Много майки са изправени пред запек при дете, но те се страхуват да дават слабителни лекарства и с основателна причина. Лекарите трябва да предписват такива средства на бебета, ако наистина има основателни причини да ги вземат. Едно от лекарствата в тази група е Duphalac. Възможно ли е да го давате на малки деца, как такова лекарство влияе върху тялото на детето и в каква доза се използва?

Формуляр за освобождаване

Duphalac се произвежда под формата на сироп, който представлява вискозна сладка прозрачна течност. Той може да бъде или безцветен, или да има светложълт или кафяв оттенък. Лекарството се продава в бели полиетиленови бутилки с вместимост 200 и 500 ml. Има и големи опаковки от 1000 ml сироп и опаковки от 10 порции сашета, всяка от които съдържа 15 ml лекарство. На върха на бутилките има полипропиленова капачка, която служи като мерителна чашка.

Състав

Активната съставка на Duphalac е лактулоза. 100 ml от лекарството съдържа 66,7 g (1 ml представлява 667 mg), а останалото количество е представено от пречистена вода. В сиропа вече няма други съставки..

Принцип на действие

Слабителният ефект от приема на Duphalac е свързан с хиперосмотичния ефект на лактулозата. Такава съставка се разгражда в дебелото черво от нормална микрофлора, за да образува органични киселини с ниско молекулно тегло. Това понижава рН и увеличава осмотичното налягане в чревния лумен. Освен това, под действието на сиропа, усвояването на калциевите соли и фосфатите се подобрява и амониевите йони се отстраняват по-активно. В резултат на това консистенцията на изпражненията се променя, обемът на чревното съдържание се увеличава и перисталтиката се активира..

Приемът на лекарството не само помага за възстановяване на естествения (физиологичен) ритъм на изпразване, но също така има благоприятен ефект върху състоянието на микрофлората, поради което лактулозата се класифицира като пребиотично вещество. Такова вещество стимулира растежа на лакто- и бифидобактерии, което потиска патогенните микроорганизми, например Е. coli и клостридии.

Duphalac почти не се абсорбира в стомашно-чревния тракт. След перорално приложение лекарството преминава непроменено през храносмилателната система към дебелото черво. При доза по-малка от 75 ml, лекарството се разгражда напълно от чревната микрофлора. Ако пиете повече сироп, излишъкът се отделя непроменен с изпражненията..

Показания

Най-често Duphalac се предписва при запек, ако физиологичният ритъм на дефекация е нарушен по една или друга причина. Освен това лекарството се използва за омекотяване на изпражненията, което може да е необходимо при хемороиди или в следоперативния период. За възрастни сироп се предписва и при чернодробна енцефалопатия..

На каква възраст е позволено да се приема?

Производителят не посочва възрастовите ограничения за приемане на Duphalac в инструкциите за сиропа. Такова лекарство може дори да се дава на новородени, но само след преглед от лекар. Не вреди на бременни жени или кърмене. Не се препоръчва обаче даването на това лекарство както на 3-месечно или 7-месечно, така и на едногодишно бебе или по-големи деца без съгласието на педиатър..

Лекарството в сашета обикновено се предписва на деца над 7-годишна възраст, тъй като съдържанието трябва да се вземе незабавно, а сиропът, съдържащ се в една опаковка, е една доза само за малки пациенти от тази възрастова група. Но ако еднократна доза под 15 ml е определена от лекар за дете на 7 и повече години, е необходимо да се използва лекарство в бутилка.

Сега нека послушаме доктор Комаровски за това как да се лекува запек при деца.

Противопоказания

Лекарството не трябва да се приема:

 • С повишена чувствителност към лактулоза;
 • С чревна непроходимост;
 • С галактоземия;
 • С перфорация на стените на стомашно-чревния тракт;
 • С непоносимост към фруктоза;
 • С липса на лактаза;
 • С малабсорбция на глюкоза-галактоза;
 • С непоносимост към галактоза.

Ако детето има диабет, лекарството се предписва с повишено внимание..

Странични ефекти

При много пациенти в първите дни от приема на Duphalac възниква метеоризъм, който скоро изчезва. Други възможни нежелани реакции към лекарството са коремна болка, диария, повръщане и гадене. Можете да се отървете от тях, като намалите дозата или спрете лечението. Ако лекарството провокира тежка диария, това може да доведе до дисбаланс в електролитите и водата.

Инструкции за употреба

 • Лекарството се приема през устата, неразредено и разредено с вода, мляко, млечна смес.
 • На бебетата се дават лекарства от лъжица или със спринцовка без игла.
 • Duphalac обикновено се предписва от лекар в дневна доза. Може да се приема наведнъж веднъж дневно или да се раздели на 2 приема.
 • След като наблюдава отговора на лечението, лекарят може да коригира началната доза след няколко дни..
 • Сиропът в точното количество трябва да се погълне незабавно, без да се задържа лекарството в устната кухина..
 • Ако лекарството се предписва ежедневно, 1 път на ден, препоръчва се приемането на Duphalac по едно и също време..
 • Важно е да се гарантира, че детето пие достатъчно течности по време на лечението..
 • Към бутилката с лекарство е прикрепена мерителна чашка за точно определяне на дозата.
 • Ако лекарството е в сашета, след това, откъсвайки ъгъла на опаковката, съдържанието се излива в устата и веднага се поглъща.
 • Продължителността на приема на Duphalac се определя от лекаря за всяко дете поотделно. Тъй като агентът не е в състояние да се натрупва в човешкото тяло, той може да се дава толкова дълго, колкото е необходимо за нормализиране на храносмилателния тракт..
 • Ако лекарството се използва като пребиотик, минималната продължителност на курса е 1 месец..

Дозировка

Дневната доза на лекарството се определя от възрастта на малкия пациент.

 • Дете до една година. Лекарят определя първоначалната доза индивидуално, но тя не надвишава 5 ml. За поддържащо лечение количеството на лекарството на ден също не е повече от 5 ml..
 • Дете на възраст от 1 до 6 години. Давайте от 5 до 10 ml сироп на ден. Използвайте мерителна чашка за дозиране..
 • Дете на 7-14 години. Лечението започва с 15 ml лекарства на ден (можете да вземете 1 порция саше), а поддържащата терапия изисква от 10 до 15 ml на ден.
 • Тийнейджър над 14 години. Началната доза може да бъде от 15 до 45 ml (до 3 сашета), а след оценка на поносимостта дневната доза се намалява до 15-30 ml (дават се 1 или 2 порционирани сашета на ден).

