Алена Лисицина мечтаеше за люлка за бебето си през цялата бременност. И когато желанието се сбъдна, тя се убеди, че окачената люлка е истинско чудо. Прочетете нейната история.

Преди около 50 години родителите ни през цялото време използваха това мъдро и удобно изобретение, но сега детските креватчета са предпочитани. Междувременно люлката е известна на много народи. Може би не без причина бебетата се люлеха в люлки по целия свят? Ще споделя моите мисли и преживявания.

Мечтаех за люлка за бебето си през цялата бременност. Съпругът ми отиде да ме посрещне и се включи да направи люлка. Най-простата висяща люлка, ако желаете, може да бъде направена от почти всеки мъж. Въведете в търсачката "Как да съберете люлка със собствените си ръце" и ще видите няколко майсторски класа. Ако всички материали са под ръка, тогава можете да направите люлка само за 2-3 часа. Съпругът, имайки опит в производството на мебели, реши да направи люлка с по-сложен дизайн. Има и люлки за пода. Техният принцип на люлеене е напълно различен. Люлката е същото креватче, само че в по-малки размери. В моята статия ще се съсредоточим специално върху висящата люлка.

Плюсове на окачената люлка:

  1. Малко място за спане, така че бебето е много топло и уютно в люлката си;
  2. Малък комплект спално бельо и отстрани, което улеснява миенето на мама при внезапно замърсяване;
  3. Когато е окачена, люлката не заема подовата площ, можете да прахосмукате и измиете подовете в спалнята както обикновено;
  4. Люлката може да бъде премахната и преместена на друго място (важно е дали къщата има много стаи или има собствен парцел);
  5. Може да се премахне за известно време (ако апартаментът е малък или родителите нямат отделна спалня);
  6. Дълбок сън на бебето (по-малкото дете спи много по-зле и по-тревожно в креватчето);
  7. Оригиналност и индивидуалност;
  8. Удобство за използване.

Ще ви разкажа повече за последното. Висящата люлка може да се приближи от всяка страна. Едно движение - и люлката ще се люлее от 3 до 5 минути. Много е удобно през деня, когато детето е тъжно. Докато люлката се люлее, той ще разгледа стаята с интерес и ако окачите ярък предмет от люлката, бебето ще го последва и ще се опита да го вземе. Мама по това време например може да почиства в къщата или да се отпусне, докато чете книга. Удобен с количка и през нощта. Ако бебето е гладно, тогава, разбира се, все пак трябва да ставате. Но ако бебето е сънувало лош сън, тогава, за да го люля, дори не е нужно да ставам от леглото - просто люлеем люлката с ръка. Нещо повече, бебето само задава малка амплитуда на движение, като се мята в съня си.

До 5 месеца на практика не носех най-малката си дъщеря на ръце - нямаше нужда. Винаги бях там, разговарях с нея, пеех приспивни песни и четях книги на глас, включвах класическа музика, но не я носех на ръце с часове. Без истерика. Процесът на морска болест е лесен и лесен. Честно казано, люлката е една от моите тайни, как да се справя с всички неща след раждането на най-малката ми дъщеря. Много приятели признаха, че първите месеци от живота с бебе са най-обезпокоителните за тях..

Чух теорията, че висящата люлка допринася за ранното физическо развитие на децата. Дали това е вярно, някой може да предположи. Но няколко фигури от нашето семейство: най-малкото дете направи пълен преврат на 2 месеца, започна да се опитва да пълзи на 4 месеца, седна на 5, уверено пълзеше на четири крака и застана на краката си в креватчето на 6, вървеше по дивана от 7 месеца. Детето има много силни крака и ръце. През цялото време бебето имаше колики само веднъж и това се дължи на моята глупост.

Недостатъци на висяща люлка

Такава люлка има и осезаем недостатък - ограничен експлоатационен живот. Детското креватче може да се използва до 2-3 години, а люлката може да се използва само докато има риск бебето да падне от него. Разбира се, всички деца се развиват със собствено темпо. Дъщеря ни се опита да седне сама на 4 месеца, така че до 5 месеца я преместихме в ясла. Ако бебето не е толкова активно, тогава люлката може да се използва до 6-9 месеца. Тук всичко е индивидуално.

Разбира се, краткият експлоатационен живот на люлката е голям недостатък. Разбирам това, защото аз самият не обичам излишни разходи. Но ако е възможно да съберете люлката със собствените си ръце или да помолите приятели за няколко месеца, тогава препоръчвам да направите това. Може би във вашето семейство някой от роднините обича дърводелството и дърводелството. Люлката е лесна за изработване и можете да я украсите по ваша преценка с разнообразни материи, дантели, тюл, плитка - каквото пожелаете. Такава висяща люлка, направена с любов и грижа, ще бъде изпълнена със специално значение за вас и вашето бебе. Люлките могат да бъдат не само дървени, но и плетени. Например, използвайки техниката макраме.

Висящата люлка е монтирана на кука в тавана. Използвахме карабина вместо кука. Той се закрепва към метални части в тавана. Този тип монтиране е в състояние да издържи около 80 кг. Ако площта на апартамента позволява, тогава е по-добре да направите държачи за таван за люлката в няколко стаи. Лекото тегло на люлката позволява на майката да я носи самостоятелно на желаното място и да я закачи. Ако имате собствена къща или имате лятна вила, то през лятото люлката може да бъде поставена навън. Лека пелерина ще предпази бебето от пряка слънчева светлина и насекоми.

Първото ми запознанство с висулката люлка прерасна в силна и искрена любов. За мен люлката се превърна в истинско откритие и препоръчвам това чудо на нашите предци на всички майки.

Люлки за бебешки висулки

Анкерният болт с пръстен е предназначен за закрепване на окачена люлка към бетон / стоманобетонен таван.

Четиристранното разширение осигурява отлични резултати при по-нискокачествени основни материали, открити в по-стари сгради.

Добре се адаптира към вариациите в размера на отвора.

Закрепването на анкерния болт е подобно на закрепването на боксерска торба..

Материал: Поцинкована стомана

Страна на произход: Финландия

ПАРАМЕТРИ НА АНКЕРНИЯ БОЛТ С ПЪЛНЕ

 • Размер M12
 • Дължина 80 мм
 • Размер на гайката за гаечен ключ 19

Купете с 1 клик

Ще ви разкажа за характеристиките и характеристиките на употреба. След няколко минути ще изберем модел, който точно отговаря на вашите нужди и бюджет. Просто кликнете върху тази връзка и аз ще ви помогна с избора

Не е нужно да го закачате на тавана

Подовата стойка трябва да е стабилна и да не ограничава движението на бебешката кошара. Стативът ще работи добре. Стабилен, не разваля пода, не изисква дупки в стената и тавана.

