Размери на детско кръгло креватче по примера на Sleep and Smile "Premium" и "Standart"

Размери на кръглото креватче Premium:

Височината на леглото с колела е 100 cm

Височина на горното положение 61 см от пода.

Височина на средно положение 41 см

Височина на най-ниската позиция 23 cm

Но не забравяйте, че към тази височина трябва да добавите височина на матрака (10 см), на тази височина детето ви ще спи.

Разстоянието между ламелите е 6,5 см. Това разстояние гарантира безопасността на бебето. Главата няма да се побере между ламелите

Промяна на размерите на таблицата:

Промяна на височината на площта от пода 94 см

Височина на рафта 47 см

Промяна на размерите на площта 64 * 47 cm

Размери на люлката:

Външни размери: 80 * 68 см

Вътрешни размери: 74 * 62 см

Периметър на кръгло легло: 215 см

Размери на овалното легло:

Външни размери: 126 * 68 см

Вътрешни размери: 120 * 62 см

Периметър на ясла: 300 cm

Размери на леглото Стандарт:

Височината на леглото с колела е 90 см

Височина на горната позиция на 54 см от пода

Височина на средно положение 34 см от пода

Височината на най-ниското положение е 16 см от пода

Но не забравяйте, че към тази височина трябва да добавите височина на матрака (10 см), на тази височина детето ви ще спи.

Разстоянието между ламелите е 6,5 см. Това разстояние гарантира безопасността на бебето. Главата няма да се побере между ламелите

Размери на люлката:

Външни размери: 78 * 78 см

Вътрешни размери: 72 * 72 см

Външен радиус: 39см

Периметър на кръгло легло: 226 cm

Промяна на размерите на таблицата:

Височината на зоната за смяна от пода е 84 cm

Промяна на размерите на площ 72 * 52 cm

Размери на овалното легло:

Външни размери: 130 * 78 см

Вътрешни размери: 125 * 72 см

Периметър на ясла: 330 cm

Размери на матраци с кокос:

Премиум матраци за детско креватче:

Матраци за легло Стандарт:

Размери на дървен държач за навес:

Височина на държача на сенника над леглото: 67 см

Държачът над леглото побира 38 см

Разлики между детските креватчета "Стандарт" и "Премиум":

Стандартни размери на възглавници и страни за кръгло легло

Размери от 1 квадратна страна за кръгло легло 30 * 30 см

Широчината на подложката е 11-12 см

Ще ви трябват общо 8 възглавници за кръгло легло и 12 възглавници за овално легло.

Кръгло легло трансформатор за новородени

Детските продукти днес са създадени за всеки вкус и портфейл. Кръглите трансформаторни легла за новородени са особено популярни сега. Удобни ли са, как да ги изберете правилно, ще разкаже тази статия.

Новородено в кръгло легло

Характеристики на кръгло трансформиращо легло

Основната разлика между това място за спане за малки деца е външният му вид. Ако обичайното стандартно легло винаги е правоъгълно, то това има формата на кръг. Втората характеристика е функционалността. Тъй като малкото кръгло креватче може да се използва за кратко време (бебето расте), неговият дизайн предвижда промени и подобрения. Това дава възможност да я наречем трансформатор..

Материали

Кръглите ясли обикновено се правят от естествени материали. Производителите обикновено избират от дървесна бреза, трепетлика или бук. Използва се и бор, но той се разгражда по-бързо - не толкова плътен. Бои - само нетоксични, специално изработени за детски мебели.

Кръгло легло може да се състои от следните елементи:

 • Цели половинки дъги;
 • Четвърти от кръг.

Първият вариант е по-надежден - липсват му два съединителни шева, което прави конструкцията по-здрава. Вторият вариант е по-евтин.

Функционалност

За новородено малко кръгло легло е по-добро от голямо класическо, според производителите. Малкият размер на леглото напомня за най-измереното време на бебето - в утробата. Това означава, че сънят на бебето ще бъде по-спокоен, то ще се чувства по-сигурно..

Такова легло само по себе си е краткотрайно. Бебетата растат бързо, няма да имат достатъчно място. За да използвате леглото по-дълго, креватчето може да бъде удължено, дъното му може да бъде спуснато при необходимост, като по този начин се увеличава експлоатационният живот. Колко дълго може да продължи зависи от модификацията.

Люлката за бебето вече е малка

Размери

Кръгло трансформиращо легло за новородени обикновено има диаметър на леглото 75 см. Това е средна цифра, тя може да варира от производителя до производителя. Увеличеното спално място става приблизително 125x75 cm.

Интересно. Може да има един матрак: ако е трансформатор, тогава върху малкото кръгло (за люлката) се поставя удължителна част за по-голямо легло. Можете да си купите два различни, отделни матрака.

Има овални или полукръгли

Когато кръгло легло за новородени расте след собственика си, то става овално. Между двата полукръга се вкарват удължителни дъски, на дъното се добавят нови ламели и се поставя нов матрак - спалното легло за по-голямо дете е готово. Освен това в този момент можете да спуснете дъното малко по-надолу, така че бебето, което се учи да седне, да не може да падне.

Няма полукръгло легло. Опитът показва, че е непрактично. Седалките на столовете обаче могат да бъдат полукръгли, които могат да бъдат направени от леглото по-късно (за всички възможности за трансформация по-долу).

Плюсове и минуси на кръгло креватче

Всеки ден има все повече майки, които отдават своето предпочитание на кръгли и овални легла. Те харесват това:

 • Липса на ъгли. Координацията на движенията на бебето е лоша. Той може да падне, удряйки се в ъгъла (особено с главата) може да причини нараняване. Освен това ъглите са източник на скърцане и разхлабване. Следователно кръглата люлка е по-безопасна и по-удобна.
 • Мобилност. Кръгло бебешко легло обикновено е оборудвано с колела. Поради това, както и компактността и лекотата на дизайна, той може лесно да се движи из къщата зад вас..
 • Красота. Много майки избират това първо бебешко обзавеждане именно заради стилния дизайн. Най-популярният цвят е бял, който е подходящ както за момичета, така и за момчета. По-рядко използвани бежови нюанси, тъмни тонове. Много рядко - ярки цветове.

Дизайн на детска стая с бяла люлка

 • Дългосрочна употреба. Този показател зависи от възможностите за трансформация - от 4 до 12 години.
 • Спестяване на пространство. През първите шест месеца от живота на бебето леглото му е по-компактно, ще се побере дори в малък ъгъл.
 • Удобство. Можете да се приближите до леглото от всяка страна, да го поставите покрай стената, наклонено от ъгъла, както искате. Освен това е по-удобно за малък човек да наблюдава света от нея..
 • Бебешки комфорт. Малка люлка се счита за най-добрият вариант за новородено. Тя му напомня за утробата, дава му чувство на сигурност.

Тези трансформиращи легла имат недостатъци:

 • Липса на кутии. Дизайнът обикновено не ги предвижда. Максимумът, който може да се инсталира, е махална система за люлката.
 • Цена. Като правило такива мебели са по-скъпи от класическите варианти..
 • Няколко матрака. Едно, както в стандартно правоъгълно легло, вече не е достатъчно. Трябва да си купите един или два, или трансформатор, той също ще излезе по-скъп.

