Избрани продукти 28 от 255

Нови отзиви

Бибикол Nenny Classic Milk формула на основата на козе мляко от раждането 800 g

Добра реклама за тази смес! Загуба на пари! Не препоръчвам, преди да купите тази смес, помислете 100 пъти, защото след тази смес детето не иска да премине към други, а ползите от тази смес са 0.

Nutrilon Antireflux суха смес от раждането 400 g

Необичайно гъста смес, бебето яде по-дълго от обикновено. Но тя се справи със задачата - елиминира обилната регургитация незабавно, веднага след първата доза! Освен това коликите изчезнаха в допълнение!

Kabrita Млечна формула за удобно храносмилане Kabrita 1 Gold 800 g

Сега ще ви кажа защо все същата Кабрита? Първо, то се основава на козе мляко, всички знаем от детството, че е по-здравословно и по-лесно смилаемо за разлика от кравето мляко. На второ място, съставът на тази смес е за похвала. В тази смес НЯМА палмово и рапично масло, което означава, че няма да има проблеми с изпражненията, което всъщност е важно за нас)) Развежда се бързо и лесно, без образуване на бучки и пяна. Хлапето го прие добре, изяде го с удоволствие, не създаде проблеми с корема, дори подобри състоянието си. Коликите вече не ни притесняват, като цяло се появиха във всички отношения.

Kabrita Milk формула за удобно храносмилане Kabrita 2 Gold 800 g

Сместа много ми хареса. но трябва да се има предвид, че сместа трябва да се въвежда постепенно.. разредена една лъжица. и се увеличава всеки ден. детето има други смеси от хумана, нан и още няколко германски местни жители, всички те предизвикаха запек.. този е добре. Вкусен като сладолед, отличен състав.

Kabrita 1 GOLD Смес от козе мляко 0-6 месеца 800 гр

От 2 седмици започнах да давам тази смес, няма проблеми с изпражненията, тя е вкусна, идеална, бих казал, но след месец ни поръсиха, педиатърката каза на сместа, сега се измъчваме в търсене на нова, не сме намерили ((((

Nutrilon предлага 4 вида млечни формули и всички те са в нашия онлайн магазин:

 • Премиум за здрави деца;
 • "Комфорт", "Antireflux", "Без лактоза" и "Ферментирало мляко" за бебета със склонност към запек, колики и регургитация;
 • "Хипоалергенни", "Аминокиселини", "Пепти гастро" за деца в риск от развитие на алергии и нарушена чревна абсорбция;
 • PRE 0 и PRE 2 за недоносени и бебета с ниско тегло.

Докато Nutrilon се счита за първокласна марка детска храна, цените на заместителите на мляко за здрави бебета са достъпни за семейства с всички доходи. Но смесите от хипоалергенна и диетична линия са с 10-30% по-скъпи поради подобрения състав. Протеините в такива продукти се подлагат на дълбока хидролиза, поради което сместа се абсорбира по-добре и не предизвиква алергични реакции.

Млечните формули с нутрилон за новородени и бебета до 6 месеца са означени с цифрата „1“ в името. От шест месеца бебешката храна трябва да се коригира, като се има предвид появата на зъби, рязко повишена умствена и физическа активност. За деца на тази възраст Nutricia произвежда линия от сухи млечни смеси "2". Освен храната за новородени, тези продукти трябва да се избират според препоръчаната от лекаря серия (хипоалергенни, диетични и др.).

Избор на Nutrilon микс за вашето бебе

Оригиналната смес Nutrilon е висококачествен заместител на кърмата, който включва естествени съставки, необходими за пълноценния растеж и развитие на бебето. Гамата от детски храни Nutrilon включва много разновидности на заместители, насочени към бебета с различни нужди и специфики (възрастова категория, телесно тегло, наличие на патологии). Статията разглежда подробно сместа Нутрилон, видовете, компонентите, нюансите в готвенето и храненето.

Производител

Производителят на мляко Nutrilon на прах е холандска компания Nutricia. Компанията основава производството си върху използването на иновативната система Immunoforthis. В резултат съставът на смесите Nutrilon елиминира различни патологии на функционирането на органите на храносмилателната система..

Сместа Nutrilon, поради съставния си състав, осигурява нормален сън на бебето, правилното наддаване на тегло и пълно развитие. Формули за новородени Nutrilon е адаптирана допълваща храна, съставните компоненти до голяма степен доближават формулите до естествената структура на майчиното мляко.

Въз основа на резултатите от дългосрочни изследвания в областта на изкуственото хранене на бебета, със съдействието на педиатри, диетолози, неонатолози е разработен иновативният комплекс Pronutra, който формира основата на сухи бебешки заместители Nutrilon.

Предимства и недостатъци

Референтното хранене за новородено е майчиното мляко; всеки заместител не може да го замести напълно. Смесите във всеки случай ще имат както положителни, така и отрицателни страни. Формулата Nutrilon за новородени отговаря на най-модерните изисквания за заместителите на кърмата.

Предимства на Nutrilon смеси:

 • включват комплекс от природни елементи (биологично активни компоненти), които осигуряват пълен растеж и развитие на малкото дете;
 • ниската осмоларност на продуктите не натоварва развиващата се отделителна система на детето;
 • извършва профилактика на повечето патологии;
 • това е пълноценен хранителен продукт (съдържа същото количество протеини, мазнини, лактоза, като майчиното мляко в различни периоди на хепатит В), осигуряващо здравето на бебето от момента на раждането до тригодишна възраст;
 • смеси от марката Nutrinol се препоръчват за използване от Министерството на здравеопазването на Русия;
 • широка гама от специални продукти, които осигуряват ефективно лечение на специфични детски патологии;
 • всички продукти с марка имат гаранция за качество, потвърдена от международни сертификати;
 • майките отбелязват значително подобрение във функционирането на храносмилателната система при деца, след започване на употребата на продукта, изчезването на колики;
 • заместителите са признати за най-добрите продукти от много страни;
 • всички продукти след производството се подлагат на многократни проверки на качеството в различни изследователски лаборатории;
 • висококачествени европейски суровини се произвеждат в Европа по европейска технология.
 • развита мрежа от дистрибутори на маркови продукти.

