Храните за кърмачета за новородени се превърнаха в много полезна помощ и голяма помощ за съвременните майки. Индустрията произвежда много марки такива храни и често е трудно да се реши на коя да се даде предпочитание. В тази статия ще разгледаме една от марките - формулата за новородени "Nutrilon Premium-1".

 • Описание, състав и производител
 • В какви случаи се използва
 • Как да приготвим сместа
 • Как да давате на деца
 • Предпазни мерки
 • Условия за съхранение
 • Полезни съвети за родители

Описание, състав и производител

Адаптираната млечна смес "Nutrilon Premium-1" принадлежи към елитни продукти. Този продукт е възможно най-близо до естественото кърма.

Той е максимално хипоалергенен, набор от минерали и компоненти позволява на бебето да расте здраво и активно. Номерът в името е „маяк“, който ви казва от каква и до каква възраст може да се използва продуктът. Уредът показва, че тази храна може да се използва за деца под 6 месеца.

В какви случаи се използва

Описаната смес се препоръчва за бебета, които не могат да се хранят с кърма - при липса на мляко от майката или когато не е възможно да кърмите.

Как да приготвим сместа

Приготвянето на "Nutrilon Premium-1", съгласно инструкциите за употреба, няма да бъде трудно:

 1. Измийте добре ръцете си и стерилизирайте бутилката и биберони в гореща вода или стерилизатор.
 2. Кипнете вода и след това охладете до 40 ° C.
 3. Налейте необходимото количество вода в бутилката. Можете да разберете точното количество в таблицата за хранене..
 4. С помощта на мерителна лъжица изсипете точно необходимото количество прах във водата. Не променяйте скоростта на продукта, препоръчана от инструкциите. Тази промяна може да навреди на вашето бебе..
 5. Затворете бутилката и разклатете добре сместа, докато прахът се разтвори напълно. Отворете капака и поставете зърното.
 6. Температурата на крайния продукт трябва да бъде равна на телесната температура (36,6–37 ° C). Без термометър състоянието му може да се провери на гърба на китката.

Как да давате на деца

И така, ние знаем как да развъждаме сместа Nutrilon Premium-1 за новородени. Сега за това как да го въведем в диетата на бебетата.

Във всеки случай новият продукт трябва да бъде въведен постепенно. Особено ако планирате да прехвърлите бебето от естествено хранене на изкуствено.

Трябва да започнете с 30 ml веднъж дневно. Първите 3 дни обемът остава същият - 30 ml, само броят на храненията се увеличава от 1 на 6 на третия ден. От четвъртия ден започнете да увеличавате обема на продукта. Броят на храненията остава на ниво 5-6 пъти на ден. По време на допълващото хранене внимателно наблюдавайте реакцията на малкия организъм. И ако няма негативни прояви, продължете да увеличавате количеството на продукта до препоръчителната дневна доза.

Предпазни мерки

 • Храненето трябва да се приготвя само преди хранене на бебето..
 • Не използвайте преварена вода повторно.
 • Не загрявайте приготвения разтвор в микровълновата печка.
 • Остатъците от храна не трябва да се дават за хранене.

Условия за съхранение

Продуктът трябва да се съхранява на сухо и тъмно място при стайна температура. Не се препоръчва охлаждане. Отворен буркан трябва да се използва в рамките на 3 седмици. Съхранявайте отворения буркан отделно от друга храна.

Полезни съвети за родители

В заключение ето няколко съвета и трикове за родителите:

 • Не бива да сменяте често бебешката храна. Изберете такъв и ако детето няма негативни реакции, използвайте го постоянно.
 • На кутията с формулата Nutrilon Premium-1 е написано до колко месеца (и до каква възраст) може да се дава на бебе. След достигане на тази възраст трябва да закупите следния продукт.
 • Използвайте пречистена вода за готвене. Най-доброто от всичко - специално създадено за деца. Не забравяйте да заври вода.
 • Ако адаптираното мляко остава след хранене, то не трябва да се дава на детето отново. Също така не трябва да се съхранява в бутилка. Веднага след храненето всички прибори, използвани за приготвяне на бебешката храна, трябва да се измият със сода за хляб в гореща вода.

"Nutrilon Premium-1" е доказан и висококачествен продукт за хранене на новородено. Ако по някаква причина естественото хранене е невъзможно, можете спокойно да използвате тази храна. Не забравяйте обаче да се консултирате с вашия педиатър..

Nutrilon адаптирано мляко за кърмачета

Сместа Нутрилон е сред петте лидера на вътрешния и чуждия пазар, който по своя състав най-много прилича на майчиното мляко.

Компетентно подбраната бебешка храна е ключът към правилното развитие и доброто здраве на бебето, следователно трябва да избирате само висококачествени продукти с оглед на възрастта на бебето. Майките често се губят пред разнообразието от бебешки храни и не винаги придобиват формула за изкуствено хранене или допълнително хранене, която е подходяща за новородено. Всъщност за деца от 0 до 3 месеца, както се оказа, асортиментът от предлагани качествени продукти е малък.