Как да изберем добро креватче

Много е важно да изберете добро трансформиращо легло за вашето бебе. Мама и нейното дете ще трябва да използват този елемент за дълго време, той трябва да бъде удобен и надежден.

Следните критерии ще ви помогнат да направите правилния избор:

 • Материал. По-добре да изберете бук. Той е най-траен. Борът бързо ще се покрие с драскотини и дупки; не трябва да го вземате. ПДЧ, ПДЧ също не са подходящи.
 • Боя. Той трябва да е нетоксичен и сертифициран за употреба за такива цели..
 • Монтажи. Пластмаса, дърво няма да работи. Всички закопчалки трябва да са метални и да не са достъпни за бебето..
 • Пръчки. Те трябва да са на разстояние около 10 см един от друг, за да не стискат ръката или крака на детето, но и да не пропускат главата. Също така е добре, ако пръчките нямат ъгли..

Барове без ъгли

 • Качество. Мебелите трябва да са стабилни и здрави. Не трябва да има непланирани пропуски. Желателно е сглобяването да е възможно най-лесно.

Преглед на кръгли ясли 8 в 1

Модификации на кръгли и овални легла за новородени са различни: от 3 в 1 до 11 в 1. Днес ще говорим за най-популярната версия - 8 в 1. Това означава, че от един комплект, постепенно променящ състава на частите си, можете да сглобите:

 1. Кръгла люлка за новородено;
 2. Бебешка пеленачка;
 3. Овално легло за по-голямо дете;
 4. Манеж;
 5. Легло за деца от 3-4 години;
 6. Допълнително легло за бебета;
 7. Два фотьойла;
 8. Помощна масичка.

Какви са неговите предимства

Плюсът от закупуването на такива мебели е очевиден - той ще продължи дълго време. Докато едно обикновено класическо легло ще издържи максимум 3-4 години, кръглият трансформатор ще бъде полезен до 10-12 години, може и по-дълго, ако се използват столове с маса.

Част от опциите за трансформиране на креватчето

инструкции за сглобяване

Съберете леглото така:

 • За кръгла люлка. Свържете четвъртинките на кръг или полу-дъга, задайте дъното. Ако е необходимо, завийте колелата или поставете махало.
 • Бебешка пеленачка. Сглобено от комплект за удължаване на люлката, дъното е високо от свободни прави страни.
 • За овално легло. Полу-дъгите се развиват, между тях се поставя върху права дъска. Матракът се сменя, ако е необходимо, дъното слиза надолу.
 • Допълнително легло. В овалното легло се отстранява една права страна, полученият отвор се намира точно до спалното място на родителя. Препоръчително е да фиксирате докинга със специални колани.

Забележка! Една странична кошара може да служи като диван за по-големи деца.

 • За арената. Дъното пада до възможно най-ниското положение. Преди това колелата и махалото се отстраняват..
 • Легло от 4 години. От едната страна се поставят прави страни (втората - без ограда), дъното се удължава. За тази модификация е закупен нов матрак. Можете да увеличите спалното място до 175 cm.
 • Фотьойли. Половините дъги са отделени една от друга. В средно положение е монтирана половината от кръглото дъно, върху което е поставена подложка.
 • Малка масичка. Той е сглобен по същия начин като съблекалнята, но повърхността му е отдолу.

Цената на популярните модели

Цената на овалните и кръгли бебешки кошари за новородени не е ниска, макар и оправдана - един комплект замества много други покупки. Най-известните производители са определили следната цена за своите продукти [1]:

 • Ellipsebed, модификация 5 в 1 - 25 000 рубли.

Елипсово легло в интериора

 • Кръгла Stokke Sleepi Mini - 35 000, овална Stokke Sleepi - 55 000 рубли.
 • Giovanni Shapito Tree O 6 в 1 - 10 500 рубли.
 • Everflo Allure с махало 7 в 1 - 13 000 рубли (без - 10 000 рубли).
 • Sweetbaby Delizia с махало - 11 500 рубли (без люлеещата система - 9 000 рубли).

Кръгло легло или класика: което е по-добре

Само родителите могат да изберат дали кръглото трансформиращо легло за новородени е по-добро или класическо. Най-добрият вариант се счита този, който е безопасен и удобен за мама, татко и детето им. Ако възрастните харесват неостаряващата класика, ако дизайнът на детската стая включва използването й, тогава няма смисъл да купувате трансформатор. Освен това не всички родители могат да си позволят да купят тази първа мебел..

Ако има възможност и желание да изберете модерен, стилен и обмислен вариант, тогава това ще бъде най-доброто решение..

Основното е да обърнете внимание на качеството на мебелите, когато избирате легло за новородено момиченце или мъничко момче. Този критерий трябва да е доминиращ. Второто е бюджетът и използваемостта.

Видео

[1] Всички цени са валидни за декември 2019 г.

Бебешки трансформиращи легла: как да изберем правилния модел

Когато първородният се появи в семейството, трябва да намерите място за креватчето му и в допълнение за куп неща: пелени с плъзгачи, памперси, продукти за грижа. Така че детският скрин ще бъде много полезен. Също така е добра идея да си купите маса за повиване, която ви позволява удобно да смените дрехите на бебето си. Но не толкова много неща се вписват във всеки апартамент, особено в малък. В такива случаи трансформиращото легло помага, съчетавайки място за спане, място за игра, място за съхранение. Освен това такова легло расте с детето и често го обслужва до 12-годишна възраст. Освен това - за неговите плюсове и минуси.

Предимства и недостатъци

И така, положителните качества:

 • Наличието на чекмеджета и рафтове в скрина, както и голямо чекмедже (или няколко) под леглото, ви позволява да подредите всички „зестра“ и играчки на бебето. Удобно е, че всичко това е под ръка.
 • Масата за смяна е много полезно нещо. Ако е близо до креватчето, тогава е по-удобно за детето - не е нужно да го носите някъде, за да се преоблечете.
 • По правило бебешките трансформиращи легла за новородени са оборудвани с устройства за болест на движението, които са от голяма помощ за младите родители..
 • Много модели имат способността да увеличават размера си, докато детето расте, което е много практично.

Снимка на детско легло-трансформер

Ние също така отбелязваме недостатъците на такива мебели:

 • Размерите на детски креватчета са по-големи от обикновено. И колкото повече функции имат, толкова по-трудно е да ги поставите в тесни пространства. Струва си да се помни това.
 • Чекмеджетата в предоставените скринове обикновено са достатъчно малки, за да се поберат.
 • Трансформатор, който расте с бебето, увеличава само дължината му, но ширината му остава стандартна: 0,6 или 0,65 м. Това е достатъчно за новородено бебе, но не е достатъчно за ученик.
 • За толкова години едно дете може да се отегчи от леглото.
 • Закупувайки отделно легло и скрин, ще получите много повече вариации в тяхното местоположение и ще можете да промените декора.
 • Конвертируемите легла, като правило, са малко по-скъпи от стандартните опции и е по-трудно да се намерят евтини модели сред тях..

Възможности за дизайн

Скрин или гардероб

Трансформиращо креватче с скрин или гардероб - мебел е от модулен тип, с комбинация от два или повече елемента. Позицията на скрина може да се промени, като се постави от лявата или дясната страна на леглото. В долната част, която ги обединява, често има чекмедже в цял ръст. Когато бебето порасне, решетките се отстраняват от креватчето, а скринът се отстранява, увеличавайки дължината на спалното място.

