Етапи на подбор

Етап първи. Определете при какви условия ще се разхождате. За да направите това, трябва да отговорите на следните въпроси:

 • на какъв етаж живеете;
 • ще ви помогнат ли да носите количката;
 • възможно ли е да я оставите на входа;
 • каква е ширината на вратите;
 • климатични особености в региона.
Етап втори. Разберете от какво се нуждае детето. Разчитайте на неговото здраве, безопасност и комфорт, вземете предвид неговата възраст и индивидуални характеристики на развитие.

Трети етап. Изберете производител и модел:

 • деца под 6 месеца се нуждаят от люлка (подходящи са модели 2 в 1, 3 в 1);
 • малко дете до една година, което все още не ходи добре, ще се нуждае от трансформатор;
 • малки деца над една година ще харесат стандартните опции за ходене.
Етап четвърти. Помислете дали имате нужда от допълнителни аксесоари: чанта за багаж, преносима люлка, ремъчни амортисьори, подвижни колела и др..

Разнообразието в магазините е невероятно, но модулните колички се считат за стандартна опция. Те получиха името си благодарение на дизайна, който се състои от няколко модела: шаси, люлка и ходещ блок. Освен това комплектът може да бъде окомплектован с люлка за кола.

Нюанси на работа:

Големи размери. Преди да закупите, размерите на продукта трябва да бъдат проверени с размерите на врати, асансьори и други отвори.
Теглото. Те нямат по-малко от 10 кг по принцип. Решете дали можете да повдигнете такава конструкция нормално..
Представителите на категорията са предназначени за разходки по всяко време на годината. Те имат добри експлоатационни характеристики и са оборудвани с колела с различен диаметър, което увеличава нивото на тяхната маневреност и проходимост..

Този модел е подходящ за бебета от раждането до тригодишна възраст. Нейната разлика е, че не само люлка е прикрепена към междуосието, но и блок за ходене. Също така конструкцията може да се състои от един блок, чието положение просто се трансформира. Дръжката се люлее, позволявайки на детето да пътува в различни посоки.

Дизайнът е лек: може бързо да се разглоби, когато е сгънат заема минимум място. Недостатъците включват високата цена. При пешеходната версия седалката е твърде висока, поради което бебето няма да може да се качи вътре и също да излезе от нея.

Удълженият комплект 3 в 1 включва столче за кола, което може да се монтира в купето или върху шасито. Той принадлежи към категория 0+ и е предназначен за деца с тегло до 12 кг.

Как да изберем:

Моделът трябва да съответства на анатомичните особености на детето.
Столчето за кола трябва да отговаря на настоящите стандарти за безопасност.
Комбито 3 в 1 се отличава с високо положение на седалката на люлката, регулиране на каросерията (височина) и твърда конструкция. Всичко това гарантира високо ниво на безопасност, както и правилното формиране на стойката на бебето..
Основният недостатък е обемистостта, която се усеща по време на разходката. С такъв „транспорт“ е трудно да се преодолеят проходите, стълбите, стъпалата.

Когато избирате за бебе, трябва да обърнете внимание на няколко фактора: дизайнерски характеристики, сезонност, тегло, размер, амортизация.
Дизайн
Опцията за новородено трябва да включва следните елементи:

 • Дръжка - може да се хвърли, фиксирайте бебето в две позиции: лице и гръб към майката.
 • Облегалката - има няколко позиции, предназначени за бебето да седи, да лежи и да спи.
 • Колела - четири парчета със среден диаметър.
 • Спирачка - разположена в областта на колелата, проектирана за неочаквани спирания и се регулира с помощта на краката на родителя.
 • Предпазни колани - предпазвайте детето от нараняване, фиксирайте го и предотвратявайте падането му; са три и пет точки.

Сезонност

Вътре бебето трябва да е топло през зимата, а не през лятото. Следователно фактор като сезонността играе важна роля..

Топъл сезон
Когато купувате за пролетта или лятото, люлката трябва да бъде добре вентилирана, защитена от слънцето и да има секция с мрежа против комари. Екокожата или текстилът са подходящи като основа за тапицерия - и двата материала се подлагат на процедура за сертифициране. Рамката на люлката може да бъде пластмасова, покрита с плат, с термо ефект. Обърнете внимание на наличието на вентилационна функция (прозорци с мрежа и меко велкро покритие).
Има няколко опции за матрака в количката:

 • дунапренен матрак - изработен от хипоалергенна материя;
 • кокосов матрак - изработен от естествен кокосов кокос;
 • латекс матрак - изработен от порест структурен материал

Студен сезон

Изберете модел с просторна люлка - бебето може да порасне, а обемният гащеризон ще добави растеж. В този случай е необходимо да се осигури допълнително пространство, за да не лежи вътре като войник. Дизайнът предполага изолиран модул, ръкав с меки подложки, ревер с прозорец за наблюдение за контакт с очите.

Теглото
Трябва да изберете не най-трудния вариант, така че родителите лесно да се справят сами във всяка ситуация: лоши пътища, без асансьор, високи изкачвания и бордюри. Ако планирате да навигирате в града самостоятелно или от време на време да карате в кал, изберете опцията с тегло между 3 и 10 кг.

Размери
Трябва да обърнете внимание на размерите при сгъване и разгъване. Тези параметри могат да бъдат получени от продавача или в техническия паспорт..
Продукт със сгъваем механизъм трябва лесно да влиза в вратите, багажника на автомобила, асансьора и багажното отделение на самолета.

Амортизация
Висококачественото окачване ще позволи да забравите за лошата пътна настилка. Този индикатор определя дали количката ще се движи плавно или не, колко стабилна е и т.н..
Пластмасовите панти се използват като амортисьори в съвременните модели, по-рядко ремъчни. Въртящите се колела трябва да имат лост, който да ги фиксира в правилно положение.

Как да изберем количка за бебе

Как да изберем правилния детски транспорт

Количката трябва да е безопасна, удобна за бебето и майката, да не е много тежка, с добра маневреност, а също така подходяща за сезона на ходене. Когато избирате, е необходимо да вземете предвид много нюанси, а не да купувате първия, който ви харесва в цвят..

За да изберете най-добрата количка за вашето бебе, трябва да се разхождате из магазина с нея

Разбира се, количката трябва да ви хареса по външен вид и дизайн, но други параметри също са важни:

 • Модел. Родителите трябва да решат за какви цели ще се използва количката - ходене близо до къщата или пътуване, което изисква пътуване в обществения транспорт. В последния случай е важно да се сгъва бързо и лесно и да заема възможно най-малко място. За пешеходни обиколки трябва да се даде предпочитание на детска количка. Той е голям, но удобен за бебето, особено през есенния и зимния сезон при лоши метеорологични условия.
 • Размери. За частна къща са подходящи колички от всякакъв размер. Но жителите на високи сгради трябва предварително да измерват ширината на вратата и асансьора. Височината на количката също е важна. Малките модели са подходящи за майки с нисък ръст, те са по-лесни за управление. Но ако люлката е разположена твърде ниско, ще трябва постоянно да се навеждате, което бързо ще нарани гърба ви.
 • Теглото. Количката не трябва да е прекалено лека или може да се преобърне. Оптимално тегло до 10-14 кг.
 • Колела. Те са надуваеми и ненадуваеми. Маневреността и лекотата на управление зависят от тях. През зимата или за офроуд разходки е по-добре да закупите количка с големи надуваеми колела. По-лесно се управлява. През лятото се предпочитат малки колела, за предпочитане въртящи се, които се въртят на 180 ˚. Ако планирате да карате през зимата, тогава трябва да има фиксиране на движението напред. Количка с 3 колела не си струва да се купува, тя е по-малко стабилна от четириколесна. Но той има своите предимства: висока маневреност и лекота на работа, дори с една ръка.
 • Кадър. Тук са прикрепени колелата. Тази структура трябва да е здрава, от нея зависи стабилността и издръжливостта на количката. Алуминиевата рамка е по-надеждна от пластмасовата, но и по-тежка.
 • Спирачна система. Спирачният педал трябва да е здраво, така че количката да не спира при случайно докосване. Допълнителна мярка за безопасност е спирачният лост на дръжката.
 • Амортисьори. Комфортът и стабилността зависят от тях. Колкото по-меко е окачването, толкова по-гладко ще се движи количката и неравностите по пътя ще омекнат. Амортисьорите са особено важни, ако трябва да шофирате дори не по асфалт.
 • Химикалка. Той трябва да се регулира по височина и да има няколко позиции. Ако и двамата родители се редуват при ходене, между които има значителна разлика във височината, препоръчително е да си купите количка с телескопична дръжка. Височината му се регулира с бутон. Горната дръжка е много удобна. Премествайки го назад, можете да промените ориентацията на движението, бебето ще тръгне не с главата си, а с краката напред.