Недостатъци на смеси Нутрилон:

 • някои родители отбелязват лоши вкусови характеристики на продукта и неприятна миризма;
 • продуктът не се разтваря добре при контакт с вода, образува много бучки;
 • заместителят не съдържа пробиотици, има дискусии за този компонент;
 • сместа съдържа двусмислени компоненти - кокосово и палмово масло, отрицателният ефект на тези вещества не е доказан;
 • цената на продукта го прави непосилен за някои потребители (варира от 340 до 1990 рубли).

Обобщавайки, можем да кажем, че заместителите на кърмата под марката Nutrilon са отличен продукт за хранене на малки деца. Преди да изберете и закупите смес обаче, консултирайте се с педиатър, който знае характеристиките на вашето мъниче, лекарят, ако е необходимо, ще може да коригира избора на сместа.

Произвежда се широка гама от смеси Нутрилон, те са фокусирани върху бебета от раждането до 3-годишна възраст. Следните категории заместители на кърмата се произвеждат под марката Nutrilon:

 1. Класически смеси, съставният им състав е идеален за здрави деца и бебета. Това балансирано хранене в съответствие с възрастовата група на детето ще осигури пълния му растеж и навременно развитие:
 • Премиум 1, 2;
 • Юноши 3, 4.
 1. Хипоалергичен. Днес броят на страдащите от алергии бързо се увеличава, както сред възрастните, така и сред децата. Понякога дори заместителите на млечна основа могат да провокират алергична реакция в тялото на неформираното дете. За тези бебета Nutrilon разработи специални продукти - линия хипоалергенни заместители на млякото:
 • Хипоалергенни 1, 2;
 • Аминокиселини;
 • Пептична алергия;
 • Пепти Гастро.
 1. Ферментирало мляко и специални смеси. Ферментиралите млечни добавки съдържат специални бактерии, те имат положителен ефект върху микрофлората на чревната лигавица. Също така, в допълнение към класическите опции, Nutrilon произвежда редица специални смеси. Те ви позволяват да задоволите специалните хранителни нужди на бебета с патологии с функционирането на храносмилателната система:
 • Комфорт 1, 2;
 • Ферментирало мляко 1, 2;
 • Без закъснение;
 • Антирефлукс.
 1. Съдържащи пребиотици. Такива допълващи храни са насочени към преждевременно родени бебета или бебета с проблем с поднормено тегло, чиято имунна система е потисната. Специалните компоненти допринасят за бързото възстановяване на силата и нормалното развитие:
 • Преди 0, 1.

Nutrilon Premium 1, 2 и Junior 3, 4

Превантивните продукти са фокусирани върху предотвратяването на патологии и лечението на първоначалните им форми.

Въз основа на коя възрастова група е фокусирана класическата версия на сместа, Nutrilon Premium и Nutrilon Junior са разделени в следните категории:

 • Нутрилон 1 - за бебета от раждането до 6 месеца;
 • Нутрилон 2 - за хранене на бебета на възраст от 6 до 12 месеца;
 • Нутрилон 3 - мляко, фокусирано върху малки деца от 12 до 18 месечна възраст;
 • Нутрилон 4 - мляко, което отговаря на нуждите на малки деца от 18 до 36 месечна възраст.

Тази маркировка присъства на всички продукти с марката Nutrilon, което улеснява много определянето на правилния тип заместител на кърмата. Освен това, всяка група смеси максимално задоволява хранителните нужди на бебетата на определена възраст, допълващите храни се балансират от съответния състав на състава.

Продуктите на марката се произвеждат в контейнери от 400 или 800 грама, а сместа Nutrilon от 0 до 6 месечна възраст в 350-грамова картонена опаковка. Такъв контейнер дава възможност да го държите с една ръка, без да се страхувате от подхлъзване. Цикълът на приготвяне на сместа е организиран възможно най-ефективно и последователно.

Дори при силен наклон на контейнера със сместа, той не се разлива, тъй като формата осигурява ограничител на ъгъла. Към продукта е включена специална лъжица, която се фиксира в опаковката на опаковката със специална скоба, като по този начин едновременно с отварянето на кутията се отстранява специална лъжица. Този подход елиминира необходимостта от постоянно търсене на лъжица вътре в буркана..

Нека разгледаме по-подробно съставните компоненти на класическите смеси:

 1. Протеинов компонент. Смес от Нутринол от 0 до 6 месеца и "последващи" - най-постоянният в компонентния състав на кърмата. Нутриноловата смес от 0 до 6 месеца е силно адаптирана по отношение на протеиновия състав, който се осигурява от по-високо съдържание на суроватъчни протеини, в сравнение с казеин - пропорционално съдържание на компоненти 60/40. Premium 2 е по-малко адаптиран, пропорционален състав на суроватъчните протеини, в сравнение с казеина - 50/50. Junior 3, 4 всъщност не са класифицирани като заместители на кърмата, това отразява съставния състав на тези продукти. Така че има повече казеинови протеини, отколкото суроватъчните протеини (65/35), което е сравнимо с обикновеното мляко. В резултат на това Junior 3, 4, както и продукти, подобни на тях по отношение на техния състав, се наричат ​​бебешко мляко. При формирането на желания пропорционален състав на протеини от суроватка и казеин има три подхода:
 • деминерализация на суроватка;
 • обезмасляване на редовно краве мляко;
 • използвайки екстракт от суроватъчен протеин.

Във всички подходи оригиналната суровина е краве мляко, което е много различно от майчиното мляко на кърмачка. Производителят, като взема предвид тази характеристика, обогатява продукта с жизненоважни аминокиселини (таурин и L-триптофан), като тези компоненти не се произвеждат независимо от развиващото се тяло на новородено, но тялото се нуждае от значително количество такива компоненти. Junior 3, 4 са обогатени само с таурин, компонентът е важен за бебето дори след навършване на 12-месечна възраст, това вещество е отговорно за нервната и мускулната системи.