Детско легло-трансформер със скрин (снимка)

Разтегателно легло с махало

Махалната система е полезно изобретение, което ви позволява да приспивате бебето си без никакви допълнителни усилия. Достатъчно е леко да преместите креватчето и махалото започва. Може да се задейства дори когато бебето се обръща неспокойно и се опитва да се събуди. Има модели, които се включват от звука на плача.

Детските легла-трансформери с махало може да нямат допълнителни адаптации и да служат до три години. Когато дъното се спусне, те се превръщат в манежа. Ако под махалната система има кутии, тогава те могат да бъдат премахнати и нивото на спалното легло да бъде променено. Такива модели могат да се използват до пет години. Е, креватчета с подвижен скрин и махало ще издържат до дванадесет години.

Детско легло-трансформер с скрин и махало (снимка)

Махалната система може да бъде изградена върху безшумни лагери или дървени летви. Първият вариант е за предпочитане, тъй като дървото, износено, може да скърца. Механизмът е снабден със скоби, които при необходимост правят леглото стабилно. Имайте предвид, че моделите с махала са по-стабилни от моделите с бегачи. Те също не развалят пода..

Има два вида такива системи: надлъжна и напречна.

Скрин и скрин

Най-простите модели имат сгъваема маса за повиване, прикрепена към един от гърбовете. В някои случаи тя може да се превърне в продължение на спалното място. Важно е стойката да е достатъчно надеждна - проверете това, преди да купите.

Е, ако има скрин, защо не оборудвате горната му част с устройство за смяна? Това правят много производители, като оборудват капака на скрина с удобни огради (това е много важно за безопасността на бебето).

Бебешко легло трансформатор с маса за повиване

Скрин и работно място

Някои детски креватчета, превръщайки се, са способни на още по-големи чудеса. Има модели на детски легла-трансформери, които ви позволяват да изградите удобна маса за пораснало дете, облегнато на горната част на скрин, изваден от леглото. Втората опора ще бъде решетъчна стена, която вече не е необходима. И до него ще сложим чертожна дъска (бившата задна стена на креватчето).

Разтегателно легло на работното място

Няма съмнение относно практичността на такъв дизайн. Единственият недостатък понякога е, че масата е твърде малка.

Овално трансформиращо се креватче

Тези модели са изключително грациозни - гладки, заоблени форми изглеждат много стилно. В допълнение, абсолютната липса на остри ъгли повишава безопасността на продукта, а бебето е много удобно вътре. И такова креватче заема по-малко място от правоъгълното..

Но това не е всички предимства на такива дизайни. Те все още са много хитро преобразени. Кръгло трансформиращо се креватче може да се превърне в люлка, кръгла манежа, малка или голяма (ако раздалечите стените) овално креватче, диван, фотьойли с маса. Благодарение на разнообразието тя никога няма да скучае.

Овално трансформиращо легло (снимка)

Трансформиращо легло Ikea

Шведският производител обича трансформаторите - многобройните му колекции са базирани на модулен тип, където продуктите се комбинират лесно, съвпадат помежду си. Що се отнася до креватчетата за бебета, те са проектирани от този производител за период до три години и имат регулиране на дъното в три позиции. Моделите Stuv са снабдени с чекмеджета отдолу.

Но за малко по-големи деца (от една година), Ikea предлага да купи трансформиращи се креватчета, плъзгащи се по дължина, растящи заедно с детето (например моделите Sundvik, Minnen, Trugen). Много от тях са оборудвани с ниско предпазител (това може да се закупи отделно). А леглото на Кюра със стълба има две страни: за малката подреждат спално място долу, а по-късно, обръщайки леглото, прехвърлят детето на втория етаж.

Детско легло-трансформер от Ikea (снимка)

Манежко легло

Това креватче използва алуминиева сгъваема основа, плат и мрежа. Дъното обикновено може да се монтира в две позиции, има колела, които се блокират, ако е необходимо. Лека детска кошара се сгъва бързо, подобно на чадър, превръщайки се в чанта и доста компактна.

Много е удобно да вземете такъв продукт със себе си в страната или на пътуване, но не е много полезно бебето да спи през цялото време в него. В крайна сметка материалите, използвани тук, са предимно синтетични, а сгъваемото дъно не е твърде плоско. Да, и задушно малко вътре. Ето защо е по-добре да купите детско легло-трансформер под формата на детска кошара в допълнение към обикновеното креватче. Ако, разбира се, има възможност и нужда.

Пример за функционално трансформиращо се детско легло (видео):

Размери на бебешка кошара-трансформатор

Ако стандартните класически креватчета за новородени имат дължина 1,2 или 1,25 м и ширина 0,6 или 0,65 м, тогава в много трансформатори те са различни:

 • За модели със скрин със стандартно легло (1,2 м на 0,6 м) дължината зависи от размера на раклата. Често е 1,7-1,8 м - това е достатъчно за ученик и дори тийнейджър. Широчината варира от 0,6 до 0,8 m.
 • Детски креватчета с прибиращи се страни са широки 0,7 м и дълги 1,4 метра.
 • Овалните легла обикновено са с дължина около 1,3 м и ширина 0,75 м.
 • Монетите обикновено се изработват със стандартни размери (1,2 м на 0,6 м).

Размери на детски креватчета

Кошара 7 в 1
Кръгъл матрак (холкон + кокос)
Овален матрак (холкон + кокос)
Махало 2 в 1

Пълнител: Кокос + Холкон

Пълнител: Кокос + Холкон

 • Бестселър, удобно и ергономично кръгло / овално легло с най-добро съотношение цена / качество. Изработена от масивна бреза.
  • Благодарение на кръглата форма, колелата и лекото, но трайно дърво, от което е направено креватчето, мама може да пренарежда мебелите поне всеки ден.
  • Този модел се счита за най-безопасния - той няма остри ъгли, което свежда до минимум риска от нараняване..
  • Горните радиуси на кръглата и овална форма са оборудвани със специални силиконови подложки за зъби, които предпазват детските зъби.
  • Формата на креватчето допринася за по-бързото развитие на детето, тъй като предлага 360-градусов изглед.
  • С нарастването на бебето бебешкото креватче расте!

 • Люлката за бебе 75 * 75 см се използва до шестмесечна възраст.
 • Освен това тялото може лесно да се трансформира в уютно овално легло с размери 125 * 75 cm.
 • През деня креватчето може да служи като манежа за безопасна игра.
 • Има маса за повиване, с която е много удобно да се преоблечете за бебето и да се извършват всички хигиенни процедури.
 • Легло-диван размер 125 * 75 см.
 • Две удобни столчета за хранене и маса за по-голямо бебе ще създадат удобно място за настолни игри, рисуване и подготовка за училище.
 • При производството на креватчето се използват естествени екологични материали, висококачествени лакове и бои.
 • Три нива на спално легло позволяват на родителите да имат удобен достъп до бебето.
 • Подматрачната подложка осигурява отлична вентилация на спалното бельо.