Важна роля при избора на количка играят допълнителни аксесоари, например съединител на дръжката, за да не замръзнат ръцете на мама, дъждобран за люлка, мрежа против комари, чанта или кошница за неща, предпазни колани. Много от тези аксесоари обаче могат да бъдат закупени отделно..

Коя количка да изберете според сезона

Трябва да се вземе предвид сезонността. През пролетта не можете без дъждобран, който трябва да бъде включен. Материалът на люлката не е толкова важен, но ако изборът пада върху тапицерия от еко кожа, а не върху текстил, тогава е необходима достатъчна вентилация. В противен случай на бебето ще му е горещо през лятото. За разходки през лятото на аспиратора трябва да има вентилационни прозорци. По-добра подвижна подложка, за да може да се пере.

За летни разходки е важно да изберете лек модел.

Ако изборът на количка се пада на есенния сезон, препоръчително е да закупите люлка с меки високи страни, най-малко 30 см, която ще предпазва от атмосферните влияния.

За зимата размерът на леглото трябва да е достатъчно голям, за да сложите облечено бебе и топло одеяло. Желателно е модулът да е изолиран, да има капак или ревер с прозорец за наблюдение за наблюдение на бебето. За зимни разходки си струва да си купите количка с мощна рамка и големи колела, така че снегът да не се превърне в пречка по време на движение.

Видове колички за деца от първата половина на живота

За бебета до шестмесечна възраст са подходящи само 3 модела, останалите ще бъдат удобни за по-големи бебета, които могат да седят. То:

 • Количка или класическа количка. Той е специално проектиран за новородени. Колелата са големи, така че пропускливостта е добра. В него е удобно независимо от метеорологичните условия и пътната настилка. Количката е висока, с просторно легло и голяма кошница за пазаруване, няма излишни елементи. Не се сгъва, а е люлка на шасито (рамка с колела).
 • Трансформатор. Доста масивна количка с тегло 15-20 кг. Предимството му е, че е подходящ както за новородени, така и за заседнали деца. Благодарение на регулируемата облегалка количката се трансформира в количка. Недостатъкът е, че люлката не е толкова мека, както и ниското й положение, което е неудобно за високи родители.
 • Модулни. Състои се от няколко отделящи се части. В зависимост от броя на модулите може да бъде 2 в 1 или 3 в 1. В първия случай комплектът включва люлка и блок за ходене. Но количката не се трансформира, както в предишната версия. За да направите пешеходно от него, трябва да премахнете място за спане и да поставите блокче за ходене. Модел 3-в-1 е оборудван със столче за кола.

Всеки тип има свои плюсове и минуси.

Количка за колички

Този модел е предназначен за най-малките. Трябва да бъдат оценени както самата кошара, така и шасито. Като цяло количката е удобна за спане и е с малко тегло.

За зимата трябва да изберете колички с добри способности за бягане.

Изисквания към люлката:

 • просторно място за спане;
 • меки страни;
 • твърд плосък гръб;
 • наличието на облегалка за глава;
 • подвижен вътрешен капак;
 • вентилационни люкове в дъното за циркулация на въздуха;
 • външно покритие - водоотблъскваща и дишаща материя, за предпочитане текстил, а не еко кожа;
 • вътрешна тапицерия - хипоалергичен естествен материал.

Количката за люлка има мека возия и добра маневреност, но не трябва да купувате модел, който е твърде обемист. Да, стабилен е, но може да е трудно да се движи..

Предимства на модулната количка

Те имат доста твърда люлка, което е предимство пред трансформаторите. Но струват малко повече, но са практични за използване и тежат малко.

Необходимо е да се провери здравината на шасито, както и надеждността на закрепванията. Модулът трябва да бъде лесен за премахване, но и стабилен. Необходимо е да се провери колко сигурно е прикрепен, дали ще падне по време на шофиране. Желателно е органите за управление да са метални, колелата да са надуваеми и въртящи се.

По-добре е да изберете количка с доста твърда спалня, вибрациите от движение не трябва да се предават на бебето

Изискванията за място за спане са същите като при моделите на легло-люлка. За новородените е важно качулката да слиза максимално отпред и да я покрива от сняг или вятър.

Когато купувате модулна количка, струва си да разгледате ходещия блок. Той трябва да бъде оборудван с предпазни колани, да поддържа анатомично правилната позиция на бебето по време на разходки.

Количка трансформатор

Това не е най-добрият модел за новородени, тъй като не предпазва надеждно от атмосферните влияния, мястото за спане не е достатъчно удобно, не е осигурено анатомично правилното положение на бебето.

 • намаляване на разходите;
 • компактност, лесно се сгъва и се побира в багажника на автомобил;
 • способността да се трансформира в количка;
 • добра способност за бягане.

Трансформаторите са тежки, теглото варира от 15 до 20 кг. Ако семейството живее на горните етажи, тогава си струва да закупите модел с лека рамка..

При избора е важно да се оцени лекотата на трансформация на количката. Облегалката трябва плавно да се спуска и издига до 90 ˚, да се държи здраво в избраната позиция.

Струва си да купите най-доброто за дете, това важи и за количка. Изберете от няколко модела, прочетете внимателно описанието и проведете тестове, преди да купите.

Как да изберем количка за новородено

Откъде да започна?

Количка за новородено трябва да е удобна - особено за детето, но и за родителите. Необходимо е седалката да бъде защитена от външната среда възможно най-ефективно: познатите ни метеорологични условия могат да причинят дискомфорт на малкия пътешественик. Ето защо основните задачи на люлката на всяка количка за най-малките са да осигури на бебето топлина през зимата и прохлада през лятото; сигурно защитени от вятър, дъжд и ярка слънчева светлина.

По време на разходка новородените спят много, така че количката е длъжна да осигури на бебето подходящо ниво на комфорт и уют.

При избора на количка за бебета не може да има дреболии. В допълнение към люлката, струва си да обърнете внимание и на колелата, и на амортизацията, и безопасността на детето. Също така е важно по кое време се ражда бебето: за „зимни“ бебета е необходимо да изберете затоплен вариант, за „летни“ - моделът е по-лек. Има и универсални, всесезонни колички..

Условията за работа диктуват свои собствени правила. За гладко павирани пътеки размерът на колелото, ширината на междуосието и поглъщането на удари са от малко значение. Друго нещо е, когато става въпрос за ходене в район, който не може да се похвали с висококачествени тротоари. Всички нюанси при избора на най-добрата количка за новородено се разкриват от експертите на нашия магазин.

Класификация на колички за новородени

Модерните колички за новородени са разделени на няколко вида - класическа количка, модел „трансформатор“ и многомодулни колички с конфигурация „2 в 1“ и „3 в 1“. Понякога ходенето също е включено в тази категория - на практика те обикновено имат възрастова граница „от 6 месеца“. Едно от малкото изключения от това правило е Peg-Perego GT3 Naked Completo, който може да се използва за бебета от раждането. Когато давате предпочитание на "разходка" за новородено, не забравяйте да проверите дали е подходяща за дете, което все още не може да седи.

Таблица 1. Основните видове колички за новородено
ЛюлкаТрансформатор2 в 1Разходка
Възрастдо 6 месеца0-3 години (ограничение на теглото)0-3 години (ограничение на теглото)0-3 години (ограничение на теглото)
Тегло на количка12-15 кг15-19 кг12-16 кг6-12 кг
Флип дръжканеиманеима

Една добра количка не е евтина, а бебето се нуждае от толкова много! Експертите съветват да си купите количка възможно най-скоро и да отложите други значителни разходи за месец и половина. Например, можете да изберете детско креватче за новородено по-късно, защото съвременните колички вършат отлична работа, изпълнявайки функциите на люлка или люлеещо се легло. Такъв заместител е полезен само за бебето: веднага след раждането много бебета се страхуват от неограничено пространство и количката може да се превърне в онова уютно гнездо, в което детето ще се чувства възможно най-комфортно.