 1. Въглехидратни компоненти. В допълнение към Premium 2, всички смеси от тази линия Nutrilon не съдържат малтодекстрин. Наличието на компонента в заместителите не засяга качествените характеристики на допълващите храни. Компонентът се приема перфектно от тялото на детето, не образува привързаност към сладкишите при бебетата. Обикновено веществото се добавя към допълващи храни, за да се създаде по-дълго усещане за ситост у мъника, което допринася за по-дълги интервали между храненията. Това определя присъствието на компонент в следващите заместители (след като детето навърши шест месеца).
 2. Мастни компоненти. Премиум 1, 2 са обогатени с растителни масла, рибено масло, едноклетъчно гъбено масло. Всеки мастен компонент е неразделна част от мастния комплекс и те заедно доближават допълнителните храни до майчиното мляко. Палмитиновата киселина се доставя в достатъчно количество заедно с палмовото масло, което съдържа най-голямо количество от всички растителни масла. Премиум 1, 2 допълнително обогатява рапично, кокосово и слънчогледово масло. Тези компоненти образуват необходимото количество линолова и α-линолова киселини. Рибеното масло осигурява докозахексаенова и ейкозапентанова киселини. Такива вещества се произвеждат от организма, но в малки количества, което налага приема им отвън. Наличието на ейкозапентаенова киселина гарантира предотвратяването на кожни патологии.
 3. Други вещества. Заместителите на нутрилон са обогатени с пребиотици, фруктоолигозахариди, нуклеотиди, витамини и минерали. GOS и FOS в допълващите храни изпълняват незаменими функции:
 • те образуват полезна микрофлора на чревната лигавица;
 • стимулират имунитета;
 • намаляване на вероятността от инфекциозни патологии и алергии;
 • образуват меки, систематични изпражнения.

Premium 1, 2 съдържа нуклеотиди, бебешкото мляко Junior 3, 4 не съдържа такива вещества.

Те са основата за образуването на ДНК и РНК, като се образуват по определен начин, те са място за съхранение на генетичен материал. Друга важна функция на тези компоненти е натрупването на енергия, необходима за нормалното функциониране на телесните клетки. Нуклеотидите се произвеждат независимо, но липсата им се усеща по време на патологични процеси в организма, както и при ускорено развитие.

Независимото производство на нуклеотиди от тялото изисква значителни енергийни разходи. Следователно, малкото дете, по време на формирането на тялото, се нуждае от допълнителното им навлизане в тялото заедно с допълнителни храни. Наличието на тези компоненти в допълващите храни осигурява нормален набор от малко телесно тегло, отговаря за пълното физическо и интелектуално развитие на бебето. Когато малкото дете навърши 12-месечна възраст, присъствието на такива компоненти в допълващите храни няма смисъл.

Заместителите под марката Premium и Junior са единствените допълващи храни, които съдържат ARA, DHA, EPA заедно - тези вещества имат положителен ефект върху нормалното функциониране на мозъка и зрението.

Nutrilon Hypoallergenic 1, 2

Заместителят е предназначен за хранене на малки деца, склонни към алергични реакции. Прилагайте Hypoallergenic 1 от раждането до една година. Сместа има уникален комплекс Pronutra +, непълно хидролизиран кравешки протеин (степента на протеинова хидролиза е по-висока, отколкото в Comfort).

Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s (лимонена киселина под формата на естер), използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни. Разрешено е да се използва в заместители, съдържащи частично разцепен кравешки протеин, аминокиселина, но не повече от 9 грама на литър готови фуражи. Hypoallergenic 2 съдържа нишесте на основата на царевица.

Такъв състав осигурява лесно възприемане на храната от тялото и значително намаляване на вероятността от алергична реакция. Експертите препоръчват, когато член на семейството е склонен към алергии, не експериментирайте и започнете да захранвате малкото дете с хипоалергенен заместител..

Нутрилон аминокиселини

Заместителят на кърмата е насочен към хранене на малки деца, които са склонни към тежки алергии към кравешки протеини, соя, други хранителни алергии, в случай на синдром на малабсорбция. Заместителят недвусмислено премахва вероятността от алергии към протеини от краве мляко и соя, тъй като тези компоненти са напълно изключени от продукта.

Протеинът се заменя с комплекс от аминокиселини. Техният пропорционален състав е подбран по такъв начин, че работата на ензимите да бъде изключена - те се възприемат директно от тялото на трохите. Аминокиселините са податливи на окислителни процеси, това определя наличието на приемливи антиоксиданти в продукта: Е 304 (аскорбил палмитат), Е 307 (алфа-токоферол), Е 306 (токоферолов комплекс). Включва хранителен компонент E 472 s (лимонена киселина в естерна форма) - използва се като структурен стабилизатор на крайните допълващи храни.

Лактозата се заменя с глюкозен сироп, по-лесно е за възприемане от организма. Мастният състав е представен от кокосово, слънчогледово, рапично масло. Продуктът съдържа слънчогледово масло с високо съдържание на олеинова киселина, както и масла от водорасли, съдържащи голямо количество докозахексаенова киселина. Отрицателните страни на сместа включват повишена осмоларност - около 340 mOsm / kg.

Нутрилон пептична алергия

Такъв продукт е насочен към малки деца с отхвърляне на кравешки протеин, с прости и умерени форми на алергични реакции. Нарушената чревна абсорбция и антропният дерматит също бързо се елиминират с тази смес. Суроватъчният протеин се използва вместо казеинов протеин в заместители, така че количеството лактоза се намалява с повече от 50%.

Продуктът е обогатен с малтодекстрин, пълен комплекс от вещества, които осигуряват нормалното развитие на бебето. Лактозата в сместа се съдържа в по-малко количество, отколкото в линията Nutrilon от смеси, ориентирани към малки деца без патологии.