 • Бестселър, удобно и ергономично кръгло / овално легло с най-добро съотношение цена / качество. Изработена от масивна бреза.
  • Благодарение на кръглата форма, колелата и лекото, но трайно дърво, от което е направено креватчето, мама може да пренарежда мебелите поне всеки ден.
  • Този модел се счита за най-безопасния - той няма остри ъгли, което свежда до минимум риска от нараняване..
  • Горните радиуси на кръглата и овална форма са оборудвани със специални силиконови подложки за зъби, които предпазват детските зъби.
  • Формата на креватчето допринася за по-бързото развитие на детето, тъй като предлага 360-градусов изглед.
  • С нарастването на бебето бебешкото креватче расте!

 • Люлката за бебе 75 * 75 см се използва до шестмесечна възраст.
 • Освен това тялото може лесно да се трансформира в уютно овално легло с размери 125 * 75 cm.
 • През деня креватчето може да служи като манежа за безопасна игра.
 • Има маса за повиване, с която е много удобно да се преоблечете за бебето и да се извършват всички хигиенни процедури.
 • Легло-диван размер 125 * 75 см.
 • Две удобни столчета за хранене и маса за по-голямо бебе ще създадат удобно място за настолни игри, рисуване и подготовка за училище.
 • При производството на креватчето се използват естествени екологични материали, висококачествени лакове и бои.
 • Три нива на спално легло позволяват на родителите да имат удобен достъп до бебето.
 • Подматрачната подложка осигурява отлична вентилация на спалното бельо.

 • Бестселър, удобно и ергономично кръгло / овално легло с най-добро съотношение цена / качество. Изработена от масивна бреза.
  • Благодарение на кръглата форма, колелата и лекото, но трайно дърво, от което е направено креватчето, мама може да пренарежда мебелите поне всеки ден.
  • Този модел се счита за най-безопасния - той няма остри ъгли, което свежда до минимум риска от нараняване..
  • Горните радиуси на кръглата и овална форма са оборудвани със специални силиконови подложки за зъби, които предпазват детските зъби.
  • Формата на креватчето допринася за по-бързото развитие на детето, тъй като предлага 360-градусов изглед.
  • С нарастването на бебето бебешкото креватче расте!

 • Люлката за бебе 75 * 75 см се използва до шестмесечна възраст.
 • Освен това тялото може лесно да се трансформира в уютно овално легло с размери 125 * 75 cm.
 • През деня креватчето може да служи като манежа за безопасна игра.
 • Има маса за повиване, с която е много удобно да се преоблечете за бебето и да се извършват всички хигиенни процедури.
 • Легло-диван размер 125 * 75 см.
 • Две удобни столчета за хранене и маса за по-голямо бебе ще създадат удобно място за настолни игри, рисуване и подготовка за училище.
 • При производството на креватчето се използват естествени екологични материали, висококачествени лакове и бои.
 • Три нива на спално легло позволяват на родителите да имат удобен достъп до бебето.
 • Подматрачната подложка осигурява отлична вентилация на спалното бельо.

 • Комплект махала за легло трансформатор 8 в 1:
  напречно люлеещо се махало за люлката; - напречно люлеещо се махало за креватчето; Цвят: слонова кост, бяло, венге
  • Бебешки кошари с махало улесняват живота на родителите много.
  • Махалният механизъм позволява на новороденото да се люлее в креватчето, а не в ръцете.
  • Махалото е особено удобно, ако детето се събужда често.
  • В този случай не е нужно да изваждате бебето от леглото, за да заспи отново..
  • Достатъчно е просто да люлеете креватчето.
  • С помощта на махаловия механизъм се симулира люлеенето на майчините ръце, детето се успокоява и заспива.
  • Следователно, креватче с махален механизъм е едновременно място за спане и люлка..

Пълнител: Кокос + Холкон
Размер: 125х75 см

Безпружинен ортопедичен двулицев матрак PremiumBaby OHC средно твърд.
Страна A - твърда поради плоча от многослойна кокосова кокоса (1 cm), страна B - "Hollcon" с висока плътност (10 cm).
Свалящ се капитониран калъф с цип (100% памук).
Вътрешен капак със защита от влага.

Москва:
Плащане при получаване в брой в Москва и региона.
За плащане по разплащателната сметка на нашата компания се изисква 100% предплащане.
Онлайн превод на Sberbank.

За RF:
- Плащане към картата на Сбербанк. 100% предплащане преди изпращане на вашата поръчка. Бърз и удобен превод
- Плащане по разплащателната сметка на компанията. 100% предплащане преди изпращане на вашата поръчка. Работете както с юридически, така и с физически лица.

Москва:
- Доставка до входа на 500 рубли, до апартамента - проверете по телефона
- Сглобяване на 1500 рубли

В региона на Москва:
- От mkad 35 rub / 1km

За RF:
Доставяме от транспортни компании Business Lines, Peck, Kit.
1) Ние сами подреждаме всички документи за доставка
2) Ние отвеждаме вашата поръчка до транспортната компания
3) След това ви изпращаме фактурата, където е посочен номерът на записа, чрез който можете да проследявате на уебсайта на компанията - къде отива вашата поръчка.
4) При пристигане на товара във вашия град - получавате го в терминала на транспортната компания, или товарът се доставя до дома ви

Разходите за доставка се изчисляват от тарифите на транспортните компании. Плащане на услуги за доставка при получаване на вашата поръчка.

Приблизителните разходи за доставка до вашия град - проверете при нас.

Как да изберем конвертируемо креватче за новородени, съвети за избор

Докато чакат новороденото, родителите започват да му подготвят място за спане предварително. Кои ясли да вземете? А за близнаци? Трябва да е удобно, безопасно и функционално. И то не за няколко години, а поне преди училище. Проблемът може да е в размера на апартамента. Трудно е да поставите легло, скрин и съблекалня в „отнушка“, без да заемате много място. Такива задачи се решават чрез детско креватче. Тя комбинира няколко мебели наведнъж.

Ползи

• Повечето модели могат да се адаптират към нарастващата височина на детето. Просто удължаваме леглото. Спестете на ново легло.

• Много функции. Конструкции, включващи маса за повиване, скрин, детска площадка, рафтове за бебешки дрехи. Има кошари, които се превръщат в уютен диван или маса, когато детето е много голямо..


• Комфорт и безопасност. Страните няма да позволят на детето да падне. Много креватчета могат да бъдат прикрепени и прикрепени към родителските. Люлеенето с махало ще осигури бързо заспиване, което ще даде почивка на уморените ръце на майката.


• Има евтини модели.

недостатъци

В много малка детска стая такова легло ще заема много място. Причината е, че трансформаторите са малко по-големи от нормалните. По принцип всички модели са в състояние да увеличат дължината, но не и ширината на леглото. А за увеличената дължина ще трябва да вземете нов матрак. Леглата с скрин също имат недостатък - много майки се оплакват от тесен скрин, който не може да побере всички неща на детето.

Разновидности на трансформаторни легла

1. С гардероб или скрин (класически модел)

Включва три елемента: скрин + кошара (60x120) + тийнейджърска кошара (70x180). Повърхността на скрина може да се използва като маса за повиване. Вижте кутиите, те трябва да са просторни. В противен случай ще трябва да закупите отделен шкаф.

2. Легло и разтегателен диван

Това са обикновени стандартни креватчета, от които стените могат лесно да бъдат премахнати. Премахнете предната зала - ще получите диван, премахнете две решетки - ще има легло. За опцията за диван има възрастова граница от 4 години. Тъй като мястото за спане вече е малко, но можете да оставите удобен диван.