Предозиране

Много голяма доза Duphalac причинява диария и коремна болка. Ако детето загуби много течни изпражнения при предозиране, може да започне дехидратация, което налага назначаването на разтвори за рехидратация.

А сега на вашето внимание интересна история за лекарството Duphalac

Взаимодействие с други лекарства

Производителят не посочва данни за лекарствените взаимодействия на сиропа с други лекарства. Известно е обаче, че лактулозата повишава киселинността в дебелото черво, което може да повлияе на терапевтичния ефект на някои лекарства, като тези, предписани за колит..

Условия за продажба

Не се изисква рецепта за закупуване на опаковка Duphalac в аптеките. Средно цената на бутилка от 200 ml е 270-300 рубли. Опаковка от десет сашета от 15 ml струва приблизително същото..

Условия за съхранение и срок на годност

У дома Duphalac трябва да се съхранява, така че лекарството да не е достъпно за малки деца. Освен това температурата на съхранение не трябва да бъде по-висока от +25 градуса по Целзий. Сиропът има срок на годност 3 години. Ако е изтекъл, е забранено да се дава лекарството на деца..

Отзиви

Много майки реагират положително на лечението на деца с Duphalac, наричайки такова лекарство безопасно и удобно за употреба, защото е представено от сироп. Те отбелязват, че лекарството действа доста меко и практически не предизвиква никакви негативни странични реакции. Алергията към лекарства е много рядка.

Сиропът се похвали главно за способността да дава на деца на всяка възраст и лекота на дозиране, но има и отрицателни отзиви, в които има оплаквания, че лекарството не помага, поради което трябва да си купите друго слабително. Също така за някои майки цената на Duphalac изглежда надценена, а вкусът не е твърде приятен (захарен). Някои отзиви споменават пристрастяването, възникнало след дълъг курс на такова лекарство.

Аналози

Като заместител на Duphalac можете да използвате други лекарства, чиято основна съставка е представена от лактулоза, например:

 • Нормаза. Лекарството се освобождава в бутилки, съдържащи 200 ml сироп.
 • Порталак. Опаковката на такъв сироп съдържа 250 ml или 500 ml лекарство..
 • Ромфалак. Една бутилка от това лекарство съдържа 270 g сироп. Тази опция за лактулоза е по-евтина от останалите..
 • Късмет. Това лекарство се продава както в бутилки от 200 ml, така и в порционни сашета от 15 ml..

Освен това, при запек при дете, лекарят може да препоръча лаксативи с различен състав:

 • Гуталакс. Това лекарство на основата на натриев пикосулфат се разгражда в червата и стимулира естественото изпразване. Той се освобождава на капки, които, както е предписано от педиатъра, могат да се дават на деца над две години. Освен това има таблетна форма, която е одобрена за деца над 4 години..
 • Форлакс. Основата на такова лекарство е макроголът. Това лекарство действа физиологично и не води до пристрастяване. Лекарството се произвежда в дозировка за дете под формата на сашета с прах, от които се приготвя разтвор. Децата го получават на възраст 6 месеца и повече..
 • Бисакодил. Това лекарство е представено от ректални супозитории и покрити таблетки. За деца се предписва от 6-годишна възраст, въпреки че лекарят може да предпише такова лекарство по-рано (от 2 години), ако има индикация за това.
 • Глицелакс. Такива ректални супозитории съдържат глицерол, който може рефлекторно да стимулира стомашно-чревната подвижност. Специално за деца, лекарството се произвежда в малка доза (0,75 g глицерин в 1 свещ). Такива супозитории могат да се използват от тримесечна възраст..

Важно е още веднъж да се отбележи, че назначаването на каквито и да е лекарства с лаксативен ефект в детска възраст трябва да се наблюдава от специалист. Само педиатър може да определи кое е най-доброто за определен малък пациент. Даването на лекарства от тази група без лекарско предписание и изследването на дете може да бъде опасно, тъй като всяко от тези лекарства има свои противопоказания.

Duphalac®

Инструкции

 • Руски
 • қazaқsha

Търговско наименование

Международно непатентовано име

Доза от

Сироп 667 g / l, 200 ml, 500 ml, 1000 ml

Състав

Една бутилка съдържа

активно вещество - течна лактулоза 667 g / l.

Може да съдържа минимални количества свързани захари (лактоза, галактоза, апилактоза, тагатоза, фруктоза)

Описание

Прозрачна вискозна течност от безцветна до кафеникаво-жълта

Фармакотерапевтична група

Лаксативи. Осмотични лаксативи. Лактулоза

ATX код A06AD11

Фармакологични свойства

Фармакокинетика

Когато се приема през устата, лактулозата се абсорбира слабо и непроменена достига до дебелото черво, където се метаболизира от чревната флора. Напълно се метаболизира в дози 25-50 g или 40-75 ml; при по-висока доза може частично да се екскретира непроменен.

Фармакодинамика

В лумена на дебелото черво лактулозата с помощта на чревната флора се разгражда до нискомолекулни органични киселини. Тези киселини спомагат за понижаване на рН на лумена на дебелото черво и увеличават обема на чревното съдържимо чрез осмотично действие. Това стимулира чревната подвижност и нормализира консистенцията на изпражненията. В резултат на това запекът се елиминира и се възстановява физиологичният ритъм на дебелото черво.

При чернодробна енцефалопатия терапевтичният ефект се дължи на: потискане на растежа на протеолитичните бактерии поради размножаването на ацидофилни бактерии (например лактобацили), свързване на амоняк в йонна форма (чрез подкисляване на съдържанието на дебелото черво), изпразване на червата поради ниско рН на съдържанието на дебелото черво, както и осмото амоняк за протеинов синтез от бактерии в резултат на промени в бактериалния метаболизъм на азотни съединения. В този контекст обаче трябва да се отбележи, че хиперамонемията сама по себе си не може да бъде причина за невропсихиатричните прояви на чернодробна енцефалопатия. Но амонякът може да се разглежда като модел за други азотни съединения..

Duphalac®, като пребиотичен агент, засилва растежа на полезни бактерии като бифидобактерии и лактобацили, като същевременно инхибира растежа на потенциално патогенни бактерии като клостридий и Е. coli. Може да създаде по-благоприятен баланс на чревната флора..

Показания за употреба

запек (регулиране на физиологичния ритъм на дебелото черво)

състояния, изискващи омекотяване на изпражненията за медицински цели (хемороиди, състояние след операция на дебелото черво и перианалната)

чернодробна енцефалопатия (лечение и профилактика на чернодробна кома или прекома)

Начин на приложение и дозировка

Duphalac® перорален сироп може да се приема разреден или неразреден. Една доза трябва да се погълне незабавно и да не се държи в устата дълго време. Дозировката на лекарството се избира в зависимост от индивидуалните нужди на пациента..

