Изборът на адаптирано мляко, който рано или късно всеки родител мисли за покупка, е толкова голям, че купуването често се превръща в истински проблем. За здравето на бебетата е необходим балансиран състав на такава диета, който ще стимулира растежа и развитието, като същевременно не причинява негативни последици, а за родителите - приемлива цена. Добър вариант, който отговаря на изброените изисквания, се счита за началната формула на марката "Malyutka" на холандския производител Nutricia.

За компанията

Nutricia е част от групата компании Danone. За разлика от други компании от холдинга, Nutricia е специализирана в научни изследвания и производство на продукти, които по една или друга причина не са подходящи за повечето хора. В момента компанията притежава 21 фабрики за бебешка храна в различни страни и се занимава с научни изследвания в областта на храненето на деца с непоносимост към лактоза и метаболитни нарушения. Ето защо линията бебешка храна на Nutricia предлага опции за малки деца, които имат различни проблеми с храносмилането и микроелементите - създадени да отговорят на всички нужди.

Те произвеждат адаптирано мляко за кърмачета "Malyutka" в московския регион Истра, както и в предприятия в Беларус и Украйна.

Асортимент от смеси Malyutka

Марката Malyutka предлага два вида храните за кърмачета - традиционно и ферментирало мляко. За бебета с непоносимост към лактоза, компанията произвежда само зърнени храни без млечни продукти.

Смесите са представени в четири версии: "Бебе" за най-малките деца - от 0 до 6 месеца, от шест месеца до една година, от 12 до 18 месеца и повече. В този случай ферментирали млечни смеси се произвеждат само за първия и втория етап..

Педиатърът Евгений Комаровски пише в една от книгите си, че най-добрият вариант за изкуствено хранене на бебе е използването на многоетапна система от смеси, която включва „Бебе“. В този случай специалистите поемат подбора и концентрацията на компоненти, необходими за деца от различни възрасти - затова е невъзможно да се въведе хранене на определен етап по-рано, отколкото предполага производителят..

Смесете 1 стъпка от раждането до 6 месеца

Млечна формула от етап 1 „Бебе“ включва суроватка, пребиотици, растителни масла, обезмаслено мляко, малтодекстрин, концентрат на млечен протеин, лактоза, мастни киселини, комплекс от витамини и минерали. Ферментирала млечна смес "Malyutka" от 1-ви етап се отличава със съдържанието на специален фермент.

Според производителите версията с ферментирало мляко има неутрална киселинност, така че може да се използва като единствената допълваща храна в диетата. Смеси "Baby", предназначени за бебета от 0 до 6 месеца, съдържат мастни киселини, витамини и минерали, полезни за формирането на нервната система, и са направени от компоненти, произведени в Европа.

Въпреки факта, че компанията класифицира редица зърнени култури като първи етап на допълващи храни, само млечни и кисело-млечни смеси са подходящи за употреба от раждането. Според Световната здравна организация (СЗО), допълнителни храни могат да се въвеждат на деца над шест месеца. В същото време местните лекари смятат, че допълващите храни са допустими от 4 месеца. Изборът зависи от родителите и зависи от мнението на педиатъра във всеки отделен случай..

В линията на марката няма смеси без лактоза. За деца с непоносимост към лактоза са подходящи само зърнени култури, те се произвеждат както за бебета до шест месеца, така и за по-големи бебета. Каши, които не трябва да се дават на новородено дете, а не смеси също са хипоалергенни..

Хранене от 6 месеца до една година

За бебета от шест месеца компанията произвежда мляко и кисело млечна смес "Бебе" 2. Съставът им не се различава от състава на предишния етап, но производителят подчертава разликата в пропорциите на компонентите.

Трябва да се помни, че за здраво и балансирано развитие бебетата преди и след шест месеца се нуждаят от едни и същи микроелементи, витамини, мазнини и киселини, но в различни количества. Следователно "Бебето" от втория етап не трябва да се дава на новородени, а първият етап - на едногодишни деца: те или няма да получат необходимите полезни микроелементи, или ще ги получат в излишък.

За деца от една година

За бебета на възраст над 12 месеца компанията предлага адаптирано мляко за бебета "Malyutka" 3 (бебешко мляко). По отношение на производството си, компанията се ръководи от Националната програма за хранене на децата, която е приета в Руската федерация..

Според програмата детето трябва да получава 400-450 милилитра млечни продукти дневно, включително 200 милилитра специализирани напитки. Това се дължи на факта, че от бебешкото мляко бебето ще получи пет пъти повече желязо, както и повече витамини А и D, които са необходими за правилното развитие, отколкото от кравето.

Третият и четвъртият етап на хранене включва „Умно желязо“ - специален комплекс, който помага за усвояването на желязото в организма. Nutricia проведе изследване, което показва, че желязото се усвоява по-добре в комбинация с цинк и витамин С, така че производителят е разработил специална формула, която оптимизира състава.

За деца над 1,5 години е подходяща смес "Бебе" 4. Съставът й също не се различава от състава на млякото от предходния, трети етап, разликата се крие само в пропорциите на съставките.

В момента компанията е променила името на редица продукти - смеси от 3-ти и 4-ти етап вече се наричат ​​- бебешко мляко. Компанията обяснява това само с изискването на технически регламенти - консистенцията на готовата храна, както и нейният състав, не са се променили.

Състав на смесите

Съставът на всички смеси "Бебе" съдържа следните компоненти:

 1. Пребиотици - необходими за подобряване на храносмилането и формиране на собствената чревна микрофлора;
 2. Растителни масла, включително палмови масла. Въпреки критиките към този компонент и съобщенията за възможната му канцерогенност, производителят твърди, че палмовото масло е от съществено значение. Компанията отбелязва, че това масло се усвоява по-лесно от тялото на детето, а формулите, в които е включено, са по-скоро като кърмата. Това се обяснява с факта, че както млякото, така и палмовото масло съдържат специална киселина - палмитинова;
 3. Витаминно-минерален комплекс;
 4. Соев лецитин (от стъпка 3 - емулгатор), необходим за нормалното функциониране на нервната система.