3. С махало

Този люлеещ се дизайн лесно ще приспи детето ви. Не е нужно да го вдигате за рок. Махалото ще работи за леко движение. Може да съдържа допълнителни елементи (чекмеджета, гардероб или скрин). Има 2 вида махала - на дървени летви и на лагери. Последните са трайни и безшумни, а дървото скърца с времето.

4. Разглобяем модел


Той може да съдържа много допълнителни елементи в допълнение към място за спане (маса за повиване, рафтове и гардероби и др.). Можете постепенно да премахвате или трансформирате компоненти. Например, превърнете шкафчетата в нощно шкафче.

5. Трансформатор с кръгло легло за новородени

Популярно сред родителите заради своето удобство и функционалност. Той има редица несъмнени предимства:

 • Много възможности за модификация (трансформатор 8 в 1). Расте заедно с детето, превръщайки се в овална за вече пораснало бебе. Дъното е направено по-ниско - това вече е арена. Може лесно да се превърне в удобен диван или маса за повиване. Ако бебето е пораснало и иска да се занимава с бизнеса си, преоборудвайте маса от столове от нея. Те ще намерят приложение, когато децата пораснат. Не можете ли да отучите бебето си да спи заедно? Един ход и кръглото креватче става странично.
 • Наличието на колела улеснява придвижването му из къщата, без да се увреждат подовете.
 • Регулиране на височината. Например моделът Sleep and Smile има три различни височини. За люлката е по-добре да направите максимума. Когато започне да става - средно. А ниският вече е арена. Отстранете едната решетка и детето може да се качи в креватчето..
 • Без остри ъгли, а кръглата форма е най-добрият вариант за новородено (наподобява утроба).

Този тип легло няма гардероб, така че трябва да го закупите. Подходящ за деца до 5-6 годишна възраст. Има най-високата цена, но гъвкавостта на продукта го оправдава.

Материали

Много видове, но не всички са в безопасност. В един дизайн може да има няколко от тях. Те трябва да са естествени. Детето ще дъвче решетката или ръба. Трябва да разберете какъв вид боядисване е (на водна основа или не).

 • Дървото е много добър вариант, безвреден и безопасен. Тези легла са добре вентилирани. Материалът има хипоалергенни свойства и запазва топлината. Твърдият бук, череша, неоцветен дъб са едни от най-добрите и силни видове.
 • Металът също е безвреден материал. Много здрав и издръжлив. Има недостатък - студено е. Също така имайте предвид, че удрянето на метал и дърво са различни неща. Такова креватче се нуждае от меки страни.
  Ламинирано ПДЧ (ПДЧ). Те са евтини и издръжливи. Характеристиките са подобни на дървото. По време на производството обаче се добавят смоли, които могат да повлияят отрицателно на здравето на бебето. Проверете дали продуктът има сертификат за качество.

 • Пластмасов. Предимството му е леко кошара. Това е траен материал, но най-опасен. По време на производството се добавят токсични вещества. Това се отнася за небрежните производители.
 • Помислете добре, преди да вземете такъв модел..

  Размери на детски креватчета


  В класическата версия размерът на леглото е 60х120. За трансформаторите те могат да се различават:

  • За модел 3 в 1, дължина 170-180 см, ширина 60-80 см. Дори тийнейджър може да спи.
  • За тези с прибиращи се странични стени размерите са 70x140.
  • Трансформатор с овално легло обикновено 75x130.

  Двойни легла


  Имали ли сте близнаци, а апартаментът е малък? Тогава закупуването на две легла ще бъде нерационално поради големите им размери. Има специални кошари за близнаци. Изберете според вашия вкус!

  1. Двойно легло

  Две легла в едно легло, разделени с бариера. Има опции: дълги с дял и една до друга. В първия случай едното дълго легло беше разделено напречно, а във втория - заедно. Като цяло тези модели са обемисти, но по-малки от две отделни легла. Недостатък - бебетата бързо ще израснат от тези креватчета.

  2. Двустепенен модел

  Спестява много място, това е основното предимство. Ще заеме мястото на един стандарт. Но когато децата започнат да сядат, това ще трябва да бъде разглобено. След това ще има две малки отделни легла. Това е доста скъпо и обикновено се прави по поръчка..

  3. Кошара за легло

  В правоъгълната арена има две люлки. Когато трохите пораснат, те се отстраняват и остава само една арена. Обикновено люлките трябва да бъдат премахнати до 4 месеца. Как децата ще спят по-нататък, озадачете се. Но този модел е в търсенето.

  4. Трансформатор за близнаци - върхът на инженерството!

  За по-лесно разбиране това са две легла - сгънат в едно трансформатор. Преградата между тях е гардероб или скрин (има само един). Размерите на зоната за спане за новородени са същите като за отделните легла. Но тийнейджърските са намалени поради едно нощно шкафче (те ще продължат до началото на училищната възраст).

  Когато избирате, обърнете внимание на наличието на здрава рамка, безопасни метални съединения (трябва да бъдат затворени). Дъното на леглото трябва да се регулира, в противен случай децата бързо ще пълзят навън и могат да бъдат наранени.


  В количката трябва да има достатъчно място за две бебета.

  Съвети за избор на легла-трансформатори

  • Изборът на типа легло. Какви цели преследвате, когато го купувате. Ако имате нужда от всичко наблизо, купете 3 в 1. Ако имате нужда от място за съхранение на памперси и неща, вземете легло с тоалетка. Търсите мултифункционален? Купете си кръгла! Помислете за размера на стаята, където ще го поставите, изберете подходящите размери.
  • Покупка от доверен доставчик. Погледнете рецензиите в интернет и приблизителната цена. По-добре е да купувате в детски или мебелни магазини, където е предоставена продуктова гаранция.
  • Проверете избрания модел за дефекти. Проверете структурата за правилна работа точно в магазина. Проверете за сертификат за качество. Ако са налични, това означава, че всички материали са безопасни и отговарят на стандартите за качество..
  • Избягвайте ярките цветове, които ще дразнят вашето бебе. По-добри меки пастелни цветове. Помислете също дали отговаря на дизайна на бебешката стая.

  Най-добрите ясли според прегледите

  • SKV-Company 83003x. Модерен домашен модел с скрин, кутия за съхранение и маса за повиване. Много удобно. Превръща се в тийнейджърско легло и скрин. Две позиции на долната височина, спускаща се облегалка и напречен махален механизъм. Средната цена е около 11 000 рубли. Недостатъци на елементи от ПДЧ.
  • FAIRY 1100. Също руска продукция 3 в 1. Не отстъпва на предишната версия. Има обаче оплаквания относно махалото на механизма (скърцане, мухи). Разходи около 10 000 r.
  • Червена звезда Паулина-2 С422. Това е кръгло легло от масивна бреза. Той е просторен и многофункционален: люлка, овално легло с 3 височини на спалното легло, детска кошара, маса за повиване, диван и маса с фотьойли. Оборудван с качествено махало. Струва около 18 000 рубли. В сравнение с внесените аналози е по-евтино.
  • AZZURRA DESIGN GEMINI. Италиански модел за близнаци на колела. Това е двойно легло и може да се раздели. Изработени от естествени материали. Подходящ за възраст до четири години. Цената е около 66 000 рубли. Няма допълнителни елементи.
  • НУОВИТА НИДО МАГИЯ. Италианско кръгло легло (правим) 5 в 1: люлка, странично легло, диван, кошара за игра, овално легло. Изработен от буково дърво и покрит с безвреден емайл. Средна цена 22000 r.