Нека да разгледаме по-отблизо спецификата на всеки посочен тип количка за най-малката.

Класическа количка за носене

Inglesina Sofia Elegance е идеалният пример за класическата детска количка. Дизайнът е прост: подвижна люлка и здрава шаси. Като правило, детските колички имат по-широко легло в сравнение с аналози от други видове и изолирана твърда рамка; задължително хоризонтално (без наклон) позиция на дъното. Последното е изключително важно за хармоничното развитие на новороденото: педиатрите съветват спалното легло на бебето да бъде равномерно и твърдо.

Някои колички могат да променят ъгъла на облегалката. Броят на позициите варира от 2 до 7. Ако имате нужда от тази опция, попитайте предварително дали вашият любим модел количка я има.

Родителите ще харесат високото междуосие (това е много удобно; например при опции за ходене детето седи много по-ниско) и отличната способност на тази количка за крос-кънтри. Четири големи колела и добро поглъщане на удара на посочения модел се справят с всякакви офроуди, защитавайки чувствителния сън и комфорта на вашето бебе.

Детските колички не са предназначени за дълги пътувания, но това не означава, че не можете да пътувате с такава количка. Напротив, производителят е осигурил всичко за ваше удобство: люлката може лесно да се свали от шасито и да се монтира в колата с помощта на специални крепежни елементи. Междуосието се сгъва надолу - може да се постави в багажника.

Количката е предназначена за бебета от раждането до 6 месеца. След шест месеца най-добрият вариант е да се прехвърлите на количка от тип количка - изборът им е огромен и всеки клиент ще намери модел по свой вкус сред „разходките“.

Трансформатор

Що се отнася до трансформатор, най-добрият пример за този тип колички е Marimex Classic. Отличен икономичен вариант за тези, които мечтаят да търкалят дете от раждането до 2-3 години в една количка.

Той има всичко, от което детето се нуждае във всеки период от своето развитие. Новороденото ще се чувства удобно в детското креватче (монтирано в количката): следователно то е оборудвано с плътно плоско дъно, което е важно за новороденото, и е разположено строго хоризонтално. Когато избирате трансформатор, не забравяйте да проверите твърдостта на дъното на носача; обърнете внимание на нейните дръжки. Те са меки и твърди..

Това е универсална количка, в която производителят съчетава богата функционалност за сметка на само едно качество - теглото на самата количка. Всичко останало със сигурност ще ви зарадва:

 • реверсивна дръжка;
 • възможност за регулиране на височината на дръжката;
 • няколко позиции на облегалката за малки деца, които могат да седят;
 • просторна кошница и чанта за пазаруване;
 • големи надуваеми колела, осигуряващи отлична проходимост дори и извън пътя.

Лятното време ще ви даде уникална възможност да направите количката вентилирана. Задната част на качулката идва разкопчана, за да разкрие лека мрежа отдолу.

Пътуване? Можете да вземете количката със себе си. В сгънато състояние той ще се побере в багажника на почти всеки лек автомобил.

Многомодулни колички

Мултимодалните колички са скъпи, но изключително популярни. Първо, това са гарантирани надеждни модели на марката; и второ, това е възможност да закупите наистина удобно нещо за целия период, през който бебето ще се нуждае от количка.

Тези модели могат да имат един от два или три блока, инсталирани на едно и също шаси: люлка и ходещо устройство; във варианта 3 в 1 тук е добавена столче за кола. Помислете за този тип бебешки колички, като използвате Tako Moonlight като пример. Всъщност многомодулните колички съчетават предимствата на люспи и разходка. Защото модулите са подвижни и шасито се сгъва, можете да пътувате с тази количка.

Устройството за новородено в многомодулната Tako Moonlight по нищо не отстъпва на люлката в класическа количка. Но в сравнение с традиционните "разходки", многомодулната версия ще се хареса на големите колела, които ще се справят с всякакъв офроуд терен..

Обобщете

Идеалният избор за дете от раждането до шест месеца е детска количка. Той осигурява на бебето подходящото ниво на комфорт и анатомично правилна подкрепа за тялото през този най-важен период на развитие. Основният недостатък е, че вече на възраст 6-8 месеца, най-вероятно бебето ще трябва да бъде трансплантирано в по-лесен вариант за деца, които вече знаят как да седят.

Трансформаторът е подходящ за тези, които ценят качеството за малко пари. Многомодулна опция - за тези, които са готови незабавно да закупят целия комплект колички за времето, когато бебето се нуждае от количка.

Избор на звезди


Веднага след изписването от болницата, английската херцогиня Кейт Мидълтън бе представена с ултрамодерен стилен многомодулен количка 3-в-1 тип Bugaboo Chameleon 3 (на стойност $ 875) - изключително лека в сравнение с други модели от тази категория.


Известната американска актриса Джесика Алба купи за втората си дъщеря функционална многомодулна бебешка количка Orbit "4 в 1", която осигурява изключителен комфорт на бебето по време на разходка и се характеризира с леко и компактно сгъване с една ръка.

Каква трябва да бъде вашата идеална количка?

Размери и тегло на количка за новородено

Количките за новородени не са компактни (за разлика от количките и количките). Не забравяйте за транспорта от входната врата: ако къщата има товарен асансьор, той може да се справи с всеки, най-големият модел. Ако няма такъв асансьор, когато отивате на количка за новородено, не забравяйте да измерите разстоянието между отворените врати на пътническия асансьор; няма да е излишно да измерите цялата кабина, защото ще трябва да извадите количката в компанията с един или дори двама родители; важно е всеки да се побере в едно "каране".

Люлката може да бъде обикновена и изолирана. Вторият вариант е подходящ за бебета, чиито първи шест месеца от живота попадат в преобладаващо студения сезон..

Дължината на количката в стандартните бебешки колички обикновено е 77-80 сантиметра; ширина - 37-40 см. Междуосието е малко по-широко. Вратите на асансьора се отварят средно 55 см.

Теглото на самата люлка е 5,5-6,7 кг. Добавете към това и теглото на шасито и бебето - количката за новородени не трябва да се вдига често, но е важно майката да може да го прави, ако е необходимо.

Колела

Количките за новородени обикновено са оборудвани с шаси с четири големи колела. Все по-голяма популярност набира алтернативен вариант - триколесна основа с предно въртящо се колело (при необходимост може да бъде фиксирана); производителите се фокусират върху подобрената маневреност на този тип модели.

Разликата между четири или три колела е напълно маловажна; тя се крие само във вкусовете и предпочитанията на родителите. Има мнение, че триколките са по-малко стабилни, но опитът на много майки опровергава това твърдение..

Колела в колички за новородени - големи, често на диск.

Разграничете пластмасовите и гумените колела. Последните трябва да се изпомпват; съществува риск от пробиване за тях. В това отношение пластмасовите аналози са по-практични, но способността им да преодоляват препятствията и абсорбирането на удари в никакъв случай не е по-лоша. Междинно положение между двете посочени опции се заема от гумени колела от пяна. Материал от ново поколение - EVO, полимерна гума. Той осигурява превъзходно амортизиране и по-малко пробиване от гумените надуваеми колела.

В допълнение към визуалната привлекателност, големите колела осигуряват отлична способност за бягане по всякакъв път и отчасти изпълняват амортизираща функция, защитавайки комфорта на бебето.

Трябва да се помни, че мекотата на карането се влияе не само от материала на джантата и размера на колелата, но и от качеството на амортизацията на количката и наличието на лагери..

Амортизация

При качествените колички производителят задължително обръща по-голямо внимание на абсорбирането на удари. Именно тя защитава детето от сътресения и удари, причинени от неравни пътища. Особено внимание трябва да се обърне на предните колела: те трябва да бъдат оборудвани с амортисьор.

Днес амортизацията на бебешките колички се осигурява по един от двата начина: пружина (известна още като "пружина") или колан. В първия случай количката е снабдена със специални пружини, които поемат всички сътресения, изглаждайки неравностите по пътя за бебето. С механизъм за възглавница на ремъка люлката е свързана с междуосието със специални колани.