Ако се препоръчва единична доза от лекарството, дневната доза трябва да се приема по едно и също време, например по време на закуска. През периода на приемане на лаксативи се препоръчва прием на достатъчно количество течност, до 1,5-2,0 литра, или 6-8 чаши вода на ден.

За лечение на запек и омекотяване на изпражненията за медицински цели

Дневната доза Duphalac може да бъде приета еднократно или разделена на две дози с помощта на мерителна капачка. Няколко дни след началото на лечението, можете да преминете към поддържаща доза, в зависимост от терапевтичния ефект. Може да отнеме 2-3 дни, за да се развие лечебният ефект..

Дюфалак

Съставът на Дюфалак

Състав на 100 ml сироп:

Формуляр за освобождаване

В аптечните павилиони лекарството се продава под формата на сироп в полиетиленови бутилки от 200, 500 и 1000 ml със специална винтова капачка. В допълнение към фармацевтичния продукт, в картонена кутия се поставя мерителна чашка. Слабителното средство може да се намери и в еднократни пластмасови торбички от алуминиево фолио за еднократна употреба. Опаковката обикновено съдържа 10 сашета.

фармакологичен ефект

Duphalac сироп е класифициран като слабително лекарство в актуалната медицинска литература. Лекарството има хиперосмотичен ефект, стимулира физиологичния акт на чревната перисталтика, подобрява абсорбцията на калциеви соли и фосфати. Също така, ефектите на лекарствения сироп се разпростират върху азотния метаболизъм - амонякът мигрира от кръвта към червата, където образуването на токсични продукти от азотния метаболизъм значително намалява и тяхното усвояване в долната куха вена система се възпрепятства.

Механизмът на терапевтичните ефекти на фармацевтичния препарат се състои в сътрудничеството на биологично активна съставка с естествената микрофлора на дебелото черво. Свойствата на лактулозата правят възможно увеличаването на броя на лактобацилите, които при разграждането образуват нискомолекулни киселини, които намаляват киселинността в лумена на храносмилателната тръба. Резултатът от това взаимодействие е намаляване на осмотичното налягане и увеличаване на чревното съдържимо, което се проявява в стимулиране на перисталтиката и промяна в характера на изпражненията..

Фармакодинамика и фармакокинетика

Слабителното средство се използва през устата. Абсорбцията на активната съставка в храносмилателния тракт е ниска. След перорално приложение лекарството практически непроменено достига до дебелото черво, където се разделя от естествената микрофлора, която населява лумена. Пълното метаболизиране на фармацевтичния препарат протича в дози от около 45-70 ml (точното количество зависи от индивидуалните показатели за скоростта на метаболитните процеси). Ако дозите надвишават посочените, това може да се намери в изпускането непроменено.

Показания за употреба

 • тежък хроничен запек (запек);
 • регулиране на ритъма на физиологично изпразване на дебелото черво;
 • омекотяване на изпражненията с хемороиди или предстоящи операции в крайните отдели на стомашно-чревния тракт;
 • чернодробна енцефалопатия;
 • синдром на гнилостната диспепсия при деца от по-младата възрастова категория;
 • чернодробна кома прекоматозно състояние;
 • чревна дисбиоза, причинена от постоянството на Salmonella, Shigella.

Противопоказания

Противопоказанията за употребата на лекарството включват:

 • повишена индивидуална чувствителност към съставните компоненти на фармацевтичен препарат;
 • наследствена или придобита непоносимост към активното вещество;
 • ректално кървене с нехемороидален генезис;
 • галактоземия;
 • колостомия и илеостомия;
 • чревна обструкция от различен произход;
 • подозрение за остър апендицит;
 • захарен диабет (ендокринната патология не се счита за абсолютно противопоказание за употребата на лекарствен сироп, но трябва да се използва на фона на това заболяване под наблюдението на квалифицирани специалисти).

Странични ефекти

Слабителният Duphalac през първите дни от курса на консервативно лечение може да причини бавно подуване и метеоризъм, които отзвучават сами в рамките на два дни. Коремна болка, гадене, повръщане, диария, електролитен дисбаланс, като резултат - конвулсии, аритмии, миалгия, прекомерна умора, главоболие, световъртеж и слабост. В случай на неблагоприятни последици от терапията, фармацевтичният препарат не е изключен от схемата за рехабилитация, но само дозата му се коригира по определен начин.

Duphalac сироп, инструкция за приложение (Начин и дозировка)

Слабителното средство е предназначено за перорално приложение. Лекарственият разтвор може да се използва или разреден, или неразреден. Необходимо е да вземете цялата единична доза на една глътка, без да държите сиропа в устата.

Инструкции за употреба на Duphalac

Основната цел на предписването на фармакологично лекарство е омекотяване на изпражненията и лечение на запек. За целта сиропът трябва да се приема едновременно през целия консервативен курс. По време на лечението също се препоръчва да се пият много течности - 1,5-2 литра на ден. Терапевтичният режим на дозиране до голяма степен зависи от възрастовата категория (началната доза е равна на поддържащата дозировка):

 • възрастни и юноши - 15-45 ml;
 • деца на 7-14 години - 15 ml;
 • деца на възраст 1-6 години 5-10 ml;
 • деца под 1 година - До 5 мл.

Колко дълго действа едно фармакологично лекарство, е почти невъзможно да се отговори еднозначно поради индивидуалните характеристики на метаболизма на всяко човешко тяло, но по правило терапевтичните ефекти при запек не отнемат много време и са забележими още на втория ден от курса на консервативното лечение.

Как да приемате новородени?

Непосредствено след раждането или в много ранно детство майките често се сблъскват с проблема със запека при децата, тъй като храносмилателната им система все още не е адаптирана към този тип хранене. Също така собствената микрофлора на стомашно-чревния тракт все още не се е развила достатъчно, за да осигури нормалната скорост на ферментация на продуктите. Ето защо, новородените често се предписват Duphalac..

Дозировката на фармацевтичния препарат се избира въз основа на субективните чувства на детето след приема му. Обикновено количеството на използвания сироп варира от 1 ml до 5 ml. Разредете слабителното средство във вода или кърма. По-добре е да дадете лекарството веднага след нощен сън или първото сутрешно хранене, но при бърза регургитация манипулацията трябва да се повтори. Интересното е, че „детският“ терапевтичен ефект се развива в рамките на няколко часа.