  Какво да изберете зависи от вас. Направете правилния избор! Уютът и комфортният здравословен сън са важни за пълноценното развитие на бебето. Детското креватче на трансформатора е в състояние да осигури това в продължение на няколко години. Нека служи и на вашите внуци! И децата ви ще спят спокойно и ще растат здрави!
  Автор: Юлия Таманская специално за сайта Matrasium.ru

  Често срещани размери на детски креватчета

  Днес родителите могат да закупят както креватчета, които ще издържат около година, така и модели, които ще ви радват в продължение на 3 години. На пазара има компактни люлки, стандартни креватчета и трансформатори, които успешно растат заедно с бебето.

  Всички модели могат да бъдат условно разделени на няколко вида. Нека разгледаме всеки по-подробно, а също и да научим повече за техните размери..

  Стандартен модел

  Стандартните са подходящи за бебета от 0 до 3 години. Размерите на такива продукти варират в рамките на 120x60 или 140x70 см. Те имат редица предимства:

  • броните се добавят и премахват, височината се променя;
  • можете да закачите органайзер на креватчето за необходимите малки неща;
  • могат да бъдат оборудвани с колела или люлеещи се столове, като спасяват родителите от необходимостта да люлеят бебето в ръцете си;
  • най-често такива модели са изработени от дърво;
  • стандартно легло ще обслужва не само вашето бебе, но и децата му.

  Родителите могат лесно да разглобяват и сглобяват такова креватче, ако е необходимо да го транспортират. Ако никой от готовите модели не ви устройва, можете да сглобите креватчето със собствените си ръце..

  Люлки

  Този тип е много популярен сред родителите, които искат да създадат комфортни условия за себе си и своите най-малки. Такъв модел може да бъде оборудван с дъга с играчки, козирка, колела и други елементи, но основната характеристика е ръчна или автоматична система за болест при движение.

  Обикновено такива модели са предназначени за бебета до 8-12 месеца, така че тяхната дължина не надвишава 85-95 см, а ширината е 50 см. Когато бебето е на 8-12 месеца, креватчето ще трябва да се смени с друго.

  Недостатъкът на такива модели е, че нямат подходящата стабилност. Това трябва да се вземе предвид по време на работа..

  Обикновена люлка, която може самостоятелно да люлее новородено, поддържащо тегло до 20 кг.

  Прикрепени модели

  Прикрепените конструкции са идеалното решение за кърмещи майки: бебето винаги ще бъде там. Конструкцията е инсталирана или монтирана близо до родителското легло. Втората част е защитена с дървена джанта. Такъв продукт е лесен за адаптиране в най-малката стая, а бебето може да спи на легло до 1 година.

  Ширината на креватчето е 40-50 см, а дължината е 85-95 см. Бебето може да спи в него само до 1 година, така че тогава ще трябва да си купите нови мебели.

  Хлапето вече не спи ли в добавения модел? Превърнете го в удобен стол и ако поставите стол тук, ще получите маса!

  Отглеждане на модели

  Трансформаторът е подходящ за родители, които не искат или нямат възможност да си купят ново легло всяка година. Такъв модел ще расте заедно с детето ви и той ще може да спи в него до 12-13 години.

  Основните предимства на трансформирането на мебели:

  • няма нужда да избирате модел по размер, тъй като продуктът се разтяга, докато бебето расте;
  • оборудвани с чекмеджета за лен, скрин и други предмети за съхранение на вещи;
  • възможността за инсталиране на защитна страна;
  • има система за болест на движението, маса за повиване, които след това са лесни за премахване.

  Максималната дължина на спално място за възрастно дете може да достигне 200 см, ширина - 90 см. По-добре е да проверите точните размери преди покупката. Един от най-популярните модели трансформатори е леглото Gulliver от IKEA.

  Ергономични легла за кошара

  Ако обичате да пътувате или планирате често да оставяте детето си при баби, манежа е най-добрият избор. Този модел има две нива - това е окачена люлка за бебе на възраст до 6-7 месеца и твърдо дъно, където бебето може да спи до 1,5-2 години.

  Размерите на продукта са 120х60, височината на модела достига 80 см. Това е достатъчно, за да се предотврати падането на детето от леглото. И ако решите да закупите ново креватче за вашето бебе, можете да използвате детската кошара като място за игра или място за съхранение на играчки. Друг плюс на арените е компактността и бързият монтаж. Можете да ги сгънете или разгънете за по-малко от 3 минути.

  Изборът на размер на леглото за новородено е сложен процес, по време на който е необходимо да се вземат предвид възрастта на бебето, бюджетът за мебели и големината на стаята, в която ще бъде инсталирано.

  Вдъхновете ни - споделете материала с приятелите си в социалните мрежи:

  Плюсове и минуси на трансформирането на бебешки легла, популярни дизайни

  Детската стая трябва да бъде оборудвана с надеждни, безопасни мебели, подходящи за възрастта на детето и удобни за почивка, игра, учене. Единствената трудност е, че висококачествените продукти не могат да бъдат евтини, така че покупката им значително удря семейния бюджет. Отлично решение може да бъде избор в полза на многофункционални, ергономични дизайни, като детско легло-трансформер, представено в най-различни версии. Гъвкавите мебели, съчетаващи до 8 елемента, помагат да се решат няколко проблема с един замах. В същото време отнема не повече свободно пространство от традиционното място за спане..

  1. Предимства и недостатъци на дизайна
  2. Класификация на типа на продукта
  3. По функционалност
  4. По механизма на трансформация
  5. По размер
  6. Според възрастта
  7. По форма
  8. Популярни дизайни
  9. С арена
  10. С диван
  11. Сгъване
  12. Матрьошка
  13. Двуетажно
  14. Производствени материали
  15. Дизайн и цвят
  16. Полезни съвети за избор
  17. Видео
  18. Снимка

  Предимства и недостатъци на дизайна

  Детските мебели трябва да бъдат красиви, удобни и безопасни. Когато избирате, трябва да се съсредоточите върху функционалността на продукта, неговото качество, начин на работа и едва след това върху разходите. В категорията "трансформатори" има легла както за малки деца, така и за ученици. Дизайнът се различава от стандартните места за спане, докато те се характеризират с няколко значителни предимства:

  1. Почти всички модели са оборудвани с регулиране на дължината, което значително удължава техния експлоатационен живот, тъй като детето расте бързо.
  2. Продуктите са възможно най-функционални - производителите предоставят допълнителни кутии, рафтове и други системи за съхранение.
  3. Високо ниво на безопасност - детските легла-трансформатори са задължително оборудвани със специални брони, които предпазват малката муха от падане в съня си.
  4. Променливост на гамата от размери - мебелите се произвеждат не само със стандартни размери, но и се изработват по поръчка според индивидуални измервания на клиента.
  5. Разнообразие от дизайни и широк диапазон от цени - няма да е трудно да се избере правилната опция, която напълно да съответства на интериорните характеристики и финансовите възможности.

