добре. все пак най-важното е, че сега - не боли да го правиш.
Затова препоръчвам Dinolac, но не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар преди употреба.

Динолак отзиви за новородени

Инструкции за използване на емулсията Dinolac за бебета

Инструкцията е приложена към всяка от бутилките с лекарството с произволен капацитет под формата на миниатюрна брошура, която разкрива всички подробности за употребата на емулсията Dinolac - индикации и противопоказания, дозировка, употреба от кърмачета и много други..

Форма, състав, опаковка

Лекарството под формата на емулсия е предназначено за перорално приложение. Консистенцията му е еднородна и мътна. Цветът варира от жълт до безцветен.

Активният комплекс на емулсионния препарат се състои от необходимото количество симетикон и лактулоза. Той се допълва с лимонена киселина, аеросил, поливинилпиролидон в правилните пропорции.

Лекарството се доставя в аптеките в полиетиленови бутилки, чиято плътност е висока, като ги допълва с мерителни чаши. Контейнерите от 1000, 500, 200 или 100 милилитра влизат в продажба.

Срок и условия на съхранение

Съхранението на лекарството се осигурява в продължение на три години на места, където децата не проникват. Стайната температура не трябва да надвишава двадесет и пет градуса. Препоръчва се затъмнение.

Фармакология

Емулсията е слабително лекарство с комбиниран състав. Слабителният му ефект се дължи на действието на съставните компоненти.

Дизахаридна синтетична лактулоза, която по време на разграждането в дебелото черво допринася за нормализиране на чревната функционалност и релаксация. В допълнение, това вещество е бифидогенно (стимулиране на възпроизводството и растежа на полезна чревна флора).

Действието на лактулозата се появява за ден-два, тъй като се развива в областта на дебелото черво.

Антипенител Симетикон, който омекотява ефекта на лактулозата, което понякога причинява известен дискомфорт в корема на пациента. Той предотвратява образуването и разгражда газовите мехурчета в храносмилателния тракт, които след това могат да бъдат абсорбирани от чревните стени или изведени..

Фармакокинетика

Невъзможността да метаболизира лактулозата в храносмилателния тракт, докато достигне дебелото черво, му позволява да навлезе в тази зона непроменена. След като изпълни слабително действие, веществото ще напусне тялото заедно със съдържанието на червата и леко през бъбреците.

Липсата на абсорбция на симетикон в храносмилателния тракт допринася за отделянето му от организма във вида, в който е получен.

Показания за употреба на Dinolak

Препоръчайте използването на емулсия:

 • за лечение на запек;
 • с цел възстановяване на чревната микрофлора след антибиотично лечение;
 • за регулиране на изпразването на страдащите от хемороиди, както и, ако е необходимо, хирургическа интервенция в аналната област;
 • за лечение на дисбиоза, етиологията на която е различна и прилагането на превантивни мерки на заболяването;
 • за терапевтични и профилактични цели с чернодробна прекома / кома, енцефалопатия;
 • за лечение на хиперамонемия.

Противопоказания

Лекарството се препоръчва за внимателна употреба при пациенти, страдащи от захарен диабет.

Противопоказание за приемането на емулсията Dinolac е идентификацията при пациента:

 • галактоземия;
 • висока чувствителност към състава на лекарството;
 • чревна обструкция;
 • малабсорбция на глюкоза-галактоза;
 • непоносимост към галактоза / фруктоза, дефицит на лактаза.

Dinolac: инструкции за употреба и дозировка

Препаратът за емулсия се приема вътре, като предварително се разклаща бутилката. За предпочитане на закуска за еднократна среща. При прием се препоръчва използването на мерителна чашка.

Запек

 • Бебета до една година, 5 милилитра / ден;
 • деца от една до шест години от 5 до 10 милилитра / ден;
 • деца от седем до четиринадесет години, 15 милилитра / дневен прием;
 • юноши и възрастни от 15 до 45 милилитра на ден (три дни в началото на лечението) и от 10 до 30 милилитра на ден през следващите дни на терапията.

Чернодробна хиперамонемия / кома или прекома / енцефалопатия

Три пъти на ден, 30 или 50 милилитра. Когато се достигне състояние, когато изпражненията станат меки и масата на изпражненията напуска няколко пъти на ден, лекарството се прехвърля в поддържаща доза, която ще бъде определена от лекаря.