Как да приемате Duphalac при лечение на чернодробна кома и прекома?

Началната доза на лекарството е 30-45 ml сироп 3 пъти на ден. Освен това дозировката се избира индивидуално - за да се избегнат неблагоприятните ефекти от лечението и предозирането на лекарството. Критериите за правилното количество сироп са:

 • меки изпражнения 2-3 пъти на ден;
 • киселинността на дебелото черво в диапазона 5,0-5,5;
 • няма коремна болка или други странични ефекти.

Отделно трябва да се отбележи след колко време действа лекарството, тъй като метаболитните ефекти на биологично активните компоненти не могат да се развият едновременно. Например при чернодробни патологии, терапевтичният ефект на Duphalac се забелязва след 2-5 дни, в зависимост от индивидуалната скорост на метаболизма.

Инструкции за употреба на Duphalac при лечение на дисбиоза на храносмилателната тръба

При лечение на нарушения на количествения и качествения състав на естествената микрофлора на дебелото черво, фармакологичното лекарство се използва не като слабително, а като пълноценен пробиотик, тъй като основната цел на назначаването му е да увеличи фракциите на лактобацилите и да промени киселинността на вътрешната среда, за да потисне растежа на патологичната микрофлора. При дисбиоза се използват следните дози от лечебен сироп:

 • деца под 1 година - 1,5-3 ml;
 • възрастова категория от 1 до 3 години - 3 ml;
 • деца в предучилищна възраст от 4 до 7 години - 5 ml;
 • в училищна възраст и възрастни - 10 мл.

Предозиране

Употребата на лекарството в прекомерни количества може да доведе до патологично състояние на предозиране, което се характеризира с прояви като коремна болка, диария, електролитен дисбаланс. В случай на развитие на такива последици от консервативното лечение, методът на приложение и дозировката трябва да бъдат намалени след задължителна консултация с квалифициран медицински специалист..

Взаимодействие

Комбинираната употреба на Duphalac с антиациди и някои антибиотици намалява терапевтичната му ефективност.

Фармакологичното действие на лактулозата, активният компонент на лекарството, се придружава от намаляване на киселинността на съдържанието на дебелото черво и съответно променя освобождаването на рН-зависими активни вещества, например при лечение с препарати с 5-аминосалицилова киселина.

Условия за продажба

Можете да си купите слабително, без да представяте съответната рецепторна форма.

Условия за съхранение

Анотация към лекарството предписва съхраняването му на място, защитено от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца от всички възрастови категории при постоянна температура от 10 до 25 градуса по Целзий.

Срок на годност

специални инструкции

В допълнение към традиционното терапевтично лечение, Duphalac се използва активно и във ветеринарната практика, тъй като структурата на стомашно-чревния тракт на повечето бозайници е практически еднаква. Така че, например, често можете да намерите назначаването на това слабително средство за котки, тъй като тези изключително чисти домашни любимци поглъщат определено количество вълна, която се натрупва в лумена на дебелото черво и води до трудности при дефекация. Често срещани са и проблемите с диетата на домашните любимци..

Въпроси за привикването на котките към различни лекарства често се чуват на ветеринарни форуми, тъй като подобна тенденция при този вид домашни любимци, за съжаление, е налице и вече многократно е осмивана в анекдоти и притчи. Какво ще кажете за Duphalac - дали наркотикът води до пристрастяване, е трудно да се отговори. Котките не започват да искат повече слабително, но трябва да го използват редовно, тъй като е невъзможно животното да се отучи от "измиване", поради което някои ветеринарни лекари излагат теория за доста постоянна консумация, която прави зависимостта невидима.

Как да приемате при запек при котки?

Дозировката за котки е 0,5-2 ml на средно голямо животно. Количеството на използвания медицински сироп може да бъде избрано независимо, като се ръководи от изчислението на 0,5 ml на 1 килограм от теглото на домашния любимец. Фармацевтичният препарат трябва да се дава по време на хранене, тъй като сиропът има характерен сладък вкус, който може изобщо да не зарадва котката или котката..

Колко време отнема да се действа?

Отделно трябва да се отбележи, че терапевтичните ефекти на запека при домашните любимци се развиват много по-бързо, отколкото при хората. Активният ефект на фармацевтичния препарат може да се наблюдава в рамките на няколко часа след приема на сиропа..

Аналозите на Duphalac

Duphalac не е от най-евтините фармацевтични продукти, поради което аналозите са по-евтини на цена. Така че можете да замените терапевтичния ефект на слабителния сироп с такива фармацевтични продукти като Goodluck, кристална лактулоза, Legendal или Lizalak.

Ще издуха, разбира се, да се отбележи руският аналог на Duphalac Lactusan, тъй като добре познатата лактулоза е в основата на лечебните свойства на лаксатива, а цената на лекарството е много по-ниска в местните аптечни павилиони, тъй като лекарството се произвежда в Русия. В допълнение към цената, показанията за употреба на Lactusan са малко по-различни, поради което фармацевтичните продукти не са абсолютно заменими във всички случаи. Във всяка конкретна ситуация трябва да се консултирате с Вашия лекар, възможно ли е да изберете лаксатив, който да не удря толкова силно джоба Ви.

Друго добро аналогово лекарство е Normase, произведено в Италия - това е осмотично слабително, което е синтетичен полизахарид. Той има идентичен механизъм на действие и същите показания за употреба, така че веднага възниква въпросът - кое е по-добро от Normase или Duphalac? Страничните ефекти на Normase включват по-продължително гадене, подуване на корема, метеоризъм и дори колики. Кожни обриви също могат да се наблюдават, но цената на лекарството е малко по-ниска от цената на Duphalac, както в Украйна, така и в Руската федерация, поради което всеки човек ще трябва да отговори поотделно на този въпрос.

Duphalac за деца

Duphalac се използва активно в педиатричната практика, започвайки от най-младата възрастова категория, тъй като проблемите с изпразването, за съжаление, не са необичайни в ежедневната работа на педиатър. Към момента на раждането детският стомашно-чревен тракт все още не е завършил напълно развитието си, практически е чист от полезната микрофлора на храносмилателната тръба - това са основните причини за развитието на запек. Инструкциите за деца за този фармацевтичен продукт са коренно различни само в дозировките, използвани в консервативния курс на лечение.

Тъй като лекарството често се използва за деца, прегледите на Duphalac затрупват тематични форуми и сайтове. Повечето от тях са с положителен характер, тъй като лекарственият сироп ви позволява да решавате проблеми с една от най-важните телесни системи. Също така, след преминаване на курс на консервативна терапия със сироп, се отбелязва спокойствието на децата след хранене, за разлика от истерията при наличие на патология на храносмилателните органи.