Продуктова гама Nutrilon

Корпорацията Nutricia, която е производител на Nutrilon, предлага бебешка храна за различни възрастови категории. То:

 • Продукт за новородени Premium 1;
 • Антирефлукс за бебета, които са склонни да се повръщат често;
 • Хипоалергенната смес е подходяща за новородени и кърмачета до една година, които показват признаци на алергична реакция;
 • Продуктът без лактоза е предназначен за бебета, страдащи от непоносимост към лактоза, както и за бебета с разхлабени изпражнения;
 • Недоносените бебета бързо ще настигнат връстниците си с помощта на Nutrilon pre;
 • Ферментирал млечен продукт, съдържащ бактерии, полезни за формирането на стомашната микрофлора и храносмилането, може да се дава на кърмачета от първите дни на живота;
 • За бебета, които не усвояват кравешки протеини и глутен, е разработена соята Nutrilon;
 • Продуктът Pepti Gastro е предназначен за бебета, които имат нарушена чревна абсорбция;
 • Сместа Comfort е подходяща за бебета с често подуване, повръщане и други храносмилателни проблеми;
 • Изкуственото мляко с аминокиселини е предназначено за диетично хранене на малки деца;
 • Продуктът Pepti Allergy е наситен с пребиотици и е подходящ за деца с дисбиоза.

Трябва да се отбележи, че формулата за новородени от компанията Nutricia има цифров индекс, който показва тегловната категория на бебетата..

Не трябва самостоятелно да въвеждате изкуствено мляко в диетата на бебето - както формулата за хранене, така и допълващите храни трябва да бъдат избрани от педиатър, който също ще наблюдава как бебето прехвърля и усвоява продукта.

Състав на бебешка храна

Всеки от продуктите на Nutricia има свое собствено съдържание, което се различава от останалите по няколко компонента. Нутрилон за новородени има:

 • млечна суроватка;
 • рибена мазнина;
 • растително масло;
 • лактоза;
 • комплекс от минерали и витамини, необходими за новородените.

Съставът на сместа със специален фокус за недоносени бебета, страдащи от алергии и бебета с храносмилателни проблеми е наситен с вещества, които помагат на продукта да се усвоява по-бързо, без да причинява допълнителни проблеми на детето.

Подготовка на бебешка формула

Много са случаите, когато едно дете започва да повръща или да е капризно поради факта, че изкуственото мляко е било неправилно разредено. Създателите на смесите Nutrilon са поставили подробни инструкции върху опаковката, според които трябва да се приготвят ястията. Последователността е следната:

 1. Старателно измиване на ръцете.
 2. Стерилизиращо зърно с бутилка.
 3. Вряща вода за 10 минути, която след това трябва да се охлади до 40 градуса.
 4. Напълнете бутилката с вода в съответствие с дозировката от инструкциите.
 5. Изсипване на сместа с мерителна лъжица. Количеството е посочено в таблицата в инструкциите.
 6. Разклащане на бутилката, докато прахът се разтвори напълно след затваряне на контейнера с капак.
 7. Превключете от бутилка в зърно.
 8. Проверка на температурата на сместа, по време на която трябва да пуснете приготвената храна на гърба на ръката. Ако е горещо, трябва да го охладите малко, като потопите бутилката в хладка вода за няколко минути.

Съотношението на обема прах и течност е показано в таблицата:

Бебешка възрастКоличество на прахОбем на водатаЧестота на подаване
От раждането до 14 дни3 мерителни лъжици90 мл6-7
3 до 8 седмици4 мерителни лъжици120 мл6-7
2 месеца5 мерителни лъжици150 мл6
3-4 месеца6 мерителни лъжици180 млпет
5 месеца7 мерителни лъжици210 мл4-5

Готовата смес трябва да бъде хомогенна, без бучки. Не можете да я оставите за последващо хранене, можете да храните бебето само с прясно приготвена храна.

Типични грешки на майките

На първо място, обърнете внимание на това как и от какво родителят приготвя сместа. Препоръчително е да закупите специална вода, която е предназначена за консумация и приготвяне на храна за новородени. В никакъв случай не трябва да го варите два пъти, трябва да вземете малко повече от необходимия обем.

Съдовете за варене не могат да бъдат обикновени препарати, максимумът е бебешки сапун. Не трябва да използвате и електрическа кана, тъй като не всички производители използват материали, които са безопасни за децата за тялото и спиралата. Връзката с кипенето в микровълновата печка също е двусмислена, така че е по-добре да приготвите вода за сместа по старомоден начин на открит огън.

Необходимо е стриктно да се спазват пропорциите по време на готвене, не е необходимо да се увеличава количеството прах за дебелината на кашата, тъй като бебето може да не се справи с такава консистенция. Също така, майките трябва стриктно да спазват препоръките, посочени в инструкциите на опаковката..