Потребителите, които използват Pepti Allergy, отбелязват лекотата на възприемане на заместителя от тялото, ефективно елиминиране на симптомите на алергични реакции. Pepti Allergy Substitute е подходящ за бебета от раждането до 12-месечна възраст. Недостатъците на заместителя включват промяната в цвета на изпражненията в зелено, което е свързано с наличието на протеин в хидролизирана форма. Същият компонент образува горчивия вкус на сместа. Сместа съдържа хранителна добавка E 472 s.

Нутрилон Пепти Гастро

Заместителят на кърмата се използва за малки деца с отклонения в способността за чревна абсорбция и вродени хранителни алергии. Продуктът съдържа хидролизиран суроватъчен протеин, което значително намалява вероятността от алергична реакция.

Триглицеридът със средна верига на заместителя не означава излагане на панкреатични ензими, той се възприема директно от тялото на бебето. Това е от съществено значение в случай на нарушение на абсорбционния капацитет на червата, тъй като при малко количество липаза мастните компоненти не се разграждат и следователно не се възприемат от тялото на мъника.

Съставът е обогатен с рапично, слънчогледово, палмово масло, рибено масло и специални масла. Допълнителните храни не включват лактоза; глюкозният сироп я замества. Отбелязва се наличието на приемлива хранителна добавка Е 472 s. Негативната страна на използването на заместител е зеленикаво изпражнение, което е свързано с наличието на хидролизиран протеин в продукта.

Nutrilon Comfort 1, 2

Сухите заместители на млякото Комфорт 1, 2 са фокусирани върху храненето на бебета от момента на раждането (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст). Експертите не препоръчват допълващи храни за постоянна употреба, трябва да се въвеждат при колики и запек, други нарушения на функциите на храносмилателната система на бебета до 12 месеца.

Допълнителните храни са идеално балансирани по отношение на съставния състав. Наличието на протеин в хидролизирана форма и бета-палмитинова киселина помага за нормализиране на изпражненията, премахване на дискомфорта в чревната област. Заместителят съдържа модифицирано палмово масло, помага за премахване на нарушения на изпражненията, свързани с натрупването на тежки калциеви соли, присъстващи в палмитиновата киселина в тялото на малкото дете. Нишестето увеличава плътността на готовата допълваща храна, спомага за намаляване на честотата и броя на повръщането.

Малко количество лактоза, елиминира образуването на газове, колики и метеоризъм, възникващи от дефицит на лактаза. Заместителят има не най-приятните вкусови характеристики (лек горчив вкус), което е свързано с компонентите, които съставляват продукта. За по-лесно възприемане на допълващите храни от малки деца, в състава му се въвежда лека форма на глюкозен сироп. В сравнение с класическите възможности за заместване, Nutrilon Comfort е много по-лесен за възприемане от организма. За да се елиминира прекомерният рефлекс на гърлото, помага по-плътната консистенция на готовите допълващи храни.

Нутрилон Ферментирало мляко 1, 2

Ферментирали млечни продукти 1, 2 (1 - 6 месеца, 2 - до 12-месечна възраст) помагат за подобряване на храносмилането, поддържат нормална микрофлора на чревната лигавица. Съставът им е максимално близък до майчиното мляко, което премахва дразненето на стомаха, допринася за доброто приемане на трохите от тялото. Рецептата се основава на ферментацията на специална закваска.

Стартерната култура включва бифидобактерии и млечнокисели бактерии, патентовани от производителя, поради тях се получава основният процес на разделяне. Тази функция ги отличава от класическите опции. Разграждането на протеиновия компонент, мазнините, лактозата е придружено от образуването на нови вещества: пептиди, мастни киселини, бактерицидни компоненти, млечна киселина, витамини и минерали. Тези компоненти не само се възприемат от развиващия се организъм на трохите, те имат положителен ефект върху състоянието му.

Заместителят съдържа равни пропорции на протеин и казеин, обогатени с пробиотици и малтодекстрин. Мастните киселини се различават по състав от останалите продукти с марката Nutrilon - без ARA, DHA и EPA, което се дължи на липсата на масло от водорасли. Друг недостатък - липса на нуклеотиди.

Не използвайте тези заместители постоянно или за продължителен период. Те имат лечебни свойства, след отстраняването на патологията бебето трябва незабавно да бъде прехвърлено в класическата версия.

Без лактоза Nutrilon

Допълнителните храни са предназначени за бебета с хронична частична или пълна лактозна отвращение. Протеиновият компонент се състои от калциев казеинат (тази форма на компонента допринася за пълното разтваряне на казеина при взаимодействие с вода).

Няма лактоза, която присъства в обезмасленото мляко на прах, замества се с глюкозен сироп, компонентът допринася за приятен вкус, лесно възприемане на продукта, образуван от тялото на бебето.

Заедно с L-триптофан, допълващите храни са обогатени с жизненоважна аминокиселина - L-цистеин, който в класическите версии присъства заедно със суроватката. Специалният състав на сместа определя специалното въвеждане на този компонент.

Nutrilon Antireflux

Заместителят е насочен към премахване на проблема със системния рефлекс на гърлото при новородени от момента на раждането. Веществото, което елиминира прекомерния рефлекс на запушване (сгъстител), е екстрактът от боб на рожкови.

Продуктът е обогатен с модифициран вид на това вещество, което насърчава разтварянето му при температура около 50 градуса (естественият екстракт изисква много по-високи температури за това). В същото време екстрактът от рожкови има пребиотични свойства, не се усвоява напълно от ензимите, действа като храна за микроорганизмите на лигавицата на дебелото черво.

Компонентът образува меки изпражнения, решава проблема със запека. Заместителят е класифициран като доминиращ на казеин (количеството казеин преобладава над суроватъчния протеин), допълнително обогатен с малтодекстрин, жизненоважна аминокиселина (L-цистеин).

Nutrilon Pre 0, 1

Допълнителното хранене е фокусирано върху преждевременно родени бебета, с лошо наддаване на тегло. Характеризира се със значително по-високо съдържание на протеинов компонент, така че делът на протеина и казеина е 60/40.