Чревна дисбиоза

За възрастни и деца от седемгодишна възраст се предписват 5 милилитра до два пъти на ден.

Когато лекувате с лекарства със слабително действие, трябва да изпиете достатъчно (до два литра) чиста вода.

Особености на използването на различни категории пациенти

Бременни

По време на бременност и кърмене е разрешено назначаването на Dinolak.

За деца

Dinolac за деца, подобно на други лаксативи, се препоръчва за прием само в изключителна ситуация под наблюдението на лекар.

За бебета

Dinolac за новородени и кърмачета, съдейки по прегледите, помага добре да се справи с колики и запек. Емулсията е разрешено да се използва за бебета буквално от раждането, за да се елиминира запекът, причините за развитието, които могат да бъдат различни.

Лекарството има лек ефект върху тялото на трохите и се предписва от педиатри при липса на непоносимост към съставните компоненти на бебето. Не е препоръчително обаче да започнете да приемате лекарството без препоръка на лекар..

Емулсионната форма на лекарството е доста удобна за употреба при кърмачета. Агентът се разклаща добре и след измерване на доза, равна на пет милилитра, се дава на малък пациент с помощта на спринцовка без игла за еднократна употреба или лъжица. Оптимален прием на Dinolak при облекчаване на запек по време на първото сутрешно хранене.

Странични ефекти

Странични явления под формата:

 • аритмии;
 • слабост;
 • миалгия;
 • висока умора;
 • гадене;
 • главоболие / замаяност

могат да се проявят поради дисбаланси във водно-електролитния баланс, което води до продължително лечение при високи дози на пациент с чернодробна енцефалопатия.

Предозиране

Предозирането с емулсия се проявява с развитието на диария и болка в корема. В такава ситуация трябва да се направят корекции на дозата..

Лекарствени взаимодействия

Ефектът на лактулозата ще бъде значително намален, когато емулсията се комбинира с антибиотиците Рифаксимин, Клиндамицин, Неомицин и антиациди.

Допълнителни инструкции

Приемът на емулсията Dinolac не засяга реакциите на пациента, което е необходимо при шофиране на транспорт и други дейности с механизми..

Използването на това лекарство за повече от шест месеца осигурява контрол на съдържанието на електролит в кръвната плазма..

Назначаването на лечение с Dinolac за тези пациенти, които страдат от захарен диабет, трябва да се извършва с повишено внимание поради съдържанието на свързани захари под формата на фруктоза / галактоза / лактоза.

Лаксативната категория лекарства в педиатричното лечение се използва само при остра нужда, където лекар наблюдава хода на терапията.

Аналози на Dinolac

Препаратите с подобно действие могат да служат като аналози на емулсията Dinolac. Това са лекарства, наречени Portalac, Bisacodyl-Akrihin, Dulcolax, Normase и Duphalac.

Динолак цени

Обемът на бутилката с лекарството е основният ценови фактор. Можете да си купите емулсия Dinolac, като платите от 255 до 805 рубли на парче.

Отзиви за Dinolak за деца

Младите майки често на тематични форуми с удоволствие споделят своя опит за това как са успели да се справят с това или онова заболяване на бебето си. Запекът и коликите не са изключение. Доста често емулсията Dinolac се обсъжда като ефективно и приятно средство за дегустация за отстраняване на такъв проблем..

Наталия: Няколко месеца след раждането втората малка дъщеря започна да страда от запек и колики. Средствата, които са помогнали на първото дете в подобна ситуация, не са дали резултат. Сестра в клиниката ме посъветва да купя емулсия Dinolac. Много ефективен инструмент: вкусът е приятен за бебета, дава се лесно, защото има мерителна чашка и ефектът е отличен. Единственият отрицателен резултат ще трябва да изчака няколко дни, но след това можете напълно да забравите за проблема. препоръчвам.

Жана: Те започнаха да страдат от запек след родилния дом, аз и бебето. Те се опитаха да отстранят проблема, като включиха слабителни храни в диетата ми, но детето получи обрив. След това, по съвет на педиатър, получихме емулсия Dinolac. Отначало го пиех само аз и бебето получи лекарството с моето мляко. Лекарят обаче говори за безвредността на лекарството за бебета и разреши приемането на лекарството. Ефектът е много добър. Можете да помогнете на детето - не е имало странични ефекти.