Когато приготвената смес изглежда не е достатъчно топла, тогава не е необходимо да я загрявате в микровълновата фурна, за да не се появят бучки. По-добре е да поставите на водна баня за 3-5 минути. Готовите ястия вече не могат да се използват след 60 минути.

Особено внимание трябва да се обърне на съхранението на отворената консерва. Ако след 21 дни прахът все още остава, тогава не можете да го дадете на бебето. Максималният срок на годност на отворена опаковка на хладно място, но не и в хладилник, е 3 седмици, при условие, че капакът е плътно затворен без ни най-малко проникване на влага вътре.

 • Подготовка за първото ви хранене: Отзиви за детски столчета

Здравето и развитието на бебето до голяма степен зависи от това колко компетентно и балансирано е храненето му. Правилно приготвените смеси няма да провокират смущения в процеса на храносмилане, а бебето няма да страда от колики и подуване на корема. И помнете, че е по-добре да зададете какъвто и да е въпрос на педиатър, отколкото да озадачавате себе си.

Оценете статията: 37 Моля, оценете статията

В момента статията има 37 отзива, средна оценка: 4.22 от 5

Nutrilon Comfort 1 - инструкции за употреба

Формула на прах на основата на частично хидролизирани суроватъчни протеини Nutrilon Comfort 1 е специално разработена профилактична смес за ефективно облекчаване на колики и запек.

Има сложен ефект върху причините за образуването на функционални нарушения благодарение на 5 специално подбрани компонента. Частичната хидролиза на суроватъчен протеин осигурява най-пълноценното усвояване на протеина, пребиотиците нормализират микрофлората и чревния проход, палмитиновата киселина предотвратява образуването на плътни изпражнения и запек, намаленото ниво на лактоза помага за спиране на симптомите на дефицит на лактаза, желатинизираното нишесте предотвратява поглъщането на въздуха.

Nutrilon Comfort 1 съдържа комплекс PronutriPlus.

Състав
Частично хидролизиран концентрат на суроватъчен протеин, смес от растителни масла (структурирана палма, рапица, кокос, Mortierella alpine, слънчоглед), глюкозен сироп, нишесте (картофи и царевица), пребиотици (галактоолигозахар, фруктоолигозахариди), лактоза, лактоза, -тирозин, холин, витаминен комплекс, таурин, инозитол, микроелементи, нуклеотиди, L-карнитин, соев лецитин.

Хранителната стойност *

Име на индикатора, единици рев.На 100 ml готова смес
Протеин, g1.5
Казеин / суроватъчен протеин,%често срещан ръководство. syv. катерица
Мазнини, g3.4
Зеленчукови, g3.2
Линолова киселина, mg418
α-линоленова киселина, mg84
Арахидонова киселина, mgединадесет
Ейкозапентаенова киселина, mg1.4
Докозахексаенова киселина, mg6.4
Въглехидрати, ж7.1
Лактоза, g3.3
Нишесте, g1.5
Глюкозен сироп, g2.0
Пребиотици, ж0.8
Минерални вещества, g0,3
Натрий (Na), mg20.
Калий (K), mg75
Хлориди (Cl), mg41
Калций (Са), mg49
Фосфор (P), mg27
Магнезий (Mg), mg5.5
Кола1.8
Желязо (Fe), mg0,54
Цинк (Zn), mg0,5
Мед (Cu), μg40
Манган (Mn), μg7,7
Селен (Se), μg1.6
Йод (I), μg12
Витамини
Витамин А, μg-RE50
Витамин D3, μg1,2
Витамин Е, μg-TE0,74
Витамин К1, μg4.1
Витамин В1, μg52
Витамин В2, μg100
Ниацин, mg0,43
Пантотенова киселина (В5), mg0,358
Витамин В6, μg42
Фолиева киселина, mcg9.3
Витамин В12, μg0,14
Биотин, mcg2.1
Витамин С, мг9.3
Инозитол, mg3.7
Холин, mgдесет
Карнитин, mg1
Таурин, mg5.3
Нуклеотиди, mg3.2
L-тирозин, mg55
Енергийна стойност, kcal (kJ)65 (270)
Осмоларност, mOsm / kg260

* Стойностите могат да варират в допустимите граници.

Метод за готвене
За да се получат 100 ml от разтворената смес, разредете 3 лъжички прах (13,8 g) в 90 ml преварена вода при температура 37 ° C.
Една лъжичка съдържа 4,6 g суха смес.

Диаграма за хранене (освен ако не е посочено друго):

Възраст на дететоБрой хранения на денОбемът преварена вода за едно хранене, mlБроят лъжички суха смес на хранене
0-14 дни6-7903
3-8 седмици6-71204
2 месеца6150пет
3 месецапет1806
4 месецапет1806
5 месеца4-52107
Над 6 месеца3-42107

Формуляр за освобождаване
Опаковка: Метална кутия 400g, Easypack 900g.