Сместа е обогатена с растителни масла - кокосово, слънчогледово, соево, палмово, вечерна иглика. Вечерна иглика включва гама-линолова киселина, тя е представена от линолова киселина.

Гама-линолевата киселина с недостатъчно количество води до нарушаване на производството на компоненти като хормони - простагландини, те имат регулаторна функция. Триглицеридите със средна верига се възприемат лесно, като осигуряват на тялото на развиващото се малко дете достатъчно енергия.

Яйчните фосфолипиди имат положителен ефект върху нервната система на тялото на бебето. Предписва се Pre 0, докато малчуганът достигне телесно тегло от около 1800 грама, тогава експертите препоръчват да се премине към Pre 1, който се характеризира с по-малко количество протеинов компонент.

Как правилно да се разрежда адаптираното мляко за кърмачета?

Производителят е загрижен за улесняването на използването на заместителя на практика. Всеки контейнер с продукт съдържа най-достъпното описание на процеса на готвене, както и препоръчителни дози за различни възрасти. Включена е специална лъжица за измерване на количеството на необходимата смес.

Помислете за правилния алгоритъм за готвене:

 • измийте добре ръцете си със сапун и вода;
 • обработете шишето за хранене, капака със зърното с вряща вода;
 • предварително загрейте водата в специална тенджера за бебето (определено трябва да имате такава), варете я около 10 минути, след това я оставете настрана и стойте там около половин час - през това време водата трябва да се охлади до желаната температура;
 • водата трябва да се налива в бутилката, съгласно препоръките на производителя в приложената таблица с инструкции;
 • с помощта на специална лъжица изсипете подходящото количество сух заместител в бутилка преварена вода;
 • затворете плътно бутилката, разклатете пълното смесване на вода и сух продукт - трябва да получите разтвор с еднаква консистенция, без бучки;
 • развийте капачката от бутилката и поставете зърно върху нея;
 • непосредствено преди хранене на бебето е необходимо да проверите температурата му - използвайте специален термометър за храна или го прикрепете към гърба на ръката, температурата на продукта трябва да съответства на нормалната температура на човешкото тяло.

Спазвайте стриктно препоръките на производителя в листовката с инструкции. Експертите обръщат внимание на факта, че структурният състав може да зависи от вида на сместа, това трябва да се вземе предвид от младите майки. Класическите заместители имат по-тънка консистенция в сравнение с Comfort или Antireflux - те са много по-плътни.

Когато приготвяте допълващи храни, има редица характеристики, на които родителите трябва да обърнат внимание:

 • регулирайте съответно обема на разредените компоненти (ръководете се от дозата, посочена в таблицата с инструкции);
 • не използвайте варена вода за готвене, не смесвайте преварена вода с обикновена вода, много експерти препоръчват да се използва специална бебешка вода;
 • необходимо е да се размножават допълнителни храни непосредствено преди хранене на малкото дете;
 • не съхранявайте разредената смес, останала след пълното пълнене на малкото дете - тя трябва да се изхвърли;
 • след хранене задръжте бебето изправено, така въздухът, който е влязъл в стомаха заедно с храната, ще излезе от стомаха;
 • не трябва да променяте количеството вода и суха смес без съвет от педиатър;
 • не използвайте микровълнова фурна за готвене, тъй като това увеличава вероятността от образуване на горещи бучки;
 • спазвайте препоръчаните правила за съхранение на отворена кутия сух заместител;
 • гледайте бебето по време на хранене, желателно е да поддържате тактилен контакт;
 • след консумация на допълнителни храни, внимателно наблюдавайте реакцията на бебето.

Nutrilon premium 1. Отзиви.

Потребителски коментари

Дадох го от първия и сега го давам на сина си! Увеличете 1100-1200

Върху него от раждането първите месеци се добавят по кило. През Авито в Саратов взеха.

Кажете ми кой взехте, по-изгодно ли е? Все още има? ?

Погледнете в Саратов, трябва да има 400 грама буркани. с надпис не за продажба на дребно, цена от 300 рубли. на буркан.

Да, благодаря Ви! Намерен вече!

Моят съученик отгледа две деца на тази смес. По-големият беше слаб, а по-младият - здрав. Храних симилака си, струва ми се, че не ядох достатъчно, не издържах на интервалите, увеличих сместа, поради което за шест месеца тежах около 10 кг. След това премахна нощните емисии. Тежи 11.200 годишно.

Благодаря. Нека видим колко ще добавим върху него.

Давам, харесва ми. Ядем го почти от раждането. Родени сме през 2480 г., сега висим 6900. Давам го при поискване, тя го изяжда на всеки 2,5-3 часа, 90 мл. Пийте 180

Благодаря ти много. Браво, браво.

Що се отнася до маслото, аз съм добре
И аз й давам картофено пюре с оризово брашно, всички вече стенат, казвайки каква майка съм

По дяволите, да, всичко това са глупости с това палмово масло, честно казано, имам първото през 9700 година, също върби. Смес яде, най-младият на 12-та година, също върба.

Ядохте ли тази смес? Да, тук и аз, само заради шумотевицата реших да попитам, прочетох, добре, няма такъв пряк критичен, опасен, вероятно би бил забранен.

Разбира се, че биха забранили! Ядох нан и не ядох.

От раждането нататък)
Задържа 4 часа)
Нямаме нощно хранене, тоест, спи от 10-10) увеличението не е голямо) от 600-800, този месец като цяло 200

Ами вие, защото много активни, мисля... нека опитаме, ще видим.

Е, да, затова са вкарали 200), но преди това тя просто е лежала там)

Ще) не се притеснявайте
Какво яде?

Ние сме нутролон комфорт

Но Тя има горчив вкус, сега се появиха вкусови рецептори, тя просто започна да отказва да го яде.