Таисия: Всичко ни устройваше в тази подготовка. Вкус и последователност, цена и ефективност. Приет е по препоръка на приятел фармацевт. Никога не сме съжалявали за избора. В нашия случай (колики / запек) ефектът от приемането на емулсията се проявява за максимум час. Лесно препоръчваме.

Състав

Допълнителни съставки: лимонена киселина, повидон, колоиден силициев диоксид.

Формуляр за освобождаване

Dinolac се произвежда под формата на емулсия за вътрешна употреба. Лекарството е опаковано в бутилки от 100, 200, 500 и 1000 ml. Всички флакони са плътно затворени и закрепени с прозрачна мерителна чашка.

фармакологичен ефект

Динолак има слабително действие.

Фармакодинамика и фармакокинетика

Действието на това лекарство се определя от неговите компоненти. Лактулозата е синтетичен дизахарид на основата на галактоза и фруктоза. Човешкото тяло няма свои собствени хидролази, способни да разграждат дизахаридите до определени монозахариди. Когато се прилага вътрешно, лактулозата почти не се метаболизира, не се абсорбира в стомашно-чревния тракт и постъпва в дебелото черво в непроменена форма.

От своя страна дизахаридазите действат върху микрофлората на дебелото черво и монозахаридните ензими се образуват от лактулоза и след това карбоксилни киселини с къса верига.

По време на бактериална трансформация на лактулоза рН на чревното съдържание намалява, натрупват се късоверижни мастни киселини и се увеличава перисталтиката.

Поради късоверижните карбоксилни киселини нивото на рН в областта на дебелото черво намалява, което води до значително увеличаване на перисталтиката и потискане развитието на протеолитична микрофлора. С бързата адсорбция на тези киселини в дисталното дебело черво, абсорбцията на вода, както и натрий и други електролити се увеличава..

По този начин настъпва слабителният ефект на лактулозата и чревната функция се нормализира, което стимулира растежа и възпроизводството на необходимата микрофлора в червата..

Симетиконът е силно разпенващ агент. В храносмилателния тракт веществото не се абсорбира, поради което се екскретира от тялото непроменено. Това намалява горното напрежение и образуването на газове в стомашно-чревния тракт. Абсорбцията на отделените газове става от чревните стени или директно се екскретира от тялото. Дискомфортът в коремната кухина значително намалява.

Показания за употреба

Лекарството се предписва за:

 • запек;
 • необходимостта от регулиране на изпражненията при хемороиди;
 • извършване на хирургични операции на дебелото черво и перианалната област;
 • чернодробна енцефалопатия;
 • хиперамонемия;
 • лечение и профилактика на чернодробна прекомикома;
 • необходимостта от нормализиране на функцията на червата;
 • лечение и профилактика на дисбиоза;
 • възстановяване на нормалната флора на стомашно-чревния тракт след антибиотично лечение.

Противопоказания

Не се препоръчва употребата на Dinolak, когато:

 • галактоземия;
 • чревна обструкция;
 • непоносимост към дефицит на фруктоза, галактоза и лактаза, както и малабсорбция на глюкоза-галактоза;
 • чувствителност към лекарствените компоненти.

Страничен ефект

Обикновено употребата на това лекарство не води до развитие на нежелани ефекти. Приемът на Dinolac във високи дози обаче за дълго време може да доведе до нарушаване на водно-електролитния баланс. Това може да бъде придружено от слабост, повишена умора, световъртеж, главоболие, гадене, миалгия и аритмия..

Dinolak, инструкция за приложение (Начин и дозировка)

Според инструкциите за употреба на Dinolak, той се приема през устата. Когато се предписва единична дневна доза, лекарството се приема едновременно, например едновременно със закуска..

За всяко нарушение се предписва конкретна доза..

Лечението на запек изисква дневна доза от 5 ml за малки пациенти под една година, 5-10 ml за деца на възраст 1-6 години, 15 ml за деца на възраст 7-14 години. За пациенти на възраст над 14 години дневната доза през първите 3 дни от курса е 15-45 ml, а през следващите дни - 10-30 ml.