Дюфалак за новородени

Развитието на детето не завършва с процеса на раждане, като правило повечето органи и системи преминават през последните етапи на формиране, като вече попадат в неблагоприятни условия на външния свят. Този факт се наблюдава по отношение например на стомашно-чревния тракт, тъй като пренаталното хранене на детето включва напълно различни органи. На този фон новородените често изпитват запек, тъй като луменът на храносмилателната тръба все още не е готов за традиционните продукти..

За да се премахнат такива патологични състояния, се предписват лаксативи с хипоосмотично действие, следователно на въпроса дали е възможно новородените да Duphalac трябва уверено да отговорят положително - това лекарство несъмнено е това, което новороденото дете се нуждае, за да премахне трудностите с дефекацията.

Как да дадете Duphalac на новородено?

Фармацевтичният препарат се произвежда под формата на сладък сироп, следователно инструкциите за новородени на практика не се различават от тези за възрастни пациенти. Лекарството може да се разрежда с вода, така че вкусът да не е толкова богат. Сиропът трябва да се дава на бебето по едно и също време (за предпочитане веднага след сън), за да се развие навик в младо тяло.

Слабителното средство е силен фармацевтичен препарат, поради което, когато Duphalac се използва за кърмачета, трябва да се спазва стриктно дозата, за да се избегнат неблагоприятните ефекти на терапевтичния курс или състоянието на предозиране на активни съставки. Деца от раждането до първата година от живота обикновено се предписват 5 ml за 15-20 дни, но при индивидуални индикации или противопоказания дозировката или продължителността на лечението може да варира.

Слабително средство за бебета: отзиви за Duphalac

Метаболитните процеси в организма на малките новородени преминават изключително бързо и поради това терапевтичните ефекти на лекарството се наблюдават след няколко часа, за разлика от лечението на възрастната категория пациенти. Във връзка с това прегледите на тематични форуми за млади майки преобладаващо характеризират лекарството положително. След завършване на консервативен санитарен режим, детето става по-спокойно и по-малко притеснително за родителите, като крещи за него и без него. Честотата на изпражненията се нормализира (преди навършване на една година е около 4-5 пъти на ден).

Отслабване

Проблемът с наднорменото тегло при жените често се среща в съвременния свят и, разбира се, те се опитват да го решат първо по начини на трети страни и едва след дълги изследвания стигат до спорт и рационално хранене. Широко разпространено е схващането, че можете да загубите няколко излишни килограма с помощта на лаксативи като Duphalac. Голяма част от женската аудитория на тематични сайтове пита как да се пие сироп, за да се отървем от затлъстяването.

Правилният отговор, разбира се, би бил „по никакъв начин“, тъй като лаксативът не позволява да се премахне проблемът със затлъстяването, а когато се злоупотребява с лекарството, това влошава женското тяло. Поради редовната употреба на Duphalac с цел отслабване се развива дехидратация, тъй като заедно с изпражненията се отделя голямо количество вода, предназначена за абсорбция. Това води до поредица от патологични състояния, чийто ключ е пълното метаболитно разстройство..

В резултат на метаболитни промени се появяват редовни главоболия и световъртеж, външното състояние на кожата и нейните придатъци се променя влошава (ноктите стават чупливи и слаби, а косата се цепи, губи здравия си блясък и цвят). Колко бързо лекарството действа върху тялото на жената по този начин? В случай на злоупотреба с лекарството, горните ефекти ще се проявят напълно след 1-2 месеца активен прием на слабително. Трябва да се отбележи, че желаната промяна в теглото в по-голямата част от случаите не настъпва..

Дюфалак по време на бременност (и кърмене)

Проблемите със стомашно-чревния тракт в почти 100 процента от случаите съпътстват бременността, особено запек или запек. В този критичен период от живота на жената дори такова невинно патологично състояние като затруднено изпразване може да доведе до неблагоприятни последици, тъй като мускулите на ректума, перинеума и матката се инервират от един фокус на периферната нервна система и съответно силните контракции по време на дефекация повишават тонуса на мускулния апарат на жените. гениталиите.

За да се елиминира гореописаната опасност, трябва да се използват лаксативи, но не всички фармацевтични препарати, които улесняват преминаването на изпражненията, могат да се използват по време на бременност. Лекарството трябва да бъде избрано по такъв начин, че да няма тонизиращ ефект върху гладката мускулатура. Най-често за разрешаване на настоящия проблем се предписва Duphalac - слабително с хипоосмотично действие, омекотяващо изпражненията поради терапевтичен ефект върху естествената микрофлора на храносмилателната тръба.

Как да приемате по време на бременност?

Схемата за консервативно лечение с Duphalac се състои от два ключови периода - директно терапевтична и поддържаща санитария (провеждана с цел да се избегнат последващи рецидиви на патологичното състояние). Минималната дневна доза на лекарството е 15 ml, а максималната е 45 ml. Веднага след като изпражненията се регулират и дефекацията не създава затруднения, трябва да се премине към поддържащи дози, които са равни на половината от терапевтичните (препоръчително е да се консултирате с лекуващия лекар, тъй като количеството на лекарството може да варира в зависимост от резултатите от клиничните тестове).

Отзиви за Duphalac по време на бременност

Лекарството се радва на добра репутация сред жените по няколко причини. На първо място, разбира се, фармацевтичният препарат ви позволява ефективно да премахнете проблемите с изпразването и да възстановите нормалния режим на дефекация, без да навредите на тялото на бъдещата майка и плода. Следващият, но не маловажен, положителен компонент за Duphalac сироп е почти пълното отсъствие на странични ефекти по време на консервативното лечение. За разлика от други лаксативи, Duphalac не причинява метеоризъм, раздуване на корема или пропукваща болка..

Дюфалак по време на кърмене

Отделно трябва да се засегне темата - възможно ли е кърмещата майка да приема това лекарство. Дюфалак не се абсорбира от кухината на храносмилателната тръба, но селективно въздейства върху естествената микрофлора и метаболизма на азота и съответно няма начин основният биологично активен компонент на лактулозата да попадне в кърмата. Ето защо определено е възможно да използвате Duphalac по време на кърмене, тъй като това няма да навреди на бебето или женското тяло..