Ядем комфорт само когато имаме запек

От раждането на тази смес, до сега, макар и вече на 3 стъпки), всичко винаги ме устройва. Колики до 1,5 месеца притеснени и след като не са наблюдавани проблеми с корема, изпражненията са стабилни, доста задоволяваща смес, дъщерята спи цяла нощ от два месеца, до 8-9 месеца с едно нощно хранене, след което я ядем непосредствено преди лягане.
Прочетох статия за палмовото масло в състава, те пишат, че благодарение на това сместа е по-близо до майчиното мляко, смесите без палмово масло се считат за втори тип по сходство, нещо подобно ?
Тук всичко е много индивидуално, сместа ни устройваше и я хваля)

Отначало поисках да ям на всеки 2,5 часа, след това преминаха на 3, 3,5, 4 часа. Докато растат) това е преди хранене

Определено ще стои три часа
Повече през нощта

Благодаря ти много.

Давам тази смес, както беше дадена в болницата
Добре)
Детето ми е тънко само по себе си))

Така че ние от родилния дом бяхме на него тогава охраната. И тъй като сега ни устройваше в РД, мисля, че няма нужда да експериментираме. Но ние не сме слаби, ние сме на 5 месеца. 8100гр. Груба сила.

Споделя това

Този продукт не е наличен за доставка до вашия регион

Благодаря!

Ние винаги се стремим към най-доброто, за да зарадваме нашите клиенти с най-изгодните цени..

С най-добри пожелания, онлайн магазин Wildberries.

Добавено към списъка с чакащи

Научете за приемането

Очаквайте скоро

Състав

Описание

Суха смес Nutrilon (Nutrilon) Pre 1 от раждането 400 g "Nutrilon Pre 1" е специално създадена за смесено и изкуствено хранене на недоносени бебета с ниско тегло и над 1800 g и напълно отговаря на нуждите на пълното развитие. Той ще осигури на детето допълнителна енергия, протеини, фосфор и витамин D за нормален растеж и развитие. Преди да използвате сместа, трябва да се консултирате със специалист. Количеството и продължителността на храненето се изчисляват индивидуално от специалиста. Благодарение на уникалния комплекс PronutriPlus, сместа Nutrilon Pre 1 допринася за развитието на вашето бебе.

Бебешка формула Nutrilon

Nutrilon Infant Formula е изборът на повечето кърмени родители. Неин производител е световноизвестната компания Nutricia. Продуктите на компанията са произведени от висококачествени суровини и са максимално адаптирани за кърмата.

Видове смеси Нутрилон

Кърменето е чудесно, но понякога се случва майката по някаква причина да не може да кърми бебето си. В този случай е много важно да изберете наистина висококачествена храна, която е оптимална за бебето..

Повечето педиатри препоръчват да се обърне внимание на сместа Нутрилон. Гамата от смеси ви позволява да изберете опция, която е подходяща за бебета на всяка възраст, а също така ще помогне за решаването на определени здравословни проблеми, ако има такива.

Има много разновидности на Nutrilon смеси. При избора му родителите се съветват да обърнат внимание на опаковката. Той посочва не само името, но и възрастта, от която може да се дава определен вид храна на бебето.

Асортиментът от детска храна от Nutricia е доста голям. И за да не се объркат, родителите трябва да се консултират с педиатър по този въпрос..

Nutrilon mix от раждането до 6 месеца

От раждането бебето трябва да получава необходимите вещества и витамини с кърмата, защото те са необходими за неговото развитие и здраве. Ако е решено да се храни бебето с продукти Nutrilon, тогава трябва да разберете коя от представените смеси в линията да изберете.

Ако бебето се роди преждевременно, за хранене трябва да се използва формула Nutrilon Pre 0 за недоносени бебета. Препоръчително е да правите това, докато теглото на бебето достигне 1 килограм 800 грама. След това може да се прехвърли в Nutrilon Pre 1 смес за недоносени бебета.

Pre 0 и Pre 1 съдържат вещества, необходими на организма, осигуряващи растежа и развитието му. Включва повишено количество протеини, здравословни масла, витамини и минерали.

Нутрилонова смес от 0 до 6 месеца

 • Nutrilon Premium 1 се препоръчва за хранене на деца от раждането, които са родени с нормално тегло и нямат здравословни проблеми. Съставът включва протеини, необходими за тялото на бебето (суроватка, казеин), таурин, мазнини - растителни масла в комплекса, рибено масло и други. Също така съдържа лактоза, допълнителни вещества като пребиотици и нуклеотиди.
 • Nutrilon Comfort 1 - подходящ за бебета от раждането, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, чести запеци и газове. Сместа за колики и запек съдържа палмово масло, хидролизирани протеини, глюкозен сироп. Всичко това допринася за решаването на съществуващите проблеми. И поради факта, че консистенцията на млякото е гъста, бебето ще спре да плюе след хранене.
 • Nutrilon Fermented Milk 1 - ще бъде идеална опция за бебета, които имат проблеми с храносмилането. Може да се използва като основно и допълнително хранене. Нейната особеност е млечният компонент, ферментирал с помощта на бактерии. Съдържа пробиотици, малтодекстрин, казеин, суроватъчни протеини. Що се отнася до нуклеотидите и мастните киселини, те тук липсват..
 • Nutrilon Hypoallergenic 1 - за кърмачета, склонни към алергии. Поради факта, че млечният протеин в Nutrilon Ga 1 се разделя, сместа се усвоява добре от детския организъм.
 • Nutrilon Pepti Gastro е идеален за деца, които имат нарушена абсорбция на хранителни вещества от чревните стени или имат непоносимост към храна. Бебешката храна се състои от хидролизиран протеин, глюкозен сироп. Много родители говорят положително за тази смес, но имайте предвид, че цветът на изпражненията може да се промени в зелен..
 • Nutrilon Soya - за бебета, на които е предписана диетична храна от първите дни на живота. Въз основа на соев протеинов изолат.
 • Nutrilon Без лактоза - за деца с непоносимост към лактоза. В състава той се заменя с глюкозен сироп. Сместа помага за подобряване на храносмилането, стабилизира червата, има положителен ефект върху зрението и мозъчната дейност.
 • Нутрилон аминокиселини - предназначени за деца, чието тяло не приема протеини от краве мляко, соя и много други. Предписва се на кърмачета, които са изправени пред малабсорбция, ентеростомия. Производителите замениха протеина с комплекс от аминокиселини.
 • Нутрилон пептична алергия - предписва се за диетично хранене за деца, склонни към алергии, атопичен дерматит. Основава се на суроватъчен протеин хидролизат. Поради това вкусът е малко по-различен от другите смеси (налице е стипчивост).
 • Nutrilon Antireflux - помага да се отървете от регургитация. Може би това се дължи на компонента, включен в състава. Това е дъвка от рожкови. Може да се използва като основна или допълнителна храна.
 • Nutrilon Omneo - подходящ за хранене на новородено, помага да се отървете от колики, запек и регургитация. Съставът включва частично хидролизиран протеин, който се усвоява лесно, основни минерали, витамини, мазнини.