Определянето кой метод е по-добър е проблематично. Всичко зависи от качеството на амортизацията. Но е напълно възможно да се оцени този механизъм: за това трябва да разклатите количката, произволно да я натиснете. Обърнете внимание на седалката: по време на теста движението на люлката спрямо шасито трябва да бъде плавно.

Количка според сезона

Ако бебето се е родило през есента или зимата, има смисъл да обърнете внимание на това колко добре количката е защитена от неблагоприятни атмосферни условия. Но като правило висококачествените колички са перфектно адаптирани за комфорта на бебето по всяко време на годината (вижте маркировката: моделите, подходящи за използване през зимата, са обозначени като "зима-лято"). Водоотблъскваща тъкан с ветроустойчива импрегнация, високи страни на кошарата и изолирана пелерина на краката осигуряват надеждна защита от всякакви метеорологични условия.

Много колички са оборудвани със система за контрол на циркулацията на въздуха - това ви позволява да поддържате комфортна температура вътре в люлката, дори и в горещо време. Лятно покривало за крака, оборудвано с мрежа против комари.

Дръжка за количка за новородени

Когато избирате количка, разбира се, лесно е веднага да изпробвате дръжката (височината на нейното местоположение). Но какво, ако разликата във височината на родителите е значителна, а височината на дръжката, която е удобна за единия човек, ще бъде неудобна за другия? Обърнете внимание на такава опция като възможността за регулиране на дръжката по височина. Между другото, тази функция ще бъде полезна и ако къщата ви не е най-просторният асансьор: ние просто вкарваме количката в нея и бързо вдигаме дръжката нагоре, като по този начин освобождаваме допълнително пространство.

Имате ли нужда от функция за дръжка на клавиша? Несъмнено е удобно да го хвърлите, за да отклоните детето от пряка слънчева светлина; предпазвайте от вятъра. При модулните инвалидни колички този проблем се решава чрез преинсталиране на устройството (което може да не е съвсем удобно). Но трансформаторите обикновено имат тази функция..

Отзивите на клиентите за възможността да се обръща дръжката са смесени. В еднократни случаи тази опция се оказва полезна, но в преобладаващото мнозинство не е много удобна, тъй като в „не-родното“ положение на дръжката количката губи своята маневреност, става много трудно да се качи на бордюра с нея. Затова най-разумният вариант би бил да не търсите количка с люлееща се дръжка, а модели с ниско окачен качулка и добър пакет..

Елементи от плат

Платът на количката за новородено трябва да бъде добре почистен: погрешно е да отказвате да ходите само с мотива, че вали или валя пред прозореца. Ето защо много производители изработват външната обвивка на количката от водо- и отблъскващи мръсотията материали с ветроустойчива импрегнация. Като правило е достатъчно да избършете външната страна на количката с влажна кърпа, за да премахнете праха и частиците мръсотия..

Що се отнася до вътрешната подплата, добре е тя да е от естествен плат - обикновено памук: меката материя не затруднява достъпа на въздух до кожата на бебето и е приятна на допир.

Как да сгънете количката

Необходимостта от сгъване на количката за новородено, като правило, възниква рядко - в екстремни случаи детето се поставя в слинг. Други модели са предназначени за пътуване - разходки и бастуни, но възрастта на бебето, което може да се навива в тях, е ограничена до долната граница от 6 месеца.

Междуосието се сгъва като „книга“, но не бива да очаквате компактна гънка от класическа люлка и трансформатор. Единствената опция за „запечатване“ на тези типове в сгънато състояние е да премахнете колелата - ако този момент е важен за вас, проверете предварително дали е възможно да свалите колелата от количката на избрания от вас модел.

Модулните колички се считат за най-компактните в допълнение - горният блок се отстранява, а междуосието се сгъва успешно и може да се постави в багажното отделение.

Оборудване и функционалност

Не забравяйте да обърнете внимание на пакета от колички, който сте закупили. Повечето от тях са допълнени само с най-необходимия минимум - пелерина за крака и дъждобран. Но колкото по-дълго планирате да използвате количката (това важи за многомодулни модели и трансформатори), толкова по-пълен трябва да бъде наборът от допълнителни аксесоари и възможности.

Не е нужно да говорим за удобството на кошниците за пазаруване - почти всички колички за новородени са оборудвани с тях. Кошничките се предлагат в различни дизайни - мрежест плат или метал. Първите са подвижни и могат да се перат. Второто - не се нуждаят от измиване.

Регулиране на височината на опората за крака

Ако количката има блок за ходене (говорим за модулна версия или трансформатор), е удобно, когато подложката за крака е регулируема. В някои случаи дължината на подножието е удължена. Не всяка количка има тази опция..

За много колички можете да закупите допълнителен аксесоар - поставка за крачета за по-голямо дете. Прикрепя се към рамката на количката. Някои модели са оборудвани с такава стъпка първоначално.

Прости и много ефективни начини да направите разходките в летните горещини, пълни с ухапващи насекоми, или в дъжда, възможно най-удобни за детето.

Не всички деца тихо се разхождат в количка под дъждобран. Ако вашето бебе е едно от тези деца, чадърът ще бъде полезно допълнение към количката. Тя ще ви позволи да ходите при лошо време, без да използвате дъждобран.

Дали да сгънете малките неща, необходими за разходка, или да сложите портфейл и да пазарувате с бебето си - чантата ще ви помогне повече от веднъж на разходка. За много модели той идва незакрепен и се превръща в обикновена чанта с дълга дръжка - можете да го закачите на рамото си.

Слънчев щит

В допълнение към качулката с нисък спад е удобно, ако количката е оборудвана със сенник. Такава "дреболия" е в състояние да даде много повече комфорт на бебето по време на разходки, отколкото аналози без козирка.

Ръкавици или съединител за родители

Съвсем скорошно изобретение, което моментално беше прието от производителите на колички за новородени и от самите родители. Ръкавици или ръкав са прикрепени към дръжката на количката и са просто незаменими в студения сезон. Защо не могат да се използват конвенционални аналози? Просто е: докато се разхождате с ръкавици или ръкав, прикрепен към количката, можете бързо да извадите ръцете си и да дадете на бебето шише или, например, да изтриете сълзите. Това е много по-бързо и по-удобно от ходенето с обикновени ръкавици.

Капаци за помпа и колела

Понякога е включена помпа за инвалидни колички с надуваеми колела. Ако вече имате помпа с различни приставки вкъщи, можете да изпомпате количката с тях. Ако няма такава единица, е удобно, когато се предлага в комплект с избрания модел.

Изключително удобните капаци на колелата поддържат пода на коридора ви сух и чист. Изработени са от дъждобран, не се страхуват от пране и вършат отлична работа с възложените им функции..

Онлайн магазинът Dochki-Sinochki предлага много от най-качествените колички за новородени. Със сигурност ще бъдете възхитени от красивата козирка Inglesina Sofia Elegance, висококачествения трансформатор Tako Natalia и многомодулната версия Tako Moonlight. Всички тези модели са идеални за разходка с новородено, имат анатомично правилно дъно, имат тясно шаси, което улеснява използването на асансьора и преминаването дори през най-тесните врати. Големите колела и отличното поглъщане на удари гарантират лесно каране и плаване. Доброто оборудване ще направи възможни удобни разходки за мама и бебе при всяко време.

Експертно мнение

„Не е тайна, че разходките на открито са изключително важни за всяко новородено. Ако времето позволява, можете да ходите поне цял ден! А младите майки често задават въпроса - безопасно ли е бебето да бъде дълго време в количката? Ако говорим за висококачествена количка за новородено, разбира се, дълъг престой в нея, а дори и на открито, ще бъде от полза само за бебето. Количките за новородени имат твърдо дъно, анатомично правилно за крехкия скелет на новородено, така че за известно време дори могат да се използват вместо креватче. ".

Специалист на онлайн магазин "Дочки-Синочки"
Попова Лидия

Моля, обърнете внимание: Чести дефекти при новородени колички

Насладете се на лекотата на движение на количката. Не се колебайте да осигурите добра разходка с количка точно в зоната за продажби. Ако ви се струва, че пътуването е твърде тежко (имайте предвид, че търкаляте празна количка и когато дете седи в нея, ще стане по-трудно да се движите), по-добре е да се откажете от покупката, да опитате друга количка от същия модел или да помислите за друга опция за покупка.