Люлката, закрепена върху нея, се люлее напред-назад, наляво и надясно, нагоре и надолу.

С крепежни елементи като анкерния болт с пръстен.
Таванът трябва да бъде бетон, без празно място в точката на закрепване.

Не забравяйте да проверите надеждността на закрепването с теглото на възрастен.

С крепежни елементи като анкерния болт с пръстен.
Таванът трябва да бъде бетон, без празно място в точката на закрепване.

Не забравяйте да проверите надеждността на закрепването с теглото на възрастен.

Метална скоба за стена побира до 90 кг. Разстоянието от точката на окачване до стената е 60 см - люлката може да се люлее в различни посоки, без страх от сблъсъци със стената.

Стената трябва да е носеща.

Особено удобно е, ако вече го имате от първото си дете. Но трябва да вземете предвид разстоянието: както при монтажа на стена, трябва да положите 60 см. И ако това разстояние не е, ще трябва да изчислите силата на люлеене.

И, разбира се, хоризонталната лента трябва да е здрава. По-добре го проверете от теглото на възрастен.

Особено удобно е, ако вече го имате от първото си дете. Но трябва да вземете предвид разстоянието: както при монтажа на стена, трябва да положите 60 см. И ако това разстояние не е, ще трябва да изчислите силата на люлеене.

И, разбира се, хоризонталната лента трябва да е здрава. По-добре го проверете от теглото на възрастен.

Ние се грижим за всичко, с изключение на инсталацията

Доктор Е. О. Комаровски отговаря:

„Милиарди деца, които са разтърсени (разтърсени) от родителите си, са израснали безопасно и никой никога не е откривал каквито и да било вредни последици от болестта на движението. По този начин може да се твърди абсолютно недвусмислено и с абсолютна сигурност: болестта на движението не вреди на детето.

Но от гледна точка на семейното здраве. Аз съм против морска болест. Виждам много странични ефекти. Нещастна жена с хронична липса на сън. Ядосан мъж, който иска жена му да спи и да не ходи като зомби цяла нощ. С люлката имате време да правите всичко - и да се люлеете, и да се грижите за себе си, и не забравяйте за другите деца. Изтеглете за здраве! "

Мит: ако люлеете бебе, то тогава няма да спи в креватчето си.!
Факт: люлката, напротив, учи детето да спи самостоятелно.

Дете, което е свикнало да заспива на ръцете или на гърдите си, няма да иска да заспи само в креватчето, не защото то не се люлее, а защото е свикнало с усещането за човешка топлина и това е единственият начин да се успокои.

Несъмнено контактът с майката е изключително важен за формирането на стабилна психика у детето, но за да се поддържат здрави нерви у майката, е добре бебето да се чувства отлично и да спи спокойно само.

В окачена люлееща се люлка дете се научава да бъде само, докато се чувства уютно и комфортно!
Следователно, в момента на прехвърляне в голямо креватче, люлките обикновено издържат по-спокойно.

За по-плавно прехвърляне на бебето от люлката има няколко съвета:
- извадете пружинния елемент от люлката след няколко седмици
- създайте ритуал за лягане и го практикувайте редовно

PS: подготвяме професионален курс за детския сън и скоро ще ви разкажем всички тънкости и трикове.

Можете да люлеете дете в люлка до 5-6 месеца, докато то започне да седи самостоятелно. И ако мама е близо, тогава по-дълго. Срокът на употреба също зависи от вида на детското креватче и размера.

В обичаите на нашите предци децата са се люлели в „въздушните кошари“ до 3-годишна възраст или докато се появи най-малкото дете. В белоруския фолклор е оцеляла една загадка: „Седиш в затвора четиридесет седмици, висиш три години и излизаш така“. Тоест, четиридесет седмици в корема на майката, бебето беше като в пашкул и уютната висяща люлка се превръща в естествено продължение на комфортното пространство за детето в продължение на цели три години.

Съвременните родители се съветват да люлеят бебето поне през първите 3 месеца, през които бебето се адаптира към условията на новия живот. Люлеенето в люлката позволява на бебето плавно да свикне с тежестта на собственото си тяло, да преодолее мускулното напрежение и е по-лесно да оцелее чревните колики.

Средната височина на страната 28-30 см е удобна за майката да постави / вземе бебето, без да натоварва прекалено много гърба. А за дете - уютно, топло, тихо и не твърде плитко, за да изпадне.

Всъщност в люлката от това, че виси, вече няма опасност, но ползите са хиляди пъти по-големи! Основното нещо е да инсталирате здрава стойка и, разбира се, да спрете да използвате люлката, когато бебето започне да сяда, обърнете се независимо.
И още нещо: не оставяйте бебето си без надзор в люлката в присъствието на други деца!

Няма съмнение, че съвместният нощен сън на бебето с майката е необходим и за двамата! Експертите по кърмене горещо препоръчват нощните храни да се съхраняват възможно най-дълго, поне до една година. Но как можете да издържите на толкова много време без пълен непрекъснат нощен сън?
И в това главният асистент е обща мечта. В резултат на това сутрин - щастлива, отпочинала жена и спокойно, заспало дете!

Много щастливи собственици на висяща люлка разработват следния модел на сън за своето бебе:

 • всички мечти през деня, бебето спи в люлката си - така се научава да бъде независим, а майката има време да се грижи за къщата и себе си,
 • вечер бебето също се поставя в люлката, така че родителите да имат възможност да прекарват времето си заедно,
 • и през нощта, бебето трябва да бъде поставено под цевта с майка си, това позволява на всички да спят и да продължат да кърмят възможно най-дълго.

Продайте („откъснете с ръце“, защото не можете да намерите люлки на вторичния пазар - те обикновено се препродават на „нашите и нашите“),
или дайте или вземете за следващото малко дете, или.

1. Куката в скобата на тавана или стената може да се използва за джъмпер, хамак, въже, въжена стълба, щанцова чанта или люлка за кукли.

2. Триногият статив може да бъде превърнат в хижа за детски игри или индийски вигвам :))
Височината му е повече от 2м.