Всички видове смес "Бебе" съдържат лактоза. Хранителните компоненти на 1-ви и 2-ри етап са суроватката (деминерализирана) и концентратът на нейните протеини, от 3-ти етап се включва само обезмаслено мляко. Както сместа "Malyutka" от 0 до 6 месеца, така и бебешкото мляко за по-големи бебета не съдържат ГМО, оцветители и консерванти.

Всички смеси, с изключение на четвъртата стъпка, се продават в опаковки от 300, 600 или 1200 грама. Четвъртият етап се предлага само в опаковки от 300 и 600 грама. Цената за цялата линия смеси "Malyutka" в големи опаковки варира от 850 рубли, пакет от 600 грама може да се купи за 450 рубли, а 300 грама - за 250.

Как да приготвим сместа

Всяка опаковка от формулата "Бебе" съдържа подробни инструкции как да я приготвите, както и таблица, показваща стандартната схема за хранене. Струва си да се помни, че той има само консултативен характер: обемът и честотата на хранене трябва да се определят от педиатър.

 • Преди да разредите праха, трябва добре да измиете ръцете си, използва се само стерилна бутилка;
 • Кипнете вода и я охладете до 40 градуса;
 • Налейте подходящото количество вода в бутилката. Не може да се използва преварена вода;
 • Добавете прах към водата с помощта на приложената мерителна лъжица. Плъзгачът трябва да се отстрани от лъжицата;
 • Разклатете добре затворената бутилка, докато прахът се разтвори напълно;
 • Охладете сместа до телесна температура. Преди хранене температурата на хранене може да се провери от вътрешната страна на китката.
 • Пригответе сместа преди хранене. Не можете да го съхранявате в готов вид..

Противопоказания

Смесите от мляко и ферментирало мляко "Malyutka" съдържат лактоза, поради което те не могат да се използват за хранене на деца, чиито органи не могат да се справят с усвояването на протеините от кравето мляко. Според педиатрите обаче непоносимостта е съвсем нормална и често срещана. Често тя е свързана с храносмилателни разстройства, които не са причинени от състава на сместа и тя изчезва след подходящо лечение. В този случай е напълно възможно да се върнете към употребата на "Malyutka", като същевременно елиминирате генетичната природа на непоносимостта към лактоза.

Също така може да се появи алергия към сместа "Бебе" поради съдържанието на глутен в нея. Производителят предупреждава, че следи от глутен могат да се съдържат в смеси от 3 и 4 етапа, но те не са включени като пълен компонент..

Отзиви за сместа

Според прегледите, "Malyutka" не отстъпва на по-скъпите адаптирани смеси по отношение на основните показатели. Сред предимствата му е балансираният пребиотичен комплекс, който често помага за справяне със запек..

Не е необичайно да се намерят отзиви за обриви и проблеми с храносмилането при кърмачета след въвеждането на сместа като допълващи храни, които изчезват след преминаване към формули без лактоза. Появата на обриви, запек или обилна регургитация в този случай показват предварително неоткрита непоносимост към лактоза и не са свързани с компонентите на сместа.

Много млади родители смятат предимството на ниската цена и хранителната стойност, както и ниското съдържание на меласа в сравнение с други производители. Готовата смес не е на вкус сладка, а леко подсладена, така че ако е необходимо, детето може лесно да премине към друга допълваща храна.

Преминахме към ферментирало мляко бебе от обичайното бебе, тъй като имаше малки проблеми с корема. Но ферментиралото мляко се появи идеално, столът се оправи и няма регургитация.

Аз лично харесвам бебешка формула бебе. През деня има достатъчно мляко, справяме се така, а през нощта го храним със смес, съпругът сам става и ме оставя да спя. Имаме първото дете, но лесно разбрахме процеса на готвене, всичко е много просто.

Сравних бебешкия микс с други чужди смеси. Стигнах до извода, че това по никакъв начин не отстъпва. За един се консултирах с педиатър. Някой конкретен лекар не посъветва, тя каза, че е важно да избирате индивидуално и да наблюдавате. Спряхме на бебето, бебето се храни нормално.

Всичко, което сте искали да знаете за адаптираното мляко за бебета "Бебе 1": инструкции, състав, рецензии

Майчиното мляко включва всички елементи, от които бебето се нуждае за активно развитие. Ами ако не можете да кърмите? Трябва да изберете правилната формула за изкуствено хранене. За най-малките най-добрият избор е "Бебе 1".

Никой няма да спори, че кърмата е най-добрата храна за новородено. Но понякога кърменето не е възможно по различни причини. Какво да правя тогава? Научете се да избирате правилната формула за изкуствено хранене.

По рафтовете на руските магазини и аптеки има огромно количество млечни смеси - от местни и чуждестранни производители, в различни ценови категории. "Бебе" е много популярно - съставът на сместа е най-близо до майчиното мляко, което допринася за отличното благосъстояние и активното развитие на детето. Но първо нещата първо.

Производството на "Malyutka" се извършва от компанията "Nutricia" (Холандия), която е част от групата компании "Danone". Nutricia работи на световния пазар от 1896 г.; продуктите на тази марка се появяват на руския пазар от 1994 г. През това време компанията успя да заеме водеща ниша в своята област, предлагайки на младите майки качествен продукт на достъпни цени. Компанията е известна с активните си изследвания в областта на здравословното хранене. Днес продуктите на Nutricia се продават в повече от 130 страни по света.

В допълнение към формулата Malyutka, компанията произвежда и бебешко мляко Nutrilon и мляко Malysh. "Бебе" също се представя в две разновидности: за пълноценна диета изберете обичайното "Бебе", а за бебета с храносмилателни разстройства трябва да си купите ферментирала млечна смес от първокласен клас.