Не забравяйте да проверите всички механизми на количката, преди да закупите. Те трябва да работят безпроблемно, без дръпване или засядане, в идеалния случай безшумно. Качулката се спуска безшумно, дръжката при трансформатора се хвърля без усилие и спирачките бързо и надеждно блокират колелата, правейки количката напълно неподвижна при наклон? Намерихте количката си.

Обърнете внимание на вентилационната система на вашата любима количка. Люлката не трябва да бъде достъпна за всички ветрове, но също така не може да „опакова“ дете херметично. Идеалната количка е тази с добре обмислена система за циркулация на въздуха. В такава люлка бебето не е горещо през лятото и не е студено през зимата.

Алгоритъм за избор на количка за новородено

 1. Направете избор в полза на един от трите вида колички за новородени: люлка, трансформатор или модулен модел.
 2. Изяснете ширината, до която се отварят вратите на асансьора във вашия дом и насочете количките с подходящи параметри на междуосието.
 3. Вземете под внимание времето на годината, през което ще падат първите шест месеца от живота на бебето, съответно, обърнете внимание на всесезонни, изолирани или конвенционални модели.
 4. Определете сами приоритетните характеристики на планираната покупка:
  • брой и вид колела;
  • дръжка мобилност;
  • желана функционалност;
  • очакван пълен комплект.
 5. Изберете няколко модела, които отговарят на вашите изисквания и отговарят на бюджета, определен за покупката.
 6. Да проучи рецензии в Интернет за избраните модели, като обърне внимание на недостатъците, посочени от купувачите, и да направи окончателния избор.
 7. Опознайте избраната количка „на живо“ - пазарувайте и я разгледайте.
 8. По време на покупката не забравяйте да огледате цялата количка: качеството на шевовете, гладкостта на механизмите; проверете гладкостта на движението.

Пример за избор на количка за новородено

Детето ще се роди през ноември, живеем в къща с асансьор, ще трябва да се качим по стълбите от входа. Искам количка за първите 6-9 месеца от живота на бебето, защото от опита на сестра ми знам, че количките са по-леки и мобилни и семейството ни е свикнало да пътува много.

Вратите на асансьора се отварят добре, така че имате нужда от количка с шаси до 60 см. разходките в избраната количка се случват предимно в края на есента и зимата, трябва люлката да бъде изолирана. Като се има предвид, че ще използваме покупката за относително кратко време, типът количка ще бъде „люлка“. Не сме ограничени във средствата, затова искаме количка, която не е евтина и красива, особено след като планираме три деца и се надяваме количката да обслужва и трите.

Обичам класическото задвижване на четирите колела. Защото нашият град не може да се похвали с перфектни тротоари, колелата трябва да са големи, надуваеми, с добър трафик. И аз, и съпругът ми сме с нисък ръст, така че способността да регулираме височината на дръжката не е важна за нас. Що се отнася до конфигурацията, бих искала количката да има кошница (в идеалния случай метална) и чанта за мама.

Количка Inglesina Sofia Elegance отговаря на всички тези изисквания.

Говорят родители: Резултати от проучването

Попитахме родителите колко често ходеха с децата си през лятото и зимата, особено след като лекарите настояват за необходимостта от разходки и е желателно те да бъдат възможно най-дълго.

  - през лятото:

 • два пъти дневно - 47%;
 • веднъж дневно - 40%;
 • не всеки ден - 13%;
  • - през зимата:

  • два пъти дневно - 21%;
  • веднъж дневно - 45%;
  • не всеки ден - 34%.

  Заключение

  Добрата количка е добра разходка; при новородени този модел работи перфектно. Има много бебета, които заспиват само в количка или изключително на разходка, докато шофират. Какво трябва да бъде, подходящата количка за новородени? Всъщност има много възможности и много зависи от предпочитанията и обичайния начин на живот на родителите..

  За тези, които търсят мобилност, детската количка е идеалният избор. Само по себе си обикновено не се различава по компактност, но щом бебето се научи да седи, може да бъде трансплантирано в лека количка или дори модел от типа „бастун“. Inglesina Sofia Elegance е отличен избор сред класическите колички - надеждни и красиви.

  За дълги разходки по всякакъв път от раждането, докато напълно изоставите количката, е подходящ трансформатор. Това е много достъпна опция, която ви позволява да се справите с една количка. Ако сте се спрели на този тип количка за новородени, разгледайте функционалната Tako Natalia от известен полски производител.

  Многомодулните опции са любимите на собствениците на автомобили. Често такава транспортна система включва столче за кола. Шасито се сгъва относително компактно и се побира в багажника, а горните модули се отстраняват и сменят: първо това ще бъде люлка, а след това и ходещ блок. На шасито може да се монтира столче за кола. Красива, функционална и евтина модулна система е Tako Moonlight, която се търси в магазина Dochki-Sinochki.

  Дългите разходки са добра инвестиция в здравето и развитието на вашето бебе. А с качествена количка ще се насладите на разходката!

  15 ключови параметъра при избора на перфектната количка за вашето новородено

  Количка е може би най-важната покупка за дете, родено на света. Ето защо въпросът как да изберем количка за новородено рано или късно възниква пред всички родители и е по-добре да потърсим отговор на него още преди раждането на бебето..

  Невъзможно е да изберете добра количка бързо и без внимателно проучване на всички характеристики. Всъщност най-строгите изисквания се налагат върху моделите за новородени: като се вземат предвид физиологичните характеристики на бебето, надеждността, качеството и безопасността.

  За да може детската количка да се хареса както на майката, така и на детето, е необходимо внимателно да се разгледат всички основни видове превозни средства, техните предимства и недостатъци, а също така да се вземат предвид съветите на специалисти, които ще ви кажат на какво още трябва да обърнете внимание, преди да купите.

  Спешността на проблема

  Ако посетите някой форум на майка, ще забележите, че много майки бъркат понятия като „количка за новородени“ и „количка за бебета“.

  Това разграничение е достатъчно важно, тъй като бебетата през първия месец от живота имат определени нужди, които не вземат предвид превозните средства за бебета..

  Така количките за новородени са в широкия смисъл на думата устройства за транспортиране на бебета от раждането до 6 месеца. Именно това условие трябва да имат предвид онези родители, които често пишат във форума: „Помогнете ми да избера количка за бебе!“

  След като се справихме с основните понятия, трябва да припомним, че количка за новородено трябва да е удобна - преди всичко за най-малкия пътник. Необходимо е люлката да има анатомичен дизайн, да предпазва от неблагоприятни атмосферни условия.

  Ето защо основната задача на седалката за бебета е да осигурява топлина в студения период и прохлада в горещо време, да предпазва детето от пориви на вятъра, пряка слънчева светлина, валежи под формата на дъжд и сняг. Ето защо съществуват „зимни” и „летни” модели.

  Освен това отговорът на въпроса коя количка да изберете за новородено зависи от условията на работа. Ако мама ходи по пътища с добър асфалт, тогава характеристиките на междуосието не играят специална роля. Друг случай е офроуд.

  Като цяло нюансите при избора на количка за новородено са много. Но тъй като по този въпрос няма дреболии, по-долу е дадено пълно описание на всички видове колички, характеристики на техния дизайн и ревюта на най-популярните модели. Напред!

  Как да изберем правилната количка: основни параметри

  За бебето разходките на открито са много важни. Осъзнавайки това, много жени са с бебето си на чист въздух почти цял ден (ако времето позволява). Ето защо много зависи от качеството на количката за новородено, включително пълноценното развитие на детето..

  Тегло на устройството

  Разбира се, препоръчително е да вземете лека количка за новородено, особено ако семейството живее в жилищна сграда и жената трябва сама да вдига и спуска бебето и неговото превозно средство всеки ден (и повече от веднъж).

  Трябва обаче да се разбере, че ако теглото на транспортното устройство е твърде ниско (под 8 килограма), тогава активно дете, когато порасне и започне да се преобръща и издига, ще може да обърне лека количка.

  Размери

  Превозни средства за новородени не могат да бъдат особено компактни поради обстоятелства.

  Ето защо е необходимо внимателно да измерите количката, преди да я закупите..

  Едно е, ако една жилищна сграда разполага с товарен асансьор, който може да побере всеки, дори и най-големият модел. Ако няма такова устройство за повдигане, е необходимо да се измери обхватът на отворените врати на пътническия асансьор..