Висяща люлка за новородени: функции, устройство, правила за избор

През първите месеци от живота новородените бебета спят 18-20 часа на ден, висококачественото и удобно място за спане е необходим предмет за хармоничното развитие на бебетата. Съвременната мебелна индустрия предлага огромен асортимент от места за спане за най-малките, заедно с традиционните креватчета на пазара на детски стоки, е представена люлка за новородени.

Характеристики и предимства на окачена люлка

Експертите казват, че висящата люлка помага на малкия човек да се адаптира към новите условия на съществуване, лекото люлеене успокоява бебето, предизвиква асоциации, свързани с периода на престоя в корема на майката. Така стресът, причинен от рязкото преминаване от вътрематочния живот към реалния свят, е намален..

Предимствата на окаченото легло включват мобилност, леко тегло и компактни размери. Мебелът ще изглежда хармонично както в интериора на голяма стая, така и в малка стая.

Окачена люлка за бебе е кош, окачен на тавана или опора, използваща специални устройства. Основната цел на обзавеждането е да разтърси бебето. Висящата люлка се използва като място за спане на бебета от раждането до 6 месеца.

Как работи окачената люлка - правила за подбор

Когато купувате всеки продукт за деца, ключовият критерий е безопасността на продукта. При производството на мебели за деца трябва да се използват екологични, сертифицирани материали. Люлката за бебе не трябва да съдържа остри ъгли, всички малки подвижни части и крепежни елементи трябва да бъдат надеждно скрити.

Моделите на окачени креватчета могат да се различават по форма, начин на закрепване над пода, наличие или липса на допълнителна функционалност. Преди да изберете окачено легло за бебе, трябва да обърнете внимание на височината на страните. Височината на страните на бебешкото легло не трябва да бъде по-малка от 30 см, в противен случай има опасност бебето да падне по време на сън.

Основните конструктивни елементи на люлка за новородено са рамка и място за спане. Когато избирате висяща люлка, трябва да обърнете внимание на качеството на изработката и материалите за производство.

Висяща рамка на люлка - материали и разновидности

Рамката на окачената люлка може да бъде или масивна ракита, или дървена или метална рамка, облечена в мека материя или плетено покривало. За окачване на леглото върху рамката на люлката са предвидени специални скрепителни елементи за колани.

Плетените рамки са направени от стъбла от ратан, лози от върба или листа от рафия. Основни предимства на плетените люлки от ракита:

 • екологичност;
 • сила;
 • лекота;
 • естетичен външен вид.

Металните рамки са изработени от стомана с висока якост. Продуктът се характеризира с висока якост и дълъг експлоатационен живот. Дървените рамки са популярни поради естествеността и здравината на материала.

Корпусът на висящата люлка е най-често изработен от 100% памук и лен. Предимствата на моделите тъкани са непретенциозната поддръжка, тъканта е лесна за почистване, ако е необходимо, капакът може да бъде свален от рамката и измит.

Плетените модели са друг вид окачено спално легло. За производството на калъфа използвайте памучен конец; разрешено е да добавите 2% еластанови конци. Основното предимство на плетените люлки е оригинален и атрактивен дизайн, но тези модели са доста причудливи за грижа..

Опции за окачване на люлка за окачване

На пазара има два основни типа люлки за окачване:

 • класически модели;
 • люлка люлки.

Основната разлика се крие в начина, по който леглото е фиксирано над пода. Класическа люлка е най-често плетената кутия, която е окачена на специална кука, фиксирана към тавана. Люлките осигуряват монтаж на пода. Конструкцията се основава на два опорни стълба, изработени от дърво или метал. Металните крепежни елементи се считат за по-надеждни.

Елементите за окачване на спалното легло са колани, кабели или здрави въжета, фиксирани в ъглите на рамката. Механизмът за закрепване на окачен капак включва:

 • опъваща пружина;
 • поставка за карабинер;
 • свързващ пръстен за елементи на окачването;
 • каишка, свързваща пружина и кука.

Спален кът

Устройството за спане включва твърдо дървено твърдо дъно. В повечето случаи е включен матрак. Стандартният размер на леглото на люлката е от 40 до 50 сантиметра широк и 70-100 сантиметра дълъг.

На бележка! Когато избирате легло за спане, обърнете внимание на дъното на люлката и вътрешното пълнене на люлката. Дъното на количката трябва да е плоско, вътрешността на леглото трябва да бъде покрита с мека подложка.

Историята на появата на висящата люлка

Прототипът на модерното окачено легло за спане са шейковете, използвани от древните ни предци. Има много вярвания и легенди, свързани с люлката за бебе. Жителите на Сибир и европейска Русия вярваха, че дете, лежащо в люлка, повдигната над пода, е под специалната защита на висшите сили. Нашите предци са смятали висящата люлка да стимулира развитието и растежа на бебето. В митологията на народите на Сибир първият обитател на нашата планета е бил спуснат от небето на земята в шарена люлка, окачена на златна верига.

Жителите на Ханти, живеещи в Сибир, смятайки, че шейкът на бебето е въплъщение на силата на богините-майки, дариха леглото на децата с митични способности. Древните хора са имали легенда за малко момиченце, което е разлюляло еленска опашка, намерена в люлка, като по този начин съживява мощния дух Ур-акем Ики, който покровителства елените, към живота.

Как да изберем добра висяща люлка: видове люлки за новородени, критерии за подбор

В очакване на щастливо събитие - раждането на дете - бъдещите родители трябва да мислят за масата неща, от които бебето се нуждае. Изборът на легло е една от основните задачи, които всяка двойка решава по свой начин..

От незапомнени времена нашите предци са използвали люлката като единственото възможно и по-подходящо място за спане на дете. Понастоящем има тенденция на „връщане към миналото“: много родители избират висяща люлка вместо класическо креватче.

 1. Характеристики на окачената люлка
 2. Ползи от използването
 3. недостатъци
 4. Видове люлки
 5. Класически
 6. Люлка люлка
 7. Автоматично
 8. Висяща люлка в креватчето
 9. Висящи типове рамки на люлка
 10. Плътна плетена
 11. Плат
 12. Метал
 13. Дървени или плетени
 14. Методи за монтиране
 15. Критерии по избор
 16. Механизми за качество
 17. Размери
 18. Допълнителни функции
 19. Люлка материал
 20. Полезни аксесоари
 21. Преглед на най-добрите модели
 22. Виринея
 23. Престиж на Пали
 24. Ванилия
 25. Кадър
 26. Теди
 27. Направи си сам
 28. Необходими инструменти и материали
 29. Къде е по-добре да се инсталира
 30. Висяща люлка за правене на видео

Характеристики на окачената люлка

Новородените бебета имат повишена нужда от сън - някои спят до 13 часа на ден. Следователно оборудването на удобно и безопасно място за детето за тази цел е основната задача на родителите, с която висящата люлка може да помогне да се справи..