Период на съхранение
18 месеца в херметически затворена опаковка. След отваряне на опаковката продуктът се съхранява не повече от 3 седмици.

Произведени и опаковани
В NUTRICIA Cuijk B.V. Grotestraat 91, 54 31 DJ Cuijk (Холандия)

Вносител:
LLC "Nutricia" Русия, 143500, Московска област, Истра, ул. Москва, 48.

Избор на Nutrilon микс за вашето бебе

Оригиналната смес Nutrilon е висококачествен заместител на кърмата, който включва естествени съставки, необходими за пълноценния растеж и развитие на бебето. Гамата от детски храни Nutrilon включва много разновидности на заместители, насочени към бебета с различни нужди и специфики (възрастова категория, телесно тегло, наличие на патологии). Статията разглежда подробно сместа Нутрилон, видовете, компонентите, нюансите в готвенето и храненето.

Производител

Производителят на мляко Nutrilon на прах е холандска компания Nutricia. Компанията основава производството си върху използването на иновативната система Immunoforthis. В резултат съставът на смесите Nutrilon елиминира различни патологии на функционирането на органите на храносмилателната система..

Сместа Nutrilon, поради съставния си състав, осигурява нормален сън на бебето, правилното наддаване на тегло и пълно развитие. Формули за новородени Nutrilon е адаптирана допълваща храна, съставните компоненти до голяма степен доближават формулите до естествената структура на майчиното мляко.

Въз основа на резултатите от дългосрочни изследвания в областта на изкуственото хранене на бебета, със съдействието на педиатри, диетолози, неонатолози е разработен иновативният комплекс Pronutra, който формира основата на сухи бебешки заместители Nutrilon.

Предимства и недостатъци

Референтното хранене за новородено е майчиното мляко; всеки заместител не може да го замести напълно. Смесите във всеки случай ще имат както положителни, така и отрицателни страни. Формулата Nutrilon за новородени отговаря на най-модерните изисквания за заместителите на кърмата.

Предимства на Nutrilon смеси:

 • включват комплекс от природни елементи (биологично активни компоненти), които осигуряват пълен растеж и развитие на малкото дете;
 • ниската осмоларност на продуктите не натоварва развиващата се отделителна система на детето;
 • извършва профилактика на повечето патологии;
 • това е пълноценен хранителен продукт (съдържа същото количество протеини, мазнини, лактоза, като майчиното мляко в различни периоди на хепатит В), осигуряващо здравето на бебето от момента на раждането до тригодишна възраст;
 • смеси от марката Nutrinol се препоръчват за използване от Министерството на здравеопазването на Русия;
 • широка гама от специални продукти, които осигуряват ефективно лечение на специфични детски патологии;
 • всички продукти с марка имат гаранция за качество, потвърдена от международни сертификати;
 • майките отбелязват значително подобрение във функционирането на храносмилателната система при деца, след започване на употребата на продукта, изчезването на колики;
 • заместителите са признати за най-добрите продукти от много страни;
 • всички продукти след производството се подлагат на многократни проверки на качеството в различни изследователски лаборатории;
 • висококачествени европейски суровини се произвеждат в Европа по европейска технология.
 • развита мрежа от дистрибутори на маркови продукти.

Недостатъци на смеси Нутрилон:

 • някои родители отбелязват лоши вкусови характеристики на продукта и неприятна миризма;
 • продуктът не се разтваря добре при контакт с вода, образува много бучки;
 • заместителят не съдържа пробиотици, има дискусии за този компонент;
 • сместа съдържа двусмислени компоненти - кокосово и палмово масло, отрицателният ефект на тези вещества не е доказан;
 • цената на продукта го прави непосилен за някои потребители (варира от 340 до 1990 рубли).

Обобщавайки, можем да кажем, че заместителите на кърмата под марката Nutrilon са отличен продукт за хранене на малки деца. Преди да изберете и закупите смес обаче, консултирайте се с педиатър, който знае характеристиките на вашето мъниче, лекарят, ако е необходимо, ще може да коригира избора на сместа.

Произвежда се широка гама от смеси Нутрилон, те са фокусирани върху бебета от раждането до 3-годишна възраст. Следните категории заместители на кърмата се произвеждат под марката Nutrilon:

 1. Класически смеси, съставният им състав е идеален за здрави деца и бебета. Това балансирано хранене в съответствие с възрастовата група на детето ще осигури пълния му растеж и навременно развитие:
 • Премиум 1, 2;
 • Юноши 3, 4.
 1. Хипоалергичен. Днес броят на страдащите от алергии бързо се увеличава, както сред възрастните, така и сред децата. Понякога дори заместителите на млечна основа могат да провокират алергична реакция в тялото на неформираното дете. За тези бебета Nutrilon разработи специални продукти - линия хипоалергенни заместители на млякото:
 • Хипоалергенни 1, 2;
 • Аминокиселини;
 • Пептична алергия;
 • Пепти Гастро.
 1. Ферментирало мляко и специални смеси. Ферментиралите млечни добавки съдържат специални бактерии, те имат положителен ефект върху микрофлората на чревната лигавица. Също така, в допълнение към класическите опции, Nutrilon произвежда редица специални смеси. Те ви позволяват да задоволите специалните хранителни нужди на бебета с патологии с функционирането на храносмилателната система:
 • Комфорт 1, 2;
 • Ферментирало мляко 1, 2;
 • Без закъснение;
 • Антирефлукс.
 1. Съдържащи пребиотици. Такива допълващи храни са насочени към преждевременно родени бебета или бебета с проблем с поднормено тегло, чиято имунна система е потисната. Специалните компоненти допринасят за бързото възстановяване на силата и нормалното развитие:
 • Преди 0, 1.

Nutrilon Premium 1, 2 и Junior 3, 4

Превантивните продукти са фокусирани върху предотвратяването на патологии и лечението на първоначалните им форми.

Въз основа на коя възрастова група е фокусирана класическата версия на сместа, Nutrilon Premium и Nutrilon Junior са разделени в следните категории:

 • Нутрилон 1 - за бебета от раждането до 6 месеца;
 • Нутрилон 2 - за хранене на бебета на възраст от 6 до 12 месеца;
 • Нутрилон 3 - мляко, фокусирано върху малки деца от 12 до 18 месечна възраст;
 • Нутрилон 4 - мляко, което отговаря на нуждите на малки деца от 18 до 36 месечна възраст.

Тази маркировка присъства на всички продукти с марката Nutrilon, което улеснява много определянето на правилния тип заместител на кърмата. Освен това, всяка група смеси максимално задоволява хранителните нужди на бебетата на определена възраст, допълващите храни се балансират от съответния състав на състава.

Продуктите на марката се произвеждат в контейнери от 400 или 800 грама, а сместа Nutrilon от 0 до 6 месечна възраст в 350-грамова картонена опаковка. Такъв контейнер дава възможност да го държите с една ръка, без да се страхувате от подхлъзване. Цикълът на приготвяне на сместа е организиран възможно най-ефективно и последователно.

Дори при силен наклон на контейнера със сместа, той не се разлива, тъй като формата осигурява ограничител на ъгъла. Към продукта е включена специална лъжица, която се фиксира в опаковката на опаковката със специална скоба, като по този начин едновременно с отварянето на кутията се отстранява специална лъжица. Този подход елиминира необходимостта от постоянно търсене на лъжица вътре в буркана..

Нека разгледаме по-подробно съставните компоненти на класическите смеси:

 1. Протеинов компонент. Смес от Нутринол от 0 до 6 месеца и "последващи" - най-постоянният в компонентния състав на кърмата. Нутриноловата смес от 0 до 6 месеца е силно адаптирана по отношение на протеиновия състав, който се осигурява от по-високо съдържание на суроватъчни протеини, в сравнение с казеин - пропорционално съдържание на компоненти 60/40. Premium 2 е по-малко адаптиран, пропорционален състав на суроватъчните протеини, в сравнение с казеина - 50/50. Junior 3, 4 всъщност не са класифицирани като заместители на кърмата, това отразява съставния състав на тези продукти. Така че има повече казеинови протеини, отколкото суроватъчните протеини (65/35), което е сравнимо с обикновеното мляко. В резултат на това Junior 3, 4, както и продукти, подобни на тях по отношение на техния състав, се наричат ​​бебешко мляко. При формирането на желания пропорционален състав на протеини от суроватка и казеин има три подхода:
 • деминерализация на суроватка;
 • обезмасляване на редовно краве мляко;
 • използвайки екстракт от суроватъчен протеин.

Във всички подходи оригиналната суровина е краве мляко, което е много различно от майчиното мляко на кърмачка. Производителят, като взема предвид тази характеристика, обогатява продукта с жизненоважни аминокиселини (таурин и L-триптофан), като тези компоненти не се произвеждат независимо от развиващото се тяло на новородено, но тялото се нуждае от значително количество такива компоненти. Junior 3, 4 са обогатени само с таурин, компонентът е важен за бебето дори след навършване на 12-месечна възраст, това вещество е отговорно за нервната и мускулната системи.