  Опитните родители съветват да се измерват не само вратите, но и цялата кабина, тъй като единият или двамата родители ще трябва да спуснат и вдигнат количката.

  Тоест, трябва да вземете под внимание, за да може цялото семейство да замине в едно пътуване. Дължината на място за спане в редовно превозно средство за новородено е 80 сантиметра, ширина - до 40 сантиметра.

  Шасито е малко по-широко - до 52 сантиметра. Вратите на асансьора обикновено могат да бъдат отворени 55 см.

  Колела

  Повечето колички за новородени са оборудвани с междуосие с четири колела. Днес можете да закупите и модели с триколесно шаси, където предните колела са въртящи се. Според производителите подобни варианти на превозни средства са по-маневрени..

  Отзивите на родителите обаче показват, че няма голяма разлика между моделите с четири и три колела. Някои потребители са убедени, че последните са по-малко стабилни, но това мнение няма основание..

  Най-добрите колички за новородени имат големи и равномерни дискови колела. Тази функция значително увеличава способността на автомобила за преминаване през различни страни и качеството на амортизацията на продукта. Освен това големите колела изглеждат доста привлекателно..

  Традиционно колелата се отличават от каучук и пластмаса. Първите трябва постоянно да се изпомпват, а слабото им място е вероятността от пункция. Пластмасовите части са по-практични, но те преодоляват по-зле препятствията и детето се чувства по-малко комфортно в тях.

  Амортизационни характеристики

  Комфортното движение е изключително важно за новородените и това се постига чрез амортизиране на удари и удари, причинени от неравен път (което, за съжаление, не е необичайно в нашите условия).

  Ето защо производителите обръщат голямо внимание на амортизацията и тя се влияе както от материала на гумите, така и от размера на колелата, както и от специален амортисьорен механизъм..

  В момента амортизацията на превозното средство за бебе се осигурява от два основни механизма:

  • пролетта. В този случай устройството е оборудвано със специални пружини, които намаляват всички удари и изглаждат много нередности и несъвършенства на пътя;
  • колан. В този случай леглото е съчленено с междуосието със специални подвижни колани, които действат по подобен начин на пружинен механизъм..

  Сезонност

  Въпросът как да изберем лятна количка или устройство за зимния период тревожи много родители, тъй като превозните средства за новородени също се различават по отношение на сезонния фактор..

  За да определите кога е по-удобно да използвате количката - през зимата или лятото - трябва да погледнете маркировката. Въпреки това, добрите колички обикновено осигуряват максимален комфорт за вашето дете през всеки сезон. За това производителите доставят продукта:

  • специален влагоотблъскващ материал, който допълнително предпазва от вятър;
  • високи страни;
  • топла пелерина на краката;
  • система за циркулация на въздуха, която ви позволява да поддържате оптимален температурен режим вътре в леглото дори в горещината.

  За да се предпазят от досадни комари, летните модели колички са оборудвани с мрежа против комари.

  Характеристики на писалката

  За да изберете количка за дете, която да улесни ходенето, трябва да опитате дръжката. Такъв параметър като височината на местоположението му е изключително важен за ергономичността на пътуването..

  Можете да изберете превозно средство с дръжка, която е идеална за ръста на майката. Какво обаче да правим, ако бащата е значително по-висок от майката и височината на държача, която е удобна за жената, ще причини дискомфорт на съпруга / съпругата?

  В този случай е полезна функцията, която ви позволява да регулирате височината на дръжката. Същата функция ще бъде полезна, ако асансьорът в къщата е тесен: мама просто ще вкара превозното средство в него и ще вдигне държача, за да освободи място за себе си.

  В допълнение, някои модели имат и кръстосана дръжка, която ви позволява да обърнете детето към себе си или далеч от вас, като по този начин го предпазвате от слънцето или вятъра. Тази функция се предлага в модели на трансформатори и устройства за ходене. При стандартните люлки и модулните колички това не е, но във втория случай подобен проблем може да бъде решен чрез преинсталиране на устройството.

  Отивайки на родителския форум, можете да разберете, че мнението на майките за държачите на джапанки е неясно. Понякога тази функция е наистина полезна, но по-често причинява неудобство, тъй като при прехвърляне на дръжката превозното средство става по-малко маневрено..

  Материали

  Капакът на количката за новородени е отговорен за практичността и възможността да ходи с детето при всякакви метеорологични условия.

  Ето защо повечето качествени модели превозни средства са направени от материали, които са импрегнирани с вещества, които предпазват от влага, мръсотия и вятър..

  Една добра количка може просто да се избърше отвън със салфетка и тапицерията отново ще бъде чиста и приятна за окото. Но цветът на покритието не играе голяма роля, всичко зависи от предпочитанията на родителите..

  Отговорните производители правят подплатата в спалното място от естествени материали - най-често памук. Тази материя е приятна на допир, а също така предотвратява обрива на пелена на бебето в случай на горещо време..

  В допълнение, вътрешната облицовка на люлката е оборудвана със система за циркулация на въздуха, която осигурява притока на чист въздух както през зимата, така и през лятото.

  Възможност за сгъване на количката

  Класическите колички за новородени практически не се сгъват. Единственият начин да направите автомобилите малко по-компактни е да премахнете колелата (обаче този метод не работи във всички случаи) или люлката.

  Допълнителни аксесоари

  Преди да изберете количка за новородено, трябва внимателно да прочетете пълния й комплект. Много модели са оборудвани само с най-важните и елементарни аксесоари: дъждобран, покривало за крачета, чанта майка.

  Първото и важно правило за родителите - колкото по-дълго се планира експлоатацията на превозното средство, толкова по-широко трябва да бъде оборудването, толкова по-разнообразен е наборът от аксесоари и по-богатата функционалност на количката.

  Кошници за пазаруване

  Дори не си струва да говорим за удобството на такива устройства, тъй като те могат значително да улеснят родителството. Можете да вземете превозно средство както с плат, така и с метална кошница.

  Поставка за по-голямо дете

  Този аксесоар е най-добрият вариант за онези семейства, в които расте по-голямо дете. Не е тайна, че бебе на 2 или дори 3 години може да се умори и да откаже да ходи. В този случай на помощ ще дойде стойката за бебе..

  Чанта за майка

  Най-често този допълнителен артикул е включен в колички за новородени, но има ситуации, когато дадена чанта липсва или не подхожда на жена по някаква причина.

  В този случай можете да закупите аксесоар за всеки вкус и доход: продават се както маркови (доста скъпи) чанти, така и относително евтини аксесоари..

  Слънчева сянка

  Добре е, когато превозното средство има не само падащ капак, но и козирка.

  Освен това предпазва от слънчева светлина и поглед на любопитни непознати.

  Такова устройство е разположено отгоре на вградения качулка и е прикрепено под рамката на количката с помощта на ластици, които трябва да бъдат свързани с ключалки.

  Отстрани на този аксесоар има мрежи, позволяващи на детето да погледне света с интерес с интерес..

  Ръкавици за родители

  Този аксесоар влезе на мода съвсем наскоро, но веднага бе приет от производителите на превозни средства за новородени и родителите го харесаха. По време на студения сезон ръкавиците са прикрепени към държача за инвалидни колички.

  Помпа на колелото

  За автомобили с надуваеми колела се изисква помпа. Често това устройство се предлага в комплект с количка, с компактни размери, така че можете спокойно да го приберете в чанта и да го вземете със себе си, за да бъдете готови за необичайни ситуации..

  Универсален чадър

  Такъв чадър ще помогне да се предпазят мама и бебе от дъжд и слънчеви лъчи. Той е прикрепен или към дръжка, или към рамка за количка. Такъв аксесоар е направен от хромирана стомана, той може да се регулира по дължина, за да отговаря на ръста на майката.

  Какви са количките за новородено?

  Изборът на количка за най-малките пътници се усложнява от факта, че устройството е разделено на няколко основни типа - традиционна люлка, трансформатори и модулно устройство, което включва два или три различни блока.

  Обикновено количките също могат да се считат за устройства за транспортиране на новородено, въпреки че всъщност те обикновено са насочени към деца над 6 месеца - тоест тези пътници, които вече знаят как да заемат седнало положение. Нека обаче поговорим за тази група колички..

  За да улеснят жените да се ориентират в разновидностите на количките за новородено, по-долу има таблица с основните им характеристики и параметри.