Въпреки това, с оглед на повишената податливост на майката веднага след раждането, предписаните дози трябва да се спазват стриктно. Ако трябва да преминете курс на лечение със слабително, препоръчително е да лежите в болница, като в този случай квалифициран специалист винаги ще може да посочи колко и кога е по-добре да приемате Duphalac. Въпросът за това колко дълго може да се приема фармацевтично средство също трябва да бъде прехвърлен на гинеколог или терапевт. Като правило, след забележимо подобрение в качеството на изпражненията и премахване на проблемите с дефекацията, Duphalac се анулира по време на кърмене, без да се подлага на поддържаща терапия..

Отзиви за Duphalac

Отзивите за Duphalac в различни фармацевтични форуми са предимно положителни с оглед на специалната ефективност на лекарството дори в най-тежките клинично ситуации. Слабителният сироп позволява не само да се отървете от трудностите в процеса на изхождане, но и да укрепите микробиологичния компонент на стомашно-чревния тракт, тъй като активната съставка увеличава популацията на такива полезни лактобацили в лумена на храносмилателната тръба.

Слабителното средство развива своя терапевтичен ефект нежно и без наличието на дълъг списък от странични ефекти, поради което фармацевтичното лекарство се използва активно в педиатричната практика, за да помогне на новородените да се адаптират към твърдата храна и да подготвят храносмилателната система за по-нататъшно физиологично съществуване. Когато се приема от новородени, отзивите за Duphalac искрят с радостни емоции и комплименти към фармацевтите, тъй като лекарството помага за броени часове, след което детето става много по-спокойно и по-малко шумно.

Duphalac се използва активно по време на бременност, тъй като няма тонизиращо въздействие върху гладката мускулатура на ректума и матката. Това означава, че употребата на фармацевтичен лаксатив не може да доведе до негативно оцветени последици за плода. За майката от своя страна лекарството помага ефективно да се отърве от дискомфорта, причинен от запек - проблем, толкова често срещан по време на бременност..

Отделно трябва да се отбележи, че за разлика от някои лаксативи, Duphalac не се абсорбира в основния кръвен поток и съответно може да се използва свободно по време на кърмене, тъй като няма дори теоретична възможност активните съставки да постъпят в майчиното мляко и няма опасност за кърмачетата дори когато една жена преминава много дълъг курс на консервативна терапия след раждането.

В допълнение към това, че се използва за медицински цели, Duphalac сироп може да бъде предписан за специфична диагностика. Така например, подготовката за колоноскопия задължително включва слабително средство и тъй като това лекарство има малък списък от странични ефекти и по правило се понася добре от пациентите, предписва се Duphalac. Въз основа на прегледите, използването на фармацевтичен продукт също ви позволява до известна степен да изгладите дискомфорта с този вид проктологично изследване..

За отслабване лекарството, разбира се, не трябва да се използва, тъй като е възможно да се развият изключително неблагоприятни патологични последици, като общо изчерпване на тялото, нарушаване на всички видове метаболизъм, воден и електролитен баланс и в резултат на това развитие на дефицитни състояния със съответните дистрофии в тялото. Ето защо отзивите на възрастни жени за фармацевтичен продукт могат донякъде да развалят репутацията на Duphalac. Но в този контекст не се оценява терапевтичният ефект на сиропа, а само измислените методи за отслабване.

Цената на Duphalac къде да купя

Цената на Duphalac на територията на Руската федерация до голяма степен зависи от количеството на лекарството в картонената кутия. Цената на лаксатив може да варира от 300 до 700 рубли.

Цената на Dufalac за запек в Украйна е практически близка до тази в Русия. Можете да разберете колко струва в аптеките в Киев или Харков в интернет. Като правило можете да закупите фармацевтичен продукт от 90 и повече UAH.

Дюфалак ® (Duphalac ®)

Активно вещество:

Съдържание

 • Състав и форма на освобождаване
 • фармакологичен ефект
 • Фармакодинамика
 • Фармакокинетика
 • Показания за лекарството Duphalac
 • Противопоказания
 • Приложение по време на бременност и кърмене
 • Странични ефекти
 • Взаимодействие
 • Начин на приложение и дозировка
 • Предозиране
 • специални инструкции
 • Производител
 • Условия за съхранение на лекарството Duphalac
 • Срок на годност на лекарството Duphalac
 • Цени в аптеките
 • Отзиви

Фармакологична група

 • Лаксативи

Състав и форма на освобождаване

Сироп100 мл
лактулоза66,7 g
помощно вещество: пречистена вода - до 100 ml

в бутилки от полиетилен от 200, 500 или 1000 ml с капачка с винт, в комплект с мерителна чашка; в торбички за еднократна употреба от полиетилен и алуминиево фолио, по 15 мл; в картонена кутия 10 торби.

Описание на лекарствената форма

Прозрачна вискозна течност от безцветна до светложълта с кафяв оттенък.

фармакологичен ефект

Фармакодинамика

Има хиперосмотичен слабителен ефект, стимулира чревната перисталтика, подобрява абсорбцията на фосфати и соли на Ca 2+, подпомага отделянето на амониеви йони.

Лактулозата се разгражда от чревната флора на дебелото черво до органични киселини с ниско молекулно тегло, което води до намаляване на рН и поради повишаване на осмотичното налягане до увеличаване на обема на чревното съдържимо. Тези ефекти стимулират чревната подвижност и влияят на консистенцията на изпражненията. Запекът изчезва и се възстановява физиологичният ритъм на изпразване на дебелото черво.

При чернодробна енцефалопатия и чернодробна (пред) кома ефектът се дължи на потискането на протеолитичните бактерии чрез увеличаване на броя на ацидофилните бактерии (например лактобацили); преходът на амоняк в йонна форма поради подкисляване на съдържанието на дебелото черво; изпразване на червата поради намаляване на pH в дебелото черво и осмотичен ефект; както и намаляването на съдържащите азот токсични вещества чрез стимулиране на бактериите, които използват амоняк за бактериален синтез на протеини.

Инхибира растежа на салмонела в червата, съкращава периода на бактериална екскреция.

Фармакокинетика

Ниска абсорбция; не се абсорбира, достига до дебелото черво, където се разгражда от чревната флора. Напълно се метаболизира в дози до 45–70 ml; при по-висока доза той се екскретира частично непроменен.

Показания за лекарството Duphalac ®

запек: регулиране на физиологичния ритъм на изпразване на дебелото черво;

омекотяване на изпражненията за медицински цели (хемороиди, операции на дебелото черво и ануса);

чернодробна енцефалопатия - лечение и профилактика на чернодробна кома и прекома;

чревна дисбиоза; ентерит, причинен от салмонела, шигела, салмонелоза на етапа на пренасяне на бактерии; синдром на гнилостната диспепсия (при малки деца в резултат на остро хранително отравяне).