Смес "Бебе": състав

Компанията "Nutricia" много внимателно подходи към разработването на състава за кърмачета "Baby 1", включващ всички вещества, необходими за активното и здравословно развитие на детето:

 • галактоолигозахариди. Осигурете хранителни вещества, които са от съществено значение за поддържане на здрава микрофлора;
 • растителни масла. Благодарение на тези масла се осигурява най-голяма прилика с майчиното мляко по отношение на стойността;
 • лактозата е въглехидратен компонент. Това е естествена захар, която се намира в кърмата;
 • лецитин. Смес от фосфолипиди е изграждащ клетъчен материал, от който се образуват клетки на мозъчната тъкан и нервната система;
 • пребиотици GOS / FOS и нуклеотиди. Насърчават установяването на храносмилателни процеси;
 • витаминен комплекс, минерали. Става дума за шестнадесет витамина (фолиева киселина, витамини А, С, Е, D, К, група В) и минерали, полезни за бързо развиващия се организъм на новороденото. Например фосфор, витамин В, калций - подпомагат образуването на здрави, здрави кости при дете;
 • холин, Омега 3, Омега 6. Допринасят за развитието на централната нервна система;
 • аминокиселини. Това са L-карнитин, аминокиселина в растеж и L-триптофан, който е отговорен за производството на серотонин, хормонът на щастието и доброто настроение..

Как се извършва преходът към „Бебе 1“ от кърмене??

Ако по някаква причина кърменето е невъзможно или трудно, трябва да се погрижите за въвеждането на трохи от адаптирано мляко в диетата. Това трябва да става под наблюдението на педиатър..

Ако майката има възможност да кърми бебето, тогава млечната смес трябва да се въвежда постепенно. Съставът на млечната формула е незначителен, но се различава от майчиното мляко, което означава, че тялото на детето ще трябва да се възстанови, адаптира - това е стрес. Колкото по-плавен е преходът, толкова по-малко стрес ще бъде.

Така че не бързайте. Въвеждайте сместа на етапи: в първите дни е достатъчно да давате на бебето „Бебе 1“ веднъж дневно, в останалите ястия дайте на бебето кърма. Наблюдавайте състоянието на бебето, изпражненията му, ако всичко е наред, заменете "Бебе" за две хранения на ден. След това променете половината от дневната стойност и постепенно доведете до пълна подмяна.

Следвайте правилата за хранене. Първите порции от новата смес се сервират най-добре преди обяд. Както бе споменато по-горе, важно е да се проследяват и най-малките промени в състоянието или благосъстоянието на детето. Ако изпражненията останат същите, ако не се появи обрив по кожата на детето, ако няма други негативни реакции, продължете по описания по-горе план, като постепенно въвеждате "Бебе 1".

Как правилно да превключите на „Бебе“ от различна смес

Понякога ситуацията се развива по този начин: детето вече е на изкуствено хранене и в един момент майката осъзнава, че млечната формула не е подходяща за детето - това води до образуване на обрив или проблеми с храносмилането. Най-добрият изход в този случай е да опитате да смените сместа. Но трябва да се спазват определени правила..

 1. Трябва да има основателни причини за прехода. Не можете просто да експериментирате с различни смеси, докато не намерите подходящ продукт. Във всеки случай, преди да преминете към друга смес, трябва да се консултирате с педиатър.
 2. Можете веднага да смените млечната смес със същата марка. Например, не е необходимо да се извършва поетапно преминаване от Малютка 1 към Малютка 2 - новият продукт се въвежда незабавно изцяло. При различните марки е необходимо да се осигури постепенна адаптация на тялото на бебето - постепенно въвеждане на нов продукт в диетата на детето (и в никакъв случай смесване на различни смеси).
 3. Можете да промените формулата само ако детето е здраво. Ако детето има зъби или висока температура, по-добре е да изчакате с въвеждането на нова смес в диетата..

Как да приготвите правилно бебешка 1 млечна смес

Няма нищо трудно да се научите как да разреждате адаптирано мляко. С малко търпение, тренирайте и ще се научите как да правите храната бързо и вкусно. Важно е да се спазват следните правила:

1. Ястията за мляко трябва да са не само чисти, но и стерилни. Непосредствено преди разреждането на продукта контейнерите се изсипват с вряща вода. Що се отнася до самата смес, след всяка употреба, опаковката с "Baby" трябва да бъде внимателно затворена.

2. Пригответе водата - кипете и охладете до 40 ° C. Вземете праха от изчислението: 1 мерителна лъжичка (налична във всяка опаковка) за 30 ml вода.

3. Подготвил ли си всичко? Сега преминете директно към подготовката: изсипете вода в стерилизираната бутилка (контролирайте количеството вода върху кантара на бутилката) - ако първо поставите праха в контейнера, няма да можете да измерите точното количество вода по-късно. След това добавете изчисленото количество продукт.

4. Затворете бутилката и я разклатете, разбъркайте, за да не останат бучки в контейнера..

5. Сега се уверете, че сместа не е прекалено гореща или бебето ще изгори. Поставете малко разредено мляко на китката си, ако температурата е твърде висока, ще я усетите.

ВНИМАНИЕ: не загрявайте разреденото мляко в микровълновата печка - това може да образува бучки в него. Също така е забранено добавянето на сух прах към вече приготвеното мляко - това ще наруши пропорциите и може да доведе до негативни реакции при бебето. Също така не можете да съхранявате готово мляко "Бебе" за повече от двадесет минути..

Друг важен момент. Много майки, които хранят бебето си с изкуствени смеси, се интересуват колко пъти на ден трябва да му се дава разредено мляко? Ако при кърменето много педиатри препоръчват да се дава гърда при поискване, тогава в случай на закупени формули трябва да се придържате към определени норми:

 • до две седмици на детето трябва да се дават 6-7 порции, състоящи се от три мерителни лъжици прах и 90 мл вода;
 • на възраст от три седмици до два месеца, количеството мляко се увеличава: детето получава същите 6-7 хранения, но вече четири мерителни лъжици (със 120 мл вода);
 • на два или три месеца бебето яде, ако е хранено шест пъти на ден, като предлага шише, съдържащо пет мерителни лъжички „Бебе 1“;
 • от три до четири месеца броят на храненията се намалява до 5 пъти на ден, докато шест мерителни лъжици от продукта се поставят в бутилката;
 • петмесечни бебета се хранят 4-5 пъти на ден. Сложете седем супени лъжици прах в бутилка и разредете с 210 ml вода;
 • от шест месеца можете постепенно да въвеждате допълващи храни. Поради това броят на храненията може да бъде намален до 3-4 пъти на ден..