 1. Въглехидратни компоненти. В допълнение към Premium 2, всички смеси от тази линия Nutrilon не съдържат малтодекстрин. Наличието на компонента в заместителите не засяга качествените характеристики на допълващите храни. Компонентът се приема перфектно от тялото на детето, не образува привързаност към сладкишите при бебетата. Обикновено веществото се добавя към допълващи храни, за да се създаде по-дълго усещане за ситост у мъника, което допринася за по-дълги интервали между храненията. Това определя присъствието на компонент в следващите заместители (след като детето навърши шест месеца).
 2. Мастни компоненти. Премиум 1, 2 са обогатени с растителни масла, рибено масло, едноклетъчно гъбено масло. Всеки мастен компонент е неразделна част от мастния комплекс и те заедно доближават допълнителните храни до майчиното мляко. Палмитиновата киселина се доставя в достатъчно количество заедно с палмовото масло, което съдържа най-голямо количество от всички растителни масла. Премиум 1, 2 допълнително обогатява рапично, кокосово и слънчогледово масло. Тези компоненти образуват необходимото количество линолова и α-линолова киселини. Рибеното масло осигурява докозахексаенова и ейкозапентанова киселини. Такива вещества се произвеждат от организма, но в малки количества, което налага приема им отвън. Наличието на ейкозапентаенова киселина гарантира предотвратяването на кожни патологии.
 3. Други вещества. Заместителите на нутрилон са обогатени с пребиотици, фруктоолигозахариди, нуклеотиди, витамини и минерали. GOS и FOS в допълващите храни изпълняват незаменими функции:
 • те образуват полезна микрофлора на чревната лигавица;
 • стимулират имунитета;
 • намаляване на вероятността от инфекциозни патологии и алергии;
 • образуват меки, систематични изпражнения.

Premium 1, 2 съдържа нуклеотиди, бебешкото мляко Junior 3, 4 не съдържа такива вещества.

Те са основата за образуването на ДНК и РНК, като се образуват по определен начин, те са място за съхранение на генетичен материал. Друга важна функция на тези компоненти е натрупването на енергия, необходима за нормалното функциониране на телесните клетки. Нуклеотидите се произвеждат независимо, но липсата им се усеща по време на патологични процеси в организма, както и при ускорено развитие.

Независимото производство на нуклеотиди от тялото изисква значителни енергийни разходи. Следователно, малкото дете, по време на формирането на тялото, се нуждае от допълнителното им навлизане в тялото заедно с допълнителни храни. Наличието на тези компоненти в допълващите храни осигурява нормален набор от малко телесно тегло, отговаря за пълното физическо и интелектуално развитие на бебето. Когато малкото дете навърши 12-месечна възраст, присъствието на такива компоненти в допълващите храни няма смисъл.

Заместителите под марката Premium и Junior са единствените допълващи храни, които съдържат ARA, DHA, EPA заедно - тези вещества имат положителен ефект върху нормалното функциониране на мозъка и зрението.

Nutrilon Hypoallergenic 1, 2

Заместителят е предназначен за хранене на малки деца, склонни към алергични реакции. Прилагайте Hypoallergenic 1 от раждането до една година. Сместа има уникален комплекс Pronutra +, непълно хидролизиран кравешки протеин (степента на протеинова хидролиза е по-висока, отколкото в Comfort).

Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s (лимонена киселина под формата на естер), използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни. Разрешено е да се използва в заместители, съдържащи частично разцепен кравешки протеин, аминокиселина, но не повече от 9 грама на литър готови фуражи. Hypoallergenic 2 съдържа нишесте на основата на царевица.

Такъв състав осигурява лесно възприемане на храната от тялото и значително намаляване на вероятността от алергична реакция. Експертите препоръчват, когато член на семейството е склонен към алергии, не експериментирайте и започнете да захранвате малкото дете с хипоалергенен заместител..

Нутрилон аминокиселини

Заместителят на кърмата е насочен към хранене на малки деца, които са склонни към тежки алергии към кравешки протеини, соя, други хранителни алергии, в случай на синдром на малабсорбция. Заместителят недвусмислено премахва вероятността от алергии към протеини от краве мляко и соя, тъй като тези компоненти са напълно изключени от продукта.

Протеинът се заменя с комплекс от аминокиселини. Техният пропорционален състав е подбран по такъв начин, че работата на ензимите да бъде изключена - те се възприемат директно от тялото на трохите. Аминокиселините са податливи на окислителни процеси, това определя наличието на приемливи антиоксиданти в продукта: Е 304 (аскорбил палмитат), Е 307 (алфа-токоферол), Е 306 (токоферолов комплекс). Включва хранителен компонент E 472 s (лимонена киселина в естерна форма) - използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни.

Лактозата се заменя с глюкозен сироп, по-лесно е за възприемане от организма. Мастният състав е представен от кокосово, слънчогледово, рапично масло. Продуктът съдържа слънчогледово масло с високо съдържание на олеинова киселина, както и масла от водорасли, съдържащи голямо количество докозахексаенова киселина. Отрицателните страни на сместа включват повишена осмоларност - около 340 mOsm / kg.

Нутрилон пептична алергия

Такъв продукт е насочен към малки деца с отхвърляне на кравешки протеин, с прости и умерени форми на алергични реакции. Нарушената чревна абсорбция и антропният дерматит също бързо се елиминират с тази смес. Суроватъчният протеин се използва вместо казеинов протеин в заместители, така че количеството лактоза се намалява с повече от 50%.