Нутрилон смеси от 6 месеца до една година

Докато бебето расте, нуждата на тялото му от хранителни вещества и витамини се променя. И този момент трябва да се вземе предвид. По това време костите на бебето активно растат, тъканите и ставите се развиват интензивно.

Когато бебето е на 6 месеца, се препоръчва да се премине към Нутрилон 2. Тази смес е най-подходяща за дете, което няма здравословни проблеми. Тя ще изпълни нуждите на тялото му с всичко необходимо.

Премиум 2 се състои от:

 • Протеин и казеин;
 • 10 вида мастни киселини от растителен произход, както и рибено масло;
 • Таурин, чието количество се увеличава с пъти и половина в сравнение с Premium 1;
 • Лактоза;
 • Микроелементи, витамини (почти наполовина повече, отколкото в Premium 1).

Ако бебето има алергия, непоносимост към лактоза или други здравословни проблеми, специалист може да предпише специални смеси за него. Те не се различават от споменатите по-горе (смеси от раждането до 6 месеца), с изключение на цифрата 2 на опаковката. Това показва, че този продукт е предназначен за деца от 6 до 12 месеца.

Линията от специални смеси от 6 до 12 месеца изглежда така:

 • Ферментирало мляко 2 - подобрява храносмилането;
 • Хипоалергичен 2 - за деца, склонни към алергии.

Това включва други формули, предназначени за хранене на бебе от раждането, които ще бъдат предписани от педиатър..

Смеси от нутрилон в продължение на 12 месеца

Менюто за повечето деца на 1 година е доста разнообразно. Те вече получават допълващи храни и практически не се нуждаят от смеси. Но педиатрите препоръчват да им се дават продукти Nutrilon, предназначени за определена възраст, поне веднъж на ден..

В състава си той има полезни вещества, минерали, витамини, които ще укрепят имунната система, ще осигурят на тялото всичко необходимо. Какви хранителни продукти се препоръчват за деца над 1 година:

 • Nutrilon 3 е бебешко мляко, предназначено за бебета на възраст от 1 година;
 • Нутрилон 4 също е мляко, което може да се добави към диетата след 1,5 години.

Колко струва сместа Nutrilon??

Цената на сместа Нутрилон е различна. Зависи от вида на продукта и обема на опаковката. В продажба може да се намери в кутия от 400 грама или в опаковка (400 или 900 грама). Цената на адаптираното мляко за бебета варира от 350 до 2000 рубли.

Покупки като бебешка храна е най-добре да се правят в специализирани магазини или на официалния уебсайт. Това ще помогне да се избегне закупуването на некачествен продукт или фалшив..

Приготвяне и съхранение на сместа Nutrilon

Преди да пристъпите към подготовката на мляко за хранене, уверете се, че ръцете и приборите ви са чисти. За целта измийте ръцете си със сапун и стерилизирайте бутилката, зърното и мерителната лъжица..

Как да разреждате Nutrilon mix:

 • Кипнете вода, охладете я до +38 градуса, изсипете в бутилка до определено обозначение (вижте инструкциите за сместа);
 • Добавете необходимия брой мерителни лъжици от сухата смес към бутилката (вижте инструкциите);
 • Затворете го с капачка и разклатете добре;
 • Когато сухата маса се разтвори във вода, щепселът може да се отстрани и да се сложи биберонът.

Преди да дадете мляко на бебето си, трябва да проверите температурата му. Това може да стане чрез капване на няколко капки върху китката..

Ако има много мляко и бебето не яде всичко наведнъж, тогава част от него може да се хвърли и да се съхранява в хладилника до следващото хранене за не повече от 12 часа. Можете да направите без хладилник, само в този случай времето за съхранение ще бъде само 1 час.

По-продължителното съхранение е изпълнено с кисело мляко и това може да навреди на бебето. И ще съдържа по-малко хранителни вещества с всеки час съхранение. В никакъв случай свареното мляко не трябва да се загрява в микровълновата печка..

Херметически затворената опаковка може да се съхранява за периода, посочен на опаковката. В този случай трябва да бъдат изпълнени следните условия:

 • Място, където слънчевите лъчи не проникват;
 • Температура не по-висока от +25 градуса.

След отваряне на опаковката срокът на годност е 3 седмици. По-добре е да го съхранявате отделно от зърнени култури и други продукти. Също така е нежелателно да се използва хладилник като място за съхранение, поради факта, че:

 • Съдържанието е наситено с чужди миризми;
 • В сухата смес могат да се образуват бучки, тъй като камерата има високо ниво на влажност.

Какво да направите, ако сместа не се побира

Не винаги е възможно да се избере смес, на която тялото на детето да реагира добре. Поради тази причина на опитния педиатър се дава правото на избор. Това се случва след преглед на бебето, проучване на здравословното му състояние и отчитане на редица свързани фактори.

Как да разберем, че детето е алергично към сместа:

 • Честа регургитация;
 • Диарични изпражнения;
 • Кожни обриви, които причиняват много дискомфорт;
 • Болки в корема;
 • Капризност.

Ако нещо подобно се появи при бебето след въвеждането на сместа Нутрилон, лекарят трябва да бъде уведомен за това възможно най-скоро. Това се случва, когато храната не е подходяща. Специалистът ще идентифицира причината, поради която това се е случило, и ще избере различна смес. Освен това това не е толкова трудно да се направи, тъй като асортиментът от тези продукти е богат..