  Възрастови границиПриблизително тегло на устройствотоНаличието на кросоувър дръжка
  ЛюлкаДо шест месеца12-15 кг-
  ТрансформаторОт раждането до 3 години15-20 кгДа
  МодулниОт раждането до 3 години12-16 кгНе винаги
  РазходкаОт 6 месеца до 3 години6-12 кгДа

  И все пак не трябва да се страхувате от въпроса как да изберете правилната бебешка количка. Подробен преглед на всеки от горните видове превозни средства ще помогне на майката да избере идеалния вариант да се наслаждава на ежедневните разходки на чист въздух с бебето..

  Количка за колички

  Класическият детски кошар е проектиран специално за новородени. Много експерти смятат тази опция за най-оптимална, тъй като производителите на този тип колички вземат предвид всички характеристики на малките деца..

  Въпреки необходимостта от богата зестра за бебе, по-добре е да отложите за известно време други разходи, но да купите количка възможно най-скоро. Детската количка може дори да замени креватчето, тъй като нейният дизайн ви позволява да разтърсите бебето си и да го сложите в леглото.

  Основната характеристика на традиционните превозни средства за новородени е много удобна обемна люлка, която е инсталирана на кръстовидна рамка. Този тип количка има редица безспорни предимства:

  • удобство, което се изразява във високи страни, впечатляваща качулка и голямо легло;
  • добра височина, благодарение на която детето може да види майката и за нея ще бъде по-лесно да се наведе към него, за да оправи одеяло или да даде бутилка;
  • твърдо дъно. Това е много важен параметър за инвалидни колички, тъй като новородените имат доста слаб гръбначен стълб, който се нуждае от твърда и равна повърхност;
  • добра способност за бягане. Големите колела ще се справят с всякакви офроуд условия, а отличната амортисьорна система ще позволи не само да разтърси бебето, но и да го задържи по време на пътуването;
  • премахване на спално място, което ви позволява да направите количката по-мобилна (например да я поставите в кола) и да превърнете устройството в почти традиционно креватче;
  • обемни кошници и чанти за пазаруване и съхранение на детски неща.

  Този тип превозно средство има и някои недостатъци:

  • голямо тегло;
  • обемни размери.

  Ще ви кажем как да изберете количка по-нататък. Сега си струва да се опише един от най-добрите модели колички-люлки.

  Inglesina Sofia Elegance

  Ако детската количка е класика сред превозните средства за новородени, то този модел е класика сред всички детски колички, която е особено популярна през 2016 г..

  Това устройство перфектно съчетава внимателен дизайн с отлична способност за бягане и ергономичност..

  Основните характеристики на модела:

  • възможност за регулиране на таблата;
  • спалният блок може да се пренареди с лице / обратно към майката;
  • добра амортизация (пружина);
  • четири големи надуваеми колела;
  • способността за отстраняване и измиване на покритието;
  • вътрешната подплата е направена от мек памук;
  • климатична система.

  В комплекта са включени и подматрачен матрак, портмоне, което пасва идеално на самата количка и помпа за надуване на колелата. Ако не знаете коя количка да изберете за новороденото през есента и зимата, разгледайте Inglesina Sofia Elegance.

  Трансформатор

  В момента такива превозни средства стават все по-популярни поради тяхната гъвкавост..

  Факт е, че трансформиращата се количка може да бъде фиксирана както в седнало, така и в легнало положение. Това ви позволява да използвате каретата от раждането до 36 месеца.

  Основните предимства на този тип превозно средство за дете включват следните фактори:

  • спестявания, тъй като родителите не трябва допълнително да купуват люлка или количка за ходене;
  • способността да се завърта дръжката, за да се промени позицията;
  • някои елементи могат да бъдат премахнати, което помага да се облекчи теглото на продукта;
  • няколко позиции на облегалката за дете, което вече знае как да седи;
  • компактност в сгънато състояние, което ви позволява да съхранявате количката без проблеми дори на малки пространства и да я транспортирате в багажника.

  Важно е обаче да разберете, че трябва да жертвате нещо за универсалност. Ето защо експертите откриват няколко съществени недостатъка на този тип колички:

  • доста впечатляващо тегло;
  • малък размер на седалката, така че ще бъде неудобно за дете в зимни дрехи;
  • ниска позиция на седене, ниски страни;
  • не много равна повърхност на люлката (въпреки че този дефект може да бъде коригиран чрез закупуване на твърд матрак, но това ще направи люлката още по-стегната);
  • недостатъчно абсорбиране на удари, затруднено люлеене на дете (всичко зависи от качеството на модела).

  Как да изберем трансформираща се количка? При равни първоначални данни е по-добре да се даде предпочитание на добре известен производител, който се е доказал с висококачествени модели..

  Gesslein f4

  Това превозно средство може да бъде класифицирано като „unkillable“. Количката ще служи вярно за няколко поколения деца наведнъж благодарение на най-високото качество и гъвкавост.

  Количка Gesslein F4

  Подходящ за бебета от раждането до 48 месеца. Количката е съвместима с автомобилни седалки от категория 0+ (изискват се адаптери, продавани отделно). Също така разполага с удобна чанта, в която можете да съхранявате всякакви предмети за вашето дете.

  Основните характеристики на модела:

  • лекота (тази количка се сравнява благоприятно със своите "братя");
  • маневреност;
  • възможността за регулиране на гърба и опората за крака;
  • големи надуваеми колела;
  • сгъване като "книга";
  • наличието на няколко степени на защита: броня, ремъци за слабините, ремъци за гърдите.

  Благодарение на добре обмислената система за вентилация, климатът в количката винаги е оптимален. Ето защо такова превозно средство е идеално за новородено през пролетта и лятото, особено при горещо време..

  Единственият, може би минус (но съществен) на този модел е много високата цена. Ако не сте готови да платите около 40 000 рубли за количка, изберете по-евтини варианти, тъй като пазарът за колички - трансформатори за новородени е просто огромен.

  Модулни колички

  Модулните превозни средства не са евтини, но са популярни. Основното предимство е възможността за инсталиране на няколко блока на едно междуосие наведнъж.

  Версията 2 в 1 включва кошара и модул за ходене. Моделите 3 в 1 включват възможност за монтиране на столче за кола върху шасито, което обикновено е предназначено за бебета от раждането до една година.

  Всеки родителски форум свидетелства, че някои майки бъркат модулните инструменти с трансформатори. Разликата между двете е, че първите не се събират. Промяната на функционалността се извършва чрез смяна на блокове.

  Основните предимства на модулните колички:

  • възможността да спестите пари, тъй като отделна люлка, количка ще струва повече;
  • леглото е просторно, дълбоко, има твърдо дъно;
  • можете да носите люлка или столче за кола със спящо дете;
  • големи широки колела, които увеличават проходимостта и маневреността;
  • относително ниско тегло.

  Модулните превозни средства също имат някои недостатъци, например:

  • доста висока цена (въпреки съвместимостта на няколко блока наведнъж);
  • впечатляващи размери;
  • неудобство при съхранение на множество модули.

  Как да изберем количка 2 в 1 и какво да търсим в този случай, разгледайте примера на Tutis Zippy New (2 в 1) на литовската марка. По-долу има кратък преглед на това превозно средство.

  Tutis Zippy Ново (2 в 1)

  Сравнително евтините колички на литовския производител са заслужено популярни сред местните родители. Този модел се отличава със своя внимателен дизайн, добра стабилност и добър дизайн..

  Комплектът включва люлка, модул за ходене, капачка и престилка за двата блока, мрежа против комари, дъждобран, кошница за пазаруване и голяма чанта за мама.

  Основните характеристики на модела:

  • регулируемост на амортизацията в зависимост от пътната настилка;
  • въртящи се предни колела, които при необходимост могат да бъдат фиксирани;
  • лекота на конструкцията поради алуминиевия профил на рамката;
  • импрегниране на вътрешната обвивка на люлката със сребърни йони;
  • материалите на люлката и пешеходния блок са естествени;
  • 5-точкови предпазни колани за модула на седалката.

  Коя количка да изберете?

  Строго погледнато, количките не са превозни средства за новородени бебета, тъй като, както беше отбелязано по-горе, бебетата седят в такива устройства. Следователно количките за ходене заслужават отделна сериозна дискусия, но тук ще отбележим основните нюанси.