При лечението на чернодробна кома, прекома, чернодробна енцефалопатия и хиперамонемия, лекарството се приема през устата 30-50 ml 3 пъти дневно, т.е. максималната допустима дневна доза може да бъде 90-190 ml. След това се избира поддържаща доза, така че всеки ден да има меки изпражнения 2-3 пъти.

Лечението на чревна дисбиоза при пациенти на възраст от 7 години се извършва с помощта на лекарството в доза от 5 ml, приемани 1-2 пъти на ден.

В други случаи дозата се избира индивидуално с помощта на мерителна чашка. Също така трябва да запомните, че когато лекувате с лаксативи, трябва да пиете повече вода..

Динолак за новородени

Това лекарство може да се дава на кърмачета със запек, независимо от причината. Dinolac има лек ефект върху организма и е разрешено да се приема от раждането, при условие че няма индивидуална непоносимост към неговите компоненти. Не трябва обаче да започвате да го използвате, без да се консултирате с вашия педиатър. Само лекар ще може да избере подходящата доза и продължителност на терапевтичния курс.

Лекарството се предлага под формата на емулсия, която е удобна за употреба при бебета. Преди да вземете бутилката с лекарството, разклатете добре и измерете 5 ml. Продуктът се излива внимателно в устата на бебето с лъжица или спринцовка за еднократна употреба без игла. При лечение на запек при кърмачета се препоръчва да приемате лекарството по едно и също време на деня. В същото време отзивите за Dinolac за новородени потвърждават неговата ефективност като помага да се отървете от запек и колики.

Предозиране

В случай на предозиране може да се появи болка в коремната кухина и диария. За да се премахне това, се прави корекция на дозата..

Взаимодействие

Ако антиациди или антибиотици се приемат едновременно с това лекарство, например Рифаксимин, Неомицин и Клиндамицин, чиято активност е насочена към лактобацили и бифидобактерии, ефективността на лактулозата може да бъде значително намалена.

специални инструкции

Този продукт съдържа свързани захари като лактоза, галактоза и фруктоза. Това трябва да се има предвид при лечение на пациенти със захарен диабет, тъй като при някои нарушения лекарството се предписва в достатъчно високи дози..

Лечението на малки пациенти с използване на лаксативи е допустимо само в изключителни случаи, със сигурност под наблюдението на лекар.

Условия за продажба

Условия за съхранение

Емулсията трябва да се съхранява в тъмно и хладно шкафче, недостъпно за деца..

Срок на годност

Аналозите на Динолак

Бисакодил-Акрихин, Дюфалак, Гуталакс, Дулколакс и Порталак също имат подобен ефект..

Dinolac или Duphalac - което е по-добре?

Сред големия брой лаксативи най-безопасни са осмотичните лекарства. Особеността на механизма на тяхното действие се крие в свойствата на водата да се трансформира от доста слаб солен разтвор в по-концентриран. И двата продукта на основата на лактулоза имат тези характеристики. Duphalac обаче не съдържа симетикон..

Благодарение на симетикон напрежението между газ и течност намалява. В резултат газовите мехурчета се унищожават и те се образуват все по-бавно..

Следователно наличието на това вещество прави лекарството по-изгодно пред останалите. В процеса на разграждане на лактулозата се отделят газообразни вещества и симетиконът ги неутрализира, намалявайки риска от метеоризъм.

В допълнение, комбинацията от допълнителни компоненти - повидон и силициев диоксид - свързва молекулите на токсични продукти и спомага за бързото им отстраняване от тялото.

Отзиви за Dinolak

Наркотиците от това действие се дискутират широко в мрежата. В същото време, Dinolak, отзиви за деца, за които са предимно положителни, потребителите обсъждат най-често. Сред предимствата са високото му качество, приятен вкус, регулиране на червата и бързо елиминиране на запека при пациенти на различна възраст..

Многобройни отзиви за Dinolak за новородени могат да бъдат намерени на детските форуми. Майките казват, че приемането на тази емулсия помага да се отървете от коликите при бебетата, а някои благодарение на лечението са елиминирали регургитацията, която притеснява много трохи след хранене..

Въпреки това, сред многото положителни мнения могат да се намерят и отрицателни отзиви. В повечето случаи те са свързани с лечението на възрастни пациенти. За някои потребители лекарството просто не помогна да се отърват от запек, докато други допълнително получиха подуване на корема и дискомфорт..