В допълнение към промяната на диетата се препоръчва да се къпе бебето в билки, да се третира кожата със специални средства. Това ще помогне за премахване на дискомфорта..

Ако това не се направи и проблемът се задейства, можете да провокирате развитието на ужасна дисбиоза, нарушения в работата със стомашно-чревния тракт.

Отзиви за сместа Нутрилон

Педиатрите говорят положително за това хранене. И те имат основателни причини за това. В крайна сметка продуктите, произведени от Nutricia:

 1. Проектиран да гарантира, че тялото на детето се развива в съответствие с възрастта.
 2. Най-адаптирани.
 3. Преди пускане в продажба всяка партида се тества.
 4. За производството се използват съвременни технологии.

В допълнение към всичко това, повечето продукти са предназначени за деца, които имат определени здравословни проблеми. По този начин те получават едновременно правилната, здравословна диета и необходимата терапия..

Отзивите на родители, които са хранили децата си с продукти на световноизвестна компания, са предимно положителни. В крайна сметка повечето от тях не са се сблъсквали с никакви проблеми. Сместа е избрана с помощта на специалист и е заменена, докато децата растат. Единственият недостатък според тях е цената.

Всъщност Nutrilon не може да бъде класифициран като бюджетен вид храна. Но производителят определя цени, мотивирани от факта, че предлага наистина висококачествен продукт, който осигурява на тялото на детето необходимите вещества в определен етап от неговото развитие и позволява да се решат някои здравословни проблеми. И не можете да спестите от здравето на децата.

Има единични случаи, когато детето има алергия от тази храна. Причината за това е, че родителите са избрали сместа по свое усмотрение, без помощта на специалист, без да вземат предвид характеристиките на тялото на бебето.

Nutrilon Comfort 1 - инструкции за употреба

Формула на прах на основата на частично хидролизирани суроватъчни протеини Nutrilon Comfort 1 е специално разработена профилактична смес за ефективно облекчаване на колики и запек.

Има сложен ефект върху причините за образуването на функционални нарушения благодарение на 5 специално подбрани компонента. Частичната хидролиза на суроватъчен протеин осигурява най-пълноценното усвояване на протеина, пребиотиците нормализират микрофлората и чревния проход, палмитиновата киселина предотвратява образуването на плътни изпражнения и запек, намаленото ниво на лактоза помага за спиране на симптомите на дефицит на лактаза, желатинизираното нишесте предотвратява поглъщането на въздуха.

Nutrilon Comfort 1 съдържа комплекс PronutriPlus.

Състав
Частично хидролизиран концентрат на суроватъчен протеин, смес от растителни масла (структурирана палма, рапица, кокос, Mortierella alpine, слънчоглед), глюкозен сироп, нишесте (картофи и царевица), пребиотици (галактоолигозахар, фруктоолигозахариди), лактоза, лактоза, -тирозин, холин, витаминен комплекс, таурин, инозитол, микроелементи, нуклеотиди, L-карнитин, соев лецитин.

Хранителната стойност *

Име на индикатора, единици рев.На 100 ml готова смес
Протеин, g1.5
Казеин / суроватъчен протеин,%често срещан ръководство. syv. катерица
Мазнини, g3.4
Зеленчукови, g3.2
Линолова киселина, mg418
α-линоленова киселина, mg84
Арахидонова киселина, mgединадесет
Ейкозапентаенова киселина, mg1.4
Докозахексаенова киселина, mg6.4
Въглехидрати, ж7.1
Лактоза, g3.3
Нишесте, g1.5
Глюкозен сироп, g2.0
Пребиотици, ж0.8
Минерални вещества, g0,3
Натрий (Na), mg20.
Калий (K), mg75
Хлориди (Cl), mg41
Калций (Са), mg49
Фосфор (P), mg27
Магнезий (Mg), mg5.5
Кола1.8
Желязо (Fe), mg0,54
Цинк (Zn), mg0,5
Мед (Cu), μg40
Манган (Mn), μg7,7
Селен (Se), μg1.6
Йод (I), μg12
Витамини
Витамин А, μg-RE50
Витамин D3, μg1,2
Витамин Е, μg-TE0,74
Витамин К1, μg4.1
Витамин В1, μg52
Витамин В2, μg100
Ниацин, mg0,43
Пантотенова киселина (В5), mg0,358
Витамин В6, μg42
Фолиева киселина, mcg9.3
Витамин В12, μg0,14
Биотин, mcg2.1
Витамин С, мг9.3
Инозитол, mg3.7
Холин, mgдесет
Карнитин, mg1
Таурин, mg5.3
Нуклеотиди, mg3.2
L-тирозин, mg55
Енергийна стойност, kcal (kJ)65 (270)
Осмоларност, mOsm / kg260

* Стойностите могат да варират в допустимите граници.

Метод за готвене
За да се получат 100 ml от разтворената смес, разредете 3 лъжички прах (13,8 g) в 90 ml преварена вода при температура 37 ° C.
Една лъжичка съдържа 4,6 g суха смес.

Диаграма за хранене (освен ако не е посочено друго):

Възраст на дететоБрой хранения на денОбемът преварена вода за едно хранене, mlБроят лъжички суха смес на хранене
0-14 дни6-7903
3-8 седмици6-71204
2 месеца6150пет
3 месецапет1806
4 месецапет1806
5 месеца4-52107
Над 6 месеца3-42107

Формуляр за освобождаване
Опаковка: Метална кутия 400g, Easypack 900g.

Период на съхранение
18 месеца в херметически затворена опаковка. След отваряне на опаковката продуктът се съхранява не повече от 3 седмици.

Произведени и опаковани
В NUTRICIA Cuijk B.V. Grotestraat 91, 54 31 DJ Cuijk (Холандия)

Вносител:
LLC "Nutricia" Русия, 143500, Московска област, Истра, ул. Москва, 48.