Люлката често е люлееща се кутия за легло, окачена на тавана. Той има малък размер, поради което е предназначен за болест на движението на бебета само до шест месеца, докато бебето все още не знае как да седи.

Ползи от използването

Изборът в полза на люлката до голяма степен е оправдан от гледна точка на комфорта на бебето - условията на определена безтегловност, която люлката създава, са по-познати на новороденото, създава усещането за същата защита и безопасност като корема на майката. Според експерти люлката ви позволява да изгладите суровостта на прехода на детето от един свят в друг, като не позволявате да възникне допълнителен стрес..

 • удобен и лесен начин за люлеене на бебе;
 • без натоварване на гърба (за разлика от това да бъде приспивен в ръцете);
 • малък размер на конструкцията;
 • мобилност;
 • лекота.

На практика е доказано, че бебетата заспиват много по-добре в люлката, имат по-здравословен сън. Малкото пространство на кутията създава илюзията, че е в утробата на майката, бебето се чувства в безопасност, така че спи по-спокойно. Освен това майката вече няма нужда постоянно да люлее бебето в ръцете си, което й дава повече свободно време и възможност да прави други неща..

Люлката може да бъде инсталирана на всяко удобно място в къщата: поради малкия си размер, тя няма да заема много място, а "въздушността" на конструкцията няма да създаде впечатление за затрупано пространство. За малки апартаменти това може да бъде най-добрият вариант. Ако е необходимо, люлката няма да е трудно да се премести в друга стая - малкото тегло на кутията ви позволява да направите това.

недостатъци

Ако при производството на люлката са спазени всички стандарти за безопасност и са използвани надеждни материали за конструкцията, тогава няма недостатъци като такива. Единственият недостатък на всеки модел люлка е кратък период на използване..

Повечето люлки са предназначени за новородени, така че след като бебето започне да седи (около шест месеца), мястото за спане ще трябва да се смени и да се закупи по-просторно стационарно легло.

Видове люлки

Асортиментът на люлките не се ограничава до стандартния модел. Съвременните недостатъци са подобрени примери за техните далечни предци.

Класически

Класическата версия е най-често срещаната. Кабелната кутия е окачена на тавана или монтирана на стената. Понякога родителите се тревожат за безопасността на детето и поради това се отказват от този модел, което е съвсем естествено, макар и напразно - конструкциите първоначално са проектирани за товари, които значително надвишават теглото дори на много добре хранено бебе.

Положително свойство на такава люлка е лекотата на морска болест. Не е нужно постоянно да стоите до: едно докосване с ръка - и люлката ще се люлее по инерция дълго време.

Люлка люлка

Всъщност това е малка люлка, монтирана на стелажи. Люлката има вградени предпазни колани, което е много важно, тъй като страните на кутията са малки. В много модели облегалката е регулируема спрямо положението на тялото, което позволява на детето не само да легне, но и да седне. Препоръчват се за деца с тегло под 18 кг.

Люлката е отлично средство за успокояване на детето, повлиява положително координацията на движенията и вестибуларния апарат.

Автоматично

Автоматичната люлка е електронна люлка. Пълният му комплект включва дистанционно управление, нощна лампа, успокояваща музикална селекция. Такъв модел ще спести на родителите много свободно време, но все още не се препоръчва да спят в него дълго време - по-добре е да го използвате единствено за успокояване и приспиване на бебето.

Този модел е най-добре да се използва като допълнително легло за креватчето.

Висяща люлка в креватчето

Това е незаменим артикул за тези, които вече имат стационарно легло. Като правило е почти невъзможно да го люлеете - просто го завъртете, ако има колела. И ако те не са там, люлка от плат ще ви помогне - лесно се прикрепя към стените на креватчето и също толкова лесно се отстранява, когато няма нужда от него.

Висящи типове рамки на люлка

Кутията за люлка може да бъде направена от различни материали. Производителите предлагат няколко вида рамки за люлки.

Плътна плетена

Такава рамка е малка и компактна. Това е плетена кошница от една част с овална или правоъгълна форма. За неговото производство се използват естествени материали, които не предизвикват алергични реакции, което е несъмнено предимство на люлката от ракита за новородени.

Плат

Изработени от трайни материи като екологичен полиестер, еко-кожа и други, използвани при производството на бебешки колички. Вътрешна тапицерия - естествен памук или лен. По-малко плътният плат тип рамка се използва най-често за люлки, носачи и шарнирни люлки в кошара или като допълнение към дървена или метална рамка.

Метал

При производството на металната рамка се използва стомана с висока якост. За улесняване на конструкцията металната остава само рамката на кутията, а дъното и стените са затворени с покритие от плат.

Най-често срещаният вариант е комбинация от метална рамка, тапицерия от плат и дървено дъно..

Дървени или плетени

Дървената рамка може да бъде правоъгълна или заоблена, изработена както от дърво, така и от шперплат. Дъното е направено от шперплат (според препоръките на лекарите) или плътна тъкан (например чул, дънки). За тези, които обичат и знаят как да занаят, самостоятелното оформяне на такова легло за вашето дете няма да бъде трудно.

Плетена рамка също може да бъде направена със собствените си ръце - няма да отнеме много време за добра ръкоделичка. Основното нещо е да запомните при плетене за необходимата сила на бъдещия продукт. Можете да плетете с игли за плетене, дебела плетене на една кука или да направите по техниката на макраме. Последната опция изглежда най-елегантна, освен това тази техника ви позволява да използвате дебели и здрави конци, докато привлекателността на продукта не страда.

Методи за монтиране

Всяка шарнирна люлка означава да я прикрепите към нещо.

 • на тавана;
 • на стената;
 • на стелажи (люлка).

Изборът на метод на монтаж зависи само от възможностите на стаята и личните предпочитания. Таванните крепежни елементи са най-изгодни по отношение на спестяването на място - катарамата просто е окачена на здрава кука.

Критерии по избор

Всички родители искат детето им да има красиво и удобно място за спане. Изборът на люлка се основава на няколко основни критерия, които трябва да се имат предвид преди покупката..

Механизми за качество

Безопасността на строителството е един от най-важните критерии. Преди да купите, трябва да се уверите, че всички крепежни елементи и самата кутия са надеждни. За укрепване на механизма често се използват двойни скрепителни елементи или напречни пръти..