Противопоказания

свръхчувствителност към активната съставка или фруктоза, галактоза, лактоза;

Внимателно:

Приложение по време на бременност и кърмене

Лактулозата може да се използва безопасно при бременни и кърмещи майки.

Странични ефекти

През първите дни може да се появи метеоризъм (преминава след 2 дни), при предозиране може да се появи болка в корема, диария, което налага корекция на дозата. Ако се използват по-високи дози за дълго време при лечението на чернодробна енцефалопатия, може да възникне електролитен дисбаланс поради диария.

Стомашно-чревни нарушения: метеоризъм, гадене, повръщане. При използване на високи дози, диария.

Взаимодействие

Поради механизма на действие на лактулозата, който е да понижи рН в дебелото черво, лекарствата, чието освобождаване зависи от рН в дебелото черво (като препарати на 5-аминосалицилова киселина), могат да бъдат инактивирани.

Начин на приложение и дозировка

Вътре, по време на хранене (сутрин), дозата се определя индивидуално.

При лечение на запек или омекотяване на изпражненията се приемат следните дози (вижте таблицата).

Дозиране на Duphalac® за лечение на запек или за омекотяване на изпражненията

ВъзрастНачална доза, mlПоддържаща доза, ml
Възрастни15–4510-25
Деца на 7-14 годинипетнадесетдесет
Деца на възраст 3-6 години5-105-10
Деца под 3 годинипетпет

Обикновено дозата може да бъде намалена след 2 дни приложение, в зависимост от нуждите на пациента. Клиничният ефект настъпва за 2 дни. Това е характерно за действието на лактулозата. Дозата или честотата на приложение се увеличават, ако не се наблюдава подобрение в състоянието на пациента в рамките на 2 дни след приема на лекарството.

При лечението на чернодробна кома и прекома: началната доза е 30–45 ml 3 пъти на ден. След това преминават към индивидуално подбрана поддържаща доза, така че мекото изпражнение да е максимум 2-3 пъти на ден, а рН на изпражненията е в рамките на 5,0-5,5.

В остри случаи Duphalac ® може да се прилага като клизми в съотношение 300 ml от лекарството и 700 ml вода.

При лечение на чревна дисбиоза: деца под 1 година дневна доза - 1,5-3 ml, 1-3 години - 3 ml, 4-7 години - 5 ml, над 7 години и възрастни - 10 ml.

При лечението на салмонелоза, шигелоза: през първите 10-12 дни - 15 ml 3 пъти на ден, след седмична почивка - в същата доза 5 пъти на ден.

Предозиране

Симптоми: при използване на големи дози - коремна болка, диария.

Лечение: лекарството трябва да се прекрати или да се намали дозата.

специални инструкции

Ако няма терапевтичен ефект в рамките на 2 дни или ако запекът се повтори след лечението, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Пациенти с непоносимост към лактоза, когато се използва това лекарство, е необходимо да се вземе предвид съдържанието на лактоза в лекарството (Duphalac ® съдържа до 1,7 g галактоза и до 0,9 g лактоза в 15 ml сироп).

Дозата, която обикновено се използва при запек, не трябва да представлява проблем за пациенти с диабет. Дозата, използвана за лечение на чернодробна (пред) кома, обикновено е много по-висока и поради това трябва да се коригира, когато се прилага на пациенти с диабет..

При продължително лечение (повече от 6 месеца) с повишени дози от лекарството, нивото на електролитите в кръвната плазма трябва редовно да се следи.

Лекарството не влияе или има лек ефект върху способността за шофиране и управление на машини и механизми.

Производител

Solvay Pharmaceuticals B.V., Холандия.

Условия за съхранение на лекарството Duphalac ®

Да се ​​пази далеч от деца.

Срок на годност на лекарството Duphalac ®

Не използвайте след срока на годност, отпечатан на опаковката.

Duphalac инструкции за употреба за деца по възраст

Фармакологично Duphalac ("Duphalac Junior") е мощно, но леко слабително средство. Препоръчва се нормализиране на изпражненията при запек при деца или за терапевтични ефекти при патологични състояния на храносмилателната система.

Форма на производство и компоненти

Основният компонент на фармацевтичния продукт е лактулозата. С ефективен ефект не се абсорбира в стените на стомаха и чревния тракт. Липсата на взаимодействие с лигавицата е едно от предимствата на деликатното слабително средство. Благодарение на това лекарството е показано за употреба дори за кърмачета. От допълнителните компоненти - само чиста вода.

В мрежа от аптеки лекарството се продава без рецепта под формата на сироп в пластмасови бутилки от 0,2, 0,5 и 1 литър с винтова капачка. Лекарството е опаковано в картонена кутия и допълнено с мерителна чашка.

Фармацевтичният продукт се предлага и опакован в найлонови торбички от 15 ml с алуминиево покритие - 10 броя в кутия.

Закупеното лекарство се съхранява така, че да е извън обсега на бебета. Мястото трябва да е сухо и хладно - не повече от 25 градуса по Целзий. Лекарството е одобрено за употреба в продължение на три години от датата на производство. Ако срокът на годност е изтекъл, даването на лекарства на бебета е строго забранено..

Цената на "Duphalac" зависи от броя на обема на бутилката или броя на опаковките в опаковката. Цената на лаксатив може да варира от 290 до 750 рубли.

Терапевтичен ефект

Фармацевтичният продукт е предназначен да стимулира чревната перисталтика, да подобри усвояването на калциевите соли и фосфатите. Лекарството влияе и върху метаболизма на азота - амонячните съединения се прехвърлят от кръвоносната система в чревния тракт, където образуването на токсини е значително намалено и те не попадат обратно в кръвта.

Терапевтичният ефект се основава на взаимодействието на биологично активен компонент с естествената микрофлора на чревния тракт, което допринася за увеличаване на броя на лактобацилите.

Тяхната активност води до намаляване на осмотичното налягане и увеличаване на чревното съдържание, което намалява запушването и прави изпражненията по-меки..

Абсорбцията на лактулоза в стомашно-чревния тракт е ниска. След перорално приложение лекарството се изпраща почти непроменено в дебелото черво, където се разгражда от съдържащите се там микроорганизми. Те са в състояние да обработят до 70 ml от лекарството на доза. Ако дозировката е по-висока, лактулозата ще се екскретира непроменена.