  Допълнително предимство на отделните модели може да бъде: вградена маса за повиване, махален механизъм, който ви позволява да разклащате бебето без усилия и други полезни функции. Както всяко обзавеждане, детските легла с функция за трансформация не са без недостатъци. На първо място, те са достатъчно големи, така че в малките стаи ще създадат разхвърлян ефект. Няма възможност за регулиране на ширината - 60-сантиметровият модел, удобен за едногодишно бебе, няма да е подходящ за бъдещ ученик. Освен това ще трябва периодично да сменяте матрака, който няма да се увеличава по дължина заедно със спалното място. Някои недобросъвестни производители използват нискокачествени суровини при производството на трансформатори, за да намалят производствените разходи - животът на такива мебели едва ли ще бъде дълъг.

  Регулиране на дължината Максимална функционалност Високо ниво на безопасност Променливост на диапазона на размера Разнообразие от дизайни и широк диапазон от цени

  Класификация на типа на продукта

  Всички видове трансформиращи се бебешки легла се различават по функционалност, размер, форма, възрастови ограничения, механизъм за сгъване. За да избегнете грешки при покупка, трябва да се запознаете с всички тези нюанси..

  По функционалност

  Трансформиращото легло се различава от конвенционалните аналози по способността да се трансформира в други мебели. Той може едновременно да комбинира функциите на 2-8 продукта, като:

  • диван;
  • легло с други размери;
  • арена;
  • бебешка маса за повиване;
  • рафтове, шкафове;
  • чекмеджета;
  • бюро;
  • скрин.

  Дизайнът 2 в 1 най-често изглежда като комбинация от диван с легло и скрин. Моделите 3 в 1 обикновено се превръщат от спална повърхност за новородено в маса и легло за ученик. Във варианти 4 (5) в 1 допълнителни елементи са шкаф, чекмеджета или рафтове за съхранение на вещи. За варианти на 6 (7) в 1 се добавят маса за повиване, фотьойл или столове. Трансформатор 8 в 1 може да включва всички изброени опции.

  Максималният комплект детско легло-трансформер е 12 в 1. Той включва 2 люлки, 3 легла, 2 дивана с различни размери, маса за повиване, детска кошара, маса и 2 високи стола.

  По механизма на трансформация

  Детско легло, което се трансформира в други предмети, може да бъде оборудвано с различни механизми, които отговарят за удобното сгъване на конструкцията. Как се модифицират мебелите, пряко зависи от техните характеристики. Най-често срещаните механизми са:

  1. Разточване - за трансформация трябва да издърпате определена част от мебелите и да я фиксирате.
  2. Сгъване - означава спускане и повдигане на леглото във вертикално положение.
  3. За сгъваеми конструкции - тук се предполага възможността за демонтиране на различни елементи, за да се създаде нова мебел.

  Освен това отделна група се отличава с механизмите, използвани при производството на разтегателен диван:

  • „Book“ - трябва да повдигнете седалката, докато щракне и да я спуснете надолу;
  • „Еврокнига“ - долната част се плъзга за поставяне в задната ниша;
  • "Делфин" - за да инсталирате допълнителна секция, ще трябва да повдигнете седалката нагоре и към себе си;
  • "Акордеон" - горната част се издига и се търкаля напред;
  • „Френско сгъваемо легло“ - разгръща се като рекламна, тристранна брошура.

  Разтегателните детски легла-трансформери с маса или други елементи работят благодарение на ролки и водачи. При сгъваеми, сгъваеми модели и разтегателни дивани е монтиран пружинен механизъм или газов асансьор. Бюджетните опции предвиждат метод за ръчна трансформация, т.е. независимо повдигане на продукта. Единственото предимство на тази опция е цената.

  Ако в трансформиращото легло са монтирани спирални пружини, те ще поемат по-голямата част от товара върху себе си. Съответно дори дете може да превърне продукта в диван или маса. Но с течение на времето този дизайн започва да скърца, което причинява значителни неудобства. Gaslift работи с помощта на амортисьори: безшумни, издръжливи, но скъпи устройства, които осигуряват лесна и удобна трансформация..

  "Книга" "Еврокнига" "Делфин" "Акордеон" "Френска мида" Ръчен механизъм Пролетен газов асансьор

  По размер

  Стандартните размери на легла за трансформиране на бебета са показани в таблицата.

  Вид продуктДължинаШиринаВисочина
  Училищно легло200 см90 смДо 180 см
  "Таванско помещение"160 см70 см120 см
  Кръгъл модел130 см75 см120 см
  Арена120 см60 см120 см
  Комод леглоДо 180 смДо 80 см120 см

  Не всички производители се придържат към посочените размери. Имайки предвид многокомпонентния характер на продукта, допълнителните части могат да увеличат както дължината, ширината, така и височината на сглобените мебели. Например, трансформаторът 6 в 1 ще заема повече място от креватчето 2 в 1.

  Легло за ученици "Таванско помещение" Кръгъл модел Манеж Комод легло

  Според възрастта

  Детското легло-трансформер трябва да е с 20-30 см по-голямо от ръста на детето, това трябва да се вземе предвид, ако продуктът е закупен за растеж. Същото правило важи и за ширината на мебелите. 60-сантиметровите модели ще бъдат оптимални за деца под 7-годишна възраст, докато учениците се нуждаят от място за спане най-малко 80 см. Следователно, когато купувате многокомпонентна, издръжлива конструкция, предназначена за дете от 0 до 12-годишна възраст, трябва да отдадете предпочитание на 80-сантиметров модел. Тази дължина трябва да бъде най-малко 180 cm.

  За новородени са предвидени специални манежи, легла за трансформиране на бебета с махало и кръгли конструкции. Ако детето вече е навършило три години, наличието на детска кошара или маса за повиване ще бъде безсмислено. Мебелите за ученици и юноши трябва да бъдат оборудвани с маса, скрин с широки чекмеджета, рафтове.

  Леглото трябва да е с 20-30 см по-голямо от ръста на детето. За новородени са предвидени детски креватчета с махало. Ширината на универсалния модел е най-малко 80 см.

  По форма

  Най-популярни бяха и остават традиционните правоъгълни дизайни. Те се вписват във всеки интериор и са удобни за използване. На пазара на мебели има много подобни опции.

  По-рядко срещани, но много лесни за използване варианти са кръгли и овални легла. Последният, като правило, се трансформира от първия. Такива форми са по-мобилни, компактни, но подходящи само за деца под 5-годишна възраст. Поради липсата на остри ъгли, те се считат за по-безопасни. Често се предлагат като трансформатори 8 в 1.

  Популярни дизайни

  Когато избирате трансформиращо легло за малък апартамент, трябва да вземете решение за всички горепосочени характеристики. В допълнение към желания външен вид, функционалност и възраст на детето, трябва да вземете предвид колко място ще заема конструкцията при разглобяване, тя е предназначена за едно или две деца.

  С арена

  Леглото за детска стая е не само многофункционален, но и безопасен продукт за бебе. В зависимост от дизайнерските характеристики мебелите могат да бъдат предназначени само за новородени или да се използват и от по-големи деца. Опции за конфигуриране:

  1. Скрин, предназначен за съхранение на детски неща.
  2. Голямо чекмедже, където можете да поставите не само дрехи, но и продукти за грижа.
  3. Махален механизъм за люлеене на детето.
  4. Маса за смяна - незаменима за бърза смяна на памперса, смяна на дрехи.
  5. Диван - когато детето порасне, то ще се превърне в зона за гости, място за отдих.
  6. Бюро за писане - от съществено значение за учениците.