Отзиви за "Бебе 1": плюсове и минуси

С внимателно проучване на официалния уебсайт на Nutricia и след като прочетете отзиви за сместа Malyutka, е много лесно да направите дълъг списък с безспорните предимства на този продукт:

 • достъпна цена. Не всички руски семейства имат достатъчни доходи, за да купуват скъпа луксозна млечна формула. В своята ценова категория "Бебе 1" заема най-високите позиции, тъй като може да се похвали не само с ниска цена, но и с безупречно качество - в състава си е най-близко до майчиното мляко;
 • балансиран състав. Компанията Nutricia не само произвежда млечни храни за кърмачета, но и активно работи в областта на здравословното хранене, провежда различни изследвания. Резултатите от скорошната работа са отразени в продуктите на компанията;
 • богат витаминен и минерален състав. Балансираният състав на "Malyutka" включва шестнадесет необходими витамини и повече от дузина полезни минерали - всичко, което се изисква от тялото на новороденото през този период от неговото развитие. Така например, мастните полиненаситени киселини, които са част от „Бебето“ за новородени, допринасят за активното развитие на мозъка и нервната система на бебето;
 • нормализира изпражненията на детето. Ако сместа "Бебе" е подходяща за вашето бебе, можете да разчитате на нормализиране на стомашно-чревния тракт. Също така за бебета с нарушения в храносмилателния тракт, компанията Nutricia предлага ферментирала млечна смес „Малютка 1“;
 • подходящ като добавка към кърмата. "Бебе" може да се превърне в отлична независима опция за хранене на бебе, тъй като може да се използва като допълнителна храна - например, ако млякото на майката не е достатъчно за хранене на бебето, или не е наситено. „Бебе“ ще помогне в случаите, когато майката е болна или отсъства дълго време в бизнеса си, например на работа;
 • уникалната опаковка запазва всички хранителни вещества. Затворете опаковката плътно след всяка употреба и се уверете, че всички полезни вещества в нея ще останат в рамките на срока, посочен от производителя. Не използвайте продукта след изтичане на времето, посочено от производителя;
 • здравословни домашни десерти могат да бъдат приготвени на базата на "Малютка". Не бързайте да се отказвате от сухо мляко, когато детето ви е на две години. На негова основа можете да приготвите отлични десерти, които не само ще бъдат вкусни, но и здравословни, поради включените в праха микроелементи, минерали и витамини;
 • добра разтворимост, без утайка, мерителна лъжица. Още при първото запознаване със сместа "Бебе" и първото приготвяне няма да има проблеми: достатъчно е точно да се следват инструкциите. Използвайте стерилни съдове, преварена вода, охладена до 40 ° C, мерителна лъжица, за да определите необходимото количество прах - ще успеете.

Ако говорим за противоречиви въпроси, тогава си струва да се отбележи наличието на малко количество палмово масло във формулата за изкуствено хранене "Бебе". Всъщност палмовото масло е важна съставка, която лесно и бързо се усвоява от новородените: благодарение на палмовото масло, мастният компонент на "Бебе" е най-близо до мастния състав на женското мляко. Палмовото масло съдържа и уникална палмитинова киселина, която е отговорна за доставянето на енергия на тялото на детето. Законодателството на Руската федерация позволява използването на палмово масло при производството на изкуствени смеси за бебета. Освен това трябва да се отбележи, че корпорацията Nutricia подлага маслото на многоетапно рафиниране и го добавя в строго регламентирано количество..

И накрая, трябва да разберете, че всяко бебе е различно и това, което подхожда на едно дете, може изобщо да не подхожда на друго. Историята познава примери, когато адаптирано мляко „Бебе 1“ е причинило обрив при дете или например запек. Но има хиляди пъти повече случаи, когато „Бебето“ се превърна в отлична алтернатива на по-скъпите смеси, насищайки детското тяло с всички необходими вещества, микроелементи, и в същото време не изискваше прекомерно високи финансови разходи от семейството.

Бебешка формула бебе от раждането

100 ml млечна напитка = 90 ml вода + 3 лъжички суха смес (1 лъжичка = 4,53 g суха смес).

Най-добрата храна за малки деца е кърмата. Световната здравна организация (СЗО) препоръчва изключително кърмене за кърмачета до 6-месечна възраст, последвано от въвеждането на допълващи храни. Nutricia и марката Malyutka® подкрепят тези препоръки и ви съветват да продължите да кърмите възможно най-дълго. Baby® 1 - храна за бебета от раждането, ако не е възможно изключително кърмене.

Суха млечна основа (деминерализирана млечна суроватка, смес от растителни масла (палма, рапица, кокос, слънчоглед, масло от Mortierella alpina, емулгатор - соев лецитин), обезмаслено мляко, галактоолигозахариди, лактоза, концентрирана суроватка, източници на калций, хлорид, калциев карбонат, калиев цитрат, магнезиев хлорид, натриев цитрат, натриев хидроксид), концентрат на суроватъчен протеин, рибено масло, холин хлорид, източници на витамини (натриев L-аскорбат, фолиева киселина, ретинол палмитат, DL-алфа-токоферол, DL -алфа-токоферол ацетат, D-биотин, D-калциев пантотенат, рибофлавин, холекалциферол, фитоменадион), инозитол, L-триптофан, L-карнитин), малтодекстрин, витаминно-минерален премикс (фруктоолигозахариди, лактоза, източници на минерали, цинков сулфат, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенит), източници на витамини (L-аскорбинова киселина, DL-алфа-токоферол ацетат, никотинамид, калциев D-пантотенат, тиамин хидрохлорид, пиридоксин хидрохлорид, цианокобаламин), таурин, нуклеотиди (уридин-, цитидин-, аденозин-, инозин-, гуанозин-5-монофосфати), инозитол).

Щракнете, за да изтеглите хранителна информация.