Показания за употреба

Сиропът се използва за запек при деца с различна етиология и за регулиране на естественото изпразване на чревния тракт при много патологични състояния:

 • Недостатъчно производство на определени храносмилателни ензими;
 • Синдром на гнилостната диспепсия при деца под една година;
 • Влошаване на чревната подвижност поради намаляване на двигателната активност;
 • Хроничен ентерит или дисбиоза, когато патологичната микрофлора расте в стомашно-чревния тракт;
 • Чернодробни заболявания и токсична енцефалопатия - лекарството намалява токсичността на продуктите от белтъчния метаболизъм в червата.

Препоръчителен сироп за деца със салмонелоза и други чревни инфекции, както и остро хранително отравяне.

Лекарството се използва и преди някои диагностични изследвания на дебелото черво, ако е необходимо да се отпусне червата и да се почисти преди операцията.

Противопоказания, странични ефекти и предозиране

Употребата на лекарството в прекомерни количества може да доведе до патологично състояние, характеризиращо се с такива прояви като коремна болка, диария, електролитен дисбаланс. В случай на такива последици, дозата трябва да се намали след консултация с педиатър или употребата на лекарството трябва да се спре напълно..

Фармацевтичният продукт не трябва да се приема, когато:

 • Свръхчувствителност към лактулоза;
 • Запушване или перфорация на чревната стена;
 • Галактоземия;
 • Непоносимост към фруктоза и лактоза;
 • Дефицит на лактаза;
 • Глюкозо-галактозна малабсорбция.

Ако детето има нарушен глюкозен толеранс, лекарството се предписва с повишено внимание..

По принцип и децата, и възрастните понасят слабително лекарство. Понякога реакцията на приема е подуване на перитонеума, метеоризъм, гадене и повръщане, чревни спазми. Такива явления се появяват в първите дни от употребата на лекарството. При продължителна употреба концентрацията на някои минерални соли в кръвта може да намалее. Дългосрочната терапия включва кръвен тест за проследяване на количеството плазмени електролити.

Инструкции за употреба за деца

Duphalac обикновено се предписва от лекар в дневна доза. Лекарството може да се дава на бебето наведнъж или да се разделя на две дози. Последният вариант е подходящ за деца под 2-годишна възраст. След като наблюдава как бебето реагира на лекарството, педиатърът ще коригира първоначалната доза.

Duphalac - инструкции за деца:

Възрастови границиДневна доза
Първоначално лечениеПоддържаща терапия
За деца под 1 година5 мл5 мл
За деца от 1 до 6 години5-10 мл5-10 мл
За деца от 7 до 14 години15 мл10-15 мл
За тийнейджъри под 18 години15–45 мл15-30 мл

Дозировката се коригира за деца въз основа на това как се чувства бебето след приема на лекарството. Лекарството за новородени се разтваря в кърмата или смес, понякога във вода. Използването на лекарство ви позволява да разрешите проблемите със запека внимателно, в рамките на няколко часа. В съответствие с инструкциите за употреба, новородените бебета получават лекарства сутрин, когато бебето се събужда или веднага след закуска. Ако бебето изплюе веднага, те предлагат втора доза..

Критериите за правилно подбрана доза сироп са:

 • Меки изпражнения два пъти или три пъти на ден;
 • Липса на болезнени усещания в корема или други неприятни прояви;
 • Киселинността на съдържанието на дебелото черво в диапазона 5,0-5,5.

При чернодробни патологии терапевтичният ефект става забележим след 2-5 дни, в зависимост от индивидуалната скорост на метаболизма.

Ако състоянието не се подобри в рамките на няколко дни и изпражненията не се втечняват, ще се наложи коригиране на дозата или подмяна на слабително, но само след консултация с лекар. Ще бъдат необходими същите стъпки, ако запекът се повтори отново след кратък период от време..

Правила за медикаменти

Слабително лекарство се прилага през устата. Лекарството се приема през устата, разредено с вода, мляко, млечна смес и в чиста форма. Фармацевтичният препарат за деца до 2-3 месеца се дава със спринцовка без игла. Малкото дете трябва да погълне сиропа, без да го държи в устата. За по-големи бебета можете да използвате лъжица..

Ако лекарството е опаковано в саше, след отварянето му съдържанието се излива в устата и веднага се поглъща.

Но този метод на приложение е разрешен за деца на 3-4 години и повече. Децата под 3-годишна възраст все още не могат да контролират качествено гълтателния рефлекс и са в състояние да се задавят.

Продължителността на употребата на "Duphalac" се определя от лекаря за всяко дете поотделно. Поради факта, че фармацевтичният агент не се натрупва в човешкото тяло, той може да се дава толкова дълго, колкото е необходимо за нормализиране на функционирането на стомашно-чревния тракт. Ако лекарството се използва като пребиотик, минималната продължителност на курса е 30 дни.

Отзиви за фармацевтичния

Повечето отговори на ефектите на леко слабително са положителни. "Duphalac" не води до пристрастяване: благодарение на това лекарството е популярно сред майките, чиито бебета страдат от чести запеци.

При спазване на инструкциите за употреба нежеланите реакции са редки. Майките пишат, че не си струва да се дава пълната доза, предписана за деня през първите дни, особено на бебета с чувствителни черва. В противен случай са възможни прояви на колики, повишено подуване на корема, образуване на газове..

Особено ефективен "Duphalac", според рецензиите, при запек за изкуствени деца.

Те се нуждаят от слабително средство, което е одобрено за продължителна употреба, докато стомаха и червата станат здрави. "Duphalac" е един от фармацевтичните продукти с ефективен, деликатен ефект, който не дразни нежните стени на лигавицата.

Взаимодействие с лекарствени продукти и аналози

Комбинираната употреба на "Duphalac" с антиацидни лекарства и част от антибиотични агенти намалява терапевтичния му ефект.

Сиропът се счита за доста скъп, има по-евтини аналогови лекарства. Можете да замените лекарството с едно от лекарствата на основата на лактулоза: Portalak, Goodlak, кристална лактулоза, Legendal или Lizalak.

Най-евтиният е руският аналог на лекарството "Lactusan" на базата на същото активно вещество. Но фармацевтичните продукти имат разлики в показанията за употреба, така че не могат да се считат за абсолютно взаимозаменяеми..

Друг добър аналог е лекарството "Normase", произведено в Италия, което има подобен механизъм на действие и същите показания за употреба. Но има повече странични ефекти.

Препоръчваме също да прочетете:

Преди да изберете "Duphalac" или неговия еквивалент за лечение, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар. Само правилният терапевтичен курс ви позволява да направите храносмилането стабилно и да се справите със запек бързо и без да навредите на тялото..