Стандартният единичен механизъм за задържане се състои от:

 • кука;
 • еластична пружина;
 • свързваща лента (кука с пружина);
 • карабина;
 • пръстени (за закрепване на кабели).

Ако всички материали, използвани при производството на крепежни елементи, са сертифицирани и отговарят на приетите стандарти за безопасност, тогава дори класически единичен закопчал ще издържи теглото на дете.

Размери

Не забравяйте да обърнете внимание на височината на страните. Не трябва да е по-малко от 30-40 см. Бебетата често се обръщат в съня си, а ако височината е недостатъчна, има възможност да падне от люлката.

При избора на люлка е необходимо да се вземат предвид възрастта и големината на детето - някои модели са предназначени изключително за бебета, други се препоръчват за деца от шест месеца.

Допълнителни функции

Някои видове люлки са оборудвани с механизъм за промяна на положението на гърба, промяна на височината на кутията над пода, предпазни колани; някои модели имат подвижни страни, дръжки за носене на кошницата, подвижно вътрешно покритие от плат (за лесно измиване).

Някои дизайни на люлката могат да се използват като детска седалка в кола. Основното нещо е да не забравите да го закрепите сигурно..

Люлка материал

Безопасността на материалите е друг важен критерий. По-добре е да се даде предпочитание на естествената, но ако въпреки това люлката е закупена от изкуствена, е необходимо да се разбере дали детето ще бъде алергично към нея.

Люлката трябва да има плоско, плоско дъно, брони, без изпъкнали части, които могат да ви наранят. Вътрешната тапицерия е за предпочитане памук или лен, за предпочитане мека, с екологично чист пълнеж.

Полезни аксесоари

Сенникът, окачен над люлката, създава уютна „къща“, дава усещане за сигурност и спокойствие. Благодарение на него ярък слънчев ден или светлина в стаята няма да попречат на детето да спи спокойно..

Играчките, окачени на дъга, вградена в люлката, няма да оставят безразлично нито едно бебе. При някои модели те могат да се движат в кръг под успокояваща музика, което помага на бебето да заспи бързо. За тези, които се страхуват от тъмнината, има малки нощни лампи във формата на звезда.

Много съвременни електронни люлки имат дистанционно управление, използващо дистанционно управление.

Преглед на най-добрите модели

Гамата от люлки, предлагани от производителите, е разнообразна, но следващите пет модела заслужават най-положителните отзиви на клиентите.

Виринея

Мястото за спане е плетена кошница от едно парче, направена на ръка от върбова лоза със стоманени крепежни елементи. Предлага се в два размера: стандартен и извънгабаритен. Възможно е персонализиране. Това е напълно естествена класическа версия на количката, която не изисква специални грижи. Подходящ за бебета до шест месеца.

Престиж на Пали

Модел от италиански производители. Кутията може да бъде пластмасова, плетена или букова. Закрепването се извършва с помощта на колани с висока якост. Има голям асортимент не само окачени, но и подови люлки.

Ванилия

В основата на тази люлка стои висококачествена стоманена рамка, покрита с подвижно покритие от плат (100% памук) със странични джобове. Дъното на люлката е направено от дърво. Комплектът включва детски матрак.

Представлява дървена рамка с памучно покритие. Този модел предвижда регулиране на височината на страните: за бебета - 30 см, за по-големи деца - 40 см. Дъното е от шперплат. Включен матрак с екологичен пълнеж.

Теди

Ракитата от ракита е направена от върбова лоза. Предимството на този модел е монтажните стелажи, които се доставят с люлката, не е необходимо да ги купувате отделно.

Моделите Теди също са текстилни комплекти за всички видове легла, които са спечелили голяма популярност благодарение на качеството на готовите изделия и избора на естествени тъкани за шиене. Те са меки и уютни, но външно изглеждат просто очарователни..

Направи си сам

Има много опции за самостоятелно направа на легло за спане за новородено. Например можете просто да закачите кутия за количка от тавана или да направите люлка от обръч и плат.

Необходими инструменти и материали

Всички инструменти и свързаните с тях материали, необходими за работа, могат да бъдат закупени във всеки железарски магазин.

 • 4 малки дъски (1-2 см);
 • ножовка за дървообработване;
 • отвертка;
 • самонарезни винтове;
 • бормашина и бормашина;
 • въжета, въже или каквото и да е здраво въже;
 • всякакви тъкани с повишена якост.
 1. Направете чертеж на бъдещото легло: две странични стени и две крайни стени. Дължината на страничните стени трябва да съответства на предвидения размер на издутината, а височината трябва да бъде най-малко 30 см. Крайните стени трябва да бъдат оформени като обърнат трапец, по-малката му основа трябва да бъде равна на очакваната ширина на люлката. "Отвореността" на люлката ще зависи от дължината на по-голямата основа на трапеца, следователно, така че детето да не падне от кошарата, не я правете твърде голяма.
 2. Пробийте дупки в горните ъгли на страните за окачване на бъдещата люлка. В този случай трябва да се опитате да ги подредите симетрично, за да избегнете изкривяване..
 3. Пробийте дупки по долната линия на страничните и крайните части на всеки три сантиметра.
 4. Закрепете всички страни на кутията заедно с самонарезни винтове.
 5. Всяка трайна материя, която може да издържи натоварвания, е подходяща за направата на дъното. Необходимо е да се издълбае дъното от него, като просто се проследи долната част на получената структура върху платното.
 6. По периметъра на дъното на плата, отстъпвайки на около два сантиметра от ръба, направете дупки, така че да съвпадат с дупките на кутията. Облачно или облачно на ръка.
 7. Прикрепете дъното към кутията с помощта на здраво въже (през отворите).
 8. Издърпайте кабелите през отворите за окачване на люлката.
 9. Фиксирайте получения продукт на избраното място.

Къде е по-добре да се инсталира

За новородено бебе най-доброто място е до мама. Следователно инсталирането на люлката до спалното място на майката, особено в началото, е най-разумното решение..

Малко по-късно, след 6-7 месеца, детето може да бъде научено да спи в стаята си. Но в този случай люлката вече няма да бъде полезна - детето ще се нуждае от пълноценна кошара.

Висяща люлка за правене на видео

В това видео за обучение можете да се запознаете с една от опциите за направа на висяща люлка „направи си сам“.