  Предимствата на такива продукти: липса на остри ъгли, мобилност, лесна работа, регулируема височина на дъното. Качествените модели, изработени от скъпи материали, нямат недостатъци. Евтините мебели имат същите характеристики като скъпите мебели, но са по-малко издръжливи.

  С диван

  Трансформиращият се разтегателен диван е удобна мебел, която служи не само за сън и релакс. През деня можете да се съберете с приятели, за да гледате филм, да играете пулове и други. Формата на такива мебели може да бъде най-неочаквана, например под формата на кола или някакъв вид животно. Освен това диванът може да бъде прав или ъглов. Последният е много по-компактен, тъй като използва ъгъла на стаята.

  Леглата, комбинирани с диван, са идеални за малки стаи. Много модели са оборудвани с ортопедична основа, което е плюс. Недостатъците включват само необходимостта от ежедневно сглобяване на конструкцията, което ускорява износването на фитингите.

  Сгъване

  Друга многофункционална детска опция е сгъваемо легло-трансформер. Може да се комбинира с скрин, гардероб и / или с маса. Има два вида такива структури:

  • хоризонтални, които са прикрепени със странична част;
  • вертикално, фиксирано в таблата.

  Ако семейството има две деца, можете да изберете двуетажно сгъваемо легло, но в този случай то ще бъде хоризонтално. В такива продукти често се вграждат допълнителни ниши и шкафове за съхранение на всякакви неща. В допълнение към многофункционалността, детските мебели (легло-трансформер или гардероб) заемат малко място в стаята. За да премахнете наличието на недостатъци в избрания модел, трябва да отдадете предпочитание на продукти от надеждни производители.

  Матрьошка

  Това е най-добрият вариант за две деца, когато трябва да спестите не само място, но и пари. В сгънато състояние конструкцията се състои от 2 легла, поставени едно над друго на минимално разстояние. С помощта на механизъм за разточване долният слой се изтегля, образувайки спално място. Matryoshka е много по-ниска и по-евтина от конвенционалните двустепенни конструкции, няма стълби. Единственият недостатък е относително бързото износване на фитингите. За да удължите експлоатационния му живот, е необходимо редовно да почиствате водачите от мръсотия и прах..

  Двуетажно

  Двуетажни трансформиращи се легла са незаменими за семейства с две деца, когато е необходимо рационално подреждане на мебели в малък апартамент. Тук два спални места заемат зоната, запазена за една. Можете да изберете най-добрия вариант от следните модификации:

  1. Композит - краката на горното легло са фиксирани на гърба на долното легло.
  2. Панта, вграден шкаф, два отделни хоризонтални продукта.
  3. Разтегателните дизайни са най-компактните, тъй като едното легло е много ниско над другото. Последният, ако е необходимо, се придвижва напред.
  4. Разтегателни дивани - лесно конвертируеми в място за спане или отдих през деня.
  5. Трансформатор за нощно шкафче. Може да бъде в две версии: стационарно легло отгоре + сгъваема маса отдолу или разтегателно легло, което скрива масата в тялото.

  Такива дизайни са надарени с всички предимства, присъщи на всяка трансформираща мебел. Но те все още имат недостатък. Дори и със странична стена, дете може да падне от втория етаж и да се нарани.

  Много е неудобно да се направи леглото отгоре, така че може да бъде трудно да се постигне пълен ред в стаята от деца..

  Производствени материали

  За производството на трансформатори, независимо дали става въпрос за малък разтегателен диван или кръгла многофункционална арена, производителите използват следните материали:

  1. Метал. Смята се за много здрав, устойчив на различни механични повреди, издръжлив материал. Но винаги остава студено, неприятно за децата, така че трябва да има специално покритие на всички отворени зони на рамката.
  2. Дърво. Въпреки високата цена, той се препоръчва за бебета поради абсолютната му безопасност. Най-добрите са легла, направени от небоядисана череша, дъб, бреза. Но при контакт с вода дървото се деформира бързо, поради което трябва да бъде покрито с влагоустойчиви съединения.
  3. ПДЧ. Най-добрият вариант за тези, които искат да спестят много. Леглата от ПДЧ са доста практични, могат да издържат няколко години. Ако обаче съставът съдържа синтетични примеси, материалът може да представлява заплаха за здравето на детето..
  4. MDF. По-надеждни и по-трайни от ПДЧ. Подходящ както за новородени, така и за по-големи деца поради високата степен на безопасност.

  За да се уверите в правилното качество на материала, трябва да поискате от производителя сертификат за съответствие. В случая на ПДЧ е разрешен само клас Е1. Ако маркировката E2 е посочена в документите, такива мебели не могат да се използват дори от възрастни..

  ПДЧ от метално дърво MDF

  Дизайн и цвят

  Детското легло не е задължително да има строги геометрични форми. Момче над 3 години ще хареса трансформатора под формата на кола и повечето момичета определено ще изберат дизайн, който прилича на замък на принцесата. За бебета са подходящи по-прости, кръгли, овални легла за кошара. Като декор се използват кристали, панделки, цветна пластмаса, за новородени - балдахин.

  Дизайнът и цветовата схема на мебелите трябва да са в пълна хармония с вече създадения интериор. Експертите препоръчват да изберете спокойни пастелни цветове. Универсални цветове:

  • бял;
  • сметана;
  • бежово;
  • кафяв.

  За момче можете да изберете легло в бледосиньо, лилаво, шам фъстък. Розовите, прасковени нюанси са подходящи за момиче. Популярни са цветни фасади, украсени с изображения на плюшени мечета, зайчета Ми и други известни детски играчки от нашето време.

  Твърде ярките цветове ще раздразнят нервната система на детето..

  Полезни съвети за избор

  Неразумно е да се ръководим от цената и външния вид на мебелите при избора на трансформатор. Препоръчително е, преди всичко, да се обърне внимание на материалите за производство: те трябва да бъдат с високо качество и безопасни, защото детето ще използва леглото. Експертите съветват:

  1. Помислете за необходимостта от присъствието на този или онзи елемент в дизайна. Всички компоненти на трансформиращото легло трябва да са еднакво важни - ако няма нужда от вграден скрин, поради наличието на отделен гардероб, закупуването на точно такъв модел е малко вероятно да бъде рационално решение.
  2. Оценете съответствието на мебелите с размерите на стаята - големи правоъгълни конструкции могат да затрупат площта на малка стая.
  3. Дайте предимство на естествените, безопасни материали и надеждни фитинги, за да не мислите за закупуване на нови мебели през следващите няколко години.

  Детските легла-трансформери са много по-практични от традиционните места за спане и финансово подобно придобиване е по-изгодно. Приятно доволни от широчината на асортимента: някои модели са оборудвани с маса и скрин, необходими за ученик, други са произведени с махален механизъм, което улеснява бебето да се люлее. В продължение на много години такива конструкции са в голямо потребителско търсене, тъй като имат много повече предимства, отколкото недостатъци..

  Помислете за необходимостта от този или онзи елемент в дизайна Оценете съответствието на мебелите с размерите на помещението Дайте предимство на естествени, безопасни материали и надеждни фитинги