 • Продуктът се съхранява при температури от 0 ° С до 25 ° С и относителна влажност не повече от 75%.
 • След отваряне на опаковката, съхранявайте продукта на сухо и хладно място, но не в хладилник, плътно затворен, не повече от 3 седмици.

Безплатни разговори в рамките на Руската федерация от домашната мрежа

Кърменето е за предпочитане за хранене на малки деца.
Продукти на марката "Malyutka" - храна за деца от раждането до три години.
Преди да използвате сместа или да въведете допълнителни храни, трябва да се консултирате със специалист.

Кърма -
най-добрата храна за бебето

Световната здравна организация препоръчва
хранете бебето изключително с кърма
първите 6 ** месеца от живота.

** Компанията Nutricia и марката MALUTKA® напълно подкрепят тези препоръки и съветват да продължите да кърмите дори след въвеждането на допълващи храни. Препоръчваме ви да се консултирате с вашия педиатър, за да вземете правилното хранително решение за вашето бебе..

Кърмата е най-доброто хранене за малки деца!

За да получите информация за продуктите на Malyutka® за бебета от 1-ва година от живота, щракнете върху бутона

Научете повече за ползите от кърменето, като щракнете върху бутона

За да вземете правилните хранителни решения за детето си, консултирайте се с Вашия лекар. Винаги следвайте указанията за употреба, приготвяне и съхранение на бебешка храна. Неправилното използване на адаптирано мляко или неправилно хранене и неподходящи методи на хранене могат да навредят на здравето на бебето

Смес "Бебе" за новородени - състав, ползи, рецензии

Прочетете също:

Меню за 8-месечно бебе, хранено с бутилка: какво трябва и какво не

Хипоалергенна формула за новородени - как да изберем и коя е по-добра

Колко трябва да яде новородено бебе на ден и за хранене

Здравейте скъпи читатели! Вие лично запознати ли сте с адаптираните млека за бебета, предназначени за изкуствени новородени бебета? На съвременния пазар те са стотинка дузина.

Скъпи и евтини, популярни и непотърсени, местни и чуждестранни - всички те по различно време сега и след това пораждат спорове около себе си на форуми за млади майки.

Въпреки това има един сред тях, около който, изглежда, никога не отшумяват. Непрекъснато я карат и хвалят, но все още продължава да купува. Ще говорим за това днес. И така, сместа "Бебе": прегледи на педиатрите. За новородените, разбира се, има и други предложения на производителите. Вярно е, че често са по-ниски от нея във всяко отношение. Но първо нещата първо.

1. Смес "Бебе": откъде е дошла

Храната за най-малките, с трогателното име „Бебе“, се появи за първи път на пазара преди 40 години.

Произвежда се от предприятие, разположено в екологично чист район, на територията на Полтавска област. Заводът за млечни консерви Khorol за бебешка храна, както се нарича, предлага на своите малки потребители избор между няколко вида адаптирано мляко. Разбира се, всички те са предназначени за деца от различни възрасти..

Съставът им е максимално близък до майчиното мляко, качеството е изпитано във времето, а цената е най-достъпна. Ето защо, между другото, „Бебе“ е било избрано от майките повече от едно десетилетие.!

2. Смесете "Бебе": от какво се състои

Съставът и рецептата на добре познатата марка бебешки храни са разработени от квалифицирани специалисти. Традиционно тя включва преработено краве мляко, млечна захар, царевично масло и меласа.

Заедно с тях той съдържа комплекс от витамини и минерали, които са необходими за растежа и развитието на бебето, включително:

 • омега 3 и омега 6 мастни киселини - те са отговорни за здравето на нервната система;
 • пребиотици - те осигуряват нормално храносмилане;
 • както и холин, таурин, нуклеотици, L-триптофан и др..

Отделно и безкрайно можете да говорите за поредицата "Премиум". Съставът му напълно отговаря на всички международни стандарти, а самият той се произвежда по специална рецепта, използвайки съвременни технологии. По този начин той съдържа само естествени съставки и просто няма място за всякакви багрила, консерванти, аромати и глутен..

Младите майки, които предпочитат сместа Malyutka Premium, я избират за:

 • избрано естествено краве мляко, от което е произведено;
 • нуклеотиди и пребиотици;
 • витамини А, D, Е, С, РР, К, както и витамини от група В;
 • минерални елементи: цинк, желязо, калий, натрий, калций, мед, манган.

С други думи, този продукт съдържа всичко, от което бебето се нуждае от раждането, благодарение на което спомага за укрепване на имунитета му, нормализиране на чревната микрофлора и осигуряване на нормален растеж и развитие..

3. Защо точно тя, или предимствата на "Бебе"

Продуктите на популярна марка имат редица предимства, а именно:

 1. произведен е от естествени качествени суровини и превъзхожда чуждестранните аналози. Как Преценете сами: според научните изследвания бебето е по-способно да толерира млечни формули, направени от храна, отглеждана в неговата климатична среда;
 2. в производствения процес се използва само модерно оборудване;
 3. качеството на смесите се контролира стриктно и се следи на всички етапи от производството.

4. Отзиви на педиатри и родители

Сместа "Malyutka" е преминала клинично одобрение, поради което е одобрена както от педиатри, така и от диетолози. Отзивите на родителите за нея обаче не са толкова еднозначни..

Арина:

Сега бебето е на 3 месеца. Започнаха с Нестожен, той даде запек. Отидохме при Бебето и бяхме зашеметени. Евтини, висококачествени, приятни на вкус и мирис и без никакви странични ефекти. Възхитен съм, с една дума.

Катя:

Взех „Бебето“ само защото Нутрилон не беше там. Една фирма ги произвежда. В крайна сметка: синът ми има малък обрив, имам допълнително главоболие. Разстроен.

Инеса:

Взехме "Baby Premium". Детето яде, спи добре, не плюе, няма проблеми. Опитайте, хареса ми.

Производителят твърди, че сместа Malyutka е изпитано във времето качество. Не трябва обаче да вярвате сляпо на всичко, защото всички деца са индивидуални. Затова наблюдавайте внимателно реакциите им и бъдете здрави.!