Висящите люлки са модни блогове глупости (или не)

Парите надолу! Покупка, от която бебето ще „порасне“ след три месеца! - О, не бързайте с изводите

Аргумент 1: имате първороден - малко опит, много страхове
Висящата люлка или люспи може да бъде спасител в грижите за новородено бебе - особено ако това е първото ви преживяване. Люлката заема малко място и е доста лесна за носене от стая в стая. Сега няма нужда да проверявате „как е там“: можете просто да вземете бебето със себе си в кухнята, например.

Но ако сте готови да изтърпите определени неудобства, първо можете да поставите (и да търкаляте детето около апартамента зад себе си) в обикновена люлка за количка.

Аргумент 2: те го направиха преди 500 години
Нали. Люлката е била исторически необходима, за да може бебето да бъде оставено, докато родителите сеят, орат, строят. В окачена люлка бебе може да се люлее както от стара бавачка, така и от петгодишна сестра. И през топлия сезон те взеха люлката със себе си на полето: по този начин майката можеше да се храни и работи.

Обърнете внимание на идеите за морска болест, спане на чист въздух и принципа „бебето е там, където е майката“.

Аргумент 3: люлката се люлее, но яслите не
Това всъщност е лъжа. Детските креватчета в пълен размер също имат люлеещи се функции (потърсете опцията на бегачи с ключалка). Проблемът тук е различен: когато се люлее в обикновена кошара, детето ще бъде "носено" от едната страна на другата. Не много приятен сценарий - все пак трябва да си купите матрак "пашкул". Това е такъв допълнителен матрак (известен още като носител), сякаш прегръща бебе. Според производителя „пашкулът“ обслужва детето през първите пет месеца. Но всъщност са необходими първите три (както и люлката). Очевидно е възможно да се продават и на онлайн битпазар, и двете.

Заключение: Ако броите пари, сравнете цената на люлката и „не купувайте нищо“. И „купете люлка“ или „купете пашкул“ в основното креватче.

Аргумент 4: люлката се движи, но яслите не
Да, затова хората купуват детски колички, както е на снимката по-горе, и извеждат детето в тях на разходка, сън.

Всичко обаче силно зависи от мястото и времето на годината. Например, окачването на люлка на пясъчен плаж на сянка на палмово дърво е лесно. И да влачите количката на 100 метра по пясъка е супер задача. В малък апартамент преместването на количка от стая в стая е доста трудно: мръсни колела, солиден размер на количката, тесни пътеки и мебели по пътя.

За разлика от количката "raskoryaka", размерите на висящата люлка за новородени са доста малки. Люлката е доста компактна и не заема площ. По-лесно е да се отблъснеш, за да преминеш.

Заключение: Ако искате детето ви да бъде „там, където е мама“. И в същото време прекарвате зимата в екзотична страна с новородено или апартаментът е малък - висящата люлка е отличен изход.

Аргумент 5: люлката няма да свърши батериите
За разлика от бебефон, с който всичко може да се случи в най-непредсказуемия момент. От една страна, с бебефон можете плътно да затворите вратата на спалнята и да се заемете със своя (силен) бизнес - предавателят ще подаде сигнал. Някои дори ще ви покажат видеоклип и ще предоставят възможност за „излъчване на мама“ на бебето директно в креватчето.

От друга страна, има нещо неприятно в електрическия уред по лицето на спящо бебе, нали? Може би е по-добре да свикнете да спите на фона на естествения домашен шум - в кухнята, под наблюдението на мама? И няма нужда да харчите пари за батерии.

Има и аргументи срещу тълпата: люлката не трябва да се окачва на лоджията за зимен сън. Дете в гащеризон и топъл плик само по себе си прилича на голям пашкул. Ето защо размерите на количките са толкова големи: те са предназначени за зимни разходки и сън за шестмесечно, доста голямо бебе. Висящите люлки не са. За децата, чиито първи шест месеца са през май - октомври и дори в южните райони на Русия, е странно да се мисли за зимен плик, люлката ще бъде най-добрият вариант. А ако имате „зимно бебе“ - тогава няма люлки за спане на терасата: само количка.

Съвет: Потърсете количка с предпазни колани и хамак, за да не се преобърне, когато се събудите. Има например Amazonas Koala (на снимката по-горе).

Аргумент 7: люлките ще се поберат там, където няма къде да се сложи креватче
Има моменти, когато няма достатъчно подово пространство за настаняване на детско креватче в пълен размер за новородено. И люлка, монтирана на тавана или кош за спане - решението на проблема.

Не трябва обаче да се забравя, че дървените креватчета за бебета също се произвеждат по-компактно от стандартните (те се наричат ​​„люлки за люлка“). Всъщност ще има същата люлка, само че не окачена, а на крака с ролки или бегачи при болест на движението.

Но най-вероятно ще трябва да правите това десетки пъти на ден: никой не е отменял душа и тоалетната..

Дете на възраст над три месеца се научава да се преобръща от една страна на друга. Всъщност да го оставите сам в люлееща се люлка е много по-опасно, отколкото в ясла. Алтернативата е просто детска кошара.

НО леглото може да се премести близо до вашето
Обикновено в този случай страната се отстранява от креватчето и се премества близо до родителя: няма риск случайно да смаже бебето насън, сякаш е положено върху матрак за възрастен (както правят привържениците на съвместния сън).

За съжаление, това е удобно на теория - докато не започнете да присъединявате две легла по височина (да ги направите нивелиране е почти невъзможно). И ако леглото за възрастни също има изпъкнала рамка, дупката на "границата" ще трябва да бъде запушена по напълно занаятчийски начин. Или дръжте отстрани повдигнатите и креватчето „сглобено“ (както в примера на снимката по-горе).

По същия начин можете да протегнете ръка в люлка, окачена до леглото - поставете я върху корема на детето, за да успокоите нощните колики.

За да смените памперса, пак трябва да станете (да се събудите), тук няма опции. Поставянето на добре хранено дете в леглото и разклащането му полусън понякога е по-ценно от това просто да спи в съседство. И поради дължината на окачването, можете да закачите люлката от тавана на всякаква височина, от която се нуждаете.

НО "в кухнята" е по-лесно да сложите шезлонг - люлка, защо
Шезлонгът е детска седалка с регулируема седалка. За съжаление не може да замени количка или люлка: това е аксесоар за спящо дете. Спането (и дълго лежане) в шезлонг е вредно за гръбначния стълб на новороденото.

НО няма да люля бебе
Не е нужно да изтегляте. Подобно на легла без бегачи, люлките също са „фиксирани“: приличат на голяма кошница с матрак - със или без опора. Това може да се постави на всяка свободна повърхност като стол, маса, нощно шкафче. Има стегнатост и психологически комфорт от съня заедно - няма люлка. Вторият вариант е дървена люлка по начина на намалено креватче.