При лечение с това лекарство, както и други лаксативи, експертите препоръчват да се пие повече вода. Този подход като цяло е полезен за организма и по време на терапията значително ускорява неговата ефективност. Благодарение на това подобрението настъпва още на втория ден. Разбира се, трябва да запомните, че не трябва да приемате това лекарство без лекарско предписание..

Цената на Dinolak къде да купя

Цената на Dinolak варира между 250-800 рубли, в зависимост от обема на бутилката.

Образование: Завършил е Ровенския държавен основен медицински колеж със специалност „Фармация“. Завършил Виннишкия държавен медицински университет на М. И. Пирогов и стаж в неговата база.

Трудов стаж: От 2003 до 2013 г. - работи като фармацевт и ръководител на аптечен павилион. Наградена е със сертификати и отличия за дълги години и добросъвестна работа. Статии по медицински теми бяха публикувани в местни издания (вестници) и в различни интернет портали.

Запекът при новородено е една от най-честите причини младите родители да търсят медицинска помощ. Причината за безпокойство е не само отсъствието или забавянето на изпражненията при детето, но и промени в поведението му. Бебето може да стане капризно, а апетитът и сънят често се нарушават поради неприятни усещания. Подобни симптоми ни принуждават да търсим лек за запек за новородени, който би бил не само ефективен, но и да има лек ефект..

Признаци на запек при бебе
През първите няколко месеца от живота, изхождането при дете е много често. Но трябва да се разбере каква честота е нормална и в какви случаи трябва да се подозира запек при новородено и да започне да се премахва този проблем.

През първите седмици след раждането нормата за бебе е изпразването на червата повече от 4 пъти на ден. Тоест бебето на тази възраст може да отиде до тоалетната толкова пъти, колкото е яло.

При деца, хранени с бутилка, нормалната честота на изпражненията е 1-2 пъти на ден..

Кърмените новородени до 4-месечна възраст обикновено ходят до тоалетната не повече от 2 пъти на ден.

След достигане на 6-месечна възраст нормалните движения на червата се установяват естествено и в повечето случаи е 1 път на ден.

За запек при новородени може да се говори, когато честотата на изпражненията намалява и / или има признаци, че процесът на дефекация причинява затруднения на детето.

Например, запек при едномесечно дете може да се приеме, ако няма движение на червата повече от един ден, при двумесечно дете - ако видът на изпражненията се промени (вместо мека или умерено течна консистенция, изпражненията стават сухи и твърди, стават ронливи). В допълнение, запекът често се проявява при бебе с признаци, които показват дискомфорт и болка: когато той настоява за дефекация, той става мрачен или започва да плаче.

Най-често запекът при новородени се дължи на следните причини:

Хранителни разстройства на майката. Когато кърмите, диетата на майката е от голямо значение. При наличие на голямо количество фиксиращи продукти (печени изделия, месо, ориз и др.) В него вероятността от запек при новородено дете се увеличава значително.

Резки промени в диетата на новороденото. Замяната на обичайната млечна формула с друга, бърз преход от кърмене към млечна формула, липсата на постепенно въвеждане на допълващи храни са чести причини за запек при дете на 10 и повече месеца.

Липса на мляко. В този случай може да се развие така нареченият гладен запек при бебе. Малко количество мляко не му позволява да образува изпражнения - всичко, което бебето е изяло, се абсорбира напълно.

Липса на течност. В този случай запекът при бебе може да се развие поради дехидратация на изпражненията, тъй като само с достатъчно количество вода се образуват изпражнения с желаната консистенция. Без притока на течност в правилните обеми, нейният напредък през червата се забавя и по пътя си става още по-дехидратиран. Следователно, набавянето на достатъчно течност е важно за предотвратяване на запек при бебе на всяка възраст..

Въвеждане на допълващи храни. За новородено най-естественото хранене е майчиното мляко, така че неговият стомашно-чревен тракт е адаптиран да смила този конкретен продукт. Неразумното или преждевременното въвеждане на допълващи храни може да наруши работата на стомашно-чревния тракт и именно това обстоятелство често причинява запек при тримесечно бебе или бебе от друга възраст, което все още не е готово за допълващи храни.