Можете да гледате видео от д-р Комаровски за избора на формула за вашето дете тук:

И също така се абонирайте за нашите актуализации в блога! И споделяйте нашите статии в социалните мрежи. Ще се видим!

Сега прочетете:

Зелен стол при бебета, хранени с адаптирано мляко

Добър ден, скъпи читатели! Днес реших да продължа темата за здравето на нашите малки деца. Не …

Бебешка формула за новородени - как да готвя

Световните производители разработват различни продукти за деца. Бебешката формула за новородени е заместител на кърмата, върху която са израснали повече от едно поколение.

бебешка формула за новородени

За фирмата производител на смеси "Malyutka"

Млечни смеси "Malyutka" се произвеждат от LLC "Nutricia". Компанията е основана през 1896 г. Основната й специализация е производството на специални храни.

Компанията работи в Русия от 1994 г. Притежава производствените мощности на фабрика в Истра (Московска област). Компанията работи, за да гарантира, че всяко бебе получава храна с най-високо качество. Съставът на млечните продукти напълно отговаря на медицинските и санитарно-хигиенните изисквания.

За какво се използва "Бебе"

Храненето за кърмачета е заместител на кърмата, който се произвежда в индустриална среда в съответствие с всички стандарти. Използва се за задоволяване на нуждите на бебето от хранителни вещества, витамини и микроелементи. Всички формули са адаптирани към физиологичните характеристики на бебетата.

Протеините от животински произход, които са трудно смилаеми от тялото на детето, са изключени от състава на тези продукти. Безмесечната формула за кърмачета също не съдържа казеин. Той се заменя със соев протеин, който има висока хранителна стойност. Ферментиралите храни се използват като допълнение към редовното хранене.

Сортове "Бебета" за деца до една година

Продуктите се предлагат в четири вида.

"Бебе 1"

Бебе 1 за новородени е суха формула за бебета от раждането до 6 месеца. Съдържа 16 витамина, 11 микроелемента. Тяхната дозировка отговаря на изискванията за активно развитие на детето..

Тази смес съдържа незаменими киселини: омега-6 и омега-3. Те допринасят за развитието на мозъка и централната нервна система. В тялото на бебето такива киселини не се произвеждат, затова е необходимо те да идват отвън. Съставът съдържа и малко количество диетични фибри.

Забележка! Поради наличието на диетични фибри се поддържа нормална чревна микрофлора.

Съставът на "Malyutka 1" включва растителни мазнини: кокос, палма, рапица. Палмовото масло най-много съответства на кърмата. Въглехидратите (лактоза и малтодекстрин) допринасят за бързото ситост на бебето.

"Бебе 2"

Този млечен продукт се използва за изкуствено хранене на бебета от 6 месеца до една година. Сред 11 минерала формулното мляко съдържа желязо и цинк. Сред витамините се избират тези, които са най-необходими за развитието на бебе на възраст под една година..

Разликата между Baby 2 е, че съдържа повече казеинови протеини, следователно е по-калорична. Отнема повече време за смилане. Всичко това позволява оптимално насищане на бебето..

Важно! Хипоалергенната смес може да има горчив вкус и изпражненията на бебето могат да станат зелени заради това. Тази реакция е нормална..

Ферментирало мляко "Бебе 1"

Към състава му се добавя специална закваска. Подпомага нормалното храносмилане, предотвратява развитието на заболявания на стомаха и червата. Захар, консерванти не се добавят към сместа за деца под шест месеца.

Ферментирало мляко "Бебе 2"

Съдържа и обработена стартерна култура. Идеален за бебета от 6 до 12 месеца.

Съставът на смесите "Бебе"

Състав на бебешка формула за новородени:

 • млечен серум;
 • фруктоолигозахариди и галактоолигозахариди (пребиотици);
 • растителни масла;
 • обезмаслено мляко;
 • млечни протеини;
 • малтодекстрин;
 • лецитин;
 • лимонена киселина;
 • нуклеотиди;
 • витамини A, D, E, K, C, PP, B1, B2, B5, B6, BC, B12;
 • холин;
 • инозин;
 • L-карнитин;
 • таурин;
 • минерали.

Как да приготвите храна за вашето бебе

За да може млечната смес да е от полза за бебето, тя трябва да бъде правилно приготвена. Трябва да обърнете внимание на пропорциите, температурата, препоръчителното количество сух продукт за различните категории бебета.

Забележка! Шишетата за бебешка храна трябва да се стерилизират.

Как да се размножава правилно

Необходимо е да се определи, съгласно инструкциите за употреба, необходимото съотношение на вода и сух продукт. Налейте вода в стерилна бутилка и изсипете адаптираното мляко за кърмачета (4,5 g) с мерителна лъжичка. Лъжицата трябва да е суха.

Флакон за кърмачета за бебета и мерителна лъжичка

След това бутилката трябва да се затвори с капак и да се разклати добре. В готовия заместител на млякото не трябва да има бучки. Понякога някои млади майки искат бързо да наситят бебето и да увеличат количеството сух прах. Това категорично не може да се направи - бебето може да развие затлъстяване. Не съхранявайте приготвена бебешка храна. Трябва да се прави толкова, колкото бебето изяжда наведнъж..

Важно! Храните за кърмачета не могат да се съхраняват дори в хладилник.

Можете да разредете праха с преварена вода. Има специална вода за бебешка храна. Съдържа полезни микроелементи за оптимално детско развитие. Не е необходимо да се вари - просто трябва да го загреете до оптималната температура (36-37 градуса). Готовата смес не е необходимо да се загрява. Ако по време на подготовката за хранене се случи млякото да се охлади, бутилката трябва да се доведе до желаната температура под течаща топла вода.

Готово мляко за кърмачета

Важно! Не използвайте микровълнова фурна за загряване на адаптирано мляко. Топлинните вълни унищожават млякото, храната ще трябва да се приготви отново.

Мога ли да се смесвам с каша

Не се препоръчва на деца под 1 година да въвеждат краве мляко в диетата поради риск от алергична реакция. Кашата може да се приготви на основата на адаптираното мляко "Malyutka". Последователността на готвене е следната:

 1. Смелете зърнените култури в блендер.
 2. Изсипете го в тенджера и го залейте с вряла вода. За една част от зърнени култури трябва да вземете 2 части вода.
 3. Варете каша за няколко минути.
 4. Охладете го и добавете сместа в размер на половината от дозата, необходима за хранене.
 5. Разбъркайте добре кашата.