Така че, ние ви съветваме да закупите люлка за новородени:

1. Ако имате бебе през пролетта или началото на годината. И планирате да прекарате много време на открито с него..

2. Ако искате новороденото винаги да е „там, където е мама“. И имате свободни ръце.

3. Ако имате малък апартамент или стая, няма къде да сложите обикновено легло.

4. Ако пренареждането на мебели не е възможно. За разлика от традиционното креватче, люлката може да бъде окачена навсякъде.

5. Ако имате многоетажна сграда, имате нужда от второ легло долу.

Не е нужно да купувате люлка:

1. Ако не искате да го закачите. Има опции за пода за „хамаци“ от текстил и кошници за носене - същите компактни и предназначени за спане.

2. Ако не сте готови финансово за покупка в продължение на три месеца. Вземете употребяван "пашкул" - по-евтино е.

3. Ако водите активен социален живот - заведете детето си на гости, в кафене - надеждното столче за кола ще бъде много по-полезно. Особено такава, която може да се монтира на междуосие и да се превърне в количка.

4. Втора количка може да замени окаченото креватче за новородени. След няколко месеца можете да го продадете и вие.

ТВОЙ РЕД…
Смятате ли, че люлката е излишък или необходимост? Какво точно според вас е използването на люлката? Споделете вашите идеи за това как правилно да окачите бебешка кошара в апартамент, така че да е удобна както за мама, така и за бебето

Люлка за новородени

Люлка за новородени се различава от детското креватче по това, че е напълно мобилна и следователно по-удобна. Тя често става носител на бебето през първите 6 месеца от живота. Модерните модели колички са подходящи за сън, събуждане, хранене и упражнения, тъй като са оборудвани с 2 маси.

Бебешки люлки - комфорт през първите шест месеца от живота

Поради факта, че определени типове модели са оборудвани с каишки, люлката може да бъде взета със себе си навсякъде. Експертите смятат, че за детето е по-лесно да заспи в люлка. Повечето модели имат специални бегачи, което ви позволява да люлеете дете в такава люлка.

Люлката винаги е била свързана с кърмаческа възраст. Моделите, произведени от съвременни производители, се отличават с красив дизайн, който прави възможно интериора на детската стая да стане уютен.

Но дизайнът на много люлки има своите недостатъци. Наличието на дантели, сенници и пелерини допринася за натрупването на прах на повърхността им, което може да повлияе отрицателно на здравето на новороденото. Добрата новина е, че в повечето случаи те са подвижни и лесно се перат..

Друг недостатък на люлката е краткият му живот. Люлката може да се използва само докато детето достигне шестмесечна възраст. След това той вече няма да се побере в него, тъй като през този период детето започва да расте бързо. Освен това се характеризира с нестабилност и може да падне, когато детето започне да се преобръща, да се опита да седне или да се изправи. Така, когато детето навърши шест месеца, родителите ще трябва да му купят креватче..

Въпреки това люлките за деца са търсени сред младите родители, тъй като повечето от тях предпочитат активен начин на живот: посещение, провинция, фитнес зала и др. Такива устройства се различават от стационарните легла по малкия си размер и мобилност. Тази опция може свободно да се движи из апартамента, да се поставя на различни места, тъй като е доста компактна.

Широка гама от модели ви позволява да избирате различни функции и характеристики на люлката за бебета:

 • с вибрация;
 • с музикален блок, който се свързва с MP3 плейър;
 • със стойки;
 • с текстилна тапицерия;
 • от естествени материали (дърво, лозя и др.);
 • с бегачи и махало за люлеене;
 • на колела;
 • на крака;
 • за пътуване (сгъване);
 • трансформатори (превръщайки се в стол);
 • окачен (фиксиран към тавана).

Всякакви люлки могат да бъдат прикрепени към леглото на родителите, така че да е възможно да се наблюдава бебето през нощта. Ако има две деца, тогава можете да вземете люлка с двойно легло.

За такава люлка можете допълнително да закупите комплект спално бельо, сенник и различни аксесоари.

Сортове и модели устройства на люлки за новородени

Люлката от 3 вида е в голямо търсене:

 • спряно;
 • на открито;
 • преносим.

В допълнение към тези опции, следните са се доказали добре:

 1. Електронни - те имат вграден музикален плейър, предпазни колани, специално осветление, автоматична функция на люлеене, избор на режим на скорост.
 2. Люлка-трансформатор (2 в 1) - основното му предимство е, че може да се експлоатира, докато детето достигне 5-годишна възраст.
 3. Количка-количка - външно прилича на стандартна количка с тази разлика, че спалното място при желание може да се откачи и да се използва като носител.
 4. Плетена люлка.

В плетена люлка зоната за спане е направена от върбови клонки. Тази версия на леглото е дошла до нас от незапомнени времена. Има много начини да се тъкат тези люлки. Те са запазили античните традиции, които са хармонично преплетени със съвременните тенденции. Тези продукти са безопасни, екологични, имат деликатен и естетичен вид..

За родителите този модел ще бъде божи дар, защото детето ще се чувства комфортно и уютно в него. Елегантен дизайн, естествени материали и памучно бельо правят такава люлка в търсенето сред родителите, които се стремят да заобиколят детето си със солидни и висококачествени неща..

Освен това тези модели имат значително предимство, тъй като могат да се носят със специални дръжки, което е допълнително удобство. Можете да вземете детето си със себе си, където и да отидете, и то ще има място за добър сън навсякъде. Те могат да се доставят със стойки, най-често с колела. Така те се превръщат в пълноценни люлки..

Един от видовете люлки е кръгла люлка. Тази необичайна конфигурация не му пречи да бъде удобна и функционална..

Съществува и такъв сорт като люлка с козирка, която помага да се предпази детето от ярка светлина и други негативни фактори на околната среда. Подходящ е за разходки навън.

Често люлки и носители се купуват в допълнение към детско креватче. Последният се използва за дълъг нощен сън и се намира в детската стая, а люлката е поставена в хола, където бебето спи през деня..

Друг вариант е количката. Използва се за транспортиране на бебета в кола..

Окачена люлка за новородени

Висящата люлка може да бъде направена и от дърво или лозя. В много къщи и апартаменти липсват поточни греди, необходими за закрепване на такива люлки. В тази връзка люлката за окачване за новородени се предлага в комплект с опори, които имат повишена стабилност. Към тях е прикрепена кошница.