Продуктът е обогатен с малтодекстрин, пълен комплекс от вещества, които осигуряват нормалното развитие на бебето. Лактозата в сместа се съдържа в по-малко количество, отколкото в линията Nutrilon от смеси, ориентирани към малки деца без патологии.

Потребителите, които използват Pepti Allergy, отбелязват лекотата на възприемане на заместителя от тялото, ефективно елиминиране на симптомите на алергични реакции. Pepti Allergy Substitute е подходящ за бебета от раждането до 12-месечна възраст. Недостатъците на заместителя включват промяната в цвета на изпражненията в зелено, което е свързано с наличието на протеин в хидролизирана форма. Същият компонент образува горчивия вкус на сместа. Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s.

Нутрилон Пепти Гастро

Заместителят на кърмата се използва за малки деца с отклонения в способността за чревна абсорбция и вродени хранителни алергии. Продуктът съдържа хидролизиран суроватъчен протеин, което значително намалява вероятността от алергична реакция.

Триглицеридът със средна верига на заместителя не означава излагане на панкреатични ензими, той се възприема директно от тялото на бебето. Това е от съществено значение в случай на нарушение на абсорбционния капацитет на червата, тъй като при малко количество липаза мастните компоненти не се разграждат и следователно не се възприемат от тялото на мъника.

Съставът е обогатен с рапично, слънчогледово, палмово масло, рибено масло и специални масла. Допълнителните храни не включват лактоза; глюкозният сироп я замества. Отбелязва се наличието на приемлива хранителна добавка Е 472 s. Негативната страна на използването на заместител е зеленикаво изпражнение, което е свързано с наличието на хидролизиран протеин в продукта.

Nutrilon Comfort 1, 2

Сухите заместители на млякото Комфорт 1, 2 са фокусирани върху храненето на бебета от момента на раждането (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст). Експертите не препоръчват допълващи храни за постоянна употреба, трябва да се въвеждат при колики и запек, други нарушения на функциите на храносмилателната система на бебета до 12 месеца.

Допълнителните храни са идеално балансирани по отношение на съставния състав. Наличието на протеин в хидролизирана форма и бета-палмитинова киселина помага за нормализиране на изпражненията, премахване на дискомфорта в чревната област. Заместителят съдържа модифицирано палмово масло, помага за премахване на нарушения на изпражненията, свързани с натрупването на тежки калциеви соли, присъстващи в палмитиновата киселина в тялото на малкото дете. Нишестето увеличава плътността на готовата допълваща храна, спомага за намаляване на честотата и броя на повръщането.

Малко количество лактоза, елиминира образуването на газове, колики и метеоризъм, възникващи от дефицит на лактаза. Заместителят има не най-приятните вкусови характеристики (лек горчив вкус), което е свързано с компонентите, които съставляват продукта. За по-лесно възприемане на допълващите храни от малки деца, в състава му се въвежда лека форма на глюкозен сироп. В сравнение с класическите възможности за заместване, Nutrilon Comfort е много по-лесен за възприемане от организма. За да се елиминира прекомерният рефлекс на гърлото, помага по-плътната консистенция на готовите допълващи храни.

Нутрилон Ферментирало мляко 1, 2

Ферментирали млечни продукти 1, 2 (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст) помагат за подобряване на храносмилането, поддържат нормална микрофлора на чревната лигавица. Съставът им е максимално близък до майчиното мляко, което премахва дразненето на стомаха, допринася за доброто приемане на трохите от тялото. Рецептата се основава на ферментацията на специална закваска.

Стартерната култура включва бифидобактерии и млечнокисели бактерии, патентовани от производителя, поради тях се получава основният процес на разделяне. Тази функция ги отличава от класическите опции. Разграждането на протеиновия компонент, мазнините, лактозата е придружено от образуването на нови вещества: пептиди, мастни киселини, бактерицидни компоненти, млечна киселина, витамини и минерали. Тези компоненти не само се възприемат от развиващия се организъм на трохите, те имат положителен ефект върху състоянието му.

Заместителят съдържа равни пропорции на протеин и казеин, обогатени с пробиотици и малтодекстрин. Мастните киселини се различават по състав от останалите продукти с марката Nutrilon - без ARA, DHA и EPA, което се дължи на липсата на масло от водорасли. Друг недостатък - липса на нуклеотиди.

Не използвайте тези заместители постоянно или за продължителен период. Те имат лечебни свойства, след отстраняването на патологията бебето трябва незабавно да бъде прехвърлено в класическата версия.

Без лактоза Nutrilon

Допълнителните храни са предназначени за бебета с хронична частична или пълна лактозна отвращение. Протеиновият компонент се състои от калциев казеинат (тази форма на компонента допринася за пълното разтваряне на казеина при взаимодействие с вода).

Няма лактоза, която присъства в обезмасленото мляко на прах, замества се с глюкозен сироп, компонентът допринася за приятен вкус, лесно възприемане на продукта, образуван от тялото на бебето.