Как да сменяте от една смес в друга

Нов продукт трябва да бъде въведен постепенно по време на прехода. През първия ден дайте 30 ml нов продукт и завършете храненето с предишния. Инжектирайте 30 ml повече от новата смес дневно. След няколко дни детето ще получи изцяло нов млечен продукт..

Забранен:

 • въведете различни смеси в една бутилка;
 • давайте храна, която не е подходяща за възрастта;
 • сменете го, ако бебето има колики, диария или запек в продължение на няколко дни;
 • въведете нов вид храна, ако детето е болно, зъбите му никнат.

Важно! Целесъобразността на преминаване от една смес в друга се решава от педиатъра.

Как да разберем дали една формула е подходяща за дете

Можете да разберете, че продуктът не е подходящ за бебето по следните признаци:

 • след хранене, той плюе много;
 • има диария или запек;
 • появяват се алергични обриви;
 • детето става капризно.

Алергия към адаптирано мляко

Бебето за новородени е правилната алтернатива на кърменето, ако по някаква причина е невъзможно. Сместа осигурява на тялото на бебето всички необходими хранителни вещества, витамини и минерали.

Бебешка формула Бебе

Изборът на адаптирано мляко, който рано или късно всеки родител мисли за покупка, е толкова голям, че купуването често се превръща в истински проблем. За здравето на бебетата е необходим балансиран състав на такава диета, който ще стимулира растежа и развитието, като същевременно не причинява негативни последици, а за родителите - приемлива цена. Добър вариант, който отговаря на изброените изисквания, се счита за началната формула на марката "Malyutka" на холандския производител Nutricia.

За компанията

Nutricia е част от групата компании Danone. За разлика от други компании от холдинга, Nutricia е специализирана в научни изследвания и производство на продукти, които по една или друга причина не са подходящи за повечето хора. В момента компанията притежава 21 фабрики за бебешка храна в различни страни и се занимава с научни изследвания в областта на храненето на деца с непоносимост към лактоза и метаболитни нарушения. Ето защо линията бебешка храна на Nutricia предлага опции за малки деца, които имат различни проблеми с храносмилането и микроелементите - създадени да отговорят на всички нужди.

Те произвеждат адаптирано мляко за кърмачета "Malyutka" в московския регион Истра, както и в предприятия в Беларус и Украйна.

Асортимент от смеси Malyutka

Марката Malyutka предлага два вида храните за кърмачета - традиционно и ферментирало мляко. За бебета с непоносимост към лактоза, компанията произвежда само зърнени храни без млечни продукти.

Смесите са представени в четири версии: "Бебе" за най-малките деца - от 0 до 6 месеца, от шест месеца до една година, от 12 до 18 месеца и повече. В този случай ферментирали млечни смеси се произвеждат само за първия и втория етап..

Педиатърът Евгений Комаровски пише в една от книгите си, че най-добрият вариант за изкуствено хранене на бебе е използването на многоетапна система от смеси, която включва „Бебе“. В този случай специалистите поемат подбора и концентрацията на компоненти, необходими за деца от различни възрасти - затова е невъзможно да се въведе хранене на определен етап по-рано, отколкото предполага производителят..

Смесете 1 стъпка от раждането до 6 месеца

Млечна формула от етап 1 „Бебе“ включва суроватка, пребиотици, растителни масла, обезмаслено мляко, малтодекстрин, концентрат на млечен протеин, лактоза, мастни киселини, комплекс от витамини и минерали. Ферментирала млечна смес "Malyutka" от 1-ви етап се отличава със съдържанието на специален фермент.

Според производителите версията с ферментирало мляко има неутрална киселинност, така че може да се използва като единствената допълваща храна в диетата. Смеси "Baby", предназначени за бебета от 0 до 6 месеца, съдържат мастни киселини, витамини и минерали, полезни за формирането на нервната система, и са направени от компоненти, произведени в Европа.

Въпреки факта, че компанията класифицира редица зърнени култури като първи етап на допълващи храни, само млечни и кисело-млечни смеси са подходящи за употреба от раждането. Според Световната здравна организация (СЗО), допълнителни храни могат да се въвеждат на деца над шест месеца. В същото време местните лекари смятат, че допълващите храни са допустими от 4 месеца. Изборът зависи от родителите и зависи от мнението на педиатъра във всеки отделен случай..

В линията на марката няма смеси без лактоза. За деца с непоносимост към лактоза са подходящи само зърнени култури, те се произвеждат както за бебета до шест месеца, така и за по-големи бебета. Каши, които не трябва да се дават на новородено дете, а не смеси също са хипоалергенни..

Хранене от 6 месеца до една година

За бебета от шест месеца компанията произвежда мляко и кисело млечна смес "Бебе" 2. Съставът им не се различава от състава на предишния етап, но производителят подчертава разликата в пропорциите на компонентите.

Трябва да се помни, че за здраво и балансирано развитие бебетата преди и след шест месеца се нуждаят от едни и същи микроелементи, витамини, мазнини и киселини, но в различни количества. Следователно "Бебето" от втория етап не трябва да се дава на новородени, а първият етап - на едногодишни деца: те или няма да получат необходимите полезни микроелементи, или ще ги получат в излишък.

За деца от една година

За бебета на възраст над 12 месеца компанията предлага адаптирано мляко за бебета "Malyutka" 3 (бебешко мляко). По отношение на производството си, компанията се ръководи от Националната програма за хранене на децата, която е приета в Руската федерация..

Според програмата детето трябва да получава 400-450 милилитра млечни продукти дневно, включително 200 милилитра специализирани напитки. Това се дължи на факта, че от бебешкото мляко бебето ще получи пет пъти повече желязо, както и повече витамини А и D, които са необходими за правилното развитие, отколкото от кравето.