Предимството на тази опция е, че се люлее плавно, без резки движения, това допринася за здравия сън. Лесно е да го завъртите с едно движение на ръката. За да преместите конструкцията, е необходимо да махнете люлката, след това да преместите опорите и след това да прикрепите устройството обратно.

Когато избирате люлеещ се стол за новородени, трябва да обърнете внимание на височината на страните: колкото по-големи са те, толкова по-добре за бебето. Това ще му помогне да го предпазите от падане и нараняване..

Люлеещ се стол за люлка на пода

Вариантите на пода на люлките са направени от дървени материали. Структурата се състои от:

 • от рамката;
 • от койка;
 • от стол за възрастни (не се предлага при всички модели).

Люлката е монтирана на специални бегачи, така че родителите да могат да люлеят такава люлка, докато седят на стола, предназначен за това. Някои видове люлки изискват монтирането им на ролкови колела, което прави възможно фиксирането на позицията.

Наличието на люлка с електронен блок допринася за пълната автоматизация на процеса на морска болест. Родителите трябва само да изберат желания режим, амплитуда и скорост на движение. За тази цел има дистанционно управление или контролен панел, разположен директно върху самата люлка..

Освен това в много модели има функция за автоматично люлеене, която се активира, когато детето се движи или плаче. Този модел трябва да бъде оборудван с предпазни колани, така че родителите да могат безопасно да оставят детето, докато извършват домакински задължения..

Има и бебешки люлки с махален механизъм.

Преносими модели бебешки кошарки

Количката няма опори. В този случай леглото може да се монтира на рамката от количката с колела и дръжка за транспортиране. Ако е необходимо, кошницата може да се извади, след като е получила преносима седалка за деца. Това ще бъде най-подходящият вариант за пътуване с кола до магазин, клиника и т.н..

Кошницата се характеризира с наличието на плътна пластмасова, дървена или плетена рамка. В повечето случаи основата му е направена от тънък шперплат, покрит с кожа или плат..

Преносимите модели винаги се правят с дълги дръжки. Благодарение на тази функция, те външно приличат на голяма дамска чанта. В допълнение към него е прикрепена качулка от кожа или брезент, която предпазва детето от дъжд и други метеорологични проблеми, когато е в люлката. Можете да прикрепите джоб с цип към него. Такава люлка е подходяща за носене на новородено през студения сезон..

Как да изберем люлка за новородено

Широката гама от различни модели люспи затруднява избора. При закупуване на определен модел, основното внимание трябва да се обърне на следните фактори:

 • люлка за бебета трябва да бъде лесна за почистване и измиване, да има подвижен текстил;
 • матракът трябва да има средно или високо ниво на твърдост;
 • закопчалките и другите елементи на рамката трябва да бъдат скрити и недостъпни за бебето, в противен случай може да се нарани или нарани;
 • най-добрите материали за декориране на бебешки люлки са екопластмаса и естествено дърво;
 • люлеещият механизъм трябва да бъде здраво закрепен.

Освен това люлката трябва да бъде снабдена с предпазни ремъци (в зависимост от модела), за да се избегне рискът от падане и нараняване на бебето.

Необходимо е да се обърне внимание на функционалността на модела и неговия дизайн.

Класическите модели с лаконичен дизайн са винаги търсени, независимо от модата. Тези дизайни на люлката се използват от следните производители:

 • Микуна;
 • Бамболина;
 • HPA.

Моделите със сменяеми основи са практични. Те могат да бъдат отделени от рамката и взети със себе си за транспортиране, до дачата, до клиниката.

Разпространени са вариации с музикални въртележки, окачени играчки, електронни системи за болест на движението и др. LiderKids разполага с голям избор от такива модели. Те стимулират интереса и познанието на детето.

Висящите модели люлки са не по-малко често срещани. Те не са снабдени с рамка. Такива модели могат да бъдат намерени при марката Leander.

Материали - от какво е направена люлката

На първо място, трябва да обърнете внимание на материала, от който е направена люлката за новородени. Рамката на такава конструкция трябва да бъде направена от дърво или метал. Преди да направите покупка, трябва да определите качеството на боядисването, за да избегнете закупуването на продукт с токсични материали.

Люлката за детска стая трябва да има плавни линии, да няма остри детайли и ъгли. Всички подвижни елементи трябва да са здраво закрепени към основата. Болтовете трябва да бъдат разположени вътре в конструкцията. Най-практични са количките с колела..

Характеристики на рамки

Рамката трябва да бъде задължително здрава и издръжлива, затова се препоръчва да се даде предимство на дървена основа. Крепежните елементи и фитингите трябва да могат да се справят с изчисленото натоварване. За окачени и подови конструкции металната рамка ще бъде най-подходящият вариант. Най-често се прави от трайна алуминиева сплав..

Всяка люлка е оборудвана със странични дъски. Най-добре е да изберете модели с решетъчни страни. Това ще осигури добър поток на кислород в люлката. Разликата между ламелите трябва да бъде не повече от 8 cm.

Страните на люлката могат да бъдат направени от плат или кухи дъски. Родителите са по-склонни да предпочитат опцията плат.

Опции за легло

Поради факта, че всички люлки са предназначени за деца на възраст под 6 месеца, размерът им, съответно, е малък. Ширината на леглото в повечето случаи варира от 30 до 40 см, дължината - от 65 до 80 см. Трябва да се отбележи, че такива размери не трябва да възпрепятстват движенията на бебето и да пречат на родителите да се грижат за бебето, когато е директно в люлката..

Експертите препоръчват да се даде предпочитание на стелажната основа. Това подобрява вентилацията на зоната за спане. Но нюансът се крие във факта, че само подовите модели са оборудвани с такава основа. Преносимите и окачени люлки имат дъно от дърво или шперплат. Дървената люлка за новородени е най-търсена поради естествения и екологичен материал.

Освен това можете да си направите и люлка, която можете да си направите сами за новородено. Има много примери и инструкции как сами да направите този артикул. На първо място, трябва да решите следните параметри:

 1. Материали за рамката, основата и тапицерията.
 2. Подходящ размер на леглото.
 3. Завършване с допълнителни устройства (джобове, кабриолет, мрежа против комари и др.).
 4. Дизайн и декорация (леглото трябва хармонично да се вписва в интериора на стаята, да се комбинира по цвят и стил с други предмети).

Преди да започнете работа, препоръчително е да гледате обучителен видеоклип за изработване на люлки.