  Детските превозни средства от този тип могат да бъдат разделени на няколко категории въз основа на характеристики като:

  • сезонен фактор;
  • характеристики на колелото;
  • опция за сгъваем механизъм.

  Основните разлики между зимните колички са изолираните капаци, големите колела и подсиленото шаси. Моделите за зимата се характеризират с повишена стабилност, но имат впечатляващо тегло. Можете също така да закупите лека версия.

  Количките за летни разходки имат малки колелца, малко тегло и компактни размери. Освен това те обикновено се сгъват лесно за лесно транспортиране и съхранение..

  Бастунът за количка се навива по оста, този дизайн е по-лек, идеален за активни родители, които са в постоянно движение. Позицията за сядане не е достатъчно твърда.

  Най-добрите "бастуни"

  Въпросът как да изберем правилната количка за бастун тревожи много родители, които обичат дългите летни разходки. На първо място, трябва да обърнете внимание на здравината на конструкцията и нейната надеждност. Естествено, цената също играе роля, но повечето от тези устройства са евтини..

  Количка Inglesina Trip

  Ако все още не знаете как да изберете количка за тръстика, разгледайте следните превозни средства за бебета (продуктите бяха много търсени както през 2015 г., така и през 2016 г.):

  • Пътуване Инглезина;
  • Peg-Perego Pliko Mini;
  • Хаук Торо;
  • BabyHit Drive;
  • Peg perego si.

  Сред тези модели има както достъпни опции, подходящи за семейства с малки доходи, така и първокласни колички, които са доста скъпи..

  Най-добрите "книги"

  Ако искате да закупите по-надеждна версия на превозно средство за отдих, трябва да се спрете на модели с механизъм от типа "книга". Те са по-трайни, но въпреки това са и доста леки и компактни..

  Количка Capella S-901

  По-добре е да си купите количка "книга" на известна марка. Сред най-популярните опции са:

  • Капела S-901;
  • BABYZEN YOYO;
  • Chicco Простота;
  • CAM Cortina Evolution X3 Tris (3 в 1);
  • Инглезина еспресо.

  Всеки родителски форум, в който майките споделят своите впечатления, ще ви помогне да изберете най-доброто от тези модели. Това ще ви позволи да избегнете някои грешки и да вземете най-подходящата количка за вас и вашето дете..

  Как да изберем количка за близнаци?

  Ако родителите с едно дете могат да си позволят почти всякакъв тип превозно средство, тогава в случай на двойно щастие е необходимо повече време за избор на оптималната количка..

  "Малък влак"

  В този случай люлките или модулите за ходене са разположени една след друга. Тези превозни средства са удължени, но ширината им остава стандартна..

  Популярни модели:

  • Peg-Perego Duette SW;
  • iCandy Прасковен цвят Twin;
  • FD-дизайн (мащабиране).

  Такива устройства се различават по местоположението на децата. Различните устройства могат да поставят бебета лице в лице, гръб до гръб или директно едно зад друго.

  Освен това разположението на височината на блоковете за кацане също може да се различава. При някои модели те са разположени на едно и също ниво, при други - едната люлка може да е малко по-висока от другата.

  И все пак "локомотивите" имат определени недостатъци. Такова превозно средство е трудно да се обърне, повдигнете на бордюра. А порасналите деца ще спорят кой ще седне отпред или отзад. Между другото, за родителя е много по-трудно да контролира предната люлка..

  "Един до друг"

  Превозни средства за близнаци с подобен дизайн се различават по това, че децата са разположени едно до друго, симетрично. Тоест дължината на такива колички не надвишава стандартните показатели, но ширината е почти удвоена.

  Количка до рамо

  Популярни модели:

  • Slaro Indigo Duo;
  • JUMPER DUO ОБИЧАМЕ ДЕЦА (Tako);
  • Geoby SD593E;
  • TFK Twinner Twist Duo.

  Сред предимствата на такива модели са удобното положение на децата, липсата на спорове за "привилегированото" място. Освен това и двете деца са видими, така че родителят контролира..

  Недостатъците включват обемността на дизайна. Не всяка врата (включително асансьор) ще позволи на такова устройство да премине.

  Трансформатор

  Тези устройства подлежат на промяна въз основа на изискванията на родителите и децата. На едно междуосие можете да комбинирате различни позиции на люлките и местата за ходене: те могат да бъдат поставени „като влак“ един до друг.

  Освен това в трансформаторната количка за близнаци е възможно да се промени позицията на всяко бебе по посока на движение или спрямо посоката на превозното средство..

  Сред моделите на трансформатори са:

  • Brevi Ovo Twin;
  • Tako Duo Driver Стъпка към бъдещето;
  • Valco Baby Zee Spark Duo.

  Предимствата на такива устройства са очевидни: родителят може да моделира техния дизайн според собствените си нужди, като коригира най-предпочитания начин за всяка ситуация..

  Няколко важни стъпки при избора на количка

  Любопитен! Bugaboo е може би една от най-известните марки колички, тъй като е избор на много родители на знаменитости. Децата на Гуен Стефани, Елтън Джон и кралската двойка - принц Уилям и Кейт Мидълтън се возеха в такива превозни средства..

  Но това са звезди, казвате, и ще бъдете напълно прави. Как да вземете количка "простосмъртни"? Трябва да използвате прост алгоритъм.

  1. Изберете от три основни типа колички за новородени бебета: люлки, конвертируеми устройства или многомодулни модели.
  2. Ако живеете в жилищен блок с асансьор, предварително измерете ширината на отворените врати на кабината на асансьора. Това ще изключи грешния избор на количка.
  3. Помислете за сезонния фактор. Всъщност, в зависимост от сезона, който ще отнеме първата половина от живота ви, трябва да изберете лятна или зимна (изолирана) количка. Предлагат се и всички опции за сезона.
  4. Запишете на хартия основните характеристики на желаното придобиване: цена, вид на колелата и техния брой, регулируемост на дръжката, наличие на допълнителни аксесоари, цвят на тапицерията и др..
  5. Намерете няколко опции, които биха отговорили най-добре на вашите изисквания и отговарят на нуждите на новороденото.
  6. Разходете се из тематичните форуми, оставете заявка "препоръчайте най-добрия модел от няколко опции", проучете отзивите на избраните устройства, видеоклипове, внимателно изучавайки недостатъците. Важно е да вземете окончателно решение.
  7. Разгледайте желаното превозно средство „на живо“ (ако ще купувате в магазин, а не поръчвате онлайн). За да направите това, трябва да го погледнете директно на изхода.
  8. Преди да закупите, наложително е да разгледате цялата количка - от качулката до колелата. Внимателно изучете материала, плавността на движението, работата на различни механизми.

  Къде да купите количка за вашето бебе?

  Ако имате време и не се нуждаете от количка „вчера“, тогава бихме препоръчали да закупите този аксесоар в онлайн магазина, тъй като има 2 очевидни предимства: по-ниска цена и по-голям избор.

  Специално за читателите на нашия портал направихме селекция от надеждни детски онлайн магазини, където можете да си купите количка без риск и на доста разумни цени с доставка до всеки град в Русия.

  Yandex.Market ще ви помогне да намерите подходящ продукт на изгодна цена: рейтинги, отзиви на клиенти и експертни съвети ще ви насочат сред милионите оферти на онлайн магазини.

  Основният критерий в тази колекция беше надеждността на компанията, широтата на избора на колички и цените.

  Като заключение

  Най-добрата количка е тази, в която новороденото дете ще се чувства толкова комфортно, че ще спи почти цялото пътуване без ни най-малко неудобство. Не трябва обаче да забравяте за себе си, тъй като в повечето случаи майката ще трябва да управлява това превозно средство..

  Ако сте решени да използвате една количка за цяла ранна възраст, трябва да помислите за закупуване на трансформатор. Това ще струва малко повече, но ще ви позволи да приспособите дизайна към нуждите на детето и родителя..

  Друга възможност е модулно устройство, което също е многофункционално. Чрез смяна на блоковете люлката може да се превърне в количка, а на междуосието може да се монтира столче за кола..

  Както можете да видите, има много възможности за колички за новородени. Изборът ще зависи от много фактори, но е важно да запомните, че дългите разходки с качествено превозно средство подобряват здравето и развитието на детето. Разходете се с добра количка и се забавлявайте!