Третият и четвъртият етап на хранене включва „Умно желязо“ - специален комплекс, който помага за усвояването на желязото в организма. Nutricia проведе изследване, което показва, че желязото се усвоява по-добре в комбинация с цинк и витамин С, така че производителят е разработил специална формула, която оптимизира състава.

За деца над 1,5 години е подходяща смес "Бебе" 4. Съставът й също не се различава от състава на млякото от предходния, трети етап, разликата се крие само в пропорциите на съставките.

В момента компанията е променила името на редица продукти - смеси от 3-ти и 4-ти етап вече се наричат ​​- бебешко мляко. Компанията обяснява това само с изискването на технически регламенти - консистенцията на готовата храна, както и нейният състав, не са се променили.

Състав на смесите

Съставът на всички смеси "Бебе" съдържа следните компоненти:

 1. Пребиотици - необходими за подобряване на храносмилането и формиране на собствената чревна микрофлора;
 2. Растителни масла, включително палмови масла. Въпреки критиките към този компонент и съобщенията за възможната му канцерогенност, производителят твърди, че палмовото масло е от съществено значение. Компанията отбелязва, че това масло се усвоява по-лесно от тялото на детето, а формулите, в които е включено, са по-скоро като кърмата. Това се обяснява с факта, че както млякото, така и палмовото масло съдържат специална киселина - палмитинова;
 3. Витаминно-минерален комплекс;
 4. Соев лецитин (от стъпка 3 - емулгатор), необходим за нормалното функциониране на нервната система.

Всички видове смес "Бебе" съдържат лактоза. Хранителните компоненти на 1-ви и 2-ри етап са суроватката (деминерализирана) и концентратът на нейните протеини, от 3-ти етап се включва само обезмаслено мляко. Както сместа "Malyutka" от 0 до 6 месеца, така и бебешкото мляко за по-големи бебета не съдържат ГМО, оцветители и консерванти.

Всички смеси, с изключение на четвъртата стъпка, се продават в опаковки от 300, 600 или 1200 грама. Четвъртият етап се предлага само в опаковки от 300 и 600 грама. Цената за цялата линия смеси "Malyutka" в големи опаковки варира от 850 рубли, пакет от 600 грама може да се купи за 450 рубли, а 300 грама - за 250.

Как да приготвим сместа

Всяка опаковка от формулата "Бебе" съдържа подробни инструкции как да я приготвите, както и таблица, показваща стандартната схема за хранене. Струва си да се помни, че той има само консултативен характер: обемът и честотата на хранене трябва да се определят от педиатър.

 • Преди да разредите праха, трябва добре да измиете ръцете си, използва се само стерилна бутилка;
 • Кипнете вода и я охладете до 40 градуса;
 • Налейте подходящото количество вода в бутилката. Не може да се използва преварена вода;
 • Добавете прах към водата с помощта на приложената мерителна лъжица. Плъзгачът трябва да се отстрани от лъжицата;
 • Разклатете добре затворената бутилка, докато прахът се разтвори напълно;
 • Охладете сместа до телесна температура. Преди хранене температурата на хранене може да се провери от вътрешната страна на китката.
 • Пригответе сместа преди хранене. Не можете да го съхранявате в готов вид..

Противопоказания

Смесите от мляко и ферментирало мляко "Malyutka" съдържат лактоза, поради което те не могат да се използват за хранене на деца, чиито органи не могат да се справят с усвояването на протеините от кравето мляко. Според педиатрите обаче непоносимостта е съвсем нормална и често срещана. Често тя е свързана с храносмилателни разстройства, които не са причинени от състава на сместа и тя изчезва след подходящо лечение. В този случай е напълно възможно да се върнете към употребата на "Malyutka", като същевременно елиминирате генетичната природа на непоносимостта към лактоза.

Също така може да се появи алергия към сместа "Бебе" поради съдържанието на глутен в нея. Производителят предупреждава, че следи от глутен могат да се съдържат в смеси от 3 и 4 етапа, но те не са включени като пълен компонент..

Отзиви за сместа

Според прегледите, "Malyutka" не отстъпва на по-скъпите адаптирани смеси по отношение на основните показатели. Сред предимствата му е балансираният пребиотичен комплекс, който често помага за справяне със запек..

Не е необичайно да се намерят отзиви за обриви и проблеми с храносмилането при кърмачета след въвеждането на сместа като допълващи храни, които изчезват след преминаване към формули без лактоза. Появата на обриви, запек или обилна регургитация в този случай показват предварително неоткрита непоносимост към лактоза и не са свързани с компонентите на сместа.

Много млади родители смятат предимството на ниската цена и хранителната стойност, както и ниското съдържание на меласа в сравнение с други производители. Готовата смес не е на вкус сладка, а леко подсладена, така че ако е необходимо, детето може лесно да премине към друга допълваща храна.

Преминахме към ферментирало мляко бебе от обичайното бебе, тъй като имаше малки проблеми с корема. Но ферментиралото мляко се появи идеално, столът се оправи и няма регургитация.

Аз лично харесвам бебешка формула бебе. През деня има достатъчно мляко, справяме се така, а през нощта го храним със смес, съпругът сам става и ме оставя да спя. Имаме първото дете, но лесно разбрахме процеса на готвене, всичко е много просто.

Сравних бебешкия микс с други чужди смеси. Стигнах до извода, че това по никакъв начин не отстъпва. За един се консултирах с педиатър. Някой конкретен лекар не посъветва, тя каза, че е важно да избирате индивидуално и да наблюдавате. Спряхме на бебето, бебето се храни нормално.

отзиви за сместа Бебе 1. Как ви харесва?

Днес ще измъчвам всички тук, но не знам какво да правя... Детето трябва да бъде хранено по някакъв начин, но тя отказва (.

Много хора, които се сблъскаха със същия проблем и не можаха да намерят сместа, в крайна сметка останаха в Малютка... казват, че децата я ядат добре.

Кой яде, как я харесваш? каква е реакцията на децата? как се хранеха малките? Благодаря много предварително)

пс Дъщерята е на 4,5 месеца, от раждането, нутрилон премиум смес 1. започна да се храни много зле.