Заедно с L-триптофан, допълващите храни са обогатени с жизненоважна аминокиселина - L-цистеин, който в класическите версии присъства заедно със суроватката. Специалният състав на сместа определя специалното въвеждане на този компонент.

Nutrilon Antireflux

Заместителят е насочен към премахване на проблема със системния рефлекс на гърлото при новородени от момента на раждането. Веществото, което елиминира прекомерния рефлекс на запушване (сгъстител), е екстрактът от боб на рожкови.

Продуктът е обогатен с модифициран вид на това вещество, което насърчава разтварянето му при температура около 50 градуса (естественият екстракт изисква много по-високи температури за това). В същото време екстрактът от рожкови има пребиотични свойства, не се усвоява напълно от ензимите, действа като храна за микроорганизмите на лигавицата на дебелото черво.

Компонентът образува меки изпражнения, решава проблема със запека. Заместителят е класифициран като доминиращ на казеин (количеството казеин преобладава над суроватъчния протеин), допълнително обогатен с малтодекстрин, жизненоважна аминокиселина (L-цистеин).

Nutrilon Pre 0, 1

Допълнителното хранене е фокусирано върху преждевременно родени бебета, с лошо наддаване на тегло. Характеризира се със значително по-високо съдържание на протеинов компонент, така че делът на протеина и казеина е 60/40.

Сместа е обогатена с растителни масла - кокосово, слънчогледово, соево, палмово, вечерна иглика. Вечерна иглика включва гама-линолова киселина, тя е представена от линолова киселина.

Гама-линолевата киселина с недостатъчно количество води до нарушаване на производството на компоненти като хормони - простагландини, те имат регулаторна функция. Триглицеридите със средна верига се възприемат лесно, като осигуряват на тялото на развиващото се малко дете достатъчно енергия.

Яйчните фосфолипиди имат положителен ефект върху нервната система на тялото на бебето. Предписва се Pre 0, докато малчуганът достигне телесно тегло от около 1800 грама, тогава експертите препоръчват да се премине към Pre 1, който се характеризира с по-малко количество протеинов компонент.

Как правилно да се разрежда адаптираното мляко за кърмачета?

Производителят е загрижен за улесняването на използването на заместителя на практика. Всеки контейнер с продукт съдържа най-достъпното описание на процеса на готвене, както и препоръчителни дози за различни възрасти. Включена е специална лъжица за измерване на количеството на необходимата смес.

Помислете за правилния алгоритъм за готвене:

 • измийте добре ръцете си със сапун и вода;
 • обработете шишето за хранене, капака със зърното с вряща вода;
 • предварително загрейте водата в специална тенджера за бебето (определено трябва да имате такава), варете я около 10 минути, след това я оставете настрана и стойте там около половин час - през това време водата трябва да се охлади до желаната температура;
 • водата трябва да се налива в бутилката, съгласно препоръките на производителя в приложената таблица с инструкции;
 • с помощта на специална лъжица изсипете подходящото количество сух заместител в бутилка преварена вода;
 • затворете плътно бутилката, разклатете пълното смесване на вода и сух продукт - трябва да получите разтвор с еднаква консистенция, без бучки;
 • развийте капачката от бутилката и поставете зърно върху нея;
 • непосредствено преди хранене на бебето е необходимо да проверите температурата му - използвайте специален термометър за храна или го прикрепете към гърба на ръката, температурата на продукта трябва да съответства на нормалната температура на човешкото тяло.

Спазвайте стриктно препоръките на производителя в листовката с инструкции. Експертите обръщат внимание на факта, че структурният състав може да зависи от вида на сместа, това трябва да се вземе предвид от младите майки. Класическите заместители имат по-тънка консистенция в сравнение с Comfort или Antireflux - те са много по-плътни.

Когато приготвяте допълващи храни, има редица характеристики, на които родителите трябва да обърнат внимание:

 • регулирайте съответно обема на разредените компоненти (ръководете се от дозата, посочена в таблицата с инструкции);
 • не използвайте варена вода за готвене, не смесвайте преварена вода с обикновена вода, много експерти препоръчват да се използва специална бебешка вода;
 • необходимо е да се размножават допълнителни храни непосредствено преди хранене на малкото дете;
 • не съхранявайте разредената смес, останала след пълното пълнене на малкото дете - тя трябва да се изхвърли;
 • след хранене задръжте бебето изправено, така въздухът, който е влязъл в стомаха заедно с храната, ще излезе от стомаха;
 • не трябва да променяте количеството вода и суха смес без съвет от педиатър;
 • не използвайте микровълнова фурна за готвене, тъй като това увеличава вероятността от образуване на горещи бучки;
 • спазвайте препоръчаните правила за съхранение на отворена кутия сух заместител;
 • гледайте бебето по време на хранене, желателно е да поддържате тактилен контакт;
 • след консумация на допълнителни храни, внимателно наблюдавайте реакцията на бебето.